SACCSIV – blog ortodox

Tu cu cine vei fugi in munti?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 3, 2017

Ca de fugit, va trebui sa fugim:

UNDE FUGIM DE ANTIHRIST? Va fi ca în filmele post-apocaliptice?

Iar pentru inceput, eventual, vom avea si un rucsac:

SUPRAVIEȚUIREA ORTODOCȘILOR ÎN VREMURILE DE PRIGOANĂ

Ba chiar ne si mai antrenam din timp:

Ieroschimonahul Rafail (Berestov) Aghioritul despre ANTIHRIST, despre CIPURI, despre ECUMENISM, despre SINODUL DIN CRETA si despre ANTRENAMENTUL FIZIC pentru SUPRAVIETUIREA ORTODOCSILOR

Dar cu cine fugim? Ca singuri nu va fi bine sa fim. Asa ne invata Sfintii Parinti.

Daca toata familia e la unison, e simplu de raspuns la intrebare. Doar ca rareori va fi asa.

Si atunci?

Cred ca-i greu de facut un portret robot al tovarasului ideal pentru asa ceva. Stiu insa sigur cu cine nu trebuie sa fugim.

De exemplu, cu barfitorul. Daca-l stii din timp, nici sa nu te complici cu el. Mai greu e daca te intalnesti cu el pe cale, caci nu-l stii. Dar cand il descoperi, musai sa va despartiti. Desi s-ar putea sa fie deja prea tarziu.

Si asta nu doar pentru ca barfa e un mare pacat:

Sfantul Ioan Gura de Aur: Despre BARFIRE si mancatorii de suflet de om …

Ci si pentru ca barfitorul e o mare belea pe capul omului.

Spunea Sfantul Ioan Gura de Aur:

“E cu neputinta ca un bârfitor, ispitind faptele altuia, sa ia seama vreodata asupra propriei lui purtari. Tot zelul îl pune sa afle lucruri despre altii, iar treburile proprii sunt lepadate nepasarii si izbelistei.

Daca, fara încetare, cugetam la pacatele altuia, când mai avem vreme sa ne îndeletnicim cu ale noastre?”

Ba mai rau, imi permit sa completez, in contextul fugii sau a oricarei prigoane problema nu e doar ca barfitorul e iscoditor, ca asta ar fi pacatul sau pentru care va fi judecat la JUDECATA PARTICULARA si la JUDECATA DE OBSTE. Necazul e ca barfitoriul “se sparge cel mai usor in ancheta”, cum se zice la puscarie. Adica te vinde fara a mai fi nevoie sa-l bata cineva. Si toarna tot, stiind si multe, caci doar preocuparea lui neincetata a fost sa afle cat mai multe despre tine.

Dar si pana la vreo ancheta, e napasta pe capul grupului un astfel de barfitor. Ca plimba vorba de la unul la altul si dezbina diavoleste pana se alege praful. Si in loc sa fiti uniti, caci necazul e mare, o sa va fie mai rau decat daca ramaneati singuri …

Consider ca tema-i esentiala si merita dezvoltata, asa ca voi reveni, caci nu doar de barfitori trebuie sa ne ferim.

Am scris mai sus ca nu pot face un portret robot al tovarasului ideal pentru o asemenea fuga. Dar o lista scurta totusi am, de frati cu care as porni la drum. Si eu, la randul meu sunt pe listele lor. Iar unul din punctele comune ale celor de pe lista mea e puterea de sacrificiu. Si cred ca despre asta voi scrie in urmatorul episod al acestui serial.

Pana atunci, voi ce parere aveti?

82 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alexandru said, on martie 3, 2017 at 4:18 pm

    antihrist e orice gand sau fapta care te desparte de Dumnezeu. Fuga de antihrist se face in rugaciune. Ca sa il vad pe aproapele meu ca este barfitor inseamna ca si eu am in mine aceasta patima. Probabil ca in acele timpuri multi se vor pierde din pricina egoismului si a judecarii si mai ales osandirii aproapelui.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 3, 2017 at 4:21 pm

      alexandru

      Ce varza esti. De unde le scoti, mai baiete?

      Incepe cu prima. Unde ai citit aia cu antihrist?

      Apreciat de 2 persoane

    • Mihai said, on martie 3, 2017 at 4:32 pm

      Alexandru, sa te ferească Dumnezeu să apuci acele vremuri și să il cunoști pe viu pe antihrist

      Apreciază

    • Matiu Cosmin said, on martie 3, 2017 at 4:36 pm

      Cernerea are deja loc.
      Cei care au refuzat cardul de sanatate, nu au permis nou de conducere si pas cu pas se opun sistemului sunt pe drumul cel bun.
      Cei care in schimb fac compromisuri si le accepta isi vor vinde si fratele.

      Apreciat de 3 persoane

  2. Mihai said, on martie 3, 2017 at 4:27 pm

    Apropo de bârfitori și de lingăi, pai sa dam numai 2 exemple, perioada comunismului în care se vindea și se dădeau în primire pina și frații, și în viața de zi cu zi la fie care loc de muncă, institutie, colectiv de oameni etc unde bârfitori sunt nelipsiți, adică fără aceștia fiind că nunta fara lăutari, și vizavii de fuga prin munți necunoscand tovarășul, aici este un risc major avind astfel de om în preajma, adică mai bine singur

    Apreciază

    • nikodim said, on martie 3, 2017 at 6:12 pm

      Mihai,
      Zici de „turnatorie” ca fiind de sorginte comunista… Si acum cand nu mai exista comunismul, nu mai exista nici tradarea? Sau inainte de comunism marii domnitori ai Tarii, incomozi pentru puterile straine de atunci, cum au fost eliminati? Daca stii istorie, stii foarte bine ca rar au ajuns la ei strainii ca sa-i termine. Au avut grija fratii si prietenii ca sa-i execute … Singurul domnitor care s-a mentinut multa vreme la domnie a fost Stefan cel Mare, care lucrand pentru Tara, a avut grija sa nu-si faca anturaje apropiate din cei din jurul sau. Si defapt, citeste balada „Miorita” unde se descrie clar emanatia asta straveche de „dragoste frateasca” blestemata.

      Apreciază

      • Mihai said, on martie 3, 2017 at 8:36 pm

        Nicodim, ai dreptate că turnătoria și mincatoria a fost din totdeauna, insa am vrut sa dau și eu niște exemple mai recente

        Apreciază

  3. Alexandru TM said, on martie 3, 2017 at 4:28 pm

    Doamne Ajuta,

    Atat in lume cat si prigoaniti prin pustie fugind, sa nu lasam Rugaciunea, cel mai de nadejde aliat in ori ce vreme, pt ca aceasta de va fi dreapta si curata ne va uni cu Hristos si insasi cu Domnul vom fugi.

    Dar voi toti fiind mai priceputi deja stiti acest aspect asa ca de vom avea cu cine fugii , bun sau rau, va fi randuit de Dumnezeu.

    Si tot ce urmeaza a se intampla sa primim multumind Domnului.

    Continuati sa va rugati si ma pomeniniti si pe mine spurcatul.

    Mantuire

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 3, 2017 at 6:43 pm

      Alexandru TM

      Cu adevarat zici ca suntem mai priceputi. Scriem de ani si ani de importanta rugaciunii, atat de des, incat, dupa atata vreme, consideram ca este suficient de bine stiut lucrul acesta, ca nu-l mai repetam chiar de fiecare data.

      In rest, tu stii ce spui.

      Apreciază

      • Alexandru TM said, on martie 3, 2017 at 9:45 pm

        Dragilor,

        Ce sa spun voi stiti mai bine

        Eu citesc si ma minunez la cate un articol , cum este si acesta, si la multe comentarii unele foarte bune.

        Dar daca tot ai intrebat ,voi raspunde cum pot, eu unul sunt foarte naiv si daca nu are grija Dumnezeu de mine , dupa deciziile mele ma cam prapadesc. Gandidu-ma la aspectul prezentat ,ca barfitorul e un pericol, sunt de acord insa la un moment de cumpana tind sa judec sentimental si din mila catre alta persoana fiind in nevoie , si nu as vedea pe barfitor in adevarata fata si il iau la drum. Asta pentru ca fireste nu sunt destul de experimentat cu oamenii.

        In concluzie e de rau sa ai asa un om care seamana disensiuni intre frati, si e bine departarea in acest caz in care se vadeste comportamental. Dar ce facem daca lucra in ascuns si nu stii cu siguranta cine e ? ca eu unu nu prea i dibui pe oamenii astea.

        Iertare ca vam insirat atatea cuvinte.

        Nadajduiesc ca rugandu-ne A-tot Milostivul iti scoate oamenii cu care trebuie sa fugi. iar pe barfitori i va randui unii cu altii asa vad, insa nu exclud ispita.

        Nu stiu real cum as proceda si as cere luminare de la Hriatos, si sfatuire.

        Iertare si Mantuire
        .

        Apreciază

  4. mircea.v said, on martie 3, 2017 at 5:11 pm

    Mai e ceva pana la fuga finala. 15-20 de ani. Trebuie sa fie razbel, apoi vine antihristul „impaciuitor si bun”, vin primii 3,5 ani cand e „bun” apoi cei 3,5 ani cand e rau si incepe prigoana pe fata pt insemnare. La inceputul celor 3,5 ani rai va fi necesara fuga in munti.

    „- Va fi un asemenea război mare încât atât de mulţi se vor pierde că vor rămâne foarte puţini care vor supravieţui, dar cei ce vor rămâne nu vor putea scăpa decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri. Spunea că în acest război se vor distruge atâtea state încât până la urmă vor mai rămâne doar două sau trei. Atunci ei se vor hotărî să-şi aleagă un singur împărat peste tot pământul. În ultimele timpuri, la sfârşit, va începe prigoana împotriva adevăraţilor creştini, care vor trebui să scape fugind, (evadând), iar cei neputincioşi şi bătrâni măcar de remorcile lor să se prindă şi să fugă. ” – Sfântul Lavrentie al Cernigovului

    Omul de acum nu e pregatii psihic sa accepte implant. Generatia ce vine, va fi. Asa spunea si Parintele Elpidie. Generatia ce vine. Inca se foloseste cash destul de mult, inca e opozitie si pe tema asta, opozitie din partea generatiei adulte. Ei ar vrea, da inca nu se poate asa, cum ai bate din palme.

    Acum trebuie sa fugim spre Romania, spre viata simpla, spre trai simplu, spre casa la tara, spre munca pamantului, spre re-infratirea cu natura, cu padurea… spre topor, soba cu lemne, cat mai putina electricitate si scule elctrice…
    Asta in plan lumesc.

    Eu asa cred.

    Apreciat de 2 persoane

    • saccsiv said, on martie 3, 2017 at 6:44 pm

      mircea.v

      Ce optimist esti …

      Apreciat de 1 persoană

    • nela said, on martie 3, 2017 at 9:06 pm

      Iertati . Vorbind despre asa ceva cu o Maica , de la o mare Manastire, mi-a spus ca in ,,acele,, vremuri, numai in marile orase va trebui sa supravietuim … eu am ramas f.surprinsa si m-am intrebat de unde a scos asemenea idee.

      Apreciază

      • Mirela said, on martie 4, 2017 at 12:57 am

        nela

        De la iluminătorul acela purtător de „lumină” numit Lucifer e ideea că ne vom salva rămânând în oraşe. Ruşine să-i fie unei astfel de maici! Ştie ea mai bine decât Hristos şi decât Sfinţii Părinţi, care ne zic la unison să fugim şi să ne ascundem în peşteri şi în crăpăturile pământului. De la înfruptarea cu harul cretan s-ar putea să i se tragă, (dacă nu de la prostia/ignoranţa proprie), mai avem exemple năucitoare.

        Apreciază

      • carla said, on martie 4, 2017 at 12:23 pm

        Adica sa fim cu totii „in acvariu”, pe langa webcam-uri, usor de supravegheat, sa le fie acelora greu sa ne caute pe unde nu bate google street view??

        Apreciază

    • Arhanghelul said, on martie 3, 2017 at 9:19 pm

      @mircea … si nu numai si pentru cei care ma citesc … in Austria … lemnele se cumpara doar de la un vanzator(unul singur; nu exista al doilea … concurenta) autorizat de consiliul localitatii … daca nu cumperi lemne de o anumita cantitate … o cantitate minima necesara la volumul casei … si se observa ca iese fum pe cosul casei/vilei … vine pompierul si ” militianul” si te ancheteaza de unde arzi lemne … apropo nu ai voie sa tai cracha mare, arbust sau copac … fara sa anunti la consiliul localitatii … asa ca te intreb eu la tara in viitor cand va fi c-an Eulopa(drum asfaltat, apa curenta”” PI BANII”” si baie cu toaleta in/langa casa, nu buda in fundul curtii) si la noi cu ce vei face focul daca nu cu lemne cumparate cu bani de pe card (DRAC) … Ka Kache-ul nu va mai exista …

      Achtung! …

      BIG PROBLEM!

      Apreciat de 1 persoană

      • Radu said, on martie 3, 2017 at 11:45 pm

        Cu voia Domnului Romania nu o sa ajunga nazista ca austria

        Sunt regiuni izolate in muntii nostrii unde cu greu se poate ajunge cu jeep-ul. Uneori nici cu ala.

        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • mircea.v said, on martie 4, 2017 at 1:14 am

        Arhanghelul,

        da daca esti la tara, si ai si o livada, si mai tai niste craci – ca se mai curata si de craci pomii, mai ai si niste porumb – adica rezulta coceni, + alte vreascuri, si mai stai si intr-o camera, nu in 6, ce zici, mai vine pompierul ?

        Si daca mai si izolezi bine camera aia, si mai faci o incalzire pasiva cu soare, mai vine pompieru?
        Si nu e chiar asa in Austria, cum zici tu. Uite cum ar face romanul in Austria. Cumpara 2 mc lemne, si mai face rost si de altii 8, asa cum stie el. La o adica se poate justifica. Inca se mai poate misca.

        Uite, de asta am zis eu ca acum, faptul ca santem asa de centrifugi, de ne-guvernabili, de „las-o ma ca merge-asa”, e un avantaj. Pi ii dai o tuica la pompier si iti aduce ala lemne :).
        Hai frate ca in Romania ne mai descurcam noi. Avem antrenament. E bine sa nu fii asa „civilizat” si modern. Din cauza asta romanul nu a fost afectat de ex de criza din 1930. Mircea Vulcanescu face o analiza f buna a fenomenului. Taranul roman avea o gospodarie care se autosustinea. Traia din ce producea el, nu din speculatii financiare, acum si virtuale.
        Noi nu santem nemti.

        Cand nu mai exista cash, atunci intram in ultimii 3,5 ani, si atunci e altceva. atunci nu mai ai nici casa, nici nimic.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 4, 2017 at 9:28 am

        mircea.v

        Din nefericire, din ce in ce mai putini romani sunt in sensul bun „las-o ma ca merge-asa”. Majoritatea au mai ramas cu „las-o ma ca merge-asa” in sensul rau, ca de exemplu cand merg si pe la eretici.

        Apreciază

    • Metatron said, on martie 3, 2017 at 10:02 pm

      Mircea sunt in asentiment cu tine, dar eu cred ca nu e vorba de 15 ani , cred ca e sub 10 ani sau chiar mai putin, totul depinde de Domnul care intarzie unde stie ca trebuie si acceleareaza unde e nevoie.
      E un lucru periculos sa dai o data anume din moment ce nici ingeri din cer nustiu.

      Apreciază

    • vali said, on martie 3, 2017 at 10:28 pm

      Mircea v

      Da, trebuie sa ne infratim cu viata modesta de la tara mai intai. E greu sa te cobori din apartament direct in padure. Cine are un pic de ravna simte ca devine captiv comoditatii si dependentei de „civilizatia” robinetului din perete, a mall-ului, salariului etc. Asta ar fi primul pas, sa te departezi de drogul utilitatilor la usa, a magazinului cu de toate si a locului de munca f prost platit dar la limita subzistentei. La Valea Plopului o casa darapanata cu pamant costa maxim 2-3000 de euro cele mai bune. Vinzi tot ce ai daca nu gasesti alta soluti si te muti acolo. E mai bine decat sa astepti ultima clipa cand s-ar putea sa fie prea tarziu.
      Ati stat vreodata o noapte singuri in padure fara adapost? Chiar si pustnicii precum parintele Cleopa sau rezistenta anticomunista din munti primeau de mancare de la credinciosi pentru ca nu puteau trai mult timp cu … aproape nimic. Iar ei nu isi faceau cumparaturile zilnice de la mall pana sa fuga ca noi
      Ce sa mai zici de familii cu 7-8 copii. In ultima instanta fugi, dar te astepti la ce e mai rau, nu te imbeti cu apa rece ca te vor hranii ingerii … cand tu ai „baut apa din perete” toata viata.
      E greu sa dai solutii clare universal valabile.

      Apreciat de 2 persoane

      • Mirela said, on martie 4, 2017 at 1:03 am

        vali,

        Părerea mea e că esenţial e să pricepi că TREBUIE să fugi şi SĂ FUGI. Nu să trăim e important, ci să fugim de pecetea antihristică. Dacă se îndură Dumnezeu să murim repede, cu atât mai bine.

        Apreciat de 1 persoană

    • Riko said, on martie 4, 2017 at 1:19 am

      mircea.v
      Vine buletinul cu cip in mai putin de 2 ani. Si sa nu crezi ca vei mai putea locuii cu familia daca ei vor accepta buletinul si tu nu.
      Trebuie sa plecam cu primul tren, altfel va fi prea tarziu. Nu trebuie nici sa vedem cum arata antihristul.
      Generatia ce vine, a venit deja. De multi ani de zile se lucreaza la psihicul oamenilor. Traim in vremea cand la 16 ani e o rusine sa fi virgin, sa nu te fi imbatat niciodata, sa nu fi incercat de cateva ori sa te lasi de fumat, ca deja fumezi de ani buni, si nu doar tutun, atunci esti un ciudat. La 11-12 ani, la oras fara iubi nu se poate. Daca nu zici cuvinte porcoase si nu injuri la tot pasul, atunci esti ultra-credincios si ciudat. Singurul tineret care nu face astea sunt sectari, dar la ei nici nu mai e nevoie, ei oricum sant pierduti.
      Tatuajele sunt la moda demult, mai ales cele cu un cerb incornorat, o pisica neagra niste crengi, poate si o semiluna, toate incadrate intr-un triunghi, si cel mai la moda loc, pt fete e la ceafa sau la glezna, dar cel de la glezna mai micut, de obicei o fundita. Pirsingurile tot asa.
      Nimic nu-i retine pe cei tineri. Iar adultii conservatori nu mai exista. Urmareste la oras, la magazinele unde se poate plati cu cardul, cine da cash?, foarte, foarte putini, si, si ei au carduri. Batranii sunt spalati pe creier cu televizorul, ei nu sunt o piedica pentru nimeni, decat poate la vot, pentru vre-un primar ceva. Lasa ca le sclipesc ochi cand vad cardu de sanatate, crezi ca nu vor face la fel pentru unul in care sa-si „tina” toti bani.
      Cipul e cireasa de pe tort.
      Ar fi foarte bine daca s-ar mai cali lumea cu niste conditii mai aspre.
      Da, daca chiar renunta un om la tot si fuge sa-si salveze sufletu, atunci va fi de incredere. Dar daca fuge cu frica, neincredere in Dumnezeu, deznadejde sau dor de cele si cei la ce renunta atunci nu o sa reziste. Plus ca se pot amesteca si impostori. Nu poti pleca cu un necunoscut pe care il cunosti de 2 zile.
      Eu nu cred ca voi cere nimanui sa mergem impreuna, nu pentru ca nu pot avea incredere in nimeni, dar nu pot sa-i spun nimanui sa aibe incredere in mine.
      Dar am nadejdea ca acolo unde va fi sa fie, dupa un timp voi intalni alti prigoniti si vom fi mai multi.

      Apreciat de 2 persoane

      • mircea.v said, on martie 4, 2017 at 12:34 pm

        Riko,

        daca sant in Romania cativa oameni cu intentie buna, atunci, pt rugaciunile Parintilor Justin, Papacioc, Fageteanu, pt rugaciunile celorlati Sfinti ai Inchisorilor, pt rugaciunile Sfintilor Brancoveni, Dumnezeu nu ne va lasa, si vom avea alternativa la buletinele cu cip, asa cum avem acum si pt pasaport.

        Apreciază

  5. Mihai said, on martie 3, 2017 at 5:48 pm

    Un alt punct din supermemorandum posibil sa fie pus în aplicare, ministrul de interne din Grecia, a propus alocarea de fonduri pt construirea de crematorii și incineratoare in spatii special amenajate, acesta venind cu ideea în urma faptului că soția unui compozitor fiind nevoita să meargă în Bulgaria pt al incinera, sursa katanixis blog spot

    Apreciază

  6. mihay2016 said, on martie 3, 2017 at 5:50 pm

    Alta problema e sa stii cand sa poti fugii,una la mana si alta sa poti fugi si sa ajungi cu bine numai bunul Dzeu stie ce ne asteapta

    Apreciază

  7. veaceslav said, on martie 3, 2017 at 6:29 pm

    in rusia deja de de ani buni lumea se stringe de la 30 la 50 de crestini si pleaca in sate lepadate la sute de kilometri de civilizatie, au neaparat preot intre ei acolo lucreaza pamintul cresc animale, coc pine ca pe timpuri, cu referire la subiectul „cu cine vei pleca” otroc Veaceslav spune ca singur nimeni nu se va mintui numadecit sa fie de la 7-12 oameni

    Apreciază

    • gheorghi said, on martie 4, 2017 at 9:35 am

      Asa ceva?
      http://www.sras.org/russian_dacha
      Dacha Wanna Be Russian?
      A History of the Russian Dacha
      by Josh Wilson
      It’s Дачный сезон (dacha season) in Russia. Dachas have existed for centuries, surviving revolutions, purges, and falls. They remain an integral, if at times hard-to-define part of Russian life; many Russians scoff at them, many hold them dear, and many, oddly, do both. Yet „dacha season” remains so widespread that stores announce Распродажи в дачный сезон (dacha season sales – for which building and gardening equipment are discounted) in ads nearly as large and pervasive as those for „back-to-school” in America.
      So what is a „dacha?” The word has made significant inroads into English because, although it can theoretically be translated as „summer house,” or „cottage” the dacha is not necessarily that comfortable, leisurely symbol of affluence, or that picturesque image of country living. A dacha usually lays a 1-2 hour local train (электрички – elektrichki) ride away. These elektrichki are usually overcrowded with people of every social class and, we have seen, the occasional livestock. For those fortunate enough to own a car (it is common to have a dacha, but no car), the trip can take twice as long, as the roads are not built to handle the mass exodus that occurs every weekend.

      To look back in time, the term „dacha” was born of early medieval Russian.
      It meant
      – „a gift given publicly”, (Публичный дар DAR)
      and later came to specifically mean
      – „property given and used in feudal fashion” (имущество, переданное и используемое по-феодальному).

      A dacha could include land, houses, outbuildings, serfs (serf = Крепостный крестьянин), etc.
      It was the main unit of property right up until emancipation radically changed property concepts in 1861.

      Dachas come in all shapes and sizes, from modest huts to large, modern homes
      The definition of „dacha” changed as well and in modern Russian this feudal conceptualization is better served by „поместье” (manor) rather than „dacha.”
      …..

      Apreciază

    • I said, on martie 6, 2017 at 7:26 pm

      Da daca nu stii pe nimeni, ce faci? Stai unde esti?…

      Apreciază

  8. mircea.v said, on martie 3, 2017 at 6:31 pm

    Vor fi atat de putini cei care nu vor accepta insemnarea, incat tovarasii de fuga vor fi cei ce nu accepta insemnarea (cu tot ceea ce inseamna ea). Asta va fi criteriul eliminatoriu care va ingloba toate celelalte criterii de selectie.
    De ex, barfitorul va accepta insemnarea cum bea apa.
    Pai daca esti gata sa renunti la tot, la casa, masa, la „si nu vei putea cumpara sau vinde”, adica la toata existenta ta in lume, e clar ca ai putere de sacrificiu.

    Rezulta, dupa mine, ca e destul de simplu in privinta asta.

    La un obstacol mic, card de sanatate, si au cedat 99,5%. D’apoi, fara servici, fara sa ai unde sta, fara sa poti cumpara sau vinde, singur singurel, „nebun”… Putini, f putini vor ramne. Acum nu e nimic.
    Multi sant poeti: „gata, imi pun rucsacul in spate, iau si pisicuta, si ce drumetie misto facem…”. Foarte, foarte putini au habar despre ce va fi vorba.

    De ce fugim? Ca sa nu ne cipuiasca. Adica, ei vor sa ne cipuiasca si noi fugim sa nu ne cipuiasca. Deci, ei ne cauta. si daca ne cauta, apoi ne cauta cu toate sculele lor de cautare. Sateliti, drone, detectoare de CO2, de radiatii infrarosii, de umiditate… Sant niste scule de nici nu ne imaginam cat de performante sant. Pe Parintele Cleeopa l-ar fi gasit intr-o zi cu sculele astea. Eu zic ca doar Dumnezeu poate sa il acopere pe om sa nu fie gasit la acel moment.
    Si atunci, ramane intentia cea buna a omului, si credinta absoluta in Dumnezeu. Asta va fi piatra de incercare, credinta absoluta in Dumnezeu, nu fuga in sine.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on martie 3, 2017 at 10:01 pm

      mircea.v

      Nu cred. Daca acum sunt anti ecumenisti si anti cip, ba chiar si nepomenitori barfitori si teribil de dezbinatori, de ce n-ar fi si atunci?

      Apreciază

    • Radu said, on martie 4, 2017 at 12:48 am

      S-ar putea cu mila Domnului si Harul Lui sa fie mai multi oameni in Romania care se vor trezi pana in zilele alea.
      Cred cu sinceritate ca prin acest blog si noul website/portal multora incepe sa li se mai aprinda niste idei si sa inceapa sa se trezeasca cu mila Domnului.
      O sa fim mai multi decat credem. Asa trag sperante.

      Daca vine razboiul pana atunci si murim in razboi e usor atat cat poate sa fie de usor un razboi. Doar moartea e rapida.
      Mai bine sa mori in razboi si sa ai sanse sa te mantuiesti decat sa apuci vremurile de pe urma unde incercarile vor fi destul de grele chiar si in pustietate in grupuri mici.

      Toate sunt la voia Domnului sa aleaga cum stie El ca e mai bine pentru fiecare dintre noi dupa neputintele si pacatele noastre.

      Nu vor veni cu forta sa impuna cu de a sila pecetea asa a zis Sf Parinte Paisie Aghioritul cand l-a intrebat cineva. Daca nu avem telefoane si alte prostii nu au cum sa ne gaseasca in munti.
      Sunt zone greu accesibile si doar la pas poti sa ajungi.

      ” – Parinte, vor putea impune pecetluirea cu sila?

      – “Politetea” lor nu va ajunge pana acolo! Vor fi politicosi pentru ca vor fi … europeni. Vor arata ca sunt la inaltime. Nu vor chinui pe oameni, dar omul nu va putea trai, daca nu are pecetea. Vor spune: “Fara pecete va chinuiti! Daca ati fi primit-o, nu ati fi trait asa de greu”. Nu vor putea folosi nici monezi de aur, nici dolari daca vor avea. De aceea, daca fiecare se va ingriji sa traiasca de pe acum simplu, in cumpatare, va putea trai in acei ani. Sa aiba un ogoras, sa cultive grau, cartofi. Sa puna putini maslini si atunci, cu vreun animal, cu vreo capra, cu putine gaini va putea infrunta nevoile familiei sale. Pentru ca si provizii de ar face, nu-i vor folosi mult, deoarece alimentele nu tin mult, ci se strica repede. Fireste, greul va dura putin, trei-trei ani si jumatate. Pentru cei alesi se vor scurta zilele (Vezi Mt. 24,22; Mc. 13,20). Nu-si vor da seama cand au trecut. Dumnezeu nu va lasa pe om neajutorat. ”

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/01/05/cuv-paisie-aghioritul-despre-semnele-timpului-antihrist-si-pecetea-666/

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on martie 4, 2017 at 8:02 am

        Aseara am recitit si eu pasajul asta ca recitesc vol 2 – Sf Paisie, si aici nu se vorbeste de nici o fuga in munti ci doar de viata simpla, la tara. Ma indoiesc ca Sf Paisie nu stia de „cei din Iudeea sa fuga in munti”. Unii sfinti spun de fuga, altii nu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 4, 2017 at 9:39 am

        mircea.v

        Vorbeste de pregatire frate, nu de scapat de antihrist avand o gospodarie la sat.

        Apreciază

    • Ioana said, on martie 4, 2017 at 8:31 am

      Are dreptate saccsiv, trebuie sa fim intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii… mare atentie la turnatori, barfitori, spioni, fiti mereu cu ochii in patru, pe cine luati cu voi la drum, cu atentie, mintea tot timpul treaza la ce se intampla in jur, la persoanele pe care le stiti de putin timp, si cu ajutor de la bunul Dumnezeu reusesti sa te feresti de asemenea oameni. Daca esti tot timpul in garda, poti deosebi oamenii sinceri si bine intentionati de cei care pot fi niste eventuali tradatori, spioni sau intunecati de mandrie si duhul dezbinarii.

      Apreciat de 1 persoană

  9. Ana Maria said, on martie 3, 2017 at 6:42 pm

    Tema asta e foarte buna, frate! E ceva ce ma preocupa tot mai mult in ultima vreme. Daca tu ai o lista cu frati cu care ai merge impreuna, se datoreaza faptului ca ai inceput aceasta lupta de marturisire cu mai multi ani in urma. Ai putut cunoaste alti frati, cladi o relatie si ati mentinut o legatura. Eu am avut parte de trezvie destul de tarziu si constat cu amaraciune ca cei dragi dragi mie pe care tot incerc sa-i trezesc, raman in zona lor de comfort si refuza realitatea. Exista totusi o singura persoana cu care as putea fugi, si aceea este copilul, daca cumva nu mi-l ia fortat in armata si astfel vom fi separati. In cazul asta probabilitatea de a fugi impreuna cu cineva este redusa cu mult.
    Ma gandesc ca tot prin intermediul tau, al blog-ului, am putea sa ne cunoastem intre noi si sa formam grupuri pe judete. Eventual in fiecare o alta zi, la o noua postare de a ta, sa numesti un judet. Primului inscris ii vei trimite lista cu toate e-mail-urile din acel judet, iar el ii contacteaza pe toti cei care doresc. Si asta de pe acum, pana incep sa se precipite evenimentele. Daca formam grupuri am putea sa ne ajutam reciproc atunci cand vor scoate cash-ul, adunandu-ne cu totii intr-o anumita zona rurala. Aceasta zona rurala eu o vad ca fiind undeva intr-o zona muntoasa, unde sa te poti ascunde usor si avand in mijloc un preot marturisitor, nepomenitor, anti-cip, anti-ecumenist.
    Daca ar fi sa ne imaginam un moment potrivit pentru fuga cred ca ar fi in timpul razboiului despre care stim ca va fi crunt si ca vor scapa doar unii dintre cei ascunsi prin muntii si crapaturile pamantului.
    Legat de persoanele care trebuie evitate, putem face trierea la constituirea grupurilor. Trebuie eliminate jumatatile de masura, adica degeaba sunt unii anti-cip, dar sunt ecumenisti, sau degeaba sunt anti-ecumenisti, dar sunt pro-cip, sau fac apologia sfinteniei lui Boca, Nil Dorobantu sau altii asemenea lor. Mai putem totusi adauga aici si alte criterii, fara de care nu s-ar putea mentine unitatea grupului, dupa cum bine a dat exemplu fratele Vasile. Dar nu stiu daca vom avea timp sa ne cunoastem atat de bine intre noi.
    Facandu-se trierea dupa criteriile acestea, cred ca sunt slabe sanse ca cei care inteleg astfel lucrurile sa se lase condusi de cine stie ce patimi. Sau daca le au, poate se vor izbavi de ele vazandu-i pe ceilalti. Ca doar unii prin altii ne mantuim. Nu zic ca trebuie sa fim ,,naivi”, dar mai este si dupa cum vrea Dumnezeu. Si El l-a avut pe Iuda. Daca Dumnezeu ingaduie, poti sa fii tradat nu numai de barfitor, ci si de cel care ar cadea prada fricii la un moment dat.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on martie 3, 2017 at 10:18 pm

      Ana Maria

      Ideea cu sa ne cunoastem e buna. Am incercat-o acum cativa ani, am avut si binecuvantarea parintelui Justin Parvu. A inceput bine dar nu dupa multa vreme s-a ales praful. Caci s-au bagat, evident, in seama si intrusii. Cei vechi stiu despre ce e vorba. Deci cum anume sa procedam, nu stiu sigur. O idée am totusi, nu stiu insa daca va avea si rezultate. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, dupa ce reusesc sa fac portalul sa mearga singur si fara mine, apoi sa scoatem cateva carti, imi doresc sa ne ocupam de o serie de conferinte cu invitati de marca. Cu care ocazie, in fiecare astfel de localitate, sa incepem sa punem si bazele unor astfel de grupuri.

      Sau poate va vin si voua si alte idei.

      Apreciază

      • Radu said, on martie 3, 2017 at 11:49 pm

        Ideea cu conferinte in marile orase e foarte buna sa ne cunoastem cu totii. Prin email sau nu stiu alta metoda stiim o parola de recunoastere sau ceva sa stim cine este cine.

        Eu unul nu stiu pe nimeni fata in fata de aici.

        Doamne ajuta si multa sanatate ! Sa fim curajosi si viteji pana la capat !

        Apreciază

      • mihay2016 said, on martie 4, 2017 at 12:55 am

        Ai dreptate sacsiv intrusi sunt la orice pas! Eu is mai nou pa ici ca bunul Dumnezeu mia deschis ochii si cateaodata numi vine sa cred ce se intampla in lumea asta! Recunosc nici in ultimu ceas nus breaz pe cat as dori dar unele lucruri incerc sa le indrept! Eu is un om sincer dar cateodata sunt si rautacios dar si o calitate sunt un om milos ! Am facut multe rele la viata mea si mie rusine de unele chestii!Sa ma iertati ca am fost sincer!Dumnezeu sa fie cu noi!

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on martie 4, 2017 at 9:22 am

        mihay2016

        Nu mai scrie Dumnezeu prescurtat.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on martie 4, 2017 at 8:23 am

        Ana Maria

        Daca macar odata pe an ajungi la un duhovnic bun, care merge pe linia Sfintilor Parinti, nepomenitor, anti-cip si care marturiseste si impotriva ratacirilor Boca si Dorobantu, poti cunoaste si alti fii duhovicesti ai sai! Dumnezeu sa iti ajute!

        Apreciat de 2 persoane

  10. Aurora said, on martie 3, 2017 at 7:12 pm

    Va fi foarte greu pentru noi cand va veni vremea fugii. Practic nu vom avea tovarasi. Putini vor fugi cu cei dragi din familie, caci va fi mare dezbinare.Nu putem sti de pe acum ce vom face, dar sa nu avem mari asteptari de la cei apropiati. Trebuie sa ne rugam acum fierbinte pt. ei ca sa le deschida Dumnezeu ochii la momentul potrivit.

    Apreciat de 4 persoane

    • Mirela said, on martie 4, 2017 at 1:31 am

      Şi eu mă întrebam nu demult de unde să scoţi 10-15 cu care să pleci în munţi, aşa cum spun mai multe profeţii.
      Iar răspunsul mi-a venit odată cu apostazia din Creta. Oare acest teribil moment istoric nu selectează oamenii între cei care vor să rămână cu Hristos şi cei pe care nu-i interesează cu ce hristos merg?

      În ceea ce priveşte întrebarea referitoare la calităţile celor cu care ne însoţim, cred că cel mai important lucru este CREDINŢA NESTRĂMUTATĂ că fuga în munţi este singura cale de salvare a sufletului şi că orice altă cale duce ireversibil la iad. Când credinţa în Dumnezeu e puternică, vin şi bărbăţia sufletească, hotărârea, curajul.
      Nici martirii primelor secole nu au fost culturişti sau eroi din naştere, dar au avut voinţa de a fi cu Hristos şi credinţă în El şi, astfel, au primit curaj să înfrunte toate patimile. Sau cei care au devenit sfinţi în temniţele comuniste au intrat în ele antrenaţi fizic, plini de forţă şi fără păcat?

      Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on martie 4, 2017 at 9:33 am

        Mirela

        Ingaduie sa te contrazic la ultimul paragraf. Majoritatea nu trebuie sa se antreneze ca sa devina culturisti, ci ca sa ajunga la starea fizica a celor din vechime. Cei din vechime nu prea mai trebuiau sa se antreneze caci chiar modul lor viata de atunci era si un antrenament.

        Apreciat de 2 persoane

      • Mirela said, on martie 4, 2017 at 11:57 am

        saccsiv

        Ştiu că înainte oamenii erau mult mai zdraveni, diferenţă mare se vede şi acum între un copil/tânăr crescut la ţară şi unul cresut la oraş. Totuşi, întotdeauna au existat şi persoane cu constituţii mai fragile, impresia mea e că am citit că şi Valeriu Gafencu cam aşa era.
        Ceea ce vreau să subliniez este că, pentru a ne mântui în vremurile antihristului, sunt importante credinţa vie şi nestrămutată în Dumnezeu şi voia noastră de a fi cu el. Am văzut destui oameni bine clădiţi fizic, dar cu suflete laşe, slabe şi fricoase, precum şi pe alţii firavi, dar cu suflete ca diamantul. Sf. Vasile cel Mare nu e un bun exemplu?
        De aceea, cred că nimeni nu trebuie să se descurajeze că nu are o condiţie fizică grozavă. Să facă fiecare ce poate să şi-o mai îmbunătăţească (de exemplu, metaniile şi închinăciunile ajută foarte mult), iar în rest ne va mai ajuta şi Dumnezeu dacă va vedea că ne silim pentru El. Oare El nu vede că suntem slăbănogi?

        Apreciază

  11. m&v said, on martie 3, 2017 at 7:27 pm

    Proorocul Iezechiel, zice pentru veacul de la sfârşit: „Se va scula pruncul cu sfadă asupra celor bătrâni; cel prost asupra celui învăţat; sluga asupra stăpânului; vecinul asupra aproapelui; muierea asupra bărbatului şi bărbatul asupra muierii .” Că zice Proorocul: „Când veţi vedea acestea toate făcându-se, vai! Că zilele izbândirii vin, şi mânia lui Dumnezeu nu va zăbovi.”
    Și zice iar Proorocul Iezechiel: „La sfârşitul veacului te voi ridica Eu, zice Domnul, pe tine Gog, şi vei veni în pământul lui Israil, ca negura care acoperă pământul: cu cai şi călăreţi şi cu căruţe. Eu te voi pogorî în pământul lui Israil; şi Eu voi pierde arcul tău din mâna ta cea dreaptă, şi săgeţile tale din mâna ta cea stângă, şi te voi pierde desăvârşit. Şi voi aduna fiarele pământului, şi păsările cerului, şi te vor mânca în pământul lui Israil ” (Iezechiel 38, 1-29; 39, 1-11). Care vor rămânea nemâncaţi de fiare şi de păsările cerului, îi va pierde Domnul cu fulgere şi cu trăsnete şi cu piatră de grindină. Precum în vremea lui Isus al lui Navi pe vrăjmaşii lui, pe care, neputând el să-i bată, i-a bătut Domnul cu piatră de i-a pierdut pe toţi; aşa şi pe chinezi îi va pierde Domnul. Că atâtea răutăţi vor face Bisericilor lui Dumnezeu, că le vor preface în grajduri de cai, şi Vasele cele Sfinte le vor unge cu spurcăciuni şi vor mânca pe oameni de vii şi sângele lor îl vor bea. Şi aceasta zice Proorocul Iezechiel: „că vor aduna (creştinii) oasele cele rămase de la fiare şi vor pune semn unde vor găsi vreun os de om, ca să le adune spre îngropare în cimitir; că şi cetate vor face şi se va numi cimitirul lui Gog.”
    Capitolul 10 : 29.Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care şi-a lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau ţarine pentru Mine şi pentru Evanghelie,
    30. Şi să nu ia însutit – acum, în vremea aceasta, de prigoniri – case şi fraţi şi surori şi mame şi copii şi ţarine, iar în veacul ce va să vină: viaţă veşnică.
    31. Şi mulţi dintre cei dintâi vor fi pe urmă, şi din cei de pe urmă întâi.

    Apreciază

  12. Sebastian said, on martie 3, 2017 at 7:48 pm

    In primul rand sa ne rugam fierbinte lui Dumnezeu sa ne intareasca in credinta si de viitorul fiecaruia in parte se va ingriji El Insusi dupa cum va socoti intelepciunea Sa nemarginita. Iar raspunsul la intrebarea aceasta,este: cu Dumnezeu inainte. Tema asta suna a barfa, si are iz de trufie si serial de telenovela. Daca noi triem pe altii, deja ne facem judecatori in locul Lui. Asta e grija noastra? Cu cine? Cu cei ce nu se vor lepada de adevaratul Dumnezeu. Cine va mai avea timp de barfa in acele vremuri? Mucenicii au fugit? Daca ne facem bagaj, unde este credinta? Dar cei ce sunt neputinciosi cum se vor descurca? „Si iata, Eu sunt cu voi pana sfarsitul veacurilor!” Versetul acesta nu iti spune nimic? Sunt dezamagit de gandirea ta saccsiv.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 3, 2017 at 8:29 pm

      Sebastian

      Deci fara fuga, zici tu. Adica Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti au batut campii. Dai verste ca ereticii. Citeste-o pe asta, ca e clara:

      “Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
      Atunci cei din Iudeea SĂ FUGĂ ÎN MUNŢI.
      Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.”
      Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.”
      (Mt. 24)

      Citeste si primul link din articol, ca de aia l-am pus.

      Mai pun link-ul o data aici:

      UNDE FUGIM DE ANTIHRIST? Va fi ca în filmele post-apocaliptice?

      http://ortodoxinfo.ro/2017/02/03/unde-fugim-de-antihrist-va-fi-ca-filmele-postapocaliptice/

      Apreciat de 1 persoană

    • tanase said, on martie 4, 2017 at 12:08 pm

      „In primul rand sa ne rugam fierbinte („Doamne, Doamne…”) lui Dumnezeu sa ne intareasca in credinta… (E BINE ASA! SI?) …si de viitorul fiecaruia in parte se va ingriji El Insusi dupa cum va socoti intelepciunea Sa nemarginita.” – Minunat! Ma pun pe rugaciune (fierbinte) sa ma intareasca Dumnezeu in credinta si … astept! Aaaastept pana cand? Pai pana va veni sa ma teleporteze direct la loc ferit de ispita si necaz. „NU ORICINE Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, CI cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.” Aceasta este o ispitire asupra mintii tututor intelectualizatilor, a celor care si-au agonisit cunostinta altui dumnezeu decat Dumnezeul urmat de Apostoli si Sfintii Parinti. La a doua ispita, Mantuitorul a raspuns; „Iarasi este scris: „Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau”.(Mt 4;7). Omul este dator, dupa talantii primiti, sa-i inmulteasca spre ai fi de folos lui si celor apropiati, adica sa lucreze orice spre sustinerea trupeasca si duhovniceasca iar Dumnezeu ii va sprijini lucrarea. Zice Sfantul Isidor Pelusiotul in Epistola catre Ioan Diaconul (a IV-a):“Dumnezeu a faga¬duit putere celui aflat la ananghie, iar nu celui care Il ispiteste; ce¬lui nenorocit, nu celui ce-si aduna bogatie si slava desarta”.
      „Iar raspunsul la intrebarea aceasta,este: cu Dumnezeu inainte.” – atunci … da-i bice! Pune-te pe rugaciuni fierbinti, fii linistit in continuare ca doar nu vine sfarsitul lumii chiar acum si asteapta-L pe Dumnezeu! O fi bine?
      “ TEMA ASTA a barfa, si are iz de trufie si serial de telenovela.” – CATA PROSTIE AI PUTUT SPUNE INTR-O SINGURA FRAZA!!! Biblia face referiri nenumarate la acest subiect, atat Vechiul cat si Noul Testament si mai ales cartea Apocalipsei! Si bineinteles ca majoritatea profetiilor au „TEMA ASTA” ca „barfa”!
      „Daca noi triem pe altii, deja ne facem judecatori in locul Lui.” – „Ieşiţi din mijlocul lor şi vă osebiţi, zice Domnul…”(IICor. 6;). Spiritul lui Hristos din evanghelii este cel al SEPARARII nu e ca cel al UNIRII ECUMENISTE, nu e babilonie!
      „Asta e grija noastra?” – ASTA E! SI E O GRIJA MARE DE TOT!
      „Cu cine? Cu cei CE NU SE VOR lepada de adevaratul Dumnezeu.” – Nu asa, ci cu cei CE NU S-AU LEPADAT de adevaratul Dumnezeu!
      „Cine va mai avea timp de barfa in acele vremuri?” – Cei multi!
      „Mucenicii au fugit?” – Iata cum pune problema in vremurile noastre duhul slavei desarte. Pai mucenicii erau plini de Duh Sfant, Cel ce era in ei a luptat cu grozaviile timpului respectiv, acum la vremurile de apostazie Harul a inceput a se retrage din lume.
      „Daca ne facem bagaj, unde este credinta?” – Iata cat de usor cazi in erezia protestanta numita „sola fide” (numai prin credintă) cand in realitate apostolul Iacov spune clar; „Vedeti dar că din fapte este îndreptat omul, nu numai din credintă.” (Iac. 2:24).
      „Dar cei ce sunt neputinciosi cum se vor descurca?” – Daca ai fi citit ceva din profetiile ortodoxe, gaseai acolo raspunsul la acesta intrebare.
      „Si iata, Eu sunt cu voi pana sfarsitul veacurilor!” Versetul acesta nu iti spune nimic? – Ba da! Imi spune foarte multe dar nu vreau acum sa mai detaliez.
      „Sunt dezamagit de gandirea ta saccsiv.” – Nasol! Saccsive, va trebui sa suporti cu stoicism dezamagirea multor „ortodocsi”, nu de alta dar si Hristos a dezamagit poporul iudeu, asa ca imi pare rau pentru tine!
      Se stie ca pentru dobandirea oricarei virtuti se cere si nevointa trupeasca dupa putere. Caci Dumnezeu nu ne-a dat doar facultatea ratiunii pentru a-L cunoaste ci ne-a dat si cele 5 simturi, maini si picioare pentru a lucra cu ele cele de folos duhovnicesc.
      @Sebastian, daca tot ceea ce ai spus tu aici cat si modul in care gandesti s-ar numi „ortodoxie”, atunci declar ca eu nu sunt ortodox!

      Apreciază

  13. mircea.v said, on martie 3, 2017 at 8:26 pm

    saccsiv,
    mai am un coment, probabil e la spam ca l-am scris imediat dupa primul

    Apreciază

  14. hilohi bogdan said, on martie 3, 2017 at 8:37 pm

    Vara rezişti,cu ce poţi căra,o săptămână dacă eşti sănătos.Iarna…fără adăpost,8 ore…Să ne rugăm la Dumnezeu să nu fie fuga noastră iarna sau în zi de sărbătoare.Oricum mai bine mori în munţi decât în ghearele anticriştilor.

    Apreciază

  15. Raluca said, on martie 3, 2017 at 10:21 pm

    Cred că ordinea și ritmul în care se vor desfășura evenimentele nu le cunoaște nimeni. Și mai depinde și de ceea ce fac oamenii pentru ca evenimentele să se precipite sau să mai întârzie. Cum calculăm câți ani au mai rămas?
    Pe lângă acestea contează și cât de hotărât și de puternic va fi fiecare ca să reziste până la capăt, pentru că înșelările sunt tot mai multe și mai diverse. Unele sunt subtile, altele sunt însă atât de evidente, atât de pe față, chiar țipă la tine. Unii le văd, alții nu vor să le vadă …
    Mai contează și fiecare pe cine va avea alături, cât de încredere vor fi acei oameni, cât de numeroși și cât de puternici sufletește ca să reziste.
    Contează mult și sănătatea fizică a fiecăruia, și vârsta pe care o va avea în acele vremuri.
    Contează și de unde și ce vei găsi de mâncare și apă să bei.
    Contează să ai și un adăpost în care să dormi, unde să nu te plouă , sau să te ningă și să nu îngheți iarna, sau unde să nu te ardă soarele vara.
    Contează să ai ce îmbrăca și haine de schimb pentru toate anotimpurile. Puține haine dar multifuncționale. Contează să ai unde te spăla și unde să-ți speli și hainele.
    Contează să ai câteva instrumente și ustensile utile, și de asemenea ceva vesela, oale în care să faci de mâncare, farfurii din care să mănânci …
    Sunt multe lucruri care contează, chiar dacă ai reduce nevoile la minim.
    Nu toți oamenii rezistă prin adăposturi improvizate pe sub pământ sau în peșteri luni la rând cu temperaturi sub zero grade ,cum a fost iarna asta prin munți. În pustia Egiptului nu erau -25 de grade și tot era foarte greu de trăit.
    Contează așa cum s-a spus să ai cu cine fugi, unde fugi și să știi care este momentul fugii.
    Oricum sfinții părinți care au vorbit despe aceste lucruri au recomandat ca fuga să se facă neapărat în grupuri pentru ca oamenii să poată rezista. Singur șansele sunt zero.

    Apreciază

    • Mirela said, on martie 4, 2017 at 12:22 pm

      „Contează mult și sănătatea fizică a fiecăruia, și vârsta pe care o va avea în acele vremuri.”_________ Părerea mea este că astfel de lucruri nu sunt atât de importante. Oare Hristos a condiţionat vreodată mântuirea cuiva de vârstă sau de starea de sănătate? Dacă nu am avea toţi şansă de mântuire, ar mai fi drept să ajungă un astfel de om în iad? E vinovat omul că e bătrân? Nu arată istoria biblică şi vieţile sfinţilor că unii martiri au avut peste 100 de ani?

      „Contează și de unde și ce vei găsi de mâncare și apă să bei”_____________Bazându-mă pe profeţiile referitoare la secetă şi la mare foamete, nădejdea e la Dumnezeu, care i-a hrănit şi pe sfinţii care au trăit în pustie. Oare degeaba spunea careva că ne vom sătura cu o frunză? Nu pentru că nu va mai fi vegetaţie? Degeaba spunea Sf. Paisie Aghioritul sau Părintele Justin (nu am reţinut exact) că vom mânca un cartof? Iar asta cred că e varianta edulcorată, ca să nu ne sperie (după cum Părintele Justin ne-a avertizat că vom găsi o liturghie curată la câteva sate. Iar acum ce vedem? Că găsim la câteva judeţe, chiar destule) Şi nu spun profeţiile că mulţi vor muri de foame şi de sete?

      „Contează să ai ce îmbrăca și haine de schimb pentru toate anotimpurile. Puține haine dar multifuncționale. Contează să ai unde te spăla și unde să-ți speli și hainele.___________Nu va fi apă nici măcar de băut, nu că de spălat rufe. Haine de schimb? Nu cred. Părerea mea este că va trebui să ne inspirăm din vieţile sfinţilor pustiei. Ei ce haine de schimb aveau? Sau sfinţii temniţelor comuniste. Iar dacă mai socotim că toţi creştinii din munţi vor fi căutaţi/vânaţi cu arme antihristice, îi va mai arde cuiva de spălat rufe?

      Contează să ai …ceva vesela, oale în care să faci de mâncare, farfurii din care să mănânci …_________Părerea mea este că astea sunt iluzii.

      Apreciază

    • Mihai said, on martie 4, 2017 at 2:22 pm

      Raluca, apropo de zona sahariana, inclusiv Egipt, acolo sunt variații mari de temperatura, ziua arșița mare, noaptea frig

      Apreciază

  16. unu1 said, on martie 3, 2017 at 11:19 pm

    Luca Capitolul 17

    20. Şi fiind întrebat de farisei când va veni împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
    21. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.
    22. Zis-a către ucenici: Veni-vor zile când veţi dori să vedeţi una din zilele Fiului Omului, şi nu veţi vedea.
    23. Şi vor zice vouă: Iată este acolo; iată, aici; nu vă duceţi şi nu vă luaţi după ei.

    Apreciază

  17. Rozalia said, on martie 3, 2017 at 11:27 pm

    de foarte mult timp ma gandesc la acest lucru. Este ceva ce nu-mi da pace. Foarte greu. Nu cred ca poti fi vreodata pregatit, nu cred in treaba cu rucsacul, etc (desi nu e rau). Eu cand vad ce se intampla la mine in casa, cu ai mei care mai sunt in tema cat de cat…. Toata nadejdea numai la Domnul nostru Iisus Hristos si Maicuta Domnului. Rugaciune fratii mei!

    Apreciază

  18. Stelian said, on martie 4, 2017 at 12:47 am

    Off-topic: Un joc online numit Balena Albastra a cauzat moartea a 130 de tineri rusi dupa 50 de zile.

    http://www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshhXyiPOHfcCPHu5gd9

    Apreciază

  19. Cosmin said, on martie 4, 2017 at 8:31 am

    A te refugia este o ideie buna.Dar nu in munti.Este adevarat ca muntii au fost adapost foarte bun din cele mai vechi timpuri romanilor dar din pacate eu nu vad acest loc cu mult mai sigur decat o zona de deal in aceste vremuri in care eate golit de padure si foarte usor de monitoriza din satelit.

    Apreciat de 1 persoană

  20. mircea.v said, on martie 4, 2017 at 10:39 am

    Daca tot mi-am dat cu parerea, de vreo 10 ani sant in zona de munte. Am avut de ales acum vreo 15 ani, unde, zona de mare sau de munte?, si din mai multe considerente, inclusiv de „cei din Iudeea sa fuga in munti”, am ales munte. F importanta e apa potabila. Va fi seceta in ultimii 3 ani. Sant multe zone de deal si campie unde apa e o pr, va fi o pr in conditii de seceta puternica. Acum vreo 5-6 ani nu a plouat 6 luni, si izvoarele de munte nu au secat. M-a bucurat lucrul asta.

    Fiecare caz e un caz special, dar important e sa faci ceva. Nu mai e de asteptat, de vazut ce si cum. Fa ceva, pregateste-te in sensul a ceea ce spun Sfintii Parinti, si iti va fi mult mai usor. Nimic nu se face brusc. Eu am avut nevoie de vreo 5-6 ani (fara a fi presat f tare de timp) sa ma pun la punct spre a fi cat mai putin dependent de sistem. Trebuie sa te restrangi din ce in ce, pana la a putea trai cu firimituri. Si e bine sa fii cu un pas inaintea sistemului. In felul asta vei putea ajunge destul de relaxat la ultimii 3,5 ani. Altfel, nu. Iti taie apa la bloc, ce faci? Spunea Sfantul Paisie ca trebuie sa iti mearga mintea, sa gandesti, sa gasesti solutii, sa faci, sa nu fii lenes, si asa te va ajuta si Dumnezeu.

    Vorba lui Vasile, cei din vechime nu mai aveau nevoie de antrenament fizic, ca atunci toti erau antrenati prin chiar modul de viata, erau antrenati sa traiasca in comuniune cu natura. Acum, dupa ce te-ai nascut la calculator si ai stat si stai tot timpul pe un scaun, esti leguma dpdv fizic, si nu numai. Macar si atat si se castiga prin viata la tara.

    Apreciază

  21. Ella said, on martie 4, 2017 at 1:29 pm

    Lectii de supravietuire

    Apreciat de 2 persoane

  22. ilioara said, on martie 4, 2017 at 4:33 pm

    mi se pare ca vorbiti prea usor de plecatul la tara, mai ales cand nu exista experienta. Sunt bune pasarile, rata afumata si bagata la untura cu carnea de porc, carnea de gasca, de curca…toate sunt bune, mai ales ouale, umplu cosuletul zilnic dar trebuie in primul rand sa avem in calcul o sursa de venit, si oricum sa hranesti pasrile costa, si costa mai mult decat ar costa sa cumperi pasarea din magazin, bine nu se compara…dar totul costa, si muncile agricole, si cadura, trebuie facute camere mici si sobe, ceea eu nu am si deci……In alta ordine de idei trebuie sa stii sa tratezi si plantele si copacii si via, nu e simplu deloc, se manesc intr-o veselie, rosiile se fac frumoase si cand sa se coaca se innegresc, si nu numai rosiile, totul trebuie ingrijit, sapat mereu, udat si mai ales stropit. Eu am fiert si urzici, le-am lasat si la macerat si cu zeama am stropit si tot degeaba, pana nu am stropit cu calciu nu am facut nimic, deci nu stiu cum sa zic. Am fiert urzici si la ratuste si dupa ce s-au marit mi le-a topit cateaua intr-o noapte, ca e corcitura de maidanez cu rasa periculoasa, in sfarsit, dupa ce am legat-o , intr-o toamna am dat drumul la pasari in gradina si tot vedeam seara ca lipseau pui, si ziceam, mai e legata, n-are cum, pana am vazut-o cu puiu in gura, plus ca e gradina cam mare si am pus gard nou degeaba ca tot sapa alti caini, trebuia bordura de ciment.la tara sunt multi caini flamanzi…deci…nu mai zic de ciori, am pus in gradina porumb, fasole, mazare si mi-au scos tot, eu puneam ele scoteau, s-a facut numai ce am pus in gradina de langa casa, ceea ce vreau sa zic e ca nu e simplu

    Apreciat de 1 persoană

  23. Roman said, on martie 4, 2017 at 8:08 pm

    Parere de om nebun ,nu trebuie neaparat sa fiu injurat sau ascultat.In munte trebuie sa ai acel ,,rucsac’’ de supravietuire .Trebuie mers de pe acum (inca e liniste si pace) si cautat locuri accesibile doar la pas , fara gip..tuuu,ca asa mergi la tara .Atentie muntele e munte ,,tara’’(taranul) e tara.Bunicu’ (Dumnezeu sa-l odihneasca) se supara daca cineva ii spunea taran,el era ,,mandru’’(alt cuvant n-am gasit) ca e muntean.Sunt multe ciuperci (galbiori,hribi,rascovi,vinetele,etc) in munte care trebuiesc a fi cunoscute,sunt alune,jir,afine,zmeura,sunt animale salbatice(ptr sursa de hrana ,ori ele ptr tine, ori tu ptr ele).Sursa de apa este paraul care izvoraste din stanci si sunt si fel de fel de foltre sau pastille de purificare a apei (in caz de forta majora).Trebuie sa inveti sa mergi prin padure dupa semne:carari,copaci insemnati,fel de fel de stanci,paraie ,vagauni etc.Nici un om de la munte nu merge prin padure cu busola (hahaha),eu nici n-am auzit si am mers kilometri intregi prin padure si parchete, decat bineinteles veneticii care fac ,,contact’’cu viata asta ,cei de la tara sau oras.In padure trebuie sa fii imbracat corespunzator(e destul de racoare si superplacut si vara) si nu in fuste sau chiloti scurti ,doar pantaloni si o gheata ,ceva sa nu te uzi ,fiindca e o vegetatie totusi umeda si mai ales sa nu aluneci pe cetina sau stanci si haina (subtire sau groasa)cu maneca lunga ptr a nu te zgaria prin copaci si crengi (banuind ca vrei sa-ti cauti un loc cat mai greu accesibil si nu vreun traseu ,,montan’’ ptr drumetii (hahaha). Trebuie sa te uiti unde calci ,fiindca sub cetina sau frunzarisul (avem si multe foioase –fag,paltin,stejar ,alun etc)din padurile carpatilor… breeee(nu lizerele de la tara)mai poate fi si o,, gaura’’ dintr-o stanca,vreun copac mai putred care sa se rupa si sa te accidentezi sau chiar vreo vipera . Militarii folosesc ,,ratiile alimentare’’care se pot pastra mai mult timp.Toate aceste lucruri folosesc doar si numai de pe acum.Asta inseamna sa plecam din satul de munte pe conditii pasnice dimineata ,avand un cutit la noi (e necesar ptr frunze mari,crengi dese etc) ,ceva de infulecat pe drum , un bat care sa lovim in anumite ,,bozataie’’mari si sa incercam sa ne orientam pe unde mergem ,ca sa venim si inapoi.Dupa ce am identificat locul (atentie la scurgerea apelor pluviale,la bataia vantului,la distanta fata de sursa de apa de baut,la cat de ascuns e locul ,ptr supravegherea aeriana sau din cate parti poti fi tu vazut si atacat terestru etc)mergem a doua zi dotati cu topor,lopata,fierastrau,sfoara,sarma,cuie etc si ne apucam sa facem un adapost sau ,,n’’ in functie de cate persoane consideram ca vom incerca a ne adaposti acolo.Adaposturile se fac din lemnele si copacii care sunt din belsug in jur ,acoperit cu foltei (coji mari de brad )si camuflat cu cetina de brad,pamant,muschi etc.In adapost (uri) ducem cele necesare supravietuirii sau le ascundem in jurul adapostului (in eventualitatea ca l-am facut in calea unui traseu turistic fara sa stim-hahaha).Rucsacul trebuie sa fie pregatit acasa ptr a ajunge la adapost in momentul crucial in care trebuie sa plecam de acasa ca fulgerul (exemplu-cand uraciunea pustiirii va sta in cetatea sfanta ,atunci cel de pe casa sa nu mai intre sa-si ia lucrurile,iar cel din tarina sa nu se mai intoarca sa-si ia haina),tradus ptr noi azi ,chiar daca va fi politia si jandarmul in fata noastra (sa recruteze fortat pe cineva)trebuie sa ne ,,evaporam’’ catre acel loc,ajutati de acest rucsac,pe rute ocolitoare chiar.Cel mai greu e ptr a pleca si cu familia ,cu copii mici ,trebuie clar discutat si planificat dinainte(daca ai cu cine,daca si jumatatea cealalta e deacord-ferice de cei care au parte de asa ceva ,ca la mine e..greu..e tare greu).Rucsacul cel ,,mai mare’’ptr un timp mai indelungat trebuie ,,ascuns’’ in adapost sau prin preajma din timp de pace.Daca e iarna nu trebuie sa ne mai deplasam pe distante mari,stam in jurul adapostului si mancam din ratiile alimentare aduse din timp.Trebuie avut un set de reguli ,bine respectate de toti cei din adapost si din jurul lui,precum:la ce ora se manaca ,cum se merge si unde la ,,toaleta,,fara apa de la rezervor,cand ne inchinam,cum ne spalam,cat,cand si pana unde ne putem ,,plimba’’ptr a ne misca nitel etc.Sunt multe de spus ,dar nu e aici un loc sa le spunem pe toate.Fiecare probabil ca stie ce sa faca ,nu doar din taste sa fie nervos sau sa astepte vreun ,,inger’’ sa-l ridice pe el ,ci si prin fapte cand va fi timpul.Eu nu cred ca daca un tanc vine catre tine in timp ce spui Tatal Nostru si nu te feresti si te sfarteca inseamna: uau ce curaj de ,,mucenic’’ a avut.Asta e sinucidere. E foarte greu ptr un om sa crezi ca va face ceva atunci cand e momentul, atata timp cat nu a ,,tatonat’’terenul pe timp de liniste ,ci doar si-a gasit fel de fel de motive de amanare a lucrurilor.Eu ma rog sa nu se intample niciodata aceste lucruri in viata mea si a copiilor mei,dar sunt obligat sa ma uit la semnele timpului si sa ascult de Profetiile lui Dumnezeu si a Sfintilor .Un razboi e ceva nu inspaimantator ci groaznic.Eu recomand sa vedeti sfartecarea oamenilor din Istoria Sovietelor,Ausvitz-the final solution,Basarabia un veac de strainie,Golgota Basarabiei,memorialul durerii-inchisorile debililor si sadicilor comunisti , despre experimentele lui Mengele (satan insusi) si ale fascistilor asupra oamenilor si tot ce inseamna Vietile Sfintilor si despre oribilele torturi asupra lor ,iar mai apoi sa vedem daca suntem pregatiti de ceva mult mai groaznic,fiindca din Bilblie aflam ca in vremurile de pe urma va fi groaza si teroarea ca niciodata ,iar oamenii vor fi canibali la propriu,un fel de zombie. Eu unul recunosc ca sunt terorizat de asa ceva si sigur nu as putea rezista la torturi fizice ,cu fierul prin carnea mea sau sa-mi vad copilasii sfartecati ,poate unii de pe aici vor rezista ca sunt mai tari.Asa ca atentie la ce ne dorim,fereasca Dumnezeu ,ca habar n-avem ce chinuri vom trage. Sa mai avem ,,rabdare’’ si noi cu Dumnezeu ,ca stie El Stapanul ce e de facut si noi sa ne inchinam sa nu avem parte in viata noastra de asa ceva. Eu cred (sper) ca asta cu cipul va dura cativa ani buni sau chiar zece ani (ca si ei au facut pana acum lucrurile cu pasi mici si in ,,taina’’)pana vor ajunge toti ciborgi, ceea ce va duce la uzura omului daca nu va putea sa isi dozeze cumpatat energia (adica va fugi cand nu trebuie).Iar cu fuga in munte inainte de un razboi iarasi este uzura ,ca si razboiul va avea semne .Acum nimeni nu lupta cu nimeni sunt maxim doar razboaie locale (declaratii mai mult si pozitionare strategica),fiindca omul a devenit trandav si ,,pufos’’(haha),adica evoluat.Banii ches se vor scoate si astia dar va trebui sa fie vreun motiv,poate vreo criza economica, alimentara,sanitara sau chiar armata.Cel mai grav e ca nu spune nimeni nimic,toata preotimea (exceptie cei 15,20 de preoti nepomenitori) parca e vrajita de aceste vremuri,e chiar inspaimantator sa vezi prapastia la nivelul varfului papucului fiindca esti primul si sa nu strigi sa anunti si pe cei mai din spate.Sau poate ca vin vremuri mai bune …miram-as!!Pentru toti ,,voinicii si voinicile’’ care se declara frustrate(ti) de un ,,rucsac’’la care face apel SACCSIV ,eu le spun –mai bine sa il facem degeaba (adica sa nu-l folosim niciodata) decat sa fim lenesi si pufosi!

    Apreciat de 2 persoane

  24. mihay2016 said, on martie 4, 2017 at 8:28 pm

    Haideti sa va spun o experienta dea mea si nu mie rusine! Cei ce spun mergem si facem dregem e simplu dar practica e foarte greu,ca nu degeaba sfintii parinti spun ca cei care tin postu cu adevarat acei oameni vor rezista,adica sa nu manance aproape deloc! Experienta pe care o am este ca acu ceva timp am avut mari probleme cu banii am mancat ceva timp ceai cu paine, si ceaiu pe care il beam era menta luata de pe strada si uneori mancam paine goala si mia fost foarte greu credetima! Dar un sfat pe care vil dau e sa tineti postul cu adevarat cum se cuvine si or sa va ajute enorm cand va veni vremea sa plecati! Si eu o sa ma apuc sa tin post ca mam cam lasat,asai cand ai bani sati iei aproape orice ,parerea mea e ca eu ma pot acomoda findca am trait si rau si bine!

    Apreciat de 1 persoană

  25. kosk said, on martie 4, 2017 at 9:23 pm

    Salut frate Vasile si tuturor fratilor si surioarelor mai vechi sau mai noi de pe site..regret ca am intrerupt legatura (chair si virtual cu voi) dar incercarile vietii (moartea tuturor celor dragi mie) ingaduite de bunul Dumnezeu m-au adus pe meleaguri spaniole…ce va pot spune de aici. .aici lumea e preocupata de cele materiale, ecumenismul e in floare , colegii mei de munca (romani) ma privesc ca pe o ciudatenie cand am incercar sa leg o discutie..(nici nu pricep si nici nu incearca sa priceapa termeni simpli ca ecumenism cipuri sau erezie..de antihrist nici nu vorbesc..) spaniolii (din zona mea Rivas-Madrid) plimba cainii, mananca la restaurante se dau pe role…chinezii cu restaurantele, arabii (marocanii) cu frizeriile..am vazut manifestanti cu steaguri Rosii si cu Che Guevara pe tricouri (ca-i la moda pe aici)..ce sa mai..o societate multi kulti..terenul aci in occident e pregatit pt stim noi ce.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 4, 2017 at 9:30 pm

      kosk

      Doamne ajuta!
      Ma bucur mult, frate drag, ca am vesti de la tine.
      In rest, e trist …

      Apreciază

    • el said, on martie 4, 2017 at 10:29 pm

      kosk

      eeeei, bine ai venit inapoi frate! 🙂

      si lasa tampitii sa umble cu tampitii lor, ce treaba ai tu cu ei, tu umbla cu Hristos !! ( ca sa parafrazez si eu Scriptura… care e MAI DREAPTA si ii numeste MORTI !!!!

      eu de cand nu ai mai scris m-am IMBOFGATIT : am motan !!! tovarasul meu de PUSTIE ! 🙂

      Apreciază

  26. kosk said, on martie 4, 2017 at 10:17 pm

    Frate Vasile
    daca am Sfanta Scriptura si Filocaliile in rucsac si un kalasnikov in mana (sa nu ma intelegeti gresit..doar pt autoaparare ingaduita de bunul Dumnezeu-dupa pilda sfintiilor militari) sunt pregatit de lupta si mucenicie alaturi de voi cand o sa vina timpul. si vremurile sunt aproape

    Apreciază

    • el said, on martie 4, 2017 at 10:41 pm

      kosk

      Salutare din nou frate ! … si un MIAU calduros de la motanul meu !

      filocaliile poti sa le lasi deoparte , sunt grele ( si de carat … 🙂 in vremurile de pe urma NU mai e data lucrarea virtutilor pe masura celor descrise in Filocalie, vezi cuvantul Avvei Ishiriosn din Patericul Egiptean) ) si in locul lor sa iei Psaltirea si niscaiva acatiste mici de buzunar ! … Dumnezeu INSUSI se va ingriji de cei plecati in pustie din vremea anticristului… as aca nici kalasnickovol nu e mare branza… vor fi MINUNI care NU au fost d ela inceputul lumii… nu te mai ingriji de detalii : DREAPTA CREDINTA , lipsa de insleare( mare sau mica) si FUGA/REFUZUL imparatiei si MAI ALES a pecetii lui anticrist sunt BAZA! …

      … aceste criterii vor TRIA DRASTIC pe ducacii DEGEABA la Beserica ( acum APOSTATA a pomenitorilor de eretici!! cu ifose de „Marturisitori” si „fugatori” in pustie)

      si trebuie de plecat in GRUPURI de cel putin 10 -15 persoane , asa spun TOTI Sfintii ( vezi Sf Gavriil Georgianul , s.a.)
      iar vremurile sunt GATA COAPTE !… doar visatorii mai spera la ? zeci de ani de prosperitate/vieturie a lumii … anul acesta si cei viitori vor aduce SCHIMBARI DRASTICE si evidente pentru mersul lumii pentru cine are ochi de vazut si minte ca sa priceapa…

      Apreciază

  27. mircea.v said, on martie 5, 2017 at 1:19 am

    kosk,

    zilele astea m-am gandit la tine. Am simtit eu ceva:)

    Doamne ajuta, si fii pregatii ca in orice moment sa te intorci in tara!

    Apreciază

  28. minionita said, on martie 5, 2017 at 11:46 am

    Numai animalul de companie o sa plece cu tine fara sa puna intrebari. In rest, omul propune si Dumnezeu dispune. Cred ca ceea ce spun sfintii nu se refera la a organiza grupuri ci pur si simplu inseamna ca daca intalnesti oameni care fug ca tine trebuie sa mergeti mai departe impreuna. Cred ca nu exista nici unul din noi sa aiba intre apropriati 3 persoane cu care sa poata fugi, nu mai vorbesc de 10-15. Lumea te trateaza de ticnit daca spui de chemtrails si sinodul din Creta. Daca vorbesti de fugit esti bun de pus in camasa de forta. In plus am senzatia ca unii oameni nu vor sa vada anumite lucruri pe principiul „daca eu nu stiu ca un lucru e gresit atunci nu am nici un fel de vina daca il fac. Deci am grija sa nu aflu ca e gresit”.

    Apreciază

  29. Petre said, on martie 5, 2017 at 3:36 pm

    Justin Pierre James Trudeau pare un candidat ideal pentru Antihrist. Ce parere ai Saccsiv ?

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Justin_Trudeau

    Apreciat de 1 persoană

    • Roman said, on martie 5, 2017 at 5:17 pm

      Si eu cand am aflat de ,,tipul”asta chipes prima data ,acu’ vreun an si…doi ,la fel am crezut.Era ceva (anul trecut paremise) legat si de o conferinta sau cam asa ceva ,in care a dat niste raspunsuri matematice peste inteligenta celor aflati de fata,fiind preluat de multe teveuri a multor tari.Are varsta care nu se potriveste cu cea a lui Hristos ,fiind mai batran,dar poate slugaloii antihristului nici nu spun varsta sa reala pana cand nu vor considera ei.

      Apreciază

  30. mihailavl said, on martie 5, 2017 at 5:15 pm

    Petre. Justin Trudeau arată bine cum spun profețiile ca antihristul va fi frumos dar vârsta nu se potrivește. El îl imită întrutotul pe Hristos și în jurul vârstei de 30 de ani va apărea sau va fi înscăunat și încă nu a apărut ca,, marele salvator”.

    Apreciază

  31. […] de fuga in munti si supravietuire. Va voi spune azi doua povesti cu […]

    Apreciază

  32. supravietuireaz said, on septembrie 29, 2018 at 12:15 am

    O mare parte dintre comentarii le-am citit cu foarte mare atentie, interes si placere. Deosebite.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.