SACCSIV – blog ortodox

Doua povesti cu evadati

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 8, 2017

Apropo de fuga in munti si supravietuire. Va voi spune azi doua povesti cu evadati.

In Romania nu-i greu de evadat din puscarie. Aproape imposibil e insa sa nu fi prins pe urma. De ce totusi nu se evadeaza in masa, pe principiul “daca merge, bine, daca nu, asta e”? Pentru ca daca o faci, iti mai dau 5 ani pedeapsa.

Chiar si asa, unii totusi o fac.

   Primul caz:

Evadeaza omul si ce gadeste? Sa-si piarda urma prin pustietati. Si-o pierde (il cautau deja aiurea prin cu totul alte parti ale tarii), doar ca habar nu avea de pustietati. Si pana la urma foamea il determina sa se predea dupa scurta vreme.

   Al doilea caz:

Evadeaza si asta si are aceeasi idée a pustietatii. Doar ca el stia cu ce se mananca treaba asta si la propriu si la figurat. Si-l cauta aia luni de zile, pana ce unui sef mai mintos ii pica fisa: “Ba, pe asta nu-l prindem asa. Pe asta il prindem altfel”. Asa ca se lasa de cautari si se pun la panda. Intr-o singura zi din an. Ziua sotiei sale.

Si se aproprie ziua aia, astia fac pregatiri, scheme, harti, echipe pitite si tot arsenalul si se pun pe supravegheat casa. Evadatul, nimic. Astia mici in grad din potera, ce propun dupa ce-a trecut ziua? Sa dea totusi navala in casa, ca cine stie? Poate a intrat neobservat. Seful mintos insa suna retragerea si ii invata: “Eu am facut planul, n-avea pe unde trece. Rabdare, ca vine la anul. Dar daca intram peste nevasta acum, nu stim ce semne prestabilite au si ne trezim ca-l avertizeaza mai pe urma cumva. O rufa stiuta de ei pusa in anumit loc, o scara mai intr-o rana, ei stiu. Si nici ca va mai trece pe aici si ne complicam iarasi.”

A avut dreptate mintosul. Primul an a rabdat evadatul. Al doilea n-a mai putut. Si l-au prins …

 

Reclame

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Angela said, on martie 8, 2017 at 1:33 pm

  mai spune ca-s faine 🙂

  Apreciază

  • Metatron said, on martie 8, 2017 at 9:54 pm

   2 nopti legate in padure cu cortul si iti trece aventura cu pustiul :))

   Apreciază

   • Matiu Cosmin said, on martie 8, 2017 at 11:02 pm

    Unii de aici de pe blog nici macar de cort nu au nevoie si spun ca se vor descurca. Cum va randui Dumnezeu la fiecare sa iasa din aceasta lume nu stim dar si daca in timp ce pleci sau chiar daca nu apuci sa pleci si mori pregatirea rucsacului este dovada de crerinta.

    Apreciază

   • Angela said, on martie 8, 2017 at 11:57 pm

    Nimic nu este de la noi. Puterea lui Dumnezeu se vede in slabiciunea noastra. Eu cred ca cei care vor avea inima cu adevarat curata vor fi povatuiti si sprijiniti de Domnul intr-un chip minunat.

    Ganditi-va ca dupa plecarea din Sf Munte a icoanei Maicii Domnului Portarita viata monahala nu va mai fi posibila acolo asa ca monahii ar trebui sa mearga la mare, sa-si intinda rasele pe apa si sa se lase in purtarea de grija a Domnului. Mintea omului nu poate cuprinde rational asa ceva deci practic acest lucru nu se va intampla decat cu cei cu inima curata care au cu adevarat Rugaciunea.

    La fel se va petrece si cu cei de aici. Numai cei foarte curati si induhovniciti vor fi acoperiti si vor depasi ispitele cu ajutorul Domnului.

    Sigur ca nu trebuie sa-L ispitim pe Domnul si sa asteptam sa ni se intample nu stiu ce minuni. Tocmai de aceea consider bun pasul celor care merg spre o viata mai simpla, mai linistita, mai curata si cu mai multe nevointe de la tara cautand mai intai Imparatia lui Dumnezeu (pana la prigoana propriu-zisa, cu harul lui Dumnezeu, acolo te mai poti eschiva putin in evitarea pecetluirii).

    Apreciază

 2. Arhanghelul said, on martie 8, 2017 at 1:34 pm

  Foarte buna … postarea acesta trebuie sa ne puna pe ganduri … si sa ne pregateasca … Ca Sa ne pregatim … cand vom fi vanat … vanati …

  Stiti … care este cel mai bun vanator … nu ala care face cantitate … ci cel cu TROFEul cel mare … asta cere rabdare si iar rabdare si din nou rabdare … il ai in catare si tot nu tragi … ca bate vantul tare … mai astepti poate si 2-3 zile …

  Zile intregi … in care sa nu faci zgomot … cand iti faci nevoiile … sa nu aibe iz … cand mananci … sa nu fosnesti ambalajul … si sa mananci mancare umeda (nu lichida si nici uscata) … sa nu se auda masticatia …

  Oh, … cati ca tine am vazut Prikoke …
  _______________________________________________________________________

  Comentarii …

  horst tappert
  horst tappert Acum 2 ani
  daca stam sa ne gindim
  rolul prikoke is moldovenii
  rolul merfi e Eueopa
  rolul dihaniilor cu doua picioare is politicienii corupti

  sorindncs
  sorindncs Acum un an
  +Mighty Max
  Nici pe departe….Prikoke este omul de rind…omul obisnuit de pe strada, indiferent de tara in care traieste. Dihaniile cu doua picioare sint masonii, illuminatti, guvernul mondial, NWO, etc. Si motanul sint „conspirationistii nebuni” care incearca sa ii trerzeasca pe oameni la realitate. Asta vrea sa spuna acea fabula….dar se pare ca e mult prea criptica pentru omul obisnuit….care incerca sa gaseasca explicatii mult mai „pamintesti” explicatii cu rusi rai si americani buni, cu Putin diavol si UE paradis…si asa mai departe. In realitate exista un singur razboi si are doar doua tabere. Tabara sclavilor si tabara conducatorilor!

  Ioan Condurache
  Ioan Condurache Acum un an
  iar ma-ta e scroafa.

  Apreciază

 3. berlin said, on martie 8, 2017 at 1:34 pm

  Bunicul meu a stat ascuns de comuniști la mina Lupeni 2 ani , nu a mai rezistat și s-a întors acasă și cumnasu care era comunist l-a colectivizat la urgență că era considerat chiabur .

  Apreciază

  • Mihai said, on martie 8, 2017 at 3:14 pm

   A început prigoana Pr Theodor Zisis, niste capete de acuzare aidoma că în filmele cu Stan și Bran de către ereticul Antimos

   Apreciază

 4. Ana Maria said, on martie 8, 2017 at 4:08 pm

  Iarasi o tema foarte buna! Imi aduce aminte ca am vazut pe Discovery un documentar despre cum un detinut isi spunea povestea evadarii si cum a ajuns inapoi dupa gratii. Povestea cum a reusit sa evadeze impreuna cu un coleg de celula, cum s-au integrat destul de usor in societate. Pe masura ce trecea timpul deveneau mai increzatori ca nu vor fi prinsi. Colegul a facut marea greseala de a se destainui iubitei, care binenteles nu a putut pastra secretul. Politia le-a dat de urma si l-a prins pe acest coleg. Cel care spune povestea, a reusit sa fuga ,,la mustata”. A trait cam 2 ani prin padure, unde incepuse sa se obisnuiasca cu un astfel de trai si cum sa-si procure hrana singur. Ar mai fi rezistat asa daca nu ducea dorul unei companii omenesti si ar mai fi avut haine.
  A revenit in societate si fost la randul lui prins. Ca o concluzie la povestile tale si la cea postata de mine, e faptul ca oamenii cred ca au cea mai mare problema in a fi singuri in aceste pustietati. Cred ca de aceea ne si spuneau sfintii Parinti sa nu mergem singuri, ca nu ne vom salva. Pentru ca grupul ne poate salva de neputintele proprii, plus ca dispare sentimentul acela de singuratate. Daca nu mai exista acest sentiment de singuratate, grupul poate acoperi pe urma orice alte nevoi ar aparea. In grup, unul stie sa procure hrana, altul stie sa te intaresca daca esti in vreo ispita si multe alte exemple.
  Un alt punct comun al povestilor este motivatia insuficient de puternica.Lor le-a lipsit. Chiar motivul propriei libertati nu a fost suficient de puternic.Insa o motivatie mai puternica ca a-l alege pe Hristos si a fugi de antihrist eu nu vad sa fie.Alegi viata sau moartea.

  Apreciază

  • Mihai said, on martie 8, 2017 at 5:30 pm

   Of topic, din categoria sa împăcăm și varza și capra Dragnea, citez, : trebuie făcut un referendum căci nu putem ignora pe cei 3 mil. Prof familie, insa trebuie găsită soluții și pt cei de altă orientare

   Apreciat de 1 persoană

 5. Ioana said, on martie 8, 2017 at 6:04 pm

  O altă evadare e prezentată în cartea lui Ioan Ioanid, „Închisoarea noastră cea de toate zilele”, volumul I.
  Acesta povestește cum a ajuns de la mina Cavnic (județul Maramureș) până în București, cum a reușit să rămână liber de pe 6 iunie 1953 până pe 13 septembrie 1953, când a fost prins din pură prostie, din cauza „nevoii” lui de a se spăla (ținând cont că a rezistat săptămâni întregi prin munții Maramureșului și Bucovinei nemâncat și nespălat…).

  Apreciat de 1 persoană

 6. sandel said, on martie 8, 2017 at 6:16 pm

  Nu este vorba DOAR de puşcăriaşi. În realitate, pentru cetăţenii din România, NU mai există prezumţie de nevinovăţie.Cetăţenii români sunt consideraţi din start nişte infractori. Urmărirea începe înainte de a avea probe reale şi solide la adresa cuiva. Dacă ai supărat pe cine nu trebuie, cu o opinie contrară, cu o critică sau cu un comentariu eşti filat, interceptat, urmărit, ţi se fură date din telefon, ţi se înregistrează convorbirile, ţi se localizează întâlnirile prin telefon (localizarea şi intercepatarea semnalului telefonului prin triangulare – triangulaţie, şi deci şi a persoanei care are telefonul mobil – cu numărul „ţintă” pus sub urmărire – asupra sa), prin GPS şamd. În realitate, cetăţenii din România sunt consideraţi o bandă de infractori – e drept, există şi excepţii a celor protejaţi, oameni sistemului – însă majoritatea cetăţenilor sunt abuzaţi, filaţi, interceptaţi, urmăriiţi cu sau fără mandat. Oameni care lucrează în serviciile secrete se folosesc pe cont propriu de aparataura serviciilor pentru a-şi regla problemele personale cu X SAU CU Y – că aşa au învăţat ei că se procedează într-o democraţie. Ce caută astfel de oameni în serviciile secrete plătiţi din banii cetăţenilor români ??? Trăim în ţara lui Papură Vodă ??? Se pare că legile în această ţară se aplică doar pentru unii. Eu vorbesc din proprie experienţă !

  https://en.wikipedia.org/wiki/Femtocell

  Pentru mai putin de 300 de dolari, orice hacker poate asculta conversatiile si citi mesajele trimise prin intermediul unui telefon mobil
  ………………………………………….
  Ritter explică faptul că un femtocell actionează practic asemenea unei antene de telefonie, tocmai de aceea are acces la toate telefoanele din jurul lui. Acest dispozitiv poate intercepta si mesajele text, inclusiv fotografiile stocate în telefon si în cazul în care utilizatorul se înregistrează pe site-ul unei bănci, aparatul poate obtine numele si parola utilizatorului.

  Ritter spune că pentru a accesa toate aceste date, utilizatorul femtocell-ului trebuie să fie la o distantă de circa 12 metri de telefonul vizat. Chiar si asa, dat fiind faptul că dispozitivul poate încăpea într-o posetă, Ritter imaginează o serie de scenarii în care se poate folosi acest aparat.

  Spre exemplu, o domnisoară care are în posetă un femtocell poate merge într-un bar frecventat de politicieni sau persoane publice si poate accesa mesajele pe care acestia le primesc sau le trimit de pe telefoanele mobile. „Nu trebuie să ai o imaginatie prea bogată ca să realizezi potentialul acestei unelte în urmărirea personalitătilor sau chiar si a oamenilor obisnuiti“, spune Ritter.

  Mai multe aici: https://www.mediasinfo.ro/dispozitivul-femtocell-iti-permite-sa-asculti-conversatiile-si-sa-citesti-mesajele-trimise-prin-intermediul-unui-telefon-mobil-video/2013/07/16/

  Cercetătorii au descoperit o vulnerabilitate de securitate al reţelei de telefoane mobile 3G care permite urmărirea oricărui telefon mobil care operează în această bandă cu ajutorul unui echipament ce poate fi cumpărat din comerţ, scrie ediţia australiană a siteului SC Magazine.

  „Aceste tipuri de vulnerabilităţi par neînsemnate atunci când sunt descoperite, adeseori rămân nesemnalate pentru mult timp, de vreme ce nu implică criptografie complexă şi sunt cauzate de erori în logica protocolului”, au notat cercetătorii.

  Cercetătorii au realizat două atacuri: unul cu ajutorul unui echipament cumpărat din magazin şi altul, folosind o unitate modificată de distribuire a semnalului 3G din interiorul clădirilor.

  Atacatorii nu au avut nevoie de vreun cod de securitate, nici să efectueze operaţiuni criptografice complicate pentru a detecta locaţia unui telefon mobil.

  Specialiştii au arătat că aceste metode pot fi folosite pentru a detecta locaţia persoanelor dintr-o clădire prin echipamentele de amplificare a semnalului din clădiri. Dacă aceste unităţi, „femtocell”, de distribuire a semnalului 3G dintr-o clădire sunt dispuse la distanţe mai mari, se poate triangula semnalul pentru a obţine poziţia exactă, potrivit rezultatelor cercetării.

  În ambele teste, telefoanele au putut fi localizate prin cele două metode folosite. Utilizatorii îşi pot da seama că ceva nu este în regulă, datorită faptului că va afişa pe ecran o eroare când vor încerca să trimită un mesaj sau să apeleze pe cineva.

  Echipa cercetătorilor a efectuat testele pe reţelele operatorilor T-Mobile, Vodafone şi O2 în Germania şi pe SFR din Franţa.

  Cercetarea a fost realizată de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Birmingham în colaborare cu Universitatea Tehnică din Berlin.

  Organismul care supraveghează industria globală 3G, 3GPP, studiază rezultatele cercetării, despre care a fost sesizat în urmă cu 6 luni. Procesul greoi de revizuire al protocoalelor de comunicaţii mobile explică de ce nu s-au găsit încă nişte soluţii care să fie implementate.

  Spre deosebire de atacurile precedente, care permit localizarea şi interceptarea apelurilor în reţelele GSM şi 3G, aceste noi vulnerabilităţi vizează erorile de protocol, nu cele de criptografie. Un atac similar a fost realizat de către doi cercetători şi a arătat că se poate redirecţiona traficul de upload (de ieşire) către alte reţele, cum ar fi către una cu protecţie slabă sau care taxează mai mult. Acest lucru a fost posibil pentru că telefoanele nu s-au autentificat în reţeaua lor.

  http://www.zf.ro/business-hi-tech/cum-pot-fi-urmarite-telefoanele-din-reteaua-3g-cu-ajutorul-unui-soft-10212327

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/NodeB_HNB.svg

  http://www.national.ro/dezvaluiri/serviciile-dotate-cu-tehnica-de-ultima-generatie-nu-mai-scapa-nimeni-de-filaj-281551.html/

  http://www.national.ro/wp-content/uploads/2013/04/poza-taxi-pag-2.jpg

  Apreciază

  • Ioana said, on martie 8, 2017 at 10:41 pm

   Poate ar trebui sa stergem e-mailurile imediat dupa ce le citim. sa salvam mesejele in computer, la fel si atasamentele, poate se poate cumva sterge si lista de contacte, infine, daca se pun baietii pe hackarit oricum de pe net nimic nu dispare…Sa le stergem si din arhive. Sa nu folosim mobilul, eu prefer laptop/calculator…

   Apreciază

 7. Matiu Cosmin said, on martie 8, 2017 at 6:48 pm

  Apreciat de 1 persoană

 8. X said, on martie 8, 2017 at 6:52 pm

  off-topic, propunere de postare:
  Politicienii-marioneta sau fotomodel (cum era sa avem ministru al sanatatii pe unul care poza in chiloti)

  Presedintele Sloveniei, se da mare vedeta pe instagram (un pic feminin chiar in unele poze):
  https://www.mail.com/int/entertainment/lifestyle/5017498-forget-trump-slovenian-president-rules-instagram.html#.1258-stage-hero1-1

  Aceeasi metoda folosita si in Romania:
  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Campanie-copiata-de-sustinatorii-lui-Nicusor-Dan-dupa-viralul-cu-neurochirurgul-Pr.-Dr.-Leon-Danaila.-Expert-in-comunicare-Nu-se-prinde-ca-e-o-coada-de-topor-133971

  Apreciază

 9. marian said, on martie 8, 2017 at 9:03 pm

  Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on martie 8, 2017 at 10:53 pm

   Filmul e facut de eretici. Sa arunci crucea pe jos si sa o calci chiar de forma este lepadare. Ortodocsii din vremurile din urma nu vor putea trai in oras pentru ca nu vor avea cipul implantat.

   Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: