SACCSIV – blog ortodox

Filmul “THE NEXT THREE DAYS” sau tu ce vei face pentru sotia ta, atunci cand Justitia greseste?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 2, 2017

the-next-three-days-20014

Trailer:

Un film cu Russell Crowe si Elizabeth Banks. Actiunea se petrece in SUA. Pe scurt, sotia este arestata si condamnata pe viata pentru o crima pe care n-a comis-o. Toate caile legale de atac au fost epuizate. Doar sotul o crede nevinovata.

Si sotul nu lasa lucrurile asa. Cauta solutii, intreaba, se zbate. Intra intr-o lume care ii era cu totul straina: cea a celor dinafara legii.

Iar daca cauti, gasesti solutii la orice si oameni care sa te invete. E tare greu dar trebuie sa te stradui. Caci, nu-i asa, iubesti sau esti umeras de lemn?

Organizeaza o evadare. Si reuseste. Dar greul nu s-a terminat. E el cu sotia si copilul impotriva tuturor. Sunt singuri contra unui sistem inarmant pana in dinti ce are la dispozitie toata tehnica Big Brother. E mintea lui contra mintilor multora. E planul lui contra protocoalelor institutiilor de forta.

Se termina cu happy end. Ajung toti trei in Venezuela.

Si acum se revenim la intrebarea din titlul: tu ce vei face pentru sotia ta, atunci cand Justitia greseste?

 

 

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on martie 2, 2017 at 3:46 pm

    scuze pt off

    @el, esti pe receptie?

    fii atent, alt desert pt post (in afara de cel cu banane si cacao; acum eu nu mai pun miere, ci doar banana coapta bine si 2 lingurite de cacao)

    Pui intr-o cana/pahar, un sfert orez si restul apa. Rastorni intr-o craticioara, fierbi orezul cat scrie pe cutie. Lasi sa se raceasca, pui jumate din el in cana/pahar si pui o lingurita cacao si 1/2 lingurita miere. Apoi dupa gust. As merge pe 2 lingurite cacao si una miere. Are gust de pufarine cu cacao. Si asa falimentam cofetariile 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on martie 2, 2017 at 5:28 pm

      mircea.v

      receptionat ! 🙂

      PS: trebe intai sa fac o pauza de dezintoxicare de cateva saptamani pana mai pot sa manac iar ceva dulce… ca am mancat in saptamana branzei un numar incredibil de prajituri( din alea care nu le recomanzi tu … sorry , sunt prea lacom 🙂 )

      Apreciat de 3 persoane

      • mircea.v said, on martie 2, 2017 at 7:38 pm

        @el,

        hai sa-ti zic un secret, si eu sant pofticios si lacom la prajituri, ciocolata, cafea… da de cand cu trecerea pe prajiturile recomandate mai sus, a cam disparut lacomia. Astea din comert, stii si tu, ca contin toate alea care stimuleaza lacomia, creeaza dependente, inhiba centrul de satietate…. din astea. Cele naturale, sant naturale si deci prietenoase.
        Pt cine bea cafea, am redescoperit „nechezolul”. 2/3 radacina de cicoare prajita si 1/3 cafea. Are acelasi gust, dar mult mai sanatos. Cicoarea sa nu fie extract, ci radacina prajita si maruntita.
        Cicoare prajita se gaseste la raionul de cafea, si pe ultimul raft jos.

        http://www.infuziedesanatate.ro/cicoarea-si-calitatile-sale-deosebite/

        Apreciat de 1 persoană

      • Raluca said, on martie 2, 2017 at 8:57 pm

        Te poți dezintoxica mâncând dulciuri îndulcite cu îndulcitori naturali, cum este de exemplu ștevia 🙂 care are zero calorii și nu are efecte secundare. Atenție și la carbohidrați. Mâncați pe cât posibil paste integrale, faină de secară, orez sălbatic, și mai puțini cartofi. :))

        https://comenzi.farmaciatei.ro/dieta_si_wellness/produse_bio/indulcitor_natural_sweet_safe_stevia_350_g_sly_nutritia-p10053536

        Apreciază

      • el said, on martie 2, 2017 at 9:49 pm

        mircea.v

        aoleo NU imi mai aminti si de alte pacate. vechi 😦 .. ca sunt si un cafegiu TEMENIC. nu pot sa ma scol din pat daca nu am(gandul ca fac) vreo cana mare de cafea… numai gandul ca trebuie sa ma scol ma programeaza direct la CAFEAUA cea de dimineatza ( cea de toate zilele) ! 😦

        sunt RUPT frate, adorm seara de seara cadn apuc ca un lemn si ma scol dimineatza ca un robot programat sa munceasca MULT, PRECIS, bine si eficient, … in rest nu stiu cu imi trece viata, singura legatura cu „realitatea” este Dumnezeu catre care ma ostenesc cum si cat pt sa fiu PERMANENT in legatura … doar EL STIE CUM !!!

        Apreciat de 2 persoane

      • mircea.v said, on martie 2, 2017 at 11:48 pm

        @el,

        Sfantul Paisie. Mai mult nu zic.

        Apreciază

      • ioana L. said, on martie 3, 2017 at 5:39 pm

        pentru fratele”el”
        post binecuvantat. stiu ca nu te uiti decat la desene animate, dar te rog sa vezi un film. salveaza-l si pe urma poti sa stergi postarea de aici, ca sa nu deranjeze. cu mult drag

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 3, 2017 at 6:45 pm

        ioana L.

        Nu da, te rog, link-uri spre filme online.

        Apreciază

      • el said, on martie 3, 2017 at 9:56 pm

        ioana L.

        Amin si multumesc.
        Post usor si cu sporire duhovniceasca si dv.
        multumesc frumos si pt film desi nu vad deloc linkul dat, … si ca sa fiu sincer proabil nici nu m-as uita ca mi-am pierdut deprinderea ( de fapt nici nu cred ca am avut-o vreodata, sunt destul de incult in domeniu )sa ma uit la filme (in afara de documentare si … desene animate 🙂 ) …
        Doamne ajuta.

        Apreciat de 1 persoană

    • nimeni said, on martie 3, 2017 at 12:03 am

      Sinaxa Panortodoxa din Grecia anuntata de Gheron Sava:

      http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/03/02/sinaxa-panortodoxa-care-va-condamna-sinodul-din-creta/

      Apreciază

  2. X said, on martie 2, 2017 at 4:21 pm

    Un frumos scenariu, CLASIC CHIAR, demn de Hollywood, cu oameni care inving sistemul etc. Personal am ales sa nu mai urmaresc filme pentru ca sunt ENTERTAINMENT, iar rolul entertainment-ului este, asa cum si numele lui sugereaza (enter + tain; intra + RETINE sau INROBESTE), adormirea spirituala a omului! Cu alte cuvinte, in loc sa cugetam la Dumnezeu si la Scriptura, prin filme si entertainment ajungem sa ne gandim la scenarii de filme, la povesti etc. Inainte sa ma intorc la Dumnezeu eu urmaream Start Trek (serialul, de la televizor)! Imi aduc aminte si acum CE GREU mi-a fost sa inteleg ca Dumnezeu REVINE si VA JUDECA pe toti oamenii. Nu-mi puteam eu inchipui cum sa revina Dumnezeu cand inca nu s-a implinit …Star Trekul!! Pai nu exista nava Enterprise si nu zboara aiurea prin spatiu, sa discute cu klingonienii si romulanii!! Cum sa revina Dumnezeu asa de repede?! Foarte foarte greu am acceptat REALITATEA: Dumnezeu e REAL, iar Star Trek e fictiune, imaginar, fals!! Cam la fel sunt toate filmele: ceva imaginar, un scenariu… Acum nu ma mai uit la filme.

    Referitor la intrebarea din titlul postarii, oarecum interesanta, raspunsul meu este: ORICUM VA TREBUI IN CURAND SA FUGIM TOTI, doar ca nu neaparat in Venezuela ci prin munti etc. Ori vom fugi, ori vom primi semnul fiarei si lepadarea de credinta!! Dar strict intr-un scenariu identic cu cel din film, daca as stii ca sotia mea este 100% nevinovata, as face exact la fel ca cel din film! Si as adauga ca si daca ar fi vinovata, as face in asa fel incat pedeapsa sa-i fie redusa la maxim, as lupta sa o ajut oricum as putea! Biblia spune …ca suntem un singur trup (Geneza 2:24) – si ce invatatura dura si urata de toti a ajuns aceasta in zilele de acum!!!

    Apreciat de 2 persoane

    • IOANid said, on martie 2, 2017 at 7:33 pm

      N-ai dreptate. Filmul e bun, l-am vazut si eu. Merita vazut pt. ca propune un model de vitejie barbateasca pe care ar trebui s-o avem toti, dar cei mai multi suntem iepuri. Chiar daca e entertainment, nu e un pacat sa te uiti la un film, cand dai peste unul bun, care oricum, nu da dependenta. Star Trek e fictiune pura si nu prea ai nimic de invatat de la el, deci nu e cazul sa le compari pe cele doua. Daca vom ajunge pe coclauri n-o sa mai avem nici un entertainment si nici un film de Hollywood. N-o sa avem nici strecuratoare, nici aer conditionat, nici telefon. Eu zic sa pastram o masura toate si sa ne bucuram de unele lucruri acum, cat mai este posibil.

      Apreciază

      • X said, on martie 2, 2017 at 7:52 pm

        Eu am ales altceva. Am ales sa ma intorc la Dumnezeu, nu sa caut echilibre si sa ma bucur de nu stiu ce lucruri… Domnul este prea minunat ca sa ma mai bucur de mizeriile lumii (printre care si filmele). Nu este oare Biblia mai frumoasa si mai captivanta decat orice film? Cand o citesc uneori Dumnezeu imi vorbeste direct pentru necazul meu si problema mea: ma intareste, ma incurajeaza, imi da putere si curaj, imi spune ca EL este in control si ca nu abandoneaza pe nimeni!! Ce film imi poate da aceste COMORI??

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 2, 2017 at 8:13 pm

        X

        Filmul e doar un pretext. Conteaza ce am face daca?

        Apreciază

      • X said, on martie 2, 2017 at 7:56 pm

        Dar este total NEDREPT sa vorbesc astfel despre Biblie si sa nu vin cu exemple concrete!! Iata doua exemple care imi vin acum in minte:

        „Putin credinciosule, pentru ce te-ai indoit?” (Matei 14:31b)

        „Dar Isus, fara sa tina seama de cuvintele acestea, a zis fruntasului sinagogii: „Nu te teme, crede numai!” ” (Marcu 5:36) – este vorba de invierea fetitei lui Iair dar cuvintele se pot aplica oricui trece prin necaz!!

        Apreciază

      • tanase said, on martie 2, 2017 at 8:27 pm

        X, din ce fel de Biblie dai citatele?

        Apreciază

      • Matiu Cosmin said, on martie 2, 2017 at 9:08 pm

        Din cea eretica a lui Cornilescu probabil

        Apreciază

  3. mircea.v said, on martie 2, 2017 at 5:26 pm

    http://www.albert-gyorgy.ch/periodes-artistiques/2013-2014/#!prettyPhoto%5Bportfolio_img_group_629%5D/1/

    La link este o statue intitulata „melancolie”.
    Este geniala nu in sensul titlului, ci pt a reprezenta omul din „minunata lume noua”, omul robit de scule electronice, omul ecumenist si pro-cip, omul golit de Dumnezeu, omul fara suflet.

    Apreciază

  4. Boris said, on martie 2, 2017 at 5:28 pm

    la prezentarea filmului de mai sus la secunda 7 puneti pe pauza dupa care apasati pe tasta spatiu in mod repetat, o sa vedeti o silueta cu coarne!

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on martie 2, 2017 at 7:43 pm

      Boris

      Foarte interesant. Intr-adevar, imaginea cu diavolul e undeva intre secunda 7 si 8.
      M-am uitat sa vad ce-i cu hwy 61. E compania de productii Highway 61 Films, numita asa dupa Highway 61, o celebra autostrada americana.
      Bob Dylan are un album cu denumit Highway 61 Revisited. Pe numele sau real Robert Allen Zimmerman, a primit anul trecut Premiul Nobel pentru literatura. E evreu si pare a recunoaste un pact cu diavolul:

      VIDEO (si transcriptul): A facut BOB DYLAN un pact cu DIAVOLUL?

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/05/29/video-si-transcriptul-a-facut-bob-dylan-un-pact-cu-diavolul/

      Dar autostrada e o legenda datorita istoriei lui Robert Johnson, care pentru a ajunge un maestru blues, a facut un pact cu diavolul la intersectia dintre autostrazile 61 si 49. A murit la 27 de ani, asta apropo si de:

      CLUB 27. De ce 35 de vedete rock au murit la varsta de 27 de ani?

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/07/25/club-27-de-ce-35-de-vedete-rock-au-murit-la-varsta-de-27-de-ani/

      Apreciat de 1 persoană

    • tanase said, on martie 2, 2017 at 8:50 pm

      https://imageshack.com/i/poSCdZqoj

      Apreciază

    • Roman said, on martie 2, 2017 at 8:52 pm

      Da e un drac intreg ghemuit ,i se vede si coada ,avand varful ascutit…

      Apreciază

      • Spaceman said, on martie 2, 2017 at 11:07 pm

        LIONSGATE – PORȚILE IADULUI
        HIGHWAY 61 – AUTOSTRADA IADULUI

        și ne mirăm să găsim draci în ele… sau că muzica lumească trebuie să fie despre satana și Mistăr Ü – antihrist, dacă artistul vrea să fie faimos… star, superstar.

        Cu câteva zeci de ani în urmă lumea era totuși mai… cuminte și melodiile drăcești mai cu perdea. De exemplu:

        Rick James – ‘Cold Blooded’ (cu sânge rece), 1983

        După ce ați ascultat melodia, ce zice artistul?

        1) sexy sexy sexy / what’s your name and number (care este numele și numărul tău)

        sau

        six six six ( 6 6 6) … your name and number (numele și numărul tău)

        2) holy smokes and gee whiz, sexy, sexy, sexy
        Cold blooded

        sau

        holy Moses (sfinte Moise) and(și) Jesus, six six six (6 6 6)
        Cold blooded

        – ‘holy smokes and gee whiz’ / ‘holy Moses and Jesus” poate fi pronunțat la fel dacă artistul este talentat.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_Blooded_(Rick_James_album)

        Apreciază

    • tanase said, on martie 2, 2017 at 9:41 pm

      Apreciază

      • Lev said, on martie 3, 2017 at 8:42 am

        Foarte bune observații, fraților. Industria filmului e absolut satanista.

        Apreciază

    • Arhanghelul said, on martie 3, 2017 at 8:51 am

      Dublez informatia … deoarece in timp mai au prostul obicei de a se volatiliza … disparea …

      Daemon hidden in -The Next Three Days- movie.

      Apreciază

  5. Spaceman said, on martie 2, 2017 at 8:04 pm

    Dacă ar fi să comparăm ficțiunea din filmul ‘The Next Three Days’ lansat în noiembrie 2010

    http://www.imdb.com/title/tt1458175/

    cu realitatea, atunci Venezuela anului 2010 – Hugo Chávez

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Hugo_Ch%C3%A1vez

    ar fi fost o alegere mai bună decât Venezuela 2017 – Nicolas Maduro.

    http://www.rfi.ro/social-91937-criza-venezuela-bani-bancnota-valoare-proteste

    Ce aș face eu într-un caz ipotetic de injustiție, în care cineva drag din familie este condamnat la închisoare pe nedrept, este irelevant. Probabil m-aș duce la el cu pachete. Pușcăriile sunt pline de condamnați pe nedrept.
    Grija noastră este ca nu cumva să ajungem noi în pușcăria biometrică electronică, din care vinovat sau nevinovat nu mai scapă nimeni.

    Apreciază

  6. ban said, on martie 2, 2017 at 9:03 pm

    Cica sinaxa panortodoxa anti sinod Creta va avea loc pe 4 aprilie, in Grecia (de pe ”prieteniisfantuluiefrem.ro”)

    Apreciază

  7. timisorean1 said, on martie 2, 2017 at 11:01 pm

    Bun film… grea intrebare in titlu…

    Apreciază

  8. tataia said, on martie 2, 2017 at 11:33 pm

    Eh…filme. In realitate se intimpla ca nu mai crede nimeni in nevinovatia ta. Nici sotul/sotia.

    Apreciază

  9. Basarabia e Romania said, on martie 3, 2017 at 3:05 am

    filmul ‘The Next Three Days’ e un remake nu prea reusit al originalului francez „Pour elle” aparut in 2008, insa nu e asta treaba : faza e ca si in Franta si in US justitia nici pe departe nu e justitie (justitie numai pentru sarmani si simpli – cei mai murdari stau si fura in continuare). Pai de ce sa ma conformezi unei astfel de justitii – voi proceda exact ca’n film.

    Apreciază

    • Spaceman said, on martie 3, 2017 at 12:56 pm

      Filmul ‘The Next Three Days’ lansat în noiembrie 2010, pare a fi despre justiție, erorile judecătorești și despre ce ești dispus să faci pentru a-ți proteja familia. John Brennan, personajul principal, forțat de sistem printr-o eroare judecătorească să-și apere familia, dintr-un cetățean responsabil devine la rândul său infractor – a omorât un om, a furat, a incendiat un imobil, a cumpărat droguri, a falsificat documente – pentru a-și putea scăpa soția din sistemul care a condamnat-o pe nedrept. John Brennan ca profesor îl vedem ținând o lecție despre principii și despre ce contează cu adevărat în viață, dar defapt filmul se concentrează în jurul ideii că pentru banii potriviți se pot falsifica pașapoartele non-biometrice plecând de la simple fotografii și că în sistemul de control al acestor pașapoarte se poate strecura eroarea umană astfel putând scăpa infractori periculoși.

      În Republica Moldova, cu o populație de aproximativ 3,5 milioane de locuitori din care în jur de 75% se declară băștinași Moldoveni și care conform recensământului din anul 2004 s-au declarat de religie creștin-ortodoxă 93,34% din populație, peste 1 milion de locuitori au pașaport biometric electronic. Jale!

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Pa%C8%99aport_moldovenesc

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Demografia_Republicii_Moldova

      Apreciază

      • Basarabia e Romania said, on martie 4, 2017 at 2:03 am

        Spaceman said, on Martie 3, 2017 at 12:56 pm
        eu un lucru nu inteleg, de ce va legati de fiecare data de R. Moldova/Basarabia si nu de comentariul meu ? Oare e asa de greu de inteles ca nu ma exprim din partea acestui pamant – sunt doar o persoana nascuta in acest spatiu, atat. Dupa logica voastra ar trebui sa ma iau de toate tampeniile intimplate in Romania cand va comentez ?!
        Despre film, noi comentam ideia, asa am inteles de la fratele Vasile, nu scenariul in detaliu : desigur nu voi accepta omorul nimanui, insa daca voi sti ca sotia e nevinovata, mii indiferent de orice sistem si tampeniile lor de pasapoarte (biometrice ori ne biometrice). Nu recunosc nimic.

        Apreciază

  10. Iones said, on martie 3, 2017 at 12:24 pm

    Apropo de filme, din 10 martie in cinematografe se va difuza filmul LGBT „MOONLIGHT” (In lumina lunii). Scopul este bineinteles „induiosarea” privitorilor in scopul legalizarii „casatoriei” unisex.
    http://www.cinemagia.ro/filme/moonlight-999089/

    Apreciază

  11. ioana L. said, on martie 3, 2017 at 7:31 pm

    saccsiv
    numai trailer ca filmul cu russell crowe? nu inteleg? nu e voie sau ce?daca as sti e-maillul lui „el”, i-asi trimite filmul. in mod sigur ar vrea sa-l vada.

    Apreciază

  12. ioana L. said, on martie 3, 2017 at 7:33 pm

    „el” filmul se numeste „un motan pe nume Bob”. o sa-ti placa in mod sigur.

    Apreciază

    • Spaceman said, on martie 3, 2017 at 9:24 pm

      @ioana L.
      Pune trailer oficial la filmul recomandat. De exemplu:

      Acesta este filmul?

      Apreciază

      • el said, on martie 3, 2017 at 11:42 pm

        Spaceman

        da, asta e. multumesc!

        Apreciază

      • ioana L. said, on martie 5, 2017 at 4:23 pm

        multumesc si eu. Doamne ajuta.

        Apreciază

    • el said, on martie 3, 2017 at 11:40 pm

      ioana L.

      am gasit filmul.. si m-am straduit sa il vad pana la sfrasit !
      cunosc cartea insa si stiam povestea si pozele cu motanul bob 🙂
      animalele au un har al lor si sunt prezenta lor e binefacatoare si aduce folos omului,eu am descoperit si priceput multe dupa ce l-am luat pe motanel la mine acasa

      Apreciază

  13. Radu said, on martie 3, 2017 at 11:36 pm

    Nu stiu daca solutii lumesti ar fi, sa credem ca putem si noi sa facem ceva de genul o evadare dintr-o inchisoare pare ceva de domeniul sf daca nu ai oameni pregatiti sa te ajute si bani suficienti de multi.

    Sa eviti situatia sa fugi in munti sau in alta tara care nu are tratat de extradare.

    Daca nu totul e la mila Domnului, rugaciune,fapte bune si faca-se voia Lui cum crede ca e bine pentru pacatosul/pacatoasa in pricina.

    Sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea de asa ceva !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.