SACCSIV – blog ortodox

In Post, diavolii sunt mai activi. Stareţul Hariton îşi face Canonul cel Mare… la Primărie la Păstrăveni

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 2, 2017

66e15cb3000a5c72a2f5ae4f76407787

Stareţul Hariton îşi face Canonul cel Mare… la Primărie la Păstrăveni

De Mihai-Silviu Chirilă

Într-o săptămână în care orice monah ortodox se gândeşte la pocăinţă şi la iertarea păcatelor, se retrage din cele lumeşti, se dedică slujbelor şi mai ales nu iese din mănăstire, stareţul Hariton al Mănăstirii Petru Vodă umblă pe la Primăria Păstrăveni, pentru a pregăti o intabulare pe numele Mănăstirii Petru Vodă a pământurilor pe care este construit Schitul Rădeni, în condiţiile în care prin presa nemţeană protopopul de la Târgu Neamţ afirma, fără nicio acoperire în acte doveditoare, că pământul sub care se află Schitul Rădeni ar aparţine parohiei din satul Rădeni. Că acel pământ aparţine de drept numai locuitorilor din Rădeni, care l-au donat Schitului şi sunt acum cu totul alături de demersurile Părintelui Pamvo, nu pare a-i interesa nici pe părintele stareţ, nici pe părintele protopop, lansaţi într-o cursă infernală pentru a dobândi ceea ce niciunul nu este îndreptăţit să aibă.

Se pare că un funcţionar de la Primărie, care îşi cunoaşte meseria, i-ar fi spus că acele acte nu i se pot elibera, deoarece împuternicit să facă întabularea şi orice alt act legat de Schitul Rădeni este Părintele Pamvo Jugănaru, egumenul Schitului. I s-a recomandat să îşi ia, la rândul său, o împuternicire de la Părintele Pamvo, dacă doreşte să facă ceea ce se cuvine să facă doar Schitul Rădeni, singurul acreditat de drept să întabuleze acele pământuri.

Demersurile stareţului Hariton se înscriu în lupta acerbă pe care acesta, în dispreţul statutului de apărătoare a Ortodoxie care a consacrat în istorie mănăstirea pe care o conduce, a pornit-o împotriva Schitului Rădeni, după ce lăcaşul a devenit un punct de rezistenţă împotriva ecumenismului, aprobat de către sinodul din Creta drept “atitudine de dialog şi cooperare” cu ereticii. În lipsa oricărui argument teologic sau canonic, Exarhatul Arhiepiscopiei Iaşilor şi Mănăstirea Petru Vodă încearcă să închidă Schitul Rădeni pe cale administrativă, ca urmare a întreruperii pomenirii ierarhului participant la sinodul din Creta şi semnatar al documentelor acestuia.

În urmă cu câteva săptămâni, stareţul i-a făcut Părintelui Pamvo o propunere ce aminteşte de cea pe care le-o făceau persecutorii romani martirilor Bisericii: “pomeneşte-l pe Înaltul şi nu îţi mai am grija”. Oare chiar atât de important e actul pomenirii ierarhului, încât autorităţilor eclesiale nu le mai pasă nimănui dacă el este făcut din inimă şi din convingere, atât timp cât sunt rostite pur şi simplu cuvintele respective?

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

GLASUL SARPELUI. Stareţul de la Petru Vodă către Părintele Pamvo: “Pomeneşte-l pe Înaltul şi nu îţi mai am grija!”

DEJA SE MIRA SI DRACII? Ca sa-i determine pe locuitorii din Radeni sa nu mai merga la Parintele Pamvo, Mitropolitul Teofan va trimite Vesmantul Cuvioasei Parascheva la cealalta biserica din sat, cea cu preot pomenitor

Mitropolitul Teofan chiar nu vrea sa rateze iadul: AJUTOARE pentru cei ce merg la preotul pomenitor din Radeni

 

Reclame

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gelu said, on martie 2, 2017 at 2:18 pm

  Se pare că mai important este pentru ei să se pomenească mitropolitul decât orice altceva. Un exemplu se poate vedea și la Schitul Sf. Teodora, unde au adus preot pomenitor și nu mai vine nimeni la slujbele lui sau s-a întâmplat să nu se mai facă Sf. Liturghie. Pentru ei pare că e mai bine așa…să nu vină lumea în biserică, dar să fie mitropolitul pomenit. Oare mitropolitul cum se simte după această „realizare”??? Și nu este singurul loc…

  Apreciat de 4 persoane

  • Daniel said, on martie 2, 2017 at 3:14 pm

   Gelu, s-a oprit pomenirea la Schitul sihla? Te rog, detaliază!

   Apreciază

   • gheorghe said, on martie 2, 2017 at 7:58 pm

    Cred ca este vorba de schitul Sf Teoodora de la Gastesti(pascani) ,unde sau facut epurari ai calugarilor nepomenitiri ai ereticului Teofan

    Apreciat de 1 persoană

   • Gelu said, on martie 3, 2017 at 8:41 am

    Mă refeream la Schitul de la Pașcani.

    Apreciat de 1 persoană

 2. remus said, on martie 2, 2017 at 3:12 pm

  Comitet al PE introduce legislaţie pentru roboţi. Două avertismente
  http://epochtimes-romania.com/news/comitet-al-pe-introduce-legislatie-pentru-roboti-doua-avertismente–256339

  Apreciază

 3. Andry said, on martie 2, 2017 at 6:15 pm

  Dacă nu pomenești episcopul și respecți canonul 31 și 15 arăți ca acesta este eretic și nu mai este pastor ci minciuno-episcop

  Apreciază

  • Bu_Florin said, on martie 6, 2017 at 1:33 pm

   Sunt de acord. Cand se voteaza un presedinte, vor ca toata lumea sa mearga la votare si nu ii intereseaza daca votezi cu x sau cu y si nu ii intereseaza daca strici buletinul de vot punand stampila pentru mai multi candidati. Ei vor doar sa fie recunoscuti / legiferati.
   Cred cã vor sã fie pomenit ereticul, pentru acelasi motiv: casã fie legiferat / recunoscut.
   “pomeneşte-l pe Înaltul şi nu îţi mai am grija”.
   Cred ca zice ereticul: daca nu ma pomeneste, inseamna cã mã considera eretic si nu imi convine pt ca se faceun precedent. Mai bine sã mã pomeneasca „formal” si atunci nu mai poate sã mã numeasca si eretic.
   Iertati vã rog!

   Apreciază

 4. mishuleu said, on martie 3, 2017 at 2:32 am

  E foarte importanta această pomenire pentru că așa reușesc duhurile căzute să îi supună pe toți preoții, monahii etc sub voia lor. Pare nebunesc ce zic dar dacă studiezi cu atenție toți cei ce pomenesc au duh căzut în ei. De asta e bătaia asta așa mare. Dacă maine par Pamvo o singură dată îl pomenește pe eretic atunci a căzut căci ar permite satanei să lucreze. La Creta acolo au fst ritualuri magice realizate de temutii si notorii pt cine stiu ce vbesc magicieni negri. Prostii de preoți și ierarhi habar nu au în ce s-au băgat când s-au hotărât să participe la sinodul satano-masonic, căci asupra lor s-au făcut vrăji care au prins din păcate și de acolo au adus duh căzut ce se transmite ca o ciuma când un preot pomenește un ierarh îndrăcit. Doamne ajută!

  Apreciază

 5. Calator Astral said, on martie 3, 2017 at 9:01 am

  Monahul Teodor Stanescu ne vorbeste despre finanta mondiala, eliminarea banilor cash, pecetea antihristului, întoarcerea la glia stramoseasca, încrederea in oameni…

  Apreciază

 6. Radu said, on martie 3, 2017 at 11:28 pm

  Foarte trist ca staretul face de ras memoria Parintelui Justin Parvu.
  In loc sa duca mai departe mostenirea lui pe planul luptei cu ecumenismul si documentele biometrice din lipsa de credinta si frica de puterile lumii acesteia s-a dat de partea lor ca sa-si mentina postul caldut si micile privilegii.

  Degeaba e staret si sta la manastire ceea ce a comis e mai grav decat pacatele mirenilor obisnuiti.
  Sa dea bunul Dumnezeu sa il indrepte si sa il aduca pe calea cea dreapta sa tina piept si sa aiba curaj !

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: