SACCSIV – blog ortodox

FITI PREGATITI toti cei anti Sinodul din Creta, nu doar pentru PRIGOANA. Teribil atac al DRACILOR: Dezbinari in familie, boli si tradari

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 12, 2017

Am dezbatut chestiunea din titlu cu mai multi preoti, calugari si mireni, toti activi pe frontul anti Marele Sinod, iar concluzia a fost unanima: ceva deosebit se petrece de cand s-au aruncat in aceasta lupta. Separat de inerenta prigoana la care se asteptau cu totii. Probleme noi sau chiar vechi, dar la cote ce depasesc net intensitatile cu care erau obisnuiti.

Vorbim despre:

Dezbinari in familie, boli si tradari

Motivul? Dracii izbesc din plin si cu mai multa forta in realii luptatori anti ecumenisti deoarece si ecumenismul depaseste net in importanta oricare dintre celelalte actiuni papusaresti: chemtrails, vaccin, fracturare hidraulica, etc. Caci ecumenismul este unul dintre cei doi stalpi ai realei NOI ORDINI MONDIALE. Toate celelalte pot fi oricand trecute in randul tintelor spre care se vor buluci masele revolutionare. Adica papusarii pot oricand renunta la ele pentru a le trece in randul sacrificabilei fNOM, despre care cititorii vechi deja stiu:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Si izbesc in familie in speranta ca daca te paraseste nevasta, vei parasi si tu lupta.

Te lovesc cu boala, caci la pat cazand, automat ai tras pe dreapta, ba poate chiar te sperii indeajuns si dezertezi cu totul.

Te lovesc cu tradarea, ca sa impuste doi iepuri dintr-un foc: caderea celui ce tradeaza si zdruncinarea ta in a mai avea incredere vreodata in cineva. Iar in momentul in care ne suspectam unii pe altii, ne vom dezbina pana la pulbere.

Si tot din astea.

Care-i solutia?

Rugaciunea:

SA NE RUGAM. Fara rugaciune e ca si cum ne-am lupta dezbracati si cu mainile goale impotriva unui soldat profesionist imbracat in armura si inarmat pana in dinti

Si sa ne rugam si unul pentru altul. Sa nu ne clatinam si mai ales sa nu cadem.

 

104 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • el said, on ianuarie 13, 2017 at 8:09 pm

      pentru ca nu mai pot( cep putin pe moent sa mai intru pe Sinodoul Taharesc !!… ??)
      raspund aici Par Matei Vulcanescu care trimite acolo un link catre blogul sau unde e un articor despre „brava” Beserica Antiohiana care , chpurile, a rispit „vraja” Sinodului de la Creta …

      textul e JALNIC ! daca cu asemenea texte li se pare lor/Par Vulcanescu ca se COMBATE EREZIA ECUMENISTA … e JALE !

      raspunsul meu la linkul lui ( din pacate deocamdata NU il pot posta acolo !) :

      „preot Matei Vulcanescu

      „Vor să reamintească, faptul că acest principiu nu este o nouă poziție antiohiana, ci este un principiu ortodox fix, stabilit de Patriarhul Ecumenic Athenagoras, vrednicul de pomenire, la lansarea lucrărilor pregătitoare ale Sinodului. El a fost urmat de succesorul său Patriarhul Dimitrie, vrednic de pomenire, in timpul caruia au fost formulate regulamentele pentru ședințele pregătitoare pre-sinodale.” ________ adica ERETICII si APOSTAII astia NOTORII de atenagora si dimitrie KAKODCSII sunt „vrednci de pomenire” pentru Beserica Anhtiohiana!!! NO COMMENT!

      nu va mai amagiti, tot textul bate moneda pe O SINGURA POBLEMA : NU au fost toti, nu e sinodalitate, ca au lipsit unii, deficite de procedura , de convocare, ràci de rivalitate locala( Biserica Iuerusalimului versus Biserica Antiohiana ) ….. TOTUL e un MARE BLABLABLA… care ELUDEAZA INCALCAREA Dogmatica si OFICIALIZAREA ( incercarea cel putin de a fi impusa pentru toti , iar pentru prostii care au semnat cu amandoua manile ADOPTAREA ei OFIIALA !) EREZIEI ECUMENISTE.

      Parinte asta NU e text cu valoare Dogmatica, e cearta pe FORMALITATI de PROCEDURA , NU lamueste NIMIC in realitate, bate apa in puia ca nu au fost toti, ca parca asta e proobmela cea mai mare de la Creta, iar nu EREZIA !
      Texul NU COMBATE EREZIA ECUMENISTA, dimpotriav induce FALSA idee ca ERETICII atenagora si dimitrie vajnici DARAMATRI ai Ortdoxiei si CTITORII de nadejde ai EREZIEI ECUMENSITE… ar fi niste oameni onorabili , sunt numiti chiar OROARE si HULA : „vrednci d epomenire !”.

      asa ca lasati-o moarta ! MACANE !

      cu asemenea texte NU se combate EREZIA , e cearta pe organizare si rivalitati/raci vechi intre participanti/neparticipanti !

      neica ioan al lor patriarhul antiohian ar trebui macar sa nu MAI INJOSEASCA Biserica si sa o SPURCE cu „predici” ale Muftiului musulman care … a ajuns sa invete crestinii antiohieni in Biserica! ___ ce HULA !
      pe putredul asta de Ioan Yazidix o sa-l bata Sf Ap Petru de or sa se zgudie iadul cu el cu tot !”

      ca sa pricepeti ce vreau sa zic va rog sa cititi articolul despre Biserica Antiohiei care ar contesta ca „sinodul” cretan e „mare si sfant” … pe motiv ca a fost … mic ca participare ( nesinodalitate !) , !

      Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 13, 2017 at 10:37 pm

        @el,

        te straduiesti degeaba cu pr Vulcanescu. Toti cei pro-cip, adica si pr Vulcanescu si episcopul Serafim de Pireu, o sa vezi ca o sa inceapa sa dea rateuri si pe teme de ecumenism, si deja au inceput.
        Eu de la cei pro-cip/adica pro-insemnare nu primesc nici un cuvant (vorba ta:)).

        Purceaua e moarta in cotet de cel putin 50 de ani, si cam atunci ar fi trebuit sa aiba loc toata framantarea asta. Da slabanogirea e generala. Acum, doar a rabufnit mirosul in afara cotetului, ca cine trebuia sa arate ca porcul e mort, cine trebuia sa scoata porcul cel mort din cotet, s-a facut ca „hai sa-l imbalsamam sa nu se prinda lumea ca e mort, hai sa-l coafam, hai sa etansam cotetul, hai sa mai dam cu parfum sa nu se simta mirosul…”.
        Da porcul e mort si miroase a hoit orice ai face.

        Apreciază

  1. Gigik said, on ianuarie 12, 2017 at 6:52 pm

    In aceeasi idee, dar si pentru a contracara cu rugaciune curate saptamana ecumenista de rugaciune, o propunere de la mai multi parinti nepomenitori

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/program_de_rugaciune_pentru_perioada_16_25_ianuarie_2017/2017-01-12-277

    Apreciază

  2. Lucian said, on ianuarie 12, 2017 at 7:21 pm

    Bravo Vasile ! Ai nimerit-o cu articolul asta . E un subiect, as indrazni sa spun, poate mai delicat decat insasi ecumenismul . Daca nu reusim sa gestionam aceasta lupta , care e uluitor de subtila si de puternica , nu vom reusi nici sa mergem mai departe in pastrarea si marturisirea adevarului.

    Apreciază

  3. Alexandru TM said, on ianuarie 12, 2017 at 7:23 pm

    Dragii mei ,

    Mai mult ca ori cand avem nevoie de Rugaciune si in special unii pentru altii, pentru credinta dreapta si neamul romanesc, nori negrii se abat asupra capului nostru pentru a ne spala prin ispita gatind capetele de cununi.

    Nu slabiti ,ca e pe VIATA SI PE MOARTE. > fiecare rugaciune conteaza, cat de mica cat de slaba. INDRAZNITI

    Mai jos un rezumat fratiilor vostre, pentru care osteneala multumesc. eu am dat copy paste

    Cine poate sa zica rugaciunile iar cine nu, sa zica acea rugaciune izvorata din inima.

    Parintele marturisitor Ioan Miron din Turda Se va ruga si el cu noi incepand cu ora 23:00 ORA ROMANIEI !!!

    Rugaciunile propuse pt ora 23 ORA ROMANIEI:

    1. Tatal nostru

    2. Rugăciunea ultimilor stareti de la Optina:

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toţi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoşatoarei Tale Judecăţi. Amin.

    3.,, Apărătoare, Doamnă,
    Pentru biruință mulțumiri,
    Izbavindu-ne din nevoi aducem ție
    Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tai.
    Și ca ceea ce ai stăpânire nebiruita,
    izbaveste-ne din toate nevoile,
    ca sa strigăm ție:
    Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! ”

    4. Ar fi bine si o catisma din Psaltire de la 23.00

    Propunere pt final:
    Pomeneste Doamne pe fiecare-n parte,dupa numele lor al celor se ostenesc in rugăciune (numele de pe lista), pentru apararea, sănătatea familiilor lor si pe cei prigoniti pentru Tine Doamne si nu ma uita pe mine pacatosul

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Tai, miluieste-ne pe noi pacatosii, si pe cei prigoniti pentru Tine, iar pe cei ce ne urasc lumineaza-i, Doamne, sa inteleaga cu adevarat ce rau fac si sa se intoarca la Calea catre Tine!

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on ianuarie 13, 2017 at 2:29 am

      Alexandru TM

      corecteaza te rog :

      „Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! ”___ cu „Bucură-te, MIREASA, pururea Fecioară(NENUNTITA) !”

      Apreciază

  4. Dorel said, on ianuarie 12, 2017 at 8:07 pm

    Sa ne rugam, da sa ne rugam.
    Dar sa facem organizat asa cum ne cere El. Cat mai multi in acelas timp.

    Revin cu propunerea sa fie zilnic un articol cu chemarea la rugaciune pentru seara.
    Sa fie o ora fixa sa fie cat mai multi si acelasi text, care sa fie postate in articolul cu chemarea la rugaciune.

    Sa nu ramanem dezbinati, fiind mereu spectatori si telespectatori la cate ceva senzational zi de zi. Sa fim constienti de nevoia de rugaciune impreuna, ca toti copiii la aceeasi masa. Si s-o facem!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. Claudiu said, on ianuarie 12, 2017 at 8:56 pm

    confirm cele spuse de tine in acest titlu. Eu am parte de dezbinare in familie aparuta din senin.

    Apreciat de 2 persoane

  6. el said, on ianuarie 12, 2017 at 9:19 pm

    cu riscul de a fi redundant :

    „Cuvinte purtătoare de nădejde

    „Fiule, când vrei să te apropii să slujeşti Domnului Dumnezeu, găteşte-ţi sufletul tău spre ispită!” (Sirah 2, 1),

    „Uitaţi-vă la neamurile cele din început şi vedeţi cine a nădăjduit spre Domnul şi s-a ruşinat? Sau cine a petrecut în frica Lui şi a fost părăsit? Sau cine L-a chemat pe El şi a fost trecut cu vederea?” (Sirah 2, 10).

    „În lume necazuri veţi ,avea, dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea” (In. 16, 33).

    „Dar credincios este Dumnezeu, Care nu va îngădui ca să fiţi ispitiţi mai mult decât puteţi, ci odată cu ispita va aduce şi scăparea din ea, ca să puteţi răbda” (I Cor. 10, 13).”

    si sa nu uitam ca orice lucrare buna va fi luptata de cel rau, sa ne nevoim cu buna stiinta de cele ce pot veni asupra noastra, curajos, barbateste si fara sa ne temem , nici sa abandonam !:

    „Să nu începi lucrarea virtuţii dacă nu eşti pregătit să te lupţi cu vrăjmaşul

    Atunci când vrei să începi o lucrare plăcută lui Dumnezeu, mai întâi să te pregăteşti împotriva ispitelor care te vor afla şi să nu şovăi deloc. Căci vrăjmaşul are obicei, atunci când vede pe cineva, că începe cu credinţă fierbinte o lucrare bună şi măntuitoare, să-l împiedice cu diferite ispite înfricoşătoare, ca, din pricina lor, să se răcească râvna lui şi să nu mai aibă vreo dorinţă de a se îndeletnici cu vreo lucrare plăcută lui Dumnezeu. Iar aceasta nu pentru că vrăjmaşul ar avea o asemenea putere – căci dacă ar fi avut, nimeni nu ar fi putut face vreodată vreo faptă bună – ci Dumnezeu îngăduie astfel, aşa cum am aflat din pilda lui Iov. Aşadar. pregăteşte-te pe sineţi, astfel încât să înfrunţi cu vitejie ispitele ce se împotrivesc lucrării virtuţilor şi numai atunci această lucrare a ta e bineplăcută lui Dumnezeu. Dar dacă nu te vei pregăti pentru înfruntarea ispitelor, să nu pomeşti spre săvărşirea virtuţilor.

    Înţelepciunea lui Dumnezeu se arată în ispite şi în necazuri ” . Sf Isaac Sirul( de aici intelegeti si voi DE CE e MARE NEVOIE de BINECUVANTARE de la Dumnezeu prin preot DREPT !!!)

    Apreciază

  7. eulescu said, on ianuarie 12, 2017 at 9:34 pm

    Parintele Paisie Olaru spunea
    – Lasă-te întotdeauna în voia lui Dumnezeu şi vei avea pace în sufletul sfinţiei tale. Fă ce ţi se porunceşte, nu lucra nimic fără binecuvântare; când nu ştii, întreabă; iar când nu ai pe cine întreba, roagă-te şi Dumnezeu îţi va arăta calea cea bună.
    – Dar când sunt lăsat să aleg singur şi nu ştiu care este voia lui Dumnezeu, ce să fac?
    – Roagă-te stăruitor cu post şi metanii, măcar trei zile şi ascultă de glasul conştiinţei. Cum te îndeamnă ea mai mult, aceea este şi voia lui Dumnezeu.
    O femeie bolnavă s-a mărturisit la bătrânul şi a cerut canon. Iar el i-a răspuns:
    – Canonul bolnavului este patul. Patul suferinţei! Să rabzi boala cu mulţumire şi te mântuieşti. Cât mai poţi, zi „Tatăl nostru”, rugăciunea „Doamne Iisuse”, „Sfinte Dumnezeule”, „Crezul”, „Doamne ajută!” şi, dacă nu cârteşti în boală şi te spovedeşti regulat, dobândeşti viaţa veşnică înaintea multora.
    Fraţii l-au întrebat: Care este cel mai greu păcat în lume?
    – Cel mai greu păcat care stăpâneşte în lume astăzi este necredinţa în Dumnezeu, că de aici se nasc toate păcatele pe pământ. Că, dacă omul nu crede şi nu se teme de Dumnezeu, nu mai are nici un sprijin, nici o nădejde, nici o bucurie, nici un scop pe pământ şi cade în toate relele şi în prăpastia deznădejdii, de care să ne izbăvească Hristos şi Maica Domnului.
    Odată, au venit câţiva preoţi duhovnici la părintele Paisie şi l-au întrebat despre Taina Sfintei Spovedanii. Iar bătrânul, suspinând, le-a zis:
    – Ei, părinţilor, duhovnicia este tare grea! Mai ales în zilele noastre! Păcate multe, credinţă puţină, rugăciune din fugă, vremuri de pe urmă… Numai mila lui Dumnezeu ne poate mântui!
    Părintele Ioanichie Bălan
    Extras din ”Patericul românesc”, Ed. Mănăstirea Sihăstria, pag. 707-708

    Apreciat de 1 persoană

  8. Ioana said, on ianuarie 12, 2017 at 10:28 pm

    „Vin, mai cumplite decat valurile potopului care a inghitit candva intreaga lume, pierzand tot neamul omenesc, vin valurile minciunii si intunericului, inconjoara lumea din toate partile gata sa o inghita, starpesc credinta in Hristos, surpa imparatia Lui pe pamant, innabusa invatatura Lui, vatama obiceiurile, tampesc si nimicesc constiinta, intinzand domnia atotraului, stapanitor al acestei lumi. (…)
    Cel care va dispretui aceasta arca, [invatatura Sfintilor Parinti], cel ce isi va inchipui, din oarba trufie si parere de sine, ca poate sa strabata valurile cumplite in barca subreda a mintii sale, cel ce va dispretui smerita ascultare fata de biserica cea adevarata, care se va sui in alte corabii, vatamate de invataturile mincinoase, roase de amagirea sarpelui viclean, cel ce va lepada calauzirea Sfantului Duh, ori se va calauzi doar cu raceala si fatarnicie dupa Sf. Scriptura, singura in care se afla invatatura Duhului, acela VA PIERII.”
    p. 334 Sfantul Ignatie Briancianinov – Experiente Ascetice, Editura Sophia, 2008

    ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Ignatie_Briancianinov/Ignatie%20Briancianinov%20-%20Cuvinte%20catre%20cei%20care%20vor%20sa%20se%20mantuiasca%20(Experiente%20ascetice%20vol.%20II).pdf

    „Expresia de iscusit si iscusinta a ramas pana acum in manastiri; prin ea se arata buna pricepere a caracterului individual al monahismului, castigata printr-o curatie a vietii, studiul Sfintei Scripturi si al scrierilor patristice , o buna pricepere umbrita de darul lui Dumnezeu. In timpurile infloritoare ale monahismului erau multi neiscusiti, care se bucurau de un nume rasunator al sfinteniei , preaslaviti pe de-o parte din ignoranta, iar pe de alta parte, de satana; care ii intrebuinta pe acesti batrani drept unealta pentru sine, pentru a-i pierde pe monahi si monahismul.(…)
    In planul de lucru al dracilor intotdeauna era si raspandirea zvonurilor rele privitoare la slujitorii cei adevarati ai lui Dumnezeu si a laudelor neobisnuite pentru slujitorii lui satana camuflati sub masca slujitorilor lui Dumnezeu.(…)
    Acest lucru s-a spus ca o prevenire pentru monahii incepatori, ca sa stie cum sa-si aleaga povatuitorul. Nu trebuia sa ne luam dupa parerea societatii omenesti chiar daca aceasta parere ar fii parerea marii majoritati; trebuie sa ne lasam indrumati de lumina Sfintei Scripturi si de scrierile Sfintilor Parinti. Este o mare nenorocire sa cazi din pricina nestiintei si a mintii usoare sub indrumarea unui invatator mincinos, daca orb pe orb va povatui vor cadea amandoi in groapa, a zis Domnul.”
    p. 38 Sfantul Ignatie Brancianinov – Talcuire la Patericul Egiptean

    Drept călăuză a purtării noastre ne este dată de Însuşi Dumnezeu Legea Lui, adică Sfânta Scriptură şi scrierile Sfinţilor Părinţi. Apostolul Pavel spune cu tărie: Fraţilor, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără de rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi (II Tes. 3, 6). Prin predanie aici se subînţelege tradiţia morală a Bisericii. Ea este expusă în Sfânta Scriptură şi în scrierile Sfinţilor Părinţi.

    Cuviosul Pimen cel Mare ne porunceşte să ne despărţim imediat de stareţ, dacă traiul alături
    de el este dăunător pentru suflet (Patericul alfabetic), fireşte din cauza încălcării de către acest stareţ a
    tradiţiei morale a Bisericii.

    E altceva, când nu e vorba de o daună pentru suflet, ci când ne tulbură gândurile: cugetele
    tulburătoare, evident, drăceşti; nu trebuie să ne supunem lor, căci ele acţionează anume acolo, unde primim
    folos sufletesc, vrând să ni-l răpească. Ascultarea monahală, în felul în care se desfăşura în mediul călugărimii din vechime este o înaltă taină duhovnicească. Atingerea şi urmarea ei întru totul este pentru noi cu neputinţă: e posibilă doar o cercetare evlavioasă şi înţeleaptă a acesteia, e posibilă doar însuşirea duhului ei.

    Doar atunci vom urma calea dreptei judecăţi şi a înţelepciunii mântuitoare, când, citind experienţele şi regulile nevoinţei Părinţilor din vechime – ascultările lor, minunate în aceeaşi măsură la îndrumători şi la cei îndrumaţi, – vom vedea în contemporaneitate decăderea generală a creştinismului, vom recunoaşte că nu suntem în stare să moştenim nevoinţa Părinţilor în toată plinătatea şi belşugul ei. Mai mult, e o mare milă a Domnului şi o mare fericire pentru noi, că avem posibilitatea să ne hrănim din firimiturile mesei duhovniceşti a Părinţilor. Aceste firimituri nu sunt o hrană suficientă, însă pot desigur, fără a înlătura senzaţia de lipsă şi foame, să ne apere de moartea sufletească.

    – Sfântul Sfinţitul Ierarh Ignatie Breanceaninov

    Dă clic pentru a accesa Staretii_despre_Vremurile_din_Urma.pdf

    Apreciază

  9. ultimul mohican said, on ianuarie 12, 2017 at 10:45 pm

    Nu sunt eu mare antiecumenist, dar nu mai merg la biserica, peste tot in jurul meu se pomenesc ierarhii ce recunosc ereziile din Creta, oare de aceea am toate simptomele ? Boli grave invalidante in familie, stat personal la pat cu lunile cu refacere incompleta, prietenii apropiati disparuti in ceata, multa tristete, revenire in forta a patimilor ce pareau invinse, rugaciunile ca niste mici lumanari in bataia vantului.

    Apreciază

    • valentin said, on ianuarie 13, 2017 at 8:49 pm

      roagă-te la Sfânta Parascheva

      Apreciază

    • ultimate2050 said, on ianuarie 13, 2017 at 9:10 pm

      ultimul mohican: este furtuna de pe calea cea buna .Pe calea cea rea e ste liniste si pace . Nu deznadajdui .Credinta,nadejde si dragoste in Dumnezeu si vei birui toata ispitele vremurilor de pe urma . Pace si mantuire frate .Amin

      Apreciază

      • mircea.v said, on ianuarie 13, 2017 at 9:49 pm

        A zis cineva:

        „”Cerul este atit de plin de nori ca numai o furtuna il mai poate limpezi”

        Furtuna a inceput. „scapa cine poate”

        Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 13, 2017 at 12:42 am

      Va rog mult pe toti:

      Postati la acest articol doar on topic. Off topic puteti posta la celelalte.

      Apreciază

  10. hilohi bogdan said, on ianuarie 12, 2017 at 11:13 pm

    Nu cred în coincidenţe nici în inversarea rolurilor între cauză şi efect dar parcă m-ai citit anamneza dintr-un salon de contagioşi.Dacă şti de unde ţi se trage parcă prinzi curaj.Sau poate mi se pare ,totuşi ?

    Apreciază

  11. Haiduc said, on ianuarie 12, 2017 at 11:21 pm

    Din păcate IPS Longhin a avut un grav accident și este în spital internat…. nu am mai multe detalii. Cei care pot sa ne spună mai multe, ii rugam sa intervină. Sa ne rugam pentru dânsul.

    Apreciază

    • aha said, on ianuarie 13, 2017 at 10:23 pm

      ne poti oferi mai multe detalii? Dumnezeu Sa il ajute sa treaca si peste asta!

      Apreciază

  12. Ioan said, on ianuarie 12, 2017 at 11:43 pm

    Subscriu celor constatate. Intr-adevar necazuri, probleme, boli s-au petrecut si in familia mea, toate post-Creta.

    Apreciază

    • Nicu said, on ianuarie 13, 2017 at 2:08 pm

      Si mie la fel si e din ce in ce mai rau. Toti sau intors impotriva mea. Eu sant NEBUNUL.

      Apreciat de 1 persoană

      • constantin said, on ianuarie 13, 2017 at 10:03 pm

        Nicu: Rabdare frate, ca Domnul vede toate si rasplateste negresit! Si rugaciune pentru casnicii nostrii ca sa i lumineze Dumnezeu. Pacea lui Hristos iti doresc!

        Apreciază

  13. Raluca said, on ianuarie 12, 2017 at 11:58 pm

    Dar ce credeți că o să se întâmple și cu acești ecumeniști înverșunați? Nimic? Fapul că îndrăznesc să săvârșească Sfânta Liturghie în mii de biserici din țară și din străinătate după ceea ce s-a întâmplat în Creta, pomenind pe ierarhii care au semnat acolo acele documente eretice, faptul că nu informează deloc pe credincioși, faptul că se împărtășesc și împărtășesc atâta popor, credeți că va rămâne fără consecințe??? Că ierarhii lucrează de mult timp la ”construcția” trădării este azi mai evident ca oricând, dar celor care sprijină lucrarea trădării prin ascultarea idolească de erezii nu li se va întâmpla nimic?
    Eu nu vreau ca nimeni să pățească nimic, și fiecare să-și vină în fire și să se întoarcă la calea cea dreaptă, dar rămânerea în aceasă stare de decădere credeți că va rămâne fără urmări?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 13, 2017 at 12:48 am

      Raluca

      Ramanerea inseamna iadul.

      Apreciază

    • Cristina said, on ianuarie 13, 2017 at 9:08 am

      Sora, bucura-te! Pentru ca in general cine plateste de aici din lume niste treburi nu mai plateste dincolo. Fericiti cei care indura lacrimi si prigoana, fiindca aceia se vor bucura! Cei carora le e prea bine in viata asta si pare ca nu mai primesc nicio plata, cine stie, poate ca s-au osandit singuri la iad si vor avea dupa moarte destul de tras….. E destul asa…
      Dumnezeu sa ne mantuiasca de chinurile cele vesnice!

      Aa, si o alta urmare va fi degradarea treptata a vietii Bisericii, pana cand se va ajunge la compromisuri din ce in ce mai mari. Si precum au proorocit Sfintii, se va accepta total erezia si se vor vedea: potirul comun, unirea „bisericilor”, adica se va oficializa totul. Asa e si cu antihrist, ce e acum e o prefigurare slaba a ce va fi atunci. Atunci va fi oficial si definitiv totul, nu vor mai exista niciun fel de nuante. Pentru ca acum lucrurile se afla in plin proces de contructie. Fiecare pas in jos e o caramida a turnului lui babel. Si stim ce s-a intamplat atunci demult in Vechiul Testament.

      Apreciază

  14. Alexandru said, on ianuarie 13, 2017 at 5:50 am

    Dracii lupta din ce in ce mai pe fata pe cel ce ii arde cu rugaciunea.
    Pe mine, pe langa faptul ca ma ispitesc cu gastrimarghia (de cate ori ajung in bucatarie unde este si TV-ul pierd intre 3-5 ore si mai ma enervez si de la stiri si mai si judec pe cei ii vad) mai ma lupta si cu diferite sunete cand fac rugaciunea lui Iisus (care ii arde pe draci cel mai rau) adica lemnele trosnesc in camera, nu exagerat dar cat sa imi atraga atentia, simt curenti de aer reci prin jurul fetei, candela mi se mai stinge intorcandu-se pluta cu fitilul aprins in jos (asta se mai intampla si cand mananc mult si ma pun la rugaciune sau neglijez rugaciunea), cand merg noaptea la baie si nu aprind lumina aud cum trosneste cada, ca si cum cineva ar sta in ea. Nu mai zic de certuri in casa pe care le pornesc eu prin reprosuri, care mi le baga vrajmasul in cap sub forma de ganduri vechi, nerezolvate, pe care am observat ca la nici 5 secunde de cand ma trezesc ele incep sa imi umple capu.
    Tehnologia este in mare cadrasie cu dracu, si prin ispite si prin impulsurile electrice si prin undele care sunt emise de aceasta (documentar foarte interesant despre radiatiile de peste tot explicat de un fost agent MI5 care a studiat radiatiile ca arme https://www.youtube.com/watch?v=vxrBLO1rAMM inclusiv microundele si semnalele de telefon etc si explica cum poti avea halucinatii de la ele si incurand acesta va fi scopul suprem al elitei)

    cam atat fratilor, ca pierd timpul, ma duc sa fac rugaciunile de dimineata si cu ajutorul lui Dumnezeu evit bucataria si chiar si internetul si telefonul pana diseara, cel putin.

    Doamne ajuta si putere de lupta!

    Apreciază

  15. Iulian Lita said, on ianuarie 13, 2017 at 8:28 am

    Da, asa este. Dar daca suntem atenti, si nu este din purtarea de grija a Domnului spre mintuirea noastra, putem sa evitam caderile.
    De cadem, repede sa ne venim la cele dupa fire.

    Apreciază

  16. Cristina said, on ianuarie 13, 2017 at 9:48 am

    Se confirma. Eu am aflat -din cauza semi-adormirii mele- abia de curand de urmarile adunarii de la Creta, unii ar zice „intamplator” dar eu zic ca nimic nu e intamplator, Dumnezeu are grija de fiecare din noi, evident daca Il vrem alaturi. In fine, cu lucrarea lui Dumnezeu am aflat si m-am recalibrat rapid pe parcurs. La biserica nu mai mersesem oricum, am avut o trista perioada de somn duhovnicesc de moarte, dar am reinceput rugaciunea sustinut si m-am informat cu atentie, bucurandu-ma de orice veste buna aflam: cand am aflat de Prodromu m-am bucurat ca un copil.
    Insa se confirma, au inceput ispitele: o gramada de ganduri de indoiala, ispite catre patimile la care am dovedit cea mai mare slabiciune pana acum, mai sustinute ca pana acum; certuri in familie si o inexplicabila iritabilitate, ca sa nu zic enervare si limbaj nervos sau invective in situatii in care nu ar fi fost necesar (cateodata si a mea, dar e deosebit si diferit ca o vad la alta persoana foarte apropiata mie, ca eu din fire sunt mai colerica, mie mi se mai intampla oricum sa am astfel de ispite) si unele comentarii deplasate de care m-am mirat si eu. Nu detaliez, dar ma intrebam si eu cine le-a pus in gandul respectivei persoane…………
    Sau, daca fix in clipa aia eram la calculator si citeam ceva antiecumenism sau eram pe unul din site-urile astea, imediat era cineva preocupat: „dar ce naiba faci acolo ATATA timp?”, in timp ce, intrand si stand mai mult pe altceva nimeni nu se deranja cu o vorba.
    Iar in vremea rugaciunii, atacuri mult mai intense, in special cand ma rog de la ora 23 impreuna cu voi, ganduri peste ganduri, nu mai dau detalii, oricum nu e deloc usor. Intr-una din zile pot spune ca a fost dintre cele mai grele lupte pe care le-am purtat VREODATA, si nu glumesc. La rugaciunile de dimineata e mai simplu, probabil si datorita orei, noaptea intr-adevar e mai greu sa te rogi, dar n-a fost vorba doar de oboseala, ci de ispite agresive de care mi-am dat seama deslusit ca sunt de la diavolul.
    Si totusi, pacea si bucuria pe care am inceput sa le simt cand realizez ca am luat decizia care trebuia, sa fiu antiecumenism si sa nu merg cu turma mare, ma fac sa imi fie mult mai usor sa ma redresez si sa merg mai departe.
    Curaj, nu te teme turma mica.
    Hristos este cu noi!

    Apreciat de 1 persoană

  17. Alexandru TM said, on ianuarie 13, 2017 at 9:55 am

    @el, am corectat. Multumesc.

    @Dorel – programul este de fiecare zi ora 23:00 pe durata nedeterminata, cu rugaciuni deja stabilit si cu Binecuvantare. Spor

    Parintele marturisitor Ioan Miron din Turda Se va ruga si el cu noi incepand cu ora 23:00 ORA ROMANIEI !!!
    Rugaciunile propuse pt ora 23 ORA ROMANIEI:
    1. Tatal nostru
    2. Rugăciunea ultimilor stareti de la Optina:
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe toţi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, în tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica de Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădam de Tine şi să primim semnul mârşavului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Infircoşatoarei Tale Judecăţi. Amin.
    3.,, Apărătoare, Doamnă,
    Pentru biruință mulțumiri,
    Izbavindu-ne din nevoi aducem ție
    Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tai.
    Și ca ceea ce ai stăpânire nebiruita,
    izbaveste-ne din toate nevoile,
    ca sa strigăm ție:
    Bucură-te, Mireasa, pururea Fecioară! ”
    4. Ar fi bine si o catisma din Psaltire de la 23.00
    Propunere pt final:
    Pomeneste Doamne pe fiecare-n parte,dupa numele lor al celor se ostenesc in rugăciune (numele de pe lista), pentru apararea, sănătatea familiilor lor si pe cei prigoniti pentru Tine Doamne si nu ma uita pe mine pacatosul
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Tai, miluieste-ne pe noi pacatosii, si pe cei prigoniti pentru Tine, iar pe cei ce ne urasc lumineaza-i, Doamne, sa inteleaga cu adevarat ce rau fac si sa se intoarca la Calea catre Tine!

    Apreciat de 1 persoană

  18. isa said, on ianuarie 13, 2017 at 11:21 am

    Nu dau detalii, dar confirm cele spuse de tine.

    Apreciază

  19. ct1n said, on ianuarie 13, 2017 at 1:34 pm

    Bucurati-va fratilor care aveti ispite si necazuri si nu desznadajduiti nici o clipa! Ele sunt mila lui Dumnezeu, medicamentele amare de care avem nevoie pentru tamaduirea sufletelor noastre de feluritele boli duhovnicesti. Bucurati-va si multumiti, caci veti vedea cum lucreaza Dumnezeu, care poate intoarce totul intr-o clipita. Raul pe care il vedem in viata noastra si in jurul nostru e doar o aparenta, nu are putere de la sine. E nevoie sa alungam cu totul frica pentru noi insine aducand-ne aminte de minunata purtare de grija a Dumnezeului nostru Cel desavarsit iubitor. Curaj fratilor, caci e scris ca nici nu se compara stramtorarile si necazurile de aici cu bunatatile ce vor veni!

    Si ceea ce am simtit ca mi a folosit mult mie ca incepator plin de egoism:
    Pe cat puteti, puneti accent pe nevointa interioara: paza inimii(sentimentelor), a gandurilor, a simturilor si a mintii. Cautati sa va gasiti tot timpul in multumire, recunostinta, umilinta.Nu va fortati spre nevointa exterioara peste masura, care va distrage atentia catre exterior si va induce sentimentul fals de indreptatire. Ma iertati!

    Apreciază

  20. Teo said, on ianuarie 13, 2017 at 2:12 pm

    Acatistul „Acoperamantul Maicii Domnului”

    Apreciază

  21. Nicolae said, on ianuarie 13, 2017 at 4:16 pm

    Multumiri pt atentionare si pt postarile care cheama la rugaciune.Asa ar fi trebuit sa ne manifestam in ultimele 6 luni si sa lasam pe altii sa incerce sa ne dezbine.
    Macar din ceasul acesta sa intelegem ca doar alaturi de Hristos Domnul, in rugaciune si in unire vom avea izbinda.
    Bunul Dumnezeu sa ne lumineze intotdeauna intunericul!

    Apreciază

  22. Corneliu said, on ianuarie 13, 2017 at 6:52 pm

    Doamne ajuta!
    Subscriu cu totul ideii de a fi in comuniune prin cea mai frumoasa cale de comunicare, RUGACIUNEA! Bunul Dumnezeu sa ne intareasca!

    Apreciază

  23. mircea.v said, on ianuarie 13, 2017 at 6:54 pm

    Cine se simte coplesit de diferitele probleme, de ajutor ar fi si cititul cartilor cu Sfintii Inchisorilor:
    Intoarcerea la Hristos
    Viata Parintelui Calciu
    Marturisiri din Mlastina Disperarii
    Imn pentru Crucea purtata
    Cumplite incercari, Doamne

    „Am intrat in puscarie la 18 ani si am iesit la 42”. Cei care au mai iesit.
    Trec parintii pe langa Ioan Ianolide (cu ocazia unui nou proces), si intreaba mama pe tata: „Asta saracu al cui o mai fi?”. mama nu si-a mai recunoscut copilul dupa ce acesta petrecuse 10 ani in puscarie. Apoi a mai stat inca vreo 13. Ajunge Virgil Maxim acasa dupa 24 de ani, aceiasi poveste. De fiecare data cand mama lui i se adresa incepea cu: „Virgile, daca esti tu….”
    Faptul ca un parinte nu-si mai recunoste copilul, spune multe despre cele petrecute.

    Sfinti ai Inchisorilor, rugati-va pt noi, pacatosii!

    Apreciază

  24. fifi said, on ianuarie 13, 2017 at 8:32 pm

    pai baaa daca se intampla ce scrie in titlu, de ce continui, esti sado maso iti place chinul? renunta si primeste bunastare generala

    Apreciază

  25. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 13, 2017 at 9:11 pm

    Trebuie luptat pe viata și pe moarte cu gândurile rele. Dacă nu avem pace în suflet, trebuie s-o căutăm: în noi înșine, nu în afară. Sa ne aducem aminte de păcate săvârșite cu vorba, cu fapta şi cu gândul și sa ne autodispretuim pentru astea. Fără sa ajungem la deznădejde! E un exercițiu duhovnicesc bun, căci apoi suportam mult mai ușor jignirile altora. Vom fi încercați ca argintul. Patericul egiptean ne e de mare folos în pentru întărirea duhovnicească. În încercări, sa nu ne tulburam, căci nu ni se cuvine nimic bun. Dumnezeu îngăduie încercări pentru a ne ciopli așa cum mesterul ciopleste lemnul pentru a obține ceva de folos.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 13, 2017 at 11:55 pm

      apa de ploaie..

      te-ai vindecat cumva de BOCOLATRIE si te trimite „duhul” sa inveti pe altii diin „intelepciunea” ta ?
      daca NU DE CE graiesti … din BURTA ?

      … esti un MODEL de NEPOCAINTA si NEBUNIE IREVERSIBILA femeie !
      orice ti s-ar zice spre luarea aminte… RASTALMACESTI ca „jignire” si te crezi „duhovniceasca” ca rabzi asemnea „nedreptate” … … RAD DIAVOLII de tine INSELATO !

      Apreciat de 1 persoană

      • Apa trece, pietrele raman said, on ianuarie 14, 2017 at 9:03 am

        Peste trei zile, considera ca am sris eu ce ai scris tu si viceversa! Vei avea o surpriza.

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 14, 2017 at 5:00 pm

        apa

        hocus-pocus-Bocus 😛

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 14, 2017 at 5:18 pm

        apa de ploaie

        ..ai un TUPEU dracesc !
        esti NEVINDECABILA femeie NEBUNA !

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 14, 2017 at 5:24 pm

        Ioana

        e NEBUNA deja ! IRECUPERABILA !

        Apreciază

      • Alexandru said, on ianuarie 14, 2017 at 7:25 pm

        nu-i iau apararea si te respect dar, mi se pare ca si tu provoci aiurea… las-o-n durerea ei cum o fi ca nu se schimba omul de la 2-3 comentarii mai ales ca sunt reci si aspre…
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 14, 2017 at 11:05 pm

        Câte complimente!!! Desigur, tu ești frumos, deștept și modest! Si normalitate intruchipata! Ca te-ai uitat în oglinda. Dumnezeu sa te ierte, omule! Nu ma pot enerva pentru așa ceva.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 14, 2017 at 11:05 pm

        Alexandru

        problema e ca se crede „duhivniceasca” , scrie „acatiste” … dar e in stare de INSELARE !
        si asta desi i s-a atras atentia, ceea ce nu mai dovedeste „greseala fireasca a nestiutorului/ageamului” ci INDRACIRE/ LIPIRE INDARAT`NICA de INSELARE , INCAPATANAREA de a se crede DEASUPRA Dogmei si Sf Parinti( cum diavolul s-a incapatant PROSTESTE sa se creada „desupra” lui Dumnezeu, e acelasi fenomen la alte masuri) !

        tu pricepi cu ce fel de individa aveti de.a face?

        si uneia ca asta NU I SE CUVINE sa ia cuvintele Sfintilor si sa le citeze aici, sa va invete pe voi (DOAR pe acelea care ii convin ei ca sa-si dea „imagine” de „duhovniceasca”) , din nevoia IMPERIOASA ( dracul MANDRU din ea o impunge) sa INVETE pe altii, ea insasi ORBA si in BEZNA aflandu-se.

        asemenea oameni( APARENT „smeriti”, „evalviosi” , „rugatori” „practicanti”) sunt in MANDRIA lor LUCIFERICA PIREDUTI DEFINITIV !!!…

        dar vin aici si va invata pe voi „duhovnicia” … asa cum apostatii din clerul de azi INDRACITI si AI DIAVOLULUI prin EREZIA lor INCAPATANATA… va predanisesc/ dispenseaza „Mantuirea” … e acelasi PROCES PERVRES cu ce se petrece cu insa asta, care in stare de INSELARE/PRELEST …invata INCAPATANAT pe altii !

        e vorba despre un fenomen atat de raspandit la ducatorii DEGEABA la beserica.srl .. si la CLERUL lor APOSTAT si ERETIC !… iar tie ti se pare ca ” am ceva cu ea” …!!

        fratilor invatati-va sa distingeti binele de rau, pe INSELAT( mai ales pe asta „actor mieros” care FATRANICESTE „credbil” evlavia) de DREPT CREDINCIOS, ca NU puteti fi in aceeasi barca cu ORICE tampit/)/INSELAT care se pretinde „credncios” „evlavios” … cu unii ca astia NU AVETI ce imparti, asta vor face mai mult RAU celor care s-au delimitat de FALSA biserica decat APOSTATII insisi ! … si eí NU sunt putini., e o racila proteiforma si EXTREM de raspandita … nu sunt numai cei badnuti ci si cei INSELATI din CONVINGERE draceasca si care NU se mai pot vindeca din pricina LIPIRII lor VOITE (/ CU SETE) de DIAVOL, ca se umplu de „duhul”/”harul” lui si NU MAI INCAPE in ei Adevarul.

        ps: insi care se vor PREFACE „evlaviosi ” si „drepti ” VOR ajunge in vremea lui anticrist sa VANDA si sa UCIDA/ URMAREASCA cu URA cea mai mare pe crestinii ADEVARATI din pustie , ei la fel ca insa asta „vor invata ” pe altii …. MANDRIA e semnul lor caracteristic si INCAPATANAREA in RAU !

        frate nu am nimic cu ea personal, insa e PIERDUTA, insa, problema e sa va invatati sa distingeti binele de rau si FRATII de FALSII frati !…
        cine e cu DIAVOLUL ( INSELAREA oricare ar fi ea, nu e vorba aici de pacate de rand…) NU POATE fi cu Hristos si deci e IMPOTRIVA Bisericii si a Duhului Sfant si IMPLICIT a fratilor drept credinciosi !… NU MULTI pt sa nu fie vatamati de sarpele viclean/fatarnic…

        faceti o triere, nu puteti sta langa ORICINE si apoi sa va plangeti ca , „sarmanii”(/ neatentii, tolerantii, IGNORANTII) de voi, ati patit-o cumva( CADERE CUMPLITA) intr-o zi …

        nu am spus ca e vreo vanduta/iuda… ci ca e de partea DIAVOLULUI caci e MANDRA si INSELATA INCAPATANAT !
        NU se pot face aliante constructive cu insi ca astia , asta e fenomenul asupra caruia atrag atentia… CURAND se va vedea mai bine despre ce vorbesc. lasati naivitatea/nebagarea de seama, CERCETATI DUHURILE si CASCATI OCHIUL MINTII in 4 cu bagae de seama … diavolul are MILIOANE de CURSE pentru fiecare !
        astia sunt PLAGA Biserici de maine !

        si ce mai atata vorba, pe scurt ce vreau sa spun : de la DIAVOL NU PRIMESC NIMIC,nici cand il citeaza pe Dumnezeu ( ca sa insele mai bine) !!!

        Apreciat de 1 persoană

      • Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 15, 2017 at 9:10 am

        Dacă m-ar certa un om induhovnicii, as tăcea. Am mers prin mai multe mănăstiri și am stat de vorba cu oameni care știu ce e Duhul Sfânt. Bine faci ca îmi spui nebuna. Sa-ți dea Dumnezeu sănătate, ca mă smereștI.

        Mi-a spus și doamna Dakmara Georgescu, pe vremea ministrului Andrei Marga. Se anunța un concurs de programe școlare pentru care eu mă pregăteam intens. Dar mai înainte de a avea loc acesta, au avut loc doua dezbateri publice în care urmau sa se aprobe șapte ore pentru studierea limbii romane și a limbilor străine la gimnaziu, în total! Iar numărul de ore destinat studierii fiecărei limbi sa ramana la decizia scolii! Ar fi fost o lovitura cumplita data limbii romane, căci puteau exista conduceri de scoli care sa ocolească limba romana sau sa-I afecteze foarte puține ore.

        Au luat cuvântul vreo doua profesoare inconștiente care erau de acord cu cele propuse și sala murmura. A urcat apoi la tribuna o nebuna cu batic verde pe cap și a inceput sa turuie pe aceasta tema vreo cinci minute. Inspectorii notau. Iar sala amutise. Nebuna s-a dus la loc în aplauze. Apoi s-a ridicat un domn care a fost de acord cu nebuna și sala a aplaudat din nou. Acesta a coalizat un grup care s-a dus în audienta la Parlament pentru a se anula astfel de decizii. Nebuna nu s-a băgat însă. Era fericita ca idealul pentru care lupta era continuat de către alții. Ședința s-a amânat pentru săptămâna următoare.

        În săptămâna următoare, doamna Dakmara Georgescu, adjuncta ministrului Marga a venit hotărâtă sa ne pună la punct. Primă fraza a fost:
        -Toată lumea asculta de o nebuna? Cauta cu privirea o femeie cu batic verde, ca s-o arate eventual și cu degetul. Dar acea femeie venise acum fără batic. Acea nebuna eram eu.

        Atunci au luat cuvântul rand pe rand profesori importanți care au protestat împotriva unui astfel de proiect. Despre ce a urmat nu are rost sa povestesc. Cine ar crede o nebuna?

        Despre rugăciune, am fost nevoită sa învăț. Sunt solidara cu toți cei care sunt umilitI peste măsură, deci și cu părintele Arsenie Boca. M-a ajutat și el în drum spre mormântul lui, chiar fără sa-I cer ajutorul. De aceea, chiar dacă nu poate fi propus pentru canonizare din cauza unor păcate reale sau atribuite, forța rugaciunilor lui e dovedită. Propun o atitudine demna fata de acest duhovnic fără excese de niciun fel.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 15, 2017 at 12:33 pm

        apa de ploaie BOCOLATRA

        povesti IRELEVANTE ! esti INSELATA !

        ti-au murit laudatorii si te lauzi/admiri singura in auzul tuturor, MANDRA si FUDULA exact ca IDOLUL gloatei INSELATE zian INSELATUL si ERETICUL ! …. „nedrepratatiul” ala CIROCTECAR care se plimba fudul in costume si LEPADAT de monahism si popie TRAIND cu femeie NEBUNA ca tine !… in vreme ce Sfintii Inhciorilor MUREAU sau PUTREZEAU ZECI de ani prin puscarii! …. dar zian e „nedreptatitul” vostru …

        esti NEBUNA si INSELATA DEFINITIV !
        cu insi ca tine NU se face alianta spre mantuire, ca tu cu DIAVOLUL umbli paradu-ti-se ca esti „duhovniceasca” , MULTI sunt ca tine, tu esti doar un exemplar MAGISTRAL care ilusteaza ELOCVENT acest fenomen!

        „morala ” discutiilor mele cu tine( nu pentru tine ca tu ai dovedit singura din pacate ca esti PIERDUTA iremediabil in „visarile tale”/ schizofrenia INSELARII de la diavolul care te carmuieste duhovniceste) :

        cine are urechi de auzit sa auda si CERCETAND DUHULRILE sa FUGA de oamenii diavolului cei FATRANICI si INSELATI daca nu vrea sa patimeasca CADERE CUMPLITA, caci nu este paratasie intre Hristos si veliar, nici intre Robii lui Hristos si INSELATII diavolului !

        Apreciază

      • Alexandru said, on ianuarie 15, 2017 at 1:29 pm

        am cam inteles, m-am bagat aiurea… dar cearta aceasta este sminteala pentru unii (ca si mine) pentru ca multi dintre noi nu cunoastem „istoria” comentariilor si mai ales „persoanele” comentatorilor. Nu mai tin minte exact proverbul pe care vreau sa vi-l spun dar, era ceva de genul: cea mai buna cale de-a invata pe cineva nu este sa-i dai rezultatul de-a gata ci sa-l ajuti sa il gaseasca singur…

        Apropo, mai poate sa explice cineva la ce se refera exact „unirea credintei” din rugaciunile diminetii: [Ocrotește-ne pe noi cu Sfinții Tăi îngeri ca, prin mijlocirea lor fiind păziți și povățuiți să ajungem la unirea credinței și la cunoștința slavei Tale celei neapropiate, că binecuvântat ești în vecii vecilor.] ?

        Doamne ajuta

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 15, 2017 at 2:11 pm

        Alexandru

        nu te-ai bagat degeaba si te rog sa ma ierti, poate parea „cearta pe cuvinte” si „rautate gratuita” , dar e doar o atragere a luarii aminte( pentru cine vera sa priceapa sa se folsoeasca ) ca omul care e INSELAT e periculos nu numai pt mantuirea lui, ci si acelor cu care vine in contact.
        ea nu e una trimisa cu „misiune” pe aici cum sunt unii perversi , dar e o INSELATA incapatanata di GLOATA BOCOLATRA , si inselarea boca NU este o inselare oarecare, e o lucrare draceasca ISCUSITA care CERNE in Ro azi sufletele si face training-ul pentru pasul urmator al INSLEARII/INCHINARI) la anticrist , care dintre oameni se lipsesc INCAPATANT de ceva DRACESC / INSELARE VOR CADEA la urmatorul val/pas TARAND si pe altii neatenti dupa ei.

        de unde NEVOIA STRINGENTA de ACRIVIE si Atentie in toate, ca suntem pacatosi STIM toti, INSELATI sau ERETICI sa nu fim.

        Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 15, 2017 at 11:14 am

      o atitudine demna fata de un vrajitor….

      Apreciază

  26. aha said, on ianuarie 13, 2017 at 9:46 pm

    eu am avut parte de ispite de cand m-am intors la Dumnezeu. a fost bine cat nu am avut cunostinta de Dumnezeu desi eram si sunt botezat ortodox…dar chiar inainte sa ma intorc….au venit fel de fel peste viata mea si a schimbat-o complet. si am cazut de multe ori pentru ca nu luam aminte…si asta mi-a schimbat viata. apoi, dupa ce am inceput sa deschid ochii…a fost si mai rau….am stat 6 luni fara sa gasesc nimic de munca…asta ca o paranteza…plus multe altele. si nici acum nu sunt bine. si inca mai gresesc…dar multumesc Bunului Dumnezeu…ca totul e spre bine….desi ispite sunt si acum foarte multe. inclusiv barfe de care am parte…si fel de fel de oameni care ma vad care mai de care mai rau si urat sufleteste ( nu zic ca sunt frumos sufleteste..dar se merge la extreme) ….dar nu le bag in seama. desi imi vine sa plang mereu….si pentru ca ma stiu eu pe mine dar si pentru felul cum ma percep oamenii. am observat si un fel de revers…ca multi care m-au judecat…au parte si ei acum de ceea ce m-au judecat. si acum tac. in fine…..e o lupta continua…eu asa o vad. si numai credinta in Cel Rastignit, Iisus Hristos si rugaciunile Maici Domnului ne mai apara. eu asa cred.
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi , pacatosii!

    Apreciază

  27. Sluga netrebnica said, on ianuarie 13, 2017 at 10:01 pm

    Si eu confirm cele din articol, dar nu dau detalii.

    Bucurati-va frati si surori in Hristos, caci acestea sunt vremuri bune pentru mantuire. Sa nu ne inchipuim ca va fi usor. Daca au zis Sfintii Parinti ca cei din vremurile din urma se vor mantui si doar pastrand Dreapta Credinta, iar Sfanta Scriptura ne avertizeaza ca se va da putere diavolilor sa-i insele chiar si pe cei alesi? Va dati seama ce razboi duhovnicesc si lumesc se porneste impotriva acelora care nu vor sa lepede Ortodoxia?
    Nu va fi usor deloc. Va fi pe viata si pe moarte. Cel mai mare razboi de la facerea lumii si pana la sfarsit. Sa ne gandim ca este abia inceputul. O sa vedem si o sa auzim asemenea grozavii de nici nu o sa mai stim pe ce lume suntem. Vom fi atacati, raniti, deznadajduiti, trasi spre dreapta, spre stanga, vor fi porniti impotriva noastra propria familie, toate rudele, prietenii, cunoscutii, animale domestice sau salbatice … Va fi groaznic. Cine va rabda pana la sfarsit, cu pace, cu dragoste, cu multumire … acela se va mantui si mare se va chema in Imparatia Cerurilor.

    Eu asa ma simt, de parca ar fi inceput pregatirea luptei cea mare, razboiul cel de pe urma. Satana va primi putere sa ne treaca prin foc. Dar cu ajutorul Domnului si Dumnezeului nostru Iisus Hristos, si cu ajutorul Maicii Domnului si su rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, vom iesii invingatori si asa cred, ca Dumnezeu care nu este mincinos, ne va primi in Imparatia Cerurilor chiar si doar pentru pastrarea Dreptei Credinte.
    Uitati-va ce se intampla peste tot in lume; ditamai arhiereii, preotii, monahii, ce sa mai zicem de mireni … cad unul dupa altul, ca mustele. Erezia este atotcuprinzatoare.
    Pregatiti-va de razboi pe viata si pe moarte!

    Apreciază

    • aha said, on ianuarie 13, 2017 at 11:12 pm

      asa e@sluga netrebnica. exact asa se intampla! eu ma rog Domnului Iisus Hristos sa rezistam cat mai multi dintre noi. Doamne ajuta-ne!

      Apreciază

  28. Apa trece, pietrele raman said, on ianuarie 14, 2017 at 8:59 am

    Pravila Sfântului Lavrentie de Cernigov
    Învăţătură despre pravila Sfântului Lavrentie de Cernigov
    Marturiile schiarhimandritului Antonie
    <> ( Sfantul Lavrentie de Cernigov – Viaţa, învăţăturile , minunile şi acatistul, Editura Egumeniţa, p. 175, 176)

    Apreciază

  29. Apa trece, pietrele raman said, on ianuarie 14, 2017 at 9:01 am

    Pravila Sfântului Lavrentie de Cernigov
    Învăţătură despre pravila Sfântului Lavrentie de Cernigov
    Marturiile schiarhimandritului Antonie
    Era prin anii ’30. M-am dus la părintele Lavrentie să-i povestesc greutăţile mele, dar el a spus: ,,În primejdii să nu te temi; de te vor aresta, să nu te înfricoşezi, iar de te vor speria şi te vor ameninţa, să fii curajos! Să citesti Psalmul 90 – Cel ce locuieşte întru ajutorul celui Preaînalt, rugăciunea Să învieze Dumnezeu…, condacul I de la Acatistul Maicii Domnului. Toate să le citeşti de 24 de ori, iar la sfârşit să citeşti Cuvine-se cu adevărat… Să mergi la libertate şi să promiti că vei primi schima.”
    M-au arestat cu o mulţime de ameninţări şi învinuiri că sunt contrarevoluţionar şi împotriva puterii. M-au ameninţat cu închisoarea şi cu împuşcarea. Am început să ma tem şi să mă înfricoşez,dar mi-au venit în minte cuvintele psalmistului: ,,Şi se vor teme acolo unde nu este frică”. M-am bucurat, dar iarăşi m-a cuprins teama. Deodata l-am văzut în faţa mea pe părintele Lavrentie care spunea: ,,Puţin credinciosule, de ce te-ai îndoit? De ce ai uitat sfatul meu despre mântuirea ta?”
    Curând m-am liniştit cu inima şi m-am bucurat cu sufletul, iar parintele s-a făcut nevăzut. Am început să mă rog cu toate rugăciunile, asa cum a binecuvântat părintele, Lavrentie, cu toate rugaciunile de 24 de ori. În acest timp, au venit şi mi-au spus că am fost condamnat la moarte prin împuşcare şi curând mă vor împuşca. M-am supus voii lui Dumnezeu şi proniei Lui. Mi-a părut rău că nu mi-am amintit mai curând cuvintele scumpului părinte şi i-am cerut iertare pentru împrăştiere şi uitare: ,,Iarta-mă, părinte drag şi binecuvântează pentru ca să se săvârşească voia Domnului!”
    Nu mai aveam niciun fel de frică, deoarece mă pregătisem pentru viaţa veşnică. Am fost dus la locul execuţiei, dar mai întâi au vrut să-şi bata joc de mine în chip animalic.Mi-au aplicat cateva lovituri, dar eu citeam Cuvine-se cu adevărat… Şeful a oprit această purtare şi a spus: ,,Pleacă şi pe aici să nu mai vii!” În mers, am săvârşit otpustul sfintelor rugăciuni, mulţumind lui Dumnezeu, Împărătesei Cerurilor şi Sfantului Stareţ Lavrentie pentru rugaciuni.( Sfantul Lavrentie de Cernigov – Viaţa, învăţăturile , minunile şi acatistul, Editura Egumeniţa, p. 175, 176)

    Apreciază

  30. cel pacatos said, on ianuarie 14, 2017 at 10:06 am

    Fratilor, va dau un sfat din prea putina mea minte. Cititi in aceasta perioada carti ziditoare de suflet cum ar fi: Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie, Pustnicii nevazuti ai Athosului, Sf. Mare Mucenic Efrem cel Nou – tamaduitorul trupurilor si sufletelor, Pelerinul rus, Manualul Isihiei – Calea rugaciunii Launtrice (de Vladica Antonie Marturisitorul – aici veti vedea ce fel de ispite vin asupra celor care practica in special Rugaciunea Inimii), Din Tibet in Sfantul Munte sau o catisma din Psaltire…sunt cateva medicamente duhovnicesti care va vor intari. Doamne Ajuta!

    Apreciază

  31. drm said, on ianuarie 14, 2017 at 11:53 am

    http://www.zerohedge.com/news/2017-01-13/coup-america-us-troops-russian-border-start-war-inauguration

    http://dailywesterner.com/news/2017-01-14/mysterious-wikileaks-warning-sparks-rumors-of-upcoming-release/

    If in 2017, you don’t think a chemical concoction can be created to induce intense heart palpitation to the point where one’s heart explodes or other biological effects, we now have transhumanism where people can have metallic hearts, I can’t help you. In fact, there is a department where they sell biological weapons that can cause all sorts of health problems in the government. It is called the creative reagents program.

    Da, iubitii oameni de stiinta ai mioriticilor, care cred ca astia le vor „binele”, au cu totul alte preocupari!

    http://dailywesterner.com/news/2017-01-13/in-10-years-expect-a-new-world-order-chinese-leader-xi-jinping/

    http://dailywesterner.com/news/2017-01-10/china-wins-the-south-china-sea-war-without-firing-a-shot/

    http://dailywesterner.com/news/2017-01-10/coincidence-the-amish-dont-get-vaccinated-and-they-rarely-get-autism-or-cancer/

    Dupa mintea mioriticilor, cei care refuza spitalele si tehnica moderna, ar fi trebuit sa nu existe!

    http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/01/13/virgil-deep-state-strikes-back-permanent-campaign-donald-trump/

    https://www.rt.com/usa/373652-millennials-earn-less-baby-boomers-report/

    http://time.com/4585012/technocracy-how-to-fix-government/

    Aici „elita” isi dezvaluie unele planuri! Cine stie ce-i Time, nu mai are nevoie de alte explicatii.

    Mioriticii n-au nimerit-o nici in cazul tehnocratilor! Grija respectivilor, nu este sa le monteze lor in sufragerie burlanul pe care sa le curga tot ce viseaza noaptea si nici sa le aduca mult asteptatele ploi cu salam, pe care ar fi trebuit sa le rezolve vestul iubit, inca din 90.

    https://www.oathkeepers.org/technocracy-rising-patrick-wood-on-caravan-to-midnight/

    Aici se explica ce-ia aia tehnocratie, la ce anume este necesara si mai ales cui foloseste. Daca mioriticii vor inceta sa creada in tot felul de povesti si zvonuri, legate de “vestul luminos”, ala plin de “civilizati”, dupa mintea lor mica si inghesuita, vor face un mare pas inainte.
    Se agita spalatii pe creier cu Ciorbea, apelaind la argumentul „civilizatilor” din vest, unde colcaie “cinstitii” si nu ajung in functii mari “penalii”?
    Sa-si faca si o diploma pt prostie, ca tot au experienta, dupa ce si-au inventat diploma de revolutionar si certificatul de ilegalist! Toate astea au un factor comun: familiile capat de funie de la gitul diferitelor animale si progeniturile lor care, dupa cum se vede, isi pastreaza “obiceiurile si traditiile” tipice lor.
    Cum ramine cu Kohl si conturile negre, pt care nici macar n-a fost deranjat vreodata, raminind in functia de cancelar?
    Ce spune adunatura asta, care promoveaza “valorile vestului”, despre Schauble si ciubucurile incasate de la un armator si pt care n-a fost deranjat de justitie, desi cazul a fost f cunoscut?
    De ce-a fost promovat Junker dupa cazul de eveziune fiscala, cunoscut sub numele de Luxemburgleaks?
    Si cu Lagarde cum ramine? Desi a fost gasita vinovata, n-a fost pedepsita de mareata justitie a vestului!! Este si astazi sefa la FMI.
    Merkel n-a fost niciodata trasa la raspundere pt petrecerea oraganizata, pe banii statului, pt ziua de nastere a fostului sef DB, Ackermann. Pe linga asta, n-a fost deranjata pt o paguba de miliarde, datorita depozitarii in locuri nepermise a dseseurilor centralelor atomice.
    Astea sint doar citeva exemple, pe care cineva ar trebui sa le spuna armatei de prosti agresivi, care au ajuns sa se creada buricul tarii! Faptul ca astia au fost strinsi in Cluj nu este intimplator!

    Apreciază

  32. Maria Constantinescu said, on ianuarie 14, 2017 at 12:44 pm

    Intrebare : Am inteles ca nu mai mergem la Biserica , dar putem să mai plătim Parastase sau Masluri ?
    Va rog poate mă lămureste cineva deoarece eu dădeam Parastase pe un an la Mănăstiri si acum nu stiu ce să fac.
    Si nu am liniste ca nu sunt pomeniti cei adormiti si nici cu Maslurile neplătite nu imi vine să stau.
    Multumesc.

    Apreciază

    • mircea.v said, on ianuarie 14, 2017 at 6:58 pm

      In vol4 Sf Paisie spune care e cel mai bun parastas; ultimul capitol, boala si moartea – ceva de genul

      Apreciază

      • DP said, on ianuarie 15, 2017 at 12:15 pm

        ”Cel mai bun parastas pentru cei morti

        Parastasul cel mai bun dintre toate pe care il putem face pentru cei morti este viata noastra petrecuta cu luare-aminte, nevointa pe care o facem pentru a ne taia neputintele si a ne curata sufletul. Pentru ca dezlipirea noastra de lucrurile materiale si de patimile sufletesti, pe langa faptul ca ne pricinuieste noua usurare, are ca rezultat si usurarea sufletelor celor adormiti din tot neamul noastru. Cei adormiti se bucura atunci cand un urmas de-al lor se afla langa Dumnezeu. Daca noi nu suntem intr-o stare duhovniceasca buna, atunci sufera parintii nostri adormiti, mosii si stramosii si tot neamul noastru. ”Uita-te ce nepot am facut!” spun ei si se mahnesc. Daca insa suntem intr-o stare duhovniceasca buna, se bucura pentru ca si ei au contribuit la nasterea noastra, iar Dumnezeu intr-un anumit fel este obligat sa-i ajute. Adica ceea ce va da bucurie celor adormiti este straduinta noastra de a bineplacea lui Dumnezeu, astfel incat sa-i intalnim in Rai si sa traim cu totii impreuna in viata cea vesnica.
        Prin urmare, merita osteneala sa lovim in omul nostru cel vechi ca sa se faca nou, astfel incat sa nu se vatame nici pe sine, nici pe ceilalti oameni, ci sa se ajute atat pe sine insusi, cat si pe ceilalti, fie ei vii sau morti.

        Cuviosul Paisie Aghioritul – Cuvinte duhovnicesti, Vol IV – Viata de familie, Partea a sasea, Capitolul 3 – Viata dupa moarte

        Apreciază

      • Maria Constantinescu said, on ianuarie 15, 2017 at 3:36 pm

        Multumesc

        Apreciază

    • gavriil said, on ianuarie 15, 2017 at 7:54 pm

      draga sora,
      pe langa viata bineplacuta si pastrarea dreptei credinte,o paine,un ajutor catre un copil sarac, sau catre cineva pe care sesizezi la cumparaturi ca se socoteste de zece ori si scoate din cos…ca nu ii ajung banuti,e o fapta bineplacuta lui Dumnezeu, cand aprinzi o lumanare acasa pentru toti cei sarmani,bolnavi,in nevoi,pentru muribunzi si pentru usurarea lor,iar sunt fapte bineplacute lui Dumnezeu.
      Domnul cand ne spune sa ii cercetam pe cei goi,pe cei inchisi,pe cei bolnavi,pe sarmani,pe vaduve si orfani,nu ne pune sa ii cercetam daca merita sau nu(exceptand cersetorii de profesie sau betivii).
      Daca acestea doua cai le pazim,impreuna,este mai primit in fata lui Dumnezeu decat plata unui pomelnic,pentru ca ne implica sa facem un pic de osteneala cu smerenie fata de aproapele nostru la nevoie.

      Apreciază

      • Maria Constantinescu said, on ianuarie 16, 2017 at 11:06 pm

        Multumesc .Doamne ajuta !

        Apreciază

  33. Costion said, on ianuarie 15, 2017 at 11:39 am

    Frate Vasile dar cum facem sa ne unim si facem lucruri concrete in aceasta lupta de aparare, de exemplu un pelerinaj pentru sustinerea unuia dintre preotii prigoniti

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 15, 2017 at 12:38 pm

      Costion

      … „pelerinajele” le gasesti la basilica.srl, o industrie ingreaga pentru cei RATACITI ai lor care-si dau constiinta buna cu cele DINAFARA lor cand ei sunt ianuntru PLINI de EREZIE/INSELARE si VICLENIE FUDULA….
      DRUM BUN !

      Robii Lui Hristos umbla SMERITI si INTELEPTI se feresc de oamenii diavolului si de CURSELE lor.

      Apreciază

  34. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 15, 2017 at 1:12 pm

    El,
    Ai stricat doua topice destinate rugaciunii! Indemni pe alții sa cerceteze duhurile și bine faci. Sa cerceteze și alții ce duhuri ai tu. Dacă cineva crede ca nu se poate însela și ca are întotdeauna dreptate, e inselat. Eu zic ca e bine sa-ți iei masuri. Dacă vrei sa te mântuiestI.
    Și iți faci rău singur.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 15, 2017 at 2:15 pm

      apa de ploaie BOCOLATRA

      NU PRIMESC NIMIC de la DRACI , nici de INSELATI !

      Apreciază

  35. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 15, 2017 at 1:32 pm

    El.
    Sa nu fii nevoit sa vezi pe pielea ta dacă părintele Arsenie Boca are trecere Dumnezeu sau nu. Nu poți ști cine ce i-a pus în cârcă pentru a-l compromite. Nu știi pocăința lui. Iar pacatele strict personale n-ar trebui sa te intereseze dacă spui rugăciunea ,,Tatăl nostru”. Dacă te va ierta Dumnezeu precum ierți și tu, nu te văd bine. De unde știi sigur ca Dumnezeu îl considera un înșelat? Dacă nu știi sigur, atunci ia-o mai ușurel. Eu chiar nu m-am gândit în ultima vreme la acest părinte, dar, dacă insiști….

    Apreciază

  36. Ioana said, on ianuarie 15, 2017 at 2:41 pm

    apa

    studiaza aici TOT: > https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/31/efectul-boca/
    DE POCAIT NU S-A POCAIT PUBLIC!!!!!!! DE EREZIE SA TE POCAIESTI PUBLIC, LA FEL SI DE VRAJITORIE, daca avea pretentie ca e cleric:

    Apreciază

    • Apa de ploaie said, on ianuarie 15, 2017 at 5:17 pm

      Nu mai poate domnul ,,el” de rugaciune! Â stricat doua topice destinate rugaciunii, de induhovnicit ce e! Dar vorbeste de acrivie, de parcă ar fi marele ascet! Vorbeste și de înșelare. Dar el nu e!. Vezi finalul celuilalt topic despre rugăciune și ai sa observi ca oful lui ,,el” este strict personal. E supărat ca îl consider ,,gospodina” – zice el. Nu prea am înțeles la ce se referă, dar am văzut cum i-a alungat de pe blog și pe alți buni creștini și chiar pe preoți și monahi.
      Uita-te ca pe aceste doua topice nu am vorbit niciodată prima despre părintele Arsenie Boca. Am vorbit în trecut. Fiti binecuvântați.

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 15, 2017 at 5:30 pm

        Apa de ploaie

        Zici:

        „am văzut cum i-a alungat de pe blog și pe alți buni creștini și chiar pe preoți și monahi.”

        Demonstreaza:

        – Cine sunt acei alți buni creștini și chiar pe preoți și monahi?

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 15, 2017 at 5:48 pm

        apa

        te imbeti cu apa rece

        Mai citeste:

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/31/efectul-boca/

        Ai citit ?

        saccsiv, se refera la crestinul acela plin de viclenie, INVIDIOS pe parintele Antim si parintii in Moldova care nu au treaba cu AB si Dorobantu, „un crestin” plin de calomnii si insulte sau Ioan cel viclean, un inselat si datator la moara la pomenitori de eretici, ca e ”pe etape” marturisirea…

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 15, 2017 at 5:50 pm

        sub ploaie

        ” Am vorbit în trecut. Fiti binecuvântați.” :___ DIPSPARI …. si NE BUCURAM ca esti de domeniul TRECUTULUI pe acest blog FARA INSELARI !

        –…aaa… si NU PRIMIM „binecuvantari” de la ERETICI si INSELATI !
        ANATEMA !

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 15, 2017 at 5:52 pm

        FRATELE el NU LE-A STRICAT
        DOAR TI-A ATRAS ATENTIA, CA SA te rogi in duh si in adevar, pentru ca daca nu te departezi de inselari de la demoni nu iti va fi primita rugaciunea si nu poti sa ai intelepciune sa vorbesti pe tema asta. acuma nu zice ca si noi suntem la fel, da toti suntem pacatosi, DAR NU PRIMIM INSELATI VRAJITORI, eretici!

        nu ti se cam pare erezie:

        citeste si aaici: https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/26/video-gheron-sava-despre-parintii-arsenie-boca-si-nil-dorobantu-nu-sunt-sfinti-si-o-nelamurire-a-mea-de-ce-sinodul-bisericii-ortodoxe-din-afara-rusiei-ce-a-condamnat-ecumenismul-nu-este-similar/

        smereste-te putin, cand cineva te indeamna sa cercetezi nu o face pentru ca iti vrea raul…

        Cuvinte vii (cuvinte stricate si stricatoare de suflet) la pag. 61:
        DU-TE SI CAUTA SI VEZI CU OCHII TAI. EXACT ASA FAC SI CRETANII DE SE PRETIND CEI MAI „ORTODOCSI”….

        🙂 🙂 https://invitatielaortodoxie.files.wordpress.com/2012/11/boca-arsenie-cuvinte-vii1.pdf

        ____Dar faptul istoric, petrecut pe planul realităţii omeneşti, a
        zămislirii şi naşterii Fiului lui Dumnezeu în Fiul Omului mai are şi alte
        semnificaţii. Cu Iisus apare în lume o nouă generaţie de oameni, neamul
        lui Iisus, care nu se naşte după legile firii numai, ci, peste ele se
        suprapune o naştere spirituală,___generaţia spirituală__ a lui Iisus.

        „Noul neam duhovnicesc, cel al lui Iisus, nu-i un neam care se
        naşte pe pământ, după legile lumii animale, un neam neîncetat ispitit de
        poftele inferioare. Desfacerea de odinioară a omului de Dumnezeu,
        însemnă pentru om pierderea integrităţii, a neprihănirii, pierderea
        chipului ______androgin _____________ !!! , care constituie
        chipul său ceresc, pacificat de ispitele lăuntrice.

        Hristos se naşte din Fecioara, ca să sfinţească din nou ________alcătuirea
        feminină şi s-o unească principiului masculin_________, ca bărbatul şi femeia să
        devină androgini_____ !!!!, cum a fost Iisus______________ !!!!!

        Cand ii citeaza pe Berdiaev, pe Steiner, ce e ? Nu un amagitor care se ia dupa filozofi apocrifi si ERETICI ? si BLASFEMIA despre Mantuitorul si SFANTA MIRONOSITA FECIOARA Maria Magdalena de la pag 89 🙂 (!!!!) – – TRECI DE CAUTA SI VEZI CE LIMBAJ TENDENTIOS SI CE CUGETARE SEMETA SI TRUPEASCA, PLUS neadevarul despre sfanta Magadalena care era fecioara, (tot cuvinte vii) ! Asa scrie un sfant? Degeaba acoperiti NOROIUL SCRIERILOR STRICATE CU BALAST SI SCUZE, cine a stricat cu O singura EREZIE, INVATATURA, a stricat-o CU TOTUL si NICI sfant NU mai este !

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 15, 2017 at 5:53 pm

        David said, on Decembrie 29, 2016 at 10:55 am

        Foarte bine punctat. Ai scos in evidență una dintre cele mai mari hule ale lui Boca pe care a emis-o principiul androginității, expus in carte (Cuvinte Vii, pg 61) dar și in pictură.

        Principiul androginității se regăsește și la Baphomet și in cultura kabbalistă.

        De ce principiul dual: masculin/ feminin, soare/lună, alb/negru?
        Foarte simplu: pentru că acestea reprezintă lumea materială, profană, lume pe care diavolul vrea să o stăpânească. El era inger, deci imaterial, și prin cădere a luat formă materială, formă a păcatului.

        https://www.google.ro/amp/s/saccsiv.wordpress.com/2011/07/18/despre-baphomet-de-ce-se-inchina-masonii-diavolului/amp/

        Plus, in pictura de la Drăgănescu, Domnul este pictat fără barbă – ceea ce este hulă! ( barba reprezentând vârsta deplinătății spirituale), și lipsa bărbii mai indică totodată și natura duală masculin/ feminină (același principiu care ii motivează și pe homosexuali să iși schimbe sexul, un alt motiv pt care oculta insistă atât pe impunerea homosexualității).

        Nu mai vorbesc in pictură de cele 9 straturi spirituale in care este pictat Domnul – principiu Steinerian- adică, nu apare pictat cu trup, ceea ce este iarăși hulă, pt că Domnul a avut trup și când a fost pe pământ și înălțat la ceruri.

        Și, ca să fie complet satanică pictura, mai apare și un inger care are pictat deasupra capului 3 limbi de foc (ca la zeitățile hinduse), semnul de foc fiind asociat in Kabbalah literei vav care reprezintă cifra 6 (avem deci un 666

        Apreciază

  37. Ioana said, on ianuarie 15, 2017 at 6:03 pm

    apa trece,,,,
    mai bine il citesti pe Sfantul Ignatie Briancianinov
    e foarte grav sa primesti inselarile sau sa le tolerezi, lasand si pe altii in bezna…

    „In timpurile infloritoare ale monahismului erau multi neiscusiti, care se bucurau de un nume rasunator al sfinteniei , preaslaviti pe de-o parte din ignoranta, iar pe de alta parte, de satana; care ii intrebuinta pe acesti batrani drept unealta pentru sine, pentru a-i pierde pe monahi si monahismul.(…)
    In planul de lucru al dracilor intotdeauna era si raspandirea zvonurilor rele privitoare la slujitorii cei adevarati ai lui Dumnezeu si a laudelor neobisnuite pentru slujitorii lui satana camuflati sub masca slujitorilor lui Dumnezeu.(…)
    Acest lucru s-a spus ca o prevenire pentru monahii incepatori, ca sa stie cum sa-si aleaga povatuitorul. Nu trebuia sa ne luam dupa parerea societatii omenesti chiar daca aceasta parere ar fii parerea marii majoritati; trebuie sa ne lasam indrumati de lumina Sfintei Scripturi si de scrierile Sfintilor Parinti.” – Sfantul Ignatie Briancianinov, Talcuire la Patericul Egiptean

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 15, 2017 at 7:01 pm

      Ioana

      …nici o iluzie.. Indracita ” apa de ploaie… blablabla… ” …e „irecuperabila !!!

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 15, 2017 at 7:48 pm

        el

        Chiar indracita n-o fi. Si nici irecuperabila.

        Apreciază

      • Apa de ploaie said, on ianuarie 16, 2017 at 11:37 am

        Grija mare! Anatemele nefondate se întorc la expeditor.

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 16, 2017 at 12:49 pm

        apa trece…

        sa intelegem sa ne ferim de asemenea invataori si inselari grosiere, sa le vorbim si altora despre greselile pe care le fac propovaduind inselarile unor pseudo-invataori. Daca cineva e in iad sau in rai decide Dumnezeu. DAR AVEM DATORIA SA PASTRAM INVATATURA CURATA. Cand se arata ca cineva e inselat si vrajitor, inseamna ca asa este si trebuie sa te feresti de el sau de a-l propovadui ca pe ceva bun si folositor de suflet. `

        „Vai aceluia prin care vine sminteala.”

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 16, 2017 at 4:26 pm

        saccsiv

        indraciti u sunt aia cu spume la gura care se tavalesc pe jos prin Biserici la auzul Molitfelor( aia sunt fata de ADEVARATII indraciti FOARTE BINE !!! faptul ca le este aratata „boala ” inainteatuturor aduna pentru ei o „raslpata”, macar aia de a suferi batjocura oamneilor si a se strege altfel din pacate) ,

        INDRACIII adevarati si de nevindecat, sunt cei in care s-a INDRADACINAT fara putinta de vinedacre DUHUL DIAVOLULUI ( erezia, inselarea) ,, deci ERETCII/ INELATII si gasca inchinatoare la diavol care imping lumea catre prapastia anticristica! astia pentru ca sunt DE NEVIDNECAT NU mai au parte de batai ca astea pe obraz ca cei din prima ctegorie, caci pentu ei e IREVERSIBILA nebunia LIPIRII lor VOITE si INCAPATANATE de diavol.

        in sensul asta Arie, Nestorie, …boca si ADULATORII/ URMATORII lor intru EREZIE/INSLEARE sunt MAI INDRACITI decat indracitul de la Gadara care umbla printre morminte si rupea lantzurile.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 16, 2017 at 4:33 pm

        saccsiv

        si ESTE IRECUPERABILA ! a DOVEDIT singura pana la ultimul comentariu scris aici…
        tine minte ce-ti spun, o NEBUNA care tine INDARATNIC in ciuda DOVEZILOR ca gresete la INSLEREA ei, e IRECUPERABILA!!
        NU VREA sa se vindece de EREZIA/INSLEAREA ei si duhul DIAVOLULUI salasluiste in ea ca STAPAN si se intareste incat nici cu sute d eMolitfe DINAFARA ei NU mai iese dracul.

        de aceea nu e treaba mica sau de glumit cu ereticii/inselatii., astia DOAR pe dinafara mai arata ca oamenii, INAUNTRU sunT DEMONI(zati) …

        Apreciază

  38. Apa de ploaie said, on ianuarie 16, 2017 at 11:35 am

    Sa înțeleg ca toți cei care nu sunt canonizata sunt în iad? Și aici pe saccsiv se decide soarta fiecăruia? Țttttt!

    Cine nu întrunește toate condițiile în vederea canonizării nu înseamnă ca este în iad. Grija mare! Cine e canonizat este prezentat drept un model de sfințenie. Iar un model nu are cusur. Cu ăsta sunt de acord.

    Dar toată osteneală noastră este în vederea mântuirii. Trebuie sa avem credință și nădejde ca mântuirea e posibila. Când va veni rândul nostru sa trecem la cele veșnice îl vom ruga pe Dumnezeu să cântărească cu alte masuri.

    Apreciază

    • costel said, on ianuarie 16, 2017 at 4:07 pm

      Apa trece…
      Tu esti chiar oarba? Ai citit ce a scris sora Ioana ? „Plus, in pictura de la Drăgănescu, Domnul este pictat fără barbă – ceea ce este hulă! ( barba reprezentând vârsta deplinătății spirituale), și lipsa bărbii mai indică totodată și natura duală masculin/ feminină (același principiu care ii motivează și pe homosexuali să iși schimbe sexul, un alt motiv pt care oculta insistă atât pe impunerea homosexualității).”
      Doar fraza asta este indeajuns ca sa te faca sa te intrebi in cine crezi, intr-un hulitor… iar boca facuse studii serioase de iconografie ortodoxa, nimeni nu poate spune ca „a gresit”! Cunosc si eu personae care nu ti-ar recunoaste ca au gresit nici sa le pici cu ceara. Nu e nevoie sa recunosti aici, insa te rog sa-ti faci o inspectie interioara si sa te rogi Bunului Dumnezeu sa te ierte. Si sa ne ierte si pe noi! Multumesc, Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Ioana said, on ianuarie 17, 2017 at 2:48 pm

      „In cei ce bolesc de aceasta inselare apare o ingamfare neobisnuita: parca ar fi _________BEȚI DE SINE, DE STAREA LOR DE AMĂGIRE DE SINE, VĂZÂND ÎN EA O STARE HARICĂ.”

      „Cei molipsiti de inselare prin „parere” pot fi intalniti foarte adesea. Oricine nu are duh infrant, cel care isi recunoaste vreun fel oarecare de vrednicie , si de merite, oricine nu tine neabatut invatatura Bisericii Ortodoxe, ci judeca in ce priveste oarecare dogma sau predanie dupa cum il taie pe el capul sau dupa invataturile celor de alta lege, se afla in aceasta inselare. Cat este de mare inselarea cuiva se poate vedea dupa marimea ratacirii si a staruintei sale in ratacire.”

      „Mare nenorocire este a ne abate de la invatatura dogmatica si morala a Bisericii; de la invatatura Sfantului Duh, printr-o filozofare oarecare ! Aceasta este ”inaltarea” care se ridica impotriva intelegerii Dumnezeiesti”

      – Despre inselare – Sfantul Ignatie Briancianinov –

      Apreciază

    • nimeni said, on ianuarie 20, 2017 at 11:54 pm

      @el
      La fel spunea si parintele Vasile Novikov, ca cei care zbiara pe la slujbe sunt o nimica toata si oamenii aceia se vindeca, dar sunt multi demoni muti si surzi in cea mai mare parte din oameni si aia sunt cei mai rai si greu de depistat si cel mai rau mirositori.
      Daca ne-am vedea pe noi insine cu adevarat s-ar ingrozii si dracii de putoarea noastra.

      Apreciază

  39. Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 16, 2017 at 10:41 pm

    @Ioana,
    Nu susțin canonizarea lui, așa cum am repetat deja de cateva ori. Dar nu ma puneti sa arunc cu pietre in el.. Nu am de gând sa fac investigații amănunțite. Chiar fără a ști nimic mi-am pus niște semne de întrebare în legătură cu unele picturi și mă întrebăm dacă le-a pictat el sau nu. Dacă cei știu mai multe considera așa, accept situația. E un domeniu sensibil. Las pe alții sa se ocupe de investigații de acest fel.

    Cred ca nu se va supara Dumnezeu dacă îi voi considera, pentru sufletul meu, mai buni ca mine pe toți. Dar de girat, nu mai girez pentru nimeni. Trăim vremuri ciudate. Mulțumesc pentru răbdare. Îmi cer iertare de la cei pe care i-am supărat.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 16, 2017 at 11:56 pm

      apa de ploaie..

      esti MINCIOASA !… dar NU vei putea MINTI aa ca aici si pe Hristos care te cunoaste RATACITO !

      POCAIESTE-TE de INSELREA ta ..DACA mai poti… mantuirea e lucru GREU

      daca NU : MUCLES… ca sa nu-ti agonisesti cu VICLENIA ta PERVERSA si mai CUMLITA PEDEAPSA !

      ..asta e TOT ce mai pot sa fac bun pentru tine! …dar STIU ca NU te vei folosi !.. din pacate 😦

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 17, 2017 at 12:01 am

        apa de ploaie…. MURDARA

        tu pricepi?
        … lupta e pe VIATA si pe MOARTE ! … VESNICE ! …
        deocamdata tu esti cu DIAVOLUL , cu MOARTEA VESNICA …si numele tau NU e scris in Cartea Vietii !!

        daca crezi ca iti poti permite asta… treaba ta !

        eu am facut TOT ce puteam pentru tine !

        Apreciază

      • Apa trece, pietrele rămân. said, on ianuarie 17, 2017 at 9:56 am

        El,
        Ai observat bine ca m-am lăsat dusa de val.
        Ce văd la tine este lupta pentru afirmare personala. Nu mă poți convinge cu astfel de afirmații.

        Dacă parintele a avut momente de înșelare, dar si-a revenit, el poate sa fie sfânt, iar tu sa gresesti. Dacă a fost sabotat în realizarea unor picturi, pentru a-l compromite ulterior, cei in cauza vor raspunde. Lupta e pe viata și pe moarte și în distrugerea reperelor noastre spirituale. Dacă am fi patrioti, am incerca sa vedem si astfel de aspecte. Sfinții Închisorilor nu sunt buni, pentru ca sunt legionari!. Arsenie Boca nu e bun, pentru ca e inselat!. Și tot așa. Atunci cine e bun? Noi, înșine?

        Așa, cu păcatele și cu neajunsurile lui, a reușit sa aducă mângâiere în sufletele romanilor, in plin comunism. Misiunea lui ş-a încheiat exact în anul 1989! O mulțime de creștini îl pomenesc la parastase. Dumnezeu știe de ce i-a îngăduit o moarte muceniceasca. Poate ca a ingaduit sa aiba si niste ispite peste puterile lui. Prefer sa cred așa, ca sa-mi păstrez liniștea sufleteasca. Tu poți sa crezi ce vrei. Și poți sa te crezi deja mantuit pentru ca mă numești în fel și chip, denigrandu-l și pe părintele Arsenie Boca. In trecut, neexistând internet, biografii treceau sub tăcere ispitele și preluau ceea ce e ziditor. Acum procedam invers!

        Sa fim albine care ne așezăm pe flori, nu muște care preferam bălegarul. Cine nu are evlavie la el, ocolește subiectul. E mult mai ziditor așa. Acest parinte m-a ajutat. Intelegi? Traiesc, datorita lui. Arunca tu cu pietre, dacă ai chef, dar sa nu te miri, dacă te vei iindraci! Mulți dintre cei care il barfesc pe parintele Arsenie Boca se plâng ca le merge rău, că nu au liniste. Eu nu mă plâng de așa ceva.

        Dacă părintele Arsenie Boca va trece cu bine proba timpului, înseamnă ca Dumnezeu știe de ce îl iubește. Nu susțin o canonizare forțată, cu conotații politice ori ecumeniste. Multe lucruri s-ar putea sa nu le știm. Nici de bine, nici de rău. Dacă era atât de iubit de securitate, de ce a fost văzut la Draganescu de către enoriasi cu tăblia la gat pe care scria ,,sunt mut”? Nu trebuie sa-mi dai dreptate. Meditează doar.

        Am scris cu lacrimi în ochi, după ce m-am rugat azi-noapte.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 17, 2017 at 11:48 am

        apa de ploaie indracita

        … exact ce spuneam : esti INSELATA si PIERDUTA IREVRESIBIL in nebunia indracirii tale ! q.e.d.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.