SACCSIV – blog ortodox

La un INSTITUT CATOLIC din Bucuresti, preotul NICOLAE DASCALU (director “Basilica”) a tinut o conferinta PRO MARELE SINOD. Cum prezinta ziarul “Adevarul” REACTIA spectatorilor ANTI ECUMENISTI din sala

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 29, 2016

NicolaeD

Foto: http://www.vestitorulortodoxiei.ro/echipa-redactionala/

   Iata ce putem citi la Incidente între preoţi şi credincioşi ortodocşi pe culoarele unui institut catolic din Bucureşti de pe Adevarul:
Cel puţin zece credincioşi ortodocşi l-au agresat verbal miercuri seara pe preotul Nicolae Dascălu, directorul coordonator al Centrului de Presă „Basilica” al Patriarhiei Române.


Nicolae Dascălu, care este şi consilier patriarhal, fusese invitat al Centrului  „Sf. Petru şi Andrei”, întreţinut de părinţii asumpţionişti, catolici, din Bucureşti, să vorbească auditoriului despre desfăşurarea şi efectele Sfântului şi Marelui Sinod Panortodox ce a avut loc în luna iunie a acestui an, în Insula Creta.

După conferinţa susţinută de preotul Nicolae Dascălu, timp de mai bine de 80 de minute, la care au asistat circa 50 de persoane, deopotrivă laici şi preoţi ortodocşi, dar şi romano-catolici, a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Calmul de până atunci, uşor încălcat de frustrările exprimate ad-hoc de câţiva laici prezenţi în sală la adresa unora dintre afirmaţiile vorbitorului, a fost repede abandonat în favoarea unei violente dispute verbale, provocată de reacţia unui număr însemnat de laici ortodocşi. Care au dorit să afle, pe un ton ameninţător, dacă mişcarea ecumenică din prezent este sau nu erezie, în opinia preotului Nicoale Dascălu, el însuşi prezent la Sinodul din Creta. Acesta a refuzat să răspundă, fapt care a întărâtat spiritele. Însă s-a grăbit să-i asigure pe cei prezenţi că nu a venit de capul său, ci „cu binecuvântarea” şefilor săi ierarhici.
Prezent la conferinţă, cercetătorul Mirel Bănică a încercat să aplaneze conflictul. Cunoscutul sociolog al religiilor, impus opiniei publice prin lucrarea sa dedicată fenomenului pelerinajului religios în România, a fost şi el aspru apostrofat de grupul de bărbaţi şi de femei puternic „înduhovnicit în cele ale Ortodoxiei”. De subliniat că argumentele fluturate de membrii grupului ţineau strict de motive religioase, confesionale, asupra cărora ierarhia Bisericii Ortodoxe Române pare că evită să se pronunţe oficial. La rândul său, Mirel Bănică a refuzat ulterior să facă declaraţii, adăugând doar că „refuză să creadă că viitorul poate fi desenat de asemenea oameni, ce nu vor să trăiască în prezenţa altora, diferiţi ca opinie şi confesiune”.

Preoţii-călugări catolici, gazdele evenimentului, au încercat şi ei să aplaneze conflictul, dar s-au trezit admonestaţi violent cu replici de genul „Ce căutaţi în ţara noastră, ortodoxă?”, „De ce vă amestecaţi? Noi l-am întrebat în limba noastră, ortodoxă, pe preotul nostru, nu avem ce discuta cu voi!” sau „Dacă ştiam că conferinţa are loc într-un spaţiu catolic, nici nu călcam p-aici”.
Cert este că conferinţa preotului ortodox, ce a deschis practic seria conferinţelor lunare organizate de şapte ani de zi de Centrul „Sf. Petru şi Andrei” s-a încheiat în mod abrupt, fără ca singura întrebare pusă inchizitorial să primească un răspuns, şi cu preotul Nicolae Dascălu asaltat de credincioşii ortodocşii care-i cereau imperativ opinia. Stupefiaţi, preoţii catolici au admis că nu s-au mai confruntat niciodată cu un asemenea incident, încercând să detensioneze permanent  situaţia creată. În cele din urmă, părintele Dascălu, însoţit de colegii săi de la Centrul de presă „Basilica”, s-a retras pentru scurt timp la etajul superior al institutului catolic, în timp ce grupul gălăgios a părăsit clădirea, nu înainte de a „arunca anatema” (termen folosit în Noul Testament la adresa celor care nu respectau cerinţele enunţate de Biserica creştină) asupra catolicilor, în repetate rânduri. De asemenea, în afara institutului, cel puţin unul dintre preoţii ortodocşi prezenţi la conferinţă, chestionat asupra aceleiaşi probleme a ecumenismului, a admis că acesta este „în opinia sa o erezie”. Lucru salutat cu urale de către cei prezenţi.

Incidentele de miercuri seara vin la mai puţin de o lună de la mişcările de protest ce au avut loc la finele lunii august, pe Dealul Patriarhiei, „împotriva ecumenismului şi a celor 25 de arhiepiscopi şi episcopi care au semnat documentele Sinodului tâlhăresc din Creta, în frunte cu Preafericitul Daniel”. De asemenea, o serie de preoţi şi călugări din zona Moldovei şi-au exprimat şi ei, apăsat, nemulţumirea faţă de acelaşi subiect, cerându-i explicaţii arhiepiscopului Moldovei, Teofan, şi el membru al delegaţiei BOR la Sinodul cretan.
Toate acestea arată existenţa unei falii adânci între cler şi o importantă parte a credincioşilor ortodocşi români care refuză să accepte că pot exista şi alte Biserici creştine, cu care ierarhia BOR se întâlneşte constant, cu ocazia diverselor evenimente ecumenice ce au loc periodic în diverse locuri ale lumii. În opinia credincioşilor, dar şi a unei părţi însemnate a clerului, singura Biserică creştină din lume e cea ortodoxă, organizată în 14 biserici autocefale.
Comentariu saccsiv:

Sublinierile imi apartin.

Cititi va rog si:

VIDEO: Inregistrarea Conferintei pro Marele Sinod, de la Piatra Neamt, organizata de homeopatul PAVEL CHIRILA (Asociatia Christiana) / REACTIA SALII

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ortodoxie_sau_moarte said, on septembrie 29, 2016 at 9:28 pm

    UITE SI CONFERINTA :

    Apreciază

    • alex said, on septembrie 29, 2016 at 11:27 pm

      http://ro.radiovaticana.va/news/2016/09/29/c%C4%83l%C4%83toria_apostolic%C4%83_papa_francisc_%C3%AEn_georgia_%C8%99i_azerbaidjan/1261459

      Începe mâine călătoria apostolică a papei Francisc în Georgia și Azerbaidjan

      Citez doar o parte din articol
      „Pr. Antonio Spadaro: „Va fi o călătorie importantă pentru că va completa de fapt călătoria în Caucaz, care este o rană deschisă, adică un loc de bogății enorme în ceea ce privește creștinismul, dar un loc care a trăit și trăiește încă mari stări de conflict, cauzate de interesele de ordin economic și politic. Aș spune că Papa iubește mereu să atingă și să fie prezent în locurile în care există răni deschise ce trebuie vindecate: dimensiunea Bisericii ca spital de campanie înseamnă și dimensiunea terapeutică a lui Isus. Sfântul Părinte va atinge un loc ce este o sursă de istorie creștină; există o viață monastică încă activă, dar și în acest caz nu lipsesc problemele, întrucât raporturile cu Biserica Ortodoxă sunt complexe. Biserica Ortodoxă georgiană nu recunoaște de exemplu validitatea Botezului administrat de catolici, chiar dacă există un efort constant și continuu în relații. Așadar, dacă vrem, putem spune că prezența Papei înseamnă și un mesaj foarte clar de unitate a creștinilor, făcând apel la aceste rădăcini profunde pe care Georgia le păstrează cu strășnicie. În fond cultura și însăși limba poporului sunt plăsmuite de creștinism. Un alt element pe care îl rețin foarte important este faptul că aceasta este o zonă de graniță; evident vom spune Asia, dar în același timp este clar că există o cultură care face o referire clară la Europa. Așadar, în acest sens se prezintă ca o călătorie interesantă la rădăcinile creștine ale Europei”.”

      Restul este in link.

      Numai apostolica nu este calatoria asta, ci doar misiunea data de jupanul sau satana. Pentru a distruge din Ortodoxie tot ce poate fi distrus.

      PS. Nu sunt un cititor fidel al sitteului cacatolic radiovaticana, chiar daca in ultimul timp am dat articole de la ei, dar cum basilica ascunde de noi multe, sunt nevoit sa caut pe la dusmani informatii.

      PPS. Nu ca basilica nu s-ar fi dat cu tabara dusmana dar inca mai se preface ca este cu noi.

      Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on septembrie 30, 2016 at 8:54 am

      Ortodoxie_sau_moarte

      La un moment dat catolicul ii spune anti ecumenistului despre parintele Arsenie Boca ca este vrajitor?

      Apreciază

    • Bacosca Antoanela Iustina said, on septembrie 30, 2016 at 9:03 am

      Ce mizerabili! Tradatori! Vanduti! Iude!

      Apreciază

    • Marius Gogonea said, on septembrie 30, 2016 at 9:32 am

      1:01:25 -„cred ca doar ierarhii nostrii au vorbit in limba franceza … ” De aici se vede ca sunt adeptii revolutiei franceze, eveniment dupa care poporul francez s-a ingropat tot mai mult in ateism, astazi putem vedea, a ajuns un popor de import, un adevarat Babilon european. In rest reprezentantul BOR: bla, bla, bla. Este clar ca nu au argumente canonice si sunt vicleni, vicleni, vicleni.

      Apreciază

    • marinela said, on octombrie 1, 2016 at 5:00 pm

      Acest popa face de ris BOR-ul si vad ca tot mai multi din acesti viermi ies la iveala sa roada la radacina credintei noastre stramosesti.Cita lipsa de bun simt si discernamint e in acesti eretici,nu au curaj sa raspunda raspicat la intrebarile puse de credinciosi ,le e teama de consecinta acestor raspunsuri,stiind in sinea lor ca totusi sint in greseala,dar persista in ea ca porcul in mocirla.Daca ar avea constiinta curata ar avea curajul infruntarii fatise a´l dialogului,nu s-ar sustrage cu lasitate din fata confruntarilor,dar cum le lipseste coloana vertebrala ,se comporta precum molustele.Si cind te gindesti ca mai mult de 80%din clerul bisericii e compus din aceste nevertebrate,ne mai miram de starea actuala a bisericii in tara noastra si-n diaspora ?! Duhnesc de la o posta a erezie si rea credinta acesti tradatori,li se citeste pe chip tradarea scirnava,biete suflete oloage,care ologesc la rindul lor alte suflete bicisnice ,care ar avea nevoie de- o indrumare duhovniceasca adecvata,dar n-o afla din cauza viermilor distrugatori de suflete,ce le ies in cale si nu-i lasa sa propaseasca in bine.

      Apreciază

  2. Ema said, on septembrie 29, 2016 at 9:33 pm

    Vai, vai… Nu este acesta preot la biserca Zlatari din Bucuresti? Biserica la care se afla Sfintele Moaste ale Sfintului Ciprian? El nu se intreaba oare cind intra in biserica , oare Sfintului Ciprian ii place ce face el?

    Apreciat de 1 persoană

    • alex said, on septembrie 29, 2016 at 11:19 pm

      Mai intai trebuie sa ne intrebam noi daca acesti preoti mai cred in Dumnezeu sau isi fac doar meseria? Oricum pedeapsa este aproape, caci multi au ratacit de la Dreptate. Intelepciunea le lipseste cu desavarsire, pentru ca inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu. Harul i-a parasit si El. Sunt doar trupuri.

      Apreciat de 1 persoană

    • Pąʍvo said, on septembrie 30, 2016 at 2:25 am

      El îşi face doar meseria de popă ecumenist.
      N-are treabă cu sfinţii. Din propria declaraţie, Sf. Fotie cel Mare a fost doar patriarh al Constantinopolului.

      Apreciat de 1 persoană

    • Loredana said, on octombrie 1, 2016 at 3:39 pm

      Citim in Icosul 1 al Acatistului Sfantului Ciprian pe care chiar sfintia sa il citeste miercurea in biserica mentionata…..Bucura-te, ca ne izbavesti de ratacirile ereticilor…..

      Apreciază

  3. un ins dintre atâția said, on septembrie 29, 2016 at 10:09 pm

    Posteza te rog si înregistrarea cu conferinta:

    Apreciază

  4. ban said, on septembrie 29, 2016 at 10:44 pm

    A fost prezent si ”teologul” Ionut Mavrichi, vizibil deranjat de faptul ca cei prezenti nu erau de acord cu sinodul cretan si ecumenismul.

    Apreciază

  5. mircea.v said, on septembrie 30, 2016 at 12:19 am

    Din ce se vede, eu zic ca se pune de un sinod comun ortodocsi-catolici, ca sa condamne sinodul comun…:)

    Apreciază

  6. Pąʍvo said, on septembrie 30, 2016 at 2:17 am

    Lecţie de ecumenism într-o capişte papistaşă

    Ortodocşii nu au ce căuta acolo !

    Apreciază

  7. maxim said, on septembrie 30, 2016 at 3:21 am

    Traim in vremuri care nu sunt asemanatoare cu nicio alta vreme: majoritatea slujitorilor, monahilor si mirenilor sunt pro-erezia ecumenismului. De aceea, se cuvine sa explicam celor care nu stiu pana la aceasta ora, ce inseamna aceasta erezie si ce inseamna in esenta si termenul eretic sau schizmatic.
    Ecumenismul este poarta prin care balaurul antihristic se poate camufla cel mai usor pentru a patrunde in turma ortodocsilor, pentru a provoca acolo o implozie si, resturile obtinute din implozie sa le uneasca cu restul neortodocsilor (heterodocsilor-sau eterodocsilor) si cu restul paganilor din intreaga lume, formand un copil-mutant, un monstru, pe care sa-l poata lua in osanda vesnica impreuna cu el, si asta o vrea dintr-un singur motiv: razbunarea pe care o are pe om si pe Dumnezeu, pe Creator si pe Creatia Sa iubita!
    Cu alte cuvinte, ecumenistii, fie direct, fie indirect, spun asa: Duhul Sfant-Dumnezeu, adica Duhul Adevarului, este si duhul minciunii, si al ereziei si al diavolului!!! Pentru aceasta atitudine ecumenista a ecumenistilor, acestia vor fi osanditi la moartea lor biologica si la Parusie (la Sfarsitul Lumii), unde au sa primeasca blestemul vesnic din partea Infricosatorului Judecator si odihna nu vor avea in Gheena in vecii vecilor. Atentie, ecumenisti sunt si papistasii, protestantii, neoprotestantii si ceilalti eretici si pagani ai lumii, caci vor aceasta unire draceasca insa, eu acum ma refer la cei dintre noi, la botezatii-ortodox, care se fac partasi la aceeasi erezie si care vor lua plata ereticilor.

    Termenenul ERETIC

    Se stie preabine ca eretic este cel ce are botez ortodox, mirungere si Sangele lui Hristos in vene si, crestin fiind, se muta in alte credinte mincinoase: fie cu acte, fie prin uniri in rugaciuni si slujbe mixte, fie declarativ, laudand credinta aceea mincinoasa in stanga si-n dreapta (in public).
    Deci, eretic, este in sine doar episcopul ortodox, preotul ortodox, diaconul ortodox, monahul ortodox sau mireanul ortodox, care a parasit Credinta Dumnezeiasca mergand in orice alta credinta din afara (caci toate credintele neortodoxe sunt minciunoase si nedumnezeiesti).
    Insa, atunci cand vorbim de papistasi, protestanti si neoprotestanti noi folosim termenul de eretic pentru ei, pentru ca invatatura lor e eretica, dar ei in sine sunt pagani, nefiind botezati, mirunsi si impartasiti. Deci, pagan e cel ce nu a fost vreodata botezat, miruns si impartasit de Biserica Dumnezeiasca, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, deci de un episcop sau preot ortodox.

    Termenul SCHIZMATIC

    Acest termen este folosit tot pentru ortodocsii care nu mai vor sa ramana in Trupul Bisericii desi, ei acolo separati, pastreaza restul randuielilor, slujbelor si canoanelor ca in Ortodoxie, exceptand faptul ca nu mai vor sa ramana in Toata Invatatura, in ascultare de Biserica Sfanta, adica in Trupul lui Hristos. Aici, lucrurile sunt nuantate, caci situatiile sunt foarte subtile. De aceea, voi incerca sa va explic cu exemple ipotetice si voi lua in parte pe fiecare slujitor si neslujitor (monah sau mirean)

    Episcopul

    – Sa presupunem ca marturisitorul episcop Lonhin Jar pentru ca nu vrea cu niciun chip sa se faca eretic-ecumenist (trecand la falsa invatatura sau pomenind mitropolit sau patriarh anti-ortodox), este dat jos din scaun si exilat intr-o insula, sau lasat intr-o padure. Acolo, vin pe langa el sute de oameni-mireni, sau chiar si preoti. Acolo fiind, el va tine Dreapta Credinta, va face slujbe, chiar va hirotonii vreun preot, caci regula cu minim doi episcopi este suspendata in astfel de conditii in care mai toti arhiereii sunt eretici-ecumenisti, aplicandu-se deci o iconomie pentru sustinerea Bisericii din parte lui Hristos-Dumnezeu.
    Este el schizmatic acolo in padure? Nu, pentru ca el nu s-a rupt de Trupul lui Hristos, ci ereticii-ecumenisti au alungat Trupul lui Hristos in padure.
    Este el eretic? Nu, pentru ca tine Dreapta Credinta, si tocmai de aceea a fost aruncat in padure de catre batjocoritorii Dreptei Credinte.
    Deci, episcopul este eretic daca nu mai pastreaza Dreapta Credinta, iar dupa parerea mea episcopul nu poate fi niciodata schizmatic, ci doar eretic. Schizma (ruptura) de la 1054 a fost ruptura intre apus si rasarit, dar episcopii apuseni au devenit pe loc eretici, iar urmasii lor pagani cu acte!

    Preotul

    – Sa presupunem ca un preot are binecuvantarea unui episcop (atentie, in lume sunt 900 de episcopi ortodocsi si iti poate da oricare binecuvantare sa faci slujba in podul casei, in beci, in padure sau pe pajiste, atat in eparhia sa, cat si in orice alta padure din lume sau casa, doar ca pentru a face slujba intr-o padure din afara eparhiei sale, nu-ti poate da si mandat scris, juridic, hartie, adeverinta, ci doar mandat verbal, tu ca preot asumandu-ti urmarile legii juridice. In cazul in care totusi iti da hartie pentru a sluji in alta eparhie, in alta padure a altei eparhii, episcopul tau trebuie sa aibe incuviintarea episcopului acelui loc unde te trimite.)
    Deci, un astfel de preot, cu binecuvantare verbala sau scrisa, este schizmatic? Nu, pentru ca are binecuvantarea unui episcop credincios si neeretic, care are succesiune apostolica, fiind ortodox. Dar preotul este in acest caz eretic? Nu are cum sa fie eretic, atata timp cat este in Dreapta Credinta si-n ascultare de episcop neeretic, de Biserica Sfanta, deci fiind in Trupul lui Hristos.

    – Sa presupunem ca avem un alt preot, care are episcop eretic-ecumenist, si pe care nu-l mai pomeneste pentru ca este eretic, deci nu mai ramane in comuniune cu un eretic. Episcopul eretic, desigur, il va alunga din parohie, nemailasandu-l sa slujeasca in nicio biserica din eparhia sa, ori in nicio biserica ortodoxa din tara, sau si din diaspora. Preotul, in acesta caz are trei variante:

    1. ori merge la alt episcop neecumenist si cere binecuvantare verbala pentru a face slujba in casa, in padure, etc.
    2. ori se muta cu totul in eparhie la acel episcop -nou- neeretic
    3. ori continua sa liturghiseasca in casa, in padure, etc. fara binecuvantarea vreunui episcop neecumenist

    Toate aceste trei variante sunt acelasi lucru. Deci, preotul respectiv este schizmatic? Nu, pentru ca episcopul sau este eretic si nu are voie sa ramana in legatura cu episcop-eretic, iar el ca preot ramane in legatura cu Biserica Sfanta, cu pleroma Ortodoxiei si cu toti ceilalti mireni neeretici, monahi neeretici, diaconi neeretici, preoti neeretici si episcopi neeretici. Preotul respectiv este eretic? Nu, pentru ca el este in Dreapta Credinta, si tocmai de erezie fuge.

    Monahii sau mirenii eretici sunt cei ce parasesc Dreapta Credinta, iar monahii sau mirenii schizmatici sunt in fapt tot eretici care nu modifica UNELE randuieli pe care le aveau in Ortodoxie si se separa de capul lor in afara tuturor episcopilor si preotilor neeretici. Iar preotul schizmatic este preotul care, desi nu are episcop eretic, se separa de acesta si isi face singur parohie, Liturghie, etc. (acesta fiind tot un soi de eretic).

    Am vrut sa explic toate acestea, mai ales pentru cei care nu cunosc legile, randuielile si canoanele, prevederile Sfintilor Parinti si prevederile Parintilor si Scriitorilor Bisericii nostre Sfinte, Ortodoxe (Drepte), pentru ca am vazut foarte multi mireni care nu mai stiu ce e Biserica, unde e Biserica, cum trebuie sa fie Biserica, din cine este ea alcatuita. Este ea intre ecumenisti? Este in ecumenisti? Este ea in neecumenisti (adica antiecumenisti)? Sau este in pseudo-antieecumenisti ?(caci exista si aceasta categorie)
    Ce inseamna pseudo-antiecumenist? Este ortodoxul cu ravna fara pricepere, care are un amestec de sinceritate cu mandrie, care vrea sa apere dar nu stie cum pentru ca nu cunoaste Catehismul, Canoanele, Randuielile si nu simte termenii ACRIVIE SI ICONOMIE… Acestia sunt cei care se vor rataci si isi vor pierde si picul de sinceritate ce-l aveau, pentru ca nu asculta de Glasul Bisericii: Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti si Parintii marturisitori ortodocsi gen Fageteanu, Papacioc, Ioanichie, + Longhin, + Serafim, Anitulesei, Staicu sau Vulcanescu. Cine crede ca acesti slujitori sunt neortodocsi, eretici, schizmatici, fanatici, fundamentalisti, nu va fi judecat, a si fost judecat, iar plata lui va fi intunecarea pentru a nu mai intelege, cat traieste, care este Adevarul, pana se va intalni cu El in calitate de Infricosator Judecator, in Fata Scaunului de Judecata de la Sfarsitul Lumii. Atentie! Am zis de la Sfarsitul Lumii pentru ca ereticii, chiar daca au fost candva botezati-ortodox, nu vor vedea nici Raiul, nici Fata lui Hristos dupa moartea biologica, intrucat vor fi aruncati direct in Iad, indata dupa ce ies din trup!

    Apreciază

    • Adrian said, on septembrie 30, 2016 at 9:32 am

      Domnule „maxim”:

      Mulţumesc mult pentru strădania de a mă (ne) recatehiza !

      În acest context, vă rog să mă ajutaţi şi pe mine, lămurindu-mă, cum trebuie eu să mă raportez la ceea ce se numeşte „Oastea Domnului” şi la ceea ce se mai cântă uneori prin biserică (mă refer la „pricesne”) !

      Iertaţi de îndrăzneală !
      Doamne ajută !

      Apreciază

      • Anda said, on septembrie 30, 2016 at 3:16 pm

        Frate Adrian,
        sa nu mi-o iei in nume de rau, dar cantecele de la „Oastea Domnului” sunt bune mai mult la sfarmat de cucuruz. Nu sunt in duh ortodox. Cand vrei sa-ti tii de urat, poti zice acolo si un cantecel sau o priceasna, ca pana la urma sunt mai bune decat manelele. Si dau si spor la treaba.
        Mi s-a intamplat sa particip la o slujba unde au venit doua personaje de la „Oastea Domnului” si-au dat un scurt recital de cantece pietiste tocmai in momentul in care preotul se impartasea. A fost un moment foarte stanjenitor pentru toti credinciosii pentru ca se potrivea totul ca nuca in perete. N-am rezistat pana la sfarsit si am iesit imediat. In toata acea zi am avut neplacuta senzatie de a fi participat la o adunare de pocaiti. Ramasesem cu un gust amar. E mult laxism prin partile Aredealului.
        Sunt sigura ca te vei folosi de aceste predici ale Parintelui Anitulesi. Mie imi merg direct la suflet.:

        https://proortodoxia.wordpress.com/2010/01/30/parintelui-gheorghe-anitulesei-despre-oastea-domnului/

        Apreciază

    • Popsy said, on septembrie 30, 2016 at 1:00 pm

      Frumosa si utila explicatie, frate Maxim. Multumesc.

      Pe de alta parte, as vrea sa subliniez din nou un lucru: nu mai folositi termenul de eterodox caci poate f. usor duce in eroare.
      Fonetic este destul de apropiat de ortodox. Semantic inseamna o diferita slavire sau o alta slavire (alta din doua), deci sugereaza ca exista doua credinte (slaviri) care amandoua ar fi bune.
      Folositi termeni fara echivoc: eretici, pagani, ne-ortodocsi, schismatici, etc.
      Doamne-ajuta!

      Apreciază

    • Loredana said, on octombrie 1, 2016 at 3:49 pm

      Multumesc! Am gasit aici raspunsul la multe intrebari! Maicuta Domnului sa va rasplateasca dragostea!Doamne ajuta!

      Apreciază

  8. maxim said, on septembrie 30, 2016 at 3:22 am

    Daca episcopii neecumenisti, antiecumenisti, trei, cinci, zece cati or fi ei, nu se intrunesc si nu fac un sobor in care sa hotarasca: anatema ecumenismului si din clipa aceasta, niciun preot cu episcop ecumenist nu mai are voie sa-l pomeneasca pe ereticul pseudo-episcop, ci sa liturghiseasca fara legatura cu acela, atunci inseamna ca si episcopii neecumenisti au indoiala ca ecumenismul ar fi erezie, nu? Deci, daca episcopii neecumenisti nu sunt uniti si nu vad prapadul in care a intrat pleroma Ortodoxiei, ce mai putem spune? Mai este timp de nu stiu ce planuri de rezistenta, sau de analize, sau de calcule? BAG SEAMA…, CA LUMEA ESTE LA APOGEUL APOSTAZIEI SI ORTODOXIA NU SE MAI VREA SA FIE SALVATA NICI DE CATRE IERARHII NEECUMENISTI, SAU CARE ACUM SE ARATA CA ANTIECUMENISTI…

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 1, 2016 at 9:25 pm

      Nu ştiu care ierarhi din BOR sunt neecumenişti, dar eu nu văd NICI MĂCAR UNUL care SE ARATĂ ca antiecumenist. Căci a te arăta ca fiind antiecumenist cere, în condiţiile unei astfel de legiferări a ereziei ca cea din Creta, să vorbeşti public împotriva sinodului tâlhăresc. A VORBIT CAREVA DINTRE IERARHII BOR???
      Cine?
      Eu nu am văzut decât ierahi care au semnat=au acceptat erezia, ierarhi care susţin sinodul şi ierarhi care tac.
      Rele vremuri!

      Apreciază

    • Ioan said, on septembrie 30, 2016 at 2:10 pm

      Care anume sunt sfintii papistasi in acel calendar de pe Doxologia?

      Apreciază

  9. CREANGA TEOFIL said, on septembrie 30, 2016 at 10:12 am

    Nemernicii acestia ecumenisti! Traiesc pe alta lume. Trebuie treziti de cap tradatorii acestia! Acesta este un limbaj in duhul Ortodoxiei pentru cine nu stie!

    Apreciază

  10. Mihail said, on septembrie 30, 2016 at 10:42 am

    Nu stiu ce tot va mai bateti capul. Daca noile mladite sant altoite cu maracini, ce vreti sa iasa?… Busuioc?…

    http://www.ftoub.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=669:vizita-la-roma-a-delegatiei-facultatii-de-teologie-ortodoxa-justinian-patriarhul&catid=21&Itemid=136

    Saccsiv, de urmarit individul in civil, imbracat in blugi, care apare vesnic in pozele cu preotii eretici ai Patriarhiei. Apare mereu in blugi in pozele oficiale si este omniprezent la mai toate actiunile. Vezi pozele 1 si 3. Banuiesc ca nu ai nevoie sa-ti spun din ce neam este. „Capsorul” lui „deosebit” spune totul.

    Apreciat de 1 persoană

  11. Templier said, on septembrie 30, 2016 at 2:25 pm

    BOR vrea să împace enoriașii revoltați de prezența unei delegații a Patriarhiei la Sinodul din Creta cu ajutorul unor prelați străini
    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/bor-vrea-sa-impace-enoriasii-revoltati-de-prezenta-unei-delegatii-a-patriarhiei-la-sinodul-din-creta-cu-ajutorul-unor-prelati-straini-video-163723.html

    Apreciază

  12. gheorghi said, on octombrie 1, 2016 at 12:47 pm

    Tot in nota eretica, la inmormantarea lui Ioan Gyuri Pascu:
    http://www.mediafax.ro/social/sute-de-persoane-au-participat-la-funeraliile-lui-ioan-gyuri-pascu-preot-dumnezeu-a-dorit-sa-si-faca-acolo-sus-un-alt-divertis-foto-video-15752256

    Patru preoţi au oficiat slujba de înmormântare, iar Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a transmis şi el un mesaj, care a fost citit de unul dintre preoţi, în vreme ce un alt ierarh a spus că îşi explică moartea lui Gyuri prin faptul că „Dumnezeu a dorit să-şi facă acolo sus, în Ceruri, o trupă de teatru de elită, un alt Odeon, un alt Teatru Naţional, un alt grup Divertis”.

    „Dragii mei, mă tot întreb de ce Dumnezeu şi-a adunat la Sine, în ultimul timp, mari actori. Mai ieri a plecat spre ceruri un alt mare Şi îndrăgit actor, Papaiani. Mari poeţi, mari talente şi chiar umorişti, ca în cazul de faţă, şi încă unul tânăr, cu multă putere de muncă şi creaţie.
    Pentru mine asta este singura explicaţie: că Dumnezeu a dorit să-şi facă acolo sus, în Ceruri, o trupă de teatru de elită, un alt Odeon, un alt Teatru Naţional, un alt grup Divertis.
    Azi se întâlneşte cu Dumnezeu şi îl va invita să ia loc pe scena veşniciei”, a spus preotul Ioan Jurca, din Agnita, judeţul Sibiu.
    –––––––––––-
    Asta e singura explicatie….
    Nu-i mai face pomenire la 3 zile, la a 9 zile, … la 40 de zile…. niciodata ca nu mai e nevoie dupa el!
    Ce e aia „vamile vazduhului”, ce mai conteaza Judecata particulara..?
    Ce mai? – e un alt Enoh ridicat direct la Cer… direct din cimitirul evanghelist!
    Cred ca nu e singurul care are doar aceasta „explicatie”, in special prin Transilvania – altfel nu era posibil sa se legifereze apostazierea.
    Dumnezeu sa-l ierte pe Ioan Gyuri Pascu si sa-l odihneasca!
    Pe astfel de Preoti… sa-i lumineze si sa se pocaiasca pentru a se indrepta, spre binele lor si al celor care-i asculta!

    Apreciază

  13. […] La un INSTITUT CATOLIC din Bucuresti, preotul NICOLAE DASCALU (director “Basilica”) a tinut o co… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.