SACCSIV – blog ortodox

Iata decizia IPS Ioachim Bacauanul pentru Parintele Elefterie Tarcuta: LA FRIG, ca-i batran si poate scapa de el …

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 14, 2016

ioachim-bacaoanu

Foto: http://sinodultalharesc.tk/protos-elefterie-tarcuta-de-la-arhiepiscopia-romanului-si-bacaului-sf-parascheva-scrisoare-de-intrerupere-pomenirii-ierarhului-adresata-ips-ioachim-arhiepiscopul-romanului-si/

Iata comentariul cititorului andrei postat la SA-L SUSTINEM pe Protos. Elefterie Tărcuță. Va fi exclus din cadrul Eparhiei daca nu se pocaieste de ”afirmatiile lui eretice” … anti ecumeniste:

A fost comunicata decizia IPS Ioachim Bacaoanul legat de Parintele Elefterie Tarcuta.V-a fi mutat da la Arhipeiscopia Romanului la o manastirea din judetul bacau,30 zile sanctiune(oprirea de la savarsirea tuturor lucrurilor sfinte).Invocand o serie de canoane scoase din pretext insotite si de cateva abuzuri s-a luat aceasta decizie,fara ca macar sa se gandeasca la bietii oameni care au cerut ca duhovnicul lor sa ramana alaturi de el! Semnaturile stranse cat si cerere de a intra in audienta au fost ignorate si aceasta decizie a fost luata.

Cred ca ar trebui sa fim alaturi de acesti oameni minunati,stalpi ai bisericii care lupta pentru pastrarea credintei!Sa facem si noi ceva,pentru ca asta depinde de noi toti

Iata si alte cateva detalii primite printr-un email:

Da, e o manastire a Inaltarii Domnului, pe munte, frig tare acolo, obste cu probleme.

O ucenica de-a lui – doctorita – m-a rugat in seara asta sa il rog sa accepte sa il interneze la Roman, sa stea o perioada in spital, ca si asa e in varsta. El insa a zis ca merge la surghiun. se lasa in voia lui Hristos cu totul. Eu cred ca se va sfinți repede. Deci e pregatit de orice, inclusiv de mucenicie. MARE OM.

Poate ca util de citit ar fi si articolul de acum un an, din Adevarul:

60 de preoţi din Bacău, mutaţi disciplinar fiindcă au vândut prea puţine lumânări. Pedepsele, dictate de Ioachim Băcăuanul

72 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Scutaru Mihai said, on septembrie 14, 2016 at 11:30 am

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Mie 14 sept. 2016 la 10:37 a.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Foto: http://sinodultalharesc.tk/protos-elefterie-tarcuta-de-la-arhiepiscopia-romanului-si-bacaului-sf-parascheva-scrisoare-de-intrerupere-pomenirii-ierarhului-adresata-ips-ioachim-arhiepiscopul-romanului-si/Iata comentariul cititorului andrei pos” | |

    Apreciază

  2. mircea.v said, on septembrie 14, 2016 at 11:40 am

    Si pe Bacauanul asta il pomeneste pr Amfilohie…

    Apreciat de 1 persoană

  3. mircea.v said, on septembrie 14, 2016 at 12:04 pm

    Pe Sfantul Ioan Gura de Aur pt ca a spus Adevarul, imparateasa Eudoxia l-a exilat in varf de munte, frig, aer uscat, un loc unde era iarna 10 luni pe an, tocmai pt a-l extermina.

    A invatat si nea gica bacauanul ceva din viata Sfantului Ioan Gura de Aur, da partitura lu Eudoxia

    Apreciat de 3 persoane

    • octoviv said, on septembrie 14, 2016 at 1:24 pm

      Ivan Andreev, Sfinții Catacombelor Rusiei, pp. 61-68.

      Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfinților Mărturisitori ai Catacombelor Rusiei, ale tuturor Sfinților din Biserica Biruitoare, cu Puterea Cinstitei și de Viață dătătoarei Cruci, să îl întărească pe Părintele Elefterie și pentru rugăciunile dânsului și pe noi ca să rămânem cu Dânșii până la sfârșit!

      Apreciază

  4. mircea.v said, on septembrie 14, 2016 at 2:36 pm

    Mi se pare mie, sau si cei de la Graiul Ortodox au lasat-o mai moale cu sinodu’ ???

    Apreciază

  5. tudor said, on septembrie 14, 2016 at 2:55 pm

    Oriunde va fi trimis, Pr. Elefterie Tarcuta trebuie sustinut. Cu tot ce are nevoie pentru a-si continua viata duhovniceasca, sa poata intari pe oameni mai departe. Toti cei care se ridica impotriva ecumenismului sunt stalpii de nadejde ai nostri si trebuie ajutati (mancare, adapost etc.). De ar fi sa-i alunge din manastiri, noi sa ii primim in casa. Trebuie sa fim uniti intru dreapta credinta.

    Apreciat de 4 persoane

  6. picasso said, on septembrie 14, 2016 at 3:04 pm

    Dacă s-a întâmplat așa este FOARTE GRAV ! Înțeleg că preotul își asumă canonul și se va mântui ca urmare a opoziței fața de arhiereu. Ce vom face noi, locuitorii orașelor în care preoții de mir, oricât ar vrea ei… nu vor face opoziție față de nimeni !

    Pe de altă parte nu putem să protestăm cu tot felul de călugărași care fac circ pe stradă. Avem nevoi de profesori de dogmatică, de duhovnici serioși care să ne reprezinte. Nu putem să lăsăm acest front în seama unor călugărași penibili care se tot filmează pe net… se pun îngenunchi pe străzi, citesc la megafoane.

    Nu așa ! Dacă avem dreptate ne susținem opinia și părăsim gașca…

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 5:14 pm

      picasso

      Nu i-am urmărit integral pe „călugăraşii” despre care zici că „fac circ pe stradă”, dar din ceea ce am văzut, totuşi, nu am remarcat să facă vreun circ.
      Spui că „avem nevoie de profesori de dogmatică, de duhovnici serioși care să ne reprezinte. Nu putem să lăsăm acest front în seama unor călugărași penibili care se tot filmează pe net… se pun îngenunchi pe străzi, citesc la megafoane.”
      Te întreb: crezi că din cauza „călugăraşilor penibili” nu s-au putut manifesta profesorii de dogmatică? Ţi s-a părut că e prea ocupat spaţiul cu multa mărturisire a dreptei credinţe şi de aia nu vorbesc teologii?
      Sau, mai degrabă, călugăraşii în care arunci cu piatra respectă cuvântul Sf. Teodor Studitul:

      „Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”

      Dacă nici aceşti „călugăraşi” nu ar mărturisi, după puterile lor, cine crezi că ar mai mărturisi? Fix în ei te-ai găsit să loveşti? I-au înlăturat ei pe teologii cu cuvânt bun, ca să „facă circ”? Au trecut mai bine de două luni de la încheierea sinodului, cât să mai aştepte să vorbească „profesorii de dogmatică”?
      Şi dacă tot ţi-ai mărturisit dispreţul faţă de acţiunile „călugăraşilor”, îmi exprim şi eu RESPECTUL şi RECUNOŞTINŢA faţă de toţi cei care, din iubire faţă de dreapta credinţă, au luat atitudine, fiecare după puterea şi harul lui, împotriva apostaziei din Creta. Să le răslătească Dumnezeu, să-i lumineze, să-i apere şi să le dea cuvânt cu putere multă!

      Apreciază

      • Mihail said, on septembrie 14, 2016 at 9:01 pm

        Unii asteapta un `profesor de dogmatica` sa le explice ecumenismul si lea-s recomanda eu unul:PREAFERICITUL DANIEL
        Sper sa le placa!

        Apreciază

      • Mihail said, on septembrie 14, 2016 at 9:04 pm

        Am glumit dar sincer e de PLANS!

        Apreciază

      • Mihail said, on septembrie 14, 2016 at 9:12 pm


        Eu nu as crede ca fac circ!

        Apreciază

      • Anghel said, on septembrie 14, 2016 at 9:29 pm

        E nevoie de mult curaj și multă smerenie, să poți face ce au făcut acei călugări, mărturisind Adevărul așa cum este el. Nu aveau nimic de pierdut ! Și ce să piardă, dacă în inimile lor ardea HRISTOS .

        Sunt absolut convins că dacă li se punea gâturile pe buturugi, cu și mai multă smerenie și le-ar fi pus, pentru Hristos, pt Adevăr și Ortodoxie.

        AXIOS ! AXIOS ! AXIOS !

        Cinste pietrelor, bordurilor și pavelelor care vorbesc.

        Rușine profesorilor de Dogmatică (patriarhi, episcopi, preoti, diaconi), care vor merge cu toată teologia în hăul cel mai de jos, pentru primejduirea Adevărului și a tăcerii.

        Dumnezeu nu va putea fi niciodată înțeles prin gândire, ci prin IUBIRE !

        Acești teologi contemporani și taciturni, nu sunt însă deloc teologi ci ologi. Au devenit teologi, învățând cu ajutorul intelectului, teologia primită din generație în generație de la SFINȚII TEOLOGI. Sfinții Soboarelor Ecumenice și mulți alții.
        Numai Aceia din vechime au făcut Teologie, contemporanii noștri sunt din păcate doar niște casetofoane care repetă ce-au învățat cu forța, pe de rost.

        Teologia vine din Iubire, iar CĂLUGĂRAȘII care au mărturisit în București, sunt mai teologi decât foarte multe Academii de Teologie.

        AXIOS !
        AXIOS !!
        AXIOS !!!

        Apreciază

      • ligia said, on septembrie 18, 2016 at 5:54 pm

        Subscriu. Amin !

        Apreciază

      • Loredana said, on octombrie 26, 2016 at 1:20 pm

        Foarte bine spus. Subscriu intru totul.

        Apreciază

    • ban said, on septembrie 14, 2016 at 5:50 pm

      Dar tu, Picaso, ai facut ceva? Ei incearca, actiunile lor nu sunt motiv de bascalie ieftina, nu vad unde au gresit; asa poti lua la misto orice actiune, daca esti rau intentionat sau fricos.

      Apreciază

    • mihai said, on septembrie 14, 2016 at 6:01 pm

      Dar ce „profesori de dogmatica”, cauti?!,tin sa te anunt ca nu sunt decat ca cei de genul lui popa piciorus, asa ca nu mai cauta cai verzi pe pereti

      Apreciat de 1 persoană

    • Partizanu said, on septembrie 14, 2016 at 6:08 pm

      Alo CIR si CARNAVAL o fac ei(ECUMENISTII).Primul cred ca e SPAGOVEANU(ca a pupat PSD-ul pe PAMANT APOSTOLIC) iar lista e deschisa.

      Apreciază

    • ayeaye20 said, on septembrie 14, 2016 at 7:41 pm

      Taci! tu unde erai cand aceia marturiseau??¿¿

      Apreciază

  7. Gabriel said, on septembrie 14, 2016 at 3:29 pm

    Apreciază

  8. ion hodor, said, on septembrie 14, 2016 at 4:16 pm

    Cine va afla unde l-au dus sa spuna,iar lumea sa nu-l lase singur,iar pe Bacauanul oricine il va intalni sa-l scuipe,si sa strige ANAXIOS,nu va mai duceti la astfel de Bestii cu chip de om,lasatii singuri,nu mai cumparati lumanari,nu mai dati pomelnice…..NIMIC…si punetii la psaltire,ori la bal ori la spital!! Mie scarba de cate ori deschid internetul si vad astfel de stiri.Cand sarea pamantului se va strica………

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 14, 2016 at 5:15 pm

      ion hodor,

      De abia asteapta sa-i scuipi, ca sa aiba ce zbiera.

      Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 5:58 pm

        Nu ne putem permite să-i scuipăm pe ierarhii mincinoşi şi apostaţi ca acest Ioachim, NEVREDNIC nepot al Pr. Ioanichie Bălan (cu care se laudă în prezentarea de pe wikipedia), ca să nu li se reproşeze apărătorilor ortodoxiei că sunt extremişti, agresivi etc.
        Însă cred că ne putem permite măcar să spunem că aceşti trădători tupeişti merită scuipaţi şi huiduiţi, ca nişte vânzători lacomi şi fără frică de Dumnezeu ce sunt. Oare de ce numai pe stadioane li se dezleagă românilor limbile spre a huidui?
        Dacă Ioachim, plin de duh satanic de nesimţire crasă, îşi permite să îl trimită pe vrednicul părinte Elefterie în surghiun şi să îl acuze de erezie, dacă nici de credincioşii care au sărit în apărarea lui nu-i pasă, măcar să i se strige cu putere că e trădător, apostat şi nevrednic. Nu numai că se îngraşă din caimacul turmei, dar o şi duce la pieire, iar noi să nu zicem chiar nimic?

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 14, 2016 at 6:41 pm

        Mirela

        Desigur ca strigam cand sunt nevrednici, doar sa nu scuipam, din motivele pe care le-ai expus si tu la inceputul comentariului.

        Apreciază

      • cca70 said, on septembrie 14, 2016 at 6:31 pm

        sa zbiere , dar de scuipat nu trebuie sa scape, scuipati si huiduiti, asta le e tratamentul

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 14, 2016 at 6:47 pm

        cca70

        Nu cu scuipati.

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 7:56 pm

        Repet, ca să nu mă înţeleagă cineva greşit: Ioachim şi cei ca el ar merita scuipaţi, dar nu ne putem permite acest gest întrucât le-am face un deserviciu major antiecumeniştilor şi am da pricini duşmanilor să ne acuze că suntem razna.
        Rămâne huiduirea, măcar de strigat să strigăm!

        Apreciază

  9. picasso said, on septembrie 14, 2016 at 6:04 pm

    NU AȘA !!!

    Apreciază

    • ayeaye20 said, on septembrie 14, 2016 at 7:45 pm

      Bai coada vacii ne lasi cu nu asa al tau , tu ce faci inafara decat sa tastezi

      Apreciază

    • ban said, on septembrie 14, 2016 at 8:34 pm

      Mai van gogh, Pozezi in antiecumenist, dar mirosi a tradator.

      Apreciază

    • paul said, on septembrie 15, 2016 at 9:07 am

      ba asa si mai mult.
      Sf.Ioan Maximovici slujea in mijlocul strazii.
      se vede ca nu intelegi credinta si puterea rugaciunii.
      tie iti trebuie sala si orar.
      ti-e sila se vede de „fundamentalism” si de „inapoiati”,esti bine „educat”.
      credinta te scoate din lume,iar pentru ea esti un „nebun” si un”iesit din minti”.
      asa judeca din pacate multi.
      o,daca ati face asta cat mai multi,cum s-ar bucura Dumnezeu!

      Apreciază

  10. caldiceiimerginiad said, on septembrie 14, 2016 at 7:34 pm

    http://aparam-ortodoxia.ro/2016/09/13/convorbire-parintele-antim-parintele-hariton-iulie-2016/

    Doamne Iisuse Hristoase, miluieste si intareste pe Parintele Antim si pe toti aparatorii Dreptei Credinte!

    Apreciază

    • Raluca said, on septembrie 15, 2016 at 1:04 am

      Cine este părintele grec Hariton din Muntele Athos? La ce Chilie, Schit sau Mănăstire viețuiește? Mi se pare important faptul că a venit din Athos la părintele Antim ca să se sfătuiască, după adunarea din Creta. Așadar părintele Antim este cunoscut în Athos. Convorbirea lor este FOARTE interesantă! Lămurește o serie de lucruri care se întâmplă în Athos și nu numai.

      Apreciază

      • caldiceiimerginiad said, on septembrie 15, 2016 at 1:07 pm

        Nu stiu, cred ca este vorba de Gheronda Hariton Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Înălțării Domnului, Sfânta Mănăstire Vatoped, al 6-lea semnatar al scrisori adresata de unii monahi din Sfantul Munte Sfintei Chinotite.

        Apreciază

      • marinela said, on septembrie 18, 2016 at 11:15 pm

        Raluca
        N-a venit par. Hariton in Romania.ci a fost par.Antim pe m-tele Athos ,imediat dupa sinod,ca sa stie cum sa actioneze ,vis-a-vis de ierarhi si de hotaririle luate de ei la acel tilharesc sinod.

        Apreciază

  11. picasso said, on septembrie 14, 2016 at 9:45 pm

    Dacă nu mai avem un părinte Cleopa, un teolog ca Dumitru Staniloae, un părinte Galeriu, un PĂRINTE Iustin Pîrvu sau părintele Calciu. DACĂ NU AVEM ASEMENEA CĂLĂUZE ÎN JURUL CĂRORA SĂ NE UNIM. SUNTEM PIERDUȚI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Acesta călugăraș execută un circ ieftin și trist! Dacă noi așa ne manifestăm ortodoxia înseamnă că NU AVEM NICI O ȘANSĂ.
    SĂ-I SPUNĂ CINEVA ACETUI CĂLUGĂRAȘ SĂ MAI LASE INTERNETUL !!! ( Se exaltează singur… se vede că i-au încâlcit gîndirea niște filmulețe de pe net!!! )

    1. Nu suport călugării care au facebook.
    2. Detest călugărașii care freacă menta toată ziua pe net.
    3. Aștept niște discuții serioase asta dacă nu suntem o biserică ecumenistă cu teologi ca apa de ploaie.
    4. SĂ LE FIE RUȘINE TEOLOGILOR DIN ROMÂNIA CARE TAC !
    5. SĂ LE FIE RUȘINE PREOȚILOR CARE LASĂ ASEMENEA CARAGHIOȘI SĂ ȚIPE PE STRĂZI.
    6. Dacă tot o ținem așa nu ajungem nicăieri, suntem deja o biserică ecumenistă, vîndută… ?
    7. VREAU SOLUȚII !!! NU PISOI CARE ȚIPĂ PE STRĂZI – CERȘÂND ATENȚIE ! NU AȘA !!!

    Apreciază

    • ban said, on septembrie 15, 2016 at 12:00 am

      Mai Rembrandt, nu cereau atentie, dupa mintea ta asa se intelege?

      Apreciază

    • pitaru said, on septembrie 15, 2016 at 12:13 am

      Sunt pur si simplu dezgustat de postarile tale picasso.Eu unul le fac plecaciune celor 2 marturisitori ca unul ce am fost acolo.Ti se pare ca nu stie calugarul Ioan sa vorbeasca?De ce nu ai venit frate sa vorbesti tu daca nuiti place cum se exprima?Sau trebuie sa ai doctorate sau sa fii un renumit teolog ca sa aperi credinta ortodoxa siluita de nenorocitii astia de ecumenisti.Ei uite ca nu prea face nimeni nimic,cu exceptiile cunoscute.Parca si Hristos a facut din pescari apostoli nu din oameni invatati.Parca si Moise era balbait si cred ca mai sunt multe exemple.Apoi mai faci si niste afirmatii care nu au nici o acoperire cumca ar sta toata ziua pe net.Ai stat tu langa el toata ziua si stii lucrul acesta?Poate omul asta a plecat special din muntele Athos sa trezeasca lumea asta amortita,sa isi aduca ei el contrbutia la salvarea credintei noastre ortodoxe.
      Si sa stai linistit ca preotii din deal nu i-au lasat prea mult sa vorbeasca de teama ca poate mai deschide cineva ochii si nici macar nu am fost lasati sa urcam la patriarhie de teama sa nu stricam linistea si pacea ecumenista .
      Axios acestor „pisoi”!

      Apreciază

    • doareu said, on septembrie 15, 2016 at 1:07 am

      1. Pentru ca e mare pacat sa ai failbook, nu? Foarte, foarte mare, pacat de moarte…
      2. Cam ca tine asa? Ca vad ca ai postat comentarii la 03:04 pm, 06:04 pm si 09:45 pm. Sau… stai, lasa-ma sa ghicesc, TU ai voie sa freci menta toata ziua pe net, ei nu, nu-i asa?
      3. Asteapta, asteapta…
      4, 5, 6. …
      7. Ma bucur. E bine ca vrei solutii si nu aerosoli sau chestii solide. E bine ca vrei (ceri) solutii, dar nu le oferi, ba chiar ii mai si denigrezi pe altii care incearca – asa cum si atat cat pot ei – sa faca ceva. E bine ca vrei si poate chiar astepti solutii in contextul in care Sf. Paisie Aghioritul a spus inainte de 1992 (anul editarii unei carti in limba romana) ca „solutii omenesti nu mai exista”. Si la fel si Pr. Justin Parvu. Insa in ciuda acestor lucruri, sunt convins ca e de-ajuns sa spui ca vrei solutii pe net, in timp ce-i critici pe altii, si se vor gasi, macar vreo 4-5 din start, si daca isi pune lumea mintea la contributie, poate chiar vreo 200 de solutii.

      Apreciază

    • Apa trece, pietrele raman said, on septembrie 15, 2016 at 9:58 am

      Otrava din vorbele tale n-o vezi, picasso? Daca ai fi ortodox adevarat, l-ai aprecia, dar asa…

      Ceea ce face acest calugar se cheama marturisire a credintei. Cum altfel vrei sa se faca marturisirea ortodoxiei? Tu ai fi in stare sa te smeresti asa cum s-a smerit el? Dupa postarea aceasta, n-as crede.

      Apreciază

    • alex said, on septembrie 15, 2016 at 1:30 pm

      Stai linistit ca intelepciunea este de la Dumnezeu nu ne trebuie neaparat oameni cu scoala. Ci oameni cu frica de Dumnezeu.
      Uite ce spune in Sfanta Scriptura
      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=12
      Sfânta Evanghelie după Luca
      Capitolul 12

      1. Şi în acelaşi timp, adunându-se mulţime mii şi mii de oameni, încât se călcau unii pe alţii, Iisus a început să vorbească întâi către ucenicii Săi: Feriţi-vă de aluatul fariseilor, care este făţărnicia.
      2. Că nimic nu este acoperit care să nu se descopere şi nimic ascuns care să nu se cunoască.
      3. De aceea, câte aţi spus la întuneric se vor auzi la lumină; şi ceea ce aţi vorbit la ureche, în odăi, se va vesti de pe acoperişuri.
      4. Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeţi de cei care ucid trupul şi după aceasta n-au ce să mai facă.
      5. Vă voi arăta însă de cine să vă temeţi: Temeţi-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeţi.
      6. Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Şi nici una dintre ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu.
      7. Ci şi perii capului vostru, toţi sunt număraţi. Nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.
      8. Şi zic vouă: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, şi Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu.
      9. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.
      10. Oricui va spune vreun cuvânt împotriva Fiului Omului, i se va ierta; dar celui ce va huli împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta.
      11. Iar când vă vor duce în sinagogi şi la dregători şi la stăpâniri nu vă îngrijiţi cum sau ce veţi răspunde, sau ce veţi zice,
      12. Că Duhul Sfânt vă va învăţa chiar în ceasul acela, ce trebuie să spuneţi.

      Apreciază

    • mihai said, on septembrie 16, 2016 at 12:28 pm

      Dute pe blogurile r.i.c, si al lui popa piciorus, ca aceia sunt pe placul tau, si tu esti tot cu treaba pe aici

      Apreciază

  12. Sluga netrebnica said, on septembrie 14, 2016 at 10:58 pm

    De acum, lucrurile se vor aplana, dar nu vor intra pe fagasul ortodox.
    Se va desumfla lupta anti-ecumenista si lupta impotriva pseudo-patriarhilor si impotriva pseudo-episcopilor semnatari la Creta, pentru ca aproape toate mijloacele de informare sunt in mainile masonilor, sunt stapanite si conduse de oculta satanista a lumii acesteia.

    Mai exista doar cateva site-uri cu adevarat ortodoxe. Restul, posturile tv, posturile radio, site-uri, presa scrisa … tot ceea ce exista ca mijloc de informare este demult in mainile dusmanilor ortodoxiei si le folosesc din plin pentru manipulare.

    Episcopii, preotii, monahii si mirenii care vor tine dreapta credinta si nu vor fi in comuniune cu ereticii vor fi marginalizati, li se va taia accesul la a vorbi sau a instiinta si pe altii, vor fi dati afara din Biserici, din manastiri, de peste tot, in asa fel incat sa nu mai se auda deloc invatatura cea dreapta.

    Lucrurile vor inainta si mai tare pe calea lepadarii de credinta.

    Dupa cum au spus unii sfinti, vor veni vremurile cand vor incerca sa ne duca fortat in bisericile apostate, tocmai ca sa fim in comuniune cu ereticii si sa cadem din dreapta credinta.

    Noi trebuie sa tinem in continuare Legea dumnezeiasca a Sfintei Scripturi si a Sfintilor nostri Parinti, ingradindu-ne de orice erezie si de orice pseudo-patriarh si de oricine este in comuniune cu acestia.

    Se dovedeste ca BOR este cea mai plina de lupi in piei de oaie. Toti pseudo-episcopii in frunte cu pseudo-patriarhul Daniel au semnat toate documentele eretice.
    Biserica noastra romana a fost preluata de masoni inca de la schimbarea necanonica a calendarului.

    Iisus Hristos Dumnezeul nostru si Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu sa ne miluiasca, pentru ca traim vremurile lepadarii de credinta. Dupa lepadarea de credinta urmeaza aparitia antihristului si sfarsitul, Judecata finala.

    Apreciază

  13. andrei said, on septembrie 15, 2016 at 12:05 am

    Nu as vrea sa intru in detalii legat de cazul Parintelui Elefterie,care e cunoscut a fi unul extraodinar(Mergand oamenii la spovada la Iustin Parvu,acesta i-a intrebat de unde sunt,iar ei raspunzand ca din Roman..Le-a zis: Pai degeaba mai stati aici,voi il aveti pe parintele Elefterie !)

    Sa nu zic ca in urma pasnicelor rugaminti ale oamenilor de as pastra duhovnicul cativa preoti din cadrul Arhiepiscopiei Romanului afirmau cu tarie ca pe parintele nu il va muta nimeni,daca el doreste sa ramana ,va ramane..

    Si nu a facut parintele nici o cerere scrisa de a fi mutat la capatul lumii.Nu m-as mira daca v-a fi trimis departe de lume,sau sa il izoleze.

    Apreciază

  14. mircea.v said, on septembrie 15, 2016 at 9:05 am

    Sa fie vreo legatura si cu „cretanii” nostri, din zilele noastre ? Ca se potriveste f bine.

    Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel

    Capitolul 1
    1. Pavel, robul lui Dumnezeu şi apostol al lui Iisus Hristos, după credinţa aleşilor lui Dumnezeu şi după cunoştinţa adevărului cel întocmai cu dreapta credinţă,
    2. – Întru nădejdea vieţii veşnice, pe care a făgăduit-o mai înainte de anii veacurilor Dumnezeu, Care nu minte,
    3. Şi Care, la timpul cuvenit, Şi-a făcut cunoscut cuvântul Său, prin propovăduirea încredinţată mie, după porunca Mântuitorului nostru Dumnezeu –
    4. Lui Tit, adevăratul fiu după credinţa cea de obşte: Har, milă şi pace, de la Dumnezeu-Tatăl şi de la Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.
    5. Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi preoţi prin cetăţi, precum ţi-am rânduit:
    6. De este cineva fără de prihană, bărbat al unei femei, având fii credincioşi, nu sub învinuire de desfrânare sau neascultători.
    7. Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, paşnic, nepoftitor de câştig urât,
    8. Ci iubitor de străini, iubitor de bine, înţelept, drept, cuvios, cumpătat,
    9. Ţinându-se de cuvântul cel credincios al învăţăturii, ca să fie destoinic şi să îndemne la învăţătura cea sănătoasă şi să mustre pe cei potrivnici.
    10. Pentru că mulţi sunt răzvrătiţi, grăitori în deşert şi înşelători, mai ales cei din tăierea împrejur,
    11. Cărora trebuie să li se închidă gura ca unora care răzvrătesc case întregi, învăţând, pentru câştig urât, cele ce nu se cuvin.
    12. Unul dintre ei, chiar un prooroc al lor, a rostit: Cretanii sunt pururea mincinoşi, fiare rele, pântece leneşe.
    13. Mărturia aceasta este adevărată; pentru care pricină, mustră-i cu asprime, ca să fie sănătoşi în credinţă,
    14. Şi să nu dea ascultare basmelor iudaiceşti şi poruncilor unor oameni, care se întorc de la adevăr.
    15. Toate sunt curate pentru cei curaţi; iar pentru cei întinaţi şi necredincioşi nimeni nu este curat, ci li s-au întinat lor şi mintea şi cugetul.
    16. Ei mărturisesc că Îl cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele lor Îl tăgăduiesc, urâcioşi fiind, nesupuşi, şi la orice lucru bun, netrebnici.

    ––––––––––

    Asa si astia de acum, marturisesc ca Îl Cunosc pe Dumnezeu, da cu manuta semneaza ca Îl tagaduiesc, uraciosi fiind, nesupusi Tatalui si Fiulu si Sfantului Duh, si la orice lucru bun, netrebnici.

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 15, 2016 at 12:23 pm

      „Cretanii sunt pururea mincinoşi, fiare rele, pântece leneşe”.
      Poate că a fost aleasă Creta ca loc de întrunire a „sfântului şi marelui sinod” al marii apostazii tocmai pentru ca duhul locului să îi ajute pe sinodali să trădeze mai fără remuşcare.
      Oricum, să reţinem avertismentul biblic: „cretanii sunt pururea micinoşi, fiare rele”! Să ne ferim de aşa călăuzitori!

      Apreciază

  15. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 9:08 am

    daca nu avem un parinte cu nume mare nu putem face nimic tre sa ramanem in tacere si ascultare ca noi n-avem creier nici voce…sunrtem prosti si muti….
    te-a pus cineva judecator pe tine??? si daca ar sta calugarul pe net la agatat ar fi strict problema lui nu a ta dar daca sta sa se informeze e laudabil si demn de toata cinstea…decat un calugar care sa zica ca sinodul e mare si sfant, care sa zica ca e totul minunat numai noi sunt neascultatori si cazuti……
    din cauza asta am ajuns aici….ideea calugarului nu e sa faca ascultare oarba DE UN PREOT ERETIC IDEEA LUI E SA LUPTE PANA LA SANGE PT ORTODOXIE SI PT SUFLETUL LUI.(vezi calugarii care au facut ascultare de ioan vekkos in athos)
    intr-adevar ti se strange inima sa privesti videoul…eu fac eforturi sa ma uit sa vad in ce hal am ajuns….dintr-o tara intreaga…. dar pt ei toata cinstea…chiar daca nu rezolva nimic, chiar daca nu i-ar auzi nimeni nu conteaza ei AU FACUT CEVA…fa tu mai mult….sau nu poti ca nu te duce capul..
    unde sunt mai calugarii nostrii?pt ce au jertfit tinetete, neamuri, averi?????????????in momentele astea de graza tot e bine daca mai sta un calugar pe net si zice nu ecumenismului ca are sanse sa-l auda mai multi decat daca ar fi pe strada
    pt tine pare patetic…un circ ieftin si trist dar treaba e ca nu parerea ta conteaza ci a …..ALTCUIVA Care asteapta….si asteapta….si asteapta………

    Apreciază

  16. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 9:43 am

    calugarul zilelor noastre merge fericit prin tara si cand vede alte manastiri mai saracute zice „ei vezi astia nu au rugaciune ca noi, ce vrei ma asta este noi suntem binecuvantati ai vazut ce avem acolo si ce o sa mai facem…….” de parca ascultarea lor nu ar fi saracia ci strangerea de fonduri si daca ar stii ce pret au banii aia……….
    despre sinod, cu toate ca e o discutie pe care ar vrea sa o evite mai bine(nu au voie sa vb) dar totusi cu mari eforturi intra in joc si declara pompos da ma ar fi ceva cu sinodul asta…..am auzit ca ne vor aduce eretici in manastire sa slujeasca dar m-am gandit sa ii lasam sa slujeasca si noi nu participam ca macar salvam manastirea ….ei si pana la urma sa fie cum zice parintele ca el e desavarsit……….orice-ar zice el asta facem….si am vazut…….

    Apreciază

  17. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 9:59 am

    si tot despre calugarul zilelor noastre care se dezgusta cand vine pe la rude si nu gaseste luxul din manastire…au chestia asta cu plimbatul deci inteleg ca stau inchisi acolo cu toate ca cel putin o data pe an ii duce ori in grecia ori in ucraina plus prin tara…si zic au chestia asta sa-i duci pe la manastiri si pana aici e totul bn dar nu le pasa ca poti nu poti deci nu se poate te faci luntre si punte si te duci si daca nu m-am dus o data pur si simplu nu am putut a mers imbufnata cu mine la bisericutza mea din cartier a stat suparata si la uin moment dat zice „of, m-ai adus aici in iadul asta”……..au trecut ani buni de atunci si tot….
    ma gandeam mereu cum e posibil sa cada un calugar cu atata rugaciune de noapte ascultare, renuntari…mereu ziceam ca daca un calugar nu se mantuiesti un miream nici atat ……deja stiindu-ma atat de departe……dar ma gandesc ca nu avem dreptul sa deznadajduim orice-ar fi………
    am scris astea cu durere pt suflete dragi mie pe care nu le mai recunosc, pt toate sufletele care se pierd si ….n-ar trebui………

    Apreciază

  18. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 10:38 am

    si tot despre calugarul zilelor noastre circula pe la maici o carte care le inchide gura de tot cu o maica care a facut voluntariat prin india in acelasi timp cu „maica” teresa, Gavrilia parca se numea si maica asta se jertfea f mult ingrijind leprosi dar NU marturisea ortodoxia pt ca nu voia sa dea margaritare la porci si daca o intreba cineva de ce nu a invatat limba lor sa poata sa le vorbeasca despre Ortodoxie ca ii salta catolica ea raspundea ca stie trei limbaje: limbajul rugaciunii, al dragostei si al semnelor vorbea prin semne …si ca ea dadea exemplu prin jertfa si viata ei fara sa fie nevoie sa vorbeasca…..(.deci sa stai pe internet sa urmaresti evenimentele e inadmisibil dar sa mai si comentezi este cadere grea……..)
    i-am zis bre sa spui despre tine ca ai limbajul dragostei si al rugaciuni……….cam greu si sa stai sa vezi cum moare omu langa tine (ii convertea teresina), si tu sa stai sa te uiti ca sa nu dai margaritarele porcilor……..

    Apreciază

  19. picasso said, on septembrie 15, 2016 at 2:39 pm

    CĂLUGĂRAȘUL ASTA AR FI BINE SA FACA O SCOALA PROFESIONALA SI SA NU MAI BATA CAMPII.

    IN GRECIA PREOTII CARE AU COMBATUT SINODUL ERETIC , DA ?!!! SUNT SFINTI IN VIATA !!! PUTEM SĂ-I URMĂM CU ÎNCREDERE !!!

    ÎMI DORESC OAMENI CU ACEEAȘI VERTICALITATE ȘI SOBRIETATE ȘI IN ROMANIA. DESPRE ASTA ESTE VORBA… !!!!!!!!!!!!!!

    CIRCUL DIN ROMANIA NE TRAGE IN JOS. DACA VOI SUNTETI INCANTATI DE ASEMENEA MANISEFTARI ANTIECUMENISTE DIN ROMANIA, INSEAMNA CA SUNTEM DEJA CU TOTII ECUMENISTI. CIRCUL PE CARE IL PROPUNEM NOI CA SI COMUNITATE ORRTODOXA COMAPARTIV CU ORTODOXIA GREACA…

    NOI SUNTEM CU KICHIUL, CU MANELELE, CU CIRCUL… IAR EI CU DOGMATICA ORTODOXA, CU ANALIZA ORTODOXA, CU RUGACIUNEA… CU SUBTILITATILE.

    NOI COPIEM TREI IDEI DE PE NET… SI GATA HAI LA PROTEST… MI-E RUSINE DE ORTODOXIA ROMANA ATAT DE FARISEICA. SI ECUMENISTII SUNT MINCINOSI DAR SI PROTESTATARII HABARNIȘTI,

    Apreciază

    • ban said, on septembrie 15, 2016 at 4:03 pm

      Tonitza, vad ca te plictisesti, ia citeste tu vietile sfintilor, sa vezi care-i atitudinea corecta. Noi incercam acilea sa te facem mai destept, da recunosc, avem mult de munca. Mai ales cu infiltratii ca tine.

      Apreciază

  20. picasso said, on septembrie 15, 2016 at 2:42 pm

    In jurul acestor oameni sa ne adunam. Atunci vom deveni o comunitate ortodoxa de care le va fi frica. Asemenea oameni sa ne fie model. Doamne ajuta.

    Apreciază

  21. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 4:52 pm

    ma baiete fa tu mai mult…fiecare cum poate…ce o babutza nu poate sa strige in caz de erezie?????Ar fi bine, minunat sa avem marturisitori darji scoliti si sobrii dar de….Dumnezeu nu se uita la fata omului……..stii cum e cu banutu vaduvei sarace……face mai mult decat bogatia altora…,…bre boierule scurt si la obiect: EREZIE !!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  22. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 5:10 pm

    „picasso” auzi?!?! chiar ma gandeam odata ce criterii de evaluare or sta la baza alegerii acestui „nume”……

    Apreciază

  23. picasso said, on septembrie 15, 2016 at 9:38 pm

    Ilioara nu duce discuția în derizoriu!!! Aștept un protest antiecumenist asemen preotilor din Grecia pe care noi ii invocam. M-as bucura sa ame un ierarh ortodox roman antisinod. M-AȘ BUCURA SĂ ARĂTĂM CĂ ADEVARUL ESTE DE PARTEA NOASTRĂ. DEMNI !!!

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 15, 2016 at 10:48 pm

      Şi noi ne-am bucura să avem un protest antiecumenist susţinut de teologi şi ierarhi cu autoritate, maeştri în oratorie şi în dogme. Însă realitatea e că nu avem, ci toţi tac mâlc sau laudă sinodul.
      Deci, nu ai vrea să te raportezi la realitate, în loc să ne prezinţi ficţiuni şi deziderate?
      În condiţiile date, mai bine să tacă toţi, că nu-s la nivelul pe care-l doreşti? Tocmai în puţinii mărturisitori, fiecare după puterea lui, ţi-ai găsit să arunci insistent pietre şi dispreţ? Chiar nu găseşti nimic de apreciat la ei, ci doar de judecat? Eşti sigur că, punându-te de-a curmezişul îndemnului Sf. Theodor Studitul referitor la datoria ORICĂRUI CREŞTIN de a apăra credinţa la vreme de primejdie, vorbeşte prin tine Duhul Sfânt?

      Apreciază

    • ban said, on septembrie 15, 2016 at 11:15 pm

      Demn a fost si pe 10.09. Nedemn il vad ”unii”.

      Apreciază

    • marinela said, on septembrie 18, 2016 at 11:47 pm

      picasso
      Poti s-astepti tu mult si bine,ca n-ai sa vezi curind asa ceva din partea preotilor ,pt ca sint fff putini cei marturisitori,iar acestia n-au putere sa lupte fatis ,ca sint anihilati rapid prin diverse pedepse din partea iereziarhilor lor.Cit priveste un ierarh marturisitor sau mai multi,iar e o problema ,ca nu s-a gasit pina acum niciunul(exceptind pe PS Longhin) , sa iasa in fata la propovaduirea Adevarului,ci stau toti ascunsi ca sobolanii,de frica pierderii tronurilor arhieresti.Concluzie:n-au ramas sa propovaduiasca cu curaj,decit cei citiva calugarasi ,cum le zici tu si alti mireni pe linga,dar care fac cinste Ortodoxiei – si nu rusine,cum sustii tu in gura mare – asa putini citi au fost la acel protest.Axios!

      Apreciază

  24. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 10:59 pm

    dragutza mea din pacate nu e cazul sa mai asteptam nimic de la ceilalti…..Discutiile sunt inutile si paguboase pt ca ei sunt foarte vicleni, sunt imbatraniti in viclenii si joaca murdar in sensul ca mint, manipuleaza schimba placa si asa mai departe. Discutii au fost si vor mai fi dar ei chiar daca tind sa recunoasca sau lasa sa para ca se mai gandesc SE INTORC SI LOVESC DIN NOU…Deci miza e foarte mare….Au fost discutii si argumente foarte bune si pana la urma nu e cazul s-o lungim la infinit…eu am urmarit si declaratiile celor care au intrerupt si in tara si in Athos si ale celor care au intrerupt pomeniri de-a lungul timpului si nu mi se pare ca e atat de mult de spus, cateva canoane si exemple dar pana la urma crede-ma ca in acesti 2000 de ani cei care au marturisit nu au facut lucrari de diploma pline de filosofii si rationalisme…ideea este ca NU SE POATE ADMITE erezia in biserica Ortodoxa si daca pana acum a fost grav tot ce au facut de data asta au intrecut masura Mai deci sa faca SINOD mai deci ma fac inteleasa SINOD ORTODOX???????????? in care sa legalizeze toata spurcaciunea lor. Cica nu s-a umblat la dogma dar L-au facut pe Hristos om acceptand tartorii (martorii lui Iehova) si asa mai departe n-are rost sa-ti spun oricum stii si tu..nici nu stiu ce ma scarbeste mai mult…..
    Deci in concluzie atata timp cat preotii care pomenesc pentru a apara biserica se pare ca semneaza PE ASCUNS SUPUNERE nu stiu despre ce mai vorbim. Ideea ar fi sa incercam sa ii trezim pe fratii nostrii si crede-ma ca acum cartea se joaca in fata lui Dumnezeu nu a astura. Ca rad ei sau ce parere au sau ce zic despre noi ma lasa rece o sa le cada rasul pe cap si pana la urma o sa vedem cine va rade la urma…. Deci in fata lui Dumnezeu demnitatea asta despre care vorbesti tu seamana mai mult a fudulie…..am ajuns in punctul in care argumentele sunt inutile…Zici ca grecii au protestat asa si? Ce au rezolvat? Singura noastra scapare si speranta este Dumnezeu si El este singurul Care „va vorbi” pentru noi…..

    Apreciază

  25. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 11:14 pm

    de fapt raspunsul era unul mai scurt gandeste-te ca stai la masa cu cineva si iti pune in farfurie tot felul de mizerii si te batjocoreste, ba mai mult gandeste-te ca vine si-ti batjocoreste si ucide familiarii ba chiar si mai mult IL batjocoreste pe Dumnezeu tu ce faci? te gandesti la demnitate si reguli de protocol?????

    Apreciază

  26. […] Iata decizia IPS Ioachim Bacauanul pentru Parintele Elefterie Tarcuta: LA FRIG, ca-i batran si poate… […]

    Apreciază

  27. […] Iata decizia IPS Ioachim Bacauanul pentru Parintele Elefterie Tarcuta: LA FRIG, ca-i batran si poate… […]

    Apreciază

  28. […] Iata decizia IPS Ioachim Bacauanul pentru Parintele Elefterie Tarcuta: LA FRIG, ca-i batran si poate… […]

    Apreciază

  29. […] Iata decizia IPS Ioachim Bacauanul pentru Parintele Elefterie Tarcuta: LA FRIG, ca-i batran si poate… […]

    Apreciază

  30. […] Iata decizia IPS Ioachim Bacauanul pentru Parintele Elefterie Tarcuta: LA FRIG, ca-i batran si poate… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.