SACCSIV – blog ortodox

Arafat: Românii trebuie sa-si facă provizii de alimente si apa

Posted in Uncategorized by saccsiv on August 29, 2016

   Iata ce putem citi la Raed Arafat avertizează: Românii să îşi facă provizii de hrană şi apă de pe DCNews:

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, susține că oamenii care locuiesc în zonele seismice ar trebui să aibă provizii de apă și mâncare neperisabilă pentru 3-4 zile, astfel încât comunitatea să-i poată susține pe cei care ar rămâne fără locuință în cazul unui cutremur, până când autoritățile se ocupă cu salvarea de vieți omenești.

„Pe noi ne-a şocat, a fost o ştire mare că nemţii au recomandat populației să-și facă provizii pentru 10 zile. Este o normalitate, mai ales în zone seismice”, a declarat Raed Arafat la Digi 24, acesta dând exemplul Statelor Unite și al Japoniei.

„Dacă se întâmplă așa ceva (un cutremur, n.r.), principalul rol al statului este salvarea de vieți și va fi concentrat pe acest lucru. Paralel cu asta, statul va fi concentrat pe refacerea tututor aspectelor guvernării, funcționării statului – utilități, comunicații, sisteme de coordonare. Toate aceste aspecte sunt prioritatea statului în caz de cutremur. Comunitatea trebuie să fie pregătită pentru o perioadă de cel puțin 2-3 zile să supraviețuiască. Dacă nu e nimeni rănit, dacă nu mai au casă, să aibă posibilitatea comunitatea respectivă să-și mențină oamenii în condiții cât de cât acceptabile, dar concentrându-se pe salvarea de vieți. Lucru care se întâmplă acum în Italia”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Comentariu saccsiv:

La prima vedere pare normal ce zice. Nu-i rau sa ai in casa apa, mancare si medicamente pe mai multe zile. Din multe motive si oriunde pe Pamant te-ai afla.

Insa Arafat a zis o vorba extrem de suspecta:

„Pe noi ne-a şocat, a fost o ştire mare că nemţii au recomandat populației să-și facă provizii pentru 10 zile. Este o normalitate, mai ales în zone seismice.”

Doar ca Germania nu e in zona seismica si nu din motiv de cutremur au impus aceste masuri:

GERMANIA: Populatia va fi obligata sa faca rezerve de hrana (10 zile) si de apa (5 zile)

Germania: ARMATA OBLIGATORIE …

Apoi, daca in Romania vine un cutremur mare si dispar localitati, precum in Italia, cu ce ajuta daca ai in casa apa, mancare si medicamente, daca totul se transforma intr-un morman de moloz in care eventual tu supravietuiesti pitit intr-un triunghi al vietii?

Nu cumva la noi in Romania doar e invocat cutremurul, dar de fapt realul motiv e altul?

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Un prost said, on August 29, 2016 at 10:38 am

  Buna ziua!
  Va rog sa imi indicati o rugaciune pentru intoarcerea la dreapta credinta a aproapelui. Sa nu mai rataceasca prin ateism, agnosticism… Multumesc!

  Apreciază

  • Constanta said, on August 29, 2016 at 12:22 pm

   Acatistul Maicii Domnului de la Poceaev.

   Icoana Maicii Domnului de la Poceaev a adus la dreapta credinta pe multi, si sunt minuni legate de aceasta. Este cunoscuta si pentru ca ajuta la intoarcerea din erezii.

   Apreciază

   • Constanta said, on August 29, 2016 at 12:32 pm

    Frate Vasile, am si acatistul daca intereseaza, dar nu am posibilitatea sa-l pun pe comentariu din cauza formatului. Pot sa ti-l trimit prin mail, daca este nevoie.

    Apreciază

  • Constanta said, on August 29, 2016 at 12:28 pm

   ICOANA MAICII DOMNULUI DE LA LAVRA POCEAEV
   (Vinerea din Săptămâna Luminată, 23 iulie și 8 septembrie)


   PARACLISUL ICOANEI MAICII DOMNULUI DE LA POCEAEV

   Troparul

   Apărătoare Doamnă, a popoarelor creştine şi a ţării noastre de toţi ştiută izbăvitoare, cântări de laudă îţi aducem noi, credincioşii, adunaţi pe sfântul tău munte, iar tu, ca ceea ce ai negrăită milă, o, Stăpână Născătoare de Dumnezeu, să nu lepezi rugăciunile noastre înălţate înaintea chipului tău celui făcător de minuni, ca întru umilinţa inimii să te lăudăm: Bucură-Te, lauda Poceavului, nădejdea şi mângâierea a toată lumea!

   Canonul Maicii Domnului
   Cântarea I

   Pe Faraon, cel ce se purta în car, l-a cufundat toiagul lui ,,Moise, cel ce a făcut minuni oarecând, în chipul Crucii lovind şi despărţind marea şi pe Israel fugăritul şi mergătorul pedestru l-a izbăvit; pe cel ce cântă cântare lui Dumnezeu”.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Cu ce cununi de cântări vom împodobi a Ta prea slăvită icoană, solitoarea mântuirii în primejdii sau cu ce gând vom cuteza a ne înălţa întru lumina laudelor îngereşti spre a-ţi culege raze de cântări ? Căzând cu umilinţă la pământ, îndrăznim a-Ţi aduce spice de mulţumiri ca acestea: Bucură-Te, Spicul din Care am cules toţi Rodul mântuirii.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Nu înceta a mijloci pentru noi mare milă, căci timpul este înaintat şi noi ţinuţi de legăturile păcatelor; cu rugăciunea Ta sfărâmă lanţurile patimilor noastre, ca să alergăm spre limanul cel dorit al pocăinţei.

   Stih: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Cu multă dragoste credincioşii din toate părţile pământului aduc Ţie mulţumiri prisositoare pentru mijlocirile Tale, iar noi cu credinţă cerem să ne dăruieşti mila cea bogată a Stăpânului.

   Stih: Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Pe Cel fără de ani L-ai adus sub negura anilor, ca să cheme întru lumina neapusă pe toţi cei ce Te cinstesc pe Tine.

   Cântarea a III-a

   ,,Tu eşti tăria mea, Doamne, Tu şi puterea mea, Tu, Dumnezeul meu, Tu bucuria mea, Cel Ce n-ai lăsat sânurile părinteşti şi a noastră sărăcie ai cercetat-o. Pentru aceasta, cu profetul Avacum, strig către Tine: Slavă puterii Tale, iubitorule de oameni.”

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Fratele Anei s-a vindecat prin rugăciunea Ta de cumplita boala de ochi, iar eu, cel ce am orbit la ochiii sufletului din pricina multor păcate, cer de la tine lumina pocăinţei.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   De lanţurile păcatelor fiind ţinut, chem ajutorul Tău Fecioară, ca să Te înduri de neputinţa mea şi să îmi dai cele de trebuinţă mântuirii sufletului.

   Stih: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Râurile minunilor Tale nicicând să sece Preacurată, căci cu adevărat nu lepezi gândurile celor ce se mărturisesc Ţie cu umilinţă şi aşteaptă revărsarea milei Domnului.

   Stih: Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Născut-ai pe Cel mai presus de ceruri, pe Cel pe Care îngerii nu încetează a-L slăvi în minunate cântări.

   Apoi aceste stihiri:

   Fiind Tu solitoare tare mântuirii robilor Tăi, adu-Ţi aminte de cei ce cu dragoste aleargă la a Ta mijlocire, nădăjduind spre iertarea păcatelor şi împăcare cu Stăpânul Hristos.

   Maica Luminii, inima mea cea întunecată de păcat o luminează şi arată gândurilor mele cărările pocăinţei.

   Sedealna

   Cu flori de cântări să O lăudăm pe Cununa vieţii noastre, pe Singura Născătoare a Cuvântului şi Ceea Ce răsare tuturor razele milostivirii.

   Cântarea a IV-a

   ,,Nepăzind poruncile Tale Stăpâne, cu mintea mea intrând în patimile desfătărilor, am fost golit de har şi pentru răni zac gol; ci mă rog Ţie, Mântuitorule, mântuieşte-mă !”

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   De vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi pururea ai apărat poporul Tău cu acoperământul rugăciunilor Tale, de care nu ne lipsi nici pe noi.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Razele darurilor Tale să ne strălucească şi nouă, celor ce suntem cuprinşi de întunericul necazurilor celor de multe feluri.

   Stih: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Îmblânzeşte pornirile patimilor noastre şi ridică mintea noastră la lumina cunoştinţei de Dumnezeu, prin a Ta grabnică mijlocire către Stăpânul.

   Stih: Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Prin valurile ispitelor înotând eu, chem adâncul milostivirii Tale celei negrăite, Comoara a bunelor noastre doriri.

   Cântarea a V-a

   ,,Căutând cu ochiul Tău cel neadormit, milostiveşte-Te spre mine, cel cuprins de dormitarea trândăviei, şi care slujesc somnului desfătărilor în patul patimilor; Cel Ce ţi-ai plecat capul pe Cruce şi Te-ai trezit de bunăvoie, micşorând Hristoase, noaptea păcatului, Cel Ce eşti lumina dreptăţii”.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Dat-ai lumii icoana Ta cea de multe minuni izvorâtoare spre întoarcerea la credinţă a celor pierduţi şi spre mântuirea multor suflete ce zăceau în robia păcatelor.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Cu săgeţile rugăciunii Tale alungă de la faţa noastră pe toţi vrăjmaşii nevăzuţi şi primeşte de la nevrednicii tăi robi cununa cântărilor de laudă.

   Stih: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Fulgerul rugăciunii Tale să brăzdeze cerul sufletelor noastre, risipind întunericul neştiinţei celei ce ne ţine departe de Soarele dreptăţii.

   Stih: Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
   Pe Cruce văzând răstignit pe Viaţa lumii, Te-ai rănit de sabia întristării, aşteptând să răsară din mormânt Bucuria lumii .

   Cântarea a VI-a

   Rugăciunea mea voi vărsa către Domnul şi Lui voi spune mâhnirile mele; că sufletul meu s-a umplut de răutăţi şi viaţa mea s-a apropiat de iad. Dar ca Iona mă rog: Dumnezeule, din stricăciune scoate-mă.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Monahul căruia i se tăiase capul l-a pus înaintea icoanei tale, uimind pe toţi de purtarea Ta de grijă, a Celei Ce ai primit jertfa lui mucenicească.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Din mâinile celor nelegiuiţi ai luat icoana ta, dăruindu-o pentru totdeauna mănăstirii Poceaev, întru care monahii şi îngerii Îţi aduc laolaltă cântări de laudă.

   Stih: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Pe mulţi bolnavi ai vindecat şi ai făcut să înflorească nădejdea însufletele cele bântuite de întristare.

   Stih: Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Cu acoperământul rugăciunilor Tale păzeşte-ne pe noi de viforul cel greu de răbdat al ispitelor şi ne povăţuieşte către vieţuirea cea smerită.

   Apoi aceste stihiri:

   Fii nouă mijlocitoare în ceasul necazurilor noastre şi deasupra valurilor grijilor ne ridică, Preacurată, Ceea Ce ai născut lumii întru feciorie pe Adâncul Cel Nemăsurat al păcii.
   Preacurată, care, prin cuvânt, negrăit ai născut pe Cuvântul în zilele cele mai de apoi, roagă-te Lui, ca Una Ce ai îndrăznire de Maică.

   Condacul

   O, Preaslăvită Maică a lui Hristos Dumnezeu, căreia ţi s-au încredinţat ca fii toate neamurile creştine, nu ne pricepem noi, păcătoşii, să-ţi aducem laude cu vrednicie, dar fiind biruiţi de dragostea cea către tine şi ridicând ochii noştri la chipul tău cel făcător de minuni, te rugăm: nu ne lăsa pe noi, fiii tăi cei aflaţi în lupte şi în nevoi,care credem fierbinte în ajutorul tău şi Îi cântăm Fiului tău: Aliluia!

   Prochimenul :

   Evanghelia

   Stih: Miluieste-ma, Dumnezeule…

   Slavă… glas 2:

   Pentru rugăciunile Apostolilor Tăi, Milostive, curaţeşte mulţimea greşelilor noastre.

   Şi acum…

   Pentru rugaciunile Născătoarei de Dumnezeu, Milostive, curățește mulțimea greșalelor noastre.
   Stihira

   Stih: Miluiește-ne, Dumnezeule, după mare mila Ta si după mulțimea îndurărilor Tale curățeste fărădelegile noastre.

   Oglinda fecioriei, lauda monahilor, scutul de mântuire al orbilor, dă-ne nouă a ajunge la limanul mântuirii în corabia rugăciunilor Tale.

   Mantuieste, Dumnezeule, poporul Tau si binecuvinteaza mostenirea Ta, cerceteaza lumea Ta cu mila si cu indurari, inalta fruntea crestinilor ortodocsi si trimite peste noi milele Tale cele bogate; pentru rugaciunile Preacuratei Stapanei noastre, Născătoarei de Dumnezeu si pururea Fecioarei Maria; cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci; cu ocrotirile cinstitelor, cerestilor netrupesti Puteri; pentru rugaciunile cinstitului, maritului Prooroc, Inaintemergatorului si Botezatorului Ioan; ale Sfintilor, maritilor si intru tot laudatilor Apostoli; ale tuturor sfintilor sfintitilor ierarhi; ale sfintilor, maritilor si bunilor biruitori mucenici; ale preacuviosilor si de Dumnezeu purtatorilor Parintilor nostri, ale Sfintilor (N), a caror pomenire o savarsim, ale sfintilor si dreptilor dumnezeiesti Parinti Ioachim si Ana si pentru ale tuturor sfintilor; rugamu-ne, Mult-milostive Doamne, auzi-ne pe noi pacatosii, care ne rugam Tie, si ne miluieste pe noi.

   Doamne, miluieste (de 12 ori).

   Cântarea a VII-a

   Chipului celui de aur neînchinându-se tinerii lui Avraam, s-au lămurit ca aurul în topitoare; că, în cuptorul cel de foc, ca într-o cămară luminată, dănţuiau, cântând: Binecuvântat eşti, Dumnezeul părinţilor noştri !”

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Pe copilul cel mort l-ai înviat, milostivindu-te de lacrimile celor de aproape, iar acum sufletele noastre omorâte de păcat le înviază Curată, ridicându-le din căderea cea de mult timp.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Pe cel paralizat l-ai ridicat, încă redându-i şi vederea, spre bucuria celor ce slăvesc minunile Tale neîncetat.

   Stih: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
   Pe bărbatul cel mort care urma să fie îngropat l-ai înviat, ca să sprijine familia îndurerată, iar, noi, rămândând uimiţi de minunile Tale, mai cu nădejde cerem Ţie mila Ta cea bogată.

   Stih: Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Uşa mântuirii deschide-mi mie, Ceea Ce prin naşterea Ta ai făcut să se închidă porţile cele de durere.

   Cântarea a VIII-a

   ,,Văzându-Te soarele întins pe Cruce, şi-a strâns razele şi tot pământul s-a clătinat cu cutremur, Împărate al tuturor, văzându-Te de voie pătimind, Cel Ce eşti din fire nepătimitor. Pentru aceasta, Te rog Hristoase: Tămăduieşte ca un doctor patimile sufletului meu !”

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Munte înalt pe Tine Te cunoaştem, Ceea Ce ai înălţat pe cei căzuţi în groapa deznădăjduirii şi i-ai îndreptat către viaţa cea mai bună.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Scoate din nevoi pe cei ce aleargă la Tine şi norul ispitelor îl spulberă cu fulgerul cel grabnic al purtării Tale de grijă.

   Stih: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Liniştea celor tulburaţi de ispite, Lumina monahilor, Cercetarea celor bolnavi, nu trece cu vederea rugăciunile robilor Tăi celor necăjiţi.
   Stih: Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Cu scutul rugăciunii Tale păzeşte de săgeţile celui viclean pe cei ce Te cinstesc pe Tine şi se întrarmează cu porunca dragostei faţă de toţi oamenii.
   Cântarea a IX-a

   Eva adică, prin păcatul neascultării, blestem înăuntru a adus, iar Tu Fecioară de Dumnezeu Născătoare, prin odrasla purtării în pântece, lumii binecuvântare ai înflorit; pentru aceasta toţi Te slăvim.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Când voi sta la judecată înaintea Stăpânului Hristos, să fii mie Apărătoare, izgonind pe vrăjmaşii care caută să mă tragă în adâncul cel mai de jos al întunericului.

   Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.

   Morţii iarăşi au fost întorşi la viaţă, bolnavii s-au vindecat, cei neputincioşi au primit întărire, cei deznădăjduiţi au luat paharul bucuriei, iar noi toţi luăm întărire duhovnicească, ştiindu-Te ocrotitoare a noastră în toată vremea.

   Stih: Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

   Veseleşte-Te, Preacurată, Ceea Ce prin naşterea Ta ai făcut să înceteze moartea cea veşnică şi bucurie ai adus în sufletele biruite de întristare.

   Stih: Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   Cărarea poruncilor Domnului mie îmi arată, Ceea Ce Te-ai arătat cale de mântuire multor sufletele rătăcite prin pustia patimilor.

   Cuvine-se cu adevărat să Te fericim pe Tine, Născătoare de Dumnezeu, Cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea Ce eşti mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii, Care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe Tine, Cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, Te mărim.
   Bucură-Te, izvor nesecat de rugăciune, bucuria iubitorilor de înţelepciune, ridicarea celor din groapa păcatului, lumina călătorilor, bucuria îngerilor şi oamenilor mângâiere.

   Umbreşte-mă pe mine cu razele rugăciunii Tale, Ceea Ce ai născut pe Soarele dreptăţii, Cel Ce răsare tuturor lumina mântuirii.

   Cu psalmi şi cu cântări înconjurăm icoana Ta cea de minuni izvorâtoare, nădăjduim să luăm plinirea cererilor spre mântuire.

   Din lanţurile bolilor ne slobozeşte pe noi, Ceea Ce ai născut pe Cel ce a ridicat din neputinţă multe suflete, dăruindu-le şi darul mântuirii.

   Casă a Înţelepciunii, cu pietrele rugăciunii Tale întăreşte şi turnul inimii mele spre a aduce Ţie laude prisositoare.

   Prin uşa morţii ai trecut, dar cu trupul ai fost ridicată la cer de Fiul tău; deci, trece-ne şi pe noi din moartea păcatului la viaţa cea încununată de faptele mântuirii.

   Cetele puterilor netrupeşti, cu Botezătorul, cu Apostolii lui Hristos şi cu Născătoarea de Dumnezeu Maria, faceţi rugăciune ca să ne mântuim.

   Sfinte Dumnezeule…Preasfanta Treime…Tatal nostru…
   Primit-ai prin Arhanghel vestea slobozirii lumii din întunericul osândirii, iar noi, cei ce aducem Ţie cereri şi rugăciuni cu umilinţă, aşteptăm vestea cea bună a mântuirii.

   Icoana Ta este mare mângâiere lumii şi pavăză tare credincioşilor, căci nu treci cu vederea glasurile cele smerite de rugăciune ale robilor Tăi.

   Stăpână, primeşte rugăciunile robilor Tăi şi ne izbaveşte pe noi de toată nevoia şi necazul.

   Toata nădejdea mea spre Tine o pun, Maica lui Dumnezeu, pazeste-mă sub sfânt acoperământul Tău.

   RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI DE LA POCEAEV

   O, Izvorule luminat al minunilor, cine poate măsura curgerea darurilor Tale de care ne-am împărtăşit noi, nevrednicii, cei ce înotam fără nădejde în marea păcatelor. Cu adevărat, razele milostivirilor Tale au strălucit asupra tuturor, şi asupra celor buni şi asupra celor răi, întorcând inimile împietrite spre privirea frumuseţii dumnezeieşti.

   Făcutu-Te-ai Preacurată, Izvor de binecuvântare celor ce se nevoiesc pe calea mântuirii, Sabie a rugăciunii pentru cei ce luptă împotriva duhurilor răutăţii, Grădină plină de miresmele darurilor pentru cei ce caută nectarul cuvintelor dumnezeieşti, Toiag strălucitor celor ce merg prin noaptea neputinţelor, Mângâiere sufletelor rănite de ascuţişul păcatelor, Strajă nebiruită celor ce îţi odihnesc gândul întru cugetarea la cele cereşti, Carte nescrisă a iubirii pentru cei însetaţi de mângâiere duhovnicească, Munte înalt al rugăciunii pentru cei aflaţi în călătoria de desăvârşire, Oglindă minunată întru care se zugrăvesc tainele neapropiate minţilor îngereşti, Vas al Apei Celei vii pentru cei însetaţi de îndumnezeire, Cărare sfinţită pentru cei ce-şi poartă paşii spre înălţimile cereşti, Izvor de tămăduiri pururea curgător pentru cei istoviţi de neputinţe trupeşti.
   Dar ce laudă vrednică de înălţimea desăvârşirii Tale vom putea aduce, noi, nevrednicii, când şi minţile îngereşti cad întru uimire şi nu pot să laude măreţia slavei cu care ai fost încununată de Mâna Ziditorului ? Nu ne pricepem mai mult a grăi cele dumnezeieşti, noi, cei ce nici măcar nu am pus început întru rugăciune.

   Dar ca să nu ne arătăm nemulţumitori darului Tău, îndrăznim a aduce înaintea Ta mulţumirea noastră cea nevrednică de răsplătirea Ta, căzând înaintea Ta cu credinţă: Bucură-Te, Maică Preasfântă, Ceea ce ai oprit năvălirea vrăjmaşilor şi din cursele ispititorilor nevăzuţi scoţi pe cei ce Te cheamă cu glas tare de rugăciune dintru adâncul inimii, bucură-Te, că pe calea dreptei credinţe aduci pe cei rătăciţi în noaptea ereziilor şi vălul întunecat al necredinţei îl iei de pe mintea noastră, ca să vedem înţelegător cu ochii minţii strălucirea razelor înţelepciunii Soarelui dreptăţii, bucură-Te, Liman binecuvântat la care se odihnesc toţi cei osteniţi de cugetarea cea lumească.

   Nu ne lăsa pe noi până în sfârşit, izgonind de la noi toată năvala gândurilor răutăţii. Cu braţul Tău milostiv să ne duci pe noi în cămările cereşti, încă de pe pământ aşezându-ne pe toţi la masa rugăciunii spre îndulcirea de înţelegerile cele cereşti. Mărire Ţie, Celei Ce cauţi pe toţi cei din întunericul ispitelor şi îi ridici iar la lumina milostivirii dumnezeieşti !

   Apreciat de 1 persoană

   • mihaela said, on August 29, 2016 at 1:30 pm

    Evanghelia!? Care dintre evanghelii se citeste la acest paraclis?

    Apreciază

   • Constanta said, on August 29, 2016 at 2:55 pm

    @ mihaela

    Nu stiu care dintre Evanghelii. Probabil cea care se citeste totdeauna cand este o sarbatoare dedicata Maicii Domnului : Marta si Maria.

    Apreciază

  • unu1 said, on August 29, 2016 at 2:39 pm

   @ Un prost

   Dupa cum zic Sfintii Parinti, rugaciunea cea mai scurta e mai eficienta; ideea e sa fie facuta cu mintea in inima.

   Rugaciunea Parintelui Gherontie Puiu:
   „Doamne, întoarce-i la bunătate şi la rugăciune pe toţi vrăjmaşii mei! AMIN!”
   Cred ca poti inlocui „vrajmas” cu „aproapele” si e la fel de eficienta.

   Doamne Ajuta!!!
   –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

   P.S.
   ARTICOLUL INTREG

   RUGACIUNEA PARINTELUI GHERONTIE PUIU – PENTRU ORICE DORINTA

   „Într-o noapte, pe când dormeam”, povesteşte părintele Gherontie, stareţul mânăstirii Caraiman – o mânăstire din Buşteni, judeţul Prahova, „m-am trezit cu un bileţel în mână. N-am ştiut niciodată cine l-a scris şi cum a ajuns la mine. Era dintr-o hârtie obişnuită, dar scrisul nu era desluşit; de-abia am putut să-l descifrez, de parcă erau litere chinezeşti. Si după ce l-am desluşit, am găsit în el scrisă o rugăciune. Aceasta:

   „Doamne, întoarce-i la bunătate şi la rugăciune pe toţi vrăjmaşii mei”. AMIN! „

   Şi mai scria acolo că trebuie spusă, cu credinţă, de 30 de ori pe zi, vreme de 40 de zile, şi că îndeplineşte orice dorinţă a celui ce o rosteşte. „

   VA ROG, TOTI CEI CARE AVETI PROBLEME DE ORICE FEL,SA SPUNET CU CREDINTA ACEASTA RUGACIUNE DE 30 DE ORI PE ZI ,TIMP DE 40 DE ZILE SI MAICA DOMNULUI VA FACE MINUNI !

   Apreciază

  • cosminmatiu said, on August 29, 2016 at 6:23 pm

   Acatistul sfintilor Trei Ierarhi

   Apreciază

 2. Iuliana said, on August 29, 2016 at 11:29 am

  Nemtii fac simulare de razboi,dar sa te aprovizionezi pt zilele cate ai sa stai sub daramaturi…e ciudat.Imi fac un scenariu stand sun betoane si cautand apa si hrana..Nu am auzit pe supravietuitorii cutremurelor zicand asa ceva,dar am vazut ca foloseste sa ai telefonul cu tine,in pat:maicuta catolica care dadea sms-uri de sub daramaturi si au localizat-o si au salvat-o.Prin extindere,as spune sa dormim cu apa la pat,alimente,medicamente…

  Apreciază

  • Iuliana said, on August 29, 2016 at 4:57 pm

   Cred ca se referea si la faptul ca in cazul unui cutremur mare,statul nu va avea posibilitati de a da salarii si pensii si atunci e bine ca omul sa aiba rezerve…

   Apreciat de 1 persoană

 3. acelas said, on August 29, 2016 at 5:10 pm

  de apreciat, cu toate cele care i se pot imputa, ca are reactie, spune lucrurilor pe nume, ceva extrem de rarisim la un intelectual azi in legatura cu ce face Soros in Romania, pe de o parte ca ori este platit de acesta si tace din gura, ori daca nu e platit tot tace din gura, de rusine si frica, caci in sec. 2 cei care sunt platiti sar ca niste sacali pe acela si il fac praf prin presa, pe unde il apuca, cum fac alde Plesu si Liiceanu cu cei care nu se „aliniaza” normelor seculariste, si vai de „aura” acelui intelectual apoi, care este „patata” si „stirbita” vai, dar iata ca lui Sorin Dumitrescu nu-i pasa de aura, Plesu sau alte lucruri. Caci unele se vad din avion..

  http://www.activenews.ro/cultura/Un-academician-se-ridica-si-cere-Academiei-Romane-sa-opreasca-COLONIZAREA-Romaniei-executata-pe-ascuns-prin-%E2%80%9Egrupurile-de-presiune-Soros-din-institutii-si-ministere-cheie.-Mesajul-INTEGRAL-136057

  .

  Apreciază

 4. hilohi bogdan said, on August 29, 2016 at 7:35 pm

  A spus doar trei zile pt.că ştie,probabil,că nu avem bani pt. zece.

  Apreciat de 1 persoană

  • Adi said, on August 29, 2016 at 9:14 pm

   Daca bancile ar mai slabio cu ratele ar ajunge lumea la normal. Dar sa iti faci si provizii… Aici se moare legal . BANCA VINDE ILUZII

   Apreciază

 5. […] Arafat: Românii trebuie sa-si facă provizii de alimente si apa […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: