SACCSIV – blog ortodox

In ce zi vor suna ALARMELE in judetul vostru

Posted in Uncategorized by saccsiv on Aprilie 18, 2017

Imagini pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Iata ce putem citi la Astăzi începe exercițiul de avertizare și alarmare a populației. În ce zi vor răsuna sirenele în fiecare oraș și apelul făcut de autorități de pe Libertatea:

Exercițiul de avertizare și alarmare a populației începe marți, 18 aprilie. Luni, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat calendarul de alarmare a populației și a precizat în ce zi vor răsuna sirenele în fiecare oraș. Autoritățile face apel la populație să nu intre în panică în momentul în care aud sirenele și să urmărească mesajele de informare.

În perioada 18-21 aprilie, în România are loc un amplu exercițiu de avertizare și alarmare a populației. În cadrul acestuia, va fi testat modul în care autoritățile locale alarmează și avertizează populația în caz de calamitate. Astfel, timp de 4 zile, sirenele vor suna alternativ, între orele 10 şi 15. Se va auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete, la 16 secunde fiecare. 

Scopul exerciţiului este testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Totodată va fi urmărit modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare. Timpul de răspuns (măsurat de la transmiterea mesajului de înştiinţare de către Dispeceratul I.S.U. Judeţean, până la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corectă a semnalului de alarmare acustic ,,Alarmă la dezastreˮ, reprezintă un alt punct care va fi verificat.

Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, a precizat că sirenele vor fi testate pentru ca populația să se obișnuiască cu ele. „Este un exercițiu prin care testăm sirenele, obișnuim populația și încercăm să pregătim ce înseamnă fiecare sunet, ce înseamnă când sună așa sau ce înseamnă când sună altfel”, a spus Arafat.

Autoritățile fac apel la populație să nu intre în panică în momentul în care aud sirenele și să urmărească mesajele de informare.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat luni care va fi calendarul de alarmare a populației.

Calendarul de alarmare a populației

 • 18 aprilie – în Brăila, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea;
 • 19 aprilie – în București, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași;
 • 20 aprilie – Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu
 • 21 aprilie – Arad, Caraș-Severin, Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Vâlcea.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Arafat: Românii trebuie sa-si facă provizii de alimente si apa

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihai said, on Aprilie 18, 2017 at 11:27 am

  Bună întrebare ce știu ei și noi nu știm?!

  Apreciază

  • gheorghe said, on Aprilie 19, 2017 at 10:15 am

   Ne da de inteles Parintele Necula – deducem ca nu traim sfarsitul veacului, nu avem motive sa asteptam venirea Mantuitorului caci (ne explica…. referindu-se la subiectul clopotului Catedralei):
   „Peste 400 de ani nu vom ști cine l-a înjurat pe Patriarh. Vom ști doar că ….”
   Asta nu stim noi – ca toate vor merge inca 400 de ani (cel putin!) si ca nu e vreun motiv de ingrijorare, … asa – nici in general, nici in mod particular.
   In rest – am gasit ca sint multe afirmatii serioase…
   http://www.activenews.ro/cultura/Parintele-Necula-%E2%80%9EPeste-400-de-ani-nu-vom-sti-cine-l-a-injurat-pe-Patriarh.-Vom-sti-doar-ca-sub-binecuvantarea-lui-s-a-zidit-o-Catedrala-142691

   Apreciază

   • Matiu Cosmin said, on Aprilie 19, 2017 at 1:21 pm

    Spunea Pr Arsenie Papacioc ca nu se sta de vorba cu diavolul.
    Pr Necula este cazut in unul din multele feluri de inselare, mandrie, slava desarta, interpretarea scrierilor sfinte dupa propria parere, etc.

    Apreciat de 1 persoană

   • tataia said, on Aprilie 19, 2017 at 8:03 pm

    @VioletaB Teoretic asa ar trebui sa sune sirenele si in caz de dezastre naturale cum ar fi cutremur. In practica nu se poate deoarece cutremurul nu poate fi prevazut. Decit cu maxim 60-90 de secunde inainte. Asa ca nu ar apuca nimeni sa porneasca sirenele pina sa se declanseze cutremurul. Cutremurul te ia intotdeauna prin surprindere. Deci probabil sirenele vor fi folosite in alte situatii…cum ar fi atacuri aeriene, chimice, etc…

    Dar nu va mai speriati si voi atita, un exercitiu nu inseanma nimic. Intelegeti…asa cum eu am mai afirmat in alte rinduri, ei au nevoie ca populatia sa traiasca in frica, sa fie inspaimintata etc. Daca pina acum ne-au inspamintat cu cutremurul acum ne inspaiminta cu sirenele de alarmare la dezastru. Care de fapt sint mai degraba sirene de alarmare la atacuri aeriene, chimice, etc.

    Apreciază

  • VioletaB said, on Aprilie 19, 2017 at 4:34 pm

   Astazi vorbeam cu cineva care lucreaza la o centrala electrica in Bucuresti si mi-a spus ca au avut simulare de alerta din asta acum vreo 2 saptamani, cu, ATENTIE, ce sa faca impreuna cu Pompierii in cazul in care ar lua foc niste cazane de pacura. Omul era si el mirat de ce tocmai o asemenea simulare… caci pacura ia foc f f greu…
   Ce ar putea face pacura sa ia foc? poate o exploxie? O bomba??… nu un cutremur, cum mai umbla vorba, ca ar fi sanse sa aiba loc un cutremur mare in viitorul apropiat.

   Apreciază

 2. aurel said, on Aprilie 18, 2017 at 5:29 pm

  Cu binecuvântarea părintelui mărturisitor Evghenie pot să vă mărturisesc în ce parohie slujește,la Prod,lângă Hoghilag,în nordul județului Sibiu,8 km de orașul Dumbrăveni.

  Apreciază

  • Mihai said, on Aprilie 19, 2017 at 7:13 am

   Da aceasta locație se afla undeva lîngă Medias, înseamnă că sunt avantajați și o serie din localitățile ce aparțin județelor Mureș și Alba

   Apreciază

  • el said, on Aprilie 19, 2017 at 8:12 pm

   AXIOS PARINTELUI EVGHENIE !
   Dumnezeu sa-l ajute si sa- l intareasca in lucrarea Adevarului iar pe vrasmasii lui sa-i faca neputinciosi DESAVARSIT!

   Apreciază

 3. mihay2016 said, on Aprilie 18, 2017 at 8:49 pm

  Care ma poate ajuta ,sami zica un preot nepomenitor la Braila sau cat mai aproape de acest oras!

  Apreciază

 4. un cititor said, on Aprilie 18, 2017 at 10:34 pm

  Hristos a inviat!
  In Bucuresti este programata joi, 20 aprilie, o Conferinta cu Gheron Sava Lavriotul despre Sinaxa din Salonic. Problema e ca locatia aleasa si anume Centrul de conferinte Willbrooke Platinum din Sos. Bucuresti-Ploiesti 172-176 Sector 1, Bucuresti este gard in gard cu Serviciul de Informatii Externe si in aceeasi cladire cu Realitatea Media. Vreau sa trag un semnal de alarma asupra faptului ca de peste gard ar putea veni in sala agenti infiltrati, care ar putea isca un scandal, care ar putea fi filmat de un echipaj de filmare de la televiziunea nationala din aceeasi cladire, aflat “intamplator” prin preajma. Pericolul de discreditare al intregii Miscari Anti-ecumeniste este in aceste conditii imens, de aceea se impune ori schimbarea locatiei conferintei ori boicotarea ei, daca va avea loc in aceasta locatie.
  https://www.google.ro/maps/@44.5279452,26.0713509,17z

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on Aprilie 19, 2017 at 12:02 am

   un cititor

   De dragul discutiei teoretice, de ce cele ce spui nu se pot petrece in oricare alta locatie din tara? Adica, altfel aia nu pot veni decat daca sunt gard in gard?

   Apreciază

  • Nicoleta said, on Aprilie 19, 2017 at 2:45 pm

   „un cititor”, dă-ne te rog sursa prin care se anunță conferința în acea locație, că eu nu am găsit. Mulțumesc.

   Apreciază

   • Nicoleta said, on Aprilie 19, 2017 at 2:46 pm

    În București a sunat alarma la aproximativ ora 13,25. Abia de s-a auzit.

    Apreciază

   • tataia said, on Aprilie 19, 2017 at 4:36 pm

    @Nicoleta La mine s-a auzit bine de tot…si a sunat la alta ora. Deci nu in tot Bucurestiul a fost la aceeasi ora. Nu spun aici la ce ora a fost doar ca nu a fost la ora la care a fost la tine.

    Apreciază

   • guti flo said, on Aprilie 20, 2017 at 12:37 pm

    La mine s-a auzit la 10 si pe la 13!

    Apreciază

 5. Ionut said, on Aprilie 19, 2017 at 1:11 pm

  Off-topic

  Am citit (in „Gandul”) un articol despre medicii care refuza sa faca avort. In afara de faptul ca articolul deviaza de la subiectul sugerat in titlu si face, la un moment dat, propaganda diverselor „metode” alternative si contra-propaganda in ceea ce priveste abstinenta, am gasit si cateva afirmatii care mi-au atras atentia in mod deosebit.

  De exemplu, o afirmatie de bun-simt, facuta de un medic: „„În general, e bine să foloseşti un limbaj mai dur, aşa că le spun: E copilul tău şi tu hotărăşti acum dacă îl omori sau nu. Ori că îl omori acum, la 8 săptămâni, ori la 18 ani, e acelaşi lucru. Nu avem noi dreptul să hotărâm destinul altei vieţi. ”

  Dar si cateva afirmatii care m-au infiorat:

  „Ea îşi dorea copilul, el nu. Aşa că au ales avortul. Despre ziua aceea nu îi place să vorbească. Poarta însă în suflet dimineaţa aceea geroasă în care a ajuns la spital. Medicul care a întâmpinat-o purta încă urmele unei intervenţii trecute, avea halatul plin de sânge. S-a simţit ca într-o măcelărie. A început să tremure, dar a simţit că e prea tarziu să dea înapoi.” Cum adica, prea tarziu sa mai dea inapoi??

  Spune un alt medic ca „a făcut mai multe avorturi la cerere în timpul rezidenţiatului, ca mulţi alţi medici tineri. „Atunci trebuia să înveţi să faci această manevră.”
  Oameni buni, e posibil asa ceva? Adica medicii rezidenti (la specialitatea ginecologie) sunt OBLIGATI sa faca si avorturi?

  Sunt interesati (i)responsabilii din functiile de decizie ale statului roman sa acorde un sprijin MINIM acelor tinere care sunt presate (de altii sau de conditiile de trai) sa faca avort?

  Apreciat de 2 persoane

 6. Alexandru said, on Aprilie 19, 2017 at 3:56 pm

  Hristos a inviat!
  De cateva precizari mai am nevoie, de la cei ce cunosc, va rog frumos:
  – Psaltirea de cand se poate citi, dupa Inviere?
  – care este formula de adresare fata de monahi? (parinte, presupun ca este gresit, nu?)
  – monahii ce slujbe pot savarsi si ce Sfinte Taine?
  – care este diferenta intre marturisire si propavaduire? Am inteles ca mirenii si monahii pot doar marturisi in timp ce preotii si arhiereii pot propavadui.

  Multumesc,
  Doamne ajuta!

  Si imi cer iertare fata de toti pe care i-am suparat!

  Apreciază

  • Alexandru TM said, on Aprilie 19, 2017 at 10:12 pm

   Doamne ajuta @Alexandru,

   -Psaltirea se citeste cu binecuvantare de la duhovnic, el iti stabileste cand , cat de des, cum sa citesti in functie de nevoia ta .(ca recomandare, sa nu o citesti imbuibat de mancare_).

   -Parinte nu estre gresit al numi pe calugar, si-l poti folosi ca si formula de adresare catre cineva familiar, ca deosebire in vorbire si politete se adreseaza si cu `cuvioase parinte` nefiind hirotonit, si cu `preacuvioase` avand hirotonie preoteasca, sau staretie.

   – Ca putere pot savarsi tainele toate inafara de Hirotonie de nu este Episcop, insa cununia constituie o exceptie si se face doar in cazuri extraordinare.

   -Marturisirea ti se va cere si se cere oricarei persoane in viata ca dovedire a apartenentei tale la Hristos si la adevar in diferite conjuncturi (ex> credinta este primejduita, esti luat la rost despre ce credinta ai, cand esti abordat de ori ce fel de eretic cu trimitere la credinta ta, cand Maica Domnului e hulita etc) .Pe cand propovaduirea o primesti ca trimitire ca sarcina de luminare, invatare, a cuiva in relatie cu adevarul Hristos.

   Fratii mai cunoscatori sunt rugati sa corecteze sa si adaoge de am gresit, ca un nestiutor si mandru.

   Iertare

   Mantuire

   Apreciază

  • creștin said, on Aprilie 22, 2017 at 8:41 pm

   Psaltirea se citește in general în post sau cu post și numai câți psalmi iți îngăduie duhovnicul,căci aceștia irita groaznic pe cel rău și el se poate răzbuna… Pe de altă parte psalmii sunt foarte eficienți…adică sunt rugăciuni puternice ce necesită o oarecare pregătire.
   Dacă monahul este preot este bine să-i spui preacuvioase. El poate săvârși în general orice taină,mai puțin hirotonirea pe care o face doar episcopul.
   Oricine mărturisește public și fără teamă credința în Dumnezeu Iisus Hristos și apartenența la Ortodoxie poate deveni un mărturisitor. Doar Dumnezeu apreciază. Prin aceasta poate întări credința altora sau îi poate converti și devine propovăduitor. Totuși propovăduirea este o harismă și necesită binecuvântare și sacrificiu…
   Sper că te-am ajutat. Doamne ajută!

   Apreciază

 7. sica said, on Aprilie 19, 2017 at 4:33 pm

  http://dlvr.it/NwT1pH Stire care poate demola religia:Arca lui Noe a fost gasita/ Infoalert.ro/Stiri si noutati online din intreaga lume.

  Apreciază

  • Fratele Mihail said, on Aprilie 20, 2017 at 3:13 pm

   De ce să demoleze religia descoperirea Arcei lui Noe ? Poate demola doar religiile sataniste, nu și creștinismul…

   Apreciază

 8. tataia said, on Aprilie 19, 2017 at 8:04 pm

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: