SACCSIV – blog ortodox

Festivalul MEKUDESHET 2016 – IERUSALIM. Mare adunare interconfesionala: CRESTINISMUL – ISLAMISMUL – MOZAISMUL

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 26, 2016

Iata ce putem citi la Adunare interconfesionala la Ierusalim: vor fi prezenti reprezentanti ai marilor religii monoteiste ale lumii de pe Afirmativ:

In septembrie va avea loc o noua adunare interconfesionala si spirituala care reuneste cele trei mari religii monoteiste ale lumii: crestinismul, islamismul si mozaismul.

Adunarea, care va fi organizata in cadrul Festivalului Mekudeshet 2016 din perioada 4-23 septembrie, reprezinta initiativa Jerusalem Season of Culture si are drept scop reunirea celor trei mari credinte monoteiste ale lumii, „care impartasesc dragostea lor comuna pentru Dumnezeu si pentru Ierusalim, prin toleranta, dialog, studiu, cantec si rugaciune”, se arata intr-un comunicat de presa.

Actori, muzicieni si personalitati mass-media din intreaga lume sunt asteptati sa participe la acest eveniment, relateaza Breaking Israel News.

Vom studia impreuna, vom aduce argumente depre ceea ce studiem si lucrul cel mai important ne vom ruga impreuna dar si personal. Vom vedea daca este posibil in ciuda tuturor diferentelor si obstacolelor culturale si doctrinare sa cream o noua realitate”, a declarat Itay Mautner, directorul artistic al festivalului Mekudeshet.

Pe durata intalnirilor, reprezentantii celor trei religii vor initia o serie de discutii la Music Center din Ierusalim, cu momente de rugaciuni tinute de trei ori pe zi in araba, ebraica si copta.

Este un adevarat miracol ca intre patru pereti, vom inaugura temporar aceasta Casa pentru cele trei religii care recunosc meritele istorice ale Ierusalimului si pentru toti cei care doresc sa locuiasca sub aripile ocrotitoare ale Celui Atotputernic”, a spus Mautner.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

http://www.mekudeshet.com/events/amen-new/

http://www.breakingisraelnews.com/73887/jerusalem-interfaith-event-bring-together-leaders-abrahamic-faiths/#qu28FZyWbm2EwjVF.97

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on august 26, 2016 at 8:46 am

    Pai asi asteapta conducatorul iubit cu ode si cantece patriotice

    Apreciat de 1 persoană

  2. Arhanghelul said, on august 26, 2016 at 8:53 am

    http://www.mekudeshet.com/

    Apreciază

  3. marian said, on august 26, 2016 at 8:59 am

    Gunoiul care e pe scaunul de papa, a scos recent termenul de CHRISLAM spunand ca ne inchinam aceluiasi Dumnezeu.
    Stim ca satanistii vor maximum 500 de milioane de locuitori pe tot pamantul.
    Ce va fi mai intai, razboiul sau, ecumenismul si mai ales, de ce?
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 2 persoane

    • Ionut said, on august 26, 2016 at 2:57 pm

      E multa informatie falsa si pe internet. Am cautat termenul respectiv si apare ca e un cult existent in Nigeria. In alt loc se spune ca un pastor pe nume Rick Warren e fondatorul cultului respectiv. Intr-un interviu, respectivul neaga ca ar propovadui asa ceva.

      Apreciat de 1 persoană

      • Cuvântul Ortodox said, on august 26, 2016 at 6:15 pm

        Da, multă informație falsă. Am căutat și eu despre CHRISLAM și am găsit că nu actualul Papă a scos termenul respectiv. Cred că suntem obligați să facem minime verificări, înainte de afirma anumite lucruri, tocmai pentru a ne păstra credibilitatea.

        Apreciază

      • el said, on august 26, 2016 at 7:10 pm

        Cuvantul ortodox

        esti cumva (de la) blogul RIC/Cuvantul KAKODOX ?

        si chiar daca NU ar fi creat cuvantul de MASCARICI ABARICI papa asta actual cvantul acesta , asta NU inseamna ca se poate folosi de el/idee ca sa-si promoveze anticrismul la dobitoci !
        si nici ca ar fi „INOCENT” de ceva din cele ale DUHUUI ANTICRSTIC TOTAL !

        asa ca daca a creat mascarici labarici francisc (KAKA nu papa) sau nu cuvantul asta e IRELEVANT, papa tot ERETIC VICLEAN MIILITANT INDRACIT si DIAVOL ramane!

        Apreciază

    • Arhanghelul said, on august 26, 2016 at 7:25 pm

      Apreciat de 1 persoană

    • Alex said, on august 27, 2016 at 3:56 am

      La Vatican sataniștii ascultă coranul: Papa Francisc, Shimon Peres (Israel) şi Bartolomeu (Patriarhul
      Constantinopolului).

      Apreciază

  4. Aurora said, on august 26, 2016 at 10:59 am

    Mare ratacire mare !

    Apreciat de 1 persoană

  5. Neica nimeni said, on august 26, 2016 at 12:53 pm

    Asta imi aduce aminte de vorbele Domnului: ” Si cand veti vedea URACIUNEA PUSTIIRII stand in locul cel sfant…”. Stim ca uraciunea pustiirii este ecumenismul, loculcel sfant est Ierusalimul, asadar, nu pot decat sa ma gandesc: s-o fi implinit vremea? Ca altfel Domnul nu ne dadea aceste indicatii profetice, daca nu ne trebuiau. Eu zic ca trebuie sa le luam in seama. Sunt avertismente date de Domnul, deci…atentie mare!!!

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on august 26, 2016 at 1:42 pm

      Neica nimeni

      uraciunea pustirii este erezia si anticristul si locul cel sfant este Biserica Lui Hristos ! Ierusalimul pamantesc a fost sfant DOAR atata vreme cat a tinut credinta data lui, dar si-a pierdut darul cand a REFUZAT pe MESIA Cel promis lui si lumii Iisus Hristos Dumnezeu MANTUITORUL si Fiul Lui Dumnezeu!
      de atunci locul cel sfant al Iersaliimului pamantesc a fost luat de Biserica Lui Hristos !

      dar desigur ca sunt avertisemente cum spui si tu,
      acum acolo se va petrece ritualic jubilarea puterilor intunericului ca il au pe anticrist si curand il vor prezenta lumii !

      Doamne ajuta !

      Apreciază

      • marinela said, on august 27, 2016 at 6:16 pm

        Frate @el
        Acum te vad verde la gravatar,deci e ceva ciudat cum ai remarcat si tu la un alt articol.

        Apreciază

      • el said, on august 28, 2016 at 6:40 am

        marinela

        da-i dracului de INDRACITI ! sa faca ce vor NU VOR AVEA pe robii Lui Hristos !!!

        sa screm, isi recalibreaza ustensilele, sa pregatesc….. MAJORITATEA CRETINILOR care slujesc la asa ceva VOR CRAPA CURAND….

        marele BUUUM ! …care va fi un MARE FASSSS…. fssss…. ssss…… CENUSA !

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 28, 2016 at 8:10 am

        el

        Nu e bine sa dai dracului.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on august 28, 2016 at 1:24 pm

        saccsiv

        asa-i !

        dar ei chiar SUNT VOIT si INCAPATANATI ai dracului = Slugile lui osarduitoare care muncesc la ridicarea si perfectionarea imparatei ULTIME a dracului = imparatia lui anticrist !…. cea mai JALNICA si mai bicisnica, mai sarantoaca si mai NEPUTINCIOSA din TOATE cele ce au fost vreodata ( vor CRAPA si de foame, de atata „atotputernicie” a dracului IMPOTENT care se crede „dumnezeu” dar NU POATE NICIODATA sa fie ! cu putini oameni ca diavolul are resurse limitate oricat de mare „sef” se crede el !

        in aceasta ordine de idei ei chiar SUNT AI DRACULUI ! si nu ca i-am trimis eu… 🙂
        zicand da-i dracului am vrut sa spun LASA- I DRACULUI ai caruia si SUNT DEMULT din alegerea lor LIBERA, adica lasa-i acolo unde se afla SINGURI de buna voie si INCAPATANAT !

        eu doar spun ca NU imi mai fac ILUZII pentru unii INSI ! si nici NU ma rog pentru cei INDRACITI/LEPADATI de voia lor!
        nici Biserica , nici Scriptura ( si asta chiar prin Sf Ioan Evanghelistul APOSTOLUL DRAGOSTEI DUMNEZEIESTI !) NU poruncesc, ci DIMOPTRIVA INTERZIC !!!! ( ecumenistii popovaduiesc INVERS !) :

        „6. Dacă vede cineva pe fratele său păcătuind – păcat nu de moarte – să se roage, şi Dumnezeu va da viaţă acelui frate, anume celor ce nu păcătuiesc de moarte. Este şi păcat de moarte; nu zic să se roage pentru acela.
        17. Orice nedreptate este păcat, dar este şi păcat care nu e de moarte.
        18. Ştim că oricine e născut din Dumnezeu nu păcătuieşte; ci cel ce s-a născut din Dumnezeu se păzeşte pe sine, şi cel rău nu se atinge de el.

        19. Ştim că suntem din Dumnezeu şi lumea întreagă zace sub puterea celui rău. „( Ep 1 Sf Ioan, cap 5)

        sa se roage pentru DIAVOLI si SLUGILE lui INDRACITE cine este Sfant ! …. dar si acela VA ABANDONA RAPID prin descoperire de sus ! …. una este sa-ti fie mila/ sa-i COMPATIMESTI pe cei PIERDUTI, alta sa te rogi pt ei.

        Apreciază

  6. Apa trece, pietrele raman said, on august 26, 2016 at 1:52 pm

    Iata de ce sinodul avea nevoie de putere sporita…

    Ce fel de realitate se doreste a se crea? Cum? Ce a creat Dumnezeu nu mai e bun?
    Ma inchin si ma inspaimant. Mi-e mila de aceste suflete inca de pe acum.

    Doamne, lumineaza-i, caci egoismul le intuneca mintea si se cred, ca si Lucifer, mai presus de Tine!

    Cuvintele Sfantului Arhanghel Mihail sunt mai actuale ca oricand:

    „Să luăm aminte! Să stăm bine, să stăm cu frică înaintea Celui ce ne-a făcut pe noi şi să nu cugetăm cele potrivnice lui Dumnezeu. (Fiindcă dintre aceştia au fost şi cei ce au căzut, şi din îngeri luminaţi, s-au făcut diavoli întunecaţi, pentru mîndria lor). Să luăm aminte ce au pătimit cei ce erau împreună cu noi zidiţi şi cum se împărtăşeau cu noi din dumnezeiasca lumină. Să luăm aminte cum, îndată, din lumină s-au prefăcut în întuneric pentru mîndria lor şi din înălţime au fost aruncaţi jos în adînc. Să luăm aminte, cum a căzut din cer luceafărul cel ce răsărea dimineaţa şi s-a sfărîmat pe pămînt”.
    Sursa:
    http://paginiortodoxe.tripod.com/vsnov/11-08-sf_arhangheli.html

    Apreciază

    • marinela said, on august 26, 2016 at 4:31 pm

      Uriciuneanea pustiirii e deja la porti,mai trebuie instalata cu surle si trimbite pt a se face oficial cunoscuta prezenta lui antihristica,ca sa primeasca osanalele de rigoare de la prostii intunecati la minte si suflete si vai citi mai sint…,saracii de ei…,o gramada.Ce sa zic,ma cutremur si ma rog la Dumnezeu si Maicuta Lui ce milostiva,sa ne ingradeasca de tot ce va veni rau pe pamintul asta impotriva ortodoxiei, de la dusmanii Lui neodihniti.

      Apreciază

  7. ion hodor, said, on august 26, 2016 at 4:52 pm

    Sub aripile ocrotitoare a lui Anticrist,daca vor participa dinou ierarhi ortodocsi,atunci astai scopul,si astia sant ierarhii Lui,lui anticrist! Mania lui Dumnezeu nu se va lasa asteptata,eu cred ca ierarhi nostri nu mai au nimic in comun cu ortodoxia!!

    Apreciază

  8. dante said, on august 26, 2016 at 9:15 pm

    M-am uitat si eu la promo-ul de la acest festival „mekundeshet” si pentru o clipa am avut senzatia ca-i vad pe poponarii lui cernea la un miting in spectrul rogvaiv. Din bogata paleta de culori am inteles ce duhuri ii anima pe organizatori. Sincretismul religios e in plin elan si promovat cu forta ca revolutia bolsevica din 1917. Aceiasi actori, alta piesa de teatru dramatic.

    Apreciază

    • marinela said, on august 26, 2016 at 11:22 pm

      dante
      Aceeasi senzatie am avut-o si eu cu acele culori, ce le arboreaza cu emfaza homalaii.Duca-se pe pustii cu mascareniile lor cu tot!

      Apreciază

  9. Sluga netrebnica said, on august 27, 2016 at 12:55 am

    „Iubite Preasfintite Parinte, blagosloviti.
    Indraznesc sa spun acum ca nevoie este ca, mai ales noi, „fetele bisericesti”, sa „deosebim vremea” (Lc. 12, 54-57) in care ne aflam istoric, spre a lucra impreuna cu Domnul in via Lui – si sa tragem in aceeasi directie cu El. Vremea este a cernerii. Vom fi nevoiti sa vedem propasiri si izbanzi din partea catolicismului si a celorlalte secte; sa ne vedem facuti de ras si de rusine de catre mass-media, si pe noi insine, si pe iubita noastra Biserica, si tot ce avem mai scump si mai sfant in lume; sa rabdam ocari si prigoane din afara, iar dinlauntru smintiri, si poticniri, si vanzari (Apoc. 13, 7).
    Comunismul a lovit cu sabia; „New Age”-ul mai ales cu minciunile acestui veac trecator: caci a inceput „ceasul lor, si stapania intunerecului” (Lc. 22, 53). Si daca „s-a dat lor stapanire” (Apoc. 13, 7), cine va putea sta impotriva voii lui Dumnezeu?
    Dar, lui Dumnezeu voim noi a sta impotriva? Cum, atunci, vom fi lui Biserica, si Mireasa Hristosului Lui? Caci judecand dupa Scripturi, precum si dupa privelistea care ne inconjoara, nevoie este de acest necaz, pentru ca Biserica – adica noi – sa se curete de toate preacurviile ei, sa se spele de toata necuratia ei (Iez. cap. 16), sa se „lamureasca”, intru cele din urma, ca aurul in cuptorul ispitirii, sa se lepede de tot ce este strain sfinteniei ei, sa se smereasca pana in sfarsit, sa se gateasca Mireasa in asteptarea Mirelui (Apoc. 22, 16-17).
    Acum va trebui sa se lamureasca credinta noastra; acum se va vedea, in sfarsit, ce va fi fost Bisericã – si ce nu; acum – care va fi fost acel „popor binecredincios de pretutindenea”. Nevoie este de acest „necaz” (Tes. 5, 3), pentru ca acum, in sfarsit, Vremea sta sa nasca Vesnicia.
    Infricosatoare lucruri, dar nu „bagandu-ne capul in nisip” ca strutul, ne vom pregati pentru ceea ce …”

    Integral la sursa: https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/08/26/scrisoare-catre-un-arhiereu/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.