SACCSIV – blog ortodox

MITROPOLIA MOLDOVEI (Republica Moldova) nu se lasa. Urmeaza a fi CANONIZATI: VALERIU GAFENCU si parintele SOFIAN BOGHIU

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 25, 2016

In 2011:

VIDEO: IPS VLADIMIR, Mitropolitul Moldovei, vrea CANONIZAREA lui VALERIU GAFENCU

Anul trecut, Arhimandritul Ioan Moşneguţu anunţa că dosarul lui Gafencu a fost trimis comisiei care se ocupă cu canonizările, dar Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a considerat că este incomplet, fiind trimis spre completare Eparhiei de Bălţi şi Făleşti.

Odată ce actele vor fi complete, comisia va cerceta dosarul şi va întocmi un raport în numele Sinodului şi Sinodul va lua decizia de canonizare.

CE LOVITURA astept eu: CANONIZAREA lui VALERIU GAFENCU de catre MITROPOLIA MOLDOVEI, cea aflata sub jurisdicţia canonica a PATRIARHIEI MOSCOVEI

Si iata ce putem citi la Mai multe personalităţi basarabene vor fi cercetate pentru a fi canonizate de pe Sputnik, din 23 august 2016:

Mitropolia Moldovei examinează mai multe personalități basarabene, vrednici slujitori şi oameni ai lui Dumnezeu, pentru a fi canonizate. Detalii despre aceasta ne-a oferit Părintele Octavian Moşin, paroh al Bisericii „întâmpinarea Domnului” din municipiul Chişinău.

BUCUREŞTI, 23 aug – Sputnik. În toamna acestui an, Biserica Ortodoxă din Moldova îi va trece în rândul sfinților pe Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni şi pe Fericita Agafia Maranciuc. În cadrul unui interviu în exclusivitate pentru Sputnik Moldova, Părintele Octavian Moşin, paroh al Bisericii „întâmpinarea Domnului” din municipiul Chişinău, ne-a mărturisit că şirul drepţilor care urmează a fi canonizaţi este foarte mare.

„Şirul drepţilor este atât de mare încât avem şi slujitori, avem chiar şi mireni. Oameni care s-au manifestat în special în perioada regimului totalitar. Este vorba şi despre sfântul închisorilor, Valeriu Gafencu, Este vorba şi de părintele Baltaga, preotul Ivanov de la Nord, Sofian Boghiu şi alţii”, a precizat părintele Octavian.

Mai multe personalităţi ale Bisericii urmează a fi cercetaţi pentru o eventuală canonizare. Potrivit părintelui Octavian Moşin, în anul trecut, împreună cu părintele Mihail Bortă, la Chişinău au fost editate două volume întitulate „Personalităţi Basarabene — Oamenii lui Dumnezeu”, unde au fost incluse personalități ale Bisericii. A fost propusă spre examinare o listă de aproximativ o sută de persoane, care ar fi vrednici slujitori şi oameni ai lui Dumnezeu.

„Consider că aceste personalități merita să fie cercetate pentru o eventuală canonizare. Mă ocup de o personalitate arhicunoscută în perioada interbelică, este vorba de Mihail Ciachir, care a slujit mai bine de 35 de ani în Biserica Universităţii de Stat, unde noi ne ducem slujba. El este cunoscut ca mare ostenitor şi cărturar al Bisericii, şi este considerat un luminător al Basarabiei şi chiar un apostol al Găgăuzilor. Avem atâtea personalităţi pe care trebuie să le scoatem la lumină şi să le dăm cinstea cuvenită”, a mai spus parohul.

   Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim ca:

Evreul Nicolae Steinhardt l-a numit Sfantul Inchisorilor: VALERIU GAFENCU

Pe de alta parte, evreii sionisti anti crestini il urasc de moarte:

Prin “Ellie Wiesel”, REALII STAPANI AI TARII AU DECIS: Vineri 21.06, I S-A RETRAS TITLUL DE CETATEAN DE ONOARE LUI VALERIU GAFENCU

In Romania nu va fi canonizat, caci intre timp a aparut si legea Elie Wiesel:

Directorul ELIE WIESEL: „Orice român care se îmbracă în port naţional fără să fie ţăran este fascist, legionar”. Ei urasc nationalismul dar parca cel mai mult neamul romanesc …

Membru ELIE WIESEL: Statul de drept este secular, antinationalist si multicultural …

ACADEMIA CATAVENCU despre LEGEA ANTI LEGIONARA: Sentintele tribunalelor EVREILOR BOLSEVICI sunt acum considerate valide. Se vrea ASASINAREA MEMORIEI victimelor. Nu poți compara 20 de ani de teroare bolșevică cu nimic. Nici măcar cu tragicele evenimente de la Iași. UN ARTICOL NESPERAT DE FERM

PE FATA: SRI si EVREI despre cum in Parlament NU TREBUIE sa ajunga NATIONALISTI …

Care lege chiar este stupid aplicata in cazul lui Valeriu Gafencu:

CULMEA RELATIVITATII: Valeriu Gafencu a fost CONDAMNAT DE ANTONESCU. Apoi ELIE WIESEL invoca acesta condamnare. Simultan insa Elie Wiesel condamna toate hotararile regimului Antonescu …

Dar, nu-i asa, pentru stapanii reali ai Romaniei e neinteresant cat de bizar e ceva, caci va fi intotdeauna ca ei, caci asa vor ei.

Iar cum majoritatea Ierarhilor BOR n-au nici o treaba cu marturisirea, deci cu atat mai putin cu vreun curaj de a face altfel decat este trasat de liniile directoare ce li se impun, e evident ca nu vor canoniza vreodata vreun legionar.

Bine ca Republica Moldova nu e inca in UE, nu are inca un Institul Elie Wiesel si nici nu au scos inca ceva de genul legii anti legionare din Romania. Ar trebui insa sa se grabeasca cu dosarele astea de canonizare, caci nu se stie cata vreme mai au.

Ma bucur nespus ca l-au inclus si pe parintele Sofian Boghiu pe lista.

Cititi va rog si:

VIDEO – Parintele IUSTIN PARVU despre canonizarea mucenicului VALERIU GAFENCU: „Sfintii nu au hotare! Ca-l canonizeaza rusul sau sarbul pentru mine e bun…”

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dralexmd said, on august 25, 2016 at 10:36 am

    Patriarhul Kiril deja a deschis portile pentru canonizarea sfintilor din Moldova dupa atatia ani, numai ca oamenii sa creada, ca el e mare aparator credintei, dupa ce cum a insemnat cu tot Sinodul Arhieresc documente eretice pentru Sinodul de la Creta, unde au spus ca sunt pur ortodoxe in duh si adevar.

    O hitrie mare, doar totusi este si un plus noua de la asta.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 25, 2016 at 11:23 am

      dralexmd

      N-am inteles. Ce-a semnat Kiril?

      Apreciază

      • Constanta said, on august 25, 2016 at 12:44 pm

        a semnat documentele pregatitoare ale sinodului din Creta.

        Cf. Transcriere a unei conferinte : https://graiulortodox.wordpress.com/2016/03/29/11705/

        PS Longhin (Jar): „Să-l pomenesc [pe patriarhul Kirill] nu pot, pentru că nu ştiu cine e ortodox şi cine e catolic”. Traducerea fragmentelor conferinţei recente.

        Minutul 1:27:30

        [întrebare] „Impunerea pan-ereziei în Biserica Ortodoxă prin adoptarea proiectelor de documente s-a făcut fără discuţie sobornicească la Soborul Arhieresc din 2-3 februarie 2016” – să nu se supere nimeni, fraţilor, pe noi nimeni nu ne-a văzut, nu ne-a auzit şi nici nu s-a uitat nimeni la noi, absolut. Noi am stat 2 zile în acele scaune şi lor le era indiferent – suntem noi acolo sau nu. Ei oricum au hotărât ale lor. Dar nu există aşa. Noi când ne rugăm pentru părintele nostru patriarh, dacă el este părintele nostru, atunci auziţi-i, vă rog, pe fiii dvs. care au fost mereu credincioşi, dar nu oamenilor, ci Bisericii Ortodoxe Ruse canonice şi aşa vom rămâne şi în continuare credincioşi ei.

        Noi şedeam acolo şi nimeni nu ne întreba. Şi o dată erau greşeli dogmatice, sau am putea spune păcate strigătoare împotriva Duhului Sfânt, eu am ridicat mâna ca să fiu împotrivă, căci eu nu pot vota aceste probleme – „Tu cine eşti? Ia loc, ne descurcăm fără tine”. Fără mine se pot descurca, dar fără Dumnezeu, fără adevăr nu ne vom descurca niciodată. […]

        Nu poate un singur om să decidă soarta Bisericii noastre. Trebuie să fie sobor. Dar ei spun că soborul a încuviinţat. Vom minţi lumea întreagă? Nouă nimeni nu ne-a spus nimic de nici un fel de întâlniri. Şi când cineva a ridicat problema „Preafericite, aici sunt mari greşeli dogmatice, cum să mergem la acest sobor?” – „Gata, tăceţi, luaţi loc, totul este decis. Totul s-a votat, totul a trecut”. Staţi un pic, cum se poate aşa?! Ne-au aşezat pe toţi, nu putem spune acolo nimic. Ne acuză acum poporul ortodox: „De ce ne-aţi trădat, preasfinţiţilor? De ce aţi făcut tot asta?”. Acolo erau mulţi ierarhi care erau împotriva la tot, dar… Frica, frica este asupra noastră pentru că „mâine vă voi pedepsi, mâine vă trimit la nord” – mai rău decât pe vremea comuniştilor. Asta e credinţa noastră ortodoxă? Noi din dragoste, liber am venit la Dumnezeu, nu vom asculta aceste învăţături minciunoase ale lor.

        Oare ne-am atribuit noi, de facto, autoritate papală, ca o singură persoană să ia decizii asupra problemelor importante pentru întreaga plinătate a Bisericii Ortodoxe Ruse: să se întâlnească sau nu patriarhul ortodox rus cu ereticul-iezuit papa Romei? Consiliul mondial al bisericilor este pentru ei o „casă comună” [din cuvântarea actualului patriarh Kirill la Adunarea generală a CMB de la Canberra, 1991, n. tr.] şi vor ca acesta să fie „leagănul bisericii unite” [ibidem] şi numindu-i pe toţi ereticii drept fraţi, a spus că Dumnezeu e ca soarele, iar diversele religii sunt razele prin care oamenii ajung la Dumnezeu. Ei recunosc preoţia ereticilor, adunările eretice papistaşe ale ereticului Francisc ca având har. Astfel sunt călcate în picioare sfintele dogme şi canoane ortodoxe, învăţătura Sfinţilor Părinţi şi sângele Sfinţilor Mucenici şi Mărturisitori care dădeau pe faţă şi luptau cu ereziile papiste latine, [iar aceştia] participă la crearea noii religii mondiale. În acest fel se pregăteşte calea lui antihrist. Religia mondială, fraţi şi surori, asta este calea lui antihrist. Şi ne pare rău că noi înşine am mers în întâmpinarea lui antihrist şi vrem să-i pregătim această cale. Nouă el nu ne trebuie, nouă ne trebuie Hristos Dumnezeu, pentru El eu mă aflu astăzi aici, iar ei să aleagă, au pentru asta şi putere şi tot…

        Când îi numesc pe eretici drept fraţi, episcopi şi preafericiţi, au o credinţă comună, un botez comun, recunosc biserici, iar nu Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească. Semnarea declaraţiei din Cuba este o trădare, o călcare în picioare a credinţei ortodoxe. Pentru mine personal, cele 30 de puncte sunt cei 30 de arginţi ai lui Iuda. Aceasta e lepădare de credinţă noastră ortodoxă şi necinstirea Sfinţilor Părinţi pe o perioadă de 10 veacuri. Această declaraţie este învăţătură şi legalizare a religiei lui antihrist, a fost semnată la aeroport şi se ridică în chip hulitor şi minciunos asupra adevărului lui Hristos şi anume din acest motiv noi respingem declaraţia, ea poartă în sine duhul apostaziei şi a smintelii pentru creştinii noştri ortodocşi.

        Dragi ortodocşi, dacă vom pierde curăţia sfintei Ortodoxii, noi Îl vom pierde pe Sfântul Duh care este în Biserica noastră, iar asta înseamnă că vom pieri. Nu putem permite asta. După cuvântul Sfinţilor Părinţi „iubeşte-l pe păcătos şi urăşte păcatele sale”, noi îi iubim şi le dorim mântuire tuturor oamenilor. Dar rătăcirile eretice ale eterodocşilor noi nu le primim. Dacă ei vor renunţa la eresuri şi vor accepta dogmele celor 7 Soboare Ecumenice, noi vom fi bucuroşi să-i salutăm ca fraţi de credinţă. Dar atâta timp cât ei sunt în erezie, intrarea în comuniune euharistică sau de rugăciune cu ei înseamnă recunoaşterea eresului lor drept adevăr, ceea ce este echivalent cu moartea duhovnicească.

        Luând în consideraţie tendinţele periculoase ecumeniste, care se văd în Biserica noastră, noi trebuie să spunem adevărul, căci de nimic nu se teme întunericul aşa cum se teme de lumina adevărului. „Nu fiţi părtaşi la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiţi-le pe faţă” (Ef. 5:11) – ne-a poruncit Apostolul Pavel. Vom urma sfaturilor sale şi să ne binecuvânteze şi să ne întărească Dumnezeu pe toţi.

        http://lumea-ortodoxa.ro/ps-longhin-jar-sa-l-pomenesc-pe-patriarhul-kirill-nu-pot-pentru-ca-nu-stiu-cine-e-ortodox-si-cine-e-catolic-traducerea-fragmentelor-conferintei-recente/

        Apreciat de 1 persoană

      • Paul222 said, on august 26, 2016 at 11:48 am

        A semnat declaratia aia comuna cu Papa atunci in Cuba

        Apreciază

  2. preotul said, on august 25, 2016 at 11:07 am

    Am fost recent in Basarabia si am vorbit la manastirea Tipova despre unirea cu Romania. Le-am spus ca e bine ca nu sa unit pana acum, si nici acum nu este momentul. Cei care lupta acum pentru unire fac voit sau din nesocotinta jocul corporatiilor care vor sa cumpere si acest teritoriu cu bogatiile lui. Basarabia este vanduta inainte de a fi luata asemeni insulei serpilor. Iar daca erau sub patriarhia romana intrau si ei in hora ecumenista. Unirea sa se faca in interesul romanilor nu al sionistilor. Si pr. de acolo erau in cuget cu mine.

    Apreciază

  3. geo said, on august 25, 2016 at 11:27 am

    Foarte bine ca ii canonizeaza…era nevoie si era necesar…de fapt cred ca ar trebui canonizati toti cei care au suferit si au patimit din cauza comunismului…

    Daca se va intampla Unirea Moldovei cu Romania ce vom face cu acesti noi sfinti? Vor fi scosi din calendare?

    Apreciază

  4. Ioan said, on august 25, 2016 at 11:53 am

    Monseigneur-ul dr. Ioachim Băcăoanul, Arhiereu-vicar al episcopiei ortodoxe de Roman:

    http://itrcf.ofmconv.ro/centre-de-cercetare/pax-et-unitas/

    Apreciază

  5. mircea.v said, on august 25, 2016 at 11:57 am

    Sa dea Dumnezeu ca macar unul dintre Sfintii Inchisorilor sa fie canonizat. Nu ca ar fi importanta recunosaterea omului, ei oricum sant sfinti in fata lui Dumnezeu, si a unora din noi.

    Ref la semnaturile din Creta
    Mi-am adus aminte ca in 2009, IPS Bartolomeu Ananaia a convocat sinodul locul, si s-a dat o declaratie cum ca pasapoartelel biometrice sant o porcarie, ca este incalcata demnitatea omului… Si, normal, ca asa e procedura, o astfel de declaratie se semneaza, si ramane acolo la dosar cu semnaturi, si asa s-a si intamplat.
    Apoi, la scurta vreme este convocat sinodul cel mare de catre Daniel, toata lumea prezenta mai putin IPS B Ananaia, si stim ca s-a adoptat pozitia sistemului. S-a dat declaratia oficiala, dar, de data asta nu a mai fost semnata asa cum cere procedura. Adica, stiu si episcopii in frunte cu Daniel, cam cum e cu semnatura, cum ca e bine sa nu semnam ca ramane la dosar…

    De aici rezulta ca in Creta lucrurile au fost extrem de serioase, lucrurile sant extrem de avansate, diavolul nu mai are rabdare, si nu se mai poate fara semnatura. „Domnule episcop, acum esti al meu, si daca esti al meu vreau semnatura…”
    Din cadere in cadere pana se ajunge la vanzarea sufletului, prin semnatura.
    Ce sa-i faci, daca nu au evlavie la Sfintii Inchisorilor… Ar fi aflat si ei ce spune un Steinhardt, un Parintele Calciu, Justin, si toti Sfintii Inchisorilor, cum ca asta e rezultatul final al celui ce face un prim compromis. Ai cedat o data, apoi inca o data, apoi din cadere in cadere pana ce semnezi ca te vinzi cu totul celui rau.

    Apreciază

  6. Partizanu said, on august 25, 2016 at 12:28 pm

    Iertare .Nu-mi pot stapani lacrimile. DOMNUL FIE CU NOI IN VECII VECILOR. AMIN.

    Apreciază

  7. el said, on august 25, 2016 at 2:13 pm

    ” … Este vorba şi de părintele Baltaga, preotul Ivanov de la Nord, Sofian Boghiu şi alţii”, „_____

    SLAVA TIE DOAMNE, SLAVA TIE !
    Sa fie canonizat SFANTUL Sofian Boghiu ! … traia de viu in lumina necreata si era PLIN DE HAR, fiu ALES din Neamul sfant al Maicii Domnului !

    si astept sa NU il uite nici pe Avva Adrian Fageteanu CEL MAI RIGUROS , CEL MAI RIGUROS, CEL MAI RIGUROS si cel FARA GRESEALA la Dogme !!!

    VREDNICI SUNT !

    Miluieste-ne Doamne Iisuse Hristoase pentru Rugaciunile lor !

    Apreciază

  8. el said, on august 25, 2016 at 2:14 pm

    Parintele Daniil Sandu Tudor alt SFANT si MUCENIC !

    Apreciază

    • marinela said, on august 25, 2016 at 5:10 pm

      @el
      Si lista poate continua,ca toti au fost sfinti,cei ce-au suferit prigoana comunista si chinurile din inchisori pt Dreapta Credinta-ORTODOXIA.Dumnezeu sa ne miluiasca,sa ne mintuiasca si pe noi pt rugaciunile acestor Sfinti ai inchisorilor!

      Apreciază

    • mircea.v said, on august 25, 2016 at 8:53 pm

      @el,

      Sant multi Sfinti si Mucenici ai Inchisorilor. Un Mircea Vulcanescu, George Manu, tinerii omorati la Pitesti pt puritatea si credinta lor, ca la Pitesti nu ii lasa sa se sinucida, nu vroiau sa ii omoare ca stiau ca devin martiri si mucenici, dar acesti tineri erau prea puri si nevinovati si diavolul nu s-a mai putut controla, si cati si mai cati nestiuti… sau stiuti. Parintele Arsenie Papacioc iarasi spunea ca sant multi aidoma lui Valeriu Gafencu. Nici Parintele Papacioc nu a avut greseli ref la dogma, nici Parintele Justin Parvu, si toti, impreuna cu Parintele Fageteanu au fost impotriva cipurilor. Dar cel mai ferm si tare pe tema asta a fost Parintele Justin.

      Uite ceva frumos si abisal de adanc de la Parintele Danil Sandu Tudor:

      „ Dar să privim toată Făptura. In fire, pura repetiţie a lucrurilor îmi dă putinţa să văd că lucrurile sunt mai mult stranii decât raţionale.
      E o părere greşită a celor moderni care socotesc că, dacă un lucru stăruie în a se repeta, e din pricină că ar fi un lucru mort, o piesă de ceasornicărie. Oamenii cred că, dacă universul ar fi personal, ar varia, că soarele, de ar fi viu ar dănţui slobod. Aceasta e o iluzie, o înşelare chiar şi numai din punct de vedere al unui fapt obişnuit. Căci schimbarea variata in cele omenesti vine in general nu din pricina vieţji, ci din a morţii, prin stingerea de sfârşit sau spargerea puterii lor, sau a dorinţei lor. Omul îşi schimbă mişcările lui numai datorită unui element uşor de neizbândire, de oboseală. Omul de ar avea o putere de uriaş, atunci şi iuţeala sa, şi extazul său ar avea calmul larg al morţii.
      Soarele se înalţă în fiecare dimineaţă. Eu însă nu mă scol în fiecare dimineaţă, dar această variaţie e datorită nu activităţii mele, ci inactivităţii. Or, s-ar putea să fie adevărat că soarele se ridică regulat pentru că el nu e niciodată obosit de a se ridica. Rutina, deprinderea sa de a face mereu acelaşi lucru poate e datorată nu lipsei de viaţă, ci unei revărsări, unui preaplin de viaţă.
      Ceea ce înţeleg se poate vedea, de pildă, la copii, când şi-au aflat la un joc oarecare, ceva care le place lor îndeosebi.
      Copilul mişcă ritmic picioarele din prisos de viaţă şi nu din lipsă de viaţă. Pentru că din lucrarea vieţii în el se trezeşte o vitalitate îmbelşugată, pentru că el are un spirit spăimântător şi liber, el voieşte a repeta lucrurile fără schimbare. El zice mereu: „mai fă!” şi omul mare face încă o dată până ce oboseşte, se sleieşte. Pentru că oamenii mari nu sant aşa de puternici pentru a se veseli din monotonie. Dar poate Dumnezeu e destul de puternic spre a se veseli din monotonie. Tare e cu putinţă ca Dumnezeu să spuie în fiecare dimineaţă: „încă o dată!” soarelui, precum tuturor stelelor Lui, şi tot aşa, în fiecare seară, lunii: „încă o dată!”. Se pare că nu o nevoie automatică e aceea care zămisleşte şi face să ţâşnească florile de mărgăritar în câmpii; Dumnezeu face mărgăritarul şi fiecare mărgărită în parte şi nu a încercat niciodată oboseala în a le face mereu aşa, şi minunat aşa. Se poate că El are veşnica şi proaspăta poftă a unei dumnezeieşti copilării, pe când noi am păcătuit şi noi am ajuns bătrâni, dar Tatăl nostru e mai tânăr decât noi toţi. Repetarea în fire poate să nu fie datorită unei pure recurenţe, întoarceri înapoi, aceasta poate fi un „încă o dată” liturgic: Şi iarăşi, şi iarăşi: Domnului să ne rugăm.”

      Apreciază

      • el said, on august 25, 2016 at 10:10 pm

        mircea.v

        ” Avva Adrian Fageteanu CEL MAI RIGUROS , CEL MAI RIGUROS, CEL MAI RIGUROS si cel FARA GRESEALA la Dogme !!! ___ RAMANE VALABIL , a fost CEL MAI RIGOROS si cel mai fara greseala la Dogma , tine ´minte ca nu vorbesc degeaba ! DIAMANT !
        indiferent de :”Nici Parintele Papacioc nu a avut greseli ref la dogma, nici Parintele Justin Parvu, si toti, impreuna cu Parintele Fageteanu au fost impotriva cipurilor. Dar cel mai ferm si tare pe tema asta a fost Parintele Justin.”!!!

        Apreciază

  9. ion hodor, said, on august 25, 2016 at 5:31 pm

    Speram sa ii canonizeze pe toti Sf inchisorilor,asa salta legia Jidovista 217,Doamne aj si binecuv.

    Apreciază

  10. ion hodor, said, on august 25, 2016 at 5:36 pm

    Am uitat,RUSINE LUI Daniel,si Ierarhilor,slugarnici lui IUDA,si argintilor lui!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.