SACCSIV – blog ortodox

DOUA CONFERINTE BUCURESTI: Una la care sa NU MERGETI (31 mai) si alta la care SA MERGETI (2 iunie)

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 30, 2016

SA NU MERGETI:

Marti, 31 mai ora 18:00, in Aula Magna a Facultatii de Drept are loc conferinta cu tema Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe – ce stim si ce nu stim despre acesta ce are ca invitati:

  • un reprezentant al Patriarhiei Romane
  • un reprezentant la IPS Nifon al Targovistei
  • un reprezentant al Fac. de Teologie Ortodoxa din Bucuresti
  • Pr. Mihai Andrei Aldea (teolog si istoric)
  • Conf. Dr. Radu Preda (Fac. de Teologie Ortodoxa „Babes Bolyai” Cluj-Napoca)
  • Asist. Dr. Laurentiu Gheorghe (Fac. de Filosofie)
  • Andrei Gaitanaru (doctorand la Fac. de Filosofie)

   De ce zic sa nu mergeti:

Video: IPS NIFON al Targovistei – lucratorul ANTIHRISTULUI

Teologul RADU PREDA despre MISCAREA LEGIONARA: “a otravit spatiul public”

SA MERGETI:

 

ASOCIAŢIA CREŞTINĂ

“SFÂNTUL ARHANGHEL MIHAIL”

vă invită la

CONFERINȚA  TEOLOGICĂ ORTODOXĂ INTERNAȚIONALĂ

cu  tema

Biserica Ortodoxă, ecumenismul și panreligia. Duhul patristic și “ascultări” contemporane.

joi 2 iunie 2016, orele 15.00,

la  Sala A.G.I.R.

cu adresa în Bucureşti, B-dul Dacia nr. 26-28, sector 2

PROGRAM

– “Cu noi este Dumnezeu” –

 Cuvânt  de deschidere

Mihai SPIRACHE

Preşedintele Asociaţiei Creştine

“Sfântul Arhanghel Mihail”

 Cuvinte de întâmpinare și binecuvântare din partea unor Biserici Ortodoxe Surori Locale

 Cuvinte de învățătură și alocuţiuni

Pr. Prof. Dr. Theodoros  ZISIS, Profesor Emerit la Facultatea de Teologie din Thesalonic:

 “Conștiința dogmatică a poporului lui Dumnezeu”

 Prof. Dr. Dimitrios TSELEGGIDIS, Profesor de Dogmatică la Facultatea de Teologie din Thesalonic:

Scopul Sinodului pan-ortodox din Creta va fi oare redefinirea dogmelor?”

 Întrebări și răspunsuri pe teme teologice actuale

Despre noii mucenici și mărturisitori români din temnițele comuniste

 Momente literar-artistice

 Afrodita Androne – poezie și lectură

Florin Nan – poezie si lectură

Lansare de cărți traduse din limba greacă

  1. Martirii Ortodoxiei, de arhimandrit Spiridon Bilalis (Atena, 1973)
  2. Slujba Sfinților Noilor Mucenici Români din închisorile comuniste, de Prof. Univ. Dr. Haralambie Busias (Mare Imnograf al Patriarhiei Alexandriei) (Atena, 2011)

Cuvânt de încheiere

 

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. el said, on mai 30, 2016 at 3:19 pm

    „•Pr. Mihai Andrei Aldea (teolog si istoric)”_____ tztztz, labarici aldea nu rateaza ocazia, „nu lipseste martie din post”…. isi da pe fata „duhovnicia” ….

    Apreciat de 2 persoane

  2. Prahovean said, on mai 30, 2016 at 3:24 pm

    Ar merita mers la ambELE, pentru a mărturisi.

    Apreciat de 1 persoană

    • valentindortodox said, on mai 30, 2016 at 6:26 pm

      Cei de la cea făcută de patriarh ie. …sunt f înșela tori!
      Cred că la a 2-a trebuie mers pt. că domnul profesor de teologie ortodoxă, Dimitrie Tselenghidis venea la părintele Arsenie Papacioc special ca să întrebe și să învețe despre lupta împotriva ecumenismului.
      Deci fiind un ucenic al părintelui Arsenie Papacioc el are de zis ceva pe linia lui.

      Pe ăilalți de la cealaltã conferințã lãsați-i cã n-o sã înțeleagã ca sunt eretici. Și vă mai și pãgubiți voi.

      Apreciază

  3. Vasile said, on mai 30, 2016 at 3:48 pm

    Profetii in catolicism care afirma ca papa Francisc este profetul mincinos. Articolul a fost publicat dupa demisia lui Benedict si inainte de alegerea lui Francisc! (in franceza)

    https://legrandreveil.wordpress.com/2013/02/14/avec-le-prochain-pape-commencera-le-mystere-diniquite/

    Apreciază

  4. mihai said, on mai 30, 2016 at 3:59 pm

    La aula magna, interesant loc siau gasit sa discute

    Apreciază

  5. razban BG said, on mai 30, 2016 at 4:41 pm

    stie cineva cine este autorul paginii de facebook „Puii lui Arsenie Boca” si care il ataca pe P. S. Longhin ( Mihail ) Jar ?

    Apreciază

  6. gabriel said, on mai 30, 2016 at 4:58 pm

    Voilà notre Antéchrist-personne : le pape François. Celui que l’on appelle l’Antéchrist est aussi le faux prophète de l’Apocalypse.
    Si on veut que l’Antéchrist soit un homme, il ne peut être que la bête de la terre car seule cette description correspond à un être humain.
    Traducerea este ca : papa actual este si inaintemergatorul ,si in acelasi timp e chiar antihristul,(citat de pe situl catolic mentionat mai sus)

    Apreciază

    • Vasile said, on mai 30, 2016 at 8:50 pm

      O fi dintr-un comentariu ce spui, eu nu am vazut sa zica nimic de Francisc, fiindca articolul e publicat inainte de alegerea lui. Tocmai, e interesant fiindca ce spune se potriveste foarte bine cu ce face acest Francisc. Articolul e publicat pe 14 februarie 2013 si el a fost al;es papa pe 13 martie.

      Apreciază

  7. ortodoxend said, on mai 30, 2016 at 5:38 pm

    Uitati-l aici pe IPS NIFON al Targovistei la minutul 1:45 cum spune „Intru bucuria” si face o schema cu ochii de zici ca-i controlat

    Apreciază

  8. mihai444 said, on mai 30, 2016 at 6:19 pm

    si tot joi de la ora 18.00 😉

    Apreciază

  9. veaceslav said, on mai 30, 2016 at 9:58 pm

    cum se trece de la catolicism la ortodoxie, subtitre in engleza

    Apreciază

  10. remus said, on mai 30, 2016 at 11:09 pm

    „Doi cercetători şi-au imaginat cum va arăta un bordel din Amsterdam în anul 2050: Cea mai veche meserie din lume va fi practicată de roboţi

    Pare un scenariu desprins din universurile SF, dar bordelurile în care serviciile sexuale vor fi prestate de roboţi vor apărea în curând. Futurologul Ian Yeoman şi Michelle Mars, sexolog de la Universitatea Wellington din Noua Zeelandă, şi-au imaginat cum va arăta un bordel în anul 2050.

    Potrivit celor doi, industria sexului va fi dominată de roboţi. Prostituatele-robot vor lua locul femeilor, împuţinând cazurile de trafic de persoane şi pe cele ale bolilor cu transmitere sexuală.

    În studiul „Roboţi, bărbaţi şi turism sexual“, cei doi autori îşi imaginează un bordel din Amsterdam, din anul 2050. Acolo, peste 100 de roboţi sexuali îmbrăcaţi în lenjerie sexy stau la dispoziţia clienţilor, gata să le ofere o gamă largă de servicii, de la masaje, la dansuri erotice şi partide de sex. Intrarea într-un astfel de club, cu toate serviciile incluse, va costa aproximativ 10.000 de dolari, potrivit autorilor.

    Clienţii vor putea să aleagă femeia-robot în funcţie de etnia, forma corpului, vârsta şi limba în care vor dori să comunice cu ea.

    Recent, un alt futurolog englez a mers atât de departe încât a afirmat că până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane. „La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat Dr. Ian Pearson.”

    http://www.go4it.ro/curiozitati/doi-cercetatori-si-au-imaginat-cum-va-arata-un-bordel-din-amsterdam-in-anul-2050-cea-mai-veche-meserie-din-lume-va-fi-practicata-de-roboti-15395755/

    Acesta pare a fi viitorul sexualității care se pregătește din câte se pare. Instituția familiei deci se vrea a fi desființată pentru asta. Noi știm bine însă că oamenii dacă nu se vor mai naște în familii vor trebui să se nască în ferme. Dezavantajul principal al oricărui sistem centralizat este că el poate fi oprit dintr-un singur loc. Eu nu am nimic împotriva tehnologiei pentru că tehnologia eliberează umanitatea de ocupațiile repetitive, însă și acest lucru este controversat mai aici pe acest blog pentru că ritualurile creștine presupun foarte multă repetitivitate, iar biserica ortodoxă este o susținătoare a tradiției și nu a creativității.

    Sunt multe de discutat, dar aici pe acest blog eu mă străduiesc cât pot să mă limitez numai la ceea ce avem în comun. Aș mai adăuga totuși că socoteala de acasă nu prea se potrivește cu cea din târg. Sunt absolut sigur că planul lor cu roboții nu va funcționa. Am motivele mele care mă determină să afirm acest lucru cu siguranță.

    Apreciază

    • Nicoleta said, on mai 31, 2016 at 8:47 am

      Remus, chiar ți se pare importantă această „știre”? Nu știu cum de ai putut să pierzi atât de mult timp ca să scrii cu lux de amănunte despre o știre infectă, fără nici o legătură cu subiectul articolului. Îți pierzi timpul.

      Apreciază

      • remus said, on mai 31, 2016 at 10:51 am

        Această știre nu este importantă poate acum în acest moment, dar dacă ne gândim la viitor, atunci ar trebui să ne îngrijoreze pentru că oferă perspectiva sau oportunitatea pentru ca de exemplu un regim autoritar să introducă interdicția familiei cu totul având ce „să pună în loc”. Pentru ca să interzici instituția familiei în societate trebuie să interzici sexul, iar pentru ca să distrugi instituția familiei trebuie să promovezi destrăbălarea. Instituția familiei după cum spuneam este o organizației descentralizată și o autoritate descentralizată care revendică drepturi de autonomie. Acest lucru intră automat în opoziție cu autoritatea centralizată sau dictatorială. Națiunea este un fenomen al tradiției descentralizate, iar dacă urmărești globalismul sau dictatura globală, atunci trebuie să desființezi familia care ține individul legat să nu emigreze. Libertatea de a emigra sau libertatea de a fi singur împotriva întregii lumi nu este libertate. Controlul presupune atomizare socială și lipsă totală de solidaritate între oameni pentru ca un grup dominant să poată stăpâni lumea ca și cum ar stăpâni un singur individ punând indivizii în rând pentru a fi luați la rost fiecare unul câte unul.

        Apreciază

    • gheorghi said, on mai 31, 2016 at 9:58 am

      Citez: „pe acest blog eu mă străduiesc cât pot să mă limitez numai la ceea ce avem în comun.”
      Nu am remarcat ca sexul – ca activitate… si cel cu roboti – in special – sa fie chiar partea obisnuita de conversatie si de interes pe acest blog, rog sa fiu scuzat!
      Sint bolnavi care cer sa se casatoreasca cu papusi de cauciuc si multa electronica in ele, cu aparat sexual de inlocuit „viul”…
      –––––––––––––––
      Ca este o bucurie intre cei binecuvantati de Biserica prin taina cununiei … nu mai discut si eu..
      Dar ca este o patima arzatoare, cultivata ca desfranare, perversiune si scop in viata – propaganda asta se revarsa „din toate pozitiile”, este improscata pe toate gurile de tun „mediatice”, in moda, entertainment, filme, muzica… educatie si legiferare. A pacatului, desigur.
      …….
      Eu tot nu ma dumiresc cum de este atata siguranta afisata in diverse postari despre „ce va fi” si „cand va fi” … cum va fi lumea peste 30, 50, 100 de ani…!?!!
      Descrierea „logicii” si a „predictiilot” arata mai degraba „blamarea” (sa nu zic tentatia bucuriei!) dar si deznadejde dusa spre acceptare a ceva inevitabil, care – de fapt – nu se va petrece fiindca nu cred ca se va produce – as zice ca scenariile pentru deceniile care urmeaza sfideaza ceea ce s-a dovedit fara greseala de 2000 de ani, ca lumea se strica pana la momentul in care se incheie „veacul”, veacul fiind perioada lasata sa se cearna dreptii si sa se produca terminarea „raului” eliberat in lume – realizata prin venirea Mantuitorului „sa judece viii si mortii.”

      Apreciază

  11. Mario said, on mai 31, 2016 at 12:22 am

    De ce este pus la ora 15, atunci toata lumea este la munca… chiar nu se poate muta dupa 18?

    Apreciază

  12. remus said, on mai 31, 2016 at 12:38 am

    Angajaţii din serviciile secrete, de 6 ori mai mulţi ca Securitatea lui Ceaușescu

    Guvernul României a scăpat o informație bombă în proiectul de ordonanță privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice anunțat marți seară.
    Conform acestui DOCUMENT, în urma analizei Flux24: serviciile secrete românești de astăzi sunt de cel puțin 6 ori mai numeroase în comparație cu Securitatea lui Nicolae Ceaușescu.

    Potrivit documentului OFICIAL un număr de 1.219.335 de persoane sunt plătite din fonduri publice, din care 24% în Educație (290.369), Apărare și Ordine publică 21%, respectiv 260.000 de persoane, Administrația publică locală — 203.919 persoane (17%), Sănătate—162.071 persoane (13%), Asistență socială — 110.459 persoane (9%), altele — 30.444 persoane (3%), Cultura — 29.372 (2%), Cercetare — 2.469 de persoane (0,2%).

    O întrebare CHEIE este și ce reprezintă o altă categorie de angajați la stat: capitolul ALTELE din documentul guvernului — 30.444 persoane.

    Domeniul Apărare și Ordine publică se află pe locul doi cu 260.000 de persoane angajate.

    Și aici este BOMBA, scăpată probabil involuntar.

    Acest domeniu indică numărul angajațiilor din instituțiile de forță: ministerele de interne și apărare plus serviciile secrete.

    Conform informațiilor publice, Ministerul de Interne are 130.000 de angajați, iar Ministerul Apărării 75.000, adică 205.000 în total.

    La Ministerul de Interne intră în datele publice menționate și angajații serviciilor secrete, în special celebra unitate Doi și un Sfert. La fel și în cazul angajațiilor serviciilor secrete de la Ministerul Apărării.

    Făcând un calcul simplu reiese că celelalte servicii de informații au un total de 55.000 de angajați la SRI, SIE, STS și SPP.

    În decembrie 1989, toate direcțiile Securității Statului, inclusiv cele de la Interne și Armată organizate în cele 6 direcții ale Securității, aveau un total de 14.500 de angajați.

    Conform datelor publicității marți seară de Guvern serviciile de informații au astăzi LA PRIMA VEDERE de peste 4 ori numărul angajaților Securității din 1989.

    Cu specificarea că numărul angajaților serviciilor de informații de la Interne și Apărare nu sunt publice, dar potrivit unor surse numărul acestora se apropie de 30.000 de persoane și fac parte din cei 205,000 de angajați ai celor două ministere.

    Recalculând: reies 85.000 de persoane de angajați ai serviciilor secrete FĂRĂ cele 30.444 persoane care nu știm în ce domeniu lucrează.

    La un total de peste 85.000 de persoane angajate în serviciile secrete astăzi avem o Securitate de peste 6 ori mai NUMEROASĂ decât cea din 1989.

    În această cifră nu intră informatorii, colaboratorii și ofițerii acoperiți.

    sursa: http://www.cotidianul.ro/angajatii-din-serviciile-secrete-de-6-ori-mai-multi-ca-securitatea-lui-ceausescu-282035/

    Apreciază

  13. Graiul Ortodox said, on mai 31, 2016 at 1:22 am

    Scopul acestui grup este de a informa serios creștinii în general despre Sfântul și Marele Sinod Ortodox care va avea loc în Creta, Grecia la data 16-27 iunie 2016.
    Invităm pe toată lumea de credință ortodoxă să-și exprime credința la modul cel mai responsabil și respectabil asupra temelor care se vor discuta, impactul acestora, nevoile și așteptările dumneavoastră vizavi de acest așa zis Mare Sinod.
    https://www.facebook.com/groups/1578788542419730/

    Apreciază

    • Nicoleta said, on mai 31, 2016 at 9:57 am

      Invitația ta semănă tare cu invitația dracului să mă duc în iadul lui, care este feisbuc. Halal „creștin”.

      Apreciază

  14. Alex said, on mai 31, 2016 at 4:36 am

    Mitropolitul Serafim de Pireu despre Sinodul Panortodox din Creta (Universul Credintei, TVR)

    Apreciază

  15. mircea.v said, on mai 31, 2016 at 9:48 am

    IPS Serafim de Pireu:

    „Si, desigur, trebuie sa-mi exprim profunda apreciere, marele devotament si dragostea fireasca fata de Întaistatatorul Preasfintei Biserici Ortodoxe Romane, Preafericitul Patrairh al Romaniei, Daniel, care este o foarte importanta personalitate teologica a Ortodoxiei de azi si un ierarh constient si veghetor al Bisericii lui Hristos. Deci, smerit, cu acest prilej, imi exprim pretuirea fata de Patriarhul Romaniei si fata de poporul roman frate, din partea Mitropoliei Pireului.”

    Cam prea tari aprecierile astea pt cel mai mare smintitor din Romania, si cel mai mare dusman al ortodoxiei.
    O fi politica, o fi diplomatie, da sa zici la negru alb nu merge in vremurile astea.

    Apreciază

    • el said, on mai 31, 2016 at 8:39 pm

      nu mai fi suspicios…

      e retorica dupa modelul grecesc vechi ( folosit si de Sf Parinti ) ….si bataie de obraz indirecta, doar doar ii va crapa soriciul de rusine si vicleanului danutz cand aude asemenea laude NEMERITATE de la unul mai VREDNIC ca el ! 🙂

      Apreciază

  16. mircea.v said, on mai 31, 2016 at 2:39 pm

    Despre cuvintele „papa”, „catolic” si IPS Serafim de Pireu si pr M. Vulcanescu

    Pana la 1054 papa insemna ortodox, crestinii erau una. Papa era episcop ortodox. Dupa 1054, papa = diavol. Si acesta este si acum intelesul, mai ales ca a avut timp sa se betoneze lucrul asta in aproape 1000 de ani. Acum asta e sensul cuvantului „papa”. papa = slujitorul celui rau.

    Dupa 1054 apare in limbaj crestin notiunea de „biserica catolica”, catolic venind din greceste si inseamna universal. Dupa 1054, „biserica catolica”, cuvantul „catolic” sant asociate cu lucrarea celui rau, si asa este si acum. Asta e deja traditie.

    Vine pr Vulcanescu cu blogul sau intitulat „ortodoxiacatolica”. Super-lucrare a la Mugur Vasiliu, floricele literare cu pretentii de mare adancime a gandirii, asta in cazul nevinovat cand nu exista si o intentie rea. Ortodoxia acum nu e deloc catolica, si nu are cum sa fie catolica, ca in limbaj religios/crestin, „catolic” acum inseamna satana.
    Pr Vulcanescu super-pro acte biometrice, carduri…

    IPS Serafim de Pireu, leul anti-ecumenism din Grecia; super, bucurie mare. Vine in Romania cu pr Vulcanescu – si el antiecumenist (dar cu ortodxiacatolica), si la intrebarea ref la acte biometrice, lanseaza in eter o super-mega ceata. Raspunsul clar ar fi fost: „nu luam asa ceva”/ „Nu asa ceva”.

    Spune acum IPS Serafim de Pireu, ca avem nevoie de un papa ortodox la Roma. Frate, aici m-am blocat, mi s-a blocat creierul, ca eu mi-am format o gandire extrem de simpla.
    Papa ortodox la Roma???
    Pai cuvantul papa e murdarit cu toate dejectiile timp de 1000 de ani. Idem cuvantul „catolic”. Papa ortodox la Vatican? Asta e totala, daca ne gandim si la profetii. Roma/Vaticanul e pierduta. Nu numai ca e pierduta dar papa e inaintemergator de antihrist. Sant profetii pe tema asta. Si daca e papa ortodox la Roma, cei de acolo se vor numi ortodocsi-catolici? Si vor apartine unei noi religii – „ortodoxiacatolica”… In cazul asta pr Vulcanescu devine „profet”.

    Dpdv al meu, ori e o incurcatura de mate f nefericita ori este super-mega fina lucrarea asta cu „papa ortodox” la Vatican. Ar fi o super-perversa ratacire si sminteala. Papa ortodox si ierarhie ortodoxa la Vatican. Ar merge daca ar trece toti de acolo la ortodoxie, cu tot ce inseamna lucrul asta. Si aici intra multe aspecte, si grele. Inclusiv abandonarea numelui „catolic”, in favoarea numelui „ortodox”.

    Inca o data, luam in considerare si profetiile, acesta este contextul. Sau poate gresesc eu. Intreb, exista vreo profetie care sa ne spuna de un papa ortodox si ierarhie ortodoxa la Vatican, si ca asa revine la ortodoxie Apusul?

    Lucrarea asta in loc sa sa separe apele, ca sa stie omul clar ce si cum, le tulbura si mai tare prin amestecare, in asa fel incat sa zapaceasca de tot omul si sa nu mai stie ce e bine, ce e rau.

    „Chiar in Biserica, in mediul duhovnicesc vor patrunde mii si mii de distrugatori catoliciti ai Ortodoxiei. Aparent evlaviosi, duhul lor e altul, strain, si poporul va parasi lacasurile lor. ” – spune Staretul Antonie.

    Sa nu fie si asta vreo lucrare gen NOM – fNOM
    Doamne da sa gresesc eu!

    Apreciază

    • valentindortodox said, on mai 31, 2016 at 3:55 pm

      Asta arată că ei nu știu că patriarhul e eretic

      Apreciază

      • el said, on mai 31, 2016 at 8:42 pm

        valentin

        ba stiu FT BINE; dar INCA NADAJDUIESC ca se va rusina si se va pocai ! ii bat obrazul in nadejedea sa se trezeasca si constiinta lui intr-o zi si sa se faca MUCENIC !
        ca patriarhul NU e doar un eretic obtuz de rand , ci e si destept, cu ceva talanti ( ingropati adanc ) si constiinta lui nu e moarta ….

        Apreciază

    • el said, on mai 31, 2016 at 8:37 pm

      mircea.v

      nu cred ca ai dreptate sa fii asa critic cu IPS Serafim, si sa stii ca au fost papi ORTODOCSI la Roma, asa se numea epicopul Romei papa, ca exemplu BUN in acest sens fiind Papa Martin care era SINGURUL ortodox pe vremea Sf Maxim Marturisitorul. asa ca nu cred ca e cazul sa te blochezi la cuvinte neobisnuite pentru tine/noi.
      Si NU ZICE IPS Serafim altceva decat sa fie la Roma papa ortodox/ care sa revina la Ortodoxie cum erau papii dintai.

      ca l-a laudat asa amplu pe danutz cel viclean si cu copita despicata din deal NU cred ca a facut-o din viclenie sau ca ar avea ceva in comun, ci daca ai citit textele grecesti vechi de retocrica greaca se faceau panegirice sau laude de plida unor oameni ca de ex unei anume Gorgonia ( sora Sf Grigorie Teologul, pararea mea o femeie buna cultivata,ravnitoare pt Hristos si evlavioasa, cu viata curata MODEL, dar nu o „somitate” in Ortodoxie daca e sa o comparam cu MINUNATUL ei Frate Sf Grigorie Teologul) ai sa te miri de forma si amploarea laudelor folosite, absolut neobisnuite pentru discursul nostru „modern”. ma gandesc ca asa o educatie in stilul retocricii grecesti vechi ar putea explica un asemenea mod e vorbire la IPS Serafim, necunoscuta noua azi.
      si inca ceva sa stii ca Biserica a lasat MULT si INDELUNGATA vreme ereticilor pana ce a luat masuri impotriva lor si pana au fost judecati si anatematizati de pleroma au fost tratati macar pentru cinstea rangurilor de care ei nu mai mai erau vrednici cu respcetul cuvenit treptei pe care se aflau, asta si ca INCURAJARE sa SE LEPEDE de RATACIREA/EREZIA lor macar RUSINANDU-SE de laudele NEMERITATE primite de ei de la unii mai vrednici ca ei.
      asta e parerea mea.

      Apreciază

      • Nicoleta said, on iunie 1, 2016 at 10:03 am

        „Alegerea și intronizarea unei ierarhii ortodoxe în Biserica Romană”. „el”, ce înțelegi prin asta?
        Mie oricum nu îmi miroase bine sinodul tâlhăresc. Adică la 1000 de ani distanță, vedeți voi că o să recunoască ereticii că au greșit? Cel care crede așa ceva, e dus.
        Încă mai sper să nu aibă loc întâlnirea tâlharilor. Pentru asta mă rog la Dumnezeu.

        Apreciază

  17. mircea.v said, on iunie 1, 2016 at 9:26 am

    @el,

    ref la Daniel, m-am gandit si eu la o metoda mai fina de a-i bate obrazul. Dar, si in acest caz, si ref la papa ortodox, situatia, contextul, vremurile sant total diferite fata de acum 500, 1000, 1500 de ani. Extrapolarile nu functioneaza acum. Timpul a intrat in criza de timp. Chiar tu spui si accentuezi lucrul asta. Acum nu mai e timp de politeturi, care, inainte nu ajungeau la tot omul. Ramaneau acolo, intre ei. Acum tot omul citeste a 2-a zi ca IPS Serafim de Pireu il lauda asa tare pe Daniel, si asta sminteste pe omul de rand, care nu stie el de toata filosofia asta a politeturilor..

    Acum e timp de mare criza, de clarificari, de separare a apelor, nu de amestecare a lor.

    Retorica din vechime nu se potriveste acum, pt ca situatiile sant diferite. Vrei sa-l salvezi pe Daniel, nu-l anatemiza, dar cearta-l, trezeste-l. Nu? Ce vrei, sa-l gadili pe Daniel, sau sa salvezi cat mai multe suflete.
    Demult nu mai e timp pt politeturi si fineturi din astea. Lucrurile trebuie spuse clar, si mai tinem cont si de proorociri.

    O sa vedem ce va fi, ca vad ca sant tot felul de info neclare si contradictorii ref la sinodul asta. Dar, cine o abureste cu cipurile, stii f bine cam de ce parte e. Si, din 2009 incoa, au fost surprize mari, si vor mai fi. Sa nu te mire nimic, ca e IPS Serafim de Pireu sau oricine o fi.

    Apreciază

  18. […] DOUA CONFERINTE BUCURESTI: Una la care sa NU MERGETI (31 mai) si alta la care SA MERGETI (2 iunie) […]

    Apreciază

  19. ayeaye20 said, on iunie 14, 2016 at 12:52 pm

    E de ascultat https://youtu.be/L8qpiCuPGfc

    Apreciază

    • Nicoleta said, on iunie 15, 2016 at 8:38 am

      Deci Aldea recunoaste in direct ca citeste cartile ereticilor. A fost prima oara cand l-am ascultat – doar in acest video – si mi-a fost de ajuns.

      Apreciază

      • ayeaye20 said, on iunie 15, 2016 at 12:05 pm

        Pai si Sf Palamas a citit ereziile lu Varlaam da ca sa le combata

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.