SACCSIV – blog ortodox

Omul noii ere bantuie deja prin Romania …

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 12, 2016

Iata doua exemple.

Comentariul lui Vocea Adevarului postat la SOARTA DE UNEALTA: Visinescu condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare:

Stai sa vezi cum veti fi voi judecati pentru intoarcerea Romaniei in Evul Mediu. Inlocuirea irigatiilor cu rugaciuni pentru ploaie pe cati i-a omorat ? Inlocuirea fabricilor cu biserici cam cati romani a alungat din tara ? Voi spuneti sa nu se faca avorturi, dar daca acei copii mor in mizeria adusa de subdezvoltarea economica implicata de crestinism nu tot crima e ? N-avem nevoie de filantropia voastra (care oricum nu e din banii vostri), bai bestiilor cu crucea la gat, avem nevoie de o economie dezvoltata in care oamenii sa-si procure painea prin munca nu prin pomeni ! A iubi un om inseamna a-I da un loc de munca si nu a-i da de pomana. Cand muncesti ai demnitate, cand cersesti esti un animal.
Voi cum veti fi judecati pentru vinderea iluziei ca sanatatea si prosperitatea pot fi obtinute prin rugaciuni si moaste in loc de munca in sala de sport si la serviciu ? Animalele care se incoloneaza la coada la moaste arata a doua zi ca niste staruri de la Hollywood ? Sau cumva sunt la fel de bolnave, ba au doua varice in plus de la statul la coada ?
Va moare turma bai animalelor ! Vine peste voi cea mai crunta sentinta: foarte curand nu veti mai avea fraieri pe care sa-i puteti pacali ! Hai, mars la rusi cu mantuitorul vostru cu tot, aici e UE, locul unde ne salvam singuri !

   Iata si comentariul fratelui nikodim postat la PELERINAJ super mega tare BASILICA TRAVEL: Fatima – locul celor trei păstori cărora li s-a aratat Maica Domnului / Lourdes / Grota Neprihănitei Zămisliri etc. Nu-l ratati si nu va mai luati dupa anti ecumenistii ticalositi:

[…]

P.S. Insa pentru unii „minunatiile” se intampla concret. De exemplu astazi mi-a vizitat biroul noul meu sef…in varsta de 25 de ani, „proptit” in post pe „merite deosebite” si datorita „experientei profesionale indelungate” acumulate in nicio zi de munca pana acum. Dar asta n-ar fi ceva extraordinar in lumea „valorilor” noastre. A vazut omul doua Icoane asezate deasupra mesei mele de lucru si l-a apucat o criza civilizationala euro-atlantica verbal-convulsiva de genul : „crestinismul e o mizerie si o mega-escrocherie prin care popii profita la maximum de incultura celor multi si prosti care isi fac imagini false despre cum ca ar exista vreun dumnezeu”… probabil implicit cei numiti „prosti”, din perspectiva sa, nefiind nici apti profesional… Oricum, viitorul meu se anunta cu „veselie” la cote maxime…
Doamne ajuta!

Iata si cateva dintre raspunsurile fratilor:

intelepciuneasfintilor

Să te ajute Bunul Dumnezeu! Cu un așa șef, Doamne miluiește!

Aurora

Nikodim, sper ca starpitura de ”sef” nu te-a intimidat si ai dat icoanele jos. Lasa-l sa urle ca un lup si tu fa-te ca nu intelegi. In final te va lasa in pace. In timpul asta fa rugaciunea inimii.

marinela

Nikodim
Succes cu noul sef,dar vei avea de tras cu un asemenea specimen ,cunoastem soiul f bine.Doamne ajuta si rabdare multa!

nikodim

Icoanele raman unde sunt! De dat jos, se vor da doar de catre mana cui o indrazni sa o ridice pentru treaba asta si in situatia cand nu voi mai fi pe locul acela si nu voi putea riposta impotriva acelei maini. Ele pica doar dupa ce pic eu. In rest, cum va fi voia Domnului, asa sa fie!
Problema este ca se inmultesc rapid printre noi nefericitii rataciti care se ridica cu vorba si cu fapta impotriva Sa.

Ionut

Cand am citit aceste randuri mi-a venit in minte un sfat :”Pleaca de-acolo si cauta-ti de lucru in alta parte!”. Dar, gandindu-ma mai bine, mi-am dat seama ca Dumnezeu are puterea sa imblanzeasca si fiarele turbate.
Deci, pana la urma, am un singur sfat: fie ca pleci sau nu, parerea mea e ca trebuie sa ramai calm si senin, sa nu te tulburi. „Cainii latra, ursul merge…”
As fi curios sa aflu ce ar raspunde la intrebarea : „Tu ai suflet?” . La aceasta intrebare, sunt posibile trei raspunsuri:
– Da, ceea ce inseamna ca de fapt recunoaste existenta lui Dumnezeu;
– Nu, ceea ce inseamna ca se considera doar o bucata de carne sortita putrezirii;
– Nu stiu, ceea ce inseamna ca nu se cunoste pe sine insusi, deci cu atat mai putin poate cunoaste existenta lui Dumnezeu.

ioannis

Nikodime, dar asta nu e caz clar de discriminare si defaimare a unui cult, si nu a oricarui cult ci al celui majoritar? Ar trebui filmat si deferit justitiei, sau daca nu e prea crestinesc a face asta, măcar să-l facem public, sa-l cunoască toată țara.
Toti marii nostri inaintasi au fost ortodocsi si au luptat pentru pastrarea ortodoxiei. Sa inteleg ca toti au fost niste imbecili iar acel directoras luminat? Ce se va alege de aceasta tara?
Oricum fratilor, de un lucru va asigur, caderea noastra nu va fi nici din cauza ungurilor, nici a imigrantilor musulmani, nici a rusilor si nici a masoneriei, ci doar din cauza noastra căci suntem campioni mondiali la avorturi si nici nu ne pocăim, am devenit mai răi ca pagânii.

ultimul mohican

@nikodim:
Stai linistit! Nu mor caii cand vor cainii! Doamne ajuta!

 

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. simonarain said, on februarie 12, 2016 at 2:52 pm

    Va mai intereseaza sigla?

    În data de 12 februarie 2016, 14:48, Saccsiv – Weblog a scris:

    > saccsiv posted: „Iata doua exemple. Comentariul lui Vocea Adevarului > postat la SOARTA DE UNEALTA: Visinescu condamnat definitiv la 20 de ani > de inchisoare: Stai sa vezi cum veti fi voi judecati pentru intoarcerea > Romaniei in Evul Mediu. Inlocuirea irigatiilor cu rug” >

    Apreciază

  2. cristian said, on februarie 12, 2016 at 3:03 pm

    Saccsiv
    Am vazut declaratiile parintelui Calistrat referitoare la antiecumensti. Eu am mai luat putin apararea parintilor gen Calistrat si Necula deoarece cred ca nu e bine sa te hazardezi ina cataloga pe cineva. Dar acum sunt de parare ca cei 2 sunt putin pe dinafara cu realitatea in care traim. Ei par prea imbatati de multele invataturi de care dispun si nu mai pot vedea ce se intampla cu adevarat in jurul lor, adica oamenii sunt dezorientati maxim si nu au nici o directie, ei traiesc intr-o realitate imaginata de ei ca toate sunt bune si frumoase si ca merg pe un fagas bun. Ei cred ca se adreseaza unor oameni duhovnicesti care sunt capabili sa ii inteleaga, si ei se multumesc asa cu statutul asta de invatatori,dar de fapt se adreseaza doar unor oameni disperati si egoisti carora le intra pe o ureche si le iese pe cealalta. Cred ca asta e problema acum in ortodoxia noastra. ierarhii si preotii propovaduiesc o viata linistita, tihnita si plina de pace care se regaseste in familia ortodoxa, când de fapt lucrurile nu stau chiar asa. Familia ortodoxa nu e chiar asa ortodoxa cum pare, eu am observat ca tinerii ortodocsi dar si ceiliati isi atribuie doar niste aspecte exterioare ale ortodoxiei, niste rigori, gen rugaciune, mers la biserica, post, lasand la o parte partea interioara, si nestiind ca cele enumerate sunt doar unelte care iti lucreaza sufletul. Nu se vede nici o schimbare in atitudinea lor, nu devin mai morali, mai iertatori, mai cum ar trenui, sunt tot asa, doar ca si-au atribuit un stil anume al vietii lor. Siau adaptat stilul ortodox doar exterior, imbracaminte mai cuviincioasa, icoane in casa, au cat de cat o cultura crestina. poate niste muzica religioasa, dar nu au deloc simtirea ortodoxa. Nu stiu eu asa vad, cum sunt altii care au placeri ca sportul, muzica, arte si ce mai sunt, asa si ei si-au atribuit biserica ca stil. Oare gresesc? Da, asta cred eu ca ar fi problema in credinta noastra in zilele noastre, ierarhii si preotii vorbesc de pace când nu e deloc pace si când de fapt ar trebui sa iasa sa vorbeasca ca Pr. Longhin Jar. Domnul parca zicea ca atunci când vor zice pace, pace atunci o sa vina urgia, si iarasi ca oamenii vor manca, vor bea si se vor insura neavând treaba de raul ce se petrece in jur, fiecare e ancorat in problemele lui, cu nevasta lui, cu copii lui, cu comoditatea lui. Ce pace e asta când oamenii nu mai stiu sa discearna binele de rau si când suntem atat de egoisti ignoaranti si indivdualisti.
    Si sa ma iertati daca pare serpesc si comentariul meu de acum, ca in altele asa mai ziceai, dar eu vreau sa fiu echlibrat si sa nu ma grabesc in pareri, chiar si cei 2 parinti, nu stiu cata vina au pt purtarea lor, poate sunt orbi, poate Domnul ii orbeste pana la un moment dat, si poate or sa isi dea seama sau poate sunt prea mandri…e greu trebuie mult discernamant. Nu degeaba zice alt sfant ca in zilele din urma cel mai mare dar este al discernerii binelui de rau.

    Apreciază

  3. gabi said, on februarie 12, 2016 at 3:11 pm

    Saccsiv, mi se pare interesant faptul ca iti urmaresc siteul si „ceilalti”, cei care nu gandesc ca si noi. Oare de ce?
    E clar ca imbecilul care isi spune „vocea adevarului”, nestiind bietul ce este Adevarul, nu a esuat intamplator pe aici, omul are o misiune. Mie mi se pare totusi posedat, urla ca o fiara turbata. Are atata ura in el si atata inversunare incat imi provoaca fiori.

    Apreciază

  4. cosminmatiu said, on februarie 12, 2016 at 3:37 pm

    Asa reactioneaza mortii vii cu trupul dar morti cu sufletul.
    Abia al infricosatoarea judecata se va asterne linistea si fiecare va culege roadele. Noi am intrat deja in vremuri de mucenicie, eu cred ca, deja daca unul din noi moare si a refuzar\t de exemplu cardul de sanatate si celelalte acte biometrice va fi deja mucenic.

    Cat despre fratele nikodim si seful lui imi place mult ce a facut Pr Adrian fageteanu:

    „Sunt multe lucruri pe care nimeni altcineva nu le poate înţelege. Tăria pe care ţi-o dă Dumnezeu ar fi una din ele… Când am fost arestat, anchetatorul mi-a smuls crucea de la gât şi a aruncat-o în lada de gunoi. Eu am luat-o de acolo. El m-a bătut crâncen şi a aruncat din nou crucea la gunoi. Eu nu m-am lăsat. Iarăşi, am ridicat crucea şi el m-a călcat în picioare. După 8-9 încercări, ofiţerul a cedat. M-a lăsat în pace… Fiind în camera de tortură, îmi spuneam: “Rezistă! Nu-L face de râs pe Hristos” şi poate nu o să mă crezi, frate, dar după 60 de lovituri nu mai simţeam nici o durere. Corpul singur lucra fără voia mea, parcă se autoanestezia.

    În închisoare încetezi să exişti, doar Hristos te ţine în viaţă. La ieşirea din Aiud, am aflat că sărmana mea mamă, atunci când scria acatistul pentru preot, îmi trecea numele şi la vii, şi la morţi, neştiind nimic despre mine. Avea mare dreptate – în puşcărie, eram şi viu, şi mort, deopotrivă.””

    Apreciază

  5. Iones said, on februarie 12, 2016 at 4:15 pm

    Era pe facebook un utilizator numit „Vocea Tineretului”, la fel de agresiv si care instiga la violenta impotriva Bisericilor, care organiza mitinguri anti-BOR si anti-Patriarh cu ocazia protestelor „tinerilor frumosi si liberi”
    Sa fie acelasi? Daca mai gasesc postari de-ale lui o sa le postez aici.

    Apreciază

  6. marinela said, on februarie 12, 2016 at 4:34 pm

    Ce sa zic,mi se ridica parul in cap de groaza blasfemiilor porferate de aceasta abjectie,numita om.E atit de intunecat la minte si atit de dominat de satana ,ca nu vede nici doi metri inaintea ochilor,are scoarta prea groasa a nesimtirii pe ochi si inima.Mai grav e ca sint multe specimene demonizate ca el ,ce se inmultesc vazind cu ochii ,scazind tot mai mult rindul crestinilor adevarati.Vai de sufletul acestor atei blestemati,care n-au nimic sfint in ei,doar ura si bicisnicie sufleteasca,se cred buricul pamintului ,parindu-le ca sint nemuritori,dar cind o da Dumnezeu cu ei de pamint,va fi grea si amara desteptarea lor,iar pt unii tradiva chi,.Sa-i lumineze Dumnezeu si sa le cada solzii necredintei, de pe sufletele lor bicisnice si sa-i aduca pe Calea Lui cea dreapta,ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci mintuirea lui;sa se indure si de aceste suflete intunecate sa le salveze macar in al doispelea ceas,iar pe noi sa ne tina mereu pe Cararea Lui strimta,chiar daca ne poticnim mereu in pacate,sa nu ne lase.Doamne ajuta si mintuire fratilor!

    Apreciază

  7. mihai said, on februarie 12, 2016 at 4:55 pm

    Da, ciudate vremuri traim, si nunumai fratele nikodim se intalneste cu astfel de specimene, chiar si eu personal am intalnit astfel de oameni, de pilda cand a fost cazul colectiv un inginer de unde lucrez eu se tot lega de biserici si de catedrale si ca numai din cauza acestora nu functioneaza sistemul de sanatate, insa nici o vorba de seful lui direct un anume umbrarescu ce i se mai spunea si regele asfaltului si de licitatiile acestuia trucate

    Apreciază

  8. Radu Humor said, on februarie 12, 2016 at 5:15 pm

    Referitor la pelerinajul organizat de Basilica Travel vreau să remarc în primul rând preţul exorbitant, care s-ar putea să fie stabilit pentru ca nu mulţi să-l poată plăti. E vorba de cel pecuniar, de celălalt, creştin-ortodox prefer să nu vorbesc acum .
    Vreau să vă spun că prin 2002, văzând un afiş cu o excursie organizată exact pe acest traseu de o firmă romano-catolică cu plecare din Cluj, tentat de preţul excepţional, doar 175 de euro !!! ( e drept că doar cu mic dejun şi transport cu autocarul) m-am înscris şi am avut parte de una din cele mai frumoase experienţe de viaţă. În afară de mine şi soţie, mai erau vreu 4-5 persoane cu apartenenţă declarată la ortodoxie. Vreau să vă spun că eram trataţi cu multă atenţie, aproape tot timpul cerându-ni-se părerea în luarea unor decizii ocazionale !
    Trebuie să amintesc un amănunt : Înscrierile se făceau la preoţii romano-catoici din diferite localităţi. Cum cel din oraşul meu mi-a spus că nu mai sunt locuri ( la asemenea preţ, mi-a zis, vă daţi seama că s-au ocupat locurile imediat!). Am sunat la sediul firmei, unde ( pură întâmplare ?!) am dat peste un fost coleg de facultate de la Cluj, care foarte amabil mi-a făcut rost de 2 locuri. Auzind de chilipir, un bun amic, primar dintr-o localitate învecinată. m-a rugat să vorbesc şi pentru el.
    I-am spus că nu pot abuza de bunăvoinţa fostului meu coleg, dar cum eram în biroul lui de primar, a insistat să-l sun să văd ce-mi spune. Cu toată jena, l-am deranjat pe I.S. povestindu-i că nu pot scăpa de insistenţele primarului ( care deja promitea cu voce tare, să-l invite la rându-i prin zona noastră !), că tipul a zis că încearcă să mă/ne servească, dar să-l sun a doua zi ( peste 2 zile se pleca din Cluj!).
    Soţia primarului o lămurise şi pe a mea, că trebuie să fie o escrocherie, că nu se poate ca o excursie până la marginea Europei să coste doar 175 de euro ( nici transportul nu era plătit !). Nimeni nu credea, dar noi am plecat la Cluj, pregătiţi pentru orice variantă. Colegul meu a zis că banii îi vom achita la urcarea în autocar .
    Şi aşa a şi fost !
    Am înţeles încă de pe atunci latura ecumenică a acestui act, dar n-am simţit nici un fel de presiune din partea nimănui !
    Am vizitat Lourdesul şi Fatima, am avut trăiri memorabile, mai ales că m-am împrietenit „la cataramă” cu preotul catolic, însoţitor de grup şi în anul următor ( se scumpise la 200 euro) i-am trimis şi pe tineri !
    Apoi am fost cu ei şi la Mejdugorie, am văzut, mi-a plăcut, am tras anumite concluzii pe care le păstrez deocamdată pentru mine, dar nu regret nimic ! Dimpotrivă ! A fost o experienţă binevenită, lămuritoare din multe pdv !
    Între timp am vizita multe locuri, ca şi înainte de altfel, preponderent creştine, dar acum v-am împărtăşit acestea pentru a putea trage nişte concluzii ( oricum impresia generală a ecumeniştilor este că dacă s-ar accepta ca vârful bisericilor reunite să fie un ortodox, biserica noastră ar accepta imediat acest lucru ! ).
    P.S.
    Preţul uriaş al pelerinajului poate fi interpretat în mai multe feluri :
    Fie că nu se încurajează experienţa/plecarea, fie că vrea să se profite ( la maximum ) şi de acest prilej !
    Ajuns aici nu pot trece cu vederea preţurile foarte piperate ale pelerinajelor la Jerusalim, care „bagă seu în carne grasă”, cum se spune în popor şi tocmai de aceea propuneam cândva o boicotare a acestei afaceri mult prea bănoase pentru unii, în schimbul emoţiilor cu adevărat miraculoase pe care le trăiesc acolo credincioşii creştini !

    Apreciază

    • intelepciuneasfintilor said, on februarie 12, 2016 at 6:41 pm

      Domnule Radu Humor,

      Vorbiti serios? Ce trairi, ce experiente? Stiti ce s-a intamplat la Fatima si la Mejdugorie?
      Aici nu vorbim de pretul calatoriei, aici vorbim de Adevar sau minciuna.

      Dumnezeu v-a protejat sa nu plecati intr-o asemenea calatorie pierzatoare de suflet, insa ati insistat prin metode mai mult sau mai putin crestinesti.

      Credeti ca ce s-a intamplat in locurile acelea a fost prin harul lui Dumnezeu sau au fost inselaciuni diavolesti?

      Amintiti-va ca au fost pana si Sfinti care credeau ca vorbesc cu Maica Domnului si de fapt stateau de vorba cu necuratul.

      Nu va incredeti in simtaminte care nu stiti de unde vin, ci numai in invatatura Bisericii lui Hristos.

      Doamne miluieste si pazeste!

      Apreciat de 1 persoană

      • Radu Humor said, on februarie 12, 2016 at 11:56 pm

        Dacă v-aş spune că după acele experienţe am devenit cu adevărat un bun creştin ortodox m-aţi crede ?!
        Şi nu numai eu !
        Nu-mi purtaţi de grijă !
        Ştiu să-mi apăr credinţa şi neamul. Dar totuşi vă mulţumesc frumos. Doamne Ajută !

        Apreciat de 1 persoană

      • Radu Humor said, on februarie 13, 2016 at 12:00 am

        Ştiţi ce mult aş vrea eu ca după fixarea comună a Sărbătorilor de Paşte, să nu mai apară lumina de la Mormântul Sfânt ?!
        Numai şi pentru asta ar merita să le facem pe plac !
        Să vedem ce vor spune după aia ?!

        Apreciază

  9. Radu Humor said, on februarie 12, 2016 at 5:25 pm

    Celui care semnează Vocea Adevărului, dar este de fapt vocea semită a unui satanist înfierbântat de flăcările iudaice ale iadului globalist, i-aş recomandat să-şi vadă mai degrabă de semenii lui care-şi smulg bărbile şi se dau cu capul de toţi pereţii, pe la zidul ce le plânge de milă văzând cît sunt de caraghioşi !
    Moaştele noastre, cu toate secvenţele abil şi parşiv selectate pe care le vede la televizor cel a cărui voce vine din străfundul urii satanice, sunt mult mai decente, mai sincere şi mai binefăcătoare decât imaginea unui singur exemplar de rasă aleasă ce se chinuie să-şi spargă ţeasta în căutarea unui bob de minte !

    Apreciază

    • Maxim said, on februarie 12, 2016 at 7:46 pm

      Bine zis!!

      Apreciază

      • nimeni said, on februarie 12, 2016 at 11:54 pm

        Apropo de sarpele care isi inghite coada:

        Se spunea mai demult, probabil tot de vatre Sfintii Parinti ca atunci vand vom vedea la tv sarpele care isi inghite coada, atunci mai avem putin pana la final

        Apreciază

      • el said, on februarie 13, 2016 at 4:03 pm

        nimeni

        Sf Cosma Etolianul a spus in Profetiile sale aceasta ca vom recunoaste vremurile lui anticrist cand vom vede raspandita imaginea cu sarpele care isi inghite coada !

        Apreciază

  10. lastunnegru said, on februarie 12, 2016 at 7:57 pm

    off topic

    Suicide Squad – Official Trailer 1 [HD]

    Echipa Sinucigasa – Trailer Oficial 1 [HD]

    Cei de la Hollywood mai pregatesc un film in august in care cei rai salveaza lumea iar printe salvatori se afla si eroul ” el diablo” traducere diavolul. Insa cei de la Warner Bros. Pictures se pare ca au introdus si cateva mesaje subliminale in acest trailer mintul 2:05 in drepata sus scrie Paris Ready W – Paris pregatestele W apoi in stanga imediat apare o imagine in spatele vitrinei doi serpi care is mananca coada unul altuia si daca nu va uitati la posteriorul actritei Margot Robbiein cand se apleaca sa ia acea poseta din acea vitrina vedeti ca apare de cinci ori mesajul:

    SI VIS PACEM PARA BELLUM ( limba latina )

    DACA DORESTI PACE PREGATESTETE DE RAZBOI.

    ( traducere usor modificata de pe google translator )

    http://cdn.shopify.com/s/files/1/0196/9332/products/UEG_Usa-e-Getta_men-collection-Spring-2015_Si-Vis-Pacem-Para-Bellum-TShirt_Guyafirenze_331_1024x1024.jpg?v=1427288336

    Apreciat de 2 persoane

  11. Orthodox said, on februarie 12, 2016 at 8:02 pm

    FOARTE FRUMOS !

    Apreciază

  12. mario said, on februarie 12, 2016 at 8:05 pm

    offtopic:
    in legatura cu bebelusii cu ecoli, oare au luat aceasta infectie de la vaccinuri? avand in vedere ca am ascultat ce ziceau parintii, ca fierb apa si legumele si tot. poate daca e vreun medic printre noi ne spune daca e posibil asa ceva, caci daca ar fi oricum nu o sa apara la stiri.

    Apreciază

  13. Orthodox said, on februarie 12, 2016 at 8:14 pm

    SFINTII INCHISORILOR !

    Apreciază

    • el said, on februarie 13, 2016 at 4:05 pm

      pana NU SCOT din randul sfintilor inchisorilor pe INSELATUL OM AL DIAVOLULUI boca NU vor spori !

      Apreciat de 1 persoană

      • ioana L. said, on februarie 14, 2016 at 6:54 pm

        corect! citeste frate „el”, studiul prof.dr.Dorin Zozim Oancea. Pe victor888ardeleanu.Doamne ajuta!

        Apreciază

  14. Spaceman said, on februarie 12, 2016 at 8:43 pm

    Cel ce se semnează Vocea Adevărului este defapt vocea iadului, a sub-șorțulețelor masoneriei și a ong-urilor ateiste, seculariste și progresiste, aceleași care de exemplu au cerut în scris autorităților să introducă educația sexuală în scoli. Numai că placa asta ateistă și progresistă este cam demodată și pe cale să se schimbe. Spun cam demodată fiindcă n-ar strica o reîmprospătare a memoriei, cu de exemplu atacurile furibunde ale ateiștilor progresiști asupra ortodoxiei mai ales începând cu anul 2011, sau manipulările de genul

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/20/video-pro-tv-despre-preotul-cristian-pomohaci-si-secte-sau-cum-sa-manipulezi-publicul-ca-exorcizarile-si-vindecarile-din-biserica-ortodoxa-sunt-false/comment-page-1/#comment-74411

    Noua Ortodoxie: ecumenismul va fi schimbarea ce va împăca ong-urile ateiste, seculariste și progresiste cu ong-urile catolice și unele așa-zis tradiționale și drept-credincioase. SmartID va face diferența, pentru că adevărații drept-credincioși nu vor primi actele sclaviei și nici ecumenismul.

    Apreciază

  15. minionita said, on februarie 12, 2016 at 8:59 pm

    Vocea Adevarului minciuni graieste si adevarul lui e departe de adevar. Nimeni nu a cerut ca sistemul de irigatii sa fie inlocuit cu rugaciuni. Doar ca au venit oameni cu spirit”intreprinzator” din astia care se salveaza singuri si au vandut totul la fier vechi. Si dupa aia au gasit diverse modalitati sa suga banii veniti din UE ca investitii pt.agricultura asa ca ultima resursa pentru fraieri a ramas rugaciunea. Oricum, daca ar fi fost posibil o furau si pe asta. Biserici in loc de fabrici zici? Preotii au distrus fabricile sau oamenii „intreprinzatori” le-au vandut altor „intreprinzatori”care dupa ce le-au secatuit au construit in locul lor mall-uri si hypermarket-uri. Copii mor de subdezvoltarea economica implicata de crestinism? Habar n-am avut ca biserica a stabilit salariul minim pe economie, ca tanti aia care zicea ca saracii din India si Brazilia traiesc cu 2 lei pe zi, era agent platit de biserica si tot preotii au calculat ca dintr-o alocatie de cativa zeci de RON poti da unui copil sa manince, il imbraci si il mai trimiti si la scoala. Intreprinzatori din astia cu gura mare ca tine sunt cei care le neaga o viata decenta celorlalti ca sa poata sa traiasca ei in lux. Fura bani, fura doctorate, increderea, fura speranta pentru un viitor mai bun si la sfarsit vor sa fure si ceea ce ii mai ramane omului de rand: credinta in Dumnezeu si dreptul de a te ruga la El. Nu ca ar avea ei nevoie de asa ceva dar nu se simt bine daca nu ii pot jecmani si injosi pe cei care nu sunt ca ei. Precum cei de teapa lui Visinescu, daca ei nu erau crestini nici ceilalti nu aveau dreptul sa fie.

    Iar pentru nikodim pot sa iti spun un lucru din experienta proprie. Frica poate fi combatuta cu certitudinea ca orice lucru i se intampla unui om credincios, chiar daca e ceva de natura sa provoace o suferinta, e destinat sa il invete ceva. Fa ceea ce este corect iar daca vei fi dat afara asta inseamna ca Dumnezeu nu mai vrea sa fii acolo. Binele nu arata intotdeauna asa cum il dorim noi.

    Apreciază

    • marinela said, on februarie 13, 2016 at 11:50 pm

      De-acord cu tine ,minionita,elocvent raspunsul tau,mi-a placut.

      Apreciază

  16. Anda said, on februarie 12, 2016 at 9:54 pm

    Pentru romanii de pretutindeni:

    https://www.facebook.com/Grupul-pentru-Romania-GpR-1673784816171688/

    Apreciază

  17. Ioio said, on februarie 12, 2016 at 10:07 pm

    Ironic, nu ?
    Patriarhul si papa se-ntalnira intro zona mobila, aeroportul, sa opreasca (sa fixeze) Pastele (sfanta Lumina).

    Apreciază

  18. Orthodox said, on februarie 12, 2016 at 10:18 pm

    Apreciază

  19. mishuleu said, on februarie 12, 2016 at 10:35 pm

    Apreciază

  20. valentindortodox said, on februarie 12, 2016 at 10:55 pm

    Sfântul Ioan Gură de Aur spunea să ne vedem vina pentru care păgânii sunt cum sunt – în principal că sunt necredincioși… după care vom putea să ne vindecăm, pentru că sunt multe cauze care arată așa de urâta față a creștinismului în mintea unor oameni – de ex. creștini f. slabi sau fățarnici sau falși creștini care se folosesc de autoritatea și încrederea acestui nume de creștin, care sunt din ce în ce mai mulți și mai șireți, făcând chiar profit de pe urma sfintelor moaște sau a Bisericii sau a Numelui lui Dumnezeu, în Numele Lui Hristos se dau a fi foarte mulți, dar nu sunt decât f. puțini în realitate (în Adevăr)

    Apreciază

  21. picasso said, on februarie 12, 2016 at 11:14 pm

    Apreciază

  22. Orthodox said, on februarie 13, 2016 at 1:07 am

    FRATE SACCSIV TRAGE TE ROG UN SEMNAL DE ALARMA PUTERNIC ASUPRA ACESTUI ,,MONAH” HRISOSTOM FILIPESCU AM FOST CATIVA CARE AM COMENTAT LA ACEASTA POZA IMPOTRIVA ECUMENISMULUI SI SE PARE CA OMUL ISI SELECTEAZA COMENTARILE NUMAI PRO ECUMENISM APAR

    Apreciază

    • el said, on februarie 13, 2016 at 10:51 am

      orthodox

      „Ce minunat este să locuiască frații împreună!”______care frati? ce legatura este in Ortodoxie si papistasism? sau intre Hristos si Veliar?

      cate despre ORICE IMBECIL care crede/considera/afirma ca sunt „frati” patriarhil Kiril ( o lepadatura APOSTATA dar oficial REPREZENTANTUL Ortodoxiei) si papaKAKA INDRACITUL care se crede „inlocuitorul” lui Hristos, este ERETIC, boleste de boala EREZIEI numita ECUMENISM si NU mai este nici crestin ortodox nici fiu al Bisericii ci fiul diavolului, potrivnicul Lui Hristos si mostenitorul Gheenei VESNICE !

      Apreciat de 1 persoană

  23. Nimbus said, on februarie 13, 2016 at 8:17 am

    Individul e din zona asta

    http://capitalismpepaine.com/2015/08/20/tara-unde-biserica-e-cea-mai-mare-afacere-e-o-tara-de-idioti/

    sunt mai multi parca educati la aceeasi scoala. Oricum provin dintr-o sursa comuna

    Apreciază

  24. Oana said, on februarie 13, 2016 at 8:26 am

    Buna dimineata. Cineva intreba daca exista vreo legatura intre vaccin si copilasii bolnavi. Am posta un link catre o stire in legatura cu asta. De ce nu a aparut? Nu este sursa de incredere?

    Apreciază

  25. Oana said, on februarie 13, 2016 at 8:31 am

    Imi cer scuze, au aparut comentariile

    Apreciază

  26. templier's blog said, on februarie 13, 2016 at 11:48 am

    La finalul întălnirii dintre Patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe Ruse și Papa Francisc, cele două părți au emis o declarație comună.
    Iată cele mai importante puncte ale textului semnat de cei doi întâistatători, conform Radio Vatican
    Cei doi au lansat o serie de indemnuri:
    Îndemnăm creștinii europeni din Răsărit și Occident să se unească pentru a mărturisi împreună pe Hristos și Evanghelia, pentru ca Europa să își păstreze sufletul său format în două mii de ani de tradiție creștină.
    Familia este centrul natural al vieții umane și al societății. Suntem îngrijorați de criza familiei din multe țări. Ortodocșii și catolicii împărtășesc aceeași concepție despre familie și sunt chemați să dea mărturie că este o cale spre sfințenie, mărturisind despre fidelitatea soților lor, despre deschiderea la procreațe și creșterea de copii, despre solidaritatea între generații și respectul pentru cei mai slabi.
    Familia este bazată pe căsătorie, act liber al dragostei bazate pe fidelitate consimțit între un bărbat și o femeie. Dragostea este cea pune sigiliul pe uniunea lor și îi învață să se accepte unul pe altul ca pe un dar. Regretăm că alte forme de coabitare au fost plasate pe același nivel ca această uniune, în timp ce conceptul maternității și paternității ca o vocație distinctă a unei femei și al unui bărbat î cadrul căsătoriei, consacrat ca atare de tradiția biblică, este eliminat din conștiința publică.Mai mult,aici:
    https://templierblog.wordpress.com/2016/02/12/patriarhul-rus-chiril-intalnire-istorica-cu-papa-francisc/

    Apreciază

  27. Ionut said, on februarie 13, 2016 at 5:10 pm

    Cu amaraciune o spun, n-am ajuns la masura „bestiilor” cu crucea la gat …
    Nu toate lucrurile din Evul Mediu au fost rele. Cine n-ar vrea sa respire aer ca in Evul Mediu? Sau sa manance fructe ca in Evul Mediu?
    Nu cei ce se roaga pentru ploaie au distrus/furat sistemele de irigatii, pentru ca ei pazesc porunca „Sa nu furi!”. Nu bisericile au inlocuit fabricile, ci mall-urile si cartierele rezidentiale… si conturile din paradisurile fiscale… Si nu numai fabricile, ci si parcurile.
    In Polonia si Spania, tara occidentala, avorturile sunt interzise. Sau din Occident trebuie sa preluam doar ce e rau?
    Locul de munca nu inseamna neaparat demnitate, mai ales atunci cand muncesti pentru straini in propria ta tara, cand muncesti pe un salariu de mizerie sau cand esti la mana unui patron care are banul ca zeu sau esti la mana unui director numit politic. Locul de munca nu inseamna neaparat demnitate cand darile catre stat, aferente salariului brut, reprezinta in jur de 60% din salariul net.
    Demnitatea e sa intelegi ca Dumnezeu te-a zidit dupa chipul Sau si ca nu e cazul sa te injosesti de dragul buzunarului sau al burtii.
    Oare de ce se spune depresia si cancerul vor ajunge in topul imbolnavirilor in Europa si in Romania? Din cauza prea multei credinte sau a hranei si traiului sanatos?

    Apreciază

  28. Cristiann Zaharia said, on februarie 13, 2016 at 5:40 pm

    daca alti sunt cretini si fara creier sa nu fim si noi ca ei.uni judeca preoti iar alti arunca cu pietre in Sfanta Biserica pentru ca sunt platiti de jegoasa si satanista masonerie.uni judeca faptul ca avem prea multe Biserici si prea putine spitale dar fara sa cerceteze de ce?judecati preoti din pricina intunecimi minti voastre la fel si Biserica.daca cineva va da un pumn de maruncis sunteti in stare sa va vinde-ti sufletul.de aceea sunt putini oameni in biserici si foarte multi in afara ei judecand si prigonind fetele Bisericesti si Sfintele Biserici.uni sunt prea cretini si nu merg la Biserica dar judeca, iar alti o fac pentru ca sunt inpinsi de la spate de oameni cu bani si influenta,adica satanisti masoneriei.realitatea sumbra din Romania.crestini sunt aceia care lupta pentru credinta si Bierica si sunt pregatiti sa isi puna viata lor in bataia armelor pentru Hristos.iar aceia care spun ca sunt crestini dar defapt lupta impotriva Biserici nu sunt decat carturari si farisei care se cred frumosi inaintea lui Dumnezeu dar defapt inima lor este ura impotriva lui Dumnezeu.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.