SACCSIV – blog ortodox

Mănăstirea Paltin Petru Vodă, sâmbătă, 13 februarie: Simpozionul „Părintele Justin Pârvu și sfaturi pentru vremuri de asuprire a creștinului”

Posted in Uncategorized by saccsiv on Februarie 12, 2016

Iata ce putem citi la Simpozionul duhovnicesc: „Parintele Justin Parvu si sfaturi pentru vremuri de asuprire a crestinului”:

Mănăstirea Paltin Petru Vodă va găzdui sâmbătă, 13 februarie, cel de al III-lea Simpozion dedicat memoriei marelui Duhovnic al Ortodoxiei românești, Arhimandritul Justin Pârvu, odată cu prăznuirea a 97 de ani de la nașterea sa pământească. Anul acesta simpozionul va aborda tema: „Părintele Justin Pârvu și sfaturi pentru vremuri de asuprire a creștinului”.
Vor participa preoți, teologi, profesori, doctori, fii duhovnicești care l-au cunoscut și au urmat povețele pline de înțelepciune ale mult iubitului Duhovnic de la Petru Vodă. Părintele Justin Pârvu a fost o pildă vie de viețuire desăvârșită și împlinire a poruncilor evanghelice în mult încercatul veac al creștinismului obidit de comunism dar și de neo-comunism, ale cărui tentacule sunt vii și lucrătoare și astăzi, împresurând și uzurpând viața creștinilor din cetate până în Biserică. Părintele Justin a știut să răspundă tuturor acestor provocări actuale, ale unor vremuri ce se conturează a fi tot mai antihristice și în fața cărora va trebui să răspundem și noi.
Evenimentul comemorativ, la care sunt așteptați toți cei dornici de a cinsti viața și învățătura Părintelui Justin, se va desfășura conform programului:
• 7.00 – 11.00: Ceasurile, Acatistul Bunei-Vestiri şi Sfânta Liturghie
• 11.00 – 12.00: Parastas pentru pomenirea Părintelui Justin;
• 12.00 – 13.00: Agapa frăţească;
• 13.00 – 13.30: vizitarea chiliei memoriale a Părintelui Justin;
• 14.00 – 18.00: Simpozion
• 18.00: Pornire în procesiune, cu icoane, făclii aprinse şi cântări duhovniceşti până la mormântul Părintelui Justin, din mănăstirea de călugări, Petru Vodă, acolo unde odihneşte sfinţitul său trup, la care aleargă în continuare nenumărate cete de credincioşi spre a-şi găsi alinare şi sprijin.
Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor Sfinţilor Tăi, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi, păcătoşii. Amin!

 

Anunțuri

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Orthodox said, on Februarie 12, 2016 at 2:36 pm

  Apreciază

 2. Radu Humor said, on Februarie 12, 2016 at 2:39 pm

  Ce nu știe Dragnea Liviu este că asta nu e ieșirea sa din situațiile încurcate in care se află, ci intrarea in unele și mai mari. Nu este acesta un inceput de favorit al stăpânilor, ci un inceput al sfârșitului său din toate punctele de vedere. Ce nu știe Dragnea Liviu este că stăpânii talmudiști își aruncă la gunoi sculele prin care lucrează. Cel puțin din două motive: să-și șteargă urmele și din dispreț pentru oamenii slabi pentru trădători de neam, pentru lingușitori.

  Virgil Maxim avertiza asupra acestui fapt: oculta își aruncă slugile. Astfel, dacă faci un compromis pe placul stăpânirii, sperând că vei căpăta protecția lor, te înșeli amarnic. Ei îți vor cere încă un compromis, apoi unul și mai mare, la nesfârșit, până refuzi și abia atunci te aruncă la coș.

  Asta nu știe domnul Dragnea.
  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2016/02/11/dragnea-politica-corecta-evreii-si-cosul-de-gunoi-al-istoriei/

  Apreciat de 1 persoană


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: