SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: PRO TV despre Preotul CRISTIAN POMOHACI si SECTE. Sau cum sa manipulezi publicul ca exorcizarile si vindecarile din BISERICA ORTODOXA sunt false …

Posted in PRO TV, SECTE by saccsiv on martie 20, 2011

Citez din articolul SECTELE DIN ROMÂNIA. Exorcizări şi miracole contra cost – imagini cutremurătoare într-un reportaj „România, te iubesc”:

SECTELE DIN ROMÂNIA. Exorcizări şi miracole contra cost – imagini cutremurătoare într-un reportaj „România, te iubesc”

Pe lângă cultele recunoscute oficial în România prosperă zeci de secte care funcţionează sub paravanul fundaţiilor care pretind că oferă ajutor spiritual. În fapt, câştigă bani grei din naivitatea şi disperarea oamenilor grav bolnavi care ar face orice ca să trăiască. Un reportaj „România, te iubesc”, difuzat la PRO TV

Fiecare caută un răspuns pentru viaţa sa şi-şi doreşte protecţia divină. În vremuri de criză, când mulţi au ajuns la capătul puterilor şi nu mai au de ce să se agaţe, credinţa îi linişteşte, îi ajută să-şi depăşească problemele.

Românii au mai mult ca oricând nevoie de credinţă şi-o cauta cu disperare oriunde. Pe lângă marile hramuri ale bisericii mamă care adună mulţimi impresionante, un alt fel de ortodoxie, spectaculoasă şi radicală se dezvoltă la Moşuni, un cătun de lângă Târgu Mureş. În fiecare săptămână, un simplu preot de ţară, Cristian Pomohaci, reuşeşte să adune în jurul său mii de oameni. Bolnavii incurabili îl caută, iar cei care îi sunt aproape, ucenicii, îl divinizează.

Ovidiu Ciobotă este unul dintre „discipoli”. „Ne are pe noi, noi suntem copiii lui, are mai mulţi decât vă imaginaţi vreodată. Suntem foarte mulţi care ne simţim copiii lui, poate de multe ori nu-mi simt părinţii mei trupeşti, părinte nu e cel care te naşte, e cel care te creşte şi părintele m-a crescut pe mine, m-a crescut spiritual”.

Alţii au stat pe lângă părinte, dar au plecat.

„M-am încadrat în acel grup până mi-am dat seama că este o sectă foarte periculoasă pentru cultul nostru ortodox, femei care se vaită, exorcism… Sunt în secolul XXI sau în Evul Mediu, naiba stie”, spune o femeie care nu vrea să i se ştie identitatea.

Un preot ieşit din canoane

Parintele Cristian Pomohaci are un profil aparte. Este separat de preoteasă, deşi în mod normal legile Sfântului Sinod îl obligă să fie căsătorit. De asemenea, pe lângă preoţie, Cristian Pomohaci mai cântă şi muzică populară.

Are peste o mie de prieteni pe Facebook, 30 de ucenici ultra-dedicaţi în viaţa reală care locuiesc în clădiri ridicate lângă biserică, are patru copii înfiaţi cu vârste cuprinse între 13 şi 26 de ani, conduce o gospodărie impresionantă, cu oi, vaci şi porci în care lucrează ucenicii săi.

Vizionati va rog si:

http://stirileprotv.ro/video/videoteca/cine-se-joaca-de-a-dumnezeu-cu-destinele-romanilor.html/60479790

La fel s-a întâmplat şi cu soţia unui om de afaceri din Reghin, care locuieşte acum alături de părintele Pomohaci.

„Soţia mea îl vede ca pe Iisus Hristos pe pământ, îi pune poza la cap, e durere… I-am spus ca nu se mai poate, trebuie să se adune, să facă ceva, dar nu ai cu cine discuta. Spune că menirea ei este să aducă cât mai mulţi oameni acolo. Mulge vaci, face agricultură, păzeşte biserica, face slujbe în locul lui, e mâna lui forte”, povesteşte omul de afaceri.

Femeile de la Moşuni sunt, însă, mulţumite de ceea ce fac. Este şi cazul doamnei profesoare Otilia, pe care reporterii PRO TV au găsit-o îngrijind porcii din gospodărie. Face acest lucru de şapte ani.

„Pentru mine reprezintă chipul lui Hristos. Din toată inima vă mărturisesc că nu voi putea niciodată mulţumi lui Dumnezez că am ajuns la Moşuni. Am aici o casă şi o familie, ceea ce pentru un om singur ca mine, având în vedere statutul meu de femeie nemăritată, e mare lucru. Să ai o familie, mai mult decât una în limite biologice, e mare lucru”, spune Otilia.

Cadouri pentru biserică

Mulţi dintre cei care vin la Moşuni au probleme de sănătate grave şi sunt dispuşi să creadă şi să facă orice ca să trăiască.

Simona Gurghean are feţita bolnavă de tetrapareză spastică. A fost la toţi doctorii şi acum încearcă şi calea credinţei. Deşi este pentru prima data la Moşuni, o trec fiori. „E ceva deasupra noastră, nu ştiu, simt o căldură, simt o căldură deasupra mea, acum am simţit-o”…

Totuşi, nu este uşor să ajungi la părinte. Există liste de aşteptare, iar ca să te vindeci se spune că trebuie să asişti la slujba din noaptea de vineri. Înainte de slujba cea mare, eşti îndrumat de oamenii preotului să cumperi daruri pentru sfântul altar, ulei, prescură, vin, toate în valoare de 16 lei.

Cu acatistul făcut în care explici de ce necaz vrei să scapi şi cu darurile mergi în biserică şi le laşi la altar. În funcţie de gravitatea problemei ţi se cere să cumperi un număr de lumânări care în general variază de la 50 la câteva sute. Lumânările se dau înapoi stinse şi ajung din nou la vânzare. Darurile care se aglomerează în altar, sunt apoi scoase pe uşa din spate a bisericii.

Slujba de vineri noaptea şi exorcizările

Este ora 12 noaptea şi biserica geme de enoriaşi. Într-o adâncă fervoare religioasă, toţi se pregătesc pentru apariţia părintelui.

În prima linie stau femeile despre care se spune că sunt îndracite. Maria lucrează la poşta în oraşul Victoria şi a ajuns la Moşuni când a văzut că se simte rău. Este stropită cu aghiasmă ceea ce pare că o doare. „Mă chinuie un duh rău. Am venit la părintele, am luat 16 posturi”, spune Maria. A fost pe la mai mulţi medici, dar, nedând de cap răului, a luat calea bisericii din Moşuni. Întrebat dacă femeile „îndrăcite” au un diagnostic, părintele Pomohaci răspunde laconic: „Satana nu are diagnostic”! După ce termină cu femeile, părintele Pomohaci exorcizează şi un bebeluş. „Copilul acela micuţ îl avea pe diavol în el. Un blestem sau o satană, satana nu-ţi dă stare de euforie niciodată”, spune părintele. La două noaptea, femeile sunt extenuate de postul lung şi aspru şi de atmosfera ireală din biserică. Li se spune că dacă vor să se vindece trebuie să repete şedinţele de exorcism, să ţină canonul şi să creadă că prin preot lucreaza Dumnezeu.

Practicile preotului Pomohaci nu sunt pe placul Episcopiei Alba Iulia.

Părintele spune însă că ceea ce face el este ortodoxism românesc şi nimic mai mult. „Eu nu sar din dogmele ortodoxe române, nu sar peste cal, nu exagerez în nimic. În afară de faptul că sunt mai lacom şi mai rău decât unul care nu are atât cât am eu. Îl iubesc mai mult pe Dumnezeu, îmi doresc să am mai mult şi să pot da celor din jurul meu”, spune preotul Pomohaci.

Catedrala credinţei, zece la sută din venituri pentru un miracol

Bucureşti. În căutarea unei vindecări se află şi zecile de oameni care vin zilnic la „Catedrala Credinţei”, un fost cinematograf de cartier, de pe Şoseaua Fundeni. „Biserica Universală” este creaţia unor brazilieni, iar predicile sunt pline de patos şi atrag mulţimile. Biserica Universala nu face parte dintre cultele recunoscute în România şi nu are personalitate juridică. În schimb are filiale în toată ţara şi multă putere. Cu ce îşi racolează adepţii, în special oameni foarte simpli? Cu promisiunea unei minuni.

Brazilienii îşi fac reclamă la un popular post de televiziune şi au întruniri zilnic. Ţin slujbe de vindecare pentru boli incurabile sau promit că redresează firme nenorocite de criză. Sâmbata se tine slujba pentru rezolvarea lucrurilor imposibile. Minunile se întâmplă însă numai dacă plăteşti. Cât? A zecea parte din salariu sau din pensie, bani pentru care brazilienii au produs şi plicuri tipizate. „Credem în biserica asta. Dau a zecea parte din pensie. Am o pensie de 862 de lei”, spune o bătrână care vine aici.

Slujba de vindecare se transformă într-un spectacol amplificat de şase boxe puternice. Oamenii sunt invitaţi să închidă ochii şi să pună mâna pe acea parte a corpului care-i doare. Aşa zisul preot este îmbrăcat într-un halat alb, ca doctorii.

„În numele lui Iisus, orice este necurat, orice este rău, lasă-l, lasă-l, lasa-l”, spun oamenii în cor. „Ieşi cancer, ieşi, ieşi, ieşi”, sună altă rugă.

Tratamentul merge şi nu merge. „Eu am fost cel mai mare beţiv, am fost cel mai mare beţiv şi încă mai beau. Acum m-am rugat la Dumnezeu şi de două şedinţe nu mai beau… Azi am băut două pahare de vin”, spune unul dintre membrii Bisericii Universale.

Adepţii Baha’i, gata să-şi sprijine financiar credinţa

Ne aflăm într-un apartament elegant din Bucureşti. Gazde ne sunt adeptii Baha’i, oameni educaţi care au găsit un răspuns pentru căutarile din viaţa lor după ce au renunţat la ortodoxie. 7.800 de români cred în învăţăturile lui Bahaulah, un persan care-a trăit la sfârşitul secolului XVIII. Adeptii Baha’i nu beau, nu fumează şi nu au lăcaşuri de cult.

Rareş Prunduş este specializat în marketing şi lucrează la o firmă din Bucureşti. Avea 14 ani când a auzit de credinţa Baha’i. Nişte prieteni alături de care învăţa engleză i-au vorbit de învăţăturile lui Bahaulah. L-a prins repede. „A fost ceea ce căutam ca să mă liniştesc, pentru că nu mă simţeam în apele mele, eram rebel”, spune Rareş. Credincioşii sunt convinşi că mesagerii lui Dumnezeu au fost Abraham, Iisus, Buddha, Mohamed. Însă ultimul trimis al lui Dumnezeu pe pământ, Bahaulah îi conţine pe toţi.

„În momentul în care eu am spus că sunt baha’i nu înseamnă că am renegat ce eram înainte, din contră, am acceptat mai multe. Contribui şi financiar. Cu cât pot”, spune Rareş.

În concluzie, fiecare om este liber să creadă în ce vrea el dacă asta îi face bine. Însă de un lucru putem să fim siguri: cel mai uşor poate fi manipulat un om aflat în suferinţă. Un om care simte o nevoie acută să creadă în ceva, să găsească un rost şi un sens superior pentru viaţa lui. „Crede şi nu cerceta” poate fi uneori cea mai scurtă cale spre pierzanie. (Antoaneta Dohotariu, PRO TV)

Comentariu saccsiv:

Intr-adevar, sectele sunt o mare problema si daca documentarul se limita doar la ele, era bine. Insa trustul de presa al familei Lauder nu se dezminte nici de aceasta data, asa ca au bagat la gramada si un fragment cu preotul Cristian Pomohaci, in dorinta lor turbata de a scuipa si pe ortodoxie. Caci prin extensie au atacat si ceea ce de fapt ii doare pe ei cel mai tare: vindecarile reale, pelerinajul la Sfintele Moaste si scoaterea de draci.

Spune preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei:

In Biserica Ortodoxa Romana nu se fac exorcisme, in sensul consacrat al termenului.”

Incredibil. Si de cand e interzis? Cititi va rog si:

CAZUL TANACU. Presa a turbat din nou la aflarea vestii ca trei maicute au fost eliberate. Unde au gresit ierarhii? IN APARAREA PREOTULUI Petru Corogeanu: parintii GHEORGHE CALCIU DUMITREASA si IUSTIN PARVU

Dar nu ne miram, caci lucrurile se leaga, purtatorul de cuvant fiind cel ce declarase acum doi ani ca va fi primul ce-si va lua pasaport cu cip …

Foarte siret e dracul si slogoii lui din mass-media. Si iata si motivul in acest caz:

Pro TV –ul nu ne spune, insa preotul Cristian Pomohaci rataceste cumplit invitand la predica eretici:

Din articolul Interviu Vladimir Pustan aflam ca cel invitat este:

Vladimir Pustan este pastor, scriitor şi preşedinte al Fundaţiei “Cireşarii”. Este căsătorit cu Florica şi are patru copii: Vlăduţ, Emanuela, Beniamin şi Florin.

El este un pastor marcant pentru generaţia tânără din zilele noastre. Iubit de majoritatea evanghelicilor români, dar şi criticat în anumite perioade ale vieţii, pastorul Vladimit Pustan a rămas credincios lui Dumnezeu şi viziunii primite de la El. Este un model de perseverenţă, loialitate şi dedicare.

Mai stim ca era un apropiat al Madalinei Manole pe care atat a invatat-o pana s-a sinucis:

VIDEO – Preot Cristian Pomohaci despre Madalina Manole: „Nu pot sa spun Dumnezeu sa o ierte!

Asadar, in aceste conditii, nu stiu cat de reale sunt exorcizarile acelea.

Insa trustul a dorit ca publicul sa traga concluzia: cine cauta sa-l vindece bunul Dumnezeu, este asemenea cu acei sectari. Deci cei ce cauta vindecari si sa scape de demoni, chiar daca merg la Sfintele Moaste sau la Biserica Ortodoxa, sunt asemenea lor …

82 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 20, 2011 at 7:45 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Soare said, on martie 20, 2011 at 7:51 pm

    Am observat si eu tenta pe care-o dadea cel care comenta reportajul cat si cei care erau pusi sa-si dea cu parerea despre respectivele cazuri. Oricum, multi rataciti in tara asta. Trist!

    Apreciază

  3. ady said, on martie 20, 2011 at 8:00 pm

    chiar voiam sa te intreb frate dak ai vazut pe ala din tecuci, sat iaccobesti, ceva de genu care vrea sa reformeze ortodoxia sau ceva, a fost pe kanal d

    Apreciază

  4. Ioan said, on martie 20, 2011 at 8:39 pm

    In urma cu 2 ani am participat la Sf. Liturghie unde slujea parintele Pomohaci, in localitatea Mosuni. Dupa slujba am luat agheasma, si vreau sa va spun ca mai am si acum, iar apa este la fel de proaspata. Slujirea la Altar o face cu mult har.
    Marturisesc ca m-a surprins si pe mine aparitia acelui personaj, dupa ce am vazut inregistrarea pe internet.

    Doamne ajuta-ne!

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 30, 2012 at 9:59 am

      un preot , care danseaza si canta la tv show in fata unui popor intreg , pentru mine crestinul ortodox nu este preot este un lepadat !
      „voi sunteti lumina lumii…” asa spune DUMNEZEU ;
      iar „cel prin care va veni sminteala mai bine este lui sa-si lege o piatra de gat si sa se arunce in mare” tot DOMNUL IISUS HRISTOS SPUNE !
      amin!

      Apreciază

  5. Ciprian said, on martie 20, 2011 at 8:45 pm

    Au pus ditamai banneru pe prima pagina la PORCTV cu „reportajul” asta. Eu tind sa cred ca cifrele sunt umflate si legat de secte dar si legat de numarul de persoane de la „slujba de vineri”.

    Asta cu demonizatii e cat se poate de real, poate ar trebui sa se comvinga si ei, la noi in biserica este un demonizat care face inuman la Sfanta Liturghie cand se pomenesc mortii si la Sfantul Maslu cand se citeste despre fata chinuita de demon. E un caz real ca urmare a pacatelor inaintasilor dar si a celor proprii. Se poate vedea „pe viu” actiunea pacatelor noastre cat si ale inaintasilor in chinurile prin care trec oamenii, pacat, mare pacat ca se intampla dar sa ne tinem de lupta cea buna si Biserica Ortodoxa.

    Apreciază

  6. Ciprian said, on martie 20, 2011 at 8:48 pm

    FRATILOR VOI ATI MAI VAZUT BISERICA ORTODOXA CU PERDELE LAGEAMURI? CA EU PANA LA FILMAREA ASTA NU….

    Apreciază

    • Olanu Valcea said, on septembrie 29, 2012 at 3:06 pm

      Nu e voie cu perdele in Biserica Ortodoxa, frate? Te intreb ca nu stiu..

      Apreciază

  7. Ciprian said, on martie 20, 2011 at 8:58 pm

    OFFTOPIC

    reclama bizara la procinema la sfarsitul filmului despre parc:
    http://www.incont.ro/economie/cum-va-arata-viitorul-disneyland-de-la-bucuresti-e-sf-sau-poate-fi-realitate.html

    Apreciază

  8. compasiune said, on martie 20, 2011 at 9:15 pm

    in vremurile astea ,de acum, cei de la” prosti tv” au dorit ca slujbele ortodoxe si credinta in Dumnezeu sa para un exces…o ciudatenie…la fel si clica vesela(adica unii din sinod-purtatori de cuvant) ce serveste orice alt interes decat cel aratat de IIsus…
    Sa ne fereasca Dumnezeu ,vorba parintelui Iustin,de acesti lupi in blana de oaie…care ataca cu emisiuni comandate pe cei care mai au un dram de credinta in tara asta…
    Fie binecuvantati…ca poate asa li se trezeste inima si vor simti consecintele faptele lor…inainte de a fi prea tarziu …

    Apreciază

  9. Seby said, on martie 20, 2011 at 9:16 pm

    daca nu stiai este ortodox! priveste mai bine cum sta cu crucea in mana si icoanele sunt in spatele lui

    Apreciază

  10. Seby said, on martie 20, 2011 at 9:18 pm

    „In Biserica Ortodoxa Romana nu se fac exorcisme, in sensul consacrat al termenului.” Oare nu spunea Iisus Hristos sa scoateti dracii ?

    Apreciază

  11. Fulger said, on martie 20, 2011 at 9:18 pm

    Am vazut reportajul dar cel mai mult ma enervat la el aceste ultime cuvinte:

    “Crede şi nu cerceta” , nici macar nu se afla in Biblie ! Asta vrea sa dovedeasca ca cei care urmeaza calea biserici sunt niste oameni cu nu prea multa carte si multi cred asta despre noi, iar mass-media pune sare pe rana.

    Apreciază

    • Mihai said, on martie 21, 2011 at 6:48 am

      crede si nu cerceta e o deviza catolica inchizitorie. din cate stiu eu Iisus ne invata sa cercetam duhurile, sa vedem de unde vin. dar na, ghiveci prostevesc.

      Apreciază

      • Fulger said, on martie 21, 2011 at 9:39 am

        Eu din cate stiu aceste cuvinte au fost implementate de catre comunisti, pentru a pune o imagine proasta asupra biserici .
        Saccsiv ,frate , tu ce crezi despre aceste cuvinte ,,crede si nu cerceta,, ?

        Apreciază

      • Mihai said, on martie 21, 2011 at 9:58 am

        eu parca asa stiu ca „indemnul” e de pe vremea inchizitiei si arderilor pe rug (catolicism). insa nu pot sa ma pronunt 100 %. e posibil sa ma insel.

        Apreciază

      • Ioan C. said, on martie 21, 2011 at 12:16 pm

        Expresia e o acuzatie la adresa filosofiei medievale catolice, filosofie numita scolasticism.

        Apreciază

    • ix said, on ianuarie 17, 2012 at 10:55 pm

      Iacov 1.6 „Sa ceara insa cu credinta, fara sa aiba nici o indoiala, pentru ca cine se indoieste este asemenea valului marii, miscat de vant si aruncat incoace si incolo.”

      Daca cercetezi, inseamna ca te indoiesti.

      Poate spun prostii, dar mi se pare ca aceasta porunca nu e pentru toate lucrurile.

      Apreciază

  12. anca said, on martie 20, 2011 at 9:31 pm

    Probabil ca vrajmasului nu-i plac exorcismele, asa ca de ce sa nu lovim in putinii oameni care mai tin piept diavolului. E grav ca „in biserica ortodoxa nu se fac exorcisme”. Atunci sa stergem si din biblie textele in care Iisus alunga dracii, sa eliminam predicile cu omul demonizat din care ies dracii si apoi intra in turma de porci si s fim ‘civilizati’. Probabil ca asta vor normele UE. Sunt curioas care va fi soarta parintelui Cristian, sa ne rugam pentru putinii oameni care mai cred cred in Hristos asa cum se cuvine, asa cum credeau apostolii, asa cum nu le place celor de la ProTV. Doamne ajuta!

    Apreciază

  13. ionut said, on martie 20, 2011 at 9:46 pm

    frateee, oamenii din video-ul de mai sus parc-ar fi manipulati, raspund toti in cor, ca si copii cei mici la scoala, doamneeee, asa ceva , pffff, n-am mai vazut si nush dac-am sa mai vad curand, la un moment dat vorbesc toti o data, si popa si oamenii, si nici nu mai intelegi ce se spune. Unde pacea Duhului Sfant in biserica aia, daca spun ca au loc vindecari si altele. Nu e nici pace acolo si nici Duhului Sfant nu prea este acolo pt. ca El iubeste linistea. Iertare.

    Apreciază

    • Iones said, on martie 20, 2011 at 11:49 pm

      E duhul vrajmasului acolo, prefacut in inger de lumina.

      Oamenii aia sunt vrajiti, fermecati datorita practicilor neortodoxe care au loc acolo in acea Biserica.

      Apreciază

    • studentperole said, on martie 21, 2011 at 3:53 am

      Asta e nimic… stai sa vezi ce e in america… toata populatia parca raspunde in cor la manipularea sectelor. Inca este unu, de vreo 90 ani, care si-a luat toti enoriasii, si a mai convins pe cati poate, sa isi paraseasca jobul, casa etc., si sa mearga toti cu caravana prin state, vezi Doamne sa transmita ei poporului ca vine sfarsitul lumii!

      Apreciază

  14. ioana said, on martie 20, 2011 at 11:03 pm

    imi pare rau ca se aduc asa cuvinte grele la adresa parintelui Pomohaci, ca e adus in discutie cu acei sectari , de oameni care nu-l cunosc si nu-i pretuiesc munca si …darul.

    Apreciază

  15. Iones said, on martie 20, 2011 at 11:32 pm

    Ca practicile preotului Pomohaci nu fac parte din invatatura cea curata a Ortodoxia e lucru clar, insa ProTV amesteca niste stari de fapt reale cu multa minciuna.

    Articolul PROtv-ului este folosit doar ca pretext pentru a lovi inca odata in Ortodoxie, si mai ales sa produca tulburare printre credinciosi mai ales acum in Postul Mare.

    Apreciază

  16. Iones said, on martie 20, 2011 at 11:44 pm

    Exorcisme trebuie sa se faca insa nu oricum, ca daca le citesti dupa ureche te batjocoreste vrajmasul si face tatrul cu tine in Biserica.

    Parintele Gavriil Stoica spunea despre faptul cum trebuie citite Moliftele Sf. Vasile cel Mare:

    În cartea preotului, Molitfelnicul (molitva –rugaciune), inaintea fiecarei slujbe (Taina sau ierurgie), sunt indrumari tipiconale. Astfel, Moliftele Sf. Vasile se citesc de ziua sa, la 1 ianuarie, in cinstea autorului lor, si celor ce patimesc rau de la diavol, indracitii, epilepticii. Inaintea acestei randuieli, scrie in Molitfelnic: ”Cine va voi sa i se citeasca in casa aceste rugaciuni, trebuie sa posteasca in ziua aceea si sa faca milostenie dupa cum ii va fi puterea, si cu ravna sa se roage lui Dumnezeu, dar mai intai sa se marturiseasca. Deci preotul, in ziua in care urmeaza sa savarseasca aceasta randuiala, mai intai sa savarseasca Sf. Liturghie. De ce oare asa? Pentru ca atunci cand preotul (care, prin hirotonire de catre arhiereu, primeste harul lui Dumnezeu) a savarsit Sf. Liturghie, s-a impartasit proaspat cu trupul si sangele Domnului. Atunci el este mai cu har, mai indumnezeit ca oricand si, cand urmeaza sa citeasca – imediat dupa liturghie – dezlegarile, Însusi Hristosul Euharistic din preot il blesteamă si-l alungă pe satana, folosindu-se numai de gura preotului. Nu ne spune si Sf. Ioan Gura de Aur:”Al preotului este numai a deschide gura, in rest Harul toate le lucreaza”?

    În Sf. Evanghelie ni se istoriseste ca Mântuitorul a scos din Maria Magdalena 7 diavoli, aceasta inaintea devenirii ei mironosita devotată si intocmai cu Apostolii. Cei 7 diavoli erau ai celor 7 păcate de moarte, care o stăpâneau până atunci. Când Mântuitorul a tămăduit in Capernaum pe cel complet paralizat, adus pe un pat targă de patru inşi, i-a spus mai întâi de orice: “Iertate îţi sunt păcatele”. Numai după aceasta a urmat tămăduirea: “Ia-ţi patul tău şi mergi la casa ta!”.

    De acei creştini care duc o viaţă virtuoasă, cu rugăciune şi post, care se spovedesc şi se împărtăşesc regulat, care se feresc de price păcat şi fac – după puterea lor – fapta bineplăcută lui Dumnezeu, de acesti crestini nu se ating farmecele si nu este nevoie sa li se citeasca Moliftele Sfântului Vasile. Da, dar sunt si credinciosi care se impartasec la Sf. Liturghie, iar apoi stau in genunchi cu toti crestini de-a valma, la citirea moliftelor, care sunt in „programul” preotului. Cum adică? Tu Îl ai deja pe Dumnezeu în tine, prin Hristosul Euharistic primit din Sf. Potir, şi după aceea ingenunchezi la exorcizare, să scoată preotul dracii din tine?

    Mi-a fost dat să văd şi următorul lucru, şi asta la o parohie ultracentrală din Bucureşti, unde poposisem pentru câteva momente spre a vedea o ingenioasă soluţie inginerească. Ajungând acolo într-o după-amiază, am găsit în biserică multi credinciosi asteptand intr-o mare randuiala sa inceapă Vecernia; asta bănuiam eu…Atmosfera de linişte şi de reculegere m-a mişcat profound. Am întrebat-o apoi pe femeia de la pangar ce slujbă urmează, de aşteaptă atâta lume în ordine? Îmi răspunde: “Vine părintele să le citească Moliftele Sf. Vasile”. Am ieşit şi chiar în faţa bisericii mă întâlnesc cu părintele (profesor doctor, renumit teolog), ne salutăm frăţeşte şi îmi văd de drum. În maşină însă, dus pe gânduri, am cugetat: “Curios lucru, cum a venit părintele să le citească şi să scoată dracii din niste oameni liniştiţi, care nu arătau că ar fi fost posedati: nu râcneau, nu scrâşneau, nu făceau clăbuci la gură?”. Da, cu amărăciune mi-am dat seama unde am ajuns, cum s-a denaturant practica exorcismelor . Rugăciunile cu care Sfintii Părinti făceau minuni, acum nu aduc decât parale…Este drept, avem preoti buni, de elită, de 5 talanţi; avem şi bunicei, de 2 talanţi, să zicem. Dar avem – din nefericire – si mercenari (puţini la număr, dar vizibili), care slujesc preoţia ca pe o meserie. Acestia si-au îngropat talantul vocaţiei lor, dar vor cu orice preţ să le iasă gologanul. Preoţi ca aceştia nu-i iubesc pe călugări şi nici mânăstirile. Un preot cuminte, din primele două categorii, îmi spunea odată: ”Dintre enoriaşii mei, cei care merg la mănăstiri, aceia am observat că vin regulat şi la biserică Duminica. Cei care trec din Crăciun in Paşte, aceia nu vor să audă nici de sfintele mănăstiri”.

    Îmi spunea cineva la telefon că Episcopul dintr-o eparhie alăturată (de unde mă şi trag) a interzis preoţilor să mai facă exorcizări. Asta mi se pare o atitudine extremistă. Calea de mijloc, spun Sfinţii Părinţii, este calea cea draptă, pe care trebuie să mergem în toate. Să facem exorcizări, dar numai când este cazul, după indicaţiile precise ale Sf. Pravile. Asta inseamna, pe de altă parte, că respectivul Vlădică s-a convins că in eparhia sa au pierit toţi dracii. M-aş bucura să ştiu că toţi creştinii de acolo au scăpat de daimon, de nefârtatul….

    Apreciază

  17. CP said, on martie 21, 2011 at 12:18 am

    Din cate imi dau seama, pr Pomohaci face parte din Oastea Domnului

    Apreciază

  18. gerik64 said, on martie 21, 2011 at 5:38 am

    Acum mai mult ca oricind este MARE nevoie de MASLU si de MOLIFTELE SF.VASILE cel MARE.Spun asta pentru ca actiunile diavolilor s-au intensificat pentru ca ei acum pregatesc calea antihristului.Multi dintre noi suntem prinsi de demoni cu diferite patimi si pacate asta inseamna ca nu suntem imaculati.Chiar daca nu ne manifestam prin tipete si urlete nu inseamna ca am scapat de prezenta diavolilor in noi si in imediata apropiere a sufletului nostru.Din ce in ce mai putini preoti fac aceste slujbe de exorcizare pentru ca se cere o pregatire deosebita de post si rugaciune pentru preoti care le citesc.Diavolilor este foarte clar ca nu le place sa fie alungati nici sa-si piarda prada obtinuta prin multe siretlicuri pentru ca sunt batuti si certati de seful lor Lucifer.Mai ales in postul mare demoni cauta sa actioneze si veti vedea oameni beti pe strada ,furturi si incendieri in biserica,spectacole anticrestine,emisiuni si propaganda antiortodoxa,prezentarea clerului si biserici intr-o lumina proasta.

    Apreciază

  19. quintus said, on martie 21, 2011 at 7:40 am

    off topic

    Apreciază

    • infiniteladder said, on martie 21, 2011 at 12:11 pm

      Eu sunt de parere ca lunile iunie, iulie, august 2012 vor fi decisive pentru declansarea unui razboi de anvergura. Va fi perioada favorabila francmasonilor pentru a inscena inca un atentat terorist la Jocurile Olimpice din Londra. Sunt mai mult decat sigur ca asa se va intampla, iar sacciv eu iti recomand sa scrii un articol detaliat despre riscul inscenarii unui atac terorist in vara lui 2012.

      Apreciază

    • ihodios said, on iulie 8, 2011 at 6:20 am

      mai ai acest video postat de tine si sters ???

      Apreciază

    • ihodios said, on iulie 8, 2011 at 6:27 am

      mai ai acest video postat de tine si sters ??? lasa ca am rezolvat DOAMNE AJUTA!!!:)

      Apreciază

  20. TheSpiritOfCaptain said, on martie 21, 2011 at 8:32 am

    Am vazut si eu televiziunea,exact cum prevedea paritnele savatie in romanul ”in audienta la un demon mut” ca va fi, preotii se democratizeaza,sunt politici corect,si icnep sa arunce cu hule impotriva celor care incearca sa faca o comunitate crestina,invocand tot felul de motive,in limbajul mondialisto-european si sunt politic corecti….niste antihristi care prigonesc biserica acum pasnic,cu hule si vorbe de ocara,iar maine poimaine cu adevarata prigoana !
    Televiziuena lui Lauder

    Apreciază

  21. adriandirnescu said, on martie 21, 2011 at 8:37 am

    Da… de necrezut. Hal de reportaj. Facut pentru manipulare. Rog pe cei ce se simt nesiguri pe ei in urma vizionarii acestui reportaj sa mearga duminica la Sfanta Liturghie. Rugati-va fratilor cat de des si cautati linistirea. Nu va luati dupa asemenea reportraje de doi lei. Ce legatura poate fi intre supararea omului pe saracia materiala , mahnirea lui pe cele lumesti si bucuria credintei, linistea din suflet ?. Cati dintre noi nu suntem saraci si necajiti dar avem pace si liniste in suflet ? Saracie si greutati au fost tot timpul dar Biserica a razbit si va razbi. Celor ce sunt nemultumiti ca nu au destul le sugerez sa faca milostenie si vor vedea ca Dumnezeu le da tot ce le trebuie. Sa avem rabdare fratilor si sa ne rugam. Eu am trecut decurand pe langa moarte, eram in Belgia dupa bani ( la lucru) dar m-a tinut Dumnezeu in viata. Am avut dureri cumplite dar cand m-am rugat la Dumnezeu si m-am gandit la cuvintele Parintelui Arsenie Boca am inteles ca orice suferinta si greutate nu este in zadar. Am avut dureri groaznice dar cand m-am gandit la durerile Mantuitorului pe Cruce, am simtit imediat ca pot sa suport orice. Am trait si traiesc minuni in viata mea . Fiecare traim minuni in viata noastra dar nu le vedem di cauza tulburarii noastre. Televiziunile, majoritatea dintre ele promoveaza luxul, viatza usoara, nemunca, umorul de prost gust. Nu se face nici o educatie constructiva la televiziuni. Realitatea nu este prezentata corect la televizor. Dumnezeu este cel ce ne arata singura realitate. Noi cei mai multi putem sa fim in mii si mii de false realitati. Asa am simtit eu la acel accident cand unul din prietenii mei a murit fulgerator. A lasat in urma totul intr-o clipa. Haideti oameni buni la Biserica cel putin duminica. Lumea asta pare o nebunie, dar putem face sa fie mai bine.Doamne ajuta-ne !
    vizitati si http://www.adriandirnescu.wordpress.com

    Apreciază

  22. un fir de praf said, on martie 21, 2011 at 8:48 am

    dupa cum ati vazut a fost un amestec de secte printre care l-au pus si pe parintele Pomohaci ca sa denigreze cat mai mult credinta noastra Ortodoxa , e adevarat ca la parintele totul bate spre oastea domnului dar protv nu asa trebuia prezenta cazul ,eu zica ca aceasta inseamna o lovitura data credintei noastra pt. ca am vazut reactia oamenilor credinciosi doar cu numele cand au vazut acel reportaj ,oricum am ascultat si dicutat cu niste pr de aici din tg mures si pe undeva pr Pomohaci tine putin in frau ortodoxia si romanismul din acea zona pt ca e dominata de maghiari .Dar vedeti ca inca nu a aparut pe nici un canal tv ca romani din Miercurea Nirajului au pamant in parcul di centrul oraselului si nu au voie sa-si construiasca o biserica ortodoxa repet pe pamantul lor si cu hotarare judecatoreasca nu pot sa faca nimic ,pana si crucea care a fost pusa la sfintirea locului a fost rupta si rezemata de casa pr cu mesajul sa plece de la ei cu totul,acest caz a ajuns si la urechile prim ministrului Boc care lea zis sa-si ia gandul de la construirea biserici,ca sa vedem cati si din cate parti lovesc Ortodoxia.Precizez ca sunt di tg mures si Miercurea n e in jud Mures si e la 6km de Mosuni.nuzic ca e bine ce face dar ati vazut in reportaj un tatic care mergea acolo la biserica cu un copil care era bolnav de la un vaccin , si zic oare de ce nu zice protv nimic pericolul vaccinari la copii in primul rand si sunt atatea cazuri de copii bolnavi etc .Doamne ajuta si ne manuieste si ne lumineaza mintea .

    Apreciază

  23. gebeleizis said, on martie 21, 2011 at 9:25 am

    sa va feriti de profeti mincinosi, multi vor aparea si vor spune eu sunt Hristosul…. oi oarbe…. ” eu vad in persoana lui chipul lui Hristos” parca asa spunea o femei de acolo cu o privire pierduta aproape paranoida…… emotia provocata acolo ca vai se fac exorcizari….. poate provoca o criza personei pshihotice sau schizofenice… sau poate a fost paltita sa urle ca din gura sarpelui…. bebelusul demonizat parca nu urla asa …. e de rasul lumii ….. inca o intrebare de ce acest „Isus” nu a infiat si fete numai baieti solizi :))) de ce preoteasa a plecat …. interviu i-ati luat….. cunosc oameni care s-au nenorocit acolo……un exemplu de avere tocata tanra care merge de 6 ani acolo sa fie ajutata sa se marite …. normal ca nu s-a maritat averea i-a fost papata inca se duce si cumpara toate cd-urile cu muzica perversului parinte…..inca o rusine nu mai avea har sa isi tina predica a trebuit sa aduca un predicator penticostal… hulitori ai sf icoane , a fecioarei MARIA si asfintilor; si samai si planga ca femeia adultera prinsa asupra faptului:)))) Biserica Ortodoxa ar trebui sa excomunice acest impostor fariseu …..daca mai are vreo putere … familiile acelor oite ar trebui sa il dea in judecata sa isi duc membrii la un control psihiatric….. trezeste-te popor roman si nu te lasa indus in eroare de falsi profeti si hristosi……

    Apreciază

  24. ovidiubalta said, on martie 21, 2011 at 3:08 pm

    Cred ca parintele Pomohaci a incomodat pe cineva ceea ce am vazut la protv mi sa parut un material facut la comanda, nu-l cunosc personal dar cred ca ceea ce face nu e rau .Aspune binelui rau e o gresala ,daca omul acesta aduna inseamna ca nu risipeste.Daca ceea ce face el e de la Dumnezeu lucrarea lui va ramane daca nu e de sus se va pierde .Dar atentie nu cumva uni sa se trezeasca luptand contra lui Dumnezeu.

    Apreciază

  25. gerik64 said, on martie 21, 2011 at 3:11 pm

    Oastea Domnului are niste devieri de la ortodoxism.Eu am fost cu multi ani in urma la o biserica pe Margeanului in Bucuresti.Au niste carti si niste cintari care ii aseamana mult cu sectele neoprotestante la fel si felul lor de comportament.Chiar si in videoclip se vede ce raspunsuri dau la predica cei din biserica.Toti au un fix cu ritul si cu forma acelasi lucru cu Vladimiresti si Veronica.Si pe uni si pe alti i-am cercetat pentru a ma lamuri personal si sunt sigur ca gresesc parerea mea personala.Ritul si forma dogmele traditiile ortodoxe trebuie sa ramana neclintite cercetati isihasmul daca vreti mai mult decit formele si ritul !

    Apreciază

    • Freedom said, on martie 21, 2011 at 3:24 pm

      …dar de ce nu spui -Cercetati pe Dumnezeu?Nu invataturile oamenilor care sunt supusi greselii.Te inseli amarnic si te grabesti sa judeci!Pocaieste-te !Traditii…care traditii!?Acelea in numele caror a fost crucificat bunul Iisus!?Isihasmul nu e departe de forma cabhalei draga@gerik.Pocaieste-te !

      Apreciază

      • Ioan C. said, on martie 21, 2011 at 3:38 pm

        Mai Freedom, tu nu ne esti frate!
        Adevaru-i ca apreciez mai mult un protestant sincer decat un protestant deghizat in ortodox ( a se citi lup in blana de oaie).

        Apreciază

  26. gerik64 said, on martie 21, 2011 at 3:42 pm

    Frate deja esti fanatic.Cred ca esti bine intentionat dar deja ai un idol si nu e bine.Deja voi va credeti mai ortodocsi decit noi ca da-ti in mandrie.De pocait trebuie sa ne pocaim toti.Faci o gresala sa vorbesti asa despre isihasm mai documenteaza-te.Din cea ce scrii si spui razbate faptul ca esti pe o cale gresita.Frate o sa vezi ca eu nu te mint si nu zic cu rautate iti spun din experienta.Fii liber si nu-ti face idoli nici chiar dintre preoti care crezi ca muta muntii.

    Apreciază

  27. Mos Ioan said, on martie 21, 2011 at 4:32 pm

    1. Deci „preotul” Cristian Pomahaci se afla sub juridictia „IPS” Andrei Andreicut de Alba Iulia, si asta pâna pe 24.03.2011., deoarece dupa aceasta „vladica”Andrei va deveni mitropolitul Clujului………..

    2. Bineînteles, PRO TV n-a scos o vorbulita despre secta cea mai periculoasa, care este francmasoneria………….

    Apreciază

  28. gerik64 said, on martie 21, 2011 at 4:46 pm

    Freedom este inselat de diavol si adera la un preot care sta de vorba cu sectari.Prin faptul ca se cred deosebiti de noi se deduce ca sunt cazuti in mandrie.Daca aseamana kabalah cu isihasmul arata ca este si ignorant.Astfel insala diavolul pe frati care asculta cuvinte mestesugite si placute a unor preoti si predicatori care trag sufletele in ghena.Totul e sa vorbesti frumos sa faci ceva milostenie sa scoti niste lacrimi si ei vin in cap dupa tine fara sa cerceteze ce spun sfinti parinti despre ramanerea in dogme si canoane fara a schimba nimic.

    Apreciază

  29. Nica Lucian said, on martie 21, 2011 at 7:32 pm

    Am vazut mai multe pareri despre Oastea Domnului in acest articol si comentariile aferente, problema este ca au fost si sunt multi care au deviat/deviaza de la linia curata a Oastei Domnului si cei mai multi considera ca acestia care au deviat/deviaza de la linia curata sunt reprezentativi pentru Oastea Domnului, din cauza aceasta am vazut pe Internet materiale chiar si a unor preoti care critica dur aceasta miscare din cadrul Bisericii Ortodoxe care nu este ceva paralel sau in afara Ortodoxiei. Cristian Pomohaci nu este recunoscut de linia curata a Oastei Domnului ca fiind membru al ei, deoarece el incalca mai multe conditii pentru a fi compatibil cu ea. Se critica si cantarile si poeziile Oastei Domnului care ar fi asemanatoare cu ale neoprotestantilor, dar cine are curiozitatea sa citeasca poezii ale fratelui Traian Dorz si Cartea de cantari a Oastei Domnului, daca este sincer va recunoaste ca acestea sunt din inspiratia Duhului Sfant sigur sunt multe cantece, poezii pe care neoprotestantii le-au preluat, sigur ca ultraconservatorii niciodata nu vor aprecia niciodata aceste margaritare. Eu fac parte din Oastea Domnului nu ascund si nici nu mi este rusine de acest fapt, asa ca cele comentate de mine sunt in cunostinta de cauza. Slavit sa fie Domnul!

    Apreciază

  30. Un OM said, on martie 21, 2011 at 8:08 pm

    Va scriu pentru a va aminti ca manipularea nu a inceput cu aceasta emisiune. Ea continua! As fi putut crede ca din dorinta de senzational si pentru a-si incasa salariul, echipa pro tv a cautat si un preot ortodox ca sa poata fi un material de televiziune cu mai multe culte prezente, sa nu para partinitor…DAR…de fapt mi-am amintit ca de fapt cu doar cateva saptamani inainte vedeam la stiri si citeam prin ziare ca s-au luat de parintele Iustin Parvu, marele duhovnic de la Manastirea Petru Voda… Iinteleg (de fapt personal sunt convins de acest lucru!) ca e o campanie orientata inspre cei care mai pot sa ne ajute din Biserica Ortodoxa sa simtim curat, sa ne apropiem de Dumnezeu…pentru ca altfel…vedem cu totii cum si-au bagat coada (sortuletele)si in ortodoxie…

    Apreciază

  31. andrei said, on martie 21, 2011 at 8:28 pm

    Apreciază

  32. CP said, on martie 21, 2011 at 11:14 pm

    Margaritare,auzi!!!

    Apreciază

  33. gerik64 said, on martie 22, 2011 at 8:43 am

    nica lucian si freedoom
    Părintele Cleopa: „Oastea Domnului” a fost o asociaţie creştină ortodoxă, la început aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cât timp această asociaţie a avut conducători buni, ea a adus folos Bisericii, căci foarte mulţi creştini părăseau imoralităţile, beţiile, fumatul, înjurăturile, desfrânările, hoţiile şi alte feluri de răutăţi care periclitau moralitatea publică.
    După ce însă a rămas fără povăţuitori buni şi învăţaţi, cei ce au rămas adevăraţi ostaşi ai lui Iisus Hristos şi bunii creştini s-au împuţinat. Mulţi din ei, din cauza lipsei de povăţuitori luminaţi şi necunoscând Sfintele Scripturi, dogmele, Sfânta Tradiţie a Bisericii Ortodoxe, nici învăţăturile Sfinţilor Părinţi, s-au rătăcit de la adevăr.
    Marele Apostol Pavel arată că ostaşii lui Iisus Hristos, dacă vor să se încununeze, trebuie sa se lupte după lege (II Tim. 2, 5). Iar dacă sunt ostaşi numai cu numele şi au părăsit practica tradiţională a Bisericii lui Hristos, apoi aceştia nu mai sunt «ostaşi» ai lui Iisus Hristos, ci dezertori şi oameni nelămuriţi în credinţă, care, în loc de folos, aduc pagubă Bisericii.

    …………………………………………………………………………………………………………………………………………….

    Noi nu trebuie să închidem ochii faţă de aceste abateri ale acelora care le place să se cheme „ostaşi ai Domnului”. Noi, cu credinţa noastră ortodoxă, pe care au păstrat-o din veac strămoşii noştri în frunte cu voievozii lor, am biruit toate necazurile şi furtunile vremurilor grele prin care a trecut neamul nostru şi de aceea trebuie să ţinem cu sfinţenie la dreapta noastră credinţă cea de totdeauna.

    Apreciază

  34. Ciprian said, on martie 22, 2011 at 10:16 am

    @Ramona
    Iisus Hristos a lasat O Biserică nu mai multe…
    Sfinti sunt intr-o biserica nu in toate „bisericile”
    Sfintele Taine sunt in O Sinugura Biserica
    Biblia se citeste cu inima nu la litera asa cum fac „bisericile” (=sectele)
    Sfanta Cruce il arde pe necuratul de aceea nu se afla si in secte care ii apartin
    Maica Domnului prin rugăciunile ei aduce oamenii la Dreapta Credinta de aceea nu este recunoscuta de secte, pentru ca de asemenea le arde…

    Apreciază

  35. anca said, on martie 23, 2011 at 3:17 pm

    Iata ca s-a scris un nou capitol din cartea „sa lovim in ortodoxie”. Numai intr-un pom bun se da cu batul ca sa cada roadele…Inca o data imi aduc aminte de cuvintele Mantuitorului: „Daca pe Mine m-au prigonit si pe voi va vor prigoni”. Parintele Cristian nu trebuia bagat in acest reportaj alaturi de sectari. Parintele Cristian Pomohaci este un preot deosebit, un mare roman si un mare om. Il cunosc de multi ani pe parinte iar cei de la protv puteau sa faca o emisiune de exceptie vorbind despre o biserica in care se zideste adevarata credinta, despre oamenii de alte confesiuni care au trecut la ortodoxie, despre darurile pe care Bunul Dumnezeu le-a dat oamenilor care se roaga acolo: tineri casatoriti care nu aveau copii, oameni care s-au vindecat de boli chiar incurabile doctorii fara sa aiba ce sa le mai faca (chiar eu am vorbit cu o doamna care dupa 15 ani de stat la pat cu scleroza in placi s-a ridicat prin post si rugaciune), inclusiv am vazut oameni vindecati de cancer, oameni care s-au lasat de bautura si tigari, oameni care si-au rezolvat problemele cu tribunalul dupa ani intregi de chin si alte si alte probleme: a se citi la „Marturii” pe http://www.lamosuni.ro

    Tatal Nostru Sfant este cel care vindeca si ajuta credinciosii prin lacrimile, genunchii plecati, rugaciunile si dragostea de oameni si de Dumnezeu a Parintelui Cristian.

    Cu ajutorul rugaciunilor Parintelui am castigat deja in viata mea 3 concursuri de angajare. (acestea sunt doar o parte din realizarile mele). Mare si minunat este Dumnezeu!

    Imi place foarte mult ca Parintele ne indeamna de fiecare data sa citim din Sfanta Scriptura si sa aplicam si sa traim Evanghelia, ascult cu multa bucurie pricesnele si predicile minunate si unice ale Parintelui, indreptate mai ales impotriva pacatului.

    Din pacate oamenii care-l vorbesc de rau NU STIU despre cine vorbesc iar multi s-au invatat sa vorbeasca in necunostinta de cauza!!! In loc sa piarda timpul vorbind si mai ales scriind aiurea pe internet mai bine ar citi din biblie.

    Peste un an cu ajutorul Bunului Dumnezeu voi termina a doua facultate, teologia si multumesc Domnului in fiecare dimineata si seara pentru ca l-am cunoscut pe Parintele Cristian Pomohaci. DOAMNE FII LAUDAT!

    P.S. 1) ORTODOCSII AR TREBUI SA FIE MAI UNITI SI SA NU MAI CREADA CA ORICE ZBOARA SE MANANCA, NU ORICE SE SPUNE LA TELEVIZOR ESTE ADEVARAT! PATRONII PROTV-ULUI SUNT EVREI SI DECI IMPOTRIVA ORTODOXIEI: RUSINE PROTV!!!
    2) NU MAI DATI CU PICIORUL IN CREDINTA ORTODOXA SI IN SLUJITORII EI
    3) „sa va iubiti unii pe altii asa cum EU v-am iubit pe voi” (porunca aceasta ar trebui sa si-o aminteasca credinciosii ortodocsi din ce in ce mai des pentru ca se uita)

    Apreciază

  36. clement said, on martie 23, 2011 at 3:38 pm

    Ceea ce observ eu la acest preot, este faptul ca si-a luat cu brio diploma in management turistic. L-am vazut intaia oara pe Agro Chanel, intr-un reportaj dichisit americaneste, cu oi coafate in arrière-plan, zambete telegenice si gesturi de camaraderie deplasata fata de „domnul inginer care lua imagini”.Apogeul a fost atins cand un alt tanar preot a declarat ca il iubeste pe parintele vedeta tv.
    Teologul Pohomaci este creat intr-un tipar anume. Am intalnit acest gen de teolog roman si in occident. Coincidenta sau nu, este vorba despre generatia 30-35 de ani cu studii la fara frecventa, carisma à la Rudolf Valentino si vadit magnetism bine lucrat. In plus, carismaticii au o nativa aplecare spre gerarea afacerilor profitabile.
    Pentru cunoscatori, managementul in turism se intinde din vatra satului pana tooocmai prin insulele grecesti!

    Apreciază

  37. Doamne lumineaza-ne! said, on martie 24, 2011 at 5:32 pm



    CINE POATE EXPLICA MAI BINE CE SE INTAMPLA IN BISERICA DE LA MOSUNI SI CINE ISI POATE SPUNE PUNCTUL DE VEDERE MAI BINE DECAT PARINTELE CRISTIAN?
    Aceeasi televiziune il aprecia pe parinte si acum il denigreaza.

    Apreciază

  38. daniel said, on martie 27, 2011 at 9:01 am

    Ce fel de biserica ortodoxa e la Mosuni? Ca vad ca vin protestantii sa tina predici… Si de ce atatia de ,,amin,,? Parca femeile n-aveau voie sa vorbeasca in biserica. In felul asta ar putea sa si aplaude… ca la spectacol.

    Apreciază

  39. John said, on martie 27, 2011 at 4:56 pm

    Ce ati spune stimati domni daca ati afla ca parintelui Pomohaci ii plac baietii?? Ati spune ca e o mincinu nu? Va place sa va mintiti singuri. Mintiti-va in continuare in timp ce individul asta face avere uriasa pe spatele vostru fraierilor. Cristian Pomohaci a mintit de doua ori in emisiune de la ProTv Romania te iubesc. A mintit in fata altarului cu o fata foarte senina. A mintit cand a spus ca nu este divortat – ESTE DIVORTAT!!! ILEANA A DIVORTAT DE EL CAND A VAZUT CINE ESTE” si a mintit cand a spus ca darurile care se cumpaara din casa alaturata sunt duse la episcopie!!!! NU SUNT DUSE!!! se intorc atat vinul cat si prescurile si lumanarile si le vinde de zeci de ori. VA MINTE ORDINAR FRAIERILOR! dACA NU CREDETI VERIFICATI

    Apreciază

  40. marius said, on aprilie 8, 2011 at 2:36 pm

    Am citit pareri pro si contra cu privire la acest preot Pomohaci. Oare se poate avea incredere in el?

    Apreciază

  41. STOP RFID 666 said, on aprilie 18, 2011 at 12:56 pm

    Daca a ajuns un eretic sa predice intr-o biserica ortodoxa e grav. Se vede treaba ca preotul nu intelege ortodoxia. Este superficial. In biserica a pupat-o pe obraz pe o asa zisa credincioasa si a luat-o pe dupa gat. Nu se face asa ceva daca esti credincios, mai ales in Biserica.

    Apreciat de 1 persoană

  42. Raluca said, on august 1, 2011 at 6:48 pm

    Fratele iones are dreptata, exorcisme, moltive se fac dupa o randuiala fff. stricta si nu oricui.(Pregatirea preotului cu post mult si rugaciune + altele, in nici un caz cantand folclor, cu versuri despre mandrute pe la tv!)
    Vi se pare ca Pr Pomohaci face prozeliti pt Hristos? In nici un caz! Face pt dansul. Cunosc bine situatie si nu de oriunde, ci de la Duhovnic. Este preot Pravilar (Deavolul e stapanul lui) . Are acolo niste slujnice femei care si-au lasat copii, sot si au venit sa-l serveasca pe dansul la diverse treburi. Toti sunt ca hipnotizati.
    De ce nu i-a patriarhia masuri? Ca-i convine. Banuti garla!E o adevarata fabrica de facut bani. Ii pune sa cumpere sute de lumanari in functie de pacate care nu apuca sa fie arse ca n-ai cum sa arzi pt un om sute de lumanari, si acolo sunt sute de oameni .Lumanarile ies pe o usa si inta pe calata usa inapoi la vanzare.+ alte sume fabuloare.
    In plus imaginea lui ajuta si la ecumenism si la a pierde suflete.Vi se pare ca Patriarhia nu mai poate de manturea romanului.Fratilor am ajuns vremuri in care mantuirea e pe cont propriu alaturi de un Duhovnic caruia ii si este frica aprope sa se atinga de bani.
    Eu ce v-am relatat nu v-am relatat de la telefonul fara fir.Ci de la un Duhovnic si nu orice Duhovnic.
    Orice Duhovnic treaz pt Hristos va va spune cum e cu Pomohaci si alti cativa asemeni lui care sunt fabrici de bani pt Mitropolie, Patriarhie.
    Ca s-a vrut asocierea ortodoxiei cu acesti pravilari, ca sa fie spurcat HUHUL ei, e si firesc sa se vrea aceasta!

    Apreciază

    • MUNTEAN VASILE said, on octombrie 15, 2011 at 6:09 am

      HRISTOS A INVIAT RALUCA ! 🙂 ID MEU DE YAHOO…ihodios… DOAMNE AJUTA!:)

      Apreciază

    • frison said, on februarie 15, 2012 at 9:30 pm

      Acest preot face lucru rau, asta e evident. SA NU NE TULBURAM ! Sa avem grija de sufletele noastre. Lumineaza Doamne mintea noastra si nu ne parasi !!

      Apreciază

  43. ionescut1 said, on octombrie 29, 2011 at 9:06 am

    buna dimineata eu sunt credincios am frica de cel de sus amin.

    Apreciază

  44. Corina said, on martie 12, 2012 at 8:57 am

    Da ! Am ascultat predica am citit parerile.Suntem impartiti…..
    Imi vin in minte niste versuri ale lui Traian Dorz:
    ………
    Si va veni asa o noapte intunecata
    Ca nimeni nu va mai afla cararea cea curata…
    Si plange-vor cum n-au mai plans,in nici o nebunie
    Cand vor vedea ca ce-au pierdut v-a fi pe vesnicie!

    Noi nu putem sa spunem ca Dumnezeu mantuieste numai Ortodocsii.Desi sunt convinsa ca pentru mine personal credinta si linia corecta si adevarata este Ortodoxia, Dumnezeu are oamenii Lui, pe intreg pamantul!
    Nu vreau sa judec pe nimeni dar o parte foarte mare de vina o au preotii deoarece ei nu au adus cuvantul la timp! Spune cartea sfanta ca ei, tin tainele lui Dumnezeu incuiate, nu vor intra nici ei si nici pe altii nu vor lasa sa intre!
    Dumnezeu ridica oameni de unde doreste El ! El ne iubeste pe toti la fel dar parca mai mult pe pacatosi!
    Pentru un pacatos care se pocaeste de faptele sale si ii pare rau, se bucura cerul intreg!
    Nu putem sa negam un om care implineste cuvantul lui Dumnezeu doar pentru ca nu este de religie Ortodox.
    Si tot la fel putem spune ca, sunt foarte putini ortodocsi care implinesc cuvantul majoritatea purtand doar numele de ortodox dar fara sa cunoasca Ortodoxia.Pai acestia sigur nu vor fi alaturi de Dumnezeu.
    Spunea cineva mai sus: Sa nu ne trezim ca luptam impotriva lucrarii lui Dumnezeu!
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  45. alexandra said, on decembrie 11, 2012 at 6:35 pm

    frasineiul a spus nu hotarat acestui om- nu avem de ce sa mergem acolo. se fac molitve si in alta parti. Parintii au spus ca ce dezleaga ei, acest om strica imediat.

    Apreciază

  46. lenroct said, on ianuarie 5, 2013 at 9:32 pm

    Mare este prostia omeneasca (romaneasca)!!!!!
    „Poporul piere din lipsa de cunostinta…””

    Apreciază

  47. Claudia said, on decembrie 24, 2013 at 3:37 pm

    in ultima vreme observ multe atacuri directe la adresa Bisericii si a preotilor si indirecte la adresa Ortodoxiei. eu propun asa: sa vedem cati oameni au adus la Hristos acesti hulitori si cati unul ca Parintele Pomohaci si ca alti Preoti nestiuti din aceasta tara? cati evanghelisti, adventisti, penticostali, musulmani etc.au trecut la Ortodoxie convinsi de cei care critica Biserica si pe cei care ii slujesc? cata jerftfa financiara, dar si prin munca, timp petrecut in biserica au facut opozantii Bisericii Ortodoxe Romane? asa cum e nevoie sa/ti platesti darile pentru propria locuinta, asa si preotii au de platit dari pentru ca sa avem bisericile deschise pentru rugaciune.
    in plus, in Biserica Ortodoxa rugaciunea se face prin cantare nu numai de catre strana, ci si de fiecare participant la slujbe. Cantecul religios si cel popular, traditional este mereu prezent in sufletul romanului ortodox.
    si sa nu uitam ca Mantuitorul a stat la masa cu vamesii, prostituatele si cu toti cei bolnavi sufleteste pentru a caror vindecare a venit pe acest pamant.
    asa ca pana sa loviti in Pomohaci ca apare pe la emisiuni tv alaturi de tot felul de persoane, dati-i mai intai (inca) o palma Mantuitorului caci El a fost si este alaturi de noi toti indiferent de pacatele si patimile noastre.
    Doamne ajuta !

    Apreciază

  48. duhovnic said, on martie 9, 2014 at 3:47 am

    preotul este pe aratura! Sa-l lumineze Hristos-Dumnezeu dar fie luminat si episcopul lui care este tot pe campii…

    Apreciază

  49. […] VIDEO: PRO TV despre Preotul CRISTIAN POMOHACI si SECTE. Sau cum sa manipulezi publicul ca exorcizar… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.