SACCSIV – blog ortodox

MANIFESTUL SPINELLI semnat de MIRCEA DIACONU si RENATE WEBER. Adica pe fata despre EUROPA POST-NATIONALA

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 23, 2016

Mircea-Diaconu-1

Foto: http://mesagerulneamt.ro/2014/05/ecuatia-europarlamentara-in-neamt/

Iata ce putem citi la Mircea Diaconu semnează un manifest controversat: Nu este naționalist! Răspunsul ferm al europarlamentarului de pe DC News:

Mircea Diaconu este criticat dur pentru faptul că a semnat un manifest controversat lansat de grupul Spinelli din PE. Mircea Diaconu nu este singurul europarlamentar român care a semnat manifestul. Renate Weber și Marinescu Marian Jean sunt ceilalți doi.

Mircea Diaconu a răspuns criticilor, însă, până la ora redactării acestui text, ceilalți doi europarlamentari români nu oferit niciun răspuns.

Mircea Diaconu: Îmi doresc ca România să fie o țară europeană

„Există chiar riscul ca România să rămână izolată, din politici greșite în ultimul timp și atitudini cu tentă naționalistă. Ceea îmi doresc, chiar de la început, e ca România să fie o țară europeană, să aibă statut de țară europeană; și noi, firește, cetățeni europeni. Asta înseamnă, în capul meu, „mai multă Europă”. De exemplu, îmi doresc ca dobânzile pe care le practică băncile europene în România să fie aceleași pe care le practică în Europa. Dacă asta e lipsă de patriotism – în clipa în care îmi doresc ca România să fie o țară europeană cu toate prerogativele, inclusiv Schengen -, înseamnă că eu sunt nebun.

Și credeți-mă, sufăr pentru că, deși avem toate datele și resursele și priceperile să fim cu adevărat a șaptea țară ca importanță și aport european, noi suntem chiar ultima. Nu cred că e deloc ceea ce ne trebuie.

Și cred că e o datorie chiar patriotică să faci orice ca România să își câștige locul pe care îl merită cu noi cu tot, cu munți cu tot. Spun lucrurile astea pentru că e început de an și pentru că voi încerca în 2016 să propun cetățenilor României câteva proiecte mari. Îmi fac temele și, curând, probabil când vor înflori iar salcâmii, o să dau drumul.

  1. Am spus „când vor înflori salcâmii” pentru că doar la noi mai înfloresc salcâmii. Afară, la ei acolo, probabil pentru că fac tot timpul curățenie pe marginea autostrăzilor, nu se prăsesc tufele de salcâmi care la noi înfloresc, ca să nu zic explodează, de frumusețe și mirosuri. Din păcate, nu avem atâtea autostrăzi câți salcâmi și pentru asta toți suntem de vină. Vedeți câtă treabă avem? … Vineri vreau să vă povestesc ceva ce o să vă placă, chiar și la gust!”, spus Mircea Diaconu.

Textul care a stârnit reacții dure

Textul, semnat de Mircea Diaconu, Renate Weber și Marinescu Marian Jean, și care a stârnit reacții dure spune că: „Soluțiile naționale nu pot furniza soluții adecvate. (…) Soluțiile naționale aparțin trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-națională”.

VEZI TOT TEXTUL PE http://www.spinelligroup.eu/sign-manifesto

   Comentariu saccsiv:

De Renate Weber nu ne miram.

renate_weber_europarlamentar_liberal_despre_ucraina

Foto: http://www.rfi.ro/invitatul-diminetii-55618-renate-weber-europarlamentar-liberal-ucraina

Caci e cu George Soros.

Cu ocazia acestei stiri insa, s-au lamurit si cei ce credeau ca Mircea Diaconu are vreo tenta de nationalism in el.

Cat despre manifestul ala, iar nimic nu-i de mirare, caci asta e de fapt drumul trasat pentru Europa inca de la inceput.

Valery Giscard d’Estaing:

După căderea Zidului Berlinului, ne aşteptam cu toţii la o lungă perioadă de stabilitate, fără conflicte, bazată pe respectarea drepturilor omului. După doar câţiva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, o dată cu evenimentele din 11 Septembrie. Forţele opozante încă nu au dispărut: FANATISMUL RELIGIOS , NATIONALISMUL , rasismul şi TERORISMUL sunt în creştere . „ ( … )

Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE.„

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

Wesley Clark:

„Nu există nici un loc in Europa moderna pentru statele pur etnice. Asta-i o idee din secolul al 19-lea si incercam sa trecem in secolul 21 si o vom face cu state multi etnice.”

ACUM POATE INTELEGM MAI BINE: Evreul WESLEY CLARK – consilier special pe probleme strategice, pe probleme de securitate si pe probleme de strategii economice al premierului VICTOR PONTA …

Cititi va rog si:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

VIDEO – Barbara Lerner Spectre: EVREII sunt vazuti rau deoarece AU ROL CONDUCATOR …

STATELE UNITE ALE EUROPEI – un ideal al MASONERIEI din secolul XIX

STITI CE-A FOST American Committee on United Europe? E ESENTIAL SA STIM, ca sa intelegem mai bine …

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on ianuarie 23, 2016 at 1:30 am

    Culmea tupeului si nesimtiri. Poponautii greci imbracati in tinute de preot si sarutanduse in fata unei catedrale din atena, tipras le ofera mult sprijin http://www.napocanews.ro

    Apreciază

  2. Paul222 said, on ianuarie 23, 2016 at 2:08 am

    Privire pierduta, minte confuza si pierduta, suflet pierdut. Foarte trist sa vezi cum unul de-al tau poate fi atat de naiv si de orb.

    Apreciază

    • Radu Humor said, on ianuarie 23, 2016 at 11:13 pm

      Şi când mă gândesc că m-am certat cu cel mai bun prieten al meu, care nu-l vedea deloc aşa cum îl vedeam eu:
      Un politician adevărat, nu slugă la împărat ( cel Negru) !
      Păcat, maestre !

      Apreciază

  3. hilohi bogdan said, on ianuarie 23, 2016 at 4:44 am

    ori e prost…ori e prost dar să nu uităm că a ajuns acolo cu o grămadă de voturi.Ce naţiune domle ? Dobinzile domle ,alea contează ,ca să putem împrumuta mai mult..,,când vor înflori salcâmii”..da domle e romantic omul…cum am spus prima dat

    Apreciază

  4. Ion Popescu said, on ianuarie 23, 2016 at 5:51 am

    Esti o coada de topor; imi vine sa-mi tai mina cu care te-am votat !!!

    Apreciază

  5. yo said, on ianuarie 23, 2016 at 8:22 am

    Din păcate nu mai avem scăpare, tot ce face sistemul este împotriva noastră și atâta timp cât nu se ridică oameni care sa vrea binele tarii, din rândurile noastre care sa ne reprezinte nu avem nici o șansă în fata lor

    Apreciază

  6. energein7 said, on ianuarie 23, 2016 at 9:19 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  7. ioan said, on ianuarie 23, 2016 at 9:26 am

    scuze pt idioti:

    daca dobanzile sunt problema( populism de 2 bani) atunci e treaba BNR-ului sa impuna limite, reguli , etc
    daca Schengen-ul nu ne vrea, s-a vazut ca de fapt e bine sa iti mai controlezi granitele….ce nevoie de Schengen? Elvetia este in uniune? Putem depasi Elvetia… si fara uniune. Nu inteleg de ce se promoveaza ca am fi cei mai prosti si mai incapabili sa facem ceva, se vede imediat cum un roman iese din tara ce succese are daca munceste…Ce nevoie de europa daca nu s-a vazut in 26 de ani pt ce vin europenii in Romania…sa se imbogateasca , sa exploateze!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Gabriel M. said, on ianuarie 23, 2016 at 9:37 am

    HAAI Romania. Nu te lasa ingenuncheata si tu!!!

    http://m.bzi.ro/800-000-de-semnaturi-impotriva-casatoriilor-gay-536921

    Bravo

    Apreciat de 2 persoane

  9. dante said, on ianuarie 23, 2016 at 10:41 am

    Cainele si catelul de G Alexandrescu

    ” … Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,
    Că voi egalitate, dar nu pentru căţei.”
    Acestea între noi adesea o vedem,
    Şi numai cu cei mari egalitate vrem…”

    Stimate domnule” nationalist” M. Diaconu, parca esti desprins direct din fabula aceluiasi G Alexandrescu „Boul si Vitelul” boul fiind dumitale, care cu siguranta nu ai auzit de scrierile acestui poet, care descrie mizeria umana din care faci parte integranta. In netarmurita dumitale prostie crezi ca vreodata amestecati in aceasta UE-SSR, noi romanii vom conta mai mult decit fix o ceapa degerat? Cine ti-a spalt creierul ala mic si carunt(degeaba) de ai inceput sa crezi in povestile lui Soros, te crezi un fel de ales al neamului? Din pacate toata clasa politica e plina de tradatori din astia care-si vind familia si neamul pentru un blid de linte, calcind peste jertfa milenara a acestui popor. Pai daca prin absurd ai fi fata in fata cu Mihai Viteazu, de care nu cred ca ai auzit vreodata, ai bea la „aghiasma” catolico-europeana pina ai intelege cum sta treaba cu nationalismul, dar sansa domniei tale, si nu numai, este ca in aceste timpuri lumea este plina de iude si eunuci, dar o sa vina ea vremea cind o sa dai si socoteala.
    Hai sictir!

    Apreciază

  10. acelas said, on ianuarie 23, 2016 at 11:49 am

    unde-or fi, ce-o fi facand ..

    http://www.evz.ro/jumatate-din-imigrantii-din-germania-au-disparut.html

    .

    Apreciază

  11. Costin said, on ianuarie 23, 2016 at 12:04 pm

    Sf. Cuvios Paisie Aghioritul avea dreptate când spunea că Bizanţul trebuie să revină.
    Pe lângă rezistenţa duhovnicească, singura modalitate de a rezista în faţa tăvălugului decadent impus şi la noi de structurile occidentalilor, este o alianţă puternică între statele creştin-ortodoxe, state care, pe lângă interesele economice, să aibă în comun ceea ce este cu mult mai important, şi anume, spiritualitatea creştin ortodoxă !!!

    Chiar dacă este parţial lumească, aceasta poate fi o soluţie în situaţii critice, cel puţin din punct de vedere teoretic, fiindcă practic este greu de realizat o astfel de alianţă, dat fiind faptul sălbatica vrăjmăşie şi potrivnicie a evreilor împotriva ortodocşilor şi a unei posibile alianţe, dintr-o asemenea perspectivă, a statelor în care majoritatea cetăţenilor sunt ortodocşi,

    Sfinţii Cuvioşi Iosif Vatopedinul şi Paisie Aghioritul au profeţit:

    „Acesta este inceputul acestor evenimente, evenimente tulburatoare, evenimente militare. Cei care pun in miscare acest rau sunt evreii. Ei sunt indemnati de catre diavol sa faca aceasta, pentru a distruge samanta ortodoxiei in Grecia si in Rusia. Acesta va fi principalul lor obstacol in dominarea lumii. Si fara indoiala ei ii vor obliga pe turci sa vina aici, in Grecia, pentru a-si incepe lucrarea lor; iar Grecia, desi are teoretic un guvern, nu are un guvern cu adevarat. Ii lipseste puterea, iar turcii vor veni aici. Acesta va fi momentul cand Rusia de asemenea isi va pune in miscare fortele sale pentru a se impotrivi turcilor. Evenimentele se vor desfasura astfel: cand Rusia vine in ajutorul Greciei, americanii si NATO vor incerca sa previna aceasta, pentru a nu se forma nici o alianta intre doua tari ortodoxe. De asemenea ei vor provoca la lupta alte puteri, cum ar fi Japonia si altele. Va fi mare sacrificiu pe teritoriul fostului Imperiu Bizantin. Vor pieri 600 de milioane de oameni. Vaticanul de asemenea se va implica mult, pentru a impiedica rolul crescand al ortodoxiei si pentru a preveni o alianta intre tarile ortodoxe. Astfel se va implini pronia Divina.”

    “Focul care s-a aprins în Balcani se va extinde. Stăpânirea rusească de astăzi se va răsturna şi popoarele ortodoxe ale Balcanilor se vor ciocni cu popoarele din NATO, pe terenul Turciei, care va dispărea de pe hartă.

    Ciprul va primi o palmă vremelnică de la turci. Din această conflagraţie generală, însă, se va naşte Bizanţul. Toate sunt conduse de Logosul divin, nici de americani, nici de evrei. Aceştia se impun câteodată, pentru că Dumnezeu îngăduie, ca să-i pedepsească pe ai Săi. Vechiul Israel, evlavioşii din vechime, evreii, au fost pedepsiţi de 7 ori. Şi au fost robi timp de 70 de ani la perşi. Când s-a încheiat pedeapsa, aceştia au revenit. A fost o pedeapsă, o palmă dată de Dumnezeu, ca să se trezească. Aceşti evrei au fost vechiul Israel. Astăzi, noul Israel suntem noi, şi pedeapsa noastră este de 70 de ori câte 7 şi nu înşeptită, pentru că noi am avut cunoaşterea dumnezeiască. Robia noastră de 70 de ori câte 7 (1453 de la cucerirea Constantinopolului) concretizată prin Islam, de-abia acum se încheie. Acesta a fost canonul lui Dumnezeu pentru păcatele noastre.

    Ceva asemănător s-a întâmplat cu poporul rus. Înainte cu 50 de ani m-am întâlnit împreună cu Bătrânul meu, Iosif Zăvorâtul, cu un călugăr rus, bătrân de vârstă. Ca să-l întărim despre cele înfricoşătoare întâmplate poporului rus, prin încercarea credincioşilor de către comunism, am vrut să-i dăm curaj, spunându-i cuvinte de mângâiere. Acesta însă a zis: „Nu este nimic, este o pedeapsă care va ţine 70 de ani“. „De unde ştii?” l-am întrebat. Şi răspunsul lui a fost: „În 1917, când s-a instaurat comunismul, creştinismul a fost scos în afara legii şi cel care ucidea creştini era socotit erou. Creştinii au intrat în panică şi cei bogaţi au evadat spre Europa, alţii au alergat către biserici, nădăjduind că Dumnezeu va face minunea să-i salveze. Într-o mare biserică, a Sfinţilor Apostoli, au intrat aproape 5000 de creştini. Bolşevicii, când i-au găsit, au pus foc bisericii. Unul dintre creştini n-a murit, ci a reuşit să se urce pe turle, a stat lângă o fereastră şi a respirat. Deci, acesta mi-a zis că atunci când se apropia moartea şi oamenii şi plângeau şi strigau, s-au arătat cei 12 Apostoli şi le-au spus că nu pot să-i ajute, pentru că Dumnezeu nu îngăduie. «Este pedeapsa pentru păcatele voastre, care va ţine 70 de ani!» au zis ei.

    Acestea ni le-a spus călugărul rus, cu 50 de ani înainte. În perioada care s-a scurs de atunci aproape că am uitat cuvintele lui. Când a căzut însă turnul de hârtie al «bunăstării răsăritene», atunci mi-am amintit. Am stat şi am numărat şi am văzut că erau exact 70 de ani. Acum şi canonul nostru al celor 70 de ori câte 7 se încheie şi lucrurile vor reveni. Acum legea duhovnicească va fi aplicată în diferite chipuri. Întâi de toate, Dumnezeu va pedepsi pe marii vrăjmaşi ai Ortodoxiei: Islamul şi Catolicismul. Aceştia care lovesc nemilos Ortodoxia vor fi nimiciţi. Chiar şi cei care au distrus civilizaţia bizantină nu sunt turcii care au cucerit cetatea, ci cruciaţii europenii, catolicii, care i-au încurajat pe turci să distrugă Bizanţul. Aşadar, pe urmaşii lor, Dumnezeu îi va aduna acolo înlăuntru şi vor fi ucişi. Voi sunteţi mai tineri şi veţi vedea, de vreme ce veţi fi în viaţă.

    Acum va fi marea conflagraţie, Armaghedonul. Ceea ce s-a pornit acum în Balcani nu se va opri. Ceea ce-l împiedică să se răspândească este stăpânirea rusească împărţită, care stă în coasta americanilor. Însă poporul rus îi va arunca şi popoarele creştineşti ale Balcanilor vor reveni. Ruşii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul. Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui. Aceştia coborând vor stinge şi vor pierde într-o săptămână vijelia turcească. Şi, când vor ajunge prietenii Turciei (adică urmaşii cruciaţilor), adică popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagraţie şi vor fi nimiciţi. Ciprul va primi palma de la turci (pentru că acum este neatins), dar va fi vremelnică. Turcia se va stinge, şi nu va exista nicio pagină în istoria universală care să amintească faptul că a existat acest neam osândit.

    Îmi iubesc mult patria şi mă întristez mult că astăzi fiii grecilor se ruşinează să spună că sunt greci. Cuvântul grec nu înseamnă rasist. Această trăsătură poate fi pusă pe seama oricărui alt neam, în afară de greci. Acum însă nu mai suntem greci, romei, bizantini, suntem oameni îndumnezeiţi. Ne-am înălţat pe culmi. Este păcat faptul că astăzi diavolul a reuşit şi ne-a înrobit cârmuitorii. Deplâng Grecia vremurilor de acum, nu mai are nimic sfânt. Ca să se salveze ţara, ar trebui ca toţi conducătorii ei, oriunde s-ar găsi, să fugă în exil, să plece, pentru că cei care sunt astăzi sunt corupţi. În acest timp toate au fost vândute, sionismul internaţional îşi aplică astăzi programul pus la punct aici vreme de 180 de ani. Astăzi, însă când toţi suntem îngenunchiaţi şi nu mai există nădejde, Dumnezeul părinţilor noştri va interveni pentru sângele şi moaştele Sfnţilor noştri. Sângele grecesc care s-a scurs pentru Ortodoxie, unit astăzi, va deveni un râu năvalnic care îi va îneca pe canibalii care se numesc astăzi „mai-marii lumii”.

    Când a fost dezagregat pentru prima dată atomul şi s-a construit bomba atomică, l-am auzit pe însuşi Eisenhower declarând: „Astăzi ne găsim la porţile matematicii greceşti!” Şi canibalul a spus adevărul! Cât despre situaţia din Iugoslavia de dinainte, aceasta este mâna Vaticanului, sunt „binecuvântările” Papei, ale „Marelui creştin“. Maşinaţiile din spatele tuturor acestora le zămisleşte sionismul internaţional, finanţatorul internaţional, care se numeşte America. Sioniştii sunt America, ea de fapt nu există. Deci, aceştia după ce primesc mesajele sataniste, le pun înainte Vaticanului, acesta le preschimbă în planuri şi în continuare cheamă Islamul să le aplice. Acesta este modul în care funcţionează astăzi planurile satanice. Aceştia au reuşit să-i înrobească pe conducătorii noştri. Nădejdile noastre sunt doar în Dumnezeu, iar voi să vieţuiţi creştineşte, pentru că vă spun cu mâna pe inimă, şi veţi vedea, că nu mai avem zile multe. Ceea ce s-a aprins acum în Balcani va continua. Acesta este mobilul prin care Dumnezeu în felul Său îi va elibera pe creştini şi-i va înălţa din nou la linia de plutire. Şi Bizanţul va reveni. Şi ştiţi de ce? Pentru că popoarele europene se vor reuni la loc. Cine le va dirija? Nimeni! Noi doar să păstrăm credinţa ortodoxă“.

    Apreciat de 1 persoană

    • Raluca said, on ianuarie 23, 2016 at 4:11 pm

      Am citit si eu mai demult aceste profetii, si ceea ce m-a mirat a fost faptul ca se aminteau multe popoare ortodoxe, dar despre romani si Romania nu se spunea nimic. Se vorbea la modul general despre popoarele din balcani, dar romanii ca si cum n-ar fi existat.
      Cum sa se realizeze o unitate intre noi si alte popoare ortodoxe cand nici rusii, nici grecii si nici sarbii nu ne-au vrut binele de-a lungul timpului. Rusii stim bine ce ne-au facut in istorie, si ma refer la perioada anterioara comunismului, grecii numai daca amintesc ocupatia fanariota si asimilarea fortata si dura a minoritatii destul de numeroase dealtfel a vlahilor si a aromanilor-machidoni din Grecia si ar fi suficient, iar in ceea ce priveste sarbii se cunoaste deja cum sunt prigoniti si lipsiti de drepturi elementare vlahii din vala Timocului si nu numai. Asa ca poate o unire intre greci, rusi si sarbi din care sa fie exclusi romanii, care se pare ca le stau in gat tuturor.
      P.S. Se pare ca si ajutorul masiv dat de romani Sf. Munte Athos deranjeaza, si nu stiu de ce. Romanii au ajutat cel mai mut Sf. Munte raportat populatia tarii si la teritoriu.

      Apreciază

      • Nume said, on ianuarie 23, 2016 at 5:44 pm

        Cu tot respectul pentru Parintii greci, aceste spuse mi se par doar expresia vechii dorinte de dominare a grecilor peste ceea ce a fost candva Imperiul Roman de rasarit.Daca limba dominanta a devenit candva in timp greaca, neamul grecilor s-a considerat ca find insasi fiinta imperiului roman de rasarit, ceea ce nu corespunde adevarului. Dealtel, dorinta lor de putere in imperiu l-a prabusit.Ceva similar s-a petrecut cu ungurii in monarhia duala.
        Sunt de aceeasi parere cu Raluca privind sustinerea financiara a manastirilor grecesti din Atos; piosenia domnitorilor;boierilor si oamenilor simpli din Tarile Romane i-a salvat pe parintii atoniti de foarte multe ori in istoria ultimilor 500 de ani.
        Pe greci ii vad cam invidiosi pe Romani, desi suntem frati intru ortodoxie…
        Ce spun parintii greci despre turci imi pare o implinire a dreptatii lui Dumnezeu, peste care nu trece timpul fara sa se implineasca.Speram sa traim si vremea prabusirii definitive a puterii islamice otomane in Europa.
        Otomanii s-ar fi prabusit cel mai tarziu imedita dupa infrangerea lui Napoleon de catre rusi, dar apostatul Occident –cu „marele crestin „de la Vatican in frunte– le-a fost permanent sprijin financiar,militar si politic.
        Toate au finalul planuit e Dumnezeu, iar noi nadajduim sa fim mantuiti ca neam.

        Apreciază

      • Prahovah said, on ianuarie 23, 2016 at 8:38 pm

        Poporul român este un neam cu condamnarea scrisă și semnată, pentru avorturi, pentru bălăceala în mizeria secularistă, pentru prostia de alege a fi oi mânate prin televizor, pentru batjocura Martirilor lor, pentru adularea vrăjmașilor și a cozilor de topor. Cel mult o rămășită va rămâne. Vom fi carnea de tun a NATO până la sfârșit și vom fi zdrobiți. Ar trebui să ne asumăm asta și să așteptăm urgia. După mine, se pare că s-a cam terminat treaba. Și tare îmi este că eu voi, probabil, unul din această masă care va pieri pentru propria învârtoșare și nepăsare.

        Apreciază

      • Romanul nu piere said, on ianuarie 24, 2016 at 8:34 am

        @Prahovah,
        „nu va pierdeti nadejdea….Indrazniti, Eu am biruit lumea….De vor fi pacatele voastre precum carmazul sprecum noroiul drumurilor, se vor curati…” sunt doar cateva din Cuvantelei lui Dumnezeu catre noi.Sa nu deznadajduim si cum frumos s-a spus aici pe blog, genunchiul si inima la rugaciune spre mantuirea neamului si individuala !!!!
        Tu esti fie disperat, fie agent de influenta si manipulare; platit al celor care vor sa distruga neamul romanesc ! Revino-ti in fire sau piei !

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 24, 2016 at 1:47 pm

        Romanul nu piere

        „romanul nu piere” , desigur ca nu piere ca DEJA A PIERIT!

        uita-te in jurul tau visatorule !

        somn usor si vise placute !
        si nu uita sa ne dai de stire CURAND (in caz ca tu vei „ramane” ) cate milioane de ramani „raman” /”ramasi”( ca sa ce?) si cate s-au mantuit dintre cei laudati la gramada de tine !

        Apreciază

    • el said, on ianuarie 24, 2016 at 1:56 pm

      Costin

      aceste texte atribuite Parintelui Isof vatopednul au suferit atatea „vresiuni” ca e discutabil sa mai crezi ot à mot ce scrie in texul aggiornamentat adus de tine aici.

      mai bine bagati de seama fiecare la sine ca”in cele ce te voi afla in acelea te voi judeca !”

      si lasti „justificarile” la visele astea de prosperitate „duhovniceasca” in spatele carora se ascunde totdeauna lenea si setea de lumesc a crestinului caldicel care vrea sa se mai capatuiasca un pic, ca vine iata vesti de „vremea insorita” si pentru el! lasa ca mai e muuuult pana la anticrist, poate generatii, poate scapi, poate scapa chiar si scumpii tai plozi, ca doar Dumnezeu e Milostiv ,nu?….etc

      Apreciază

      • Romanul nu piere said, on ianuarie 24, 2016 at 8:39 pm

        Imi place ca de cate ori apare un comentariu care nu convine celui care se semneaza”el”, dispar linkurile de Raspunde la acel comentariu; la fel cum s-a intamplat la cele legate de comentariul meu din 24.01.16/8.34am !!!
        Si acum, pentru „pretenaru'”el”: te dai mare crestin, dar incepi sa versi invective; sa dai cu barda in tot Neamul romanesc indata ce vreunul are gatii sa-ti stea impotriva-ti.Asa esti tu mare roman, prin denigrarea Neamului si a familiei; prin balacarirea familiei si a copiilor ???!!!!
        Cine te crezi, lepadatura; Ii fi tu Dumnezeu sa judeci cu foc; gunoiule ???Stiu ca esti administratorul acestui site si ca acest pseudonim cu care am semnat va fi pus la index de tine; dar nu uita caine turbat ca bratul dreptatii te va ajunge; acolo unde te crezi tu mai in siguranta !!!
        Cand va veni primenirea Neamului Romanesc- asculta la mine-in timpul celui de al treilea macel mondial, te vor ajunge si pe tine toate injuraturile la adresa Neamului.
        Vasile pentru care ne-am rugat cat a fost in inchisoare; a fost lichidat de sistem; ai preluat tu -„el” si „acelasi” -fatada blogului.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 24, 2016 at 8:44 pm

        Romanul nu piere

        Tare.

        Apreciază

      • el said, on ianuarie 24, 2016 at 11:38 pm

        Romanul nu piere

        mai ametitule, lasa paranoia si visarea ca eu nu am nimic cu neamul romanesc, ba MA ROG sa supravietuiasca si sa se mantuiasca cat mai multi din el si mahnirea mea e nfinita la ederea CADERII catesui neam. afla ca NIMENI nu se mantuieste visand vise roze…. TREZVIA si Dreapta Credinta sunt maicile mantuirii !

        ia casca ochii in jurul tau si vezi : s-a pocait poporul roman? daca nu, NU va fi curtat, sau crezi ca la Hristos merge cu alba neagra si cu ochelarii decal al „iubirismului” de neam?

        POCAINTA cere Hristos!
        UNDE e pocainta neamului dupa 26 ani de „libertate”, care a UCIS 25 milioane de prunci in pantece CURVESC si NECURAT, care infasca fericit si indesandu-se in primele randuri la pomana cu amandoua mainile toate „biecuvantarile” vestului „civilizat” APOSTAT : ecumenism, pup in curism, lasitate, slugarnicie, „tolerantza” la pidosnicie si alte perversiuni si „iubiri de aproapele” DUSMAN Lui Hristos, carduri de sanatate, ACTE cu cip, vaccine, educatie sexuala si stricarea copiilor, vanzarea tarii prin jegurile pe care le voteaza neamul „binecredincios”, tinerii lui „frumosi si liberi” de la #colectiv si analogii lor inca neprajiti de draci dar aflati definitiv in gheara lor, care sunt „viitorul luminos” al tarii, copiii lasati in ghearele sistemului de furt norvegian, curvia generalizata, hulirea Bisericii,etc ….mai e ceva dintre CADERILE si APOSTAZIILE estului eretic la care nu s-au up-datat inca romanii? sau crezi ca de la ortodocsi se cere/admite aceleasi lucru ca de la eretici/pagani?

        Apreciază

      • Ioana said, on ianuarie 29, 2016 at 12:36 am

        „Inima mea s-a tulburat, părăsitu-m-a tăria mea şi lumina ochilor mei şi aceasta nu este cu mine.
        Prietenii mei şi vecinii mei în preajma mea s-au apropiat şi au şezut; şi cei de aproape ai mei departe au stat.
        Şi se sileau cei ce căutau sufletul meu şi cei ce căutau cele rele mie grăiau deşertăciuni şi vicleşuguri toată ziua cugetau.
        Iar eu ca un surd nu auzeam şi ca un mut ce nu-şi deschide gura sa.
        Şi m-am făcut ca un om ce nu aude şi nu are în gura lui mustrări.
        Că spre Tine, Doamne, am nădăjduit; Tu mă vei auzi, Doamne, Dumnezeul meu,
        Că am zis, ca nu cumva să se bucure de mine vrăjmaşii mei; şi când s-au clătinat picioarele mele, împotriva mea s-au semeţit.
        Că eu spre bătăi gata sunt şi durerea mea înaintea mea este pururea.
        Că fărădelegea mea eu o voi vesti şi mă voi îngriji pentru păcatul meu;
        Iar vrăjmaşii mei trăiesc şi s-au întărit mai mult decât mine şi s-au înmulţit cei ce mă urăsc pe nedrept.
        Cei ce îmi răsplătesc rele pentru bune, mă defăimau, că urmam bunătatea.
        Nu mă lăsa, Doamne Dumnezeul meu, nu Te depărta de la mine;
        Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mântuirii mele.”

        el,
        Dumnezeu să te întărească!
        El va găsi calea de a ajunge la sufletul celor ce îl caută cu sinceritate. Blogul Saccsiv are mulți cititori, cei care îl caută sincer pe Dumnezeu vor ști să deosebească Adevărul de patimi și de rătăciri.
        Mă uit în jur și văd cu durere că Dreapta-Credință e tot mai prigonită și trădată din interior. Cum oameni cunoscuți urmează fel de fel de înșelătorii pentru că nu știu ce este Credința cea Adevărată sau au inima prea scufundată în patimi ca să poată primi și împlini Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă încerci să le vorbești despre Adevăr nu vor să priceapă și tot căille lor rătăcite le urmează. S-au lipit cu sufletul prea mult de patimi și înșelăciuni și o țin tot așa.

        offf. Nu oricine citește articole pe blogul Saccsiv, unde se dezbat intens probeleme cotidiene, care de care mai „răsărite” din mintea și lucrarea necurată a stăpânitorilor nedrepți ai acestei lumi, nu oricine va înțelege starea în care de fapt ne aflăm; foarte mulți se vor agăța de argumentele mincinoase ale acestei lumi, de care nu vor să se mai dezlipească. E timpul cernerii, să ne ajute Dumnezeu să Îl mărturisim totdeauna și fiecare să luăm aminte să nu cădem.

        https://saccsiv.wordpress.com/2014/10/16/alte-cate-ceva-despre-mine/comment-page-1/#comments
        Eu, nevrednica, mulțumesc tuturor celor care au scris pe acest blog, mărturisind învățăturile Sfinților Părinți și demascând înșelările și ereziile. Blogul acesta a fost ca o carte pentru mine, am citit cu atenție articole și mai vechi și mai noi, precum și comentariile fraților și surorilor. Cuvintele bune pot fi de folos, nu știm noi cine le va citi sau auzi… Dar Dumnezeu ne cunoaște pe fiecare…

        Fără Dumnezeu nu putem face nimic, nimeni nu are putere de la sine să facă ceva fără Hristos. El cunoaște sufletul fiecăruia și stă la poarta inimii fiecăruia și bate. Dumnezeu lucrează și Cuvântul său va prinde rădăcini și va da rod acolo unde va găsi pământul cel bun…

        Căci „Căci cuvântul crucii nebunie este pentru cei ce pier; dar pentru noi cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 1,18)

        18. Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
        19. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte.
        20. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.
        21. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.
        22. De n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovăţire pentru păcatul lor.
        23. Cel ce Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu.
        24. De nu aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au şi văzut şi M-au urât şi pe Mine şi pe Tatăl Meu.
        25. Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: „M-au urât pe nedrept”.
        26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.
        27. Şi voi mărturisiţi, pentru că de la început sunteţi cu Mine. (Ioan, 15)

        Apreciază

    • Costin said, on ianuarie 25, 2016 at 9:55 pm

      Veşnicele clişee de învrăjbire a ţărilor majoritar ortodoxe, exploatate din plin şi de către media şi nu numai.

      Cu grecii nu este bine să ne aliem fiindcă sunt „fanarioţi”, cu ruşii nu este bine fiindcă sunt „imperialişti” şi „comunişti”, cu sârbi nici măcar.

      Până şi expresia utilizată de credincioşii greci, dar nu numai, în timpul ocupaţiei otomane şi veneţiene: “Timeo latinos et dona ferentes” (Fereste-te de Latini ( cu înţelesul de catolici ) chiar şi atunci când îţi fac daruri), a fost modificată şi circulă de multă vreme, nestingherită, inclusiv prin mediile ortodoxe de pe la noi, sub cunoscuta formă: “Fereşte-te de greci chiar şi atunci când îţi fac daruri”.

      Am cunoscut atât în Serbia cât si în Grecia, destui oameni credinciosi si de toata isprava.

      Însă, se găsesc mereu “intelighenţi”, cu cugete de iudei, care sa exploateze disensiunile dintre ţările majoritar ortodoxe, fiindcă, în realitate, nu îi interesează să existe unitate între aceste ţări.

      Toate aceste strategii de învrăjbire sunt special create de către cei care caută dezbinarea între aceste ţări, indiferent că sunt declanşate dintr- o directie, fie din alta – dintr-o ţară, sau din alta…

      Din păcate, va trebui să fie război, pentru ca cetăţenii acestor ţări să-şi dea seama că ţărilor majoritar ortodoxe le este necesar să se unească.

      @Romanul nu piere

      Aceşti indivizi se consideră superiori în raport cu ceilalţi oameni.
      Pur şi simplu, turbează numai dacă aud despre o posibilă revenire a Bizanţului.
      Sunt obsedaţi de întâietate (atât dpdv. rasial cât şi dpdv cultural), obsedaţi de a-i supune şi a-i conduce pe ceilalţi oameni, indiferent de metodele utilizate. Vrednicia şi meritele vor să le stabilească după regulile impuse de ei.

      Sunt obsedaţi să-şi întemeieze propria împărăţie, propriul lor imperiu, în care evreii să preia conducerea şi puterea totală, şi în care să li se supună întreaga omenire (inclusiv la nivelul instituţiei Bisericii Ortodoxe, fiindcă văd totul dintr-o perspectivă total lumească, până şi împotrivirea faţă de învăţătura Bisericii, o văd ca pe un soi de răfuială culturală, ci nu ca pe o învăţătură inspirată de Sfântul Duh.
      Vezi, inclusiv, cenzurarea cărţilor de cult ale Bisericii, care au fost cenzurate şi mistificate – majoritatea în perioada regimului comunist, dar şi după aceea – sub diferite pretexte, printre care şi acela de a nu fi considerate antisemite).

      Aceasta, vor să o facă, în aparenţă, într-o manieră nobilă. Sf. Nil, izvorâtorul de mir, face următoarea tâlcuire, cu privire la înţelesul peceţii lui Antihrist: “Al meu eşti, iar eu sunt al tău; de bună voie vii la mine, iar nu de silă“

      Însă, în realitate, aceasta se va face prin constrângere, atât dpdv. economic cât şi legislativ (inclusiv prin documente / implanturi electronice, biometrice şi nanocipuri), vor vrea să controleze şi să înroleze întreaga omenire în această împărăţie, prin supunerea tuturor ţărilor şi cetăţenilor acestora. Aceasta va fi Împărăţia lui Antihrist – care el însuşi va fi evreu, după cum au profeţit Sfinţii Părinţi.

      Se consideră ca fiind deja mântuiţi de către Hristos. în baza unor concepţii asemânătoare cu cea a papistaşilor, – un soi de “merite prisositoare”, de care, chipurile, ei ar dispune – ci nua unei vieţi în conformitate cu poruncile şi învăţătura lui Hristos.

      Individul ascuns în spatele nick-ului “el”, practic a confiscat acest blog, astfel încât alţi oameni de bună credinţă, care au o altă părere decât cea a comentatorului “el”, sunt bălăcăriţi şi dispreţuiţi, după cum vrea comentatorul “el”.

      Comentatorul „el”, ca şi alţii infiltraţi aici pe blog, face parte dintre „cei aleşi” care se consideră automântuiţi, şi că el, de fapt, vorbeşte ca din partea lui Hristos. Şi pentru ca trufia să fie maximă, se pune în locul lui Hristos, motiv pentru care, taie şi spânzură, bagă în iad pe cine vrea şi declară sfânt pe cine are el chef. Ba mai mult, pretinde chiar că ar cunoaşte, starea şi vârsta duhovnicească a celor care comentează, pălmuind pe fiecare, după caz şi după cum are el chef, pe oricine are o altă părere decât ale lui.

      Majoritatea comentariilor la articolele cu şi despre mârşăviile evreilor de pe acest blog, ale comentatorului “el”, sunt replici pline de agresivitate la adresa românilor.

      Acelaşi individ “el”, acest pionier ascuns şi înfierbântat al boşevismului, o dă drept exemplu de bună cuviinţă, fetelor creştine, pe Elena Ceauşescu, care, din făţărnicie poartă batic la înmormântare – care îl îndemna pe Nicolae Ceauşescu să dărâme bisericile din Bucureşti, pe care oamenii se chinuiau să le salveze, mutându-le din calea buldozerelor –
      comparând-o pe făţărnica bolşevică Elena C. cu unele fete credincioase, care intră în biserică, fără să-şi pună batic.
      https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/23/nicolae-ceausescu-catre-parintele-adrian-fageteanu-am-venit-cu-parintii-mei-si-as-vrea-sa-le-citesti-niste-rugaciuni-pentru-sanatate/

      Pe acest pui de viperă, care se semnează „el”, l-a deranjat faptul că acest mare Sfânt Cuvios, Iosif Vatopedinul din Muntele Athos, care ne-a zâmbit după înveşnicirea sa, n-a zis de bine despre evrei.

      De aceea a sărit ca ars, lansând diversiunea, potrivit căreia, textul nu ar fi unul autentic, ci ar fi o versiune modificată. Cuget de iudeu cu mentalitate talmudistă, însetată de clipa răzbunării (ochi pentru ochi, şi dinte pentru dinte – Legea Talionului), care, deşi pretinde că este creştin, în realitate nu vede nimic mai mult în afară de interesele sale,

      Individul care se semnează „el”, are impresia că Hristos este la cheremul lui, şi a celor de un cuget cu el. Pozează în mare mărturisitor şi se foloseşte de numele lui Hristos, pentru a-şi răspândi, batjocura, vulgaritatea şi dispreţul faţă de alţi fraţi creştin ortodocşi de pe blog.

      Unul dintre cei mai mari diversionişti şi manipulatori care mi-a fost dat să întâlnesc pe internet, de o viclenie ieşită din comun se ascunde în spatele acestui nick “el”. De fapt, acest individ care pozează în mare mărturisitor nu are nici o treabă cu Hristos şi cu învăţătura Sa.
      Individul “el”, se foloseşte de numele lui Hristos pentru a compromite şi a arunca în derizoriu, creştin-Ortodoxia şi comentariile altor fraţi de bună credinţă, dar care au altă părere decât a lui.

      Când este descoperit, de către alţi fraţii de bună credinţă, care îi atrag atenţia prin unele comentarii, fie reacţionează printr-un limbaj vulgar şi agresiv, bălăcărindu-i în fel şi chip pe respectivii comentatori, fie se preface, luându-şi blana de miel, insă pe dinăuntru rămânând tot lup răpitor. Atâta vulgaritate, batjocură şi dispreţ, n-am întâlnit în viaţa mea, şi nădăjduiesc că Dumnezeu mă va păzi în continuare, să nu am de aface cu astfel de oameni.

      Astfel de personaje nu au nimic de a face cu Creştin-Ortodoxia.
      Se folosesc de numele lui Hristos ca să comprimită şi să arunce în derizoriu credinţa creştin-ortodoxă., pretinzând că toate acestea le fac in numele lui Hristos, însă, în realitate hulesc, răspândind batjocura, vulgaritate şi dispreţ, ori de câte ori se iveşte prilejul.

      Sf. Apostol. Pavel spune clar::
      “Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera” (Galateni 6,7),

      “Căci din prisosul inimii grăieşte gura.” ” (Luca 6, 45), după cum spune Mântuitorul Hristos.

      Şi tot Mântuitorul spune: ” “După roadele lor îi veţi cunoaşte” ” (Matei 7, 16-20)

      “Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.” ” (Matei 7, 23)

      Cu certitudine acest individ “el” scrie pe blog şi sub alte nick-uri, aspect care poate fi verificat doar de către administratorul blogului, pe baza adresei ip a comentatorului.

      Iar, ceea ce spunea Ioan Ianolide, despre iudaizarea creştinismului, este adevărat cuvânt cu cuvânt.

      Este tocmai ceea ce se petrece sub ochii noştrii, în vremurile noatre..

      Pantru cei care pretind că textul cu profeţia Cuviosului Iosif Vatopedinul, este o versiune modificată, pot să acceseze în original, atât înregistrarea audio cât şi transcriptul, aici:

      http://oafypnistis.blogspot.ro/2011/01/blog-post_9522.html
      [audio src="http://www.imdleo.gr/diaf/files/poly11/iosif_vatopaidinos_gr-rus.mp3" /]

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 28, 2016 at 1:17 pm

        Costin

        Aferim, bravo „mare detectiv” si „intelept clarvazator” duhovnicesc crestinul si patriotul avizat @Costin ! 🙂

        daca asta e discernamantul/intelegerea ta ….. e jale

        fratilor ma ingroziti si ma intristati cu orbirea mintii de care dati dovada,anticrist sta la usi si voi inca orbecaiti in bezna rautatii proprii si a ochelarilor de cal ai patimilor care va fac sa confundati binele cu raul.

        macar , te-ai usurat, te simti mai bine acum ? ai mai facut un „progres” duhovnicesc urias in a detecta „dusmanii”…. felicitari si la mai mare.

        Un ultim sfat: pentru mantuirea ta ai grija sa nu confunzi Lumina cu intunericul !

        saccsiv

        frate se pare ca devin din ce in ce mai nedorit pe blogul asta unde multora li se pare ca sunt ai lui Hristos, dar umbla sarmanii dupa mintea lor parandulöi-se ca se afla pe Cale. pt mine e egal, caci sincer demult nu ma mai deranjeaza parerea altora despre mine., dar vazand reactiile multora de pe aici m-am hotarat sa iau o pauza, cel mai bine ar fi definitiva.
        oricum experienta mea de pana acum mi-a aratat ca PUTINI se trezesc, mic este folosul si inca si mai putini se calauzesc apoi cu TREZVIE sa nu cada in vreo INSELARE si si mai putini au inima fara viclenie ca sa iasa din paienjenisul aparentelor cu care diavolul isi imbrobodeste prada.
        Pe toti acestia si pe ceilalti mai treji Hristos sa-i ajute !

        eu cred ca mi-am facut pana acum datoria cum am putut eu (pentru scaderile mele dau seama), oricum e inutil sa te lupti cu bezna din mintea majoritatii si cu „intelesurile” lor infailibile. de aceea cred ca e momentul sa ma retrag.
        Dumnezeu sa fie cu tine !

        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 28, 2016 at 2:26 pm

        el

        Doamne ajuta!

        O caracteristica a ortodoxului actual e ca oboseste foarte repede. De aceea si exceptiile sunt cu totul remarcabile.

        In schimb facatorii de rele sunt neobositi.

        Apreciază

  12. acelas said, on ianuarie 23, 2016 at 4:48 pm

    alte vesti tot din popoarele europei apusene..

    icelandmag.visir.is/article/00-icelanders-25-years-or-younger-believe-god-created-world-new-poll-reveals

    .

    Apreciază

  13. Ioana said, on ianuarie 23, 2016 at 5:35 pm

    ”Europa se transforma intr-un continent straniu. A legiferat uciderea copiilor nenascuti. A abolit pedeapsa cu moartea, fara a lua in seama severitatea crimei, daca ucigasul ucide unul sau, simultan, zeci de oameni, ori daca crima e premeditata, facuta cu cruzime, ori din ura pentru cei ucisi. Unele tari europene au legiferat eutanasia si suicidul asistat, practici care deja rezulta in uciderea intentionata a multor bolnavi si varstnici fara ca autoritatile sa intervina.In ultimii ani se vorbeste tot mai des despre o obligatie a varstnicilor sa accepte eutanasierea voluntara la 75 de ani pentru a nu deveni o povara pentru norocosii lor copii pe care nu i-au avortat si carora le-au permis sa vada lumina zilei.
    Si tot in ultimii ani se cere insistent recunoasterea unui nou drept, dreptul la moarte. Dreptul la moarte nu trebuie confundat cu “dreptul” la eutanasiere ori la suicid asistat care, cel putin in teorie, e disponibil in unele tari occidentale doar la cerere si cu acordul expertilor medicali. E vorba de un “drept” la moarte in sine, pentru toti cei care o cer, cu sau fara motiv. In alte cuvinte, daca cineva cere sa i se ia viata, societatea trebuie sa-i implineasca doleanta si sa-l ucida. Un caz recent care exemplifica acest trend bizar parvine din Belgia, tara mortii care anul trecut a legalizat eutanasierea copiilor. Un detinut belgian, condamnat la inchisoare pe viata pentru omor, a cerut sa i se permita sa fie eutanasiat iar tribunalele i-au admis cererea. Bizar, nu? Adica, Europa, socotindu-se civilizata, a abolit pedeapsa cu moartea pentru omor, dar permite ucigasului sa fie, intr-un fel, executat la cerere. Astfel de anomalii si aberatii in numele “drepturilor omului” pot apare doar in Europa zilelor noastre, in Europa declinului moral si al confuziei valorice de inceput de Mileniu Trei.

    Comentariul de astazi va informeaza privind geneza si evolutia, in gandirea si practica Europei, a presupusului “drept” la moarte. Anticipam ca e doar o chestiune de timp pina cind Curtea Europeana a Drepturilor Omului va recunoaste acest drept. Ne asteptam, de asemenea, ca unele din tarile “progresiste” ale Europei (a se citi Scandinavia ori Beneluxul) sa enunte, in constitutiile lor, un “drept” la moarte iar apoi, prin metode neocoloniale si constrangere economica, sa-l exporte in restul Europei si in tarile sarace. Au facut-o deja privind alte maladii occidentale, printre ele avortul, casatoriile homosexuale, si transgenderismul. De ce nu, deci, si “dreptul la moarte”?

    Declaratia Universala a Drepturilor Omului

    Adoptata de comunitatea internationala in 1948, Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma, in Articolul 3, ca fiecare persoana are dreptul la viata. Niciunde in Declaratie nu se mentioneaza un “drept” la moarte – cuvintul “moarte” nu apare de fel. Declaratia a fost adoptata la 3 ani dupa terminarea celui mai oribil conflict armat din istoria omenirii, cind omenirea era satula de moarte si infometata dupa viata, privind cu incredere reinnoita spre viitor, nu spre un final oarecare. Citeva decenii mai tarziu, insa, gandirea europeana incepe sa fie dominata de reversul acestei perspective: priveste spre moarte nu spre viata. Nici Nietzche, nici ideile lui tenebroase nu au murit…

    Cum era de asteptat, notiunea de “drept la moarte” a pornit din Olanda “progresista”, tara de adoptie a fondatorului ateismului modern, Baruch Spinoza, si prima tara din lume care a legalizat eutanasia. Straniu, zicem noi, considerind ca vreme de multe secole Olanda protestanta si calvinista a fost un bastion al gandirii, practicilor si valorilor crestine traditionale. Lucrurile insa s-au schimbat radical in anii 1960, cind cultura traditionala a abandonat spatiul public, cauzind un vid moral care a fost umplut de o cultura noua impregnata de o sexualitate anormala, promiscuitate, droguri, nonconformism, ateism, si un cult al mortii. In 1969, medicul olandez J.H. Van den Berg a publicat o carte influenta despre impactul tehnologiei medicale moderne asupra eticii medicale. Juramintul hipocratic, afirma el, devenise incompatibil cu progresul medical. Berg a lansat ideea eutanasierii voluntare, dar si uciderea involuntara a persoanelor suferinde de boli incurabile, ori a batrinlor suferinzi de dementie. La scurt timp dupa publicarea cartii lui Berg, sondajele de opinie olandeze deja indicau ca tot mai multi olandezi devenisera toleranti fata de eutanasie si uciderea varstnicilor suferinzi.

    Cu toate acestea, Olanda a continuat sa interzica eutanasia prin lege, dar cazurile de eutanasiere, voluntara ori involuntara, au devenit tot mai numeroase. Punctul de turnura, insa, a fost cazul doctorului Geertrudia Postma, care si-a ucis mama. Tribunalele olandeze au decis ca eutanasierea fiintelor umane e permisa atita timp cit e motivata de eliminarea durerii pacientilor, dar interzisa daca e motivata de uciderea in sine a pacientilor. Postma a fost gasita vinovata de omucidere, motivatia ei fiind uciderea mamei ei. Cu toate acestea, Postma a fost condamnata la o pedeapsa foarte lejera: o saptamina de inchisoare cu suspendare. Cazul Postma a propulsat miscarea pro-eutanasie olandeza, iar numarul cazurilor de eutanasiere a crescut vertiginos. Mesajul tribunalelor olandeze din anii 70 a fost clar: eutanasia in Olanda e ilegala dar tolerata. Reactia publicului olandez la decizia tribunalelor a fost pozitiva.

    Olanda anilor 1990

    In 1990, guvernul olandez a lansat o investigatie oficiala privind eutanasia in Olanda, descoperind ca in anul acela 2.300 de persoane au fost eutanasiate, cu toate ca, strict vorbind, eutanasia era inca ilegala. A descoperit, in plus, ca in 1990 peste 20.000 de persoane au fost ucise in Olanda prin proceduri medicale fara consimtamintul expres al pacientilor. In plus, un numar neidentificat de persoane au fost ucise involuntar, printre ele copii nou nascuti dar bolnavi ori cu disabilitati, copii cu boli incurabile, ori persoane bolnave psihic. In 1993, Parlamentul Olandei a promulgat reguli stringente pentru a asigura ca eutanasierea e facuta doar voluntar. In acest fel, de facto, Olanda a transformat eutanasia dintr-un delict penal intr-o simpla chestiune birocratica.

    In 1995, 3.600 de persoane au murit in Olanda gratie asistentei medicilor. Pe linga ele 238 au murit prin suicid asistat, si 913 au fost ucise involuntar de catre medici, adica fara consimtamintul pacientilor. Studii facute in 1996 indicau ca 60% dintre cazurile de eutanasiere nu erau raportate la autoritati de fel. Eutanasia deja era practicata fara aplicarea pedepselor penale cu toate ca, in teorie, eutanasia inca era interzisa in Olanda prin lege. Un sondaj de opinie din 1999 indica ca 56% dintre pacientii care cereau sa fie eutanasiati o faceau pentru a nu-si “pierde demnitatea”, iar 47% pentru a-si “opri suferinta si durerea”. Doar in aprilie 2001 a fost eutanasia dezincriminata in mod oficial in Olanda.

    O panta alunecoasa

    Inca din anii 70 eutanasia in Olanda a luat-o pe o panta foarte alunecoasa si, din nefericire, intr-o singura directie: spre moarte si justificarea uciderii oamenilor pe motive tot mai numeroase, triviale si de la o varsta tot mai redusa. Cu permisiunea parintilor, copiii olandezi intre 12 si 16 ani au dreptul la sucid asistat. Initial, copiii puteau fi eutanasiati fara acordul parintilor, dar dupa ce comunitatea internationala a vociferat numind aceasta practica barbarism, legislatia Olandei a fost modificata sa permita sinuciderea asistata a copiilor doar cu acordul parintilor. In 2004 un spital renumit din Olanda a cerut guvernului olandez modificarea in continuare a legii sa permita eutanasierea copiilor sub 12 ani in conditiile in care suferinta lor e “atit de severa incit nou nascutii nu au speranta de viitor”. Un caz cu totul bizar a implicat o tinara anorexica care a cerut sa fie eutanasiata din acest motiv. A fost eutanasiata.

    Majoritatea covarsitoare a publicul olandez agreeaza legislatia: un sondaj de opinie efectuat in 1998 indica faptul ca 77% dintre olandezi erau de acord cu eutanasierea involuntara si doar 76% cu eutanasierea voluntara.

    La orizont, insa, apare un nou concept, o noua tendinta – eutanasierea la cerere, cu sau fara motiv; asa numitul “drept la moarte”. Acesta e promovat de Societatea Olandeza pentru Eutanasia Voluntara, care cere sa-i fie acordat oricarei persoane care “e satula de viata”. Din 2003 incoace se vorbeste in Olanda despre “pilulele de sinucidere” care sa fie vandute oricarei persoane care nu mai vrea sa traiasca. Un incident care ajuta la intelegerea acestei mentalitati s-a petrecut, insa, cu ani inainte, in 1991. Fiul de 20 de ani al unei femei s-a sinucis dupa ce a fost respins de prietena lui, iar celalat fiu al ei a murit de cancer. Mama a cazut in depresie si a cerut doctorului sa o eutanasieze si sa fie ingropata intre cei doi fii ai ei. Dorinta ei a fost implinita. Terapeutii olandezi, de fapt, spun ca daca o persoana deprimata nu isi poate reveni prin terapie si vrea sa fie eutanasiata, medicii au obligatia sa o asculte. Cu alte cuvinte, dreptul la moarte trebuie acordat fiecarei persoane care “sufere prin faptul ca este in viata” ”
    http://www.culturavietii.ro/2014/10/14/un-nou-drept-dreptul-la-moarte/

    Katie Hopkins proposes euthanasia vans as UK has ‘far too many old people’ http://www.theguardian.com/media/2015/jul/28/katie-hopkins-euthanasia-vans-old-people-sun

    Why elderly should fear euthanasia and assisted suicide
    http://euthanasiadebate.org.nz/84/

    Saccsiv, sa postezi comentariul acesta nu pe cel anterior. Multumesc.

    Apreciază

    • AKRITAS said, on ianuarie 23, 2016 at 7:27 pm

      tocmai datorita faptului ca olanda a fost protestanta si calvinista, adica ratacita, eretica, aparut grozaviile pe care le amintii !

      Apreciază

    • Ionut said, on ianuarie 23, 2016 at 11:50 pm

      Foarte interesant. Deci daca m-am saturat de anumiti politicieni pot cere … eutanasierea lor (politica, bineinteles) ? 🙂

      Lasand gluma la o parte, asta e solutia lor impotriva imbatranirii populatiei?

      Apreciază

      • el said, on ianuarie 24, 2016 at 1:50 pm

        Ionut

        „daca m-am saturat de anumiti politicieni pot cere … eutanasierea lor (politica, bineinteles) ?”______NU desigur ! au clauze speciale care sa-i faca inviolabili ca si pana acum.
        In schimb e o pot cere LEGAL pe a ta ca „necorespunzator” „progresului” gloatei! 🙂

        Apreciază

  14. john said, on ianuarie 23, 2016 at 10:02 pm

    „Ce zici ma”-prostalaule?Daca ar fi stiut Traian Brad of Poplaca ce idiotenii debitezi,cu siguranta te-ar fi lepadat in vestul salbatic.Idiotule,papagal cu pene! „SEZI BLAND,IS TREBURILE LOR! NOI LE AVEM PE ALE NOSATRE!” Do you remeber,idiot?

    Apreciază

  15. Ionut said, on ianuarie 23, 2016 at 11:54 pm

    Mai, nene Diaconu, pai e simplu. Hai sa dam mastile jos, sa desfiintam marionetele de pe Dambovita si Bruxelles-ul sa dicteze direct ce vrea de la şerbul roman.
    Nu de asta avem nevoie, ci de Hristos. Si Europa la fel.

    Apreciază

    • el said, on ianuarie 24, 2016 at 1:58 pm

      Ionut

      voi ce asteptati de la niste saltimbanci care si-au trait vata in minciuna si au fost aclamati de gloata indobitocita pentru ca au mntit convingator?
      meseria de actor ca si meresia de curva NU predispune la duhovnicesc, mai ales pe unii care imbatranesc si INCA se balacesc in ea !

      Apreciază

      • NIMENI said, on ianuarie 24, 2016 at 3:46 pm

        A dat de bani europarlamentari, si-a luat costum nou, s-a dat cu parfium si trebuie sa-si joace rolul ….parca si privirea i-a devenit piezisa!

        Apreciază

  16. […] MANIFESTUL SPINELLI semnat de MIRCEA DIACONU si RENATE WEBER. Adica pe fata despre EUROPA POST-NATI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.