SACCSIV – blog ortodox

CRIZA REFUGIATILOR demonstreaza minciuna CIP = ANTI TERORISM

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 8, 2015

Pentru cei mai noi pe acest blog, reamintesc ca papusarii au avut nevoie de 9/11 in principal ca motivatie pentru masurile anti teroriste. Iar principala masura a reprezentat implementarea cipului in tot ceea ce inseamna pasaport, buletin, carnet auto, etc.:

9/11

Si astfel s-a ajuns sa ne caute si in fund la aeroport sau sa faca fantastice presiuni pentru aprobarea deja celebrei legi Big Brother.

Deci ajunseseram deja cu un picior intr-o societate pe care ar fi fost invidiosi si Stalin si Hitler. Evident, totul prezentat a fi spre binele nostru, caci altfel venea islamistul cu bomba sau kalashnikovul.

Cand deodata mii si in perspectiva milioane de islamisti navalesc in Europa trecand peste granite ca prin branza, fara acte si fara sa avem habar exact cine sunt, de unde vin si cum ii cheama. Si tocmai marionetele ce ne tot explicau despre necesitatea masurilor cip – Big Brother ne indeamna acum sa-i primim cu bratele deschise si aloca miliarde si miliarde de euro pentru a le fi cat mai bine. Sume colosale, arhisuficiente pentru o interventie militara care ar fi spulberat si umbra califatului ISIS de pe pamant. Ba ramaneau destui si pentru bazele reconstructiei statelor devastate de sinistrii taietori de capete.

 

Tagged with: ,

68 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dd2d said, on septembrie 8, 2015 at 12:28 pm

    Da, de aici va aparea ‘nevoia’ de a stii rapid cine esti. Cat de curand vor aduce acest argument:
    „Daca erau cipati stiam cine sunt si unde se duc. Da normal cipul sa nu mai poata fi scos, ca nu cumva sa pacalesti sistemul.”

    Perfida arhitectura asta de impingere a omenerii in directia dorita de ei.

    Offtopic.
    Am o intrebare care mi-a venit in cap de ceva vreme. Sa zicem ca vor face cip-uiri cu forta si tu nu vrei si nu ai de ales, nu ai unde sa fugi sau sa te ascunzi si astia vor sa te cipuiasca. Sa zicem , prin absurd ca ai putea sa sari in prapastie, sau in vreo apa nu stii sa inoti, ca sa scapi de ei, In acest caz ce faci? Te poti sinucide?

    O intrebare care ma cam chinuie! Dar vreau sa vad ce gandesc si altii.
    Mie greu sa cred ca daca cineva zice ca nu vrea sa fie cipuit, nu o sa fie cipuit cu forta.

    Apreciat de 2 persoane

    • Cristian said, on septembrie 8, 2015 at 12:54 pm

      Nu va fi nimeni cipuit cu forța, nu va fi nimeni legat ca să ia semnul lui antihrist. Nu va fi nimeni legat spre a fi vaccinat. Vor fi amenințări, vor exista repercursiuni, amenzi, pierderea locului de muncă, a dreptului de a profesa, se vor lua copiii de la părinți, se vor lipsi de libertate, se vor batjocori… dar nu va fi nimeni obligat să ia cipul sau pecetea pierzării. Teme-te de tine însuți și de lipsa ta de credință.

      Apreciat de 1 persoană

    • Riko said, on septembrie 8, 2015 at 1:16 pm

      Imi imaginez ca daca esti prins si chiar nu mai poti face nimic, tot ce mai ramane este sa te rogi la Dumnezeu sa-ti ia viata.
      Trebuie sa facem tot posibilul sa nu ajungem in situatia aia. Cand vine trenul sa nu-l ratam ca nu asteapta dupa intarziati.
      De o vreme am un gand care ma deranjeaza, stiu ca neamurile mele nu cred in asa ceva, si ca ar accepta cipul. Si nu stiu daca e bine, probabil ca e rau, dar parca imi doresc ca ei mai bine sa moara inainte de a venii ciparea.

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on septembrie 8, 2015 at 6:11 pm

      Nici vorba sa te sinucizi desi au fost cazuri de mucenite care au facut acest lucru. Eu din cate am citit daca esti cipuit cu forta nu este lepadare.

      Pr Elpidie” „Nu vor obliga pe nimeni, dar vor sti ca nu vom putea supravietui fara ele.”
      Dau acest link cu obiectia ca se stie ca acest blog ascunde otrava printre lucrurile bune (sunt pro cip) doar pentru pasajul de ma sus.

      http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/04/26/parintele-elpidie-al-3-lea-razboi-mondial-religie-universala-foamete-provizii-alimente-disperare-cipru-grecia-distrugerea-turciei-dictatura-control-pecete-cipuri-prigoana-sfinti-incredere-dumnezeu/

      Apreciază

      • Riko said, on septembrie 8, 2015 at 6:48 pm

        Iarta-ma, dar cred ca parintele Elpidie se inseala. Exista atati puscariasi in SUA implantati obligatoriu. Bebelusii care sunt implantati ce vina au? Si iata ca totusi sunt pierduti din cauza parintilor lor. Tu poti inca fugii acum, daca vei sta si vei fi prins e vina ta.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on septembrie 8, 2015 at 7:02 pm

        O femeie violata care se imbraca cuviincios si traieste intru toate placut lui Dumnezeu si nu a smintit pe nimeni ca sa fie violata, este vinovata de viol, de provocarea lui?

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on septembrie 8, 2015 at 7:03 pm

        Se va ajunge sa ai de ales intre cip si moarte dar va fi de ales. Diavolul nu iti poate lua sufletul decat cu acordul tau.

        Apreciază

      • Riko said, on septembrie 8, 2015 at 8:20 pm

        Se poate sa ai dreptate… nu stiu ce sa zic. Vedem ca sunt oameni care le pun bebelusilor microcipuri. Cu acestia ce se intampla? Dreptatea Lui Dumnezeu nu e ceva ce poate un simplu om intelege.
        Asa ar fi normal sa ne faca sa acceptam de buna voie sau moartea. (mi-am amintit ca in mai multe culturi asiatice se considera ca duhurile rele nu pot sa-ti intre in casa decat daca ii poftesti inauntru, si ca folosesc tot felul de trucuri iar oamenii le dau voie sa intre fara sa-si dea seama. Bine, nu este ceva important, doar asa)

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on septembrie 8, 2015 at 9:58 pm

        Parintii bebelusilor ce ii cipeaza sigur merg in iad, cu bebelusi nu stiu ce se intampla. Aghiuta intra si in biserica, ce sa mai vorbim de casa, alea sunt povesti asiatice. Il poti tine afara cu sfestanie, aghiasma, tamaie. Vom avea de ales cipul sau moartea dar cu forta nu va fi valabil si daca o vor face. Dumnezeu e drept. In momentul in care sa zicem ca te i-au 10 musclosi cu forta sau te adorm si nu stii si te cipeaza, unde este vina ta atunci? Dumnezeu nu ne incearca peste puterile noastre pentru ca atunci nu avem nici o vina ca nu am rezistat.

        Apreciază

      • Cristian said, on septembrie 8, 2015 at 8:54 pm

        Riko, cipul NU este pecetea lui antihrist. Aceasta se va lua cu acordul explicit al fiecăruia și lepădare declarată de Hristos. Va fi ca un nou botez, satanic. Cipul este o formă avansată de control și supraveghere. Îți va lua toată libertatea și vei rămâne doar cu conștiința pe care o vei asculta sau nu. Bine este să nu ajungem acolo căci și renunțarea la libertatea fizică și la intimitate, fără luptă, este tot o formă de lepădare iar puterea sufletească va slăbi. Nu este îngăduit să dăm nimănui altcuiva ce am primit de la Dumnezeu și mai ales dușmanilor Lui Hristos. Libertatea, demnitatea sunt de la Dumnezeu iar intimitatea noastră o știe doar Domnul ca stăpân peste noi. Cunoașterea în amănunt a persoanei umane este atribut Dumnezeiesc și nu ne este îngăduit să ne descoperim nimănui altcuiva decât Stăpânului și Creatorului nostru. Suntem arvuniți prin botez, nu ne aparținem. Cipul asta face, ne lipsește de intimitate și cine renunță la ea pentru că „nu are nimic de ascuns” pierde Harul Lui Dumnezeu”. Intimitatea se mărturisește prin Spovedanie doar Lui Hristos. Oamenii cipați vor face o continuă „spovedanie” necuratului. Adică vor schimba stăpânul. Aceasta e semnificația cipului, antecamera lepădării.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 8, 2015 at 9:22 pm

        Cristian

        Referitor la „pecetea lui antihrist se va lua cu acordul explicit al fiecăruia și lepădare declarată de Hristos„.

        Cred ca va fi acord explicit si fara lepadare declarata, caci majoritatea s-a lepadat deja.

        666 si LEPADAREA

        https://saccsiv.wordpress.com/2014/10/07/666-si-lepadarea/

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on septembrie 8, 2015 at 9:54 pm

        Cipul este semnul fiarei dar nimeni cand va baga cipul in oameni nu va spune ce este si nici nu te va intreba daca te lepezi. Ne va sili astfel incat fara cip nu vei putea cumpara sau vinde, vei pierde tot.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 8, 2015 at 9:57 pm

        Cristian

        „iți va lua toată libertatea și vei rămâne doar cu conștiința pe care o vei asculta sau nu.”______o afirmatie ilogica care curpinde o contradictie in sine, ori iti ia libertatea si deci NU MAI POTI asculta de constiinta, ori ramai cu constiinta pe care o\ poti sau nu asculta deci esti LIBER.

        „Cipul asta face, ne lipsește de intimitate”___ne lipseste NU numai de intimitate ci si de LIBERTATE.(pecetea)
        Si eu cred ca pecetea se va da si SILIT, dar cien va ajunge sa fie pus in situatia aceea este doar cel cel LAS si care s-a iluzionat pe sine sa nu FUGA la vreme cu intelepciune dinaintea vicleniei si silniciei lui anticrist ori din mandrie, ori din prostie si ignoranta(lipsa trezviei si luptei duhovnicesti) ori din lene si lipirea de cele materiale, deci MERITA „soarta” care va cade peste el. Pentru omul cu inima curata si cu smerenie Hristos NU VA INGADUI sa cada in situatia de a putea fi silit sa fie pecteluit, HARUl si Dumnezeu Insusi il va calauzi pe acel\om la pustie,\la scaparea de pecetluirea lui anticrist.
        Trufasii si „justificatorii” vor astepta linistit sa li se ceara lepdarea EXPLICITA de Hristos si vor lua orice cip si acte ale LEPADARII pana la pecetea finala TOATE in mod gradat( justificandu-se ca nu ar avea lepadarea in formula explicita de Hristos ) si ca o dinamica duhovniceasca a CADERII lor si a APOSTAZIEI si NEASCULTARII de Sfintii si Parintii nostri vechi si contemporani care ne-au vestit noua cursele si vicleniile lui anticrist, crezandu-se mai destepti si mai isteti ca ei, cam in genul smintitilor de la ric !

        Apreciază

      • Cristian said, on septembrie 8, 2015 at 10:17 pm

        Frate saccsiv, se poate să ai dreptate. Totuși lepădări facem de fiecare dată când păcătuim. Și Sfântul Petru s-a lepădat… Dar una e lepădarea din prostie, necredință, frică și alta e lepădarea despre care se spune în Apocalipsă, anume că va fi făcută în cunoștință de cauză, cu toată voia lor. Și ce este acea lepădare decât că-L vor urî pe Dumnezeu și-L vor blestema pentru toate. Că oamenii nu vor dori pe Dumnezeu și calea mântuirii ci vor vrea să fie lăsați în pace să face doar voia lor păcătoasă nu pentru că nu știu ci pentru că nu vor și le este nesuferită apropierea de Dumnezeu și de Sfinții Săi.

        Apreciază

      • Cristian said, on septembrie 8, 2015 at 11:17 pm

        El, ca să lămuresc un aspect de la început: sunt total contra acceptării nu doar a cipului ci și a tuturor documentelor electronice, buletin, card, pașaport, etc. Nu am și sper să duc la capăt cu bine și în pocăință viața asta. Sunt convins că există o sensibilitate mare mai ales la cei care se străduie să facă cunoscută această înșelăciune în fața tuturor. Doream doar să clarific că actul în sine (de cipuire) nu reprezintă pecetluirea. Cipuirea este o cădere gravă din care Dumnezeu știe câți va mai ridica. Cipuirea îți ia posibilitatea de a trăi ca un om liber pentru că va dicta în toate aspectele vieții, inclusiv private, un fel de închisoare sufletească dar nu cred că va anula complet libertatea de alegere. Lepădarea va fi un act benevol prin care oamenii îndrăciți de patimi vor blestema pe Dumnezeu și se vor făgădui satanei.

        Apreciază

      • mircea.v said, on septembrie 9, 2015 at 9:06 am

        Parintele Justin despre pecetluirea cu forţa

        „Foarte puţini vor scăpa nepecetluiţi, dar dacă vom fi pecetluiţi cu forţa nu noi vom răspunde, ci ei. Important e să nu cedezi şi să ştii să mori martir. Asta este important.”

        Apreciază

      • Ionut Adi Nae said, on septembrie 9, 2015 at 1:09 pm

        Cristian nene…

        Cipuirea inseamna sa-l primesti pe luceafarul cazut ca fiind stapanul tau.

        Cu ajutorul tehnologiei high-tech, antihrist va induce in creierul microcipatilor tot felul de senzatii, ganduri, false minuni, etc.

        Cipul este pecetea despre care se vorbeste in apocalipsa. Acum sa vedem in ce forma va fi (tatuaj,implant,nano-cip,micro-cip,etc.).

        Se va face DOAR pe mana dreapta sau pe frunte. Datorita lui, nu vei mai avea puterea la libera alegere, deci nu te vei mai putea inchina Lui Hristos Prea-Sfanta Treime, ci antihristului. Iti va lua gandurile si libertatea la libera alegere… nici nu mai zic de intimitate… E cea mai joasa spetza de a trai…

        Este noua forma de identitate, este contul bancar, este permisul auto, este dreptul la propietate, este jurnalul de ‘bord’ a fiecarei persoane, este… biletul direct catre viermele cel neadormit…

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 1:52 pm

        Cristian

        la care cipure te referi? la cea de pe urma a pecetii? Daca da, GRESESTI FUNDAMENTAL.
        Intai pentru ca pecteluirea NU va veni cu lepdarea explicita in formula pe care o astepta dobitocii indoctrinati de RIC ( vezi articolul lui Saccsiv 666 si lepadarea):
        „Gândesc şi am văzut că acestea sunt treptele uneia şi aceleiaşi scări ce duc în împărăţia lui antihrist. La venirea lui aici, totul deja e pregătit, centralizarea e deplină, poporul e numărat, fiecare e cu numărul său şi cu cartela sa, iar în ea e inclus totul, până şi opiniile omului şi concepţia lui despre lume.”_Staretul Antonie Vedenia a 2 a)___de aici se VEDE CLAR ca NU TREBUIE LUATE nici un act, cip,etc preliminar si ca pecetluirea finala NU ARE NEVOIE de formula de lepdare explicita cum „diortorisesc” dracii „talcuitori” ca sa adorma constiintele lipitilor de confort si material ca sa accepte acele cipuri,acte preliminare ca si pecetea finala.

        Despre pecetea finala ea VA FACE LEPADAREA IREVERSILBILA, adica va lua putinta ORICUI sa se lepede de anticrist si sa se intoarca la Hristos ( ceea ce ar putea FARA pecete TOTI in ultima parte a domniei lui anticrist cand se va face de ras inaintea tuturor ca NU poate sa-i hraneasca, ca pamantul nu va da roade si cand TOTI vor pricepe ca s-au pacalit si NU vor mai putea totusi sa scape de el din pricina ca si-au vandut LIBERTATEA si implicit putinta de a se pocai si NU din pricina LEPADARII cum crezi tu, si deci NU vor mai putea scapa de el).
        Pecetea FACE IREVERSIBILA lepadarea INDIFERENT cand a avut si sub ce formna a avut loc acea ´lepadare de Hristos.

        E ft bine ca NU PRIMESTI nici un cip dar si mai bine ar fi sa-ti lamuresti CLAR DE CE pecetea e periculoasa si ca NU lepadarea primeaza ci IREVERISBILITATEA ei. Asa NU vei mai gresi nici cand gandul ti-ar spune sa faci vreun rabat de la hotararea ta din oarece pricini de stramtorare.

        Pecetea va fi TEHNOLOGIC capabila sa iti ia putinta de a te pocai, de a reunta la anticrist, sa NU DISPRETUIESTI tehnica/aspectul material al peceteii caci TOCMAI acela ii da puterea de a face LEPADAREA IREVERSIBILA. Acele nanostructuri sau forma pe care va lua-o ea ii va face omului IMPOSIBILA pocainta chiar de ar vrea sa o faca. Pricepi?
        E ceva ce NU s-a pomenit niciodata in istorie, o PARADIGMA noua care nu poate fi comparata cu NIMIC din lepadarile sau situaltiile similare precedente .

        Asa cum pecetea va lucra si ca senzor de gasire fara gres prin tehnoligie a TUTUROR purtattorilor pecetii. DE CE ar avea nevoie dracul care te poate gasi ca duh si daca te ascunzi in pustia cea mai adanca de cip, de marker? Raspuns. pentru ca dracul NU POATE sa gaseasca pe cel pe care-l acopera harul, dar daca acela va lua un senzor tip cip la el atunci NU DRACUL ci masinaria omului il va gasi si in pestera si Sub pamant si in ape, oriunde.Harul acopera pe omul care e LIBER totatl de aceste mijloace pe care le-a scornit tehnica si dracul ca sa fie utile urmaririi si controlului. Si daca cineva e purtator de asa ceva INDIFERENT daca s-a lepadat sau nu de Hristos ISPITESTE pe Dumnezeu sa cearac ca harul sa faca Masina aia sa nu functioneze, adica actioneaza cu mandrie si viclenie cerand sa se arunce de pe stanca si sa nu-si izbeasca picorul de piatra , ca sa zic asa.
        Deci sunt 2aspecte . lepadarea si pecetea ca forma materiala, AMBELE fac treaba despertirii IREVERSIBILE si VESNICE de Hristos. Doar aspectul lepadare care e necesar ( si lepadarea poate fi si IMPLCITA : nu vei putea cumpara sau vinde/trai fara pecete) dar NU SI SUFICIENT ca sa arunce pe om in iad VESNIC caci lepadarea , daca omul e inca LIBER sa poata sa se pocaisaca e revresibila, asa ca ORICAND si in ultima clipa se poate dezice de ea si sa se intoarca la Hristos. Problema pecetii este ca acest proces de dezicere de lepadare VA FI IMPOSIBIL prin aspectul TEHNIC al pecetii.

        Asa ca sa ne smerim si sa scultam de Sf Ioan Evanghelistul care atunci cand ne previne despre pecete NU pune inainte aspectul de LEPADARE al ei ci aspectul ei material , ceea ce „istetilor” „talcuitori” NU le da de gandit. Ca zice Evanghelistul ” fara ea nu vei putea vinde sau cumpara” si NU zice ” va fi pusa cu formula de lepadre explicita de Hristos !!!

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 2:25 pm

        Cristian

        dealtfel DE CE ar avea anticrist nevoie de pecete daca LEPADAREA ar prima?
        Lepadarea se poate face si pe o bucata de hartie cu pixul, si pe o caramida cu silexul si chiar numai cu cuvantul sa cu gandul:etc
        daca e asa DE CE sa se osteneasca cu atata viclenie sa INSEMNEZE pe trupul omului ( ba chiar cu preferinta pe mana drepta ,frunte), sa cipeze/sa puna pecetea aia daca ar putea sa ceara pur si simplu declararte scrisa si semnata de la dobitoace ca se lepada de Hristos ca sa le dea de hahaeala???
        Atunci omul s-ar lepada in scris si gata, ar putea apoi sa se pociasca in ascuns si chiar daca ar fi ca LPASII de pe vremea persecutiilor primelor veacuri ar putea totusi sa fie reprimiti la Hristos ca si aceia cu pocainta si Mirungere.

        la asta sa mediteze sofisti si „talcuitroii” isteti ai IADULUI gen RIC cand se leaga de Argumente de genul pecetea e importanta DOAR pentru ca are lepadarea scrisa explicit in ea si aia il desparte de Hristos. L-o fi despartind ea,, dar CUM il desparte VESNIC si IREVRESIBIL? ca zice Sf Ioan ca cei care iau pecetea vor adre vesnic in iad, adica NU se vor pocai.
        Deci pecetea e si ea o taina si smintitii si inselatii se amagesc ca taina ei ar fi DOAR LEPADAREA, ceea ce NU este asa !

        Cine are minte si inima fara viclesug sa priceapa.

        Lepadarea incepe cu CNP-ul si alte documente unde numele omului e asociat NUMARULUI de om, si va culmina cu pecetea care va face treaba lepadarii IREVERSIBILA si va lua libertatea dobitocului pecetluit ca si daca ar vrea sa scape de ea( de lepadare) sa NU MAI POATA, iar daca isi da seama ca din pricina pecetii NU POATE el sa se pocaiasca si i-ar trece prin cap nsa scape de pecete atunci au facut aspectul TEHNOLOGIC al pecetii in asa fel incat omul chiar daca vrea sa scape de ea ( de pecetze) sa NU MAI POATA.

        Intelegi unde este VICELSUGUL?
        ca NU este doar lepadarea aici !!!.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 2:33 pm

        Cristian

        „Lepădarea va fi un act benevol prin care oamenii îndrăciți de patimi vor blestema pe Dumnezeu și se vor făgădui satanei.”_____asa este , dar in ultima parte a domniei lui anticrist cand vor inchide cerurile Sf Ilie si Sf Enoh si va fi foamete iar oamenii vor merge sa se inchine lui anticrist si sa-i ceara sa-i izbaveasca de stramtorare ca doar e „dumnezeu” si acela isi va vadi NEPUTINTA , atunci TOTI vor pricepe ca s-au isnelat si…..Sf Ioan NU ZICE ca se vor intoarce sa se lepede de lepadrea lor ci ca „cine va lua pecetea va ARDE VESNIC ” ___oamenii vor plange si vor blestema pe Dumnezeu totusi desi vor pricepe ca au fost pacaliti de drac pentru ca pecetea nu ii va lasa sa scape, iar vina e a lor ca AU PRIMIT pecetea de buna voie si si-au dat LIBERTATEA in mainile altuia singuri, pecetea va intuneca mintile oamneilor si va distorsiona toate pronirile/intelegerea lor

        Apreciază

      • Cristian said, on septembrie 9, 2015 at 4:00 pm

        Frate el, râvna ta pătimașă nu este deloc lucrare de mântuire. Diavolul caută să încurce omul printr-o perdea de amăgiri și aruncă cu fumigene. Nu te încrede că deja știi ce este și cum va fi. Sfinții ne-au dat niște referințe ca niște balize de semnalizare pe care noi, cei de la sfârșit să le urmăm. Amănuntele nu le știm decât pe măsură ce se vor dezvălui dar chiar și atunci e nevoie de multă claritate. Ești liber, desigur, să mă combați în stilul tău dar eu n-aș face din cip o nouă dogmă eshatologică. Privește cât de ascuns au lucrat cu hoardele acestea de năvălitori și n-au fost mulți să priceapă ce se va ajunge, nici acum nu e clar. Cum crezi că s-ar dezvălui cu atâția ani în avans, chiar ei apelând la reclame și prezentări, ce au de gând să facă și cum va fi pecetluirea? Occidentul este amăgit poate, dar diavolul știe că mulți ortodocși nu vor mușca momeala. Cipul rămâne un mecanism de înrobirea totală, nu vinzi, nu cumperi, etc. Dacă ți-ar pune cu forța unde mai este lepădarea și pedeapsa? Tocmai aici e „triumful” diavolului, ca omul să vină de bunăvoie, nu silit la el. De ce crezi că dintotdeauna diavolul a luptat cu creștinii ca aceștia să se lepede de Hristos? Sfinții închisorilor de asta s-au temut, în ciuda torturilor, că vor ceda și se vor lepăda. Din acea clipă ești pierdut așa cum fac vrăjitorii ce-și vând sufletul. Crezi că acum n-ar putea cipui 7 miliarde de bunăvoie sau cu forța? Orice tehnologie ar inventa câtă vreme nu e voia ta liberă de a te lepăda nu ești pierdut. Te pot împiedica să te rogi, să te închini, te pot îngrozi dar diavolul vrea lepădarea ta. Dumnezeu iubește așa mult pe om încât îl așteaptă până la sfârșit. Noi la Botez, am primit primit Pecetea prin mirungere cu Sfântul Mir ca taină, semn că suntem ai lui Dumnezeu. La fel va fi și atunci, o pecete care să ateste ai cui vor fi cei însemnați. Așa cum nașii, la Botez se leapădă de satana așa și diavolul vrea o lepădare de Dumnezeu. Că va fi o semnătură, un vot sau altfel, nu se știe. Pecetea va fi aplicată pe frunte sau mâna dreaptă. Cipul pe care toți l-am văzut nu se poate aplica pe frunte, trebuie să fie altceva. Cu cipul te vor număra, identifica, supraveghea, împiedica să mai fii tu însuți, te vor pedepsi la nevoie și de toate acestea au nevoie cei ce vor conduce dar diavolul mai are nevoie de ceva, de lepădarea ta și închinarea la falsul mesia. Pecetea va fi pusă de antihrist când va cere închinare.

        Știu că e un subiect ce stârnește multă nervozitate și din păcate se ajunge ușor la jigniri chiar între credincioși, de aceea nu voi insista pe acest subiect dar aș atrage atenția că ironia, bășcălia unora și apelativele agresive nu fac decât să adâncească discordia pe lângă păcatele personale. Dacă acum ne lepădăm unii de alții pentru opinii diferite ce va fi mai târziu? Mai de temut este lipsa noastră de iubire față de Dumnezeu și aproapele decât de cip. De nu ne vom despătimi și îmblânzi inima, discuțiile acestea sunt inutile, cu sau fără cip ne vom prăbuși în iad.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 4:18 pm

        cosminmatiu

        „Parintii bebelusilor ce ii cipeaza sigur merg in iad, cu bebelusi nu stiu ce se intampla.”_____dar cu bebelusii paganilor, ereticilor, ateilor CE SE INTAMPLA? Ca tot FARA voia lor n-au fost botezati ?

        cu astfel de rationamente „justificatoare” ne putem premite sa zicem orice sofisme.
        Cum NU STIM ce se intampla cu cel pecetluit /botezat de anticrist? cu sau fara voia lui, adult sau debil iresponsabil( bolnav mintal, copil,etc)

        Mai bine sa avem CREDINTA ca pe cel ce se tine cu toata vartutea lui de Hristos, e fara viclesug si asculta in Dreapta Credinta de Sf parinti care ne-au vestit si ne vestesc noua toate pana la ultimile up-dat-uri ale viclesugurilor lui anticrist Hristos ISUSI NU ii va lasa sa cada in sitauatii mei presu de ei , daca si ei LUPTA duhovniceste dupa puterile lor. Daca stau in cetate si asteapta sa ii „scape harul” hocus-pocus se cheama ca ISPITESC pe Dumnezeu si NU vor fi ajutati.

        Sa fim smeriti, sa ascultam de Sfinti si sa facem nevointa ca sa capatam trezvia necesara sa ne paoat scapa harul lui Hristos , altfel cautam si noi „justificari” la napaste care ne-au ajuns din lene, ignoranta, viclenie si lipsa de credinta.

        Hristos va face cele mai mari minuni, mai mari ca la inceputurile crestinismului ca sa-i apare pe ai sai, si noi NU CREDEM, stam sa filosofam cu „logca” noastra de 2 bani sofisme si situatii teoretice.
        Sa FACEM cat putem cu trezvie, inima fara vicklesug si cu toata vartutea, sa tinem Dreapta Credinta si Hristos NE VA TINE ….indiferent in ce conditiii cumplite si peste masura de inchipuit.
        Vor fi MINUNI mai mari ca cele din primele veacuri . Dar avem noi CREDINTA ? Sau ne incredem in „logica” mintii noastre cazute?

        Cine zice ca daca e pecetluit cu forta/fara voie NU e vinovat si nu va cadea SE MINTE pe sine si vorbeste de la mintea lui care cauta „justificari” asa cum cautau pritenii lui Iov sa „indreptateasca” pe Dumnezeu pentru suferintele lui Iov.

        NU logica ci CREDINTA DREPATA ne mantuieste, lipirea de Hristos cu toata fiinta si cu toata vartutea.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 7:21 pm

        Cristian

        nu tin sa te conving de nimic , poti sa crezi cum si ce ti se pare, eu am spus ce cred eu si daca nu te convinge esti liber sa ramai la opinia ta, nici nu vreau sa ma cert cu cineva pe tema asta.
        Ceea ce am afirmat am afirmat pe baza celor citite in Scriptura si la Sf Parinti atata cat am priceput eu, nu vad de ce as gresi sa fiu atat de riguros in a RESPINGE orice acceptate a „justificarilor” pecetluirii sau pasilor preliminari pe Motiv ca nu ar avea lepadarea continuta in ei in mod explict, ,
        Altceva, precizez ca nu zic ca pecteluirea se va face cu cipul cunoscut actual.

        lepadarea este un act cuprins de pecete direct dar si indirect si NU CRED ca SIMPLU lepadarea explicita o va cere anticrist ci se va sili cu mare viclenie si forme dibace ascunse sa obtina DOAR ACCORDUL sa-ti dea pecetea sau sa te faca purtator al ei si este suficient ca dupa cuvantul Evanghelistului sa nu te mai poti mantui.

        Cu ce e lepadarea FARA pecete mai prejos ca cea cu pecete ca sa fie lui anticrist ABSOLUT NECESARA pecetea aia la purtator? Ca despre ea ne avertizeaza in mod explicit Sf Ioan si NU ZICE ca va fi cu lepadare explicita/cu voia/ acceptul,etc ci SIMPLU : ” „Si ea ii sileste pe toti (…) ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei” (Apoc. 13, 16-18). ”

        ba inca zice . „Si ea ii sileste pe toti „___II SILESTE direct,indirect, indiferent cum, dar SILIT CUMVA ( prin inselaciune, de nevoie, frica, lasitate, sau cu forta fizica, nu zice cum exact)

        „Dacă acum ne lepădăm unii de alții pentru opinii diferite ce va fi mai târziu?”___daca cu acesta te-ai referit la cei de la RIC, atunci DA MA LEPAD de unii ca ei si ii condsider VICLENI, ii tin ca pe niste talhari si vamesi mie si pericole pentru mantiurea sufletului niznailor care ii urmeaza prosteste pentru ca ei CONTRAZIC pe Sf Parinti( Sf Paisie Afghioritul, parintii rusi din filmele sarea pamantului ) si justifica acceparea cipurilor pe diverse Motive INCLUSIV acela ca nu ar prezenta pericol pentru ca nu contin in ele lepadarea de Hristos in mod explicit.

        ” De nu ne vom despătimi și îmblânzi inima, discuțiile acestea sunt inutile, cu sau fără cip ne vom prăbuși în iad.”__cat despre aceasta se presupune ca suntem niste crestini atenti si facem aceasta ca principala ocupatie a crestinului (inbunatatirea lui continua) in orice vremuri anticristice sau nu, si nu discutam cat de induhovnicit este fiecare caci este treaba de taina persoanei si patrunzimea discrenamantului si cunoasterii duhovnicesti care nu se face teatral in public ca rostirea pacatelor á la boca, asa ca nu vad de ce sa o amintim in cadrul acestie discutii decat daca cumva ai dubii ca eu as face rabat SIGUR de la aceasta ocupatie de capetenie si atunci desigur ca ma abtin sa ma justific si te las sa banuiesti/crezi ce vrei.


        „Frate el, râvna ta pătimașă nu este deloc lucrare de mântuire”___acesta se poate sa o spui astfel formulata doar daca STII SIGUR/ai certitudinea duhovniceasca ca asa este, altfel o spui sub forma de parerea ta; oricum ar fi nu ma supar sa crezi orice despre mine, ceea ce ma intereseaza este NU parerea altora despre mine ci parerea Lui Hristos si ma straduiesc cat pot LUI sa nu ii gresesc in masura putintei mele.

        Doamne ajuta.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on septembrie 9, 2015 at 7:45 pm

        Cipul implantat este pecetea

        Apreciază

      • el said, on septembrie 10, 2015 at 11:39 am

        cosmninmatiu

        frate nu stim daca e cipul in forma pe care-l cunostem acum, poate fi asa dar poate fi vorba si de alta smecherie mai sofisticata pecetea aia care va fi implantata, (de fapt tradurea textului grecesc pentru modul in care e pusa pecetea nu s-ar traduce cu implantata ci „incrustata”)

        orice ar fi NU trebuie primita indiferent daca unora li s-ar parea ca nu e legata explicit de lepadare cum justifica viclenii aia de la RIC si nu numai ei acceptarea actelor cu cip care sunt pasul preliminar cum ne-au avertizat Multi Sfinti si parinti contemporani, pe rationamentul asta asa vor „justifica” la vremea respectiva si pecetea insasi, de aia insist sa cred ca NU trebuie sa subestimam pecetea aia cu sau fara lepadare EXPLICITA in ea.
        Ce actele cu cip sunt cu lepadre scris clar? Si totusi TOTI Sfintii si parintii cu trezvie contemporani ne-au spus sa NU PRIMIM, iar smecherii care gasesc argumentul cu „lepadarea” uite-o nu e , „justifica” acceparea lor si NU vor sa priceapa ca deja este CADERE primirea astfel de acte cum spune KLAR Sf Paisie Aghioritul si altii de care rad ei crezandu-se mai „intelepti” ca ei si aducand ca „Argument” palavrele altor orbi ca si ei popi sau alte specimene „duhovnicesti”.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Riko said, on septembrie 10, 2015 at 2:56 pm

        este un cuvant care nu se poate traduce in romana, nu este implantare sau incrustare ci „infierare” mai mult sau mai putin. Asta implica metale in pecete. Adica cat se poate de clar un microcip, indiferent de forma pe care o va avea, un circuit electric. Dar si celelalte semnificatii ale cuvantului.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 11, 2015 at 7:38 pm

        mircea.v

        „Parintele Justin despre pecetluirea cu forţa

        „Foarte puţini vor scăpa nepecetluiţi, dar dacă vom fi pecetluiţi cu forţa nu noi vom răspunde, ci ei. Important e să nu cedezi şi să ştii să mori martir. Asta este important.””_______Da mai Mircea, stai linistit in cetatte si asteapta pe anticrist in pace ocupandu-te nestingherit de propasirea ta „duhovniceasca” si daca cumva se intampla sa fii pecetluit FARA voie tine minte ;NU E VINA TA , ca asa zice nu stiu ce parinte si te odihneste pe tine. Ce sa mai fuga Biserica in pustie cum spune Evanghelistul la Apocalipsa si TOTI Sfintii , ca doar e „dezlegare” si la pecetea „fara voie „. Mai voua v-a intunecat logica lumeasca mintile si ISPITITI pe Dumnezeu !

        Fereste-te de orice „justificari” si „scuze” la pecete sau pasii ei preliminari daca nu vrei sa ajungi sa o iei „JUSTIFICAT” si sa te crezi si fara vina si sfant care va sta la Masa cu Hristos ca „sarmanul” a fost pecetluit „fara voia lui” ! Ca asta se va intampla cu toti sofistii dracilor care s-au dus si au ispitit parintii cu intrebari viclene ca sa capete raspunsurile care le conveneau lor si sa se prevaleze apoi de ele spre justificarea alegerilor lor si le citeaza cu satisfactie cu orice ocazie.

        Si acum stiu, vei veni sa ma acuzi ca il fac pe nu stiu ce parinte „senil” ….cunosc placa…nu ma deranjeaza acuzele de genul asta.

        Apreciază

      • Riko said, on septembrie 12, 2015 at 12:04 am

        @el Imi place atitudinea asta hotarata, asa este si ai dreptate.

        Apreciază

  2. bogdan said, on septembrie 8, 2015 at 12:56 pm

    Cîteva întrebări pe adresa căpeteniilor Bisericii Ortodoxe Române: ALO, V-A LUAT DUMNEZEU MINŢILE? VĂ E MILĂ DE ARABII PĂGÎNI, DAR NU VĂ PASĂ DE MILIOANELE DE ROMÂNI PRIBEGI PRIN LUMEA LARGĂ? L-AŢI ABANDONAT PE IISUS PENTRU ALLAH ŞI PE BRÂNCOVEANU PENTRU OSAMA BIN LADEN? BIBLIA SPUNE SĂ FIM MILOSTIVI, DAR NU SINUCIGAŞI!

    Duminică dimineaţă am urmărit o transmisie directă de la o manifestare religioasă, organizată la Cluj. Era ceva referitor la tineretul creştin. Amfitrion: Andrei Andreicuţ. Fost securist. Apoi monarhist. Pe urmă islamist. Fiindcă nu-mi explic altfel înfocarea cu care, în ultimele zile, le cere enoriaşilor să-i primească pe imigranţii arabi ca pe nişte fraţi. În acea zonă a Ardealului trăiesc – ca, de altfel, în toată ţara – numeroşi români săraci lipiţi pămîntului. Alţii au ales calea exodului în lumea largă. În urma lor, copiii se sinucid, sau devin victimele pedofililor. Ce nebunie! Locurile lăsate goale de românii creştini vor fi ocupate, sută la sută, de arabii musulmani. Fiindcă aşa vrea fariseul ăsta cu vorbire prefăcut-mieroasă. Aşa ar fi gîndit şi Andrei Şaguna? Tonul, însă, l-a dat Patriarhul Daniel.

    Nu l-am auzit pe acesta luînd apărarea românilor prigoniţi de unguri, sau de Mafia Ţigănească. Brusc, el s-a înviorat şi s-a făcut propagandistul poruncii criminale, a unor minţi bolnave, de prin lumea largă. Unde îi ţii pe islamişti, părinţele? Pe unde scoţi cămaşa (sutana) atunci cînd vor viola, vor ucide, vor plasa bombe? Mai mult ca sigur că aşa se va întîmpla. Probabil îţi vei crea pretexte şi justificări şi atunci – după ce răul va fi comis. De ce nu-ţi vezi tu, Daniele, de cele sfinte? Nu te obligă nimeni să devii „avocatul diavolului” L-ai cocoloşit destul pe satanistul Traian Băsescu. Acum te apucă mila de nişte venetici, care nu toţi sînt amărîţi – unii sînt pregătiţi pentru tot felul de misiuni. Dacă nu poţi să faci bine, măcar nu face rău. România NU are nevoie de această migraţie a barbarilor. Nimeni nu ne sileşte, cu pistolul la tîmplă, să ne băgăm mortul în casă. Din nenorocire, într-un moment crucial, Biserica Ortodoxă e condusă de nişte pigmei. A trădat şi s-a rupt de popor. Ruşine!

    CORNELIU VADIM TUDOR
    7 septembie 2015

    Apreciază

  3. Ștefan said, on septembrie 8, 2015 at 1:00 pm

    Nu va fi cipuire forțată, pentru că diavolul știe că nu poate să aibă suflteul tău decât dacă-ți dai singur acordul. Doar că ne vor constrânge în fel și chip până ce mulți dintre noi vor capitula. Să ne dea Dumnezeu putere să nu cedăm, chiar și viața de ne-o vor lua.

    Apreciază

    • Riko said, on septembrie 8, 2015 at 2:29 pm

      Eu cred ca cipuirile se vor face cu forta, dupa multe amenintari si amenzi. Si va fi vina noastra daca am fost prinsi pt ca nu am facut ce trebuia la timp si am amanat plecarea noastra.

      Apreciază

    • Metatron said, on septembrie 8, 2015 at 8:54 pm

      Va fi exact cum e cu acceptarea actelor cu microcip, exact aceeleasi metode, si care accepta usor actele usor accepta si implanturile, multii habar nu au ce fac pt ca nu citesc biblia sau cel putin apocalipsa si nu fac legatura, sunt curios care cand vede un boschetar cautand in container, crede ca el va fii urmatoru peste cativa ani si care ar vrea sa se rupa de sistem si sa fie boschetar sau sa fuga in creieri muntiilor sa se hraneasca cu radacini de plante, nimeni nu isi pune problema, pt ca nu sunt pusi in fatza faptei implinite.

      Apreciază

  4. Cristian said, on septembrie 8, 2015 at 1:13 pm

    Ce curios! Nu-i asa ca e curios?? Intai se adopta legea anti-nationalism si se declara nationalismul ca antisemitism si se scoate in afara legii, DAR LA SCURTA VREME APAR VALURILE DE EMIGRANTI LA PORTILE EUROPEI!! Evident, o pura coincidenta, ca multe altele… desi parca bate la ochi…

    Apreciat de 1 persoană

  5. preotul said, on septembrie 8, 2015 at 1:17 pm

    Aseara la 21, 30 pe radio actualitati se spunea ca printre refugiati se pot ascunde si teroristi asa ca pana in 2020 planeta va fi cipuita pentru a se identifica fiecare persoana. Cred ca refugiatii vor aduce cu ei atentate care sa justifice cipuirea.

    Apreciat de 2 persoane

    • nimeni said, on septembrie 8, 2015 at 7:09 pm

      Asa zisa criza a refugiatilor este tot una cu Calul Troian din vechime.La fel vom pati si noi.

      Agenda 2020 este in desfasurare asidua, pregatirile sunt facute din timp pt mentalul maselor.
      Sa revizionam filmele Sarea pamantului si ne dam seama ca nu suntem departe de finalul nostru.

      Apreciază

  6. Cristian said, on septembrie 8, 2015 at 1:25 pm

    Un e-mail primit de la cineva:
    –––-

    pe scurt Septembrie 2015

    Septembrie 13-eclipsa partiala de soare
    Sept.14-evreii vor suna din trambite si vor aniversa 6000 de ani de la Adam si Eva
    Sept 14 feast of Rosh Hashanah
    Sept 14- va fi declarat anul 2015 Ano Luciest- sau Anul luciferic sau Anul Luminii
    Sept 14 – prima zi de tranzactii la bursa dupe Shemitha( al 7-lea an)-probabil cu cadere la bursa
    Sept 15- a 70-a aniversare a antiunilor unite(jubileul NATO)
    Sept 15- ziua independentei Spaniei
    Sept 15 -NATO vrea sa faca ziua independentei Palestinei si sa declare Palestina stat independent de sine statator.
    Sept 16- Madona concert cu tema: Desecration of the Bride and the comming of folling angels( profanarea Bisericii si venirea ingerilor cazuti
    Sept 17- Federal Reserve-sedinta pt ridicarea plafonului de imprumut si a dobanzilor
    Sept 17-Ziua constitutiei
    Sept 18- Ziua nationala a rugaciunii si a pocaintei – Idaho
    Sept 18- data limita stabilita pt finalizarea acordului nuclear SUA- Iran
    Sept 21- ziua in care musulmanii pleaca la Mecca
    Sept 21- ziua internationala a Pacii-se va dicuta despre Pace si Securitate al sedinta NATO
    Sept 22- musulmanii sarbatoresc ziua lui Arafat
    Sept 23- ultima zi de vara
    Sept 23- al 70-lea Jubileu a lui Israel
    Sept 23 Yom Kippur carfe are loc in feast day anul asta
    Sep 23- Papa de la Roma vine la casa alba in premiera sa vorbeasca cu presedintele si sa se tina tratative vizavi de nasterea noii ordini mondiale.
    Sept 23 – e a 266 zi din an.Toti ginecologii stiu ca 266 zile e gestatia omului in pantece.Practic papa vine in ziua 266 sa asiteste si sa vorbeasca despre noul bebe nascut.Noua ordine mondiala.
    Sept 23-Acceleratorul de partiocule din Geneva C.E.R.N. va fi pornit din nou dupa o lunga pauza.Ultima data cand a functionat a avut loc cutremurul din Japonia si s-au format 3 aratari cudate in cer deasupra Norvegiei, Australiei si Rusiei.Anintesc ca in incinta cern, chiar la intrare este pusa statuia lui Sheba, care era dumnezeul(deavolul) distrugerii.Tol la C>E>R>N pe cladire srie 6 6 6.Ce sa caute zeul distrugerii si 6 6 6 la o lucrare stiintifica daca asta e tinta lor?
    Pe langa ceea ce cunostem specialisti care lucreaza la CERN au afirmat ca o alta tinta a lor este sa” tap into spiritual word with this Monstrous device”-adica sa intre si sa detecteze lumi spitituale cu aceasta masinarie monstruoasa.
    Sept 23- ziua cea mai probabila in care s-a nascut Mantuitorul.Data de 25 Dec fiind adoptata ulterior si pusa in locul Saturnaliilor(sarbatoare pagana, satanica, la care inchinatorii nu se rugau la Dumnezeu ci la brad, si al caror simbol era bradul si , in acea data brazii erau adusi in casele oamenilor care sarbatoreau Saturnaliile si puneau lumini la geamuri seara ca simbol ca si ei sunt angrenat in a sarbatorii acea sarbatoare pagana.)Patorii isi pasteau turmele, data de 25 sept nu se face asta in Sirael.
    Sept 24- CERN merge la putere maxima.Cern a fost construit exact pe locatia unde a fost templul lui Apoleon si care se zicea ca era o poarta demonica unde vrajitorii lui Apoleon aveau acces la el.CERN urmareste sa deschida o astfel de poarta si a fost facul sub directionare si influenta demonica.
    Sept 25 Madona Are concert la Philadelphia cu aceeasi tema-„profanarea miresei si as venirea ingerilor cazuti”. In ziua urmatoare Papa va fi in acelasi loc sa se adreseze multimii.
    Sept 25 Madona are acelasi concert in New York si apoi Papa va merge in celasi loc sa se adreseze multimii.Catolicii se inchina la MAdona si asa numesc pe MAria.MAdona de azi si-a pus ea asa numele si e o Madona falsa ce are rod de premergatoare Papei se pare.Ultimele ei concerte au fost foarte demonici, oameni imbracti in negru cu coarne, simboluri satanice ca si triunghiul cu ochiul, 666, trasnetul piramida cu capsula lipsa, s.a.m.d
    Sept 28 Luna sangerie si e si Feast of Tabernacles

    anul acesta avem tetrad.Alte tetrade inistoria israelului au fost doar in anii care urmeaza si au fost evenimente ce au marcat viata lui Israel
    1493-tetrad(evreii alungati), 1948 Tetrad, 1967 -1968Tetrad, 2015-2016 tetrad.

    Am atasat imaginea de la CERN cu zeul distrugerii la intrare si cu 6 6 6 suprapus scris pe cladirea CERN

    Ce e clar? ca se vrea instaurarea noii ordini mondiale dupa sept 23, crearea unui haos mondial din care ei „salvatorii planetei” sa faca ordinea noua mondiala.
    Isus cand va venii nu stie nimeni.Acestea sunt planuri umane+demonice pe care omul le face dar ziua de maine Dumnezeu stie daca le-o ingaduie.
    Prin incercari biserica se intareste si se apropie de Dumnezeu mai tare.
    Noi nu trebuie sa ne temem si nici sa credem ca cine stie ce asteroid va lovii pamantul pt ca Dumnezeu e in control.
    Noi sa ne pocaim azi si sa nu ne ingrijoram.

    Apreciază

    • dasvik said, on septembrie 8, 2015 at 3:34 pm

      Nu ma pronunt referitor la alte paragrafe, dar referitor la asta trebuie spus ceva:
      „Sept 23- ziua cea mai probabila in care s-a nascut Mantuitorul” si alte bla-bla-uri de 3 lulele in continuare, la acelasi paragraf.
      Nu stiu de unde au aparut teorii d-astea de genul „Craciunul de fapt nu e Craciunul, ci e sarbatoarea soarelui / bradului / cerului / calului / etc.” dar daca credeti asta, va sfatuiesc sa lecturati ce scrie aici: http://www.ioanguradeaur.ro/655/cuvant-la-nasterea-mantuitorului/
      Tind sa cred ca Sfantul Ioan Gura de Aur stia ce vorbeste. Nu inseamna ca era infailibil, dar parca totusi inlcin sa-l cred mai repede pe el decat o teorie nefondata despre o presupusa-pseudo-sarbatoare care a fost inlocuita de Craciun doar de dragul de a fi inlocuita.
      Si oricum, sarbatoarea Nasterii Domnului si data ei a randuit-o Biserica, nu Sf. Ioan. Asa ca si daca gresea el cu argumentarea acestei date, probabil ca din sutele sau miile de Sfinti Parinti din vremea lui, cineva s-ar fi gasit sa vorbeasca impotriva.

      Apreciază

    • andrei-d said, on septembrie 8, 2015 at 3:51 pm

      Cristian, prietene, esti catolic? Poate ti se pare o nimica toata insa categoric nu e asa. Numele Mantuitorului e Iisus Hristos, cu doi de „i”, nu „Isus”.

      Apreciat de 1 persoană

    • Ionut Adi Nae said, on septembrie 9, 2015 at 1:16 pm

      Sept 15- ziua independentei Spaniei

      Cred ca nu am studiat aceeasi istorie tovarase…

      ziua independentei spaniei fata de cine???? spaniolii au cucerit pe altii (latino-america), nu altii pe ei pentru
      a sarbatori independenta!!!!

      HAHAHA… NU POT SA MA MAI ABTIN DIN RAS….

      Apreciază

  7. Marian said, on septembrie 8, 2015 at 1:47 pm

    Maicuta Domnului sa ne apere ,sa ne lumineze si sa ne intareasca intru dreapta credinta , pe noi toti !
    Fratele Vasile foarte bine a punctat si cred ca asa vor sa faca la un moment dat ocultatii.
    Pai astia care vin puhoaie peste noi,o mare parte din ei sunt militanti isis si nu va trece multa vreme si vor face ceea ce au fost invatati de acolo de unde au venit.
    Sa ne pazeasca Maica Domnului de vremurile acelea si sa marturisim dreapta si sfanta credinta ortodoxa !
    Doamne ajuta !
    Multumiri inca odata frate Vasile si Maicuta Domnului sa te vegheze intotdeauna !

    Apreciază

  8. geo said, on septembrie 8, 2015 at 1:50 pm

    Cum a aparut ISIS (Statul Islamic) in Siria – Partea 1
    Preambul
    Având în vedere recenta criză a refugiaților sirieni supun atenției o analiză efectuată in primăvara acestui an, cu privire la modul în care au apărut grupările teroriste de tipul Statului Islamic/ Daesh/ IS/ ISIS în Siria și Irak.
    Din nefericire, problemele macro asupra cărora atrăgeam atentia în editorialele mele își fac loc încet dar sigur și spre granițele noastre.
    În România despre relațiile internaționale nu se discută decât în momente de criză și atunci de cele mai multe ori comentariile sunt făcute de persoane neavizate. Tot atunci, în criză de timp, în lipsa unei documentări prealabile și a aparatului de analiză necesar, sunt preluate ipotezele și concluziile altora.
    Să intrăm deci in subiect …
    daech_toyota
    Cum a apărut Statul Islamic/ ISIS
    Într-un articol[1] publicat in luna Martie 2007 în The New Yorker cunoscutul jurnalist Seymour Hersh făcea cunoscută noua strategie americană pentru Orientul Mijlociu, titlul articolului The Redirection, este de alfel semnificativ în acest sens.
    La baza materialului prezentat de Hersh pe câteva zeci de pagini stau convorbiri purtate cu oficiali americani de primă mărime, congresmeni, cum ar fi: Martin Indyk, oficial al Departamentului de Stat și fost ambasador al SUA în Israel, Vali Nasr – Senior Fellow al Council on Foreign Relations, Patrick Clawson – expert in problemele iraniene si director adjunct al Washington Institute for the East Policy, Flynt Leverett – National Security Council, ofițeri de armată și din servicii secrete, foști agenți CIA sau MI6 ca și Alastaier Crooke, oficiali ai guvernului libanez și chiar un interviu luat personal lui Hassan Nasrallah, secretarul general al Hezbollah.
    Obiective generale. Relația cu planurile anterioare cu privire la intervenția în Orient.
    Teza articolului o constituie decizia de a reconfigura politica americană în Orientul Mijlociu prin încurajarea grupărilor islamiste sunite cu afiliații ideologice către Al Qaeda cu scopul de a limita influența irnaiană în intreaga zonă precum și pentru a rupe axa de rezistență Iran – Hezbollah via Siria.
    Tot Hersh face referire la o controversă care ar fi avut loc în think-tank-urile americane cu privire la alegerea obiectivului prioritar între extremismul sunit de tip al Qaeda și rezistența șiită. In final limitarea infuenței Iraniene și anihilarea Hezbollahului au fost alese ca și obeictive imediate.
    Potrivit lui Hersh principalii actori în planul de redirecționare erau Dick Cheney, Elliot Abrams – fost ambasador SUA în Irak și prințul Bandar ben Sultan, cunoscut în lumea arabă și ca Bandar Bush datorită perioadei lungi petrecute la Washington în calitate e ambasador al regatului saudit (1983-2005) și datorită relației foarte bune avute cu oficialitățile americane.
    În ceea ce privește mecanismele de punere în practică a unui astfel de plan Hersh menționează intenția de a lăsa funcționarea și execuția în grija serviciilor secrete saudite.
    Redirectionarea de care vorbeste Hersh poate fi considerată o variantă actualizată a planului general de intervenție in Orientul Mijlociu, despre care vorbeste explicit generalul Wesley Clark în interviul “Seven Countries in Five Years” și este amintit în multe din interviurile lui Hassan Nasrallah.
    Cauzele imediate ale redirecționării
    Pusă în contextul anului 2007 când apare articolul lui Hersh, redirecționarea politicii americane trebuie să fie legată de două evenimente istorice majore, respectiv:
    semnalele tot mai puternice cu privire la apropierea dintre guvernul șiit irakian al lui Nouri al Maliki, instalat în mod paradoxal cu ajutor american ca urmare al celui de-al Doilea Război din Golf și
    confruntarea dintre Israel și Hezbollah în cursul verii anululi 2006 soldată cu o înfrângere strategică pentru Israel. Acest rezultat coroborat cu retragerea trupelor israeliene din sudul Libanului după 22 de ani de ocupație, acțiune datorată tot Hezbollahului, a determinat centrele de analiză și decizie israeliano-americane să reconsidere prioritățile din Orientul Mijlociu.
    Efectele Războiului din Golf asupra blanței de putere in regiune.
    Poate cel mai neașteptat efect al Războiului din Golf a fost întărirea poziției regionale a Iranului, considerat de către autoritățile israeliene și de către neoconservatorii americani ca principal inamic în Orientul Mijlociu. “Everyone wants to go to Baghdad. Real men want to go to Tehran” era de altfel una din maximele care circulau in administrația Bush, după cum afirma editorialistul Paul Krugman în articolul intitulat War without End apărut în New York Times[2] încă din martie 2003.
    Obiectivul stabilit de strategii neoconservatori Perle, Wolfowitz, Kagan etc, respectiv instalarea unui guvern irakian șiit pro-american ca o contrabalansare a extremismului sunit nu a funcționat. Majoritatea șiită irakiană persecutată de regimul lui Saddam Hussein s-a simțit mult mai apropiată de Iran decât de invadatorii americani care i-au înlăturat pe suniți de la conducere. Pe lângă sentimentul popular, la nivel de conducere au existat întodeauna legături foarte strânse între liderii șiiți irakieni (și libanezi – vezi cazul Sadr) și conducerea politică și în special religioasă iraniană, legături clădite în anii exilului (ex exilul lui Khomeini in Irak, periplul libanezo-irakian al lui Sadr etc)

    Astfel, la nivelul anuilor 2006-2007, americanii s-au văzut confruntați cu situația paradoxală de a scăpa de un inamic secular de rang secund, anti-șiit și anti-al Qaeda cu prețul nu numai al întăririi Iranului dar si al creării unui întreg spațiu amplu geopolitic șiit care leagă sub forma unei semiluni Iranul, irakul, Siria și Libanul.
    Harta – Orientul Mijlociu – suniti și șiiți
    sunni_shia_nasr
    Etape ale redirecționării și modalități de punere în practică
    În prima fază a planului armata americană din Irak a primit ca obictive prioritare capturarea unui numar cât mai mare de iranieni cu scopul culegerii de informații care sa implice în vreun fel Iranul in atentatele care aveau loc împotriva instalațiilor militare americane. Se pare ca în ciuda anti-americanismului declarat al unor grupari șiite de tipul Mahdi Army a lui Muqtata al Sadr, eforturile nu au adus rezultate scontate, iranienii capturați fiind în mare parte implicați în servicii de ajutor umanitar, iar insurgența armată fiind mai degrabă apanajul militantismului sunit irakian.[3]
    Ulterior, în paralel cu desfășurarea unor operațiuni speciale în Liban, potrivit lui Vali Nasr “saudiții care au resurse financiare considerabile și au relații profunde cu Frăția Musulmană și militanții salafiști[4]” au fost întrebuințați pentru mobilizarea acestor grupări. Ultima oară când Iranul a fost o amenințare saudiții au fost capabili să mobilizeze tipul cel mai rau de radicali. Odată scoși din cutie nu mai poți să îi pui înapoi”[5]
    Relația saudiților cu extremiștii salafiști a fost de-a lungul timpului una complicată, ei fiind atat sponsor cât și țintă a militanților. Deși întreaga monarhie saudită este construită ca o simbioză între familia ibn Saud și wahabismul religios dupa cum arată Dore Gold, fost ambasador al Israelului la Națiunile Unite și consilier de politică externă al lui Ariel Sharon și Benjamin Netanyahu[6], opulența și stilul de viață decadent al familiei regale a fost vizat adesea de fundamentaliștii islamici. Pentru a nu se confrunta cu islamiștii pe propriul teritoriu politica saudită a fost pe de o parte de a-i cumpăra, sponsorizând școli religioase, lideri religioși etc și pe de altă parte de a le îndrepta atenția spre alte teatre de acțiune (de exemplu Afganistan in anii ’80).
    Pe finalul anului 2006 saudiții au dat americanilor asigurări că pot îndrepta astfel de facțiuni asupra forțelor văzute ca inamici comuni – Hezbollah, Mahdi Armi a lui Muqtada al Sadr, Iran, Siria, dar înainte de a dezlănțui aceste forțe a fost necesară parcurgerea unor etape:
    Asigurarea dată Israelului că securitatea sa rămâne prioritatea numarul unu pentru Washington și pentru statele sunite din Orient – adică asigurarea că grupările salafiste nu vor fi lăsate sa atace Israelul;
    Pacificarea Hamas și reorientarea acesteia de la relația prietenoasă cu Iranul spre un compormis cu Fatah – cu scopul de a proteja Israelul de contra-atacuri pe filiera Gaza;
    Asigurarea ca americanii vor lucra direct și prin țările sunite (Arabia Saudită, Qatar, Iordania) pentru a cotracara ascendența șiită;
    Arabia Saudită va ajuta financiar și logistic grupuri care să lupte împotriva presedintelui Bashar al Assad în Siria.

    Siria a fost vizată ca țintă imediată datorită unui complex de motive care includ: poziția geografică care o transformă într-un veritabil coridor de tranzit între Iran și Liban, vecinătatea imediată a Israelului, mixul religios și etnic dficil de gestionat, conducerea minoritară alawită, faptul că este singurul stat arab care nu a încheiat un tratat de pace cu Israelul, polițele pe care le avea de plătit Frăția Musulmană pentru lichidarea insurgenței din Hama de către Hafez al Assad, tatăl actualului presedinte în 1982 etc. De altfel în articol este citat Walit Jumblatt lider al comunității druze din Liban afirmând “I-am spus lui Cheney că legătura dintre Iran și Liban este Siria și că pentru a slăbi Iranul trebuie deschisă ușa pentru o opoziție siriană eficientă”.
    Harta – Mixul etnic și religios din Siria și Levant
    syria_levant_religion
    Harta – Conflictul armat din Siria (BBC 2015)
    BBC
    [1] http://www.newyorker.com/magazine/2007/03/05/the-redirection
    [2] http://www.newyorker.com/magazine/2003/04/21/war-without-end
    [3] Hersh Ibid
    [4] Extremiști suniți care îi consideră pe șiiți ca fiind apostați
    [5] Hersh Ibid
    [6] Dore Gold – Hatred’s Kingdom ,Regnery Publishing; 2004

    http://bogdanherzog.ro/cum-a-aparut-isis-statul-islamic-in-siria-partea-1/

    Cum a aparut ISIS (Statul Islamic) in Siria – Partea a II-a
    Factorul libanez
    Lebanon_religious_groupsÎn ceea ce privește factorul libanez, concomitent cu decizia de a ajuta jihadiștii suniți în Irak și Siria, s-a decis si sprijinirea elementelor libaneze anti-Hezbollah, fie ele la nivel guvernamental (guvernul Siniora) fie grupări etnice (ex druzi) sau militanți suniți salafiști legați de al Qaeda. Aceste elemente, arata Hersh pe baza unor informații din surse militare și de intelligence (CIA, MI6) au primit finanțare de la guvernul libanez care la rândul său a fost finanțat de Arabia Saudită și SUA “americanii au oferit atât suport politic cât și financiar. Saudiții conduc dar există și implicare americană”
    “I-am spus lui Cheney că unii oameni din lumea arabă, în special egiptenii – a căror conducere sunită s-a luptat cu Frăția Musulmană timp de decenii – nu vor agrea să spijinim Frăția, dar, dacă nu atacați Siria, în Liban ne vom confrunta cu Hezbollah, într-o luptă pe care s-ar putea să nu o câștigăm”.
    În finalul analizei sale Hersh reproduce fragmente din interviul pe care i l-a acordat Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, în luna decembrie 2006, deci înaintea izbucnirii primăveriii arabe și a războiului din Siria. Având în vedere evoluțiile din regiune în anii care au urmat, afirmațiile lui Nasrallah sunt cu atât mai interesante.
    La momentul interviului, la sârșitul anului 2006, urmare a rezultatelor din confruntarea militară cu Israelul șeicul se afla la apogeul popularității sale în lumea arabă, atingând un statut similar cu acela al lui Nasser in anii care au urmat naționalizării Canalului de Suez. În lunile următoare însă, datorită unor factori care țin de fragmentarea (cu ajutor extern) a lumii arabe s-a încercat influențarea opiniei publice și acreditarea sa nu ca și un simbol al unității arabe ci ca un participant la un război sectar.
    nasrallah
    În interivu Nasrallah afirmă ca răpirea soldaților israelieni nu a fost efectuată cu scopul de a declanșa un război regional, Hezbollah nescontând pe o reacție atât de dură a guvernului israelian: “am capturat prizonierii pentru schimb”. Nasrallah acuză SUA și Israelul de încercări deliberate de fragmentare a lumii islamice: “in opinia mea există o campanie mediatică uriașă pentru a instiga o parte împotriva celeilalte. Cred că totul este pus in practică de serviciile americane si israeliene”. De asemenea a mai afirmat că in ciuda presiunilor sectare acuzate de intervenția din Irak, Hezbollah a încercat să oprească extinderea acestor tensiuni în Liban. Tot în opinia sa “scopul final al SUA și al Israelului este redesenarea hărții in regiune. Există epurări etnice și religioase. Crimele si relocările zilnice care au loc în Irak au ca și scop împărțirea Irakului în trei părți care vor fi sectare și purificate etnic. Într-un an, maxim doi, vor fi zone exclusiv sunite, șiite si kurde. Există temeri că și Bagdadul va fi împărțit într-o zona sunită și una șiită. Mai mult decât atât, tendința va fi extrapolată și în Liban. Va exista un stat sunit, unul alawit, unul creștin și unul druz. Nu știu dacă va exista un stat șiit … ideea este de a-i forța pe șiiții libanezi și sirieni să se relocheze in sudul Irakului. Nu sunt sigur dar simt asta….”[1]

    Harta – Împărțirea sectară a Bagdadului între 2005 și 2007
    Baghdad_change_2005_2007_crop2
    Harta – Posibila apariție a unui stat sunit între Siria și Irak
    sunni-shia-kurd_state_crop
    Fragmentarea ar lăsa Israelul înconjurat de “state mici și liniștite”. “Vă pot asigura că regatul saudit va fi de asemenea fragmentat după cum vor fi și statele nord-africane. Vor fi doar state mici împărțite pe confesiuni. Cu alte cuvinte Israelul va fi cel mai important și puternic stat într-o regiune care a fost divizată în state etnice și confesionale. Acesta este noul Orient Mijlociu.”[2]

    Redirecționarea din 2006 văzută din perspectivă istorică
    Evoluțiile politice din ultimii opt ani, deci de la momentul publicării analizei lui Hersh și de la interviul acestuia cu liderul Hezbollah tind să confirme afirmațiile acestora. De altfel, Richard Armitage, fost subsecretar de stat al SUA îl caracteriza pe Nasrallah ca fiind “din punt de vedere al PR-ului și al jocului politic – cel mai deștept om din Orientul Mijlociu”, apariția ISIS cu larga complicitate a vecinilor Siriei (Turcia, Iordania) și cu finanțare din Arabia Saudită și Qatar se circumscrie cu exactitate scenariului expus pe larg de analistul american și intuit de secretarul general Hezbollah.
    Ocupând o zona intermediară între Irakul șiit și aliații sirieini, ISIS fragmentează din punct de vedere logistic coridorul Iran – Bagdad – Damasc – Libanul de Sud acesta fiind unul din obiectivele pe termen scurt ale scenariului explicat.
    Putem considera în analiza evenimentelor petrecute în ultimii opt ani că promisiunea saudită de manevrare a extremiștilor slaafiți exclusiv spre inamicii SUA și ai Israelului a fost până în prezent îndeplinită, cu mici excepții luptele fiind purtate în general împotriva guvernelor de la Bagdad si Damasc favorabile Iranului și împotriva populației civile non-sunite.

    Evoluții si reevaluări recente.
    Dezvoltările recente confirmă variante secundare ale planului de resuscitare salafistă întocmit pe filiera americano-saudită. În conformitate cu planul de acțiune agreat inițial a fost declanșată o revoltă de tipul primăverii arabe contra regimului sirian, scenariul având foarte multe elemente comune cu loviturile de stat orchestrate de CIA contra regimului lui Mossadegh în Iran (1953 – Operation Ajax), Guatemala (1954) etc respectiv lunetiști, asasinate în ambele părți, cu scopul de a provoca tensiuni si resentimente puternice, alimentarea tensiunilor sectare etc.
    Conform unor analize recente[3]conflictul sirian a silit Hezbollah spre o mutație de la o mișcare de rezistență la una post-rezistență odată cu implicarea acesteia în lupte armate în afara conflictului arabo-israelian. Într-adevăr începând cu anul 2013 Hezbollah s-a implicat activ pe frontul sirian, în special în luptele pentru al Qusair și Qalamoun unde implicarea armatei regulate siriene a fost limitată la suport de artilerie și aerian. Mai mult decât atât Hezbollah a preluat inițiativa în luptele din triunghiul Daraa, Quneitra și zona de sud-vest a provinciei Damasc.
    Prin depășirea situației critice din vara anului 2013, planul inițial americano-israeliano-saudit a fost blocat existând nevoia unei intervenții militare de proporții pentru înlăturarea regimului al Assad. Pretextul pentru o astfel de intervenție a fost oferit de folosirea unor arme chimice în luptele dintre rebeli și forțele guvernamentale. Evident opoziția anti-Assad și sponsorii acestora au solicitat imediat o intervenție militară în Siria pentru “protejarea populației civile de regimul Assad care își omoară proprii cetățeni”.
    Confruntat cu o opoziție fermă a Rusiei în cadrul Consiliului de Securitate, presedintele Obama a evitat luarea unei decizii unilaterale trimițând decizia către Congres.
    Supraviețuirea regimului Assad și blocarea de către Rusia a scenariului în trei trepte anti-iranian (1. Neutralizarea Siriei, 2 Anihilarea Hezbollah 3. Atacarea Iranului) a produs o situație de blocaj generalizat pe teatrul de acțiune din Orientul Mijlociu.
    Deși axa Iran, Irak, Siria, Hezbollah nu a fost suprimată, forțele islamiste stăpânesc efectiv o bună parte din zona sunita irakiană si estul Siriei, fiind în permanență sprijinite financiar și logistic de aliații SUA.
    Într-un recent interviu acordat CNN[4] generalul american Wesley Clark admitea deschis că “prietenii și aliații nostri au finanțat ISIS pentru a distruge Hezbollah-ul”. Ne aflăm la ora actuală într-o situație în care se poate vorbi din ce în ce mai puțin de un război civil sirian confruntarea de pe acest teatru de acțiune luând aspectul unei lupte între forțele guvernamentale multi-etnice și multi-religioase și un conglomerat jihadist cu elemente mercenare venite din Europa de Vest, Caucazul de Nord, lumea arabă si nordul Africii.[5]
    Faza actuală a conflictului deși deviază de la planurile inițiale arătate de Hersh în 2007 crează o oportunitate de tipul “crează o criză pentru a necesita o intervenție”. Ororile ISIS la adresa diverselor minorități (iazigi, kurzi, creștini, alawiți) dau prilejul unui nou discurs public intervenționist “în apărarea drepturilor omului”. Deși intervențiile militare reale asupra unui ISIS care “ar fi deviat de la conduita convenită inițial” nu pot fi excluse este greu de acceptat că SUA/ Israel își vor distruge propria creație înainte de a-și fi atins scopul, respectiv anihilarea inamicului principal.
    refugiati

    [1] Hersh
    [2] Ibidem
    [3] Amal Saad – Al Akbar 13 Feb 2015
    [4] Wesley Clark – Our friends and allies founded ISIS to destroy Hezbollah https://www.youtube.com/watch?v=QHLqaSZPe98
    [5] Un articol apărut in 23 Feb 2015 în The Independent sub semnătura lui Patrick Cockburn confirmă cele de mai sus și aproximează că salariile lunare primite de militanții ISIS încep la cca $350/ soldat și $800/ ofițer sursa banilor fiind statele bogate din Golf.

    http://bogdanherzog.ro/cum-a-aparut-isis-statul-islamic-in-siria-partea-a-ii-a/

    Ce declara Emirul Qatarului, întrebat dacă vor fi primiți refugiați sirieni pe teritoriul țării sale: Avem suficienți sclavi ca aceștia!

    https://el-manchar.com/2015/09/03/lemir-du-qatar-a-propos-de-laccueil-des-refugies-syriens-nous-avons-assez-desclaves-comme-ca/

    http://m.hotnews.ro/stire/20404380

    http://www.contributors.ro/global-europa/un-om-egal-un-om-impotriva-dezumanizarii-celuilalt/

    hop si papa:

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-20402510-papa-francisc-cere-fiecarei-parohii-comunitati-religioase-din-europa-accepte-cate-familie-refugiati.htm

    Apreciază

  9. Cristian said, on septembrie 8, 2015 at 2:25 pm

    Sa vedem impreuna cum gandesc islamistii, in cateva postari de pe Youtube. Poate in curand vom vedea si in Romania astfel de „gandire”:

    Female terrorist does not regret murder of 15 civilians at Jerusalem pizza shop
    – de observat: zambetul ei cand aude ca au murit 8 copii si nu doar 3

    Un sinucigas ISIS s-a detonat „pentru Allah”, sarind cu masina in aer …cred vreo 30 de metri!

    Suicide boomer blows self up, missed me

    Apreciază

  10. Mustafa said, on septembrie 8, 2015 at 2:56 pm

    Au gasit unde sa cazeze refugiatii care vin in Romania: IN CAMINELE STUDENTESTI!!!!

    http://www.dcnews.ro/tirea-care-ii-va-infuria-pe-to-i-studen-ii-din-romania_483973.html

    Apreciază

    • el said, on septembrie 8, 2015 at 3:24 pm

      Mustafa

      pai trebuie sanctionati INTAI aia care indraznesc sa incerce sa se cultive, sa gandeasca cu creierul proppriu, ca restul e tot o apa si un pamant …. de ce sa sanctioneze bastanii si smecherii imbogatiti peste noapte,seCURistii, politicienii, curvele sau proxenetii cu mercedesuri si 7case?
      trebuie spalati la creieri dobitocii cum ii invata papa pe ai lui sa ia fiecare in casa cate o Familie de „refugiati” , parohiile sa indemne la „mila crestina” si popii sa indemne gloata spre sinciderea duhovniceasca

      …asta va face si danutz si ai lui ciraci CURAND in predici si ditirambe sforaitoare pline de moralism si „dragoste de aproapele=NEBOTEZAT ” sa fie primiti cu casa,masa, facilitati GRATOS ca la asta e bun BOUL de crestin FARA MINTE= sa fie SCLAV indoctrinat fericit in slujba lui anticrist !

      Apreciat de 4 persoane

    • nikodim said, on septembrie 8, 2015 at 5:57 pm

      Asta e o nimica toata. Ce „minunatie” va fi cand ni-i vor baga pe gat in casele noastre… Defapt, chiar daca nu-i vor baga, vor intra ei oricum.

      Apreciază

  11. Radu said, on septembrie 8, 2015 at 4:10 pm

    E foarte adevarat!

    Era usor sa trimita ceva trupe ONU sau NATO de ce nu au facut-o? cine nu ii lasa? Aveau toate motivele sa o faca dar NU !

    Altele sunt mizele si scopurile.

    Isi dau cu stangul in dreptul astia sau fac intentionat.

    Pun pariu pe cat vreti ca un procent semnificativ din refugiati sunt agentii organizatiei ISIS.
    E o oportunitate prea mare pentru ei sa o scape.
    Dupa aia ne vom trezi peste cateva luni sau un an de cand a venit valul asta cu atacuri teroriste in marile capitale europene.

    Apoi ca la americani baga masuri din astea totalitare staliniste si uite asa ne trezim ca acum 80 de ani in timpul marilor epurari pe care le-a comis dobitocul de stalin cu propriul popor si armata.

    IN SUA E JALE CU DREPTURILE OMULUI acum e randul uniunii sa mearga pe acelasi drum.

    Sa ne rugam sa nu fie asa dar e prea realist si plauzibil scenariul ca sa nu se intample daca ce se are loc astazi cu asa zisa asta criza a refugiatilor continua.

    Doamne ajuta si multa sanatate !

    Apreciază

    • nimeni said, on septembrie 8, 2015 at 7:18 pm

      Probabil ca o sa fie si pe la noi cum a fost in Kosovo, musulmanii sa capete drepturi si crestinii raman cu bisericile daramate si cu multa suferinta.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 8, 2015 at 10:05 pm

        nu pricepe nimeni frate ca-s indobitociti cu „justificari” si „umanisme”, FALSIFICAREA intelegerii milei crestine, cand vor pricepe glaotele proaste va fi PREA TARZIU si INUTIL, as aca fiecae va primi in mod drept ceea ce i se cuvine ! lasa-i sa doarma in bocanci si sa se creada „milostivi” cu vrasmasii manturii lor asa cum ecumenistii se cred mai „iubitori de oameni ” decat Sf Parinti cand primesc EREZIA si ERETICII cu cinstea cuvenita Ortodoxiei

        Apreciază

  12. Alin said, on septembrie 8, 2015 at 4:19 pm

    Poziţia lui Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, faţă de ofensiva musulmană. Am putea face o paralela cu situatia din tara noastra…

    Acum câţiva ani regele Arabiei l-a vizitat pe Putin la Moscova. Inainte de a pleca i-a spus lui Putin că ar vrea să cumpere o mare parcelă şi să ridice, numai cu bani arabi, o mare moschee în capitala rusă.
    “Nu e o problemă”, i-a răspuns rusul, “dar cu o condiţie: să autorizaţi să se construiască deasemenea în capitala arabă o mare Biserică ortodoxă”
    “Nu se poate” spuse arabul.
    “De ce?” a întrebat Putin.
    “Pentru că religia voastră nu este adevărată şi nu putem lăsa ca poporul să fie înşelat”.
    “Eu gândesc la fel despre religia ta şi fără îndoială aş permite ridicarea templului tău dacă ar fi echivalent, aşa că am terminat subiectul”.

    ESTE FORMA DE A INFRUNTA PE ACEIA CARE VOR SA-SI IMPUNA OBICEIURILE LOR, IN SPECIAL IN TARILE SUBDEZVOLTATE.

    În 4 August 2013 liderul rus, Vladimir Putin, s-a adresat parlamentului ţării sale cu acest discurs despre tensiunile cu minorităţile etnice: “În Rusia se trăieşte ca ruşii ! Oricare minoritate, de oriunde, care vrea să trăiască în Rusia, să lucreze şi să mănânce în Rusia, trebuie să vorbească rusa şi trebuie să respecte legile ruseşti. Dacă ei preferă Legea Sharia şi să trăiască viaţa musulmanilor, îi sfătuim să plece în acele locuri unde aceasta să fie Legea Statului…
    Rusia nu are nevoie de minorităţile musulmane, aceste minorităţi au nevoie de Rusia şi nu le garantăm privilegii speciale, nici nu încercăm să schimbăm legile noastre adaptându-le cerinţelor lor.

    Nu contează cât de tare strigă “discriminare”, nu tolerăm lipsa de respect faţă de cultura noastră rusă. Trebuie să învăţăm mult din sinuciderea Americii, Angliei, Olandei, Franţei, etc. dacă vrem să supravieţuim ca naţiune. Musulmanii au învins în aceste ţări şi nu vor reuşi şi în Rusia. Tradiţiile şi obiceiurile ruseşti nu sunt compatibile cu lipsa de cultură şi formele primitive ale Legii Sharia şi ale musulmanilor. Când acest onorabil corp legislativ gândeşte să creeze legi noi, va trebui să aibă în minte în primul rând interesul naţional rus, observând că minorităţile musulmane nu sunt ruse”.

    Apreciază

  13. Asterix said, on septembrie 8, 2015 at 4:53 pm

    La o saptamana dupa 11 septembrie 2001 radeam cu tatal meu de CIA si de incompetenta ofiterilor de a prinde un mos in baston care si-a facut un harem pana l-au ,,prins” americanii. Atunci tatal meu a zis o vorba care s-a indeplinit intocmai:
    ,,Inainte nu puteam sa fiu sef de serviciu in Securitate daca nu puteam sa prind pe cineva in cel mult 24 de ore. Daca nu l-au prins in 24 de ore inseamna ca nu o sa-l prinda nici peste 10 ani. ”
    A avut dreptate.

    Apreciat de 1 persoană

  14. valentin said, on septembrie 8, 2015 at 5:01 pm

    o să le pară rău în curând celor care au luptat contra sfinților. Părintele Iustin a zis să meargă mai departe revista Atitudini. Știți că legea 207 pe 2015 îi incriminează pe cei care scriu o astfel de revistă în care sunt și unele articole despre sfinți care au fost și legionari ca și cum ar fi reviste fasciste și pot face chiar și pușcărie.
    Cred că e posibil ca cineva să fi închis forțat revista aceea. Am mari semne de întrebare și despre ce o să se întâmple cu cei care au făcut filmul despre Părintele Calciu, scriitorii cărților despre Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, sau alți martiri ai temnițelor comuniste.

    O posibilă consecință a acestei legi – nu merge site-ul http://atitudini.com/
    E din cauza asta oare ? Sunt acuzați de fascism ?

    Apreciat de 1 persoană

  15. mihai said, on septembrie 8, 2015 at 5:39 pm

    Deale ecumenismului pe la havana in cuba. Catolici cu musulmani si un conglomerat de secte. Referitor la refugiati ni sau impus un anumit nr insa ponta a zis ca nu poate primii decat in jur de1500 de bucati iar in ceea ce priveste pecetea finala se stie ft bine ca nu tio va impune cu forta numai ca sistemul este ft. Vicleean si nu poti supravietui fara aceasta. Asa ca majoritatea o va primi de buna voie

    Apreciază

  16. john said, on septembrie 8, 2015 at 10:42 pm

    De’atatea crime, in Siria, si natura se revolta!
    Bombardamentele din Siria, întrerupte de o furtună de nisip
    http://www.antena3.ro/externe/bombardamentele-din-siria-intrerupte-de-o-furtuna-de-nisip-311679.html

    Apreciază

  17. valentin said, on septembrie 9, 2015 at 2:16 am

    Înțelepciunea în ochii lumii este nebunie înaintea lui Dumnezeu.
    Iar părintele Iustin va ajunge să fie considerat greșit de majoritatea preoților cu privire la pericolele contemporane, îndemnul său de acum 6 ani să renunțăm la cipuri și să cerem statului să nu le implementeze

    Falșii preoți vor râde de el și de cei care-l vor urma.
    Inclusiv unii care s-ar crede acum că sunt ucenici ai părintelui Iustin, poate din slăbiciune, poate din alte motive vor fi și ei în tabăra celor care vor lua cipurile și vor zice că a greșit părintele Iustin. Aproape incredibil dar cred că de la ucenicii lui va fi (o parte dintre ei) dezamăgirea.

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 9, 2015 at 2:17 am

      cred că e important acel cuvând care spune că cel ce este înțelept în ochii lumii este neînțelept( sau chiar nebun ) înaintea lui Dumnezeu

      Apreciază

      • valentin said, on septembrie 9, 2015 at 2:19 am

        sau cei care se vor considera ei înșiși înțelepți – vai de ei

        Isaia
        Capitolul 5

        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=5

        20. Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!
        21. Vai de cei care sunt înţelepţi în ochii lor şi pricepuţi după gândurile lor!

        Apreciază

  18. Cristina said, on septembrie 9, 2015 at 9:39 am

    ISIS este creatia ILLUMINATI si este o organizatie formata din mercenari platiti,majoritatea provenind din Arabia Saudita (luptatori wahabi ).Acestia au rolul de a se infiltra in tarile pe care ILLUMINATI vrea sa le distruga si pro oaca atentate in mod intentionat ca sa provoace drzbinare anarhie si haos in tara respectiva. Bineinteles ca apoi reactia internationala de condamnare a terorismului nu va intarzia sa apara si odata cu ea va veni si decizia de a ataca tara respectiva pt a eradica terorismul. Totul este o regie de tip Hollywood iar ce este mai trist este faptul ca acolo mor civili nevinovati care sunt pameni ca si noi si nu au nici o legatura cu terorismul.Uitati-va ce se intampla in Siria acum ; o tara care nu a deranjat pe nimeni nu a atacat pe nimeni, este distrusa doar pt ca nu face ce ordona ILLUMINATI si nu se supune lor.Asa s-a intamplat si cu Irak si cu Libia. Saddam Hussein a fost acuzat ca detine arme de distrugere in masa ( armele nu au fost gasite nici pana astazi ) iar Moamar Ghaddafi,liderul libian a fost asasinat pt ca nu a vrut sa mai accepte dolari din vanzarea petrolului pe care Libia il vindea. Deci despre ce vorbim aici ?

    Apreciază

  19. Mihail said, on septembrie 9, 2015 at 2:25 pm

    un act de identitate trebuie sa aiba toate datele lizibile pentru ca tu ca posesor trebuie sa fii in cunostinta cu ce e scris pe el. ati vazut cum se procedeaza cand ti se face un act? dupa ce-l redacteaza te pune sa citesti si sa confirmi ca e corect ce scrie acolo. si e foarte normal sa fie asa. dar cand iti dau un cip care te reprezinta, cum poti tu sa vezi ce scrie in el? cum poti tu sa fii in control asupra datelor continute? in plus datele din cip pot fi modificate, adaugate si tu nu ai absolut nici un control asupra acestui lucru.

    Apreciază

    • el said, on septembrie 9, 2015 at 3:34 pm

      Mihail

      este o selmnatura in alb, le-ai dat pe incredere LIBERTATEA sa te reprezinte, sa scrie ce vor , sa aleaga in locul tau si pentru tine ce vor ei !
      Si nu te poti plange ca nu ai fost de accord cu adaosurile ulterioare eventuale, ca doar SINGUR le-ai dat drept asupra ta.
      Dar CINE vrea sa priceapa asta?Toti vor sa traisca bine si sa se justifice ca „nu au stiut” si „nu ar fi fost de accord” ca sa-si dea impresia bunei constiinte, „virtuosii” acestia „nici usturoi n-au mancat nici gura nu le pute”!
      la fel cum aduc plozi pe lume si ii pun in situatie de risc si vulnerabilitate dar se cred „exemptati” daca li se cipeaza plozii „fara stirea /voia” lor !

      ipocriti si vicleni, numai ca pe Dumnezeu NU il pacaleste nimeni si micile lor tertipuri nu vor tine la Judecata ca „justificari” inaintea celui ce i-a mustrat pe unii ca ei dedemult cu . „2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Când se face seară, ziceţi: Mâine va fi timp frumos, pentru că e cerul roşu. 3. Iar dimineaţa ziceţi: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roşu-posomorât. Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o judecaţi, dar semnele vremilor nu puteţi! „(Ev. de la Matei ,cap. 16)

      FATARNICIA in cea mai pura stare care urla sa se justifice pe sine ininatea propriei contiinte bolnave si a altora la fel ca ei.

      Apreciază

  20. Irina said, on septembrie 10, 2015 at 12:02 pm

    Nu stiu cum o fi, dar pasajul din Apoicalipsa 13, arata mai degraba o constrangere economica „nimeni nu va vinde sau cumpara decat cel…..” si nu o cerere directa de lepadare de Hristos. Un pr de la Petru Voda acum cativa ani mi-a explicat ca la inceput se va impune prin iselatorie” cine are pricepere sa intealga, ca e numar de om, 666″(imi cer scuze ca nu am dat pasajul cuvant cu cuvant), si cei mai multi care deja sunt desacralizati si lepadati de Hristos prin cuget si fapte vor primi acel cip care va fi perceput ca un act, numai ca va fi pus in corpul umna pe frunte sau pe mana dreapta, numai cei ce vor avea harul lui Dumnezeu asupra lor vor intelege viclenia si vor refuza semnul fiarei de pe mana sau de pe frunte, care de fapt este pecetea. Apoi cei care au refuzat vor fi urmariti si prigoniti pentru a fi pecetluiti si ei, dar vor alege sa moara decat sa faca acel lucru. Este un nonsens sa intrebe pe cei lepadati deja de Hristos sau cei care vor sa fie mai supusi mamonei decat lui Hristos daca vor sa sa lepede sau nu, caci ei insisi vor cere sa li se puna semna pe mana sau pe frunte pentru a putea traii in continuare in lux si confort, pentru a putea vinde si cumpara.

    Apreciat de 1 persoană

  21. acelas said, on septembrie 11, 2015 at 4:22 pm

    pai e f posibil ca tocmai acesti oameni ajunsi peste noapte in Europa, in urma unor infractiuni sau alte ultragii mai severe facute pe aici – ca sa nu vorbim de terorism, vor fi primii cipuiti pe teritoriul Europei, ca sa se dea un exemplu, apoi vor urma alti cetateni poate, cu adevarat europeni, apoi aproape toti pt linistea tuturor, ca sa se stie fiecare ce face, chiar daca nu e infractor, „e mai bine asa”. Posibil sa fie si aici o schema.

    pe de alta parte, venirea acestor imigranti din lumea a 3-a sa zicem, una a conflictelor, tensiunilor, pe teritoriul Europei, poate avea menirea cred de a obisnui psihic omul, de a-l acomoda mental cu un potential pericol, cu tensiune, cu banuiala, cu de aici iminenta unui conflict mai mare, ceva lupte interne, chiar razboaie intre state. Altfel, ma gandeam cu ceva ani in urma cum de va fi posibil ca Europa, „civilizata „Europa”, sa accepte si sa poata fi tarata intr-un razboi mondial, ca cetatenii ei civilizati si emancipati in „democratii” consolidate de zeci si sute de ani, sa accepte conflicte majore, varsare de sange, barbarii si alte crime. Ei iata ca se poate, ne-o arata in forta Soros, bilderbergi si rockefelleri si toti ai lor, ca se poate demola democratii cu asa-zis staif, se poate merge in regres pe repede inapoi, se poate des-civiliza o tara, se pot spala la creier popoare intregi, acceptand prin stramtorari de tot tipul intoarcerea la barbarie, la compromis, prin primirea acestui cal troian (vor mai veni si altii) pe teritoriu european, sub blanda pasuire si coordonare a lui merkel si hollanzii (evrei) nostrii de aici.

    populatia europeana va fi acomodata cu sentimentul de conflict, pericol, si treptat va accepta benevol aproape orice, masuri radicale (razboi) si apoi de protectie (cipuiri) pt traiul cu care era obisnuita.

    .

    Apreciază

  22. […] CRIZA REFUGIATILOR demonstreaza minciuna CIP = ANTI TERORISM […]

    Apreciază

  23. […] CRIZA REFUGIATILOR demonstreaza minciuna CIP = ANTI TERORISM […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.