SACCSIV – blog ortodox

Din ciclul DOAR CIPUL IMPLANTAT SALVEAZA PLANETA: Un politician finlandez propune MICROCIPAREA persoanelor care primesc ajutor social

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 13, 2015

   Iata ce putem citi la Un politician finlandez propune microciparea persoanelor care primesc ajutor social:

Pasi Maenranta a publicat un mesaj pe Facebook, în care sugerează că toţi finlandezii care beneficiază de ajutor social şi vor să părăsească ţara ar trebui microcipaţi.

Prin această metodă controversată, speră Maenranta, va fi prevenită situaţia în care cetăţenii primesc ilicit asemenea beneficii.

„Nu ştim în ce situaţii pleacă oamenii în afara ţării. Este posibil ca ajutoarele noastre sociale să fie folosite pentru a întreţine o viaţă de lux în ţări cu un cost mai scăzut al nivelului de trai. Sper să schimbăm acest lucru”, a scris Maenranta pe Facebook.

Comentariul său survine după ce în mass media au apărut informaţii potrivit cărora printre cei care au beneficiat de ajutor social s-au numărat şi câţiva recruţi ai grupării teroriste Statul Islamic. Dincolo de microcipul implantat sub piele, politicianul ar dori ca persoanele respective să poarte şi brăţări de supraveghere. Dacă brăţara respectivă este ruptă, plata ajutorului social va fi întreruptă.

Politicianul sugerează că acest sistem ar fi voluntar, dar cei care vor pleca din ţară fără să se supună microcipării vor pierde ajutorul oferit de stat. Acesta a mai declarat că metodele ar putea fi folosite pentru a-i găsi pe oameni în urma unor cataclisme naturale sau alte evenimente nefericite.

Maenranta nu se teme că ar putea încălca dreptul la intimitate al persoanelor respective, deoarece acestea îşi publică oricum datele personale pe Facebook sau Google şi sunt urmărite prin intermediul smartphone-urilor.

Comentariu saccsiv:

   Pai nu-i asa? Asta se cheama o lume minunata. Intr-acolo trebuie sa tindem toti cetatanii responsabili ai aceste planete. Sa edificam iute o societate globala fara granite, deci fara razboaie. In care fiecare individ sa aiba un cip in carne. Si obligatoriu fara bani cash. Tehnologia perfectata de homo iluminati, omul zeu dezrobit de lanturile crestinismului, permite implementarea acestui deziderat drag umanitatii. Se rezolva astfel o data pentru totdeauna cu plagile ce sufoca societatea umana: terorismul, nationalismul, homofobia, extremismul, evazionismul, fundamentalismul. O societate ce nu poate fi condusa glorios decat de singurul neam ce s-a dovedit cu adevarat ales: evreii. Deoarece doar ei s-au dovedit vrednici de a fi stapani peste acest fir de praf ce danseaza de colo colo prin univers.

VIDEO – Barbara Lerner Spectre: EVREII sunt vazuti rau deoarece AU ROL CONDUCATOR …

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

Ma opresc aici cu ditirambul, pana nu va apuca voma.

Revenind la un ton intristator, oare preotii astia ce tot ne indeamna sa nu ratam nici un cip oferit de SISTEM chiar nu au nici o tresarire la ceea ce se petrece intr-un ritm deja ametitor in jurul lor?

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Andrei said, on august 13, 2015 at 9:10 am

    Il provoc pe Pishti Balint zis Filotheu Balan monahul de la Petru Voda sa isi spuna public parerea despre Sarbi ce o are…altfel e un las ce nu vrea sa iasa la lupta si o muiere in haine calugaresti ce nu merita luata in seama de nici un SARB….

    Apreciază

  2. Andrei said, on august 13, 2015 at 9:10 am

    sa si-o spun pe spelunca sa de blog ecumenist de la Petru Voda

    Apreciază

  3. Claudiu said, on august 13, 2015 at 10:16 am

    Ieri am fost la CAS Timis..mi-am predat cardul de sanatate, am simtit o usurare peste asteptarile mele :-)…in timp ce am asteptat un pic acolo pana sa vina d-na care m-a ajutat, o doamna minunata, am fost pana la toaleta CAS Timis, execrabila toaleta, mizerabila, lispa hartie igienica, dar na, totusi aveti carduri de sanatate..vai si amar, popor indobitocit si spalat pe creier!

    Apreciază

  4. Mustafa said, on august 13, 2015 at 11:27 am

    „Revenind la un ton intristator, oare preotii astia ce tot ne indeamna sa nu ratam nici un cip oferit de SISTEM chiar nu au nici o tresarire la ceea ce se petrece intr-un ritm deja ametitor in jurul lor?”

    Ba unii poate ca au dar ei nici nu cred in Dumnezeu, au ajuns preoti pentru beneficiile financiare si cu ajutorul masoneriei.

    Apreciază

  5. Radu said, on august 13, 2015 at 2:00 pm

    Pai nu e nicio diferenta fata de ce a fost sute de ani cand era feudalismul si sclavagismul.
    NU?
    Incredibil si se spune ca Finlanda e o democratie ppfff ce gluma proasta.

    Atunci puteai sa fugi era mai usor sa scapi sa presupunem de pe mosia boierului nu te gasea multi asa au facut au fugit in paduri si au plecat prin alte parti.

    Acum asta e visul oricarui tiran al trecutului sa stie exact la orice moment ce se intampla cu „supusii” lui.
    E unul mai idealist si vrea sa fie liber pac o unda ceva o frecventa si se aplica pedeapsa electronica sau in caz extrem moartea imediat prin zgarda sau cipul ala.

    Sa si-l puna el mai intai sa dea exemplu „supusilor” ca sa il urmeze. Ei nu si-l pun ei sunt deja marionetele duhurilor intunecate nu mai au nevoie de zgarda ca ei sunt praf la constiinta si gandire datorita demonizarii si gradului de posedare.
    Vrajmasul lucreaza pas cu pas nu face salturi mari inainte ca mao in china de aceea e si periculos lucreaza incet si sigur. Victima nu constientizeaza ca devine victima si posedata.
    Azi un compromis un pacat maine altul mai mare si tot asa.

    Cata ura si dusmanie poate sa existe in mintile unora ce rau le-a facut lor oamenii strazii? sau cei care primesc ajutoare sociale?

    Inainte francmasonii erau mai destepti taceau si faceau acum isi iau nasul la purtare se cred infailibili vorbesc si apoi actioneaza asta e semn de vanitate si mandrie de aici va veni caderea lor si sfarsitul lor impreuna cu stapanul lor.

    Mai bine traiesti cu o ceapa si cu un colt de paine decat sa iti pierzi sufletul,viata si liberatatea marile daruri pe care Dumnezeu le-a dat oamenilor.

    „Dacă te conduce mintea, eşti un rege; dacă te conduce corpul, un sclav.”

    „If you are ruled by mind you are a king; if by body, a slave.”

    Cato cel Batran

    Apreciază

  6. http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-este-fiul-odiosului-ideolog-stalinist-radu-florian-266320/

    Klaus Iohannis a promulgat în aceste zile Legea 217/2015, supranumită „Legea antilegionari”, prin care oricine face o apreciere la adresa lui Constantin Noica sau Mircea Vulcănescu riscă 3 ani de închisoare. Iniţiatorii acestei legi sînt Crin Antonescu (!!!), ministrul Andrei Gerea şi George Scutaru, fost consilier al lui Iohannis, actualmente client al DNA. Fie-le numele uitat!

    Ce surprinde în mod absolut este că, din toţi cei aproape 600 de parlamentari, nu a existat nici măcar unul care să voteze împotriva acestui act normativ. La fel s-a întîmplat şi la Cotroceni, unde Klaus Iohannis, atît de grijuliu în privinţa Codului fiscal, nu s-a gîndit nici măcar o clipă la consecinţele acestei aberaţii legislative. Parcă toţi vor să se pună bine cu cineva care dă certificate de bună purtare!

    Dintre cei trei parlamentari ce au iniţiat Proiectul Legii 217/2015, cel mai mult surprinde Crin Antonescu, care este profesor de istorie şi ar fi trebuit să fie ceva mai prudent, ştiind că faptele istorice nu pot fi „îngurgitate” oricum, ci necesită o cercetare atentă, astfel încît Adevărul istoric să nu fie acoperit de interese străine de o cercetare obiectivă. L-am avut invitat într-o emisiune TV pe Crin Antonescu şi mi s-a părut că este ceva mai „dezgheţat” în opinii, din moment ce am putut discuta despre Heidegger, pe care, într-o anumită perioadă, unii l-au considerat simpatizant al ideologiei fasciste doar pentru că a fost numit rector în vremea lui Hitler (în mod penibil, într-o intervenţie telefonică, Antonescu a spus că Heidegger era „hitlerist cu acte în regulă”, confundînd, probabil, „Sein und Zeit” cu „Mein Kampf”)!

    Nu aveam speranţe de la George Scutaru, pe care Klaus Iohannis l-a vrut consilier prezidenţial şi care ulterior a ajuns să fie cercetat pentru fapte de corupţie. L-am auzit de cîteva ori vorbind şi mi-am dat seama că limitele gîndirii sale se opresc la uşa unei biblioteci comunale dezafectate. Pe Andrei Gerea, ministrul Economiei, nici măcar nu mi-l imaginam să fie în stare să emită o opinie în materie de istorie, nicidecum să-i treacă prin minte să iniţieze o astfel de lege.

    În privinţa lui Klaus Iohannis, ce să mai spunem? Atunci cînd a fost vorba despre patrimoniul organizaţiei fasciste Deutsche Volksgruppe, Iohannis a declarat Forumul Democratic German, ca fiind succesorul acestuia, astfel încît tot patrimoniul organizaţiei declarate ca fiind nazistă să treacă la Forumul Democratic German, pe care-l conducea chiar Iohannis, organizaţie în numele căreia a cîştigat toate mandatele de primar al Sibiului. Adăugăm faptul că nimic din patrimoniul legionarilor nu a trecut în patrimoniul vreunei organizaţii născute după Revoluţie, deşi Mişcarea legionară nu a fost inclusă între organizaţiile naziste la Nürnberg, aşa cum a fost Deutsche Volksgruppe!

    Înainte de a sublinia cîteva lucruri periculoase, chiar ilegale din această lege, care încalcă şi Constituţia României şi Carta Drepturilor Omului, precum şi legislaţia Uniunii Europene, este nevoie să fac precizarea că nu am absolut nimic în comun cu vreo organizaţie de tip fascist, nu mi-a trecut prin cap să neg vreodată holocaustul, pe care-l consider cea mai mare crimă din existenţa omenirii, şi nu am făcut vreodată propagandă pentru vreuna din chestiunile la care face referire Legea 2017/2015.

    Toate aceste precizări sînt necesare pentru că am observat în spaţiul public tendinţa extrem de periculoasă de a eticheta pe cineva că este antisemit, fascist, legionar, rasist sau xenofob numai pentru faptul că opiniile sale contrazic opiniile altora, iar acest lucru nu este deloc în regulă.
    „Legea antilegionari” nu conţine nici măcar o dată cuvîntul „comunism”

    Primul lucrul care a trezit reacţii împotriva acestei legi a fost faptul că ea nu condamnă comunismul, alături de celelalte doctrine incriminate: fascism şi legionarism. Comunismul a căzut în România în urma unei Revoluţii sîngeroase, şeful statului comunist fiind condamnat la moarte şi executat sub acuzaţie de „genocid”, iar aceste fapt este menţionat explicit în actuala lege! Să înţelegem din această observaţie că autorii acestei legi consideră legitim comunismul, din moment ce acest cuvînt nu figurează niciodată în Legea 217/2015, iar sentinţele date în timpul comunismului reprezintă baza juridică a sancţiunilor propuse?

    Andrei Pleşu a sintetizat foarte corect această lipsă a legii: „Un fapt e cert: dacă e nevoie de condamnarea fascismului, e inadmisibil să nu vorbim, în textul legii cu pricina, şi despre sîngeroasa catastrofă simetrică, aceea a comunismului”. Pleşu a taxat şi formularea lui Andrei Muraru, alt consilier al preşedintelui Iohannis, pe care a numit-o cu blîndeţe „un comentariu neinspirat”, în care acesta spunea: „Păi Ceauşescu a fost încadrat (la fel ca, de pildă, unii membri ai guvenului Antonescu) la rubrica ”genocid”! Care va să zică e o ţintă proeminentă a legii!” Reacţia lui Andrei Pleşu merită, de asemenea, adusă în prim-plan: „Să nu uităm că procesul lui Ceauşescu a fost calificat drept neîntemeiat juridic. Dar procesele orchestrate de ”tribunalele populare” din anii `40-50 erau?”. Şi, într-adevăr, aceasta este marea problemă a acestei legi, că permite presupuneri de genul formulate de Andrei Muraru (care a fost -culmea! – director al Institutului de cercetare a crimelor comunismului), ceea ce, ca principiu, anulează din start orice lege! Şi un copil de grădiniţă ştie că un principiu de drept spune clar: ceea ce legea nu interzice, este permis, deci exprimările de genul celei formulate de Muraru nu pot duce decît la demisia sa urgentă pentru că tocmai acest personaj trebuia să-i atragă atenţia Preşedintelui că nu e bine să promulge această lege aberantă.

    Dar, adevăratul motiv pentru care această lege nu conţine cuvîntul comunism este acela că reprezentantul Institutului „Elie Wiesel”, care a contribuit decisiv la redactarea acestei legi, este Alexandru Florian, fiul unuia dintre cei mai odioşi propagandişti ai comunismului, Radu Florian! Şi, ca atîţia alţi fii de nomenclaturişti, ar face orice pentru ca nimeni să nu aducă vorba despre originile educaţiei sale comuniste.

    Răutatea cu care acest Alexandru Florian vorbeşte despre Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea te face să crezi că dumnealui urăşte din rărunchi cultura românească şi este total complice tăcerea intelectualilor care, cu excepţia lui Andrei Pleşu, acum tac de parcă ar sta cineva cu pistolul la tîmpla lor!
    Alexandru Florian vrea execuţia publică a marilor intelectuali, dar îşi apără tatăl stalinist

    Cine crede însă că directorul Institutului „Elie Wiesel” Alexandru Florian este exponentul unei moralităţi totale se înşală, căci, în timp ce pune la zid tot grupul de mari intelectuali români din perioada interbelică, atunci cînd vine vorba de tatăl său, stalinistul Radu Florian, îl apără în faţa celor care l-au criticat!

    În nr. 226 din iunie 2014 al revistei „Observator cultural”, Alexandru Florian a scris un articol imens, în care, practic, încearcă lamentabil să-l prezinte pe tatăl său, propagandistul stalinist Radu Florian, ca pe un mare disident anticomunist! În acelaşi timp, îi pune la punct pe Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Dinescu sau Mircea Mihăieş care „îl denigrau numai pentru că a fost şi a rămas de stînga”! Acest intransigent „călău” al lui Mircea Vulcănescu, Emil Cioran, Mircea Eliade, Constantin Noica sau Petre Ţuţea mărturiseşte în articol că aştepta de la opinia publică să-i ia apărarea tatălui său, deşi acum se revoltă cînd cineva ia apărarea marilor intelectuali români din perioada interbelică: „Mărturisesc că, de cîte ori aflam de vreuna dintre manifestările detractorilor săi, speram ca, în numele solidarităţii de breaslă, al sincerităţii sau corectitudinii, se va gasi un fost student sau coleg care să dea o replică normală. Nu a fost să fie”. Deci, cînd e vorba de tatăl lui, criticii sînt detractori şi ar vrea o solidaritate de breaslă cu stalinistul, dar cînd e vorba de cei mai mari intelectuali ai României, aceştia trebuie puşi la zid, iar cei care sînt solidari cu ei trebuie băgaţi la puşcărie!

    Dar să trecem în revistă o parte din „monitorizarea” făcută chiar de către Alexandru Florian în articolul citat:

    – „Invitat la Serata muzicală a lui Iosif Sava, Gabriel Liiceanu, nemulţumit de faptul că sub îndrumarea lui Radu Florian se editase „Ideea care ucide”, o antologie de articole legionaroide din presa interbelică semnate Mircea Eliade, Constantin Noica, Emil Cioran, Radu Gyr, Petre Tutea s.a., punea sentinţa: „La Facultatea de filozofie, prin anii ‘60, era un profesor de socialism ştiinţific, Radu Florian, care acum conduce un institut de politologie… [care] scoate o revistă sau o colecţie [!] care se numeşte „Idei care ucid”… Cine face asta? Radu Florian era cel care ne învaţa pe noi despre «etapa violentă» şi «etapa paşnică» a luptei de clasă. Prin minţile noastre de copii de 18-19 ani el făcea să treacă «idei care ucid» şi care efectiv ucideau. E chemat un asemenea om să publice textele care au ucis de partea cealaltă? Nu cred”.

    – „Într-o emisiune TV, la începutul anului 1997, Vladimir Tismăneanu se arată şi el sincer îngrijorat de faptul că statul cheltuieşte bani de la buget pentru a ţine în funcţie, la un institut academic, un director ce editează o revistă deschisă valorilor stîngii democrate. El propunea mesianic, probabil în numele libertăţii de exprimare, ca astfel de oameni să facă institute private pentru a-şi mediatiza ideile sau concepţiile”.

    – „În noiembrie 2003, „România literară” publică un articol semnat Mircea Mihăieş, în care autorul spune, de o manieră categorică, fără să mă cunoască, că sînt „fiul unuia dintre cele mai sinistre personaje din aparatul filozofiei de partid bolşevic”.

    – „La sfîrşitul discuţiilor [de la CNSAS], Mircea Dinescu declara presei: „el [Radu Florian] considera că a făcut doar lucruri bune, că s-a ocupat mai mult de Învăţămînt şi Sănătate şi, în opinia lui, Securitatea nu a făcut ceva rău după 1965“.

    Alexandru Florian face referire în acel articol la dosarul de urmărire al tatălui său de către Securitate şi face o sinteză corectă, însă concluzia pe care o trage este halucinantă: „A fost considerat un potenţial analist politic ce ar putea furniza informaţii dincolo de Cortina de fier. A trecut rînd pe rînd drept evreu complotist, marxist liberal şi tendenţios, gata de un complot antiromânesc pus la cale cu sprijinul Occidentului. Şi asta numai pentru că a vrut să gîndească singur”!

    Adăugăm aici o caracterizare a lui Radu Florian, făcută de Vladimir Tismăneanu pe site-ul contriburors.ro, care, fiind şi el evreu, nu poate fi bănuit de vreo nuanţă de antisemitism: „Ion Ianoşi găseşte alibiuri pentru un Radu Florian, ideolog al PCR specializat în discursul de tip “eurocomunist”. Ce materie predă Radu Florian la Facultatea de Filosofie? Din cîte ştiu (şi ştiu bine), era vorba de socialism ştiinţific. Că nu repeta stupid lozincile oficiale, e adevărat. Radu Florian era un apologet al fundamentelor bolşevismului, nu trebuia să cînte osanale conjuncturale. El era un zelot pe lungă durată, cum s-a văzut şi după 1989”.

    Cîtă ipocrizie! Cînd e vorba de tatăl lui, Alexandru Florian scrie că instituţiile statului comunist au greşit, dar cînd e vorba de sentinţele judecătoreşti ale aceloraşi instituţii de stat faţă de marii intelectuali, acestea sînt bune şi, conform legii pe care Florian a promovat-o alături de cei trei senatori inconştienţi, ele trebuie să fie baza interzicerilor, a scoaterii din manuale, din planul de edituri şi chiar din viaţa publică! Pe deasupra, în baza aceloraşi sentinţe date de justiţia stalinistă, oricine scrie pozitiv despre Noica, Cioran, Eliade, Vulcănescu trebuie băgat la puşcărie!

    Şi acestui personaj lamentabil ni se impune prin Legea 215/2015 să-i ascultăm peroraţiile ca şi cum în gura lui ar sta toată înţelepciunea lumii? Alexandru Florian, în acelaşi articol, îl cita pe tatăl lui care, la rîndul său, îl cita pe Hegel: „Ceea ce în genere pune în mişcare lumea este contradicţia“! Şi atunci, de ce nu manifestă aceeaşi înţelegere şi faţă de marii intelectuali români pe care-i vrea scoşi din spaţiul public, aşa cum face cu stalinistul său tată? Sau contradicţia hegeliană este bună numai pentru a-i spăla păcatele tatălui său?
    Legea Antonescu-Iohannis îngrădeşte libertatea exprimării libere a opiniilor

    Să vedem însă care sînt, pe fond, aberaţiile acestei legi. Două articole duc la îngrădirea libertăţii de expresie, încălcînd unul dintre drepturile fundamentale garantate atît de Constituţia României, cît şi de toate documentele europene ce rezidă din Carta Drepturilor Omului: LIBERTATEA CONŞTIINŢEI. Iată textul art. 29 din Constituţia noastră:

    Aliniatul 1 al art. 29 al Constituţiei nu lasă loc de interpretări: „libertatea gîndirii şi a opiniilor nu pot fi îngrădite SUB NICI O FORMĂ”, iar al. 2 al aceluiaşi articol GARANTEAZĂ această libertate a conştiinţei. Mai mult chiar, la al. 1 se precizează că NIMENI NU POATE FI CONSTRÎNS SĂ ADOPTE O OPINIE CONTRARĂ CONVINGERILOR SALE.

    În ciuda acestor prevederi constituţionale foarte clare, Legea Antonescu-Iohannis interzice oricărui cetăţean să judece cu mintea lui evenimente consemnate în unele hotărîri judecătoreşti din perioada stalinistă, chiar dacă istoria a condamnat acea perioadă neagră, definită ca adevăratul genocid împotriva poporului român! Iată două dintre articolele acestei legi neconstituţionale:

    Această lege, după cum se vede, este un atac la libera exprimare, căci presupune că orice referire la vreuna dintre persoanele care au fost acuzate de genocid, crime de război poate fi considerată ca infracţiune, deşi în sentinţele tribunalelor populare din perioada stalinistă întîlnim nenumărate cazuri de condamnări care ulterior s-au dovedit a fi false, cum este aceea a lui Nechifor Crainic! În sentinţă se invoca infracţiunea de „crimă de război”, sentinţa fiind ulterior anulată.

    De asemenea, legea interzice promovarea ideilor „fasciste, legionare sau xenofobe”, însă nu ne spune care sînt aceste idei şi ce organism stabileşte dacă o anumită idee se încadrează în tiparele textului de lege! În acest fel se deschide uşa către posibile abuzuri, căci oricine poate să facă la fel ca în perioada stalinistă, acuzîndu-şi vecinii sau cunoştinţele că ar avea simpatii fasciste sau legionare doar pentru, că, de exemplu, ar spune că vrea o Românie care să strălucească ca soarele de pe cer sau, pur şi simplu, fără să dea vreun exemplu!

    Sigur că numai un dezaxat mintal ar fi de acord cu promovarea unor ideologii fasciste, criminale, însă faptele la care s-ar deda un asemenea personaj îşi găsesc sancţiunile în Codul penal! De ce mai era nevoie de încă o lege, destul de ambiguă, care să facă referire la astfel de chestiuni, mai ales că acest act normativ lasă locul unor interpretări abuzive?

    Totul pare a se lămuri în art. 6, al. a al acestei legi, articol reprodus mai sus, în care se spune că „negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident” a holocaustului ori a efectelor acestuia poate duce la condamnarea cuiva pînă la 3 ani de închisoare! Din punct de vedere juridic, un asemenea articol este inaplicabil, căci, potrivit Constituţiei şi Cartei Universale a Drepturilor Omului nimeni nu poate fi acuzat pentru opiniile sale, ci pentru faptele săvîrşite! Ca să nu mai spunem că acea sintagmă „minimalizarea în mod evident” este atît de evazivă, încît orice opinie poate fi încadrată în acest „concept” arbitrar! Ce poate să însemne „minimalizare” şi, mai ales „în mod evident”, dacă nu după „bunul-plac” al cuiva?

    Între toate articolele Legii 217/2015 este unul care reprezintă un adevărat pericol la adresa democraţiei! Este vorba despre art. 2, al. a, în care se defineşte „organizaţia cu caracter fascist”, legiuitorul scriind că din această categorie ar face parte „orice grup format din trei sau mai multe persoane”! Iar acestea sînt condamnate nu numai pentru că ar promova ideile fasciste, ci şi pentru „recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice”!

    Se vede cu ochiul liber că sub incidenţa acestui articol se încadrează perfect şi Revoluţia din decembrie 1989, precum şi orice miting, grevă sau protest! Lipsa de rigoare a acestor formulări nu face altceva decît să permită abuzul. Iată conţinutul acestui articol:

    Dar consecinţa cea mai gravă a acestei legi este faptul că, potrivit art. 2, al. c, ea legitimează sentinţele judecătoreşti din perioada stalinistă, pe care în aceşti 25 de ani excepţionalul serial „Memorialul durerii” le-a prezentat ca fiind abuzive, ducînd la distrugerea intelectualităţii româneşti, generînd consecinţe ireparabile asupra identităţii noastre naţionale! Trebuie remarcat că, în timp ce se dau aceste sentinţe judecătoreşti, Radu Florian, tatăl lui Alexandru Florian, iniţiatorul acestei legi, preda, încă din 1949, socialismul ştiinţific, făcînd acest lucru fără întrerupere pînă în 1989! Iată cum sună şi acest articol 2, al. c din lege:

    Deci, „orice persoană condamnată definitiv de către o instanţă judecătorească română ori străină sau prin orice hotărîre recunoscută în România potrivit legii” pentru crime de război sau genocid este considerată de această lege VINOVATĂ! În multe dintre sentinţele din anii ’50, acuzaţiile erau de crimă de război sau uneltire contra statului, ori, după cum am văzut în art. 2 lit. a, şi schimbarea ordinii constituţionale este considerată acţiune de tip fascist! În lipsa unor definiţii clare a termenilor, care să nu lase loc interpretărilor excesive, Corneliu Coposu şi toţi deţinuţii politici pot fi încadraţi între persoanele vizate de lege şi, deci, excluse din orice discuţie publică! Ştie, însă, legiuitorul acestei legi pentru ce a fost condamnat tot lotul Noica? Ce are atît de periculos între coperţile ei cartea „Povestiri despre om” a lui Noica, eseu care este, de fapt, o carte despre „Fenomenologia spiritului” a lui Hegel, şi care a fost proba condamnării întregului lot Noica, astfel încît acei intelectuali să fie puşi la zid şi după căderea comunismului?
    Tipul de gîndire promovat de Alexandru Florian poate genera antisemitism

    Oricine poate constata că în România nu există nici cel mai mic pericol pentru constituirea unor reale organizaţii de tip fascist sau ca doctrina hitleristă să cîştige teren. Cu toate acestea, o lege de felul acesteia promovată de Alexandru Florian, în cîrdăşie cu Crin Antonescu, Andrei Gerea şi George Scutaru, poate să provoace naşterea unui antisemitism ce ar putea deveni necontrolabil.

    Este acelaşi efect ca într-o ceartă dintre doi prieteni, în care este de ajuns ca unul să-l înjure pe celălalt de mamă pentru a se ajunge la crimă! A-i pune astăzi la zid pe Mircea Eliade, Constantin Noica, Emil Cioran, Petre Ţuţea sau Mircea Vulcănescu poate fi mai mult decît o înjurătură de mamă, iar reacţia oricărui om întreg la minte este să se întrebe ce se ascunde, de fapt, în spatele unei asemenea campanii total neproductive? Mai ales cînd îl auzi pe un Alexandru Florian care spune că orice carte a acestor mari scriitori şi filosofi români poate să fie editată doar cu o etichetă pe care să scrie „scriitori fascişti”!

    Înainte de orice discuţie, ar trebui să ne întrebăm dacă o asemenea lege există în Germania, Franţa sau SUA şi vom constata că acolo nici nu s-ar putea deschide o asemenea dezbatere, darămite să se legifereze un asemenea document absurd, căci oamenii sănătoşi la cap nu au nevoie de o lege pentru a condamna holocaustul, crimele petrecute în lagărele naziste la adresa atîtor sute de mii de evrei fiind puse la zid în orice ţară civilizată.

    Dar această lege nu are nimic de-a face cu holocaustul, chiar dacă acesta este subiectul ei aparent, ci doar o formă prin care holocaustul să devină pretext pentru parvenirea unor cetăţeni evrei neputincioşi să iasă la suprafaţă prin alte calităţi! Poate părea dură formularea noastră, însă, văzînd zelul cu care unii îşi construiesc „opera” pe seama victimelor holocaustului, nu putem să nu constatăm că tema aceasta dureroasă este exploatată de nişte impostori şi transformată într-o afacere personală profitabilă! Altfel, ce legătură are acest Alexandru Florian cu holocaustul sau genocidul, cînd chiar tatăl său a susţinut ideologic genocidul comunist şi pe Nicolae Ceauşescu, cel condamnat de o instanţă română pentru acest fapt?

    În lumea civilizată se discută şi se cercetează atent holocaustul, uneori contestînd mărturiile unor victime ale acestui flagel criminal. Însuşi Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru pace, este în centrul unor cercetări de acest fel, fiindu-i contestată chiar prezenţa în lagărele de la Auschwitz şi Buchenwald! Acest subiect de cercetare nu ne-a interesat niciodată, considerînd că însuşi domnul Elie Wiesel este în măsură să lămurească toate semnele de întrebare puse asupra domniei sale, din moment ce beneficiază de susţinerea preşedintelui american Barack Obama sau al cancelarei germane Angela Merkel, iar notorietatea sa uriaşă îi permite să-şi facă cunoscute opiniile în orice publicaţie de pe planetă.

    Totuşi, în faţa unei legi atît de periculoase, ne întrebăm cum a fost posibilă aprobarea ei în Parlament şi promulgarea de către Preşedintele Iohannis, din moment ce ea poate duce la trimiterea unor oameni în puşcărie doar pentru că Alexandru Florian ar spune că sînt simpatizanţi ai legionarilor?

    Holocaustul, ca orice alt eveniment din istorie, este un subiect de cercetare şi, ca orice altă cercetare, poate să nască diverse controverse. Legea 217/2015, practic, interzice astfel de cercetări dacă ele nu consacră ce vrea Alexandru Florian! Şi atunci îl întrebăm: cum se caracterizează opinia evreului Samuel Jakubowits, supravieţuitor din lagărul de la Buchenwald, care crede că acel Lázár Wiesel, născut la 4 octombrie 1928, cu care a împărţit camera în lagăr, nu este acelaşi cu Elie Wiesel, despre care ştim că este născut în 20 octombrie 1928? Iată fotografia care a născut numeroase controverse în presa occidentală, în care cei doi apar la doar cîţiva metri distanţă în spaţiul acela inuman din lagărul de la Buchenwald:

    Şi iată şi documentul din care aflăm că şi Samuel Jakubowits era tot din Maramureş şi avea nr. matricol A 5763:

    Acest Samuel Jakubowits s-a întîlnit în urmă cu cîţiva ani cu Elie Wiesel chiar în lagărul Buchenwald şi spune că Elie Wiesel nu este acelaşi cu acel Lázár Wiesel alături de care apare în fotografie!

    Samuel Jakubowits mai vorbeşte şi despre faptul că în fotografiile de acum (v. supra) ale lui Elie Wiesel pe mîna lui nu apare tatuajul specific deţinuţilor din lagărele de concentrare! De altfel, după dezvăluirile lui Jakubowits, în presa internaţională au apărut multe articole în care s-a pus întrebarea: „Where is the tattoo, mr. Wiesel?”. Iată una dintre fotografiile prezentate ca exemplificare într-un articol apărut acum cîţiva ani:

    Nu am deschis acest subiect pentru a-l lămuri, ci pentru a demonstra că nimic specific cercetării nu este considerat în lume ca fiind interzis, nici măcar un astfel de subiect extrem de delicat care vizează una dintre cele mai cunoscute persoane despre care s-a spus că este supravieţuitor al holocaustului! În mod cert, Elie Wiesel are explicaţii faţă de astfel de aserţiuni şi numai o cercetare corectă, ştiinţifică poate lămuri semnele de întrebare puse de unii contestatari. Nu are rost să mai reproducem aici opinile unor evrei despre Elie Wiesel, care-l consideră – cu scuzele de rigoare – un „impostor”, care ar fi transformat holocaustul într-o afacere personală! Însă aceste opinii există şi nimeni, în Franţa, Germania sau SUA, nu a fost băgat în puşcărie pentru că le-a publicat în vreo revistă.

    Nu în România au apărut astfel de articole şi nu la noi s-a încumetat cineva să facă astfel de anchete, ci în ţări unde libertatea de expresie este garantată şi respectată. De aceea, repetăm întrebarea: a îndrăznit cineva să propună o astfel de lege în acele ţări? Ori, la noi, simpla părere că Noica este cel mai mare filosof român, alături de Blaga, te poate băga în puşcărie! Vă daţi seama ce ni s-ar întîmpla nouă dacă, bazîndu-ne pe mărturia lui Jakubowits, am nega faptul că Elie Wiesel a fost deţinutul din fotografia făcută în lagărul de la Buchenwald?

    Avînd în faţă toate aceste argumente, ar fi cazul ca, la iniţiativa cuiva, Curtea Constituţională să fie sesizată pentru ca această lege neconstituţională să fie abrogată căci aduce atingere gravă libertăţilor de expresie garantate de Constituţie! Altfel, nimeni să nu se mai mire dacă, abia odată cu aplicarea ei, se va naşte un val antisemit pe care acum nu-l poate sesiza nimeni în spaţiul public de la noi. Căci n-o să fie românii atît de tîmpiţi, încît să arunce în foc cărţile lui Eliade, Noica sau Cioran şi o să citească maculatura lui Alexandru Florian sau a bolşevicului său tată, Radu Florian, profesor de socialism între 1949-1989!

    P.S. Numai cuvinte de laudă pentru fosta noastră colegă Oana Stănciulescu (de la „Evenimentul zilei” din perioadele sale bune) pentru atitudinea din dialogul de acum cîteva zile cu Alexandru Florian de la Realitatea TV.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Theodor said, on august 13, 2015 at 2:05 pm

    „Deoarece doar ei s-au dovedit vrednici de a fi stapani peste acest fir de praf ce danseaza de colo colo prin univers.”

    Saccsiv, tu chiar crezi ca Pamantul e un fir de praf ce danseaza prin univers? Sau doar ai spus-o in deradere, in ton cu prima parte a frazei ca si cum ar fi un punct de vedere pe care ei ar vrea sa ni-l inoculeze? Eu nu stiu pozitia ta, dar daca nu crezi in faptul ca Pamantul este corpul central pus de catre Dumnezeu nemiscat in centrul universului, m-ai dezamagi profund. Si asa m-ai dezamagit ca nu mi-ai afisat 2 comentarii. Ma rog, intr-un fel te inteleg si pe tine…

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 13, 2015 at 3:19 pm

      Theodor

      Este evident ca e in ton cu restul paragrafului.

      Cat te-ai obosit sa scrii acest comentariu, faceai o cautare pe google dupa „saccsiv geocentrism”.

      Apreciază

      • Theodor said, on august 13, 2015 at 3:59 pm

        Nu m-am obosit deloc. Scriu repede. Oricum ma bucur ca am aflat parerea ta in mod direct. Crezi ca am timp sa citesc ditamai blogul? Citesc doar noutatile si unde ma deranjaza ceva, remarc.

        Apreciază

  8. energein7 said, on august 13, 2015 at 3:50 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  9. Andrei said, on august 13, 2015 at 4:36 pm

    ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Conon%20Romanul%20-%20Pacatele%20Ecumenismului.pdf

    Profitul cu care BIR a incheiat anul 1996 a fost de 25,3 miliarde lei, la un capital efectiv varsat la sfirsitul anului trecut de 25 miliarde lei. AGA a desemnat la inceputul anului 1996 noul Consiliu de Administratie al bancii, in care au fost cooptati doi membri ai Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane: Inalt Prea Sfintia Sa acad. Nestor Vornicescu – Mitropolitul Olteniei si Prea Sfintia Sa Nifon – Episcopul Calarasilor si al Sloboziei. Din Consiliu mai faceau parte Virgil Leancu – presedintele SNCFR, Nicolae Cristea – director general al Loteriei Nationale, Eugen Bar – director general Romtrans. In cadrul Consiliului au fost mentinuti membri ce reprezinta diferite societati comerciale din Arabia Saudita, Liechtenstein, Germania, Emiratele Arabe Unite, Camerun.
    Profitul net din 1998 a fost de 19,148 miliarde lei. Creditele acordate de banca insumau 984,759 miliarde lei, iar soldul creditelor restante reprezentau 11,2% din soldul creditelor in lei, iar cel al creditelor in litigii – reprezentind creditele pentru care s-a declarat procedura de excutare silita – de 9,9% din creditele in lei. Pentru 1999, bugetul de venituri si cheltuieli prevedea realizarea unui profit brut de 60 miliarde lei, la un total al veniturilor de 1.044,002 miliarde lei.
    BIR s-a implicat in transferul salariilor in valuta ale muncitorilor romani din Israel catre familii, prin intermediul unei societati specializate – Transban 2000. In circa un an de la initierea

    La constituirea capitalului acestei bănci românesti au contribuit Mitropoliile Olteniei si Moldovei, Biserica Armenească, Cultul Penticostal, Muftiatul de la Constanța, Casa Regala din Arabia Saudită, S.N.C.F.R, și alte societăți românești. [2]

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Banca_Interna%C8%9Bional%C4%83_a_Religiilor

    http://www.ziaruldeiasi.ro/economic/bnr-cere-falimentul-bancii-internationale-a-religiilor~ni1cb4

    socant….http://www.episcopiaseverinului.ro/stiri/religioase/ambasada-sua-alturi-de-biseric-i-de-persoanele-cu-dizabiliti.html iata cine plateste propaganda antisarba din Timok

    pacate..dar nu schisma

    Apreciază

  10. Andrei said, on august 13, 2015 at 4:37 pm

    banca religiilor prospera cand Serbia era bombardata in Kosovo si Filotheu stie astea toate

    Apreciază

  11. Andrei said, on august 13, 2015 at 4:42 pm

    [La infiintarea Bancii devalizate au pus umarul si citiva dintre fostii conducatori ai Cultului Penticostal din Bucuresti, care au dus o asidua munca de lamurire cu sute de biserici penticostale din tara pentru a-si transfera economiile din conturile deschise anterior la unitatile CEC din Romania, la B.I.R., fonduri care s-au topit in conturile devalizatorilor]

    B.I.R. apare ca o emanatie a Centrului International Ecumenic, infiintat dupa 1990 de Ion Popescu, fost securist, colonel DIE, acoperit ca diplomat la ambasada RSR de la Paris, si apoi, dupa alungarea lui din Franta, sef al Departamentului Cultelor din Romania, pina in 1989.
    De altfel, cloaca securista de la BIR este mai mult decit evidenta. Directorul Ilie Simon a fost secretar cu propaganda in Comitetul de Partid al MAE si diplomat in cadrul Directiei Relatii America, unde a activat ca ofiter DIE. Directorul Nicu Stoica este, pe vechi, colonel in DSS, iar pe nou, in SRI-Magureanu.
    Consilier juridic este Liviu Lapusan, locotenent-colonel in DSS [actualmente adjunctul sefului UM 0962 MI Cluj].
    Sef de ceremonii la BIR este Rudi Rotaru, rezervist superior in DSS. Actionarul si directorul revistei Armonia, a Centrului International Ecumenic, Dinu Sararu, este fiul colonelului DSS Ion Sararu si varul lui Ion Popescu, tartorul cel mare din fruntea bucatelor.

    Tandemul format din Ion Popescu si Dinu Sararu il activeaza pe episcopul BOR Gherasim al Rimnicului, care pune la dispozitia BIR un teren pentru constructia sucursalei vilcene a bancii, in curtea unei biserici din Rimnicu Vilcea. La scurta vreme, directorul sucursalei din Vilcea a BIR, Aurel Vladoiu, va ajunge colaboratorul personal al episcopului Gherasim. Fost activist de partid si, pina in decembrie 1989, prim-secretarul PCR al orasului Olanesti, Vladoiu se poate mindri cu incercata lui prietenie cu Elena Ceausescu, care isi facea tratamentele cosmetice la Baile Olanesti.

    Cirdasia dintre securistii de la BIR si Biserica nu se opreste aici. Astazi, presedintele in exercitiu al Centrului International Ecumenic este tocmai episcopul Gherasim. Cel care in 1999 tirnosea lacasul de cult ctitorit de Ion Popescu, in satul lui natal, Malu cu Flori, din Dimbovita. Eveniment de la care nu puteau sa lipseasca, nici in ruptul capului, alti doi episcopi mari si lati: Epifanie al Buzaului si Nifon al Sloboziei si Calarasilor. In palatul episcopal al lui Gherasim, Dinu Sararu va infiinta Fundatia „Niste tarani”, in care activeaza – de n-ar mai activa – Razvan Theodorescu si Petre Salcudeanu. Pentru ca in cele din urma, dupa toate aceste intovarasiri cu Michiduta, vicarul administrativ al Patriarhiei, Constantin Pirvu, prieten de-o viata cu Ion Popescu, sa-i indemne pe preoti sa-si depuna banii la BIR.
    Vezi continuarea: http://ortodox.net/article.php?story=BIR&mode=print

    Extras de cont – Pamflet
    01 Mai 2008 – de Mircea Dinescu
    http://www.cotidianul.ro/extras_de_cont-44817.html

    Delapidatorii evlaviosi care au reusit sa transforme Banca Religiilor intr-un cavou golit de continut fost-au mingaiati pe crestet de catre judecatorii romani exact la doua zile de la praznuirea fugii Mantuitorului din Sfintul Mormint.
    Ei n-au trecut prin calvarul mironositelor care, gasind in zori lespedea data deoparte, giulgiul si fesele de pe ranile lui Isus, au fost acuzate de necredinciosii judecatori ai acelor vremuri ca, in complicitate cu apostolii, au furat in timpul noptii trupul Prorocului, spre a ne lasa noua iluzia ca pina si o reintilnire cu Ceausescu poate fi posibila cu ocazia celei de-a doua veniri.

    In ceea ce priveste disparitia tezaurului din haznaua Bancii Religiilor, nimeni nu are nici o indoiala vizavi de curatenia morala a zarafilor cu ‘ochi albastri’ care au pus la cale misticul rapt, fiindca, vorba strabunicii mele, astia fura pina si vitelul din vaca fara durere si fara intristare.

    In ciuda faptului ca in seifuri nu s-au gasit decit elasticele de la teancurile de parai si hirtiile mototolite ale fishicurilor, judecatorii [romani] au decis, pe buna dreptate, ca tovarasii colonei care au jucat alba-neagra cu banii de inmormintare ai pensionarilor sunt scosi din cauza, adevaratii vinovati fiind chiar depunatorii ce si-au inchipuit ca Dumnezeu poate avea cont in banca.

    Mircea DINESCU – [Secretar de Stat, C.N.S.A.S]

    Be a better friend, newshound, and know-it-all with Yahoo! Mobile. Try it now.

    si atuncia venit si papa la noi in 1999 articolul e anticrestin dar arat ce contine ca istorie

    Apreciază

  12. Ioio said, on august 13, 2015 at 4:53 pm

    Saccsiv, te rog verifica prin frati daca arhim. Teodosie, staretul Sf. Manastiri Zosin, Botosani a sups, conform userului @preotul, asta: L-ati zeificat pe marele vrajitor, psihopat si chiromantist A. Boca

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/08/11/sfantul-justin-parvu-chiar-a-avut-dreptate-profetia-sa-se-implineste-sub-ochii-nostri/#comment-281215

    Apreciază

    • el said, on august 14, 2015 at 10:51 am

      pentru tanti Ioio INSELATA, mars si suna pe Parintele daca chiar vrei sa afli adevarul despre Guru IADULUI boca.

      „Ioio iata nr. de telefon al arhim. Teodosie , staretu manastirii Zosin, Botosani. Suna-l sa afli si ce stie despre Boca din gura pr. Papacioc. 0745 596 926”

      Apreciază

  13. Io said, on august 13, 2015 at 5:05 pm

    MAMA KALI-SHIVA -Mama curvelor si spurcaciunilor pamantului cea insetata dupa sangele sfintilor si a martirilor , ritual Satanic la New York si aparitia ei la CERN – Prevesteste Sfarsitul Lumii – Septembrie 2015
    Aceste aratari sunt semne ca prigoana antihristica a intregii lumi se apropie..

    Apreciază

    • valentin said, on august 13, 2015 at 8:06 pm

      este un semn al existenței răului și poate fi chiar prevestitor al apariției lui antihrist pe lume

      Apreciază

  14. lastunnegru said, on august 13, 2015 at 6:06 pm

    off topic

    Sa mai infintat o ” Biserica ”

    Biserica Canabisului.

    https://timedotcom.files.wordpress.com/2015/07/cannabis-church.jpg?quality=65&strip=color&w=1100

    First Church of Cannabis opens doors

    Prima Biserica a canabisului isi deschide usile

    The Marijuana Religion That Is Taking Over Indiana | Originals | msnbc

    Prima Biserica a Canabisului si-a deschis portile in 26 martie 2015 in Indianapolis a fost infintata de Bill Levin. Biserica are deja peste 1000 de membri. Credincioșii acestui cult fumează marijuana pentru a intra în legătură spirituală unii cu alții și cred în „Duzina Divină”, reprezentată de 12 reguli de viață, echivalentul celor 10 Porunci.

    https://www.cannaterian.org/

    Biserica Canabisului a putut fi infiintata datorita unei legi noi date in statul Indiana asa ca Curtea Supremă a cântărit mult timp dacă anumite medicamente interzise să fie folosite în contexte religioase. Acum, o biserica a câştigat recunoaştere legală pentru dreptul de a folosi marijuana în scopuri religioase.

    Mai multe detali in articolul de jos

    http://www.evz.ro/halucinant-biserica-a-cannabisului-a-castigat-recunoastere-legala-afla-care-sunt-cele-12-porunci-dupa-care-se-ghideaza-cannabiterieni.html

    Apreciază

  15. lastunnegru said, on august 13, 2015 at 6:30 pm

    Inca nu vor putea sa isi puna planurile in aplicare cu microciparea populatiei pentru ca lumea nu este pregatita sa accepte de BUNA VOIE microcipul, va mai trece ceva timp pana populatia il va accepta de BUNA VOIE la fel ca pe cardul cu cip de sanatate pana atuncia trebuie facuta propaganda multa.

    Apreciază

    • adriandirnescu said, on august 13, 2015 at 10:56 pm

      http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/SRI+38+000+de+atacuri+cibernetice+in+doua+zile+asupra+sistemelor Se pare ca se grabeste treaba … Urmeaza etapa urmatoare, Cateva mari fraude cu banii oamenilor cinstiti si cardurile bancare vor fi declarate nefolositoare pentru cata tehnologie au hotii de carduri si date on line . Asa ca se v-a trece la cipul implantat sub piele care v-a contine toate datele persoanei si v-a fi declarat invincibil . Vom fi deci invitati sa intram in inchisoarea digitala super tenologizata unde demnitateta umana va pierii si ca amintire . Asa ca la revedere libertate … Trist si as vrea sa nu fie asa . Mai suntem oameni sau devenim deja niste terminale pentru lumea virtuala ? Va invit in viata reala pentru care am fost creati de Dumnezeu .

      Apreciază

  16. Radu Humor said, on august 13, 2015 at 7:21 pm

    atăl nostru …/ Fizica nucleara a mintii

    Edgar Cayce despre rugaciunea “Tatal nostru”
    V-am spus de mai multe ori ca incerc sa scriu o carte cu titlul « Fizica nucleara a mintii« Undeva in unul din capitolele « draft » ale acestei carti scriam :
    « In clipele cele mai grele ale vietii mele , fara ca cineva sa ma invete, cind traiam stari ale constiintei joase; deprimare, suferinta, indoiala , frica , spuneam « Tatal nostru ».
    De fapt cred ca reuseam sa alung « gindurile negre » repetind la infinit aceasta rugaciune . Si miracolele au inceput sa apara. Am incercat sa-mi explic .
    „Tatal Nostru” este rugaciunea pe care ne-a lasat-o Iisus Hristos, ori numai aceasta cunoastere, a provenientei sale, ne vorbeste de la sine despre puterea si lumina sa.
    Multi descinta de deochi cu „Tatal Nostru” si efectul este intotdeauna imediat. Si nu-i o pura intimplare faptul simplu ca „Tatal Nostru” purifica si parca topeste… orice energie tulbure care-l impresoara pe cel deocheat.

    De fapt, noi – cu totii – sintem ca si deocheati cind traim astfel de stari. Sintem ca intr-un intuneric, ca intr-o pisla groasa de ceata, in stare de prizonieri. Mintea noastra si energiile interioare sint atunci inchise in suferinta mentala. Vedem cum ne gindim obsedant la un lucru, la un om, la o situatie, ne cuprinde insomnia, teama paralizanta, ori ingrijorarea si nemultumirea, senzatia ca lumea este facuta numai din durere si… nu mai stim cum sa iesim de acolo. Nu sta prea multa vreme in deprimare, in suferinta. Nu cauta prea mult la ce-ai gresit, la ce ai facut rau, ori la ce au gresit altii fata de tine. Iesi din grota starilor joase ale constiintei, care te indeamna sa te simti rau, nefericit, infricosat, ingrijorat si nemultumit. De vei sta prea mult acolo, te vei scufunda in Iad si o vei face prin libera ta alegere. Viziteaza Iadul, dar nu locui in el.

    Spune „Tatal Nostru” cind nu te simti bine. Cind esti ingrijorat peste masura, ori nemultumit. Cind simti ca urasti, ori ca nu mai poti. Cind esti deprimat, tulburat, ori nefericit. Cind gindul la ziua de miine te copleseste… Spune „Tatal Nostru”… Ai sa observi ca te vei lovi de o dificultate puternica. Nu poti sa spui „Tatal Nostru”. Nu te poti concentra asupra rugaciunii, caci gindul tau zboara tot acolo, in negriciunea mentala, in suferinta care te bintuie. S-ar putea sa spui primele doua-trei rinduri ale rugaciunii, apoi te trezesti ca ai uitat cuvintele urmatoare, ori ca te gindesti tot la suferinta ta. Nu renunta. Spune rugaciunea. Cauta-o cu mintea, cu tot sufletul tau si spune-o mai departe. Pune mintea ta sa se concentreze asupra rugaciunii, pina ce o poate spune fara gres, de la inceput si pina la sfirsit. Daca uiti rugaciunea si daca te trezesti ca nu te poti concentra asupra ei… este semn ca te afli in cimpuri de suferinta, care vor sa te retina in ele, prin puterea Legii Atractiei. Mintea va fi atrasa tot mai mult spre constiinta suferintei pina ce va iesi de acolo concentrindu-se asupra rugaciunii.
    Este foarte important sa stii ca „Tatal Nostru” trebuie repetat. Trebuie spus fara intrerupere, din nou si din nou, cu tot sufletul, cu toata concentrarea mentala, pina ce vei simti ca te-ai eliberat… din cimpurile care te-au inlantuit, din suferinta. Cind vei iesi de acolo, te vei simti linistit si vei putea sa atragi la tine ginduri si sentimente de incredere, de bucurie, de iubire sau macar de multumire. …….. »

    Avantajele rugaciunii

    Edgar Cayce, celebrul medium american considera ca modalitatile de patrundere a bolilor si suferintei corpului uman, sunt urmarea „otravurilor cognitive”, secretate de gandurile negative.
    Astfel in Statele Unite s-a lansat o adevarata campanie a optimismului si celebrul indemn „think positive” s-a popularizat tot mai mult in randul oamenilor.
    Cayce spunea: „Gandind pozitiv putem vindeca, gandurile optimiste avand puterea de a actiona benefic asupra organismului regland activitatea glandelor vitale”.
    Cayce recomanda pentru aceasta un mijloc simplu si fundamental de meditatie, prin intermediul rugaciunii Tatal Nostru.Totodata , el explica corespondenta dintre fiecare verset al rugaciunii si respectivii centrii glandulari ce sunt influentati de aceasta.
    „Trebuie sa incerci sa resimti fiecare val de semnificatie al fiecarui verset, sa extragi sensul energetic al acestuia si sa il directionezi catre organul in cauza, sa simti cum acest verset curge prin corpul tau. Caci se produce in corpul fizic un raspuns la reprezentarile corpului energetic: se construieste astfel o reactie chimica, fiind posibila vindecarea”,concluziona autorul.
    Iata asadar dupa Edgar Cayce, corepondenta intre versetele rugaciunii si principalele glande endocrine stimulate:
    TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI actioneaza asupra glandei pituitare, cu rol de declansator al procesului
    SFINTEASCA-SE NUMELE TAU actioneaza asupra glandei pineale
    VIE IMPARATIA TA deschide tiroida si regleaza functia acesteia
    FACA-SE VOIA TA PRECUM IN CER deschide tiroida
    ASA SI PE PAMANT actioneaza asupra timusului
    PAINEA NOASTRA CEA SPRE FIINTA DA-NE-O NOUA ASTAZI deschide gonadele, glandele sexuale masculine si feminine SI NE IARTA NOUA GRESELILE DUPA CUM SI NOI IERTAM actioneaza asupra glandelor suprarenale SI NU NE DUCE PE NOI IN ISPITA actioneaza asupra celulelor Lyden, celule secretoare de hormoni SI NE FERESTE DE CEL RAU actioneaza din noi asupra timusului
    CA A TA ESTE IMPARATIA actioneaza din nou asupra tiroidei SI PUTEREA actioneaza asupra glandei pineale
    SI MARIREA redeschide pituitara
    AMIN formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.
    Astfel Cayce este de parere ca riscul aparitiei unor boli sau afectiuni nervoase este nealarmant pentru persoanele care gandesc pozitiv sau se roaga in mod frecvent.

    Apreciază

  17. preotul said, on august 13, 2015 at 7:45 pm

    Ioio iata nr. de telefon al arhim. Teodosie , staretu manastirii Zosin, Botosani. Suna-l sa afli si ce stie despre Boca din gura pr. Papacioc. 0745 596 926

    Apreciază

    • valentin said, on august 13, 2015 at 8:09 pm

      să spuneți aici ce răspuns v-a dat ca să știm și noi, că poate fi un răspuns important.

      Apreciază

  18. lastunnegru said, on august 13, 2015 at 9:37 pm

    Radu Humor

    Edgar Cayce, celebrul medium american ???

    sa extragi sensul energetic al acestuia si sa il directionezi catre organul in cauza, sa simti cum acest verset curge prin corpul tau. Caci se produce in corpul fizic un raspuns la reprezentarile corpului energetic: se construieste astfel o reactie chimica, fiind posibila vindecarea”,

    AMIN formula de inchidere a acestor centri energetici si de reconectare la planul terestru.

    Centri energetici ???

    Edgar Cayce Iata ce zice Wikipedia despre el:

    Edgar Cayce (pronunțat în engleză /keɪsiː/; n. 18 martie 1877, Hopkinsville, Kentucky – d. 3 ianuarie 1945, Virginia) a fost un medium de origine americană ce susținea că putea să dea răspunsuri în privința anumitor întrebări precum cele legate de sănătate sau Atlantida printr-o stare de transă. În ciuda faptului că Edgar Cayce era un creștin devotat și a decedat înainte de formarea mișcării New Age, majoritatea adepților acestei mișcări îl consideră pe Cayce fondatorul mișcării.

    Cayce a devenit cunoscut în ultima perioadă a vieții sale datorită profețiilor sale cu toate că faptului că acesta scria materiale despre teologie sau medicina. Scepticii susțin că abilitățile de medium ale lui Cayce pun sub semnul întrebării răspunsurile sale cu temă religioasă.

    În prezent sunt mii de cercetători ce studiază capacitățile sale și peste 300 de cărți despre viața acestuia. De asemenea există organizații fondate în memoria sa precum Association for Research and Enlightenment ce are sedii în întreaga lume dar și centre deschise în mai mult de 35 de țăr

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Edgar_Cayce

    Radu Humor

    Mai bine ai sta departe de Edgar Cayace si ideile sale.

    Apreciază

  19. lastunnegru said, on august 13, 2015 at 9:42 pm

    Radu Humor

    Centri energetici ???

    http://www.bioenergoterapia.ro/energetica-corpului-uman/ce-sunt-centrii-energetici-ai-omului/

    Si mai bine stai departe de treburi cu centri energetici.

    Apreciază

  20. petru said, on august 14, 2015 at 4:33 am

    Va invit sa mergeti azi cu flori si lumanare la impresionanta slujba a prohodului Maicii Domunului.O adevarata maingaiere pentru suflet.

    sau

    Apreciază

  21. Theodor said, on august 14, 2015 at 12:46 pm

    Saccsiv,
    M-am uitat putin la geocentrismul la care m-ai trimis si chiar ca am obosit. Sunt multe greseli acolo, frate. Trimitand la site-ul hexaimeron, tu practic promovezi geocentrismul ptolemaic de factura astrologica, un geocentrism la fel de daunator ca si heliocentrismul. Totodata colportezi ideea ca cosmologia lui Aristotel ar fi echivalenta cu cea a Sfintilor Parinti. In geocentrismul si cosmologia lor, nici Aristotel, nici Ptolemeu nu au tinut seama de existenta tariei despre care vorbeste Sfanta Scriptura la ziua a doua. Sfintii Parinti insa au tinut cont de existenta tariei. Vezi ca taria este un subiect foarte fin, Parintele Serafim Rose a gresit amarnic la capitolul cu interpretarea tariei, e singura greseala din talcuirea lui la Facere. Parintele care interpreteaza cel mai bine ziua a doua a Facerii este Sfantul Efrem Sirul.
    Diferenta esentiala intre geocentrismul de facura astrologica al lui Ptolemeu in care nu exista tarie, ci sfere ale planetelor, a stelelor fixe si a zodiacului tropical, si geocentrismul scripturistic al Sfintilor Parinti de la Niceea care considerau taria ca pe un corp unitar, asa cum reiese din Sfanta Scriptura, este ca in primul avem precesie echinoctiala prin posibilitatea miscarii relative dintre sfera Soarelui si sfera stelelor fixe intre ele, cea din urma avand pe langa miscarea dupa axa polara si o miscare dupa axa zodiacala, iar in al doilea, care este si cel corect, nu avem precesie echinoctiala deoarece taria este un corp unitar neimpartit in sfere cu miscare relativa intre ele. Numai asa se explica de ce Sfintii Parinti de la Niceea au fixat ca data pentru totdeauna data de 21 martie pentru echinoctiul de primavara. Consecintele, te las sa le tragi tu ca stiu ca-ti merge mintea.

    Cu drag,
    Theodor

    PS. Vezi bine ca eu am facut un pas catre tine si ti-am dat niste informatii pe care nu le-ai fi gasit asa usor, chiar cu riscul ca tu sa ma consideri nebun, caci in ziua de astazi numai un nebun ar mai putea contesta precesia echinoctiala pe baza careia s-a fundamentat nelegiuirea de la 1582. Te rog mult, fa-mi pustiul de bine si posteaza cele 2 comentarii pe care mi le-ai cenzurat.

    Apreciază

    • el said, on august 15, 2015 at 12:47 am

      Theodor

      „PS. Vezi bine ca eu am facut un pas catre tine si ti-am dat niste informatii pe care nu le-ai fi gasit asa usor,”______ ce INTERES ai tu de la Sccsiv?

      Nu esti tu acela care-l admonestai ca si-a permis sa-i lase pe unii (printre care si eu) sa-l „besteleasca” pe „vrednicul ” RATACIT Danion?

      daca da , oare sa fie asta (= INTERESUL promovarii reputatiei daramate a lui danion), explicatia „pasului de apropiere” de care ziceai tu atat de patetic si cu „repros” catre Saccsiv?( adica baga de seama Saccsiv , vezi ce cinste iti fac? fii si tu baiat „atent” cu mine)….

      sau sunt eu paranoic si tu n-ai nimic de-a face cu danion ?
      Oricum modul „generos” si „crestinesc” in care pui tu problema apropierii tale catre Saccsiv suna asa ca un : vezi iti dau asta fii recunoscator pentru „onoarea” facuta si da si tu ceva la schimb ” ….. 🙂

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.