SACCSIV – blog ortodox

DE LUAT AMINTE: Pomenirea Cuviosului Iacov, cel ce prin inselaciune s-a inchinat diavolului

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 13, 2015

Iata ce putem citi la http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iunie/iunie13.htm

În luna iunie, în ziua a treisprezecea pomenirea Cuviosului Iacov, cel ce prin înşelăciune s-a închinat diavolului

Acest fericit Iacov, fiindcă a iubit pe Hristos, a urât lumea, şi a părăsit toată averea sa, fără a întrebuinţa ceva din aceasta. Însă după acestea, prin lucrarea urâtorului de om, diavolul, atâta s-a mândrit, încât a îndrăznit şi zicea: “Cine altul ştie mai bine decât mine mântuirea mea?” Pentru aceasta a întrebuinţat multe şi mari nevoinţe, însă fără întrebare de cei socotitori, după cum învaţă dumnezeieştii părinţi. Ci cu însăşi voia şi bună plăcerea sa, pentru aceasta a şi fost înşelat de către diavolul, căci venind la dânsul un înger viclean, adică un demon, prefăcut în chip de înger al luminii, i-a zis: “Curăţeşte-ţi chilia ta, şi să aprinzi candele şi făclii, şi să o afumi cu miruri şi tămâieri, bine împodobindu-te pe tine însuţi, pentru ca, plăcându-i nevoinţa ta, Hristos vine în noaptea aceasta pentru ca să-ţi dea multe daruri”. Iar nepriceputul Iacov, prin mândrie fiind înşelat, a făcut toate acestea. Şi aşa a venit la el anticrist cu mărire şi nălucire multă, la miezul nopţii. Iar Iacov deschizând uşa chiliei sale s-a închinat lui; iar diavolul lovind pe Iacov în frunte, după dumnezeiască iconomie, n-a stat, ci s-a întors înapoi şi a fugit. A doua zi, dimineaţa, Iacov plângând a mers la un bătrân; iar bătrânul mai înainte de a auzi de la Iacov vreun cuvânt, a zis către el: “Fugi de aicea, căci ai fost batjocorit de satana”. Deci după ce Iacov a plâns de ajuns şi s-a sfărâmat cu inima, atunci bătrânul certându-l mult şi sfătuindu-l, l-a trimis la viaţa de obşte, iar el ascultând, a mers la obşte şi a slujit la bucătărie şapte ani, cu multă smerenie şi ascultare; după aceea a şezut singur în chilie alţi şapte ani, lucrând lucrul mâinilor cu măsură, şi păzind canonul dat cu multă scumpătate. Şi aşa învăţând calea lui Dumnezeu cea fără amăgire, cu multă desluşire, s-a făcut făcător de minuni prea ales; şi aşa şi-a săvârşit viaţa sa, mutându-se către Domnul.

Cititi va rog:

Cum apar uneori DRACII CA INGERI DE LUMINA. Cum ii smintesc uneori chiar si pe calugari. De ce au uneori succes?

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. bogdan said, on iunie 13, 2015 at 12:50 pm

    DE NECREZUT!
    A VRUT SĂ-L DEZGROAPE PE PĂRINTELE ARSENIE BOCA!
    În data de 12.06.2015, în jurul orei 23:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de personalul Mănăstirii Prislop cu privire la faptul că un bărbat afost surprins în timp ce săpa la mormântul părintelui Arsenie Boca. “Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constat că cele sesizate se confirmă, pe suprafața mormântului fiind săpată o groapă cu dimensiunile deaproximativ 240/ 100 cm și o adâncime de 50 de cm. În urma activităților întreprinse, polițiștii au stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din județul Maramureș”, a declarat Laura Bradu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte, iar sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg se efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care fapta a fost comisă.

    Apreciază

    • cristi o. said, on iunie 13, 2015 at 2:21 pm

      @bogdan
      In ziua de azi ne putem astepta la orice aberatie… Daca individul a reusit sa scoata 1,2 mc de pamant pana l-a observat cineva, la toata lumea si „jandarimea” pusa de paza acolo, ori e excavator de meserie, ori au fost 2-3, ori paznicii au esuat lamentabil… Daca si muncitorii pe santiere ar muta pamantul atat de repede, am fi construit doua Romanii pana acum… Interesant, nu am auzit pana acum sa fi incercat cineva sa sape pe sest la mausoleul lui lenin si sa incerce sa-i fure trupul… Cand e vorba de duhovnici cunoscuti sau chiar moaste de sfinti canonizati, in toata istoria sunt relatari privind tentative de furt. Moaste de la Sf. Nectarie – furate si recuperate; particele din trupul lui Iosif de la Radeni sterpelite, evident, fara binecuvantare; tentativa dejucata de furt de particele din trupul lui Ilie Lacatusu, (astea fiind de data mai recenta) etc. etc. etc. Oare ce e in mintea celor care se dedau la asemenea fapte?!

      Apreciază

    • terente said, on iunie 14, 2015 at 7:23 am

      Nu cumva faptasul este Radu Iacoboaie?

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 14, 2015 at 1:27 pm

        terente

        eu iti spun ca iacobica NU e faptasul, ca iacobica se tine de „telectual” nu stie sa dea cu sapa, … dar cum a disparut de atata vreme de pe blog in mod „misterios” si neobisnuit naravului lui parazitar, nu ar fi exclus sa fi fost acolo si el cu „colegul” de „evlavie”,in nopatea cu pricina, undercover ca sa care cu „evlavie” tarana dezgropata cu galetusha lui pastrata „amintire” de la bunica si cu care se juca cand era mic la groapa de nisip… 🙂

        Apreciază

  2. aniush said, on iunie 13, 2015 at 1:05 pm

    Dumnezeu nu pierde pe nimeni. Unii oameni doar se ratacesc.

    Apreciat de 1 persoană

  3. aniush said, on iunie 13, 2015 at 1:06 pm

    Avem multe de invatat de aici. Poate fi o lectie pentru noi toti.

    Apreciază

  4. MarSabas said, on iunie 13, 2015 at 3:10 pm

    Ionut Rites, parasutist de performanta, care isi descrie aventurile „aero” in cartea „Cu capul in nori” (cartea se poate citi la adresa http://www.motopara.ro/wp-content/uploads/Cu-capul-in-nori.html#/0) a scris mai apoi o alta carte intitulata „Cu picioarele pe pamant. Povestea pelerinajelor mele în Sfantul Munte Athos”. Aceasta poate fi descărcată de la adresa http://www.strategiiaplicate.ro/wp-content/uploads/2015/05/Cu-picioarele-pe-pamant-digital.pdf
    Dobandești mult folos duhovnicesc parcurgând-o !

    Apreciază

  5. mihai444 said, on iunie 13, 2015 at 3:26 pm

    bogdan@ extraordinar! poate a vrut sa ia mai mult pamant de la mormant si sa-l valorifice sau poate si putina apa din groapa,cine stie 😉 mie imi este clar abia acum, ”sfantu” tre’ canonizat :))) de ce? pt. ca se intampla lucruri cu acest parinte S F A N T :))) cu altii nu prea… pan’ la urma am impresia ca nici Maica Domnului nu face atatea ”minuni” la Athosul ei drag, pe cate face acest Boca la groapa lui.

    Apreciază

  6. mihai444 said, on iunie 13, 2015 at 3:40 pm

    uite MAH ca-l gasi-i pe infractor : http://adevarul.ro/locale/hunedoara/video-marturia-omului-profanat-mormantul-parintelui-arsenie-boca-sfantul-mi-a-proruncit-sa-l-dezgrop-1_557c10adcfbe376e353d8f7d/index.html filmuletu’ de 33 secunde.oare ce vrea sa ne arate cu aceasta intamplare Dumnezeu si (sau) dracu? ca lucrurile sunt ”incalcite” rau 😦 1 ba lasa Dumnezeu lucrurile sa se intample in ”firescul” lor in raport cu adevarata sfintenie si adevaratele minuni de la Prislop. 2 dracu asa de pornit e el impotriva sfinteniei parintelui incat vrea cu tot dinadinsul sa va puna proptele,mah credinciosilor care faceti carare la prislop in fiecare uekend,uneori si-n numar de 95.000.deci cum ramane? :))) care sa fie,punctul unu sau punctu’ doi?

    Apreciază

  7. sorgde said, on iunie 13, 2015 at 4:17 pm

    Citeste cartea „Pantecul Desfranatei”,de Ciprian Mega in care IPS Adrian Hritcu da pe fata tot adevarul despre episcopi ,securitate,homosexualitate,patimi,etc.Nu-ti va parea rau.
    http://www.arhiva2013.newsbuzau.ro/index.php/religie/6035-autorul-cartii-pantecul-desfranatei-ips-adrian-hritcu-a-trecut-la-cele-vesnice.html

    Apreciat de 1 persoană

  8. Iones said, on iunie 13, 2015 at 4:33 pm

    Ecumenism:
    Forumul liderilor lumii si ai religiilor – Astana, 2015. Rezumatul discutiilor
    http://lonews.ro/politici/19620-forumul-liderilor-lumii-si-ai-religiilor-astana-2015-rezumatul-discutiilor.html

    Apreciază

    • Iones said, on iunie 13, 2015 at 4:42 pm

      VIDEO:

      Un alt Congres al religiilor a avut loc in luna MARTIE 2015 la Los Angeles

      Apreciază

    • Cristian said, on iunie 14, 2015 at 12:01 am

      În plus, declarația conține o clauză care atesta că este necesara oprirea practicii de utilizare a mass-mediei, inclusiv a Internetului, pentru incitarea la conflicte sectare.

      Apreciază

  9. Ioan said, on iunie 13, 2015 at 5:48 pm

    Acest biet om care a sapat la Prislop spune sa convoace „preafericitul” Daniel Sfantul Sinod sa fie canonizat Arsenie Boca:

    http://adevarul.ro/locale/hunedoara/video-marturia-omului-profanat-mormantul-parintelui-arsenie-boca-sfantul-mi-a-proruncit-sa-l-dezgrop-1_557c10adcfbe376e353d8f7d/index.html

    Apreciază

    • Cristian said, on iunie 13, 2015 at 7:12 pm

      Taman sâmbăta, când lumea aștepta ”cu miile”. Sau era nevoie de cât mai multă lume?

      Apreciază

      • Cristian said, on iunie 13, 2015 at 7:19 pm

        10.000 de oameni… de la Caritas încoace nu a mai fost așa pelerinaj. Deci impactul media este maxim. Un subiect fierbinte care vine tocmai bine, odată cu broșura pe care promite să o scoată Patriarhia.

        Apreciază

  10. Viorel Rusu said, on iunie 13, 2015 at 5:57 pm

    Tâlc. la Psalmul 41.-a Sfântului Ioan Gură de Aur: „Precum unde este noroi, acolo aleargă porcii; iar unde
    sunt aromate, se adună albinele; aşa si unde sunt cântări curveşti, se grămădesc dracii; iar unde
    sunt cântări duhovniceşti, acolo vine darul lui Dumnezeu, şi sfinţeşte gura şi sufletul” .

    Apreciază

  11. maria.fly said, on iunie 13, 2015 at 10:11 pm

    Propaganda TV. a innebunit lumea. Fenomenul Boca este deja obiect de studiu pentru psihiatrie.

    Apreciat de 2 persoane

  12. cristi said, on iunie 13, 2015 at 11:27 pm

    In seara asta, invitat sa vorbeasca la o emisiune despre Par. Iustin Parvu, parintele Hariton, staretul de la man. Petru-Voda a spus printre altele ca l-a intrebat in ’98 despre parintele Arsenie Boca:

    „Parintele Iustin (Parvu) mi-a zis asa: «sa stii ca parintele Arsenie Boca la 6 sau 7 ani a fost dezgropat si acolo sunt sfinte moaste de culoare galbena, frumos mirositoare si care au izvor de sfintenie»”.

    Apreciază

    • el said, on iunie 14, 2015 at 9:26 am

      hai sa vedem cat de „galbene si frumos mirositoare” sunt ramasitele lesului iNSELATULUI care a pictat ERETICI cu aura langa Sfintii Bisericii si CURVA romei langa Mireasa Lui Hristos !

      Apreciat de 2 persoane

  13. mihai said, on iunie 14, 2015 at 2:19 am

    Video-Mormantul parintelui Arsenie Boca a fost profanat. Vestea teribila s-a raspandit ca o unda de soc printre credinciosii crestin-ortdocsi care il invoca adesea pe cel supranumit Sfantul Ardealului.

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mormantul-parintelui-arsenie-boca-a-fost-profanat-in-noaptea-de-vineri-spre-sambata.html

    Apreciază

    • el said, on iunie 14, 2015 at 9:27 am

      teribil bibicule…inca unul cu „vedenii” si „auzenii” de la boca…

      Apreciat de 1 persoană

    • Cristian said, on iunie 14, 2015 at 2:05 pm

      ProTV-ul pare foarte sfios și evlavios când e vorba de ”Sfântul Ardealului”. Nu tot așa de frumos se poartă cu poporul care vine an de an la Sfânta Parascheva sau la Sfântul Dimitrie Basarabov. Ce să mai spun de Bobotează?

      Apreciază

  14. el said, on iunie 14, 2015 at 2:16 pm

    diferenta intre inselatii de azi care se inchina diavolului din inselati si cuviosul Iacov?

    ” A doua zi, dimineaţa, Iacov plângând a mers la un bătrân; iar bătrânul mai înainte de a auzi de la Iacov vreun cuvânt, a zis către el: “Fugi de aicea, căci ai fost batjocorit de satana”. Deci după ce Iacov a plâns de ajuns şi s-a sfărâmat cu inima, atunci bătrânul certându-l mult şi sfătuindu-l, l-a trimis la viaţa de obşte, iar el ascultând, a mers la obşte şi a sluji”_____
    Cuviosul acela IMEDIAT a inteles ca a fost batjocorit de draci, s-a cait INDATA si A ASCULAT de parintele lui !

    sa faca asta si boca-ngii si vor fi ajutati de Dumnezeu !

    dar VOR ei asta? sau li se pare ca sunt mai destepti ca parintii dati lor si se inchina „sfinteniei” ca asa STIU ei de la „duhul”?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.