SACCSIV – blog ortodox

ANGELINA JOLIE – apostolul STIINTEI FARA DUMNEZEU. Despre extirparile ei preventive: sâni, ovare si ce-o mai urma …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 25, 2015

61484754

Foto: http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/angelina-jolie-si-a-speriat-copiii-cu-rolul-din-maleficent-cel-mai-popular-personaj-negativ-creat-de-disney.html

Dupa ce si-a extirpat preventiv ambii sani in 2013, ca nu cumva sa faca cancer la ei, celebra actrita anunta ca isi va extirpa si ovarele. Tot preventiv:

Angelina Jolie: Mai am de facut o operatie

Si a facut-o. Iata ce putem citi in articolul Efectul Angelina versus efectul Olivia Steer. Si Ministerul Sanatatii scris de Vlad Mixich:

Nu-mi plăcea Angelina Jolie: cu tatuajul ei japonez despre moarte, cu machiajul-vampir, cu rolurile de femeie dură. Îmi plăcea în schimb Olivia Steer: cu buclele ei politicoase, reţetele sănătoase şi retorica anti-fumat. Dar aparenţele înşeală. Şi, uneori, devin periculoase.
Ieri, Angelina Jolie a publicat în New York Times cel de-al doilea articol despre problema ei medicală provocată de o mutaţie ereditară a genei BRCA. Primul, ”Alegerea mea medicală”, a apărut în urmă cu doi ani şi anunţa o dublă mastectomie urmată de reconstrucţia sânilor.
Influenţa acelui text a fost imensă, devenind cunoscută ca „efectul Angelina”. În Statele Unite, numărul testărilor genetice pentru o posibilă mutaţie a genei BRCA (responsabilă pentru o fracţiune din totalul cazurilor de cancer de sân) a crescut cu 52%. În Marea Britanie s-a dublat. În Statele Unite a devenit obligatoriu pentru toţi asiguratorii medicali să ramburseze costurile testării genetice pentru femeile cu istoric familial de risc pentru cancerul de sân.
În cel de-al doilea său text, cel de ieri, Angelina a anunţat că a fost nevoită să treacă şi la îndepărtarea chirurgicală a ovarelor. Mama, mătuşa şi bunica ei au murit toate de cancerul determinat de aceeaşi mutaţie genetică rară. Considerată a fi unul dintre sex-simbolurile Hollywood-ului, actriţa a rămas acum fără elementele fizice definitorii pentru sexualitatea oricărei femei. E imposibil să scrii despre asta. Şi cu toate astea, Angelina a reuşit să o facă.
Bărbat fiind, sunt impresionat de puterea acestei femei. Al doilea text, ca şi primul, este împănat cu cifre şi explicaţii medicale transmise într-un limbaj simplu. Angelina nu se victimizează. Nu manipulează. Nu joacă un rol.
Motivaţia ei e simplă: „Vreau să încurajez orice femeie, în special dacă are istoric familial de cancer de sân sau ovarian, să caute informaţia şi experţii medicali care o pot ajuta să treacă prin această etapă şi să ia o decizie informată”. Lasă însă toate opţiunile deschise: „Am discutat cu mulţi medici, chirurgi şi naturopaţi. Există mai multe căi de a aborda orice problemă de sănătate”. Subliniază clar că este vorba despre un act preventiv.
Unul important în cazul ei particular în care, înaintea celor două intervenţii, şansa de a dezvolta cancer de sân era de 85%, iar de cancer ovarian de 50%. Încrederea ei în medicina modernă transpare din fiecare literă. Deşi impresionante, senzaţia cu care rămâi după citirea celor două texte este de încredere şi putere. „Cunoaşterea e putere”, scrie Jolie.
Păstrând proporţiile, avem şi la nivelul României un fenomen similar, doar că manifestat în negativ. Să-i spunem „efectul Steer”. O vedetă TV promovată intens de cea mai puternică televiziune românească, PRO TV. Cu o imagine atent administrată: suavă, cu prăjiturele, culori pastelate, fragilitate. Te-ai aştepta ca Olivia Steer să rămână în zona sa de competenţă şi să abordeze, cum a făcut-o şi până acum, povestioare frumoase şi reţete parfumate. Joc şi fericire.
Dar nu. De la înălţimea credibilităţii adunate prin asocieri, de-a lungul anilor, cu o mulţime de figuri publice luminoase, doamna Steer începe să vorbească despre un subiect complex, cu multe nuanţe şi o imensă miză pentru sănătatea noastră. Şi o face în totală contradicţie cu proiecţia suavă a imaginii sale. Formulări dure: „Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc”. Apocaliptice: „Vaccinurile omoară, duc la cancere de tot felul, leucemie şi provoacă boala pe care ar trebui să o prevină”. Acuză „miliţia medicală care intimidează mamele”. Impresionează. Alarmează.
Ca şi Angelina Jolie, doamna Steer nu are nicio pregătire medicală. Dar spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer are încredere doar în cei care-i confirmă propriile teorii. Rămâne insensibilă la miile de date medicale şi sutele de mii de experţi care afirmă contrariul a ceea ce predică ea. Spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer se consideră o victimă. Spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer nu îşi foloseşte notorietatea pentru a răspândi încredere, ci frică. Acea frică încolăcită, conspiraţionistă, care ţi se înfige ca un vierme în creier şi în care orice e posibil, mai puţin dialogul.
Sâmbăta trecută, pentru întâia oară o instituţie din România a anunţat oficial ceea ce mulţi medici bănuiau deja. În 2014, vaccinarea cu ROR şi DTP (două dintre cele mai sigure şi testate vaccinuri) a scăzut doar în Bucureşti cu 20% faţă de anii precedenţi. La conferinţa medicală în cadrul căreia au fost anunţate aceste cifre, s-a pronunţat la fiecare jumătate de oră numele doamnei Steer.
Medicina modernă este pregătită astăzi să abordeze multe boli grave, dar nu şi fenomenele de acest tip. Dacă are norocul unei Angelina Jolie, atunci navighează bucuroasă pe valul astfel ridicat. Dacă are ghinionul unei doamne Steer, atunci pur şi simplu tace. Pentru că nu ştie ce să facă.
Este uimitor că, la patru zile de la publicarea cifrelor care spun că în capitala României rata vaccinării a scăzut deja sub limita de siguranţă, Ministerul Sănătăţii tace. Niciun cuvânt. Nicio strategie. Parcă nu s-ar întâmpla nimic. Sigur, tăcerea se datorează şi faptului că una dintre cauzele problemei este aprovizionarea discontinuă a medicilor cu vaccinurile necesare, defect pentru care răspunderea este a Ministerului.
Dar principalul motiv al tăcerii este că oficialii din medicină nu ştiu cum să reacţioneze. Ştiu cum să recupereze un pacient cu infarct. Dar nu ştiu cum să recupereze încrederea pierdută a oamenilor.

Comentariu saccsiv:

   Mai citisem de ea in textele activistilor pro vaccin, dar nu stiam cum arata Olivia Steer. Asa ca m-am uitat pe youtube. Iat-o:

Sa vedem si cine-i Vlad Mixich. Iata ce putem citi la http://www.humanitas.ro/vlad-mixich:

Când cineva mă întreabă de unde sunt, nu pot da un răspuns exact. M-am născut în 1979 la Baia Mare, am copilărit în Craiova, am studiat şase ani la Timişoara şi acum locuiesc în Bucureşti. Şi, ca să ucidem din faşă orice nelămurire, Mixich este un nume croat. Am terminat Colegiul Carol I din Craiova. Unul dintre colegii mei a ajuns director la Steaua, altul – ceva şef în Consiliul Judeţean Dolj, iar unul mai harnic a plecat de mult din ţară. Eu am plecat la Facultatea de Medicină, unde, spre sfârşitul celor şase ani lungi, am început să învăţ psihoterapie. Maestru mi-a fost Hugh Jenkins, terapeut la Institutul de Psihiatrie din Londra, şi nici unul din noi nu bănuia atunci la ce-mi vor folosi deprinderile căpătate. Am pornit-o pe drumul clasic al unui medic, când a intervenit nepre văzutul: aveam nevoie de un reportofon pentru a-mi înregistra sesiunile cu pacienţii. Un concurs al Deutsche Welle pentru tineri jurnalişti oferea aşa ceva ca premiu al doilea. Eu eram deştept, o dată pe săptămână, pentru Gazeta de Sud. Am câştigat, dar nu reportofonul, ci premiul întâi. Aşa am ajuns la Bonn, unde Deutsche Welle m-a uns corespondent în România. Norocul a continuat când am fost primit într-una dintre cele mai independente redacţii din România: HotNews.ro. Astăzi, nu mă văd lucrând altundeva, deşi mă bucur să scriu şi pentru Esquire sau Dilema veche. Mă mai mândresc cu câteva lucruri: premiul „Tânărul Jurnalist al Anului 2008“ de la Freedom House şi bursele în Statele Unite primite de la Carter Center şi German Marshall Fund. Cel mai drag îmi e să călătoresc: o zi am fost cel mai înalt om din neamul meu, atunci când am ajuns la 5414 metri în Himalaya. Când pot lenevi, o fac pe balconul de unde am vedere directă spre casele cochete şi copacii frumoşi de pe strada mea. Atunci reuşesc să uit chiar şi că tatăl meu s-a născut într-un lagăr de deportare comunist.

Comentariu saccsiv:

   Nu stiu daca acest Vlad Mixich este unealta cuiva, insa cand aud de burse de pregatire jurnalistica in SUA sau de German Marshall Fund, nu pot sa nu ma gandesc la:

VIDEO: Jurnalistul UDO ULFKOTTE despre COLONIA GERMANIA si despre cum CIA, Comisia Trilaterala, etc dicteaza MASS-MEDIA cum sa SPELE CREIERII maselor

In articolul Angelina Jolie si-a extirpat ovarele, dupa ce medicii au detectat o forma de cancer: „Sunt in continuare predispusa la boala” mai putem citi:

[…]

Vedeta poarta de acum inainte asupra sa o pompa de mici dimensiuni care ii administreaza estrogen, iar medicii i-au amplasat in uter un mic dispozitiv care ii administreaza progesteron si care o ajuta sa isi mentina astfel echilibrul hormonal.

„Indiferent de hormonii inlocuitori pe care ii iau, acum am intrat deja la menopauza”, a spus vedeta americana. „Nu voi mai putea sa am alti copii si ma astept la anumite schimbari fizice. Insa ma simt linistita in legatura cu tot ce va veni, nu doar pentru ca sunt puternica, ci si pentru faptul ca imi dau seama ca acesta a fost un moment care face parte din viata. Nu e nimic de care sa te temi”, a adaugat ea.

Angelina Jolie spune ca noua interventie chirurgicala nu a eliminat insa toate riscurile medicale. „Realitatea este ca eu sunt in continuare predispusa la cancer”, a continuat actrita. Angelina Jolie spune ca va cauta de acum inainte o serie de metode naturale de intarire a sistemului ei imunitar.

„Ma simt in continuare feminina si mandra de alegerile pe care le-am facut pentru mine si familia mea. Stiu ca fiii si fiicele mele nu vor fi niciodata nevoiti sa spuna: «Mama a murit de cancer ovarian»”, a adaugat vedeta americana.

Comentariu saccsiv:

Nascuta Angelina Jolie Voight 1975, fiica actorului Jon Voight este bisexuala:

„Mi-au placut femeile in trecut si m-am culcat cu cateva. Cred ca daca iubesti si vrei sa te simti bine cu o femeie, mai ales daca si tu esti la fel, atunci stii cum sa faci lucrurile intr-un anumit fel”.

7 vedete care au recunoscut ca sunt bisexuale. Cine sunt celebritatile de la Hollywood care au avut curaj sa recunoasca acest lucru

Este membra … Council on Foreign Relations.

Cititi va rog si:

MALEFICIENT: Un film cu DRACI BUNI si OAMENI RAI. Cu ANGELINA JOLIE in rolul principal

Si acum, care-i noima, pentru care toata mass-media vorbeste si scrie de bine de extirparile astea? Pai tocmai ce spune activistul pro vaccin in primul articol:

actriţa a rămas acum fără elementele fizice definitorii pentru sexualitatea oricărei femei

„Vreau să încurajez orice femeie, în special dacă are istoric familial de cancer de sân sau ovarian”

Încrederea ei în medicina modernă transpare din fiecare literă. Deşi impresionante, senzaţia cu care rămâi după citirea celor două texte este de încredere şi putere. „Cunoaşterea e putere”, scrie Jolie.
   Adica nimic despre Dumnezeu. El nu mai are loc in ecuatia asta moderna in care “stiinta” a devenit mai fundamentalista decat orice religie. Ca in numele “stiintei” se ucid in chinuri groaznice miliarde de copii in uterul mamelor:

VIDEO: Avortul – iata cu ce instrumente sunt TORTURATI PANA LA MOARTE copilasii in pantecele mamelor lor

Si tot in numele “stiintei” se hacuiesc de vii “donatorii”:

DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt taiati? CE LUCRURI TERIFIANTE NI SE ASCUND?

Si multe altele:

Experimente medicale macabre pe copii, femei, minoritati si detinuti (1845-2007) – TRADUCERE IN ROMANA

Angelina crede c-o sa traiasca mai mult ca mama si bunica ei doar pentru ca a aruncat din ea elementele fizice definitorii pentru sexualitatea oricărei femei. De ce crede asa? Ca asa i-a zis “stiinta”. Deoarece “stiinta” nu crede in Dumnezeu, ci in “matematica”, nu crede in vindecari miraculoase, nu intelege cum e cu boala si nici nu accepta existenta sufletului, a invierii, a mantuirii.

Acum “stiinta” habauceste masele cu preventia: extirparea organelor sanatoase si vaccinuri. Dar si cu transhumanismul:

Transumanistul Max More despre LUCIFERIANISM …

Evreul Ray Kurzweil (Google) ia in fiecare zi 150 de suplimente cu scopul de a-i prelungi viata suficient de mult pentru a-i permite sa apuce momentul in care revolutia nanotehnologiei ii va putea face pe oameni nemuritori …

In viitor ce urmeaza?

 

Tagged with:

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Irina said, on martie 25, 2015 at 3:23 pm

    Ingrozitor, dar nu cred ca rezolva problema prin aceste extirpari.

    Apreciază

  2. Irina said, on martie 25, 2015 at 3:45 pm

    La multi ani pentru mamale de pe acest blog.

    Apreciază

  3. sin said, on martie 25, 2015 at 4:00 pm

    În loc să vă fie milă de ea sărăcuța, o blamați și-o osîndiți ca păgînii. Numai apendicele mai e în ea. Ia să rămîneți voi doar cu carcasa; să vedem atunci dacă vă mai arde de filozofii!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 25, 2015 at 4:25 pm

      sin

      Frate, n-a calcat-o trenul, ea si le-a scos.

      Apreciază

    • John of Romania said, on martie 25, 2015 at 4:47 pm

      Ba din contra, din cauza faptului ca ea e vedeta parca deja vad 100.000 de habauce care se vor lua dupa ea.
      In occident deja exista multi care nu vor sa faca copii de loc.

      Apreciază

      • Irina said, on martie 26, 2015 at 1:27 pm

        Cred ca vrea sa lanseze un nou trend, poate tot opera a masonilor, cu scopul de a reduce populatia globului.

        Apreciază

    • sin said, on martie 25, 2015 at 5:19 pm

      Și le-a scos, frate, așa-i; ce era să mai facă cu ele? Era plină ochi de tot felul de organe. Cum să faci Holiud cu toate alea-n tine? 🙂

      Apreciat de 1 persoană

    • cristi o. said, on martie 25, 2015 at 5:22 pm

      @sin
      Pai, daca tot practica eviscerarea in viu, ar putea, foarte bine, sa umple si carcasa cu paie, inca de pe acum. Asa nu se vor mai obosi naturalistii cand o vor expune in colectia faunistica hollywoodiana de la muzeul celebritatilor…

      Apreciază

  4. Adigo said, on martie 25, 2015 at 4:19 pm

    Strict tehnic vorbind, corpul este SI un aparat. In acest sens, anume lucruri sunt posibile. Chestia este ca NU ESTE DOAR UN APARAT. Dealtfel daca ar fi numai un aparat, ce valoare ar mai avea.Zero, nu?

    Apreciază

  5. scortisoara said, on martie 25, 2015 at 4:21 pm

    Cica : ” Stiu ca fiii si fiicele mele nu vor fi niciodata nevoiti sa spuna: «Mama a murit de cancer ovarian»”, a adaugat vedeta americana.”
    Nu , copii ei vor spune :” Mama a murit de cancer la creier .. ”
    Se stie ca boala asta se instaleaza in zona cea mai slabita a trupului … iar creierul ei da semne de pe acum de slabiciune . Sau poate ai apare la limba ca sa nu mai vorbeasca prostii . 🙂

    Apreciază

  6. Paul Rosca said, on martie 25, 2015 at 4:42 pm

    Vlad Mixich este una din goarnele industriei farma (ramura vaccinistilor) de pe hotnews.ro.
    q.e.d.

    Apreciază

    • Irina said, on martie 26, 2015 at 1:29 pm

      Fuge saraca de cruce, pentru ca probabil este departe de Dumnezeu. Dar sa ne uitam in ograda noastra, cati nu fugim de cruce?

      Apreciază

  7. Carmen said, on martie 25, 2015 at 5:42 pm

    e important pt ea sa spuna copiii ca ea n a murit de cancer ovarian…dar daca va muri de alta boala.Doamne fereste…e ok..ce aiurea :-s Nu m asteptam la asa vorbe….nu stiu parea mai spirituala sa zic asa.Dumnezeu stie ce se va intampla si cu ea..eu sper sa i schimbe gandirea si sa creada in El apoi toate se vor rezolva.

    Apreciază

  8. geo said, on martie 25, 2015 at 6:50 pm

    Câmpia Turzii este primul municipiu din România în care toți câinii cu stăpân au fost microcipați, scopul acestei acțiuni fiind înregistrarea animalelor care are ca și consecință o scădere semnificativă a numărului cazurilor de abandon, susțin organizatorii campaniei care s-a desfășurat în acest oraș. În plus, microciparea ajută la identificarea rapidă a patrupedelor dacă acestea se pierd.

    Potrivit reprezentanților ‘Registrului Electronic al Animalelor Domestice și de Companie’ (READC) din Turda, care este una dintre asociațiile care s-a ocupat de microciparea celor 1.400 de patrupede, această acțiune trebuie realizată în fiecare an și este pentru al doilea an, consecutiv, în care orașul Câmpia Turzii este primul din România care reușește să finalizeze această campanie.

    http://www.ziuanews.ro/revista-presei/campia-turzii-primul-ora-din-romania-care-reu-e-te-microciparea-tuturor-cainilor-cu-stapan-178287

    Apreciază

  9. geo said, on martie 25, 2015 at 6:51 pm

    Oamenii de știință subliniază totuși că nu există niciun indiciu care să sugereze că moleculele de nitrat descoperite de un instrument de pe Curiosity provin de la un organism viu. Suprafața planetei Marte este în prezent inadecvată oricărei forme de viață cunoscute.

    Potrivit cercetătorilor, nitrații sunt vechi și au rezultat din procese nebiologice, ca de exemplu impactul cu un asteroid sau trăsnete pe Marte într-un trecut îndepărtat.

    Echipa care lucrează la misiunea Curiosity a descoperit deja indicii care arată că a putut exista viață pe Marte acum câteva miliarde de ani. Printre acestea, prezența în abundență a apei lichide în albii ale unor foste râuri și a unor materii organice în craterul Gale, unde s-a așezat robotul în august 2012.

    http://www.comisarul.ro/life/nasa-pe-suprafata-planetei-marte-s-a-descoperit-az_405453.html

    Apreciază

  10. Iones said, on martie 25, 2015 at 6:58 pm

    Întâlnirea Comisiei de Misiune Mondială şi Evanghelizare a Consiliului Mondial al Bisericilor
    BOR a participat

    În perioada 16-20 martie 2015 a avut loc la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elveţia) întâlnirea Comisiei de Misiune Mondială şi Evanghelizare (CWME) a cărei componenţă a fost reînnoită în anul 2014. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la această întâlnire a participat şi pr. conf. dr. Radu Petre Mureşan, membru al CWME.

    http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/strategii-misionare-pentru-perioada-2015-2017

    Apreciază

  11. gheorghe said, on martie 25, 2015 at 7:31 pm

    „Strict tehnic vorbind, corpul este SI un aparat.”
    OARE?
    Strict Tehnic = procesare MENTALA bazata pe concepte, concluzii/ipoteze, si interpretari PRE-FORMULATE.
    Toate – venind din mintea stimulata de impulsuri senzoriale externe:vaz, auz, miros, pipait, gust.
    Toate – limitate de conditia fizica (naturala) a ceea ce numim om.
    Aceasta abordare – „tehnica” – este limitata prin definitie, este doar o parte din realitate, din Adevar.
    …….
    Asa se amageste omul cu jocuri de cuvinte, propagate permanent, omniprezent.
    Mintea este doar o unealta neinsufletita lasata la indemana omului spre a-si exercita cat mai lesne – „justificat” libertatea = OPTIUNEA intre „bine” si „rau”.
    Nu este vointa fiindca vointa omului nu poate infrange vointa Domnului.
    Ceea ce gandesti si faci conform firii date prin nastere reprezinta supunerea constienta fata de VOINTA firii – singura vointa, a lui Dumnezeu.
    Noi pretindem ca avem vointa dar asta este numai amagirea venita din minte spre dezechilibrarea judecatii, pentru influentarea discernamantului catre atractii „frumos sunatoare” in ureche, abil prezentate.
    Nici nu e greu sa ajungi la o concluzie deformata cand te „bazezi” pe ceea ce ti se „baga” in cap, reactia este programata – constient sau neconstient.
    Omul are trup si suflet iar sufletul este cel care „da” firea” omului.
    Sufletul este cel care face posibila prezenta constintei iar aceasta „cere” gandire si simtire. Folosirea mintii „preparate” in afara (scoala, societate) nu inseamna gandire ci este doar procesare.
    Daca iti modifici omului constiinta prin „credinta” in stiinta, probabilitatea sa traiesti conform firii omenesti este nula deoarece limitarea la materialitate nu produce efect benefic asupra binomului corp-suflet ci acele rezultate (cunoscute) ale faptelor „contra firii”.
    Nu poate bolovanul sa iti decida cursul vietii, simtirea decat daca tu iti iei obiectul drept „master” si prin aceasta devenii „slave” pentru materie. Evident, impotriva firii fiindca omul este superior materiei.
    Idolatrie, nebunie, boli …
    Corpul nu este si nici nu a fost vreodata un „aparat” si este eronat sa fie „privit” astfel Prin urmare, a te „intoarce” spre om si sa ii vezi corpul ca un aparat este limitarea la minte si ignorarea a tot ceea ce se afla „in spatele” fenomenelor, regulilor (firii) si procesualitatii (rostului) existentei – pur si simplu nu este luata in considerare fiintarea ci doar materialitatea.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Alin said, on martie 26, 2015 at 1:21 am

    ” In Biserica Ortodoxa nu sunt femei preot, drept pentru care ma duc la biserica cand e goala. Imi sunt propriul preot si sunt femeie.
    (…)
    Isus, in Biblie, nu a interzis nici unei femei la menstruatie sa intre in biserica. Si oricum, nu el a scris Biblia, ci alti barbati, mai tarziu, din amintiri si din punctul lor de vedere. Adica, cum vine asta: Isus a chemat la el pe orbi, pe prostituate, l-a sculat din morti pe Lazar, si femeilor la ciclu le-a zis, „Pardon, voi, nu!” ? ”
    (…)

    http://smartwoman.hotnews.ro/Sunt-femeie-si-preot

    Apreciază

    • scortisoara said, on martie 26, 2015 at 9:57 am

      Doamne , ce duh o fi inspirat-o sa gandeasca asa …? Adica ce mai intreb . Sunt unii/unele care nu inteleg ca in lumea lui Dumnezeu exista o ordine perfecta , o ierarhie care e respectata , o ascultare iar randuiala aceasta trebuie sa fie si pe pamant ” precum in Cer asa si pe pamant …”

      Apreciază

      • sin said, on martie 26, 2015 at 1:33 pm

        Scorțișoaro, nicio ierarhie; aci e o chestie practică. Femeile nu se iartă unele pe altele nici sub amenințare cu tortura. Cum să hirotonești așa ceva?

        Apreciază

      • Irina said, on martie 26, 2015 at 1:38 pm

        Cum spunea un parinte de la Putna ierarhia este cea care da echilibru, binenteles nu ierarhia abuziva a unor suspusi, ci aceea ierarhie lasata de Dumnezeu. In ceea ce priveste chestia cu neintratul in biserica a femeilor in perioada lor, in vechime era justificata deoarece nu existau mijloacele de igiena de azi. Am citit undeva ca in vechimne femeile nu numai ca nu intrau in biserica dar nici afara din casa nu ieseau in perioada lunara.Dar azi lucrurile stau altfel, nemaifiind pericolul de atunci, dupa multi preoti femeile pot intra in biserica si participa la slujbe, dupa unii au voie si sa sarute icoanele sau sa se miruiasca, numai de impartasit nu au voie si se intelege de ce.

        Apreciază

      • sin said, on martie 26, 2015 at 3:31 pm

        Dacă femeile ar sta acasă în perioada lor, ăia/ălea care nu se împărtășesc ar pleca și dumnealor acasă înainte de „liturghia credincioșilor” așa cum ” se cere la carte „, ar rămîne în biserică doar sfinția sa părintele și vreo două trei băbuțe. Plus nelipsiții informatori ierarhicești. Ar rămîne mîntuirea neamului fără turle.

        Apreciază

      • scortisoara said, on martie 26, 2015 at 3:37 pm

        @sin
        Daca ai incercat sa ma faci sa rad ai reusit …
        Ce generalizare ! ” Femeile nu se iarta unele pe altele …….” :)) Da` ce ar fi sa fac si eu o generalizare din asta misogina despre barbati , sa-i categorisesc pe toti intr-un anume fel . Nu ar fi nici corect si nici adevarat . Nu se pune problema cum o pui tu , nu din motive practice sunt hirotoniti numai barbatii .

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on martie 27, 2015 at 10:43 am

        Are dreptate SIn, Scortisoara. Si pr meu duhovnic ne mai numeste cotoroante atunci cand eu si surorile mele duhovnicesti ne mai certam care a stat mai mult la spovedanie etc. Pr zicea ca din randul barbatilor care se spovedesc la el nu a primit nici o astfel de plangere. Dar la fete e o intreaga discutie, ia uite Maria cat a stat la spovedanie si cat mai vorbeste cu pr, cu mine nu sta asa mult de vorba pr. Negandind ca poate Maria are probleme si de aceea are nevoie mai mult de sfat. In plus femeile sunt foarte sensibile si interpreteaza uneori si eronat anumite atitudini si cad mult prea repede in capcana sentimentalismului ceea ce contravine clar duhoniciei.

        Apreciază

      • sin said, on martie 26, 2015 at 5:30 pm

        Scorțișoaro, bărbații nu prea au simț moral, d-aia-s capabili să ierte. Niciunul nu-i sigur pe el…Ca ăla care pupa și coada balaurului din icoana cu sf. Gheorghe, că niciodată nu se știe…

        Apreciază

      • scortisoara said, on martie 27, 2015 at 12:26 pm

        @ sin …

        Scuze , nu pricepui . Esti tare , adica din prea multa moralitate femeile nu pot sa ierte ? … as zice ca uneori din prea multa rautate .
        „bărbații nu prea au simț moral, d-aia-s capabili să ierte.” :)))
        Cunosc eu cativa barbati si morali si buni la suflet ( nu multi , ce-i drept ) sau astia or fi tocmai exceptiile care confirma ce spui tu ? :)))

        @ Munteanu Irina

        Poate aveti dreptate amandoi desi eu nu ma regasesc ( ca femeie ) in descrierile acestea .
        Revin , nu acestea sunt motivele pentru care femeile nu pot fi preoti . Ca sa nu mai dezvolt eu ca nu ma pricep sa spun asa frumos , iata aici argumentele :

        https://graiulortodox.wordpress.com/2012/09/06/114-mitropolitul-ieremia-funda-de-ce-femeia-nu-poate-deveni-preot-al-bisericii-noastre-biserica-anglicana-mai-aproape-de-acceptarea-femeilor-episcop-teologi-catolici-si-politicieni-nemti-cer-renun/

        Apreciază

      • sin said, on martie 27, 2015 at 1:02 pm

        Scorțișoaro, tu ai zis-o. Eu am vorbit doar de o anumită inflexibilitate/incoruptibilitate morală a femeii (menită să-i dea șansa „inculpatului” de a-și ispăși păcatele pînă la moarte și uneori chiar dincolo de ea), iar nu de răutate. 🙂
        În ceea ce-i privește pe bărbați, iarăși, tot tu ai zis. N-am nimic de adăugat. 🙂

        PS: Nu-i nimic mai fermecător pe lume decît spontaneitatea feminină! Nu crezi? 🙂

        Apreciază

      • scortisoara said, on martie 27, 2015 at 6:55 pm

        Da. Asta motiv pentru care femeilor nu le sade bine sa fie preoti … :))
        N-ai obosit sa ai mereu dreptate ? 🙂

        Apreciază

  13. Culcea magdalena said, on martie 26, 2015 at 9:10 am

    Foarte bine punctat articolul. Ma bucur ca a fost scris. Lumea fara Dumnezeu, naste monstri. Vlad Mixich ganmdeste ca omul care nu are inca copii.

    Apreciază

  14. akuzatu said, on martie 26, 2015 at 12:35 pm

    Apreciază

  15. Radu said, on martie 26, 2015 at 4:38 pm

    „vedetele” astea traiesc intr-o iluzie care sa va termina mai devreme sau mai tarziu fie peste cativa ani fie peste un mileniu nu conteaza timpul conteaza ca odata ajungem la FINISH

    Nu stiu daca au auzit de aia care ii ghidoneaza la Hollywood poate da poate nu iar daca nu ar sti iarasi nu m-as mira avand in vedere ca marea majoritate a actorilor sunt niste oameni care au provenit dintr-un mediu social fara valori fara moralitate fara seriozitate si evident ca sunt superficiali si redusi !

    Unii isi mai pierd viata urmatoare si prin simpla prostie prostie pura cu carul nu neaparat o rautate constienta de care ei sa isi dea seama.

    Noua ordine ca sa reuseasca am mai spus si o sa o mai spun ca sa prosteasca pe toti inclusiv pe cei oleaca mai inteligenti va sacrifica o parte din elita ei aia mai de jos ca sa para ca ei lupta de aceasi partea cu aia care acum sunt anti sistem.
    Este o mascarada de a lor ca ei stiu ca lumea a inceput sa stie care e treaba si sunt pregatiti ce si cum sa faca !
    Toate marionetele vor ajunge pe foc dupa ce isi vor fi indeplinit misiunea din mai multe motive: la noi la fel se va intampla cu toti mai devreme sau mai tarziu basescu,johannis la vremea lui, ponta,iliescu toti absolut toti
    O data ce si-au indeplinit misiunea pana la capat s-a terminat cu ei fie ii baga la racoare fie ii da disparuti o mie si una de posibilitati

    PLEAC-AI NOSTRI,VIN AI VOSTRI, NOI RAMANEM TOT CA PROSTII zicea o vorba nu mai stiu de unde am auzit-o si mult adevar are in ea !

    Nasol e ca multi prosti de tineri/tinere si nu numai se iau dupa „vedetele” de peste ocean si vestul Europei evident la rele ca la bune nu prea sunt asa vedete pe acolo !

    Doamne ajuta! Sa le dea minte si sa le deschida ochii tuturor romanilor de pretutindeni !

    Apreciază

    • Irina said, on martie 27, 2015 at 10:59 am

      Cred ca aceasta atitudine este specifica fiecarui om, adica frica de moarte, tocmai pentru ca nu este fireasca. Omul a fost creat sa traiasca vesnic in Eden ca si ingerii. Dar pacatul a adus moartea ca pe ceva necesar pentru ca raul sa nu fie vesnic.De aceea fiecare dintre noi nu ne prea inpacam cu moartea. Diferenta dintre cei ca Joli care incearca tot felul de iluzii crezand ca astfel vor pacali moartea si crestini este ca cei credinciosi inteleg Adevarul ca moartea este doar o trecere si ca va veni timpul cand ne vom intoarce in trupurile noastre transfigurate si vom trai vesnic, cu mila lui Dumnezeu in desfatarea harului Sau.

      Apreciază

  16. Aurora said, on martie 27, 2015 at 12:18 am

    Irina si toate femeile de pe acest blog : NICI SA NU VA TREACA PRIN CAP SA INTRATI IN BISERICA SAU MACAR IN CURTEA BISERICII CAND SUNTETI LA CICLU ! Este mare uraciune si spurcaciune. Cum sa intri in Casa Domnului cand corpul tau degaja un miros insuportabil ? Parintii din vechime au stabilit foarte clar aceasta oprire, dar preotii tineri de azi s-au gasit ei mai destepti si considera ca menstruatia e o chestie normala, poti sa faci ce vrei, doar sa nu te impartasesti. Dar de ce sa nu te si impartasesti ? Daca esti permisiv cu asa ceva, fii pana la capat ! Ca doar nu e vinovata femeia de starea ei fiziologica ! De ce s-o lipsim de Sfanta Impartasanie din moment ce poate sa sarute icoanele ! VAI, VAI, VAI ! Cata nebunie ! Cum poate mintea omeneasca (in cazul nostru a preotilor modernisti) sa nascoceasca asa un sacrilegiu ? Gagautii care dau astfel de sfaturi ”duhovnicesti” nu cunosc nimic despre anatomia femeii si in general cred ca n-au deschis o carte de anatomie. Sa ma scuze cei sensibili de pe aici, dar le-as recomanda preotilor si ”sfatuitorilor” flexibili, permisivi in aceasta privinta, sa faca putina practica la ginecologie si la sala de nasteri. Si atunci sa vina sa-mi spuna mie ca nu mai curge sange pe jos caci s-au inventat de ceva vreme tampoanele OB si Tampax care sunt infailibile ! Oameni buni, femei, adolescente ! Problema nu este a calitatii tamponului , ci a starii trupesti a femeii in perioada menstrei care este, credeti-ma, incompatibila cu mersul la biserica. MAI PE ROMANESTE, FEMEIA E MURDARA IN ZILELE ACELEA SAU, CUM SPUN SFINTII, IN PERIOADA NECURATIEI EI. Poate ca asta e pretul platit de mama Eva pentru pacatul neascultarii. Eu nu ma laud cu multe virturi, nu ma laud cu niciuna, caci nu excelez in nimic si ma declar o crestina sub-mediocra, cu patimi si pacate grele, dar n-am intrat niciodata in biserica la ciclu sau cand eram lauza. Asa am fost educata de mama mea si n-o sa reuseasca niciun preot ecumenist (ei recomanda de obicei asa ceva) sa-mi schimbe gandul. Dar dincolo de educatie, bunul-simt ma opreste. Stiu instinctiv ca nu se cade. Si daca tot nu v-am convins,surorilor, v-as propune testul mirosului. Barbati, va rog din suflet sa ma iertati, nu e o discutie pentru voi, dar trebuia sa le-o spun acelor femei care nici nu-si dau seama ca aluneca spre feminism. Vai de femeile care au facut nunta in zilele critice ! Majoritatea s-au imbolnavit si au murit de tinere !

    Apreciază

    • sin said, on martie 27, 2015 at 11:16 am

      Auroro, m-ai marcat pe veci cu textul ăsta!
      Neputîndu-mă stăpîni în timp util, am sorbit pe nerăsuflate fiece cuvințel, fiece exclamație, fiece diatribă pînă la partea cu „testul mirosului”; aici m-am văzut nevoit să ies din reveria cărtăresciană în care m-ai împins și să iau cît mai repede măsuri. Să rup capul mîței, cum se zice; o bănuiam demult pe nevastă-mea de chestii dubioase. Mereu am simțit că-mi ascunde ceva; fire histrionică, ce mai tura-vura, așa cum am citit și în zodiacul ei! Perversitatea proverbială a femeii, ahhh…nu degeaba a pricopsit-o Domnul cu toate alea, nu le mai numesc, că le-ai numit tu. Da bine s-a mai fofilat dom`le, aproape că mă păcălise!
      Acum doarme în șopron. Vorbim la celular. Peste zi își mai face de lucru prin curte: mai crapă un lemn, mai aruncă o grăunță la oratănii, mai schimbă o țiglă de pe casă, mă rog, activități d-ăstea mai nepretențioase la necurăția ei. Știi, am intrat totuși într-un impas: eu nu știu să gătesc, nici cu curățenia nu prea le am, prospectul mașinii de spălat l-am aruncat acum doi ani în budă, în prichindei parcă a dat streichea…Poimîine-i duminică…S-o las să scrie un pomelnic? Oare l-o spurca? Nu de alta dar eu nu prea știu morții din familie, ea era cu treburile ăstea. Hai, gata, mă duc să beau o bere. Am auzit că, după calorii, face cît o pîine…

      Apreciază

    • clement said, on aprilie 2, 2015 at 2:04 am

      Imi perimit sa va adresez catava intrebari.
      Credeti ca femeile care L-au insotit pe Domnul Iisus pe parcursul vietii Sale pamantesti, fiindu-I si ucenite (exemplul fiicelor Sfantului Apostol Filip) se ascundeau in perioadele in care corpul lor functiona dupa legile firii ?
      Care credeti ca este intelesul vindecarii femeii ce suferea de hypermenoree ?
      Ce credeti ca ar trebui sa faca foarte numerosii barbati care nu au habar de existenta specialitatii numite andrologie si intra in Biserica murdariti de tot soiul de anomalii si patologii sexuale, indraznind sa se apropie de icoane si chiar sa se impartaseasca, fara a se fi spovedit?

      Revenind la Angelina, nu imi fac mari probleme pentru optiunile personale ale vedetei dar ma ingrijoreaza faptul ca aceasta participa la campaniile de vaccinare impotriva tetanosului, vaccinul continand hormonul clorionic gonadotrop cu efect sterilizant ( scandalul Kenia 2014).
      In Romania, vaccinul este obligatoriu de la 2 luni.

      Apreciază

  17. Irina said, on martie 27, 2015 at 11:02 am

    Duhovnicul meu mi-a permis sa intru in biserica si sa stau in spate, sa nu sarut icoanele sa nu iau anafura sau aghiasma. Dar ai dreptate cu toata igiena din zilele de azi, tot nu se cade sa intri.

    Apreciază

  18. mistero4u said, on martie 28, 2015 at 12:22 pm

    Tot astept sa-si extirpeze creierul subdezoltat al maimutei primitive… :)) xD

    Apreciază

  19. […] ANGELINA JOLIE – apostolul STIINTEI FARA DUMNEZEU. Despre extirparile ei preventive: sâni, ovare … […]

    Apreciază

  20. […] ANGELINA JOLIE – apostolul STIINTEI FARA DUMNEZEU. Despre extirparile ei preventive: sâni, ovare … […]

    Apreciază

  21. […] ANGELINA JOLIE – apostolul STIINTEI FARA DUMNEZEU. Despre extirparile ei preventive: sâni, ovare … […]

    Apreciază

  22. […] ANGELINA JOLIE – apostolul STIINTEI FARA DUMNEZEU. Despre extirparile ei preventive: sâni, ovare … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.