SACCSIV – blog ortodox

Am tumoare. Va rog sa va rugati si pentru mine

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 2, 2015

O stiu inca de cand mamica incepuse sa nu se prea simta bine. Si o mai stiu primul cerc de frati si surori.

Cam asta au hotarat in cele din urma toti specialistii pe la care am plimbat radiografii, tomografii si alte cele. Si au hotarat ca trebuie operatie. Dupa care se va stabili la biopsie daca-i benigna sau maligna. Ei zic, din ce vad pana acum, ca sigur e vorba de prima varianta.

Cand ma voi opera nu stiu sa va spun. Mie imi vine sa tot aman. Cand o voi face insa va voi anunta.

Nu spun unde e tumoarea si nici unde ma voi opera, caci dusmanii, ce oricum se vor bucura, nu trebuie sa stie prea multe detalii.

Atat cat e, fac totusi acest anunt public, caci am nevoie de rugaciunile voastre. Rugati-va va rog sa ma vindece si sa ma ierte bunul Dumnezeu.

Daca nu se va termina acum alergarea mea pe acest pamant, vom continua cu blogul. Daca se va termina insa, consider ca e bine sa stabilim cat de cat ce si cum.

Parerea mea e ca blogul trebuie sa continue. Prin saccsiv 2 sau printr-un colectiv largit, inca nu stiu cum o fi mai bine.

207 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. OrtodoxTM said, on februarie 3, 2015 at 3:04 am

    Doamne Ajuta frate! Chiar daca nu te cunosc in realitate o asa veste imi umple inima de tristete.
    O sa ma rog Domnului pentru tine pentru ca mult ne-ai ajutat si pe multi i-ai tinut pe drumul asta drept.Tine cont ca Dumnezeu ii da greutati si boli celui pe care il iubeste.Rezista ca si dreptul Iov ..orice ar fii! 😦

    Apreciază

  2. cristi said, on februarie 3, 2015 at 3:19 am

    Au scris si altii despre sucul de la (1 mar + 1 morcov + 1 sfecla, mai mica) pt. un pahar de suc, macar unul pe zi. Tratamentul asta se pare ca a vindecat pe cineva cu cancer la plamani (un pahar pe zi timp de trei luni).

    Pt. orice eventualitate, trebuie stiut un lucru foarte important, si anume ca celulele canceroase pur si simplu infloresc intr-un mediul acid. De aceea este esential sa scazi sa scazi aciditatea organismului, adica sa cresti alcalinitatea (si asta se poate cu hrana si alte produse). Se masoara PH-ul propriu cu hartie de turnesol in saliva sau urina. La o valoare a PH-ului de 7, celulele canceroase sunt in „adormire”, nu prolifereaza, iar la o valoare de 8 si mai mare, celulele canceroase mor, se sufoca, nu mai au din ce se hrani. Cine reuseste sa-si mentina nivelul acest nivel al alcalinitatii (PH-ului) sau mai mult timp de cel putin trei zile, scapa de celule canceroase, care nu pot supravietui mult in mediul alcalin. Aici e smecheria.

    Exista produse care sa scada PH-ul, nu stiu cat de scumpe (precum clorura de cesiu), dar si alte variante mai ieftine (doar hrana pe baza de legume si fructe nu e suficienta). Aici auzisem de un tratament pe baza de bicarbonat de sodiu (nu praf de copt, atentie) care ar vindeca de cancer, si experimentata de un doctor cu rezultate foarte bune, iar acest lucru este confirmat si de experienta unui america sau australian, care a facut acest tratatament si a scapat de cancer in stadiul 4. E vorba de bicarbonat de sodiu combinat cu un sirop (de artar), el a inlocuit cu sirop de melasa, care e tot dulce. Functioneaza pe principiul calului troian. Celulele canceroase iubesc dulcele si primesc aceasta „hrana”, dar impreuna cu asta si bicarbonatul de sodiu, care le ucide. Vezi mai jos articolul unde gasesti si video cu acel australian care explica cum a facut, dupa ce a auzit de la altcineva ca tratamentul functioneaza (a inceput progresiv cu 1/2 cana cu apa, o lingura de sirop si o lingurita de bicarbonat (daca tin minte bine) progresiv pana la la 2 lingurite de 3 ori pe zi, fapt care a dus la ridicarea PH-ului sau la 8-8,5. Intr-adevar iti da niste senzatii neplacute (transpiratie, scaune moi, dar efectele secundare sunt mici in comparatie cu rezultatele).

    http://www.kfetele.ro/s-a-vindecat-de-cancer-de-prostata-in-stadiul-4-folosind-bicarbonat-de-sodiu-si-melasa_10426.html

    Daca ai ceva in partea superioara a corpului, esofag, laringe, cavitatea bucala, creier, atunci iti recomand ceai de sanziene, 2 cani pe zi, e foarte eficient si poate vindeca acest tip de cancer.

    In alta ordine de idei, il avem pe par. Iustin Parvu, sa nu uiti sa ii ceri ajutorul. Pe urma, si f. imp., parintele NECTARIE, vindecatorul de cancer, dupa Maica Domnului, lui in primul rand sa ii ceri ajutorul (e „specialist” in probleme de genul acesta si grabnic vindecator). Avem manast. Radu Voda la Marasesti, sa te duci acolo la racla sa te rogi si sa iei ulei sfintit cu care sa te ungi zilnic. Si sa citesti cati poti de des Acatistul sfantului (ai citit ce i-a zis par. Iustin femeii bolnave, sa citeasca zilnic Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Sf. Nectarie), si nu in ultimul rand, asta cred ca o stii, Spovedania la zi (facuta cum trebuie, ca sa fii dezlegat de orice pacat, pt. ca spune si par. Arsenie Boca, ca Sf. Spovedanie opreste dezvoltarea celulelor canceroase pe care toti le avem) + sa fii impartasit (caci Sf. Impartasanie vindeca nu doar sufleteste ci si trupeste).

    Domnul sa iti ajute, si sa auzim vesti bune de la tine!

    Apreciază

  3. Julien Mihai said, on februarie 3, 2015 at 6:42 am

    http://adevarul.ro/locale/suceava/miracol-suceava-bolnava-cancer-stadiu-terminal-s-a-vindecat-mod-inexplicabil-medicii-incearca-inteleaga-minunea-1_54c9f8af448e03c0fd10fb60/index.html

    „…A citit cărţi întregi cu rugăciuni şi a mers în pelerinaj pe la mai multe lăcaşuri de cult din judeţ şi din ţară. Nu ştie ce anume a ajutat-o să se vindece ca prin minune, dar dacă ar fi să-şi dea cu părerea ar spune că în primul rând bunul Dumnezeu. Şi apoi celelalte.”

    Apreciază

  4. Aurelian said, on februarie 3, 2015 at 6:51 am

    Sa dea Dumnezeu sa treci cu bine peste aceasta cumpana.
    Multa sanatate iti doresc!

    Apreciază

  5. zcalin said, on februarie 3, 2015 at 8:02 am

    Domnul si Maica Domnului sa te ocroteasca si sa te ajute sa treci cu bine peste aceste moment. Multa sanatate, frate Vasile!

    Apreciază

  6. ROmanul said, on februarie 3, 2015 at 8:43 am

    Nu am reusit sa citesc toate comentariile asa ca nu stiu daca ti-a recomandat si altcineva ce iti voi spune.
    Poate ai fost radiat pentru blogul si pozitia ta anti bigbrother, anti acest sistem corupt si satanic.
    Daca ai posibilitatea sa gasesti de undeva un aparat de masurat radiatia la mancare, la apa, la aer, la orice inclusiv poate unele cadouri pe care le-ai primit.

    Sau te duci undeva periodic si acolo esti radiat. Poate nu crezi dar se strange surubul si astia care inca mai gandim cu capul nostru suntem monitorizati si supravegheati si uneori se actioneaza daca suntem prea deranjanti. Nu pot sa-ti spun mai multe dar n-ar fi rau sa verifici ce ti-am zis.

    Desigur ca ma voi ruga pentru si pentru tine.

    Apreciază

  7. john said, on februarie 3, 2015 at 9:15 am

    Dumnezeu sa-ti dea sanatate si putere sa treci prin si peste toate!Saptamana asta daca o sa ajung la Prislop,o sa ma rog si pentru tine.

    Apreciază

  8. johny said, on februarie 3, 2015 at 9:20 am

    Dumnezeu sa aiba mila de tine,sa-ti dea ceea ce crede El ca e bine. El stie insa ca esti ca o lumina pentru foarte multe persoane in lume,in lumea asta a minciunii si a intunericului,si cred ca cu rugaciunile noastre,isi Va face mila cu tine,si te va insanatosi. Doamne ajuta!

    Apreciază

  9. geo said, on februarie 3, 2015 at 9:28 am

    Ce poti sa zici cind afli asa ceva…ramii fara cuvinte…numai rugaciunea este de folos…

    Apreciază

  10. geo said, on februarie 3, 2015 at 9:29 am

    nsolvenţa persoanelor fizice ar putea fi rezolvată pe cale administrativă prin instituirea unor comisii la nivel judeţean care să pună în aplicare planurile de reorganizare. Aceasta este ultima propunere venită din partea deputaţilor din Comisia juridică, care caută o formulă de lege prin care să nu încarce instanţele de judecată.

    http://www.economica.net/ultima-idee-in-parlament-privind-insolventa-personala-comisii-judetene-pentru-reorganizarea-financiara-a-debitorului_95582.html

    Dacă descoperiți o datorie la Fisc, dar nu ați primit nicio hârtie, sunteți buni de plată pentru că deciziile de impunere sau somațiile pot fi comunicate și prin publicitate, adică prin afișarea la sediul și pe site-ul ANAF. Legal, este varianta folosită în ultimă instanță, când contribuabilul este de negăsit, dar în practică, pot apărea abuzuri.

    Deciziile de impunere, somațiile, notificările, actele administrativ-fiscale, în general, sunt comunicate prin trei modalități: prin remitere cu semnătura destinatarului sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, prin publicitate și electronic, dar numai la cererea contribuabilului. Abia după ce a epuizat variantele clasice – remitere personală și poștă -, administrația poate recurge la publicitate. Însă cu o condiție: trebuie să demonstreze că a fost imposibilă comunicarea în celelalte două forme. Probele pe care trebuie să le aducă funcționarii sunt procesul-verbal cu refuzul contribuabilului de a i se face comunicarea sau recipisele poștale care să confirme expedierea recomandatei ce a fost restituită pentru neprimire.

    Sarcina probei care îi revine administrației este foarte importantă pentru că, altfel, pot apărea abuzuri. Experiența din anii anteriori a arătat că Fiscul este tentat să folosească oricare dintre modalitățile de comunicare și nu în ordinea care plasează publicitatea pe ultimul loc, ca excepție. Situațiile au fost generate de forțarea prevederilor Codului de procedură fiscală. Atât instanțele de judecată, cât și Curtea Constituțională a României (CCR) au intervenit în disputele și controversele dintre Fisc și contribuabili privind comunicarea actelor administrativ fiscale care duc, de regulă, la calculul de obligații accesorii pe măsură ce plata întârzie. Obiceiul funcționarilor de a folosi publicitatea ca metodă mai simplă și mai la îndemână a fost declarată neconstituțională în 2011, prin Decizia nr. 536. CCR a impus atunci ca actele să fie comunicate într-o ordine clară și nu aleatoriu. Tot Curtea arăta că folosirea abuzivă a publicității este apanajul instanțelor de judecată. Cu alte cuvinte, cei nedreptățiți erau îndemnați să apeleze la justiție.

    http://www.capital.ro/datoriile-pot-pica-din-cer-cum-te-considera-fiscul-anuntat-desi-nu-ai-luat-la-cunostinta.html

    Apreciază

  11. geo said, on februarie 3, 2015 at 9:30 am

    „O sa fie harmalaie aici!” imi spuse prietenul meu pe un ton amuzat, dar usor ingrijorat. Eram impreuna intr-un complex rezidential de case de la marginea Bucurestiului unde eu imi doresc sa cumpar si dezvoltatorul complexului mi-a adus la cunostinta ca langa casa pe care eu pusesem ochii se va construi un loc de joaca. Primul gand a fost sa ma ingrijorez si eu putin, apoi m-am ingrijorat de-a binelea realizand ca ma ingrijoreaza astfel de lucruri!

    De cand, dar mai ales de ce, au devenit copiii si ideea de familie cu copii – nu „cuplu cu acte” – o sperietoare nationala, continentala si mondiala, daca luam in calcul toate tarile dezvoltate de pe glob?

    In 1967, cand a fost dat faimosul „decret” s-au nascut in Romania 527.000 de copii. In 2013 s-au nascut 192.000. Si in 1967, si in 2013 populatia Romaniei era in jurul a 19 milioane. Chiar si fara decret, in 1966 se nascusera 277.000. La doar 20 de ani dupa un razboi devastator, in comunism, imediat dupa ce colectivizarea se terminase, in sate si orase fara curent, fara caldura, apa calda sau asistenta medicala decenta se nascusera cu aproape 90.000 mai multi ca in 2013, cand nivelul de educatie, bunastare si libertate este infinit mai bun.

    Cum s-a ajuns aici? Nu sunt sociolog, dar nu cred ca putem da vina pe saracie. Nu cand cele mai bogate tari ale lumii trec prin aceeasi drama demografica. Germania, Japonia, Spania,Italia si SUA (populatia alba de origine europeana), toate traverseaza aceeasi criza de copii. In toate aceste tari, ca si in Romania, varsta medie a depasit 40 de ani si numarul celor de 65 de ani si peste este mai mare sau egal cu al celor sub 14 ani.

    Putem da vina pe emanciparea femeilor? Putem, dar pana la un punct. Dreptul femeii la educatie si munca remunerata a fost castigat datorita unei nevoi acute in secolul trecut de forta de munca calificata, iar femeile, odata lasate sa isi dezvolte o cariera, au demonstrat ca pot deopotriva sa munceasca, dar sa si fie mame. In 1966 femeile munceau deja cot la cot cu barbatii, poate mult mai mult ca acum cand istovite dupa o zi de munca in fabrica trebuiau sa spele de mana toate rufele din casa, sa faca cumparaturi de la piata cu plasa si sa se inghesuie in autobuze si rate arhipline ce veneau rar si se defectau des.

    Putem da vina pe nivelul salarizarii? Da, sigur ca putem, dar tot pana la un punct. E adevarat, in ultimii 25-30 de ani, nu mai este optional ca amandoi membrii unul cuplu sa munceasca, e mai degraba obligatoriu. Cunosc zeci de mame care ar da orice sa stea acasa cu copiii in loc sa mearga la serviciu si sa trudeasca zi-lumina, dar nu pot pentru ca din salariul sotului, nu se pot „descurca”. Dar si asta e relativ. Standardele au crescut foarte mult, si e nevoie de un al doilea salariu pentru ca sunt atat de multe nevoi noi fata de 1966. La factura de intretinere si curent s-au adaugat facturile la internet, telefonie mobila, rata la masina, abonamentul la sala, asigurarea de viata, asigurarea privata de sanatate, vacanta in Turcia la all inclusive,etc. Deasemenea, un factor deloc de neglijat, statul acasa cu copiii inseamna o dependenta clara de celalat partener, si traim vremuri in care independenta este la cote maxime. Pe multi, doar gandul ca ar putea sa-i ceara celuilalt bani de mers la supermarket ii ingrozeste.

    Putem da vina pe conducatori si clasa politicia? Evident ca putem! Dar iarasi, pana la un punct. Conducatorii nu arata ca sunt interesati sa ajute oamenii care isi doresc o familie si copii. Nu exista sau sunt foarte putine avantajele oferite mamelor. Recent a aparut faimoasa indemnizatie de crestere a copilului care, dupa parerea mea, mai mult rau face decat bine. Solutii precum prioritate la inscrierea in orice institutie de invatamant prescolar si scolar daca ai mai mult de doi copii, un program „prima casa” mai avatajos si cu sustinere mai mare din partea statului pentru cei ce au mai mult de doi copii, locuri de parcare ale ADP date cu prioritate familiilor cu mai multi copii (fara suparare, astia au mai mult de carat, traverseaza strazi aglomerate pana la bloc cu copii de mana si/sau in brate, etc), scutire de taxe pentru companii care aganjeaza femei cu copii, samd. Oamenii care au copii sunt de fapt, oameni care lucreaza overtime, si pentru ceilalti a avea o familie pare mai mult o corvoada. Nu ar fi rau daca statul si clasa politica in general ar adopta niste masuri mici, dar care sa poata oferi niste avantaje celor ce se incumeta sa faca asta. Ca atunci cand ai implinit 30 de ani si iti scade RCA-ul la jumatate!, desi ai imbatranit si poate nu-ti convine, societatile de asigurari te considera mai folositor si mai chibzuit si iti dau o mana de ajutor.

    Totusi, regimul era neprietenos cu individul si in 1966, si oamenii tot au facut cu 90.000 mai multi copii ca in 2013.

    http://smartwoman.hotnews.ro/O-lume-fara-copii

    Apreciază

  12. ozana said, on februarie 3, 2015 at 9:45 am

    @ saccsiv Dragul meu frate, m-ai lasat cu gura cascata. Credeam ca numai mie mi se intimpla toate relele din lume dar vad ca din pacate o trag mai mult oamenii cumsecade.Nu stiu sau nu vreau sa caut explicatii dar asta e ! ,,Bucurosi le-om duce toate”-vorba poetului.Bine ca am citit comentariile de mai sus fiindca iar eram chitita pe o expunere larga de multe pagini legata de terapiile complementare in care eu cred cu sfintenie, ca sa zicem asa . Despre tot ce scrie mai sus , am studiat ani de zile, intii din curiozitate, apoi de nevoie. Studiaza-le pe rind si aplica ceea ce crezi ca ti se potriveste. Hipocrate ne-a lasat cu caracter de lege urmatorul indemn : ,,ALIMENTELE SA-TI FIE MEDICAMENT IAR MEDICAMENT SA-TI FIE ALIMENTELE”. Folosirea plantelor , a fructelor si legumelor cit mai putin tratate termic, sint o binecuvintare in tratatea tuturor bolilor, pentru ca sint hrana vie, toate vitaminele, mineralele, enzimele iti hranesc organismul fara a fi distruse de foc.Este stiintific demonstrat.Nu te mai lua de mine, nu ma acuza de influente new-age-iste sau alte prostii de felul asta, chiar m-as supara foarte tare pe tine. Toate produsele de origine animale favorizeaza aparitia tumorilor canceroase, le hranesc. Lucrul acesta presupune renuntarea la produsle de aceasta natura in primul rind. Trebuie sa incepi cu o detoxifiere serioasa, mai ales inainte de operatie, adica post . Studiaza apoi tot ce gasesti despre baile Khune si clisma cu cafea. Moralul sus si …la lupta ! Ai fost si ramii un invingator. Si vreau sa-ti spun ca suspectez si ceea ce pertinent a remarcat comentatorul ce-si spune ,,unu”. Ia fa tu o cercetare prin casa si asigura-te ca totul este in regula desi ,,bombardarile ” astea cu unde de joasa frecventa pot fi directionate catre locuinta ta si de la distanta. AIM GROUP comercializeaza niste dispozitive de contracarare a acestor chestii.Vezi ca iti trimit un mesaj , s-ar putea sa il gasesti in SPAM despre dispozitivele lor. Doamne ajuta, fii tare si nu mai amina. Mai este si cura cu bicarbonat de sodiu si lamiie. O gasesti pe net. Hai, repede ca avem nevoie de tine, nu ai voie sa ne lasi balta ! Te pupam de aici de la mare toti cei care stam cu nasu-n blogul tau.

    Apreciază

  13. ozana said, on februarie 3, 2015 at 9:51 am

    Origine animala am vrut sa scriu.Scuze.

    Apreciază

  14. […] pe toţi cei care intraţi pe acest blog, şi care sunteţi în acelaşi duh cu cele prezentate aici, să vă rugaţi pentru fratele nostru drag Vasile (Saccsiv)! Este bolnav, are o […]

    Apreciază

  15. geo said, on februarie 3, 2015 at 10:14 am

    Apreciază

  16. Ion 2 said, on februarie 3, 2015 at 10:23 am

    Umilele mele concluzii:

    1. Postul negru daca se poate tine, vindeca orice. Postul este cea mai buna forma, accesibila oricui, pentru a dezintoxica si reface organismul. Aceasta afirmatie este sustinuta chiar side catre cele mai luminate minti in domeniul de specialitate.
    2. Mersul in natura. A locui in salbaticie. A te hrani cu cruditati ce se gasesc acolo. A avea parte de liniste si a avea puterea de a medita. In salbaticie vei vedea ca viata este mult mai simpla. Practic existenta se reduce la cateva lucruri.
    3. Unul din principalii factori a aparitiei celor mai crunte boli este STRESUL. Viata aglomerata, rutina zilnica, poluarea din marile orase, alimentatia bazata pe planta modificate genetic sau animale sau peste injectat cu hormoni, Codex Alimentarius, E-uri, Initium si altele.
    4. CARNEA TREBUIE SCOASA DIN ALIMENTATIE.
    5. Trebuie avuta multa credinta in Hristos Dumnezeu in Treime slavit. Nu este X primul care moare si nici ultimul. Au murit miliardari, oameni putred de bogati. Au murit si oameni saraci. In razboaie, in trecut, astazi si pe viitor oamenii mor ca mustele. Zilnic vedem cazuri de oameni care mor in accidente, fie de boli, fie pur si simplu dintr-un infarct, sau ca-i crapa ficatul in el, dintr-un stop cardiac sau pur si simplu ca-i plezneste o vena in cap.

    Ce au toti acestia in comun? Faptul ca mor si o fac o singura data.
    Ce lasa in urma? Amintirea sa si ordinea in lucrurile pamantesti ce raman apropiatiilor, familiei.
    Ce iau cu ei ? Credinta (daca a avut-o), faptele si toate amintirile din scurta viata materiala.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  17. Lucian N. said, on februarie 3, 2015 at 10:58 am

    Bunul Dumnezeu sa-ti ajute si sa-ti dea sanatate, frate Vasile! Fara zahar, fara carne – si mergi neaparat la mormantul Parintelui Justin, la Parintele Ilie Lacatusu si la Aiud.

    Apreciază

    • florina said, on februarie 3, 2015 at 1:20 pm

      Fie voia Domnului!
      Sa ne amintim :
      „În vremea aceea, trecând Iisus, a văzut un om orb din naştere. Şi ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, cine a păcătuit, acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb? Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.

      Lucrarile lui Dumnezeu sunt mari, in fratele Vasile si in noi. Este vremea faptelor.

      Frate Vasile, sa te intareasca Dumnezeu sa treci prin aceasta grea incercare. Off, grea raspundere ai… Deschizi o cale….

      Subscriu Pr. Alexandru si cu ajutorul Sfintilor Parintilor nostri am sa citesc Paraclisul Maicii Domnului in fiecare zi, pana ce fratele Vasile se va insanatosi.
      Haideti fratilor sa aratam puterea rugaciunii!

      Doamne ajuta!

      Apreciază

  18. Mircea said, on februarie 3, 2015 at 11:26 am

    Frate Vasile nu lua biopsie si nu te opera si mergi la mama Ana la Sabasa si te faci bine .O cunosc personal si m-am tratat la dansa.E om a lui Dumnezeu.Ai tel dansei la sfarsitul reportajului si gasesti multe info pe net.
    http://www.formula-as.ro/2010/946/mica-enciclopedie-as-27/reportaj-pe-urmele-unui-reportaj-mama-ana-din-sabasa-13150

    Apreciază

  19. fr.ilie said, on februarie 3, 2015 at 1:55 pm

    Frate Vasile vrei sa mergem in Sfantul Munte ? Poate face Maica Domnului Pantanasa o Minune si cu fratia ta ! fr.ilie

    Apreciat de 1 persoană

    • Valentin said, on februarie 3, 2015 at 5:40 pm

      Maica Domnului face minuni pentru cei încercați de boală care vin la ea cu smerenie să ceară ajutor.

      Apreciază

  20. Radu said, on februarie 3, 2015 at 3:41 pm

    Cand am citit titlul am crezut ca nu vad bine eu. E destul de grav dar trebuie sa faci tot ce iti sta in putere sa scapi de treaba asta. Poate este doar o incercare de la Dumnezeu cine stie…

    Mai ai de trait trebuie sa continui ce ai inceput sa duci la sfarsit. Website-ul dvs. si nu numai asta cine il va administra sa nu cumva sa pice pe maini gresite multi oameni de aici se informeaza si de aici au inceput sa afle adevarul in legatura cu multe lucruri.

    Am sa ma rog pentru tine sa iti dea Dumnezeu sanatate si sa iti revii repede.
    Sper ca si ceilalti vor face la fel si sa auzim in scurt timp vesti bune in legatura cu sanatatea dumneavoastra !

    Dumnezeu sa te iti dea sanatate si sa te pomeneasca in Imparatia Lui !

    Apreciază

  21. Flavian said, on februarie 3, 2015 at 3:48 pm

    Am rasfoit mai sus, foarte multe sfaturi… Sper sa nu te ingreuiez mai mult daca spun si eu ca biopsia mai mult zgandara tumoarea si daca e maligna, nu e bine deloc. Spre exemplu, Mama Ana, batrana din Borca Sabasa, care l-a tratat sipe Parintele Justin in tinerete si dupa aceea, are niste plasturi pe care ii asezi pe locul acela, dar cere categoric: fara operatie. Repet, nu stiu daca sfatul meu e bun… sanatate de la Bunul Dumnezeu!

    Apreciază

  22. Anonim said, on februarie 3, 2015 at 4:29 pm

    La Dumnezeu nimic nu este cu neputinta.
    Dumnezeu sa va ajute sa treceti si peste aceasta incercare.
    Suntem alaturi de dumneavoastra.
    Maica Domnului, Parintele Arsenie Boca, Sfantul Nectarie sa va ajute si sa va intareasca credinta.

    Apreciază

  23. Gabriel said, on februarie 3, 2015 at 6:43 pm

    Domnul meu, Degetul Lui Dumnezeu Iisus Hristos să te atingă… Acatistul Sfintei Icoane Pantanassa şi avem în Bucureşti Icoana Maicii Domnului Fecioara Maria Pantanassa vindecătoarea de cancer la Biserica Rusă, la Biserica centrului de tratament din Pipera spre Ştefăneşti, la Biserica Apărătorii Patriei 1, Icoana Pantanassa Făcătoare de Minuni şi mir de la ea, Sfântul Maslu Vineri… Acatiste citite şi moaşte sărutate ale Sfinţilor Doctori de arginţi cum sunt Sfântul Nectarie de la Eghina (poate dacă poţi o excursie la Eghina dacă nu marţi dimineaţă la Mânăstirea Radu Vodă, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, Sfântul Dimitrie Basarabov, Sfânta Cuvioasă Paraschiva, Sfinţii Doctori Cozma şi Damian şi bine-nţeles Sfântul tău Ocrotitor Marele Vasile. Credinţă, iubire, pace, linişte, spovedanie, împărtăşanie, fapte bune, schimbă ceva în viaţa ta, promite şi fă un proiect în slujba bisericii ortodoxe, pictează o Icoană pentru o Biserică săracă unde sunt icoane din carton sau ce te Luminează Dumnezeu să faci. Renunţă la ceva… şi strigă tare către Dumnezeu. Te rog să nu-mi mulţumeşti pentru puţinele sfaturi şi nici să nu mă critici, deci mă iartă pentru îndrăzneală. Sănătate şi tot ce-i bun. Doamne Ajută. Slavă Sfintei Treimi.

    Apreciază

  24. curelusa said, on februarie 3, 2015 at 7:43 pm

    sa-mi fie iertata familiaritatea, dar voi spune ce simt: fii tare, fratioare; eu daca as fi barbat, as incerca sa ajung la Sfantul Munte cat mai repede

    Apreciază

    • maria said, on februarie 7, 2015 at 1:33 am

      curelusa
      Sfantul Munte poate fi si in casa noastra….

      1 Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori!

      2 Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui!

      DECI ZIUA SI NOAPTEA SA CUGETAM LA LEGILE LUI DUMNEZEU SI VA AVEA EL GRIJA DE NOI

      Apreciază

  25. blue said, on februarie 3, 2015 at 7:43 pm

    Doamne ajută!
    Să-ţi dea Dumnezeu sănătate, să duci la capăt ce ai început, căci e cu folos! Căt timp se mai ajută şi alţii din ceea ce facem, ne mai îndură Domnul pe pământ, nu deznădăjdui. Am trecut pe lângă moarte de atâtea ori, încât îmi dau seama că orice sfat sau cuvinte frumoase sunt de prisos dacă nu-s pe Voia Domnului.
    Am un coleg operat la Cluj acum doi ani, care se simte foarte bine, dacă vrei mă interesez de numele şi datele de contact ale doctorului, n-a costat o avere, am pus noi, cu toţii, mână de la mână, că avea omul şi copil mic acasă. Cancerul nu e boală, e doar manifestarea fizică a unei întoarceri sufleteşti. Iar tumorile, în cele mai multe cazuri, sunt benigne. Alege cu grijă, să ai pace în suflet… şi nu uita că şi sufletul măicuţei tale e alături de tine.
    Ca dealtfel noi toţi.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 3, 2015 at 7:52 pm

      Sa va rasplateasca bunul Dumnezeu inmiit tuturor!

      Apreciază

      • maria said, on februarie 7, 2015 at 11:00 pm

        Frarte Vasile,vad ca nu ai dat drumul la comentariu….daca am gresit cu ceva cer iertare si ptr supararea care ti-am adus-o Dumnezeu sa-ti compenseze si sa-ti aduca vindecare…

        Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 9, 2015 at 12:03 pm

      blue

      Doamne ajuta!

      Multumesc mult si tie pentru cuvintele de imbarbatare.

      Iertare ca te intreb aici, dar e ultimul tau comentariu.

      Poti te rog traduce?

      Children Describe Satanic Ritual Abuse and Sacrifice (video)

      http://vigilantcitizen.com/latestnews/children-describe-satanic-ritual-abuse-sacrifice-video/?utm_source=wysija&utm_medium=email&utm_campaign=video+Email

      Apreciază

      • blue said, on februarie 10, 2015 at 1:12 am

        Da, am văzut….
        O să rezolv mâine.
        Doamne ajută şi sănătate multă.

        Apreciază

      • blue said, on februarie 10, 2015 at 5:07 pm

        Copii care descriu abuzuri şi sacrificii ritualice satanice (video)

        Un videoclip postat pe YouTube prezintă doi copii mici care descriu detaliile îngrozitoare ale unor abuzuri şi sacrificii de copii satanice ritualice la care au fost martori oculari.

        Într-un videoclip profund tulburător postat on-line, un băiat în vârstă de 8 ani și sora lui de 9 ani descriu ororile pe care au fost obligați să le îndure din mâinile tatălui lor britanic care este liderul unui cult de abuzuri sexual-ritualice din nordul Londrei. Împreună cu oribile şi înspăimântătoare detalii, copiii de fapt numesc oameni și organizații specifice care colaborează cu cercul satanic. Acesta este:

        Ca de obicei, unii oameni au susținut că videoclipurile sunt „false” și că copiii au fost „învăţaţi”. Nu trebuie să fii un expert pentru a observa că copiii prezintă semne şi indicii de onestitate (observați mimica de reală groază a fetei de la minutul 2:18, când băiatul vorbește despre „tata”). Relevant, fapte importante ies la suprafaţă despre mediul toxic copiilor.

        Acest caz este rezultatul confesiunii unui băiat în vârstă de 8 ani și a sorei lui de 9 ani care mărturisesc în sfârșit abuzul suferit de ei din partea tatălui lor britanic care este liderul unui cult de abuzuri sexuale ritualice din nordul Londrei. Mama rusoaică a avut un trecut plin de violență în familie din partea lui, care a inclus cinci apeluri la poliţie și trei rapoarte. Ea a observat multe semne de nefericire, boală și stres la copiii ei, dar numai atunci când şi-a petrecut vacanţa în luna august cu ei a aflat despre cele mai chinuitoare detalii ale motivului.
        Cu toate acestea, la șase zile după raportarea crimelor la poliţia din Barnet, pe data de 5 septembrie 2014, copiii au fost luaţi în „custodie de protecție” și, ulterior, daţi la doi asistenți maternali diferiţi. Examenele medicale inițiate de poliție au confirmat cicatrici în zona rectului ambilor copii. Auzul băiatului este afectat din cauza loviturilor tatălui și strigătelor excesive. Două săptămâni mai târziu, poliția i-a spus mamei că copiii au retractat acuzațiile și că ancheta a fost închisă. Explicația a fost că cei doi copii au fabricat povestea după filmul „Masca lui Zorro”.

        Întregul sistem britanic de îngrijire a copilului este grav compromis și reflectă starea de spirit a elitei oculte din întreaga lume. În articolul meu din 2012 cu prilejul ceremoniilor olimpice de la Londra, am explicat cum o întreagă parte a ceremoniilor au „sărbătorit” simbolic abuzul de copii de către organizațiile de atletism de elită.Pe măsură ce se sărbătorea Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) și Marele Spital de pe Strada Ormond (GOSH), am văzut copii îngroziți în paturi de spital, în timp ce tema Exorcistul se juca în fundal.

        O fetiţă ridicată în aer de către un gigantic Lord Voldemort.

        Sărbătoarea s-a încheiat cu un copil gigant înfiorător.

        Reprezintă fruntea secţionată a bebeluşului divizarea personalităţii sale datorită abuzurilor?
        Pe scurt, nu numai că aceste abuzuri au loc la cele mai înalte niveluri ale societății și rămân nepedepsite – dar sunt şi sărbătorite de fapt. Este timpul pentru a arăta lumii această cultură canceroasă.

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 10, 2015 at 5:17 pm

        blue

        Multumesc mult.

        Apreciază

  26. lidia said, on februarie 3, 2015 at 7:54 pm

    Scriu pe tel si mi-e f greu.Spun decat atat:Acoperamantul Maicutei sa fie asupra ta!Pentru rugaciunile Duhovnicului tau ale tale si ale celor ce se vor ruga pt tine, Ea iti va arata ce sa faci.Iti spune una care a trecut prin multe.Cei drept si tu ai trecut.Fiecare cu crucea lui.CURAJ!!!In boli suntem cercetati de Dumnezeu.Faca-se voia Lui!

    Apreciază

  27. taty said, on februarie 3, 2015 at 9:17 pm

    Salutare frate! Urmaresc de ceva vreme blogul tau si iti sunt recunoscatoare pentru ca ai reusit sa ma trezesti la realitate , desi am motive sa cred ca e prea tarziu dar cel putin nu voi trai oarba. Tu si sora mea m-ati adus inapoi ”acasa” . De obicei eu nu comentez , neavand prea multe de spus, acum insa vreau sa iti scriu poate gasesti ceva util in ceea ce-ti voi scrie. Cu 3 ani in urma am procurat cartea ” Vindecarea tuturor formelor de cancerl”(Hulda Clark) , pentru ca m-a impresionat si considerando a fi utila in biblioteca mea fara sa ma gandesc ca voi avea nevoie de ea. Insa peste un an mamei i-au depistat hepatita C ,i-au zis ca ficatul e marit si trebuie sa faca ceva. Si ea a facut dar nu ce au zis ei ci ceea ce era scris in carte, si cand a fost sa faca analizele, medicii din Italia s-au mirat ca avea ficatul normal cu o asa boala. Tot in aceeasi perioada m-am simtit si eu atat de rau , nu puteam sta in picioare de rau ce imi era si aveam peste 100 de batai de inima pe minut , am ajuns chiar si la120, si desi medicii au zis ca a fost o infectie foarte mare totusi eu nu am urmat tratamentul. Am riscat , dar acest risc m-a convins inca odata de puterea Domnului, m-au ajutat rugaciunile mamei care citea cate 4 acatiste pe zi si a surorilor mele cu copii au citit acatiste impreuna. La 1000 de km distanta de ele am simtit mana Domnului cum m-a usurat . Ar fi bine daca ai procura cartea si iti mai recomand ” Nu hrani cancerul” de dr. Pavel Chirila.Din ceea ce stiu pana acum cancerul nu e altceva decad o ingramaditura de paraziti, virusi sau ciuperci. Stiu ca daca vei porni o cautare asa cum stii sa o faci vei gasi metode si oameni chiar si aici in Romania care te pot ajuta. Depinde cat de motivat esti sa continui sau sa lasi bratele in jos si sa te dai pe mana bisturiului, bisturiul ajuta dar in foarte putine cazuri. Pana la urma este voia Domnului si el stie mai bine calea , dar te rog inceraca sa lupti pentru noi si vei descoperi si voia Domnului pe parcurs. Mai stiu ca este foarte important sa mancam multe verdeturi in stare cruda , numai ele sunt capabile sa imbogateasca sangele, vine primavara degrab iese pelinul , leurda, papadiile, urzicile si combinate cu diferite seminte si condimente te pot ajuta real. Mai stiu ca un oarecare om din Rusia s-a vindecat de cancer prin alergat , si chiar asa se intitula reportajul ca” a reusit sa fuga de cancer” caci sangele circula si se imbogateste cu oxigen, iar oxigenul este indizerabil totur formelor de paraziti (te rog mult sa nu o iei drept ofensa, orice boala de fapt e un aglomerat de anumiti microbi sau ciuperci sau virusi) Si inca ceva aloea si mai ales cea barbadensis , s-a facut cercetari cu ea si s-a demonstrat ca poate lupta cu toate formele de cancer, usturoiul de preferat cel autohton si multe altele doar sa vrei. Eu am sa caut linkurile si le voi pune in comentarii. Din cate stiu pana acum daca e maligna sau benigna se poate afla inainte de operatie , se poate sa ma insel , dar tu totusi cauta si vei afla multe persoane care s-au vindecat de diferite boli inclusiv cancer prin metode naturiste. Si cel mai important rugaciunea, acatistul catrea Maicuta Domnului Pantanassa! Doamne ajuta !

    Apreciază

  28. alexandru said, on februarie 3, 2015 at 9:27 pm

    Saccsiv, sa te ajute Bunul Dumnezeu sa fie totul bine si sa dispara tumoarea!
    iti dau o idee , aceea de a te duce la sfMaslu la Manast. Radu Voda care se afla la pasajul Marasesti, moastele Sf Nectarie se afla acolo, in bis aceasta minunata.
    Incearca si nu o sa mai ai nevoie de niciun dr..aapeleaza la Dumnezeu care este adevaratul doctor a toate. Doamne ajuta! Ma gandesc oare nu pierzi timp mult prin a te ocupa mereu de site? Poate ar fi fost un timp mai pretios pt altceva?! E bn sa informezi, dar parca nu mai e timp de a sta si scrie..DDumnezeu sa te lumineze!

    Apreciază

  29. vasilica said, on februarie 3, 2015 at 11:05 pm

    Dumnezeu si Maica Domnului sa-ti dea sanatate frate…

    Apreciază

  30. Ali said, on februarie 3, 2015 at 11:59 pm

    Imi pare foarte rau! Sper sa te vindeci, este posibil. Ma voi ruga pentru tine. Ai daruit multa cunoastere prin acest blog si este important sa continue, dar nu oricum, ci cu tine. Stiu ca esti impotriva intalnirilor cititorilor blogului, insa in astfel de momente imi pare rau ca nu ne-am cunoscut si in realitate cu totii.
    .
    Cred ca operatia este o idee buna, insa sa fie neaparat cineva apropiat tot timpul cu tine in spital.

    Apreciază

  31. Florentina said, on februarie 4, 2015 at 12:23 am

    Sa te intareasca bunul Dumnezeu, Maica Domnului si toti Sfintii! Sa iti dea liniste sufleteasca si vindecare! Te vom pomeni atat la maslu, cat si la Sfanta Liturghie si sa ai nadejde, caci te va ajuta Domnul.

    Apreciază

  32. Anonim said, on februarie 4, 2015 at 10:04 am

    Citirea zilnica (macar o vreme – 40 zile etc sau pana la vindecare), a acatistului/paraclisului Maicii Domnului Pantanassa ajuta la vindecarea cancerului si a unor boli incurabile etc. De asemenea si citirea ac. Sf Nectarie de Eghina s.a. Mai ajuta si gustarea (pe nemancate, dimineata) din cate putina agheasma si cate putin ulei din candela Sf Nectarie (se poate obtine si de la man. Radu-Voda din Bucuresti). Copii ale icoanei MD Pantanassa din Sf M-te Athos mai se afla si la bis. Sf Gh Nou – Km0 din Bucuresti, cat si la man. Frasinei din jud. Valcea (la bisericuta ‘din vale’ unde au voie si femeile, ca la man. ‘de sus’ din munte e interzis accesul femeilor). PS: poate ca ar fi mai bine sa incercati sa luati o pauza cu blogul, net-ul, tv-ul etc (macar un timp) si sa cititi mai multe rugaciuni (acatiste, paraclise etc), carti duhovnicesti (despre minunile unor Sfinti/Sfinte etc), sa participati la slujbe (Sf Liturghie, Masluri – as recomanda la man. Frasinei, dar si la orice bis./man. crestin-ortodoxa din Bucuresti sau/si din tara). Spovedania gr-la mai ajuta (recomand tot la Frasinei sau la pr. Irineu Curtescu de la man. Ponoare, dar mai sunt si alti duhovnici buni). Daca puteti, mergeti si in vreun pelerinaj in Grecia (la Sfintii: Nectarie, Ioan Rusul, David ‘Batranul’ din Evvia, M Mc Efrem Cel Nou din Nea Makri, Attica, Sf Spiridon din Corfu etc). Rugati-va si luati-va agheasma si uleiuri sfintite din candelele de la bisericile respective (din Grecia). s.a.m.d.

    Apreciază

  33. Anonim said, on februarie 4, 2015 at 10:43 am

    Cateva recomandari de materiale duhovnicesti relevante:
    Cuviosul David „Bătrânul” – „Copilul” Înaintemergătorului, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2006 (paginile despre minunile Sf Cv David sunt mai relevante).
    Viaţa, minunile şi acatistul Cuviosului David din Evvia, Editura Areopag Bucuresti, 2012
    http://www.lumeacredintei.com/ortodoxie-si-traire/minunile-sfantului-nectarie/
    http://www.lumeacredintei.com/reviste/lumea-monahilor/lumea-monahilor-nr-80-februarie-2014/intalnire-cu-un-taximetrist-sau-cum-se-arata-pe-negandite-sfantul-nectarie-de-parintele-ierotheos-androutsopoulos/
    [Întâlnire cu un taximetrist sau cum se arată pe negândite Sfântul Nectarie – de Părintele Ierótheos Androutsópoulos | Lumea Credinței]
    http://www.lumeacredintei.com/reviste/lumea-credintei/lumea-credintei-nr-122-septembrie-2013/cancerul-o-calatorie-prin-urechile-acului-xii/
    [Cautare in/pe website-ul revistei dupa: ‘cum m-am vindecat de cancer’: http://www.lumeacredintei.com/?s=cum+m-am+vindecat+de+cancer%5D
    Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pantanassa” de la Vatopedi
    FEB 8 _Publicat de Laurențiu Dumitru
    Minuni
    Prezentăm câteva minuni săvârşite de icoana Maicii Domnului Pantanassa culese din bogata arhivă a Mănăstirii Vatopedi.
    • La Centru Oncologic Infantil din Moscova era internat un băieţel de 8 ani pe nume Mihail Iacunin din oraşul Toliati, suferind de cancer la ochi. La capul patului său, în stânga, se afla o iconiţă de hârtie a Maicii Domnului, copie a icoanei Pantanassa. Pe data de 11.11.1991, mama băiatului, care stătea alături şi se ruga Maicii Domnului pentru vindecarea băiatului împreună cu o prietenă pe nume Claudia Ohartina, a văzut cum din icoană ies raze de lumină. Peste câteva zile însă, în timpul nopţii, mama băiatului a constatat cu durere că inima lui Mihail încetase să mai bată. A alergat după infirmieră. Întorcându-se împreună, în timp ce pe culoar şi în salon era întuneric, au văzut cum din icoană două raze de lumină se îndreaptă către trupul copilului mort. Îndată inima băiatului a început din nou să bată. Acest caz a determinat Patriarhia Moscovei să invite o delegaţie vatopedină, în frunte cu Arhimandritul Efrem, pentru a aduce la Moscova două copii ale icoanei Pantanassa (la dimensiunile celor aduse în România). Recent o nouă copie a fost dusă la Mănăstirea Valaam, cu două luni înainte de pelerinajul icoanelor Pantanassa în România.
    • Natalia Galiţ Gherknevna, din Orsk, regiunea Orenburg, avea cancer la piept. După citirea timp de 40 de zile a Acatistului Pantanassei s-a vindecat (29.1.2000).
    • Liudmila avea cancer la colon de gradul 4 şi tumori canceroase la uter şi ficat. După operaţie medicii i-au acordat doar două săptămâni de viaţă. Muribunda a început să se roage fierbinte şi să cânte Acatistul Maicii Domnului în faţa icoanei Pantanassa. Acum, după trei ani de zile, Liudmila trăieşte şi îi dă slavă Atotîmpărătesei pentru minune (Moscova, februarie 2000).
    • Valentina, din oraşul Orel avea tumoră malignă. Medicii nu o puteau ajuta. A început să citească Acatistul Atotîmpărătesei. În scurt timp tumora a dispărut (20.3.2000).
    • Lidia, din Munţii Altai, avea cancer la stomac. I s-a extirpat o porţiune bolnavă însă cancerul s-a extins. A început să citească Acatistul şi să bea zilnic puţină aghiazmă sfinţită în timpul Paraclisului săvârşit la biserica Tuturor Sfinţilor. Metastaza a încetat. Acum este vie şi sănătoasă (mai 2000).
    • Olga Axenova are o soră la Nijni Novgorod care suferea de cancer gastric. Medicii au propus-o pentru operaţie. A început să se roage citind Acatistul Atotîmpărătesei şi la scurtă vreme s-a vindecat (27.9.2000)
    • Arhidiaconul Serghie Reinhardt din oraşul belgian Silly prezenta cancer în metastază care atacase câteva organe interne. A trimis o scrisoare la biserica Tuturor sfinţilor din Moscova unde se află copia icoanei Pantanassa, cerând să i se facă rugăciuni. După puţin timp starea sănătăţii s-a ameliorat, iar în câteva luni s-a vindecat complet (14.1.2001).
    Sursa: http://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/02/08/icoana-facatoare-de-minuni-a-Maicii-Domnului-Pantanassa-de-la-vatopedi/
    [Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pantanassa” de la Vatopedi | Sfântul Munte Athos]
    PS: alte copii ale icoanei Maicii Domnului Pantanassa mai sunt in Romania si la man. Frasinei, Lupsa, Ramet, Turnu Rosu, cat si la bis. Sf. Gh. Nou – Km0 din Bucuresti. Mai sunt si in Rusia reproduceri/copii (la care se petrec/intampla multe minuni, printre care a fost relatata si invierea unui copil mort), ale acestei icoane miraculoase, donate de staretul Efrem Vatopedinul (din Sf Munte Athos, man. Vatoped).
    „Într-o zi, o femeie de 40 de ani a intrat în Sfânta Mitropolie, alergând prin biserică şi plângând în hohote. Un preot slujitor care se afla atunci în biserică a întrebat-o ce are. Aceasta i-a spus că a făcut sinuzită, dar, neavând timp să se trateze, s-a pomenit cu dureri grozave de cap şi apoi i s-a umflat tot capul. Mergând în cele din urmă la medic, acesta i-a spus că tot creierul este acoperit cu puroi şi că trebuie să-i facă operaţie foarte grea, dar că ea nu va rezista la această operaţie, şi de aceea să aştepte moartea.
    Preotul a întrebat-o dacă [avea credinţă] crede în Dumnezeu, iar ea a spus că da, dar la biserică vine rar, având serviciu, copii şi sărăcie mare. Atunci, el i-a făcut pomelnic şi a dus-o la Cuvioasa, unde s-a închinat. Preotul povesteşte că peste trei luni a întâlnit-o pe stradă, sănătoasă şi voioasă. Femeia i-a spus atunci slujitorului Domnului că „la vreo trei săptămâni după ce am dat pomelnicul, a început să-mi curgă puroi din nas şi a curs mult timp. S-a scurs toată infecţia de pe creier şi m-am făcut sănătoasă“.
    Odată, a venit de la Bucureşti o doamnă, aducând în dar Sfintei Parascheva un covor persan, mare şi frumos. Preotul care era la racla Cuvioasei a întrebat-o ce înseamnă acest dar. Dânsa i-a povestit că soţul ei, bărbat de 45 de ani, s-a îmbolnăvit şi, cu tot progresul medicinii, doctorii nu găseau leac la boala lui, spunându-i să se pregătească de moarte, că are [avea] cancer. Dar, într-o zi, a venit la ei acasă un prieten care le-a spus că pleacă la Iaşi, sfătuindu-i să-i dea bani şi pomelnic să îl ducă el la Sfânta Parascheva. Peste două luni, bărbatul s-a făcut sănătos fără nici un tratament şi, drept mulţumire, soţia sa, personal, a adus acest covor la Sfânta Parascheva.”
    Sursa: http://ziarullumina.ro/documentar/minunile-sfintei-cuvioase-parascheva-daca-vrei-sa-fie-sanatos-copilul-tau-sa-vii-la-mine
    [Minunile Sfintei Cuvioase Parascheva / „Dacă vrei să fie sănătos copilul tău, să vii la mine!“ | Ziarul Lumina]
    22.01.2014
    La Sf.Nectarie m-am rugat foarte mult si ma rog si a facut minuni si pentru mine. De fiecare data cand am cerut mi-a dat ceea ce am dorit. Daca aveam nevoie de un raspuns de la cineva, ma rugam si il primeam. Astept in continuare ceea ce imi doresc din suflet chiar daca sunt momente de neincredere si deznadejde . Am cerut intr- o seara sa mi se intample ceva a doua zi si l-am rugat foarte mult spunandu-i ca nu am timp sa ma rog mai mult deoarece a doua zi trebuia sa se intample si nu aveam timp mai mult la dispozitie si ….s-a intamplat. I-am cerut mai multe si mi s-au dat. Astept in continuare niste rezolvari. Citesc zilnic Acatistul de aproape 2 luni si merg la moastele sale mereu. Aproape zilnic. Mari
    Sursa: http://www.eviasieghina.ro/Minuni3.html

    Apreciază

  34. Anonim said, on februarie 4, 2015 at 12:14 pm

    ‘Multe minuni se fac si cu asa numita ‘apa sfintita’, adica, cu apa care a izvorat atunci cand Cuviosul David, acum mai bine de patru sute de ani, a lovit cu toiagul sau radacina unui copac, dovedind pentru inca o data ca “toate sunt cu putinta celui ce crede”. Multe boli ale pielii, eczeme etc, si chiar si tumori canceroase s-au vindecat [au fost vindecate] prin stropirea cu aceasta ‘apa sfintita’. Multe femei credincioase din satele aflate in preajma manastirii, precum si alte inchinatoare iau ‘apa sfintita’ si o pun cu credinta in aluat, atunci cand fac prescuri sau paine, si el creste fara maia sau drojdie.
    Asemanatoare este si minunea care s-a petrecut la brutaria ginerelui lui Gheorghe Sterghiu din localitatea Limni – Eubeea [Evvia]. Intr-o zi din luna ianuarie 1993, asa cum ei insisi au povestit, au uitat sa opreasca maia pentru painea ce urma sa o faca [prepare]. Cand si-a dat seama de aceasta era deja foarte tarziu. Daca ar fi plamadit din nou nu ar fi apucat sa scoata paine in dimineata aceea. Atunci si-au amintit de minunea pe care o face Cuviosul David cu ‘apa sfintita’ atunci cand se fac prescuri sau paine. Au luat sticluta cu ‘apa sfintita’ ce o aveau in casa, si-au facut cruce, au pus ‘agheasma’ in aluat, s-au rugat Cuviosului David si, o, minune!, framantatura a inceput sa creasca. Painile coapte in acea zi au fost cele mai frumoase si mai gustoase paini care au iesit vreodata la brutaria lor. Brutarul mai spunea ca a doua zi clientii ii cereau din painile facute cu o zi inainte [cu aluatul framantat cu ‘agheasma’ Cuviosului David], iar nu din cele proaspete, marturisind ca nu au mancat niciodata o paine atat de buna.’ ***
    ‘Despre aceasta ‘apa sfintita’ [din izvorul Cuviosului David din Evvia] marturiseste si Sofia Kissa din Australia [din diaspora greceasca de acolo] in scrisoarea sa trimisa la manastire, in care scrie: “…Cu multa emotie am primit pachetul dvs cu binecuvantarile pe care vi le-am cerut sa mi le trimiteti: untdelemn din candela Cuviosului David si din cea de la mormantul Staretului Iacov [Tsalikis], iconitele si ‘apa sfintita’. Dupa ce le-am sarutat am cerut binecuvantarea Cuviosului David si a Staretului Iacov si i-am rugat sa mijloceasca pentru mantuirea sufletelor noastre.
    Iar ‘apa sfintita’ cu puterea ei minunata a facut sa creasca aluatul unei femei care voia sa faca prescuri. ”Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai”… Binecuvantati”.’
    (Cuviosul David „Bătrânul” – „Copilul” Înaintemergătorului, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2006, pg. 201-203)
    PS: In curtea manastirii Cuviosului David din insula Evvia sunt 2 fantani/cismele cu apa si probabil ca este vorba de apa binecuvantata/’sfintita’, vindecatoare/miraculoasa, de la una dintre ele (sau de la ambele). Una din fantani se afla (cum se intra pe ‘prispa’/veranda) in cladirea anexa (corpul de chilii, trapeza etc) de langa biserica (pe partea dreapta, paralela cu biserica, in sensul mergerii dinspre poarta de intrare spre biserica, aprox. in drept cu intrarea in bis). Cealalta fantana se afla in curte, in spatele bisericii, cam in dreptul (unui colt al) Sf Altar si in fata turnului clopotnita etc, pe partea stanga (e vizibila imediat de la intrarea in curtea manastirii, in spatiul/’rondul’ dintre un corp de chilii si biserica). Personal, pe acestea 2 le stiu (una dintre ele cu apa captata din izvorul aparut prin minunea Cuv David in timpul vietii lui sfinte si ramas/pastrat (nesecat) pana azi, izvorand incontinuu apa tamaduitoare), nu cunosc (inca) daca e posibil sa existe mai mult de cele 2.

    Apreciază

  35. Un frate mai mic said, on februarie 4, 2015 at 12:22 pm

    Dumnezeu sa te ajute sa treci peste aceasta incercare, care nu este altceva decat un examen pentru probarea credintei. Odată la un timp, Dumnezeu ne trimite o incercare mai mare, tocmai pentru a „reveni” cu picioarele pe pamant și a vedea defapt care este starea noastra duhovnicească. Omul de multe ori are impresia ca a ajuns la un anumit nivel de credinta și prin incercari de acest fel, Dumnezeu nu face altceva decat ne arata starea reala. Omul la incercari mai mari, iese din starea de amagire si se vede asa cum este. Eu am trecut printr-o incercare de acest fel (cancer la gat). Ce a fost mai grav este ca desi mergeam la Biserica, la Manastiri, aveam duhovnic, posteam…, cand a venit aceasta incercare am cedat psihic și mi-am dat seama ca nu sunt atat de intarit in credinta pe cat ma credeam. Este mult de povestit. Rezolvarea am gasit-o la manastirea Frasinei, acolo unde recomanda cineva mai sus sa mergi. Am intalnit acolo doi parinti imbunatatiti (pr. Ioanitie și pr. Damian), care m-au ajutat nu numai sa trec peste starea de deznadejde (ganduri de sinucidere…), dar in 8 luni de zile m-am vindecat fara operatie. Recomand aceasta Manastire cu Har și acesti parinti cu adevarat traitori, care au o blandete si o dragoste ce nu am mai intalnit. Fiecare acum iti da sfaturi sau iși spun parearea, dar sunt sigur ca din dragoste si grija fata de aproapele, și mai ales dintr-o experienta personala asa cum este cazul meu. Daca nu poti ajunge la manastirea Frasinei poti sa trimiti o scrisoare cu un pomelnic pe adresa manastirii și destinata unuia din cei doi parinti. Nu o sa ramai dezamagit. Sunt foarte multi care s-au vindecat de cancer, leucemie, paralizie, duhuri necurate ( parintii din manastirea Frasinei sunt recunoscuti pt. darul acesta de a scoate diavolii… ) . Iarta-ma de indrazneala, dar vine dintr-o dragoste frateasca și dintr-o mare apreciere pe care ti-o port in aceasta lucrare de marturisire și de jertfa pe care o depui. Mantuitorul sa-ti rasplateasca toate… cu ce mai de pret comoare, adica mantuirea. Un frate mai mic

    Apreciază

  36. Anonim said, on februarie 4, 2015 at 12:47 pm

    La manastirea Panagia Malevi din Peloponez, Grecia, este o alta icoana a Maicii Domnului izvoratoare de mir vindecator. Maicile de acolo aduna acel mir pe mici bucatele de vata/bumbac si le impart sau trimit credinciosilor bolnavi care le solicita (personal sau prin scrisori), sfatuind sa fie inghitite cate putin cu agheasma pt. vindecare. Au publicat si niste carti despre minunile Maicii Domnului de la Malevi (inclusiv una in engleza), dar deocamdata nu a fost vreuna tradusa in romana (sau poate inca n-am aflat eu), ci doar circula pe net unele fragmente traduse. Personal am aflat de o vindecare miraculoasa de la o d-na cipriota care mi-a povestit pe scurt, emotionata si cu lacrimi in ochi, ca s-a trezit vindecata de o boala grava la stomac (anterior neputand fi tratata cu succes de medici in ciuda multor cheltuieli), dupa ce a inghitit o bucatica de material impregnat/imbibat cu acel mir izvorat de la sfanta icoana din man. Malevi (mirul respectiv ii fusese adus/oferit de o cunostinta care fusese acolo in pelerinaj). Insa mai sunt si exceptii, fiindca am mai intalnit si o familie de greci care desi aplicasera si acel ‘tratament’ fiului lor in varsta de 17 ani, bolnav de leucemie, nu s-a dovedit miraculos/eficace in acel caz si tanarul nu a fost vindecat, ci a murit pana la urma (cu toate tratamentele medicale si spitalizare indelungata etc). Probabil si in functie de credinta fiecaruia (si de alti factoti determinanti/decisivi – poate unele pacate ascunse ramase/uitate nemarturisite/nespovedite/nedezlegate ale bolnavului sau ale parintilor/stramosilor sai, ori poate ca doar un anumit nr de zile are fiecare de trait etc – stie numai Dumnezeu).

    Apreciază

  37. GabiM. said, on februarie 4, 2015 at 1:29 pm

    Sanatate si mantuire sa iti dea Domnul,frate Vasile! Ma rog pentru tine de ani buni,cam de cand ai blogul acesta,deoarece te stiu si te-am citit si pe blogul vechi…Fii tare si roaga-te mult,asa cum stiu ca faci,Dumnezeu nu te va lasa! Un singur lucru imi pare rau,ca inca nu am reusit sa ne cunoastem,sa ne vedem fata catre fata,asa cum de multe ori am vorbit aici…Poate ca anul acesta va vrea Domnul! Cu sanatate si sa ne auzim cu bine! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  38. Anonim said, on februarie 4, 2015 at 1:37 pm

    Asemanator, la man. Sf Nicolae din satul Sariza, din insula Andros, Grecia, mai este o alta icoana izvoratoare de mir a Maicii Domnului, mir pe care calugarii de acolo il aduna pe vata si-l impart credinciosilor bolnavi sau femeilor ce nu pot naste copii etc. Am citit intr-o carte (tradusa si in romana) scrisa de arhim. grec Teofilact Marinakis, intitulata ‘Icoanele Facatoare de Minuni Ale Maicii Domnului’, despre o minune cu un copil nascut fara esofag, caruia i-a crescut un esofag dupa rugaciuni staruitoare/insistente ale parintilor lui la acea sfanta icoana. Am mai citit (intr-o carte in engleza, de aproape 1000 pagini, intitulata ‘Evlogeite!’ scrisa de Maica Nectaria McLees, despre locuri de pelerinaje din Grecia), de ex., despre o femeie ce apelase la acel ‘tratament miraculos’ pentru a ramane insarcinata, apoi la ramas, iar la nastere pruncul avea in mana acea bucatica de vata impregnata cu mir (pe care mama lui o inghitise inainte de a fi ramas insarcinata). Minunile acelei sfinte icoane sunt multe (le-am exemplificat doar pe acestea cu pruncii), dar nu mai detaliez, ca m-as lungi si mai mult cu scrisul. Slava Domnului, minuni in gr-al sunt nenumarate (tb discernamant/deosebire intre cele reale si false), scrise ori nescrise, si Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai (repet si eu fraza devenita deja cliseu, dar mereu ramasa la fel de actuala/valabila si emotionanta). La acea man. se poate ajunge astfel: avion (din aeroport Henry Coanda/Otopeni) sau autocar (cu 50Euro/dus din autogara Filaret cu Lilian Express etc – detalii plecari pe http://www.autogari.ro) din Bucuresti pana in Atena, iar de acolo din portul Pireu (Piraeus) -mai mult vara- sau/si Rafina (unde se ajunge cu metrou din Pireu etc pana la st. Victoria, apoi din fata parc Aero cu autobuz de Rafina), cu vapor-ferryboat pana in insula Andros, iar din port cu taxi. Recomand vizitarea si a celorlalte manastiri din zona (de pe aceeasi ruta): Zoodochos Pighi (Izvorul Tamaduirii), Panachrantou (sau Panachrantos) cu moaste ale Sf M Mc Pantelimon, Sf/Agia Marina. Costul taxiului e in jur de 125 euro (dus-intors, incluzand si asteptarile, depinde cum se negociaza cu taximetristul), iar calatoria si vizitarea acelor manastiri dureaza cateva ore, drumurile sunt cam intortocheate si abrupte/in panta (si neasfaltate) pe alocuri (mai ales la man. Panachrantou). Ferryboat in insula Andros nu e decat o data pe zi (sau de 2 ori, vara, depinde), asa ca e posibil sa fie necesara cazarea la un hotel (30-35euro) peste noapte (recomandabil in zona portului, de vis-a-vis, ca in dimineata urmatoare doar sa se traverseze soseaua spre a prinde ferryboat-ul pt. Atena). Bilete de ferryboat se pot cumpara tot din zona portului (de la magazine locale sau de la agentiile de tip casutze/cabanutze amplasate pe acolo). Nu stiu daca manastirile din insula greceasca Andros se afla pe lista pelerinajelor ce se organizeaza de obicei din Romania, posibil sa fie, dar personal am preferat pe cont propriu (desi mai avantajos ar fi fost costul in pelerinaj, dar cum n-am gasit pe atunci nici unul, am descins acolo intr-un pelerinaj individual). Am mai intalnit pe acolo si alti romani turisti aflati in vacanta/concediu cu masina personala etc.

    Apreciază

  39. cthoria said, on februarie 4, 2015 at 3:33 pm

    Priveghere vineri 6 februarie ora 22.30 Manastirea Antim in cinstea Sf Partenie
    Vindecatorul de cancer

    SF PARTENIE este un mare Sfant care impreuna cu Sfantul Luca a dus rugaciunile parintelui duhovnic Gheorghe si ale celor din biserica la Bunul Dumnezeu,facand posibila vindecarea mea de cancer pentru care le multumesc din suflet.
    DOAMNE AJUTA!

    Apreciază

  40. mircea.v said, on februarie 4, 2015 at 5:50 pm

    „faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant”.
    Frate Vasile, sant alaturi de tine.
    Daca as fi intr-o situatie asemanatoare nu m-as baza prea mult pe fructe, legume (as incerca si asta doar daca as sti sigur ca nu au chimicale, ca altfel bei suc de chimicale….Unele fructe si legume din magazine, piata, chiar au niste concentratii criminale de astfel de substante nocive) si as merge pe post negru, 10, 20 zile, cat mai mult. Si pauza cu butoanele pe perioada asta. Nu moare nimeni daca nu esti la butoane o luna, sa zicem.

    Am citit la Sfantul Paisie Aghioritul ca atunci cand ne rugam pt o pr care o are cineva, sa ne rugam la sfarsit si pt toti oamenii din lume care au o pr asemanatoare, ca asa Dumnezeu asculta mai bine rugaciunea noastra. Spune Parintele, ca tot trimitem trenul catre Dumnezeu, de ce sa-l trimitem gol.

    Asa ca, frate Vasile. pentru rugaciunile Sfintilor Inchisorilor, si pentru rugaciunile Sfantului Paisie, Dumnezeu sa te vindece de aceasta tumoare, si la fel pe toti cei ce sant in aceiasi situatie!

    Apreciază

  41. balulescu iliana said, on februarie 4, 2015 at 11:29 pm

    Dumnezeu sa va ajute sa treceti si peste aceasta incercare…multă sanatate vă doresc…

    Apreciază

  42. ... said, on februarie 5, 2015 at 12:42 am

    doua adevaruri s-au rostit. unul relativ (aciditatea), cellalt absolut (carnea). primul este relativ pentru ca poate fi suntat prin puterea spiritului, adica focul lui. adica, iar, doar cei foarte vii, cei care sunt `flacara` pentru o idee, un ideal, o cauza, un scop, toate nobile, bineinteles, pot atinge starea de ardere. de lumina. in schimb, al doilea devar nu poate fi suntat. carnea inseamna omorare si varsare de sange. animalele sunt asemeni noua. cine nu vrea sa creada si dispretuieste e liber dar cade. ne e dat spre ajutor pana la o vreme tot regnul vegetal. unii spun …`si fara foc`. e si mai bine, mai ales in cazuri disperate. toti oamenii care s-au vindecat de clestii racului au reusit prin rugaciune si, mai deloc mediatizat (din necunoastere, perfect de-nteles), prin autoscanarea interioara. asa au ajuns la iertari. mai ales la cele `imposibile`, uneori din …rusini. oarecum similar cu spovedania. si, de nevoie, de Nevoie, au acceptat sa faca pace cu (ca-n manele) `dujmanii`. si Dumnezeu a lucrat, dar nu doar El ci ajutand omului care a deblocat. iti va ajuta si tie daca vei debloca, nu conteaza pentru nimeni ce si cum si cui si unde si de cate ori si cum. e taina intre tine si El, a nimanui altuia treaba. si sa stii ca toti faptuitorii raului sunt adormiti, asta fiindu-le scuza foarte puternica, e-adevarat …dar nu suficienta. atunci, la Judecata cu toti de fata. cu toata faptura si toata zidirea… mai e. )
    mereu am vrut sa lasi randurile, de cate ori ziceam si eu ceva, m-am suparat foarte pentru banarile care cate au fost. acum e singura data cand chiar nu vreau s-apara. doar sa citesti si sa stii ce-au zis cuvintele astea.
    succes

    Apreciază

  43. valentin said, on februarie 5, 2015 at 1:31 pm

    FRATE, NU UITA SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE CU SFINTELE TAINE ALE MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS.

    Apreciază

    • maria said, on februarie 10, 2015 at 10:28 pm

      Valentin

      Impartasania nu e bagheta magica,care face miracole…intr-adevar face minuni dar e impreuna lucrare cu Dumnezeu…omul incepe si Dumnezeu desavarseste,………
      sa nu credem ca vom pleca de aici, la viata cea de dincolo(impartasiti) sa petrecem impreuna cu Sfintii daca nu am invatat viata ingereasca pe care se duce in rai….acolo e sfintenie mare frate?!…tu vrei ca cu Sf Impartasanie Dumnezeu sa-ti vindece trupul,….dar Dumnezeu vrea ca cu Sf Impartasanie sa ajungi chipul desavarsit al Lui,care ai fost creat de El….care este chipul Lui?chipul blindetii,al smereniei al supuneriii al ascultarii,,al dragostei,etc,…daca nu am invatat aceste virtuti cu care sa ducem viata ingereasca care se duce in rai ,zadarnice vor fi toate astea….ce folos ai ca Dumnezeu iti vindeca orce boala si tu nu stii sa fii smerit ,blind, plin de iubire, nu esti ascultator ,spus,umil si esti plin de tot felul de capricii si de pretenitii?…pai crezi ca stai acolo unde este atata sfintenie,cu Sf impartasanie?….cati nu s-au impartasit si s-au dus cu tot cu impartasanie in iad….Maria Egipteanca o singura data s-a imapartasit si la ce grad de sfintenie a ajuns?
      Dumnezeu ingaduie bolile ca sa ne mai trezim…spun Sfintii”daca vezi ca nenorocirea a venit peste tine,stai si cerceteaza-te si vezi unde ai gresit si cu ce l-ai suparat pe Dumnezeu,ca sa stii unde sa te indrepti…Sf Paisie Agh,spune ,despre patimile trupesti:
      „Atunci cind simtim pofta trupeasca,nu este de vina intodeauna trupul.Ci se poate ca razboiul trupesc sa provina din gindurile de judecata si mindrie.Mai intii trebuie sa gasim pricina ispitei si apoi sa actionam in modul potrivit .Nu sa incepem indata posturile si privegherile etc.

      deci”Mai intii trebuie sa gasim pricina ispitei si apoi sa actionam in modul potrivit .Nu sa incepem indata posturile si privegherile etc”deci….sa vedem unde este raul ca sa-l indepartam si apoi ne vindecam….

      Viata duhovniceasca este plina de infranari si de renuntari…daca nu am invatat sa ne desprindem de lumea asta si sa-L iubim pe Dumnezeu,adica iubim mai mult lumea asta,ne chinuim….si nu stim care va fi soarta mantuirii noastre…bolile sant urmarea pacatelor,care toti le avem….dar le ingaduie Dumnezeu ca o ultima solutie de a ne trezi….nu sa ne faca sa suferim sau sa ne mandrim ca ne da Dumnezeu incercari…ca pana vom ajunge noi curati ca Iov si sa gandim ca ne incearca Dumnezeu El mai intai vrea sa ne desprinda de pacate…Ce Dumnezeu e bataus?ne-a adus la viata ca sa aiba cu cine se distra sa ne bata?cat de mult ne iubeste El?
      E drept ca Impartasania da viata,dar cui da viata celor fara pacate opritoare…vorbm la modul general nu ptr o anume persoana,ca impartasanai daca e luata cum nu trebuie e spre osanda si agraveaza si mai mult boala…

      29. Căci cel ce mănâncă şi bea cu nevrednicie, osândă îşi mănâncă şi bea, nesocotind trupul Domnului.
      30. De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulţi au murit.
      31. Căci de ne-am fi judecat noi înşine, nu am mai fi judecaţi.

      Apreciază

  44. Carmen said, on februarie 5, 2015 at 3:27 pm

    Cu atatia oameni buni si rugaciunile lor cu siguranta Domnul nostru Iisus Hristos te va vindeca! Si eu m-am rugat si ma voi ruga din toata inima pentru tine. Doamne ajuta!

    Apreciază

  45. Marius Ianuș said, on februarie 5, 2015 at 8:14 pm

    Frate Vasile, la Muntele Athos am primit două sfaturi pe care cred că ar fi bine să ți le împărtășesc și ție.
    Părintele Chiril de la Vatopedu mi-a spus să nu îmi mai focalizez atenția asupra lucrării necuratului, ci să caut să îmi duc mintea mereu la lucrarea Lui Dumnezeu. Iar Părintele Iulian de la Prodromu mi-a zis să renunț la orice formă de presă. Cred că, în măsura în care e posibil, ai putea încerca și tu acest „tratament”. Mie ce spui tu mai sus legat de tumoarea ta îmi cam sună a boală „pe fond nervos”. De fapt, toate bolile ne cam vin „pe fond nervos”. Cred că ai putea încerca o lună – două – trei ca, de pildă, după fiecare știre dureroasă / „negativă” să publici și câte trei-patru materiale „pozitive” – poezii frumoase, cântece frumoase, picturi frumoase, fapte și lucruri frumoase etc. Sper să nu te supere sfatul meu. Doamne ajută!

    Apreciază

  46. […] l-am rugat sa-si dea cu presupusul despre tumoarea mea. Si stiind cam tot ce era in 2012 in gura mea, mi-a zis ca acea tumoare nu avea de ce sa fie acolo […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.