SACCSIV – blog ortodox

HABAUCI DE DEMULT: „O, Europa / Te simt in mine / Te simt adanc in mine”

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 18, 2014

Veronica Porumbacu, „matusa” celor doi poeti cu aceeasi orientare limbistica (astazi onorabili senatori), […] scria in „Gazeta Literara” o poezie care incepea astfel:

„O, Europa

Te simt in mine

Te simt adanc in mine”. 

   Cititi va rog mai multe la:

O, Europa, te simt in mine

Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Veronica_Porumbacu

Veronica Porumbacu (n. 24 octombrie 1921 la București – d. 4 martie 1977 la cutremur, la București) a fost poetă, prozatoare, memorialistă, autoare de literatură pentru copii și traducătoare română.

24 octombrie 1921: se naște la București pe numele adevărat Veronica Schwefelberg (Porumbacu este pseudonimul sub care va publica). Tatăl său, Arnold Schwefelberg, a fost un cunoscut activist al comunității evreiești de la București.[1]

Cititi va rog si:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

VIDEO – Barbara Lerner Spectre: EVREII sunt vazuti rau deoarece AU ROL CONDUCATOR …

ACUM POATE INTELEGM MAI BINE: Evreul WESLEY CLARK – consilier special pe probleme strategice, pe probleme de securitate si pe probleme de strategii economice al premierului VICTOR PONTA …

Video – MASONUL de culoare Jesse Jackson catre suedezi: SUEDIA ESTE SORTITA SA DEVINA MULTIRASIALA si MULTICULTURALA, aceasta este NOUA ORDINE MONDIALA

STATELE UNITE ALE EUROPEI – un ideal al MASONERIEI din secolul XIX

STITI CE-A FOST American Committee on United Europe? E ESENTIAL SA STIM, ca sa intelegem mai bine …

Tagged with: ,

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ion said, on decembrie 18, 2014 at 1:23 pm

    Pai si cred ca stiti celebra epigrama pe care i-a facut-o Pastorel Teodoreanu Veronicai Porumbacu…

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 18, 2014 at 1:32 pm

      Ion

      Da, dar n-am mai pus-o. Pentru curiosi, e la link.

      Apreciază

  2. gbogdanmihai said, on decembrie 18, 2014 at 1:29 pm

    http://www.pravoslavie.ru/put/75479.htm daca se poate,sa traduca cineva acest articol sau cel putin ideea textului . Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Eugen Serea said, on decembrie 20, 2014 at 2:44 pm

      @Sită Deasă.
      Ceva nu este în regulă, frate:
      „Deşi citeste enorm de multe cărţi, Faith spune că pe lângă citit face patru ore de gimnastică în fiecare săptămână, cursuri de karate, joacă netball, învată să bată la tobe şi se uita chiar şi la televizor, atunci când este în dispoziţia necesară. De asemenea, ea spune că îi place să se dea cu bicicleta şi cu rolele, însă cel mai distractiv lucru pentru ea este totuşi cititul. ”
      Am citat din link-ul postat de tine. Când a avut timp copilul ăsta să mai şi citească 364 de cărţi în 7 luni = 52 de cărţi pe lună = aproape 2 cărţi pe zi ?!

      Apreciază

  3. Dan said, on decembrie 18, 2014 at 2:11 pm

    Un blog foarte bun:http://www.thinkagain.ro/stapanii-rublelor/

    Apreciază

  4. Ionut said, on decembrie 18, 2014 at 3:45 pm

    Of, Europă, fără Crucea lui Hristos nu eşti nimic…

    Apreciază

  5. geo said, on decembrie 18, 2014 at 7:27 pm

    Inca o mizerie marca patrascu:

    Domnule Voinescu, intr-un articol publicat in urma cu citeva zile in Evenimentul Zilei, pledati pentru predarea religiei in scoli si ne invitati “să ne gîndim la ce au copiii, de fapt, de învățat la ora de religie și să vedem dacă e rău sau bine“.[1] Pai, hai sa vedem…

    Va apreciez onestitatea atunci cind mentionati “cretinismul cîte unui profesor de religie“, “stupiditatea vreunui călugăr” sau “Patriarhul și apucăturile sale“; sint reale si, intr-adevar, iritante, doar ca acestea reprezinta doar virful aisbergului. Problema nu se rezuma la citiva “profesori de religie pur și simplu idioți” asa cum bine ii descrieti; problema fundamentala este data de introducerea in scoli a unui sistem idiot care atrage idioti si care, la rindul sau, produce generatii noi de idioti. A presupune ca niste mici ajustari in privinta calitatii profesorilor, a manualelor sau a programei vor elimina deficientele este asemanator cu discursul lui Ion Iliescu despre “intinarea nobilelor idealuri ale comunismului“. Iar comparatia cu comunismul nu este intimplatoare.

    “Cretinismul“, “stupiditatea” și “apucăturile” de care pomeneati nu sint exceptii, nu sint mici erori, usor corectabile; ele sint chiar produsul sistemului, la fel cum saracia, cenzura si opresiunea au fost emblema comunismului.

    Atit crestinismul cit si comunismul includ ideea de bunatate; ne vorbesc despre om, ne indeamna sa “ne iubim aproapele”, ne incurajeaza sa ne sprijinim unii pe altii. Este ceva rau in asta? Fara indoiala ca nu!

    Ce simpla ar fi fost istoria daca lucrurile se limitau la grija fata de om! Poate ca nu ar mai fi fost atitea maceluri, atita discriminare, razboaie religioase, Inchizitie, Gulag…

    Da, oamenii trebuie iubiti, dar exista oameni si oameni… Exista drept-credinciosi, dar si eretici; exista cinstiti oameni ai muncii, dar si burghezi hulpavi. Printre noi se pot strecura si “deviationisti” sau “sodomiti”; trebuie sa fim atenti! Trebuie sa fim atenti la “întrebuințarea firească a femeii“[2], la posibile “necuratenii“, la eventuale tendinte “cosmopolite”.

    De asemeni, trebuie sa fim atenti si la pedeapsa, mai ales la pedeapsa. Pedeapsa Istoriei sau a lui Dumnezeu… Si cum aceste personaje scrise cu majuscule par sa nu se prea grabeasca sa ia atitudine, ca prin minune apar si cei hotariti sa nu mai astepte, decisi sa ia lucrurile in propriile miini. De aici si pina la ruguri sau plutoane de executie mai e doar un pas. Doar sint niste lucruri menite a se intimpla, nu? Iar cum Istoria sau Dumnezeu nu sint foarte vorbareti, cineva trebuie sa le transmita mesajul, sa desluseasca misterele, sa decida care este linia partidului, sa proclame sfînta dogmă, asa ca avem nevoie si de un organ central sau de vreun Sinod, obligatoriu insotit de adjectivul Sfînt, ca nu cumva sa facem vreo confuzie… Avem deci nevoie de păstori, caci noi, oitele, nu putem sa intelegem lucruri atit de ezoterice!

    Dar cum am ajuns aici pornind de la bunatate si de la iubire? Simplu! Pornind de la celelalte idei promovate de crestinism sau de comunism: necesitatea supunerii neconditionate, a acceptarii unei autoritati auto-proclamate, a luptei permanente impotriva dusmanului.

    Da, a dusmanului; caci in lipsa lui – indiferent cum il numim, “burjui”, chiabur, prooroc mincinos sau eretic, ambele doctrine si-ar pierde ratiunea de a fi. Dusmanul trebuie “osîndit la nimicire“, “prefăcut în cenuşă“.[3]

    In aceste idei rezida imoralitatea predarii religiei! Aici găsim sursa răului. Nu iubirea aproapelui este prioritatea; este suficient sa te uiti in Decalog: “Să nu ucizi!” se gaseste de abia pe pozitia a sasea, “Să nu furi!“, pe opt.

    Poate ca o sa-mi spuneti ca la scoala se preda o varianta edulcorata, un fel de Crestinism 2.0, din care s-au scos macelurile, lapidarea sau sclavia, dar chiar si dumneavoastra recunoasteti contrariul.

    Poate ca o sa-mi spuneti ca la scoala ar trebui sa se predea o varianta edulcorata, dar cum se poate face asta? Poti sa te uiti in Biblie, sa iei ce iti convine si sa scoti restul – macelurile, lapidarea sau sclavia, dar Crestinismul nu permite o astfel de actiune. Fie accepti Biblia si crezi in adevarul absolut si revelat al ei, fie nu mai poti fi considerat crestin, ci doar un eretic, un hulitor, un idolatru sortit osîndei. Da, poti sa te uiti in Biblie, sa iei ce iti convine si sa scoti restul, dar, in acest caz, de ce sa mai predam Crestinismul? De ce sa nu existe ore de etica doar? De ce?

    Vom incepe sa intuim raspunsul daca ne uitam pe un document al BOR, elaborat de Cancelaria Sfîntului Sinod, “Biserica Ortodoxa Romana la 31 decembrie 2013, Cifre si Date” (este interesant ca sublinierile sint in original!):

    Gasiti documentul integral la sfirsitul articolului.

    Sa sintetizam:

    doar 7,7% dintre cei 1.133 de “manageri” ai BOR sint salarizati integral din resurse proprii
    doar 8,9% dintre cei 13.997 de preoti si diaconi ai BOR sint salarizati integral din resurse proprii
    doar 7,7% dintre cei 16.878 de “ajutori de popi” ai BOR sint salarizati integral din resurse proprii
    in 2013 s-au numit cu 68% mai multi preoti decit au iesit din sistem
    in minastiri sint 8.831 de “vietuitori“, in imensa lor majoritate au contributiile sociale platite de stat
    mai trebuie sa adaugam cei aproximativ 8.000 de profesori de religie, platiti integral de stat.

    O armata de aproape 50.000 de oameni, toti depinzind de stat, toti depinzind de perpetuarea actualui sistem – spre comparatie, intreaga Armata Romana are circa 90.000 de soldati. Si vorbim doar de BOR; ei isi asigura partea leului, dar mai sint si altii care se inghesuie la banii statului, inca vreo 5.000, din partea celorlalte culte – Biserica Catolica, Greco-Catolica etc.

    Exista un mic parazit unicelular, Toxoplasma gondii, ce infecteaza multe specii de pasari si mamifere – inclusiv oamenii. In toate organismele infectate se poate reproduce asexuat, dar pentru faza de reproducere sexuată – mult mai avantajoasa din punct de vedere evolutiv, trebuie obligatoriu sa infecteze o pisică.[4] Asa ca de-a lungul a mii si mii de ani de evolutie, Toxoplasma a reusit sa dezvolte un mecanism minunat (din punctul ei de vedere!). Atunci cind infecteaza un șoarece, parazitul i se cuibareste in creier si ii modifica comportamentul; il face sa nu se mai fereasca de mirosul de pisică! Drept urmare, mai devreme sau mai tirziu, șoarecele infectat sfirseste mincat, iar parazitul trece in noua gazda unde se poate reproduce.[5]

    Exemplul de mai sus nu este singular. Un alt parazit, un vierme de aceasta data (Spinochordodes tellinii), modifica chimia cerebrala a unor specii de lacuste si de greieri, impingindu-i sa se sinucida (!) aruncindu-se in apa, spre a permite viermelui reproducerea.[6] Iar exemplele ar putea sa continue…[7]

    Biserica procedeaza la fel, infecteaza mintile copiilor pentru a-si putea asigura propria supravietuire. Sub masca promovarii “iubirii” si a “moralei”, in realitate isi avanseaza propria agenda; vedem acest lucru de 2.000 de ani.

    “Este extrem de important să acordăm o atenţie deosebită educaţiei religioase a copiilor încă de la vârsta fragedă [sublinierea apartine autorului]. Cu privire la acordarea educaţiei religioase încă din fragedă pruncie, Sfântul Ioan Gură de Aur aprecia: ‘cum se va deprinde copilul de mic, aşa va rămâne şi când se va face mare […]‘”

    declara in urma cu zece ani Vasile Timis, fost Inspector Scolar General pentru Religie.[8]

    Intrebati, retoric, spre sfirsitul articolului: “Ce e rău, de fapt, în religie?”

    Am sa va raspund. Rau este fundamentul ei. Rau este sa accepti ca o colectie de legende de acum doua sau trei mii de ani poate sa-ti ghideze automat viata. Rau este sa accepti drept corecte niste afirmatii in baza unei presupuse autoritati supreme. Rea este instaurarea unei caste ce-si aroga dreptul de a decide ce este imoral si ce nu.

    Mai mult; a folosi scoala pentru a infecta mintile copiilor, incepind chiar de la 5 – 6 ani, nu este doar rau, este de-a dreptul imoral! Iar rezultatele a 25 de ani de indoctrinare religioasa se vad; se vad in cercetarile sociologice, se vad in sondaje, se vad in interactia cu oamenii din jur.

    Societatea romaneasca, in ansamblul ei, este corupta, intoleranta, slab educata, dispusa sa accepte autoritatea, conservatoare. Nu, nu religia este pricipala cauza, dar prezenta agresiva a religiei in scoli nu face decit sa intareasca aceste trasaturi. In manualul de Religie de la clasa I te invata ca daca te rogi vei cistiga la concurs; va mira ca elevii si studentii se bazeaza mai tare pe acatiste decit pe invatatura? La orele de Religie ti se infiltreaza constant in cap ideea ca trebuie sa “te rogi” pentru orice; ati vazut cum arata interactiunea “romanului mediu” cu un functionar public? Profesorii de Religie iti povesc cum agheazma si moastele sint remedii universale, va mai mira opozitia la vaccinare?

    Atunci cind apar epidemii grave, una dintre primele masuri de sanatate publica este inchiderea scolilor pentru a se preveni raspindirea infectiei. De 25 de ani, noi ce facem? Ne infectam copiii cu buna stiinta? Folosim Scoala in beneficiul Bisericii?

    A venit timpul sa ne oprim!

    http://www.contributors.ro/editorial/imoralitatea-orelor-de-religie/

    Apreciază

    • Ionut said, on decembrie 19, 2014 at 12:11 pm

      Mai „cugeta” cate unul si arunca toate relele de pe lumea asta in spinarea credintei. Nu este de mirare, intrucat vicleanul arunca in seama lui Dumnezeu toate relele pe care le fac oamenii care cad in ispita vicleanului.
      Sa ne rugam, fratilor, ca si acesti oameni sa-L caute pe Hristos de bunavoie, nu de nevoie.

      Apreciază

  6. aha said, on decembrie 18, 2014 at 11:56 pm

    pai nu e postul Nasterii Mantuitorului? acum ai vrea ca astia cornuti sa stea la un ceai doar?
    eu am peste 40 de ani si in copilarie abia daca imi amintesc de biserica si uite ca viata m-a adus aici! nu am facut religia in scoala dar tot la ortodoxie am ajuns! poate daca faceam religia eram mai departe acum! sau poate nu! cine stie? ideea articolului e ca se trage iar in ortodoxie de parca ar fi o ciuma si o buba pe umanitate! umanitatea asta care vrea ea sa fie „libera” sa faca ce vrea! libera insemnand sa iti satisfaci toate poftele si placerile posibile! libera pentru ei nu inseamna sa te doara necazul aproapelui! aia nu e libertate, aia e constrangere ca de….nu sunt ei in necaz! dar si cand cad in necaz….vai cum se mai vaita! atunci au nevoie de intelegere! pana atunci nu! pana atunci fac misto si iau peste picior pe tot omul necajit! ii cauta mereu vina: ba ca e lenes, ba ca traieste cu capul in nori, ba ca e prea credul….etc.
    of of…rai mai suntem!

    Apreciază

  7. aniush said, on decembrie 19, 2014 at 9:00 am

    aha,
    Cei care se ghideaza dupa dictonul „Fa ce vrei, fa ce-ti place” ajung sa se supuna unui sistem de dictatura „democratica” in care fiecare sa fie sclav. In ultimul timp am vazut ca „nu mai e carare de la vecin la vecin”. Mergeam intr-o zi pe strada cu sotul meu si am vazut un om intins pe jos. Am sunat, am chemat ambulanta, sa vedem ce e cu el. Ne uitam in jur, nimeni nu se oprea macar sa intrebe „Dar cu omul asta ce e? Va putem fi de folos?” Toti treceau de parca nimic nu s-ar fi intamplat…si ne plangem ca suntem saraci, dar cand e ceva nu ne ajutam la nevoie…suntem complet dezbinati, fiecare pentru el si ne miram de ce traim cum traim.

    Apreciază

  8. aniush said, on decembrie 19, 2014 at 9:03 am

    Cine citeste sa-i spuna lui Dl Patrascu faptul ca…sa ma ierte Dumnezeu ca o spun…dar e un imbecil.

    Apreciază

  9. paul said, on decembrie 21, 2014 at 2:14 am

    Cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului ce se apropie un frumos documentar ortodox rusesc subtitrat cu acelasi nume:

    Apreciază

  10. […] HABAUCI DE DEMULT: „O, Europa / Te simt in mine / Te simt adanc in mine” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.