SACCSIV – blog ortodox

“VREAU O TARA CA AFARA”. Azi, Franta: INTERZISA SCENA Pruncului in iesle de Craciun, caci este „un simbol religios”, INCOMPATIBIL cu „principiul neutralității serviciului public”

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 3, 2014

   Iata ce putem citi la INSTANȚA a DECIS: Micul Iisus trebuie DEMONTAT și ARUNCAT la magazie!:

În fiecare an, în luna decembrie, Consiliul din regiunea franceză Vandeea instalează în holul de la intrare o scenă a Nativității, înfățișând Ieslea din Betleem. Anul acesta, însă, tradiția va fi întreruptă brutal de intervenția Corectitudinii Politice.

Fecioara Maria, Micul Iisus, Iosif, magii, păstorii, îngerii, boul și măgarul vor trebui băgați la loc în magazie. Tribunalul administrativ din Nantes a decis că Scena Nașterii este„o simbol religios”, incompatibil cu„principiul neutralității serviciului public”.

Acțiunea în justiție a fost depusă de federația „Gândirea Liberă”: „Este vorba de o scenă a Nativității, deci un simbol religios, al unei religii anume”, a declarat președintele regional al ONG-ului, citat de Le Figaro. „A priori, ea nu respectă ceea ce trebuie să fie neutralitatea clădirilor publice, deci ale Statului și nu respectă libertatea de conștiință a cetățeanului care, mergând la Consiliul Regional, vede că i se impune o emblemă religioasă și caracterizată ca atare”, a adăugat șeful regional al „Gândirii Libere”.

La rândul său, Philippe Villiers, fost președinte al Consiliului vreme de 22 de ani și cel care a introdus această tradiție, s-a declarat „scandalizat” de decizia tribunalului, pe care a declarat-o „totalitară”.

„Franța este un pământ creștin, această decizie demonstrează un laicism ucigător care ne violează tradițiile și obiceiurile. În numele acestui laicism dogmatic, vom interzice în curând clopotele de la catedrale și biserici!”

   Comentariu saccsiv:

Asta insa e voie:

FRANTA: Sa obisnuim scolarii cu satanismul

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aha said, on decembrie 3, 2014 at 9:44 pm

    pai la ce se ne asteptam? tot ce a fost pana acum crestin e demolat, chiar daca ei sunt catolici! nu mai exsita nimic sfant pe pamantul asta! totul trebuie sa fie „nivelat”. pai cum sa spui ceva de bine? cum? cand majoritatea vor raul si il accepta in viata lor desi le spui ca e rau cu subiect si predicat! ba mai mult te ia si de dusman! „pai cum ma, tu ala care ai bube in cap sa imi spui mie ca Dumnezeu exista si face dreptate! cum ma? ia zi tu ala destept!, fraiere, nu vezi ca totul se reduce la bani? ” asta e raspunsul pe care il aud in fiecare zi! cel putin in postul asta am parte de cele mai multe ispite din viata mea! nu credeam ca se poate intampla asa ceva! era de domeniul fantasticului! dar se intampla in realitate! pana si si de la primarie am ispite: imi spune: vino la noi ca esti vai de capul tau, iti dam pana si casa dar sa vii la noi, in barca noastra!”
    P.S. nu e ispita chiar asa dar sunt bombardat de unii oameni sa accept o functie pe care nu o pot accepta! acum 3 ani as fi acceptat-o! acum nu mai pot si asta poate insemna chiar o ruptura cu parintii mei.
    rugati-va si pentru mine!

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 5, 2014 at 12:30 pm

      Daca si intr-o tara mai democrata se intampla asta( nu ca ar fi marea democratie in Occident, dar cat de cat exista mai multa libertate de opinie), apoi la noi o sa fie si mai nasol, deja s-a inceput cu primul pas de scoatere a religiei din scoala. Mai departe vai ce o mai urma. Nici nu vreau sa ma gandesc!

      Apreciază

  2. Paul said, on decembrie 3, 2014 at 9:52 pm

    In schimb, la Paris a fost amplasat acest obiect urias obscen:

    https://www.google.ro/search?q=plug+anal+paris&client=firefox-a&hs=R6w&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=nts&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ymh_VNnsLsj9ygP1j4CQBw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1020&bih=479#facrc=_&imgdii=_&imgrc=giusC4UjU6b5pM%253A%3BRPi70tGA4ArPoM%3Bhttp%253A%252F%252Frack.2.mshcdn.com%252Fmedia%252FZgkyMDE0LzEwLzI4LzMxL3BsdWdzY3VscHR1Ljg4YWM0LmpwZwpwCXRodW1iCTk1MHg1MzQjCmUJanBn%252F149878d5%252Fa25%252Fplugsculpture1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmashable.com%252F2014%252F10%252F17%252Fparis-butt-plug-sculpture%252F%3B950%3B534

    Cineva l-a intepat si s-a desumflat. cineva „fascist” desigur. Daca esti crestin sau macar mai ai o urma de bun simt, esti fascist, intolerant, homofob si alte alea. Daca esti anti-crestin, plin de ura, mason, satanist – esti modern, tolerant, european.
    Cand e vorba de orice simbol crestin statul e laic si interzice.
    Cand e vorba de orice ne-crestin/anti-crestin, „trebuie sa fim toleranti”.
    In Franta se construiesc in draci moschei musulmane si sunt demolate biserici.

    Apreciază

  3. Basarabia e Romania said, on decembrie 3, 2014 at 10:23 pm

    in Franta se anihileaza intentionat orice suflare crestineasca pentu a sustine provocator cea musulmana (intr-un cartier din Roubaix vor fi 6 moschee) : oricum controlul e pierdut, merge de ani de zile un procez de „inlocuire” in masa a populatiei bastinase de catre musulmani.

    Apreciază

  4. Basarabia e Romania said, on decembrie 3, 2014 at 10:23 pm

    inca o lumina bizara in Rusia : ce face PU ?

    Apreciază

    • Sergiu M. said, on decembrie 4, 2014 at 10:35 am

      Fratilor, eu am vazut ceva asemanator in Romania. Eu sunt din Oradea, lucrez la o firma de comert. Eram in drum spre Craiova, mergem din spre Pitesti, iar la un moment dat dupa ce am trecut, cred, de Slatina undeva in pustiu am vazut o lumina asemanatoare. Lumina asta a ,, fulgerat” doar odata si nu era fulger, era senin si se asemana cu tipul acesta de lumina ce apare in videoclip. Era spre dimineata, aprox 3 a.m. !!

      Apreciază

    • Irina said, on decembrie 5, 2014 at 12:40 pm

      cine stie ce expermente mai fac, cu bombele lor cu tot.

      Apreciază

  5. Ionut said, on decembrie 3, 2014 at 10:26 pm

    Da, Vandeea, singura regiune prin care Franta mai traieste. Cinste lor, rusine celorlalti!

    Apreciază

  6. nikodim said, on decembrie 3, 2014 at 10:37 pm

    Intreb pe cei care se mai uita la tv: Inca n-au inceput sa arate pe canalele „stiintifice” gen Discovery si National Geografic despre noi descoperiri epocale, ceva „evanghelii” nou descoperite cu continut „senzational” care „revolutioneaza” radical ( spre desacralizare) perceptia comunitatii internationale „civilizate” asupra Crestinismului? Ca doar se apropie Nasterea Domnului si se stie deja ca asta chinuie rau oarece persoane „alese” din cadrul comunitatii internationale „civilizate” care nu se pot abtine sa nu ia masuri de contracarare a acestei Sarbatori Imparatesti. Daca au inceput sa le faca rau la „libertatea de constiinta” pana si statuetele, inseamna ca suferinta lor este foarte avansata iar reactiile si implicit masurile lor antiCrestine vor fi din ce in ce mai radicale. Cine intelege, sa lase planurile de revelion si alte asemenea preocupari „normale” si sa se pregateasca sufleteste. Nu se poate veseli si petrece un crestin adevarat de sarbatoarea Sf. Vasile cel Mare, biruitorul de demoni, cu dansuri, betii, racnete si pocnitori in rand cu toata lumea aderenta la „valorile fundamentale ale libertatilor democratice” si care in general se misca si traieste in duhul celor care sunt deranjati la „libertatea de constiinta” de simbolurile Mantuitorului.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 5, 2014 at 12:44 pm

      Nu prea ma uit la tv, dar tata se uita si mai imi spune si mie.Da intra-devar aceste asa zise descoperiri bizare, au tot fost promovate intotdeauna in preajma marilor sarabatori ale crestinismului( Craciunul si Pastele), dar deocamdata nu am auzit nimic. Oricum intentia este clara, aceea de a huli pe Dumnezeu si Biserica Sa, si de a strica sarabtorile crestine, de a zdruncina credinta celor mai slabi. Dumnezeu sa ne fereasca.

      Apreciază

  7. Iani said, on decembrie 4, 2014 at 12:17 am

    Inca un pas spre controlul tiranic al cetateanului:

    http://www.mediafax.ro/economic/casa-de-marcat-va-avea-jurnal-electronic-in-loc-de-rola-platitorii-de-taxe-premiati-lunar-prin-loterie-13699657

    Incercati sa coroborati aceasta chestie cu disparitia cash-ului si plata exclusiva prin banci, si avem deja imaginea unui control, total al fiecarui banut din buzunarul oamenilor.
    Adica fiscul va sti si atunci cand iti cumperi o paine.

    Apreciază

  8. Aurora said, on decembrie 4, 2014 at 12:46 am

    Are dreptate Philippe Villiers, vor interzice si clopotele pentru ca fac mult zgomot care ii poate deranja pe atei,dar si discrimineaza pe cei de alte credinte. Spiritul Revolutiei franceze se intinde ca o umbra neagra peste tot ce a mai ramas bun in Franta.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 5, 2014 at 1:21 pm

      Mi s epare oricum o mare tampenie cretinitatea asta ca vai Doamne se simt doscriminati daca vad icoane pe pereti sua daca aud clopote. Pai ma gandesc la mine daca nu ma intereseaza un anumi cult, efectiv nu ma deranjeaza ca trec pe langa cladirea acelui cult sau vad simbolul acelui cult, il ignor si trec mai departe. Nu pot face si ei la fel, daca nu suporta icoanele sa nu le bage in seama, sa le considere niste simple tablouri sau ce vor ei, este problema lor, ca doar nu-i obliga nimeni sa se inchine la ele. La fel si cu clopotele nu or sa crape daca aud un minut 2 clopotele batand, si nici macar zi de zi ci doar in sarbatori si duminica. Poate si pe mine ma zgaraie pe creier un sectar care vine la usa mea sau ma racoleaza pe strada sa ma bata la cap cu ratacirile lui, dar il refuz frumos si merg mai departe, fara a a face o tragedie din asta. Dar prin aceasta dramatizare a lor, nu pot decat sa cred ca un drac ii face sa aiba o astfel de atitudine netoleranta fata de ceva legat de Biserica Ortodoxa si prin asta se vede clar ca ii ard crucea, icoanele, pentru ca au putere mare si pentru ca ei sunt sub influenta celui rau si asa cu diavolul nu suporta sa vada crucea, pe care Mantuitorul rastignindu-se l-a zdrobit, si nici icoanele care reprezinta chipul lui Hristos, a Maicii Domnului sau a casnicilor sai sfintii, tot asa nici sectarii care saracii sunt stapaniti de diavol, au aceeasi atitudine ca si stapanul lor.

      Apreciază

  9. Iones said, on decembrie 4, 2014 at 1:07 am

    Statul Islamic, la frontiera cu Romania…
    Statul Islamic recruteaza in Bulgaria
    http://www.ziare.com/international/statul-islamic/statul-islamic-recruteaza-in-bulgaria-1336700

    Apreciază

  10. ines said, on decembrie 4, 2014 at 2:23 am

    Tot in Franta:
    Ziarul Le Monde considera ca Uniunea Europeana include prea multi ortodocsi
    Editorialist al Le Monde comentand alegerile din România: “DACA ORTODOCSII VOR DEVENI PROTESTANTI, MAI E O SPERANTA”. Ortodoxia – tapul ispasitor perfect

    http://www.lemonde.fr/europe/article/2014/11/19/une-union-europeenne-trop-orthodoxe_4526070_3214.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 4, 2014 at 6:21 am

      ines

      Poti te rog traduce?

      Apreciază

    • Basarabia e Romania said, on decembrie 4, 2014 at 10:08 am

      cit is de lasi francezii astia : la tv/ziare cele mai dure si „vomitoare” glume se fac numai asupra romanilor/rusilor/grecilor (acuma se leaga si de ortodosi, nici un cuvint de musulmani). va veni timpul cind vor merge toti frumusel de 5 ori la moschee – lasii merita o astfel de soarta.

      Apreciază

  11. aniush said, on decembrie 4, 2014 at 3:00 am

    E un inconvenient pentru ei, pentru ca un om care are valori religioase si nationale, poate riposta, pe acela nu-l pot controla cum vor ei si atunci sunt pusi pe distrus, pe aruncat cu bombe biologice (gen vaccinuri). Ei uita insa un lucru „Dumnezeu din noi e mai mare decat cel ce e in lume.” Intr-o buna zi or sa se prabusasca singuri, pentru ca nu ingaduie Dumnezeu ca ei sa aiba puterea absoluta. Cat de repede sau nu se va intampla, depinde de noi cat de mult luptam si cat de multi suntem in lupta asta. Daca ne adunam multi, formam o forta, care ii spulbera si ei stiu treaba asta.
    Haideti sa le demonstram ca in ciuda eforturilor lor de a ne supune suntem mai multi si mai uniti. Doamne ajuta!

    Apreciază

  12. Iani said, on decembrie 4, 2014 at 7:20 am

    Indracitele „Femen” distrugand o iesle la Bruxelles.
    Eu ma intreb cum pot aceste demente sa intre in biserici, sa distruga, etc, si nimeni nu le opreste, nimeni nu le trage la raspundere legal, nimic.
    Imaginea este cutremuratoare.

    Apreciază

  13. aniush said, on decembrie 4, 2014 at 11:07 am

    saccsiv,
    Detalii? Am gasit-o intr-o zi pe pagina mea si cu multe comentarii. Azi am intrat sa vad de unde vine. Este o persoana (femeie), care traieste in Michigan SUA si are poza de profil imaginea respectiva cu textul atasat „Facebook incearca sa determine oamenii sa stearga aceasta imagine din profilele lor, pentru ca este „ofensatoare”. Sa ne asociem impreuna sa le dovedim altceva”.
    Nu stiu prea multe despre acea persoana, nu are profil public. Nu am gasit date desre ea (daca e ortodoxa, cu ce se ocupa etc). „Poza” de profil a postat-o pe data de 21 noiembrie. Nu stiu cum a ajuns si pe la mine, probabil ca ulterior i-a dat postare publica, ca am primit-o si eu ieri sau alaltaieri. Incep sa ma intreb acuma daca o fi adevarat sau a imprastiat-o asa…Eu avand in vedere ca s-au intamplat atatea si la noi (vor sa scoata religia din scoli si ca toata lumea e pornita pe Biserica), m-am gandit in primul moment ca acum incep si cei de pe facebook sa vina cu interdictiile”, eu nebagand in seama in acel moment de unde vine si cum.

    Apreciază

  14. Liliana said, on decembrie 4, 2014 at 9:55 pm

    Doamne ajuta!
    In ultimii ani niste ,,peronalitati” culturale de la noi ,istorici de marca(?!)-sau cum bine l-ai numit pe unul dintre ei ,,batrin degeaba”- s-au incercat sa ne explice ca lipsa de progres din Romania se datoreaza credintei ortodoxe…Occidentalii par sa inghita aceasta gogoasa cum ca de aceea exista saracie si coruptie in tarile ortodoxe-din cauza credintei lor si datorita careia exista si nationalism in aceste tari,nationalism care ar impiedica extinderea UE inspre Est si realizarea ,,idealurilor” acesteea de veritabila dezvoltare,fericita emancipare ,adevarata libertate,etc-un adevarat delir!
    Deci,la noi,Ortodoxia e de vina in toate.Intre altele,si pentru ca am fi o cultura minora(?!!!).Nu discut acum reaua vointa a acestei afirmatii nefondata pe adevar.
    Vreau sa semnalez un paralelism intre aceste afirmatii de pe la noi,si niste afirmatii facute in Franta de catre Vincent Peillon, fostul ministru al Educatiei franceze,anul trecut:,,Trebuie ca religia catolica sa dispara,caci este inamicul libertatilor.”Din cauza catolicismului nu a reusit in Franta -inca-Revolutia franceza.Ar trebui o noua religie,anume religia laica.Scoala este cel mai bun mijloc de a transmite si de a impregna noile generatii cu aceasta.Ea va forma republicanii de miine.Atunci cind,majoritar,populatia va fi astfel formata in suflet si in constiinta,atunci se va incheia Revolutia de la 1789.Abia atunci poporul va accede la o noua libertate,o noua umanitate,o adevarata fericire.Republica nu se poate naste din cauza catolicismului roman care a tradat Evanghelia lui Iisus etc,etc…Delir.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 5, 2014 at 1:34 pm

      Daca cred asa acesti batrani degeaba, inseamna ca ne reintoarcem la primitivism. Pentru ca in realitate cultura crestina a facut ca Europa sa devina o mare civilizatie .Daca renunta la credinta in Dumnezeu si la crestinism soarta este clara ori islamizarea Europei, ori distrugerea cu totul a civilizatie cu care se lauda. Ce sa le faci, saracutii merg spre autodistrugere din propria vointa.

      Apreciază

  15. Radu said, on decembrie 6, 2014 at 6:54 pm

    Totul a inceput la francezii din nefericire in 1789 de atunci sunt problemele astea…
    Ideile alea false si periculoase si de a dreptul fatale nu au fost distruse o data cu caderea diavolului corsican jumate de buletin au supravietuit de aici necazurile de astazi.

    Unde e democratia????? poporul francez fie ca e protestant o parte si catolic alta parte de crestin sau ce a mai ramas asta nu inseamna ca li se refuza anumite drepturi legate de toleranta religioasa?
    Se bate cap in cap anumite aspecte din constitutie…
    Cum sa respecte vointa majoritatii si sa faca asta? e un nonsens

    Astia se vor autodistruge si cand va fi prea tarziu nu se va mai putea face nimic
    Vedeti voi francezi cum e sa va cucereasca musulmanii in mod pasnic
    Ce nu au reusit secole in urma dinastia Umayyad prin sabie si foc prin 719-759 d .Hr. reusesc acum prin imigratie masiva a unor populatii nescolite foarte reactionare in gandire si foarte indoctrinate de falsa religie a lui mahomed din tarile din nordul Africii
    Fiindca fac multi copii si acestia ii tin din frau cu putere sa nu treaca la crestinism peste vreo cateva decenii astia vor fi majoritatea acolo dar si in alte tari.
    Nu cred ca le va conveni dar si-o fac cu mana lor mai ales politicieni care au ochelari de cal si sunt si rauvoitori

    Sa speram ca poporul francez nu se va lasa invins cu una cu doua si vor iesi in strada sau se vor manifesta intr-un fel la fel ca si atunci cu legalizarea casatoriei la sodomiti de boul de presedinte comunist hollande

    Apreciază

  16. FRANTA SATANICA | Saccsiv - Weblog said, on decembrie 15, 2016 at 3:16 pm

    […] […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.