SACCSIV – blog ortodox

La multi ani frati romani!

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 1, 2014
Tagged with:

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aniush said, on decembrie 1, 2014 at 12:21 pm

    La multi ani!

    Apreciază

  2. Carmen said, on decembrie 1, 2014 at 12:50 pm

    La multi ani! 🙂

    Apreciază

  3. cristi o. said, on decembrie 1, 2014 at 1:46 pm

    Sa ne pazeasca Domnul de ecumenism… „Protestantismul a avut o contributie decisiva la sentimentul national romanesc…” – idiotenie auzita si vazuta pe „realitatea” (nu retin numele individului). Mai avem putin si ne spun astia ca ortodoxia e o inventie a popilor si luteranismul ar fi „calea”… Mari mizerii si minciuni ni se servesc pe tava, pana si de ziua nationala. Nici nu s-a instalat bine masoneria la Cotroceni, si au inceput sa puna tunurile pe dreapta credinta. La multi ani, neam romanesc binecredincios, datator de mucenici si sfinti! (spre disperarea si neputinta dusmanilor…)

    Apreciat de 1 persoană

  4. o oarecare said, on decembrie 1, 2014 at 2:25 pm

    Au aparut prin oras stegulete tricolore cu ,,Autentic rom”. Cuvantul ,,rom” are mai multe sensuri. Drapelul rosu , galben, albastru este un simbol al romanilor, nu al romilor si nici a romului. Sper sa observe cine trebuie.

    Apreciază

    • ozana said, on decembrie 1, 2014 at 4:49 pm

      @ o oarecare DRAGA MEA, DACA ESTE PRECUM SPUI, ASTA NU POATE FI DECIT O ALTA OFENSA LA ADRESA ACESTUI POPOR, GINDITA DE UN NEROMAN SAU CA SA-I SPUN PE NUME, UN IDIOT CE VREA SA LASE IMPRESIA CA ACEST POPOR ESTE O ADUNATURA DE TIGANI PENTRU CARE ROMUL(BAUTURA) ESTE TOTUL. STIATI CA IN SPANIA DE PILDA IN EVIDENTELE LOR NU FIGURAM CA ROMANI CI CA ROMI( AFIRMATIE FACUTA IN EMISIUNEA ..ASTA-I ROMANIA) DE CATRE UN ROMAN CARE LUCREAZA ACOLO ? NU VOI INJURA PENTRU A NU-MI FI TAIAT COMENTARIUL DAR FAC APEL LA IMAGINATIA VOASTRA.. CINE CRITICA ROMANIA ? NISTE NEMERNICI FARA DUMNEZEU, CU APUCATURI PERVERSE SI DEPENDENTI DE HEROINA SAU ALTE ALEA,PEDOFILI IMBOGATITI DIN JAF SI CRIME. SINT MINDRA CA DE O LUNA AM ARBORAT IN CURTE DRAPELUL ROMANIEI MARI. L-AM. COMANDAT PE INTERNET. VOI COMANDA UN FANION SI PENTRU MASINA. LA MULTI ANI FRATI ROMANI. TRAIASCA ROMANIA SI DA DOAMNE CA PRAFUL SA SE ALEAGA DE CEI CARE NE DISTRUG. SE APROPIE, SE APROPIE SI ZIUA IN CARE VOR DA SOCOTEALA BUNULUI DUMNEZEU. TRAIASCA ROMANIA MARE !

      Apreciază

    • cristi o. said, on decembrie 1, 2014 at 6:46 pm

      @o oarecare
      Ne miram de stegulete, de unele strambe si minciuni infipte, cu nesimtire, de anumiti (de)formatori de opinie pe la TV… Azi, la niste vecini, m-am uitat la TV. Un individ aproape ca ne facea tampiti ca nu imbratisam protestantismul – vazut de el drept unic element coagulator al nationalismului romanesc! Dar nu zicea nimic de martirii neamului pentru dreapta credinta! In mintea lor distorsionata si bolnava ei si-au propus sa stearga orice urma a adevarului, de parca ar fi posibil. Nemernicia astora nu are margini… Apoi, am revazut, in pauzele publicitare, reclamele blasfemiatoare la bateriile „macht”. Capac la toate astea, am vzut si un fel de reclama, sub forma de animatie de cea mai joasa calitate, la fel de blasfemiatoare, unde Sfantul voievod Stefan cel Mare astepta sa intre in castel prin usi de garaj automate… Si cine mai stie cate curiozitati dintr-astea am „ratat” de cand nu mai am TV…

      Apreciază

  5. geo said, on decembrie 1, 2014 at 2:32 pm

    Optimişti sau pesimişti nu ne rămâne decât să spunem, oriunde ne-am afla pe acest glob: La mulţi ani, ţara noastră! La mulţi ani, România!

    http://www.bursa.ro/?s=miscellanea&articol=255104

    Pe 26 iunie a.c., la Geneva, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat o rezoluție pentru „Protecția familiei”, în ciuda opoziției din partea Statelor Unite, a țărilor Uniunii Europene și a altora. România s-a alăturat țărilor opozante. Rezoluția, care recunoaște importanța familiei pentru societate și indivizi și necesitatea ca statul să o protejeze, a trecut cu 26 de voturi pentru, 14 împotrivă și 6 abțineri. Printre inițiatorii rezoluției se află Federația Rusă, Nigeria și Indonezia.

    În timpl dezbaterilor, Consiliul respinsese un amendament care submina această rezoluție, amendament ce promova conceptul fals de „diverse forme ale familiei”, ca opus familiei naturale, bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

    Patrick Buckley, reprezentantul Societații pentru Protecția Copiilor Nenăscuți (SPUC) la Geneva, a descris acest vot ca fiind unul „cu adevărat istoric”. El a declarat: „Rar a mai fost o rezoluție atât de vehement combătută de către forțele anti-viață și anti-familie”.

    Rezoluția cere „acțiuni concertate pentru consolidarea politicilor și programelor centrate pe familie, ca parte a unei abordari cuprinzatoare integrate a drepturilor omului și dezvoltarii”; recunoaște că „familia are responsabilitatea principală pentru educarea și protecția copiilor”; susține că familia este „mediul natural pentru creșterea și bunăstarea tuturor membrilor săi și în special a copiilor” și descrie familia ca fiind „elementul natural și fundamental al societații, care are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”.

    Au votat contra: toate țările UE reprezentate în acel moment la Consiliu – Austria, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, România, Marea Britanie; de asemenea, Chile, Japonia, Muntenegru, Coreea de Sud și SUA. Argentina, Brazilia, Costa Rica, Mexic, Peru și Macedonia s-au abținut.

    Intrigați de votul reprezentantului României, țară care, ca și Italia și Irlanda, recunoaște doar familia naturală, dar a votat contra rezoluției, am adresat o scrisoare ministerului de Externe de la București, solicitând lămuriri și confirmarea sau infirmarea datelor noastre:

    Din datele pe care le deținem, niciuna dintre țările membre ale U.E. care au avut un reprezentant participant la ședință, inclusiv România, nu a votat favorabil acestei Rezoluții.

    Vă rugăm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

    Cum a votat reprezentantul României la proiectul de rezoluție menționat?

    Dacă a votat contra sau s-a abținut, pentru care motiv a făcut-o?

    Dacă a votat contra sau s-a abținut, cum vă explicați că reprezentantul României a acționat contrar legilor propriei țări, care definesc clar familia și exprimă voința și valorile culturale și istorice ale poporului român?

    Răspunsul dat de reprezentanții diplomației românești a fost unul perfect… diplomatic. MAE nu confirmă și nici nu infirmă că delegatul din partea României a votat împotriva rezoluției și explică, în limbajul ambiguu specific – dar care spune destule celor avizați – că activitatea României pe lângă Consiliul Drepturilor Omului al ONU este în perfect acord cu… tot: cu obligațiile asumate, cu valorile culturale, dar mai ales că „nu a adus prejudicii țării noastre”.

    http://www.culturavietii.ro/2014/11/27/onu-adopta-o-rezolutie-favorabila-familiei-naturale/

    65 de ani de la anihilarea “Haiducilor Muscelului”.

    http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/ISTORIE/Martirajul-damboviteanului-Traian-Marinescu-Geagu-de-Radu-Petrescu.htm

    http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/reportaj/15468-curtea-de-arge-tie-s-i-preuieste-pe-enciclopediti-pe-martirii-anticomuniti-i-pe-artiti.html

    Aflaţi din nou în toiul alegerilor, cu puţine speranţe de mai bine în ordinea lumească a lucrurilor, ne-am gândit să facem un fel de radiografie a societăţii româneşti din ultimii douăzeci şi patru de ani. Cum de-am ajuns aici? Unde s-a greşit? Ce se mai poate face?

    Împreună cu Domnul Profesor Ilie Bădescu, Directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române, am încercat să răspundem la aceste întrebări. Din vorbă în vorbă însă, am constatat că sunt multe lucruri pe care le-am trecut cu vederea în toţi aceşti ani, nu numai în planul cognitiv, dar şi al unei acţiuni eficiente, fapt pentru care avem acum de plătit. Însă nădejde există, căci, după cum observa Profesorul Bădescu, omul nu poate schimba raţiunile prezente latent în Creaţie, aşa că nu ne rămâne decât să ne întoarcem la aceste izvoare, cu înţelegerea corectă a sensurilor – şi, mai presus de toate, prin jertfirea de sine.

    Aceasta ar trebui să fie taina dătătoare de viață a unei rânduiri creştineşti a polisului zilelor noastre – adică ceea ce astăzi se cheamă „politică”.

    http://sociologia-azi.ro/2014/11/17/acum-s-au-trezit-si-fortele-nihilismului-dar-si-fortele-culturii-invierii-i/

    http://www.familiaortodoxa.ro/2014/10/28/acum-s-au-trezit-si-fortele-nihilismului-dar-si-fortele-culturii-invierii-i/

    Domnul profesor Nicolae Livadă, preşedintele APLR: „Cardurile de sănătate reprezintă un experiment inacceptabil pe subiecţi umani, adică pe români!”

    Distribuirea cardurilor de sănătate a întâmpinat – şi în judeţul Neamţ ca şi în alte judeţe ale ţării – refuzul unor cetăţeni, care au invocat, în sprijinul alegerii lor, atât argumente de natură morală, cât şi ştiinţifică sau spirituală. Ce motive stau în spatele deciziei unui număr semnificativ de români de a respinge cardurile de sănătate, în ce măsură trebuie respectată libertatea de opinie şi decizie a cetăţenilor, ce alternativă oferă statul persoanelor care au refuzat cardul, dar care contribuie, totodată, la sistemul de asigurări de sănătate? Am încercat să răspundem la toate aceste întrebări, stând de vorbă cu domnul profesor Nicolae Livadă, preşedintele Asociaţiei pentru Libertatea Românilor, asociaţie care își propune să informeze și să conștientizeze cetățenii în legătură cu posibilitățile legale de exercitare a drepturilor lor, în context democratic.

    http://ziarulceahlaul.ro/asociatia-pentru-libertatea-romanilor-protesteaza-fata-de-sistemul-de-supraveghere-electronica/

    Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Dorel Săndesc, a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că România a avut cea mai mare creștere procentuală din lume la numărul de donori de organe și la numărul de operații de transplant, în ultimii doi ani. Conform lui Săndesc, dacă trendul se menține, va fi nevoie de o dezvoltare a transportului aerian, deocamdată aceasta nefiind, însă, o urgență.

    http://asociatialibertatearomanilor.ro/sandesc-ms-romania-are-cea-mai-mare-crestere-din-lume-la-numarul-de-donori-de-organe-si-operatii-de-transplant/

    In ciuda faptului ca Partidul Socialistilor condus de Igor Dodon si Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin ocupa primul, respectiv al treilea loc dupa scrutinul parlamentar de duminica, rezultatele partiale arata ca cele trei partide pro-europene – Partidul Liberal Democrat condus de Vlad Filat, Partidul Democrat al lui Marian Lupu si Partidul Liberal condus de Mihai Ghimpu – au impreuna mai multe voturi decat Partidul Socialist al lui Igor Dodon, de orientare pro-rusa, si Partidul Comunist, cu orientare duala.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-18707658-live-text-alegeri-parlamentare-republica-moldova-prezenta-urne-pana-ora-12-30-fost-20-98.htm

    Din pacate toate partidele alea sint promoscovite…cu alte cuvinte Moldova este din nou pierduta…

    Apreciază

  6. geo said, on decembrie 1, 2014 at 2:44 pm

    Am citit cu interes si , de ce sa n-o spun, cu mahnire, interventia dumneavoastra prilejuita de alegerile din 30 noiembrie din Republica Moldova si mai ales consideratiile referitoare la inoportunitatea reunificarii Romaniei si Republicii Moldova.

    Am citit cu dezamagire pasajele referitoare la Reunificare pentru ca mi-am dat seama ca ati cazut, cu usurinta de aceasta data, in capcana judecatilor facile , superficiale si nu ati incercat sa vedeti in profunzime.

    http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/scrisoarea-lui-petrisor-peiu-catre-cristian-tudor-popescu-255077.html/

    http://epochtimes-romania.com/video/petrisor-peiu-despre-costurile-unei-eventuale-reunificari-a-basarabiei-cu-romania–268

    Prezent la festivităţile de la Alba Iulia din 1 decembrie, preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, şi-a exprimat dorinţa ca, în mandatul său, să redescopere împreună cu românii „ideea de unitate naţională”, prin asta înţelegând asumarea de obiective naţionale, acţiunea comună pentru atingerea lor şi refacerea încrederii.
    „Ca preşedinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională. (…) Înseamnă asumarea unor obiective naţionale, înseamnă acţiunea comună în atingerea lor şi înseamnă refacerea încrederii. Ziua de astăzi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe”, a declarat Klaus Iohannis, citat de hotnews.

    La aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, România trebuie să aibă „obiective naţionale, legate de locul ei în Europa şi în lume, obiective naţionale legate de propria sa dezvoltare, de reducere a decalajelor între regiuni, de conectarea la Europa prin infrastructură, obiective naţionale legate de educaţie, obiective naţionale legate de reformarea instituţiilor publice care servesc cetăţenii”, a mai precizat Iohannis.
    La moment aniversar, noul preşedinte al ţării a mai vorbit despre necesitatea redescoperirii şi reconstrucţiei încrederii ca fundament al reconstrucţiei ţării: „Suspiciunea permanentă, îndoiala, teama, nesiguranţa ne-au îndepărtat unii de alţii mai ales în ultimii ani, ne-au făcut să vedem adversari unde am fi putut vedea parteneri, ne-au făcut să stăm deoparte acolo unde puteam fi implicaţi, ne-au făcut să fim rezervaţi acolo unde puteam construi, ne-au făcut să lucrăm singuri, acolo unde puteam lucra în echipă. (…) Fără redescoperirea şi reconstrucţia încrederii, vom repeta la nesfârşit aceleaşi experienţe”.

    http://epochtimes-romania.com/news/klaus-iohannis-imi-propun-sa-redescoperim-impreuna-ideea-de-unitate-nationala–226818

    „Se cuvine să reflectăm asupra idealului de unitate naţională. În 1918, M.Unire a avut o expresie teritorială şi instituţională. La 96 de ani putem vorbi altfel despre unitate naţională. Suntem o naţiune de cetăţeni care a arătat că preţuieşte valorile democratice. Îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională. Ce înseamnă asta? Înseamnă asumarea unor obiective naţionale, unitarea pentru a le realiza. În perspectiva a 100 de ani de la marea unire, România trebuie să aibă obiective naţionale: de reformarea instituţiilor publice, de reducerea decalajelor dintre regiuni, despre educaţie. E nevoie de încă un lucru: de redescoperirea încrederii.
    Teama, nesiguranţa, suspiciunea ne-au făcut să ne îndepărtăm unii de alţii, mai ales în ultimii ani. Ne-au făcut să fim rezervaţi acolo unde puteam construi, ne-au făcut să lucrăm singuri, când puteam lucra în echipă. Încrederea în noi, în viitor, în instituţii şi în forţa naţiunii. Provocările care stau în faţa noastră azi sunt de altă natură ca în trecut. Naţiunea română va fi puternică prin unitatea ei, prin refacerea încrederii. Toţi avem un rol în această construcţie.
    Obiectivele personale nu pot fi deasupra celor comune. Obiectivele de etapă nu înseamnă nimic fără cele pe termen lung. La mulţi ani România, la mulţi ani români!”

    http://activenews.ro/iohannis-de-1-decembrie-ultimii-ani-suspiciunea-si-nesiguranta-ne-au-indepartat-unii-de-altii_1874873.html

    Apreciază

  7. geo said, on decembrie 1, 2014 at 2:52 pm

    Pentru Dinu C. Giurescu, 1 Decembrie înseamnă „împlinirea unui program întreg de luptă politică, socială”. Însă acesta consideră că în prezent ziua de 1 Decembrie este percepută de către români „foarte prost”.

    „De 25 de ani nu facem decât să destrămăm ideea naţională, ideea de stat. Facem tot ce putem ca să desfacem unitatea naţională, nu să o întărim”, a declarat Dinu C. Giurescu.

    Acesta consideră că organizarea evenimentelor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, anul acesta, lângă Palatul Parlamentului trimite cu gândul la „un regim democratic care face totul să destrame această unitate”.

    „Important este cum percepe populaţia, opinia publică ziua de 1 Decembrie. Că o facem lângă Palatul Parlamentului sau la Arcul de Triumf, tot aia este. Atât doar că Arcul de Triumf simboliza chiar unitatea naţională, pe când Palatul Parlamentului simbolizează un regim democratic care face totul să destrame această unitate”, a spus istoricul.

    http://www.mediafax.ro/cultura-media/dinu-c-giurescu-1-decembrie-e-perceputa-foarte-prost-nu-facem-decat-sa-destramam-ideea-nationala-13675820

    http://www.ziarulnatiunea.ro/2014/11/28/romania-tara-condusa-de-catre-minoritatile-entice-1/

    http://www.ziarulnatiunea.ro/2014/12/01/romania-tara-condusa-de-catre-minoritatile-etnice-2/

    Naţionalismul nu e numai marea iubire pentru morţii şi pământul nostru, ci este mai ales setea de eternitate a României. Nu iubeşti numai tot ce a fost al strămoşilor tăi şi ce este încă al tău – ci vrei ca acest tot să fie în eternitate, să rămână peste şi dincolo de istorie. Îţi iubeşti ţara şi neamul pentru că ştii că numai aşa vei putea rămâne şi tu, aici în istorie, legat şi păstrat de pământ. Eternitatea pe care insul şi-o închipuie, o cucereşte sau o cerşeşte singur – este o cu totul altă problemă decât această eternitate colectivă, a neamului întreg. Aici răzbate setea omului de concret, setea de a şti păstrate veşnic locurile şi experienţele pe care le-a cunoscut şi le-a apărat câteva zeci de ani, câteva clipe.

    Cred că în orice fel de naţionalism trăieşte, mai mult sau mai puţin manifest, această iubire pentru eternitatea neamului. Şi mi se pare că nu exista decât un singur fel de a-ţi sluji neamul şi ţara: de a lupta, pe orice cale, pentru eternitatea lor. Luptă pe care fiecare o înţelege după firea şi iubirea lui. Dar numai setea eternităţii poate să transfigure acest sentiment şi această luptă. Numai prezenţa eternităţii poate depăşi politica. Toate acţiunile noastre pe acest pământ ar deveni meschine şi deşarte dacă nu ar fi intuiţia eternităţii care să le dea o altă valoare şi o altă tărie.

    http://foaienationala.ro/romnia-eternitate-fragment-de-mircea-eliade.html

    http://www.in-cuiul-catarii.info/2014/11/23/intrebari-pentru-johannis-si-nu-numai-8054

    Mai multe ONG-uri şi persoane fizice au redactat un apel protest către organizatorii Festivalului Marii Uniri de la Alba Iulia, prin care se arată nemulţumiţi că la eveniment nu au fost invitate personalităţi ale folclorului românesc, precum Gheorghe Zamfir, Dumitru Făracaş, Nicolae Furdui Iancu sau Mariana Anghel. Până acum, apelul a fost semnat de peste 200 de persoane.

    „În calitatea mea de cetățean român, din banii căruia organizați acest eveniment, vă solicit să includeți în programul zilei de 1 decembrie concertul doamnei Mariana Anghel, și pe artiștii sus-numiți care ar putea fi disponibili pentru a participa la acest eveniment, contactându-i pentru a vă asigura de disponibilitatea dumnealor„, scrie Simona Niculescu, autoarea plângerii către CJ Alba şi Primăria Alba-Iulia.
    „ Ziua de 1 Decembrie este un simbol. Într-o țară în care s-a dus politică sistematică împotriva valorilor, a tradițiilor, a istoriei noastre, nu acceptăm să investiți BANUL PUBLIC în concerte ale unor domnișoare care nu au în repertoriul dumnealor cântecele noastre tradiționale, în detrimentul cântăreților de valoare internațională mai sus menționați„, arată semnatarii.

    http://activenews.ro/cantecele-patriotice-au-fost-interzise-la-alba-iulia-chiar-de-ziua-nationala-protestul-unor-cetateni-romani_1873877.html

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman (PNL), susţină că autorităţile locale au fost nevoite să achiziţioneze trei mii de litri de motorină pentru trupele militare.
    Acesta solicită demisia ministrului Apărării, pe care îl acuză de ofensă adusă Armatei şi românilor.
    „Este un fapt unic în istoria Zilei Naţionale a României de la Alba Iulia: ministrul Duşa a trimis Armata a IV-a Transilvania la paradă la Alba Iulia fără combustibilul necesar. Prin urmare, Primăria si Consiliul Judeţean Alba au acoperit necesarul de circa 3.000 de litri de motorină pentru repetiţii şi paradă! Pentru ofensa adusă Armatei şi românilor de Ziua Naţională, cer demisia ministrului Duşa, care cred că astfel demonstrează că este mândru că este român”, arată Florin Roman.

    http://activenews.ro/acuzatii-grave-la-adresa-ministrului-apararii-armata-iv-transilvania-trimisa-la-parada-fara-combustibil_1874728.html

    Apreciază

  8. ORTODOX said, on decembrie 1, 2014 at 3:52 pm

    La multi ani, dragi frati Romani !!!

    Apreciază

  9. iustina said, on decembrie 1, 2014 at 4:54 pm

    Se mai vinde ce a mai ramas strainilor , mai facem un chef cu carnat si petrecere in post , ne adunam la praznuiri cu politicienii , in liniste deplina sa nu deranjam pe draci acceptam educatia sexuala in scoli ca sarbatori satanice deja avem, mai intens slujbe ecumeniste, e.t.c. , si viitor de aur avem. LA MULTI ANI pentru un popor adormit este o urare idioata. Sabia maniei Dumnezeiesti este deasupra capukui romanilor.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 1, 2014 at 5:47 pm

      iustina

      Am zis La multi ani si eu fratilor, inclusiv tie. De ce ti se pare o urare idioata?

      Apreciază

    • Valentin said, on decembrie 3, 2014 at 12:34 am

      de fapt aici cine spune critica fățărnicia unora ce se folosesc de prilejuri ca acesta pentru a stapani multi oameni.
      pentru faptul că se văd atâtea rezultate negative de pe urma acestor serbari, dar chiar si unirea in sine n-a fost un fapt pe temelia Hristos. A fost pe baze dictate, manipulari, comunism, catolicismul si oculta. dupa unirea aia au inceput sa scoata credinta ortodoxa cu mult curaj antihristii dar si pana atunci se incercau multe manipulari si ocari la adresa ortodoxiei.

      Apreciază

      • Valentin said, on decembrie 3, 2014 at 12:41 am

        este de fapt acelasi fenomen care se intampla la utilizarea termenului de catolic – initial sensul lui era de universal – universalitatea credintei a fost confiscata politic pentru putere globala prin atribuirea acestui termen pentru a pacali pe cat mai multi, chiar si pe cei alesi daca e cu putinta… ca in biblie

        la fel si cu unirea – unirea e o stare de spirit data de Dumnezeu ca dar pentru credinta noastra, a fiecaruia, nu prin acele tratate s-a ajuns la unire.

        pentru că oamenii sunt făcuți pentru a fi uniți.

        cei care împart hărțile, omoară milioane și apoi sunt de toți aclamați ca înfăptuitori ai unirii … aceștia sunt fățarnicii și batjocoritorii dreptei credințe criticați aici.

        noi românii într-adevăr, să dea Dumnezeu să dăinuim ca neam, nu doresc să nu fie așa, adică la mulți ani români pentru cei care vin și zic din suflet cu credință e bine.

        Apreciază

  10. aha said, on decembrie 1, 2014 at 5:56 pm

    La multi ani fratilor!

    Apreciază

  11. geo said, on decembrie 1, 2014 at 6:04 pm

    În orașul Târgu Secuiesc, de Ziua Națională a României, în loc să se arboreze tricolorul, la uși și geamuri a apărut steagul negru de doliu, de care erau legate panglici în culorile Ungariei.

    Mai mult, primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, chiar ar fi refuzat să arboreze drapelul României în oraș de Ziua Națională.

    http://www.stiripesurse.ro/revoltator-secuii-au-pus-doliu-la-case-de-ziua-na-ionala-a-romaniei-foto_940725.html

    În decembrie 1918, Timişoara era un uraş stăpânit de armata sârbă. Trenurile şi drumurile erau contolate de soldaţii sârbi ca românii să nu plece la Alba Iulia. După destrămarea Imperiului Austro-Ungar, sârbii, care se considerau câştigători ai războiului, au trecut Dunărea şi au ocupat oraşul Biserica Albă, unde au instaurat administraţia sârbească. A urmat ocuparea celorlate oraşe din Banat. La 14 noiembrie 1918, sârbii au ocupat Timişoara, iar la 20 noiembrie au ajuns la Mureş şi s-au desfăşurat pe linia Szeged –Lipova. Imediat, comandamentul sârb a preluat administraţia militară a Banatului, a dizolvat gărzile naţionale, iar mai târziu a preluat şi administraţia civilă. Ajunse la Timişoara, trupele sârbeşti au fost întâmpinate cu amiciţie, ca trupe ale Antantei, aliate României. La scurt timp însă, lucrurile s-au schimbat radical, după ce românii bănăţeni au devenit ţinta predilectă a persecuţiilor noii administraţi.

    http://adevarul.ro/locale/timisoara/In-timpul-adunarii-nationale-alba-iulia-timisoara-era-ocupatie-sarbeasca-In-banat-cere-stat-independent-novi-sad-unirea-serbia-1_547c7cdaa0eb96501e425a13/index.html

    Apreciază

    • cristi o. said, on decembrie 1, 2014 at 7:30 pm

      Din nefericire, aceeasi imbulzeala si calcaturi in picioare la Buzau, in gara, unde s-au repezit sa vada duda… Pardon, sa-l vada pe Duda si trenul regal… Undeva, in adancul lor, romanii au pastrat dorinta de monarhie, ceea ce e bine. Dar cu aceasta familie regala, intersectata prea des cu masoneria ori comunistii, nu stiu ce sa zic, nu vad o solutie… Poate daca se milostiveste Dumnezeu de noi, la rugaciunile fierbinti ale mucenicilor neamului si daca noi ne intoarcem cu fata si gandul spre El, se va gasi vreun urmas demn al marilor voievozi, sa se poata restaura monarhia cu domn pamantean dreptcredincios. Dar trebuie sa facem si noi un efort, sa nu mai staruim in mocirla pacatelor de tot felul…

      Apreciază

    • geo said, on decembrie 1, 2014 at 8:24 pm

      Era mai sus putin…nu poporul e de vina…sau nu in totalitate…

      Apreciază

      • Paul said, on decembrie 2, 2014 at 12:56 am

        Si poporul e de vina in mare parte, acum pentru lipsa de demnitate, la alegeri aceeasi imbulzeala – lipsa de inteligenta. Mi-e mila de ei, s-au dus sa voteze cu Iohannis pentru ca isi dau cumva seama ca nu e bine si ca trebuie o schimbare, dar nu i-a dus capul sa priceapa ca Ionahhis nu e nici o schimbare. Asa ca din pura prostie si spirit de turma, au perpetuat ticalosia sistemului, desi poate unii au fost bine intentionati. Acum cu fasolea si carnatii e si mai dezgustator, nu numai fiindca e post (unii nu tin post, fiecare cum considera si cum poate, nu ii judecam pentru asta) dar si ca lipsa de demnitate, sa te inghesui ca sa primesti o portie de mancare de pomana de la statul care altfel te batjocoreste si te jefuieste. As intelege daca ar fi oameni ai strazii, cersetori flamanzi, dar nu e vorba de ei. Primeaza spiritul de turma, vulgaritatea, imi pare rau ca e poporul meu si ma doare.

        Apreciază

  12. lastunnegru said, on decembrie 1, 2014 at 7:01 pm

    La multi ani !

    Apreciază

  13. marian said, on decembrie 1, 2014 at 7:51 pm

    La Multi Ani Romani!
    Dumnezeu sa ma ierte si pe mine si pe noi toti!
    Vremuri de mare incercare ne pandesc pe noi romanii, dar, cu Bunul Dumnezeu, toate trec asa, ca fumul.
    Doar Sfanta Treime, Maica Domnului si Puterea Sfintei Cruci raman vesnice, ale noastre.

    Apreciază

  14. costea said, on decembrie 1, 2014 at 8:28 pm

    La multi ani fratilor !

    Apreciază

  15. ionutignat111 said, on decembrie 1, 2014 at 8:33 pm

    La multi ani, tuturor celor care simt si traiesc româneste!

    Apreciază

  16. vasilica said, on decembrie 1, 2014 at 9:16 pm

    La multi ani!

    Apreciază

  17. mada said, on decembrie 2, 2014 at 12:03 pm

    Domnul este suparat rau pe noi.Si cred ca primul semn este ca nu a mai iesit soarele pe cer de la alegeri, al doilea ca a nins chiar pe 1 decembrie si al treilea a fost si un mic cutremur.M-am abtinut sa postez ieri de ziua romanilor, pentru ca sunt consternata de ce se intampla cu romanii.Sunt profesor si nu mai am voie sa fac patriotism asa cum stiam eu cu elevii.Cu o istorie ghiveci nici nu mai ai cum.Mai am sa-mi predau limba romana la cei mici caci este temelia.Daca ne pierdem limba si credinta ce ne-a mai rams?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.