SACCSIV – blog ortodox

Si FINLANDA smulge COPII din cadrul FAMILIEI. Daca mama ii da o palma la fund sau daca nu-i cumpara un caine … Caci COPIII VOSTRI SUNT AI NOSTRI

Posted in copii by saccsiv on noiembrie 12, 2014

   Iata ce putem citi la Un copil rus a fost luat din familie în Finlanda:
Fiica rusoaicei Aleksandra Fomina, Diana, în vârstă de 10 ani, a fost luată din familie în Finlanda, a anunţat asistentul social Johan Backman.

Pe 7 noiembrie, Diana nu s-a întors acasă de la şcoală. În weekend-ul ce-a trecut, Diana a fost transmisă unei familii adoptive. Backman a menţionat că autorităţile finlandeze nu sunt obligate să anunţe faptul luării copiilor din familie. Potrivit unei versiuni, Diana i-ar fi spus unei vecine că mama ei i-a dat o palmă la fund. Potrivit altei versiuni, fata a fost luată de-acasă pentru că s-ar fi plâns că mama ei a refuzat să ia un câine în casă.

Aleksandra Fomina, născută la Sankt Petersburg, locuieşte de trei ani în Finlanda. Ea a divorţat de soţul ei finlandez. Fomina a cerut ajutor de la autorităţile ruse.
Cititi va rog si:

VIDEO – Melissa Harris-Perry: TOTI COPII VOSTRI NE APARTIN

Norvegia: COPIII VOSTRI SUNT AI NOSTRI … Interviul cu acea rusoaica nu este exagerat. Iata multe alte exemple. Ceea ce se intampla acolo este insa doar o umbra a ceea ce se va petrece cu familia si copiii in NOUA ORDINE MONDIALA

Din nou Norvegia: COPIII VOSTRI SUNT AI NOSTRI. Autoritatile iau copilul unor parinti dupa ce acesta a pierdut un … DINTE DE LAPTE

ROMANIA: COPIII VOSTRI SUNT AI NOSTRI. Statul vrea sa le ia copiii pe MOTIV ca SE DUC PREA DES LA MANASTIRI. Si iata cum Romania se inregimenteaza si in aceasta privinta. Si nu oricum …

COPIII VOSTRI SUNT AI NOSTRI – Suedia: STATUL A LUAT COPIII unei FAMILII DE ROMANI

Anglia: Autoritatile i-au facut fortat cezariana si i-au luat copilul … „VA ROG, NU-MI LUATI FIICA DE LANGA MINE”

CHIMIOTERAPIE CU FORTA: Curtea din Ohio da unui asisten social tutela unei fete Amish bolnava de cancer, deoarece parintii s-au opus acestui tip de tratament

COSMARUL UNOR PARINTI din Boston: Spitalul a castigat custodia fiicei lor si o tine prizoniera de peste 10 luni, deoarece s-au opus tratamentului pentru o boala inventata

Tagged with: ,

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marius said, on noiembrie 12, 2014 at 11:10 am

    offtopic actual

    Uitati in ce hal au ajuns unii episcopi si preoti BOR – isi merita numele de popi lingai. Gretos.

    http://www.tvrplus.ro//editie-starea-natiei-279546 de la min 19:15 la 24:25

    Remarc ca realizatorul desi isi face o cruce la misto, si-o face drept, ortodox, nu intoarsa ca basila.

    Apreciază

      • marius said, on noiembrie 12, 2014 at 6:42 pm

        scuze, nu mai citisem. E pag 180 in pdf si 358 in carte.

        Apreciază

    • aha said, on noiembrie 12, 2014 at 11:38 am

      realizatorul ala are in sange sa faca misto de preotii Bisericii Ortodoxe. a facut-o si alta data.

      Apreciază

      • marius said, on noiembrie 12, 2014 at 6:50 pm

        S-a luat de parintele Iustin sau de vreun sfant al Bisericii Ortodoxe? Daca da e altceva. Nu l-am urmarit, dar cred ca s-a luat numai de panarame si de institutia politizata BOR. Si daca nu ar fi majoritari astia n-ar avea de ce sa se ia. Din nenorocire oamenii obisnuiti si nedusi la biserica ajung sa huleasca preotia si dogmele Sfintei Biserici din cauza acestor lepre nemernice imbracate preoteste. Vai de cel smintit, dar mai vai de cel prin care vine smintela zice Mantuitorul.

        Apreciază

      • aha said, on noiembrie 12, 2014 at 9:50 pm

        @marius. cred ca banuiesti ca nu a dat nume, dar s-a imbracat in vesminte preotesti si a facut fel de fel de „glume” ca sa le zic asa. cand te imbraci in haine preotesti si faci glume oare nu inseamna ca huleste biserica ortodoxa? nu conteaza daca patriarhul e sau nu mason …ssamd. e vorba de toti preotii bisericii ortodoxe ( pe care multi ii baga in aceiasi oala si ii numesc popi….desi nu toti sunt asa)

        Apreciază

  2. Mihail V said, on noiembrie 12, 2014 at 12:27 pm

    in afara subiectului…

    Ipoteză terifiantă în presa rusă: Viktor Iuşcenko e bolnav de lepră?

    http://www.eazi.ro/prin-lume/ipoteza-terifianta-in-presa-rusa-viktor-iuscenko-e-bolnav-de-lepra

    Prof. dr. Igor Gundarov afirmă că „Viktor Iuşcenko nu a fost otrăvit cu dioxină ci este bolnav de lepră. (…) Mulţi pot fi infectaţi. La unii, semnalele au apărut deja. Poate că Dumnezeu a hotărât să pedepsească elitele politice prin acest fel de epidemie. Faţa umflată sau ca o coajă de portocală şi «masca de leu» sunt unele dintre semnele acestei boli“, precizează medicul rus.

    Articolele apărute în presa rusă arată că Viktor Iuşcenko, fostul preşedinte al Ucrainei în perioada 2005-2010, este bolnav de lepră de 10 ani. Este o ipoteză absolut terifiantă, care ar putea zgudui întreaga clasă politică mondială în cazul în care ele ar reflecta adevărul. S-ar dovedi în acest fel că meseria de politician nu este chiar una lipsită de riscuri aşa cum crede lumea, ci dimpotrivă.

    Profesorul Igor Gundarov, doctor în medicină la Centrul Special de Medicină Preventivă al Ministerului Sănătăţii din Federaţia Rusă este medicul care l-a diagnosticat pe Viktor Iuşcenko, în urmă cu 9 ani, ca fiind bolnav de cumplita maladie medievală numită lepră.

    Intervalul în care poate debuta boala este de la câteva luni la 30 de ani de la contaminare. Durerile de spate şi hernia de disc sunt două dintre semnele instalării ei. Printre oamenii politici care au venit în contact cu Iuşcenko se numără Colin Powell, Traian Băsescu, George Bush, Hillary Clinton, Iulia Timoşenko. În anul 2002, Iuşcenko a fost de 65 de ori la medic. FSB a avertizat Rada de la Kiev încă din 2003, dar nimeni nu a vrut să asculte.

    În perioada în care medicul Gundarov s-a pronunţat asupra acestui diagnostic, pe Iuşcenko îl durea spatele, nu putea să meargă, i se umflase faţa şi pe piele îi apăruseră ulceraţii inexplicabile. Nimeni nu putea explica de unde apăruse boala şi nici măcar ce fel de boală era. Dar nimeni nu citise fişa medicală a lui Iuşcenko, nici măcar medicul lui curant, chirurgul Bohomolet.

    Bolnavul era atunci candidat la preşedinţia Ucrainei şi ca să nu simtă durerile avea o sondă aplicată pe spate prin care îi picura în venă un drog (opiu) care să-i atenueze chinurile la mersul pe jos.

    Profesorul Gundarov nu a mers la Kiev să-l vadă pe pacient fiindcă şi-a dat seama despre ce boală era vorba după radiografiile şi analizele care i s-au trimis. Alte fotografii şi radiografii ale lui Iuşcenko existau pe internet.

    În al doilea rând, doctorul îl observase atent la televizor pe pacient şi ceruse şi fotografii ale acestuia făcute îndeaproape. Când îi fuseseră aduse fotografiile, după o examinare atentă a acestora şi după citirea analizelor biologice, el a comunicat colegilor ucrainieni că Victor Iuşcenko se îmbolnăvise de lepră.

    El a recomandat ca acest să fie internat în carantină şi să înceapă imediat tratamentul contra leprei. Nimeni nu trebuia să mai vină în contact cu el decât respectând anumite norme medicale igienice.

    În acea perioadă Victor Iuşcenko era pe „cai mari“, se bucura de o faimă de erou al Revoluţiei Portocalii, avea la picioarele lui Ucraina, iar Uniunea Europeană şi SUA îl considerau copilul răsfăţat al capitalismului occidental.

    Tocmai de aceea diagnosticul profesorului Gundarov a „scandalizat“ pe puţinii care au luat cunoştinţă de el, iar mass-media occidentale au dat propriul lor „diagnostic“ şi au „informat“ opinia publică europeană că Iuşcenko fusese otrăvit de ruşi ca să-l scoată din viaţa politică.

    Profesorul Gundarov le-a spus atunci acelora care puteau să-l înţeleagă: „Ascultaţi bine ce vă spun! Eu sunt medic sovietic şi am depus jurământ de medic în slujba sănătăţii oamenilor şi a semenilor mei. Cunosc bine lepra din teorie şi din practică. Am lucrat într-un spital de leproşi i teza mea de doctorat are ca temă apariţia şi evoluţia leprei. Vă avertizez că dl Iuşcenko are lepromah şi cei care veniţi în contact cu el este posibil să vă puteţi îmbolnăvi şi voi de lepră. Rezultatele analizelor sunt clare şi simptomele la fel. Dacă eu greşesc, atunci îmi rup diploma de doctor în medicină! Este dreptul vostru să nu mă credeţi, dar atunci vă asumaţi o mare responsabilitate şi un mare risc în primul rând faţă de sănătatea voastră“.

    Când starea lui Viktor Iuscenko s-a agravat el a fost dus imediat la o clinică în Austria unde i s-a pus un diagnostic bizar de intoxicare cu dioxină şi a fost tratat în mare secret.

    El s-a întors, dar simptomele nu au dispărut, pentru că de obicei lepra evoluează lent şi nu atacă masiv organismul ci într-un interval care poate dura şi 30 de ani de la contaminare. Până atunci simptomele sunt unele banale şi se pot confunda cu artrita, hernia de disc sau sciatica.

    În legătură cu internarea la Viena, dr. Gundarov a spus: „E bine uneori pentru un candidat la preşedinţie să i se creeze o aură de martir. Aşa că s-a emis versiunea de otrăvire cu dioxină. Ce dioxină? De unde dioxină? Medicii de la clinica din Viena au infirmat acest diagnostic şi au spus că nu este vorba de nici o otrăvire. Totuşi, s-au făcut presiuni asupra doctorilor ca ei să accepte acest diagnostic. Directorul clinicii (doctor) a refuzat să semneze un astfel de act şi a spus că nu e vorba de nicio otrăvire. El fost concediat. Dar, mai târziu, a dat în judecată spitalul şi a fost primit înapoi“.

    Profesorul Igor Gundarov şi-a continuat munca de cercetare la Centrul de Medicină de Stat la care lucrează, iar episodul cu Iuşcenko a fost uitat.

    Totuşi, în februarie anul acesta, Iulia Timoşenko, una dintre colaboratoarele apropiate ale lui Iuşcenko a fost eliberată din închisoare şi a apărut în faţa susţinătorilor Maidanului de la Kiev într-o stare deplorabilă: pe un scaun cu rotile, cu faţa umflată, cu dureri mari de spate şi ulceraţii pe piele, asemănătoare celor pe care le avusese Iuşcenko.

    În acel moment, lumea şi-a adus aminte de Igor Gundarov şi de avertismentul lui. Iulia Timoşenko fusese una dintre persoanele care stătuseră foarte mult în apropierea preşedintelui Iuşcenko. Era oare posibil să se fi îmbolnăvit şi ea de lepră?

    Ziariştii ruşi au dat din nou buzna peste medic şi i-au relatat starea în care se găseşte Iulia Timoşenko. Medicul i-a ascultat şi a zis: „V-am spus şi nu aţi vrut să mă credeţi!“

    Boala este provocată de un germen numit Mycobacterium Hansen care este ca sporii unei ciuperci şi se transmite prin atingere sau prin conversaţie.

    Apreciază

  3. Ionut said, on noiembrie 12, 2014 at 1:04 pm

    Va imaginati ce scandal european si international ar fi daca statul roman ar decadea din drepturile parintesti pe … aceia care isi tin copiii murdari, nu-i dau la scoala si ii trimit la furat si cersit?

    Apreciază

  4. Suciu said, on noiembrie 12, 2014 at 1:10 pm

    Nu inteleg partea cu „copiii vostri sunt ai nostri” daca fetita a fost repartizata altei familii si nu crescuta de stat. Si oare sa fi fost imediat readoptata fara o ancheta, doar pe spusele fetei? Sa nu uitam ca Finlanda este pe primul loc in Europa la educatie cu un sistem de invatamant unic in lume. Narcisa Suciu (potriveala de nume nu ii sunt ‘fan’) s-a mutat acolo iar din postarile de pe facebook reiese o lume sterila dar propice pentru un copil si din ce am inteles toate institutiile lucreaza pentru cetatean, ca si la noi de altfel doar ca nu in batjocora, lehamite, cozi etc Doamne Ajuta sa ajungem la fel macar la acest capitol, si sa ramana protectia copilului problema… Civilizatia nordica si cultura noastra ar compune un mariaj impecabil.

    Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 12, 2014 at 3:05 pm

      Bine zis, civilizatia nordului SI cultura noastra (mai bine zis cultura crestin-ortodoxa). Desi, daca stau bine si ma gandesc, cine se straduieste sa fie un bun crestin este si un om respectuos. „Şi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea” (Luca 6,31) „În iubire frăţească, unii pe alţii iubiţi-vă; în cinste, unii altora daţi-vă întâietate.” (Romani 12,10).
      Mi-e teama ca intr-o zi, neavand fundament spiritual, civilizatia nordica va intra in colaps. La urma-urmei, pe-acolo a aparut „Egalia” si alte aberatii.

      Apreciază

      • Suciu said, on noiembrie 12, 2014 at 5:07 pm

        Intotdeauna cand imi vine sa judec o tara, un om ma gandesc la faptul ca ma puteam naste acolo, in locul acelui om fara sa cunosc Ortodoxia, iar cunoasterea la mine nu a fost din prima ci dupa necazuri. Sa nu-i judecam pe ei ca popor sau pe altii ca nu au avut acest dar,ci sa-i respectam pentru ceea ce sunt ca oameni.
        Este un amalgam istoria nordicilor iar crestinarea tarzie si cu forta le-a facut doar rau ei fiind originar pagani, avand fundament spiritual din ambele ere. Dar in cazul lor sunt milioane, ba chiar miliarde la nivel planetar… sa nu credem ca Dumnezeu nu are o cale de mantuire si pentru ei. Nu ma voi lauda niciodata cu credinta mea strainilor pentru ca o consider o intamplare, la fel de bine puteam fi avortat sau nascut in alta parte si sunt departe de sentimentul egoist si mandru ca eu am singura cale iar restul vor ajunge in iad. Fiecare isi urmeaza familia si parerea mea este ca la Judecata vor fi intrebati de fapte, nu ca de ce nu au descoperit ortodoxia.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 12, 2014 at 5:49 pm

        Suciu

        Mai zi ceva de ortodoxie si restul.

        Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 12, 2014 at 6:30 pm

        Parintele Paisie Aghioritul despre „Judecata cea dreapta a lui Dumnezeu”

        „Judecata cea dreapta a lui Dumnezeu este indelunga rabdare, care are inlauntrul ei si smerenia, si dragostea. Dumnezeu este foarte drept, dar si mult milostiv, si milostivirea Lui biruieste dreptatea Sa. Iti voi da un exemplu, ca sa intelegi. Daca un oarecare om nu a avut niciodata ocazia sa auda despre Dumnezeu, unul ca acesta nu se va judeca potrivit cu starea in care se afla, ci potrivit cu starea in care s-ar fi aflat daca L-ar fi cunoscut pe Dumnezeu. Pentru ca altfel Dumnezeu nu ar fi drept. Dreptatea dumnezeiasca are propriile ei relatii matematice. Unul si cu unul uneori fac doi, iar alteori doua milioane”

        Apreciază

      • Suciu said, on noiembrie 12, 2014 at 9:14 pm

        saccsiv

        Ce sa spun adica? Sunt impotriva ecumenismului, daca asta a reiesit din comentariul meu, ba chiar militez fizic impotriva curentului fiindu-mi deschisi ochii la momentul potrivit.

        mircea,v

        Daca ai traduce acel mesaj in engleza, Dumnezeu din acel pasaj ar capata traducerea God care poate insemna divinitate, zeitate ori referire la Dumnezeu. Doar englezii folosesc deity in loc de god cand vor sa se refere la divinitate/zeitate, nu si americanii. Ce vreau sa spun este ca pe planeta Dumnezeu are si a avut multe forme cu atribute difererite, acum si in trecutul istoriei de la pagani la grecii antici, budisti, daci, incasi, pana si tribul de papuasi isi venereaza zeitatea(deity, god), toti cunoscand un Dumnezeu pe cap de cultura dar nu pe cel real. In cer este un singur zeu, Dumnezeu si ca urmare multi sunt in eroare, venerandu-L sub alte atribute, nume si fapte. Plecand de la acest fapt, crezi ca Paisie Aghioritul s-a referit in acel context la Dumnezeul nostru al ortodocsilor sau a oricarei false/alterate divinitati creatoare ale oricarei culturi enumerate mai sus? Daca imi poti da cu referire din Sfintii Parinti ar fi perfect, chiar si cu opinia ta pe baza cunostintelor.

        Apreciază

      • aha said, on noiembrie 12, 2014 at 10:14 pm

        @Suciu. bine ca intrebi pentru ca vad ca ai tendinta sa le amesteci. este un singur Dumnezeu, Sfanta Treime care a creat totul. restul sunt povesti de inselat. daca tu consideri o intamplare ca te-ai nascut aici….cred ca ai alte influente. nu suntem noi in masura sa spunem ce va face Dumnezeu cu cei care nu au auzit de Iisus Hristos. dar nordicii sigur au auzit. si , apropo: faptele dreptilor ii duc exact in iad fara Hristos. asa au fost cei din Vechiul Testament. a trebuit jertfa lui Iisus Hristos ca ei sa fie scosi de acolo .

        Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 12, 2014 at 11:46 pm

        Suciu,

        (in mod normal aici discutam discutii fata de ceea ce scrie de ex. in cele 6 volume „Cuvinte duhovnicesti” ale Parintelui Paisie. In principiu pt mine netul a fost folositor ca sa mai aflu de o carte, sau de o zicere dintr-o carte, si, placandu-mi foarte tare sau considerand-o interesanta, m-a facut sa cumpar acea carte si sa o citesc si asa sa ma lamuresc intr-o pr sau alta. Si nu a fost ceva sa nu fie de foarte mare folos. Ce vreau sa zic este ca subiectele sensibile sau mai adanci nu se pot lamuri in cateva randuri scrise de x sau y. )

        Fara cea mai mica indoiala Parintele Paisie face referire la singurul Dumnezeu – Tatal, Fiul si Sfantul Duh, adica Dumnezeul cel adevarat, adica Dumnezeul ortodox. Mai mari referinte decat ceea ce spune Domnul nostru Iisus Hristos nu cred sa fie:
        „Eu sant Calea, Adevarul si Viata”.
        Si pe mine m-a framantat pr care te framanta pe tine, si doar la Parintele Paisie Aghioritul am gasit acest raspuns (cunostintele mele sant limitate si nu am citit foarte mult), alti Parinti considerand ca noi, ortodocsi fiind, e bine sa ne vedem de ale noastre(ca sant destule, si noi santem mici…) si sa lasam in seama lui Dumnezeu judecarea lumii. Parintele Cleopa mai vorbeste despre judecarea celorlalti in afara de ortodocsi, iar in Biblie se spune parca ca in ce lege te va gasi Dumnezeu, in aia te va judeca. Dar, Adevarul este unul singur, noi santem datori sa-l pastram cu pretul vietii, pt ortodox toate sant clare in teorie.

        Nu-i judecam pe ceilalti oameni, dar religiile lor le judecam, le combatem la o adica, ca sa aparam ortodoxia, ca sa stim sa o aparam de ratacirile ce vin din acele zone.

        Pt mine raspunsul Parintelui Paisie este suficient, sant lamurit, si nu imi mai bat capul cu pr asta.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 16, 2014 at 6:56 pm

        @Suciu

        Citeşte ce spune Sf. Ignatie Briancianinov despre mântuirea oamenilor în general, poate te lămureşti:
        http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/

        Apreciază

  5. geo said, on noiembrie 12, 2014 at 3:38 pm

    Daca ai curaj, nebunesc, recunosc, sa spui lucrurilor pe nume imediat reprezentantii corectitudinii politice te pun la zid. Este cazul Presedintelui Cehiei Milos Zeman, care, recent, intr-un interviu a declarat unele lucruri de bun simt care au suparat unele urechi, inclusiv a Primului ministru, iar reactii nu au intirziat sa apara.

    http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/1415631

    http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/1415612

    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/czech-president-milos-zeman-sparks-outrage-by-swearing-during-live-radio-interview-9841492.html

    http://en.ukraina.ru/opinions/20141106/1011097481.html

    http://russia-insider.com/de/politics_culture_society/2014/11/11/09-12-53am/czech_president_khodorkovsky_swindler_and_pussy_riot

    http://www.msn.com/en-za/news/featured/czech-leaders-foul-mouthed-interview-sparks-uproar/ar-BBcWsFF

    http://www.radio.cz/en/section/curraffrs/president-zeman-shocks-nation-with-vulgar-language-on-radio

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/czechrepublic/11207812/Czech-president-shocks-nations-in-expletive-filled-interview.html

    http://www.smh.com.au/world/czech-president-milos-zeman-swears-up-a-storm-on-live-radio-20141104-11h0c7.html

    http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/11/04/the-expletive-filled-presidential-interview-that-has-all-of-the-czech-republic-embarrassed/

    http://www.abc.net.au/news/2014-11-05/czech-leader-sparks-uproar-with-foul-mouthed-interview/5866964

    http://www.radio.cz/en/section/curraffrs/world-media-takes-note-of-zeman-profanities-scandal

    http://www.radio.cz/en/section/news/former-finance-minister-slams-president-for-use-of-vulgar-language-in-broadcast

    http://www.radio.cz/en/section/news/pm-other-politicians-react-to-presidents-vulgar-language-in-live-broadcast

    http://www.radio.cz/en/section/news/president-will-not-apologize-for-vulgar-language-on-radio

    http://www.radio.cz/en/section/news/czech-radio-station-not-to-blame-for-vulgar-language-used-by-zeman-in-interview

    Pe toti care au sarit ca aia din baie nu ii deranjeaza faptul ca mor mii de oameni zilnic din cauza razboiului, foametei, bolilor, a conditiilor din tara de bastina, riscindu-si viata in barci supraaglomerate, ca somajul in rindurile tinerilor este in continua crestere, si cite si mai cite alte probleme ale oamenilor pe care se presupune ca ii reprezinta. Nu. Pe ei ii socheaza declaratiile reale, corecte, cinstite…pentru ca asa s-a obisnuit…sa se ascunda gunoiul sub pres…sa nu strice aspectul camerei…Fiindca veni vorba de corectitudine, un mare prieten de al nostru – vezi afacerea fregatele – socialist, a devenit peste noapte, mare consilier, conferentiar, platit cu saci de bani…ultima isprava:

    http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/uk_news/National/article1481596.ece

    http://www.telegraph.co.uk/news/politics/tony-blair/11219815/Tony-Blair-signed-secret-contract-with-Saudi-oil-company-worth-41000-a-month.html

    He had already attracted scathing criticism after it emerged that he had given Kazakhstan’s autocratic president, Nursultan Nazarbayev, advice on how to manage his image after the slaughter of 14 unarmed civilians.

    Mr Blair has said claims that he is worth £100million are ‘greatly exaggerated’. But the Saudi contract shows how much he has been able to charge for his services.

    Since leaving Downing Street in 2007, he has amassed a fortune including a property portfolio of 31 homes worth at least £25million.

    He is one of the world’s best paid speakers – earning up to £150,000 a speech – and has secured advisory roles with US investment bank JP Morgan and Swiss insurer Zurich International.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2827263/Blair-signed-secret-contract-Saudi-oil-firm-promising-41-000-month-slice-deals-helped-broker.html

    http://stopwar.org.uk/news/tony-blair-s-insatiable-greed-exposed-by-his-secret-deal-with-saudi-arabia

    http://www.independent.co.uk/news/uk/tony-blairs-company-brokered-deals-with-chinese-officials-for-saudi-arabia-oil-firm-9849835.html

    Una dintre ispravile pentru care a fost rasplatit http://stopwar.org.uk/news/tony-blair-watch/tony-blair-s-tips-to-a-dictator-on-how-to-defend-the-massacre-of-unarmed-civilians

    Sa nu uitam ca si ponta a fostin vizita pe la el:

    http://www.telegraph.co.uk/news/politics/tony-blair/10518182/Tony-Blair-introduces-prospective-client-Victor-Ponta-to-Barack-Obama.html

    Cit o fi costat distractia?

    A trecut si pe la Bucuresti http://www.mediafax.ro/politic/victor-ponta-s-a-intalnit-cu-tony-blair-premierul-romaniei-si-fostul-prim-ministru-britanic-au-mancat-impreuna-la-un-restaurant-de-langa-psd-foto-10946450

    Apreciază

  6. geo said, on noiembrie 12, 2014 at 3:39 pm

    Obama’s Got it Wrong: Russia Matters and The US Must Engage With Her

    Russia is not a „declining power”. It is a rising power, a great power actually, which the US is foolish to ignore

    http://russia-insider.com/de/politics_ukraine_opinion/2014/11/12/12-01-35pm/obamas_got_it_wrong_russia_matters_and_us_must_engage?page=0%2C1

    http://nationalinterest.org/feature/vladimir-putins-dicey-dilemma-russia-stands-fateful-fork-the-11646

    Apreciază

  7. geo said, on noiembrie 12, 2014 at 4:14 pm

    RTD with Miguel Francis Santiago, the author of “Crimea for Dummies”, go to Donetsk where a bloody conflict is in full swing. With contradictory information coming from the region, witnessing the situation first-hand is the only way to find out what’s really happening there.RTD crew and Miguel Francis Santiago set off to Donetsk, where shots are still being fired and shells exploding, with a camera as their only weapon. They want to see what the situation there is like with their own eyes. They go to the Donbass Opera House that also serves as a bomb shelter for locals and visit the city’s devastated airport. On their way, they talk to anti-government fighters to learn why they took up arms, as well as common citizens who are trying to go on with their lives and preserve a sense of normality in these dire circumstances.

    http://rtd.rt.com/films/donetsk-an-american-glance/#part-1

    Apreciază

  8. ETRN said, on noiembrie 12, 2014 at 9:43 pm

    „autorităţile finlandeze nu sunt obligate să anunţe faptul luării copiilor”

    IN-CRE-DI-BIL!
    CINE SE DUCE SA TRAIASCA IN TARA AIA?!

    Apreciază

  9. geo said, on noiembrie 13, 2014 at 9:13 am

    „The chew seen around the world,” as President Obama chomped on Nicorette gum during the recent APEC summit ceremonies, has sparked outrage in China, describing his behavior as „rude” and „inappropriate.”

    http://www.zerohedge.com/news/2014-11-12/more-humiliation-china-furious-disrespectful-nicorette-chewing-obama

    Apreciază

  10. geo said, on noiembrie 13, 2014 at 9:14 am

    http://www.zerohedge.com/news/2014-11-12/all-you-need-know-about-bank-market-rigging-settlements-34-words

    Apreciază

  11. geo said, on noiembrie 13, 2014 at 10:16 am

    Now That Russia Has Invaded Ukraine Again, Let’s Stop Pretending a Ceasefire Ever Existed

    Stop us if you’ve heard this one: Russian tanks, armored personnel carriers, and heavy artillery cross the border into Ukraine, accompanied by Russian soldiers in uniforms without insignia.

    That happened today, November 12, 2014, but only in the sense that it was reported by NATO. (And in response to this supposedly new military situation, the Russian Defense Ministry just announced that it will begin conducting long-range bomber flights in the Gulf of Mexico, Caribbean, and eastern Pacific.)

    Ukraine has been complaining about this very same Russian incursion into its territory for days. And, really, you’d be forgiven for losing track and losing count of the number of times this has happened since insignia-less Russian soldiers—nicknamed „little green men”—first appeared in the Ukrainian peninsula know as Crimea back in February. Since Putin launched his so-called hybrid warfare against Ukraine last spring, the number of such incursions has been fluid and hard to count—and that’s by design. It is supposed to be difficult to track and, more importantly, to punish. How do you deal with Russian „volunteers”—hundreds of Russian soldiers who were forced to take vacations while being sent to fight—and „humanitarian convoys” that seem designed not to deliver aid, but to test the weakness of the Russo-Ukrainian border?

    Why is this 549th Russian incursion into Ukrainian territory important?

    Well, according to the Western press, this shows that the September 5 ceasefire agreement, signed by the Ukrainian government and Ukrainian separatists as the West breathed a collective sigh of relief, is now „collapsing.” Since its signing, the accord has been „battered,” „doubtful,” „strained,” „shaky,” and „crumbling.” Two days ago, Washington told Moscow to obey the truce. Today, Moscow told Washington to do the same. Consider this November 9 headline, from the Financial Times: „Heaviest Shelling Since Truce Renews Ukraine War Fears.” Heaviest shelling since truce? Where lies the line between shelling that violates a ceasefire, and shelling that doesn’t?

    All of this implies that the ceasefire ever existed in the first place.

    Let’s be clear: it hasn’t.

    http://www.newrepublic.com/article/120250/nato-russia-invades-ukraine-breaking-ceasefire-thats-old-news

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11227607/Nato-commander-says-Russian-troops-have-entered-eastern-Ukraine.html

    http://en.voicesevas.ru/news/yugo-vostok/3157-summary-of-events-in-novorossia-on-november-11.html

    According to a report published yesterday by the London-based European Leadership Network think tank (ELN), there have been at least 40 “near misses” in which the Russian military and NATO forces, sent to Eastern Europe following last February’s far-right, NATO-backed putsch in Kiev, came close to military conflict.

    http://www.wsws.org/en/articles/2014/11/11/nato-n11.html

    http://rinf.com/alt-news/war-terrorism/dozens-near-miss-incidents-brought-nato-russia-brink-war/

    Republican US senator John McCain has released a statement saying that America should provide Ukraine with lethal military aid for its fight against Kremlin-backed insurgents in its eastern regions.

    McCain says that the perception of weakness being fostered by unwillingness on the part of the US and Europe to provide Ukraine with weapons is what is ‘most provocaive’ to Russian President Vladimir Putin.

    http://www.kyivpost.com/multimedia/video-2/ukraine-today-mccain-says-lethal-military-aid-needed-to-counter-russian-invasion-video-371334.html

    Guerrillas in Donetsk claimed responsibility for explosion thundered today, a shock wave from which felt tens of kilometers from the epicenter. In addition, guerrillas reported the coordinates of following objects mined terrorists.

    http://www.mnogovbloge.com/?p=7177&lang=en

    http://www.zerohedge.com/news/2014-11-11/massive-explosion-reported-ukraine-coast-near-contested-mariupol?page=2

    Thousands of Hungarians have marched through the streets of the capital Budapest protesting against alleged corruption at the country’s tax authority.

    In particular they are calling for the resignation of Hungary’s tax chief after she admitted she is among several government officials barred entry into the US on charges of corruption.

    Many of the demonstrators directed their anger at Prime Minister Viktor Orban:

    “I bet that at least half of the people who are here now voted for the ruling Fidesz party before, but they regret it now, but Orbán thinks he can do anything and act as if we are stupid,” said one demonstrator.

    “I think that there will be more protests because of this, and the management should resign, a change should happen, the government should change and shouldn’t hush up these things,” complained another.

    http://www.euronews.com/2014/11/10/budapest-thousands-support-anti-corruption-protests/

    Russell Napier Declares November 16, 2014 The Day Money Dies

    On Sunday in Brisbane the G20 will announce that bank deposits are just part of commercial banks’ capital structure, and also that they are far from the most senior portion of that structure. With deposits then subjected to a decline in nominal value following a bank failure, it is self-evident that a bank deposit is no longer money in the way a banknote is. If a banknote cannot be subjected to a decline in nominal value, we need to ask whether banknotes can act as a superior store of value than bank deposits? If that is the case, will some investors prefer banknotes to bank deposits as a form of savings? Such a change in preference is known as a „bank run.”

    http://www.zerohedge.com/news/2014-11-12/russell-napier-declares-november-16-2014-day-money-dies

    The Anglo-Zionists strike at the heart of Europe – Luxembourg – in an effort to discredit Europeanist, and potentially pro-Russian, new EU Commission President, Jean-Claude Juncker.

    Juncker may be forced out of the job almost before he’s even started!

    Who were all the European Leaders that backed Juncker for the job? Most of them right (Including our „friend” and „partner” Angela Merkel).

    No doubt lil Davey Cameron and his mate Georgey Osbourne have a hand in this latest scandal.

    If you can’t win by fair means to get your man elected – win by foul. Very Shakespearean isn’t it….

    Russia needs to talk to the leaders that backed Juncker and convince them that it is the US/UK/David Cameron driving this charge to get rid of Juncker and undermine the authority of Germany/ France/ Netherlands.

    This is potentially another golden opportunity to wake Europe UP.

    Potentially.

    Can Juncker survive ‘Lux Leaks’?

    Once upon a time, newly elected officeholders enjoyed a 100-day grace period to allow them to get their feet under their desks and become acquainted with their new jobs. Not so Jean-Claude Juncker. The new president of the European Commission, in office since November 1, already has to fight for his political survival over a corporate tax scandal.

    http://www.businessspectator.com.au/article/2014/11/13/europe/can-juncker-survive-lux-leaks

    OECD predicts stable growth of Russian economy

    Amongst major economies stable growth momentum is anticipated for Canada, the United States, Brazil, China and Russia

    http://en.itar-tass.com/economy/759364

    Netanyahu Is a National Security Risk – And Washington Knows It

    Last month, an anonymous U.S. official stirred a tempest in a teapot when he called Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu “a chickenshit” in comments to the Atlantic’s Jeffrey Goldberg. The insinuation was that while Netanyahu will happily rile up his right-wing base on issues related to Palestine or Iran, he lacks the political courage to take meaningful steps to resolve either conflict.

    State Department officials scurried to disavow themselves of the remark. But the incident revealed an increasingly common conclusion in Washington: Netanyahu’s foot-dragging on Middle East peace is not only frustrating for the United States—it’s dangerous.

    Once a taboo subject in Washington, the value of the U.S.-Israeli alliance has increasingly come under scrutiny among even leading members of the foreign policy establishment.

    http://thenewsdoctors.com/netanyahu-is-a-national-security-risk-and-washington-knows-it/

    Russia has sent a fleet of warships towards Australia in an apparent display of muscle-flexing ahead of the G20 meeting amid tensions between the two countries over the MH17 crash.

    Defence announced late on Wednesday it is „monitoring Russian naval vessels that are currently transiting through international waters to the north of Australia”.

    http://www.smh.com.au/federal-politics/political-news/russia-sends-warships-towards-australia-before-g20-meeting-20141112-11lc4z.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.