SACCSIV – blog ortodox

CARTE – VLAD HERMAN: “Sfintii Inchisorilor, stalpi ai Ortodoxiei si Neamului Romanesc – Marturii. Minuni“

Posted in Sfinţii inchisorilor by saccsiv on august 26, 2014

1207

Descriere carte:

Stii tu cum au ajuns mucenicii la aceasta biruinta cu totul de neinteles pentru ucenicii diavolului? Durerea nu a fost indepartata, dar devenise un miracol al suportabilitatii. Ei bine, miracolul s-a infaptuit prin rugaciuni si post atat personal, cat si in comuniune. In comuniune, fara gratii despartitoare, caci in comuniune rugatorii sunt uniti in cuget si simtire si ating prezenta divina a Iubirii eliberatoare.

Nu aveam intentia sa aduc dovezi si argumente pentru ce a insemnat pentru patria noastra aceasta tragica si, in acelasi timp, sublima stare de sacrificiu. Voiam, de fapt, doar sa-ti atrag atentia ca traim intr-o lume in care binele si nu raul se pedepseste cu varf si indesat.

Aspazia Otel Petrescu

Iata comentariul fratelui Vlad Herman postat la articolul VIDEO: Ati auzit de AGENDA 21?:

SACCSIV, te rog sa dai un anunt pe blog, daca se poate, despre cartea dedicata Sfintilor Inchisorilor

Sfintii Inchisorilor, evocati intr-o noua carte

La Editura Meteor Press din Bucuresti a aparut cartea “Sfintii Inchisorilor, stalpi ai Ortodoxiei si Neamului Romanesc – Marturii. Minuni“, coordonata de jurnalistul baimarean Vlad Herman.

In prima parte a volumului sunt evocate, printre altele, cateva personalitati care au marcat istoria recenta prin jertfa lor in inchisorile comuniste: Justin Parvu, Valeriu Gafencu, Arsenie Boca, Gheorghe Calciu, Ioan Ianolide.

In al doilea capitol se regasesc mai multe minuni produse in ultimii ani datorita mucenicilor din Aiud, unele dintre ele avandu-i in centru pe cativa maramureseni.

Volumul poate fi achizitionat online sau din librarii, la pretul de 12 lei.

ZiarMM.ro – http://www.ziarmm.ro/sfintii-inchisorilor-evocati-intr-o-noua-carte/

http://www.meteorpress.ro/carti-1207-Sfintii_inchisorilor.php

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu Iacoboaie said, on august 26, 2014 at 4:47 pm

    Salut apariția unui astfel de volum și îi felicit pe cei care au contribuit la realizarea lui. Voi căuta să-l găsesc. Este pe scribd.com?

    Apreciază

  2. Vlad Herman said, on august 26, 2014 at 7:50 pm

    Pe scribd nu.

    Apreciază

  3. Daniel Focsa said, on august 26, 2014 at 10:17 pm

    Ce calificare are autorul pentru a trata un astfel de subiect ?
    – este istoric ?
    – este teolog ?
    – a avut pe cineva din familie, ruda apropiata, care a suferit in inchisori ?

    Cand i-am propus sa il mentioneze si pe bunicul meu in lucrare, legionar cu 11 ani de detentie dintre care vreo 6 petrecuti la Aiud, nu s-a aratat interesat.

    http://daniel-focsa-istorieromaneasca.blogspot.ro/p/in-memoriam-avocat-gheorghe-vranceanu.html

    In tot cazul, despre bunicul meu intentionez sa scriu eu o carte, insa m-a surprins dezinteresul dlui Herman.

    Apreciază

  4. Cosmin said, on august 26, 2014 at 11:18 pm

    Felicitari Vlad Herman si celor care au pus umarul.

    Apreciază

  5. Ion said, on august 26, 2014 at 11:58 pm

    Vad ca istoricul Daniel Focsa a publicat destul de multe materiale despre Gheorghe Vranceanu. vad pe blogul domniei sale urmatoarele:

    Biografia bunicului meu are pentru mine valentele unei directii distincte de cercetare istoriografica, desi factorul afectiv (si, deci, subiectiv) este si el prezent.
    Despre el am publicat următoarele studii, articole si comunicari ştiinţifice:

    I. Studii şi articole

    1). Daniel Focşa, Avocat Gheorghe Vrânceanu. Studiu de caz pentru destinul unei generaţii, în “Memoria – revista gândirii arestate” nr. 54 (1 / 2006), pp. 97 – 105.
    http://revista.memoria.ro/?location=view_article&id=811

    2). Idem, Cu Parabellum-ul, în noapte, în “Observatorul militar” an XVIII nr. 4 (987), 4 – 10 februarie 2009, p. 11.

    3). Idem, Avocat Gheorghe Vrânceanu – destin legionar, în “Rost”, an VII, nr. 75-76, mai-iunie 2009, pp. 91-94.

    4). Idem, Sufletul bunicului, în “Rost”, an VIII, nr. 83-84, ianuarie-februarie 2010, p. 57.

    5). Idem, Gheorghe Vrânceanu-Peştera, un învingător, în “Permanenţe”, an XIV, nr. 5, mai 2011, pp. 13 – 14.

    6). Idem, Aiud, martie 1957. Un moment simbolic al demnităţii româneşti, în “Permanenţe”, an XIV, nr. 10, octombrie 2011, p. 16.

    7) Idem, O prietenie de-o viaţă începută în temniţele comuniste. Avocat Gheorghe Gh. Vrânceanu – maior Avram Creţu, în „Permanenţe”, an XVII, nr. 5, mai 2014, p. 20.
    http://www.fgmanu.ro/permanente.php?v=anterior#p1415

    II. Comunicari ştiintifice

    1). Daniel Focşa, Avocat Gheorghe Gh. Vrânceanu, deţinut politic în penitenciarul Aiud (1953 – 1959), comunicare prezentată la simpozionul „Experimentul Piteşti – reeducarea prin tortură”, ediţia a XII-a, Piteşti, 28-30 sept. 2012, publicată în volumul: Experimentul Piteşti. Conference proceedings. PERT’12, Fundaţia Culturală Memoria, Filiala Argeş, Piteşti, 2013, pp. 162 – 165.

    Recomand şi această pagină dedicată bunicului meu, pe site-ul Colegiului Naţional „Dr Ioan Meşotă” din Braşov:
    http://mesota.ro/muzeu/vranceanu/index1.htm

    Pai asta mi se pare mai mult decat sa fie mentionat in cartea lui Herr Herrmann….. 🙂

    Apreciază

  6. energein7 said, on august 27, 2014 at 12:30 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  7. Ion said, on august 27, 2014 at 2:38 am

    Oricum, e cam aiurea dupa parerea mea, cand un ziarist care scrie carti despre sfintii inchisorilor nu este interesat de marturia unui ISTORIC despre BUNICUL LUI, DETINUT POLITIC LEGIONAR.
    Aveti grija ca fostii detinuti dispar pe zi ce trece, peste niste ani vor disparea si copiii lor, asa ca ziaristii o sa aiba timp sa tot caute prin arhive potcoave de cai morti, dar marturiile FAMILIILOR care au trait efectiv teroarea comunista, de unde le veti mai lua ?

    In plus, nu stiu care sunt criteriile dupa care a fost scrisa aceasta carte. Domnul H Vlad, probabil o fi el insusi o instanta care stabileste cine e important si cine nu, cine trebuie bagat in seama si cine nu ?

    Dati macar cuprinsul cartii, sa vedem si noi cine s-a bucurat de atentia autorului.

    Apreciază

  8. Vlad Herman said, on august 27, 2014 at 9:52 am

    Evident, nicio fapta buna nu ramane nepedepsita. Domnule istoric Daniel Focsa, nu am pus acel material in carte deoarece nu am gasit in el nicio referire la faptul ca bunicul dvs ar fi fost arestat pentru credinta ortodoxa. E foarte bine ca a fost legionar si nu a facut compromisuri, fapt pentru care il consider un erou, dar m-am bazat mai mult pe cei care au fost prigoniti pentru Hristos. De altfel, titlul cartii face referire la Sfinti!

    Sunt un simplu crestin ortodox si nu cred ca trebuie sa fii teolog, istoric sau sa ai pe cineva din familie care sa fi trecut in inchisori care sa scrie o carte. Daca ar fi asa, atunci am cam avea de asteptat mult si bine pana sa fie scoase la suprafata marturii de acest gen despre sfintii neamului. In afara de teologul Danion Vasile, nu prea am mai vazut teologi care sa abordeze acest subiect si mai ales pe linia curata a Ortodoxiei. Cat despre istorici, ma abtin.

    @Ion Criteriile sunt simple: sa fi fost prigonit pentru Hristos. Si nu ma refer aici la cei care au fost prigoniti pentru un Hristos deformat, asa cum spune Dostoievski despre cei care L-au deformat de vreo 1.000 de ani.

    Pot sa spun ca volumul are un capitol in care sunt incluse materiale despre Justin Parvu, Arsenie Boca, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Gheorghe Calciu, sfintii de la Aiud, ierarhii ortodocsi ai Romaniei prigoniti in comunism, pozitia Patriarhiei cu privire la canonizarea Sfintilor Inchisorilor.

    In al doilea capitol am introdus mai multe minuni ale sfintilor de la Aiud.

    In cazul in care se vine cu o biografie despre eroul Gheorghe Vranceanu in care sa fie precizate unele aspecte despre apartenenta si suferinta pentru Hristos, atunci voi introduce cu mare placere materialul in editia a doua a cartii. De altfel, astept de la oricine care are vreun material de acest gen sa mi-l trimita.

    Hristos in mijlocul nostru!

    Apreciază

  9. Ion said, on august 27, 2014 at 1:45 pm

    @ Herman Vlad: din cate stiu eu, cei mai multi erau condamnati pentru „uneltire”. In afara strict de preoti si calugari, cine a fost condamnat propriu-zis, in mod oficial, in acte, pentru credinta ortodoxa ? Ion Gavrila Ogoranu pentru ce a fost condamnat ? Steinhardt pentru ce a fost bagat ? Aspazia Otel Petrescu pentru ce a fost condamnata ? ca sa ne referim numai la cei mai cunoscuti. Ianolide si Gafencu au fost bagati de pe vremea lui Antonescu pentru ca erau legionari, nu pentru motive religioase. Codreanu pentru ce a fost condamnat ?
    Mi se pare o departajare artificiala. va luati dupa actele Securitatii si ale tribunalului comunist pentru a vedea cine a fost ortodox si cine nu ?

    Apreciază

  10. Ion said, on august 27, 2014 at 1:47 pm

    Dar, ma rog, nu vreau sa fiu prea critic. Desigur ca este bine ca ati publicat aceasta carte, nu e un lucru rau, chiar daca nu e perfecta. Este un efort laudabil, felicitari !

    Apreciază

    • Otilia said, on august 27, 2014 at 5:28 pm

      E dezolant sa observ cum o initiativa atat de curata precum cea a lui Vlad este descalificata verbal de persoane care nici macar nu au rasfoit fugitiv cartea.

      Apreciază

      • Ion said, on august 27, 2014 at 11:14 pm

        Eu nu am descalificat-o dar am o rezerva fata de faptul ca cei care au suferit pentru neamul romanesc trebuie impartiti in doua categorii: cei de care merita sa se vorbeasca, si cei de care nu, fiindca suferinta lor nu a avut o conotatie suficient de vizibil-religioasa.

        Apreciază

  11. Vlad Herman said, on august 27, 2014 at 3:28 pm

    Asa e, doar ca unii precum Ianolide, Gafencu, Calciu L-au si marturisit pe Hristos in inchisoare si nu numai. De fapt, pentru asta s-au si remarcat mai apoi si au ramas intipariti in constiintele noastre. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Ion said, on august 27, 2014 at 5:22 pm

      Dupa parerea dvs Radu Gyr se incadreaza in aceasta categorie a marturisitorilor ? Sau Nichifor Crainic ?

      Apreciază

  12. Otilia said, on august 27, 2014 at 5:29 pm

    Iti port recunostinta si te felicit, Vlad.
    Abia astept sa cumpar cartea.

    Apreciază

    • Vlad Herman said, on august 27, 2014 at 8:29 pm

      Multumesc! Daca esti Otilia H, care mi-a dat acel text, te rog sa ma contactezi pe fb.

      Apreciază

      • Otilia said, on august 27, 2014 at 9:26 pm

        Cu drag.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 20, 2014 at 12:48 pm

        Vlad Herman

        Doamne ajuta! Ti-am trimis un e-mail. Iertare.

        Apreciază

  13. Georgiana Ursu said, on septembrie 9, 2014 at 3:06 pm

    Frate Vasile te rog din tot sufletul dc vrei sa dai acest anunt mai departe. e ffff urgent. Doamne ajuta. Ma numesc Georgiana Ursu si vin cu urmatoarea rugaminte la toti cei care citesc acest mesaj. Un suflet de copil are nevoie de ajutorul nostru. Nicoleta Brostic din Barlad in varsta de 20 anisori, trece prin suferinte groaznic…e in urma unui accident grav de masina. Pentru cei ce sunt din Barlad sau imprejurimi si pot dona sange grupa sangvina 01 negativ ii rog sa mearga la centru de donatii Barlad. Haideti sa i intindem o mana de ajutor sa-i dam sansa la viata, sa i aratam ca ne pasa si nu in ultimul rand sa nu uitam a inalta ruagaciuni pt ea. Nicoleta o sa te faci bine. Esti o luptatoare.Dumnezeu sa.ti dea putere sa treci peste asta!

    Accident rutier cu patru victime pe DJ 243, între Bârlad şi Perieni. O tânără de 20 de ani se zbate între viaţă şi moarte

    Accident rutier cu patru victime pe DJ 243, între Bârlad… Tragicul eveniment s-a petrecut azi dimineaţă, în jurul orei 10.00. Un şofer de 33 de ani a pătrus pe contrasens şi a acroşat un autoturism care circula regulamenta… View on adevarul.ro Preview by Yahoo

    Apreciază

  14. Anonim said, on octombrie 13, 2014 at 8:55 pm

    Apreciază

  15. discerne said, on noiembrie 4, 2014 at 10:39 pm

    Va invit sa cititi si articolul scris de Radu Iacoboaie, „Nu-i uitati pe sfintii închisorilor comuniste!”:
    http://discerne.wordpress.com/2014/05/29/nu-i-uitati-pe-sfintii-inchisorilor-comuniste-de-radu-iacoboaie/

    Apreciază

  16. […] CARTE – VLAD HERMAN: “Sfintii Inchisorilor, stalpi ai Ortodoxiei si Neamului Romanesc – Martur… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.