SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Ati auzit de AGENDA 21?

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 24, 2014
Tagged with: , ,

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marian said, on august 24, 2014 at 9:34 pm

  Parada prizonierilor de razboi, cu ocazia asa-zisei zile a independentei ucrainei, putin altfel decat la kiev, prizonieri huiduiti, asta dupa ce au ucis copii batrani, cica, sa avem… mila?
  Iarta-ma Doamne dar nu am mila fata de satane!

  Apreciază

  • geo said, on august 25, 2014 at 10:23 am

   Totusi, prizonierii de razboi, capturati de rebelii din estul Ucrainei, au conditii incomparabile fata de rebelii capturati de armata ucraineana impreuna cu cei din sectorul de dreapta sau garda nationala…

   Intre timp, la Kiev:

   This type of vehicles never was in the Ukrainian army before. Puppet fascist government bring it to Ukraine by advise of own masters. Same heavy guns, usual DSHk, on Toyota pickups using Al-Qaeda gangs for attack on unarmed civilians. Gangs of Kiev junta using these trucks with heavy guns for same. Crew for these fascists gang mobile are National guard, unit formed from fascists and criminals.
   These type of military vehicles is one from many evidences that behind „Arab spring” and „Revolution of dignity” in Ukraine are same Evil which we know as „the civilized world”.

   Apreciază

   • geo said, on august 25, 2014 at 10:09 pm

    http://activenews.ro/video-teribil-prizonierii-ucraineni-ai-rebelilor-pro-rusi-au-fost-scosi-public-pentru-defila-fata-multimii_1856578.html

    Gurnalistii romani ii depling pe bietii prizonieri de razboi obligati sa defileze prin centrul Donetk-ului uitind, in numele corectitudinii politice, ca ei, prizonierii, au fost cei care au lansat proiectilele si rachetele care au produs urmarile care se vad in poze:

    https://twitter.com/Black_Bomb

    Apreciază

   • Radu Iacoboaie said, on august 25, 2014 at 10:37 pm

    OFF TOPIC – DE PE BLOGUL LUI VLAD HERMAN

    Adevărul ascuns despre moartea Părintelui Arsenie Boca: Iradierea, răstignirea, dezgroparea şi buna mireasmă
    Arătarea Părintelui Justin Pârvu la mormântul său plin de viaţă
    A apărut revista ATITUDINI, nr. 35, închinată mucenicului Mircea Vulcănescu
    Sfintii Inchisorilor, evocati intr-o noua carte

    Adevărul ascuns despre moartea Părintelui Arsenie Boca: Iradierea, răstignirea, dezgroparea şi buna mireasmă

    Posted: 25 Aug 2014 11:06 AM PDT
    În cele ce urmează, un fragment din cartea „Viaţa lui Arsenie Boca, fapte inedite”, scrisă de preotul Petru Vamvulescu. Menţionez că l-am sunat pe preotul Petru în seara zilei de luni, 25 august 2014, pentru a-mi confirma cele relatate în carte. Răspunsurile au fost întocmai ca în aceasta. (Vlad Herman)

    „El nu a murit numai din cauză că a fost iradiat, în toamna anului 1989. Vreau să fac o noua descoperire de care am fost înştiinţat: văzând că Părintele Arsenie s-a ridicat din moarte (n. r. adică şi-a revenit după iradiere, cel puţin parţial, conform spuselor preotului Vamvulescu), i-au dat ultima lovitură fatală (n. r. comuniştii). A fost dus în pădurea de brazi de la Sinaia şi răstignit. I-au înfricoşat (n. r. tot comuniştii) şi pe cei ce au aflat, ca să nu spună adevărul, şi s-a lăţit minciuna aceasta, că Părintele Arsenie a murit nu muceniceşte, ci de boală.

    Trebuie să nu ascundem un alt lucru cutremurător: Părintele Arsenie a fost scos de trei ori din mormânt. Prima dată, la trei zile de la îngropare, fiindu-le frică la securişti să nu învieze, cum îi era frică lui Irod. A doua oară l-au scos după un an, fără explicaţii, iar a treia oară acum vreo şase ani. Atunci a ieşit un izvor de apă din mormântul Părintelui Arsenie, care n-a putut fi oprit. Atunci s-a scos apă din mormânt cu găleţile şi s-a adunat în butoaie.

    Capacul de sicriu a fost găsit dat într-o parte, iar oasele pline cu apă şi noroi. Au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, din stejar. Am sărutat sfintele oase şi mai ales capul, care era înmiresmat”.

    Arătarea Părintelui Justin Pârvu la mormântul său plin de viaţă

    Posted: 25 Aug 2014 10:05 AM PDT
    Mesaj primit de la profesorul Corneliu Gheorghiţă din Piatra Neamţ, un apropiat al Părintelui Justin Pârvu

    Joi, 21 august 2014, am simţit o dorinţă puternică de a mă închina la mormântul Părintelui Justin. Când am ajuns la doi metri de mormânt, venind dinspre poarta din stânga, mi-am ridicat privirea şi l-am văzut pe Părintele stând în picioare, îmbrăcat în haine monahale şi cu privirea zâmbitoare şi plină de bunătate (binecunoscută credincioşilor).

    El se afla puţin dincolo de mormânt, iar după câteva secunde mi-am plecat privirea şi când mi-am ridicat-o, chipul Părintelui nu mai era. Am rămas cu bucuria revederii în suflet.

    Text si foto: Vlad Herman

    A apărut revista ATITUDINI, nr. 35, închinată mucenicului Mircea Vulcănescu

    Posted: 25 Aug 2014 10:03 AM PDT

    Atitudini_nr. 35_coperta_2

    Sfintii Inchisorilor, evocati intr-o noua carte

    Posted: 25 Aug 2014 01:09 AM PDT
    La Editura Meteor Press din Bucuresti a aparut cartea “Sfintii Inchisorilor, stalpi ai Ortodoxiei si Neamului Romanesc – Marturii. Minuni“, coordonata de jurnalistul baimarean Vlad Herman.
    In prima parte a volumului sunt evocate, printre altele, cateva personalitati care au marcat istoria recenta prin jertfa lor in inchisorile comuniste: Justin Parvu, Valeriu Gafencu, Arsenie Boca, Gheorghe Calciu, Ioan Ianolide.
    In al doilea capitol se regasesc mai multe minuni produse in ultimii ani datorita mucenicilor din Aiud, unele dintre ele avandu-i in centru pe cativa maramureseni.Volumul poate fi achizitionat online sau din librarii, la pretul de 12 lei.
    http://www.ZiarMM.ro

    Apreciază

 2. Radu Iacoboaie said, on august 24, 2014 at 10:42 pm

  OFF TOPIC

  Astăzi am lucrat foarte mult la restructurarea blogului personal raduiacoboaie – UN BLOG DE ATITUDINE…

  Am scos articolele postate de pe alte bloguri și le-am pus în FIȘERE TEMATICE. Îmi cer iertare dacă am supărat astfel pe cineva, dar doresc pe viitor să postez doar articole personale pentru a nu crea un bombardament informatic pentru cititor.
  Am conceput două noi pagini: FILME și FILME DOCUMENTARE, unde deja am postat destule. Nu urmăresc să creez mai multă ceață, nu vreau cantitate, ci calitate… Doamne ajută!

  Apreciază

  • maria said, on septembrie 10, 2014 at 10:48 am

   „Astăzi am lucrat foarte mult la restructurarea blogului personal raduiacoboaie – UN BLOG DE ATITUDINE…”

   Frate Radu Iacoboaie ,sa-mi fie cu iertare daca te supar cu ceva ,da mai bine ai invata ce este smerenia si sa o si pui in aplicare ca smerenia e lumina in care vom vedea lumina ,si poate asa ai sa intelegi si dumneata mai multe, apoi sa citesiti mai multe despre Paarintele Arsese Boca ca daca ai sa citesti invataturile lui si ai sa compari cu ale sfintilor(nu mai vorbim de Biserica de la Draganesti)ai sa-ti pui miinile in cap cind ai sa descoperi atitea erezii in care s-a scaldat.
   Nu te uita la suferintele lui din inchisoare,ca vrajmasul cu cele ale adevarului te amageste,sa-i accepti ratacirile lui.
   .”După cum a spus şi AVVA Dorotei: „nici o răutate şi nici unul dintre eresuri, nici însuşi diavolul nu poate să înşele pe cineva, decât numai dacă se preface în chipul faptei bune”. După cum şi Sf. Apostol zice: „Că însuşi diavolul se preface în înger de lumină”.
   Apoi””PENTRU CEL ERETIC ASA ZISA „MUCENICIE(MOARTEA PENTRU CREDINTA LUI)ESTE PEDEAPSA PENTRU EREZIA SI HULA IN CARE A STARUIT.NI ESTE MUCENICIE !”
   SFINTUL CIPRIAN AL CARTAGINEI

   “Auzi cum amesteca diavolul otrava cu mierea ca sa te duca in iad?”.

   El intai te invata bine, pana i te inchini lui. Iar dupa ce te inchini lui, te duce la pierzare. (Citat din Parintele Ilie Cleopa)
   Iti arata cele bune ca sa poti sa-l slavesti si sa-i accepti invataturile pline de erezii.

   Asa ca stai atent fratele meu pe cine slavesti ca nu cumva in ziua judecatii sa-ti fie mare surpriza vazind ca ai luat lupul drept pastor,si vei da seama de amagirea ta si mai mult si amagirea in care ii atragi si pe altii.slavind pe cine nu trebuie.
   Stim f bine ratacirile pe Arsene Boca si a Pr Ilarion Argatu,asa ca ia aminte…sa nu te osindesti incercind sa faci binele

   Apreciază

 3. mihai said, on august 24, 2014 at 11:10 pm

  care este scopul?!, poate ca sunt ingust la minte si nu inteleg ce tot scormonesc acestia si ce vor de fapt

  Apreciază

 4. iannisnakos said, on august 25, 2014 at 12:14 am

  Off topic (sau, in definitiv, poate nu e chiar strain subiectul):

  http://incomemagazine.ro/articole/sa-nu-trecem-cumva-carpatii

  E un articol semnat de Ilie Serbanescu.

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 25, 2014 at 11:14 am

   geo

   Frate, te-am rugat, nu mai pune tot articolul.

   Apreciază

   • geo said, on august 25, 2014 at 12:41 pm

    Oops…scuze…

    Apreciază

   • andrei-d said, on august 26, 2014 at 7:43 am

    La comentariile de pe cele mai multe articole geo conduce detasat…ar trebui un top 3 activi pe blog;))

    Apreciază

 5. geo said, on august 25, 2014 at 10:56 am

  „Pe mine nu m-a infrant sistemul, mi-a fost teribil de greu, dar nu m-a infrant. Dar exista o realitate: nici eu nu l-am infrant pe el”, declara Traian Basescu prin 2009, inainte de turul doi. Fostul presedinte, Emil Constantinescu, se autoproclama, la sfarsitul mandatului, invins de sistem. In august 2014, la sfarsitul celui de-al doilea mandat, Traian Basescu alege sa o sustina categoric pe Elena Udrea la alegerile prezidentiale. Se declara astfel invins de slabiciunea sa pentru o femeie. Aceasta femeie este insusi produsul sistemului pe care l-a detestat, cel putin din vorbe, atat de mult, adaptata insa la vremurile noi.

  Tot trecutul ei tenebros este azi la lumina zilei pentru cine doreste sa-l vada: stim ca a inceput intr-un mediu toxic, in gruparea Bittner-Petrache-Cocos, adica adoptata de generatia veche de securisti/oameni de afaceri/politicieni/ pe care Traian Basescu o numea in 2004 „mafia personala a lui Adrian Nastase”. Azi o gasim cochetand cu alta mafie personala, dar din alta generatie. Cu lupii tineri, Traian Basescu mimeaza o lupta pe viata si pe moarte, insa i-a mirosit din timp: ei sunt viitorul. A decapitat vechea mafie in frunte cu Nastase, Vantu, Voiculescu, a demantelat vechile structuri si retele, facandu-le loc celorlalti. A jucat un rol atat in alegerea lui Victor Ponta in fruntea PSD cat si in sprijinirea lui Sebastian Ghita dupa ce l-a eliminat pe Vantu si a incercat sa-i ia televiziunea. Fostii colaboratori ai presedintelui pot confirma oricand ce spun aici.

  Victor Ponta a fost avocatul familiei Cocos in tinerete, iar Elena Udrea recunoaste ca au avut o relatie de prietenie. A se vedea imaginile cu Ponta, Daciana Sarbu si Udrea din vremurile bune, facand relaxati conversatie la un suc. Printre legendele spumoase din jurul Cotroceniului circula una cu oarecare relevanta in context. Cocos ar fi cumparat doua costume din strainatate, unul pentru Ponta, altul pentru Basescu, numai ca le-a incurcat cand a trimis toalele la Cotroceni. Mare pacat ca nu avem un filmulet cu Basescu incercand costumul croit pe marimea lui Ponta si invers. Firele tesute intre familii nu s-au destramat cu totul vreodata. Astazi, pe Elena Udrea o gasim aproape zilnic la televiziunea lui Sebastian Ghita, promovata intens. Se trage, doar, dintr-o veche familie inrudita cu cea noua. La fel cum Ponta se trage din Nastase, iar Ghita din masinile de spalat cumparate de fosti generali de securitate.

  Udrea este liantul intre lumea veche si cea noua, reprezinta legatura lui Traian Basescu cu nomenclatura politica nou nascuta. Ca trasatura de baza, si nou nascutii functioneaza strans legati, la fel ca vechii nomenclaturisti, de lumea obscura a serviciilor. Cu diferenta ca parintii lor politici aveau alta comanda decat urmasii. Manifestau, in general, apetenta mai mare pentru abuz si dispret fata de justitie. In rest, nimic nou in asezarea sistemului. Exista si azi un grup de protejati, mai mic decat in trecut, adevarat, pe care nu-i poti atinge nici cu o floare. Uitati-va, de pilda, la amicul Ghita. Tone de contracte cu statul, nici o durere de cap. Uitati-va la prietenul Ponta: cad retele intregi de coruptie ridicate in jurul sau, numai el ramane mereu in picioare.

  Pe scurt, Basescu n-a invins sistemul, doar l-a reasezat. Sistemul e bine-merci, la locul lui, cu alti oameni in frunte si alti beneficiari. Lupta sa in toti acesti zece ani a fost sa-i dea jos pe batrani ca sa urce in loc „generatia 40”. Poate ca suna cam conspirationist si stupid sa reduci totul la o lupta intre mafii/grupuri de interese ilegitime. Din pacate, cam asta a fost, oricate diferente reale vom gasi intre ce era acum zece sau cinsprezece ani si ce avem azi.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17939051-invins-sau-salvat-traian-basescu.htm

  Condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, o decizie prin care judecătorii au apărat democrația de alegători.

  Este concluzia unui articol publicat de jurnaliștii de la Deutsche Welle. Aceştia sunt convinşi că românii l-ar fi votat în continuare în funcţii publice pe Dan Voiculescu, în ciuda problemelor sale cu Justiţia.

  Jurnaliştii de la Deutsche Welle au făcut o analiză a contextului în care a fost condamnat Dan Voiculescu în Dosarul ICA. Ei au ajuns la concluzia că prin decizia lor judecătorii au apărat democrația de alegători.

  „S-a făcut o clipă dreptate. Dar cât vor dura cei zece ani? N-a rămas în picioare un tărâm al urii şi psihozei, un imperiu intoxicant al propagandei, corupţiei şi nelibertăţii? Se poate apăra democraţia de alegători?, scriu analiștii Deutsche Welle.

  http://www.b1.ro/stiri/politica/deutsche-welle-condamnarea-lui-dan-voiculescu-in-dosarul-ica-o-decizie-prin-care-judecatorii-au-aparat-democra-ia-de-alegatori-89203.html

  Nici o diferență între „oamenii de bine“ care îi aplaudau pe mineri, în iunie 1990, în timp ce cărau bâte pe spatele bărboșilor ce se încumetau să traverseze Piața Universității și fanii lui Badea și Gâdea care au lovit două jurnaliste la protestul pro-Voiculescu, organizat duminică de Antena 3.

  Aceiași ochi injectați cu ură, aceeași sete de a distruge tot ce nu înțeleg. Aceeași furie animalică, alimentată de miile de frustrări acumulate de-a lungul unor vieți ratate, trăite cu spatele cocoșat și respirate cu porția, între două „’trăiți șefu’!“, și revărsată pentru a pedepsi o specie diferită, pe care o suspectează cu ferocitate că este capabilă să se bucure de viață.

  Presiunea acestui segment de populație pentru prezervarea unui model de guvernare depășit, incapabil să genereze bunăstare și evoluție, nu poate fi contracarată decât prin implicarea civică și politică a altor câtorva milioane de oameni cu o viziune diametral opusă asupra viitorului țării. Iar asta nu se poate face doar anunțând că avem porțile deschise, ci prin proceduri de recrutare programatică, metodică, permanentă. Cei ce pot ține piept asaltului milițienilor cu freza călcată trebuie căutați și înrolați, nu așteptați!

  Dacă elita progresistă a României – fie ea din societatea civilă, fie din acele structuri ale statului care au intrat în război total cu centrele de putere grupate în jurul unor oameni ca Voiculescu – nu găsește căile pentru a-și atrage de partea sa noile generații, oameni tineri care știu ce vor și au nevoie doar de modele de combativitate și onestitate, de lideri în care să se regăsească, nimic din ce ne propunem spre binele țării nu ne va ieși.

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/bagati-barbosii-in-politica–346032

  Apreciază

 6. geo said, on august 25, 2014 at 10:57 am

  Tăierile de păduri au atins cote înspăimântătoare. În fiecare zi, 41 de hectare de pădure au picat sub topoare, arată datele prezentate de Romsilva.

  În doar şase ani, au fost defrişate ilegal aproape 300.000 de hectare din suprafaţa forestieră, în timp ce reîmpăduririle au scăzut la mai puţin de jumătate faţă de anul 1990.

  Volumul de lemn dispărut din păduri a ajuns la 19 milioane de metri cubi, faţă de 16 milioane, cât s-au tăiat în 1990. Acolo unde nu au fost cumpărate şi tăiate de străini, pădurile româneşti au pierit în faţa gaterelor care şi-au croit drum chiar şi în pădurile virgine. În locul lor nu au apărut altele.

  Anul trecut, s-au făcut reîmpăduriri doar pe o suprafaţă de 10.400 de hectare, ceea ce înseamnă o scădere de aproape 60% faţă de cât se împădurea imediat după Revoluţie, arată datele Institutului National de Statistică.

  Dacă în 1990 s-au făcut lucrări de reîmpădurire pe o suprafaţă destul de mare, în anii care au urmat au fost plantaţi tot mai puţini copaci. În 1991, suprafaţa reîmpădurită a scăzut cu 38%, la doar 15.000 de hectare. În 1992, s-au reîmpădurit 12.000 de hectare, iar în 1993 – 10.400 de hectare. Minimul a fost atins în 2010: doar 10.106 de hectare reîmpădurite.

  În acest timp, hoţii de lemne au făcut ravagii. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi de anul trecut, între 2005 şi 2011, în pădurile aflate în proprietatea statului s-au efectuat tăieri ilegale de arbori de peste 400.000 de metri cubi. Situaţia cea mai gravă a fost în judeţele Suceava, Maramureş şi Bacău. În aceeaşi perioadă, în pădurile private s-au tăiat ilegal aproape 200.000 de metri cubi de lemn.

  Însumând tăierile ilegale de arbori din pădurile Romaniei, rezultă că în perioada 2005-2011, hoţii au defrişat aproape 300.000 de hectare. În acelaşi interval s-a împădurit doar pe o suprafaţă de 120.000 de hectare.

  http://www.antena3.ro/romania/defrisarile-au-atins-cote-inspaimantatoare-zilnic-41-de-hectare-de-padure-au-picat-sub-topoare-264183.html

  Apreciază

 7. geo said, on august 25, 2014 at 10:59 am

  Vieţile a sute de bolnavi atârnă de o transfuzie. Medicii se confruntă cu cea mai mare criză de sânge din ultimii ani şi sunt obligaţi să amâne operaţii urgente. Numărul donatorilor, şi aşa mic, s-a înjumătăţit în ultima perioadă.

  Iar cei care au nevoie sunt mulţi. Bolile sau accidentele nu ţin seama de concedii. La Iaşi, în multe spitale, operaţiile au fost amânate. Fratele lui Mircea este în spital. Ar trebui să fie operat pe creier, dar, deşi situaţia e urgentă, medicii nu pot încă să intervină.

  În mod normal, la Iaşi donează cam optzeci de oameni în fiecare zi. În ultimele săptămâni însă, abia au fost jumătate. Adica 25 de litri de sânge. Cu care ar trebui să acopere toate operaţiile din judeţ. E aproape imposibil. Iar situaţia e la fel în toată ţara. Cea mai mare criză e la grupa de sânge A.

  Ministrul Sănătăţii a făcut un apel public la toţi românii care pot dona, să meargă la centrele de recoltare. Autorităţile au alocat peste un milion de lei pentru centrele de colectare a sângelui şi vor deschide unele noi.

  Românii au mai demonstrat odată că se poate. După campania Observator „Donează Roşu pentru România” numărul donatorilor de sânge de la noi aproape că s-a dublat. Perioada de concedii, dar şi scandalul de la Slobozia, unde şefa Centrului de Transfuzii dădea sânge pe bani, i-au făcut pe mulţi să dea înapoi.

  http://observator.tv/campanii/criza-grava-de-sange-in-spitale-133097.html

  http://www.mediafax.ro/social/criza-acuta-de-sange-in-spitalele-din-iasi-unele-operatii-sunt-amanate-13113623

  http://www.voceatransilvaniei.ro/criza-spitalele-clujene-operatiile-programate-se-amana-din-lipsa-de-sange/

  http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/criza-de-sange-din-spitale-i-a-adus-pe-romani-la-centrele-de-transfuzie-mesajul-emotionant-al-unei-mame-suntem-disperati.html

  Apreciază

 8. geo said, on august 25, 2014 at 11:04 am

  Partidul ”Patrioții Moldovei” a lansat o declarație prin care critică guvernanții de la Chișinău și îi acuză de politici iresponsabile. Declarația privind ”Retrocedarea teritoriilor Moldovei” a fost scrisă în limba rusă și publicată pe pagina partidului, patriot.md.
  Având în vedere Ratificarea și Semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE, ”Patrioții Moldovei” fac apel către organismele internaționale pentru protecția drepturilor omului, către autoritățile moldovenești cât și guvernele străine de a urmări respectarea drepturilor și normelor internaționale.
  Bazându-se pe o serie de Convenții internaționale printre care ”Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale” (Roma, 4 noiembrie 1950, modificată la 21 septembrie 1970, 20 decembrie 1971, 1 ianuarie 06 noiembrie 1990 11 mai 1994) ETS № 005 și Protocolul №1 al Convenției (Paris, 20 martie 1952, modificată pe 11 mai, 1994) ETS № 009, și articolul 1 al Protocolului privind protecția proprietății, ”Patrioții Moldovei” își revendică dreptul asupra teritoriilor care în decursul istoriei au format Principatul Moldovei, iar în prezent sunt parte a României și Ucrainei.
  Mai mult, ei consideră autoritățile de la București și Kiev ca fiind dușmănoase intereselor și drepturilor populației majoritare din Republica Moldova.
  În cazul în care declarația de față nu va fi discutată, iar autoritățile de la Chișinău nu vor întreprinde măsuri concrete de a întoarce teritoriile istorice, ”Patrioții Moldovei” vor declara actuala guvernare drept una ilegală, se mai scrie în declarația de ”Retrocedare a teritoriilor Moldovei”.
  Amintim că Partidul ”Patrioții Moldovei” a fost înființat în iunie 2010, în fruntea partidului aflându-se Mihail Garbuz. Membrii partidului sunt în majoritate vorbitori de limbă rusă, militând pentru formarea vechii Moldovei.

  http://deschide.md/ro/news/politic/4344/”Patrioții-Moldovei”-REVENDICĂ-TERITORII-din-Ucraina-și-România.htm#

  http://deschide.md/ro/news/politic/3921/Trepăduşii-Moscovei-toarnă-gaz-pe-foc.htm#

  http://deschide.md/ro/news/politic/2177/SURSE–Întâlnire-SECRETĂ-la-Bălți-Ce-lovitură-pregătește-Formuzal.htm#

  http://deschide.md/ro/news/politic/2168/FOTO–Întâlnire-SECRETĂ-la-Bălți-Valeții-lui-Putin-PUN-ȚARA-LA-CALE.htm?ls-art26=15&ls-art62=30#

  http://www.rise.md/articol/operatiunea-ruseasca-the-laundromat/

  Apreciază

 9. Vlad Herman said, on august 25, 2014 at 11:04 am

  SACCSIV, te rog sa dai un anunt pe blog, daca se poate, despre cartea dedicata Sfintilor Inchisorilor

  Sfintii Inchisorilor, evocati intr-o noua carte

  La Editura Meteor Press din Bucuresti a aparut cartea “Sfintii Inchisorilor, stalpi ai Ortodoxiei si Neamului Romanesc – Marturii. Minuni“, coordonata de jurnalistul baimarean Vlad Herman.

  In prima parte a volumului sunt evocate, printre altele, cateva personalitati care au marcat istoria recenta prin jertfa lor in inchisorile comuniste: Justin Parvu, Valeriu Gafencu, Arsenie Boca, Gheorghe Calciu, Ioan Ianolide.

  In al doilea capitol se regasesc mai multe minuni produse in ultimii ani datorita mucenicilor din Aiud, unele dintre ele avandu-i in centru pe cativa maramureseni.

  Volumul poate fi achizitionat online sau din librarii, la pretul de 12 lei.

  ZiarMM.ro – http://www.ziarmm.ro/sfintii-inchisorilor-evocati-intr-o-noua-carte/

  http://www.meteorpress.ro/carti-1207-Sfintii_inchisorilor.php

  Apreciază

 10. geo said, on august 25, 2014 at 11:05 am

  “Sub planul de preluare al Google, Internetul va incepe sa semene cablului TV, vocile independente fiind oprite, iar intregul internet va fi cumparat de catre corporatiile media transnationale”, afirma Alex Jones.
  “Oamenii care vor dori sa aiba un simplu blog vor fi taxati peste posibilitatile lor de a plati, iar posturile radio si TV online vor inceta sa mai existe, toate fiind inghitite de catre Steaua Mortii (aluzie la filmul Razboiul Stelelor – n.r.) a corporatiilor transnationale”, a mai spus acesta.
  Potrivt lui Jones, planurile lui Google merg chiar mai departe. Dupa ce a monopolizat cautarile pe internet, pentru a afla ce ne intereseaza, si a inceput sa ne monitorizeze convorbirile si deplasarile prin telefoanele si tabletele cu Android, Google se pregateste acum sa ne urmareasca si in propriile case prin dezvoltarea asa-ziselor locuinte inteligente.

  http://www.gadgetreport.ro/blog/teoria-conspiratiei-cum-vrea-google-sa-controleze-lumea-video/

  Apreciază

 11. geo said, on august 25, 2014 at 11:11 am

  Filmul care prezintă decapitarea jurnalistului american James Foley de către un luptător al Statului Islamic pare să fie autentică, spune FBI. Aviaţia americană a reluat raidurile asupra unor poziţii ale Statului Islamic din nordul Irakului. În înregistrarea cu decapitarea lui Foley, jurnalistul, dar şi jihadistul îi transmit lui Obama că a cauzat moartea americanului prin raidurile pe care le-a autorizat. Premierul britanic, David Cameron, şi-a întrerupt concediul după apariţia filmului, deoarece, după accentul din înregistrare, se crede că luptătorul Statului Islamic ar putea fi un cetăţean britanic.

  http://www.gandul.info/international/nu-mai-e-nicio-speranta-fbi-inregistrarea-cu-decapitarea-jurnalistului-james-foley-e-autentica-13122397

  http://northerntruthseeker.blogspot.fr/2014/08/the-beheading-of-journalist-james.html

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/cine-l-a-decapitat-pe-james-foley-13122436

  http://www.huffingtonpost.com/2014/08/21/pentagon-islamic-state-_n_5698286.html?1408653185

  http://www.thewire.com/global/2014/08/us-official-hints-isil-airstrikes-might-cross-into-syria/378915/

  http://www.nytimes.com/2014/08/22/world/middleeast/isis-believed-to-have-as-many-as-17000-fighters.html?_r=0

  http://www.al-monitor.com/pulse/tr/security/01/08/iraqi-kurd-authority-calls-on-baghdad-to-recognize-its-peshmerga-forces.html#

  http://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/what-iraqs-kurdish-peshmerga-really-need

  http://www.theguardian.com/world/2014/aug/11/us-arm-peshmerga-iraq-kurdistan-isis

  Apreciază

 12. Iones said, on august 25, 2014 at 12:17 pm

  Simona Halep: ”Credinţa este importantă pentru mine, pe teren și în afara lui. Cred în Dumnezeu”

  https://ro.stiri.yahoo.com/simona-halep–”credinţa-este-importantă-pentru-mine–atât-pe-teren-cât-şi-în-afara-terenului–cred-în-dumnezeu”-105114977-spt.html

  Apreciază

 13. geo said, on august 25, 2014 at 1:32 pm

  O ţară care nu mai are controlul asupra economiei naţionale este o colonie, a spus analistul economic Ilie Şerbănescu, la Antena 3. Şerbănescu a precizat că în măsura în care un stat pierde controlul resurselor, a energiei şi al băncilor, atunci devine colonie.
  “O ţară, indiferent de numele ei, dacă pierde controlul asupra economiei, devine colonie. Că vrem noi să îi zicem aşa sau nu… asta e altă problemă. Rulajul banului este esenţial, cu trei puncte. Resursele, energia şi băncile. În măsura în care pierzi aceste puncte, devii o colonie. România le-a pierdut. Se adaugă foarte multe lucruri la noi. Nu mai avem control în comerţ. Bruma de industrie care a mai rămas nu este în mâini româneşti”, a afirmat Şerbănescu.
  Analistul a făcut o comparaţie cu vecinii României, care totuşi au păstrat puncte esenţiale pentru putere. Şerbănescu a folosit exemplul energiei: în Cehia este statul care are monopol, în timp ce România a pierdut controlul, vânzându-l chiar statului ceh, prin CEZ.
  “Vreau să fac o comparaţie cu ţările din jur şi o să vedeţi că toate suratele României din regiune şi-au păstrat pioni importanţi. Ungaria a păstrat piesa bancară şi piesa de carburanţi. Ei nu au resurse. dar MOL face investiţii în resurse. Nu mai spun de cehi. Ei nu s-au asociat planului german de “austeritate cu orice preţ”. Ei nu au urmat prosteala asta la care ne-a obligat Banca Mondială, la monopolul energetic. La noi există, se numeşte CEZ, se extrage seva şi o trimitem în Cehia. CEZ e statul ceh. Statul român nu există în toată ecuaţia asta. Şi Croaţia. Cel mai mare retailer din Croaţia este un croat. La noi nu mai există un retailer român. Se bat 10 companii străine pe ce a mai rămas“, a explicat Şerbănescu.

  http://activenews.ro/ilie-serbanescu-romania-este-colonie-statul-roman-nu-mai-exista-toata-ecuatia-asta_1856560.html

  Apreciază

 14. Radu Humor said, on august 25, 2014 at 2:13 pm

  Tăria nervilor Rusiei

  Amînarea războiului depinde aproape exclusiv de cît de tari sînt nervii conducerii ruse.

  NATO vrea război. În Ucraina, să zicem, deși nu există motiv de a spera că se va limita la această țară (să-i zicem încă așa). Vrea război, a provocat criza din Ucraina, varianta 2013, și a reușit lovitura de stat din februarie 2014. NATO vrea război cu Rusia, dar vrea ca Rusia să fie agresorul. Deocamdată, Rusia ajută logistic (nu am dovezi directe, cum nu au nici mestecăii din propaganda oficială, dar e logic) separatiștii din estul Ucrainei. Separatiști care par dispuși să moară, dacă e cazul.

  Ucraina oficială, adică marionetele vestului, încearcă tot ce poate ca să atragă Rusia într-un război deschis. Bombardează cu aviația de luptă și cu artileria orașe, unde ucide cu prea puțină discriminare și separatiști înarmați și civili. Răpește jurnaliști care lucrează pentru posturile ruse. Oficializează bande maidaneze sub titulatura de gărzi naționale și tolerează acțiunile acestora, vezi asasinatele filmate din Mariopol. Visează tancuri ruse (armata U are tancuri marțiene, desigur) în Ucraina, dar transportoarele blindate ale U pot să se refugieze, bine mersi, pe teritoriul rus. Să distrugă tancurile, tot nu au rețineri, ce atîta încercare de prostire !

  Acum inventează tentative ridicole (5 grenade + 1 kil de piulițe, cică) îndreptate împotriva președintelui ales (așa cum a fost ales), exact cînd “teroriștii” doboară (probabil, dar nimeni nu știe sigur nici asta) un avion militar de transport. Pretext pentru a striga “măcel” și a pune “poporul” să atace ambasada rusă, iar pentru ministrul de externe ucrainean să îl înjure pe Putin din stradă. Aceiași care se laudă aproape zilnic că au lichidat zeci și sute de “teroriști” (cifre exagerate, dar nu despre cifre e vorba ci despre simplul fapt că marea majoritate a acestora sînt propriii cetățeni, doar Ucraina oficială nu recunoaște referendumurile de separare !).

  Oficialii Ucrainei au dat subit în bîțîială și, iată, NATO “constată” că Rusia a devenit inamic și Ucraina trebuie ajutată militar. Rusia nu le-a devenit inamic (e practic la ea acasă!), nu se declară așa, nu are interes, dimpotrivă, iar cei care au provocat situația, care o alimentează, își “constată” propria creație și inversează cauza cu efectul.

  Partea cea mai proastă, în noul puseu de escaladare, stă în inventarea unei noi situații orwelliene, pentru consum public, care poate dinamita pînă și ideea pe care mi-am bazat această postare. Deși occidentul a căutat întotdeauna o frunză de smochin pentru a masca diversele agresiuni neocoloniale, pare dispus să intre, cu sprijinul mașinăriei propagandistice, într-un război major fără să mai aștepte pasul greșit al Rusiei care să îi poată furniza pretextul. Nu că războiul ar avea vreun sens sau vreo legitimare în acel caz.

  Totuși, fără intervenția militară directă a Rusiei, poate că mințile lucide din vest îi vor putea ține pe demenții lor în frîu. Nu știu cît de aproape e colapsul sistemului financiar, dar chiar de ar fi mîine, tot nu poate fi o soluție un război cu Rusia.

  Subscriu observațiilor din acest articol.
  Cred că puțini români discern adevărul. Mă refer la cei de rînd, că oficialii se dau ,toți, cu propaganda occidentală. Nu același lucru se întîmplă cu oamenii de rînd din vest. Constat, cu încredere în adevăr, că ei judecă cu propriile capete și văd altfel lucrurile. Am dedus asta din citirea comentariilor lor la articole ale mass-media de la ei.
  Aș rîde, dacă n-ar fi o situație de plîns, cînd văd oficialitățile din România, dar și din alte țări, cum se tem de agresiunea Rusiei! Rusia ne-a avut în mînă după al doilea război mondial și ne-au lăsat, pînă la urmă, liberi. Nu ne-a atacat nici măcar în 1968, cînd ne-am opus invaziei din Cehoslovacia și eram sub Tratatul de la Varșovia. De ce ne-ar ataca acum? Este doar un pretext pentru creșterea cheltuiellor militare, spre satisfacția americanilor, care au de cîștigat din punct de vedere financiar. La fel cum au de cîștigat și de pe urma așa zisei independențe energetice față de Rusia și, sub acest paravan, exploatarea gazelor de șist de către firmele americane.

  Apreciază

 15. F said, on august 25, 2014 at 2:50 pm

  Apreciază

 16. STOP RFID 666 said, on august 25, 2014 at 2:55 pm

  Deci PECETEA VA AVEA SI FUNCTIA DE URMARIRE SI NU ASA CUM AR CREDE UNII, UN SIMPLU SEMN

  Sfântul Ipolit, papă al Romei († 269):
  “… Mulţi dintre cei care vor asculta Scripturile Dumnezeieşti le vor citi şi vor medita asupra lor, vor şti sa ocolească ispitirea (antihristului). Căci ei vor înţelege clar uneltirile şi înşelăciunea ispitirii sale: ei vor şti să ocolească mâinile sale şi se vor ascunde în munţi şi în crăpăturile pământului, şi cu lacrimi şi inimă înfrântă vor căuta pe Cel Iubitor-de-Oameni, Care îi va smulge din mrejele lui şi-i va mântui de ispitirile grele ale înşelătorului, şi, în chip nevăzut, cu mâna Sa dreaptă îi va acoperi pe ei, pentru că ei, după cuviinţă şi dreptate, au căzut la picioarele Lui.
  Să vezi ce post şi rugăciune vor ţine sfinţii atunci! Atrage atenţia şi prin ce timpuri şi zile grele vor trece locuitorii oraşelor şi satelor. Ei vor călători atunci dinspre răsărit spre apus şi înapoi, dinspre apus spre răsărit; vor plânge amarnic si vor suspina; şi când abia se va zori de ziuă, ei vor aştepta să vină noaptea, ca să se liniştească de tulburările lor. Iar când îi va prinde noaptea, ei, zguduiţi de necontenitele cutremure şi uragane, vor aştepta nerăbdători să se arate ziua şi, odată cu ea, să-i răpună moartea, oricât de grea. Viaţa îndurerată o va deplânge atunci întregul pământ, o vor deplânge şi marea şi vantul şi soarele, o vor deplânge si fiarele sălbatice împreună cu păsările, o vor deplânge munţii şi dealurile şi pădurile – şi toate acestea din cauza neamului omenesc, care s-a abătut de la Dumnezeul cel Sfânt şi s-a lăsat ademenit de marele înşelător, primind chipul acestui nelegiuit şi duşman al lui Dumnezeu în locul dătătoarei de viaţă Cruci a Mântuitorului. Vor deplânge şi bisericile marea durere. Pentru că (atunci) nu se vor mai aduce daruri, nu se vor săvârşi tămâieri, nici slujbe plăcute lui Dumnezeu; clădirile bisericilor vor fi asemeni bordeielor destinate păstrării roadelor; nu se vor face în acele zile nici slujbe de înălţare a preacinstitului Trup şi Sânge al lui Hristos. Slujbele obşteşti vor fi oprite, cântarea psalmilor va înceta, nu se va mai citi Sfânta Scriptură; şi se va lăsa beznă peste oameni, şi se vor auzi numai gemete şi hohote de plâns. Vor arunca atunci argintul şi aurul pe drumuri, şi nimeni nu-l va strânge şi de jur împrejur totul va fi respingător. Atunci, toţi vor căuta cu înfrigurare să fugă şi să se ascundă, negăsind însă unde să se ascundă de furia necuratului, ca purtători ai semnului lui, ei vor fi lesne descoperiţi şi recunoscuţi (urmarire prin satelit ca urmare a cipului implantabil). Şi afară şi înăuntru va fi groază şi tulburare, şi zi şi noapte. Atât pe uliţe, cât şi în case vor fi trupuri, atât pe ulițe, cât şi în case – secetă şi foamete; pe uliţe – îmbulzeală, în case, hohote de plâns. Va dispărea frumuseţea de pe feţe; în realitate, trăsăturile feţelor oamenilor vor fi ca de mort (…) Fericiţi sunt cei care-l vor birui pe tiran, că aceştia vor fi socotiţi ca mai slăviţi şi măriţi decât întâii mucenici. În realitate, mucenicii de altădată repurtau biruinţă asupra străjerilor lui (antihrist); aceştia însă vor avea de învins pe însuşi diavolul, fiul pierzării. Şi, ajungând învingători asupra lui, de ce lauri şi cununi se vor învrednici ei în faţa Împăratului Iisus Hristos!”

  Apreciază

 17. Iones said, on august 25, 2014 at 3:10 pm

  The Depopulation Agenda For a New World Order Agenda 21

  THE AGENDA 21 DECEPTION

  Apreciază

 18. Felix said, on august 25, 2014 at 6:31 pm

  Frate Vasile,

  dacă poți să afișezi – în atenția credincioșilor ortodocși!

  Un profesor de teologie contemporan se plângea că nici măcar un ereziarh mai de soi nu avem în vremurile noastre. Așa să fie oare…Iată cu ce ne mai delectează Petru Pruteanu „electromonahul” pe blogul său:

  Ce mai scrie prin “Vieţile Sfinţilor”… (exemple de pseudo-aghiografie) 24 08 2014

  Poate vom avea vreodată o ediţie critică a Vieţilor Sfinţilor, căci stăm foarte prost la acest capitol în teologia românească. Dar, până una-alta, aş vrea să scriu despre două exemple concrete de pseudoaghiografie:

  I. În primul mileniu, nimeni n-a scris nimic despre întâlnirea dintre Sf. Vasile cel Mare şi Efrem Sirianul/Sirul. Prin sec. X-XI brusc apare legenda conform căreia, Cuviosul Efrem l-a vizitat pe Sf. Vasile cel Mare, a fost hirotonit diacon de acesta şi chiar a primit de la el harisma vorbirii în limba greacă. Informaţia o aflăm în mss Vat. Syr. 117 (de pe la anul 1100), dezvoltată apoi în alte variante (vezi: mss Lond. Brit. Lib. Or. 4404 şi Or. 9384). Ca să nu lungim vorba, este suficient să arătăm două anacronisme evidente din aceste Vieţi: autorul, deşi se pretinde a fi un bun cunoscător al activităţii lui Efrem Sirianul, spune că Sf. Vasile cel Mare (†379) a murit înaintea Sf. Efrem (†373); iar într-o descriere despre Edessa acesta spune că râul Daisan curgea în jurul oraşului, neştiind că până în timpul lui Justinian (527-565) râul curgea prin oraş şi abia apoi i s-a modificat cursul din cauza unei inundaţii puternice în 525.
  Se pare că toate legenda a pornit de la menţionarea unui „sirian” [ο Σύρος] anonim de către Sf. Vasile cel Mare (Basil. Magn. Hom. in. Hex. 2. 6; Idem. De Spirit. Sanct. 29), pe care istoricul Sozomen l-a identificat cu Cuviosul Efrem Sirianul. Dar de la această singură menţiune răzleaţă şi până la o legendă siropoasă este cale lungă. Cineva însă a scurtat-o…
  În aceeaşi categorie a mitului se înscrie şi „minunea” Sf. Vasile cel Mare, când acesta ar fi deschis uşile unei biserici preluate de arieni, cântând imnul „Sfinte Dumnezeule…”. Istoricii însă arată că imnul a apărut abia pe la jumătatea sec. V, în timpul patriarhului Proclu, iar pretinsa minune vine din acelaşi obscur secol al XI-lea. Şi iarăşi anacronismele îi dau de gol pe falşii aghiografi! De aceea, marele patrolog Stelianos Papadopoulos, scriind Viaţa detaliată a Sf. Vasile cel Mare, nu vorbeşte nimic nici despre „minunea” deschiderii bisericii preluate de arieni şi nici despre întâlnirea dintre Vasile şi Efrem Sirianul.

  II. Un alt exemplu interesant este cel al pălmuirii lui Arie de către Sf. Nicolae al Mirelor Lichiei la primul Sinod Ecumenic.

  Primele istorisiri despre Sfântului Nicolae nu vorbesc nici despre pălmuirea lui Arie şi nici măcar despre participarea lui la Sinodul I Ecumenic (Niceea, 325). De asemenea, toate actele istorice referitoare la primul Sinod Ecumenic nu fac nici o referire la participarea sau intervenţiile Sf. Nicolae. Probabil, chiar dacă a participat, nu s-a remarcat cu nimic din ceata celor 318 Părinţi.

  Apropo, lucrurile sunt şi mai obscure atunci când vorbim de Sf. Spiridon al Trimitundelor. Sozomen (Istoria bisericească I, 11) descrie minunea lui cu legarea hoţilor de oi, scrie despre vorbirea cu fata moartă, vorbeşte despre grija de săraci şi chiar aminteşte despre participarea Sf. Spiridon la un Sinod din Creta, dar nu zice nimic despre participarea lui la Sinodul de la Niceea şi nici despre minunea cărămizii. La fel şi Socratie Scolasticul (Istoria bisericească I, 12), care se laudă că a vorbit cu cretanii despre minunile Sf. Spiridon şi a citit câteva întâmplări în latină la Rufin, aminteşte de aceeaşi minune cu hoţii de oi şi despre vorbirea cu fata moarte, dar nu aminteşte nimic despre participarea lui la Sinodul I Ecumenic şi nici despre minunea cărămizii. Cred că această minune, dacă ar fi avut loc în realitate, era să fie consemnată nu doar de istorici, ci ar fi fost un argument puternic pentru orice teolog trinitar din sec. IV, inclusiv pentru marii capadocieni. Dar iată că minunile atât de dragi nouă şi pe care „nebunii de arieni” chipurile le-au ignorat, apar în istorie abia în sec. XI. Dacă o fi avut la bază nişte tradiţii orale mai vechi, nu ştim, dar pare mult prea suspect că marii teologi şi istorici ai Bisericii nu amintesc de aşa întâmplări cu totul speciale.

  Dar să revenim la Sfântul Nicolae…

  Într-un cuvânt de laudă la pomenirea Sf. Nicolae (PG 97:1192-1205), Sf. Andrei Criteanul (sec. VIII) se întrebă retoric: „Cine nu se va minuna de chipul tău liniştit şi nevinovat? De duhul tău iubitor de pace şi de smerenie?”, iar aceasta nu o spunea în contextul filantropiei, ci descriind convertirea la ortodoxie a unui oarecare episcop marcionit pe nume Theognost. Iată relatarea: „[Nicolae] i-a contrazis rătăcirea prin cuvintele Scripturii până l-a convertit de la minciună la adevăr. Dar întrucât în el [Theognost – n.n.] se ascundea o tulburare din pricina acelor contraziceri, observând aceasta, cu cuvinte înălţătoare i-a spus acel sfat apostolic: să nu apună soarele peste mânia voastră (Efeseni 4:26). Fratele meu, hai să ne împăcăm!”

  În această relatare vedem exact „chipul blândeţii” de care vorbeşte şi troparul Sfântului Nicolae, iar caracterul bătăios din istoria cu Arie pare inacceptabil, chiar dacă în decursul timpului a căpătat o „justificare teologică” (cf. Ioan Gură de Aur, Omilii la Statui, 1:12).

  În sec. X Simeon Metafrast, scriind pentru prima dată o viaţă completă a Sfântului Nicolae, spune despre el următoarele: „Minunatul Nicolae de asemenea a fost prezent la acest Sfânt Sinod [din Niceea – n.n.] şi cu convingere s-a ridicat împotriva ereziei lui Arie”, fără să zică nimic despre pălmuire sau întemniţarea lui de către împăratul Constantin. La fel şi slujba închinată Sfântului sugerează doar lupta cu cuvântul împotriva ereziilor (cf. Mineiul pe luna decembrie, ziua 6), nu şi aplicarea forţei fizice. Abia în sec. XVI un teolog grec pe nume Damaschin Studitul (†1580), ajuns mai târziu mitropolit de Nafpaktos şi Arta, într-o predică a sa, vorbeşte pentru prima dată despre pălmuirea lui Arie de către Sfântul Nicolae şi, ca de obicei, pune această informaţie pe seama unei „tradiţii foarte vechi”. În secolul următor, legenda a fost preluată de Dimitrie al Rostovului şi aşa s-a răspândit în întreaga lume. În acelaşi secol al XVII-lea, pentru prima dată apar şi icoane ale pălmuirii lui Arie, iar unele îl prezintă pe Sf. Nicolae ca un tiran, care cu mâna stângă îl ţine de barbă pe Arie, iar cu dreapta îi scoate ochii. Cred că dacă nu ieşeau la iveală toate aceste legende (datorită unui studiu al părintelui prof. Liveriy Voronov, Jurnalul Patriarhiei Moscovei, nr. 6-7/1961), înflorirea şi exagerarea lor nu s-ar fi oprit aici…
  Ceea ce am scris mai sus se poate uşor verifica după surse şi ediţiile critice ale acestor Vieţi de Sfinţi. Din păcate, să deosebeşti falsul de autentic în toate Vieţile Sfinţilor (cele 12 volume), mi se pare un lucru aproape imposibil. În anumite cazuri însă, efortul se justifică, mai ales că opulenţa minunilor nu ne ajută, ci ne sufocă, iar acesta se observă şi în tendinţele pseudo-ortodoxe contemporane ale iubitorilor de Masluri şi exorcisme.

  Clar că în vieţile sfinţilor s-au întâmplat multe minuni, dar nu tot ce se scrie prin cărţi este autentic şi, bineînţeles, nu-i obligatoriu ca orice sfânt să fi făcut minuni. Evanghelia (Matei 7:22-23) arată clar că minunile nu sunt un criteriu sănătos de evaluare a sfinţeniei! Şi dacă e greu să aflăm ce este şi ce nu este autentic în Vieţile Sfinţilor, cel puţin să nu cădem într-o falsă pioşenie, în care adevărul de credinţă nu mai are nevoie de argumente teologice şi de credinţă, ci se bazează numai pe „minuni” sau, în cazul neacceptării acestora, pe „palme binecuvântate”. Un alt fel de inchiziţie…

  P.S. Nu vă grăbiţi cu anatemele! Şi să nu credeţi că sectarii vor afla toate aceste detalii istorice abia de la mine. Ei le ştiu demult şi uneori pe dreptate ne critică… Am devenit prea creduli în asimilarea diferitor legende şi tradiţii populare în corpul Sfintei Tradiţii a Bisericii. Nu tot ce este tradiţie într-un sat („ortodox”) este neapărat şi parte a Sfintei Tradiţii a Bisericii! Acest lucru trebuie să-l credem mai întâi noi, apoi să-l spunem şi sectarilor…

  Iar în 19 08 2014 același ieromonah „Metru Ruteanu” ne „fascinează” și mai mult

  PRIMIREA LA ORTODOXIE A CELOR DE ALTE CREDINŢE.

  Recent, Patriarhia Română a editat cartea numită: „PRIMIREA LA ORTODOXIE A CELOR DE ALTE CREDINŢE” (78 pagini – Bucureşti, 2014). În mod normal, rânduielile acestei cărţi trebuie să facă parte din Molitfelnicul Mare, dar publicarea lor separată este poate chiar mai potrivită, doar că s-a lăsat prea mult aşteptată, generând diferite acuzaţii şi suspiciuni conspiraţioniste.

  În general, pot spune că mi-a plăcut atât cartea, cât şi metodele de lucru. Fără îndoială, vechile rânduieli de primire la Ortodoxie aveau nevoie de o revizuire şi adaptare. A edita cărţi de cult nu înseamnă doar a traduce texte vechi, dintre care unele aproape „moarte”, ci înseamnă, în primul rând, să oferi ceva viu, conform cu dogmele şi normele canonice, dar şi cu mentalitatea timpului, care la vechii greci era una poetică şi retorică, iar la omul contemporan e tot mai pragmatică şi mai concisă. Or, textul este destinat omului de astăzi, care trebuie să înţeleagă mesajul şi „ethosul” Bisericii, mai ales când e vorba de primii paşi în Biserica Ortodoxă. Toate blestemele pe care le conţineau vechile rânduieli nu aveau nici o justificare teologică, ba chiar erau anti-evanghelice şi pline de răutate. Oare nu era ridicol că, noul-intrat în Biserica Ortodoxă, după ce a fost învăţat de baptişti (sau de alţi eterodocşi) că Hristos a zis să nu blestemăm (Matei 5:44), îşi începea „trăirea ortodoxă” cu blesteme şi „înjurături binecuvântate”? Mă bucur că s-au scos toate astea…

  Apreciază

  • Emi said, on august 25, 2014 at 9:04 pm

   Din cate vad are cont pe „feisbuc” pe care posteaza zilnic… sa vedem ce a postat de curand:

   „Acum cred că veţi înţelege mai bine de ce mi-a plăcut studiul introductiv al pr. Agapie Corbu despre Vieţile Sfinţilor:
   http://www.teologie.net/2014/08/24/ce-mai-scrie-prin-vietile-sfintilor-exemple-de-pseudo-aghiografie/

   Sa vedem comentariile !

   „Popescu Dan Parinte Petru, cu toate ca sunt mai mult sau mai putin autentice, eu nu cred ca au facut rau nimanui, nici Bisericii, nici credinciosilor! Cine doreste sa se foloseasca de ele, foarte bine! Cine nu…paleta duhovniceasca e larga!

   Ieromonah Petru Pruteanu Păi în cazul ăsta să acceptăm şi apocrifele biblice, căci şi despre Hristos, autori din sec. 2-3, care se pretindeau a fi martori oculari (asemenea apostolilor) au scris diferite braşoave, pe care Biserica nu le-a acceptat. Şi ştiţi de ce nu le-a acceptat: pentru că te îndepărtau de la esenţă, deşi la prima vedere sporeau evlavia!

   Petru Bogatu Dacă Biserica este sediul Adevărului, nimic nu o subminează mai mult decât fabulaţiile în numele credinţei.(??? Cateodata e adevarat,dar nicidecum in cazurile la care se refera ei NM )

   Popescu Dan Da, dar în acest caz Biserica le-a acceptat ca pe niște ‘anaghinoscomena’ duhovnicești! Personal, cred că sunt inofensive! Eu am crescut cu ele și nu mi-au dăunat cu nimic!

   Ovidiu Teacă Pericolul acestor pseudo-istorii e mare nu atât pentru cei din interiorul Bisericii cât pentru cei din afară, pentru că îi îndepărtează și mai mult de Biserică(?????????), sau le dă apă la moară, celor care sunt în afara ei, alimentând ideea că ortodoxia e plina de falsuri. Și atunci cum să-i mai spui de Hristos care a trăit la modul istoric când tu îi spui brașoave din evul mediu(?????????) despre niște fapte petrecute, chipurile, la 3-400 de ani dupa Hristos. Și mie mi-ar fi greu să cred.

   Dorina Constandache Apropo de incheierea pe care ati facut-o, sectarii chiar se bucura ca, inca o pata de pe obrazul ortodoxiei (asa cum este prezentata ea de majoritatea ortodocsilor) este stearsa(??????????), anume cea cu palma lui Arie. Nici nu aveti idee cati ortodocsi il iau ca model, mandrindu-se cu asa-zisa lui palma si dand si ei palme sfinte in stanga si in dreapta, ca niste drept credinciosi ce sunt. Virtual, desigur, caci in mod real nu s-ar incumeta.(??????????)

   Daniel Pavel Modelul de aghiografie este Sfânta Scriptură. Imaginaţi-vă cât loc de pietism ieftin ar fi fost în descrierea Răstignirii. Ce emoţionantă descriere se putea face despre suferinţa Maicii Domnului în faţa Crucii, sau la Naştere. Ori nu găsim nimic din acest balast. Totul e de o rigoare sfântă. Pentru că în ortodoxie lucrăm cu mintea,(??????? NOTA MEA ) nu gâdilăm partea poftitoare a sufletului, nu alimentăm pietismul. Deşi acestea par inofensive, ne lasă în beznă(???????? NOTA MEA). Tot acel balast ne scoate de pe făgaş şi ne face să ne impotmolim în cotloanele obscure ale falsei evlavii. Şi, vai, ce ne mai place pietismul şi „evlavia”. Orice, numai să nu ne punem mintea la lucru.

   Laurenţiu Dumitru Felicitări pt text. Poate cândva ar trebui pus degetul pe rană și spus că unele Vieți sunt inventate cu totul, personajele respective neexistând în realitate(???????????). Mie personal mi se pare suspectă mulțimea de perechi Cosma și Damian cu date de prăznuire diferite, dar vieți cvasi-asemănătoare. Apropos de Dimitrie al Rostovului, el spune undeva și câte picături de sânge au curs pe chipul Mântuitorului… deci avea un reflex format spre pietisme ieftine.

   Ieromonah PETRU PRUTEANU Culmea e că majoritatea surselor lui Dimitrie al Rostovului sunt greceşti. Iar pe greci i-am văzut nu mai puţin înclinaţi spre pietisme ieftine(?????????). Ca să sesizezi asta trebuie să trăieşti printe ei şi să ştii limba greacă… Viaţa creştină a grecilor, inclusiv a monahilor şi mai ales a monahiilor, este plină de diminutive de genul „Dumnezeuţul meu” şi „Hristuţul meu”, apoi presărată cu vedenii şi minuni la tot pasul. La ei orice izvor sau fântână care este în curtea bisericii este aghiasmă, iar prcesiunile cu fiecare aşchie de Sf. Moaşte sunt la ordinea zilei… (?????????????)

   Laurenţiu Dumitru Scriam cândva Familiaritas Dei, dar pana unde? Noi ca noi, dar protestanții însă excelează în bădărănii de genul: „The guy upstairs” și diverse mesaje lipite pe mașini: „My Boss is a Jewish carpenter”, „God exists, I spoke with him last night”, „Body piercing saved my life”…

   Ieromonah PETRU PRUTEANU periculoasă abordarea prin comparaţie, mai ales când le facem cu diferite grupări de boschetari americani, care în plină revoluţie hippy au hotărât să-şi facă propria sectă. Noi suntem Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolică! Şi haideţi să ne ţinem de subiect…

   Laurenţiu Dumitru Da, ne ținem de subiect. Totuși icoanele fac minuni, mai bine zis persoanele sfinte prin intermediul sfintelor icoane. Mă încred, spre exemplu, în discernământul vatopedinilor care dau mărturie despre tămdăduirile săvârșite prin mijlocirea Maicii Domnului la icoanele lor.

   ndrei Creacico Întrebarea firească e: de ce de la Sf. Dimitrie încoace (şi chiar de mai demult), mulţimea de sfinţi pe care i-a dat Biserica nu s-au apucat să filozofeze despre „siropul” din Vieţile Sfinţilor? Bine că avem acum oameni mai deştepţi şi mai luminaţi, mai te-ologi, cum s-ar spune. Să fie fără supărare, dar obrăznicia de care dau dovadă tot felul de neo-teologi uneori întrece chiar şi bunul simţ.

   Andrei Creacico Interesant cum comentaţi faptul că Sf. Maxim Mărturisitorul a scris viaţa Maicii Domnului sau că Sf. Sofronie a scris viaţa Sf. Maria Egipteanca?

   Mare ATENTIE LA ACEST COMENTARIU :

   Ieromonah PETRU PRUTEANU 1. Dle Andrei Creacico, cred că întreceţi măsură şi vă permiteţi prea multe în domenii pe care nu le stăpâniţi. Puteţi fi un bun creştin, inclusiv „tradiţionalist” şi fără să atacaţi invitaţiile la un creştinism mai conştient(?????????? NOTA MEA) decât al Dvs. Şi vedeţi că în unele cuvinte aţi deplasat cratima mult prea periculos împotriva poruncii de a nu judeca(NOTA MEA !!!!!!!!). Deci haideţi să fim mai întregi la mine şi să nu dăm cu băţul în baltă…
   2. Aţi citit viaţa Maicii Domnului scrisă de Sf. Maxim Mărturisitorul (a cărui pomenire mâine o săvârşim / pe stil vechi)? Aţi văzut acolo detalii prosteşti despre chestiuni neesenţiale? Păi acolo e o abordare mistică fără poveşti cu zmeii! Şi viaţa Mariei Egipteanca, deşi pare extremă, e altceva decât romanele aghiografice de mai târziu. Faceţi comparaţie şi vă veţi convinge.
   3. Exemplele pe care le-am dat eu pot fi uşor urmărite în istorie. Numai cine nu a studiat nimic(!!!!!!!!!!) şi crede în orice poveste care i se pune în faţă, poate să devină atât de îndărătnic. Iar impulsul pentru o „cernere” a vieţilor sfinţilor a venit de la un om, a cărui pregătire teologică şi mai ales trăire duhovnicească este ireproşabilă(?????????). Este vorba de pr. Agapie Corbu (să nu fie spre mândria lui, dar nu are FB şi nu se lasă atins de aşa vorbe). În sfârşit în BOR se ridică o generaţie de isihaşti adevăraţi, căci asceţi am tot avut (fără a minimiza rolul stareţilor din anii 90) (???????????????). Cred că reînceputurile isihasmului profund în România nu coboară mai jos de p. Rafail Noica…(??????????????????)

   „Ascult un post de radio bisericesc din Grecia. Într-un interviu cu un mitropolit de-al lor (dar de fapt nu-i prima dată când aud asta), la final acesta îi salută: Să vă ajute Maica Domnului din oraşul X, din oraşul Y, din oraşul Z şi din toate localităţile Elladei. Apoi a adăugat: „până la urmă, fiecare sat din Ellada are Panaghia lui!” (ei, cum să nu? ) Vreau să vă spun că m-am blocat serios! Emisiunea continuă şi tot despre „icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului” se vorbeşte; cam în fiecare zi câte o oră-două, căci fiecare din ele au zile speciale de prăznuire! Aici aveţi doar o foarte scurtă listă a lor: http://www.saint.gr/theotokosicons.aspx + http://users.sch.gr/aiasgr/Theotokos_Maria/Eurethrio/Megales_Istorikes_Eikones_ths_Panagias.htm
   P.S. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, iartă-ne că noi vorbim mai mult de tine decât de Hristos, spre care tu arăţi cu mâna şi de care ne-ai poruncit să ascultăm!(????????????)

   PETRU PRUTEANU Cel mai mult mă tulbură, mai ales la greci, procesiunile militare care se fac cu icoanele şi moaştele. În general, ideea procesiunilor este încă de la greco-romani, apoi au preluat-o ereticii, iar ortodocşii au preluat-o şi ei doar ca să facă faţă curentelor eretice. Gândiţi-vă că în Sf. Sofia, Intrarea Mare cu Cinstitele Daruri era însoţită de paradă militară cu suliţe şi săbii. Şi în BOR soldaţii sunt implicaţi în unele procesiuni religioase, dar mie mi se pare… cel puţin exagerată toată treaba asta. Ori eu sunt prost, ori nu-mi dau seama despre „impactul misionar” al acestor procesiuni…(??????????????)

   Ieromonah Petru Pruteanu Ia uitaţi-vă câte „Panaghii” au numai romano-catolicii brazilieni (unele importante de la portughezi), dar sunt ţări romano-catolice care au şi mai multe: http://pt.wikipedia.org/wiki/Anexo:T%C3%ADtulos_de_Maria (???????????????????????)
   E greu de spus cine pe cine a influenţat, dar fenomenul apare destul de târziu, la sfârşitul Evului Mediu…
   Romano-catolicii spun că sunt cunoscute peste 1.100 de denumiri ale chipurilor şi percepţiilor Maicii Domnului!

   ” ,,Hristos nu are icoane miraculoase? Nu ştiu, dar lasă-L pe El; hai să-ţi spun despre minunile icoanelor Atotsfintei…” (???????????)

   Damascan Mihail Că tot e vorba de icoane ale Maicii Domnului. Am vazut la cineva o icoana foarte veche, in care Maica Domnului are capul întors spre marginea icoanei la fel si privirea, iar Fiul, invers. Era pictata de vreo 50 de ani cel putin. Mi s-a parut ciudat fiindca nu am mai vazut asa tip.

   „Ieromonah Petru Pruteanu Nu te scandaliza, părinţele. Va veni cineva care o va declara „făcătoare de minuni” şi atunci nimeni nu se va mai uita dacă ea exprimă sau nu teologia ortodoxă.” (??????????)

   Acest ieromonah Feisbucist aluneca pe o panta foarte periculoasa …..

   Apropo,cine este acest Ioan Badilita(mi-e cunoscut numele) ?

   https://www.facebook.com/Kosmische.liturgy?fref=ufi

   E cam…cosmopolit ….

   La ce face reclama omul…. https://www.facebook.com/ignatiuspress/photos/a.315541655147676.67079.122436007791576/485799214788585/?type=1&theater

   Apreciază

 19. Felix said, on august 25, 2014 at 6:39 pm

  Am găsit acest articol și l-am prelucrat. Sper să contribuie la elucidarea cazului „Pruteanu Petru”

  Despre “savantul” neo-colivar Petru Pruteanu
  sau cum ne dă Dumnezeu extemporal la ortodoxie!

  Cu mare tristeţe vă semnalez un lucru pierzător de suflet, iar tristeţea sporeşte când autorul acestei pierzanii este chiar un slujitor al altarului, şi monah, pe deasupra. Şi bine-am zis pe deasupra pentru că pe interior este stăpânit de altcineva. De loc din Basarabia, Ieromonahul Petru (portugalezul), mânat de propriile patimi, şi nevăzându-şi micimea căci la cei doar 30 de ani ai lui dă sfaturi de parcă ar fi un bătrân sporit. Cuviosul Paisie Aghioritul ne spune: „Dacă un părinte nu are prea multă experienţă, dar are dragoste foarte mare şi adâncă smerenie, el îi poate ajuta pe fiii săi duhovniceşti cerând îndrumare de la Bătrânii mai încercaţi şi cu harul lui Dumnezeu, pe care îl primeşte neîncetat datorită marii sale smerenii. Cu toate acestea, preotul tânăr care adună în jurul lui persoane tinere ca ucenici îşi arată înălţimea mândriei, de care este pătruns până în măduva oaselor. El este asemenea unui prunc născut cu barbă — un monstru, iar cei care îl urmează dovedesc că au mintea sau inima bolnavă!” , ca şi un alt preot “on-line”, măcar că are hârtii care atestă că a trecut prin diverse stadii ale învăţământului teologic, s-a gândit ca n-ar fi rău dacă ar “săpa” un pic şi la propriu şi la figurat, la temelia Bisericii Ortodoxe. Sub pretextul “reîntoarcerii la Biserica primelor veacuri”.
  Electromonahul Petru sfidează logica, bunul-simţ, pudismul şi nu în ultimul rând Tradiţia, şi afirmă răspicat că a trăi necununat nu-i deloc o încălcare a Sfintelor Canoane sau a Moralei Bisericii, invitându-ne chiar, asta da tupeu, să-i oferim tot noi argumentele pentru care Biserica susţine, vezi dragă Doamne, cununia neapărat religioasă dintre un bărbat şi o femeie, întrucât, după spusele Sfinţiei Sale, n-a găsit scris aşa ceva. Păi părinte mai lasă internetul şi mai dăi cu Psaltirea, mai treci pe la duhovnic şi mai cercetează-te înainte să dai drumul la porumbel din gură! Că te faci de râs grosolan, iar dacă ar fi numai aceasta n-ar fi aşa mare caz, dar partea mai rea este că faci sminteală.
  Părintele Petru caracterizează teologia românească din secolul XX drept “schizofrenică”. Nici mai mult nici mai puţin, toţi teologii români din perioada interbelică sunt schizofrenici, după părintele Petru din Basarabia, student în capitala Moldovei de pe stânga Prutului. Deci, notaţi bine fraţilor, însemnaţi acolo, că poate n-aţi stiut, bine că ne informează Pro. Tv. Petru.
  Părintele Petru mimează într-un mod grosolan smerenia când spune că “Aştept o demonstraţie biblică, dogmatică, patristică, canonică şi istorică. Numai vă rog, fără citate de la “duhovnicii” români”. Dar ce au duhovnicii români nene? Şi ei îs schizofrenici? Şi de ce i-ai pus în ghilimele? Numai grecii şi ruşii au duhovnici, zic Duhovnici?

  Unui trecător pe forum teologie. net, care zice că:

  “Abia acum am citit şi eu topicul asta. Este interesant ce s-a discutat, dar sunt puţin confuz gândindu-mă la un caz concret, şi anume al meu. M-am căsatorit civil necredincios fiind. După câţiva ani abia am descoperit credinţa, aşa că mi-am propus să fac şi cununia religioasă. Până când aceasta să se materializeze, din motive obiective, să zicem, au mai trecut câţiva ani. În tot acest timp (perioada de căutări) am cercetat mai multi preoţi (unii chiar profesori la teologie) care, atunci când le spuneam că sunt căsatorit doar civil, toţi, fără exceptie, mi-au spus că traiesc în curvie şi că trebuie să mă cunun cât mai degrabă. Citind acum cele spuse de părintele Petru, aşa cum am scris mai sus, mi-a sporit confuzia şi nu ştiu ce să mai cred”,

  Pr. Petru îi răspunde sigur pe sine:

  “Interesant, ce argumente aveau? Era bine să-i întrebi. Să-ţi dea măcar un citat de la un Sfânt Părinte! Sau poate teologia lor schizofrenică de secol 20 e mai tare decât cea a Sf. Părinţi?!”,reîntărind spusele de mai devreme că nu este deloc necesară cununia religioasă, ajunge doar cea civilă şi fidelitatea soţilor.

  Stupiditatea celor afirmate de acest individ, din greşeală preoţit, sau din lipsă de altcineva, cum e situaţia prin Basarabia, este atât de mare încât dacă ai vrea să-i aduci argumente n-ai şti cu ce să începi. Dacă nu şi-ar fi propovăduit ideile în public, nici n-ar fi meritat băgat în seamă. După el, ar trebui desfiinţată Taina Cununiei! Ajunge ţidula de la dom’ primar! Nici împreunarea trupească a celor doi necununaţi nu mai e desfrânare, dă sfinţia sa dispensă pentru asta.
  Ce-i mână pe unii ca pr. Petru, Bastrix, (Bastovoi) etc, să reinventeze roata şi să descopere lucruri inedite, “originale”, fie că vorbim de Biserica Primară, fie de contemporaneitate? Ne raspunde Sfântul Ioan Casian în “Convorbiri duhovniceşti”:
  Chiar dacă exista din belsug virtuţile arătate mai sus, este destul să lipsească dreapta judecată pentru a slăbi puterea celorlalte. Singura cauză a nereuşitei este faptul că, neformaţi îndeajuns de către cei mai bătrâni decât ei, nu şi-au putut însuşi spiritul dreptei judecăţi, care, ferindu-i de extreme, îl învaţă pe monah (creştin) să meargă întotdeauna pe calea de mijloc…
  Cât de primejdioasă este pentru monah lipsa dreptei judecăţi o arată acest exemplu, prin care este comparată cu o cetate distrusă, fiind lipsită de ziduri: Pilde 25,28. În aceasta constă întelepciunea, în aceasta inteligenţa şi bunul simt, fără de care nu putem nici construi casa noastră lăuntrică, nici aduna bogăţii duhovniceşti (Pilde 24, 3-4). Nu poate exista în mod desăvârşit nici o virtute fără harul dreptei judecăţi.
  Cum se dobândeşte dreapta judecată? Decât printr-o adâncă smerenie. Prima dovada de smerenie este aceea de a supune examenului celor bătrâni toate gândurile şi faptele noastre. Să nu ne încredem în judecata noastră, ci să le încadram pe toate în definiţiile lor, după tradiţia lor, judecând ce e bine şi ce e rău. Cine trăieşte nu după socoteala lui, ci după exemplul celor de mai dinainte, nu va putea fi amăgit de nimic, căci duşmanul cel viclean nu va fi în stare să se folosească de ignoranţa celui ce, din cauza unei ruşini nelalocul ei, nu ştie cum să-şi acopere toate gândurile care i se nasc în minte, dar le poate reproba sau admite cu ajutorul examenului matur al bătrânilor.
  În zilele noastre asistăm la tot soiul de “curente” menite să trezească trezvia din enoriaşi. Sfântul Maslu nu-i valid în România, spune Pr. Petru! Fie că vorbim de slujitul cu dvera trasa şi Uşile Împărateşti deschise, fie că vorbim de Împărtaşanie zilnică sau săptămânală la mireni care în aproape 99% din cazuri ar trebui să fie opriţi de la Sfânta Împărtăşanie (fie după Nicodim Aghioritul care citează pe Ioan Pustnicul, fie după Pravila lui Nicodim Sachelarie, sau măcar simbolic, jumatate de an, un an…), fie că vorbim de nu ştiu ce efecte luminoase în biserică, de cântări pe nu ştiu ce glasuri revoluţionare, recent descoperite, uneori şi pe alocuri acompaniaţi şi de chitare şi chimvale (bine răsunătoare!), asistăm la o schimonosire a Tradiţiei deghizată în curent de renaştere a evlaviei populare. Ah, de prisos să mai amintesc de rugăciunea inimii, care pentru unii e un fel de… mantra. Toate acestea se nasc din părerea că eşti cineva, mai ales dacă eşti profesor universitar, cleric, sau absolvent de master/doctorat. De ierarhie nici nu mai pomenim, ne-am cam lămurit ce le poate capul. Mai recent, am auzit ca unii ierarhi nici măcar Mirungerea n-o mai fac în caz de convertire, ajunge o simplă declaraţie…
  Şi îmi amintesc de cuvintele unui Părinte, nu mai ştiu exact cine, care spunea că oamenii îşi vor alege duhovnici după propria inimă, care să nu-i mustre ci să-i “dezlege” şi să-i tolereze în mocirla patimilor lor. Nu mai doreşte nimeni să trăiască creştineşte, toţi umblă dupa scurtături, însă drumul spre Rai nu se dibuie cu scurtături, e lung şi anevoios. Se urmăreşte acum o duhovnicie “confortabilă”, metanii ioc, psaltire ioc, în loc de ceasuri, Doamne Iisuse, în loc de Canoane, un capitol din Noul Testament, iar în rest… pietism. Pietism cât cuprinde, icoane realiste, cruciuliţe cu leduri, mai urmează să vedem blugi cu icoane ca la catolici.
  Părintele Symeon ucenicul Părintelui Sofronnie Saharov ne spune:
  “În calitatea Sa de Dumnezeu făcut Om, Hristos este absolut unic, în timp ce mişcarea New Age caută să creeze un fel de suprareligie, cu elemente împrumutate din diferite religii, într-un fel de sincretism complet. Şi aceasta pentru noi, creştinii, este o provocare foarte periculoasă, întrucât New Age este o stare de spirit care se infiltrează pretutindeni, fără să-ţi dai seama. Poţi spune: „Eu sunt ortodox” şi în acelaşi timp să adopţi o mentalitate proprie New Age-ului. Şi astfel devii, exterior, formal creştin, dar prin felul nostru de a gândi, de a acţiona, poate chiar prin felul nostru de a ne ruga, aparţinem unui univers total diferit de universul creştin.
  Adesea trăim într-o stare de individualism extrem. Şi atunci trăim ca într-un fel de super-market şi fiecare îşi fabrică mica sa religie personală. Iei puţin de aici, puţin de dincolo şi îţi faci „salata ta orientală”. Aceasta corespunde unei mentalităţi moderne care este, în esenţa ei, refuzul Tradiţiei. Şi fiecare, refuzând orice regulă, orice tradiţie, se simte capabil – crede el – să se dirijeze pe sine.
  Această mişcare are şi elemente pozitive. De aceea, mulţi oameni sunt atraşi de „mutaţia” omului către o spiritualitate la care se ajunge fără eforturi prea mari. Eu am fost atras de Ortodoxie pentru ideea sfinţeniei. Dar sfinţenia creştină trece prin pocăinţă şi cruce. Însă omul, astăzi, nu vrea nici să sufere, nici să se pocăiască. New Age vine şi spune: „Iată, vă veţi dezvolta spiritual fără a fi nevoie să suferiţi sau să vă pocăiţi”. În puţine cuvinte, aceasta este ispita pe care a suferit-o Adam prin şarpe în rai.
  Aici avem de-a face cu problema fundamentului naturii umane, fiindcă omul a fost creat de Dumnezeu ca să devină asemenea Lui. Dar sunt două căi: aceea pe care Dumnezeu ne-a indicat-o şi a arătat-o El Însuşi făcându-Se om, El fiind Calea, Adevărul şi Viaţa.
  Dacă vrem să dobândim mântuirea şi să devenim asemenea Lui, trebuie să urmăm exemplul şi cuvântul lui Hristos. New Age indică o altă cale: „Iată, veţi fi dumnezei fără să fie nevoie să treceţi prin cruce”.
  Folosind un astfel de limbaj, aceştia găsesc în om un ecou favorabil pentru propovăduirea lor, pentru că, pe de o parte, este adevărat că noi trebuie să devenim asemenea lui Dumnezeu, dar omul decăzut în păcat nu mai are puterea şi nu mai simte nevoia să accepte suferinţa. În acest sens, cred despre New Age, că acest fenomen reprezintă în epoca noastră cel mai mare pericol pentru viaţa noastră creştină.”

  Părintele Sofronie Saharov ne spune:
  “Tânărul mândru, care dispreţuieşte pe bătrâni, acela bineînţeles că nu va afla un Stareţ, un părinte duhovnicesc. Şi oricât i-ar citi pe Cuv. Isaac Sirul, Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama – tot nu va cunoaşte ceea ce se dă prin ascultare…Bineînţeles, citiţi cărţile, primiţi învăţătură! Dar cea mai mare lucrare în monahism este a se da voii lui Dumnezeu prin ascultare.
  Atunci Domnul vă va da ceea ce nu cunoaşte nici o academie – rugăciunea curată. Să pomenim doar că… cel ce cu adevărat, şi smerit, şi cu multă rugăciune, îşi caută un îndrumător în căile vieţii dumnezeieşti, acela – după cuvântul lui Hristos, «căutaţi şi veţi afla» – află.
  Cei ce nu se încred decât în voia lor proprie şi în mintea lor, oricât de învăţaţi şi de iscusiţi ar fi, pot să se istovească în isprăvile ascetice cele mai aspre sau în lucrări de erudiţie teologică, şi nu vor ajunge să strângă fărâmăturile care cad de la Tronul Milei. “
  Părintele Cleopa “ne aduce mărturie de la Sfântul Macarie cel Mare despre existenţa unor demoni care se cheamă „arhiconi” şi pe care unii din Sfinţii Părinţi ai Bisericii îi numesc „teologii întunericului şi filosofii iadului”. Aceşti draci cunosc foarte bine Scripturile, silindu-se cu toată puterea a-i învăţa pe începătorii de eresuri şi pe cei supuşi lor să înţeleagă strâmb, sucit şi răzvrătit Sfintele Scripturi, spre a-i duce pe toţi la rătăcire şi pierzare.”
  Gheron Iosif “sesizează şi el aspectul acesta, arătându-ne: Citeşte dacă vrei, Istoria Bisericească a lui Meletie, Arhiepiscopul Atenei, să vezi câţi mari învăţaţi, ca Origen şi mulţi alţii, au fost la început mari luminători ai Bisericii, cu multă ştiinţă de carte; dar s-au slobozit în oceanul cunoaşterii înainte de a primi în isihie curăţenia simţurilor, pacea şi liniştea Duhului; s-au afundat în oceanul Sfintei Scripturi crezând că este suficientă ştiinţa de carte şi nenumăraţi s-au pierdut şi au fost anatemizaţi de sinoade, sinoade din care mai înainte făceau parte.”
  Stareţul Siluan spunea: «A crede în Dumnezeu e un lucru, a-L cunoaşte e altceva».
  Părintele Sofronie Saharov:
  “În uriaşul ocean care e viaţa Bisericii, predania adevărată şi curată a Duhului îşi urmează calea ca un fir minuscul. Cine doreşte să se apropie de acest fir trebuie să renunţe «la judecata sa proprie». Acolo unde intervine «judecata proprie» curăţia piere inevitabil, căci înţelepciunea şi dreptatea omenească se împotrivesc înţelepciunii şi dreptăţii lui Dumnezeu (cf. Rom. 10, 3). Acest lucru pare intolerabil şi chiar o nebunie pentru cei ce nu se încred decât în deşteptăciunea lor, dar cine nu se teme să se facă «nebun»(1 Cor. 3, 18-19) va cunoaşte viaţa şi înţelepciunea cea adevărată.
  Una din cele mai mari primejdii constă în putinţa de a ne închipui că: „Sunt proroc”, „Sunt apostol”, „Sunt sfânt”, „Sunt aşa şi pe dincolo”, iar Sf. Ambrozie de la Optina ne sfătuieşte să trăim simplu că sute de îngeri vor fi cu noi. Iar cine trăieşte în închipuiri, că ar fi proroc, că sfânt – pe acela, până şi ultimul înger îl părăseşte.
  Cunoaşterea lui Dumnezeu, cunoaşterea existenţei, se uneşte cu venirea lui Dumnezeu înlăuntrul omului. Acest eveniment, după esenţa lui, este nedescris de mare. În inimă nu este îndoiala, totuşi apariţia Luminii în puterea ei întrece atât de mult firea noastră cea căzută, încât nimeni din cei ce cred în Hristos nu trebuie să se încreadă în el însuşi, fără o mărturie cuvenită, ori din Scriptură, ori din scrierile Sfinţilor Părinţi. Mai mult decât atât, chiar Scripturile nu sunt suficiente pentru o definitivă judecată, pentru că şi cuvântul lui Dumnezeu este înţeles diferit aproape de toţi. E necesară confirmarea din partea altei persoane, care trăieşte în aceeaşi credinţă cu noi, dar care s-a învrednicit de cercetarea lui Dumnezeu înaintea noastră. Aşadar, avem nevoie de aceste trei mărturii:
  1. – Sfânta Scriptură a Noului Testament;
  2. – Scrierile Sfinţilor asceţi ai Bisericii noastre şi
  3. – Omul «viu».
  Dacă o mărturie vie nu se poate afla, atunci nu rămâne unui suflet drept decât strigătul către Dumnezeu: «Ai milă de mine şi nu îngădui ca eu, cel stricat cu trupul şi cu sufletul, să cad din Adevărul Tău şi să păşesc pe altă cale străină». «Să nu mă înşele pe Mine cu linguşirea». Astfel de cuvinte pune cântarea bisericească în gura Preacuratei Fecioare, când a primit de la Arhanghelul Gavril descoperirea despre fecioreasca naştere din ea a Fiului Lui Dumnezeu. Ştim din Scriptură că Preacurata Fecioară Maria merge cu grabă către Elisabeta, ca să audă de la ea dacă i s-a dat cu adevărat descoperirea privitoare la naşterea dintr-însa a Fiului celui Preaînalt… şi a cărui împărăţie nu va avea sfârşit (Lc. 1, 32-33). Un alt exemplu este Pavel. El a fost răpit în Rai şi a auzit cuvinte de negrăit, pe care omul nu are voie să le spună altora (II Cor. 12, 4). „Dumnezeu… a binevoit să descopere în el pe Fiul Său” (Gal. 1, 15-16). Şi cu toate acestea el s-a dus de două ori la Ierusalim, ca să se supună judecăţii lui Petru şi a celorlalţi: „ca să primească de la ei confirmare că nu s-a nevoit în zadar” (Gal. 2, 1-2). Sunt nenumărate asemenea exemple în istoria Bisericii noastre, stabilită ca o pravilă obligatorie – de a ne verifica pe noi înşine prin judecata altora, mai experimentaţi mai bătrâni, recunoscuţi ca adevăraţi cunoscători.
  La temelia fiinţei noastre se află pecetea creării noastre din „nimic”, care ne scuteşte de posibilitatea vreunei judecăţi individuale cu privire la Existenţa de sine a Fiinţei Absolute. În afară de aceasta noi purtăm în noi înşine urmările „căderii lui Adam”, care se exprimă în tendinţa îndumnezeirii de sine. Noi putem deveni victima „închipuirii” noastre şi să cădem din realitatea cu adevărat existentă, care nu este individuală, ci ,,sobornicească”. Noi suntem chemaţi să cuprindem în sinea noastră toată plinătatea existenţei omeneşti şi chiar a celei Dumnezeieşti, trebuie să recunoaştem că mai este mult până „acolo”. Şi astfel rămâne cu desăvârşire necesar pentru fiecare noi, de-ar fi cineva înzestrat cu orice fel de dar proorocesc, să se încredinţeze că suntem incluşi în Sobornicescul chip după chipul Existenţei lui Dumnezeu celui în Treime, prin mărturia altor personae.”

  Şi ce fac cei care au responsabilitatea şi puterea de a schimba ceva? Scriu inepţii pe internet.
  Bine că nu-i lumea proastă să plece urechea, deşi în viitor… s-ar putea să le convină ce citesc. Ruşinică, ruşinică, părinte Petru, nu în numele lui Hristos propovăduieşti matale, mai bine schimbă-ţi meseria. Dacă tot vrei să tratezi despre Biserica Primară, fă-te arheolog şi mergi prin Egipt, sau altceva… Nu mai netezi cărarea spre iad, şi-aşa o bătătoresc mulţi. Nu eşti în măsură să scrii studii teologice, cine te crezi? Nicodim Aghioritul!?

  Apreciat de 1 persoană

  • maria said, on decembrie 31, 2014 at 4:09 am

   Felix
   Şi ce fac cei care au responsabilitatea şi puterea de a schimba ceva? Scriu inepţii pe internet.

   Bine că nu-i lumea proastă să plece urechea, deşi în viitor… s-ar putea să le convină ce citesc.

   R:da?nu pleaca urechea?multime de preoti urmeaza acestui amagitor…SE DEZLEAGA PACATE OPRITOARE CA SA AIBA PE CINE IMPARTASI.CACI DEASA IMPARTASANIE la care tot indeamna si amageste nu poate sa faca altceva decat compromisuri…el minte pe toate drumurile ca nu chiama pe cei cu pacate opritoare la impartasanie si el incurajeaza contraceptia?!…uitati-va ce raspuns da unei crestine:

   http://www.teologie.net/2014/01/14/precizari-femei-menstruatie/comment-page-1/#comments

   la comentarii mai vechi

   AmeliaD spune:
   17/01/2014 la 13:20
   Va intreb acest lucru pentru ca stiu manastiri intregi care se impartasesc de 4 ori pe saptamana iar practica impartasirii in duminic nu este impiedicata de faptul ca sambata nu postesc. iar aceasta randuiala este aplicata si multor mireni – .

   © Ieromonah Petru Pruteanu spune:
   17/01/2014 la 13:27
   Postul nu înseamnă numai schimbarea bucatelor, ci şi ajunare de mai multe ore înainte de împărtăşire. Deci, dacă în mănăstiri nimeni nu mai mănâncă după cină (aprox. orele 18:00-19:00) până a doua zi după Liturghie şi chiar mirenii nu mănâncă după orele 24:00, de ce am avea o atitudine atât de liberală faţă de relaţiile trupeşti? Deci e o formă de ajunare, nu că ar spurca pe cineva.

   Ca să nu mai zic că majoritatea familiilor recurg la anumite metode de contracepţie, lucru care, chiar dacă are o anumită îngăduinţă din partea duhovnicului, cred că n-ar trebui să se întâmple cel puţin înaintea împărtăşirii.

   Vedeti?”chiar dacă are o anumită îngăduinţă din partea duhovnicului,”R”cine il imputerniceste pe acest duhovnic sa incalce cele lasate de Sfintii Parinti?

   cred că n-ar trebui să se întâmple cel puţin înaintea împărtăşirii.

   R:cum adica?tu il ucizi pe Dumnezeu zilnic dupa care te opresti sa te duci impartasesti cu Cel pe care iL ucizi si apoi continui din nou sa-l ucizi?….cineva ii lua apararea pr Petru ca nu el da ingaduinta ci alti duhovnici…R:sfintii sareau ca arsi cand vedeau asa neoranduieli si nu ingaduiau sa se intample astea….cu atat mai mult ca el are un privilegiu mai mare fata de atii si ar avea puterea de a-i combate pe acesti indrazneti care incalca cele hotarate de cei ce au fost trambitele lui Dumnezeu.

   fie că vorbim de Împărtaşanie zilnică sau săptămânală la mireni care în aproape 99% din cazuri ar trebui să fie opriţi de la Sfânta Împărtăşanie (fie după Nicodim Aghioritul care citează pe Ioan Pustnicul, fie după Pravila lui Nicodim Sachelarie, sau măcar simbolic, jumatate de an, un an…),

   Da …si cu toate astea nu face nimeni nimic ca sa-i opreasca pe acesti amagitori

   Deci ,la deasa impartasanie poti sa-i numeri pe degete pe cei ce pot fi impartasiti din mana Mantuitorului Hristos,restul fac compromisuri….ei mint pe toate drumurile ca nu chiama pe cei cu pacate opritoare la impartasanie insa in scaunul spovedaniei se intimpla cu totul altele…caci SE DEZLEAGA PACATE OPRITOARE PTR A AVEA PE CINE IMPARTASI ….SI ZIC EI PTR A NU SE INDEPARTA LUMEA DE BISERICA…dar de fapt ii impartaseste si in innebuneste cu impartasanaia cu nevrednicie…caci plata pacatului este insesi intunecarea mintii in care sant lasati cei ce pacatuieasc

   Apreciază

  • andrei-d said, on aprilie 30, 2015 at 11:49 am

   Felix,
   il lasi pe saccsiv sa-mi dea mailul tau? Doamne ajuta!

   Apreciază

 20. Alex said, on august 25, 2014 at 6:50 pm

  AGENDA 21. Explicată numai pe bază de documente .

  Apreciază

 21. lastunnegru said, on august 25, 2014 at 9:28 pm

  off topic IMPORTANT

  Children of the Machine – September 2025

  Copii Masinariei – Septembrie 2025 ( nu stiu daca e corecta traducerea, mai bine ii ziceau Copii iadului )

  Winona o fata de 14 ani din Malibu California cu greu isi convinge parintii sa isi bage si ea cipul in corp sub pretextul ca asa va fi in siguranta ca nu va fi rapita si ca parinti ei vor sti locul exact unde se afla mereu, acest cip implantat este pentru fata Cool, amuzant, ii permite sa discute cu altii si sa isi faca prieteni, sa fie in frunte la scoala ca acolo toti ceilalti colegi ai ei si-au luat cipul si nu isi poate trai viata fara el. Fata crede ca parinti o pot urmari dar descarcand o simpla aplicatie isi poate muta locatia unde vrea ea si isi pune locatia la scoala dar se duce de fapt ori unde vrea ea. E Cool. Practic cipurile ei se sincronizraza cu lentile de contact si este o realitate augumentata si astfel ea se joaca jocuri, descarca aplicati inegistreaza orice lectie vrea si doar ea le poate vedea. E Cool. Ea zice ca poate controla realitatea si se poate juca cu ea. Acest cip find legat la sistemul neuronal poate controla tot corpul si poate crea la comanda emotii, senzati, sentimente puternice, un sir de placeri continuu aprope ca un drog dar totul controlat natural din corpul uman. Cica nu este rau, nu are efecte daunatoare se foloseste cipul natural ca sa se controleze corpul uman cum voiesti. Cica nu este un drog ci un vis foarte bun doar ca este real. Fata crede ca partea amuzanta este ca curand si parinti ei vor avea aceste cipuri pentru ca va fi singurul mod de a comunica, singurul mod de a te duce la doctor, de a plati facturile, cartile de credti, bancile este doar o chestiune de timp pana toata luma le va avea.

  Copiii Masinariei este o serie ( clipuri sau filme ) produsa de Rapid Eye Studios, create de Marco Weber și Jeff Stockwell, și distribuite prin BitTorrent și ConTV prin care ni se arata cat de dornici vor fi copii si adolescenti sa ia cipul pentru asa zisele lui benefici in anul 2025.

  …Implantul cu microcip promote ca totul sa fie stiut, urmarit, gasit intotdeuna…

  http://blog.bittorrent.com/2014/08/19/augmented-reality-under-the-skin/

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Ce vicleni sant aratand doar asa zisele benefici ale cipului implantat in corp insa o data ce acest cip se poate folosi de sistemul neuronal si crea sentimente, emoti, declansa stari hormonale, orice placere, etc, etc fiind conectat la internet poate fi folosit si alti ca sa te controleze si astfel devi SCLAV cu CIP, si iti perzi vointa, capacitatea de a decide si libertatea ta.

  Apreciază

 22. […] Iata comentariul fratelui Vlad Herman postat la articolul VIDEO: Ati auzit de AGENDA 21?: […]

  Apreciază

 23. […] la articolul VIDEO: Ati auzit de AGENDA 21? ca voi reveni cu […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: