SACCSIV – blog ortodox

ROTHSCHILD va fi in Consiliul de Administratie ELECTRICA? Asta ca sa intelegem mai bine … Si o intrebare esentiala: UNDE SUNT BANII formidabilei familii ROTHSCHILD?

Posted in ROTHSCHILD by saccsiv on august 25, 2014

Ca sa intelegem mai bine aceasta stire aparuta in mass-media, sa ne amintim ca:

Mark Gitenstein a fost ales în Consiliul de Administraţie al celui mai mare fond de investiţii din România, numit Fondul Proprietatea:

Evreul MARK GITENSTEIN. Un alt exemplu, ca sa intelegem mai bine

Care Gitenstein e amic cu generalul NATO Wesley Clarck, adica asta:
ACUM POATE INTELEGM MAI BINE: Evreul WESLEY CLARK – consilier special pe probleme strategice, pe probleme de securitate si pe probleme de strategii economice al premierului VICTOR PONTA …

Despre o parte dintre cele ce le veti citi mai jos, am scris pe scurt acum sase ani:

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

Iata acum articolul Arielle de Rothschild, propusă în CA Electrica, legături vechi cu marile privatizări din România:

arielle-de-rothschild-42242800

După cum declara în urmă cu câţiva ani, într-un interviu acordat Capital, Arielle Mallard de Rothschild a început să vină în România din 1996, cunoaşte personal mulţi demnitari români, a fost implicată direct în cele mai mari privatizări din ţară şi ştie istoria acestora chiar din momentul de început – 1992 (compania la care lucra atunci fiind cea care a consiliat statul român în crearea Fondului Proprietății de Stat (FPS), prima instituție cu astfel de atribuții). Acum, reprezentanta familiei Rothschild se află, potrivit informaţiilor publicate în presă, pe lista scurtă a candidaților pentru noul Consiliu de Administraţie al Electrica.

Acţionarii  grupului de distribuţie Electrica vor alege un nou consiliu de administraţie în adunarea generală din 22 septembrie. Schimbarea administratorilor este necesară în condiţiile în care listarea la bursă, prin oferta publică din 4 iulie, a modificat structura acţionariatului. Statul şi-a redus deţinerea de la 100% la 48,7% din capital, BERD are 8,65% din acţiuni, pachete semnificative fiind deţinute şi de fondurile de pensii private.

Noul CA va avea şi o poziţie de administrator independent, pentru de recrutarea şi evaluarea cărora au fost angajaţi consultanţii de la Transearch Internațional şi Quest Advirsors. Potrivit informaţiilor publicate în premieră, ieri, de economica.net şi de bizenergy.net, pe lista scurtă a candidaţilor şi având cele mai mari şanse de a fi aleasă, se află o membră a familiei Rothschild.

Este vorba de Arielle Mallard de Rothschild, în prezent managing director și vicepreședinte pentru Europa de Est al Rothschild & Cie Banque, instituţie la care a venit să lucreaze din 1999, la Paris, la câţiva ani după ce s-a căsătorit cu Édouard Étienne Alphonse de Rothschild, unul din fondatorii băncii. Înainte lucrase, timp de 10 ani, din 1989, la bancă de investiți Lazard, din SUA, inclusiv în departamentul de consiliere pentru guverne străine. La ambele instituţii financiare a fost implicată direct în mari privatizări din România.

Consultantul Erste la privatizarea BCR

Cea mai importantă dintre acestea a fost cea a Băncii Comerciale Române, unde Rothschild a fost angajată de Erste Group. Austriecii au preferat să lucreze cu banca de investiţii tocmai pentru că specialistii acesteia cunosteau foarte bine mediul de afaceri din Romania, unde intermediaseră numeroase tranzacţii, modul de lucru al statului, căruia i-au fost consultanţi cu ani în urmă, şi chiar membri ai Executivului, întâlniţi în guvernarea anterioară.

În 2006, la câteva luni după ce Erste a fost desemnat câştigător, Arielle Mallard a acordat un interviu pentru Capital în care a prezentat atât detalii din culisele pregătirii pentru privatizarea BCR, cât şi istoria comună mult mai veche pe care o are cu privatizările din România. La Bucureşti, a început sa vină frecvent din 1996, cu mult înainte de a se fiangajat la Rothschild. Pe atunci, fostul său angajator, banca de investiţii Lazard Freres, oferea consultanţă Renault pentru Dacia. Atunci l-a cunoscut pe Călin Popescu Tăriceanu, care era ministrul Industriilor, ajuns premier în perioada privatizării BCR cu Erste.

Tot din perioada guvernării CDR, Arielle Mallard de Rothschild spunea că îl ştie şi pe ministrul finantelor implicat în coordonarea privatizării BCR, Sebastian Vladescu, în condiţiile în care acordase consultanţă, din partea Rothschild, Fondului Proprietăţii de Stat. De FPS îşi amintea chiar mai demult, din 1992, când foştii colegi de la Lazard au consiliat statul roman în crearea instituţiei. Între timp, alături de Rothschild, a pregătit mai multe tranzacţii în România, unele reuşite, altele eşuate.
O cunoaştere de acest fel a României şi a oficialilor ţării a convins Erste Bank să aleagă Rothschild în consorţiul de consultanţi pentru privatizarea CEC şi apoi a BCR, chiar dacă nu era banca de investiţii cu care lucraîin mod tradiţional. Cu atat mai mult, cu cat o idee despre BCR îşi făcusera deja la prima încercare de privatizare, cand au reprezentat Eulia. “Am început să lucrăm cu Erste din februarie 2005, pentru CEC. Pe atunci, se credea că va fi prima privatizată. Ulterior, a devenit clar că prima va fi BCR”, spunea Arielle Malard, după încheierea procesului de privatizare.
Inainte de due-dilligence, Rothschild a ajutat Erste să înţeleagă care poate fi valoarea băncii. “S-au făcut mai multe scenarii pentru business-plan, pentru că valoarea lucrului pe care îl cumperi este dată şi de creşterea aşteptată în viitor”, explica Mallard, care aprecia atunci că BCR nu a fost “supra-platita” prin preţul uriaş de 3,75 miliarde de euro, potenţialul de creştere fiind mult mai mare decât la o bancă occidentală. Aşteptările optimiste de atunci sunt,  probabil, regretate acum de Erste în contextul pierderilor uriaşe înregistrate de BCR în ultimii ani.

Rothschild a continuat să acorde consultanţă la Erste şi după privatizarea BCR, făcând inclusiv evaluarea celor două instituţii financiare, pentru stabilirea raportului la care SIF-urile au schimbat acţiuni BCR cu titluri Erste.

Cunoştinţe vechi

Lista clienţilor de care Rothschild se ocupase în România, după angajarea lui Arielle Mallard, înainte de privatizarea BCR, era mult mai lungă. Printre aceştia:

1998-2000:

– Fondul Proprietăţii de Stat;

– Guvernul României – privatizare Petrom (amânată)

Dupa 2000:

– Pechiney-AIG/EMP – privatizare Alro (amânata);

– Azomures;

– BERD şi SG AssetManagement – vânzarea Arctic firmei Arcelik;

– Eulia – privatizare BCR (amânată);

– Luxten;

– şase fonduri – vânzarea Terapia către Advent,

– Enel – pentru Distrigaz Sud şi Nord
După 2005:

– NCH – vânzarea Romportmet către Mittal Steel;

– Ion Ţiriac – fuziunea Banca Ţiriac-HVB;

– Ministerul Industriilor – privatizare Electrica Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud.

Cine este soţul, Édouard de Rothschild?

Arielle Mallard este născută în 1963 şi a intrat în aripa franceză a familiei Rothschild în 1991, când s-a căsătorit cu omul de afaceri Édouard Étienne Alphonse de Rothschild, născut în 1957, cu care are în prezent patru copii. Soţul său a absolvit Stern School ofBusiness, la New York University şi a fondat, la Paris, în 1987, împreună cu fratele său vitreg, David Rene de Rothschild, banca Rothschild & Cie Banque. Din 2004, a rămas doar în conducerea ne-executivă a acesteia, pentru a se ocupa de alte proiecte mai puţin legate de lumea finanţelor, pasiunea sa fiind concursurile ecvestre . Până în 2005 a fost şi membru în consiliul de supraveghere al Imerys, o altă companie deţinută de familia Rothschild încă din 1880.

Domeniul viticol Chateau Lafite, din Franţa, este o altă proprietate deţinută, parţial, de Édouard de Rothschild

Rothschild, patron de ziar socialist

O decizie controversată a omului de afaceri a fost cumpărarea unui pachet majoritar de 37% din acţiunile ziarului francez de orientare socialistă “Liberation” , fondat de filosoful Jean-Paul Sartre şi de ziaristul militant maoist Serge July. Édouard de Rothschild a plătit 20 milioane de euro pentru acţiunile publicaţiei care ajunsese să acumuleze mari pierderi.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Familia MOSCOVICI. Un exemplu, ca sa intelegem mai bine …

Asadar, inainte lucrase, timp de 10 ani, din 1989, la banca de investiți Lazard, adica astia:

Banca de investitii LAZARD: castiguri peste estimari. DAR CINE II SUNT STAPANII?

Conform Baroneasa de Rothschild, propusa in noul Consiliu de Administratie al Electrica a mai lucrat pentru Banca Mondiala despre care puteti citi detalii esentiale la:

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 1): BANCA MONDIALA

E lung, dar merita. Acolo veti gasi o sumedenie de cuvinte scrise ingrosat si subliniate, niste hiperlink-uri spre alte articole. La acele articole veti gasi alte hiperlink-uri si tot asa. E esential sa le parcurgeti pe toate, caci va vor folosi in discutiile pentru trezirea celor ce considera treaba cu ELITELE o “teorie a conspiratiei” …

La Electrica primește perfuzie cu sânge albastru: Arielle Malard de Rothschild putem citi o chestie interesanta:

In ceea ce privește viitorul membru independent în CA Electrica, acesta provine din Casa Rothschild, familie care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea. În anii 1800 familia este considerată a fi posesoarea celei mai mari averi private din lume, dar și deținătoarea celei mai imense avuții din istoria lumii moderne.

Se spune că apogeul financiar al familiei a fost atins la mijlocul secolului XIX, când averea cumulată din toată Europa s-ar fi ridicat la cateva mii de miliarde de euro, la valoarea banilor de astăzi.

În prezent, afacerile familiei Rothschild sunt la o scară mai mică decât cele din timpul secolului al XIX-lea, vizând o gamă diversă de domenii, printre care: gestionarea privată a activelor, consultanță financiară, agricultură, vinicultură etc.

Comentariu saccsiv:

   Asa e. Si daca veti citi si ARTICOLUL ZILEI (15.12.2010): ORDINUL ILUMINAŢILOR – Problema evreiasca – parintele Victor Moise. COMPLETARI NECESARE, in maniera indicata mai sus, va veti dumiri si mai bine referitor la forta aceste familii.

Ce nu ne spune autorul articolului din Romania Libera sau nici macar nu se oboseste sa intrebe este: UNDE SUNT BANII?

I-au pierdut asa, in “competitia capitalista”? Asta s-o creada naivii ce casca gura la analistii economici de la tv.

Nu i-au pierdut fratilor, ci devenisera atat de mari ca deja batea urat de tot la ochi. Asa ca stafeta a fost preluata de locotenentii lor, care i-au inmultit:

Ce spunea MUGUR ISARESCU in 2008 …

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

Personalitati si organizatii: familia HARRIMAN, unealta importanta a colosilor Rothschild. Sarcini: transporturi, eugenie, banci, finantarea nazismului

Personalitati si organizatii: J.P.MORGAN (JOHN PIERPONT MORGAN)

Personalitati si organizatii: ANDREW CARNEGIE

Personalitati si organizatii: familia WARBURG

Personalitati si organizatii: Marcus Goldman

Personalitati si organizatii: JACOB SCHIFF (JACOB SCHIFF HENRY)

Banca de investitii LAZARD: castiguri peste estimari. DAR CINE II SUNT STAPANII?

Personalitati si organizatii: NELSON W. ALDRICH

Insa pe masura ce ne apropiem de secolul XX, nici acesti locotenenti nu mai figureaza a avea averile colosale de la finalul secolului XIX si inceputul secolului XX. I-au pierdut si ei in “competitia capitalista”? Aiurea …

Ne apropiem de marele final fratilor si s-ar vedea urat ca la instalarea GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE sa apara cateva familii in capul listei. De aia ne si intoxica de ceva ani incoace cu “top cei mai bogati oameni ai planetei”, de obicei cu Bill Gates in frunte, averi mari pentru sarantoci, dar in fond maruntis in comparatie cu fostele averi oficiale ale colosilor.

Asa ca banii nu au disparut, doar ca adevaratii lor stapani prefera sa stea mai la … umbra. Iar daca din cand in cand cate unul ce se preocupa de tarasenia asta ii da pe fata, o intreaga armata incepe sa zbiere: “teoria conspiratiei” sau chiar “anti-semitism” …

Evident, colosii astia nici n-au disparut de tot oficial, caci altfel iar batea la ochi.

Treaba de ELITE …

 

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on august 25, 2014 at 10:20 pm

  Apreciază

 2. geo said, on august 25, 2014 at 10:35 pm

  We Have WON This Battle Against The Criminal „Elite”: Liars In Our „Media” Finally Admit Foley „Beheading” Was A HOAX!

  The Foley „beheading” was a sham, and those with true critical thinking skills saw through the facade from the very beginning…. We knew that we had an uphill battle against the LIARS in our own government and especially the LIARS in the Jew spew Media. We did stick to our guns and we continued to show how the „video” was a complete fraud and a laughable ridiculous hoax.

  FINALLY we can all take solace in knowing that we have won at least one major battle against these psychopaths that were wanting to use this BS „Foley Beheading” as a means of again falsely vilifying Muslims in general and trying to trigger a new regional war in the Middle East with a bullseye fixed squarely on the innocent nation of Syria. For according to the following article from a true fellow real truth seeker known as „Aangirfan” who writes his excellent blog over at http://www.aanirfan.blogspot.com, it appears that the British Media has come out and admitted defeat in their efforts to at least get the British people on a war footing by showing that the entire „Foley Beheading” charade is indeed a FAKE. Here is that important article in its entirety, and I do have my own thoughts and comments to follow:

  http://northerntruthseeker.blogspot.fr/2014/08/we-have-won-this-battle-against.html

  ISIS Is A Fake US/Israeli Created „Terrorist” Group: Government Fear Factory – „ISIS Is In The United States” Just In Time For Another 9-11 Anniversary!
  Lets get the facts straight here for everyone…. This „ISIS”, or „IS” , or „Islamic State” group of „terrorists” is as PHONEY as a 3 dollar bill. This latest and greatest creation by the criminals in the US and the psychotic state of Israel was created and is right now doing its dirty work in trying to scare the hell out of the gullible American public and to make the American sheep wrongly believe that an „invasion” of SYRIA is required to squash this phoney-balognie „Terrorist” group. Sadly, again, most Americans are now nothing more than dumb-ass mutton brained sheep and will obey their evil government dictate and go to war against the innocent nation of Syria! It is plain and simple madness!

  I came across a most interesting video just yesterday, and I want to share it with all of my own readers here…. It comes from Youtube user, „TRUTHstreammedia” and is entitled: „Government Fear Factory: Isis Is In The United States – Just In Time For Another 9-11 Anniversary”. In this video, you will again see how the government of the United States is using their phoney „ISIS” group to whip up near panic in America, and the fact that the real „terrorists” in all this is the government themselves! I have my own thoughts and comments to follow:

  http://northerntruthseeker.blogspot.ro/2014/08/isis-is-fake-usisraeli-terrorist-group.html

  The War Against Syria Is ON Again: NATO Using Foley And ISIS As A Pretext For Bombing Syria – Ultimate Target Is Russia!
  For those readers that have been following this blog for the last few years, and especially those who read my weekly Sunday „rants”, they are well aware that I have harped for quite some time that the criminals in the United States, and Israel, have long sought the destruction of Syria… The fact that the good guys, the Syrians under the popular President Bashar al-Assad, have basically wiped out the fraud murderous Israeli/US bought and paid for „rebel” forces, and have now achieved what is complete victory over these invaders of that peaceful nation. This however has not stopped these insane criminals in Washington and Tel Aviv from pushing forward in their dream of having Syria both destroyed and conquered…

  The victory by the Syrian government over the so called „rebels” has only slightly delayed the psychos in the US and Israeli governments, and they are continuing to hatch new schemes to achieve their sick dream….. Lo and behold, here comes their latest invention called „ISIS” or what this fraud „terrorist” group likes to be called these days… „IS” or the „Islamic State”….

  Right now, I want to present a very important article from the Activist Post website, at http://www.activistpost.com. It is written by Brandon Turbeville, and is entitled: „NATO Using Foley And ISIS As A Pretext For Bombing Syria – Ultimate Goal Is Russia” . As the title stipulates, these criminals have indeed unleashed their latest and greatest fraud terrorist group „ISIS” to wreck havoc in the Middle East and have used the fraud of the latest „beheading” to somehow convince the skeptical American people that a full fledged invasion of Iraq AND SYRIA is now required to end this laughably insane „terrorist group”. I have that article right here for everyone to view for themselves. My own comments will follow:

  http://northerntruthseeker.blogspot.ro/2014/08/the-war-against-syria-is-on-again-nato.html

  http://www.activistpost.com/2014/08/nato-using-foley-and-isis-as-pretext.html

  ABOARD A US MILITARY AIRCRAFT (AP) — Gen. Martin Dempsey says that once he determines the Islamic State militants in Iraq have become a direct threat to the U.S. homeland, he will recommend the U.S. military move directly against the group in Syria.

  But the chairman of the Joint Chiefs of Staff said that right now, he still believes the insurgent group is still more a regional threat and is not plotting or planning attacks against either the U.S. or Europe.

  Speaking on a military plane en route to Afghanistan Sunday, Dempsey provided more detail into his thinking about the Islamic militants who have stormed across Iraq, operating out of safe havens in Syria.

  Dempsey did not rule out strikes for any other critical reasons, but listed a homeland threat as one of the key triggers for any military action in Syria.

  http://www.huffingtonpost.com/2014/08/25/martin-dempsey-syria-isla_n_5710025.html?utm_hp_ref=politics

  Will Western sanctions against Russia work? It’s not clear what that question means, since it isn’t obvious what Russia has to do to end them. It doesn’t seem very likely that Russia is going to withdraw from Crimea or end its support for rebels in eastern Ukraine.

  But even more important is the question of how the sanctions are affecting Russia’s domestic political scene. I suggested in early March, when sanctions had been threatened but not yet announced, that they might interfere with Russian President Vladimir Putin’s ability to keep his domestic political networks in balance. Those with an internationalist bent would want Russian policy to change. Leading economists like former finance minister Alexei Kudrin have indeed sounded the alarm about Russia’s current direction.

  But I could not have predicted the specific direction that many of the sanctions took: singling out Putin’s key political allies and their businesses for targeting, regardless of whether they are directly involved in Ukrainian events or have any substantial relationship with the West. The thinking seems to be that if the West names and shames Putin’s cronies and puts some limited pressure on their business interests, this will convince Putin to change course. But it’s not clear how this is supposed to work.

  http://www.huffingtonpost.com/kimberly-marten/why-sanctions-against-rus_b_5696038.html?utm_hp_ref=politics&ir=Politics

  Apreciază

 3. Radu Iacoboaie said, on august 25, 2014 at 10:36 pm

  OFF TOPIC – DE PE BLOGUL LUI VLAD HERMAN

  Adevărul ascuns despre moartea Părintelui Arsenie Boca: Iradierea, răstignirea, dezgroparea şi buna mireasmă
  Arătarea Părintelui Justin Pârvu la mormântul său plin de viaţă
  A apărut revista ATITUDINI, nr. 35, închinată mucenicului Mircea Vulcănescu
  Sfintii Inchisorilor, evocati intr-o noua carte

  Adevărul ascuns despre moartea Părintelui Arsenie Boca: Iradierea, răstignirea, dezgroparea şi buna mireasmă

  Posted: 25 Aug 2014 11:06 AM PDT
  În cele ce urmează, un fragment din cartea „Viaţa lui Arsenie Boca, fapte inedite”, scrisă de preotul Petru Vamvulescu. Menţionez că l-am sunat pe preotul Petru în seara zilei de luni, 25 august 2014, pentru a-mi confirma cele relatate în carte. Răspunsurile au fost întocmai ca în aceasta. (Vlad Herman)

  „El nu a murit numai din cauză că a fost iradiat, în toamna anului 1989. Vreau să fac o noua descoperire de care am fost înştiinţat: văzând că Părintele Arsenie s-a ridicat din moarte (n. r. adică şi-a revenit după iradiere, cel puţin parţial, conform spuselor preotului Vamvulescu), i-au dat ultima lovitură fatală (n. r. comuniştii). A fost dus în pădurea de brazi de la Sinaia şi răstignit. I-au înfricoşat (n. r. tot comuniştii) şi pe cei ce au aflat, ca să nu spună adevărul, şi s-a lăţit minciuna aceasta, că Părintele Arsenie a murit nu muceniceşte, ci de boală.

  Trebuie să nu ascundem un alt lucru cutremurător: Părintele Arsenie a fost scos de trei ori din mormânt. Prima dată, la trei zile de la îngropare, fiindu-le frică la securişti să nu învieze, cum îi era frică lui Irod. A doua oară l-au scos după un an, fără explicaţii, iar a treia oară acum vreo şase ani. Atunci a ieşit un izvor de apă din mormântul Părintelui Arsenie, care n-a putut fi oprit. Atunci s-a scos apă din mormânt cu găleţile şi s-a adunat în butoaie.

  Capacul de sicriu a fost găsit dat într-o parte, iar oasele pline cu apă şi noroi. Au fost spălate şi aşezate într-un sicriu nou, din stejar. Am sărutat sfintele oase şi mai ales capul, care era înmiresmat”.

  Arătarea Părintelui Justin Pârvu la mormântul său plin de viaţă

  Posted: 25 Aug 2014 10:05 AM PDT
  Mesaj primit de la profesorul Corneliu Gheorghiţă din Piatra Neamţ, un apropiat al Părintelui Justin Pârvu

  Joi, 21 august 2014, am simţit o dorinţă puternică de a mă închina la mormântul Părintelui Justin. Când am ajuns la doi metri de mormânt, venind dinspre poarta din stânga, mi-am ridicat privirea şi l-am văzut pe Părintele stând în picioare, îmbrăcat în haine monahale şi cu privirea zâmbitoare şi plină de bunătate (binecunoscută credincioşilor).

  El se afla puţin dincolo de mormânt, iar după câteva secunde mi-am plecat privirea şi când mi-am ridicat-o, chipul Părintelui nu mai era. Am rămas cu bucuria revederii în suflet.

  Text si foto: Vlad Herman

  A apărut revista ATITUDINI, nr. 35, închinată mucenicului Mircea Vulcănescu

  Posted: 25 Aug 2014 10:03 AM PDT

  Atitudini_nr. 35_coperta_2

  Sfintii Inchisorilor, evocati intr-o noua carte

  Posted: 25 Aug 2014 01:09 AM PDT
  La Editura Meteor Press din Bucuresti a aparut cartea “Sfintii Inchisorilor, stalpi ai Ortodoxiei si Neamului Romanesc – Marturii. Minuni“, coordonata de jurnalistul baimarean Vlad Herman.
  In prima parte a volumului sunt evocate, printre altele, cateva personalitati care au marcat istoria recenta prin jertfa lor in inchisorile comuniste: Justin Parvu, Valeriu Gafencu, Arsenie Boca, Gheorghe Calciu, Ioan Ianolide.
  In al doilea capitol se regasesc mai multe minuni produse in ultimii ani datorita mucenicilor din Aiud, unele dintre ele avandu-i in centru pe cativa maramureseni.Volumul poate fi achizitionat online sau din librarii, la pretul de 12 lei.
  http://www.ZiarMM.ro

  Apreciază

 4. mihai said, on august 25, 2014 at 10:37 pm

  cam multe doreste si aceasta matracuca, vorba ceea ce se naste din pisica tot soarece maninca, la fel ca si inaintasii ei, cam aceleasi naravuri

  Apreciază

 5. geo said, on august 25, 2014 at 10:37 pm

  ‘E. Ukraine independence vote could be a compromise’ – Sir Richard Branson

  While the impact of sanctions leveled against Russia is being debated, one fact is perfectly clear: the dangerous interdependence cultivated by the concept of “globalization” leaves nations vulnerable amid a global order dominated by hegemonic special interests that use such interdependence as a weapon.

  Two rounds of sanctions have been leveled against Russia targeting Russian banking, arms manufacturing, and oil industries. Even as the sanctions are marketed to the world as Russia “paying a price” for its role in “destabilizing” Ukraine, Russia has been busy cultivating ties and expanding markets that are increasingly found outside the West’s spheres of influence and, therefore, beyond the reach of these sanctions. Russia is also looking inward to diversify its markets and seek socioeconomic independence.

  Instead of viewing the sanctions as an impassable obstacle requiring capitulation to Wall Street and London, Russia has viewed them as a challenge to sever reliance on unstable markets. More so, Russia’s quest for alternative markets is a means of applying its own form of pressure back upon the West. While the West attempts to portray the sanctions as “cutting off Russia,” the restrictions do at least as much to isolate the West itself.

  http://www.activistpost.com/2014/08/fighting-back-against-western-sanctions.html

  In the ongoing effort by the establishment to demonize the Tea Party and resistance to an expanding federal government, a new narrative is emerging that could provide justification for a nation-wide crackdown on dissent.

  The riots in Ferguson, Missouri are a focal point for an unfolding historical drama that could further divide the nation. Tribal passions are being stirred across the world by outside manipulators.

  Members of The Islamic State (ISIS) are announcing their support for protesters in Ferguson, with one member saying on Twitter “It’s time to strike fear into the hearts of the oppressors.” Another tweet from ISIS supporter Abu Ottoman says, “Blacks in #Ferguson, there’s an alternative to this indignity: pick yourselves up with Islam, like #IS in #Iraq.”

  http://www.activistpost.com/2014/08/new-terror-narrative-emerging-isis.html

  Apreciază

 6. geo said, on august 25, 2014 at 10:41 pm

  Cell phone use is only a couple of decades old, and just like anything else we use in this world, revelations regarding their use have not been properly examined and studied until now.

  The use of cellular phones has become the norm today for people of all ages, using it to stay connected and keep in touch with friends and family. Almost everyone you see today has a cell phone. That’s why it’s so important to share documentaries like this one which are just starting to surface.

  For example, a study conducted by the Massachusetts Aggression Reduction Center (MARC), which included over 20,000 children/ teens between grades 3 and 12, concluded that approximately 20% of grade 3 students already owned a cell phone. The numbers steadily rose from that point forward to approximately 25% in grade 4, 39% in grade 5 and 83% in middle school. You can read that entire study HERE.

  http://www.activistpost.com/2014/08/mobilize-finally-documentary-depicting.html

  Apreciază

 7. geo said, on august 25, 2014 at 10:42 pm

  There’s no doubt that domestic law enforcement agencies on every level have been ramping up their militarization efforts in recent years. In fact, it’s gotten so bad that it has prompted Senator Rand Paul to call for a demilitarization of domestic police departments. “The images and scenes we continue to see in Ferguson resemble war more than traditional police action,” notes Paul in a recent article.

  We know that the Department of Homeland Security has been buying up billions of rounds of ammunition, military grade rifles, armored vehicles, riot gear and a host of other supplies. But local police stockpiles have remained fairly hidden from the public, save for the brief peeks we get during mass policing actions like those in Ferguson, Missouri over the last week.

  But if you’re interested in what your local county has been stockpiling compliments of The Department of Homeland Security, a database from the military’s Defense Logistics Agency can help.

  http://www.activistpost.com/2014/08/database-shows-what-military-equipment.html

  On my desk I have a teargas canister that a policeman fired at me many years ago. It’s there to remind me of several things: that the struggle for liberty is often violent; that 2-chlorobenzalmalononitrile (a.k.a. pepper spray) really hurts; and that somebody, somewhere, makes a lot of money selling the tools of repression to government.

  A policeman in Cape Town fired that particular canister. But it wasn’t made in South Africa. Combined Tactical Systems, based in Jamestown, Pennsylvania manufactured it. CTS’ 37mm M1A2 teargas rounds were exported to South Africa throughout the 1980s from their factory on banks of the Shenango River.

  Since then, CTS and other U.S. manufacturers have continued to make cash hand over fist by meeting the “crowd control” needs of such bastions of democracy as Egypt, Yemen and Sierra Leone … as well as the police force of Ferguson, Missouri.

  As the situation in that Midwestern town forces the nation to open its eyes to the militarization of America’s police — something we’ve been writing about for years — there’s one thing almost nobody is talking about …

  http://www.activistpost.com/2014/08/how-defense-industry-corrupts-state.html

  In a previous report titled, „Growing Mayhem – US Operating on Both Sides of Syrian-Iraqi Border,” it was reported that (emphasis added):
  Clearly, the answer, left for readers to arrive at on their own, is that these „successful” US airstrikes in Iraq must be carried over into Syria – where mission creep can do the rest, finally dislodging the Syrian government from power after an ongoing proxy war has failed to do so since 2011. After arming and aiding the Kurds in fighting ISIS in Iraq, the US will attempt to make a similar argument regarding the arming of terrorists in Syria and providing them direct US air support to defeat ISIS – and of course – Damascus.
  In less than 24 hours, the New York Times would report in its article, „U.S. General Says Raiding Syria Is Key to Halting ISIS,” that:
  The Islamic State in Iraq and Syria cannot be defeated unless the United States or its partners take on the Sunni militants in Syria, the chairman of the Joint Chiefs of Staff said Thursday.

  “This is an organization that has an apocalyptic end-of-days strategic vision that will eventually have to be defeated,” said the chairman, Gen. Martin E. Dempsey, in his most expansive public remarks on the crisis since American airstrikes began in Iraq. “Can they be defeated without addressing that part of the organization that resides in Syria? The answer is no.”

  http://www.activistpost.com/2014/08/us-begins-selling-syria-intervention.html

  Apreciază

 8. geo said, on august 25, 2014 at 10:50 pm

  Did you know that the number of big earthquakes during the first three months of 2014 was more than double the yearly average of what we have experienced since 1979? And did you know that the number of earthquakes in the central and eastern U.S. has quintupled in recent years? If you do not believe this, just keep reading.

  We live at a time when earthquakes are increasing in frequency and severity. And we are starting to see some very unusual activity in places that have been quiet for a very long time. For example, large holes are starting to mysteriously appear in Indiana near the New Madrid fault zone. And a giant crack in the ground nearly a kilometer long has appeared in northern Mexico. Could these be indications that even greater earthquake activity is on the way?

  Most Americans don’t realize that the greatest earthquakes in U.S. history happened along the New Madrid fault zone. Back during the early part of the 19th century, a series of immensely powerful earthquakes rattled the entire eastern half of the nation. Documents that we have from that era say that those earthquakes were so powerful that they were felt more than 1,000 miles away. And there are many that believe that if we had a similar earthquake today that the damage caused would almost be incalculable.

  http://www.activistpost.com/2014/08/large-holes-forming-near-new-madrid.html

  This past week, I have been examining a recently leaked document from the Department Of Homeland Security entitled “Domestic Violent Extremists Pose A Threat To Government Officials And Law Enforcement.” (Yes; the title leaves nothing to the imagination.)

  Generally, such documents are not classified. But it is internally accepted within establishment agencies that they should not be shared with the public. Similar documents like the Missouri Information Analysis Center report titled “The Modern Militia Movement” and the Virginia Fusion Center’s Terrorism Threat Assessment are not designed to import in-depth knowledge to law enforcement. In fact, if you actually investigate these white papers thoroughly, you will find they read like a mentally challenged middle-school student’s last-minute book report on liberty groups in America.

  Rather than convey the complexity of the conflict between federal bureaucracy and constitutionalists, the papers linked above are meant to indoctrinate law enforcement officials against even considering what we have to say or why we take the actions we take.

  Often, the Southern Poverty Law Center, a shameless propaganda outlet known for its Saul Alinsky tactics, is tapped as the primary source of “data” for these reports. At no time have I ever seen a government report on “domestic extremism” accusing liberty activists that actually allows a subset of the liberty movement to personally describe our position.

  Often, the DHS will claim to LEOs that there is a “disparity in our beliefs that makes us unpredictable” or that they do not have a full understanding of our motivations during a particular event. The confrontation at Cliven Bundy’s ranch was the latest shock, after which federal officials acted as though the standoff attitude of armed liberty activists was incomprehensible.

  http://www.activistpost.com/2014/08/when-anti-government-violence-erupts.html

  Apreciază

 9. geo said, on august 25, 2014 at 10:52 pm

  Nebunie, numele tau e occidentul:

  Islamist forces are fighting their way into western Syria from bases further east, bringing forward the prospect of US military intervention to stop their advance. If Isis, which styles itself Islamic State, threatens to take all or part of Aleppo, establishing complete dominance over the anti-government rebels, the US may be compelled to act publicly or secretly in concert with President Bashar al-Assad, whom it has been trying to displace.

  The US has already covertly assisted the Assad government by passing on intelligence about the exact location of jihadi leaders through the BND, the German intelligence service, a source has told The Independent. This may explain why Syrian aircraft and artillery have been able on occasion to target accurately rebel commanders and headquarters.

  Syrian army troops are engaged in a fierce battle to hold Tabqa airbase in Raqqa province, the fall of which would open the way to Hama, Syria’s fourth-largest city.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/west-poised-to-join-forces-with-president-assad-in-face-of-islamic-state-9686666.html

  Apreciază

 10. geo said, on august 25, 2014 at 11:07 pm

  On Aug. 21, Kurdish social media activists published pictures that appear to depict elements of the Iranian 81st Armored Division entering southern Kurdistan via Khaneghein, north of Jalawla.

  This photo reportedly depicts an 81st Division M-60A1 in Khaneghein. Via social media
  The 81st is a battle-hardened division that fought hard during the Iran-Iraq War in the 1980s. And before that, it had fought Kurdish insurgents in Iran’s restive northern provinces. Today the 81st Division is fighting alongside the Kurds.

  After the Iran-Iraq War, the division reorganized and re-armed. As other units gained Russian T-72 tanks, the 81st gathered up all the leftover, American-made M-60s, M-48s and M-47s. More recently, the 81st broke into three largely independent brigades—the 181st and 281st Armored Brigades plus a mechanized brigade.

  The units the activists spotted in Kurdistan most likely are elements of the 181st, as it’s responsible for defending the Sar-e-Pole Zahab border town near Khaneghein. Previously, there had been a build-up of armored units on the Iranian side of the border.

  Elements of same unit conducted a counterinsurgency drill in mid-May. M-60 and M-48 tanks provided fire support for infantry units in the Zulfaghar war game.

  Iranian army aviation stations Cobra attack helicopters in the vicinity of the 81st Armored Division. Iranian AH-1J Cobras are old by world standards, with outdated electronics and limited missile compatibility. But their crews possess a wealth of experience battling Kurdish separatists. They know how to fight fleet-footed insurgent troops.

  Vezi la Medium.com

  7,000 Trapped Ukrainian Forces; IMF to Fund Ukraine Wars?

  On Sunday, I reported Rebels Launch Counteroffensive: 4,000 Ukrainian Forces Trapped. That may have been an understatement.

  Please consider a translation from Komsomolskaia Pravda „Donetsk On the Offensive” by Jacob Dreizin, a US citizen who speaks Russian and reads Ukrainian.
  Meanwhile, the intensiveness of the Ukrainian forces’ advance had somewhat diminished. And immediately, the militia went over to a counterattack. Large units of the National Guard got caught. Within the encirclement are 8th Army Corps headquarters, the 28th and 30th Mechanized Brigades, as well as the 95th Airmobile Brigade of the Ukrainian armed forces. And with them, the Aidar, Donbass, and Shakhtersk [Ukrainian volunteer militia] battalions. All in all, around 5000 men and more than 300 pieces of equipment, including tanks, „Grad” and „Uragan” launchers are trapped.

  Another roughly 2000 National Guardsmen from Azov and Dnepr (battalions) have found themselves boxed up in the vicinity of Olenovskoe.

  Equipment seized during the counterattack [perhaps in reference to the past few weeks of successful operations] includes 2 tank battalions, 3 MLRS batteries, 2 self-propelled howitzer batteries, 3 towed artillery batteries, and 8 mortar batteries.

  The militia’s strategic aim is an exit to the Sea of Azov, after which the blockade of the Donetsk Peoples’ Republic will be definitively lifted. The preparation for this „maritime campaign” was going on for a long time. Even when Slaviansk was still holding out, militia recon teams were destroying border posts on the shore.
  Which Side is In Trouble?

  If these reports are accurate, not only are the western media reports of „rebels on the run” blatantly inaccurate, but rather it is the Ukrainian forces that are in serious trouble.

  By the way, you may wish to click on the previous link to see shelling of hospitals and civilian areas by Ukrainian forces.

  This is not how you win the hearts and minds of the citizens of Donetsk.

  March to the Sea

  Finally, please consider a map of the area around the Sea of Azov.

  „The Sea of Azov, a northern extension of the Black Sea, is located on the southern coastlines of Russia and Ukraine. Though somewhat difficult to navigate because of its shallowness, significant levels of freight and passenger traffic do flow through the port cities of Berdyans’k, Mariupol, Taganrog and Yeysk.”

  If the rebels can capture and maintain a corridor between Donetsk and Mariupol, this war is not ending any time soon.

  Let me ask again: Which side is in trouble? If the above reports are even close to being accurate, the answer is Ukraine.

  http://globaleconomicanalysis.blogspot.ro/2014/08/7000-trapped-ukrainian-forces-imf-to.html

  Recent halt on shipment of US missiles has led Israel to look to new military equipment and munition sources

  With the recent US announcement of that the Pentagon put on hold a shipment of ‘Hellfire’ missiles to Israel as a warning to Jerusalem, the country is turning to other arms and munition sources to acquire new weapons.

  Israel purchased hundreds of Russian-made shoulder-fire missiles in recent years, Israeli daily Haaretz reported Monday, although most weapons the army uses are produced locally. A significant portion of the IDF’s weapons is acquired with the use of American funds, totaling over $3 billion per year.

  According to the report, a quarter of the weapons and munitions manufactured in Israel is destined for army use while the rest is exported.

  The Defense Ministry has remained vague with regards to its arms trade, but several reports submitted to the UN’s Register of Conventional Arms reveal much on the matter. Ukraine for instance sold Israel 193 missiles and 32 launchers, of which many were Russian-made anti-aircraft missiles.

  Other countries have also sold Russian-made arms, including the Czech Republic, which in 2006 sold Tochka tactical missile systems to Israel. In 2004, Bulgaria sold Israel six 130 mm artillery systems.

  Overall, however, an expert told Haaretz that Israel still purchased the vast majority of its weapons from the US and that other acquisitions are „negligible.”

  http://www.i24news.tv/en/news/israel/diplomacy-defense/41383-140825-israel-turns-to-new-arms-suppliers-amid-us-doubt

  Regarding what caused the downing of the Malaysian airliner MH-17 in Ukraine on July 17th, the Ukrainian news agency UNIAN, reported in a brief Russian-language news story on August 12th, that four days earlier (August 8th) a representative of that nation’s Prosecutor General office, Yuri Boychenko, had said that (as auto-translated by google), “the results [of the investigation] will be announced upon completion of the investigation and with the consent of all the parties who signed the corresponding agreement.” This UNIAN report said that, „As part of the four-party agreement signed on August 8 between Ukraine, the Netherlands, Belgium and Australia [all of which nations are allies of the United States and are cooperating with its new Cold War against Russia], information on the investigation into the disaster Malaysian ‘Boeing-777’ will not be disclosed.” In other words: the official ‘investigation’ is being carried out by four nations that, as U.S. allies, are hostile toward Russia. One of those four nations, Ukraine, is not only a prime suspect in possibly having shot this airliner down, but is currently waging a hot war to ethnically-cleanse the pro-Russian population out of southeastern Ukraine; and the initial ‘news’ reports in Western ‘news’ media regarding the downing of MH-17 had said that this airliner was probably downed by the local rebels there, who were trying to shoot down the Ukrainian Government’s bombers that are constantly bombing them. Some Western ‘news’ reports even speculated that perhaps Russia itself had shot this airliner down. If the UNIAN news-report is correct, then there is no way that the ‘investigation’ will be able to be released to the public if it indicates that the Ukrainian Government (which, according to that news-report has veto power over the making-public of the study’s findings) is blamed for having shot the airliner down.

  http://www.blacklistednews.com/MH-17_‘Investigation’%3A__Secret_August_8th_Agreement_Seeps_Out_Perpetrator_of_the_Downing_in_Ukraine%2C__Will_Stay_Hidden/37472/0/38/38/Y/M.html

  http://www.blacklistednews.com/The_Causes_of_the_MH17_Crash_are_“Classified”._Ukraine%2C_Netherlands%2C_Australia%2C_Belgium_Signed_a_“Non-disclosure_Agreement”/37468/0/38/38/Y/M.html

  Apreciază

 11. geo said, on august 25, 2014 at 11:13 pm

  And perhaps in even more amusing news, Russia not only reacted to the latest „lie” out of NATO’s Rasmussen, hell bent on finding the pretext to deliver even more NATO forces on the border with Russia, but said that it no longer pays attention to what he says:

  Russia’s Defense Ministry has denied “another portion of accusations” by representatives of NATO against Russia. The latest claims include allegations that Russia directly involved its military and heavy weaponry in fighting on the Ukrainian territory.

  “We’ve stopped paying attention to Mr. Rasmussen’s empty talk and his press secretary. There is no point commenting on them. There is no proof there except Twitter,” official representative of Russia’s Defense Ministry Igor Konashenkov stated.

  “I would like to remind you that the official powers of Mr. Rasmussen ended on July 31, and today he’s acting not so much for the alliance, but as the organizer of the September 4 NATO summit in Wales. We understand that his prospects will depend on the promotion of that event,” the statement also said.
  This is the same NATO that condemned the delivery of aid to a population stuck in the middle of the Ukraine civil war, which according to the red cross itself said was living in abysmal conditions, without water or power. The same population that once again just got that much closer to aligning with Russia in lieu of a Kiev government that has declared war on it. Lugansk residents have already expressed hope that Russia will provide more humanitarian aid in the future, first vice premier of the Lugansk People’s Republic Vasily Nikitin told RIA Novosti. “We don’t have any food left, and we hope that Russia won’t leave us in this situation and these humanitarian convoys containing food will become commonplace. We hope for the help, and we need it,” Nikitin stated.

  The simplest way this would happen, of course, is when the Donetsk republic follows in the steps of Crimea is annexed by Russia. However, with massive shale gas deposits located under the region, and with Hunter Biden director of a company that is quite eager to extract said shale gas, there is no way this region is going without a fight, one in which NATO is a key member.

  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-23/ukraine-humanitarian-aid-convoy-returns-russia

  President Francois Hollande said on Thursday that France had delivered weapons to rebels battling the Syrian regime of Bashar al-Assad “a few months ago.”

  The deliveries took place “a few months ago, when the Syrian rebels had to face both the armies of the dictator Bashar al-Assad and this terrorist group Islamic State,” Hollande told reporters on a tour of the French island of La Reunion.

  “We cannot leave the only Syrians who are preparing a democracy … without weapons,” he added.

  What is happening currently in Syria is “terrible,” he said. “On one side, the state of Bashar al-Assad which continues to crush and massacre, (on the other) Islamic State, and, in the middle, those who were supposed to lay the ground for the future, caught in a pincer movement.”

  “So we should not stop the support that we have given to these rebels who are the only ones to take part in the democratic process,” said the president.

  Nevertheless France cannot “go it alone”, stressed Hollande, adding there was “a good understanding with Europe and the Americans.”

  Hollande had said in an interview with Le Monde daily published on Wednesday that France had shipped “material that conformed with European commitments” without offering further details.

  He added in that interview that the international community bore a “heavy responsibility” for what is happening in Syria, with its knock-on effects in Iraq.

  “If, two years ago, we had acted to ensure a transition, we wouldn’t have had Islamic State.

  “If, one year ago, the major powers had reacted to the use of chemical weapons, we wouldn’t have had this terrible choice between a dictator and a terrorist group,” adding that the rebels “deserve all our support”.

  http://www.france24.com/en/20140821-france-arms-syria-rebels-hollande/ ???

  Ukraine Busted In ANOTHER Lie

  The Ukrainian government has been caught in lie after lie regarding the confrontation with Russia.

  The newest fib was a whopper … As the Daily Mail reports:

  Muddled security officials in Ukraine were last night forced to deny a huge Russian military convoy had been deployed in the eastern rebel-run city of Lugansk.

  The strong rebuttal suggested an earlier claim about an invasion by Vladimir Putin’s troops amounted to a crude propaganda move by the pro-Western Kiev government – or deep confusion in its own ranks.

  The original allegation of a Russian column arriving in Lugansk came from Lt-Gen Igor Voronchenko, head of the Ukrainian Anti Terrorist Operation (ATO) in the city, and was backed by military analyst Dmitry Tymchuk.

  ‘There are tanks, Grad artillery, APCs, accompanied by about 1,200 men dressed in the army uniform of Russian Federation,’ the general was quoted saying in an assertion calculated to alarm the West.

  Yet there was no confirmation on Wednesday from NATO or other Western sources which was widely reported inside Ukraine.

  The claim was also contradicted closer to home by Kiev’s National Security and Defence Council spokesman Andriy Lysenko who dismissed it as ‘strange’.

  ‘Intelligence is not confirming the existence of this column,’ he said.

  ***

  Vorochenko and a chorus of social media sources had indicated a recent move.

  ‘We can confirm this information. This army column got to Ukraine about three days ago,’ he said.

  Nice try …

  http://www.washingtonsblog.com/2014/08/ukraine-busted-another-lie.html

  Apreciază

 12. geo said, on august 25, 2014 at 11:16 pm

  Because the comedy never ends. Btw, how is that „evidence” of a destroyed Russian convoy coming along… or the MH-17 ATC tapes? Any minute now?

  So it’s „the Ukraine” after all? And some headlines from Yatseniuk:

  YATSENYUK SAYS CONVOY IS FARCE, NOT HUMANITARIAN AID
  YATSENYUK: UKRAINE SEEKS 4-PARTY TALKS W/ RUSSIA, U.S., EU
  YATSENYUK SAYS RUSSIA VIOLATED INTERNATIONAL LAW
  And the punchline:

  YATSENYUK SAYS PUTIN PERSONALLY RESPONSIBLE FOR CONVOY SAFETY
  So, attack imminent which will then be blamed on Russia as a false flag attemp provocation. Got it.

  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-22/ukraine-issues-statement-illegal-entry-russian-convoy-warns-planned-provocation

  And Now… Former CIA Officer: ‘A Lot of Communication’ Between ISIS, Mexican Cartels

  Former CIA covert operations officer Mike Baker said that he believes there is “a lot of communication” between ISIS and Mexican drug cartels given past efforts by al Qaeda to do likewise on Thursday’s “Laura Ingraham Show.”
  “We’ve had good intel over the years about al Qaeda, about their efforts to coordinate with, as an example, Mexican cartels…in an effort to try to exploit our southern border” he reported, adding that a terrorist group like ISIS “absolutely” knows about the lack of security on the border.
  Baker stated he believes there is “a lot of communication” between ISIS and drug cartels. And “the cartels are a business … if there’s a revenue stream they can exploit, then they will, and the extremists understand that.”

  http://www.breitbart.com/Breitbart-TV/2014/08/21/Former-CIA-Officer-A-Lot-of-Communication-Between-ISIS-and-Mexican-Cartels

  http://foxnewsinsider.com/2014/08/20/cheney-%E2%80%98absolutely-certain-there-will-be-another-mass-casualty-attack-against-us%E2%80%99

  Two weeks ago, a 100 point ramp in the S&P started when Russian RIA Novosti tweeted Russia was seeking to „de-escalate the conflict” in Ukraine, quoting the Russian Security Council Chief. Moments ago RIA went for a double when it tweeted a rather amusing statement from the Defense Ministry, namely that Russia has no plans of invading Ukraine.

  Russia has no plans of military incursion into Ukraine – Defense Ministry
  — RIA Novosti (@ria_novosti) August 21, 2014
  RIA also added that the defence ministry is once again calling for a cease-fire for the aid convoy because it is „worried by use of incendiary bombs, ballistic missiles in Ukraine.”

  So will this be today’s catalyst to push the S&P over 2000 (so far it is working with the S&P hitting fresh record highs on the statement), and will futures continue to rise on hopes that Russia will step back from its trade war with the west, something which has failed to produce a correction in stocks, and yet where every rumor of de-escalation leads to higher highs in the market? We should have the answer shortly.

  And the result…

  http://www.zerohedge.com/news/2014-08-21/stocks-hit-all-time-highs-after-russia-announces-it-has-no-plans-military-incursion- uite asa se fac banii…multi…foarte multi…

  Apreciază

 13. geo said, on august 25, 2014 at 11:31 pm

  Hagel: Threat Posed by U.S. Funded and Armed Terrorist Organization ‘Beyond Anything We’ve Seen’

  (Reuters) – The sophistication, wealth and military might of Islamic State militants represent a major threat to the United States that may surpass that once posed by al Qaeda, U.S. military leaders said on Thursday.

  „They are an imminent threat to every interest we have, whether it’s in Iraq or anywhere else,” Defense Secretary Chuck Hagel told reporters at the Pentagon.

  Hagel’s assessment of Islamic State, which gained strength during Syria’s civil war and swept into northern Iraq earlier this summer, sounded a note of alarm several days after the group posted a video on social media showing one of its fighters beheading an American hostage kidnapped in Syria.

  http://www.reuters.com/article/2014/08/21/us-usa-islamicstate-idUSKBN0GL24V20140821

  Islamic State fighters and Syrian regime troops have clashed in fierce battles that reportedly cost hundreds of lives over the Tabqa military air base, the last stronghold of the Syrian army in Raqqa province.

  The Syrian Observatory for Human Rights reported on Sunday afternoon that fighters were in control of the base in northeastern Syria but that clashes were still taking place.

  It is the third military base in the area to fall to IS since last month. Islamic State (IS) is an Al-Qaeda breakaway group that has established what it calls a „caliphate” across vast swathes of territory straddling the Syria-Iraq border.

  The group launched its offensive on the Tabqa base last week. After several failed efforts to breach the walls, IS fighters stormed the air base Sunday, according to the U.K.-based Observatory.

  „Some of the Syrian regime troops pulled out, and now the Islamic State is in full control of Tabqa,” said Observatory director Rami Abdurrahman. „This makes Raqqa province the first to fully fall out of government hands.”

  The SANA state news agency confirmed that the government had lost the air base, saying troops „are successfully reassembling after evacuating the airport.” It said that the military was still „striking terrorist groups, inflicting heavy losses on them.”

  http://america.aljazeera.com/articles/2014/8/24/is-takes-tabqa.html

  Ukraine’s President Petro Poroshenko has dissolved parliament and will hold elections October 26, the Associated Press has reported.

  Poroshenko had warned of the move last week, telling news agency Interfax Ukraine his decision „will be made when there is a constitutional basis for it and that moment, as everyone knows, is on Independence Day (Aug. 24).”

  The country has been mired with an unstable economy for months, as a result of the ongoing fighting in its eastern regions. Despite a multi-billion euro lifeline provided by the International Monetary Fund, reforms failed to take shape. Poroshenko also met persistent pushback from the parliament, which had been populated with supporters of former president Viktor Yanukovych.

  The dissolution of parliament follows the July 24 collapse of the Moscow-backed governing coalition in Ukraine, which had seen the rise of separatist rebellions for months. The conflict has left more than 2,000 civilians dead and at least 726 Ukrainian servicemen, according to the AP, while an estimate for the number of rebel dead has not surfaced.

  http://www.thewire.com/global/2014/08/ukraine-president-dissolves-parliament/379095/

  Pe 27 iunie, Moldova a semnat acordul de asociere economica si politica cu Uniunea Europeana. Este primul pas spre drumul catre accederea in UE. Poate Moldova sa ajunga vreodata sa aiba calitatea de membru NATO? Ramane de vazut… Intr-unul din colturile uitate, parca, de lume (si nu, nu este vorba despre Transnistria), 160.000 de oameni refuza sa auda de UE. Este vorba despre Gagauzia, o provincie din Republica Moldova care si-a castigat autonomia in 1994.

  Atunci cand Rusia a anexat Crimeea, toata lumea se astepta ca Moldova sa fie urmatoarea pe lista lui Putin. Un scenariu similar putea fi pus in practica si aici gratie celor 1000 de soldati rusi care se afla la granita cu Transnistria. Gagauzia, in schimb, si-a manifestat la randul sau dorinta de a se separa de guvernul central de la Chisinau si sa isi declare independenta. Totul se petrecea la 2 februarie, in acest an.

  Ce inseamna Gagauzia?

  Gagauzia este o provincie autonoma formata din etnici turci dar, care, sunt de religie crestin-ortodoxa. Odinioara, aici si-au gasit refugiul inca din secolul al XVIII-lea etnicii turci care au refuzat islamismul si s-au convertit la crestinism. Pe vremea aceea, acest teritoriu romanesc avea o oarece independenta fata de Imperiul Otoman iar, in era sovietica, rusa a ajuns sa fie a doua limba vorbita in aceasta enclava. In Gagauzia locuiesc 160.000 de oameni care reprezinta 3,5% din populatia Moldovei in patru regiuni non-adiacente, localizate in sudul Moldovei, intre Odesa, la est si judetele romanesti Vaslui si Galati, la Vest. Moldova si-a castigat independenta in fata Uniunii Sovietice pe 27 august 1991, dar a ramas in sfera de influenta a rusilor pana in 2009, atunci cand un guvern de coalitie pro-europeana a preluat controlul tarii, dupa ce populatia a iesit in strada la inceputul lui aprilie, cerandu-i presedintelui comunist Vladimir Voronin, de la acea vreme, sa plece.

  http://europolitics.ro/ambitiile-rusiei-in-gagauzia-si-cum-vrea-sa-puna-mana-pe-gurile-dunarii-cat-conteaza-alegerile-din-republica-moldova/

  http://eurasianews.md/vmire/minoborony-oprovergaet-gostinitsah-moldovy-ne-spetsnaz-ssha-amerikanskie-gastrobajtery.htm

  Apreciază

 14. geo said, on august 25, 2014 at 11:39 pm

  https://twitter.com/Syrianonymous/status/503742420169670656

  https://twitter.com/Syricide

  John McCain, Conductor of the „Arab Spring” and the Caliph

  hn McCain is known as the leader of the Republicans and unhappy 2008 US presidential candidate. This is, we will see, only the real part of his biography, which serves as a cover to conduct covert actions on behalf of his government.

  When I was in Libya during the „Western”attack, I was able to view a report of the foreign intelligence services. It stated that, on February 4, 2011 in Cairo, NATO organized a meeting to launch the „Arab Spring” in Libya and Syria. According to this document, the meeting was chaired by John McCain. The report detailed the list of Libyan participants, whose delegation was led by the No. 2 man of the government of the day, Mahmoud Jibril, who abruptly switched sides at the entrance of the meeting to become the opposition leader in exile. I remember that, among the French delegates present, the report quoted Bernard-Henry Lévy, although officially he had never exercised functions within the French government. Many other personalities attended the symposium, including a large delegation of Syrians living abroad.

  Emerging from the meeting, the mysterious Syrian Revolution 2011 Facebook account called for demonstrations outside the People’s Council (National Assembly) in Damascus on February 11. Although this Facebook account at the time claimed to have more than 40,000 followers, only a dozen people responded to its call before the flashes of photographers and hundreds of police. The demonstration dispersed peacefully and clashes only began more than a month later in Deraa. [1]

  http://www.voltairenet.org/article185085.html

  Apreciază

 15. geo said, on august 25, 2014 at 11:56 pm

  inscenare ucraineana…

  Apreciază

 16. Romeo2110 said, on august 26, 2014 at 8:03 am

  1) Listarea Electrica la bursa din Londra, sub presiunile FMI, acum o luna sau doua, a facut ca statul roman sa nu mai detina pachetul majoritar.
  2) Un prieten care lucra la o banca din america imi spunea acum 15 ani: stapenii americii nu au nevoie de bani. Pot tipari oricati doresc: au nevoie de proprietati, resurse etc.

  Apreciază

 17. danielvla said, on august 26, 2014 at 8:51 am

  Asta inseamna ca e foarte grav, daca acesti slujitori ai satanei s-au implicat direct in privatizarile din Romania!

  Apreciază

 18. geo said, on august 26, 2014 at 8:59 am

  The number of young people in Fukushima Prefecture who have been diagnosed with definitive or suspected thyroid gland cancer, a disease often caused by radiation exposure, now totals 104, according to prefectural officials.
  The 104 are among 300,000 young people who were aged 18 or under at the time of the 2011 Fukushima nuclear disaster and whose results of thyroid gland tests have been made available as of June 30. They were eligible for the tests administered by the prefectural government.
  Of these 104, including 68 women, the number of definitive cases is 57, and one has been diagnosed with a benign tumor. The size of the tumors varies from 5 to 41 millimeters and averages 14 mm.

  http://newsonjapan.com/html/newsdesk/article/109186.php

  Despite all the massive monetary pumping over the past six years and the lowering of interest rates to almost zero most commentators have expressed disappointment with the pace of economic growth. For instance, the yearly rate of growth of the European Monetary Union (EMU) real GDP fell to 0.7 percent in Q2 from 0.9 percent in the previous quarter. In Q1 2007 the yearly rate of growth stood at 3.7 percent. In Japan the yearly rate of growth of real GDP fell to 0 percent in Q2 from 2.7 percent in Q1 and 5.8 percent in Q3 2010.

  http://mises.org/daily/6853/Why-Isnt-Monetary-Pumping-Helping-the-Economy

  TOKYO – By forcing Russia to conduct more business in the yuan and other Asian currencies, the U.S. may be speeding up the end of the petrodollar and giving China more prominence on the world stage.

  As the West tightens financial sanctions against Russia over the conflict in Ukraine, Russian businesses are reducing their exposure to the dollar to minimize the damage from still tougher punishments. Many of these businesses have turned to the Hong Kong dollar as an alternative to the greenback.

  Hong Kong harbor

  Russian mobile phone carrier MegaFon said it will convert 40% of its dollar- and euro-denominated cash reserves into Hong Kong dollars.

  Major nonferrous metal producer Norilsk Nickel has also decided to shift its U.S. dollar funds into the Hong Kong dollar.

  The Hong Kong dollar is an ideal safe haven for Russian companies looking to park their cash. Because the currency is pegged to the greenback, the foreign-exchange risk of holding Hong Kong dollars is no different from owning the U.S. currency. But because Hong Kong is part of China, funds held in the Hong Kong dollar are unlikely to be affected, even if the U.S. and Europe introduce tougher sanctions against Russia, such as asset freeze.

  The Russian economy has operated smoothly within the dollar reserve-currency system for years. Natural resources, which make up the vast majority of Russia’s exports, are mostly paid for in dollars.

  http://asia.nikkei.com/Politics-Economy/Economy/Western-sanctions-push-Russia-China-closer-hurt-dollar

  A bulletin issued by the Department of Homeland Security, the FBI and the National Counterterrorism Center earlier this month warns law enforcement and private security personnel that malicious cyber actors can use “advanced search techniques” to discover sensitive information and other vulnerabilities in websites. The bulletin, titled “Malicious Cyber Actors Use Advanced Search Techniques,” describes a set of techniques collectively referred to as “Google dorking” or “Google hacking” that use “advanced operators” to refine search queries to provide more specific results.

  https://publicintelligence.net/feds-google-dorking/

  Zimbabwe’s dictator Robert Mugabe unleashed a storm of brutal, genocidal violence after losing the 2008 elections – and now we know that it was funded by western hedge-funds and banks, led by Och-Ziff Capital Management, the largest publicly traded fund, with assistance from Blackrock, GLG Partners, and Credit Suisse, who raised $100M for Mugabe’s weapons and torture-chambers in exchange for a sweetheart deal on the country’s platinum mines.

  Daniel Och’s Och-Ziff manages $45.7B, including funds from the California Public Employees’ Retirement System. Och’s protege, Michael Cohen, led the charge to fund Mugabe’s pogrom; while an Israeli diamond trader called Dan Gertler helped broker a joint deal with OCH to invest in mining in the Democratic Republic of Congo, another nation whose state is complicit in horrific terror-campaigns that include child soldiery and rape camps.

  Och-Ziff is under investigation for its deals in Zimbabwe and DRC, including allegations that it deliberately and illegally disguised its involvmeent. Cohen left Och-Ziff in 2013, shortly after buying a $22M country estate outside London: „Ewhurst Park, the more than 900-acre spread includes a sprawling main house, cottages, a church, a large lake with ducks, a boathouse, bridges, wooded areas, fountains, and formal gardens.” Cohen wouldn’t provide a comment to Businessweek on the deals.

  http://boingboing.net/2014/08/24/hedge-funds-gave-mugabe-100m.html

  US government employees are the victims of the latest security breach. A contractor for the government has revealed that sensitive information on at least 25,000 workers has been obtained as a result of a cyber attack. The information includes standard personal details like Social Security numbers and birth dates, as well as workers’ educational and criminal backgrounds. It also includes information on family members, relatives, and acquaintances.

  The data is so complete because the hack targeted a company named US Investigations Services, or USIS, which handles background checks for agencies such as the Department of Homeland Security. The breach specifically included information on employees at the agency’s Immigration and Customs Enforcement and U.S. Customs and Border Protection departments, according to Reuters. It could also contain information on some undercover workers. In a statement, the company said that „records including this data were exposed to unauthorized users during the cybersecurity intrusion,” adding. „we do not yet know whether the data was actually taken.”

  http://www.theverge.com/2014/8/23/6059803/cyber-attack-reveals-data-on-department-of-homeland-security-workers

  …daca pina si la americani securitatea datelor personale e o gluma ce sa mai zicem de sistemele noastre cele atit de mult laudate de guvernantii romani…

  The militia put up blockposts to protect the passage of the column of trucks from Russia, carrying humanitarian aid to the residents of Eastern Ukraine. RIA Novosti quoted the HQ of the LPR army:

  In order to ensure smooth passage of the convoy with humanitarian cargo from the morning of Aug 22 by the people’s army on the route of posts have been set up regulation and checkpoints. At the same time, the Ukrainian troops continue to direct massive artillery bombardments on Novosvetlovka, which is on the route of the convoy. This is a direct violation of all existing arrangements for ensuring the safety of humanitarian column.

  The ICRC reported they cannot accompany the column due to security reasons. Earlier it was reported that the border with Ukraine crossed about 60 trucks. The Russian foreign Ministry on Friday said that Kiev is delaying the delivery of humanitarian cargo to achieve the situation where assistance is no one to give, and in this regard, Moscow decided to start the movement of the convoy with humanitarian cargo in the direction of Lugansk. Earlier on Friday, the ICRC reported that the convoy can’t start a movement, as it still did not possess “necessary security guarantees from all parties.” Later, the representative of the southern customs Department, Royan Parukhin, said that during the day the customs control at the Russian-Ukrainian border passed 34 truck with Russian humanitarian cargo. On Thursday the first 4 trucks passed customs control. In addition, it became known that humanitarian aid from the Russian convoy will be distributed only on the territory of Lugansk oblast, Donetsk while out of the question. On Wednesday, the first 16 Trucks of the Russian humanitarian convoy moved forward to checkpoint Izvarino, but the Ukrainian border guards had not arrived at the checkpoint to verify the column. Chairwoman of the Russian red cross Raisa Lukacova confirmed that the passage of humanitarian aid from Russia to Ukraine is delayed due to the failure of the Ukrainian authorities to fulfill the requirements of the ICRC to ensure the safety of escorts cargo. Meanwhile, French foreign Minister Laurent Fabius said that, given the situation in the East of Ukraine, the Russian demand to allow humanitarian aid in the combat zone was justified. Recall that Russia sent Ukraine humanitarian aid on Aug 12. Representatives of the Ukrainian authorities made conflicting statements about whether they miss the convoy. On Aug 17 the Russian cargo was certified under the auspices of the ICRC as humanitarian aid.

  https://niqnaq.wordpress.com/2014/08/22/here-we-go-with-todays-novorossiya-news-straight-you-can-read-my-views-in-the-posts-beneath/

  Apreciază

 19. geo said, on august 26, 2014 at 9:03 am

  In response to Western sanctions on Russia’s financial sector, Russia’s Central Bank is looking for ways to replace SWIFT, a Belgium-based interbank messaging service that is key to plugging banks into the global financial system.

  Kommersant on Wednesday disclosed the contents of a letter sent by the regulator to Russian banks earlier this month recommending the creation of alternative means of communication between financial institutions. The move is designed to curtail Russia’s reliance on SWIFT, the paper said.

  Wider European sanctions on Russia over Ukraine could force SWIFT, which unites more than 10,000 financial institutions worldwide and processes payment orders for upward of $6 trillion every day, to stop operating in Russia. In July, a third round of sanctions against Moscow locked a number of Russia’s major banks out of Western long-term capital markets.

  In 2012, U.S. sanctions on Iran forced SWIFT to end relations with Iran’s banking system.

  http://www.themoscowtimes.com/business/article/russia-looks-for-alternatives-to-swift-to-curtail-sanctions-risk/505617.html

  The U.S. military is banning and blocking employees from visiting The Intercept in an apparent effort to censor news reports that contain leaked government secrets.

  According to multiple military sources, a notice has been circulated to units within the Army, Navy, Air Force, and Marine Corps warning staff that they are prohibited from reading stories published by The Intercept on the grounds that they may contain classified information. The ban appears to apply to all employees—including those with top-secret security clearance—and is aimed at preventing classified information from being viewed on unclassified computer networks, even if it is freely available on the internet. Similar military-wide bans have been directed against news outlets in the past after leaks of classified information.

  A directive issued to military staff at one location last week, obtained by The Intercept, threatens that any employees caught viewing classified material in the public domain will face “long term security issues.” It suggests that the call to prohibit employees from viewing the website was made by senior officials over concerns about a “potential new leaker” of secret documents.

  https://firstlook.org/theintercept/2014/08/20/u-s-military-bans-the-intercept/

  https://firstlook.org/theintercept/article/2014/07/23/blacklisted/ !!!

  Apreciază

 20. geo said, on august 26, 2014 at 9:05 am

  Just occasionally during the long sordid history of fluoridation an individual stands up against the bullying tactics of the arrogant promoters of fluoridation. This has just happened in Israel where the Minister of Health Yael German has ended fluoridation in Israel despite the vocal and vociferous attacks of fluoridation promoters which have been gleefully – and one-sidedly – reported in The Jerusalem Post.

  Doubtless these ill-informed critics will continue their bullying tactics and do everything they can to encourage dentists and doctors outside Israel to join their ignorant outcry. However, before the latter do so they should read carefully the letter below written to the Health Minister by Dr. Hardy Limeback, one of Canada’s leading dental researchers and former head of Preventive Dentistry at the University of Toronto.

  You can also see FAN’s open letter to Minister German sent on June 25, supporting her opposition to fluoridation and signed by many professionals from around the world.

  We congratulate the Israeli Minister of Health, Yael German, for doing her job with integrity while under great pressure. She has offered the international public health community the model to follow on the fluoridation issue.

  http://fluoridealert.org/content/bulletin_08-18-14/ mda…

  la noi televiziunile se intrec in a ne prezenta beneficiile pastelor de dinti pline de fluor ca fiind cele mai cele din galaxie…

  A Russian newspaper has published an article suggesting that the Kremlin-favoured South Stream gas pipeline could drop Bulgaria, Serbia, Hungary, and Slovenia for its route, and instead reach its final destinations, Italy and Austria, through Turkey and Greece.

  On Monday (18 August), Russian business newspaper Vzglyad published an article by journalist Oleg Makarenko, claiming that Gazprom has a “plan B” in case Bulgaria continues to obstruct the construction of the South Stream pipeline.

  A caretaker government in Sofia, which took office on 6 August, has frozen the construction of South Stream, following clear indications from Brussels that the EU executive would impose infringements on Bulgaria, unless the country re-negotiates its bilateral agreement with Russia for the construction of the pipeline, which is in breach of EU law.

  http://www.euractiv.com/sections/energy/south-stream-plan-b-opts-route-through-greece-and-turkey-307839

  Apreciază

 21. geo said, on august 26, 2014 at 9:33 am

  Yatsenyuk: „Those who demand to increase social payments and salaries from Ukrainian budget, are FSB agents”

  Nazi Safaris in Ukraine: Militiaman Fighting Against Government Forces Speaks Out – “Some Are Willing to Pay to Hunt Insurgents”

  http://www.globalresearch.ca/nazi-safaris-in-ukraine-militiaman-fighting-against-government-forces-speaks-out-some-are-willing-to-pay-to-hunt-insurgents/5396524

  The Pentagon’s Strategy for World Domination: Full Spectrum Dominance, from Asia to Africa

  http://www.globalresearch.ca/the-pentagons-strategy-for-world-domination-full-spectrum-dominance-from-asia-to-africa/5397514

  “The Russian Aggression Prevention Act” (RAPA): A Direct Path to Nuclear War with Russia

  http://www.globalresearch.ca/the-russian-aggression-prevention-act-rapa-a-direct-path-to-nuclear-war-with-russia/5397171

  Dangerous Crossroads: US-NATO To Deploy Ground Troops, Conduct Large Scale Naval Exercises against “Unnamed Enemy”

  http://www.globalresearch.ca/dangerous-crossroads-us-nato-to-deploy-ground-troops-conduct-large-scale-naval-exercises-against-unnamed-enemy/5397415

  Physicists Say Fukushima Reactors Pose Eternal Threat to Humanity

  http://www.globalresearch.ca/physicists-say-fukushima-reactors-pose-eternal-threat-to-humanity/5397537

  Apreciază

 22. geo said, on august 26, 2014 at 9:36 am

  Completare la articolul de mai sus referitor la Mugabe:

  The plight of Kenya’s Sengwer people shows that carbon offsets generated by ‘sustainable’ forest management are empowering a corporate recolonisation of the South backed by the World Bank against its own guidelines, writes Nafeez Ahmed. Indigenous forest peoples are at risk of genocide while corporations let rip.

  The government is permitting powerful logging companies to accelerate deforestation to buoy the Kenyan economy while systematically persecuting indigenous communities whose environmental impact is negligible.
  Between 2000 and 2010, a total of 500 million acres of land in Asia, Africa, Latin America and the Caribbean was acquired or negotiated under deals brokered on behalf of foreign governments or transnational corporations.

  Many such deals are geared toward growing crops or biofuels for export to richer, developed countries – with the consequence that small-holder farmers are displaced from their land and lose their livelihood while local communities go hungry.

  The concentration of ownership of the world’s farmland in the hands of powerful investors and corporations is rapidly accelerating, driven by resource scarcity and, thus, rising prices. According to a new report by the US land rights organisation Grain:

  „The powerful demands of food and energy industries are shifting farmland and water away from direct local food production to the production of commodities for industrial processing.”

  And now, the carbon market is joining the race

  Less known factors, however, include ‘conservation’ and ‘carbon offsetting’.

  In west Kenya, as the UK NGO Forest Peoples Programme (FPP) reported, over a thousand homes had been torched by the government’s Kenya Forest Service (KFS) to forcibly evict the 15,000 strong Sengwer indigenous people from their ancestral homes in the Embobut forest and the Cherangany Hills.

  Since 2007, successive Kenyan governments have threatened Sengwer communities in the Embobut forest with eviction. A deadline for residents to leave the forest expired in early January, prompting the most recent spate of violence.

  The pretext for the eviction is that the indigenous Sengwer – labelled wrongly as „squatters” – are responsible for the accelerating degradation of the forest.

  Elsewhere in Kenya’s Mount Elgon forest, however, the KFS’ track record reveals a more complicated story. In 2010, the indigenous Ogiek were issued a deadline to relocate in the name of forest conservation and reforestation.

  In February this year, Survival International reported that, like the Sengwer, the Ogiek continued to be violently evicted from their homes in violation of court orders, with reports of government officials and their supporters seizing their land.

  http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2523733/world_bank_and_un_carbon_offset_scheme_complicit_in_genocidal_land_grabs.html

  Apreciază

 23. amoq1955alex said, on august 26, 2014 at 9:48 am

  Reblogged this on http://nomadixnetwork.blogspot.com.

  Apreciază

 24. geo said, on august 26, 2014 at 9:55 am

  Johns Hopkins Psychiatrist: Transgender is ‘Mental Disorder;’ Sex Change ‘Biologically Impossible’

  (CNSNews.com) – Dr. Paul R. McHugh, the former psychiatrist-in-chief for Johns Hopkins Hospital and its current Distinguished Service Professor of Psychiatry, said that transgenderism is a “mental disorder” that merits treatment, that sex change is “biologically impossible,” and that people who promote sexual reassignment surgery are collaborating with and promoting a mental disorder.

  Dr. McHugh, the author of six books and at least 125 peer-reviewed medical articles, made his remarks in a recent commentary in the Wall Street Journal, where he explained that transgender surgery is not the solution for people who suffer a “disorder of ‘assumption’” – the notion that their maleness or femaleness is different than what nature assigned to them biologically.

  http://cnsnews.com/news/article/michael-w-chapman/johns-hopkins-psychiatrist-transgender-mental-disorder-sex-change

  Nu putem vorbi despre situația de astăzi a creștinismului în Siria fără a vorbi despre situația generală din această țară. De mai mult de trei ani, Siria trece printr-un război pe care mass-media occidentale îl descriu drept un război civil. Dar realitatea de la fața locului ne arată că este vorba de un război între puterile politice ale acestei lumi, fiecare urmărindu-și propriile interese, pe un pământ străin lor. Astfel, marile puteri își rezolvă problemele politice plătind cel mai mic preț, pe când un alt popor – cel sirian – plătește prețul cel mai mare, și anume însăși viața lui.

  Acum 2014 ani, creștinismul s-a născut aici, în Orient. Pe drumul spre Damasc Mântuitorul i S-a arătat lui Saul și în Damasc acesta a devenit Apostolul Neamurilor. În Antiohia Sfinții Apostoli s-au numit pentru prima dată „creștini” și de aici mesajul și numele creștinismului s-au răspândit în toată lumea. Persecuția creștinilor a început în Siria în secolul al VIII-lea și a continuat neîncetat până acum. Au existat și ani mai liniștiți, după cum a îngăduit Dumnezeu, dar perioadele de liniște nu durau mult. Astfel, pentru Biserica Antiohiei, suferința și persecuția au existat întotdeauna: biserica s-a obișnuit cu suferința și suferința nu se mai satură de sângele credincioșilor.maaloula-2 Până acum 3 ani, creștinismul a cunoscut o perioadă de înflorire, după plecarea francezilor din Siria în 1947. În perioada aceasta, Biserica s-a bucurat de libertate. A fost o perioadă de 60 de ani în care generația noastră a uitat ce înseamnă prigoana, deși generația bunicilor noștri a păstrat în memoria ei ceea ce nu poate fi uitat. De aceea, când în 2011 au început tulburările în Siria, creștinii nu erau pregătiți; a fost un șoc și o trecere surprinzătoare și rapidă de la libertate la persecuție.

  Nu putem vorbi doar despre creștini în războiul de astăzi, pentru că sunt și alți oameni care au suferit la fel de mult, mai ales musulmanii moderați. Pentru grupurile extremiste, cine nu ridică armele împotriva regimului este un susținător al acestui regim și, de aceea, trebuie omorât. Desigur, creștinii au învățat că arma lor este rugăciunea, dar și musulmanii moderați și-au dat seama de pericolul grupurilor teroriste și, de aceea, nici ei n-au ridicat armele. În zonele unde au ajuns teroriștii, soarta musulmanilor moderați și a creștinilor era, deopotrivă, moartea.

  Vă voi da câteva exemple reale despre ceea ce s-a întâmplat în zonele creștine în care au intrat extremiștii. Satul creștin Maaloula, singurul sat în care se mai vorbește limba aramaică, limba Mântuitorului, unde se află și mănăstirea Sfintei Tecla și sfintele ei moaște, a fost atacat și distrus, iar comorile mănăstirilor, construite în secolele al V-lea și al VI-lea, au fost jefuite în întregime. Teroriștii au dat foc întregului sat și au răpit 13 maici din mănăstirea Sfânta Tecla. Maicile au fost eliberate în martie 2014, din mila lui Dumnezeu, iar satul a fost eliberat de către armata țării în Joia Mare.

  Satul Sadad a fost atacat de extremiști, care au comis masacre oribile, ucigând mai mult de 60 de creștini, majoritatea femei și copii. Au distrus și au jefuit toate bisericile, monumente construite în secolele VI–VII. Satul a fost eliberat la două zile după atac.

  Înainte de a ataca satul Deir Atieh, teroriștii și-au notat numele tuturor creștinilor din sat și i-au căutat spre a-i ucide. Creștinii s-au ascuns în casele musulmanilor și astfel au scăpat.

  Și din satul Adra am auzit povești înfricoșătoare despre ceea ce s-a întâmplat cu creștinii de acolo, care și ei s-au ascuns în casele vecinilor musulmani. Cei care nu au putut face acest lucru au avut o soartă oribilă, așa cum s-a întâmplat cu arhitectul George și toată familia lui. Acesta avea doi copii și, când teroriștii au intrat în casa lui, nu a găsit o soluție ca să își salveze soția și copiii din mâna teroriștilor, așa că a dat foc la toată casa, murind astfel împreună cu familia sa și cu atacatorii.

  Satul armean Kasab, singurul sat armean care mai exista în Orient, a fost atacat de extremiști cu ajutorul armatei turcești. Au distrus satul și au ucis mai mult de 40 de armeni.

  Doi mitropoliți și șapte preoți sunt răpiți. Avem patru preoți martiri și un număr foarte mare de mărturisitori, care au murit nelepădând credința. În zonele care sunt în mâna extremiștilor, creștinii au două soluții: fie plătesc o taxă imensă, fie se fac musulmani, altfel sunt crucificați în piețele publice. Cea mai veche biserică din lume, din anul 59 d.H., a fost distrusă. La fel și mănăstirea Sfântului Simeon Stâlpnicul și mănăstirea Sfinților Serghie și Vah. Mai mult de 140 de biserici și mănăstiri au fost distruse și jefuite, dar problema cea mai mare este a creștinilor care au fost dați afară din casele lor, acum fiind mai mult de 450.000 de creștini rămași fără case.

  maaloula-3Ne întrebăm: de ce îngăduie Dumnezeu atâta suferință? Răspunsul ni-l dă Sfânta Scriptură: „Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre și căile Mele ca ale voastre, zice Domnul” (Isaia 55, 8). Dumnezeu a îngăduit să suferim noi acum așa cum au suferit mulți înaintea noastră. De ce să refuzăm acest dar, această șansă mai ușoară pentru mântuire? Nu avem altă ocazie de întoarcere mai rapidă către Biserică decât cea de acum. Examenul cel mai serios pentru credința omului este suferința. Creștinul adevărat este acela care face față răului și care nu își leapădă credința în ciuda persecuțiilor. De aceea, ar fi mai bine, atunci când ne rugăm unii pentru alții și când frații noștri români se roagă pentru noi, sirienii, să nu cerem de la Dumnezeu să ne ferească de moarte, ci să Îi cerem să ne dea putere și curaj să nu lepădăm credința când va veni momentul morții.

  Creștinul nu are o țară în lumea aceasta. Nu există un creștin român, un creștin sirian sau un creștin grec. Există numai creștinul ortodox care își caută țara cea veșnică, Împărăția cerurilor: „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este Împărăția cerurilor” (Matei 5, 10). De aceea, deși creștinii Siriei au fost prigoniți și alungați din casele lor, totuși, ei nădăjduiesc la locașurile veșnice pe lângă Mântuitorul Care s-a jertfit pentru ei, dându-le exemplu ca și ei să se jertfească pentru întreaga Biserică. Prin suferință se naște smerenia, care este mama virtuților, așa că nu trebuie să căutăm odihna. Biserica Antiohiei din Siria a dat un exemplu, s-a jertfit acum, dar va veni vremea când o altă Biserică va trebui să se jertfească. Important este să cunoaștem că nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu și, prin voia lui Dumnezeu, încă se mai nasc bărbați adevărați.

  Criza prin care trecem a arătat credincioșilor că Biserica are grijă de copiii ei, că este o mamă adevărată. Ne-a învățat că Biserica nu este împărțită în clerici și laici, ci toți suntem o singură familie, că datoria Bisericii este de a fi alături de credincioșii ei și că nu putem ieși din acest război dacă nu rămânem împreună, ajutându-ne unii pe alții.

  Cât despre ziua de mâine, ce putem spune? Numai Dumnezeu știe ce va fi! Dar, așa cum ne-a arătat istoria, creștinii Antiohiei au suferit întotdeauna și războiul de astăzi nu este cel mai dur. Într-o singură zi din iulie 1861 au fost uciși numai în Damasc 60.000 de creștini. Iar între 1860–1916, otomanii au omorât în Siria mai mult de 6 milioane de creștini. Deci, istoria mărturisește că am suferit destul, că ne-am obișnuit cu suferința și că, în ciuda tuturor greutăților, am rămas și vom rămâne pe acest pământ binecuvântat. Și mai știm că „de nu ar fi scurtat Domnul zilele acelea, n-ar scăpa niciun trup, dar pentru cei aleși, pe care i-a ales, a scurtat acele zile” (Marcu 13, 20).

  Nădăjduim să ne facă Domnul dintre cei aleși pentru slava numelui Său.

  Dă clic pentru a accesa revista-Putna-2014.pdf

  Apreciază

 25. geo said, on august 26, 2014 at 9:58 am

  SOCIETATEA CIVILĂ ESTE ÎN ACEST MOMENT UN TEATRU DE RĂZBOI
  De vorbă cu Eugen Jercan despre România reală
  La aproape un an de la lansarea „Asociaţiei Părinţilor pentru o Educaţie Sănătoasă” (iniţiativa unui grup de părinţi care şi-au propus să lupte pentru menţinerea unui climat moral sănătos în mediul şcolar şi în familiile din România), reluăm dialogul cu Eugen Jercan, directorul executiv al acestei asociaţii, pentru a afla care sunt principalele probleme cu care se confruntă părinţii şi copiii în societate românească.

  – Domnule Eugen Jercan, care au fost activităţile asupra cărora v-aţi concentrat în anul care a trecut?
  – În linii generale, am încercat să monitorizăm situaţia din domeniul educaţiei, al sănătăţii şi al protecţiei copiilor, făcând anumite demersuri pe lângă autorităţi pentru a clarifica problemele punctuale pe care ni le-au sesizat părinţii în tot acest timp.
  De pildă, am reuşit să obţinem un răspuns destul de ferm al Ministerului Educaţiei privind legătura dintre accesul la educaţie şi neobligativitatea vaccinării copiilor. Aşadar, din punct de vedere legal, vaccinurile nu sunt obligatorii în România şi, implicit, nu este necesar să fie vaccinat copilul atunci când e înscris la şcoală sau la grădiniţă.
  – Și totuși, se mai întâlnesc cazuri de copii care nu au fost primiţi în instituţiile de învăţământ din cauză că le-a lipsit dovada vaccinării…
  – În mod paradoxal, a apărut o contradicţie între hotărârea Ministerului Învăţământului şi o alta, a Ministerului Sănătăţii, venită ulterior, parcă pentru a repara „greşeala” făcută de celălalt minister. S-a dat o hotărâre aberantă din punct de vedere legal, în flagrantă contradicţie cu legile actuale, prin care sunt ameninţaţi cu amenda directorii de şcoli ce acceptă să înscrie copii care nu sunt vaccinaţi.
  – În asemenea cazuri, ce pot face părinții?
  – Este un abuz. Dacă nu se reuşeşte înscrierea copilului, există soluţia de a fi chemat în judecată Ministerul Sănătăţii. Iar dacă şi o singură persoană câştigă acest proces – ceea ce e foarte probabil, căci legea e de partea noastră! – atunci hotărârea de guvern respectivă nu ar mai avea efect juridic. Noi asigurăm în prezent o consultanţă juridică pe această temă şi există deja două persoane care vor să dea în judecată Ministerul.
  „Un asediu împotriva învăţământului românesc”
  – Ca multe alte domenii ale societăţii noastre, învăţământul se confruntă cu o criză majoră, care se reflectă în rezultatele dezastruoase pe care elevii le obţin în ultimii ani la examenele naţionale şi la bacalaureat, precum şi în scandalurile mediatice în care sunt implicaţi profesorii şi elevii. De ce credeți că s-a ajuns aici?
  – Statistic vorbind, în ultimii douăzeci de ani am asistat la o degradare continuă a învăţământului. Din 1990, peste 20.000 de şcoli s-au închis sau au fost comasate, peste 30.000 de cadre didactice au părăsit sistemul, iar numărul elevilor a scăzut cu mai bine de 1,5 milioane. Din păcate, aceste statistici nu sunt mediatizate şi nici nu am găsit vreo analiză competentă a acestui fenomen. Asistăm, după cât se pare, la un asediu împotriva învăţământului românesc.
  Deşi permanent autorităţile declară că educaţia este un domeniu de interes naţional, finanţarea deficitară a acestui sector plasează ţara noastră în afara statelor civilizate. Mai mult, cu toate că lipsa banilor este folosită mereu drept scuză pentru situaţia în care a ajuns învăţământul, autorităţile iau decizii care implică nişte costuri care nu se justifică, ţinând cont de studiile de specialitate – și mă refer mai ales la cele realizate de cercetători din străinătate. Una din decizii, de pildă, vizează digitalizarea învăţământului românesc, prin introducerea de tablete încă din primii ani de studiu. Există numeroase cercetări care demonstrează faptul că utilizarea de la vârste fragede a tehnologiei pune în pericol dezvoltarea normală a copiilor. Grav este însă faptul că aceste decizii sunt luate fără a fi consultaţi toţi factorii implicaţi în procesul educaţional – şi în primul rând părinţii, care, potrivit legislaţiei în vigoare, sunt direct răspunzători de creşterea şi educarea copiilor şi care, teoretic, ar trebui să fie parteneri ai şcolii, inclusiv în deciziile pe care reprezentanţii acesteia le iau.
  În acest sens, un lucru extrem de grav pe care l-am constatat e faptul că rolul părinţilor în creşterea şi educarea copiilor este neglijat de autorităţi, contrar prevederilor legislaţiei în vigoare. Deşi declarativ toată lumea recunoaşte şi încurajează rolul părinţilor în creşterea şi educarea copiilor, în fapt lucrurile sunt exact pe dos, părinţii fiind forţaţi, din raţiuni financiare, să-și petreacă prea puţin timp alături de copii, abandonându-i (dacă putem spune aşa) în braţele autorităţilor. Iar autoritățile, la rândul lor, îi așteaptă „cu brațele deschise”: au anunţat că doresc scăderea vârstei de la care învăţământul să fie obligatoriu – în primă fază de la vârsta de cinci ani, iar mai apoi de la trei ani. Așadar, cei „şapte ani de-acasă” se vor înjumătăţi, iar bazele educaţiei, atât de necesare unei dezvoltări normale a copiilor, vor fi puse undeva în afara familiei.
  – Și ce părere aveți, părinţii îşi cunosc drepturile?
  – Aproape deloc! Dar ar fi extraordinar să le afle. Se vorbeşte mult despre „drepturile omului”, însă acest concept este instrumentat în funcţie de interesele celui care are puterea şi banii. În acelaşi timp, e foarte greu în România să-ţi aperi drepturile ca persoană particulară, căci asta înseamnă că ar trebui să te lupţi singur împotriva unui întreg sistem. Şi nu-i vorba numai de sistemul de stat, ci şi de o mulţime de O.N.G.-uri care acţionează aproape întotdeauna împotriva intereselor românilor. Deşi strigă permanent că vor binele copiilor noştri (sau al nostru, al tuturor), cer să fie aplicate măsuri care subminează în mod evident interesele noastre. Parcă ne-am fi întors în comunism, când totul se făcea în numele „binelui comun”, inclusiv închiderea în puşcării şi schingiuirea a sute de mii de oameni…
  „Instituţiile de stat parcă ar fi paralizate”
  – Trăim totuşi într-un stat democratic…
  – Într-un stat în care drepturile omului sunt instrumentate de cei care au banii, cei care au puterea sau sunt mai vocali la un moment dat în societate. Bineînţeles, mass-media joacă un rol foarte important în tot procesul acesta.
  Să vă dau un exemplu. Îmi vine acum în minte o masă rotundă organizată de C.N.A. pe tema violenţei în şcoală, în cadrul căreia reprezentanta „Active Watch” (o organizaţie care monitorizează presa) susţinea cu „aplomb ştiinţific” că nu există nici un studiu care să dovedească legătura între violenţa în mass-media şi violenţa în lumea reală (!). Aşadar, discursul ei era de susţinere a mesajului violent în mass-media – care, potrivit a peste 2.500 de studii şi articole publicate în reviste de specialitate numai în S.U.A, cultivă şi naşte violenţă în societate. Afirmaţiile acestei doamne erau făcute în prezenţa mai multor secretari de stat, reprezentanţi ai unor asociaţii din domeniul protecţiei copilului şi educaţiei, şi chiar în faţa unor specialişti în problema educaţiei şi a unor reprezentanţi ai poliţiei române! Ne putem întreba: ce fel de monitorizare urmăreşte această asociaţie? Drepturile cui le apără? Și asta în condiţiile în care, în România, ca urmare a violenţei virtuale, agresivitatea copiilor a crescut la cote de neimaginat. Periodic, mass-media însăși aduce în centrul atenţiei fapte grave de violenţă petrecute în şcoală, fapte care, iată, de cele mai multe ori sunt muşamalizate chiar de către cei ce ar trebui să asigure protecţia copiilor noştri…
  – Și care este atitudinea instituţiilor de stat?
  – Nu ştiu ce se întâmplă, parcă ar fi paralizate. Legat violenţa în şcoală, trebuie precizat că la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale nu există nici o statistică a acestui fenomen, ci doar strategii şi planuri de acţiune – pe care nimeni nu le aplică. Practic, copiii sunt condamnaţi să se descurce cum pot, pe cont propriu, atunci când se confruntă cu un act de violenţă în incinta şcolii!
  În ceea ce priveşte mass-media, o să mai amintesc un caz cu care asociaţia noastră s-a confruntat şi care explică, într-o bună măsură, impasibilitatea celor care ar trebui să asigure protecţia copiilor noştri, inclusiv în ceea ce priveşte programele de televiziune sau radio.
  La începutul anului 2014, un părinte ne-a semnalat îngrijorat faptul că există riscul ca pe un post de televiziune pentru copii din România să fie difuzat un episod dintr-un serial deja difuzat în S.U.A., în care se făcea propagandă vădită aşa-zisei „familii homosexuale”. Drept urmare, ne-am adresat Consiliului Naţional al Audiovizualului, atrăgând atenţia că materialul respectiv contravine legislaţiei româneşti în vigoare, subliniind rolul pe care părinţii îl au în creşterea şi educarea copiilor şi cerând oprirea de la difuzare a episodului respectiv. Răspunsul C.N.A. a fost năucitor: ne-au transmis că nu pot interveni în grila de programe a unei televiziuni care deţine licenţă de difuzare într-un alt stat al Uniunii Europene şi că, oricum, pot sancţiona un anumit material doar după ce a fost difuzat! Astfel ne-au dat de înţeles că C.N.A. acţionează doar după ce agresiunea a fost săvârşită.
  „Ajungem să trăim într-o realitate pe care alţii o creează pentru noi”
  – Care credeţi că e cea mai importantă provocare privind educaţia copiilor noştri în ziua de azi?
  – Sunt multe, şi poate că o analiză nu-i uşor de făcut. Dintre toate provocările, în prim-plan mi se par a fi presiunile care se fac pentru introducerea ca obligatorie a aşa-zisei educaţii sexuale în învăţământul românesc. Deşi controversată în Occident, din cauza manierei agresive şi anti-creştine în care este abordată, în România tema „educaţiei sexuale” a fost intens mediatizată în ultimii ani într-o perspectivă pozitivă. Astfel, la presiunea unor grupuri obscure, autorităţile pregătesc introducerea obligatorie a orelor de „educaţie sexuală” în programa şcolară. Promotorii sexualizării copiilor şi tinerilor ar vrea ca aceste ore să fie realizate conform unor standarde dezastruoase din punct de vedere moral, pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a realizat în anul 2010.
  În acest sens, la nivelul mai multor ministere au fost constituite comisii şi grupuri de lucru care au ca scop implementarea acestei măsuri. Ce ne îngrijorează e că, din aceste comisii şi grupuri de lucru care iau decizii ce îi vizează în primul rând pe copiii noştri, tocmai cei care ar trebui să-i reprezinte pe acești copii, adică părinţii, nu sunt prezenţi! În schimb, sunt prezente diverse organizaţii non-guvernamentale care au ca scop schimbarea comportamentelor adolescenţilor şi tinerilor. Mai mult, toate aceste asociaţii au în comun cel puţin unul din aceste trei puncte: militează pentru educaţia sexuală, drepturi sexuale şi reproductive; doresc scoaterea icoanelor din şcoli şi a religiei din programa şcolară; vor ca activităţile Bisericii să nu mai fie finanţate şi de stat.
  – Care este motivul pentru care aceste asociaţii pot avea o influenţă atât de mare şi de semnificativă? Ce reprezentativitate au la nivelul populaţiei României?
  – Ceea ce nu s-a înţeles încă de societatea civilă românească după ʼ89 e faptul că, în ceea ce înseamnă sistem democratic în societatea actuală, nu contează atât de mult părerea majorităţii, pe care nu o mai cercetează nimeni, ci activitatea, zgomotul, prezenţa mediatică pe care o au asociaţiile non-guvernamentale care se insinuează ca reprezentante ale societăţii civile. De pildă, douăzeci de astfel de asociaţii – formate din maximum două sute de membri activi, majoritatea remuneraţi – fac tot atâta zgomot şi sunt luate în seamă poate cu mult mai mult decât întreaga Biserică Ortodoxă sau chiar decât toate organizaţiile creştine care luptă pentru familie şi viaţă din România. E vorba așadar de o opoziţie a circa două sute de persoane la câteva milioane de credincioşi practicanţi şi familişti! Deci nu numărul contează, ci zgomotul sau vizibilitatea mediatică pe care o au. Printr-o politică mediatică bine pusă la punct, aceştia devin creatorii opiniei publice româneşti, supusă evident vectorului de opinie mass-media.
  – Vă rugăm să ne daţi un exemplu, ca să putem înţelege mai bine fenomenul.
  – Să luăm de pildă Asociaţia APADOR-CH care, împreună cu alte şase organizaţii, au reuşit să blocheze modificarea „Legii pentru prevenirea şi combaterea pornografiei”. În anul 2011 s-a încercat modificarea legii în sensul creşterii protecţiei copiilor şi a celor care nu doresc accesul acestor materiale pe calculatoarele lor. Mai exact, patruzeci şi cinci de asociaţii care luptă pentru familie şi copii ceruseră ca furnizorul de Internet, la cererea individuală a consumatorului, să blocheze acele site-uri care transmit mesaje pornografice. Ce poate fi mai democratic decât ca statul să te protejeze în faţa riscului uriaş pe care îl reprezintă accesul liber al copiilor la un Internet în care pornografia constituie mesajul cu cea mai mare răspândire în între paginile acestuia, adică peste 40%?!
  Ei bine, în acel moment „Asociaţia pentru apărarea drepturilor omului” (APADOR-CH) şi celelalte şase asociaţii s-au împotrivit acestei măsuri, de parcă consumul de pornografie ar fi unul din drepturile fundamentale ale omului! Și asta cu toate că se ştie că pornografia dă dependenţă, afectează major sănătatea psihică şi somatică a copilului, scade performanţele şcolare, creşte rata infracţionalităţii – şi lista ar putea continua. Aşadar, cei care ar trebui să apere drepturile copilului, chiar drepturile constituţionale, apără una dintre cele mai eficiente modalităţi de a distruge individul şi comunitatea umană.
  – Și cum s-a ajuns, totuși, la blocarea acestei legi?
  – În primă fază, efectul acţiunii celor patruzeci şi cinci de asociații pro-familia a fost extraordinar. Parlamentarii din cele două Camere s-au arătat foarte deschişi, cu mici excepţii. Însă legea s-a tot învârtit în Parlament aproape un an de zile, suficient cât reprezentanţii acestor asociaţii pro-familie să-şi reducă prezenţa în Parlament. Vedeţi dumneavoastră, e vorba de un fel de luptă de gherilă: trebuie să fii acolo permanent, să te zbaţi, să te faci auzit în mass-media – ceea ce, pentru reprezentanţii acestor asociaţii nu e atât de ușor. Majoritatea sunt voluntari, iar voluntariatul se face în timpul liber. E greu să fii prezent săptămână de săptămână în Camera Deputaţilor sau în Senatul României, și asta luni de zile, în momentul în care ai o familie de întreţinut şi un serviciu care nu-ţi permite să lipseşti.
  În schimb, cei care luptă împotriva familiei, a drepturilor noastre şi ale copiilor noştri, ei sunt bine organizaţi, lucrează full-time. E vorba de vreo sută de organizaţii care dispun de mijloace financiare fabuloase, de personal angajat şi de sprijinul mass-media. Angajaţii lor îşi cunosc foarte bine meseria. Sunt pregătiți să devină buni avocaţi ai ideologiei pe care o apără – ceea ce normal că-i face mai eficienţi. Au strategii bine puse la punct şi cunosc foarte bine mecanismele şi discursurile care să reducă la tăcere chiar şi pe cel mai tenace parlamentar în apărarea drepturilor noastre, ale românilor. Prin urmare, aceştia sunt cei care devin „reprezentanţii” poporului român, ai societăţii civile – chiar dacă în spatele lor nu se află nici măcar nişte minorităţi, ci doar nişte grupuri de interese! Aceste entităţi care nu au absolut nici o legătură cu valorile tradiţionale ale poporului român, pe care, din contră, le vor anihilate, ajung să determine autorităţile să ia decizii în numele nostru şi pentru noi, conform unor principii străine de modul de viaţă românesc. Practic, ajungem să trăim într-o realitate pe care alţii o creează pentru noi…
  „Copii şi tinerii sunt miza acestui război”
  – Și ce putem face în această situaţie?
  – În primul rând, trebuie să conştientizăm unde ne aflăm şi care sunt mijloacele prin care ne putem apăra ca şi comunităţi. Aproape că nu se mai poate vorbi de salvare individuală. Trebuie să ne unim forţele şi să facem ceva împreună. Însă, când spun aceasta, nu mă gândesc la voluntariat. Desigur că și voluntariatul își are importanţa lui, numai că, vedeți, se face în limitele timpului liber al fiecăruia, care acum s-a redus din ce în ce mult.
  Trebuie să înţelegem că societatea civilă nu este un organism independent, care face voluntariat şi desfăşoară doar proiecte „drăgălaşe”. Societatea civilă este în acest moment un teatru de război, în care se duc lupte grele pentru schimbarea comportamentului oamenilor, în special al tinerilor, în vederea creării unui „om nou”.
  Trebuie să înţelegem că în tabăra celor care doresc impunerea unei „noi ordini” se investeşte imens. În orice război e nevoie de tehnică de luptă şi de muniţie. Pe lângă „muniţia” duhovnicească pe care suntem datori să o folosim, avem nevoie în mod evident şi de mijloace similare celor folosite de „tabăra adversă” – mijloace financiare, personal angajat etc.
  Avem în vedere, aşadar, crearea unor structuri sau întărirea celor existente, prin susţinerea financiară a unui personal care să se ocupe exclusiv cu aceste lucruri, cu monitorizarea acţiunilor anti-familie şi anti-educaţie, cu reprezentarea punctului nostru de vedere în dialogul cu statul, un personal care să aibă o prezenţă permanentă în Parlamentul României în momentul când au loc discuţii care privesc familia, educaţia şi valorile morale. De asemenea, avem în vedere formarea unor buni vorbitori care să poată asigura o susţinere a punctului nostru de vedere în cel mai clar mod cu putinţă. În momentul în care, în ziua de azi, totul s-a profesionalizat, noi încercăm să ne apărăm doar când avem puţin timp liber şi cu oameni care ştiu doar că nu e bine ce se întâmplă, dar nu au competenţele necesare să ducă această luptă…
  – Și credeţi că puteți obţine resursele financiare pentru a se susţine această luptă?
  – Cred în primul rând că trebuie să dobândim o anumită conştiinţă civică. Să conştientizăm că, dacă nu ne implicăm cu toţii în acest război, fiecăruia dintre noi îi va fi mult mai greu mai târziu. Sunt actualmente părinţi care au ajuns în situaţia fără ieşire a incapacităţii de-a mai face ceva pentru copilul lor care a ajuns dependent, fie de jocuri pe calculator, fie de pornografie, fie de alcool şi de droguri, fie că şi-a luat lumea în cap, atras în cine ştie ce anturaj. Ei bine, acum este târziu ca să-l mai poată ajuta, însă în urmă cu şapte-zece ani, când copilul avea până în 10-12 ani, puteau să-l ajute să-şi schimbe viaţa. Vreau să spun că anumiţi factori de risc pot fi înlăturaţi din viaţa copiilor noştri dacă le este oferit un mediu mai sănătos din punct de vedere moral.
  În Occident s-a înţeles lucrul acesta, în special în America, unde există nenumărate instituţii întreţinute prin contribuţii, prin subscripţii publice. Să ne gândim că dacă măcar jumătate din familiile din România ar contribui cu doar un leu pe lună pentru întreţinerea unor astfel de organisme care să le protejeze drepturile, ar fi suficienţi bani cât să fie plătiţi tot atâţia oameni cât luptă în acest moment împotriva familiei şi împotriva unei educaţii sănătoase pentru copiii noştri. Vă mărturisesc că la această concluzie am ajuns după un an de frământări şi lupte, în care ne-am trezit de nenumărate ori că nu putem face mai mult, din cauză că ne lipseau resursele.
  Cred că ar trebui să dăm slavă Domnului că lucrurile încă se mai pot îndrepta! Dar nu funcţionând ca până acum. Prin societatea civilă sunt legitimate acţiunile pe care autorităţile le întreprind, măsurile pe care acestea le iau. Cei care vor să anihileze valorile noastre tradiţionale acţionează în special în domeniul familiei, al educaţiei şi al sănătăţii. Practic copii şi tinerii sunt miza acestui război. Dacă sufletele lor vor fi cucerite, atunci lumea noastră românească, aşa cum s-a născut ea în istorie şi o cunoaştem noi astăzi, va dispărea.
  – Ce mesaj doriţi să transmiteţi părinţilor, familiilor și, practic, tuturor cititorilor revistei noastre?
  – Îi aşteptăm să ni se alăture. Unii care pot să dăruiască ceva din timpul lor, alţii care ne pot ajuta prin competenţele de care dispun – şi, desigur, să o spunem direct, avem nevoie de sprijin material, fără de care nu vom putea face faţă acestei ofensive. Cei care doresc să se implice ne pot găsi la adresa http://www.parintipentrueducatie.ro şi telefonul 0720.190.081.
  Cred – și cred cu toată puterea! – că astăzi nu cu energii mari, ci cu tenacitate se poate face foarte mult pentru a asigura măcar încă niște ani de normalitate pentru copiii noștri…

  http://www.familiaortodoxa.ro/2014/08/04/societatea-civila-este-in-acest-moment-un-teatru-de-razboi/

  Manualul digital al inrautatirii educatiei

  „Faptul ca din aceasta toamna elevii claselor I si a II-a vor avea manuale noi, inclusiv in format digital, marcheaza o noua pagina in istoria educatiei romanesti. Acesta este un moment important in evolutia scolii si in dezvoltarea societatii romanesti. Introducerea manualelor digitale este un pas necesar spre modernitate, o adaptare a sistemului de invatamant la lumea tehnologiei si la ceea ce se intampla in mod concret in viata generatiilor actuale de copii. Practic, prin intermediul manualelor digitale, scoala romaneasca se apropie de elevi si raspunde mai bine nevoilor si asteptarilor acestora”.

  Citatul de mai sus, apartinand ministrului educatiei, are ca scop sa ne informeze despre motivul pentru care statul roman cheltuie sume imense de bani pentru inrautatirea educatiei romanesti.

  De ce “inrautatire”? Deoarece, in ciuda propagandei ministeriale, manualele digitale in realitate nu “raspund mai bine nevoilor si asteptarilor acestora”. Aceasta este doar o idee preconceputa a diriguitorilor moderni ai invatamantului. Studiile in domeniul neurologic si comportamental au scos la lumina, in ultimele decade, exact inversul acestor afirmatii. De aceea, atunci cand autoritatile romane vorbesc despre imbunatatirea educatiei la nivelul primelor doua clase primare prin introducerea manualelor digitale, nu au in vedere vreun studiu pe care l-ar fi derulat care sa le releve o asemenea realitate. Aceasta teorie, conform careia manualul digital imbunatateste procesul de invatare este doar o produs al fanteziei – atunci cand nu este, mai grav, produs al unui interes comercial concret.

  Vom prezenta mai jos cateva studii care contrazic flagrant aceste preconceptii si demonstreaza un lucru foarte grav, si anume ca aceste manuale digitale nu sunt “inofensive”, ci sunt in fapt deosebit de daunatoare proceselor cognitive ale elevilor.

  In ultima vreme, asadar, au fost intreprinse o serie de studii care au comparat cititul digital cu cititul clasic, scotand la lumina o seama de probleme. Un astfel de studiu, intreprins de Patricia M. Boechler de la Universitatea din Alberta, Canada, in 2001, arata ca cititul de hipertext (forma sub care este prezentat textul digital) conduce la supraincarcare cognitiva si dezorientare. Cu alte cuvinte, explica autoarea, textul digital se citeste mai greu – adica este mai obositor pentru creierul uman – mai ales din cauza faptul ca cititorul este nevoit, in timpul citirii, sa ia tot felul de decizii, cum ar fi ce legaturi sa urmeze si pe care sa le ignore sau in ce ordine; de asemenea este necesar ca el sa aiba in minte tot timpul un fel de “harta” a locatiilor informatiilor pe care le-a vizitat, pentru a se putea intoarce (“naviga”). Problema se agraveaza odata cu cresterea volumului textului, si duce de multe ori la dezorientare – cititorii descopera ca nu mai stiu de unde au venit si unde trebuie sa se indrepte cu cititul. Evident ca astfel de probleme se intalnesc in mult mai mica masura in cazul cititului liniar.

  Un alt studiu, din 2004, desfasurat de Zimming Liu de la Universitatea San Jose din California, SUA, a analizat schimbarile in comportamentul cititorilor in perioada 1994-2004 (perioada in care a avut loc “explozia” internetului). Rezultatele studiului sau sunt foarte importante pentru intelegerea modului in care manualele digitale ii vor afecta pe cei mici (avand in vedere in ce mod ne-a afectat pe toti).

  Iata-le prezentate sumar: 67% dintre participantii la studiu au declarat ca citesc mai mult decat cu zece ani in urma dar, noteaza cercetatorul, s-a schimbat dramatic modul de citire: modul de citire de pe ecran este caracterizat de petrecerea unui timp mai indelungat pentru parcurgere si scanare, vanarea de cuvinte cheie, citirea singulara (o singura data), citirea ne-lineara si citirea selectiva, in vreme ce este mai scazut timpul petrecut pentru citirea in profunzime si concentrat, odata cu scaderea atentiei sustinute.

  Aceste schimbari de comportament, generate de cititul electronic, sunt confirmate de efectele lor: “Un studiu din 1989 arata ca cititorii de hipertext ajungeau deseori sa apese distrasi mouse-ul «prin pagini in loc sa le citeasca cu atentie». Un experiment din 1990 a aratat ca cititorii de hipertext deseori «nu isi puteau aminti ce au si ce nu au citit». Intr-un alt studiu din acelasi an, cercetatorii au rugat doua grupuri de oameni sa raspunda unei serii de intrebari consultand un set de documente. Un grup a folosit documente electronice cu hipertext, in timp ce celalalt a folosit documente traditionale tiparite. Grupul care a folosit documentele tiparite a depasit grupul cu hipertext in completarea temei cerute. Analizand rezultatele acestui si altor experimente, editorii unei carti din 1996 despre hipertext si perceptie scriau ca, deoarece hipertextul «impune o incarcatura mai mare cognitiva asupra cititorului», nu este nicio surpriza «ca comparatiile empirice intre prezentarea tiparita (o situatie familiara) si hipertext (o situatie noua si solicitanta din punct de vedere cognitiv) nu favorizeaza intotdeauna hipertextul.» Dar ei au prezis ca, pe masura ce cititorii vor castiga o mai mare «pricepere in domeniul hipertextului», probleme cognitive probabil ca vor scadea”. Acest lucru insa nu s-a intamplat. Chiar si astazi, cercetarile contemporane “continua sa arate ca oamenii care citesc text liniar inteleg mai mult, isi amintesc mai mult, si invata mai mult decat cei ce citesc text presarat cu legaturi” (citate din cartea lui Nicholas Carr, “The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains”, care a analizat indeaproape fenomenul cititului digital).

  Acestea sunt doar cateva minuscule franturi din abundenta literatura de specialitate care arata ca aceasta presupozitie ca textul digital este preferabil celui clasic nu are suport stiintific. Inca mai mult, in acest scurt text nu a fost abordata problema impactului textului digital asupra memoriei pe termen lung, memoriei de lucru si atentiei, realitati neurologice asupra carora textul electronic are efecte devastatoare.

  Este deci pacat ca cei care ar trebui sa fie rigurosi si stiintifici, conducatorii invatamantului, se dovedesc lipsiti de dorinta de a fundamenta avansul educatiei pe cercetarile de specialitate, preferand sa actioneze “dupa cum bate vantul”, in dauna elevilor si a viitorului acestora.

  Pentru ca daca scoala are un rol, acesta este mai ales acela de a oferi tinerilor pe care ii educa perspectiva alternativa a unei lumi a culturii, a frumosului, a linistii, in care procesele lor cognitive sa se desfasoare armonios. Asta asteptam de la ea, nu sa constate, prin ministrul educatiei, ca “cea mai mare parte a copiilor traiesc in era digitala”. Prin aceasta afirmatie si prin actiunile sale, Ministerul Educatiei ne arata ca nu mai are de gand sa promoveze o lume alternativa la cea a tabletelor, telefoanelor, jocurilor video si textelor de 2 paragrafe. Acea lume a cartilor, a bibliotecii, a romanului, a poeziei, a Domnului Trandafir, este destinata pieirii, pentru ca cei care ar fi trebuit sa o apere vor sa o abandoneze, pe drumul fauririi neabatute a omului nou, bun de dus pe cele mai inalte culmi ale progresului tehnologic.

  http://www.crestinortodox.ro/editoriale/manualul-digital-inrautatirii-educatiei-146230.html

  Atenţie, părinţi! ME: ÎNVĂŢĂMÂNT OBLIGATORIU de la TREI ani

  Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus, joi, la Suceava că învăţământul obligatoriu în grădiniţe, de la vârsta de trei ani, ar putea fi introdus în România începând cu anii 2018-2019

  In acest sens vor apărea noi reglementări, fie prin modificarea Legii Educaţiei prin Parlament, fie prin Ordonanţă de Urgenţă. „Învăţământul obligatoriu de la trei ani nu se va întâmpla anul acesta, poate nu se va întâmpla nici în următorii doi ani, dar progresiv, în maximum patru sau cinci ani, trebuie să ajungem acolo”, a spus acesta.

  El a explicat că pregătirea copiilor în grădiniţe ar trebui să înceapă de la vârsta de trei ani, arătând că unii specialişti sunt de părere că educaţia trebuie începută încă din primul an de viaţă.

  De asemenea, ministrul Educaţiei a spus că din anul 2015 ar uma să fie introdusă obligativitatea grupei mari la grădiniţă de la vârsta de cinci ani, iar din 2018-2019 învăţământul obligatoriu să înceapă de la vârsta de trei ani.

  Pricopie s-a referit şi la problema creşelor, care a fost neglijată „cronic” până acum, arătând că împreună cu grădiniţele constituie priorităţi ale educaţiei, dar că acestea trebuie asociate unor grădiniţe puternice.

  http://observator.tv/social/atentie-parinti-me-invatamant-obligatoriu-de-la-trei-ani-133172.html

  Toate masurile de mai sus nu reprezinta altceva decit inca un atac la familia traditionala romaneasca…

  Apreciază

 26. geo said, on august 26, 2014 at 10:04 am

  Conducerea Bisericii Greciei i-a scris Patriarhului Moscovei pentru a-i cere să intervină la guvernul rus pentru concesii privind embargoul impus importurilor de alimente din Uniunea Europeană.

  Sfântul Sinod al Bisericii Greciei speră că intervenția Patriarhului Kirill poate contribui la convingerea autorităţilor de la Moscova să permită importurile de produse agroalimentare elene, relatează AFP.

  Sfântul Sinod s-a reunit pentru a discuta un proiect de lege anti-rasist pregătit de guvern, iar discuţiile vor continua şi marţi.

  Grecia ar putea pierde aproape 180 de milioane de euro dacă interdicția importurilor va fi menţinută timp de un an, dar autoritățile de la Atena speră că un număr de producători eleni ar putea fi exceptați de la acest embargou.

  http://www.b1.ro/stiri/externe/biserica-greciei-intervine-la-patriarhul-moscovei-in-problema-embargoului-alimentar-impus-de-rusia-89977.html

  Cancelarul german Angela Merkel a facut apel duminica la o solutie la criza din Ucraina care sa nu ofenseze Rusia, insa care sa lase puterea de decizie „poporului ucrainean”, scrie AFP.

  „Vreau sa gasesc o cale care sa nu ofenseze Rusia”, a declarat Merkel intr-un itnerviu pentru postul ARD, dupa o vizita la Kiev.

  „Trebuie sa dialogam. Nu putem avea decat o solutie politica. O rezolvare a conflictului pe calea armelor nu ne aduce nimic. Poporul ucrainean trebuie să aibă posibilitatea de a-şi alege calea”, a spus Merkel.

  Dacă ucrainenii ar alege să adere la Uniunea Euroasiatică creată de Rusia, Belarus şi Kazahstan, europenii nu ar privi această situaţie cu ostilitate, pentru că Europa doreşte relaţii bune cu Moscova, a mai explicat cancelarul german.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-17960913-poporul-ucrainean-trebuie-aiba-posibilitatea-alege-calea.htm

  Cancelarul german Angela Merkel a ajuns sambata la Kiev pentru o vizita extrem de simbolica in plin conflict armat in estul Ucrainei intre fortele guvernamentale si separatistii pro-rusi, relateaza AFP.

  Merkel este cel mai important lider occidental care viziteaza Ucraina de la inceputul crizei care a provocat cea mai grava deteriorare a relatiilor dintre Rusia si Occident de la Razboiul Rece incoace.

  VIzita sa, care are loc cu o zi inainte de sarbatorirea zilei nationale a Ucrainei, este interpretata de Kiev ca un gest de sustinere.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-17952527-cancelarul-german-angela-merkel-ajuns-kiev.htm

  Preşedintele Parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov, a apreciat duminică că situaţia din estul Ucrainei nu poate fi soluţionată doar pe cale diplomatică, ci numai cu ajutorul armatei, relatează agenţia oficială Ukrinform.

  „Fără îndoială, sunt necesare negocieri şi consultări, pentru a încerca să găsim o soluţie paşnică în acest conflict, însă, sincer vorbind, nu cred că putem obţine rezultate urmând doar calea diplomatică”, a declarat Turcinov, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean Kanal 5.

  „Doar armata ucraineană este în stare să pună capăt acestui război, eliberând complet regiunile Doneţk şi Lugansk”, a subliniat preşedintele Parlamentului ucrainean.

  În opinia lui Turcinov, „Rusia consideră Ucraina drept parte componentă a imperiului la care visează”.

  http://www.timpul.md/articol/turcinov-conflictul-din-estul-ucrainei-nu-poate-fi-solutionat-doar-pe-cale-diplomatica–doar-armata-e-in-stare-sa-puna-capat-razboiului-62710.html

  Armata ucraineană va fi construită după model elvețian: Fiecare ucrainean trebuie să-și știe locul pe timp de război

  Ucrainei i se potrivește cel mai bine modelul elvețian de formare a forțelor armate, este de părere ministrul ucrainean al apărării, Valeri Gheletei, informează AGERPRES.

  „Cel mai mult ucrainenilor li se potrivește modelul elvețian”, a spus Gheletei, subliniind că aceste model îi va permite fiecărui ucrainean să se ridice în apărarea țării, într-un moment de pericol. ”Fiecare ucrainean trebuie să-și știe locul pe timp de război sau de război hibrid. Fiecare cetățean trebuie să înțeleagă foarte bine unde trebuie să se afle, în spatele cărui punct de control, al cărei cârme”, a declarat ministrul apărării al Ucrainei.

  http://www.antena3.ro/externe/armata-ucraineana-va-fi-construita-dupa-model-elve-ian-fiecare-ucrainean-trebuie-sa-i-tie-locul-pe-264574.html

  Preşedintele Ucrainei a anunţat, duminică, 24 august, investiţii masive în modernizarea armatei, într-un discurs rostit la Kiev cu ocazia Zilei Naţionale a Ucrainei. Petro Poroşenko a declarat că va aloca în anii următori peste două miliarde de euro pentru reechiparea armatei naționale angajate de aproape jumătate de an în conflictul cu rebelii proruși înarmați din estul țării.

  „Între 2015 și 2017, avem în vedere să alocăm peste 40 de miliarde de hrivne (2,2 miliarde de euro) pentru reînarmare”, a declarat Poroșenko, conform Agerpres, într-un discurs susținut cu prilejul paradei militare organizate la Kiev pentru a marca declararea independenței țării, în urmă cu 23 de ani.

  Poroșenko a mai apreciat că țara sa „a demonstrat că se poate apăra” și, referindu-se la conflictul din est, a reiterat faptul că Ucrainei i s-a impus războiul din afara țării, exprimându-și totodată convingerea că „lupta pentru independență” se va încheia cu victoria ucraineană.

  http://www.rfi.ro/stiri-politica-51791-kiev-promisiuni-razboi-ziua-nationala

  Apreciază

 27. geo said, on august 26, 2014 at 10:06 am

  Bjoza: Nici în anchetele Securităţii, nici în temniţele comuniste nu ne-am simţit mai umiliţi ca în ultimii ani

  La 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza, a declarat sâmbătă, în cadrul unui congres internaţional, că deţinuţii politic s-au aşteptat ca statul român să îşi manifeste susţinerea printr-o lege a lustraţiei, sau o altă lege prin care să le ofere reparaţii morale şi materiale, iar, în lipsa acestora, măcar la un minim de respect, în contextul în care nu există nici măcar un monument naţional sau un muzeu al rezistenţei anti-comuniste.

  La un sfert de secol de la prăbuşirea comunismului în Europa Centrală şi de Est, la Bucureşti, s-a desfăşurat Congresul Asociaţiei Internaţionale a Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Comunismului din Europa de Est, având ca scop comemorarea victimelor regimului şi a rezistenţei anti-comuniste.
  În cadrul evenimentului, la care au participat delegaţi din Germania, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Letonia, Lituania, Estonia, Albania, Republica Moldova, alături de figuri reprezentative ale rezistenţei anticomuniste, s-a adoptat o rezoluţie prin care se va cere Parlamentului European să condamne ideologia comunistă, nu doar a crimelor acestui regim. Rezoluţia a fost adoptată pe 23 august, Ziua europeană a victimelor totalitarismului, în Palatul Parlamentului.
  „Pare un paradox, o ironie a sorţii, ca tocmai noi foştii deţinuţi politici, deportaţi şi persecutaţi, adică cei care nu am avut drepturi de-a lungul vieţii să ţinem congresul nostru tocmai în această sală a Drepturilor Omului. Cu o zi în urmă s-a vorbit foarte mult despre criza morală în care se zbate România. Sunt convins că suntem cei mai îndreptăţiţi să constatăm şi să sublinie acest lucru. Dar de ce s-a ajuns în această criză morală fără de egal?”, se întreabă Bjoza.
  Răspunsul, în opinia lui, este ca instituţiile statului care aveau menirea să vegheze la respectarea legalităţii în această ţară, şi-au dat parcă mâna şi au închis ochii în faţa abuzurilor şi în acest fel au reuşit să trimită România pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul populaţiei care trăieşte sub limita sărăciei.
  „Dar în acelaşi timp suntem pe locul 1 nu în UE, ci în lume, ca număr de îmbogăţiţi şi ca dimensiuni ale averilor dobândite în cea mai mare parte prin fraudă, evaziune fiscală şi alte modalităţi. Ne-am aştepta în aceşti 25 de ani care au trecut de la evenimentele din decembrie 1989 la o lege a lustraţiei, la o altă lege privind reparaţii morale şi materiale, pentru că trebuie să ştiţi că ceea ce ni s-a luat în urmă cu 50-60 de ani – tinereţea, sănătatea, libertatea, agoniseala şi multora dintre noi vieţile, toate acestea ne-au fost luate pentru totdeauna. Este trist, dar adevărat”, a precizat Bjoza.
  Am primit recompensă un decret-lege care ne permite să ne târâm până la moarte
  Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România a explicat că reparaţia de care au beneficiat încă din anul 1990 s-au rezumat la un decret–lege care a avut doar caracter social şi viager.
  „Un decret-lege care ne permite să ne târâm până la moarte. Acest decret-lege nu a constituit decât firimituri azvârlite de la masa bogaţilor deveniţi, sau în devenire. Astăzi pensia pentru ani de muncă a unui fost deţinut politic, cumulată cu acea indemnizaţie, reparaţie primită pentru faptul de a fi fost deţinut politic, nu reprezintă nici 50% din pensiile criminalilor care ne-au trimis la moarte şi mai trăiesc. Astăzi, unii dintre ei, care n-au apucat în cei 25 de ani în care au trecut, să fie înmormântaţi cu onoruri militare, să beneficieze până la moarte de decoraţiile şi distincţiile obţinute în lupta cu noi, doar acum după 25 de ani, ne-am gândit să schiţăm aşa nişte gesturi de bune intenţii”, a adăugat acesta.
  Amintim că recent, au fost trimişi în judecată doi dintre cei mai cruzi torţionari, Alexandru Vişinescu, fostul comandant al închisorii comuniste din Râmnicu Sărat, şi Ion Ficior, fostul comandant al Coloniei de muncă de la Periprava.
  „Pentru noi este desigur prea târziu, este însă foarte util pentru generaţia tânără de astăzi şi cele care vor veni după noi, spre cunoaşterea adevăratei istorii recente a ultimilor 60-70 de ani”, a subliniat Bjoza, care a avut de-a face personal cu Ion Ficior, şi despre care şi-a amintit că „avea o plăcere deosebită să ne bată, era de o cruzime de neimaginat”.
  Victimele şi călăi din timpul regimului comunist, daţi uitării
  În contextul în care s-a vehiculat şi se vehiculează ideea cum că Securitatea nu a fost decât braţul criminal al Partidului Comunist, Bjoza susţine că foştii deţinuţi politici au cerut să se facă investigaţii, să se ţină conferinţe, în care să se prezinte cine au fost acele persoane care au fost şcolite între anii 1934-1945 la Moscova şi care apoi au venit în România şi au instaurat prin crimă, prin teroare, comunismul.
  „Vrem să le cunoaştem etnia, vrem să le cunoaştem data naşterii, locul naşterii şi motivul pentru care şi-au schimbat numele. Dacă vom constata că predomină o anume etnie, nu înseamnă că trebuie să acuzăm o întreagă naţiune pentru câteva zeci sau sute de persoane. În ceea ce mă priveşte, în temniţele comuniste am fost educat în sensul în care este valabil şi pentru noi cei prezenţi aici, în sensul că noi suntem toţi din aceeaşi etnie, etnia luptătorilor anti-comunişti, şi toţi avem sau trebuie să avem un singur Dumnezeu”, a mai declarat fostul deţinut politic.
  Bjoza a mai evidenţiat că nu au întâmpinat greutăţi numai din partea autorităţilor statale, ci şi din partea Bisericii Ortodoxe Române, care, fiind controlată politic a evitat să se implice în această chestiune.
  „Nu am întâmpinat greutăţi numai din partea autorităţilor statale. Am cerut explicaţii Bisericii Ortodoxe Române – de ce nici acum, după mai bine de jumătate de secol, din miile de martiri rămaşi în minele de plumb, la canalul Dunărea-Marea Neagră, la recoltat stuf, la construit diguri de pământ şi canale de irigaţii, de ce nici măcar unul nu a fost canonizat, spre a deveni mai apoi sfinţi ai Bisericii. Nici acest lucru nu este posibil atâta timp cât Biserica Ortodoxă Română este condusă politic atât din interior, cât mai ales din exterior”, a explicat Bjoza.
  Fostul deţinut politic susţine că, lăsând la o parte compensaţiile pe care ar trebui să le ofere statul, în Capitală nu există nici măcar un muzeu sau un monument naţional al rezistenţei anticomuniste.
  „Vreau să mai subliniez o treabă – nici în anchetele Securităţii, nici la munci silnice lipsiţi de minime condiţii de igienă şi asistenţă medicală, flămânzi, bătuţi şi cu lanţuri la picioare nu ne-am simţit mai umiliţi ca în ultimii 4-5 ani. Aceasta este realitatea. Am fi dorit că dacă tot nu se poate şi nu-i de unde să ni se facă reparaţii, cred că am fi meritat măcar mai mult respect din partea autorităţilor. În capitala României nu găsiţi un muzeu al rezistenţei anti-comuniste. Noi nu avem în Capitală, după 25 de ani, un monument naţional al rezistenţei anti-comuniste. În această clădire care te copleşeşte prin dimensiunile ei, a fost făcută doar în timpul lui Ceauşescu, dar a fost făcută de poporul român, pentru că atâta timp cât a durat construcţia noi am mâncat gheare de pasăre şi picioare de porc – aşa s-a construit acest Palat”, a punctat acesta.
  Un lucru îmbucurător este că un monument realizat de renumitul sculptor Mihai Buculei, care va fi gata în următoarele 7-8 luni, va fi amplasat pe locul unde a fost statuia lui Lenin, şi va deveni, susţine Bjoza, cu certitudine emblema Capitalei României.
  „România are probabil cel mai important centru internaţional pentru studierea totalitarismului. Înfiinţat în fosta închisoare de la Sighet unde şi-au găsit sfârşitul unii dintre cei mai mari oameni politici ai României, subliniez oameni politici, pentru că astăzi nu avem oameni politici, avem doar politicieni. Sigur că ne-am pus mari speranţe când preşedintele Traian Băsescu, în ziua de 18 decembrie 2006 în această clădire unde am fost şi eu invitat am participat la condamnarea comunismului. Culmea, deşi în vârstă, ne făceam planuri de viitor, dar nu a fost aşa nu a fost să fie. Totul a fost de faţadă, nimic nu s-a întâmplat spre mai bine pentru noi”, a concluzionat acesta.

  http://www.buciumul.ro/2014/08/25/bjoza-nici-in-anchetele-securitatii-nici-in-temnitele-comuniste-nu-ne-am-simtit-mai-umiliti-ca-in-ultimii-ani/

  http://foto.agerpres.ro/index.php?i=7647212

  http://www.epochtimes-romania.com/news/bjoza-nici-in-anchetele-securitatii-nici-in-temnitele-comuniste-nu-ne-am-simtit-mai-umiliti-ca-in-ultimii-ani–222401

  Apreciază

 28. Ionutz said, on august 26, 2014 at 10:06 am

  Fiara cu 10 capete din Apocalipsa dupa Ioan. Zece zone geografice globale sau cei zece mari bancheri?

  Apreciază

  • clement said, on august 26, 2014 at 9:24 pm

   Posibil. Lazard se numeste in fapt, Lazard fratii & co. Fratii erau Alexandre, Elie si Simon, iar co. era Alexandre Weill. In 1848 fratii , evrei aschenazi ,au gandit structura si in 1876 au deschis larg portile celor mai bogati oameni ai lumii .Pana prin 1997 ocupa primul loc in topul celor mai puternice banci.Probabil ca si actualmente se afla pe aceasi pozitie. Faptul ca Lazard (are semnificatia de „noroc), prin intermediul baronesei este interesata de Romania dovedeste faptul ca tara noastra are in mod real un potential capabil sa creasca profitul celor care detin puterea.
   Seara trecuta, perfidul Rares Bogdan a afirmat ca in viiitor, guvernele Romaniei ar trebui sa priveasca catre Tel-Aviv.

   Apreciază

 29. Vasi said, on august 26, 2014 at 10:14 am

  http://www.cocoon.ro/?p=5691

  Carne de om, descoperita la mcdonald’s

  Apreciază

 30. geo said, on august 26, 2014 at 12:06 pm

  Instead, the international press is indignant. As it was indignant for a Russian convoy bringing humanitarian aid to the population of the DPR and LPR.
  The international press was not indignant when the Defense Minister of DPR, Igor Kakidzyanov, was detained, tortured and mocked by the pedophile parliamentary Lyashko—and yet there is a youtube video which has received many thousands of views.
  The international press was not indignant when the president of Ukraine Oleksandr Turchynov announced the start of a completely unmotivated military operation.
  The international press is not indignant for the ongoing ethnic cleansing in the Donbass towards the Russian-speaking Ukrainians. It is not indignant for the Tochka missiles fired at the civilian homes, nor for the white phosphorus bombs. It is not indignant for the hundreds of thousands of refugees who fled to Russia—by the way, why do they flee there, if Russia is the aggressor? Not indignant for the opposition MPs attacked and threatened.
  It is not indignant for the journalists thrown out of parliament, nor for those banned from the country with a pretext, nor for those kidnapped. It’s not indignant even for the killed journalists.
  The international press is indignant on command. It does not inform its audience, does not tell the real facts. The international press is used to building consensus for the masters. Which are the same who profit from this war—mostly funded with Europeans and Americans taxpayers’ money.
  Which are the same whose hands shook Poroshenko’s chocolate and blood dirtied hands.
  Today, the puppet president in Kiev reiterated that he wants peace and that therefore over $3 billion will be spent to re-equip and modernize the army in 2015-2017.
  What better choice for a bankrupt country, with unemployment rate rising, lacking a market for its products, with national currency to a record low?

  http://cbmalaparte.wordpress.com/2014/08/25/august-24-ukrainian-soldiers-march-in-donetsk/

  In the 20th century the USA conducted a vigorous hearts and minds campaign to disintegrate the USSR. The West communicated a clear, simple and compelling idea to all those people who lived in the prison of nations: you will be free if you overthrow soviet totalitarian regime.
  Today we are witnessing something supposed to be a hearts and minds campaign carried out by Russia in order to regain the status of a world superpower. Kremlin has set two main goals within this strategy. First, they have to trigger and support disintegration processes in the USA, the EU and Great Britain. Second, they need to gain control over the territories that were part of the USSR and Russian Empire. For this purpose, Kremlin has elaborated a Russian world conception. The alternative names are Russian civilization, Russian identity, Russian code, etc.
  One of the target areas was south-eastern Ukraine (Kharkiv, Lugansk, Donetsk, Dnipropetrovsk, Zaporizhia, Kherson, Mykolaiv, and Odessa regions) where Kremlin launched a Russian spring campaign in March this year. Moscow even coined a special name for this territory: Novorossia. However, civilians in six out of eight regions contained Russian expansion even despite incompetence and dereliction of duty by central government. It was especially difficult for residents of Kharkiv, Zaporizhia and Odessa regions due to pro-Russian position of local authorities and police – the remnants of the former regime.
  Residents of Donetsk and Lugansk also tried to counter invasion but unfortunately they were doomed. When Russian special forces went into Donetsk, workers of local mines and plants met secretly to discuss their plans of covert actions against the subversives. However, local police that was financed by Yanukovich and his gang indicated this threat and informed Russian gunmen about the group. The terrorists kidnapped potential guerillas and tortured them. When Russians noticed a Ukrainian national emblem tattoo on right shoulder of one of the hostages, they got infuriated. These thugs broke a bulb and started scraping the tattoo off the shoulder but the ink was too deep under the skin. Those residents who openly confronted terrorists were killed on spot.

  To be confirmed: According to the residents of Mariupol, today began a mass exodus of the National guardsmen from the city. In the morning, trucks filled with armed men left the city and moved in the direction of Mangush and Zaporozhye region. https://www.facebook.com/TruthfromUkraine/photos/a.1462094710680543.1073741828.1452285018328179/1533311203558893/?type=1
  Commander Bieletsky of the battalion „Azov” had refused to comply with an order to advance to Novoivanovka to prevent Novorossia Armed Forces to Azov sea.

  Note the emblem of Azov battalion http://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion contains Wolfsangel http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfsangel and Black Sun http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sun_%28occult_symbol%29
  As pro-Kiev ranks start to debunk the lies from the capital http://www.kyivpost.com/content/ukraine/abandoned-donbas-battalion-fights-on-361886.html it is interesting to think about the reinforcements that Kiev can still throw into the battle:
  „28th Mechanized Brigade
  Chernomorskoe, Odessa region
  Still relatively fresh. Though she was considered a „backup”. How she is now capable technical question. Given the fact that mobilization part was completed by the Odessa ideological motivation of the units in question (maybe because of this kept in reserve).
  Trapped in Amvrosievka pocket on August 24th.
  92nd Mechanized Brigade
  Klugie-Maskirovka, Kharkov region
  At the Lugansk front. One battalion in the area of Kharkov. Same issue with ideological attitude (pre-team)
  93rd Mechanized Brigade
  Cherkasy Dnipropetrovsk region
  Suffered significant losses in Slavyansk and during the fighting on the outskirts of Donetsk. Now the backbone of the group junta on the Northern and Western FAS Donetsk front. The combat in consequence of the losses incurred partially reduced.”
  http://acloserlookonsyria.shoutwiki.com/wiki/Ukrainian_Armed_Forces

  Apreciază

 31. geo said, on august 26, 2014 at 12:09 pm

  The punitives shelled Ioan Kronshtadsky shrine

  http://novorossia.today/novorossia-news/the-punitives-shelled-ioan-kronshtadsky-.html

  All is Quiet on the Western Front?

  Reports from Ukraine naturally focus on the horrendous murderous onslaught against the Russian-speaking people in south east Ukraine. Does this mean that all is quiet throughout the rest of the country?

  It turns out there is a great deal of sporadic low-level activity against the Ukraine regime. This takes many forms, from peaceful protest to targeted acts of sabotage.

  http://vineyardsaker.blogspot.ru/2014/08/all-is-quiet-on-western-front.html

  Will be never published in west Ukraine, EU or USA
  We people’s Militia DONBASS start publishing scans of passports of those who sent in the meat grinder of the Kiev junta. Those whom they choose to forget. Those whose bodies were thrown on the ground of Donbass and who was buried in Novorossiya. Only a few manage to survive. Scans, scans, scans. Thousands of passports, military cards, delicate letters to the favorite people when yhey were alive. Personal affairs, dry reports of commanders and naive children’s drawings of home. Soldiers notebooks and unsent letters …

  Dramatic changes have been happening in Novorossiya. Dramatic changes have been happening in Russia.
  Let s considered what we have in novorosiya besides intrigues and power plays within nascent governments. We do have a wounded commander, a bunch of traitors-demagogues and an army of the most worthy men. It is not necessary to elaborate again and again on the matter of the sequence of treasons, corrupt accusations and ugly hog-looking faces of different types of bureaucrats; rather it is of absolute importance to talk about the worthy men of Novorossiya.

  Apreciază

 32. geo said, on august 26, 2014 at 12:23 pm

  DONETSK, August 25. /ITAR-TASS/. Self-defense militias of the Donetsk People’s Republic have encircled a third attack force of the Ukrainian army by Monday morning, the local news agency Novorossiya reported.

  The third Ukrainian army grouping was encircled near the settlements of Stepanovka, Amvrosiyevka and Stepano-Krynka, Novorossiya reported, referring to the militia headquarters.

  “All throughout the night, the militia’s forces were concentrated on narrowing the encirclement rings around two Ukrainian army groupings blocked near the settlements of Voikovsky, Kuteinikovo, Blagodatnoye, Alekseyevskoye, Uspenka and Ulyanovskoye and in the area of the settlement of Olenovskoye,” the news agency reported.

  The militia headquarters have reported that “over 40 tanks, about 100 infantry fighting vehicles, armored personnel carriers and airborne combat vehicles, about 50 Grad and Uragan multiple launch rocket systems and over 60 field artillery guns and mortars have been encircled.”

  Surprise attacks by Donetsk militias have also encircled a Ukrainian army grouping near the settlement of Yelenovka, Novorossiya reported.

  About 2,000 Ukrainian troops, over 100 pieces of the armor and about 60 artillery guns of various caliber have been encircled by Donetsk fighters who have also liberated the populated areas of Novodvornoye, Agronomicheskoye, Novokaterinovka, Osykovo, Klyonovka, Stroitel and Leninskoye, the militia said.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/donetsk-fighters-encircle-third-ukrainian-army-grouping/

  KIEV, August 25. /ITAR-TASS/. Ukrainian President Petro Poroshenko on Monday voiced concern about Russia’s plans to send a new aid convoy to Ukraine.

  Moscow opens approaches to humanitarian aid provision to Ukraine — FM

  He stated his opinion in a telephone conversation with President of the European Council Herman Van Rompuy, which took place ahead of the Minsk meeting between the leaders of Ukraine, Russia, and the European Union on August 26.
  Poroshenko and Rompuy agreed that the Ukrainian issue could be discussed separately by the EU heads of state and government at a meeting of the Council of Europe in Brussels on August 30.

  Rompuy reaffirmed his readiness to meet with Poroshenko in Brussels on August 30 to discuss the situation and the EU position in greater detail.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/poroshenko-concerned-about-russias-plan-to-send-new-aid-convoy-to-ukraine/

  PARIS, August 25. /ITAR-TASS/. France holds a firm position towards Russia over the problem of east Ukraine, but is open for dialogue, Foreign Minister Laurent Fabius said in an interview with newspaper Figaro.

  “As for Ukraine and Russia, our position remains unchanged: firmness and dialogue,” Fabius said, adding that “No reasonable people can offer to fight with Russia forgetting about history and geography.”

  Ukraine “should have an opportunity to have good relations with neighbouring Russia and the European Union which is also a neighbour,” the top French diplomat said. “This will be no easy to attain this,” Fabius said, noting that growth of patriotic moods in Russia and Ukraine is observed.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/france-open-for-dialogue-with-russia-amid-ukraine-crisis/

  Russia has restored its Soviet-era global reach under Vladimir Putin, extending its influence all across the world. Because it fulfills the role of a strategic balancer, relationships with Russia are now more prized than ever as the world moves towards multipolarity. Certain contextual backgrounds make Latin America overly receptive to multipolarity and Russia’s grand foreign policy goals in this regard. Over the past decade, Moscow has spun a complex web of relationships to directly and indirectly extend its influence in the Caribbean and along both coasts of the South American continent. This strategy is not without risks, however, since all of Russia’s partners are vulnerable to various US-sponsored destabilizations. If managed properly, however, Russia’s return to Latin America can be a godsend for multipolarity, and it can even reverse the Pentagon’s strategic initiative and for once place the US on the defensive within its own natural sphere of interest.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/russia-and-the-latin-american-leap-to-multipolarity/

  President Vladimir Putin puts substantial effort into developing the foreign relations of Russia. The EEU, Eurasian Economic Union, is his project to develop a counter-EU for Central Asia and adjacent European countries. The relationship with China, not only in the context of the Asian counter-NATO, the SCO or Shanghai Cooperation organization, but also for bilateral trade and military support, proved to be a life anchor for Russia in the face of sanctions.

  In the Middle East and Africa, Putin successfully prevented the US of attacking Syria with creativity and diplomatic means and started to improve relationships with Iran. Recently, Putin visited president Sisi of Egypt, who despite Washington’s support for the Muslim Brotherhood took over the country to save it from chaos and destruction. For sure, Sisi will have more friendly feelings for Russia than for the US. South Africa is a close partner in the BRICS group of countries.

  The relationship with Latin American countries Venezuela, Nicaragua, Cuba, Brazil, Argentina are better than ever before. Chile, Peru, Costa Rica, Colombia, and Mexico are US allies, but with some of them the relationship is slowly getting better.

  And now Turkey. Turkey’s EU perspective exists only on paper. Especially with the creeping islamisation of the former kemalist state, Europe will not have Turkey become an integral part of EU, no matter what the US and their submarines in EU politics say.

  What looks for some stupids like Russia collecting all the villains and rogue states, is really building up a critical mass for a multipolar world.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/turkeys-erdogan-comes-closer-to-russia/

  Apreciază

 33. geo said, on august 26, 2014 at 12:26 pm

  Anders Fogh Rasmussen is the much-loathed General Secretary of NATO, the civilian mouthpiece of this belligerent military organisation. The prime role of the General Secretary, who usually is a European politician, is to give the impression that Europeans have a say in what NATO does or does not. In reality, however, the SACEUR (Supreme Allied Commander in Europe), who is always an American general, is the boss who runs the show and makes the operational decisions. But also the SACEUR, currently General Philip Breedlove, has a boss, who sits in Pentagon. I thus call NATO the penis extension of Pentagon. The General Secretary is just the salesman. This articles takes a look at why Rasmussen was chosen as GS in times of confrontation with Russia. NEO thinks there is some considerations preceding this decision.

  NATO will hold its 2014 summit in Wales under Secretary-General Anders Fogh-Rasmussen in September. The summit will be held against the backdrop of a widening Middle East war and the war in Ukraine. A profile of Anders Fogh-Rasmussen suggests that he was chosen with NATO’s eastward expansion and the ”containment” of Russia in mind, even at the risk of a European or global war.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/natos-summit-in-wales-why-anders-fogh-rasmussen/

  It is a matter of logic. For Right Sector’s threats of withdrawing support from Kiev to have any meaning, a significant number of Nazi militants would have to be fighting under the banner of Right Sector in the first place, contradicting months of claims across Western media claiming otherwise. Looking back at Yarosh’ 48h ultimatum for Poroshenko.

  After months of denying the new regime in Kiev installed in the wake of the so-called “Euromaidan” had any significant ties to Nazism and regiments of Neo-Nazi militants found fighting in eastern Ukraine, the BBC in an article titled, “Ukraine crisis: Russian aid convoy arrives at border,” reported that:

  …the leader of the ultra-nationalist Right Sector threatened to withdraw volunteers fighting on the government side. Dmytro Yarosh said Right Sector would launch a “campaign in Kiev” if its demands, including the release of detained members, were not met within 48 hours. He called on President Petro Poroshenko to “immediately bring order” to the Interior Ministry, which he accused of harbouring “revanchist forces”.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/nazis-splitting-with-kiev-regime/

  DONETSK, August 23 (RIA Novosti) – Ukrainian militia in the restive Donetsk region told RIA Novosti Saturday they were now fighting their way to the Sea of Azov in the country’s south.

  A source in the militia headquarters told our correspondent that self-defense forces had been pounding government troops’ positions near the town of Novoazovsk, a port on the southeastern tip of Ukraine.

  If the militias are victorious, forces of the self-proclaimed Donetsk People’s Republic (DPR) will gain access to the Sea of Azov, which is a northern extension of the Black Sea, while also taking control of a local checkpoint and forcing pro-Kiev troops away from the border with Russia.

  Earlier reports said that heavy fighting near the Novoazovsk border crossing prompted Russian border guards to pull back inside the country over security concerns.

  Running street battles are also continuing in a town of Ilovaisk, which is an important railway hub in the Donetsk region, a local militia commander told RIA Novosti on Saturday.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/donetsk-militia-fighting-its-way-to-azov-sea/

  The European Union pumped €436m (£348m/$586m) into Ukraine’s anti-Russian „civil society” groups in the seven years leading up to overthrow of the democratically-elected President Yanukovych in February this year.
  Civil society groups and other pressure groups – some of them backed by the United States as well as the EU – were behind the Euromaidan demonstrations which undermined Yanokovych after he decided not to sign an agreement that would have put Ukraine on the path towards EU membership and compulsory military cooperation.
  The figure of €436m was uncovered after the European Commission office in London had claimed that just €31m (£25m/$42m) was given to the Ukraine for civil society groups between 2004-2013.
  The commission made the claim in a letter to British writer Peter Hitchens after he had quoted in the Mail on Sunday a figure of €389m, originally from the American Spectator. Hitchens published the commission’s letter on his blog.
  Hitchens had pursued the topic because, as he wrote on August 1,
  „I have repeatedly, laboriously and with much supporting evidence argued that the supposed outbreak of Ukrainian public opinion was in fact manipulated from beyond Ukraine’s borders, through NGOs and Civil Society organisations.”
  EU historian and blogger Richard North saw the correspondence and went to the European Commission’s own Financial Transparency System where the full figures for 2007-2013 are disclosed.
  Rather than just €31m over the ten years of 2004-2013, North found: “Adding each year, we come to the grand total of €434,918,585, and that for seven years rather than the ten in which the Commission says €31m was disbursed.”

  http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/08/04/EU-millions-paid-for-Ukrainian-groups-behind-Yanukovych-overthrow !!!

  Apreciază

 34. geo said, on august 26, 2014 at 12:30 pm

  China conducted a “dangerous” intercept of a U.S. Navy surveillance plane this week, the Pentagon announced on Friday.

  “On the 19th of August, an armed Chinese fighter jet conducted a dangerous intercept of a U.S. Navy P-8 Poseidon aircraft, patrol aircraft, that was on a routine mission. The intercept took place about 135 miles east of Hainan Island, in international airspace,” Admiral John Kirby, the spokesperson for the U.S. Department of Defense, told reporters at a press conference on Friday.

  Kirby elaborated on the incident, saying that the Chinese jet: “crossed under the aircraft with one pass having only 50-100 feet separation. The Chinese jet also passed the nose of the P-8 at 90 degrees with its belly toward the P-8 Poseidon, we believe to make a point of showing its weapons load-out. And then they flew directly under and alongside the P-8, bringing their wingtips, as I said, to within 20 feet. And then conducted a roll over the P-8, passing within 45 feet.”

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/chinas-dangerous-intercept-of-us-spy-plane/

  UPDATED: Spain would veto Scotland’s entry into the European Union if the country voted for independence in an upcoming referendum, an Irish politician and former top EU official said on Sunday.

  http://www.thelocal.es/20140825/spain-would-bar-independent-scotland-from-eu

  Colonization by Bankruptcy: The High-stakes Chess Match for Argentina

  If Argentina were in a high-stakes chess match, the country’s actions this week would be the equivalent of flipping over all the pieces on the board. – David Dayen, Fiscal Times, August 22, 2014

  Argentina is playing hardball with the vulture funds, which have been trying to force it into an involuntary bankruptcy. The vultures are demanding what amounts to a 600% return on bonds bought for pennies on the dollar, defeating a 2005 settlement in which 92% of creditors agreed to accept a 70% haircut on their bonds. A US court has backed the vulture funds; but last week, Argentina sidestepped its jurisdiction by transferring the trustee for payment from Bank of New York Mellon to its own central bank. That play, if approved by the Argentine Congress, will allow the country to continue making payments under its 2005 settlement, avoiding default on the majority of its bonds.

  http://nowarineurope.wordpress.com/2014/08/25/colonization-by-bankruptcy-the-high-stakes-chess-match-for-argentina/

  http://rt.com/op-edge/179772-sovereign-debt-for-territory/ – ideea de a vinde insule contra datorii, in cazul greciei, se extinde si la Argentina…probabil ca la un moment dat toate tarile cu datorii isi vor vinde o parte din teritoriu…cui? celor cu bani, evident…

  Apreciază

 35. geo said, on august 26, 2014 at 12:57 pm

  Goodbye to Carl Bildt, out of line and out of time

  http://rt.com/op-edge/182600-bildt-swiss-far-right-ukraine/

  ‘Sponsored by West ISIS will become a nightmare for the entire world’

  http://rt.com/op-edge/182580-isis-recruitment-campaign-in-west/

  Why should UK taxpayers foot the bill for Ukrainian oligarchs’ military adventures?

  http://rt.com/op-edge/181008-uk-taxpayers-ukraine-oligarchs-military/

  Apreciază

 36. […] incepe sa ne curete de aceste personaje prund negative”. Adica o sa fie bine. De parca ELITELE astea erau pana acum nemuritoare, dar iata ca au inceput de la o vreme sa si moara […]

  Apreciază

 37. octavpelin said, on decembrie 10, 2020 at 12:39 pm

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: