SACCSIV – blog ortodox

Mass-media anti ortodoxa: SFANTA IMPARTASANIE = PERICOL PENTRU SANATATE

Posted in Sfanta Impartasanie by saccsiv on iunie 24, 2014

Va amintiti de taraboiul din 2010?

Ratacirea preotului LUCIAN GRIGORE, din Pitesti, cel ce da SFANTA IMPARTASANIE CU MAI MULTE LINGURITE … Sau „Sa mai zica cineva ca nu e vremea cernerii cumplite…”

   Sau de:

La REALITATEA s-au descoperit vinovatii raspandirii GRIPEI PORCINE si ai refuzului vaccinarii: CRESTINII …

Evident, mass-media nu se lasa si reia si anul acesta tema si din articole precum Ce nu ştiai despre Sf. Împărtăşanie. Există un real PERICOL putem citi ca:

De obicei, în bisericile din România, acest ritual se practică folosind aceeaşi linguriţă. Din acest motiv, medicii atrag atenţia că normele de igienă sunt încălcate, iar oamenii pot contacta diferite boli, unele dintre ele foarte grave.

   Iata insa ce putem citi la Lingurița euharistică – dușmanul poporului?:

„Cred, Doamne şi mărturisesc că Tu eşti Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, care ai venit în lume să mântuieşti pe cei păcătoşi, între care cel dintâi sunt eu”. Cred că nu există cineva care să se fi îmbolnăvit după primirea Sfintei Euharistii. Nu pentru că lingurița este de argint – sunt biserici care nu își permit o linguriță prețioasă – ci pentru că eu am primit în ea pe Izvorul Vieții!

„Eu cred în Dumnezeu, chiar merg și aprind lumânări la Biserică. Dar, nu merg la împărtășit… îmi este frică să nu mă îmbolnăvesc de la lingurița cu care s-au împărtășit și alții! În rest… sunt o bună creștină!”

Sunt cuvinte pe care le auzim, din ce în ce mai des. Într-o societatea paralizată de frica de îmbolnăvire, într-o Românie în care, după fiecare colț, te așteaptă primitoare o farmacie, am putea spune că părerea doamnei de mai sus este încuviințată. Mai ales în mediul urban, unde participanții la Sfânta Liturghie sunt atât de diferiți, o astfel de problemă răsare în mintea multora dintre noi. Oare chiar putem contacta vreo boală dacă primim dumnezeiasca Euharistie cu aceeași linguriță cu care s-au mai împărtășit și alții?

În acest an, un cotidian din țară deschidea prima pagină cu un titlu de-o șchioapă:„Pericol! Ce nu ştiai despre Sfânta Împărtăşanie!”. Dincolo de strategia de a șoca prin titlu, autorul aducea la cunoștința publicului faptul că „medicii atrag atenţia că normele de igienă sunt încălcate, prin folosirea unui singure lingurițe la administrarea Împărtășaniei, iar oamenii pot contacta diferite boli, unele dintre ele foarte grave”. Într-un cuvânt, lingurița euharistică poate deveni dușmanul numărul unu al poporului. Sistemul medical nu mai face față, din cauză că oamenii se împărtășesc dintr-o singură linguriță! Așa o fi?…

În primul secol creștin, Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, un savant al epocii sale și un om care a preferat să moară, decât să se lepede de Hristos, a numit Euharistia„medicament al nemurii”. Dincolo de privirea în veșnicie, Sfânta Împărtășanie este numită „medicament”. Dumnezeiasca Euharistie vindecă! Vindecă sufletul, dar și trupul!  Așa ne rugăm în canonul citit înainte de momentul împărtășirii: „Să-mi fie Euharistia acesta spre sănătate, spre tămăduirea sufletului şi a trupului…”.

De două mii de ani, așa s-au rugat creștinii din toată lumea. Euharistia și participarea la primirea ei au fost centrul Bisericii și al cultului său. De mai bine de două mii de ani, în Euharistie creștinii au văzut marea întâlnire cu Dumnezeu – Cel care în mod real se pogoară și se face prezent, cu totul adevărat în Trupul și Sângele Său! Nu există Biserică fără Sfânta Împărtășanie, nimic nu are sens, nici învățătură dogmatică, nici morală creștină, nici istorie bisericească, fără Euharistie.

În primele secole creștine, numele de creștin era direct legat de împărtășire! Nu te împărtășeai, nu erai creștin. Așa se explică termenul destul de des folosit astăzi și care are conotații înfricoșătoare – „excomunicare”. În realitate, „excomunicatul” era cel care nu mai era primit la Euharistie, adică la marea întâlnire cu Hristos Dumnezeu.

Din păcate, astăzi mulți dintre noi ne excomunicăm singuri. De frica unei boli, fugim de izvorul vieții și de Viața însăși?!…

În limbajul societății contemporane, unde s-a pierdut sensul sacrului, al întâlnirii cu Dumnezeu în Euharistie, credința se limitează la a aprinde lumânări, atunci când te lovește necazul. Cam atât. Poate mai spunem un Tatăl nostru în fuga mașinii, spre serviciu… Iar dacă mai călcăm la Liturghie, ne înspăimântă o linguriță!

Totuși, speranța există! Avem în bisericile noastre credincioși care se apropie de Sfântul Altar și de Sfântul Potir, la chemarea preotului: „Cu credință și cu dragoste, apropiați-vă!”. Mergeți în oricare dintre bisericile din orașe, în duminicile din Postul Mare și o să vă plictisiți de mulțimea celor care nu se tem de… linguriță!

Cred, Doamne şi mărturisesc că Tu eşti Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, care ai venit în lume să mântuieşti pe cei păcătoşi, între care cel dintâi sunt eu”. Cred, Doamne, că nu pățesc nimic dacă mă împărtășesc după frații mei!Cred că nu există cineva care să se fi îmbolnăvit după primirea Sfintei Euharistii. Nu pentru că lingurița este de argint – sunt biserici care nu își permit o linguriță prețioasă – ci pentru că eu am primit în ea pe Izvorul Vieții. Și nu am fost singur! Cu toții, cei care ne-am împărtășit, am fost împreună – popor al lui Dumnezeu!

Pentru cei care încă se mai tem de linguriță, am avea argumente destule. Însă, niciunul nu ar conta. Pentru că acela care se teme de îmbolnăvire la primirea Euharistiei nu a ajuns încă la măsura credinței că acolo, în căușul linguriței, într-o firmitură de Pâine și într-o picătură de Vin este Viața – Hristos, Dumnezeu, Cel care a făcut cerul și pământul, în a cărui mână se află toate, deci și eventuala boală!

„Într-o sfântă picătură, dulcea Cuminecătură”, cântă un colind strămoșesc. Așa au crezut bunicii noștri, care au trăit în vremuri în care medicamentele erau o raritate și normele igienice aveau alte valențe. Și, niciunul nu s-a îmbolnăvit de la primirea Euharistie – ba, unii au ajuns vârste patriarhale, iubind Euharistia.

Cel mai bun exemplu al faptului că nimic rău nu se întâmplă la primirea Sfintei Împărtășanii sunt preoții înșiși. Ce credeți că se întâmplă cu Sfânta Euharistie care rămâne în Potir, după împărtășirea credincioșilor? Este consumată de către preot! După ce a atins lingurița de fel de fel de oameni, preotul consumă totul! Ce pățește?

Dacă mai vedeți încă în linguriță un dușman, gândiți-vă la preoții din spitale, la cei din leprozării sau din preajma bolnavilor cu TBC. După ce și-au împărtășit credincioșii suferinzi, ei consumă Sfintele Taine. De fiecare dată, la fiecare sărbătoare, zile după zile, ani după ani. Cu toate acestea, își păstrează sănătatea și credința în – și grație medicamentului nemuririi.

 

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Irina said, on iunie 24, 2014 at 10:16 pm

    Nici nu vreau sa citesc aberatiile de mai sus pe care le spun unii oamenii de-a dreptul satanizati. Este semn ca uraciunea pustiire este aproape, pentru ca fiara care il huleste pe Mielul lui Dumnezeu deja conduce lumea si o otraveste cu aceste minciuni si tampenii. Sa se duca prin manastiri vechi si sa vada monahi batrani care sunt in manastiri de la varste fragede de 14, 15 ani si care s-au impartasit foarte des si care au ajuns la o varsta la care foarte putini din cei ce nu se Ipartasesc ajung.

    Apreciază

  2. aniush said, on iunie 24, 2014 at 10:35 pm

    E nici chiar asa. Doamne fereste! Nici nu cred ca putea cineva sa scoata o asemenea enormitate. Dumnezeu sa ma ierte! Va dati seama ca nu poate cineva sa afirme asa ceva, ca e absurd.

    Apreciază

    • mario said, on iunie 25, 2014 at 1:00 am

      Nu vreau sa smintesc Doamne fereste, dar sa stii ca sunt asa oameni, imi povesteste duhovnicul faptul ca vin la el oameni, si in varsta si tineri si ii spun ca „ei nu se pot impartasi pt ca le e frica de boli” … da e un pacat mare, si parintele le spune ca nu se mai pot numi crestini…. mare e Dumnezeu!

      Apreciază

  3. aniush said, on iunie 24, 2014 at 10:43 pm

    Eu ma impartasesc de ani de zile, la fel si familia, cunostinte etc si nu am auzit pe nimeni sa se imbolnaveasca …ca a luat Sfanta Impartasanie cu aceeasi lingurita. Daca as spune asa ceva m-ar bate Dumnezeu! Efectiv ne facem niste probleme nefondate. Ne batem cuie in talpi ca sa ne doara si nici macar nu ni le bate, ne inchipui ca sunt acolo si ca or sa ne intepe.
    Sa fim seriosi, nu ne va intepa nimic.
    Si daca tot ne facem griji ca ne imbolnavim, de ce nu ne punem problema mai degraba de mancarea pe care o consumam zi de zi, care ne e bagata pe gat conform „Codex alimentarius”?

    Apreciază

  4. cosminmatiu said, on iunie 24, 2014 at 11:00 pm

    Diavolul vorbeste prin medici, trebuie sa fii ateu sa crezi asa ceva. CIne nu mananca Trupul Lui Hristos nu va avea viata vesnica.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 28, 2014 at 8:38 pm

      Ideea aceasta de a primi Sfânta Împărtășanie cu o linguriță nouă și teama de îmbolnăvire au cumva o legătură cu catolicii, care au examinat-o chimic… Denotă o gândire în spirit catolic. Nu m-ar mira deloc să aflu mai târziu că este într-adevăr o lucrătură ascunsă a masonilor din rândul catolicilor. Sunt aproape sigur.

      Părerea mea este că se aduce prin această atitudine necreștină și o necinstire a Mântuitorului (doctorul sufletelor noastre), o atingere gravă a însăși Tainei Sfintei Împărtășanii prin care dobândim comuniunea cu Hristos.

      DE FAPT, CEI CARE NU SE ÎMPĂRTĂȘESC DE TEAMA CĂ SE POT ÎMBOLNĂVI, REFUZĂ SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE!
      ADEVĂRUL ESTE ALTUL, CEL PE CARE ÎL ȘTIM CU TOȚII. SFÂNTA ÎMPĂRTĂȘANIE VINDECĂ SUFLETUL ȘI TRUPUL…

      Apreciază

  5. o oarecare said, on iunie 24, 2014 at 11:21 pm

    In loc sa ne punem problema cum sa ne prezentam in fata preotului pentru spovedanie, cum sa ne facem demni de Sfanta Impartasanie si cum sa ne pocaim pentru pacatele noastre, venim si Ii punem conditii Mantuitorului… Ce demonstram?

    Apoi un pic de hula tot este, orice s-ar spune. Indirect exprimata, dar tot hula se cheama. Pretinzand mai multe lingurite, spunem indirect ca Hristos nu este demn sa intre in hoiturile noastre puturoase, in loc sa ne facem probleme ca nu suntem noi demni de El.

    Cumparam candele cu icoane şi le aruncam pe urma la gunoi… Aruncam, asadar, icoanele la gunoi! Acum sa ne impartasim cu mai multe lingurite, ca sa le aruncam si pe acelea la gunoi!!! In timp ce grija preotului trebuie sa fie sa nu cada nicio picatura de vin din potir pe jos, noi venim cu ,,solutii” pentru a-l ,,ajuta” pe preot sa incalce randuielile bisericesti. Cei care ne impartasim din acelasi potir, cu aceeasi lingurita suntem frati duhovnicesti.

    Apreciază

  6. aniush said, on iunie 25, 2014 at 6:38 am

    o oarecare,
    Bine le-ai zis. Dumnezeu sa-ti ajute!

    Apreciază

  7. mihai said, on iunie 25, 2014 at 7:51 pm

    acesti ” doctori” care au venit cu astfel de aberatii ar face bine sa se uite in propria ograda si sa vada in ce hal a ajuns sistemul de sanatate din romania, lucrez in institutul oncologic de la fundeni si pot sa va spun ca acesta este o fabrica a mortii, ca sa nu mai vorbim de situatia jalnica de acolo, de sobolani care au invadat pe acolo, si apropo de sobolani care au invadat, la acestia din urma dupa parerea mea eu cred ca este vreun semn

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 28, 2014 at 8:47 pm

      Ceea ce s-ar traduce astfel: nu văd pădurea din cauza copacilor. Stiliștiii s-au despărțit de Biserica lui Hristos pentru calendar, pentru păstrarea calendarului. Aceștia ar dori probabil să inducă asemănător o schismă, o ruptură, datorită… LINGURIȚEI. Doamne ferește!

      Apreciază

  8. Mihai said, on iunie 25, 2014 at 9:56 pm

    Da, loveste la snatatea…. diavolilor care-i stapanesc pe cei ce emit asemenea minciuni !!
    Pe aceia ii arde cu foc nestins !!!!!

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iunie 28, 2014 at 8:42 pm

      Da. Diavolilor nu le place văzând că se împărtășesc ortodocșii și le este mai greu să-i atace ulterior. Trebuie să facă eforturi mai mari pentru a-i sminti și ademeni în înșelările lor…

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.