SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei: NOUVORBA

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 24, 2014

Iata un comentariul fratelui STOP RFID 666:

NOUVORBA

Utilizarea limbii este o puternica arma de control. Despre aceasta arma vorbea George Orwell, in romanul sau 1984, despre o noua forma de limbaj, numit nouvorba. Nouvorba a fost inventata de marele stat si serviciul sau fratele cel mare, pentru un mai mare control asupra cetatenilor sai. Nouvorba imprima cetateanului gandirea unica, adica un sablon mental din care cetateanul nu mai poate sa iasa. Aceasta gandire unica este impusa in roman de catre stat, cetatenilor sai.

De asemenea azi avem o gandire unica, pe care STATUL GLOBAL se cazneste sa ne-o impuna. Guvernele statelor legifereaza aceasta gandire unica, pentru ca populatia lumii sa fie dezorientata, de aceasta limba de lemn. Gandirea unica a fost ,,exersata” si de statul comunist, prin folosirea a diferiti termeni care nu spuneau nimic, sau ,,insirand cuvinte goale ce din coada au sa sune”, vorba lui Eminescu. Se urmareste in felul acesta, distrugerea pluralitatii de idei. Nouvorba vrea sa inlocuiasca veche limba, iar aceia care nu intra intr-un sablon verbal sa fie acuzati de asa numitele crime ale gandirii. Crimele gandirii sunt folosite impotriva acelora care gandesc cu capul lor si au o gandire libera. Ca o ironie a sortii SISTEMUL a ajuns sa se acuze pe el insusi, deoarece un slogan al celor de la PRO TV este ,,gandeste liber”. Dar in realitate acesta este numai un slogan, in realitate el ne spune ,,gandeste asa cu vrem noi”. Sau incorporat in limba, fraze noi sau cuvinte menite sa ,,indulceasca” sau dimpotriva sa agraveze o anumita stare de fapt. Slugile SISTEMULUI, oameni politici, psihologi, sociologi, ziaristi au dezvoltat un limbaj bazat pe eufemisme.

EUFEMÍSM, eufemisme, s. n. Cuvânt sau expresie care, în vorbire sau în scris, înlocuiește un cuvânt sau o expresie neplăcută, jignitoare, necuviincioasă sau obscenă, respectând paralelismul de sens. [Pr.: e-u-] – Din fr. euphémisme.

EXEMPLE

Acum criza nu mai este criza ci dezaccelerare economica sau crestere economica negativa.

Trupele ocupante ale unei tari, sunt trupe de pace.

Mercenarii nu mai sunt mercenari ci rebeli sau forta de eliberare. In acest fel inchid mintea omului iar omul nu se mai gandeste cine finanteaza aceste grupari armate. Cum se ascund anumite idei ce pot da de gol actiunile anumitor grupuri de interese financiare.

Taierea pensiilor, salariilor si a altor drepturi se numeste reforma statului.

Cand intr-un razboi se omoara oameni nevinovati de catre bombe anonime acestea se numesc daune colaterale. Bombele sunt intotdeauna inteligente, pentru a se imprima ideea ca acestea nu pot gresi ci se duc intotdeauna la tinta. Daca se intampla altfel aceasta este intotdeuna o exceptie. Bomba cica ar cauta teroristul dar in traiectoria lui s-a interpus un copil care nu avea ce face decat sa se puna in traiectoria unei bombe inteligente. Pai chiar asa cum poti sa te interpui intre o bomba inteligenta si un terorica? Nu aveai treaba acasa? CAT CINISM

Daca preturile utilitatilor au luat-o razna aceasta se numeste reajustare sau liberalizarea pietei.

Daca oamenii sunt dati afara acest lucru este disponibilizare, acest lucru este bun pentru ca asta insemna flexibilitatea fortei de munca. Adica nu ramai fara munca ci esti disponibil. Disponibil pentru ce? Pentru somaj, probabil.

Daca o banca este in faliment atunci ea nu e asa ci are lipsa de lichiditati.

Pentru a vedea cat de absurde sunt aceste cuvinte sa luam expresia ,,crestere economica negativa”. Criza nu mai e criza ci dezaccelerare economica. O crestere nu poate fi decat pozitiva niciodata negativa. Asta mi-aminteste de perioada gimnaziala, atunci cand m-am dus sa ma tund. I-am spus frizerului ,,va rog tundeti-ma mai mare”. Frizerul a inceput sa rada si mi-a zis ca acest lucru nu e posibil pentru ca el taie parul si nu il pune. In realitate eu am vrut sa spun sa-mi lase parul un pic mai mare.
Cat de alienata este aceasta limba. Daca ne aflam impreuna cu sotia in masina, niciodata aceasta nu va zice ,,dezaccelereaza”, ci va zice pur si simplu ,,franeaza”.

Irakul nu a fost invadat niciodata ci a fost eliberat, evident cu bombe inteligente.

Daca esti bagat in inchisoare acest lucru se numeste privare de libertate.

Copii nu mai sunt copii ci minori sau micuti.

Saracii nu mai sunt saraci ci grupuri sociale defavorizate sau persoane nevoiase.

Handicapatii nu mai sunt handicapati ci persoane cu dizabilitati.

Tiganii sunt rromi.

Marile concerne internationale gen NOKIA nu pleaca din tara, pentru a exploata pe un salariu de mizerie pe cei din lumea a treia, ci se DELOCALIZEAZA. WAW!!! Ca si cum acestea ar venii din alta lume si ele nu ar fi locale ci entitati extraterestre.

Ei incearca cu acest lucru sa scoata din creierul nostru axiomele formate, pentru a asimila formele raului. De fapt aceasta este ideea de final ,,acceptarea raului cu zambetul pe buze ca pe ceva normal”.

Cititi va rog si:

Parintele Nicolae Tanase: DESCRESTINAREA PRIN LIMBAJ

 

 

Tagged with:

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iones said, on iunie 25, 2014 at 12:01 am

    Sudaneza condamnată la moarte pentru că a renunţat la Islam, ARESTATĂ la 24 de ore după ce fusese eliberată la presiunea comunităţii international.
    http://jurnalul.ro/stiri/externe/sudaneza-apostazie-condamnare-arestare-671297.html

    Apreciază

  2. […] De asemenea azi avem o gandire unica, pe care STATUL GLOBAL se cazneste sa ne-o impuna. Guvernele statelor legifereaza aceasta gandire unica, pentru ca populatia lumii sa fie dezorientata, de aceasta limba de lemn. Gandirea unica a fost ,,exersata” si de statul comunist, prin folosirea a diferiti termeni care nu spuneau nimic, sau ,,insirand cuvinte goale ce din coada au sa sune”, vorba lui Eminescu. Se urmareste in felul acesta, distrugerea pluralitatii de idei. Nouvorba vrea sa inlocuiasca veche limba, iar aceia care nu intra intr-un sablon verbal sa fie acuzati de asa numitele crime ale gandirii. Crimele gandirii sunt folosite impotriva acelora care gandesc cu capul lor si au o gandire libera. Ca o ironie a sortii SISTEMUL Citeste mai departe […]

    Apreciază

  3. ioan said, on iunie 25, 2014 at 1:09 am

    da! excelent articolul,simplu,concis,clar si la subiect! bravo!!

    Apreciază

  4. Iani said, on iunie 25, 2014 at 3:15 am

    Piloni de baza ai noii limbi de lemn sunt si: „toleranta”, „diversitate”, „drepturile omului” precum si cuvinte inventate ca: „homofobie”.

    Apreciază

  5. Iani said, on iunie 25, 2014 at 3:20 am

    As mai adauga ca nu mai exista „natiune”, „neam romanesc” si nici „popor”, ci numai: POPULATIE. Adica ceva indistinct, un fel de umplutura fara identitate.

    O chestie care a fost strecurata fara sa fie observata si care are insemnatatea ei: nu se mai spune”Armata Romana” (termen consacrat de pe la 1877 sau dinainte) ci „armata Romaniei” (tot in ideea ca armata nu mai e ceva organic, nu mai e romaneasca, ceva apartinand poporului, ci este a statului, a unei entitati administrative, maine poate fi a nato sau a regiunii de dezvoltare est-nord-est)

    Si am mai observat niste imbecilitati mai putin grave, in supermarket: nu se mai zice guma ci radiera, nu se mai zice vopsea ci email. Emailul e altceva decat vopseaua obisnuita. Dar o dorinta de a numi mai pompos cand ai cuvinte simple si normale.
    Ca sa nu mai vorbim de toate englezismele care au inundat vocabularul de afaceri, e plin.

    Apreciază

  6. Irina said, on iunie 25, 2014 at 10:25 am

    Exact si noi romanii acceptam sa devenim o populatie ca toate celelalte alineate la acest nihilism, in loc sa luptam pentru a ramane un popor. Nu pot sa renunt la aceasta intrebare care ma macina efectiv, oare cand ne vom destepta noi romanii din somnul arogant ce ne duce spre moarte?

    Apreciază

  7. florin said, on iunie 25, 2014 at 10:39 am

    Femeile nu mai sunt frumoase sunt ,,sexi,,

    Apreciază

  8. mircea.v said, on iunie 25, 2014 at 11:36 am

    Tot in categoria romanelor vizionare, gen „1984” intra si „ora 25” – Virgil Gheorghiu. Sant scrise cam in aceiasi perioda, 1947.

    Iar apropo de „nouvorba” din 1984, Virgil Gheorghiu da o posibila definitie pt cel care foloseste/ii face placere sa foloseasca „nouvorba”: cetateanul (nu omul)

    ” Cetateanul este un om care traieste numai dimensiunea sociala a vietii. E ca un piston de masina, nu face decat o singura miscare si o repeta la infinit. Cetateanul e cea mai apocaliptica fiara, aparuta pe fata pamantului prin incrucisarea omului cu sclavul tehnic [ masina]. Are cruzimea animalului si indiferenta rece a masinii. Cel mai desavarsit tip de cetatean a fost creat de rusi: comisarul!”

    (Si astia de UE se cheama tot comisari!!!! De ce nu le-or fi gasit alt nume, nu stiu… )

    „Cetateanul” vrea el sa fie piston in motor, ii place (pt ca e foarte usor si comod sa sa fie piston), si crede ca daca imprumuta acest limbaj imbecil si devine vector de propagare ai acestor termeni, devine foarte interesant si savant si ancorat in realitate. „Cetateanul” este foarte periculos prin obtuzitatea gandirii sale, si e aproape imposibil sa-l faci sa vada adevarul.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 25, 2014 at 12:06 pm

      mircea.v

      Corecta observatia ta cu comisarii. Iar explicatia e simpla: nu rusii i-au creat, ci cei ce au creat bolsevismul, adica aceiasi cu cei ce au creat UE:

      Familia MOSCOVICI. Un exemplu, ca sa intelegem mai bine …

      https://saccsiv.wordpress.com/2013/11/05/familia-moscovici-un-exemplu-ca-sa-intelegem-mai-bine/

      Apreciază

    • valentin said, on iunie 25, 2014 at 2:54 pm

      de asta se ajunge la martiraj – pentru că cetățeanul lipsit de curajul de a-l recunoaște pe Dumnezeu în aproapele caută să demonstreze ceea ce vede el – concretul ăsta trecător… , iar dacă Dumnezeu vrea atunci Dumnezeu să i se arate ca el să creadă – asta e mândria lui. Să facă într-un fel ca el să-L vadă, dar mai repede. „Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu” spune Iisus Hristos.
      Dar ei trebuie să taie și vadă înăuntru ceea ce inima îi spunea că era – lacrimi nevăzute, suspine, durere, jertfă. Nevăzute în schimb simțite, văzute cu inima. Acolo a sădit Dumnezeu aceste daruri – în sufletul creștinului.
      cetățeanul nu știa însă cât e de rău să nu creadă și de aceea a ajuns la omorârea aproapelui său. Pentru că aproapele său credea fiind totodată și fericit și asta îl neliniștea. Asta era o posibilă rupere a unui motor, posibila descentrare a unui piston sau distrugerea mecanismului în care se angrenase cu atâtea sacrificii. Sacrificii făcute în numele partidelor, ideologiilor acestei lumi, nu în Numele Domnului, nu pentru Hristos.
      Când instucțiunile de la centru au venit, au fost executate de „cetățeni”. „piesele” lucrează la capacitate redusă fără ultimele îmbunătățiri – cip-ul și ecumenismul religios. Asta e instrucțiunea nouă pentru tot mecanismul global

      Apreciază

  9. mircea.v said, on iunie 25, 2014 at 12:02 pm

    „Oamenii se trezesc obligati sa traiasca si sa se comporte dupa legi straine celor umane. Cine nu respecta legile masinii – devenite legi ale societatii – este sanctionat. Omul, care traieste in minoritate, devine cu timpul o minoritate proletara. El este exclus din societatea careia ii apartine, dar in care nu se mai poate integra, fiindca nu ii permite conditia lui umana. De aici rezulta un sentiment de inferioritate si dorinta de a imita masina, de a se lepada de caracterul lui de fiinta umana, care il tine departe de centrul activitatii sociale.

    Dezumanizarea continua sub diferite forme: renuntarea la sentimente, reducerea relatiilor sociale la ceva categoric, precis si automat, cum sunt relatiile intre piesele unei masini. Ritmul si limbajul sclavului tehnic este imitat in relatiile sociale, in administratie, in arte – pictura, literatura, dans. Oamenii devin papagalii sclavilor tehnici.” Fragment din „ora 25”

    Iar „nouvorba” mai are o caracteristica, in loc sa exprime umanul omului, exprima masinismul masinii. Noul tip de limbaj nu mai are nimic in comun cu poezia, frumosul, sensibilitatea. Omul interactioneaza din ce in ce mai mult cu masini (calculatoare, diverse automate – roboti) si isi pierde antrenamentul, exercitiul interactiunii om-om. Asta pt cine a avut asa ceva. Pt copiii care cresc acum insa…

    Apreciază

  10. Catalin said, on iunie 25, 2014 at 3:16 pm

    Citat din cartea Ortodoxia si religia viitorului – Ieromonah Serafim Rose, cartea despre care ne vorbea si monahul Teodot

    ” Crestini ortodocsi, pastrati cu sfintenie harul ce vi s-a dat. Nu ingaduiti ca el sa devina o chestiune de obisnuinta. Nu-l masurati dupa masura omeneasca si nu va asteptati ca el sa para logic sau pe intelesul celor ce nu sunt capabili sa patrunda nimic din ceea ce depaseste omenescul sau celor care cred ca il pot obtine altfel decat arata predania Sfintei Biserici a lui Hristos dintotdeauna. Caci adevarata Ortodoxie, in mod necesar, apare cu adevarat ‘ nelalocul ei ‘ in aceste vremuri satanice. O minoritate din ce in ce mai accentuata a celor dispretuiti si cam ‘ nebuni ‘, siliti sa traiasca in mijlocul unei mase al carei ‘ revivalism ‘ religios este inspirat de un cu totul alt fel de duh.

    Noi insa sa ne mangaiem cu cuvintele cele tari si sigure ale Domnului nostru Iisus Hristos: Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua Imparatia ( Luca 12,32 )

    Fie ca toti crestinii sa se intareasca pentru marea batalie care ii asteapta, si sa nu uite niciodata ca, in Hristos, victoria este deja a noastra. Caci El ne-a promis ca portile iadului nu vor birui Biserica Sa ( Matei 16,18 ) si ca pentru cei alesi El va scurta zilele urgiei si stramtorii celei de pe urma ( Matei 24,22 ). Si apoi, cu adevarat, daca Dumnezeu este cu noi, cine este impotriva noastra ? ( Rom. 8,31 ).

    Chiar in mijlocul celor mai salbatice ispite, noua ni s-a poruncit. Indrazniti ! Eu am biruit lumea ( Ioan, 16:33 ).

    Sa traim deci si noi, asa cum au facut-o toti adevaratii crestini inaintea noastra, cu certitudinea ca toate cele ce se vad au un sfarsit si ca Mantuitorul nostru va veni curand. Caci Cel Ce marturiseste acestea, zice: Da, vin curand ! Amin ! Vino, Doamne Iisuse ! ( Apoc. 22,20 ). „

    Apreciază

  11. aniush said, on iunie 25, 2014 at 7:30 pm

    Stop RFID 666,
    E bine ca ai sesizat lucrurile astea, pentru ca ele sunt parghii de control ale mintii. Eu am mai observat un lucru: se repeta adesea termenul terorism, terorism, teroristi, conflicte intre tteroristi si…Teroristi? Care teroristi oameni buni? E razboi declarat impotriva noastra…fac asta ca sa detina mai usor controlul. Stati treji! Dumnezeu sa ne ajute!

    Apreciază

  12. Liberatorul said, on iunie 27, 2014 at 4:16 am

    In occident de cateva decenii o miscare incearca sa informeze oamenii ca exista o foarte mare diferenta intre fiinta umana ca si creatie a lui Dumnezeu si persoana ca si inventie a statului. Toata legislatia se refera la persoana, pe cand in Biblie nu o sa gasim absolut niciunde mentionat aceste cuvant. Ori membru al societatii or madular al Lui Hristos? Alege…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.