SACCSIV – blog ortodox

AUDIO: Parintele Mihai Valica – indemn la RUGACIUNE pentru PACEA DINTRE TARILE ORTODOXE

Posted in MIHAI VALICA, ORTODOXIE, razboi, RUGACIUNE, RUSIA, Ucraina by saccsiv on aprilie 27, 2014

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sdragosc said, on aprilie 27, 2014 at 6:17 pm

    Basarabia = pamant romanesc. Se aude Rusia?

    Apreciază

    • Iani said, on aprilie 27, 2014 at 6:50 pm

      Noi avem pamanturi romanesti ocupate de UCRAINA nu de Rusia. Din cate stiu, Rusia nu ocupa actualmente niciun metru patrat de pamant care sa fi apartinut Romaniei Mari. Asa ca mai terminati cu retorica asta anti-ruseasca de inspiratie americana.
      E ca si cum ati face acum propaganda impotriva… Imperiului Otoman.

      Apreciază

      • sdragosc said, on aprilie 27, 2014 at 7:07 pm

        Ati auzit de pactul Ribentrop-Molotov? Stiti ca Rusia nu recunoaste drepturile noastre asupra Basarabiei si nordului Bucovinei? Stiti ca Rusia spune ca romanii din Basarabia si Bucovina de nord sunt moldoveni si ca vorbesc moldoveneste?

        Apreciază

  2. Iani said, on aprilie 27, 2014 at 6:25 pm

    Ucraina e un stat artificial, creat prin ocuparea de pamanturi de la alte popoare. In est si in Crimees, sunt rusi, in vest sunt romani in Bucovina de nord, in Bugeac si in tinutul herta, tot in vest mai sunt polonezi, cehi si unguri, toti oicupati de acest stat. Cred ca ucraineni puri sunt abia pe a treia parte din ucraina.
    Daca politicienii romani ar duce o politica in interesul national (ceea ce nu e cazul, ei find slugile americanilor) ar trebui sa se apropie de Rusia si prin buna intelegere cu acest stat, sa recuperam nordul bucovinei de la ucraina. Dar ce spun eu este utopic, romania e condusa de tradatori de neam. Deci nu s eva face nimic, dimpotriva, se va crea ostilitate fata de Rusia, si se vor vedea in viitor consecintele. Se va repeta ce s-a intamplat in 1940.

    Apreciază

    • sdragosc said, on aprilie 27, 2014 at 6:29 pm

      Rusia nu recunoaste drepturile nostre asupra Basarabiei si spune ca romanii din Basarabia sunt molodoveni si ca vorbesc moldoveneste.

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 27, 2014 at 6:35 pm

        sdragosc

        Spune-ne te rog ceva despre Bucovina = pamant romanesc si nu ucrainean.

        Apreciază

  3. sdragosc said, on aprilie 27, 2014 at 6:38 pm

    @saccsiv
    DA
    Bucovina de nord = pamant romanesc. Se aude Rusia si Ucraina?
    Basarabia = pamant romanesc. Se aude Rusia?
    Transilvania = pamant romanesc. Se aude Ungaria?

    Apreciază

  4. Iani said, on aprilie 27, 2014 at 6:53 pm

    In ce priveste Transnistria, noi nu avem drepturi istorice acolo. E ca o cangrena care ar trebui taiata. Republica Moldova ar trebui sa renunte definitic la transnistria si sa se uneasca cu romania.

    Apreciază

    • danielvla said, on aprilie 27, 2014 at 7:43 pm

      Iani,
      Serios?!! Si cui ar trebui data bucatica aceea din Transnistria?? Ucrainei, care nu a stapanit niciodata acolo??! Rusiei, care pana la 1792 nu ajunsese niciodata la Nistru??!
      Ai auzit de domnitorul Moldovei Gheorghe Duca si pana unde ii recunosteau turcii stapanirea?
      Dar de Ştefan Movilă, Dimitrie Cantacuzino şi Ene Drăghici ai auzit?
      Iata:
      „La 1681, domnul Moldovei Gheorghe Duca devine domn al Moldovei şi Ucrainei, stăpânirea sa fiind recunoscută de sultan până la Nipru, devenind şi administrator al acestei părţi din Ucraina. Acesta colonizează cu români întinsele teritorii devastate de război, adăugând un nou val de viaţă românească celei existente, dar rarefiate, şi introduce o seamă de reforme pentru a ajuta revenirea vieţii economice, prin privilegiile date din capitala Ucrainei româneşti, Nemirova (Nimirov, pe Bug), la 20 noiembrie 1681. Duca numeşte comandanţi români ai regiunii de dincolo de Nistru şi construieşte cetatea Kanev pe Nipru. Pe lângă hotarul etnic, este împins şi hotarul politic mult dincolo de Nistru. După el, au mai deţinut conducerea Ucrainei şi Ştefan Movilă, Dimitrie Cantacuzino şi Ene Drăghici. Viaţa în Ucraina românească ce cuprindea teritoriul dintre Nistru, Nipru, Camenca (la nord) şi marea Neagră (la sud) era identică cu cea a românilor din Moldova, documentele fiind redactate în limba română şi acolo domnind „jus valahicum”, legea română. Teritoriul era împărţit administrativ în două, de la Nistru la Bug şi de la Bug la Nipru.”

      Citeste mai multe aici: http://danielvla.wordpress.com/2013/07/30/romanii-de-dincolo-de-nistru/

      Apreciază

      • Iani said, on aprilie 27, 2014 at 11:10 pm

        Ok, ok. Eu vorbesc de Romania asa cum a fost ea intre 1918 – 1940, asta e reperul nostru teritorial, nu ce era la 1681, sunt aberatii. Adica sunt interesante ca detalii istorice, dar hai sa fim si putin REALISTI

        Apreciază

    • F said, on aprilie 27, 2014 at 10:08 pm

      Tare asta ! De unde ai scos-o ? Da- i Rusiei si R. Moldova si alte teritorii… Romanii sunt acasa pana in zona Niprului – dar cum Romanul este mai prostanac, nu se implica nici teoretic sa cunoasca ce si cum si nici atat practic – din teama, lasitate si de asta profita toti. Rusia a tot cucerit teritorii si le-a colonizat cu rusofoni si acum zic ca-s teritorii Rusesti de sute si mii de ani. Aiurea !

      Apreciază

      • Iani said, on aprilie 27, 2014 at 11:13 pm

        Prefer sa renunt nla un mic teritoriu asupra caruia drepturile istorice sunt mai mult decat discutabile, si sa am relatii bune cu un monstru ca Rusia, decat sa am cativa km patrati in plus, cu multi rusofoni si diferend teritorial permanent.
        Asta e motivul pentru care de exemplu in 1941 Antonescu a refuzat sa anexeze Banatul sarbesc, desi i s-a oferit…..

        Apreciază

  5. mai said, on aprilie 27, 2014 at 7:54 pm

    Sa nu uitam de cele 3 judete din sud-vestl Basarabiei: Cahul, Bolgrad si Ismail cu vestita Cetate Alba-perla luiStefan cel Mare si Sfant, care acum apartin ilegitim Ucrainei !!!!!

    Apreciază

  6. ORTODOXIE said, on aprilie 27, 2014 at 9:49 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  7. […] AUDIO: Parintele Mihai Valica – indemn la RUGACIUNE pentru PACEA DINTRE TARILE ORTODOXE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.