SACCSIV – blog ortodox

Sambata e ORA PAMANTULUI, adica momentul CAND APRIND TOT CEEA CE CONSUMA CURENT ELECTRIC

Posted in ORA PAMANTULUI by saccsiv on martie 27, 2014

 

   Iata si ce putem citi in articolul Ora Pământului 2014: Momentul în care toată planeta stinge lumina:

Ora Pământului 2014: În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie, Earth Hour. Ora Pământul este sărbătorită şi în România sâmbătă, 29 martie, atrăgând atenţia asupra puterii pe care o avem ca indivizi în protecţia mediului.

Ora Pământului 2014: Campania Earth Hour a fost iniţiată în 2007 de către organizaţia WWF. În 2013, peste 7.000 de oraşe din peste 152 de ţări au stins lumina timp de o oră, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.
Începând din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Beyond the Hour (Mai mult de o oră pentru planetă), în care oamenii sunt îndemnaţi să facă mai mult decât să stingă lumina timp de oră şi să respecte mediul în fiecare zi. WWF îi îndeamnă, astfel, pe susţinătorii campaniei să facă tot ce pot pentru a-şi schima stilul de viaţă şi a reduce impactul negativ asupra planetei.
La inițiativa WWF Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieșit atunci pe străzile orașului, sărbătorind Pământul cu petreceri și concerte fără surse de electricitate, observații astronomice, picnicuri în familie la lumina lumînării.
În 2008, Earth Hour urma să se extindă pe tot teritoriul Australiei. Cu puțin timp înainte de eveniment, orașul Toronto din Canada a anunțat că se alătura mișcării şi nu a trecut mult până când aproape 400 de oraşe din 35 de țări s-au mobilizat pentru acest eveniment.

Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20:30-21:30.

Ce putem face cu ocazia Orei Pământului

Ora Pământului este ocazia perfectă pentru a petrece o seară în linişte, romantică sau să ne bucurăm de natură. Astfel, cine doreşte să sărbătorească planeta noastră sâmbătă, poate începe prin a stinge luminile din casă în intervalul orar 20:30-21:30.

Dacă vreţi să faceţi mai mult de atât, puteţi să scoateţi toate electronicele din priză, precum televizorul sau computerul, întrucât acestea consumă energie chiar şi atunci când sunt oprite, dar sunt conectate la priză.

În ora fără lumină, aveţi o sumedenie de opţiuni. Puteţi să petreceţi o seară romantică, la lumina lumânărilor, alături de persoana iubită. Dacă doriţi să staţi alături de prieteni, puteţi să jucaţi un boardgame la lumina lumânărilor sau alte jocuri simpatice, precum Mima. Cei care vor să iasă din casă sâmbătă seara, pot alege o plimbare prin oraş, pe jos sau cu bicicletele, pot merge să admire stelele din parcuri sau de la observatoarele astronomice. Deasemenea, puteţi participa la diverse evenimente realizate de asociaţiile sau de autorităţile din oraşele voastre, precum petreceri speciale, focuri de tabără sau lansări de lampioane.

Comentariu saccsiv:

   Voi face ceea ce am scris in titlu din motivele pe care le gasiti la:

Cat tine „ORA PAMANTULUI”, voi aprinde becurile in toata casa

 

Tagged with:

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. bi said, on martie 27, 2014 at 11:42 am

  Off topic: http://thetruthwins.com/archives/vatican-astronomers-ramp-up-their-search-for-brother-extraterrestrial

  Adica unii ii cauta pe demoni.

  Apreciază

 2. dinu marius said, on martie 27, 2014 at 12:20 pm

  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/judaica/ejud_0002_0004_0_03939.html ce inseamna asta?capsali este nume de evreu?

  Apreciază

 3. Cosmin said, on martie 27, 2014 at 12:28 pm

  Da, mi se face greata de acest stil mojicesc de a arunca in spatele consumatorului vina si responsabilitatea poluarii planetei si nu in spatele celor care produc energia electrica in mod neecologic, tinand la seif brevetele pentru producerea energiei electrice si nu numai, in mod ecologic, pentru simplu fapt ca, a produce curent electric ecologic nu exista castig.

  Evident ei nu invoca lispa productivitatii, ci invoca, vezi Doamne, lipsa tehnologiei de a produce energie eco.

  Daca incerci sa iti achizitionezi panouri solare din spatiul extracomunitar, exista o lege cica „antidumping”, lege care ofera posibilitatea organelor vamale sa iti impuna niste supra taxe dupa bunul lor plac. Aceasta lege, genereaza umflarea pretului in mod exagerat la echipamentele de producere a energiei eco.

  Daca vrei sa iti faci o miniuzina eco si sa introduci energie eco in sistem, trebuie sa obtii niste aprobari care culmea, nu ti se dau si asta in special daca esti roman.

  Daca esti orice alta natie inafara de roman, dar in special evreu, acele aprobari le obtii cu efort aproape zero, dar nu numai atat: beneficiezi de sume provenite din renumitele ceriticate verzi. Va aduceti aminte ce sunt certificatele verzi? Sunt acelea care se regasesc pe factura noastra de energie si pe care trebuie sa le achitam vrem nu vrem.

  Mai pe romaneste spus: strainul, poate sa vina in tara noastra, cumpara teren ieftin sub liniile de inalta tensiune, isi face din banii nostrii mini centrala electrica eco, iar in final ne vinde energia electrica la cat vrea muschiul lui, ca doar cei din club fac pretul. Acest lucru se regaseste in deficitul bugetar al tarii, deoarece echivaleaza cu importul de energie electrica, pentru ca, ati ghicit, strainul scoate banii incasati, din tara.

  Noi ca romani, nu putem face la propriu acest lucru, ci numai pe hartie.

  Vorbesc din fapte verificate si verificabile.

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on martie 27, 2014 at 2:17 pm

   Strainul sa nu uite ca e viteaz numai pana la moarte si ca are de murit int-o zi. La fel cum nici un pahar de apa nu va ramane nerasplatit la fel si cel mai mic pacat va fi pedepsiti. Acum e lumea lor dar va veni si nu este departe momentul cand vor plange si nu un an doi ci vesnic.

   Apreciază

 4. Alex said, on martie 27, 2014 at 2:38 pm

  Pe vreamea lui nea Nicu aveam parte in fiecare seara de astfel de ore. Se lua curentul cu program… „ora Pamantului” … pur si simplu am sa-mi continui activitatea in mod normal. Daca as pune in functiune toate aparatele electrice sau daca le-as deconecta asta inseamna ca i-as baga in seama pe initiatori. Asa n-am sa-i bag nicaieri. Nu merita efortul. :)))
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 5. Astor said, on martie 27, 2014 at 4:15 pm

  Sambata „aprindem „tot ce consuma curent?

  Apreciază

  • Cosmin said, on martie 28, 2014 at 9:29 am

   E suficient doar luminile din incaperile unde ai fereastra, sa vada lumea ca tu nu subscri dresajului. Restul aparatelor nu are rost sa le pornesti numai daca chiar iti sunt necesare. Nu are nici un efect decat asupra facturii la electricitate.

   Apreciază

  • dinu marius said, on martie 28, 2014 at 12:05 pm

   da:)

   Apreciază

 6. danadalia76 said, on martie 28, 2014 at 11:14 pm

  si eu cred ca voi aprinde toate becurile. sper sa am curent electric si sa-mi functioneze becurile. nu sarbatoresc asa ceva in maniera acesta din 2 motive:
  1.” ora pamantului ” suna in urechile mele izbitor de mult cu „ziua femeii”. adica fixam o zi din 365 cat are un an in care sarbatorim femeia in rest exploatare, crima, macelarita. ce conteaza?
  2. maniera in care este comamorata ora pamantului pentru mine este horor. nici mortii nu mai au nevoie de electricitate. daca serbez pamantul de ce nu as renunta la ierbicide? de ce nu as planta un pom? si de ce as serba pamantul o singura ora pe an? cine a creat pamantul? Dumnezeu. ce este pamantul? creatia lui Dumnezeu. cine mai este creatia lui dumnezeu? omul. care intamplator!!!!!!!!!! este tot din pamant facut. adica sa ma serbez eu pe mine o ora pe an? adica asta este directia in care ne indreptam? omul are sarbatoare a lui o ora pe an? atata dau pe oameni conducatorii lumii. o ora din an in care ne inoculeaza ideea ca trebuie sa sarbatorim fara curent electric adica sa murim.
  da ce ii si mai grav este aceea ca sarbatoarea in sine rupe complet simbioza dintre om si materialul din care acesta este facut. nu! ora pamantului trebuie sa existe permanent asa cum ar trebui sa existe si ziua femeii.

  Apreciază

 7. […] Sambata e ORA PAMANTULUI, adica momentul CAND APRIND TOT CEEA CE CONSUMA CURENT ELECTRIC […]

  Apreciază

 8. […] Sambata e ORA PAMANTULUI, adica momentul CAND APRIND TOT CEEA CE CONSUMA CURENT ELECTRIC […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: