SACCSIV – blog ortodox

FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din Texas

Posted in Chevron, cutremur, FRACTURARE HIDRAULICA, TEXAS by saccsiv on noiembrie 13, 2013

Dupa cum stiti:

Chevron a inceput, la Pungesti, o campanie de informare din poarta in poarta

Poate le vor spune si despre legatura dintre cutremure si „fracking”.

Iata de exemplu ce putem citi in articolul Fracking pinpointed as cause of Texas earthquakes:

„Fracking” identificat drept cauză a cutremurelor din Texas

NaturalNews: Încă un studiu face legătura între fracturarea hidraulică respectiv practici similare de extragere a petrolului şi gazelor şi producerea cutremurelor actuale din Texas.


Noul studiu a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea de Geoştiinţe din China si de la Universitatea din Texas, Austin și publicat în Procedurile Academiei Naţionale de Stiinte. Cercetatorii au analizat 93 de cutremure separate, care au avut loc în Texas, între martie 2009 și decembrie 2010. Ei au descoperit că multe dintre cutremure au avut loc la scurt timp după ce companiile de petrol și gaze au injectat dioxid de carbon în puțurile lor de extracţie.

“Sincronizarea cu injecția de gaz sugerează că aceasta ar fi putut contribui la declanșarea recentei activităţi seismice”, au scris cercetătorii. “Dacă este așa, acest lucru reprezintă o situație în care injectarea cu gaz a provocat cutremure cu magnitudini de 3 și chiar mai mari.”
Dioxidul de carbon este injectat în sondele îmbătrânite de petrol și gaze ca o modalitate de extindere a producției lor. Cum modurile clasice de obtinere a petrolului si gazelor nu se mai folosesc in mai toata lumea, aceste practici extreme de foraj devin din ce in ce mai frecvente. De exemplu, Occidental Petroleum spune ca aproape 60% din producţia de petrol din Texasul de vest si din sud-estul statului New Mexico foloseste tehnici de inundaţii cu dioxid de carbon.

Extracție extremă
Inundarea cu dioxid de carbon este similară cu mai bine-cunoscuta tehnică de fracturare hidraulică, sau fracking, în care apa este folosită pentru a sparge roci subterane deschizăndu-le pentru a facilita extracția de petrol și gaze naturale. Acest lucru produce cantități uriașe de ape uzate toxice și radioactive. Una dintre tehnicile preferate de eliminare a apei uzate obţinută prin fracking este să fie pur și simplu injectată în pământ din nou, de obicei într-o altă locație.

Injectarea apelor uzate obţinute în urma „fracking”ului a fost puternic legată de cutremure, cel mai recent intr-un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Columbia și publicat în revista Geology. In acest studiu, cercetătorii au arătat că această practică a fost cel mai probabil cauza cutremurului cu magnitudinea de 5,7 care a lovit Prague, Oklahoma, în noiembrie 2011. Acest cutremur s-a simțit în Milwaukee la mai mult de 800 de mile depărtare, a distrus 14 case și a avariat o autostradă federală.

Studiul a fost posibil, deoarece cutremurul de 5,7 a fost de fapt precedat de un altul de 5.0, care a determinat un seismolog de l​​a Universitatea din Oklahoma să seteze mai multe seismografe ca modalitate de înregistrare a replicilor. Acest lucru a permis oamenilor de ştiinţă să descopere că ​​cutremurul de 5,7 s-a produs de la o ruptură de falie nu mai departe de 195 de metri de sondele active care injectau apele uzate şi la acelaşi nivel. Cercetarea a mai arătat că 13 de ani de injectare a apelor uzate a determinat ca presiunea de injecție să crească de mai mult de 10 ori.

“Când presezi foarte mult falia, reduci presiunea cu care aceasta este fixată în locul ei şi atunci se produc cutremurele”, spune Heather Savage, coatorul studiului.
Cercetătorii au remarcat faptul că cutremurul de 5,7 a fost de fapt rezultatul unei serii de mai multe cutremure mici, care, la rândul lor, par să fi fost provocate de injectarea apelor uzate. Aceasta sugerează că cutremurele pot fi cauzate chiar de doze de injectare relativ mici.
“Exista un aspect important legat de producerea în mod neaşteptat de mari cutremure din mici sisteme pe care le-am descoperit aici”, a spus coautorul studiului, Geoffrey Abers.

Oamenii de stiinţă au ştiut încă cel putin din 1960 că injectarea lichidului in subteran poate duce la cutremure. Injectarea de apă în puțuri de petrol a fost, de asemenea, legată de cutremure produse în Texas care au avut loc între 1975 și 1982. Mai recent, cercetătorii au legat injectarea în subteran de cutremure produse în Arkansas și Colorado și tot injectarea fost cauza unei creşteri de 11 ori a ratei de cutremure în centrul SUA în ultimele trei decenii. Academia Natională de Ştiinte a solicitat cercetări suplimentare pentru a ajuta la înţelegerea si reacţia faţă de această creştere ameninţătoare.
Alte activități umane au fost de asemenea dovedite că ar provoca cutremure, inclusiv forajele geotermale, îndiguirea apelor prin baraje mari, recuperarea petrolului, carierele de piatră şi mineritul cu ajutorul soluţiei saline.

Cititi va rog si:

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

FRACTURARE HIDRAULICA: Pennsylvania – oamenii de stiinta au constatat pentru prima data NIVELURI PERICULOASE DE RADIOCATIVITATE la un depozit de deseuri de gaze de sist, care ar putea CONTAMINA APA POTABILA

STEFAN MARINCEA n-a exclus activitatea umana ca fiind cauza cutremurelor din Galati si a criticat proiectul Rosia Montana. Urmarea: A FOST DEMIS iar Victor Ponta l-a numit „individ exaltat ce vrea sa apara la televizor”

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. john said, on noiembrie 13, 2013 at 7:32 pm

    Adevăratul cost al fracturării hidraulice (II)
    Fracturarea hidraulică pune în pericol resurse naturale valoroase pe tot cuprinsul ţării.
    Fracturarea hidraulică transformă zonele rurale şi naturale în zone industrializate, în care locul pădurile şi terenurile agricole sunt înlocuite cu platforme de sonde, drumuri, conducte şi infrastructuri de gaze naturale.
    http://www.financiarul.ro/2013/11/13/adevaratul-cost-al-fracturarii-hidraulice-ii/

    Apreciază

  2. qwert said, on noiembrie 14, 2013 at 12:54 am

    Apreciază

  3. Irina said, on noiembrie 14, 2013 at 1:54 pm

    Sa le incurce Dumnezeu planurile acestor satanisti, masoni

    Apreciază

  4. […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază

  5. Adrian said, on noiembrie 14, 2013 at 6:56 pm

    Protest împotriva gazelor de şist în comuna Moşna – Willy Schuster:

    http://romaniatrezita.net/2013/11/protest-impotriva-gazelor-de-sist-in-comuna-mosna-willy-schuster/

    Apreciază

  6. […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază

  7. […] Daca mai sintem inca un popor, va trebui sa-i izgonim pe hoti si pe excroci din fruntea tarii si apoi sa fie judecati pentru faptele lor.* *ROMANI, TREZITI-VA! * *Franţa a interzis în vara anului 2011 această activitate!* *În 15 state din SUA s-a interzis folosirea fracturării hidraulice!* *Bulgaria a anulat în 2012 licenţa de exploatare a gazelor de şist acordată în iunie 2011!* *Marea Britanie a suspendat activitatea de explorare datorita seismelor produse la Blackpool!* *Danemarca, Olanda, Cehia, Irlanda si landul Westafalia – Renania de Nord au instituit moratorii!* *In Parlamentul European au fost prezentate mai multe studii si rapoarte care arata ca fracturarea hidraulica este periculoasa pentru mediu si sănătatea oamenilor, pentru biodiversitate.* *GAZUL DE ȘIST E UN DEZASTRU ECOLOGIC:* *Explozii uriase, în condițiile in care mii de km pătraţi și judeţe întregi sunt concesionate la noi in ţară! * *Cutremure şi alunecări de teren, chiar daca zona respectivă nu a cunoscut cutremure până atunci!* (nota saccsiv: FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din…) […]

    Apreciază

  8. […] Daca mai sintem inca un popor, va trebui sa-i izgonim pe hoti si pe excroci din fruntea tarii si apoi sa fie judecati pentru faptele lor.* *ROMANI, TREZITI-VA! * *Franţa a interzis în vara anului 2011 această activitate!* *În 15 state din SUA s-a interzis folosirea fracturării hidraulice!* *Bulgaria a anulat în 2012 licenţa de exploatare a gazelor de şist acordată în iunie 2011!* *Marea Britanie a suspendat activitatea de explorare datorita seismelor produse la Blackpool!* *Danemarca, Olanda, Cehia, Irlanda si landul Westafalia – Renania de Nord au instituit moratorii!* *In Parlamentul European au fost prezentate mai multe studii si rapoarte care arata ca fracturarea hidraulica este periculoasa pentru mediu si sănătatea oamenilor, pentru biodiversitate.* *GAZUL DE ȘIST E UN DEZASTRU ECOLOGIC:* *Explozii uriase, în condițiile in care mii de km pătraţi și judeţe întregi sunt concesionate la noi in ţară! * *Cutremure şi alunecări de teren, chiar daca zona respectivă nu a cunoscut cutremure până atunci!* (nota saccsiv: FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din…) […]

    Apreciază

  9. PUIESTI = PUNGESTI 2? | Saccsiv's Weblog said, on decembrie 19, 2013 at 10:03 pm

    […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază

  10. […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază

  11. […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază

  12. […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază

  13. […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază

  14. […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază

  15. […] FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.