SACCSIV – blog ortodox

Congresul American: RUSIA s-a folosit de PREOTI din ROMANIA pentru a alimenta PROTESTELE împotriva FRACTURARII HIDRAULICE

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 11, 2018

Dupa cum stie tot romanul democrat si euroatlantic, Chevron vrea sa faca bine pe Pamant. Si a vrut sa faca bine si in Romania, sa ne dea gaze ieftine prin cea mai ecologica forma de exploatare, anume, fracturarea hidraulica.

Dar niste romani rai si tradatori de neam si tara s-au opus.

Iata insa ca Congresul American face lumina si indica realii vinovati pentru care neamul romanesc n-a putut beneficia de aceasta bunastare: Moscova s-a folosit de preotii romani …

Pungesti12-1024x663

In fotografia de mai sus puteti observa un periculos agent rus inconjurat de jandarmi patrioti la Pungesti.

Femeia vanduta intereselor Rusiei zice ca-si apara saracia si nevoile si neamul, dar de fapt se alatura celor 200 de oameni rai ce aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani., dupa cum observa in 2013 Liviu Dragnea, care, fiind un gigant om politic, simtea inca de atunci ca ceva nu este in regula cu protestele astea, caci, intrebat fiind cine ii minte pe acei oameni, raspundea: „Pai preotul din sat”.

Insa primul care a pus cu adevarat si curajos punctul pe i a fost Seful NATO, declarand in 2014 cum ca:

 

„Am intalnit aliati care pot confirma ca Rusia, ca parte a sofisticatelor sale operatiuni de informare si dezinformare, s-a implicat activ impreuna cu asa-numitele organizatii neguvernamentale – acele organizatii de mediu ce duc campanii impotriva gazelor de sist – pentru a mentine dependenta Europei de importurile de gaz rusesc. Asta e interpretarea mea”

 

Cititi va rog mai multe la:

CONSPIRATIA RUSA. Seful NATO: RUSIA e in spatele campaniei ANTI FRACTURARE HIDRAULICA

Iar acum a venit si confirmarea. Iata ce putem citi la RAPORT. Cum s-a folosit Rusia de preoții români de pe DIGI 24:

 

Kremlinul s-ar fi folosit de preoţi ortodocşi din România  pentru a alimenta protestele împotriva fracturării hidraulice. E vorba de mişcarea anti-gaze de şist de acum câţiva ani. Informaţia vine chiar din Congresul american, care a făcut publică una dintre cele mai ample cercetări ale ale sale pe tema războiului de influenţă purtat de Rusia împotriva democraţiilor europene.

Nu doar în România, dar şi în Bulgaria, Kremlinul s-ar fi folosit de preoţi ortodocşi pentru a alimenta protestele faţă de fracturarea hidraulică, îndreptate împotriva companiei americane Chevron.

Vârful acestor proteste a fost în 2013, iar mişcarea anti-gaze de şist a avut în centrul ei şi membri ai clerului din Moldova. Ei bine, Moscova şi-a aplicat planul descris prin intermediul Bisericii Ortodoxe Ruse. Asta potrivit unui scenariu, care apare într-un raport al senatorilor democraţi din Statele Unite. Cercetarea vorbeşte, printre altele, despre felul în care Biserica rusă a devenit un instrument al statului şi e folosită pentru promovarea şi legitimarea intereselor Kremlinului. Totul, pentru reafirmarea noii ordini internaţionale dorite de Vladimir Putin.

Dincolo de felul în care Biserica Ortodoxă Rusă e considerată un agent al haosului rusesc, cum e numit acest război de influenţă, raportul publicat de Comisia pentru Afaceri Externe din Senatul american arată cum amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite nu e ceva nou. El face parte dintr-un tipar vechi de aproape două decenii al regimului Putin de a ataca democraţia şi statul de drept în ţări europene, dar şi în Statele Unite.

În total, raportul detaliază atacurile ruseşti din 19 ţări. E vorba, de exemplu, de campanii de dezinformare, atacuri cibernetice, finanţare de mişcări politice de extremă dreaptă sau de folosirea resurselor energetice drept armă politică.

Sunt ameninţări care se văd şi la Bucureşti. Ministrul român de Externe a avertizat chiar ieri că statele şi societăţile din regiunea noastră sunt un „poligon de încercare” al Rusiei, care foloseşte toate aceste tactici hibride şi accentuează, astfel, o spirală a instabilităţii regionale.

 

Ce-am comentat eu mai sus este o ironie amara …

Chevron nu este iubitoare, ci terminatoare. Este Rockefeller:

Video: Ecuador – CUM LUCREAZA CHEVRON si CE LASA IN URMA …

Si nu ne aducea nici dezvoltare, nici bunastare nici gaze ieftine. Ilie Serbanescu explica foarte limpede acest lucru:

 

Într-o emisiune televizatã, prim-ministrul Ponta a spus, pentru a-l cita cât mai exact, cã este de acord cu exploatarea gazelor de sist dacã explorãrile în curs de derulare dovedesc existenta acestora si sunt respectate “standardele europene de mediu”, adãugând fãrã ezitãri argumentul cã doreste independenta energeticã a tãrii si sã nu se mai importe gaze rusesti scumpe. Problemele de mediu au fost expediate cu afirmatia cã deocamdatã se fac doar explorãri, iar problema economicã a fost pur si simplu ignoratã. Dl Ponta nu a spus mai multe, dar rareori mi-a fost dat sã aud atâtea diversiuni aglomerate într-o atât de scurtã perioadã de timp!

 1. Contractele încheiate cu Chevron pentru perimetrele din zona Bârlad si din zona litoralului sudic sunt contracte tip care, dupã cum le aratã si numele, sunt de explorare, dezvoltare si exploatare. Asa cã, dacã Chevron obtine avizele pentru contractele încheiate si descoperã, indiferent dupã cîti ani, gaze de sist valorificabile în zonele respective, trece la exploatarea lor fãrã alte avize speciale.

 2. Aceleasi contracte sunt contracte de redeventã. Statul român se alege cu o redeventã în bani (nu discutãm aici nivelul acesteia si alte aspecte conexe), dar nu cu gaze! Dacã va dori sã foloseascã gazele exploatate de Chevron, România va trebui sã le cumpere de la Chevron. Cum s-ar spune, sã-si cumpere propriile gaze!

 3. Fiind vorba de gaze exploatate de la mari adâncimi, pretul va fi deosebit de ridicat, oricum mai ridicat decât cel al gazelor zise “conventionale” ce vin în zonã din Rusia.

 4. Admitând însã cã pretul ar fi totusi mai mic decât cel al gazelor din Rusia, sã fi uitat dl Ponta cã România este în UE si cã vrea ca aceasta sã fie în continuare în UE?! La data la care vor ajunge sã fie exploatate, gazele din România, potrivit liberalizãrii preturilor în energie impusã de la Bruxelles si asumatã integral de prim-ministrul Ponta, vor fi livrate pe piatã la nivelul pretului gazelor importate din Rusia si, în cazul în care vor fi exploatate cu costuri mai mici, Chevron va încasa renta diferentialã. Atentie, Chevron în calitate de producãtor si nu statul român în calitate de proprietar al resurselor sau poporul român în calitate de consumator!!! Românii vor cumpãra tot scump si nu cumva mai ieftin!

 5. Si apoi, sã fi uitat dl Ponta tocmai ceea ce a semnat si anume cã, potrivit acelorasi reglementãri impuse de la Bruxelles, producãtorii pot în mod liber sã exporte gazele exploatate fãrã a fi obligati cu nimic sã le destineze consumului din România. Asa cum si OMV poate exporta acum în mod liber gazele românesti exploatate aici. Cã n-a fãcut-o pânã acum este doar pentru faptul cã nu a avut pe unde!A uitat însã dl Ponta cã tocmai dânsul a avizat adaptarea urgentã a conductei Arad-Szeged spre a permite nu numai importuri, dar si exporturi de gaze?! Cum vrea dl Ponta sã asigure independenta energeticã fatã de Rusia cu gaze a cãror exploatare si livrare n-o controleazã?!

 

Iar fracturarea hidraulica creaza mari probleme:

Studiu – NOU NĂSCUȚII din apropierea zonelor de FRACTURARE HIDRAULICĂ au o sanătate fragilă și greutate corporală redusă

FRACTURAREA HIDRAULICA – cauza a CUTREMURELOR din Texas, potrivit unui studiu al Universitatii din Texas

Guvernul SUA confirma legatura intre cutremure si fracturarea hidraulica (practica de a injecta apa in formatiunile stancoase adanci)

FRACTURARE HIDRAULICA: Pennsylvania – oamenii de stiinta au constatat pentru prima data NIVELURI PERICULOASE DE RADIOCATIVITATE la un depozit de deseuri de gaze de sist, care ar putea CONTAMINA APA POTABILA

Video: GASLAND (subtitrare in romana) – METODA FRACTURARII HIDRAULICE si OTRAVIREA VOITA A APEI

Iata si alte chestii care i se pun in carca Rusiei:

Vigilentul ziarist RARES BOGDAN face lumina: RUSIA E DE VINA / Ea e in spatele celor ce se opun Sinodului din Creta

TUPEU MAXIM. Generalul CONSTANTIN DEGERATU despre criza imigrantilor: RUSIA E DE VINA. Cand un astfel de personaj vine cu o astfel de intoxicatie n-ai cum sa nu iei in considerare informatia cum ca EVREII GEORGE SOROS si ROTHSCHILD finanteaza de fapt invazia …

Florian Bichir: DACISMUL a fost creat in laboratoarele GRU / Adica, tot RUSIA E DE VINA …

 

In concluzie:

Rusia este prezentata ca fiind vinovata de: opozitia la fracturarea hidraulica, Sinodul din Creta, refugiati, dacism.

Altele aflate pe lista de asteptare si care nu ne-ar mira sa fie puse tot in carca Rusiei: opozitia la organismele modificate genetic si fluorul din apa. Si, desigur, va fi vinovata de orice idee nationalista.

Majoritatea dintre voi sunteti contra gazelor de sist, a ecumenismului, etc. Cum va simtiti cand sunteti acuzati ca sunteti oamenii Moscovei sau manipulati de preoti ai Moscovei?

 

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sherlock_holmes said, on ianuarie 11, 2018 at 8:22 am

  Pina una alta,se pare ca Dumnezeu a trimis plagile Egiptului peste America…nu au ajuns inca pina la 10,dar nici nu mai au mult.Macar daca mare parte dintre crestini nu ar fi fost de partea ei,poate ca si Faraonul Munchausen al lor s-ar fi inecat in apele Marii Rosii,Atlantic sau Pacific,depinde pe unde alerga cu armata lui.

  Se pare ca Rusia si mai ales Putin este plaga cea mai mare pe care Dumnezeu a dat-o lumii inchegate a lui antihrist,Israel/Sua/Ue et Co. Nu sint astia speriati de Biserica si ortodoxie cit sint de Putin si Rusia.( cica CIA vrea sa-l dea jos pe Ecumenicul Bartolomeu si sa-l puna pe altul, ca nu i-a reusit prea bine sinodul din Creta )

  La concluzia ta Saccsiv,as mai pune pe lista alegerea lui Trump si imixtiunea in alegerile din SUA si a altor tari.

  In realitate,pentru cei care nu stiu,dosarul Trump si minciunile cu Rusia a fost pus la cale de guvernul american,prin FBI si ministerul de justitie si partidul democrat ca sa -l poata spiona pe Trump si echipa lui si sa-l impiedice ca sa ajunga presedinte ( au impinzit zgirie-norul lui Trump cu microfoane).Iar dupa alegere,sa-l impiedice la normalizarea relatiilor cu Rusia.Ceva cu mult mai mare decit afacerea Watergate.Fapt ce arata ca alegerile democratice din SUA sint in cea mai mare parte corupte.

  Dupa dezvaluirile socante care au loc acolo si intorsatura de evenimente,as spune mai degraba ca Israelul ( cel mic dar si cel Mare ) a interferat in alegerile lor si nu Rusia. E posibil ca si Clinton,ba poate si Obama sa fie puternic discreditati daca nu cumva plimbati si pe la zu hause. Ar fi o polita pe care Netanyahu i-ar plati-o lui Obama pentru votul de la ONU in care SUA s-au abtinut si nu au folosit dreptul de veto intr-o rezolutie impotriva Israelului.

  https://www.theguardian.com/world/2016/dec/23/us-abstention-allows-un-to-demand-end-to-israeli-settlements

  Rusia mai este vinovata pentru: conducatori care participa la slujbele Bisericii si isi fac cruce in public,
  https://www.youtube.com/watch?v=k3gHcI6l7WI, sint normali in mare parte si nu minoritari,nu au curcubee unde te astepti sau nu,https://www.youtube.com/watch?v=92jhgpPUeSU, apara familia,construiesc biserici mai peste tot,spun adevarul in presa de stat cu mult mai mult decit presa centrala americana libera in ghilimele ( prestitutia ).

  Mai este vinovata de subminarea sistemului mondial financiar sclavagist petrodolarul ( pentru aceeasi vina,Irakul si Libia au fost distruse si transformate in tari esuate ),pentru salvarea Siriei,pentru reapropierea Egiptului si a altor tari,pentru cresterea economica,pentru intarirea armatei….

  Cred ca in curind orice om cu credinta,cu familie,daca mai tine si la valori morale sau spune adevarul,acesta e in pericol de a fi declarat omul lui Putin,troll,idiot util,…..dupa cum esecuri in alegeri,sau calamitati,sau evenimente nedorite precum Pungestii tot pe Rusia si mai ales Putin va cadea vina.

  https://sputniknews.com/analysis/201801101060656813-us-banks-financial-coup-against-russia/

  PS.saccsiv,nu ca sa te laud,dar in privinta Rusiei cred ca esti printre putinii bloggeri echilibrati, poate le dai niste sfaturi si celor de la apologeticum,pacat de ei.

  Apreciat de 1 persoană

 2. geo said, on ianuarie 11, 2018 at 9:14 am

  Aha…aceiasi senatori democrati care spumega de furie ca nu a iesit madame clinton…si care au mai nascocit un alt raport penibil, o insailare de teze false – http://www.washingtonexaminer.com/senate-dem-trump-ignoring-russian-cyberattack-threat/article/2645474, nedemna de o asemenea institutie – de unde dovada ca si la case mai mari esta cam ca la mirificul nostru sparlavrament – https://www.govtrack.us/congress/bills/115/s1221

  Apreciază

 3. geo said, on ianuarie 11, 2018 at 9:16 am

  Apreciază

 4. geo said, on ianuarie 11, 2018 at 9:23 am

  https://www.washingtonpost.com/opinions/never-before-has-a-president-ignored-such-a-clear-national-security-threat/2018/01/09/7b8d7596-f593-11e7-b34a-b85626af34ef_story.html?tid=ss_tw&utm_term=.96f62e207956

  https://www.rt.com/usa/415532-cardin-democrats-russia-report/

  Apreciază

  • gheorghe said, on ianuarie 12, 2018 at 8:24 am

   … washington post…. e mult timp de cand nu mai merita citati, chiar daca mai sint… cititi.

   Apreciază

 5. geo said, on ianuarie 11, 2018 at 9:36 am

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-10/israel-confirms-it-has-spies-operating-inside-iran

  https://www.strategic-culture.org/news/2018/01/09/protecting-belt-road-initiative-from-us-led-terrorism-will-china-send-troops-syria.html

  https://rutherford.org/publications_resources/john_whiteheads_commentary/justice_denied_the_government_is_not_going_to_save_us_short

  https://www.commondreams.org/news/2018/01/10/new-analysis-shows-federal-marijuana-legalization-could-raise-130-billion-add-1

  http://www.homelandsecuritynewswire.com/dr20180109-netanyahu-hints-israel-has-thwarted-plots-to-crash-hijacked-planes-into-european-cities?page=0,1

  https://boingboing.net/2018/01/10/irans-mass-protests-were-tri.html

  http://govtslaves.info/2018/01/taxation-theft-become-prior-taxpayer/

  https://www.activistpost.com/2018/01/fbi-afraid-encryption.html

  http://investmentwatchblog.com/swedish-documentary-on-failed-immigration-2/

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-09/hungarys-pm-we-dont-see-them-refugees-we-see-them-muslim-invaders

  http://www.thedailybell.com/news-analysis/the-fbi-wants-to-put-you-at-risk-to-make-their-job-easier/

  http://www.shtfplan.com/headline-news/deep-states-plan-b-to-remove-trump-in-full-force-lawmaker-introduces-stable-genius-act_01102018

  http://investmentwatchblog.com/world-debt-is-rising-nearly-three-times-as-fast-as-total-global-wealth/

  http://russia-insider.com/en/shocking-neocon-plan-invade-iran-paid-jewish-oligarchs/ri22119

  https://www.rt.com/business/415345-united-states-buying-russian-lng/

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-07/robots-have-replaced-humans-25-chinas-ammunition-factories

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-06/alert-climate-engineering-out-control-go-long-defense

  https://needtoknow.news/2018/01/canadian-woman-arrested-germany-questioning-holocaust-video-made-canada/

  https://www.rt.com/news/415255-ocean-sinking-water-weight/

  http://sorendreier.com/experiments-show-the-effects-of-a-fourth-spatial-dimension/

  Apreciază

 6. Theodor L. said, on ianuarie 11, 2018 at 11:29 am

  „Date fiind cele scrise de el mai sus, eu il cataloghez ca fiind stilist (caci a fi stilist nu inseamna musai sa apartii de BOSVR), indiferent daca apartine de vreo “biserica” stilista sau de niciuna. Va fi liber sa-si spuna parerea la rubrica de comentarii.”

  Vasile,
  Inainte de a ma cataloga pe mine ca sunt stilist, catalogheaza-te pe tine insuti. Ai afirmat pe portal ca-mi dai libertate la comentariu sa-mi pot spune parerea, mi-am spus-o, ti-am trimis-o ieri dupa-amiaza la comentarii pe Ortodox Info, dar ai aruncat-o direct la spam – nici macar la moderare nu a aparut – adica exact cum anticipasem. Ce fel de om esti tu?

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 11, 2018 at 11:51 am

   Theodor L.

   Ai mintea indrumata de draci. Daca am spus ca poti posta, inseamna ca asa e. Daca n-a aparut, trebuia sa ma anunti omeneste, cum face majoritatea. Ca nu esti singurul caruia uneori nu-i apare vreun comentariu.

   Mai posteaza o data.

   Apreciat de 1 persoană

   • Theodor L. said, on ianuarie 11, 2018 at 12:36 pm

    Pai, fratele meu, daca ai spus ca-mi dai libertatea de a-mi spune parerea – dupa ce tu stii ca mi-ai oprit o sumedenie de comentarii numai ca sa nu-mi afle lumea parerea, caci tu o stiai de la moderare – nu era normal sa te ingrijesti ca parerea mea sa poata aparea din prima? Uite in urmatoarele 5-20 minute voi mai incerca sa postez inca odata parerea mea de ieri pe portalul tau Ortodox Info. Daca nici acum nu apare din prima, fara sa mai fie nevoie sa treaca pe la moderare, inseamna ca trebuie sa te uiti cu atentie in oglinda.

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 11, 2018 at 3:18 pm

    Theodor L.

    Inainte erai la gunoi deci nici nu mai vedeam ce postezi, atat de neinteresant devenisesi. La liber nu vei fi insa nici acum, ci la moderare. Ca nu e portalul loc de joaca pentru bazaconiile tale. Cand am timp sa trec pe acolo si te vad, iti dau drumul.

    Apreciază

   • Theodor L. said, on ianuarie 11, 2018 at 12:52 pm

    Vezi,

    Tot nu ai jucat fair-play. Ti-a fost fica de parerea mea si ai trecut comentariul pe la moderare desi eu ti-am spus ca e fair-play sa pui direct. Ca si tu ai scris despre mine tot direct fara sa ma intrebi daca vreau sa scrii despre mine un astfel de subiect.

    Apreciază

   • Theodor L. said, on ianuarie 11, 2018 at 12:57 pm

    Pe astea ultimele 2 de aici, de ce le mai pui la moderare si nu le lasi? Oglinda, Vasile, oglinda!

    Apreciază

   • Theodor L. said, on ianuarie 11, 2018 at 1:17 pm

    Timpul trece in defavoarea onoarei tale, Vasile, Ai putut citi de zece ori comentariul meu deoarece te avertizasem ca-l trimit repede. De ce nu l-ai postat inca? Hai, hotaraste-te odata, ca de hotarat sa ma denigrezi public, ai facut-o usor. E inca la moderare parerea mea, prietene, de mai mult de 20 de minute, si oglinda cu chipul tau nu prea arata bine. Sincer sa fiu, mi-e mila de tine. Cred ca trebuie sa treci printr-un mare zbucium daca ai uitat de codul onoarei.

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 11, 2018 at 3:22 pm

    Theodor L.

    Dar ce miez te crezi baiete? Sau nu te duce mintea aia deloc? De la pranz si pana adineaori n-am fost la calculator.

    Apreciază

   • Theodor L. said, on ianuarie 12, 2018 at 11:36 am

    Saccsiv,

    Astazi voi mai intra pe portal la subiectul meu caci vreau sa le raspund celor care m-au atacat acolo. Daca joci corect, onoarea spune ca trebuie sa-mi dai si dreptul sa le replic si sa ma apar. Altfel ar fi ca si cum m-ai expune legat si ai spune „Scuipati-l, ca vreau sa-mi racoresc si eu sufletul”.
    Daca tot ne duelam in cuvinte, tu cu ghioaga judecatii de valoare, eu cu argumente, hai sa stabilim o regula de fair-play. Indiferent ce vei pune la tine pe blog sau pe portal, daca nu are legatura strict cu mine, iti promit solemn ca niciodata nu intru sa comentez. Dar daca are legatura cu mine, asa cum ai pus ca subiect intreg persoana mea, si oamenii ma ataca la liber, sau cum a fost cazul cu Adi Dumitru la care tu ai postat rugamintea lui catre mine, trebuie sa-mi dai voie sa le dau replica. Daca esti de acord sa facem asa, treaba se rezolva cavalereste. Daca nu, mie nu-mi ramane altceva decat sa te las in plata Domnului. Si crede-ma, mai devreme sau mai tarziu, niciodata Domnul nu a lasat neplatit in ceea ce ma priveste. Ti-o spun din experienta. Esti de acord cu ce-ti propun aici?

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 12, 2018 at 1:40 pm

    Theodor L.

    Esti isteric. Ti-am mai zis ca le dau drumul cand trec pe acolo, dar degeaba …

    Apreciat de 1 persoană

 7. Alexandru TM said, on ianuarie 11, 2018 at 12:59 pm

  Doamne ajuta,

  Iertati-mi indrazneala.

  Teodor L. si Vasile ingaduiti-va unul pe altul.

  Frate pe frate ca o cetate intarita. (acum ca ne mai ‘ciondanim’ se mai intampla si fratii de mama se haraie, dar Dumnezeu sa ne ierte, si unul fata de aldul sa ne ingaduim)

  Mantuire si iertare ca am indraznit.

  Apreciază

 8. geo said, on ianuarie 11, 2018 at 3:57 pm

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22219088-avocatul-general-curtii-europene-cazul-cuplului-gay-coman-hamilton-statul-roman-trebuit-permita-familiei-stabileasca-romania-soti.htm

  asta modernitate, progres…nu ca primitivii de romani…nici gaze de sist, nici lgbt…

  Apreciază

 9. Cornelia said, on ianuarie 11, 2018 at 6:14 pm

  Off topic, https://www.youtube.com/watch?v=pNf4-d6fDoY
  Stat Orwellian

  Apreciază

 10. kosk said, on ianuarie 11, 2018 at 6:27 pm

  neinteresant ce slobozesc pe gaura gurii „congresmenii” americani. latratul la luna se combate cu Ignorol Forte nu in sensul ca ii faci sa muste din praf , ci in sensul ca nu iei deloc in serios si nu lasi nici macar o secunda sa te influenteze rahaturile pe care le debiteaza astia, ci le tratezi exact ca pe ceea ce sunt. rahaturi.

  Apreciază

 11. calinscutareanu2013 said, on ianuarie 11, 2018 at 7:08 pm

  Poate va intereseaza articolul acesta din New York Times

  Apreciază

  • gheorghe said, on ianuarie 12, 2018 at 8:46 am

   E cinstit autorul, cu „ai lui”.
   Mai intai, nu este nimic anti0semitic, asta este pervertirea adevarului.
   Episcopul rus a aratat Adevarul: agresiune anti0crestina, satanica asupra monarhiei ORTODOXE din Rusia.
   Apoi, nu e intamplatoare reactia frontala de de-credibilizare!
   Numele autorului articolului din New York Times este… = KHODAR + K + OV + SKY
   KHODAR este transliterare de la KHAZAR., [K]HAZA’A cum ar zice musulmanii.
   -K- este litera de legatura.
   – OV este particula finala data de un tar comerciantilor care i-au deconspirat intentia opozantilor sai de a-l asasina.
   -SKY este forma slavizata a celor mai multe nume din spatiul slav.
   Amintesc, „Þ” (litera thorn), in alfabetul slav a ajuns sa fie PRELUAT drept „F” = Ф dar si „D”, ca derivatie sonora din „th” ramas in engleza, greaca, castiliana…
   Khazarii – caucazieni fortati de vecini sa renunte la cultul lui Ba’al care practica omorarea ritualica a copiilor „altora”, cu precadere ai crestinilor pe care ii rapeau din noua tara (pe-atunci) Rusia… s-au dispersat prin Europa mai intai si apoi in Americi unde au continuat aceste practici mascate de declararea publica a aderentei lor la….. cultul lui Moise si pretinzandu-se evrei dar fara legatura de sange abrahamica.
   EI sint „la putere”, domina coplesitor nu doar sistemul international financiar-bancar dar au controlul majoritar in in industria extractiva, energetica, farmaceutica, transporturi, mass-media…
   CUM SA TACA ATUNCI CAND SINT DEMASCATE LEGATURILE ODIOASE SI PRACTICILE SATANICE?

   Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 12, 2018 at 9:05 am

    gheorghe

    Extrem de nociva teoria pe care o sustii:

    Reconsiderand TEORIA KHAZARA
    http://ortodoxinfo.ro/2017/03/16/reconsiderand-teoria-khazara/

    Apreciază

   • mercurie said, on ianuarie 12, 2018 at 1:44 pm

    Io pe asta cu kazarii am citito tot pa net, deci sursa poate sa nu fie atat de sigura, dar stiu oarecum altceva ca, conform legii lui Moise , vechii israeliti erau obligati sa se ia doar dintre ei, altfel aflandu-se sub blestemul legii. Ei aveau interdictie clara de la Dumnezeu ca sa nu se amestece cu alte neamuri. Nu putea fi considerat israelit/iudeu un copil cu o provenienta ambigua dintre incrucisarea unui iudeu pur sange cu un pagan. De aceea cand erau prinsi pe vremuri in situatii din acestea stanjenitoare, iudeii din aceea vreme isi alungau sotiile cu tot cu copii in incercarea de al imblanzi pe Dumnezeu si pt a nu se mai afla in postura in care incalcau legea lui Moise . Pe de alta parte se ridica intrebarea daca oare asa zisii evrei declarati ai zilelor noastre mai pot respecta legea lui Moise macar un pic, oricat de putin ar fi acest lucru ? Raspunsul invariabil este ca nu si chiar daca acum se pare ca ar detine Ierusalimul ,ei neavand templu si linie preoteasca dovedita pe cale genealogica cu hartii cu tot, se afla sub toate blestemele VT.
    Asa ca io cred ca unii au preluat ce le-a convenit lor din mozaism si se pretind javrei ,sau probabil au ajuns pana in zilele noastre ceva din fostii iudeii de pe vremuri dar atat de corciti si incrucisati cu toate neamurile posibile incat numai pot fi numiti sub nicio forma iudei …ci doar evrei, care nu vad ce legatura ar avea cu Moise si restul. Cred io !

    Apreciază

   • gheorghe said, on ianuarie 15, 2018 at 11:28 am

    Drag Admin,
    Nu vreau sa te supar… am argumente care duc la alta opinie:
    M-am straduit sa parcurg articolul dar sa si compar cu originalul – ca cetatean canadian pretind ca inteleg limba engleza. Nu sustin ca am parcurs cuvant cu cuvant si nici fraza cu fraza; de altfel, cand sesizezi majore/multiple nepotriviri e normal sa nu continui „la milimetru” analiza.
    Despre autor – prezentarea „gratis” si – consider eu, rautacioasa – facuta pe wiki…:
    David Ernest Duke (born July 1, 1950) is an American white supremacist and white nationalist politician, antisemitic conspiracy theorist, Holocaust denier, convicted felon, and former Grand Wizard of the Ku Klux Klan…. Nu ma deranjeaza, si jidanii se considera „supremi”:, si mahomedanii, si hinduistii si cati vor mai fi.
    Evident, a deranjat pe multi, ceea ce nu inseamna automat ca nu exprima lucruri corecte, chiar daca nu in totalitate – ca oricare politician.
    ….

    Mai intai, autorul foloseste termenul Jewish – iudeu, jidan si nu spune evreu – Hebrew in tot articolul, macr o singura data!
    In traducerea de pe site-ul ortodox.info insa, termenul „Jewish” este echivalat de 16 ori (!) cu… „evreu”.
    Un exemplu – despre Barbra Streisand in wiki scrie „Jewish family”, in articol in engleza scrie „ashkenazi Jewess” si traducerea este… evreica ashkenazim! Ceea ce inseamna ca pentru traducator iudeu = evreu.
    Consider o abatere de la fidelitatea si pastrarea sensului termenilor din articolul original.
    Daca nu se definesc corect termenii, se poate spune orice despre orice.
    ….
    Despre fidelitatea traducerii, este necesar si de bun simt sa arat ca la final sint eliminate afirmatii clare si importante.
    Iata despre ce este vorba:
    1. Dupa „Ii accept cu toata inima pe cei care cred in continuare teoria Khazara,…” (in varianta din romaneste) NU ESTE TRADUS: „daca lupta impotriva suprematiei iudaice” – se observa, nu spune evreesti! Si faptul ca nu-l intereseaza daca „are dreptate” sau nu in expunere.
    2. In final, NU ESTE TRADUS (si nici mentionat):
    „[Aceasta] denota faptul fundamental ca „establishment”-ul iudaic (Jewish), adica fiecare organizatie iudaica majora a tuturor tipurilor de iudei – lucreaza pentru genocidul nostru.”
    Fondul si sensul publicarii articolului este de a demasca pe cei care LUCREAZA PENTRU GENOCIDUL NOSTRU, nicidecum de a critica varianta „khazara” – falsa ori nu …. ceea ce este altceva, mai ales cand s-ar fi vazut ca nu il deranjeaza sustinatorii a ceea ce el numeste „teoria khazara” … DACA LUPTA IMPOTRIVA SUPREMATIEI IUDAICE.
    Nu apare urmarin link-ul, in articol si ma tem ca din dorinta de a evita repercusiuni ale agentilor care supravegheaza internetul, a fost deformat mesajul si sensul articolului tradus – demascarea agresiunii genocidale a organizatiilor iudaice si nu faptul ca sint sau nu khazarii legati genetic de iudei, desigur cei din cultul mozaic.
    –––––––
    Cu privire la argumente…
    Un nas coroiat nu este „proprietate” evreiasca ori iudaica…. asa ca nu e deloc interesanta poza cantaretei…
    Si eu am intalnit nenumarate persoane care nu sint si nu se pretind legate genetic de Avraam/Abraham.
    Despre alaturarea anticului evreu cu modernul askenazi…
    Scuzati, trebuie sa fii beat ca sa fii de acord ca seaman:
    „Stanga: celebru bancher din Pompei, Jucundus, care a trait in anii 20-62 dH. Identificat ca evreu de…
    Alaturi, evreu Ashkenad, Abe Foxman a ADL.
    Similaritatea dintre Jucundus si Foxman este clara, si serveste ca o indicatie a continuitatii fizice evreiesti de-a lungul secolelor…”
    Nici vorba:
    – la primul, partea superioara a capului este mai mate decat partea inferioara, la al doilea este invers!
    – primul are urechile desprinse de cap, al doilea le are lipite, primul are lobi al doilea nu are!
    – primul are ochi ovali, al doilea are ochi alungiti
    – primul are gura conturata, arcuit – al doilea o are cu buze drepte, paralele
    – primul are „taietura” obrazului (de la nas) curba, al doilea o are dreapta.
    Daca astia seamana, eu sint ca Adonis, ori Hercule… sau oricare altul seamana cu cine vrea!
    –––––––––-
    Cu privire la lista de studii genetice publicate de „o anumita parte de cercetatori”…. nu cred ca e cazul sa listez alte studii care infirma, contrazic pe cele redate in articol publicate de „cealalta parte”.
    Un exemplu: DNA studies, especially the work of Dr. Ariella Oppenheim of Hebrew University, who likewise found, in 2001, that the “Jews” came from the Khazars rather than the Israelites

    Cu privire la alte cercetari despre „ce si cum” cu khazarii, mai vorbesc si altii, fara a fi politicieni:
    Sa-l cred pe american sau pe jidanul inteligent Lazar Saineanu care publica o brosura in Franta in 1901:
    „În broşura amintită, Şăineanu spune că „în anul 1887 am publicat în Convorbiri Literare un studiu intitulat „Jidovii sau Tătarii sau Uriaşii”, în care îmi propuneam să elucidez această bizară asociaţiune de nume etnice prin emiterea unei ipoteze istorice.
    După ce grupez toate elementele disponibile de natură lingvistică, arheologică şi topografică, care constată identificarea, în tradiţiunile poporului nostru, a Jidovilor cu Tătarii şi cu Uriaşii, îmi pun următoarea întrebare: Fost-a în trecut vr’un popor despre care să se poată susţine cu siguranţă, că a fost tătar şi jidov în acelaşi timp?
    … La această întrebare, răspund că un asemenea popor a existat şi este cunoscut în istorie sub numele de Cazari, un neam tătăresc care a ocupat mai toată Rusia meridională şi care adoptând Judaismul în secolul al VIII-lea, a subsistat ca stat judaic peste trei secole (1016). După ce şi-a întins dominaţiunea asupra Europei Orientale, aceşti Tătari-Jidovi dispar deodată de pe scena istoriei. Ce s-a ales dintr’înşii?
    Aceşti cazari, după stingerea puterii lor, se contopiră cu celelate neamuri tătare de pe lângă Marea Neagră47, dar ecoul originii lor nu dispăru cu desăvârşire din memoria oamenilor.
    Parte din aceşti cazari vor fi căutat de timpuriu un adăpost în Ardel (Transilvania n.n.), de unde trecură în ţările dunărene, în special în Muntenia, mai cu seamă în districtele Muscel şi Romanaţi, unde pare a se fi concentrat amintirile tradiţionale privitoare la dânşii.48 …..
    … Potrivit lui Koestler, “culoarea tenului a evreilor cazari era albă, ochii lor erau albaştri iar părul lor era predominant roşiatic, trupurile lor erau mari, puternice iar felul de a fi rece, distant. Aspectul lor general este sălbatic.”57 De aici probabil asociaţia cu Uriaşii în mitologia românească.
    … În legendele populare evreeşti „nu se aminteşte de un regat khazar ci de un regat al evreilor roşii”58, roşul fiind culoarea părului şi poate datorită pigmentaţiei mongoloide a multor kazari.”59
    Indubitabil, Împăratul-Roşu din basmele româneşti poate fi identificat cu evreul khazar.
    În mitologia românească, însuşi Diavolul „se înfăţişează sub chipul unui om roşu şi el locuieşte în Dealul Roşu.”
    Omul roşu e considerat în popor „ca o piază rea, ca o mare primejdie.” …
    Deci, – neam tătăresc, … ten alb, ochi albastri si păr predominant roşiatic.
    –––––––––––
    http://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/
    Autorul ne precizeaza:
    Note: The history of the Khazarians, specifically the Khazarian Mafia (KM), the World’s largest Organized
    Crime Syndicate that the Khazarian oligarchy morphed into by their deployment of Babylonian Money-Magick, has been nearly completely excised from the history books.”
    Preia informatii istorice si mentioneaza (la un moment dat):
    „1,200 AD – Russia and the surrounding nations have had enough and take action:
    About 1,200 AD, the Russians led a group of nations surrounding Khazaria and invaded it, in order to stop the Khazarian crimes against their people, which included kidnapping of their young children and infants for their blood sacrifice ceremonies to Baal.
    The Khazarian king and his inner court of criminals and murderers came to be known as the Khazarian Mafia (KM) by neighboring countries.
    The Khazarian leaders had a well-developed spy network through which they obtained prior warning and escaped from Khazaria to European nations to the west, taking their vast fortune with them in gold and silver.

    They laid low and regrouped, while assuming new identities.
    In secret, they continued their Satanic child blood and sacrifice rituals, and trusted Baal to give them the whole world and all its riches, as they claimed he had promised them, as long as they kept bleeding out and sacrificing children and infants for him.”
    …. „Interesting how the very problem that was started by the Khazarians also had a solution provided by them. Eventually the Khazarian king and his small surrounding court infiltrated Germany with a group that chose the name “the Bauers” of Germany to represent them and carry on their Baal-powered system of evil.
    The Bauers of the Red Shield, which represented their secret blood-based child sacrifices, changed their name to Rothschild (aka “child of the rock, Satan”).”
    ….
    Sesizati legatura dintre „Imparatul Rosu” – khazarul din basmele romanesti si numele „luat” de o familie khazara – Roth+schild, rosu+scut…???

    Ne mai spune,
    https://www.veteranstoday.com/2017/09/05/khazarians-then-khazarians-now/
    When Khazaria was finally destroyed in about 1250 AD by Russia and Persia, it had been literally terrorizing, robbing, murdering and parasitizing neighbors and travelers for over 500 years.
    These endemic Khazarian criminal behaviors were institutionally supported by their leaders and by the Khazarian culture.
    There was no rule of law in Khazaria, only the rule of manipulation, sociopathy, might, violence and evil.
    … Instead of working to establish morals and ethics in his nation by making a serious attempt to practice Torah Judaism, King Bulan and his top staff actually were inducted into the Black Arts and Black Magic of Babylonian Talmudism, better known as Baal worship or Satanism.
    Externally this looks a lot like Torah Judaism and can be used as false cover, which it was.
    … They were easily accepted by the Old Black European Nobility families that hijacked the Vatican who also practiced Babylonian Talmudism and gained power from the satanic, dark-side using secret child sacrifice.
    Once the Khazarian Kingpins established a beachhead in America, they were able to buy up, bribe or human compromise almost all elected and appointed USG officials. Those that didn’t comply were sidelined or driven out by supporting competitors chosen by the Khazarian Kingpins.
    Soon all the American political, governmental, corporate, law enforcement, Military and Intel systems were hijacked using the same methods. This has allowed the Khazarian Kingpins to parasitize America, which in practice means making serfs and wage slaves out of most Americans with little recourse.
    America was then transformed into the Khazarian Kingpins’ tool to parasitize the rest of the whole world, as so well-described by John Perkins in his classic book, Confessions of an Economic Hitman
    … Since Khazaria was destroyed in about 1250 AD, over 150 nations have booted out the Khazarians for their evil ways. Now because of the Internet, there is a growing awareness that top Khazarians are anti-human thieves, mass-murderers, deceivers and parasites upon the whole world.
    … The Bolshevik Revolution was revenge against Russia for its destruction of Khazaria in about 1250 AD.
    Approximately 80% of the Bolsheviks were godless Khazarians who raped, pillaged, tortured and murdered over 100 million non-Khazarian Russian citizens. These Bolsheviks did the same thing to Germans when they entered East Germany at the end of WWII. It’s a fact that Bolshevism was Khazarianism in disguise. Same for Maoism.
    AMERICA HAS BEEN INFILTRATED AND HIJACKED BY THE ROTHSCHILD KHAZARIAN MAFIA, WHICH IS DEAD SET ON DESTROYING THE CHRISTIAN AND DEIST HERITAGE OF OUR FOUNDING FATHERS, ALONG WITH OUR ECONOMY, BORDERS, LANGUAGE, CULTURE SEX ROLES AND MARRIAGE.
    Khazarians have become the destroyers of society and everything that occurs naturally, that is, the natural order of things.
    ============================
    Descrierea istoriei, faptelor, obiceiurilor khazare din multe alte surse prezinta credibilitate bazata pe dovezi de netagaduit – nu sint de neam abrahamic, evrei… nu practica iudaismul/mozaismul evreilor ci talmudismul babilonian dar si continua agresiunea impotriva crestinismului sub toate formele, permanent si bine organizat.

    Apreciază

 12. kosk said, on ianuarie 11, 2018 at 7:36 pm

  Ps
  sau pe intelesul angajatilor US embassy care monitorizeaza blogurile „extremiste”..shut your fkg mouth!

  Apreciază

  • gheorghe said, on ianuarie 12, 2018 at 9:01 am

   Sursa de supraveghere si „demolare” – nu doar mediatica – este oficina B’nai B’rith, organizatie care coordoneaza mascarea si ascundrea adevaratelor practici si fapte ale membrilor cultului luciferian al talmudistilor babilonieni – cam toti care se declara…. evrei fara a fi in realitate.
   Nu doar pentru ca nu sint de sange abrahamic ci si pentru ca avand un mozaism de fatada nu pot fi evrei deoarece simuleaza public practicarea cultului – si acesta, modificat- si au alte directii decat evreii ortodocsi care denunta – de exemplu – infiintarea si existenta artificial a statului Israel in…. Palestina.
   …. faptul ca sint considerati (in scris) drept „Jewish”, adica iudei este un alt fals (ei fiind maestri ai disimularii) neprovenind din tribul lui Iuda, dar propaganda si „meseriasii” care se ocupa de ei beneficiaza de finantare putin spus „grasa”!
   Apropo de „disimulare”, poate unii isi amintesc bancul cu intrebarea pusa de roman unui…. jidan (pot fi alte nume romanesti):
   – Cum te numesti?
   – (cu modularea vocii specifica…) – Apreotesei.
   – Da’ cum te numeai … „inainte”? (de schimbarea numelui spre a-si ascunde originea)
   – Ionescu!!!!
   ….
   Precauti, smecheri – adica folositori de istetime CU VICLENIE.

   Apreciază

 13. Calator said, on ianuarie 14, 2018 at 2:52 pm

  Daca spune Congresul american, poate ca asa e. Dar am impresia ca atunci cand e vorba de aceasta activitate cu mize uriase, ni se spune doar ceea ce trebuie sa auzim. Poate ca exista o concurenta reala intre SUA si Rusia in zona activitatilor petroliere (si in alte privinte), dar e la fel de posibil sa fie si un fel de intelegere intre pradatori, pentru spolierea tarilor care au asemenea resurse. Joaca asta de-a razboiul intre marile puteri, in care ne-am lasat tarati si noi, ne va lasa fara resurse si in final, fara tara.

  Cateva date care pot fi verificate:

  – Chevron in Rusia

  https://www.chevron.com/worldwide/russia

  „Chevron is a major investor in the Caspian Pipeline Consortium (CPC). Approximately $2.2 billion of the $2.7 billion CPC Initial Construction Project budget was spent in Russia. A significant expansion project, which began construction in 2011, is expected to cost $5.4 billion.

  Through our subsidiary Chevron Neftegaz Inc., Chevron continues to identify business opportunities in Russia.

  Our subsidiary Chevron Oronite has developed relationships with several Russian oil companies, which we supply with lubricants additives. We market Chevron® lubricants through a separate distributor network.

  Through Chevron Lummus Global LLC, several of Chevron’s industry-leading technologies have been licensed to Russian oil companies.

  In addition, Chevron is a committed member of the community in Russia, supporting social programs, education and the arts.”

  – Gazprom in Romania, dupa scandalul Chevron

  Gazprom a început să foreze după țiței în vestul României (stire ianuarie 2017)

  https://www.cotidianul.ro/gazprom-a-inceput-sa-foreze-dupa-titei-in-vestul-romaniei/

  „Compania canadiană East West Petroleum, asociată cu NIS Petrol din Serbia, societate deținută de rușii de la Gazprom, a anunțat că a demarat lucrările de forare la prima sondă de explorare a țițeiului și gazelor naturale într-unul din cele patru perimetre concesionate în vestul țării, Periam. „Producătorul internațional de petrol și gaze East West Petroleum Corp anunță că a fost informat de către partenerul său, NIS, că operațiunile de foraj au început. Forarea primei sonde, în blocul EX-7 Periam, din Bazinul Panonic, a început la 21 ianuarie 2017. Sonda va fora la o adâncime de 2.500 metri“, se arată într-o informare a societății canadiene. Lucrările de forare şi testare a sondei vor dura între 50 şi 60 de zile.

  Compania NIS Petrol a anunțat la începutul anului trecut reluarea operațiunilor de prospectare în perimetrul EX-7 Periam din județul Timiș. Lucrările, făcute prin intermediul Naftagas Oilfield Service, companie aflată de asemenea în sfera Gazprom, au vizat o suprafață de aproape 150 de kilometri pătrați, în vecinătatea localităților Beba Veche, Cherestur și Dudeștii Vechi, zonă în care compania a semnat acorduri cu fermierii. În 2014, a demarat achiziția de date seismice 3D în cele două perimetre din județ, EX-7 Periam și EX-8 Biled, iar în luna martie 2015 datele seismice au fost colectate pe o suprafață de 306 kilometri2, din care 117 km2 în EX-7 Periam și 189 km2 în perimetrul EX-8 Biled.

  Gazprom, prin NIS, deţine încă din 2010 concesiunea pe patru perimetre petroliere în Bihor şi Timiş. Acestea se întind de la nordul la sudul celor două judeţe şi de la graniţa cu Ungaria până în zona deluroasă şi montană. În total, aproape 4.000 de kilometri pătraţi, adică peste jumătate din suprafaţa Bihorului. Reprezentanții NIS au declarat, în repetate rânduri, pentru a linişti comunitatea locală, că prospecţiunile efectuate în perimetrele menţionate şi viitoarele explorări ar viza numai zăcăminte convenţionale de hidrocarburi, nu gaze de şist. Ruşii au mai declarat că au un plan de investiţii de 600 de milioane de euro în România, pe termen mediu şi lung.”

  Exploatarile au fost stabilite cu ani in urma prin acorduri cu statul roman, in ciuda protestelor oamenilor din acele zone. Si se pare ca sunt mai degraba pentru gaze de sist, decat pentru titei:

  Cele 12 perimetre petroliere din vestul ţării sunt pentru gaze de şist. Mol la Curtici, Gazprom la Băile Felix.

  http://www.infocivic.ro/cele-12-perimetre-petroliere-din-vestul-tarii-sunt-pentru-gaze-de-sist-mol-la-curtici-gazprom-la-baile-felix/

  – Gazprom, OMV si Romania

  Se pare ca si Vestul Europei are niste intelegeri cu rusii in privinta noastra:

  Iulian Iancu acuza: Gazprom si OMV fac jocurile pe piata de gaze din Romania in favoarea Bursei de la Viena (stire 24 octombrie 2017)

  http://energy-center.ro/piata-energiei-din-romania/iulian-iancu-acuza-gazprom-si-omv-fac-jocurile-pe-piata-de-gaze-din-romania-in-favoarea-bursei-de-la-viena/

  „Presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, continua razboiul declaratiilor pe marginea modificarilor aduse Ordonantei 64/2016. De la acuzele directe aduse unui mare jucator de pe piata din Romania (OMV Petrom), care ar fi facut presiuni la Bruxelles pentru liberalizarea pietei de gaze din Romania si pana la decizia de a ramane in piata o singura platforma de tranzactionare, totul se traduce intr-un complot la adresa tarii noastre. Cel putin in opinia deputatului Iulian Iancu. Desi a fost acuzat la un moment dat ca ar face jocurile Gazprom pe piata romaneasca, Iulian Iancu tine sa dovedeasca contrariul, sugerand o intelegere intre grupul rus si OMV Petrom, cu scopul principal de a muta tranzactiile cu gaze de pe bursa romaneasca pe bursa de la Viena.”

  Aparent, din toata povestea asta multi au de castigat (Rusia, Austria, Ungaria, Canada, chiar si SUA, prin Chevron Rusia), cu exceptia noastra. Nu cred ca avem prieteni in privinta asta…

  Apreciază

 14. Drodar Dorin said, on august 27, 2018 at 6:28 am

  Resursele naturale din Romania sunt ale poporului roman!Noi romanii,trebuie sa le exploatam pentru a beneficia de ele!Traiasca Neamul Romanesc!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: