SACCSIV – blog ortodox

ISRAEL – prima tara FARA BANI CASH?

Posted in BANCI, BANI, BANI CASH, BANI LICHIZI, carduri, cash, ISRAEL by saccsiv on octombrie 2, 2013

Iata ce putem citi in articolul Will Israel be the World’s First ‘No Cash’ Society?:

Va fi Israelul prima tara din lume fara bani cash?

Guvernul a autorizat stabilirea unui comitet care sa examineze modurile in care ar putea fi eliminati banii cash din economia Israelului.

Marti guvernul a autorizat stabilirea unui comitet care va examina metodele de eliminare a banilor cash din economia Israelului – o metoda mai buna de prevenire a evaziunii fiscale. Comitetul va fi condus de Harel Locker, directorul biroului prim-ministrului.

Bani cash pot fi transferati cu usurinta de la un individ la altul fara supravegherea celor care se ocupa cu taxele. Nu la fel se intimpla in cazul tranzactiilor electronice. Datorita calculatoarelor moderne bancile monitorizeaza citi bani depun oamenii in conturile lor si citi retrag, in timp ce companiile emitente de carti de credit (carduri) tin o a doua evidenta cu cit cheltuiesc oamenii.

Membrii juriului vor include personal de virf din politia Israelului, Autoritatea taxelor si impozitelor (un echivalent al ANAF sau IRS n.tr), presedintele autoritatii guvernamentale care se ocupa cu controlul spalarii banilor si al terorismului, directorul de plati al bancii Israelului, oficiali ai procuraturii si multi altii.

Conform parerii multora dintre acesti oficiali banii cash nu sint buni, deoarece permit indivizilor sa se sutraga de la responsabilitatea platirii taxelor. In ziua de azi un colector de taxe nu poate compara cu usurinta veniturile si platile. Cu toate ca poate suspecta faptul ca o persoana traieste mai bine decit i-ar permite veniturile declarate pacalind in acest fel taxele, nu poate insa sti cu siguranta acest lucru, daca nu detine dovezi solide. Intr-o economie fara bani cash, toate inregistrarile vor fi electronice si de aceea verificarea veniturilor si a taxelor datorate de catre un individ precum si colectarea acestor date inainte de a disparea in contul respectivului va fi o chestie mult mai simpla, in teorie.

Oficialii biroului prim-ministrului au declarat ca “in intreaga lume este recunoscut faptul ca bani cash sint un element cheie al economiei ilegale si al spalarii de bani” Acestia permit o discrepanta mare intre veniturile raportate si cele reale, cu un efect corespunzator asupra cuantumului taxelor colectate de stat. Biroul prim-ministrului sustine ca prin eliminarea cash-ului vor largi baza platitorilor de taxe si vor preveni spalarea banilor. Comitetul va studia problema din toate punctele de vedere si va face recomandari, a mai afirmat biroul prim-ministrului.

Una din problemele pe care le va studia comitetul va fi impunerea de taxe pe tranzactiile electronice care sint comune in Israel. Biroul a asigurat ca indiferent de solutiile gasite de comitet, persoanele care nu vor avea de ales in aceasta privinta vor fi capabile sa efectueze tranzactii intr-un mod care nu va avea drept scop taxe suplimentare.

Observatorii au afirmat ca si-au imaginat cu greu reusita guvernului in aceasta privinta. “O miscare de acest gen poate slabi economia” spune un observator. “Declararea cash-ului ca fiind depasit nu va face altceva decit sa incurajeze oamenii in utilizarea dolarilor sau a unei alte valute straine pentru finalizarea tranzactiilor. In afara de cazul in care guvernul planuieste sa scoata in afara legii si detinerea de valuta, nu exista nici o metoda de a scapa de cash si de problemele inerente ale acestuia.”

Cititi va rog si:

Suedia isi continua foarte decisa drumul sau de a deveni prima tara fara cash

 

Tagged with: , ,

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cristian said, on octombrie 2, 2013 at 2:28 am

  Milioane (poate chiar miliarde) de oameni săraci, în special cei fără servicii și fără salarii, căci sunt mulți din aceștia, în nici un caz nu vor putea dispune de cărți de credit (carduri) eliberate de bănci – deci nu vor avea cu ce cumpăra alimente sau alte mijloace imperioase de subzistență. Ce se vor face, oare, cerșetorii, milogii infirmi, căci, neexistând banii, nimeni ne le va arunca un card bancar în talgerul întins spre trecători? Probabil că, din această cauză, atacurile la drumul mare și crimele se vor înmulți copleșitor ș.a.m.d.

  Apreciază

  • nimeni said, on octombrie 2, 2013 at 7:55 am

   Pai, in loc ca oamenii sa le mai dea bani, le vor da direct alimente.

   Apreciază

  • Emanuel said, on octombrie 2, 2013 at 10:13 am

   Intr-o lume in care omul ” normal ” e hot si criminal, ce sa mai astepti ?

   Apreciază

 2. adi said, on octombrie 2, 2013 at 7:59 am

  @Cristian
  Si eu mi-am pus aceasta intrebare,se va crea un zid intre cele 2 categorii sociale: cei mai insatriti cu carduri si cei amariti fara carduri.Cugetul imi spune ca Domnul a vrut sa le ia darul celor instariti de a da eventual ceva de pomana in Numele Sau celor amariti pentru faptul ca luind card(uri) au acceptat semnul diavolului. Intrebarea e invers, ce vor mai putea face cei cu carduri daca nu pot face o pomana ? La Judecata va fi ingrozitor pentru ei,inca mai exista posibilitatea sa dea lucruri de pomana dar nu prea fac multi acest gest.

  Doamne Ajuta!

  Apreciază

 3. IOAN said, on octombrie 2, 2013 at 9:02 am

  IN TOATA LUMEA MASURILE SI LEGILE SUNT SIMILARE EPOCII NAZISTE si COMUNISTE…HAOSUL ECONOMIC VA ACCELERA IMPLEMENTAREA ACESTORA….
  ATI VAZUT CA IN TOATA LUMEA SISTEMUL ISI FACE DE CAP …dar lumea pricepe oare ?

  Apreciază

 4. Ion Roman Popescu said, on octombrie 2, 2013 at 9:28 am

  Suedia renunta treptat la bancnote si monede. Banii fizici mai sunt folositi in doar 20% din tranzactii

  http://www.incont.ro/international/suedia-renunta-treptat-la-bancnote-si-monede-banii-fizici-mai-sunt-folositi-in-doar-20-din-tranzactii.html

  Apreciază

 5. Ion Roman Popescu said, on octombrie 2, 2013 at 9:43 am

  Saracii sunt mai multi. Majoritari. Daca le vor propune sa le injecteze in frunte nanotehnologia cu datele si le lasa un credit momeala de ..euro, atunci ii convinge sa accepte semnul sixsixsix.

  In Israel, poate se va crea primul stat fara saraci. Daca totul va fi pe card, atunci nu va mai fi loc de saraci in tara aia.

  Culmea e ca circula in 2011 si 2012 un email, in care se spunea ca nu vine sfrasitul lumii la modul la care s-a mai intamplat. Ci vine o vreme cand nu vor mai fi folositi banii. Se adevereste?

  Un alt aspect interesant este alt email, in care se spune ca este o conspiratie mondiala de a se pompa bani in banci, cand daca s-ar da fiecarui om in loc sa se dea bancilor, s-ar desfinta saracia. In primul rand ca daca toti banii s-ar da oamenilor, acei bani nu ar mai avea valoare. Apoi, banii sunt o conventie. Daca conventia nu este echilibrata, banii nu mai au valoarea scontata.

  Ce sunt banii?

  Banii sunt mijlocul de a procura ceva ce nu poti tu sa produci. Cu cat nevoia de lucruri extra este mai mare, cu atat foamea de bani creste.

  Exista oameni care au renuntat la a folosi bani :
  “Money only exists if two or more people believe it exists.” – Daniel Suelo

  http://www.realitatea.net/omul-pesterii-secretul-barbatului-care-traieste-de-12-ani-fara-bani-video_938904.html

  Se poate ajunge la apartament independent energetic? Cu panourile fotovoltaice, care sunt inca foarte scumpe.

  Se poate computer ” human powered ” ? Se poate: Pedal powered Charging Table to Power Your Laptop

  http://www.environmentteam.com/2010/05/17/pedal-powered-charging-table-to-power-your-laptop/

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 2, 2013 at 10:31 am

   Ion Roman Popescu

   Nu cunosc e-mailul citit de tine anul trecut insa noi de ani de zile tot spunem ca eliminarea banilor cash este una din etape.

   Apreciază

  • tataia said, on octombrie 2, 2013 at 2:32 pm

   Metode a deveni independent energetic exista si exista demult…dar fie sint costisitoare, fie nu sint usor de produs fie nu produc energie tot timpul… Deci avem asa: Panouri solare, generatoare eoliene, instalatii de biogaz…Cind nu merge una merge alta, cind nu merge niciona ai si baterii care inmagazineaza energia pe timpul cit au functionat cele de mai sus…si iti asigura o autonomie de 2-3 zile…

   Apa si hrana nu ar ridica probleme deoarece oricine isi poate sapa o fintina, hrana sa zicem ca ti-o produci singur…si voila, uite asa ai devenit independent energetic. Nu zi cit ar costa astea ca ne apuca durerea de cap…mai ales daca problema se pune la modul ca unii dintre noi nici nu detin casa la curte ci doar un nenorocit de apartament de bloc comunist in care pina ieri, de la potpul care a fost, eu unul stateam cu ligheanele prin casa. Asa ca…

   Singura problema este ca statul nu te va lasa niciodata sa fii independent. In primul si in primur rind ca daca detii o proprietate trebuie sa platesti impozit pe ea. Cum vei plati impozit daca nu ai semnul? In al doilea rind ca probabil de aceea vor sa otraveasca apele freatice ca lumea sa nu se mai poata baza pe apa din fintina…sa fie nevoiti sa CUMPERE apa. Si in al treilea rind daca nu iti vor da voie sa cultivi legume si sa cresti animale? O sa zica domle ala e spatiu de locuit…proiectele de urbanism permit doar flori…pe vecini ii deranjeaza mirosul de la animale nu se poate. Legume si animale doar la ferme si crescatorii autorizate. Ca eu am impresia ca la asta se va aunge…in noua orinduire ni se va permite sa ne producem energia singuri, si drept umrare nu vom mai avea faturi la electricitate sau gaz, dar in schimb hrana si apa va trebui sa le cumparam de la ei…

   Apreciază

   • Ion Roman Popescu said, on octombrie 2, 2013 at 9:54 pm

    Un exemplu de semi-independenti:

    Imobilul situat în Calea Victorie numărul 142-148 este primul bloc din Bucureşti pe care s-au montat panouri solare. Ceea ce i-a avantajat a fost faptul că deja aveau o centrală termică proprie. Tot ce a urmat a venit foarte firesc, exceptând cele 8 luni în care atât preşedintele cât şi administratorul au alergat în stânga şi dreapa după hârţogăraia necesară pentru a primi toate avizele.

    „Investiţia a costat 35.000 de euro, dintre care 30.000 de euro au fost strânşi din chiriile pe care le obţin în urma unor antene satelit montate pe bloc de câţiva operatori de telefonie şi televiziune de pe piaţă. Astfel, cei 300 de locatari nu au mai scos din buzunar decât 5.000 de euro, adică aproximativ 25 de lei de locatar, timp de 5 luni”, ne-a povestit Constantin Cojocaru, preşedintele blocului din Calea Victoriei. Amortizarea cheltuielilor este colosală, aproximativ 8 luni pe an, cât este soare afară, noi nu plătim nici un leu pentru apa caldă, ne -a explicvat Roşu Petrică (70 de ani)

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ei-sunt-bucurestenii-fericiti-nu-platesc-pentru-apa-calda-441271.html

    Apreciază

   • tataia said, on octombrie 3, 2013 at 12:19 am

    Ieratare pentru cele citeva greseli de ortografie din mesajul de mai sus…am un laptop batrin si anumite taste fac figuri…fie apar dublate, triplate fie nu apar deloc literele respective. De obicei recitest si corectez, dar cind ma grabesc trimit mesajul direct…

    Apreciază

 6. geo said, on octombrie 2, 2013 at 10:06 am

  Sătenii au constatat că apa din fântâni este tulbure şi are şi un miros de sulf, motiv pentru care au sunat imediat la autorităţi care au venit, au prelevat probe şi le-au trimis la analize. Cei de la DSP le-au recomandat localnicilor să bea doar apă îmbuteliată.

  Citeste mai mult: adev.ro/mu0cvx

  Apreciază

 7. dd said, on octombrie 2, 2013 at 11:18 am

  Daca banii se scot atunci facem un mare pas catre sfarsit. Maine, nu o sa poti sa cumperi fara card, la final fara semn.

  Vrem nu vrem o sa fim fortati sa facem alegerea. Ori primim tot, buletin cu cip, carduri,pecetea ori luam calea lui Iisus.

  De aceea e usor sa renunti acum, ca mai incolo chiar nu o sa mai cum sa iti procuri cele necesare pt plecare fara sa stie sistemul. Sa nu mai zic ca o sa fie mai greu sa faci milostenie. Daca saracii dispar atunci mai greu cu faptele bune.

  Actele cu cip sunt doar un pas, Daca nu luam, mai putem sa traim fara ele. Dar cand banii vor disparea atunci ne vom vedea cat de crestini suntem.

  Apreciază

  • tataia said, on octombrie 2, 2013 at 2:36 pm

   Sarailor le-ar fi CEL MAI USOR sa reziste fara semn, ca ei nu renunta practic la nimic. Asa cum dorm acum pe strazi si maninca din gunoaie tot la fel vor face si in noua orinduire…pentru ei nu va fi nici o schimbare. Dar daca cumva sistemul ii va ispiti cu „daca iei semnul vei avea un ajutor social de atitia bani pe luna pina iti hgasesti un loc de munca etc” multi dintre acestia ar putea cadea foarte usor prada ispitei.

   Apreciază

   • Ion Roman Popescu said, on octombrie 2, 2013 at 9:58 pm

    Mancatorii din pubele au si un nume dincolo de ocean: Freeganism – Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Freeganism
    ” Freegans and Freeganism are often seen as part of a wider „anti-consumerist” ideology ”

    Dar acolo se arunca foarte mult, au pe alese..

    Apreciază

  • Radu Humor said, on octombrie 2, 2013 at 5:10 pm

   Hai să fim serioşi, că banii pe care-i lăsăm cerşetorilor, rar ajung la cine trebuie !
   De reguţă îi îmbogăţesc pe nişte escroci, aşa zişii peşti !
   Cineva, care strângea bani pentru un edificiu bisericesc mi-a povestit cum aruncă cei ce cerşesc la tomberoanele de lângă Mânăstire cam tot altceva (haine, mâncare) în afară de bani şi unele produse de excepţie.
   Unii dintre aşazişii cerşetori ,mânâncă la restaurantele din malluri, unde obsrvi că nu mai sunt şchiopi, chiori sau paralizaţi !
   Eu am renunţat de mult să mai las ceva acestor profesionişti şi plătesc o masă la un cămin de asistaţu sociali (cam 100 de oameni), unde se face şi pomenirea respectivă de către preotul care a deschis acest aşezîmânt !
   Veţi spune că e mult ( cam 10-12 milioane de lei vechi), dar dacă fac un calcul cu banii daţi într-un an încurajând astfel cerşetoria, înmulţind cu numărul membrilor din familie care am ales această cale, o să vedeţi că nu e deloc mult !
   Şi ai o mulţumire mult mai mare când ştii că ai hrănit atâţia oameni, cu un meniu îmbunătăţit faţă de ce li se oferă zilnic !
   Menţionez că noi facem meniul, aducând eventual alimentele de bază, iar ei pregătesc totul şi ne invită şi pe noi să gustăm meniul !

   Apreciază

   • Ioan Pelasgul said, on octombrie 2, 2013 at 8:35 pm

    Sa fim atenti si la etnia cersetorilor….evident ca romanii mai rar vor face asta decat tiganii..insa pe viitor nu e exclus ca romanii sa se strice mai tare pentru ca asa vor jidanii..

    Apreciază

   • dd said, on octombrie 3, 2013 at 12:16 am

    Tu dai saracului dar ii dai si lui Iisus.!!!
    Iisus ii da omului, e treaba lui ce face cu agoniseala. Omul nu poate sa zica ca nu i s-a dat.

    Pentru Iisus crezi ca conteaza ca ai dat unui cersetor veritabil??

    Sa stii diavolul cand vede ca vrei sa faci o fapta buna iti scoate toate viicile omului, inaintea ta.
    Pe unii ii suceste cu ganduri , ca asta e asa, ca nu e pt el, ca e ciudat , ca e betiv si fumeaza.

    Clar trebuie sa fie o limita cand se cerseste care si asta e definita. Daca cerseste in alte scopuri atunci isi v-a lua el adevarata plata mai incolo.

    Fiecare in modul lui, dar cauta smerenia.!!!

    Doamne ajuta !

    Apreciază

 8. un roman said, on octombrie 2, 2013 at 11:40 am

  nu-i adevarat ca daca ai carduri nu poti face milostenie eu am niste prieteni saraci tare stau prin camine de nefamilisti vai de mama lor si aproape in fiecare zi merg la cumparaturi in supermarketuri si platesc cu cardul daca n-am cash si le iau alimente detergenti diferite produse ca am firma si inca imi permit deci daca vrei se poate

  Apreciază

 9. pictorulamator said, on octombrie 2, 2013 at 12:00 pm

  Scoaterea banilor cash din circulatie – un pas imens inapoi, de la El spre propriul ego.
  Omul e copilul Lui. Capcane sunt multe. Călătoria spre El e spre interiorul ființei, spre sine. virusurile sunt jaloane ce trebuie depășite. Surplusul mental e doar balast, se activează când ești în derivă, în lipsa țelului. e normal. Fiecare are o sarcină, un har, un rol, ce sunt doar ale lui. faci onoare generației rupându-te de ea și desăvârșindu-te. A fi în Dumnezeu e starea ultimă, supremă.

  Apreciază

 10. g v said, on octombrie 2, 2013 at 12:06 pm

  bineinteles ca eliminarea banilor cash este una dintre etape …. si inca una majora … altfel cum ar putea sa ne limiteze accesul la a mai trai asa cum suntem obisnuiti? cumparam, vindem, traim in case unde platim facilitati pe care tot ei ni le livreaza (electricitate, apa, caldura) sistemul medical si de invatamant (tot in mana lor – invatam ce vor ei, ne vaccinam) etc…toate legate de Bani…..banii cash se pot obtine si altfel decat din banci (adica direct din mainile lor) si sunt constienti si ei de lucrul asta….atata timp cat v-or exista banii cash mai putem vorbi de libertate, fie ea si minima, daruita asa pe bucatele (tot de ei) …. asa ca hai sa eliminam banii cash: din comoditate, siguranta (scad nr jafurilor ca nu mai purtam bani asupra noastra), sistem de plata mai fluid, eliminam coruptia, etc si ne cad fraierii direct in mana, nu mai trebuie sa ii fugarim…. astia chiar sunt inteligenti fratilor, nu e de gluma.

  Apreciază

  • tataia said, on octombrie 2, 2013 at 2:42 pm

   NU infractionalitatea o vor elimina ei, chiar daca asa pare la prima vedere. Infractorii s-au adaptat INTOTDEUNA. Nu vr mai fi jafuri pe strada ziua in amiaza mare vor fi in schimb hackeri care vor fura parolele oameniulor si vor face direct transferuri intre conturi bancare….nu aia este problema…Coruptia….hm pe vremea lui ceasca nu se dadeau intotdeuna bani drept mita politistului..mergea si cite un cartus de Kent sau o sticla de tuica…asa ca poate cine stie…

   Problema este exact aceea scrisa de antecomentatorul meu…ne iau si putinul de libertate care ne-a mai ramas..nu vom mai putea face nici o tranzatie la negru..

   Apreciază

 11. g v said, on octombrie 2, 2013 at 12:14 pm

  cand o sa ajungem la momentul fatal pe care ni-l pregatesc Elitele, crede-ti ca mai conteaza cei care traiesc din cersit? ma gandeam si eu, lasa frate sa ma oblige ei pe mine sa ma dau cu Dracu’ ca vad eu ce fc, ce imi trebuie bani? dau rusinea la o parte si intind mana, macar am ce manca, unde dorm si etc ma descurc eu, doar sunt atitia care traiesc pe strazi….. dar ce faci ca la carti spune clar, nici o bucata de paine sa nu acceptam de la cei insemnati si nici de furat nu se poate discuta….

  Apreciază

  • tataia said, on octombrie 2, 2013 at 2:51 pm

   Nu stiu daca e chiar asa corect sa cersesti…OK…daca nu ai deloc cu ce si mori de foame probabil nu se supara nic Dumnezeu…dar stii tu si de vama aceea a trindavirii…Cei care au trait toata viata pe spinarea altora (din munca altora) nu vor vedea imparatia cerurilor. Deci cel mai corect ar fi sa te oferi sa muncasti in schimbul alimentelor.

   Apreciază

 12. Mălin said, on octombrie 2, 2013 at 12:20 pm

  La sate si in special in provincie, inclusiv in localitatea din care sunt bunicii mei.
  Oamenii nu au cumparat in viata lor apa inbuteliata. Exista apa de izvor, (cişmele se numesc la noi). Aceasta apa nu va putea fi comparata vreodata cu apa inbuteliata.
  Nemernicii acestia distrug panza freatica si odata cu ea izvoarele patriei ca oamenii sa cumpere de la ei pana si apa.O sa ajunga sa puna taxe si pe aerul/oxigenul lasat de la Dumnezeu
  Tarile traditional ortodoxe in special, au fost binecuvantate de Dumnezeu cu toate cele necesare supravietuirii omului. Toate acestea se gasesc in natura.
  Insa acum au pus ghearele si pe paduri. vor sa controleye tot pamantul ca sa nu mai aiba omul sa se adaposteasca in cazul unor samavolncii generalizate prin slugile marionete (gen Ponta, Basescu si altii) puse in fruntea statului

  Apreciază

 13. Geo said, on octombrie 2, 2013 at 12:26 pm

  Solutia este la tara.Cam fiecare are ceva rude pe undeva.Acolo este nevoie de forta de munca dar nu numai.Daca vor fi mai multi intr-o casa se vor putea si apara mai usor de „invadatori”.Pamantul inca mai rodeste iar anul asta a dat din plin roade.Problema este ca nu ne mai place la tara.Totusi doar asa se va putea supravietui fara cip in mana.Cei care locuiesc in orase si cred in Dumnezeu,sa inteleaga ca nu vor putea supravietui si nici macar locui la bloc.Am mai auzit basme de genul:eu nu accept cip,mai bine mor de foame in casa.Nu vor putea locui pera mult in propriile apartamente daca nu vor plati intretinerea.Si cei care si-au scos caloriferele platesc o parte din costul caldurii sub motiv ca trec tevi prin apartamentul lor.
  Daca aveti rude la tara,vizitati-le,reinodati legaturile.Eu mi-am cumparat acum 6 ani o casa la tara fiindca nu aveam rude apropiate si dispuse sa ma primeasca.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 2, 2013 at 12:38 pm

   Geo

   Dar cipul va veni dupa noi pana in catune …

   Apreciază

   • crestinul ortodox said, on octombrie 2, 2013 at 8:05 pm

    da …
    nu cip-ul va veni dupa noi ci gps-ul ne va urmari si pe la tara , pe cei ce nu vrem a ne lua semnul fiarei pentru ca suntem in afara ordinii antihristice , societatii antihristice …socotiti nongrata
    coordonatele sunt date peste tot prin gps mai putin vagaunile muntilor sau HARUL SFANT le poate sta impotriva si care acopera pe cei isihasti in acele vremuri de lupta cu antihristul
    atunci este prea tarziu daca vom lasa sa decurga planurile lor , ale dracilor fara coarne care sunt acum in guvernarea Tarii Noastre Dragi
    stim A FI UNITI in SFANTA CRUCE a Neamului Romanesc atunci stim a scapa de toata sleafta lui sarsaila SI va fi bine pe acest pamint
    iar de nu stim a scapa de antihristi cu sarsaila din conducerea acestei TARI atunci vai si amar ce va veni pe acest pamint
    si de ce PENTRU CA SUNT FOARTE VICLENI asemeni tatalui minciunii sau antihristului pe care il slujesc
    de asta s-a spus de Sfantul Apostol Pavel
    ” stati impotriva raului si raul va fugi de la voi ”
    sa fim UNITI impotriva raului ca nu suntem singuri in aceasta lupta deschisa ci avem AJUTOR NEBIRUIT si ZID NEDOBORAT pe MAICA DOMNULUI asemeni si SFINTII acestui pamint Ce Mijlocesc pentru noi si pentru acest pamint de la Nistru pin’la Tisa
    amin.

    Apreciază

  • mircea.v said, on octombrie 2, 2013 at 1:03 pm

   geo, cei care platesc caldura la bloc, platesc pt ca suprafata comuna a peretilor unui apartament cu apartamentele vecine este f mare, peste 50%, si atunci acel apartament „fura” caldura de la celelalte. Intr-un apartament fara calorifere poti avea lejer 16-20 grade, in functie de gradul de izolare si pozitia apartamentului. Cand afara sant zero grade temperatura medie, de unde sa ai tu in casa 16-20 grd, daca nu ai nici o sursa de incalzire? In mod normal ar trebui sa ai 1-2 grade.

   Apreciază

  • pcmouse said, on octombrie 2, 2013 at 1:37 pm

   geo.cipul va veni dupa noi in catune vb lui saccsiv.si mai mult de atat cei de la orase cand va fi foametea mare,vor navali la tara si vor omori pt o bucata de paine.citeste profetiile..

   Apreciază

 14. mircea.v said, on octombrie 2, 2013 at 12:56 pm

  Parintele Paisie Aghioritul a vorbit despre etapa foarte importanta – disparitia banilor lichizi, incepand cu 1986.

  Nu ar fi de mirare ca Israelul sa fie prima tara fara cash. Chiar ar fi foarte normal.

  Apreciază

 15. Bogdan said, on octombrie 2, 2013 at 1:00 pm

  In Israel e legal sa vinzi si sa cumperi si cu dolari americani, si cu euro, nu numai cu shekeli de-ai lor. Ba chiar am avut surpriza sa gasesc doi comercianti (probabil arabi) care au acceptat si bani romanesti.

  Cu shekeli e obligatoriu de platit doar la institutiile statului, sau cel putin asa am inteles in 2009, unde la intrarea in rezervatia „Izvoarele Iordanului” nu au acceptat decat shekeli, sau plata cu cardul (care facea automat conversia in shekeli).

  Apreciază

 16. Bogdan said, on octombrie 2, 2013 at 1:10 pm

  Exista alternative si fara card, si fara cash: scrii un check, sau faci un transfer bancar, sau cu SMS-ul de la mobil (si factura la mobil o platesti cu check sau transfer bancar).

  In Romania check-urile nu sunt prea raspandite in randul pers. fizice, dar in America e ceva normal sa platesti o factura sau cumparaturile la magazin scriind un check (comisioanele sunt zero de obicei).

  Transfer bancar e disponibil si in Romania. L-am folosit cand am cumparat un apartament (a trebuit sa platesc un comision), si il folosesc lunar la platit facturile (nu costa nimic in plus).

  Cred ca pentru noi principalul inamic de la orizont acum sunt noile acte de identitate, fara de care va fi greu sa ne mai descurcam la oras (cu sau fara cash). Deci tot la tara ajungem, si cand nu se va mai putea nici acolo, in padure.

  Apreciază

 17. g v said, on octombrie 2, 2013 at 3:19 pm

  incet, incet suntem prinsi ca intr-o panza de paianjen de cei care conduc lumea…. iar guvernantii nostri ca si ai altor tari, ne vand bucata cu bucata…..electricitate, gaze, ape, paduri, rezerve naturale de orice exista in pamantul nostru….mai detinem doar putin si putinul ala se va duce si el…si unde sa mai fugi atunci ca padurea aia de langa satu’ lu bunelu a cumparat-o X si tot asa, exemplele pot continua….case la tara au multi, dar si acolo platesti impozit pe teren si nu cred ca aia accepta sa le duci oua, rosii sau mai stiu eu ce cultivi prin gradina….gradina care trebuie udata dc nu ploua, iar apa costa bani….prin absurd sa zicem ca trecem peste toate problemele si recoltam ceva care oricum nu ne va tine de foame un an pana la recolta urmatoare, si se intampla cum spune si pcmouse vine turma flamanda de la oras si ne mananca si pe noi si recolta ca garnitura…am bunici (sa mi-i tina Bunul Dumnezeu sanatosi) la tara si de pe acum se fura c-am tot de prin curtile oamenilor dar atunci la jalea care v-a fi, v-om fi mai rau c-a animalele…

  Apreciază

  • tataia said, on octombrie 2, 2013 at 5:02 pm

   Probabil esti putin mai tinar…eu bunici nu mai am de mai bine de 10 ani…si ce folos ca si pe vremea cind aveam si acestia locuiau la bloc…la oras. Doar neamuri fooooarte indepartate mai stiu sa locuiasca pe la tara…neamuri cu care nu am mai tinut legatura de mai bine de 20 de ani. Eu fac parte dintr-o familie nascuta si crescuta la bloc de cel putin trei generatii. Deci pentru mine si cei ca mine e si mai rau…Cred ca a cam sosit timpul sa vind ceea ce detin aici in Bucuresti si sa cumpar ceva la tara…dar nu prea e treaba usoara…

   Apreciază

 18. dd said, on octombrie 2, 2013 at 4:46 pm

  Parca zicea Arsenie Boca , invatati-va cu frigul, mancati cu lingurita. Acum usor usor intelegem de ce.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on octombrie 2, 2013 at 8:22 pm

   Sfantul Parinte Arsenie Boca …
   invatati-va sa marturisiti pe Cei SFINTI si sa sariti in apararea celor SFINTI , Celor MARTIRI care s-au Jertfit pentru noi , pentru Aceasta Tara , pentru BISERICA lui HRISTOS
   si nu faceti precum cei care cad in apostazie numiti si „Ai Bisericii ” care denigreaza SFINTII si MARTIRII TEMNITELOR COMUNISTE … pentru ca in spatele acestora ce se arata cu ocara si sudalma asupra vaselor Alese Ale Lui DUMNEZEU asupra Casnicilor Sai stau dupa cum era de asteptat vrajmasii lui HRISTOS , jidanii
   ii Aparam si Ne Rugam la Acesti SFINTI , suntem in BISERICA LUI HRISTOS
   vom Avea asemeni Aparare si Paza in aceste vremuri de lupta cu fiara
   de ne lepadam de Cei Ce Au dus CRUCEA Neamului Romanesc si de cei ce s-au Dat Jertfa in Biserica Neamului sau BISERICA Lui HRISTOS
   atunci lepadare de HRISTOS este
   si pierduti , inselati pe vesnicie vom fi ca nu am vrut a fi in BISERICA Lui HRISTOS

   amin.

   Apreciază

 19. Geo said, on octombrie 2, 2013 at 4:55 pm

  Din cate am citit din Sfintii Parinti,in primii 3 ani si jumatate,cip-ul va fi optional.Adica,cine se descurca fara,bine…cine nu,sa moara de foame.Sunt de acord cu Bogdan.Cat putem sta la tara,vom sta apoi ce o vrea Domnul.Nu stiu cum va fi in pesteri pe timp de iarna,nici nu vreau sa-mi imaginez.Bine e sa putem sta cat se poate intr-o casa omeneasca.Si da „gv”se fura dar poti sa ai o pivnita undeva sub casa.Crezi ca la Bucuresti nu vor intra in casele oamenilor tot pentru o bucata de paine?Inca ceva,proviziile oricat de putine,trebuie sa ajunga multa vreme.In vremuri de restriste:invatam sa mancam putin ca doar de aia postim acum.

  Apreciază

  • mircea.v said, on octombrie 2, 2013 at 8:40 pm

   in pesteri iarna e „hotel”; 9-10 grade. Da de unde atatea pesteri….?

   Apreciază

  • crestinul ortodox said, on octombrie 2, 2013 at 8:50 pm

   in vremuri de rastriste INVATAM A NE APARA TARA , CREDINTA SFANTA , DREAPTA asemeni Neamul SFANT

   A Cui este SUVERANITATEA pe acest pamint ?

   in momentul de fata parca scrie in Constitutie negru pe alb Suveranitatea este si apartine poporului roman …
   TREBUIE DOAR a alege intre HRISTOS si mamona
   TREBUIE DOAR a ALEGE in a fi liberi sau sclavi

   ca intorc legi si fac legi ce vor a ne ingenunchea la fiara numita ue atunci noi cei multi trebuie sa fim UNITI
   SA NU ACCEPTAM
   Sa Ne Rugam sa Avem AJUTOR de la MAICA DOMNULUI si Vom AVEA
   se bate moneda foarte mult pt. miscarea placilor tectonice ce provoaca cutremure si alunecari de teren prin exploatare gaze sist , petrol etc pentru domnia antihristilor si dictatura fiarei
   asemeni exploatare Rosia Montana
   cu folosire cianuri pentru otravire sistematica lenta cu moarte sigura dar si PENTRU PRADAREA ACESTEI TARI si sclavia noastra
   A Sosit TIMPUL SA NE DESTEPTAM
   „Ca O Viata AVEM romani Desteptati-va ca am dormit destul ”
   astazi si nu maine caci acel „maine ” poate fi PREA TARZIU
   amin.

   Apreciază

 20. Maresalul said, on octombrie 2, 2013 at 9:15 pm

  Astia care va ganditi ca la sat o sa scapati va inselati.Impozitul pe casa va trebuii sa-l platiti pe pamant la fel.Daca se retrag banii si se introduc carduriile apoi se scot si astea si se zice CIP pt a putea face cumparaturi sau vinde sau sa-ti proimesti leafa sau sa-ti platesti impoziitele.Il acecepti poti face toate astea un pierzi total.Si atunci si taranii o sa piarda pamantul si casele.Singura solutie padurea si viata in salbaticie.Ca treaba cu CIPUL un va fi obligatorie pt ca atunci ar fi ceva fortat si scuzabil in fata lui Dumnezeu.Cand te forteaza fizic cineva.Dar cand il faci din proprie initiativa e lepadare si acceptare cu stiinta.

  Apreciază

  • bodicelu said, on octombrie 2, 2013 at 10:09 pm

   Sau am putea lua exemplul comunitatii tuciurii si sa traim langa groapa de gunoi in cutii de carton. In general cam 40% din mancarea cumparata se arunca, iarna mai ardem un pneu… Asa in padure ai doar afine si mure. Lasand gluma la o parte in padure va fi foarte greu de supravietuit pentru cineva neobisnuit cu conditiile aspre. In schimb in mocirla de langa un oras mare cred ca ar fi mai multe sanse.

   Apreciază

   • Maria said, on octombrie 3, 2013 at 12:29 am

    bodicelu,
    Cand stii ca viata iti atarna de un fir de ata , sau esti urmarit sa te predai lui antihrist , sa vezi ce frumoasa va fi padurea , ai zice ca esti intr-un hotel de 5 stele , daca va incapea toata lumea in paduri .
    Padurile vor fi casele acelora care fug de pecete , daca se vor aduna mai multi , va fi mai bine decat „la vedere „, cat despre mancare , se va gasi si prin paduri , fructe , ciuperci , animale pt vanat etc.

    Apreciază

 21. Ion Roman Popescu said, on octombrie 2, 2013 at 10:15 pm

  In cazul RFID CHIP 666 , nu le este teama de romanii care ar face transferuri de lichiditati?

  Nu le e teama ca vor fi fraudate?

  Vad ca subiectul este destul de larg dezbatut:

  https://www.google.ro/#q=chip+666

  Aproximativ 14.400.000 (de) rezultate (0,34 secunde)

  Nu este tocmai o lupta izolata. Cred ca populatia devine tot mai informata. In cazul in care vor constata ca intentia lor de infierare nanotehnologica duce la depopularea aglomeratiilor urbane, vor intelege ca trebuie sa schimbe strategia.

  1984 cu aplicabilitate din 2014?

  Apreciază

  • tataia said, on octombrie 3, 2013 at 12:39 am

   1984 cu aplicabilitate din 2014? Ia gindeste-te mai bine cind s-au luat primele masuri pentru eliminarea cash-ului. Adica cind au inceput sa apara cardurile bancare? Si in acest fel iti vei da seama ca 1984 este o data mai apropiata de ceea ce profetea respectivul parinte.

   Apreciază

 22. mircea.v said, on octombrie 2, 2013 at 11:17 pm

  @Maresalul,

  spre final va fi la fel de rau peste tot. Dar, eu cred ca la oras conditiile vor deveni foarte grele sau imposibile cu cativa ani mai devereme fata de situatia de la tara. Aici e problema. Rezisti cativa ani in plus?(ani care ii vei simti ca nu se mai termina) Te pot uza acesti ani in plus incat sa cedezi? Nu spun ca e imposibil. Cu ajutorul lui Dumnezeu orice se poate.
  E doar un scenariu. Multe se pot intampla.

  Apreciază

  • Maresalul said, on octombrie 4, 2013 at 9:38 pm

   De aceea a m mai cumparat ceva pamant o livada Si le zic tuturor TINETI CU DINTII DE GLIE.Macar atat cat pt nevoile voastre de supravietuire.Viata asta ii ca o roata.Se va ajunge vremuriile de arat cu Calul,Boii,Vaciile.Semanar tot asa.Roata se invarte.Oricum astia vor face sa pierdem tot ca ei ,,rasa dominanta pe care-le-o bagat-o in cap rabinii lor sa aiba drept de viata si moarte asupra goimiilor.Se vor cumpara tari daramite niste pamanturi.Oricum va fi cuvantul lui Dumnezeu se va implinii orice am face altfel ar ramane el de mincinos si asta un poate fi.Astia cu diavolul care din spatele cortinei fac voia lui sant fini si serposi.

   Apreciază

 23. […] ISRAEL – prima tara FARA BANI CASH? […]

  Apreciază

 24. mihai said, on octombrie 3, 2013 at 6:37 am

  deja suedia este prima tara fara numerar, in curand treptat, treptat vor urma si altele, inclusiv israelul

  Apreciază

 25. […] ISRAEL – prima tara FARA BANI CASH? […]

  Apreciază

 26. […] ISRAEL – prima tara FARA BANI CASH? […]

  Apreciază

 27. […] ISRAEL – prima tara FARA BANI CASH? […]

  Apreciază

 28. […] BANII CASH, deoarece oricum nu au acoperire in aur – Proiect de lege: ROMANIA FARA BANI CASH – ISRAEL – prima tara FARA BANI CASH? – Spania: SE VOR INTERZICE PLATILE CASH CE DEPASESC 2 500 EURO. Spaniolii vor fi obligati sa isi […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: