SACCSIV – blog ortodox

Video – MOISE GURAN despre mitingul anticip: “UN EPISOD DE DEMENTA COLECTIVA”. Si are ceva si cu Ortodoxia, caci nu „înţelege să se reformeze şi să-şi găsească un rol progresist în contemporaneitate” …

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE, MOISE GURAN by saccsiv on septembrie 1, 2013

Iata si ce scrie in articolul Fanatism in numele lui Dumnezeu:

celor care au manifestat împotriva cardului cu cip crezând că astfel îl slujesc pe Dumnezeu nici nu are rost să le mai spun că în Biblie numărul 666 are legătură cu împăratul Nero nu cu cipurile.

Şi totuşi, când am văzut poza făcută ieri de colegii Catavenci la mitingul de la Parlament m-am revoltat. Ceva a explodat în mine. Nu mai pot să tac şi nimeni nu ar trebui să o facă. Copii salutându-l legionar pe sfântul Corneliu Zelea Codreanu, ei, asta e prea mult chiar şi pentru mine. Apoi m-am calmat şi am încercat să le explic colegilor mei că doar dialogul este cel care ne poate scoate dintr-o altă posibilă văgăună a istoriei.
Vremurile pe care le trăim sunt dificile, naţia se prosteşte pe zi ce trece din cauza unui sistem educaţional fără repere, iar nevoia de a da vina pe alţii pentru toate astea poate uşor ricoşa, poate fi folosită, poate crea mai multă pagubă decât beneficiu. Evreii, ungurii, masonii acestea sunt deja teme ricoşate ale istoriei. Cât de stupid să fii ca să încerci să le reaprinzi la infinit doar pentru a da maselor o ţintă şi un vinovat pentru sărăcie şi frustrarea individuală, ba, mai mult decât atât, să ţi-L mai iei şi pe Dumnezeu ca martor.

[…]

Trebuie să respectăm şi să ne înţelegem religia, iar cea Ortodoxă da, a fost mama poporului român, este da! legătura nostră cu strămoşii, dar să dăm Religiei Ortodoxe rolul pe care l-a jucat în istorie, să o lăsăm acolo, în istorie, cel puţin până va înţelege să se reformeze şi să-şi găsească un rol progresist în contemporaneitate.

   Comentariu saccsiv:

   Sa nu stie oare ca nu-i vorba doar de cardurile de sanatate? Ba stie prea bine, dar incearca sa prosteasca telespectatorii cu demonstratia sa. Sunt curios ce ar mai debita despre buletinul cu cip, despre documentul unic (toate in unul), despre eliminarea banilor cash, apoi despre intregul angrenaj format din carduri – eGuvernare – internetul obiectelor, despre momentul in care fara documentul cu cip sau implant sau tatuaj nu vei mai putea cumpara sau vinde.

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ioana said, on septembrie 1, 2013 at 1:25 pm

    MĂRTURISIRI: Despre Părintele IUSTIN PÂRVU, cu Ieromonahul Siluan Antoci, de la Mănăstirea Agafton

    http://stiri.botosani.ro/stire/58054/M%C4%82RTURISIRI%3A+Despre+P%C4%83rintele+IUSTIN+P%C3%82RVU%2C+cu+Ieromonahul+Siluan+Antoci%2C+de+la+M%C4%83n%C4%83stirea+Agafton+.html

    „Acum, după ce a plecat la cele veșnice, tot el să se roage, tot el să facă?! Și noi așteptăm… Ce așteptăm? Trebuie să punem în practică ce ne-a învățat. Cei care l-am cunoscut avem mare răspundere, în fața lui Dumnezeu în primul rând. Toți cei care l-am cunoscut trebuie să împlinim milimetru ce ne-a învățat Părintele! Adică TOT. Altfel nu ne putem numi nici ucenici, nici fii duhovnicești, nu ne putem numi nici măcar români! Prin viața lui, prin trăirea lui, Părintele Iustin a arătat ce înseamnă să fii român adevărat: iertând, iubind, miluind, rugându-te…”. (Ieromonah Siluan Antoci, Mănăstirea Agafton)

    Apreciază

  2. tataia said, on septembrie 1, 2013 at 2:02 pm

    Pai Guran asta nu e ala care are emisiunea aia cu lectia de merketing sau cum i-o zice? Nu de alta dar eu nu ma uit la TV. Am vazut doar o singura data o reclama la emisiunea lui (eu fiind acasa la altcineva) si zicea ceva de genul ca sa invatam ca „mai intii conteaza munca abia apoi banul”. Sa fie limpede inteles nu sint ahtiat dupa bani, nu ii acord banului mai multa importanta decit se cade, dar ceea ce face el acolo cu „conteaza mai intii munca abia apoi banul” este indoctrinare curata sau mai bine zis cum sa fim sclavii multinationalelor…cum sa fim niste sclavi perfecti.

    Off-topic…imaginea care apare in acel clip inainte de a porni redarea pentru mine este absolut groaznica…Acest program rabla este de o ticalosie absolut infioratoare, deoarece sub pretextul „salvarii planetei” prin renuntarea la masinile „poluante” nu face nimic altceva decit sa ii convinga pe multi oameni (multi dintre acestia chiar pensionari deci cu venituri modeste) sa renunte la masina lor care pentru multi a reprezentat economiile de o viata pentru a plati un avans si apoi a se baga in rate la un logan nou…pe care multi si l-au luat fara servodirectie, aer conditionat sau geamuri electrice, adica fara minimul de confort absolut necesar in ziua de azi…nici nu mai punem problema de cutie automata deoarece deja vorbim SF-uri aici…Si asta pentru ce? Doar pentru a proteja interesele producatorilor si importatorilor ofciali de automobile de la noi din tara. Pentru a satisface cerintele societatii de consum. Pentru a inrobi oamenii cu niste rate de care nu aveau nevoie….

    Apreciază

  3. mihai said, on septembrie 1, 2013 at 2:11 pm

    apropo de moise guran, sa ne zica el noua cati bani primeste de la oculta pt. articolele jegoase pe care le scrie si ne comenteaza pe postul national de televiziune, aceasta ”sluga credincioasa” moise guran sa ne mai zica si ce jocuri face si pt.cine le face si mai bine ar face sa ne lase cu povestile lui de fratii grim, pt. ca numai baliverne vorbeste acest individ

    Apreciază

  4. stef said, on septembrie 1, 2013 at 3:12 pm

    Tov Moses bagatelizeaza voit si cu tupeu in prezentarea pe scurt – cum ca „cipurile ar fi controlate de extraterestri” – nu apare nici o formulare de acest fel in interviurile luate participantilor la miting – Daca erau macar 10000 de participanti ,cu siguranta nu mai deschidea acest subiect in emisiunea lui

    Apreciază

  5. aniush said, on septembrie 1, 2013 at 3:35 pm

    „Ultrareligiosii sunt la fel de periculosi ca si fanaticii?” Intrebarea e periculosi pentru cine? Pentru autoritatile care vor sa ajunga la cipul implantat sub piele si vad ca un grup de oameni intampina rezistenta? Acei oameni au devenit cumva incomozi pentru ei? Le dejoaca planurile si incearca sa-i impiedice, cand ei ar putea altminteri foarte usor sa controleze pe toata lumea? Cum? Pai e alerta de genul „ia hai sa le inchidem gura sa nu afle si ‘prostimea uriasa’ adica marea masa adevarul sa-i ametim asa un pic sa creada ca niste nebuni le tulbura linistea”. Asta cred ca zic in gandul lor. Din pacate pentru ei sunt mai multe persoane care au deschis ochii. Crestinii, care ei incearca sa demonstreze ca sunt niste nebuni fanatici, stiu de mult adevarul.
    Am si doua vorbe pentru Domnul Moise Guran: demonstratia cu hartia si tableta e absolut puerila. Pe cine incearca sa prosteasca el? Stiti, culmea este ca stie sa minta foarte bine. Cine nu stie si nu se prinde poate sa-i cada repede in plasa.
    Domnilor si doamnelor suntem in fata unui adevar dureros. Cardul de sanatate instraineaza datele pacientului (omului), acesta neavand acces la propriile lui date. Daca as avea posibilitatea as sublinia aceasta informatie cu linie dubla. Sesizati gravitatea acestui fapt? Practic acceptand cardul de sanatate omul nu mai e el insusi, ei o papusa manarita de stat….robotel in exercitiu, fara identitate…inca cu personalitate, asta pana cand ii vor implanta cip. Vor vorbi asa frumos si asa dulce ca mierea ca vor reusi usor sa prosteasca pe multi. Aici e pericolul. Si mai e ceva ce multi nu stiu…cine accepta cardul se face donator de organe. O sa vedeti ce trafic de organe va fi de aici catre israel. Atunci cand romanul va fi la reanimare…pot sa-i faca felul…Sau a fost o oeratie nereusita, pacientul e in moarte clinica, ii prelevam organele”. Foarte periculos. Retineti…FARA ACORDUL PACIENTULUI SAU AL FAMILIEI. E ilegal, dar devine „conform legii”.
    Rugati-va fratilor si stati cu mintea treaza, ca va prostesc pe fata. Nu au rusine, nu au scrupule nu au nimic. Au doar dorinta de putere…nu se mai satura.

    Apreciază

    • Irina said, on septembrie 3, 2013 at 12:50 pm

      Da intr-adevar nu putem fi periculosi decat pt guvernanti, si nu vad pt ce altceva am reprezenta un pericol noi cei ce sunte anti cip, adica anti dictatura electronica. Ca doar nu dam nimanui in cap, nu suntem criminali, teroristi etc. suntem doar iubitori si doritori de libertate care este cel mai mare dar dat noua de Dumnzeu. Pr Sofian Boghiu a zis ceva inspaimantator despre aceste vremuri ce ne duc spre pecetluire, si anume ca vor ramane putini cei cu adevarat credinciosi, care vor fi in stare sa renunte la tot si la toate doar pt a fi liberi, pt Dumnezeu.Acestia vor fi cei ce vor avea taria de a renunta la toate bunurile pamantesti, si fara frica vor refuza toate aceste acte cu cip ce doar ne inrobesc.

      Apreciază

  6. Iacoboaie Radu said, on septembrie 1, 2013 at 3:54 pm

    Dincolo de discursul său foarte persuasiv şi zâmbetul său carismatic, se ascunde însă un om pe care nu îl interesează deloc religia şi pe care îl deranjează implicarea ortodocşilor în viaţa publică. E dreptul său până la urmă, conform ,,libertăţii de conştiinţă” pe care a tot invocat-o, concept folosit intens şi de Remus Cernea, şi de activiştii pro-homosexualitate şi în general de masoni.
    Auziţi ce spune: ,,cu sau fără religie”… Pentru el, e totuna şi e foarte democratic. O fi însă democraţia deasupra religiei iar rolul ortodoxiei în istorie s-a terminat deja? Trebuie să reformăm ortodoxia acum după mai bine de 2000 de ani? Ce anume să reformăm? Să-i schimbăm învăţăturile?!
    Apoi, aţi observat în cadrul emisiunii cum s-a referit la ortodocşii care sunt împotriva cardurilor electronice de sănătate? I-a pus pe acelaşi plan cu fanaticii altor religii, adică cu extremiştii islamici…
    Auziţi, ce mai spune. Că evreii, ungurii, masonii sunt ,,ţinte ricoşate ale istoriei” şi găsim în ei vinovaţii pentru sărăcia generală şi frustrările individuale… În mod perfid, i-a adăugat pe unguri şi evrei, care nu au nici o vină. Însă masonii, da. Sunt cei care şi-au clădit averi peste averi, prin diverse mijloace imorale şi ilegale, dar mai ales prin ,,frăţiile masonice”. Mai mult decât sectanţii, au beneficiat de ajutoare externe şi alte facilităţi pe care nu le afişează niciodată.
    Mai importantă este însă această erezie francmasonică, această religie mascată a satanei sub paravanul activităţilor caritabile (societate de utilitate publică!). De ce credeţi că a fost şi este atât de secretă iniţierea in francmasonerie? Pentru că este însăşi ,,botezul” în religia diavolului, care este religia urii şi răzbunării (în opoziţie totală cu creştinismul; satana, în traducere înseamnă anapoda). Dacă oamenii ar cunoaşte acest ritual al iniţierii în francmasonerie şi al promovării într-un grad superior, nu credeţi că s-ar scârbi şi i-ar condamna în mod public? Pentru că trăim totuşi într-o ţară ortodoxă, unde peste 86% dintre români se declară a fi ortodocşi.

    Apreciază

  7. kosk said, on septembrie 1, 2013 at 3:57 pm

    un moise guran sau un radu tudor sunt simplii mercenari platiti a la guerre comme a la guerre, ce asteptati de la ei oameni buni..

    Apreciază

  8. adi said, on septembrie 1, 2013 at 4:07 pm

    Are prenume un nume de patriarh al Vechiului Testament si atit! Intelepciunea nu-si gaseste loc in capul lui,prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.Da lectii ca pentru goyimi efectiv ,vrea sa se reformeze Ortodoxia asta da hula,si eu cred ca e platit de oculta pentru emisiunile lui de 2 bani.Manipularea este la scara f.mare pentru ca pe multi ii sminteste cu reformarea Ortodoxiei. Sa vorbeasca despre ce cunoaste el mai bine(daca cunoaste) probabil marketing si sa lase Ortodoxia din obiectul muncii.El se aseamana mult cu blasfemiatorul Lucian Mindruta care facea comparatii intre doctori si Preoti adica care categorie salveaza mai multi oameni etc,de parca stie el pe citi ii mintuieste Dumnezeu si datorita eforturilor Preotilor.Acesti doi corifei stahanovisti o sa faca multe victime in rindul tinerilor mai ales,a celor care cauta Adevarul la tv din pacate.

    Apreciază

  9. abc Marin said, on septembrie 1, 2013 at 4:30 pm

    mai mult m-a dezamăgit lipsa ierarhilor și a preoților , chiar în acea zi au avut chipurile ședinșă la noi în Constanța , ce-or fi discutat ? acest Guran Moise nu merita un articol aici dar este necesar să n-e cunoaștem împotrivitorii , sper să fie mai mulți data viitoare .

    Apreciază

  10. dante said, on septembrie 1, 2013 at 4:33 pm

    Cum le stie el pe toate acest Moise Guran, un fel de guru al economiei, un element foarte istet dar viclean, pus in slujba sistemului. Mai era deunezi pe aici pe site un anume „serafim” care se credea buricul pamintului si care se inscria perfect in aceeasi categorie cu Guran, istet, cult dar vindut.
    Am mai scris si mai inainte de acest individ care are o emisiune la radio la miezul zilei, si care din aceasta toamna a marit spatiul emisiunii de la o jumatate de ora la o ora, chipurile ca asa au cerut ascultatorii. Cit de parsivi sint, eu nu am auzit niciodata vreun comentator, care sa solicite acest lucru, insa se vrea sa se inoculeze ideea ca se cere ceea ce el debiteaza pe acolo si sa aiba un fundament solid la spalarea pe creier, care o face la acea emisiune.
    Si de ar fi doar la radio, dar este promovat si la TV, tot in ora de audienta si ma intreb, cum de alte valori ale Romaniei nu-si gasesc nici macar un minut, iar acest mascarici exceleaza pe diverse media? Are o pasiune in a lovi ortodoxia si a arata cit este de innapoiata din punctul lui de vedere. Combina adevaruri incontestabile cu minciuni veritabile, astfel incit nu mai intelegi nimic, toate foarte bine alambicate si poleite in spiritul new age.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  11. abc Marin said, on septembrie 1, 2013 at 4:33 pm

    mă refeream la participanții la miting să fie mai mulți căci împortivă sunt destui ,

    Apreciază

  12. pcmouse said, on septembrie 1, 2013 at 4:47 pm

    pai vasile ce sa ceri de la jidanul moise guran?666 .a fost si este moneda ,lor de schimb.evident ca te ia la misto cand le vb de aceasta cifra.
    am vb cu un chinez cu care mai colaborez .666 e u numar bun pt ei.la fel si dragonul rosu(necuratul rosu)

    Apreciază

    • pcmouse said, on septembrie 1, 2013 at 4:48 pm

      astia or sa primeasca pecetea cu bucurie considerand probabil ca le aduce no roc?

      Apreciază

  13. Ion Roman Popescu said, on septembrie 1, 2013 at 5:11 pm

    Prea putini mai isi fac timp pentru Dumnezeu, si toti cei care renunta la practica ortodoxa arunca vina pe acesta ca nu se pliaza pe necesitatile lor cotidiene
    e mai usor sa arati catre altul in loc sa te critici pe tine, mai ales cand esti la televiziune te straduiesti sa fii comercial nu corect, si Guran reuseste asta

    Apreciază

  14. a said, on septembrie 1, 2013 at 5:48 pm

    nu e platit, oameni buni… pentru asta e facut. De cand l-am vazut pe la tv, mi-am dat seama ca are el un rol in viitor, la inceput e promovat, cu publicul target printre cei cititi, instruiti si mai spalati pe creier, apoi asa cum ma si asteptam, a inceput sa scuipe. Este oricum o dezamagire, eu credeam ca i se va da un rol mai important, ca va fi un viitor Isarescu, sau vre-un ministru, cand l-am vazut ce fel de emisiuni face, adica mediul in care este promovat. Dar se pare ca este doar un scuipator, tinta lui sunt babutele care se inchina la moaste. Dezamagire totala…

    Apreciază

  15. dante said, on septembrie 1, 2013 at 5:57 pm

    Un fenomen cit un prozelitism se intimpla sub ochii nostri. Ieri a fost beatificat preotul catolic Ghica, toate televiziunile romanesti au vuit, parca era un eveniment de o importanta nationala intr-o tara ortodoxa. Nu neg suferintele acestui om din puscariile comuniste si-mi pare rau de orice om care a sfirsit acolo, dar daca s-a tot facut atita tam tam cu acest preot, de ce cu ceilalti detinuti ortodocsi nu se procedeaza la fel, de ce se foloseste dubla masura?
    Cu atit mai mare este caderea acestui catolic, cu cit el provine dintr-o familie veche romaneasca cu mare traditie ortodoxa, trecerea la catolicism facind-o nu prin nastere ci prin convertire, o cadere asemenea lui Mircea Eliade. De ce lui Gafencu si altor martiri ortodocsi nu li se recunoaste sfintenia…doare?
    Daca papa trage un pirt, automat mass media il ridica la nivel de „sfint” catolic, daca se cere restaurarea adevarului despre legionari, atunci esti catalogat ca fanatic si ultrareligios ortodox.
    Si ca o confirmare a iubirii „crestine” catolice, azi papa a decretat pe 7 septembrie zi de post si rugaciune pentru Siria, si uite cum marele facator de pace si pupator de picioare, papistasul Francisc, a aflat si el ce e postul, care la catolici este ceva simbolic.
    Sint convis ca pe 7 septembrie planeta va vui de indemnul acestui eretic, iar televiziunile „libere” dealtfel vor mediatiza pina la lesin acest eveniment planetar, urmeaza botezul extraterestrilor.

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/papa-francisc-post-siria-650738.html

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • trandafirradu said, on septembrie 1, 2013 at 7:08 pm

      „Post” cu lapte, brânză și ouă? 🙂

      Apreciază

      • Maria said, on septembrie 1, 2013 at 8:07 pm

        „Post” cu lapte branza oua dar si carne , pt ca la catolici se scoate carnea din ciorba si mananca ciorba , spunand ca „postesc” si nu mananca carne .

        Apreciază

    • pcmouse said, on septembrie 2, 2013 at 1:14 am

      fratilor ii ajuta duhurile necurate din vazduh pe papistasi ca sa fie adulati..cum il vor ajuta si pe antihrist..

      Apreciază

  16. Fratele Ioan said, on septembrie 1, 2013 at 8:07 pm

    Imediat dupa mitingul din martie, a pus titlu la emisiunea lui;Delir al participantilor de la mitingul anticip.

    Apreciază

  17. aniush said, on septembrie 1, 2013 at 9:15 pm

    Post catolic, evident in care lipseste doar carnea…
    Si „Papa Francisc a anunţat o slujbă de rugăciune pe 7 septembrie, de la ora locală 19.00 la ora locală 21.00, îndemnând toţi creştinii, dar şi credincioşii de alte confesiuni şi ateii să participe la această zi”. Toti din toate religiile laolalta?! ????????
    Fratele Ioan,
    Am fost la acel meeting si nu a fost niciun delir, cine spune asa ceva minte. Atunci s-a pus punctul pe i…doar ca nu le convine unora, care reprezinta autoritatea; ei au alte interese.

    Apreciază

  18. o oarecare said, on septembrie 1, 2013 at 9:49 pm

    Poate e dispus domnul Guran sa ne spuna ce intelege el prin progres. Cred ca progresul lui nu se potriveste cu al ortodocsilor. Daca progresul lui include ecumenism, homosexualitate si cipuri, atunci vai de progresul lui! Asa, cu conceptul de moda ne-au manvrat unii de cateva sute de ani. Oare Hristos S-a demodat? O sa ne spuna ca da, cu nonsalanta, dar nu chiar acum.

    Progresul ortodox inseamna urmarea lui Hristos si a sfintilor, caci scopul nostru este dobandirea Duhului Sfant. Exista un scop mai nobil pentru care un om merita sa traiasca sau sa moara daca e cazul? Eu cred ca nu. Domnul Guran este un demodat din punctul meu de vedere. Neputand sau nedorind sa acceada la strugurii mantuirii, ii considera acri. Trist. Sincera compasiune pentru domnul Guran.

    Apreciază

  19. minionita said, on septembrie 1, 2013 at 10:45 pm

    Daca trecem pe langa un gard si ne latra un caine, de ce trebuie sa ne oprim si sa latram si noi la el?

    Apreciază

  20. Radu Humor said, on septembrie 1, 2013 at 11:28 pm

    Moise ăştia au ceva în comun şi altceva lipsă ( vă mai aduceţi aminte de cel care scotea icoanele din şcoli şi limba la Ortodoxie 😉 ?).
    Se uită că Religia n-a avut niciodată un rol progresiv, mai mare decât cel conservator, de păstrare şi transmitere a ceva care mai ţine încă lumea asta în viaţă !

    Apreciază

  21. aniush said, on septembrie 2, 2013 at 8:08 am

    pcmouce,
    Apropos de noroc. Iata ce spune Sfantul Parinte Ilie Cleopa despre „noroc”:

    Apreciază

  22. Taureanu Luca said, on septembrie 2, 2013 at 9:30 am

    I-as recomanda tovarasului Guran urmatorul citat ca „dovada” a atitudinii intelectual regresiste,stagnante etc. a ortodoxiei:

    “Este bine să te ocupi puţin cu studiul limbilor, cu retorica, cu istoria, cu tainele naturii, cu ştiinţa logicii şi cu figurile geometrice. Şi aceasta, nu numai pentru a le putea intrebuinţa la ceva, ci şi pentru că antrenează ochiul sufletului pentru a putea discerne lucrurile. Dar a rămâne ataşat lor tot timpul e rău”.
    -Sf.Grigorie Palama (1296-1359)

    Si vin deasemenea cu urmatoarele intrebari:
    1.De ce nu vor sionistii (de orice etnie or fi) sa se reformeze si sa-si gasesca un rol progresist in contemporaneitate?
    2.Din moment ce purtatorul de cuvant al patriarhiei (ocupate) a spus ca o sa fie printre primii care isi fac pasaport cu cip,de ce se refera la toata ortodoxia?Din motive de dezinformare,fie-mi permis sa spun.

    Apreciază

  23. […]    Iata si comentariul fratelui dante postat la articolul Video – MOISE GURAN despre mitingul anticip: “UN EPISOD DE DEMENTA COLECTIVA”. Si are ceva si …: […]

    Apreciază

  24. Rgogu said, on septembrie 2, 2013 at 1:52 pm

    Guran zice ca trebuie facuta educatie, trebuie explicata functionarea actelor de sanatate. Din pacate, probabil, nimeni nu i-a spus care e edevarata problema cu actele biometrice. Din cei intervievati la acel miting se pare ca nimeni nu stia sensul actelor biometrice impotriva carora Sfantul Paisie Aghioritul, Sfantul Iustin Parvu si alti parinti au manifestat. Ei au vorbit despre o intelegere lumeasca a fenomenului si una duhovniceasca. Raspunsurile intervievatilor se cam legau de grija/frica lumeasca. Noua nu aceasta ne e frica, ca ne pot fura informatii de pe acte, ca ne pot urmari sau altele de acest gen!!! Nu asta a fost critica Parintilor! Ei au vorbit despre problema duhovniceasca. Actele acestea sunt inainte-mergatoare ale pecetii lui anti-hrist, si la fel cu aceea, si aceste acte au inscriptionate, la vedere sau nu, numarul numelui fiarei. Aceasta e toata problema: ca se asociaza persoanei, identitatii (deci si crezului nostru) noastre o pecete satanica si luand-o pe aceasta o pierdem pe cealalta- sfanta cruce insemnata pe noi (si in noi) prin Sfanta Mirungere.

    Guran bine a zis cand a vorbit despre eficienta. E mult mai eficient sa lucrezi electronic, computerizat; ajuta debirocratizarii. Noi nu demonizam stiinta si cunoasterea cea adevarata, dar depinde cum ne folosim de ea. Iti poti face viata mai usoara prin tehnica, dar tot usoara isi faceau viata si tradatorii si cei care se lepadau de credinta pentru a mai trai zile pe pamant. Nu e un pacat sa iti faci viata aceasta usoara, dar daca acest „usor” nu se leaga si de usuratatea dobandirii Imparatiei Cerurilor, la ce folos? De obicei, raportul usuratatii vietii acesteia sta intr-un raport inversproportional cu perspectiva dobandirii Imparatiei Cerurilor.

    Deci noi nu luam actele biometrice, pentru simplul fapt ca prin aceasta ne lepadam de credinta si ne inchinam celui al carui nume(numar) reprezinta pecetea.

    Apreciază

  25. crestinul ortodox said, on septembrie 2, 2013 at 2:12 pm

    ,,,celor care au manifestat împotriva cardului cu cip crezând că astfel îl slujesc pe Dumnezeu nici nu are rost să le mai spun că în Biblie numărul 666 are legătură cu împăratul Nero nu cu cipurile.,,,
    in primul rand draga dle Moise Guran loial si fidel principilor ce ni le serveste massmedia oculta sau mai bine spus cea controlata de masoni si jidani ,
    astfel iti transmitem tot prin dialog sau comunicare sa mergi la Sfanta Scriptura citire si sa redai , ce spune Insasi SFANTUL IOAN EVANGHELISTUL
    ,,, si ea ii sileste pe toti , pe cei mici si pe cei mari si pe cei bogati si pe cei saraci si pe cei slobozi si pe cei robi ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte , incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel ce are semnul adica numele fiarei (a lui antihrist ) sau numarul numelui fiarei .
    Aici este intelepciunea cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei , caci este numar de om .
    Si numarul ei este sase sute saizeci si sase ,,,Apoc.13,16-19
    si nu in ultimul rand
    AVEM UN DREPT CASTIGAT in 1989 Castigat cu Varsare de Sange la LIBERA EXPRIMARE si LA SUVERANITATEA ACESTUI POPOR

    si Adevarat este numarul 666 se intalneste astazi pretutindeni pe toate tranzactiile de vanzare si cumparare pe tot ce bei si maninci dupa cum a spus si Sfantul Parinte Arsenie Boca
    ,,,spurcaciune veti intalni pe mancare si bautura si peste tot in toate institutiile Statului dar sa faceti semnul CRUCII pe ce veti bea si veti manca si nu veti pati nimic ,,,
    asemenea Adevarat este si ca se vrea o strangere si mai colosala a menghinei de inrobire si inchinare a omenirii la acest numar sau blestem al iadului
    ,,,Trebuie să respectăm şi să ne înţelegem religia, iar cea Ortodoxă da, a fost mama poporului român, este da! legătura nostră cu strămoşii, dar să dăm Religiei Ortodoxe rolul pe care l-a jucat în istorie, să o lăsăm acolo, în istorie, cel puţin până va înţelege să se reformeze şi să-şi găsească un rol progresist în contemporaneitate.,,,
    ,,,OCCIDENTUL L-A OMORAT pe DUMNEZEU ….
    vreau Sa Ma Intorc Acasa ,,,
    a spus o tanara studenta romanca referitor la acest ,,,rol progresist in contemporaneitate ,,,
    DUMNEZEU Nu este doar in istorie ,dupa cum ati si dori probabil cei ce luptati cu toate armele viclene ale cuvantului impotriva destinului acestui popor
    DUMNEZEU Este in Trecutul Acestui popor , este in Prezentul Acestui popor
    Este si Va Fi in Viitorul Acestei Natii
    asadar slujitori ai tatalui minciunei potoliti-va inainte de a va rasturna cu toata slujirea aceasta antihristica aflata in delir pentru fiarei antihristica caci DUMNEZEU ADEVARAT Aici pe pamintul romanesc nu a murit ci A Inviat

    HRISTOS A INVIAT slujitori ai tatalui minciunei si intunericului
    si
    ADEVARAT A INVIAT
    amin.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on septembrie 2, 2013 at 2:19 pm

      ,,,nu va puneti semnatura linga cea a diavolului ,,, ne spune Monahul si scriitorul crestin ortodox Steinhardt
      si cine voieste a-si pune semnatura linga cea a fiarei nu are decat …
      sa mearga , sa slujeasca intunericul pentru intunericul de afara si focul cel vesnic
      amin.

      Apreciază

  26. […] Video – MOISE GURAN despre mitingul anticip: “UN EPISOD DE DEMENTA COLECTIVA”. Si are ceva si … […]

    Apreciază

  27. cristina said, on martie 25, 2014 at 10:35 am

    Pe Moise Guran si pe multi altii ca el,a pus stapanire SATANA.Cip-ul cu sau fara RFID,este la fel de periculos,iar scopul acestor cipuri este clar CONTROLUL TOTAL AL POPULATIEI .De ce sa fiu urmarita permanent de sistem ,iar banii mei sa fie la cheremul sistemului ?Consider ca sunt un om liber,ca asa m-am nascut si nu am nevoie de cipurile lor sataniste.Unde este dreptul meu la religie,consfintit in Constitutie ? Dumnezeu sa ne apere si sa ne ajute sa induram prigoana impotriva crestinilor,care pe zi ce trece devine tot mai vizibila ! AMIN!

    Apreciază

  28. Pavel said, on martie 25, 2014 at 8:25 pm

    http://asociatialibertatearomanilor.ro/plangerecna-moise-guran-isi-dezinformeaza-telespectatorii-in-legatura-cu-mitingul-anticip-din-14-03-2013/

    Plângere CNA – Moise Guran îsi (dez)informează telespectatorii în legătură cu Mitingul anticip din 14.03.2013

    By Libertatea Românilor on 21 aprilie 2013

    UPDATE : Raspunsul primit de la CNA în urma depunerii sesizării

    Raspuns CNA nr. 3613RI/12.04.2013

    Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit sesizarea dumneavoastră, înregistrată la instituţia noastră cu nr. 3613/25.03.2013.
    În vederea soluţionării petiţiei, CNA a solicitat un punct de vedere din partea SRTV cu privire la aspectele sesizate.

    Cu deosebită stimă,
    Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul,
    Mihaela Tică – Şef Birou

    Un grup de intelectuali au depus la CNA urmatoarea plângere fata de modul in care dl.

    Moise Guran a inteles sa-si (dez)informeze telespectatorii despre Mitingul anticip din 14.03.2013, in cadrul emisiunii difuzate in aceeasi zi de TVR1

    Domnule Președinte al Consiliului Național al Audiovizualului

    Subsemnații Paula Iliescu, Nicolae Livadă, Cornel Ciubotaru, Laurenția Andronache, Mihaela Voiculescu,Simona Pantazi, Paraschiva Rădoi, Mircea Ditiu, Carmen Păduraru, Mircea Pușcașu, Liliana Gemănariu, Ion Măimăscu, Ovidiu Buruiană, Gheorghe Vela considerând că ni s-au adus grave atingeri ale reputației, demnității și imaginii publice și că ni s-au încălcat drepturi cetățenești fundamentale (precum dreptul la libera exprimare a opiniilor și libertatea de conștiință) dorim să vă sesizăm că pe postul TVR 1 în cadrul emisiunii “Ora de business”, difuzată la ora 19.00, la data de 14.03.2013, Domnul Moise Guran a depășit cadrul temelor abordate de acest gen de emisiune, nu a asigurat pluralismul surselor de informare și opinie, nu a prezentat corect, obiectiv și imparţial faptele şi evenimentele, oferind telespectatorilor pe un ton tendentios și persiflator fapte inexacte, nu a asigurat o distinctie clară între fapte și opinii și a emis diagnostice psihiatrice grave cu privire la cca 1000 de cetățeni ai României, care au manifestat pe data de 14.03.2013, în București, între orele 12.00 și 17.00, în cadrul unui miting cu aprobări legale împotriva actelor biometrice (http://avmr.ro/protest-impotriva-actelor-biometrice.html) .

    1.Deși emisiunea respectivă este o emisiune de știri și analize economice, după cum este precizat pe site-ul TVR (http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-90618 ), domnul Moise Guran a depășit cadrul tematic propus și, mai mult, a prezentat în mod parțial, deformat și ironic – calomniator , un eveniment cu semnificație majoră pentru o parte importantă a publicului . Menționăm în acest sens că în 2009 s-au strâns cca 1.000.000 de semnături împotriva actelor biometrice și că această temă ridică îngrijorări majore în multe alte țări(Anglia, Germania, Olanda, Franța care s-au opus biometriei) dar și la nivelul Consiliului Europei.

    2. Realizatorul și prezentatorul emisiunii a emis două diagnostice psihiatrice majore cu privire la cei care au manifestat împotriva actelor electronice, titrând cu privire la miting “delir împotriva cipului diavolului” și afirmând că e “un episod de demență colectivă”(minutul 0 și 10 secunde, minutul 7 și 27 secunde). Acestea sunt diagnostice grave pe care numai un psihiatru are competența de a le emite, după ce a examinat pacientul și eventual l-a supus și altor examene complementare, cum ar fi examenul psihologic, imageria cerebrală. Diagnosticele respective presupun distorsiuni fundamentale și caracteristice ale gândirii, percepției și afectelor și, respectiv, o deteriorare a funcțiilor corticale superioare, incluzând memoria, gândirea, orientarea, înțelegerea, calculul, capacitatea de a învăța, limbajul și judecata, controlul emoțional și comportamentul social și motivațional. Ambele diagnostice implică în mare măsură absența discernământului, fapt ce duce la retragerea unor drepturi civile importante. Considerăm că prin astfel de afirmații s-au adus prejudicii grave nu numai celor care au manifestat pe data de 14. 03.2013 dar și tuturor celor care sunt în asentimentul demonstranților și nu au fost prezenți, dar au urmărit emisiunea TV.

    3. Domnul Moise Guran nu a păstrat echidistanța necesară și nu a informat obiectiv telespectatorii, având pe tot parcursul emisiunii o atitudine ironică și zeflemitoare la adresa manifestanților și a Bisericii Ortodoxe Române, atentând la onoarea și demnitatea acestora . A afirmat inexact că manifestația a fost împotriva cardului de sănătate(afirmație parțial adevarată- s-a manifestat împotriva actelor electronice în general). A atribuit inexact manifestația B.O.R., când ea , de fapt, a fost o acțiune a societății civile, călugării, maicile și preoții prezenți manifestând în calitatea lor de cetățeni ai României, cu drepturi depline ca orice alt român.

    4. A acuzat inexact B.O.R. că încalcă democrația nerespectând toate opiniile(minutul 4 si 18 secunde), când de fapt, după cum am spus, acțiunea nu aparținea B.O.R. ci societății civile și , în plus, chiar domnia sa prin atitudinea critică și denigratoare față de manifestanți ,a încălcat flagrant dreptul acestora de a își exprima liber opinia.

    5. A afirmat că “ultrareligioșii sunt la fel de periculoși ca și fanaticii împotriva religiei” pentru că “ nu respectă un drept fundamental înscris în Constituția noastră, care se numește libertatea conștiinței”. Dimpotrivă, considerăm că tocmai domnia sa nu a respectat libertatea de conștiință a celor care manifestau (atât timp cât persoanele prezente la miting aveau o aprobare a acțiunii lor și își exprimau civilizat și legal opinia) și a emis aprecieri nepermise cu privire la modul de exprimare a convingerilor filozofice și religioase a demonstranților, caracterizându-i pe aceștia ca fiind “ultrareligioși”(termen ce implică extremism) și “periculoși”.

    Considerăm că prin atribuirea unei acțiuni a societății civile exclusiv Bisericii Ortodoxe Române,cu prezentarea vădit calomnioasă, peiorativă, a evenimentului în sine și a manifestanților constituie o ofensă gravă adusă manifestanților, simpatizanților care nu au putut fi prezenți, B.O.R. și implicit culturii poporului român , știut fiind rolul Bisericii în istoria și cultura neamului românesc, emisiunea înscriindu-se astfel într-o serie de acțiuni discriminatorii cu privire la religie și convingeri. Considerăm că s-a adus o atingere gravă a dreptului la libera exprimare a opiniilor, a libertății de conștiință și apartenență religioasă a manifestanților, a onoarei, reputației și dreptului la propria imagine și că informarea nu a fost făcută corect, neexprimându-se nicio opinie a asociațiilor participante la manifestație, deși evenimentul era de interes public. Considerăm că s-au încălcat art. 30, 31 lit c), 32 alin 1) , art 39, art 47 alineat 2) art 64 alineat 1) și 2)din Decizia nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului și capitolul privind protejarea demnității umane și a dreptului la propria imagine din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002. În calitate de garant al interesului public în domeniului comunicării audiovizualului vă solicităm să analizați și să luați măsurile de rigoare, conform normelor dumneavoastră și prevederilor legale în vigoare, față de cei pe care îi veți găsi responsabili de aceste abuzuri.

    Vă mulțumim.

    Semnatari:

    Paula Iliescu, medic
    Nicolae Livadă, profesor
    Cornel Ciubotaru, inginer agronom
    Laurenția Andronache, medic
    Mihaela Voiculescu,medic
    Simona Pantazi, psiholog
    Paraschiva Rădoi, profesoara
    Mircea Ditiu, inginer
    Carmen Păduraru, magistrat
    Mircea Pușcașu, medic
    Liliana Gemănariu,medic
    Ion Măimăscu , medic
    Ovidiu Buruiană, inginer
    Gheorghe Vela, avocat

    Apreciază

  29. Iacoboaie Radu said, on martie 25, 2014 at 9:05 pm

    Înțeleg că nu s-a luat absolut nicio măsură de atenționare a dl-ui Moise Guran. Oricum, nu am auzit ca CNA-ul să se fi pronunțat împotriva emisiunii sau lui ca persoană.
    Felicit din toată inima inițiativa de mai sus, a unor adevărați intelectuali creștini, care au salvat onoarea noastră a tuturor, înjosită de un anticreștin declarat (declarațiile sale publice, la ore de audiență maximă îl arată cine este de fapt)…
    Doamne ajută!

    Apreciază

  30. ayeaye20 said, on iunie 5, 2014 at 10:38 pm

    de ce se oftica guran asta? raspunsu l’a dat acu ceva zile la TV ,guran facea reclama la carduri cu cip bancare ca cica scapa de evaziune si numa’ avantaje ne ofera lipsa banilor lichizi ,,,dar nimic de
    666 -IDOL-CIP

    Apreciază

  31. ayeaye20 said, on iunie 5, 2014 at 11:12 pm

    –cica teoOlogu iadului dragos le da carduri de firma(666) la angajati el vrea sa mearga inainte(unde la IAD???)
    –guran : reduce hartogaria contabila..si daca plata cu NUMERAR NU POATE FI INTERZISA DINTR’O DATA,limitarea ei intre firme, ar fi doar o chestiune de vointa politica(asta ptr cei ce au afinitati cu voturi care’s inchinare la idol si nespunere fata de Dumnezeu).. multi cred ca EVAZIUNEA II AJUTA, de fapt nu’i ajuta….CE PAS URIAS AR FI PTR VIATA ECONOMICA DIN ROMANIA si inclusiv ptr piata muncii daca cel putin intre firme NU S’AR mai face plati cu cash ci NUMAI PLATI ELECTRONICE

    http://www.biziday.ro/2014/05/28/clubul-celor-care-muncesc-in-romania-episodul-9/

    s’a dat pe fata SLUGOIU sATANEI ANATHEMA! LU moise guran care indeamna la LEPADARE de HRISTOS

    Apreciază

  32. […] Video – MOISE GURAN despre mitingul anticip: “UN EPISOD DE DEMENTA COLECTIVA”. Si are ceva si … […]

    Apreciază

  33. […] Video – MOISE GURAN despre mitingul anticip: “UN EPISOD DE DEMENTA COLECTIVA”. Si are ceva si … […]

    Apreciază

  34. […] Video – MOISE GURAN despre mitingul anticip: “UN EPISOD DE DEMENTA COLECTIVA”. Si are ceva si … […]

    Apreciază

  35. […] Video – MOISE GURAN despre mitingul anticip: “UN EPISOD DE DEMENTA COLECTIVA”. Si are ceva si … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.