SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: 23 august 1939, pactul RIBBENTROP – MOLOTOV …

Posted in al doilea razboi mondial by saccsiv on august 25, 2013

   Iata si ce putem citi in articolul 23 august 1939. 74 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov VIDEO: 
Data de 23 august marchează semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov. Semnat în 1939 între Germania nazistă şi Uniunea Sovietică, înţelegerea a deschis calea pentru cel de-al Doilea Război Mondial.

Înţelegerile confidenţialesovietico-naziste, cuprinse în protocolul adiţional secret alPactului au jucat un rol fatal pentru destinul românesc: ruşii s-au erijat în ”proprietari” de pământ şi populaţie românească, ocupândBasarabia la 28 iunie 1940

Tratatul de neagresiune a fostsemnat pe 23 august 1939de ministrul de externe alURSSVeaceslav Molotov, şi cel al Germaniei, Joachim von Ribbentrop, cu doar o săptămână înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial.

Documentul, cunoscut şi ca Pactul HitlerStalin, conţinea şi un protocol adiţional secret prin care Moscova şi Berlin şi-a împărţit zona de influenţa în regiune. Basarabia, atunci parte componentă a României, a fost revendicată desovietici, iar Germania şi-a declarat dezinteresul faţă de acest teritoriu.

În 2009, Parlamentul European a declarat data de 23 august drept Ziua Europeană de comemorare a victimelor stalinismului şi nazismului.

Protocolul Adiţional Secret al Pactului Ribbentrop-Molotov

Articolul I. In eventualitatea unor rearanjari politice si teritoriale in regiunile ce apartin Statelor Baltice (Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania), hotarul de nord al Lituaniei va reprezenta hotarul sferelor de influenta ale Germaniei si URSS In aceasta privinta interesul pentru Lituania in regiunea Vilna este recunoscut de ambele parti.

Articolul II. In eventualitatea unor rearanjamente politice si teritoriale in regiunile ce apartin Poloniei, sferele de influenta ale Germaniei si ale URSS vor fi limitate conform liniei raurilor Narev, Vistula si San. Chestiunea privind modul in care interesele ambelor parti fac dorita pastrarea statului independent Polon si cum acest stat trebuie demarcat poate fi determinat doar in cursul viitoarelor discutii politice. In orice caz, ambele Guverne vor rezolva aceasta chestiune printr-un acord prietenesc.

Articolul III. Privitor la Sud-estul Europei, atentia este atrasa de catre parteaSovietica privitor la interesul acesteia in Basarabia. Partea Germana declara dezinteresul politic total in aceasta regiune.

Articolul IV. Prezentul Protocol trebuie tratat de ambele parti ca unul strict secret.

Moscova, 23 August 1939.

Pentru Guvernul Reich-ului German, v. Ribbentrop

Plenipotentiarul Guvernului U.S.S.R., V. Molotov

   Cititi va rog si:

Documentare celebre: „THE SOVIET STORY” (Povestea sovietelor), subtitrare in limba romana. O excelenta demonstratie a radacinii comune COMUNISM – NAZISM. Completari necesare

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. irismister said, on august 25, 2013 at 2:49 pm

    Reblogged this on Temeiurile iar nu Arătările unui Bun Început !.

    Apreciază

  2. vasile said, on august 25, 2013 at 4:05 pm

    offtopic – legat de filme cu simboluri

    un film care da totul pe fata.. cultura „ochiului care vede tot” si mesaje de genu „putem fi oriunde urmarindu’te”, apoi sunt prezentate niste holograme 3d foarte realiste (am vazut acu ceva vreme pe acest blog un filmulet cu un spectacol de lumini pe o cladire cu iluzii optice bazate pe jocuri de lumnina)

    apoi.. legat de hipnoza prezentata in film acum 2-3 ani am vazut un filmulet cu un experiment, se incerca introducera imaginilor in mintea oamenilor si.. la un cinema dupa un film era o reclama la bmw care la sfarsit se termina cu intrebarea si indemnul „care e visu tau? inchide ochii!” si in jur de 80% din oameni din cate tin mintea au vazut sigla bmw dupa ce au inchis ochii

    dorim spor la urmarit fime de acu..

    Apreciază

  3. vasile said, on august 25, 2013 at 4:06 pm

    filmul se cheama „Now You See Me (2013)”

    Apreciază

  4. Maria said, on august 25, 2013 at 9:03 pm

    Tratatul rusinii , tratatul talharesc al secolului .

    Apreciază

  5. Cosmin said, on august 26, 2013 at 1:58 am

    Rusinos e, ca acest tratat are efecte si in prezent.

    Apreciază

  6. […] VIDEO: 23 august 1939, pactul RIBBENTROP – MOLOTOV … […]

    Apreciază

  7. […] VIDEO: 23 august 1939, pactul RIBBENTROP – MOLOTOV … […]

    Apreciază

  8. […] VIDEO: 23 august 1939, pactul RIBBENTROP – MOLOTOV … […]

    Apreciază

  9. […] VIDEO: 23 august 1939, pactul RIBBENTROP – MOLOTOV … […]

    Apreciază

  10. […] VIDEO: 23 august 1939, pactul RIBBENTROP – MOLOTOV … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.