SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (25.07.2013) – Studenta romanca la Londra: ”Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SA MA INTORC ACASA!”

Posted in LONDRA, Marea Britanie, Romania by saccsiv on iulie 25, 2013

   Iata ce putem citi in articolul Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!”

O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii în Marea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea româncei noastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care se pierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tem permanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândești sau ce dorești. Este inutil să vă spunem că scrisoarei tinerei se bucură de o audiență incredibilă pe rețelele de socializare.

“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra.  Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul….?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti. 

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele? 

De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?

În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind roman eşti privit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…

Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Cristiana Maria Mărcuș

(Sursa: rbnpress.info)

   Cititi va rog si:

Un articol din 7EST a creat un fenomen național: „SCRISOAREA DE LA LONDRA” a adus 150.000 de vizitatori și 1.000 de comentarii. DEZBATEREA CONTINUĂ!

Iata si reactia celor de la Academia Catavencu: Curtremurător! O studentă româncă la Londra ne face de râs mai ceva ca… oricine!

   Cititi va rog si:

Categoria „BATRAN DEGEABA” – Istoricul Neagu DJUVARA: „ROMANIA A RAMAS IN URMA FIINDCA E ORTODOXA”

Ziarul Adevarul: ORTODOXIA E VINOVATA DE CORUPTIA DIN ROMANIA

Atac furibund impotriva Bisericii Ortodoxe pe Wikipedia, la articolul „DREPTURILE OMULUI”

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Paul said, on iulie 25, 2013 at 12:13 pm

    Acesti oameni disperati sa para cat mai europeni si cat mai civilizati ma scarbesc. Majoritatea celor care comenteaza impotriva acestei scrisori (fie ea adevarata sau nu) probabil prezinta adanci sentimente de inferioritate ca sunt romani si ca au trait in Romania. Vor cu tot dinadinsul sa se simta egalii britanicilor, nemtilor, francezilor incat imbratiseaza orbeste cultura vestica si ajung sa scuipe pe tot ce este romanesc si ortodox. Au impresia ca daca au ajuns in occident si au trait acolo 3 sau 5 ani, s-au luminat brusc si inteleg totul. Si culmea, ei care sunt niste indoctrinati ai liberalismului pe toate planurile(social, economic, cultural) ajung sa critice parerile conservatoare si nationaliste ale conationalilor lor, ca si cum noi cei care am ramas in tara suntem ultimii prosti si vinovati de soarta tarii. Ca este vina noastra, a ortodoxismului, a lui Dumnezeu, a nationalistilor, ca Romania este inapoiata. Dupa atatia ani de scoala prin universitati straine bune, oamenii acestia ajung mai saraci la suflet decat ultimul pacatos.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 25, 2013 at 1:16 pm

      Desi ai foarte mare dreptate, gresesti totusi cind spui ca occidentul este LIBERAL. Asa s-a incetatenit…dar uita-te bine ca doctrinele politice aplicate in vest, in ciuda asa numitelor aparente sint 100% socialiste! Si stiu foarte bine cum e cu indoctrinarea vestica..Unchi-meu este emigrat in Franta de 15 ani….nu ii mai ajungi cu prajina la nas…cind vine in Romania totul ii pute, ne ia peste picior la tot pasul…si nu isi da citusi de putin seama ca el este cel indoctrinat…

      Apreciază

      • Paul said, on iulie 25, 2013 at 3:39 pm

        Intradevar, in literatura de specialitate, modelul economic european inglobeaza elemente de socialism in stil social-democrat. In mare parte pentru a crea o bunastare distribuita in mod egal, dar si ca raspuns la socialismul in stil rus, pentru ca partidele occidentale sa-si mentina o baza larga de votanti, sa nu fie atrasi de ideologia comunista. Si vedem ca in multe tari functioneaza. (Suedia, Danemarca, Norvegia, Olanda, Marea Britanie). Eu ma refeream la principiile pietei libere pe care se bazeaza UE, a liberei circulatii a oamenilor, marfurilor si capitalului.

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 25, 2013 at 4:48 pm

        @Paul Functioneaza prost. Nu este corect sa il impozitezi mai mult pe cel care cistiga mai bine…adica ala cu venit mic plateste 15% si ala cu venit foarte mare plateste 75%…este o forma mascata tot de comunism in cele din urma…chiar daca nu este dus la extrem (confiscari de averi, exproprieri etc). Sau pe prima proprietate platesti un impozit mic…pe a doua mai mare…pe a treia exorbitant de mare…la fel de nedrept. Social-democratia este o forma voalata de comunism..doctrinele de stinga sint cele mai nenorocite cu putinta…chiar daca sint mai domoale..chiar daca nu sint duse la extrem…Nu este absolut nimic de admirat in occident…o functiona social-democratia lor dar mie nu-mi place cum functioneaza si nu mi-o doresc.

        Uite hai sa luam un exemplu…citeam de curind pe un site de pasionati auto (nu dam linkuri aici ca nu e relevant…si oricum nu face obiectul discutiilor acestui blog) niste comentarii…SI unele comentarii spuneau ca este NECESAR ca statul sa ia niste masuri pentru a REDUCE traficul auto…(masuri care pot fi luate prin impozite mai mari pe masini, prin accize pe carburanti, etc, etc) pentru a mai diminua in acest fel ambuteiajele si a reduce poluarea…la care un alt comentator i-a raspuns ceva de genul: „NU iti dai seama ca daca statul ia masuri pentru descurajarea utilizarii masinii personale asta inseamna ca ne intoarcem la socialism? ” La care cel dintii a replicat ca: „Tot vestul a trecut la socialism…noi in Romania cit mai raminem cu mentalitatile noastre feudale?” Lasind la o parte ca si in Romania s-au luat destule masuri pentru a descuraja utilizarea masinii personale sau mai ales detinerea de masini cu motoare MARI, eu totusi prefer de 1000 de ori mentalitatile noastre feudale social-democratiei satanice din occident. Tarile in care NU s-au luat masuri pentru desurajarea traficului auto sint tarile arabe…acolo benzina este la pretul corect, nu umflat de zece ori cu accize…acolo impozitele si le poate permite oricine raportat la nivelul de trai…etc.

        Bunastare impartita in mod egal este o utopie…da, nivelul de trai este ceva mai ridicat in occidentul social-democrat si satanic totodata…dar acea bunastare SUBREDA este rasplata diavolului pentru concesiile facute acestuia de catre cetatenii respectivului occident. Oricum populatia acelui occident nici nu isi pune problema ca de fapt nivelul lor de trai ar putea fi chiar si cu mult mai ridicat decit este in prezent daca ar fi lasati sa il aiba mult mai ridicat…Adica…mai precis..daca ei au ce minca si au cu ce plati facturi si impozite nu este pentru ca au impartit la toti…ci pentru ca atit li s-a permis…La noi in Romania exista baroni locali si alte cele iar restul populatiei se zbate in saracie…si drept urmare cei care se zbat in saracie se uita cu furie la baronii locali (De ex Becali) si cred ca din cauza acestora se zbat ei in saracie…nimic mai fals..lumea este manipulata sa se razvrateasca impotriva acestora, sa doreasca confiscarea averilor acestora si in acest fel sa ne intoarcem la comunism…aaa…pardon social-democratie cum ii spui tu….In realitate baronii locali care ne sint scosi in fata sint doar niste tinte false…la noi populatia este saraca pentru ca doar atit ni se permite…de mult mai de sus….

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 25, 2013 at 5:04 pm

        @ Paul…Si inca un lucru. Sa nu uitam faptul ca multi inca regreta comunismul la noi in tara…Pentru ca Ceausescu a luat taranii de la tara, i-a adus la oras, i-a bagat in niste blocuri mizerabile si i-a trimis la lucru in fabrica. Dar pentru multi, acesta a fost un progres…munca in fabrica probabil era mai putin istovitoare ca cea de la cimp…la bloc aveau apa calda si rece la robinet, ceea ce probabil nu aveau la tara, caldura la calorifer fara a mai face focul etc…Toti au vazut chestia aceasta ca pe o ridicare a standardului de viata. Ceea ce au refuzat ei sa vada a fost faptul ca si-au pierdut liberatea si au devenit sclavi…si chiar mai mult de atit..ceea ce au refuzat ei si inca refuza sa vada sint si ororile cu care s-a instaurat comunismul..crimele, intemnitarile etc, etc. Oricine s-a bucurat atunci de un calorifer cald si apa la robinet s-a facut partas la crimele care au instaurat comunismul…

        Apreciază

    • Vladimir said, on iulie 25, 2013 at 4:50 pm

      nu as putea fi mai mult de acord cu cele mai sus mentionate…ma inclin stimate domn…

      Apreciază

  2. tataia said, on iulie 25, 2013 at 12:19 pm

    Uite ca mai scriu si altii pe tema emigrarii…

    http://smartwoman.hotnews.ro/Tara-in-care-totul-este-perfect-totul-are-gust-de-carton

    Doar ca articolul acestei dudui nu este chiar atit de categoric impotriva occidentului….Ne spune ea noua bunele si relele plecarii din tara…Dumnezeu sa ii lumineze mintea sa isi dea seama ca „dincolo” sau „afara” nu exista absolut nimic din ceea ce si-ar putea dori un roman…totul este iluzie….numai ca din pacate raul a fost deja facut…duduia s-a maritat cu un strain…

    Oricum ar fi…sa stiti voi ca americanii asa cum ii injuram noi ca sint indobitociti, superficiali, retarzi etc..sint inca totusi mai UMANI decit cetatenii din occidentul nostru european…nemtii, olandezii, belgienii nu mai sint nimic altceva decit niste robotei…bine nu zic ca americanii nu ar fi…doar ca intr-o masura mai mica decit europenii.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 25, 2013 at 12:38 pm

      Ar fi intersant sa urmariti si comentariile…una emigrata in SUA zice ca cica chiar si acolo se poate gati romaneste…ca daca stii sa cauti gasesti si telemea si patrunjel, etc, etc…Unde dom’le? Dincolo de ocean? Desigur ca gasesti…doar din acelea artificiale, modificate genetic si otravite…dar problema este ca o data ce ti-au fost pervertite gusturile ajungi sa crezi ca monoglutamatul de fapt poate inlocui gustul natural al brinzei, al carnii, etc.

      Apreciază

  3. safimvigilenti said, on iulie 25, 2013 at 12:24 pm

    offtopic, dar e al 3 lea accident feroviar in ultima luna, zeci de morti, numar nefiresc de mare de victime pt cel mai sigur mod de transport, martorii spun despre o explozie ca un tunet, inainte de incident
    http://www.realitatea.net/accident-tren-spania-marturii-din-infern-s-a-auzit-o-explozie-ca-un-tunet-apoi-liniste-profunda_1233546.html

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 25, 2013 at 1:17 pm

      Atentat? Linistea profunda ar putea fi din cauza faptului ca deflagratia a produs surzire temporara…

      Apreciază

    • tataia said, on iulie 25, 2013 at 1:23 pm

      Si inca ceva…statisticile proclama Avionul ca fiind cel mai sigur mijloc de transport…doar ca statistica este stiinta aceea care daca eu maninc doi pui la rotisor iar tu nici unul zice ca noi in medie am mincat fiecare cite un pui…suna frumos doar ca eu unul sint ghiftuit iar tu flamind…asa ca eu nu dau doi bani pe statistici…pentru mine personal masina personala e cel mai sigur mijloc de transport…intr-un milion de Km citi am facut pina acum nu am avut nici un accident…este o statistica remarcabila nu? Ba mai mult de atit..in milionul de kilometri facuti nu doar ca eu nu am avut nici un accident, nici macar nu am vazut vreodata un accident mortal…in cel mai rau caz doar cu raniti!

      Apreciază

  4. tataia said, on iulie 25, 2013 at 12:33 pm

    Aia de la Acadamia Catavencu sint niste nenorociti! Au ca target exact acelasi public „intelectual” ca si muzica Rock!

    Apreciază

  5. nu.conteaza said, on iulie 25, 2013 at 12:46 pm

    Impresionant mesajul, tulburator prin profunzime, trist prin adevarul relatat.Romania este o tara foarte frumoasa, locuita de romani carora le este rusine ca sunt romani….

    Apreciază

  6. STOP RFID 666 said, on iulie 25, 2013 at 1:02 pm

    Ati citit comentariile si criticile aduse acestei fete?

    Spun unii ca fata nu se poate adapta si de aceea critica occidentul. Pai cum sa te adaptezi la o asa de mare mizerie care este Londra? Londra este un experiment masonic iar camerele de supraveghere sunt mai multe decat furnicile. Exista sisteme de urmarire a placutelor de inmatriculare, de urmarire faciala. Toti politistii din Londra sunt implantati cu cipuri RFID, cica pentru siguranta. Desigur sunt unii care nu se pot adapta la iad, dar sunt altii care recunosc ca acolo e iadul dar tot se duc.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 25, 2013 at 1:31 pm

      Corect…cica nu se poate adapta…de ce ar trebui noi sa ne adaptam la iadul pe pamint…de ce ne-am dori sa ne adaptam la iad? Groaznic!

      Apreciază

    • dd said, on iulie 25, 2013 at 2:16 pm

      Iadul perceput a fi cel mai mare este cel din stomacul gol al fiecaruia ..iadul care iti da de mancare devine suportabil.
      Asa v-a fi si in viitorul apropiat…cei ce vor paine cu orice pret or sa ia toate actele biometrice si pecetea.

      E greu cand nu ai mancat de zile…dar mai greu v-a fi pt cei pacaliti, fricosi si nepasatori.

      Apreciază

  7. john said, on iulie 25, 2013 at 1:13 pm

    CARNAJ PE DRUMUL MÂNTUIRII. Peste 50 de oameni AU MURIT PE EL CAMINO, calea unuia dintre cele mai mari pelerinaje creştine (sa fie oare un sacrificiu ritual facut de ocultati?)
    http://bit.ly/16696hW

    Apreciază

  8. morosanu said, on iulie 25, 2013 at 1:17 pm

    Iata ce spune un preot despre occident

    Apreciază

  9. Nicolae said, on iulie 25, 2013 at 1:40 pm

    De accord in totalitate cu ceea ce a scr Cristiana.DOAMNE AJUTA.

    Apreciază

  10. […] Articolul zilei (25.07.2013) – Studenta romanca la Londra: ”Dumnezeu a fost ucis de Occident, VR… […]

    Apreciază

  11. dante said, on iulie 25, 2013 at 3:45 pm

    Cântec deplin

    N-ai lăuda de n-ai ştii să blestemi,
    Surâd numai acei care suspină,
    Azi n-ai iubi de n-ar fi fost să gemi,
    De n-ai fi plâns, n-ai duce-n ochi lumină.

    Şi dacă singur rana nu-ţi legai,
    Cu mâna ta n-ai unge răni străine.
    N-ai jindui după frânturi de rai
    De n-ai purta un ciob de iad in tine.

    Că nu te-nalţi din praf dacă nu cazi
    Cu fruntea jos, în pulberea amară,
    Şi dacă-nvii în cântecul de azi
    E că mureai în lacrima de-aseară.

    Radu Gyr

    Aceasta instrainare este crucea unei generatii, generatie care inca orbecaie prin intunecatul vest, este un blestem al unui popor care si-a impuscat conducatorul fix de…Craciun, al unui popor care are la activ milioane de avorturi, al unui popor care, iesit din bezna comunismului a nimerit in salbaticia capitalismului avid dupa bani si oportunitati.
    Aproape fiecare din noi am pus umarul la darimarea unui neam si acum, dupa ce am vazut care e fata adevarata a „civilizatiei” ne cautam propriile valori strabune, aruncate la gunoi de mindria noastra. Multi dintre cei plecati de acasa realizeaza, exact ca aceasta studenta, ca vestul nu este decit o iluzie placuta, intretinuta prin diverse mijloace de cei care doresc dezradacinarea noastra.
    Ortodoxia este singurul reper adevarat, care ne va ajuta sa ne intoarcem acasa exact ca in parabola cu fiul ratacitor.
    Avem de partea noastra miile de sfinti care s-au jertfit pentru credinta si neam si nu e putin lucru si sa nu uitam ca „civilizatia” vine de la apus, insa LUMINA vine de la rasarit!!

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • a said, on iulie 27, 2013 at 7:43 am

      eu cred ca gresesti un pic. Suntem foarte vinovati pentru avorturi, cu totii, dar nu pt uciderea lui Ceausescu de Craciun. Majoritatea dintre noi am fi dorit sa-i vedem pe „dictatori” chinuindu-se la munci grele, ca sa ne simtim un pic razbunati pt greutati, dar nu a fost nici dorinta noastra si nici decizia noastra sa fie ucisi. Cu siguranta ne-am fi bucurat sa-i vedem nemancati si pusi sa munceasca „la canal”, sau asa ceva, dar noi ne-am bucurat de asa-zisa eliberare, nu de moartea lor. Nu, noi nu suntem vinovati de moartea lor. O mana de tradatori si infiltrati nu poate arunca un asemenea blestem asupra intregului neam. Sa fie asupra neamului lor!

      Apreciază

  12. Doru said, on iulie 25, 2013 at 3:49 pm

    De acord cu romanca noastra ……………..Dumnezeu a fost ucis in Occident!?
    La fel ca ea simt multi conationali de-ai nostrii din Londra. Dar… dar…….doi prieteni de-ai mei au lucrat in Londra.
    Primul foarte sincer cu Dumnezeu ,se spovedeste rar,nu merge la biserica…dupa intoarcerea lui acasa mi-a spus”nu este Dumnezeu in Londra”
    Al doilea ortodox practicant a lucrat mai multi ani in Londra ,Dumnezeu exista in Londra………….acesta din urma s-a integrat frumos intr-o parohie ortodoxa romaneasca de acolo si a facut si misionariat printre romanii din Londra distribuind revistele Familia Ortodoxa si Atitudini si o serie de carti ortodoxe aparute in tara.
    Pe Dumnezeu nu-l putem ucide.Doar legatura Lui cu noi o putem ucide. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iulie 25, 2013 at 5:33 pm

      1) Ala se cheama pastoratie, nu misionariat.
      2) Eu nadajduiesc ca Occidentul va redeveni ortodox. Deja din ce in ce mai multi nationalisti din Occident se boteaza in Biserica Ortodoxa.

      Apreciază

  13. danutza said, on iulie 25, 2013 at 3:59 pm

    Daca as avea timp , as scrie un articol numit: DE CE SUNTEM INERTI? Nu inteleg reactia romanilor fata de anumite lucruri care mi se par f grave: batjocorirea credintei, hula, satanismul, exploatarea gazelor de sist, ecumenism, cipuri, homosexualitate, batjocorirea trecutului si a valorilor. Nu inteleg de ce nu luam atitudine, de ce nu ne cerem drepturile? Pt tradarea imensa care se intampla in contractul cu chevron ar trebui sa iesim in strada si sa nu plecam pana nu cade guvernul. Nu e posibil sa ne vanda, iar noi sa inchidem ochii.
    Daca cititi comentariile de la articolul in care e publicata scrisoarea tinerei, va veti ingrozi. De ce nu ii ia nimeni apararea, ca pana la urma are dreptate???
    DE CE ne multumim sa comentam doar aici, intre noi si nu ne expunem in public ideile?? Ne e frica de batjocura celorlalti?? Cu argumente logice si mult bun-simt poate ii convingem ca avem dreptate. Dar, daca noi ignoram toate articolele in care valorile in care credem sunt batjocorite, nu suntem demni de jertfa care s-a facut pentru noi!!!!!!
    Aceeasi nedumerire o am fata de promovarea anticip. Comentam MULT, discutam, cerem solutii, dar NU FACEM NIMIC CONCRET ( cu mici exceptii).
    Vreti miting??? Mergeti la primarie, cei din Bucuresti si solicitati autorizatie. Cei din Bucuresti, luati legatura cu organizatiile/asociatiile crestine anticip, eventual cu cei care au organizat mitingul anterior si solicitati-le ajutorul in organizara unui nou miting.
    Am pus zilele trecute niste intrebari legate de promovarea anticip pe litoral, v-am cerut parerea ! Dupa o zi, nimeni nu mi-a dat niciun raspuns……
    IESITI, FRATILOR, DIN AMORTEALA!!!! Actionati cat INCA se mai poate!!!!

    PS: cati ati scris la patriarhie in legatura cu capacele de canalizare din centrul vechi? Dar in legatura cu homosexualitatea? Dar cu actele cu cip?
    Cati ati inmanat ierahului locului si preotului duhovnic scrisoarea publicata aici, legata de cipuri???
    Cati ati scris la CNA cand erau difuzate clipuri blasfemiatoare???

    Apreciază

  14. dd said, on iulie 25, 2013 at 4:41 pm

    Motivul amortirii poporului este f vechi. Inca de pe timpul comunistilor am fost invatati sa ne supunem si nici atunci Biserica nu misca in front prea mult. Au fost cativa care s-au opus cu pretul vietii dar putini vor sa bage de seama.

    Dupa 89 a venit o altfel de amortire care se adauga la ceea ce exista deja. Daca cumva inainte erai fortat sa nu fii religios/crestin acum ataca direct sufletul dar ai liberatatea dorita de mult. Iti pun astia pe tava toate ispitele. Trebuie doar sa te apleci /intinzi si pac… ai cazut in pacat.

    O ‘oportunitate’, o neatentie a celui de langa tine, un soft downloadat de pe net ilegal. etc.

    Numai o urgie mai poate trezi poporul asta. Si sincer meritam, toti meritam tot ce ni se intampla.

    Apreciază

  15. petre said, on iulie 25, 2013 at 4:50 pm

    Salut,

    Scrisorica asta nu e ok …. e prea presimista … prea vede numai negru … prea e „pe sufletul romanilor”.

    Am stat 2 ani in Uk, acolo se duce o politica de tip romanesc, de distrugere a propriei tari (la alta scara). Ca si la
    noi, politicienii si cei de pe strada sunt 2 categorii diferite. Am ramas impresionat de diferentele tehnice -gen trotuare perfecte si spiritul lor super politicos, dar si de imensitatea de asemanari, caldura umana – inclusiv coruptie (la nivel mare). Sunt intradevar decrestinati – si fiind moderni – devin din ce in ce mai singuri.
    Cat despre noi – facem ce am facut de foarte mult timp, ne descurcam individual (la fel ca englezii).

    Uneori e greu sa nu ai cu cine vorbi romaneste, insa nu inseamna ca nu poti avea relatii cu ceilalti – eu am avut prieteni din Asia dar si din UK, si ii mai am inca. Anglia, Londra are si parti frumoase si multe lucruri interesante, si oamenii la fel.

    Scrisoarea asta ori nu e reala (e o fabricare pentru a masura reactiile din Romania), ori e scrisa la mare suparare/singuratate – ma socheaza negativismul, numai critica, la facultate nu gasit chiar nici un om sa ii placa, cu hartie de la o universitate buna nu a gasit nici un part time, macar gradina botanica nu e de apreciat? – starea asta pe care o emana scrisoarea imi spune ca autoarea nu are liniste.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 25, 2013 at 6:00 pm

      Scrisoare fabricata? Da….este posibil. Totusi ceea ce scrie acolo este 100% adevarat. Eu oricum nu am stat in occident…adica am mai iesit din tara dar eu am fost doar in trecere…niciodata nu am lucrat sau studiat acolo. Te mira faptul ca nu si-a gasit nici un prieten la facultate acolo in UK? Eu nu mi-am gasit absolut nici un prieten la facultate aici in Romania, printre romani. Si sincer de la o vreme incoace, deja cind vorbesc cu „intelectuali” de astia (persoane cu studii superioare) cu aere si ifose am impresia ca vorbaesc cu usa.

      Apreciază

      • Petre said, on iulie 26, 2013 at 5:11 am

        e 100% adevarat – dar e incomplet e numai negru – deci nu e logic – de obicei mai pica si un pic de alb, posibil sa fie autoarea in pasa proasta, sau genul foarte singuratic.

        Da sincer e greu de crezut ca la 20-25 ani nu si-a gasit prieteni in lumea aia – aici sau acolo (tot aia).

        „Eu nu mi-am gasit absolut nici un prieten la facultate aici in Romania, printre romani ” – am impresia ca ai o problema, esti mult prea singur . Si eu sunt singuratic, da nici in halul asta. Inteleg ca rezonezi cu scrisorica, din ce spui eu cred ca cel mai probabil te vei simti singur cam oricand si oriunde.

        Apreciază

      • Neddih said, on iulie 26, 2013 at 1:17 pm

        Eu ma deschid fata de oricine dar nu rezonez cu multi oameni. Sunt foarte foarte putini cu care ma inteleg. Doar Dumnezeu ma poate intelege, oamenii ba!

        Apreciază

      • aha said, on iulie 27, 2013 at 12:20 am

        @petre. cand spui „prieteni”, la ce te referi? la cei cu care bei o bere? sau la cei de la care poti invata ceva? ca si eu am fost destul timp prin tari straine si nu am gasit nici macar un prieten. asa e. din pacate, nici aici, in romania nu mai gasesti asa ceva. decat foarte rar. cand eram mic aveam numai prieteni…acum am doar cunostinte. am rana asta dar asa e.

        Apreciază

    • Cosmin said, on iulie 25, 2013 at 11:35 pm

      Mai Petrica,

      fratele meu traieste de 8 ani in UK, si e foarte decis sa revina acasa, si ghici ce la determinat: exact aceasta scrisoare care este 100% realitate.

      Iar despre prietenii aceia ai tai asiatici sau ce or mai fi, ca sa vezi cat de prieteni iti sunt, roaga-i sa te gazduiasca o noapte, ca esti cautat de politie, ca ai ceva probleme minore cu legea. Ia sa vezi reactia lor si ce prieteni iti sunt in momentul acela.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Petre said, on iulie 26, 2013 at 5:03 am

        Mai Cosmin (m-ai starnit), daca tu crezi ca masura prieteniei o fac cerand sa stau o noapte spunand ca ma cauta politia ….. esti „defect”, mergi la service sa te repari :). Asha ceva nu se face cu prieteni. Sau tu faci parte dintre cei cautabili 🙂 – am glumit?

        Din nou, ce scrie acolo e adevarat, insa e incomplet – e numai negru, numai si numai negru, e numai dintr-o parte.

        Uite o alta varianta de „numai negru”: Tare as vrea sa o vad pe autoare la vreo institutie sa isi ridice vreo hartie, sa vedem ce scrisoare mai face atunci, sa lucreze la un patron strain si pe urma la un roman, sa vedem cum se simte la roman. Sa dea ochii cu unii din preotii astia noi …. sa vedem ce mai zice.

        Apreciază

      • Mihaela said, on ianuarie 11, 2014 at 10:07 pm

        Buna seara , Doamne ajuta si La multi ani!

        Tin cu tot sufletul sa-i dau dreptate tinerei care a scris aceasta scrisoare si sa marturisesc ca si eu simt acelasi lucru pe propria mea piele.Ca strain la specializare purtarea lor fata de straini este la fel.Ei nici nu concep ca un starin sa fie mai capabil ca ei.Iar daca incerci sa te revolti te dau afara.
        Imi pare rau ca mi-am parasit tara cu preturi uriase de altfel dar sper sa ma intorc candva si sa pot ajuta cu cat am invatat aici si eu pe semenii mei.
        Ceea ce ma tine si ne tine totusi uniti este biserica noastra ortodoxa.Este singurul loc unde ne adunam sa ne vorbim limba si sa ne simtim romani.Prin biserica se propovaduiesc adevaratele valori umane si ea ne tine vie constiinta de om si de roman.Fara Biserica as fi fost moarta.Pe langa ca mi-am parasit tara sa-mi fi pierdut si sufletul ar fi fost de neimaginat.
        Romani de pretutindeti nu va perdeti credinta pentru ca asa nu va pierdeti nici sufletul si nici tara!

        Apreciază

  16. dinprejur said, on iulie 25, 2013 at 5:10 pm

    Ea in mare are dreptate, desi nu pricepe mare lucru. Este evident de mult timp ca valorile traditionale, morala crestina adevarata, familia, sunt concepte ce sunt impotriva planurilor lor, de aceea trebuiesc negate si aruncate in derizoriu. Vorbim de frica extremismului islamic? Se vede… de la Londra. Pai extremismul islamic este ceea ce falfaie europa ca sa-si justifice actiunile agresive … aaa … mai era ceva … A da terorismul. Lumea se lasa spalata pe creier si ia de bune ceea ce nu sunt decat niste baliverne bine inchegate. Romanii stau si cersesc cand ei au o tara atat de bogata si frumoasa? Pai bineinteles. Jean Marie Le Pen a spus-o acum ceva timp : „Romania este prea frumoasa si bogata ca s-o aveti. Vi-o vor lua.”. In rest nu putem remarca decat simtirea ei tanara si vioaie si faptul ca mai exista si tineri romani bine educati.

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iulie 25, 2013 at 5:34 pm

      Ceea ce falfaie evreii si elitele liberale si neo-conservatoare din Europa.

      Apreciază

  17. nc said, on iulie 25, 2013 at 6:57 pm

    si eu ma intreb,,,cand vom iesi din amorteala?
    nu facem nimic concret. timpul trece si noi ramanem spectatorii propriei noastre vieti.
    sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne dea curaj!
    AMIN

    Apreciază

  18. Camelian Propinatiu said, on iulie 25, 2013 at 9:23 pm

    Mai ales tineretul rus din Republica Moldova trebuie sa se ieie dupa cel baltic si sa nu se sparie ca românca-n ie de integrarea europeana.

    Apreciază

  19. […]    Iata comentariul sorei danutza postat la articolul Articolul zilei (25.07.2013) – Studenta romanca la Londra: ”Dumnezeu a fost ucis de Occident, VR…: […]

    Apreciază

  20. I said, on iulie 26, 2013 at 1:19 pm

    Apreciază

  21. marian said, on iulie 27, 2013 at 3:48 pm

    Bravo ei! Un copil de 19 ani, care, in loc sa caute pub-uri si in loc sa intrebe despre ce droguri se mai poarta, isi aduce aminte de tara in care s-a nascut, la modul real si nu pentru parada vorbelor.
    Ma doare acum cand copilul meu a ajuns doctorand la Oxford dar, nici vorba sa mai vrea sa mai auda de tara.
    Sa ne ierte Dumnezeu!

    Apreciază

  22. […] Articolul zilei (25.07.2013) – Studenta romanca la Londra: ”Dumnezeu a fost ucis de Occident, VR… […]

    Apreciază

  23. Dana said, on august 1, 2013 at 3:38 am

    Bravo ,adevarata romanca. Si eu sunt f departe de Tara, of si cat de mult imi lipseste! Eu stiu ce simte ea, ca si eu plecata de 7 ani si cand pun piciorul pe pamant romanesc, ma simt Mai aproape de Dumnezeu. Si can ajung in targul iesilor plang numai cand vad bisericile si cu Asa bucurie merg si nu ma pot stapani din plans. Da, Dumnezeu e peste tot, dar la Iasi e intotdeauna Mai aproape pt ca e si in sufletul oamenilor.

    Apreciază

  24. […] Articolul zilei (25.07.2013) – Studenta romanca la Londra: ”Dumnezeu a fost ucis de Occident, VR… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.