SACCSIV – blog ortodox

Ziarul Adevarul: ORTODOXIA E VINOVATA DE CORUPTIA DIN ROMANIA

Posted in ADEVARUL, CORUPTIE, ORTODOXIE, Romania by saccsiv on iulie 7, 2013

   Iata un atac mizerabil la Ortodoxie, aparut in Adevarul, la Ocărâtoarea mită“ în istoria românilor:

Pe meleagurile româneşti, corupţia şi discordia ar fi ajuns „la pachet“ cu religia ortodoxă, cu elementele de civilizaţie bizantine şi, mai apoi, cu emigranţii greci refugiaţi după căderea Constantinopolelui. Aici, momentul de cotitură pare să fi fost decizia domnitorului Nicolae Alexandru, al Ţării Româneşti, de a renunţa la catolicism în favoarea ortodoxiei. Dictată de interese politice (obstrucţiile regelui ungar, care era şi suzeranul domnitorului român, în legăturile acestuia din urmă cu papalitatea), alegerea de atunci avea să influenţeze decisiv şi pentru vecie traiectoria ţărilor române. A fost momentul în care românii s-au legat de bizantini şi de grecii care conduceau acest stat, renunţând la tutela spirituală a Occidentului.

[…]

Dumitru Drăghicescu a descris plastic, în „Din psihologia poporului român“, influenţa grecilor asupra acestei părţi a Europei: „Împărăţia bizantină fu pentru otomani, care o cuceriră, ceea ce a fost mantaua lui Nessus pentru Hercule. Putreziciunea morală a acestui imperiu, îmbătrânit şi intrat în descompunere, crea o atmosferă necurată, vicioasă, pe care o respiră în Constantinopol, de la începutul ei, noua formaţiune politică a otomanilor“. S-ar părea că Mahomed al II-lea cucerise oraşul nepotrivit: „Respirând şi asimilând această atmosferă, turcii şi imperiul lor se otrăviră, din cele dintâi timpuri, cu spiritul de corupţie, de intrigă, de delaţiune şi trădare, care predomnea de veacuri pe malul Bosforului. Grecii rafinaţi în arta înşelăciunii, a amăgelei şi a corupţiei nu putură să se păstreze la Constantinopole decât prin corupţie şi prin desfăşurarea unui spirit rafinat de discordie, de linguşire şi de intrigă“.

[…]

Medievalistul acceptă ideea că biserica ortodoxă a jucat şi încă joacă un rol neplăcut în perpetuarea corupţiei şi găseşte cauze concrete, istorice: „Da, patriarhiile ortodoxe sunt afectate, într-un grad înalt, de acest flagel, n-are rost să ne ascundem, ştim cu toţii acest lucru. Până la un punct, şi biserica catolică a avut aceeaşi problemă cu corupţia ca şi cea ortodoxă. Diferenţa a început să se facă în urmă cu aproximativ 4-500 de ani. Începând din secolul al XVI-lea, reforma iniţiată de Martin Luther, izvorâtă tocmai din aceste nemulţumiri ale poporului faţă de practicile bisericii catolice, a pus o presiune foarte puternică atât pe papi, cât şi pe cler. Schisma protestanţilor a obligat biserica catolică să se autoreformeze. Din păcate, în ortodoxism n-a existat o asemenea presiune, iar consecinţele se văd“.

   Cititi va rog si:

Categoria „BATRAN DEGEABA” – Istoricul Neagu DJUVARA: „ROMANIA A RAMAS IN URMA FIINDCA E ORTODOXA”

Atac furibund impotriva Bisericii Ortodoxe pe Wikipedia, la articolul „DREPTURILE OMULUI”

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. acc70 said, on iulie 7, 2013 at 10:05 pm

  mesaj important catre tara:

  Assoc. Professor Iuliana Neagu, Ph.D.
  Dept. of Animal Production and Public Health
  University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine
  Faculty of Veterinary Medicine
  Bucharest, Romania 050097 EU
  Mobile (004) 0723.92.47.92
  (004) 0752.80.39.98

  Subject: Controlul populatiei prin glutamatul de monosodiu

  Glutamatul monosodic
  Controlul populatiei prin glutamatul de monosodiu – IMPORTANT!!! In ce alimente se gaseste E 621
  a Chipsuri
  a Floricele
  a Supe- instant
  a Condimente
  a Pate de ficat
  a Pate vegetal
  a Salam
  a Parizer
  a Cremvursti
  Nu cumparati pate, floricele sau salam pe etichetele carora apare aditivul glutamat monosodic
  – “Suntem martorii unui „război împotriva populaţiei” fără precedent, unul în care omului i se cere o atenţie sporită faţă de ceea ce se întâmplă în jur, pentru a evita ceea ce altfel i-ar putea distruge viaţa, fără ca măcar să-şi dea seama de ce a ajuns atât de neputincios şi lipsit de vlagă. Ajungem treptat asemenea puilor din crescătoriile de păsări – o masă de carne, obezi, fără memorie şi iniţiativă, cu dată de expirare cât mai recentă, înhămaţi mai degrabă la căruţa morţii. Şi – dacă se poate – fără urmaşi!”, scrie Petru Molodeţ într-un articol publicat în revista “Familia Ortodoxa” Glutamatul monosodic este un potențiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delikatcare conțin până la 15% glutamat monosodic, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc., adică toate prafurile dubioase care promit mâncare bună făcută din nimic. Alte produse care pot conţine glutamat monosodic sunt unele mezeluri sau unele tipuri de brînză topită. Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor. Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nici o măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat. În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai-marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri. De ce?
  De ce mâncăm fără să ne mai putem opri, până ajungem obezi? Potrivit cercetătorilor F. Bellisle şi M. Monneuse, un procent de 0,6% glutamat de monosodiu (MSG) este suficient pentru a-i determina pe oameni să mănânce tot mai mult şi mai repede; se pare că în jur de 6% din dieta zilnică a unei persoane ar putea fi alcătuită din MSG. Aceasta înseamnă că, la un consum de două kilograme de alimente pe zi, un adult sau un copil ar primi o doză de 12 grame de glutamat de monosodiu: o astfel de doză este suficientă pentru a omorî un şobolan de un kilogram (cf. JECFA Toxicology Study, FAO Nutrition Meetings Report Series, 1974, No. 53). În literatura de specialitate, „şoareci trataţi cu MSG” este o expresie sinonimă cu obezitatea, letargia şi creşterea nivelului de insulină. De zeci de ani, cercetătorii produc în laborator şoareci ce suferă de obezitate, datorită aplicării de glutamat de monosodiu în diferite doze. De asemenea, MSG-ul adăugat în hrana oilor a condus la o creştere experimentală a apetitului, încâtconsumul de hrană de slabă calitate poate fi mărit prin tratarea acesteia cu MSG (cf. Factors affecting the voluntary intake of food by sheep, Colucci P.E., Grovum W.L., 1993). Într-un alt studiu având la bază subiecţi umani, „Umami şi apetitul” („Umami and Appetite”) realizat în 1990 de către P.J. Rogers şi J.E. Blundell, s-a constatat că atunci când un om consumă o masă în care este adăugat MSG, acestuia i se face curând foame din nou şi va consuma o cantitate mai mare de hrană tratată cu MSG decât cea fără acest ingredient.
  Glutamatul distruge sistemul nervos şi creşte riscul de epilepsie Într-un studiu realizat în 1984, cercetătorii au reuşit să provoace atacuri de epilepsieşoarecilor cărora li s-au administrat mici doze de MSG: „Severitatea convulsiilor şi frecvenţa deceselor a crescut în mod progresiv odată cu vârsta” (cf. Monosodium-L-glutamate-induced convulsions–I. Differences in seizure pattern and duration of effect as a function of age in rats, Arauz-Contreras J., Feria-Velasco A., 1984).
  Dereglări hormonale – insulina şi hormonul de creştere MSG-ul este responsabil şi pentru creşterea secreţiei de insulină, într-un studiu documentat de A. Niijima şi T. Togiyama, în 1990: „Când cavitatea orală a şoarecelui a fost infuzată cu o soluţie de MSG, s-a constatat o creştere rapidă a nivelului de insulină din sânge la 3 minute de la stimulare”. Aceleaşi efecte au fost observate şi într-un experiment cu subiecţi umani (cf. Glutamate ingestion and its effects at rest and during exercise în humans, Mourtzakis M., Graham T.E., 2002). Glutamatul de monosodiu reduce, de asemenea, secreţia hormonului de creştere în timpul adolescenţei. Experimentele realizate pe şoareci au arătat că MSG reduce secreţia hormonului de creştere, şoarecii devenind obezi şi având o creştere deficitară.
  Efectele se observă însă şi la oameni: „La indivizii obezi, secreţia hormonului de creştere este împiedicată (…), iar gradul acestui defect în secreţie este proporţional cu gradul de obezitate” (cf. Growth hormone status in morbidly obese subjects and correlation with body composition, Savastano S., Di Somma C., Belfiore A., 2006).
  Glutamatul afectează pruncul încă din pântecele mamei sale În anii ’80 şi ’90 ai secolului trecut, cercetătorii au descoperit că MSG poate să depăşească barieră pusă de placentă şi să pună astfel în pericol copilul aflat în pântecele mamei sale. Efectele negative au fost amplu analizate pe şoarecii folosiţi în experimente, dar „aceste observaţii dovedesc posibilitatea unei otrăviri dincolo de placentă a fetuşilor umani, după consumul de către mamă a unor alimente bogate în glutamat” (cf. Neurotoxicity of monosodium-L-glutamate in pregnant and fetal rats, Toth L., Karcsu S., 1987). „S-a demonstrat că glutamatul de monosodiu (MSG) penetrează bariera placentei. Activarea excesivă a receptorilor de glutamat şi supraîncărcarea intracelulară cu calciu indusă de către MSG, care, în cele din urmă, conduce la moartea neuronilor, ar putea rezulta într-o reducere a capacităţii de învăţare şi memorare a puilor de şoareci, dacă mama a fost tratată cu MSG pe când purta puiul în pântece” (cf. Transplacental neurotoxic effects of monosodium glutamate on structures and functions of specific brain areas of filial mice, Gao J., Wu J., Zhao X.N., 1994). În urma acestor observaţii experimentale a efectelor nocive pe care le are glutamatul asupra sarcinii, cercetătorii M. Hermanussen şi J.A. Tresguerres au tras în 2003 un puternic semnal de alarmă: „Sugerăm cu tărie abandonarea agentului aromatizator glutamat de monosodiu şi reconsiderarea dozelor zilnice de proteine şi aminoacizi recomandate în timpul sarcinii”.
  Glutamatul potenţează comportamentul agresiv şi antisocial, scăzând totodată nivelul de atenţie şi concentrare Un alt efect deosebit de important observat de cercetători în testarea glutamatului pe şoareci este comportamentul agresiv şi antisocial generat asupra rozătoarelor. Aceasta este de fapt o trăsătură surprinsă de toate experimentele din domeniu, fără excepţie, aşa cum subliniază şi doctorul Russell Blaylock în cartea sa Excitotoxinele.
  Şi cum omul este de cinci ori mai receptiv la glutamat decât şoarecii, iar copiii de patru ori mai mult decât adulţii, să ne mai mire oare că, îndopaţi cu glutamatul găsit mai ales în chips-uri, dresinguri şi supe, copiii noştri sunt tot mai agresivi? Având în vedere că studiile ştiinţifice arată tot mai concludent cum glutamatuldistruge zonele cerebrale responsabile cu concentrarea şi atenţia şi, în general, slăbeşte capacităţile cognitive – atât la animale, cât şi la oameni, chiar din faza intrauterină, dacă mama a consumat multe alimente bogate în glutamat –, de ce ne-am mai mira de slabele rezultate cognitive ale copiilor noştri sau de faptul că, aşa cum arată aceleaşi studii, oamenii devin infertili?
  Petru Molodeţ
  Articol aparut in nr. 18 al revistei “Familia Ortodoxa” Stiati ca mancati pate cu astm sau salam cu dementa?

  Magazinele sunt pline de produse care contin glutamat monosodic, un aditiv periculos. Spitalele din Romania sunt pline de tineri si de copii cu boli grave, incurabile. Tot felul de forme de cancer ne macina vietile si ne intrebam de unde aceste maladii. Hai sa ne uitam pe etichetele alimentelor si o sa intelegem ce ne baga in pamant inainte de vreme… Reporterii Libertatii au dat o tura printr-un hipermarket din Capitala, in cautarea uneia dintre cele mai nocive substante care se gaseste in alimente si despre care se tot vorbeste in ultimele zile in presa. Este vorba de E 621 – sau glutamat monosodic – un aditiv, potentiator de gust sau de aroma care stimuleaza apetitul consumatorului si il face sa creada ca a mancat ceva foarte gustos. In realitate, omul consuma ceva extrem de nociv! “Poate produce dureri de cap, slabiciune, greata, astm, modificari de ritm cardiac. Poate declansa maladiile Huntington (dementa, pierderea abilitatilor mentale, tulburari de personalitate si de comportament), Alzheimer sau Parkinson”, ne-a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

  Apreciază

  • mishuleu said, on iulie 8, 2013 at 8:01 am

   Astea is fleacuri. Cam toata mancarea e otravita stati linistiti. Codexul e implementat de ceva timp la noi. Seminte modificate, mancare importata etc.

   Binecuvantarea mancarii cu credinta asa cum spunea par. Arsenie Boca este cea mai buna solutie in aceste cazuri.

   Apreciază

 2. aha said, on iulie 7, 2013 at 10:41 pm

  incredibil. nu mai am cuvinte. deci si biserica ortodoxa trebuia sa faca cum a facut cea catolica: sa arda pe rug ( poate ca cel care a scris articolul i-ar fi parut bine sa fie pus pe rug ca a scris asa despre biserica ortodoxa – din pacate pt el, nu i s-a dat sansa asta!!), sa cucereasca teritorii ( prin nimicirea altor popare…etc), sa initieze cruciade…etc.

  Apreciază

  • joseph said, on iulie 8, 2013 at 1:30 am

   @ aha

   Subtextul mesajului „medievalistului” e mult mai perfid,dacă rezumăm, retorica lui sună cam aşa :

   ” Protestantismul a cauzat schimbarea romano-catolicilor, ar fi fost bine ca şi ortodoxia să se confrunte cu o asemenea mişcare, pt a se auto-reforma .”

   Retorica „medievalistului” e defapt o propagandă mascată pentru neo-protestantism, ceva de genu

   „decât să rămânem retrograzi, mai bine ne înscriem în curentul reformist, recte sectele neo-protestante.”

   Acţiunea celor de la Adevărul NU E CEVA NOU !!!

   Ei doar arată pe cine servesc. să ne amintim de diversiunea legată cu Bibliile neo, vândute înainte de Sfintele Paşti, anul trecut, la super ofertă FĂRĂ a INFORMA asupra versiunii traducerii.

   Pe lângă asta pe site-ul adevărul apar constant articole gen „Dubioasa Parascheva”, în care sunt calomniaţi sfinţii şi enoriaşii care se închină la sfintele moaşte .

   Apreciază

  • Irina said, on iulie 8, 2013 at 9:53 pm

   Da inca un ticalos ce loveste in Biserica Orortodoxa, de altfel Unica Biserica. Occidentalii si-au facut aceasta civilizatie, deoarece ei l-au pierdut pe Dumnezeu, si nu mai cred in Raiul de dupa mormante si de aceea ei pun mare accept pe ratiune, si astfel reusesc sa se disciplineze in asa fel incat incearca sa-si construiasca propriul rai aici pe pamant, dar din pacate ei uita ca vine doamna cu coasa si isi iau adio de la raiul lor, intrand intr-o alta lume de care nu credeau ca exista. Da, poate tarile ortodoxe nu sunt asa de bine organizate dpv material, tocmai din cauza faptului ca ortodocsi in general nu au pus si nu pun accent pe viata aceasta trecatoare, desi de cand cu influenta nefasta venita din occident am inceput si noi sa slabim in credinta alergand ca disperatii prin malluri su supermarketuri dupa cele materiale. Este o vorba care spune tot ” traiul bun nu-i bun”. Asa ca eu una prefer sa traiesc in tara noastra arhaica, inapoiata, incapabila de a se adapta cerintelor UE si mai cum vor ei sa ne considere, decat sa fiu cu occidentali ce l-au alungat pe Dumnezeu din vietile lor si promoveaza pacate strigatoare la cer ca sodomia, eutanasia, ateismul etc. Sa dam slava fratilor ca suntem ortodocsi si sa ne mandrim cu asta. Uneori ma gandesc ca poate Dumnezeu ne da acesti conducatori incompetenti si pt ispasirea de pacate, dar si pt a ne tine in loc, prin coruptia lor in a evolua prea mult spre bunastarea occidentala, care cu siguranta ne-ar slabi si mai mult credinta, si ne-ar face adepti si mai multt a
   ” raiului” pamantesc.

   Apreciază

 3. adi said, on iulie 7, 2013 at 11:32 pm

  Mizerabil articolul sursa multi autori de articole isi leaga numele de niste lucruri care ii depasesc, unii din ei ca Alex Mihai Stoenescu e dovedit ca a colaborat cu vechea securitate.Problema cea mare este ca vor tot timpul sa lege credinta noastra ortodoxa de coruptia care exista atunci,ca si cum coruptia si credinta ortodoxa af fi fost legate cumva foarte strins una de cealalta.Din pacate aceste articole au un efect extrem de nociv asupra tinerei generatii care este in cautare de modele.Alt autor citat acolo este Neagu Djuvara un alt ratacit care a cautat intr-o anumita perioada origini cumanice sau pecenege la domnitorii nostri, oricum de la asemenea rataciti nu ma asteptam sa faca niste lucrari de sinteza adevarate,ei doar amesteca lucruri total diferite si creaza un talmes-balmes in capul cititorilor care majoritatea fiind si neavizati referitor la tema propusa sint practic manipulati.

  Apreciază

 4. cosminml said, on iulie 7, 2013 at 11:44 pm

  Biserica Ortodoxa este ultimul obstacol ce sta in calea satanistilor si antihristilor.
  Ortodocsii practicanti: clerici si popor sunt ostasii lui Hristos. Fara Biserica Ortodoxa pe care nici portile iadului nu o vor birui, antihristul nu avea nici un stres si era de mult inscaunat, avea si burta mare de la stat pe tron.

  Apreciază

 5. Catalin said, on iulie 8, 2013 at 12:23 am

  N-ai de la ce sa te astepti de la un ziar unde-s angajati precum cezar maroti si altii.

  Apreciază

 6. prconstantin said, on iulie 8, 2013 at 12:26 am

  Doar idiotii, incultii, si anticrestinii ataca Ortodoxia, de obicei frustarati de ceva, oarece.
  Cate ineptii contine articolul din Adevarul e greu de contabilizat; mai degraba nu merita citit.
  Ignoranti, situati in afara ortodoxiei traitoare, nu se sfiesc sa-si arate goliciunea din greier: cine spune ca romanii au renuntat la catolicism e de-a dreptul idiot. Romanii nu au fost niciodata catolici, iar cei care sunt in zilele noastre au ajuns asa conjunctural, din ignoranta, din dorinta de a parveni, din motive materialicesti – apropo de coruptie. Destul de mult au smintit si slujitorii debili care s-au complacut in mocirla pacatelor, uitand de vocatia preoteasca.
  Iar despre coruptie: fenomenul este prezent in toata lumea, indiferent de cultura, de zona geografica si tine de firea cazuta a omului, de conjunctura. Ortodoxia, adica crestinismul autentic, propovaduieste o anumita tinuta spirituala. Daca omul este slab si cedeaza principiilor lumesti, nu ca l-a indemnat ortodoxia lui din suflet sa greseasca este cauza, ci dimpotriva: lipsa ortodoxiei autentice l-a lasat slab.

  Apreciază

 7. ionut said, on iulie 8, 2013 at 1:24 am

  slab documentat , prost scris daer cu o conluzie pe care o stiam dar este bine ca a fost adusa in centrul atentiei.:glutamatul monosodic nu este bun pentru sanatate si trebuie evitat

  Apreciază

 8. joseph said, on iulie 8, 2013 at 1:46 am

  Ce uită să menţioneze „medievalistul”, e că biserica de rit catolic, e în cădere liberă ca număr de enoriaşi şi de biserici, cât şi ca educator moral şi spiritual al societăţii, pe ruinele ei, proliferând ateismul.

  Asta în timp ce, ortodoxia prosperă inclusiv, în zonele în care se stabilesc imigranţi din estul Europei.

  Şi la romano-catolici au existat scandaluri legate de sume şi de corupţie.

  N-are rost să facem analiza lor aici.

  Remarc totuşi tendinţa unor formatori de opinie consacraţi, gen Neagu Djuvara, care îşi construiesc discursul pe negarea originilor româneşti şi pe bagatelizarea valorilor spirituale în special a ortodoxiei.

  Este un atac toxic, care invită la hulă şi la desacralizare propunând în schimb soluţii globaliste şi mercantile.

  Apreciază

 9. Maria said, on iulie 8, 2013 at 1:56 am

  Ortodoxia ii sufoca pe antihristi .
  Diavolul nu poate lucra la scara mare , din cauza Ortodoxiei , a credintei in Dumnezeu , cea Adevarata , Mantuitoare , salvatoare de suflete , suflete pe care diavolul le pierde datorita credintei .
  Antihrist stie ca Ortodoxia ii sta impotriva si nu poate sa-si duca la indeplinire planul diavolesc , pt ca datorita credintei , vor fi oameni care nu se vor inchina lui .
  El vrea sa castige toate sufletele de pe pamant , dar datorita Ortodoxiei , nu va putea , pt ca Dumnezeu va apara credinta adevarata , pana se va sfarsi lumea si antihrist va fi legat in iad pe veci cu toti ai lui adepti .

  Apreciază

 10. joseph said, on iulie 8, 2013 at 2:20 am

  Adevăratele cauze istorice, pentru care România se află în decalaj faţă de Occident sunt :

  -jaful roman asupra bogăţiilor ;

  -jaful migratorilor aflaţi în tranzit după retragerea Aureliană ;

  -ameninţarea permanentă a Regatului maghiar în Evul Mediu care a exploatat la maxim resursele din Transilvania şi care urmărea să ţină sub control ţările române ;

  – incursiunile Hoardei de Aur şi a Hanatelor tătăreşti care prăduiau constant Moldova ;

  -dominaţia Imperiului Otoman, care a impus aceste practici de peşcheşuri, mită, crime religioase, robi sexuali, mersul cu pâra la Înalta Poartă ;

  – infecţia morală a bolşevismului dezvoltat sub multiculturalism, care a nivelat valorile tovarăşilor şi a încurajat sistemul PR- pile şi relaţii;

  -inflitrarea şi asasinarea economică a industriei şi agriculturii româneşti ;

  -pierderea resurselor naţionale pentru redevenţe de nimic;

  – furtul generalizat de la centru.

  Clerul fanariot şi cumpărarea de funcţii, impuse de otomani, au fost abolite după Răscoala lui Tudor Vladimirescu din 1821.

  Biserica ortodoxă română şi-a câştigat autocefalia faţă de Patriarhia de la Constantinopol de pe vremea domniei lui Cuza.

  De pe la 1865, deci de 148 de ani, ortodoxia românească s-a eliberat de practicile greceşti.

  Biserica nu poate fi desprinsă de cadrul general al societăţii, corupţia fiind sport naţional pentru „omul nou”, de pe vremea tovarăşilor, când trebuia să înveţi să te descurci chiar şi pentru a face rost de o butelie sau o pereche de blugi.

  Ce omite intenţionat Neagu Djuvara şi alţi medievalişti e faptul că România a fost veşnicul câmp de tranzit pentru trupele străine şi teatru de luptă, în timpul tuturor conflagraţiilor mondiale şi locale.

  Teritoriul fiind jefuit şi secătuit de capital material şi uman, secole de-a rândul, în timp ce Occidentul prospera.

  Nu ortodoxia ne-a oprit de la progres ci, poziţia geo-strategică şi regimurile totalitariste, suedezii,norvegienii şi danezii n-au fost nivelaţi de comunism.

  Iar faptul că ţări gen Ungaria şi Polonia s-au refăcut mai repede ca România după comunism; nu se datorează catolicismului sau protestantismului lor, ci, poziţiei lor centrale şi a relaţiilor comerciale dezvoltate cu lumea germanică.

  Apreciază

  • a said, on iulie 8, 2013 at 6:57 am

   Daca latra si musca, sunt lupi de-a dreptul, nici nu se mai ascund in piei de oaie.

   Apreciază

 11. danutza said, on iulie 8, 2013 at 11:31 am

  cati ati comentat pe siteul adevarul incercand sa combateti mizeriile scrise??? sectarii sunt f activi. noi de ce nu facem asta? comentatm doar aici, unde stim cum stau lucrurile. aparati ortodoxia in public, acolo unde se impune!!!!! la fiecare articol care ataca ortodoxia, combateti civilizat, fara jigniri sau sentinte („veti arde in iad”sau chestii de acest gen) pe cei care nu stiu adevarul.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iulie 8, 2013 at 1:40 pm

   putem a comenta …
   si doar coment ramine …
   nu intelegeti un lucru , acesti serpi sunt in conducerea acestei Tari cu sarsaila in echipa
   aceasta Tara este inchinata masoneriei si jidovilor blestemati si noi ducem aceasta povara imensa trantita samavolnic pe umerii nostri …abia daca o mai putem duce
   de asta am spus , noi tineretul suntem de sacrificiu prin ce ni s-a pregatit si ce ne asteapta ,
   caci „curva si talharul au ajuns de cinste ”
   iar a fi cinstit esti prost
   a fi un adevarat crestin ortodox esti demodat , esti „stramb” …nu esti pe placul slujtorilor fiarei antihristice
   si natia aceasta este indobitocita in fiecare ceas si in fiecare clipa cu acest dezmat al corvoadei blestemate , jidano-masonii ce colcaie pe spatele nostru …massmedia infecta ce ne otraveste mintile
   daca ati sti ca totul porneste de la cap si nu de la coada pestelui , de la cei ce sunt „sarea pamintului ” care Trebuiesc a fi sare in aluatul plamadit si nu otrava sau venin ce strica graul , curat sau aluatul cel bun
   DOAMNE Ajuta la Trezvia acestei Natii inainte de a fi prea tarziu
   sa ne rugam la SFANTA CRUCE oriunde si oricand , in culcat si in trezvie pentru ca in Acest Semn Avem BIRUINTA ,
   si
   sub Acoperamintul Sfant Al MAICII DOMNULUI sa ne aplecam genunchii sa avem izbavire …
   caci in fata acestei spurcaciuni mari DOAR CREDINTA SFANTA in MAICA DOMNULUI si SFANTA CRUCE VA STA IMPOTRIVA si Va Curata Acest pamint de la Nistru pin’la Tisa
   amin!

   Apreciază

   • Viorel P said, on iulie 8, 2013 at 6:14 pm

    Amin, alte cuvinte sunt de prisos. Adevar ai grait. Doamne ajuta poprului roman.

    Apreciază

  • Irina said, on iulie 13, 2013 at 10:27 pm

   Ortodoxia nu se bazeaza si nu s-a bazta niciodata pe prozelitism. De ce? Pt ca ea intotdeauna a marturisit prin credinta concretizata prin fapte. Asa ca observam in istoria Bisericii inca de la inceput cum ca Biserica a crescut si a inflorit pe sangele martirilo, pe nevointele cuviosilor si a dreptilor si asa va fi pana la sfarsit. Pr Paisie Aghioritul raspunzand la intrebarea: ” De ce Ortodoxia nu face prozelitism in tarile necrestine, cum fac catolicii, protestnatii?” a spus: ” Ca sa poti marturisi cuvantul lui Dumnezeu mai ales printre pagani trebuie sa ai o viata asemanatoare cu cea a sfintilor marturisitori, adica credinta tare pt a muta si muntii din loc, viata curata, smerenie. Altfel cum ai sa raspunzi la minunile diavolului facute prin zaitatile lor, daca nu printr-o minune asa cum faceau sfintii. Simpla palavrageala despre Dumnezeu si credinta crestina nu este suficienta pt a-i aduce la credinta, ci este necesar ca propovaduirea sa se faca de un om plin de har, vas ales prin care Dumnezeu sa lucreze in mod minunat”( Cuvantul pr l-am spus din memorie, dar il gasiti in cartea despre viata sfintiei sale, oricum ideea ce reiese este aceasta ).

   Apreciază

   • aha said, on iulie 13, 2013 at 11:38 pm

    @irina. asa e. bine punctat!

    Apreciază

 12. Alexandru A. said, on iulie 8, 2013 at 5:33 pm

  Eugen Tănăsescu tot in ziarul Adevarul (minciuna) – dar si raspunsul transant dat de un frate
  articolul: http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/parintele-iustin-profetie-inspaimantatoare-12-luni-liniste-vine-urgia-1_51d947dbc7b855ff56108792/index.html
  veti fi uluiti.
  Eugen Tănăsescu – (cred ca in Constanta se manifesta).

  Adaugă această persoană în comunitatea ta
  și fii la curent cu activitatea sa din site.
  146 fani
  acum 18 ore -Observ că grupul de aşa zişi ucenici ai păriuntelui, care s-au străduit cât a trăit să îl facă lider revoluţionar, nu se lasă şi nu îl lasă în pace pe părintele nici după mutarea sa la cele ceresti. Fotini, Filotheu & Company încearcă să reincălzeazcă zăpăceala teologică a cipurilor totalitare. Rusine lor. Profeţii se ocupau cu vestirea mântuirii, nu cu nebuneli apocaliptice.

  (si raspunsul dat de frate)
  Cassius Popovici
  Cassius Popovici
  Adaugă această persoană în comunitatea ta
  și fii la curent cu activitatea sa din site.
  1 fan
  acum 16 ore- Bine ca nu le spuneti enoriasilor ca cipul e doar o simpla mentosana.Aici se vede diferenta intre pastorii grecilor,rusilor si ai nostri.Pai ce vremuri traim domnule Tanasescu daca pe toate codurile ean13 inclusiv in cipul inclus in pasapoarte si acte(e demonstrata,sunt n reportaje pe cnn si alte canale media)gasim matricea 666 simbolul birului evreiesc?n curand ne veti indemna precum ,,preafericitul”sa ne inchinam impreuna cu ereticii si paganii,ca asa vor stapanii lumii.Se ridica pacate strigatoare la Cer la rang de virtute ,dar cei ce ar trebui sa vorbeasca stau cu limba-n gura suspect de linistiti(aici nu ma refer la dvs fiindca ati mai avut cateva zvacniri radiofonice).Pe cine sa cred eu domnule,pe Parintii athoniti care in anii 60 au scris detaliat o brosura despre aceste acte premergatoare pecetii,pe un Paisie Aghioritul care era cautat din toate colturile Terrei pt harul ce-l avea,sau pe dvs si cei ce ne indeamna la ,,somnolenta”?

  Apreciază

 13. […] Ziarul Adevarul: ORTODOXIA E VINOVATA DE CORUPTIA DIN ROMANIA […]

  Apreciază

 14. Sa luam aminte said, on iulie 10, 2013 at 4:31 pm

  Acest articol imi aduce aminte de ineptia lui Nero: ,,Crestinii au dat foc Romei!”

  Ortodoxia este asa cum o stiu pustncii nostri si oamenii cu viata sfanta, nu asa cum o stiu unii ierarhi. Iata de ce avem datoria sa ne aparam valorile ortodoxe si sa-i atentionam frateste in primul rand pe fratii crestini care gresesc.

  Pe de o parte, trebuie sa ne facem ordine in ograda Ortodoxiei, sa fim constienti de comoara pretioasa care ni s-a dat ca ortodocsi. Nu pentru a ne bate cu pumnii in piept, ci pentru slava lui Dumnezeu. Atragerea unor ierarhi si preoti in masonerie si in serviciile integrate, flescaieste duhul marturisitor si se face pentru compromiterea Bisericii, indiferent daca respectivii constientizeaza sau nu. Asadar, pocainta acestora va taia elanul celor care-i stiu santajabili sa mai scrie astfel de rautati.

  Pe de alta parte, sa-l rugam pe semnatarul acestui articol din ,,Adevarul” sa citeasca ,,Mantuirea pacatosilor” de Agapie Criteanul si alte carti scrise de Sfintii Parinti si sa inteleaga mai intai ce inseamna Ortodoxia si cu ce se ,,mananca.” In mod clar, titlul articolului nu corespunde realitatii. Presiunile politice asupra Bisericii au o mare vina privind starea duhovniceasca a natiunii. Cineva care stie ce inseamna Ortodoxia nu face confuzii grave intre dogma si pacatele omenesti. Ortodoxia dainuie prin cei care o respecta, nu prin cei care se dau ortodocsi ca s-o poata lovi din interior. Nu poti fi si mason si ortodox.

  Apreciază

 15. […] Ziarul Adevarul: ORTODOXIA E VINOVATA DE CORUPTIA DIN ROMANIA […]

  Apreciază

 16. […] Ziarul Adevarul: ORTODOXIA E VINOVATA DE CORUPTIA DIN ROMANIA […]

  Apreciază

 17. […] privire la procedura de repatriere”? Observati va rog si cum pune problema acest ziar progresist anti ortodox de propaganda trans. E limpede ca si acesta se opune, iar aducerea aurului in tara o defineste a fi […]

  Apreciază

 18. […] privire la procedura de repatriere”? Observati va rog si cum pune problema acest ziar progresist anti ortodox de propaganda trans. E limpede ca si acesta se opune, iar aducerea aurului in tara o defineste a fi […]

  Apreciază

 19. […] privire la procedura de repatriere”? Observati va rog si cum pune problema acest ziar progresist anti ortodox de propaganda trans. E limpede ca si acesta se opune, iar aducerea aurului in tara o defineste a fi […]

  Apreciază

 20. […] privire la procedura de repatriere”? Observati va rog si cum pune problema acest ziar progresist anti ortodox de propaganda trans. E limpede ca si acesta se opune, iar aducerea aurului in tara o defineste a fi […]

  Apreciază

 21. […] privire la procedura de repatriere”? Observati va rog si cum pune problema acest ziar progresist anti ortodox de propaganda trans. E limpede ca si acesta se opune, iar aducerea aurului in tara o defineste a fi […]

  Apreciază

 22. […] privire la procedura de repatriere”? Observati va rog si cum pune problema acest ziar progresist anti ortodox de propaganda trans. E limpede ca si acesta se opune, iar aducerea aurului in tara o defineste a fi […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: