SACCSIV – blog ortodox

Performante foto: orice persoana poate fi depistata intr-o mare multime de oameni

Posted in Big Brother, FOTO by saccsiv on septembrie 21, 2011

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 21, 2011 at 4:18 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. colaps said, on septembrie 21, 2011 at 4:24 pm

    Tare mârşav mi se pare lucrul ăsta, cum scrie acolo jos: „Login to Facebook to find and tag your friends”, anume „Autentifică-te pe Facebook pentru a-i găsi şi a-i marca pe prietenii tăi”.

    Securism curat, chiar dacă cei comozi şi comfortabili nu vor vedea nimic ciudat. Adică mai nou trebuie să-mi fie frică de cei ce mă cunosc ca nu cumva să dea vileag prea multe informaţii despre mine…

    Ce Doamne iartă-mă, pe viitor va trebui să purtăm cagulă pe faţă doar ca să nu fim recunoscuţi ?

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on septembrie 21, 2011 at 5:34 pm

      Spionul din calculator

      Paranoic sau realist. Nu de multa vreme scriam despre faptul ca suntem urmariti si ca ni se poate prezice viitorul cu rate mici de rateu. Scriam atunci despre vrăjitoare electronice. Ei bine zilele astea mi s-a confirmat inca odata teoria.

      La instalarea programului Picasa in calculator acesta face o scanare in conformitate cu optiunile noastre a unor foldere cu poze sau a intregului calculator. In acest fel indexeaza sute sau mii de poze si le pune pe albume. Ei bine toate sunt faine pana aici. Programul cauta iti permite sa editezi, iti permite sa le incarci pe blog sau picasa pe net si muuulte alte optiuni dar printre ele una mi-a atras in mod deosebit atentia.

      Undeva in coloana din stanga a aparut un meniu cu numele NECUNOSCUT dau click acolo si ce sa vad, din poze au fost decupate fețe, chipurile oamenilor decupate erau in acest meniu. Ma uit la primul si scriu sub el numele persoanei. Buuun dupa ce scriu 3 nume vad ca langa poza lor apare un numar. Dau click si vad ca la persoana respectiva au fost aduse in rubrica fetele si din alte poze.

      Deci scaneaza pozele si te recunoaste din toate.

      Ma gandeam ca nătângul: Daca la mine in calculator face asta ce o fi pe serverele Facebook, MySpaces etc? La ce grad de scanare au ajuns, câte poze cu mine or fi in bazele lor de date?

      Curios e ca a recunoscut-o pe sotia mea si din pozele in care era copil si fizionomia fetei era diferita. Deci tehnologia e avansata tare atat de avansata incat cu ceva algoritmi ar putea sa deseneze fata pe care o voi avea peste 10 ani fara probleme.

      Mai mult. Odata populata baza de date cu fățucile noastre ne poate identifica pe strada ca tot ne laudam cu sateliti care pot recunoaste o moneda de 50 de centi cazută pe jos. Si daca ne identifica pe strada in acest mod ne citeste bine felul de viata , obiceiurile, locurile frecventate, persoanele asociate etc + de pe cardurile de la supermarket obiceiurile de cumparaturi asa ca predictibilitatea vietii noastre creste considerabil pentru ei.

      Asa ca atentie mare pe unde va umbla picioarele ca nu va puteti ascunde.

      Apreciază

      • Marius said, on septembrie 21, 2011 at 7:43 pm

        Sunt perfect de acord cu tine.
        Si asta este nimic. Citeam acum sa zic 6 luni, un articol despre niste servere si aplicatii care sunt in stare sa scaneze circa 2 milioane de fete pe secunda… faceti un calcul si vedeti in cat timp te gasesc intr-o baza de date…
        No comment!
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • intruder117 said, on septembrie 22, 2011 at 5:36 am

        NU avem cum sa scapam, fara sa fim in baza lor de date cu fotografii.In primul rand cei care evita retelele de socializare tot se regagesc in baza lor de date dupa fotografiile din acte. C.I. Pasaport, Permis, Diplome etc.

        Apreciază

  3. fanu said, on septembrie 21, 2011 at 4:28 pm

    ioi asa ceva n am închiput

    Apreciază

  4. mircea said, on septembrie 21, 2011 at 5:14 pm

    Am mai vazut ceva asemanator la mitingul de la investirea lui Obama. Si de atunci au trecut 3ani si…
    Trebuie sa ne adaptam, asta e :).
    Uite cum tehnologia determina adaptarea hotilor, de exemplu. E foarte interesant si cu morala.
    Caz concret: hotii intra in casa, pe masa 2 telefoane mobile cu incarcatoare + un laptop. Nici nu se ating de ele.
    De ce? Pt ca pot fi urmariti prin aceste scule, daca le folosesc. Acum 10 ani, ar fi fost primele furate.
    Deci daca hotii se adapteaza…

    Apreciază

  5. intruder117 said, on septembrie 21, 2011 at 5:43 pm

    Nu merge dacat pentru jumatatea din fata a fotografiei, am indercat sa apropii portiunea din capatul bulevardului in acea zona e ceata totala .Insa ceea ce vedeti e nimica toata, exsista un program foarte sofisticat care face mult mai mult decat ne putem inchipui.Il folosesc cei de la NASA pentru a apropia suprafata Lunii. Si ca sa fac o paranteza, tot ce tot ceea ce ni se baga pe gat de NASA in diferite fotografii neclare sunt doar minciuni.Pentru ca ar putea da publicitatii daca ar vrea aceeasi fotografie clara , pentru ca au tehnologia. Deci ceea ce este neclar sa stiti ca e numai manipulare.

    Apreciază

    • colaps said, on septembrie 21, 2011 at 6:02 pm

      Acele zone „cenzurate” (cum spun „unii”) seamănă mai degrabă cu încercarea unui elev de gimnaziu de a folosi Photoshop. Doar o altă încercare de a abate şi a confuziona masele de oameni. Şi reuşesc să o facă (să sădească confuzie) foarte uşor, fără nici o greutate – atât de credulă a devenit lumea în teorii ieftine ale conspiraţiei cu extratereştii şi E.T.

      Apreciază

    • nelu said, on septembrie 23, 2011 at 1:06 pm

      Apreciază

  6. claudiu said, on septembrie 21, 2011 at 5:56 pm

    Oare ce urmeaza?

    Apreciază

  7. Dannyx said, on septembrie 21, 2011 at 5:57 pm

    Apreciază

    • bucuresti said, on septembrie 22, 2011 at 5:41 am

      cei ce fac gesturile cu degetele coarne ,…stiu bine ca dracu ii ajuta!! stiu foarte bine!! da ii ajuta dar le ia sufletele!!cei ce fac aceste gesturi nu mai judeca normal,pentru iceput dracu le ia mintea…o stiu din practica si pe pielea mea si a altora,problema ca posibilitatea de a deveni normal e asa de mica ..la Dumnezeu nimic nu este imposibil dar ne si averizeaza ca viata nu e ceva sa o luam la misto

      Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 22, 2011 at 9:13 am

        bucuresti

        Cum adica o stii din practica?

        Apreciază

  8. dante said, on septembrie 21, 2011 at 6:24 pm

    Si totusi…se pare ca Dumnezeu nu ne lasa, Olanda si Finlanda nu ne vor in Schengen (Doamne ajuta!!!!), va dati seama ca odata intrati in acest spatiu Schengen, noi ca tara trebuie sa ne supunem unor masuri de tip big brother si mai draconice decit cele actuale? Pentru mine, asta e cea mai buna stire pe ziua de azi, si ma rog la Dumnezeu, ca prin mila Lui, pina sa intram, sa se darime magaoaia.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 21, 2011 at 7:09 pm

      dante

      Masurile de tip Big Brother (documente cu cip, internetul obiectelor, eGuvernare) sunt independente de Schengen.

      Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 22, 2011 at 6:06 pm

      Si ma intrebam de ce au devenit basestii astia atat de vigilenti fata de plantele ornamentale si bulbii de flori ale olandezilor in vamile romanesti… 🙂 Miroase a razbunare de masoni prosti.

      Apreciază

  9. STOP RFID 666 said, on septembrie 21, 2011 at 6:28 pm

    Google, spionul Wi Fi universal

    Google a starnit zilele acestea un scandal urias in toata lumea dupa ce a iesit la iveala faptul ca prin programul Street View a copiat in secret miliarde de emailuluri, parole si date personale din computere private atunci cand a fotografiat si scanat strazile din peste 30 de tari.
    Mai mult decat atat, tot prin intermediul programului Street View, gigantul Google, al carui slogan este “Nu fii rau”, si-a construit si o enorma baza de date cu locatia, numele si codul de identificare a milioane de retele, care sa-l ajute sa vanda publicitate mai bine.

    Insa acum a fost demonstrat ca Google nu s-a oprit la usile oamenilor. Le-a intrat si in case si le-a copiat si stocat o multime de date personale. “Aceasta este cea mai mai intruziune din istoria vietii private”, a declarat minstrul Comunicatiilor australian, Stephen Conroy, iar in Marea Britanie Scotland Yard-ul analizeaza deja ce masuri ar trebui luate impotriva gigantului de internet, insa, daca vor fi luate, gigantul, a carui cifra de afaceri a fost anul trecut de 4,5 miliarde de lire sterline, risca doar o amenda de 500.000 de lire, scrie dailymail.co.uk.

    Google nu a marturisit in nici un caz de bunavoie invazia in vietile private ale oamenilor din toata lumea, ci a fost fortat sa recunoasca abia dupa ce anchetele demarate in sapte tari in urma plangerilor depuse impotriva programului Street View au strans dovezi ce nu au mai putut fi in nici un fel negate. Cand la inceputul acestui an Google a fost nevoit sa admita ca antenele masinilor au fost, de asemenea, scanate pentru retele wi fi, inclusiv cele de casa, Google a incercat sa minimizeze importanta acestui fapt, insistand ca nu a colectat si stocat absolut deloc date personale. Ceva mai tarziu a recunoscut partial, spunand ca s-ar putea sa mai fi inregistrat “din greseala” si astfel de date.

    “Suntem constienti ca am esuat lamentabil. Am fost umiliti cu totii”, isi pune cenusa in cap in numele companiei directorul executiv al Google, Alan Eustace. “Practic, antenele Google au putut vedea orice informatie care nu era cripatata, protejata de parole”, spune Paul Allen, editor al Computeractive magazine din Marea Britanie, siteurile bancare, de exemplu, nefiindu-le insa accesibile. “Imediat ce am realizat ce se intampla, am incetat sa mai colectam aceste date wi fi de la antenele noastre de pe strazi si am anuntat autoritatile”, sustine noua directoare a departamentului de privacy de la Google, Alma Whitten. “Vrem sa stergem aceste date cat de repede se poate si vom continua sa lucram cu autoritatile pentru a gasi cea mai buna solutie pentru a merge mai departe”, a mai dat ea asigurari.

    Apreciază

  10. nu said, on septembrie 21, 2011 at 7:20 pm

    @ stop rfid 665+1

    la picasa e intr-adevar extrem de eneravanta optiunea aia cu recunoasterea fetei, eu o scot totdeauna, se poate bloca! dupa ce ca ocupa extrem de mult timp sa scaneze toate fetele, mai e si inutila, o mare tampenie (bine, pentru noi, nu si pentru „ei”:)

    de asemenea, la inceput, cand iti propune sa scaneze poze, alege versiunea sa scaneze de pe hardul C si desktop, acolo sigur sunt mai putine…si apoi sterge-le imediat si asta e.

    si nu folosi optiunile alea cu care se linkuiesc pozele cu facebook, google pics sau mai stiu eu ce situri/bloguri…eu folosesc picasa doar pentru retusuri rapide, pentru slideshow, cand vreau sa arat cuiva poze (aici e totusi foarte simplu si eifcient programul) si eventual pentru a exporta pozele mai deosebite, usor retusate…

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  11. michey-mouse said, on mai 8, 2012 at 6:30 pm

    Va citesc si mai ca-mi vine sa spun ca ……viitorul suna rau .E de horor, de science- fiction. It’s so bad . Pe cuvant de muschetar ! Cu ceva ani in urma nici nu-mi trecea prin cap ca eu …. un om modest plecat de la tara in tarlici si suman, un simplu cetatean , voi ajunge contemporan cu tehnologia de azi ..Iar fenomenul tinde sa ia amploare . Ca vietile noastre nu mai sunt ale noastre , ca am devenit ca niste carti deschise pt cine vrea sa ne citeasca … nu mai e demult un secret ….Si totusi ….pana unde se va merge ? Era o curiozitate .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.