SACCSIV – blog ortodox

Legea „Big Brother” intra de astazi in vigoare

Posted in Big Brother by saccsiv on iunie 21, 2012

Citez integral articolul: De astăzi, telefoanele şi mailurile vor fi supravegheate. Intră în vigoare Legea „Big Brother

„Legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii”, cunoscută mai bine sub numele de Legea Big Brother, intră în vigoare.  

Legea prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină timp de 6 luni anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor grave.

„Furnizorii de telefonie fixă, mobilă şi internet sunt obligaţi să stocheze timp de şase luni toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de email-uri, cu excepţia conţinutului corespondenţei electronice sau al convorbirii telefonice. În cazul reţelelor de telefonie fixă şi mobilă trebuie să se reţină numărul celui care formează, numărul destinatarului, numărul celui spre care a fost redirecţionat apelul, precum şi numele acestora. În cazul serviciilor de internet, se vor reţine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului şi al destinatarului, numele şi adresa abonaţilor, identitatea echipamentului folosit”, prevede actul.

Preş-edintele Traian Băsescu a promulgat Legea Big Brother pe data de 12 iunie. Ea fusese adoptată pe 22 mai de Camera Deputaţilor, cu 197 de voturi „pentru”, 18 voturi „împotrivă” şi 13 abţineri.

Furnizorii de telefonie şi internet au obligaţia ca timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmărire să transmită datele solicitate, iar dacă acest lucru nu este posibil în 48 de ore, datele trebuie transmise în cel mult cinci zile.

Proiectul de lege privind stocarea datelor de trafic de telefonie şi internet mai prevede că organele de urmărire penală au obligaţia de a informa persoana ale cărei date sunt reţinute în termen de 48 de ore de la momentul transmiterii solicitării, cu excepţia cazurilor în care persoana este implicată în acţiuni care periclitează siguranţa naţională.

Adio, INTIMITATE! Mesajele pe internet şi apelurile telefonice ale românilor vor fi supravegheate

Legea Big Brother implementează în legea românească Directiva europeană privind păstrarea datelor (2006/24/CE), care a fost adoptată de Parlamentul European în 2006. Ea ar fi trebuit transpusă în legislaţia românească până la data de 15 septembrie 2007 (păstrarea datelor comunicaţiilor privind accesul la internet, poştă electronică şi telefonia prin internet ar fi trebuit să înceapă efectiv pe 15 martie 2009).

O lege în acest sens (Legea nr. 298/2008) a fost emisă de Parlamentul României pe 18 noiembrie 2008. Ea impunea operatorilor de telefonie şi furnizorilor de servicii de internet să păstreze, timp de şase luni, următoarele informaţii: numerele de telefon al apelantului şi al destinatarului, adresele de email IP-urile în cazul serviciilor de poştă electronică, ora iniţierii, ora încheierii şi durata unei comunicări, codurile de identitate ale celularelor precum şi locaţia echipamentelor de comunicare mobilă. Fireşte, legea nu a vizat şi conţinutul comunicaţiilor.

Aplicarea prevederilor legii nr. 298/2008 a fost amânată până la 31 decembrie 2009, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că legea a fost declarată neconstituţională pe 8 octombrie 2009.

Judecătorii de la Curtea Constituţională au fost deranjaţi de o formulare prea vagă din lege, care prevedea reţinerea nu doar a informaţiilor enumerate mai sus, ci şi a unor „date conexe”. Din cauză că nu exista o definiţie clară a sintagmei „date conexe”, legea ar fi putut duce la abuzuri.

În plus, judecătorii CCR au argumentat excepţia de neconstituţionalitate prin faptul că limitarea în mod necontenit a exerciţiului dreptului la viaţă intimă şi la secretul corespondenţei face să dispară însăşi esenţa dreptului prin îndepărtarea garanţiilor privind exercitarea acestuia. Articolul 28 din Constituţia României stipulează că “secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”.

De asemenea, în decizia CCR s-a arătat că reţinerea datelor urma să se aplice pentru toate persoanele care folosesc mijloace de comunicare digitale, indiferent dacă au săvârşit sau nu fapte penale sau dacă sunt sau nu subiectul unor anchete penale. Acest lucru e de natură “să răstoarne prezumţia de nevinovăţie şi să transforme  a priori toţi utilizatorii serviciilor de comunicaţii electronice sau de reţele publice de comunicaţii în persoane susceptibile de săvârşirea unor infracţiuni de terorism sau a unor infracţiuni grave”, au arătat judecătorii.

A doua variantă a Legii Big Brother, care va intra astăzi în vigoare, a fost iniţiată de fostul ministru Valerian Vreme şi de fostul ofiţer SRI Adrian Bădulescu.

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. doina said, on august 22, 2012 at 1:39 pm

    Frati intru Hristos,aveti nadejde la Bunul Dzeu, El este Cel ce Este si va FII,vremurile sunt asa pentru nenumaratele noastre pacate,inseamna ca Dzeu ne iubeste si vrea sa ne mantuim dar nu fara jertfa,trebuie sa urcam impreuna pe Golgota si totusi sa nu avem sentimente de dusmanie fata de cei care ”fac jocul,,firea noastra este slaba insa cu putina vointa Hristos cel ce a inviat a treia zi din mormant pune in noi si putere de a trece acestea.
    BUCURII SFINTE,PACE SI NADEJDE!

    Apreciază

  2. Mălin said, on august 22, 2012 at 2:21 pm

    Se urmăreşte modificarea CONSTITUŢIEI anul ăsta sau în următorii ani:

    Şi Băsescu şi Ponta vorbesc despre acelaşi lucru dar în termeni diferiţi :
    Băsescu spune cam aşa:

    DEMISIONEZ cu o lună înainte de legislative, dacă se acceptă modificarea Constituţiei şi aplicarea referendumului privind Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi, el adăugând: „Putem gândi ianuarie, februarie, numai să se revizuiască”.

    Ponta vorbeşte şi el cam despre acelaşi lucru dar într-un mod mai discret,pentru a nu bate prea mult la ochi sau mai degrabă să nu sune prea urât în urechi:

    Voi propune Guvernului şi apoi Parlamentului o amplă reformă constituţională pentru ca „tragedia produsă poporului român de regimul Băsescu” să nu mai fie repetată.

    Apreciază

  3. mihai4 said, on august 22, 2012 at 2:25 pm

    Apreciază

    • tdr said, on august 22, 2012 at 5:52 pm

      Ponta : pentru ca asa au vrut stapanii , draga doamna intelegeti ca nu facem nimic de capul nostru , vestul zice si noi facem pentru ca asa e democratic, ei ne zic ideile principale iar noi organizam piesa de teatru (pe banii spectatorilor) pe cea mai mare scena din Romania iar in Dumnezeu nu credem nu stim si nu ne intereseaza .

      Apreciază

    • mishuleu said, on august 22, 2012 at 7:31 pm

      Saracii de ei, cat sunt de naivi si creduli cu toate facultatile si pregatirile lor nu isi dau seama ca au de ales intre doua capete ale aceleasi fiare numita satan.

      Apreciază

      • pcmouse said, on august 23, 2012 at 10:03 am

        exact!decat sa iesi in strada sa fii la mana diavolilor.mai bine cazi in genunchi la icoana si te rogi!dar exista bineinteles liberul arbitru.libera alegere..

        Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on august 22, 2012 at 2:50 pm

    RATACITI CONTEMPORANI

    EXALTARI PSIHICE SI CORPORALE, PLANSETE, BOCETE, SOLA SCRIPTURA SI ECUMENISM

    Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on august 22, 2012 at 3:01 pm

    Apreciază

  6. Mălin said, on august 22, 2012 at 7:52 pm

    Implicarea tot mai deasa din ultima vremea a cancelarului german Merkel si a austriacului Hannes Swoboda în politicile interne ale Romaniei ar trebui sa ne de-a foarte mult de gandit…

    Merkel si Swoboda pe de o parte iar pe de alta parte Viktor Orbán in colborare cu Băsescu atenteaza la siguranta si integritatea teritorială României…

    Rusii pe de altă parte nu par deloc surprinşi de vizitele Angelei Merkel la Chisinău si mai mult ca sigur se bucura cand vad cum defileleaza oficialii unguri cu declaratii belicoase in Transilvania cu susţinerea lui Băsescu…

    Ce se urmăreşte de fapt ?

    Avem de aface iar cu un nou pact in genul celui hitlero-stalinist ??
    Sau renaşte cumva Imperiul Austroungar ??

    Să ne aducem aminte ce spunea Părintele Arsenie Boca:

    Din profeţiile părintelui Arsenie Boca:

    Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei ţări: Ungaria , Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?“, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc“.
    (Chiş Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureş)

    „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăc
    ări“.

    Notă a informatorului ”Timotei” despre părintele Arsenie Boca:

    Boca este foarte precaut în discuții pe teme politice.

    Am discutat cu el despre asasinarea președintelui Kennedy.

    – Sincer îți spun – a zis Boca – că tare m-aș bucura să-i văd pe americani în aceeași ordine ca noi (adică având același regim de conducere ca și noi).

    Din cauza lăcomiei s-au deformat în așa hal, încât doresc cu orice preț războiul pentru a-și putea plasa armamentul pe care-l fabrică, ca să aibă profituri cât mai mari – a spus Boca. Monopoliștii și slugile lor nu se dau înapoi de la crime că doar se va aprinde războiul aducător de profit.

    Ei au început istoria războiului și de frica comunismului care se apropie peste ei și de care nu vor scăpa.

    E timpul să se continue revoluția și în America, revoluția din octombrie, a zis Boca.

    Eu am zis: poate în momentul de față nu este oportun, deoarece partidul comunist din America încă nu e pregătit să facă acest lucru.

    Boca a spus că timpul nu este prea departe când acest lucru se va înfăptui deoarece lucrurile nu pot să rămână așa.

    […]

    Sursa: ”Timotei”

    http://www.fericiticeiprigoniti.net/arsenie-boca/1128-nota-a-informatorului-timotei-27-noiembrie-1963

    Apreciază

  7. F said, on august 22, 2012 at 11:03 pm

    Toti sunt la fel – slugoi mai mari sau mai mici, care-si continua munca de distrugere a Romaniei – invazia de secte, de non-valori, de trupe sataniste si neo-naziste…se urmareste distrugerea a tot ce e bun in tara asta – de la Ortodoxie pana la ultimul lucru bun….si noi cei ce nu suntem de acord cu astea, parca nu avem nimic de spus, suntem slabi, nu prea suntem uniti, avem credinta slaba, ne indoim de puterea lui DUMNEZEU, nu stiu ce e cu noi romanii….de asta si profita toti masonii, sionistii iudeo-khazari si alte caricaturi sataniste, care ne-au invadat cu mizeriile lor……ierarhii BOR se fac ca nu vad si aud, parca sunt paralizati, nu se vorbeste de schismaticii de la Slatioara si de alte secte ortodoxe, ca sa nu mai spun de cele neo-protestante si chiar de catolici – Medjugorje, Fatima, Lourdes……unde se intampla atatea ” minuni ” indoielnice dpdv ortodox, dar mai nimeni nu cerceteaza si nu i-a atitudine cu privire la aceste fenomene ” miraculoase ” ….. la care multi romani se duc, adica multi ortodocsi…..DUMNEZEU SA NE IERTE SI SA NE BINECUVANTEZE ! AMIN.
    http://www.youtube.com/user/MrRomania333

    Apreciază

    • pcmouse said, on august 23, 2012 at 10:05 am

      pai inseamna ca avem datoria sa informam cat mai multi crestini ortodocsi!

      Apreciază

  8. Mălin said, on august 23, 2012 at 10:24 am

    http://roncea.ro/2012/08/22/seful-spionajul-german-are-mama-din-basarabia-si-tatal-din-transilvania-angela-merkel-aterizeaza-la-chisinau-in-ajunul-comemorarii-pactului-hitler-stalin-live-video/

    Implicarea tot mai deasa din ultima vremea a cancelarului german Merkel si a austriacului Hannes Swoboda în politicile interne ale Romaniei ar trebui sa ne de-a foarte mult de gandit…

    Merkel si Swoboda pe de o parte iar pe de alta parte Viktor Orbán in colborare cu Băsescu atenteaza la siguranta si integritatea teritorială României…

    Rusii pe de altă parte nu par deloc surprinşi de vizitele Angelei Merkel la Chisinău si mai mult ca sigur se bucura cand vad cum defileleaza oficialii unguri cu declaratii belicoase in Transilvania cu susţinerea lui Băsescu…

    Ce se urmăreşte de fapt ?

    Avem de aface iar cu un nou pact in genul celui hitlero-stalinist ??
    Sau renaşte cumva Imperiul Austroungar ??

    Să ne aducem aminte ce spunea Părintele Arsenie Boca:

    Din profeţiile părintelui Arsenie Boca:

    Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei ţări: Ungaria , Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?“, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc“.
    (Chiş Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureş)

    „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăc
    ări“.

    Notă a informatorului ”Timotei” despre părintele Arsenie Boca:

    Boca este foarte precaut în discuții pe teme politice.

    Am discutat cu el despre asasinarea președintelui Kennedy.

    – Sincer îți spun – a zis Boca – că tare m-aș bucura să-i văd pe americani în aceeași ordine ca noi (adică având același regim de conducere ca și noi).

    Din cauza lăcomiei s-au deformat în așa hal, încât doresc cu orice preț războiul pentru a-și putea plasa armamentul pe care-l fabrică, ca să aibă profituri cât mai mari – a spus Boca. Monopoliștii și slugile lor nu se dau înapoi de la crime că doar se va aprinde războiul aducător de profit.

    Ei au început istoria războiului și de frica comunismului care se apropie peste ei și de care nu vor scăpa.

    E timpul să se continue revoluția și în America, revoluția din octombrie, a zis Boca.

    Eu am zis: poate în momentul de față nu este oportun, deoarece partidul comunist din America încă nu e pregătit să facă acest lucru.

    Boca a spus că timpul nu este prea departe când acest lucru se va înfăptui deoarece lucrurile nu pot să rămână așa.

    […]

    Sursa: ”Timotei”

    Apreciază

  9. STOP RFID 666 said, on august 23, 2012 at 10:27 am

    LADY KAKA INNEBUNESTE ROMANIA

    Apreciază

  10. STOP RFID 666 said, on august 23, 2012 at 10:44 am

    S-AU STRICAT JUCARIILE FIAREI – ASA SE INTAMPLA CAND TOTUL ESTE IN SISTEM

    Apreciază

  11. ORTODOX said, on august 23, 2012 at 11:46 am

    Spre alte ţărmuri

    Apreciază

  12. STOP RFID 666 said, on august 23, 2012 at 1:31 pm

    CALCULATORUL CUANTIC SAU PUTEREA DE A CONTROLA TOT CE MISCA

    CALCULATORUL CUANTIC POATE SPARGE CODURILE CHIAR DE LA NASA

    http://www.scientia.ro/tehnologie/39-cum-functioneaza-lucrurile/1000-despre-viitorul-nu-tocmai-apropiat-al-calculatorului-cuantic.html

    Apreciază

  13. STOP RFID 666 said, on august 23, 2012 at 1:55 pm

    DUPA CE A PROSTIT ROMANIA DESFRANATA EUROPA PRIN DOAMNA MERKEL VREA SA-I PROSTEASCA SI PE MOLDOVENI

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/Delegaia-cancelarului-Angela-Merkel-atacat-la-Chiinu-cu-un-cocktail-Molotov-997685.html

    Apreciază

  14. Olanu Valcea said, on august 23, 2012 at 2:11 pm

    Domnul sa ne ierte de pacate caci suntem plini de ele si fara ajutorul Acestuia nu putem sa infaptuim nimic….deci nimic nou sub soare…Doamne iarta-ne!

    Apreciază

  15. vasilica said, on august 23, 2012 at 3:31 pm

    Olanul Valcea

    Ti-am mai scris şi ma repet..schimba-ti Nik-ul,..

    Apreciază

  16. STOP RFID 666 said, on august 23, 2012 at 4:12 pm

    NEBUNIA SOLA SCRIPTURA

    CE SE INTAMPLA DACA INTERPRETEZI BIBLIA DUPA MINTEA TA NENOROCITA

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on august 23, 2012 at 4:19 pm

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 24, 2012 at 3:40 am

        iar ataci ORTODOXIA !
        spunand Adevarul cu juma de masura
        si ma ataci si pe mine , crestinul ortodox ,
        „Sfintul Mucenic Hristofor era urit la chip, de aceea si a fost pictat astfel in icoane si in picturile murale, pentru ca avea fata deformata fizic de boala ce o avea. Iar asocierile cu paginismul pe care le faci tu ca protestant e o hula mai mare adusa nu numai Sfintului, ci si intregii Ortodoxii si chipurilor sfintilor, Maicii Domnului si Mintuitorului Iisus Hristos, care sint icoanele. Primele icoane in NT au fost pictate de Sfintul Apostol si Evanghelist Luca, cel care a scris o Evanghelie. ”

        http://www.impantokratoros.gr/dat/F4C76884/image1.png?634104703699349544

        Predică a Mitropolitului Augustin de Florina la
        pomenirea Sfântului Hristosfor

        – 9 mai –

        SFÂNTUL HRISTOFOR

        În fiecare zi Biserica noastră sărbătoreşte sfinţi, cuvioşi şi mucenici. Astăzi este sărbătorit Sfântul Mucenic Hristofor. Dar cine a fost Sfântul Hristofor?

        ***

        A trăit în epoca lui Deciu (249-251 d.Hr.). Era originar dintr-un ţinut barbar. Strămoşii lui erau canibali, iar el era barbar cu obiceiurile. Era, cum este descris, gigant la trup, cu o putere uriaşă, iar la înfăţişare schimonosit, foarte urât. De aceea şi în icoane unii îl zugrăvesc cu cap de câine, ca şi cum ar fi fost câine. Asta nu e corect. Pentru că nu a avut cap de câine; pictorii au făcut lucrul acesta, ca să arate cât de urât şi diform era.

        În jurul vieţii lui există două tradiţii: răsăriteană şi apuseană. Conform tradiţiei răsăritene, într-un război, Sfântul Hristosfor a fost arestat şi luat rob, şi a mărturisit că crede în Hristos. L-au trimis atunci în Antiohia cu o gardă de 200 de soldaţi. Acolo, toţi aceştia s-au botezat de către Sfântul Sfinţit Mucenic Vavila. Apoi l-au adus în faţa împăratului. Acesta s-a înspăimântat de urâţenia feţei lui şi se gândea la modul în care ar putea să-l atragă spre închinarea la idoli. Aşadar, a pus două femei păcătoase, două desfrânate, pe Kallinika şi pe Akilina, să-l atragă. Dar în loc să fie atras de ele, el le-a atras pe ele cu învăţătura lui la credinţa lui Hristos. Desigur, aceste două femei au fost martirizate, fiind străpunse cu frigări pentru Domnul, şi sunt sărbătorite împreună cu el în aceeaşi zi. După acestea, împăratul, mânios din cale afară, a poruncit să-l închidă pe Sfântul Hristofor într-un vas de plumb şi să aprindă pe dedesupt un foc. Dar el a rămas nevătămat. Apoi l-au aruncat într-o fântână. La sfârşit, l-au decapitat şi astfel a luat cununa muceniciei.

        ***

        Conform tradiţiei apusene, pentru că era foarte puternic, toţi se temeau de el. Şi avea un capriciu; spunea că vrea să-l slujească pe cel mai puternic om din lume.

        Odată, a trecut prin părţile sale un împărat. Avea putere şi oşti multe. Când l-a văzut Reprovos (acesta era primul lui nume, de barbar), a făcut ochii mari şi şi-a spus în sine: Acesta este cel mai puternic om din lume, voi intra în slujba lui. Astfel, a intrat în garda lui de corp. Unde era împăratul, acolo era şi el.

        Într-o zi însă, trecând printr-o peşteră, pe împărat l-a cuprins frica. Tremura ca un copil mic. Reprovos îi zice:

        – Ce ai, împărate? Eu sunt aici.

        Ce se întâmplase?! În peşteră era un vrăjitor care făcea magie. Şi ceilalţi, care erau în gardă, au zis:

        – Vezi? Vrăjitorul este mai puternic decât împăratul, dacă îl face şi pe el să tremure.
        – A, a zis Reprovos, adică vrăjitorul are o putere mai mare decât împăratul?
        – Desigur, îi zic. Satana guvernează lumea, ridică şi coboară pe împăraţi, este domnitorul lumii. Cine se închină la diavol, devine om mare.
        – Ce zici, năucule! Şi eu până acum am avut impresia că împăratul este cel mai puternic.

        Îl lasă deci pe împărat, se duce în peştera vrăjitorului şi îi zice:

        – Te voi sluji pe tine; eşti cel mai puternic.
        – Foarte bine, îi răspunde vrăjitorul. Vino cu mine şi îşi voi arăta toate secretele.

        Apoi, Reprovos l-a urmat.

        Dar într-o zi, în timp ce treceau printr-un loc, îl vede pe vrăjitor că tremură, cade la pământ, se crispează şi face spume.

        – Ce-ai păţit? îi zice.

        Unul care se afla acolo îi răspunde:

        – Aici este o biserică şi în curtea ei este o chilie, iar în chilie este un pustnic, care are cu el o cruce. Dacă diavolul vede crucea, cade şi se loveşte. De aceea, vrăjitorul se teme de crucea lui Hristos. Hristos guvernează lumea.
        – Ce spui? – întreabă Reprovos. Hristos este mai puternic decât împăratul şi decât vrăjitorul?

        Pleacă de la vrăjitor şi se duce la pustnic. Îi face o metanie şi îi zice:

        – Am venit să mă înveţi religia în care crezi.

        Pustnicul s-a aşezat lângă el şi i-a vorbit despre Hristos.

        – Lângă tine voi rămâne, zice Reprovos.
        – Nu eşti tu de călugăr aici. Te vei boteza să devii creştin, iar apoi te voi trimite să-L slujeşti pe Hristos în societate.
        – Şi ce voi face acolo unde voi merge?
        – Vei posti.
        – Nu pot să postesc. Eu nu mă satur nici cu patru pâini.
        – Vei face metanii, vei face rugăciune, vei citi Evanghelia.
        – Eu nu ştiu carte.

        Atunci pustnicul i-a făcut un semn şi i-a spus:

        – Vezi acel râu?
        – Da, zice, de multe ori l-am trecut.
        – Acolo, pe timp de iarnă, mulţi copilaşi şi bătrâni se îneacă. Aşadar, vei merge acolo şi pe toţi care nu pot să treacă îi vei pune pe umerii tăi şi îi vei trece tu.
        – Asta e uşor pentru mine.
        – Vei rămâne acolo trei ani şi îi vei ajuta pe cei care sunt în primejdie.

        S-a dus la râu şi în toate zilele îşi făcea trupul punte şi îi trecea pe toţi.

        Într-o zi, a văzut pe mal un copilaş.

        – Ce vrei? îl întreabă.
        – Poţi să mă treci dincolo?

        Îl ia pe umeri. Dar cu cât străbătea râul, copilul se îngreuia mai mult! Ca şi cum avea o tonă pe el. A asudat şi a pătimit ca să treacă râul.

        Atunci a auzit un glas, care-i zicea:

        – Cel pe care-L ai pe umerii tăi nu este un copil mic; este Iisus Hristos, Care ţine asupra Sa întreaga lume…

        Şi Copilaşul s-a făcut nevăzut.

        De atunci, Reprovos şi-a schimbat numele, s-a numit Hristofor (adică purtător de Hristos). Deoarece a purtat, a ridicat pe umerii săi pe Hristos.

        ***

        Iubiţii mei, ce ne învaţă această istorie?

        – Că Hristos nu izgoneşte pe nimeni de lângă El, chiar dacă este grosolan şi necivilizat. A luat acest barbar şi l-a făcut sfânt.
        – Şi altceva ne învaţă viaţa Sfântului Hristofor. L-aţi văzut pe vrăjitor? Când a văzut crucea, a căzut jos de frică. Şi tu Îl ai pe Hristos? Nu te teme de nimic. Mai presus de toţi este Hristos.
        – Mai învăţăm că Biserica noastră nu măsoară valoarea omului în bani. Cât primeşte ăsta salariu? Zic: Primeşte mulţi bani? A, e cineva. Primeşte puţini? E un nimic… „Câţi-primelnici” sunt oamenii astăzi. Ce primea Reprovos? Nimic. Gratuit îi slujea pe ceilalţi.
        – De aceea, astăzi sărbătoresc toţi câţi slujesc comunitatea în transporturile în comun, şoferii, conducătorii auto, care îl au ocrotitor în maşini pe Sfântul Hristofor. Toţi aceia care sunt hamali, care ridică în spate greutăţi, câţi sunt măturători de stradă şi gunoieri. Îl consideri un nimic pe gunoier? Însă dacă nu era el, ar fi căzut holera peste oraş.

        Credeţi-mă, fraţii mei, am un capriciu. Când vin oameni mari şi tari să mă viziteze, din cauza poziţiei mele, eu stau la birou. Când vin cei smeriţi ai pământului, ţărani, ciobani, muncitori, mă ridic drept, îi invit să ia loc şi discut cu ei. Da, îi iubesc şi îi respect, deoarece se ostenesc. Mâinile lor bătătorite sunt binecuvântate.

        Creştinismul nu preţuieşte pe oameni după bani şi după funcţii. În altă parte se află valoarea omului şi această valoare i-a dat-o Hristos.

        Vedeţi ce face creştinismul? Ia un barbar, ia un sălbatic şi îl face sfânt, creştin, slujitor al lui Dumnezeu, slujitor al aproapelui. Ia o pietricică şi o face diamant.

        Acestea sunt măreţiile lui Dumnezeu. Aceste învăţături ni le dă astăzi Sfântul Hristofor.

        † Episcopul Augustin

        (Omilie a Mitropolitului de Florina, părintele Augustin Kandiotis în Sfânta Biserică a Sfântului Pantelimon de Florina, 9-5-1970)

        ps
        marturiseste Crezul Crestin Ortodox ADEVARAT , corect dupa Sfintele Sinoade , altfel nu stiu care va avea ‘viata grea’ !
        este lupta dusa si de fratele Vasile , care a marturisit in vazul tuturor este crestin ortodox si asemeni lupta tuturor , acelor ce sunt crestini ortodocsi , care au scris si mai scriu pe acest blog …
        si inceteaza cu Atacul la ORTODOXIE sau la Biserica Lui HRISTOS ,Cea Intr-Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica
        amin!
        si sa tii minte cand ataci ORTODOXIA , ataci orice crestin ortodox si am sa -ti raspund pe masura !

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 24, 2012 at 4:20 am

      aah ! si rockerii respecta cuvantul lui DUMNEZEU prin purtarea parului lung …
      ce mesaje duplicitare iarasi …
      fara inserarea acestor mesaje duplicitare nu este posibil de a spune si arata ceva Ziditor si Folositor

      Parintele Iustin Parvu – Despre comunitatile crestine pentru vremurile din urma

      Apreciază

  17. STOP RFID 666 said, on august 23, 2012 at 4:32 pm

    RATACITI CONTEMPORANI – OASTEA DOMNULUI

    DIN VICLENIE NU FILMEAZA INSTRUMENTELE SI NICI ,,OSTASII” CA SA NU SE VADA LUPUL DE SUB BLANA

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 24, 2012 at 3:53 am

      si astia sunt rataciti , dupa parerea ta , nu-i asa ???
      turcii crestini ortodocsi sau sirienii crestini ortodocsi ,

      numai tu te consideri , drept care nici nu marturisesti Crezul Crestin Ortodox Adevarat !
      sa-ti fie rusine si FRICA de ADEVARATUL DUMNEZEU , Intru Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica , Biserica lui HRISTOS , ORTODOXIA ADEVARATA !

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on august 24, 2012 at 3:55 am

        …rectific arabii ortodocsi …

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on august 24, 2012 at 5:29 pm

        crestinul ortodox

        Daca nu ai umbla cu capul in punga si nu ai fi asa de mandru ai putea invata mult mai multe. Biserica Siriana este biserica monofizita deci nu este ortodoxa. Daca te intreb ce e ala monofizism habar nu ai. Citeste mai intai si apoi vin-o sa dai lectii.

        Apreciază

  18. Stefan said, on august 23, 2012 at 4:37 pm

    http://en.rian.ru/russia/20120823/175389352.html

    Doamne ajuta, lor si noua, celor (inca) adormiti!

    Apreciază

  19. eugen said, on august 23, 2012 at 6:57 pm

    Sora STOP RFID 666,
    Ai dreptate in ce priveste monahismul.
    Insa m-ai facut curios cu „citatul din Biblie unde Dumnezeu nu este impotriva inelului”… Chiar asa, ia posteaza citatul.
    Si pana atunci arunca o privire aici:
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=61&cap=3
    Este opinia lui Dumnezeu asupra podoabelor la femei…
    O zi binecuvantata iti doresc!

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on august 24, 2012 at 4:49 pm

      eugen

      Sunt frate.

      Evanghelia duminicii Fiului Risipitor

      11. „Un om avea doi fii.
      12. Si a zis cel mai tanar dintre ei tatalui sau: Tata, da-mi partea ce mi se cuvine din avere. Si el le-a impartit averea.
      13. Si nu dupa multe zile, adunand toate, fiul cel mai tanar s-a dus intr-o tara departata si acolo si-a risipit averea, traind in desfranari.
      14. Si dupa ce a cheltuit totul, s-a facut foamete mare in tara aceea, si el a inceput sa duca lipsa.
      15. Si ducandu-se, s-a alipit el de unul din locuitorii acelei tari, si acesta l-a trimis la tarinile sale sa pazeasca porcii.
      16. Si dorea sa-si sature pantecele din roscovele pe care le mancau porcii, insa nimeni nu-i dadea.
      17. Dar, venindu-si in sine, a zis: Cati argati ai tatalui meu sunt indestulati de paine, iar eu pier aici de foame!
      18. Sculandu-ma, ma voi duce la tatal meu si-i voi spune: Tata, am gresit la cer si inaintea ta;
      19. Nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau. Fa-ma ca pe unul din argatii tai.
      20. Si, sculandu-se, a venit la tatal sau. Si inca departe fiind el, l-a vazut tatal sau si i s-a facut mila si, alergand, a cazut pe grumazul lui si l-a sarutat.
      21. Si i-a zis fiul: Tata, am gresit la cer si inaintea ta si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau.
      22. SI A ZIS TATAL CATRE SLUGILE SALE….ADUCETI DEGRABA HAINA LUI CEA DINTAI SI-L IMBRACATI SI DATI INEL IN MANA LUI SI INCALTAMINTE IN PICIOARELE LUI.
      23. Si aduceti vitelul cel ingrasat si-l injunghiati si, mancand, sa ne veselim;
      24. Caci acest fiu al meu mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat. Si au inceput sa se veseleasca.
      25. Iar fiul cel mare era la tarina. Si cand a venit si s-a apropiat de casa, a auzit cantece si jocuri.
      26. Si, chemand la sine pe una dintre slugi, a intrebat ce inseamna acestea.
      27. Iar ea i-a raspuns: Fratele tau a venit, si tatal tau a injunghiat vitelul cel ingrasat, pentru ca l-a primit sanatos.
      28. Si el s-a maniat si nu voia sa intre; dar tatal lui, iesind, il ruga.
      29. Insa el, raspunzand, a zis tatalui sau: Iata, atatia ani iti slujesc si niciodata n-am calcat porunca ta. Si mie niciodata nu mi-ai dat un ied, ca sa ma veselesc cu prietenii mei.
      30. Dar cand a venit acest fiu al tau, care ti-a mancat averea cu desfranatele, ai injunghiat pentru el vitelul cel ingrasat.
      31. Tatal insa i-a zis: Fiule, tu totdeauna esti cu mine si toate ale mele ale tale sunt.
      32. Trebuia insa sa ne veselim si sa ne bucuram, caci fratele tau acesta mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat”.
      (Luca 15, 11-32)

      Apreciază

  20. Android Romania said, on august 23, 2012 at 8:35 pm

    Am citit ca vor urmari si mesajele pe internet, asta inseamna ca nu doar mesajele vor fi neaparat urmartie, ci si site-urile web accesate si tot ce lucram in computer, daca ai ceva date importante si sunt personale, atunci..ce se intampla?

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 24, 2012 at 5:03 pm

      si tu trebuie sa fii in groapa cu spam pentru ‘juma de adevar’ si erezia care o marturisesti

      Apreciază

  21. crestinul ortodox said, on august 24, 2012 at 5:04 pm

    ,,, referire la Stop…. Erezia !

    Apreciază

  22. eugen said, on august 24, 2012 at 5:57 pm

    Iarta-ma, frate STOP RFID 666,
    Nu stiu de ce aveam incredintarea ca esti sora…
    Insa pilda intoarcerii fiului risipitor are o simbolistica de taina, adanca si duhovniceasca, fiind pe deplin explicata de catre Sfintii Parinti Filocalici.
    Citeste, te rog, lucrarea aceasta bine documentata:
    http://kuleuven-be.academia.edu/RaduIacob/Papers/1516932/Imaginea_lui_Dumnezeu_ca_Tata_iubitor_in_Parabola_fiului_risipitor_Luca_15_11-32_._Studiu_exegetic
    Inelul din parabola (ca de el veni vorba) nu este aici un obiect de simpla podoaba, fata de care Dumnezeu ar fi de acord sau macar ingaduitor, ci reprezinta un semn al autoritatii paterne conferite si fiului. Adica, in inteles duhovnicesc, o repunere a noastra, a fiecaruia dintre noi, fiii rataciti, in conditia de fii ai Tatalui Ceresc. Fii dupa Har, nu dupa Fiinta, intrucat noi, oamenii, suntem infiati, doar Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, este Unul Nascut din Tatal mai inainte de toti vecii.
    Dumnezeu sa-ti dea bucurie!

    Apreciază

  23. crestinul ortodox said, on august 25, 2012 at 9:38 am

    Acesta Crezul Crestin Ortodox …
    Crezul sau Simbolul Credintei Crestin Ortodoxe

    Cred intru unul DUMNEZEU , Tatal Atotiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute.

    Si intru unul Domn IISUS HRISTOS , Fiul lui DUMNEZEU , Unul-Nascut, Carele din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii.
    Lumina din lumina, DUMNEZEU Adevarat din DUMNEZEU Adevarat, Nascut si nu facut; Cel de o Fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut.

    Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la DUHUL SFANT si din MARIA Fecioara, si S-a facut om.

    Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat , a patimit si S-a ingropat.

    Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi.

    Si S-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.

    Si iarasi va sa vina cu Slava, sa judece vii si mortii, a Carui Imparatie nu va avea sfarsit.

    Si intru DUHUL SFANT , Domnul de Viata Facatorul, Carele de la Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si Slavit, Carele a grait prin prooroci.

    Intru Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica.

    Marturisesc un Botez, intru iertarea pacatelor.

    Astept invierea mortilor.

    Si viata veacului ce va sa fie.
    Amin
    Acesta Crezul Crestin Ortodox ADEVARAT , pe care il Marturisim , cei Botezati in Credinta Crestin Ortodoxa anume crestinii ortodocsi !
    Doamne Ajuta sa fim Crestini Ortodocsi Adevarati si in Fapta si in Cuvant !
    amin!
    ps
    Iar cine nu marturiseste Acest Crez Crestin Ortodox ESTE ERETIC !
    sau au inceput papistasii sa umble in voie si sa-si dea arama pe fata , se stiu ei mai bine care sunt …

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.