SACCSIV – blog ortodox

CUTREMUR in Bulgaria simtit si in Romania. Seismele ar trebui sa-i mai aduca aminte mandrului om cat de mic e de fapt el pe acest pamant …

Posted in BULGARIA, cutremur, Romania, SEISM by saccsiv on mai 22, 2012

Iata ce aflam din articolul CUTREMUR ÎN BULGARIA. S-a simţit PUTERNIC şi la Bucureşti şi în alte oraşe din sudul României:

CUTREMUR PUTERNIC ÎN BULGARIA. Un seism cu magnitudinea de 6.1 a avut loc în jurul orei 3.00, în Bulgaria, potrivit INFP. Cutremurul s-a simţit puternic şi la Bucureşti şi în alte zone din sudul ţării. REPLICĂ DE 5.3 la Sofia, în jurul orei 4.30, urmată de una de 4.6, la ora ora 5.13. 
UPDATE: O nouă replică de 4.6 a avut loc la ora 5.13, informează INFP.

UPDATE: O replică puternică a avut loc la Sofia, în jurul orei 4.30.

Un cutremur cu magnitudinea de 6.2 a avut loc în jurul orei 3.00 dimineaţa în nordul Bulgariei, informează Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP). Site-ul instituţiei a cedat la câteva minute după seism, dar şi-a revenit ulterior.

Seismul a avut loc la o adâncime de 9.1 km şi a fost simţit şi la Bucureşti, precum şi în alte oraşe din sudul României.

Potrivit site-ului american usgs.com, cutremurul a avut loc la o distanţă de 9 km de localitatea Pernik şi la 25 km de capitala Sofia. Potrivit site-ului american, seismul ar fi avut o intensitate de 5.8.

Citeşte şi Mărmureanu bulgar: Sperăm să nu fim loviţi de un ALT CUTREMUR PUTERNIC

European-Mediterranean Seismological Centre susţine că intensitatea acestuia a fost de 5.5 şi că a fost urmat de alte trei replici cu intensitatea între 2.8 şi 3.8, în jurul orei 3.20. Au urmat însă cele două replici puternice menţionate în update-uri.

CITEŞTE şi CUTREMUR ÎN BULGARIA. Seismul a fost resimţit şi în Serbia şi Macedonia

Agenţia de presă bulgară NOVINITE: Nu există victime sau răniţi

Cutremurul petrecut în jurul orei 3.00 nu a produs victime sau răniţi, informează Novinite, care citează Serviciul de Protecţie Civilă. Mai multe ziduri s-ar fi prăbuşit însă în localitatea din nordul Bulgariei, Pernik.

Comentariu saccsiv:

   Eram la calculator la ora 3:00 dimineata. Nu stiu de ce l-am perceput altfel decat pe toate celelalte (inclusiv cel din 1977). Poate pentru ca a fost noaptea si eram treaz. Iar noaptea la ora aceea e multa liniste. N-a fost ceva de speriat, dar de asta iti seama dupa ce s-a terminat, nu cand incepe …

A fost foarte interesant acest inceput. Simteam ca se petrece ceva si dupa scurt timp mi-a venit un gand: n-o fi cutremur? Ma uit la lustra: nimic. Apoi aud parca toti cainii din cartier latrand. Senzatia ca sigur e cutremur a devenit rapid foarte clara, dar inca nu se legana casa. M-am mai uitat inca o data la lustra: tot nimic. Sentimentul ca a inceput sau ca va incepe un cutremur era insa atat de puternic, incat n-am mai asteptat confirmarea lustrei sau orice alt zgaltait. Am luat Sfanta Scriptura si am inceput sa ma rog. Foarte rapid l-am simt si fizic, in timp ce biblioteca se zgaltaia zgomotos. In acel moment nu-ti dai seama daca acela a maximul sau daca intensitatea se va mai tot mari …

Dar, multumita bunului Dumnezeu, aia a fost tot. Astfel ca majoritatea celor ce dormeau la ora aceea, probabil habar n-au avut. Per total, daca ma uit in urma, n-a fost mare lucru. Dar a fost pentru prima data cand l-am sesizat inca de la inceput. In timpul zilei sau daca te trezeste noapte, ratezi acest preambul. E foarte interesant. Cred ca bunul Dumnezeu l-a facut pe om cu capacitatea de a percepe pericolul in timp util, dar omul prins in tumultul vietii ignora semnalele.

Undei seismice ii trebuie un timp sa ajunga din Bulgaria in Romania. Iar un cutremur nu se limiteaza doar la miscarea scoartei. Se mai petrec si alte fenomene, mai putin studiate sau inca nedescoperite. Iar o parte din aceste fenomene probabil preced miscarea telurica si / sau au o viteza mai mare decat unda seismica. Acestea cumva sunt percepute de catre om in anumite momente.

La acest cutremur, mi-am reamintit ceea ce gandeam si in timpul celorlalte: cat de insignifianti suntem. Si cat de rapid si de usor putem trece de la starea de a trai la aceea de a muri.

Alergam, ne dam rotunzi si ne lovim cu caramida in piept ca ce miez suntem pe acest pamant si cand colo, intr-o clipa, hop poc, putem sa nu mai fim. Ne straduim sa acumulam averi, ne pierdem timpul cu nimicuri pe care le credem mari, ne lafaim in mici sau mari placeri, ne uram pana la moarte, dam din coate, barfim, sapam colegii ca sa ajungem „sus” si toate acestea ca sa ce? Ce lasam in urma? Facem putin sau nimic din ceea ce conteaza cu adevarat. Cat ne rugam? Cata milostenie facem? Cate fapte bune? Cate vorbe de mangaiere scoatem pe gura si cate vorbe aiurea si injuraturi? Cat timp alocam sa-i trezim pe cei din jur si cat pentru lucruri cu totul fara de folos? Cum stam fratilor?

Cate un cutremur din asta e bun, ca ne mai trezeste …

Seismele ar trebuie sa-i trezeasca si pe astia de se cred ELITE si pe marionetele lor. Ca se tot straduie sa edifice o noua lume, sa stie ei tot despre toti, sa cipuiasca, sa e-Guverneze, sa puna camere de supraveghere si-n closet, sa vaccineze, sa strice hrana, sa arunce cu substante pe cer, sa promoveze homosexualitatea, avorturile, invataturile dracesti, sa faca tot ce pot ca sa strice si sa indeparteze pe om de bunul Dumnezeu. Care Dumnezeu intr-o clipa poate (si chiar va face) sa se aleaga praful de toata lucrarea lor.

54 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 22, 2012 at 1:27 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. D-FENS said, on mai 22, 2012 at 1:39 pm

    Am simtit si eu cutremurul.Initial credeam ca mi s-a parut,dar ulterior mi s-a confirmat banuiala.

    Apreciază

  3. mihai4 said, on mai 22, 2012 at 2:09 pm

    suntem 2 baieti care vrem sa mergem din nou la Athos si sa fim acolo pana-n alegerile din 17 iunie.dupa,va fi mai greu de mers ,parerea mea.asadar, de preferat e sa prindem un sfarsit de saptamana acolo pt. cei care au serviciu(sa nu lipseasca mult,zic). plecam joi seara (7 iunie) si ne intoarcem marti (12 iunie).am fost si anul trecut si ne-a costat cam 650ron cu totul.acum avand experienta si daca poate vom merge cu un autoturism diesel ne va costa si mai putin.probabil 550lei de persoana.astept inca 2 persoane.il rog pe saccsiv sa ne faciliteaze schimbul de e-mailuri. am fi fost 3 persoane dar ultima poate merge dupa 17 iunie ceea ce nu vreau.ma ocup eu de tot(itinerariu,permise,etc) Doamne ajuta!

    Apreciază

    • apelpentruviata said, on mai 22, 2012 at 4:52 pm

      Doamne ajuta Mihai. Eu vreau sa merg la Athos. Putem lua legatura daca vrei. Dai-mi un mail la apelpentruviata at yahoo punct com

      Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on mai 22, 2012 at 7:38 pm

      @Mihai4

      Frate mihai4 foarte bine faci. Daca mergeati pe la sfarsitul verii veneam si eu cu voi. De vreo 2 ani vroiam extraordinar de mult sa ma duc la Sfantul Munte Athos dar din cauza lipsei de timp si a unor probleme personale nu am mai reusit sa-mi indeplinesc planul.

      Sa dea Dumnezeu ca pana la 12 iunie sa nu se intample nimic in lume si nici in Grecia.

      Citisem ieri sau alaltaieri declaratia unui important economist ,Jim Carter,dar si ale altor economisti straini cunoscuti care au zis raspicat ca inainte de inevitabila instalare a anarhiei in intreaga Europa, in urmatoarele saptamani spaniolii si italienii vor face retrageri masive de bani si mai mult de atat se spune ca „baietii inteligenti” au facut deja acest pas.

      Aici se poate citi si vedea declaratia lui.

      http://investmentwatchblog.com/jim-cramer-is-predicting-bank-runs-in-spain-and-italy-and-financial-anarchy-throughout-europe/#.T7vgaVL_LDc

      In ultimele 2 zile am aflat niste informatii interesante.

      Un delegat al ministerului de externe Serghei Riabkov declara ca maine 23 mai .decizia ,in urma discutiilor despre programul nuclear iranian intr-o intalnire cruciala din Bagdad a grupului P5+1 :Marea Britania,Sua,Franta,China,Rusia si Germania , ar fi aceea ,prin vocea tarilor din vest atacarea Iranului.

      O alta informatie halucinanta este aceea ca jidanii vor sa trimita din Israel in Cipru cel putin 20.000 de soldati militari,cica doar pentru apararea zonei exclusiv economice a Ciprului impotriva turcilor,zona in care se afla resurse bogate de petrol si gaze. Azi jidanii au negat acest zvon pe care-l considera unul inventat de catre turci.

      Apreciază

  4. mircea.v said, on mai 22, 2012 at 2:13 pm

    off:

    Un roman f bun a lui Savatie Bastovoi – „Audienta la un demon mut”.
    Mai mult realitate decat fictiune. Despre ecumenism, relatia preoti-securitate, asuprirea crestinilor in toate timpurile, homosexualitate, sistem, evrei, cenzurarea Prohodului…
    De fapt, in prezentarea temelor de mai sus nu e nimic fictiune.

    se poate descarca de aici:
    http://dl.transfer.ro/transfer_ro-22may-04220e05b0e.zip

    Apreciază

    • Alyssa said, on mai 22, 2012 at 3:14 pm

      Multumim Mircea,
      N-am gasit niciodata de unde sa descarc in intregime cartea asta si nici de cumparat nu o gasisem.

      Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on mai 22, 2012 at 4:07 pm

      Multumesc mult , nici eu nu am reusit sa gasesc cartea in intregime si ma captivase.

      Apreciază

      • mircea.v said, on mai 22, 2012 at 4:28 pm

        si eu multumesc prietenei care mi-a trimis-o si mie. nu eu am scanat-o. meritul nu e al meu.
        sa speram ca nu se supara parintele Savatie 🙂

        Apreciază

  5. doktoru said, on mai 22, 2012 at 3:18 pm

    Parca s a cam apropiat de noi ?… In restul lumii au tot fost dar pe la noi prin zona doar de alea de 2,3grade ,ramane de vazut cand isi vor face simtita prezenta alea de peste 6 si ceva!!!

    Apreciază

  6. mircea.v said, on mai 22, 2012 at 3:45 pm

    http://poleshift.ning.com/profiles/blogs/natural-disasters-on-increase

    la sfarsitul articolului sant grafice interesante cu evolutia (numarului de dezastre naturale)/an
    pentru perioada 1900 -2000. (uragane, cutremure, inundatii, secete, eruptii vulcani, invazii insecte…)

    In 1950 – 30 dezastre
    in 1975 – 125
    in 2000 – 400
    in 2007 – 500 (se spune in text, nu e prezentat in grafic)

    Apreciază

    • studentperole said, on mai 23, 2012 at 7:25 am

      textul are veridicitate, ne-a spus despre asta un profesor universitar de la facultatea de Geografie. Intr-adevar, ceva se intampla cu pamantul.

      Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on mai 23, 2012 at 2:02 pm

      Nu se întâmplă nimic cu polii Pământului. De vină este sistemul HAARP cu care Elitele încearcă să controleze clima şi mişcările tectonice şi să ne facă pe noi să credem că în 2012 se va întâmpla ceva deosebit.

      Apreciază

  7. mircea.v said, on mai 22, 2012 at 4:15 pm

    http://poleshift.ning.com/profiles/blogs/natural-disasters-on-increase

    la sfarsitul articolului sant grafice interesante cu evolutia (numarului de dezastre naturale)/an
    pentru perioada 1900 -2000. (uragane, cutremure, inundatii, secete, eruptii vulcani, invazii insecte…)

    In 1950 – 30 dezastre
    in 1975 – 125
    in 2000 – 400
    in 2007 – 500 (se spune in text, nu e prezentat in grafic)

    Apreciază

  8. mircea.v said, on mai 22, 2012 at 4:44 pm

    Am postat un comentariu legat de numarul dezastrelor naturale si cu un link, dar vad ca nu apare.
    Probabil e din cauza linkului.
    Asa ca mai postez o data doar textul:

    „la sfarsitul articolului sant grafice interesante cu evolutia (numarului de dezastre naturale)/an
    pentru perioada 1900 -2000. (uragane, cutremure, inundatii, secete, eruptii vulcani, invazii insecte…)

    (In 1900 – 10)
    In 1950 – 30 dezastre
    in 1975 – 125
    in 2000 – 400
    in 2007 – 500 (se spune in text, nu e prezentat in grafic)”

    Apreciază

  9. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 5:52 pm

    ALERTĂ! ”DROGUL VIOLULUI”, tot mai popular la petrecerile din România. Intră și vezi EFECTELE DEVASTATOARE!

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/drogul-violului-la-petreceri-395396.html

    Apreciază

  10. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 5:58 pm

    ASTA este VIITORUL: Nu vei mai avea nevoie de mouse si tastatura! VIDEO

    http://debarbati.ro/divertisment/asta-este-viitorul-nu-vei-mai-avea-nevoie-de-mouse-si-tastatura-video.html

    Apreciază

  11. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 6:02 pm

    O femeie a gasit un leu subnutrit, aproape mort. a luat leul cu ea si l-a ingrijit pana s-a insanatosit. Cand leul era intremat, a aranjat cu o gradina zoo, sa il ia si sa ii asigure un adapost. Acest clip a fost facut cand femeia s-a dus dupa o perioada de timp sa viziteze leul. URMARITI REACTIA LEULUI CAND VEDE FEMEIA !!!!! UIMITOR !!!!!!

    Apreciază

  12. STOP RFID 666 said, on mai 22, 2012 at 6:04 pm

    Apreciază

  13. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 6:20 pm

    Deputații au adoptat legea „Big Brother”.

    Liber la reținerea datelor legate de convorbirile telefonice şi schimbul de email-uri.

    http://www.cotidianul.ro/liber-la-retinerea-datelor-legate-de-convorbirile-telefonice-si-schimbul-de-email-uri-183540/

    Apreciază

  14. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 6:22 pm

    Găsirea unui loc de muncă în România, sport extrem.

    http://www.cotidianul.ro/gasirea-unui-loc-de-munca-in-romania-sport-extrem-183475/

    Apreciază

  15. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 6:26 pm

    Zece persoane au fost atacate de corbi, marţi, în Sofia, presa sugerând că păsările se comportă ciudat din cauza cutremurului produs în cursul dimineţii.

    http://www.cotidianul.ro/zece-persoane-au-fost-atacate-de-corbi-la-sofia-183564/

    Apreciază

  16. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 6:29 pm

    Care este preţul apărării inteligente în NATO? Sa vinzi o tara cu resursele si oamenii sai.

    http://www.cotidianul.ro/care-este-pretul-apararii-inteligente-in-nato-183538/

    Apreciază

  17. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 6:32 pm

    România ar putea rămâne fără gaze: Ucraina ameninţă iar Europa. Mizeriile alea exporta gazu din marea Neagra si noi ramanem fara.

    http://www.cotidianul.ro/romania-ar-putea-ramane-fara-gaze-ucraina-ameninta-iar-europa-158275/

    Apreciază

  18. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 6:41 pm

    Preafericitul Daniel „cere” bani de la populație și pe Facebook.

    http://www.cotidianul.ro/preafericitul-daniel-cere-bani-de-la-populatie-si-pe-facebook-183464/

    Apreciază

    • Maria said, on mai 22, 2012 at 7:58 pm

      mishuleu,
      Este o facatura ce scrie „cotidianul”! Acestea nu sunt cuvintele Patriarhului !
      Numai Papa crede ca este trimisul lui Dumnezeu pe Pamant .
      Patriarhul nu ar spune asemenea nazdravanii ,cu toate pacatele sale si nu ar cere bani pe retelele de socializare ,ci intr-adevar asa cum s-a declarat in comunicatul Patriarhiei ,ii cere in biserica !

      Apreciază

  19. mishuleu said, on mai 22, 2012 at 6:42 pm

    Corupția și șomajul, considerate cele mai grave probleme ale țării.

    http://www.cotidianul.ro/coruptia-si-somajul-considerate-cele-mai-grave-probleme-ale-tarii-183531/

    Apreciază

    • Mihail said, on mai 22, 2012 at 8:51 pm

      te rog eu nu mai pune link-uri de la pseudo-ziarul ala… e de-a dreptul gretos „jurnalismul” lor

      Apreciază

  20. geo said, on mai 22, 2012 at 6:47 pm

    Bucureştiul şi-a reiterat dezacordul în legătură cu reînhumarea programată la 27 mai la Odorheiu Secuiesc

    http://www.jurnalul.ro/special/intra-sau-nu-in-tara-sicriul-cu-ramasitele-pamantesti-ale-lui-nyiro-jozsef-613501.htm

    Apreciază

  21. Wisdom said, on mai 22, 2012 at 7:39 pm

    Permisele de conducere pe model european vor intra în vigoare la anul

    Noile permise de conducere, care vor avea codurile folosite în Uniunea Europeană, vor intra în circulaţie de la 19 ianuarie 2013, potrivit proiectului de Ordin de ministru pe care Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) l-a afişat pentru dezbatere publică.

    Permisele eliberate înainte de această dată rămân în circulaţie până le expiră perioada de valabilitate, spune proiectul.

    Noile documente vor arăta la fel, se schimbă doar informaţiile conţinute în codurile de pe spatele permisului.

    Noutatea este că se armonizează codurile cu cele din uniunea Europeană, adică se introduc în coduri informaţii despre problemele medicale ale şoferului respectiv (problemele de vedere, dacă are proteză sau aparat auditiv, proteză la picioare.

    Poliţiştii vor afla astfel, citind codurile respective, dacă posesorul permisului are restricţii de conducere pe timpul zilei, în prima oră după răsărit şi înainte cu o oră de apusul soarelui sau dacă are voie să conducă doar însoţit de un titular ul unui permis de conducere.

    Aceleaşi coduri conţin informaţii despre adaptările autovehicului, respectiv în privinţa adaptării cutiei de viteze, a ambreiajului, a mecanismelor de frânare şi de acceleraţie, a dispozitivelor de comandă, a direcţiei, a oglinzilor sau a scaunului şoferului.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/Permisele_de_conducere_pe_model_european_vor_intra_vigoare_la_anul_0_704929848.html

    Apreciază

  22. un_mare_pacatos said, on mai 22, 2012 at 7:46 pm

    Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar putea sa se intample toamna,cand se anunta una foarte tensionanta din punct de vedere … seismic. Cu siguranta in acea perioada voi avea multe nopti nedormite,ca sa nu mai zic de cat de ingrijorat o sa fiu.

    Apreciază

  23. Maria said, on mai 22, 2012 at 8:17 pm

    un_mare_pacatos,
    Trebuie sa fim optimisti ,sa nu ne pierdem cu firea pt ca s-au mai anuntat cutremure mari cu ani in urma si nu s-a intamplat nimic.Are grija Dumnezeu de poporul nostru crestin !Romania are sute de biserici in
    toate zonele tarii in care Dumnezeu si sfintii lui ,sunt prezenti .Pamantul nostru este sfintit si ne bucuram de credinta noastra ,fata de alte popoare pagane ,unde intr-adevar acolo au fost multe urgii in ultimul timp.
    Eu stau la casa si nu-mi fac prea multe probleme ,cu toate ca poti s-o patesti oriunde te-ai afla .Dumnezeu ,pe cine vrea il scapa !Trebuie rugaciune !

    Apreciază

  24. marian said, on mai 22, 2012 at 8:18 pm

    Adancimea anuntata initial, fara o analiza aprofundata, de INFP, a fost de 28Km. Ulterior, am aflat ca a fost la 9,6Km adancime, ceea ce, ma duce cu gandul la cutremure marca HAARP, care pot avea o adancime de 10Km. Pe site-ul HAARP, imaginea incarcarii energetice aparea ca fiind minora. Ceva energie la frecventa de 1,5Hz. Asta ma sperie! Cand ei „sting” antena, se poate sa urmeze „descarcarea”. Nu stiu, ma pot insela f usor. Cainii se certau tare pe strada inaintea miscarii de 3 ori a blocului, dupa care, brusc, a venit miscarea telurica si apoi, ca prin minune, au tacut si cainii, pornind in schimb o alarma auto. Cerul nu arata bine, dar, parca, ceva din tensiunea pre-existenta, s-a mai descarcat. Ma tem ca vor urma multe asemenea situatii de incarcare energetica, de irascibilitate a oamenilor, stari de panica greu explicabile si miscari ale pamantului in multe locuri.
    Sa nu fie nimic asa!

    Apreciază

  25. Cosmin said, on mai 22, 2012 at 8:21 pm

    Pentru a avea o statistica a cutremurelor cat de cat reala, aici aveti la dispozitie 2 site-uri de monitorizare:

    – pentru Romania: http://www.alertacutremur.ro/seisme-recente/

    – pentru zona Euro-Asiatica: http://www.emsc-csem.org/#3

    255 de cutremure in ultimele 48 de ore !!!

    Cred ca ceva acatiste nu ar strica.

    Doamne pazeste-ne!

    Apreciază

  26. crestinul ortodox said, on mai 22, 2012 at 8:29 pm

    sa ne punem Nadejdea -drept Ancora In Dumnezeu si Maica Domnului , sa avem CREDINTA – ca piatra de Neclintit in Dumnezeu si Maica Domnului si Dragostea fata de Dumnezeu , FOC IN INIMA SA FIE si sa le intreaca pe acestea la un loc ;”caci cine iubeste mult , mult i se va da si cine iubeste putin , putin i se va da”
    bucura-te, Bucuria noastra acopera-ne cu Sfantul Tau Acoperamint! si sa nu uitam niciodata !
    „Frica este de la diavol” Sfantul Parinte Arsenie Boca
    „Dragul meu , fricosii nu au ce cauta in imparatia lui Dumnezeu „- parintele Amfilohie

    Apreciază

  27. un_mare_pacatos said, on mai 22, 2012 at 11:13 pm

    @Maria

    De fire sunt un optimist incurabil,insa sunt sunt si realist. Cate pacate mai exista in tara,doar o urgie a lui Dumnezeu i-ar mai putea face pe oameni sa scape de cele rele. In politica romaneasca nu mai spun ce se intampla,nenorocitii in loc sa se intereseze de oamenii ramasi fara mancare si locuri de munca ei fac legi dupa cum dicteaza burta lor. Chiar azi s-au intamplat niste lucruri total jenante, cei din Parlament au dat o lege execrabila care va permite numai bogatilor sau greilor din politica sa intre in Parlament,apoi ministerul de interne ,de fapt toti din politica se fac ca ploua la evenimentele grave din Odorheiu Secuiesc,unde in urmatoarele zile vor fi cel putin 20.000 de bozgori care-l vor „cinsti” pe un criminal in serie,un horthyst.

    Nenorocitul de anti-roman Basescu vrea sa plateasca o cotizatie de zeci de milioane pe 5 glume de avioane spion fara pilot ,avioane care nu vor fi date nicidecum armatei romane ci doar organizatiei NATO .In loc sa puna banii in buzunarele a zecilor de mii de oameni,el cheltuie banii pe niste nimicuri pe care nici nu le atingem.

    @crestinul ortodox

    Iti multumesc mult pentru acele cuvinte frumoase

    Intr-adevar am o frica nu doar fata de cutremur,ci fata de felul de a muri.Nu vreau sa mor ca un las printre daramituri fara sa fac ceva important pentru tara ,vreau sa mor asa cum de mic copil visam, murind pe un front de lupta impotriva inamicilor sau Antihristului si cu 1 minut inainte de moarte facand o mare Sfanta Cruce spunand inaintea lui Dumnezeu ,Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si sfintilor: Miluiti-ne pe noi toti romani si va rog din tot strafundul sufletului paziti Romania de primejdii si de toate rataciri pana la sfarsitul veacului!

    Apreciază

    • ayannis said, on mai 23, 2012 at 6:27 am

      DA! M-a impresionat pana la lacrimi … sufletelul asta de OM . Sa facem ceva sa aibe si ei o mica bucurie de Inaltarea Domnului . Sa vada ca Dumnezeu nu-i paraseste

      Apreciază

  28. crestinul ortodox said, on mai 23, 2012 at 8:09 am

    @un_mare_pacatos cuvintele acelea frumoase de care spui dta Sunt sau Ar Trebui sa fie Armele unui Adevarat Crestin -Ortodox si inca o data , multumeste-i lui DUMNEZEU „pentru acele cuvinte frumoase” si nu mie, caci, Doamne IISUSE HRISTOASE , miluieste-ma si pe mine pacatosul!
    amin!

    Apreciază

  29. crestinul ortodox said, on mai 23, 2012 at 11:05 am

    Apreciază

    • Prahovean said, on mai 23, 2012 at 1:04 pm

      Siriacii știu că nu sunt Ortodoxi, ci noncalcedonieni. Ortodoxii și catolicii din Siria și Liban se numesc melchiți.

      Apreciază

  30. crestinul ortodox said, on mai 23, 2012 at 12:06 pm

    Apreciază

    • G-man said, on mai 23, 2012 at 12:18 pm

      da sublim padre Nikodimos Kabarnos, avem si noi pe al nostru Marian Moise, bineinteles ..ca nu e promovat ca psaltistul grec ..ca la noi functioneaza invidia , ura , mancatoria..abia daca scoate cateva cuvinte la biserica unde vine duminica…. asa e la noi ..talentatii trebuie dati la o parte asa ne-au invatat comunistii ..ca sa fim toti egali ce cauta unu talentat la noi !!.. dar totusi sa-l ascultam ……..

      http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/liturghia-bizantina-glas-1-psalt-marian-moise

      Apreciază

      • ayannis said, on mai 23, 2012 at 12:33 pm

        Si mie imi place Marian Moise foarte mult . L-am cunoscut prin intermediul unui amic dupa ce m-am intors din Grecia in 2007 . Nu mai stiu de atunci nimic de el . Cumparasem un CD cu Acatistul Maicii Domnului , acum gasesc cantarile lui pe youtube . Nu e promovat insa este ascultat si indragit .
        G-Man esti din Ploiesti ?

        Apreciază

      • G-man said, on mai 23, 2012 at 1:08 pm

        nu din Bucuresti. Eu il stiu ca vine la biserica Sfantu Gheroghe de la km 0 , dar nu canta , citeste doar apostolul. Acum ori din ascultare ori din smerenie nu stiu , dar eu l-as prefera pe el decat corul de opera..:)

        Apreciază

      • ayannis said, on mai 24, 2012 at 5:55 pm

        Multumesc . Pai ascultarea nu presupune smerenie ? Cine stie din ce motive nu canta …

        Apreciază

  31. […] CUTREMUR in Bulgaria simtit si in Romania. Seismele ar trebui sa-i mai aduca aminte mandrului om cat… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.