SACCSIV – blog ortodox

Foto: Simbolul YANTRA SHAMBALA la CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI?

Posted in CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI, yoga by saccsiv on martie 2, 2012

   Administratorii blogului De Veghe Patriei au facut o interesanta observatie:

Priviti va rog cu atentie fotografiile:

Foto: http://spunesitu.adevarul.ro/Dezbateri/arhiva/Romania-in-top-10-al-celor-mai-mari-edificii-de-cult-din-lume-Pe-cine-mantuieste-Catedrala-Mantuirii-Neamului–8489/pag-23

Foto: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/FOTO_Donatii_online_sau_prin_SMS_pentru_Catedrala_Neamului-_dai_cel_putin_2_euro_si_primesti_certificat_de_donator_0_490151441.html

In Piata este un patrat cu semicercuri pe laturi si cu un cerc in interior. Nu stiu ce anume ortodox ar insemna, dar iata cu ce seamana:

   Cu YANTRA tărâmului misterios al Shambala-ei

Foto: http://spirituletern.blogspot.com/2010/11/o-comunicare-din-shambala.html

   Cititi va rog si:

MANTUITORUL este reprezentat facand SEMNUL SATANIC in pictura murala de la Catedrala Mantuirii Neamului? Ideea a fost a PS Sofronie, cel apropiat de monofiziti si care a sfintit Agheasma Mare impreuna cu catolicii …

103 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan C. said, on martie 4, 2012 at 7:38 am

    Rugăciunea ascultată a diavolului

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/03/04/rugaciunea-ascultata-a-diavolului/

    Apreciază

    • Maria said, on martie 5, 2012 at 11:10 am

      Ioan C,
      Atunci, diavolul s-a rugat din interesul lui pe care l-a avut ,pt ca odata ajuns in iad din acel om stapanit ,avea sa-si i-a pedeapsa de la scaraoschi tartorul cel mare si se temea ,nu ca s-ar fi inchinat Mantuitorului ,pt ca diavolul este mandru si din acest pacat a si cazut din Slava lui Dumnezeu .Diavolul nu se va smeri niciodata in fata lui Dumnezeu ,pt ca nicaieri nu se vorbeste despre asa ceva si va fi aruncat in cele din urma( dupa judecata universala a lui Dumnezeu asupra omenirii ),in cele mai de jos ale pamantului si legat pe veci .
      Acum el are ingaduinta sa ispiteasca lumea in aceste vremuri apocaliptice ,de aceea trebuie sa ne pazim de Antihrist .
      Diavolul uraste pe Dumnezeu si pe om mult mai mult si lupta pe orice cale sa-l atraga si sa-i i-a sufletul ,pt a se razbuna pe Dumnezeu ,care a facut omul ,diavolul (inainte de a deveni diavol )nu a vrut ca Dumnezeu sa zideasca pe om si este invidios ca Dumnezeu iarta pe om ,cat de pacatos ar fi (cu conditia sa se pocaiasca si sa se roage pt iertare ).
      Mandria din diavol nu-l lasa sa se inchine lui Dumnezeu ,de aceea mandria este unul din cele mai mari pacate ale omului ,dar prin pocainta si lepadarea de mandrie si acesta-l iarta Dumnezeu .
      Diavolul se ruga si la Sf Vasile cel Mare ,atunci cand Sfantul il lega( prin cuvant ) , ca sa-l dezlege apropiindu-se zorile, trebuia sa dispara in iad ,se ruga la Sfant si sfantul i-l dezlega .(asa putere are Sfantul Vasile cel Mare ).

      Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on martie 4, 2012 at 10:06 am

    LAGARUL DE CONCENTRARE ELECTRONIC

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/drona-animalul-domestic-din-ograda-ta-969471.html

    Apreciază

  3. codrut said, on martie 4, 2012 at 10:43 am

    nu stiu daca noi putem influenta schimbarea proiectului catedralei, dar mai stiu ca nimeni nu te poate obliga sa mergi acolo…

    Apreciază

  4. Romeo2110 said, on martie 5, 2012 at 5:28 am

    Simbolurile pot sa apara si sa dispara.
    Mi se pare ca piata seamanma izbitor de mult cu cea unde vorbeste papa la vatican.

    Un arhitect speciatizat pe arhitectura ortodoxa ar putea sa se pronunte in cunistuinta de cauza.

    Apreciază

    • ana said, on martie 5, 2012 at 1:41 pm

      Credeti ca cele patru mozaicuri uriase pe care sunt figurate 8 aripi in miscare circulara ( doua in sensul miscarii acelor de ceasornic, doua invers), plus cel de al cincelea mozaic, concluziv, vor dispare, la un moment dat?
      Cele doua mozaicuri care duc spre Altar nu ma nelinistesc, intrucat putem deduce ca in viziunea celor ce au conceput Catedrala, Universul, figurat simbolic prin cele doua figuri circulare conduce catre Sfanta Cruce mantuitoare.
      Desenele celor 2 mozaicuri de la subsol( aripile se invart in sens invers fata de cele de la parterul Bisericii), in salile polovalente( ambigua denumire) conduc catre cea de a cincea figura, expresie a unui Univers alcatuit din sfere independente. Ultimul mozaic nu contine nicio reprezentare hristica si se afla in fata unui soi de neant luminos.
      Poate ca undeva, in incinta Catedralei, credinciosii vor gasi informatii privind simbolistica mozaicala.
      In tot cazul, toti cei ce au facut donatii pentru construirea Catedralei, au dreptul legitim de a cere explicatii privind sensul acestor reprezentari.

      Apreciază

  5. No comment said, on martie 5, 2012 at 5:47 am

    Ce ziceti de vizita lui MRU la Iasi???Chiar a intrat in Catedrala sa se inchine moastelor Sfintei Parascheva???

    Apreciază

    • ana said, on martie 5, 2012 at 1:02 pm

      Eiii… si Radu Vasile a intrat in Manstirea Cozia, cand cu tratativele cu minerii!!!

      Apreciază

  6. Aronet Silviu said, on martie 5, 2012 at 3:23 pm

    As fi avut nevoie de un E/mail ca sa pot trimite materialul si imaginile cu atas (si nu as fi dorit ca sa fie trecut la comentarii ci sa fie un articol in sine) dar cum nu am la dispozitie asa ceva am sa-l lipesc.

    Simbolul Yantra Shambala la Catedrala Mântuirii Neamului?

    O recentă postare pe https://saccsiv.wordpress.com/ semnala că în pe proiectul Catedralei Mântuiri Neamului, în piaţa din faţa acesteia s-ar afla un simbol păgân – un pătrat cu semicercuri pe laturi şi un cerc interior – asemănător Yantra Shambala. Nu ştiu la ce simbol ortodox s-or fi gândit proiectanţii, dar asemănarea este izbitoare (vezi foto).
    Privind imaginile şi proiecţia video a Catedralei mi-a atras atenţia asemănarea Pieţei Catedralei Mântuirii Neamului cu Piaţa San Pietro de la Vatican. Ori piaţa Sf. Petru din Roma abundă de simboluri păgâne: din vederea aeriană „se vede numaidecât că cercul pieţii cuprinde desenul roţii şi a stelei cu opt raze a zeiţei Istar. Iar în mijlocul cercului se află osia roţii: un obelisc egiptean adus de la Heliopolis la Roma de împăratul Caligula. Obeliscul este un simbol falic, dar şi solar. Unii zic că obelisc înseamnă chiar falusul lui Baal”1. (foto). Iar în cealaltă fotografie a pieţei Sf. Petru „se poate vedea că în jurul obeliscului, în mijlocul marii roţi solare cu opt spiţe, mai este o mică roată solară cu patru spiţe, acelaşi simbol cu cel găsit pe piatra de altar din templul lui Baal de la Hator”2 (foto 2).
    După cum vedem cele două pieţe sunt suspect de asemănătoare şi dacă una are în mijlocul ei un simbol păgân, obeliscul3, cealaltă de ce nu ar avea (că tot de la Râm ne tragem, nu?) şi ea un simbol păgân, yantra shambala4?
    Cum va fi şi cum va arăta om vedea când complexul arhitectonic al Catedralei Mântuirii Neamului va fi gata.
    Până atunci să ne aducem aminte de cuvintele Sfântului Lavrentie al Cernigovului: „Vine timpul şi nu este departe, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile, atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările va veni şi vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat. Rugaţi-vă ca Bunul Dumnezeu să mai lungească acest timp ca să ne putem întări în credinţă, căci vremuri groaznice ne aşteaptă.
    Luaţi aminte la cele ce vă spun, căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie. Toate bisericile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim, cu participarea clerului şi a Patriarhului. Intrarea şi ieşirea în Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi ca să vă atragă în ispită. (…). Bisericile vor fi deschise, dar creştinul ortodox (trăitor, viu cu sufletul) nu va putea intra în ele să se roage, căci în ele nu se va mai aduce jertfă fără de sânge a lui Iisus Hristos. În ele va fi toată adunarea satanică.
    Pentru aceste fărădelegi, pământul nu-şi va mai da roada sa şi va fi o secetă aşa de mare, încât în crăpăturile pământului va putea să cadă un om. Creştinii vor fi omorâţi şi izgoniţi în locuri pustii, dar Dumnezeu are să-şi îngrijească turma Sa, dându-le de mâncare şi apă de băut”5.
    Silviu Aroneţ

    NOTE>
    1 Vladimir Guette, Papalitatea eretică, Ed. Scara, 2010, pag. 317.
    2 Ibidem.
    3 „Primul obelisc important din cele de mai sus se află în Piaţa San Pietro din Roma – celelalte două aflându-se la Washington DC (Monumental Washington), respectiv New York, în Central Park – , unde este plasat astfel încât până şi papa, când se adresează mulţimii din piaţă, trebuie să stea cu faţa spre obelisc. (…) pentru a proslăvi şi adora divinitatea soarelui, adulată de către egiptenii antici ca sursă a luminii şi vieţii. Este o reprezentare a Zeului Ra, sau a soarelui” (A. Ralph Epperson, Noua Ordine Mondială, Ed. Samizdat, pag. 99).
    4 Yantra [tărâmul misterios al shambala(ei)] – în limba sanscrită termenul înseamnă „suport exterior” sau „instrument” secret de comuniune telepatică şi legătură spirituală prin rezonanţă. Yantra este o diagramă geometrică simplă, în care sunt sintetizate simbolic caracteristicile esenţiale ale unei anumite mari sfere de forţă şi conştiinţă (o Mare Putere Cosmică, o Zeitate, o energie divină din Macrocosmos).
    (soils – romania.blogpost.com/2009/05/yantra.html)
    5 Sfântul Lavrentie de la Cernigov, Viaţa, învăţătura şi minunile, Editura „Credinţa strămoşească”, 2003, Iaşi

    Apreciază

  7. roxie said, on martie 10, 2012 at 6:04 pm

    Vazut de sus seamana cu Piata Vaticanului.

    Apreciază

  8. catalin said, on martie 11, 2012 at 3:58 pm

    CUM VA POT CONTACTA PENTRU A VA FURNIZA ANUMITE MATERIALE VIDEO?

    Apreciază

  9. Braileanul said, on octombrie 6, 2013 at 3:47 pm

    n-ar fi o idee rea daca am trimite cu totii o scrisoare Patriarhului sau altor inalte fete bisericesti sa ne explice si noua de ce au ales simbolurile astea, ce reprezinta si de ce seamana izbitor de mult cu complexul de la Vatican stiti voi „celebra” Bazilica Sf Petru din Roma… ce ziceti? poate am inteles noi gresit sensul lor cine stie? sau poate nu? astept raspunsurile voastre…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.