SACCSIV – blog ortodox

INTERVIU CU PARINTELE IUSTIN PARVU (25 ianuarie 2012): Avem nevoie sa ni se faca dor de neam, dor de Dumnezeu. DESPRE PROTESTE, MONARHIE, UE, RAZBOI …

Posted in Iustin Parvu, ORTODOXIE, razboi, Romania by saccsiv on ianuarie 28, 2012

Va prezint cateva fragmente din interviul cu Părintele Justin Pârvu, realizat de monahia Fotini, 25 ianuarie, 2012:

Părinte, vă rugăm să ne spuneţi cum vedeţi protestele care au loc în Bucureşti. Ce alternativă politică consideraţi viabilă în această situaţie? Au românii ce să aleagă?

Din păcate nu avem din ce alege. Partidele care ni se prezintă astăzi sunt agăţate politic ori de Răsărit, ori de Occident, unde este acelaşi socialism şi într-o parte şi într-alta. Şi nouă, celor din închisorile comuniste, ne-a luat multă vreme să ne dumirim că în Occident era acelaşi socialism ca şi în Răsărit, decât îmbrăcat în altă uniformă.

Diferenţa dintre generaţia noastră şi această generaţie este că pe când aceşti oameni strigă în stradă pentru o bucată de pâine, pentru că le-a ajuns cuţitul la os într-adevăr, noi strigam pentru apărarea valorilor morale ale acestui neam. Noi aveam respect faţă de neam, pe care conductorii de azi l-au golit de toată bogăţia morală şi fizică. Credeţi că era puţin curaj să arunci tablourile lui Gheorghiu- Dej şi ale Anei Pauker sub bancă? Sau să calci pe tabloul lui Stalin? Românul a protestat mai eroic într-un stat comunist, în care teroarea era arma de bază a puterii, decât într-un stat democratic în care eşti liber să protestezi oricând. Dar acum, sărmanul, a ajuns la capătul puterilor, la capătul răbdării, pentru că nu mai are ce pune pe masă copiilor şi nu își mai poate trăi firesc existența în societate. Mă uit la bătrânii aceştia pensionari şi îi compătimesc cum strigă şi ei, sărmanii, în frig de nu mai au nici glas, fără niciun rost, bineînţeles. Pentru că în conjunctura actuală nu avem niciun partid care să le poată oferi mai mult. Atât guvernanţii cât şi poporul l-au scos pe Dumnezeu din calcul, au uitat să Îi mulţumească lui Dumnezeu şi Dumnezeu ne-a părăsit pentru necredinţa noastră. Românul nostru e bun de gălăgie şi atât. Dar când e vorba să baţi din picior la el, nu mai mişcă un pas, atât durează curajul românului de azi. Pentru că totul este o manevră politică şi nu răzbeşti mai departe. E nevoie de o strategie, de oameni capabili care să îşi asume un rol eroic, un sacrificiu. Au atâta dibăcie în a manevra şi ameţi turma, încât şi norii ţi-i adună să plouă sau să ningă, pentru a împrăştia mulţimile. Metodele securistice de azi sunt mult mai avansate şi nu răzbeşti tu aşa uşor să schimbi un sistem politic. Realitatea este că românul nostru pleacă la război, dar nu are nici oameni, nu are nici arme, şi mai presus de toate nu are un lider, omul care să dirijeze.

[…]

Unii protestatari văd o soluţie în venirea monarhiei. Credeţi că este o soluţie?

Nu, nici vorbă. E o altă ramură a masoneriei. Iar ca să ai o monarhie, trebuie să ridici un popor la concepţia aceasta. Apoi, şi regii sunt la fel de manevraţi după cum sunt manevrate şi partidele politice. Cine-i Anglia? Cine-i Franța? Cine-i Germania? Nu toţi sunt Hohenzollern şi neamurile lor? … grecii chiar. Şi să ai un rege măcar ca Ferdinand, dar cu progenituri ca aceştia ce să faci, poţi să mai ai încredere în reprezentanții de azi ai regalităţii?

[…]

Credeţi că poate renaşte în poporul nostru spiritul dacic, vitejia şi demnitatea voievozilor români?

Poate renaşte ceva în neamul nostru numai dacă va mai slăbi şi puterea masonică. Această putere manevrează totul, subjugă şi descompune fiinţa omului şi a neamurilor. Şi faţă de o astfel de putere a întunericului se cere din partea credincioşilor o luptă pe plan duhovnicesc – credinţă, rugăciune şi iar rugăciune ca să poată îmblânzi mânia lui Dumnezeu care vine asupra noastră. Oamenii au uitat să îi mulțumească lui Dumnezeu, şi pentru cele bune, şi pentru cele mai puţin bune. De pildă noi am făcut demersuri de ridicare a unei troițe în locul unde au luptat ostaşii de la 1944, în Cristeştii Moldovei – Moţca, pentru că am fost acolo martor ocular la toate evenimentele de rezistență armată împotriva frontului rusesc. Ei bine, nu s-a putut face. De un an de zile aştept aprobare de la prefectură sau de la minister şi nu s-a primit nicio directivă de a înălţa o cruce martirilor acestei ţări. Şi atunci mă întreb: ce poţi face cu asemenea oameni care dirijează un stat creştin? Decât să fim exploataţi, prostiţi şi înjosiţi. Şi aşa merge poporul acesta de o bucată de vreme încoace: unul zideşte şi trei dărâmă.

Spuneaţi de curând că nu aţi fost de acord cu intrarea în Uniunea Europeană şi în NATO. Credeţi că am putea vieţui ca stat înafara acestor organizaţii internaţionale, care dirijează omenirea?

Îmi menţin această părere. Dacă am avea puţină demnitate am şti cum să trăim independenţi. Şi chiar dacă suntem în Uniunea Europeană, asta nu înseamnă că eu trebuie să execut tot ce mi se cere acolo, asta nu înseamnă că pe mine mă dizolvi ca naţiune şi nu mai am voie să îmi spun punctul de vedere. Dar ştiu demnitarii noştri de azi să susţină drepturile naţiunii noastre? Ei nu ştiu decât să primească osişoare de la stăpâni. Când vom depăşi statutul de slugi? Este România stat independent sau nu? Elveţia cum reușește să se sustragă acestei Uniuni şi să fie totodată o mare capitală a Europei? Noi nu trebuie să facem parte din această Uniune Europeană, ce se vrea o nouă Uniune Sovietică. Aceste uniuni doresc o globalizare a statelor, ce ascund un plan dictatorial, de a se ajunge la banca unică, la moneda unică, pentru a îngrădi cetăţeanul, pentru a centraliza puterea spre instaurarea noii ere.

[…]

nu este altceva decât intenţia diavolească de a secera şi de a reduce numărul omenirii. Acest război pe care îl pregătesc tot ei în favoarea lor, nu are drept scop decât măcinarea şi distrugerea omenirii fără cruţare, şi vieţuirea lor peste cadavrele acestei lumi.

Acesta este un pericol mai important decât cine conduce mâine România. Ei strigă: Jos parlamentul, Jos X sau Y, dar nu cunosc dedesubturile şi problemele cu adevărat vitale…, probleme pe care nu le pune nimeni în discuţie şi nu ai voie să le discuţi. Dar avem de-a face cu nişte trădători de ţară şi stăpâni prea mulţi ca să le mai putem face faţă.

Cititi va rog interviul integral pe site-ul Atitudini:

Părintele Justin: Avem nevoie să ni se facă dor de neam, dor de Dumnezeu

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 28, 2012 at 6:05 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Claudia said, on ianuarie 28, 2012 at 7:32 pm

    Nu pot intra pe site-ul revistei Atitudini, catre care conduce link-ul din articol. Mai are si altcineva probleme in a accesa site-ul?

    Apreciază

    • bogdan said, on ianuarie 28, 2012 at 7:34 pm

      nici la mine nu merge site-ul atitudini

      Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on ianuarie 28, 2012 at 8:54 pm

        La mine merge.
        Incercati un proxy.

        Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 28, 2012 at 8:08 pm

      Claudia

      Of. Da, sunt probleme. Sunt zone din care nu se poate accesa.

      Apreciază

  3. paul said, on ianuarie 28, 2012 at 9:00 pm

    Marturiile video ale unui tortionar din inchisorile comuniste
    http://vimeo.com/15488819
    http://vimeo.com/15851163
    Interviu cu Franz Tandara realizat de Fundatia Culturala Lucretius. Franz Tandara povesteste cum si-a omorat tatal cu sange rece,precum si ororile din inchisorile cu detinuti politici. Franz Tandara este ecranizat in filmul “Dupa-amiaza unui tortionar”

    Apreciază

  4. gerica64 said, on ianuarie 29, 2012 at 5:27 am

    Trebuie sa ne intre foarte bine in cap ce spune parintele Justin pentru ca asta este adevarul si realitatea.Suntem impresurati de dusmani ai poporului atat in interior cat si in exterior.”Avem de-a face cu nişte trădători de ţară şi stăpâni prea mulţi ca să le mai putem face faţă”

    Apreciază

  5. Raluca said, on ianuarie 29, 2012 at 6:22 am

    Achiesez intr-u totul!
    Sa ne traiesti Parinte!

    Apreciază

  6. dante said, on ianuarie 29, 2012 at 9:30 am

    Sa ne traiesti Parinte!!!
    Sint intr-u totul de acord cu parerea parintelui Iustin, si daca cineva inca mai credea ca monarhia ar mai fi o solutie pentru Romania…sa ia aminte la ceea ce a spus Parintele. Noua ca neam, in primul rind, ne trebuie o induhovnicire, iar apoi un Mihai Viteazu’, sau Brincoveanu.

    Apreciază

  7. agerstress said, on ianuarie 29, 2012 at 6:40 pm

    Multumim Parinte Iustin. Poporul acesta umbla in intuneric si are mare nevoie de o raza de lumina si lumina aceasta nu poate veni nici din politica, nici din stiinta ci numai din Biserica, prin dreptslujitorii ei.
    Reteta universal valabila este totusi atat de simpla si pe cat pare de grea pe atat este de usoara…
    Daca fiecare si-ar sadi in inima sa dreptatea si adevarul si din acestea doua, guvernate de iubire, si-ar aduce roadele lor in tot ceasul si in tot locul, atunci si lumina Lui Dumnezeu se va cobora peste acestia.
    Din pacate multi s-au lasat sedusi de curvia sintagmei „because we can!” („pentru ca putem”) in justificarea faptelor lor si au uitat de „ceea ce trebuie!” si de „ceea ce se cuvine!”. De ce fura hotul? …”pentru ca poate”; De ce ucide criminalul? …”pentru ca poate”; De ce tradeaza tradatorul? …”pentru ca poate”; De ce inseala inselatorul? …”pentru ca poate”; De ce asupreste asupritorul? …”pentru ca poate”.
    Satanica justificare si in acelasi timp chemare!!! Puterea fara buna cuviinta este otrava pentru suflet.

    Apreciază

    • agerstress said, on ianuarie 29, 2012 at 6:43 pm

      Nici nu-mi dau seama cum am uitat sa mentionez ceea ce este poate cel mai important pe langa dreptate si adevar: postul si rugaciunea.

      Apreciază

  8. Laocoon said, on februarie 13, 2012 at 8:45 am

    Nu stiu daca ati observat, dar site-ul http://www.atitudini.com, unde a aparut interviul in intregime, a fost blocat! Nu cred ca e o intamplare!

    Apreciază

  9. […] INTERVIU CU PARINTELE IUSTIN PARVU (25 ianuarie 2012): Avem nevoie sa ni se faca dor de neam, dor de… […]

    Apreciază

  10. […] INTERVIU CU PARINTELE IUSTIN PARVU (25 ianuarie 2012): Avem nevoie sa ni se faca dor de neam, dor de… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.