SACCSIV – blog ortodox

ATENTIE LA ION COJA! Nu se dezice de masonerie, iar proiectul sau politic, intitulat Lista Nationala, nu exclude participarea masonilor …

Posted in EVREI, ION COJA, MASONERIE, NATIONALISMUL by saccsiv on ianuarie 28, 2012

Preiau integral articolul fratelui Apologeticum Capcana pentru nationalisti! Ion Coja nu se dezice de masonerie, iar proiectul sau politic, intitulat Lista Nationala, nu exclude participarea masonilor:

Ion Coja a fost demascat la sfarsitul lui 2010 ca fiind un sustinator al masoneriei. Declaratiile sale din acea emisiune tv au fost mai mult decat evidente, dar iata ca si in aceste zile isi pastreaza aceeasi orientare. Daca tot face dezvaluiri pretioase ale planurilor sioniste, cum de masonerie are asa o parere incerta, ca sa nu zicem chiar buna. Ca sa fie clar pentru oricine, masoneria este un ordin satanic, facand parte din oculta mondiala, o parte dintre masoni aducand satanei si jertfe umane si este un dusman aprig impotriva Ortodoxiei. Chiar si Ion Coja loveste in Ortodoxie, atacandu-l pe prorocul David. Ca sa nu mai vorbim de elogiul adus papei de la Roma si dictatorului Ceausescu.
Recent a fost intrebat cu privire la declaratiile sale din 2010 si iata cum a raspuns:

Domnule profesor ION COJA, pe Internet a fost reactivata inregistrarea unei vechi interventii a dumneavoastra la OTV, pe tema masoneriei, cu titlul „Ion Coja lauda masoneria”. Chiar ati laudat-o?

Am vizionat si eu acea inregistrare. Nu este o lauda adusa masoneriei! Interventia mea, de cateva minute, avea o motivatie destul de naiva, nu doream sa laud masoneria, ci sa reclam un furt, o escrocherie, al carei autor erau doi masoni. Fusesem atras intr-o afacere cu aparenta onesta, o combinatie in care ceilalti doi parteneri mi-au fost prezentati de domnul Diomid Perciun ca fiind masoni. Iar eu am luat acest detaliu ca pe o garantie de seriozitate. Si ma inselasem. M-am inselat si a doua oara, intervenind in emisiune si sperand ca facand publica situatia respectiva, se va auto-sesiza vestitul tribunal masonic, despre care auzisem ca ar judeca toate abaterile fratilor masoni de la morala, de la comportamentul onorabil etc. Inca mai sper, drept sa-ti spun. Asa cum am sperat si de la organele justitiei „laice”, daca o pot numi asa, unde am reclamat malversatia, dar fara niciun rezultat. In fapt, cunosc doar cativa masoni, unul fiind domnul Viorel Danacu. Am intervenit in emisiune si pentru a spune cateva cuvinte despre domnul Danacu! Am fost coleg de partid cu dinsul in PDAR, un om cu totul onorabil, atacat pe nedrept in acea emisiune. Poate si din pricina dlui Danacu am avut incredere in cei doi masoni! Asa zis „frati” masoni! Frate frate, dar mi-au bagat mana in buzunar! Repet: inca mai sper ca m-am inselat numai in privinta celor doi escroci, nu si in privinta masoneriei. Om vedea!

In concluzie: ce parere aveti despre masonerie? Ii dati nota de trecere?

O astept la re-examinare!… Niciodata nu-i prea tarziu pentru un escroc sa-si revina, sa redevina frate si cu ceilalti semeni!

Ne dati numele celor doi masoni?

Deocamdata, nu. Dar trebuie sa mai fac o precizare: in acea interventie am expus foarte succint si, din pacate, lacunar, o teza la care tin foarte mult: legatura dintre democratie si organizatiile secrete, de tip masonic. Am afirmat in interventia mea ca democratia este un sistem politic care nu poate asigura continuitatea unei politici, a unor programe nationale de anvergura, de lunga durata. Pluralismul politic si alternanta la guvernare afecteza grav continuitatea si stabilitatea societatii. Spuneam in interventia mea de la OTV ca democratia nu poate dura, deci nu poate functiona, decat cu sprijinul unor structuri oculte, secrete, de tip masonic, care asigura continuitatea programelor politice aplicate statului respectiv! Asta poate fi luata drept o lauda adusa masoneriei? Da, se poate interpreta asa numai daca ai o parere buna despre democratie, daca esti multumit de ea cum functioneaza! Dar nu este cazul meu, care nu laud democratia, nu mi se pare sistemul politic cel mai putin malefic, cum zicea Churchill. Si nu sunt deloc multumit de asa zisele binefaceri ale democratiei de care avem parte dupa 1990! Deci nu se poate deduce din ce am spus ca am laudat masoneria! Daca as lauda democratia, implicit as lauda si masoneria!

Atunci criticati-o!

Ca s-o critic, mai mult sau mai putin „constructiv”, ar fi nevoie sa stiu mai multe despre dumneaei! Cunosc putini masoni, oameni onorabili, nimic de zis, minus cei doi! Dar nu exclud nici binele, nici raul! Fireste, m-as bucura sa am dovezi ale rolului pozitiv pentru umanitate al masoneriei, al altor structuri oculte, discrete, secrete si asa mai departe.

Cunoasteti teza ca masoneria, in ultimii 150 de ani, ar fi ajuns sub obedienta unor structuri evreiesti, de tipul Bnai Brith? Ce parere aveti?

Ar fi grav pentru masoni! Ar fi si mai grav daca, in interiorul Masoneriei, le-ar fi imposibil sa verifice aceasta ipoteza! Eu unul insa nu am date destul de sigure si complete ca sa ma pronunt. In Marele Manipulator am tratat acest subiect. Dar as avea cateva amendamente de adus la ce am scris atunci. Revin la democratie. Democratia este o frumoasa iluzie, in cel mai bun caz. Cum a fost in antichitate, cand a fost experimentata cu rezultate dezastruoase: condamnarea la moarte a lui Socrate si Iisus… Au fost decizii luate in mod democratic!… Anticii au renuntat la democratie fara niciun regret! A fost reinventata de masoni in America, apoi in Europa. Vedeti cum functioneaza!

Daca ar fi sa reprosati ceva masoneriei la ce v-ati referi?

La soarta pe care a avut-o masonul Mozart!…

Daca ar fi sa laudati masoneria pentru ceva anume?

Spiritul pasoptist!… Cu mentiunea ca patriotismul acelei generatii nu este un produs eminamente masonic! Masoneria a fost la acea data o frumoasa fratie romaneasca! Nu se compara cu masoneria din care a facut parte I.G.Duca…

Ce recomandati unui tinar: sa intre sau nu in masonerie?

Nu stiu ce sa zic. Nu cunosc cat de adevarata este puterea cea atat de mare a masoneriei, de care vorbeste toata lumea!… Cunoasteti celebrul indemn: sa avem si noi falitii nostri!… E ca la ONU: nu strica sa avem si noi reprezentantii nostri! Cred, totusi, ca masoneria nu se potriveste cu tineretea! Cu elanurile generoase, eroice, ale tineretii. As zice ca masoneria este potrivita pentru persoane trecute de jumatatea vietii. Am auzit ca in masonerie sunt multi ofiteri superiori, magistrati… Sper sa fie la pensie! Sa nu fie activi!…

Oricum, idealul romanesc este altul, este afirmarea pe fata a gandurilor, a intentiilor… Ce-i in gusa e si-n capusa! Romanului nu-i place sa se fereasca, sa se ascunda, sa fie „discret” sau secret. Dintotdeauna am tinut la acest model, l-as numi modelul romanesc al voiniciei: Cine-i tinar si voinic Umbla noaptea pe colnic Fara par, fara pistoale, Numai cu palmele goale!… Stiu bine ca acest model nu functioneaza in toate comunitatile, nu este agreat in toate culturile si traditiile! Nu este destul de eficient, dupa mintea unora, probabil!

Apropo de eficienta: In romanul Vin Americanii ati propus o interpretare inedita a confruntarii dintre David si Goliath. Am impresia ca se explica interpretarea dumneavoastra prin preferinta pe care vad ca o aveti pentru acest model al „voiniciei”. Ati vrea sa-l aplicati la momentul biblic atat de cunoscut, caruia i-ati dat alta interpretare? Interesanta, dupa parerea mea.

Da! S-a zis ca David l-a invins pe Goliath prin inteligenta!… O enormitate! Inteligenta nu inseamna viclenie si incalcarea regulilor! Caci asta face David! Regula, la acea data, era ca lupta sa fie voiniceasca, in contact nemijlocit cu adversarul. Puneai mana pe adversar si-l doborai, daca erai in stare! De aceea Goliath se mira de David ca intra in arena, in ring, cu o prastie asupra lui. „La ce-ti trebuie, prietene?! Prastia este facuta ca sa tragi cu ea in fiare salbatice!”… David nu-i raspunde la intrebare. Nu putem deduce de aici ca era mai dotat intelectual decat uriasul Goliath, ci ca era viclean, gasise un subterfugiu prin care sa evite contactul cu adversarul. Sa evite lupta voiniceasca! Pentru prima oara in istoria omenirii, lovitura voiniceasca, a bratului incordat, este inlocuita cu lovitura de la distanta: cu prastia! Precursoarea arcului, a armelor de foc, a rachetelor balistice intercontinentale. In copilaria mea, cand ne bateam intre noi doua mahalale, era regula sfinta sa nu utilizam prastia, pe care o aveam fiecare in buzunar, dar trageam cu ea numai dupa vrabii sau ciori! Sau sa arunci cu pietre!… Ne luptam numai cu sabiile… Imi place sa cred ca era o regula veche de cand Tomisul!

Ce face David este similar boxeurului care intra pe ring cu o piatra in buzunar, iar cand gongul anunta inceperea luptei scoate piatra din buzunar si-l pocneste cu ea pe adversar in frunte!… Asta a facut David al nostru!

Iar sunteti anti-semit!

Nu m-as mira sa se gaseasca vreun natarau sa vada asa lucrurile!… Ca sa-l linistesc, o sa-i spun ca, la Discovery, l-am auzit pe un arheolog din Israel, evreu, spunand ca nu exista nicio dovada arheologica a existentei lui David…

Da, acea confuntare este istorica, dar in sens negativ. Ea marcheaza momentul cand debuteaza in istorie viclenia ca substitut al fortei. Prin viclenie, prin arme, aschimodia il poate infrange pe voinicul voinicilor, fie cu prastia, fie cu cutitul infipt in spate, fie cu glontul ucigas!… Imi pare rau de Michelangelo! E lucru sigur ca David nu arata asa cum l-a imaginat marele sculptor!… Mai degraba Goliath va fi aratat asa de mandru, de vajnic!

Care este legatura dintre masonerie si pledoaria dumneavoastra impotriva lui David!

Nicio legatura, prietene! Tu ti-ai adus aminte de cartea mea, de o pagina la care si eu tin si pe care am scris-o cu gandul si la Cervantes, care, in Don Quijote are cuvintele cele mai aspre pe seama celor care au inventat si folosesc armele de foc!…

Problema masoneriei nu rezida in faptul ca este sau ar fi o societate secreta! Ci ma intreb cat de mari sunt secretele masoneriei fata de propriii ei membri? Bunaoara, ei intre ei, masonii pot sa afle daca este sau nu adevarata povestea cu subordonarea masoneriei fata de alte structuri, indiferent daca aceste structuri sunt sau nu eveiesti?

In concluzie?

Ce concluzie?!… Ma rog, imi vine in minte o intrebare: masoneria din Romania, ca ONG de interes national, cum a fost clasificata de guvernul Adrian Nastase, s-a pronuntat asupra proiectului Rosia Montana? Acest proiect este un bun test pentru a cunoaste disponibilitatea unei persoane, a unei organizatii, de a fraterniza cu poporul roman, cu viitorul romanesc al Romaniei. Ce stii? Care este pozitia masoneriei romanesti fata de acest proiect criminal? Criminal, dar al naibii de tentant pentru cei a caror patrie nu este in Romania!

As sugera masonilor din Romania sa ia atitudine fata de Rosia Montana in numele masoneriei, sa-si faca publica atitudinea si sa actioneze in consecinta, fie si pe cai mai discrete. Dar eficiente! Ar fi un gest care ar lamuri statutul masoneriei din Romania.

O ultima intrebare: pe LISTA NATIONALA vor putea fi inscrisi si masoni?

Nimeni nu va fi inscris pe LISTA pentru ca este mason! Dar nici nu va fi exclus de pe lista pentru ca este mason! Altele sunt criteriile, mai citeste atent inca o data textele noastre deja puse in circulatie! Umbla sanatos, prietene! … Era sa zic frate! Ne dadeam de gol!… Ptiu!

27 ianuarie 2012. A consemnat PETRE BURLACU

Cititi si:

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 28, 2012 at 7:21 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. emilian said, on ianuarie 28, 2012 at 7:37 pm

  Stiinta de carte fara a sta in genunchi in fata unei icoane si a te ruga zilnic nu valoreaza nimic. Ion Coja, ca nu pot sa-i zic profesor, are o inapetenta de a intelege crestinismul care cred ca ii vine dintr-o lipsa de fapte crestine. Sa stii atatea si sa afirmi: nici nu va fi exclus de pe lista pentru ca este mason!

  Apreciază

 3. timisorean1 said, on ianuarie 28, 2012 at 9:07 pm

  s-a mai dus unul. poate-i mai bine asa decat amagiti…

  Apreciază

 4. marian said, on ianuarie 28, 2012 at 9:09 pm

  Aparent, Iranul ameninta pe u.e., ca, vrea sa taie europa de pe lista clientilor la petrol si asta, nu dupa 27 Iulie 2012, cand embargoul ar intra in vigoare cu putere de impunere, ci, mult mai curand, chiar in cursul urmatoarelor zile. Un mare smecher italian al petrolului a declarat pentru un canal tv, cu nume jidanesc (parca, blumberg), ca, daca Iranul pune in practica aceasta intentie, doar italienii ar avea de inchis in regim de urgenta 5 rafinarii, altele 65 fiind si ele vizate tot pentru inchidere si aflandu-se pe cuprinsul europei, totalul inchiderilor preconizate pe batranul continent ajuns de fitze, fiind undeva catre 70 de rafinarii. Ma intreb, cat ar ajunge carburantii si gazul la pompa, daca se face treaba asta.
  O alta informatie neplacuta pentru omul de rand, platitor si de taxe si de impozite, e aceea ca, americanii concentreaza un volum apreciabil de tehnica militara in california. Cica, asta ingrijoreaza pe rusi, desi, nu prea vad legatura. Tinand cont ca se asteapta un cutremur sau un alt dezastru de proportii in sua, ma tem ca tehnica militara e deplasata preventiv, pentru a descuraja o eventuala nesupunere a societatii civile.

  Apreciază

 5. qwert said, on ianuarie 29, 2012 at 10:15 am

  Ce s-a ales din prosperitatea visului american http://www.youtube.com/watch?v=_UTGh5iMXtc&feature=related

  Apreciază

 6. agerstress said, on ianuarie 29, 2012 at 5:52 pm

  Mie mi se pare mai degraba sceptic in privinta masoneriei la fel cum a fost sceptic Toma in privinta invierii Mantuitorului. Cam genul asta de scepticism vad eu la Dl. Coja si este vindecabil.

  In cazul subiectului biblic David versus Goliath nu trebuie omis nici faptul ca „viclenia”, -as prefera sa spun istetimea- venea ca o compensare a raportului de forte care inclina in mod „nevoinicesc” in favoarea lui Goliath. A foat doar un „abuz de istetime” impotriva unui „abuz de forta”. Totalmente „fair play” daca analizam cinstit situatia.

  Proiectul „lista nationala” are la baza o serie de idei foarte inteligente si ar putea functiona pentru promovarea adevaratelor valori in societate (nu numai in politica) dar numai in cazul in care tot proiectul este 100% transparent si nealterat prin interventii de culise (inclusiv asupra suportului software care gestioneaza listele).
  Sunt insa cateva probleme (pe care le-am explicat sumar si pe blogul lui eufrosin si le preiau aici cu „copy/paste”)
  ### Unu “la mana”: dezirabilii nostri ar fi din start indezirabilii dusmanilor nostri si tinte ale acestora din momentul expuneri lor online (stim ca dusmanii sunt lipsiti de scrupule si pot merge pana la asasinat daca se simt cu adevarat amenintati in planurile lor antiromanesti -istoria e plina de exemple);
  Doi “la mana”: o lista cu persoanele reprezentative ale unei natiuni ar fi “mana cereasca” in mana celor care doresc sa distruga aceasta natiune. Cum iti expui “diamantele” pe masa apare si talharul care sa-ti dea in cap si sa te lase lefter (vezi ce zice talmudul si protocoalele scrantitilor sionului).
  Trei “la mana”: ce te faci daca se apuca fiecare sa-si puna acolo pe lista manelistul preferat, femeia cu cei mai frumosi sani, jucatorul de fotbal preferat, s.a.m.d.?###

  Daca acest proiect ar fi initiat acum, in conditiile actuale, s-ar putea transforma mai degraba in „lista lui Iuda”. Inainte de a semana samanta cea buna trebuie curatat si pregatit „terenul” altfel „iarba rea” („… piara iarba rea din tara…” -de acolo vine vorba) va avea negresit castig de cauza.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 29, 2012 at 6:24 pm

   agerstress

   Sceptic? Nu frate. Deloc nu reiese asta din interviu. Reiese altceva. De exemplu cand zice:

   Ca s-o critic, mai mult sau mai putin „constructiv”, ar fi nevoie sa stiu mai multe despre dumneaei! Cunosc putini masoni, oameni onorabili, nimic de zis, minus cei doi! Dar nu exclud nici binele, nici raul!

   N-a venit ieri din padurile din Congo. Deci stie foarte clar ce si cum cu masoneria. Dar nu vrea s-o critice. Iar daca, prin absurd, totusi chiar nu stie nici macar ca purtatorii de sortulete se inchina lui lucifer si care le e agenda, atunci inseamna ca nu-i pregatit. Si daca nu-i pregatit, sa studieze si pana se dumireste, sa ne lase in pace. Ca n-ai dreptul sa emiti pretentia de a stii cum se invart rotitele, cand tu nu cunosti chestiuni esentiale.

   Apreciază

   • agerstress said, on ianuarie 30, 2012 at 12:30 pm

    Nici eu nu exclud ca ar putea sa fie intr-adevar sincer si poate si-ar dori „sa puna degetul pe rana” pentru a se convinge, numai ca, spre deosebire de cazul lui Toma, unde Iisus a lucrat totul la vedere, in lumina, neascuns si prin urmare i-a dat in final lui Toma posibilitatea de a se convinge de adevar, masoneria lucreaza in mod ascuns, in intuneric si nu vrea sa fie cunoscut adevarul in ceea ce o priveste. Sper ca Dl. Ion Coja sa faca eforturi speciale de documentare si investigatie pentru a se convinge care e treaba cu masoneria. Poate isi face iluzii ca masoneria locala ar putea actiona in interesul Romaniei insa numai daca priveste serios modul de organizare al acesteia ar trebui deja sa-i dea de banuit ca e ceva necurat cu ea. Intr-adevar, este imperios necesar sa lamureasca aceste lucruri.

    Apreciază

 7. emilian said, on ianuarie 29, 2012 at 7:10 pm

  Stie foarte bine Ion Coja. E necinstit sufleteste. Vrea si el un os de ros. Vrea sa fie pus la masa.

  Apreciază

 8. Romeo2110 said, on ianuarie 30, 2012 at 10:22 am

  Imi povesta cineva care a stat sub gloante in Bucuresti in noaptea de 31 dec 89, care a incasat la greu bastoane de la mineri (13-15 iun 1990) ca a continuat sa lupte se sa spere ca prin politica va putea face ceva pentru neam si pentru credinta.
  A ajuns in niste foruri de decizie de nivel mai inalt la un momentdat, si a spus ca pentru a continua activitatea politica trebuia sa fie tradator de neam si tara. Insist: este vorba de un om care si-a riscat viata in noapte de 21 dec 89 in Bucuresti, intr-un moment cand putini dadeau sanse revolutiei.

  Prin anul 1997, senatorul Radu Timofte -ulterior director SRI- atragea atentia public si cu exemple de nume sonore (http://web13.net/2008/lojile-masonice-si-politica-din-romania/), asupra faptului ca masoneria intra in structurile de conducere ale statului, ca aceata reprezinta un perocol pt securitatea nationala. Ulterior a intrat in masonerie iar 2009 a murit de leucemie la 60 de ani.

  Senatorul Pruteanu, care a avut o atitudine demna in perioada guvernarii CDR impotriva jafului din economie, a intrat in masonerie si a murit de inima cativa ani mai tarziu. Tot de leucemie a mrit – cu zile – si senatorul Antonie Iorgovan, parintele Constitutiei, care a afirmat explicit pe TVR 1 ca in Romania Constiturtia pe care a elaborat-o nu permite existenta masoneriei. A insistat: nu dati interpretari, pt ca formularile pe care le-am vacu nu permit portite pt ca masoneria sa functioneze legal.

  Parintele Ioanichie Balan in cartea Calauza ortodoxa in familie si societate afima ca ortodoxul care vrea sa faca politica trebuie sa aiba o binecuvantare de la duhovnic si ca este foarte riscant sa faci asta.

  Mi sa parut ca Dl Coja sufera mult pt situatia poporului roman, care s-a deteriorat constant in ultimii 20 de ani. Posibil sa creada ca poti sa faci ceva bun din interiorul masoneriei; posibil sa nu aiba repere dogmatice. Mare pacat de situatia in care a ajuns….

  Apreciază

 9. […]   Preiau articolul cu titlul ATENTIE LA ION COJA! Nu se dezice de masonerie, iar proiectul sau politic, intitulat Lista Nationala… […]

  Apreciază

 10. […] ATENTIE LA ION COJA! Nu se dezice de masonerie, iar proiectul sau politic, intitulat Lista Nationala… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: