SACCSIV – blog ortodox

MICA UNIRE DE LA 1859 SI MASONERIA

Posted in MASONERIE, REVOLUTIA DE LA 1848, Romania, UNIREA PRINCIPATELOR by saccsiv on ianuarie 24, 2012



   Iata si ce scriu cei de la APMRTV, care au postat clipul:

Unirea Principatelor Române cunoscută și ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918) a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unificarea vechilor state Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.
Totuși, unirea a fost un proces complex, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări. Procesul a început în 1848, odată cu realizarea uniunii vamale între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu.
Deznodământul războiului Crimeii a dus la un context european favorabil realizării unirii. Votul popular favorabil unirii în ambele țări, rezultat în urma unor Adunări Ad-hoc în 1857 a dus la Convenția de la Paris din 1858, o înțelegere între Marile Puteri prin care se accepta o uniune mai mult formală între cele două țări, cu guverne diferite și cu unele instituții comune.
La începutul anului următor, liderul unionist moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor al Moldovei și Țării Românești, aducându-le într-o uniune personală. În 1862, cu ajutorul unioniștilor din cele două țări, Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică.

   Cititi va rog si:

UNIREA de la 24 ianuarie 1859 si MASONERIA

Florin Stuparu: REVOLUTIA MASONICA de la 1848 in Principatele Romane

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 24, 2012 at 12:55 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Mara said, on ianuarie 24, 2012 at 2:47 pm

      Doamne ajuta, Saccsiv unde gasesc Biblia Ortodoxa on line in limba engleza? Am mare nevoie de ea. Multumesc din suflet.

      Apreciază

      • cineva said, on ianuarie 24, 2012 at 7:42 pm

        @Mara

        Din pacate nu exista Biblia Ortodoxa online in engleza. Eu o am insa tiparita. Daca te intereseaza vreun pasaj anume il pot copia aici. Nu citi alte versiuni pentru ca multe lucruri nu corespund. Mai ales psalmii sunt trunchiati si nu corespund ca numar cu ai nostrii

        Apreciază

      • cineva said, on ianuarie 24, 2012 at 7:50 pm

        @Mara completare

        Exista o versiune pdf aici:
        http://www.orthodox-church.info/eob/download.asp
        insa este o forma nefinalizata.
        Din pacate pentru orice alta versiune online trebuie sa platesti

        Apreciază

      • Mara said, on ianuarie 25, 2012 at 6:58 pm

        Cineva , iti multumesc din suflet.

        Da m ar interesa I Corinteni cap. 7 , versetele 2, 9, 4, 5. (ma intereseaza toate versetele care vorbesc despre castitatea femeilor si a barbatilor inainte de casatorie)
        Iti multumesc din suflet daca poti sa ma ajuti.

        Apreciază

  2. Ioan C. said, on ianuarie 24, 2012 at 1:13 pm

    Biblia ca text profetic: Domnul Hristos vs. masoni

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/10/biblia-ca-text-profetic-domnul-hristos-vs-masoni/

    Masonii despre ei înşişi

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/28/masonii-despre-ei-insisi/

    Apreciază

  3. Ioan C. said, on ianuarie 24, 2012 at 1:22 pm

    Nu poti si mason si crestin.
    Asta-i!

    Apreciază

  4. un_mare_pacatos said, on ianuarie 24, 2012 at 1:22 pm

    O stire total alarmanta pe care am citit-o pe defencenet.gr si sper ca acest scenariu sa nu se adevereasca.

    Agonie :Mase uriase de plasme solare se indreapta spre Pamant!

    In zilele trecute au avut loc cele mai puternice eruptii solare de dupa 2005 care ar putea sa afecteze Pamantul prin bombardarea lui cu particule magnetice ce ar putea provoca tulburari in telecomunicatii,iar Sua se pregatesc pentru catastrofele majore si in acelasi timp oamenii de stiinta rusi avertizeaza ca rachetele balistice nucleare pot fi activate accidental din cauza furtunii solare.

    Incepand de azi,vor exista cel putin 11 furtuni solare care ar putea sa provoace daune majore pe Pamant.Compania germana de asigurari Allianz estimeaza ca pagubele materiale pot ajunge la peste 1 trilion de dolari.

    stire completa: http://translate.google.com/translate?sl=el&tl=ro&js=n&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.defencenet.gr%2Fdefence%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D32662%26Itemid%3D139

    Apreciază

  5. nea Anderthal said, on ianuarie 24, 2012 at 2:43 pm

    off topic
    Uitati-va ce fac „protestatarii” pro(s)tentanti la Jew_York:

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-11318104-membri-miscarii-occupy-wall-street-urinat-cruce-aruncat-biblii-timpul-protestelor-din-statele-unite.htm

    Apreciază

  6. gigir said, on ianuarie 24, 2012 at 3:04 pm

    Priviti ce atitudine are o sluga basista fata de un episcop al BOR :

    Apreciază

  7. abc said, on ianuarie 24, 2012 at 3:44 pm

    O EMISIUNE FOARTE INTERESANTA A LUI TUDOR BARBU.

    Apreciază

    • abc said, on ianuarie 24, 2012 at 4:00 pm

      O EMISIUNE FOARTE INTERESANTA A LUI TUDOR BARBU LA ACEASTA ORA PE OTV.

      Apreciază

  8. costel said, on ianuarie 24, 2012 at 4:23 pm

    @gigir
    Cine-i sobolanul, agramatul asta de la pdl Olt??? Coarnele-i lipsesc, urechile-mi aud destul de des ca e in comuniune perfecta cu incornoratul. Astia-s „oamenii” de baza ai partidelor!!!

    Apreciază

  9. Tibi said, on ianuarie 24, 2012 at 6:09 pm

    Cateva fragmente din „Protocoalele inteleptilor Sionului„:

    Când vom da nastere (cu ajutorul tuturor mijloacelor ascunse de care dispunem, prin aurul care se afla în întregime în mâinile noastre) unei crize economice generale, atunci vom arunca în strada multimi întregi de muncitori în aceeasi zi, în toate tarile Europei.
    Aceste multimi nemultumite vor varsa cu sete sângele acelora pe care, în simplitatea nestiintei lor, îi pizmuiesc înca din copilarie si ale caror bunuri le vor putea atunci jefui. […]

    Amintiti-va de Revolutia Franceza, careia noi i-am dat numele de „Mare”; tainele pregatirii ei ne sunt bine cunoscute deoarece ea a fost în întregime opera noastra.
    De atunci noi ducem poporul de la o dezamagire la alta, cu scopul ca sa se lipseasca chiar si de ceea ce este bun, în folosul viitorului Rege despot, pe care în viitor îl pregatim lumii.

    *
    Un anumit timp, pâna ce va sosi momentul când nu va fi deloc primejdios sa încredintam posturile de raspundere ale Statelor fratilor nostri francmasoni, le vom încredinta unor indivizi a caror trecut si caracter vor fi de asemenea natura încât sa existe o prapastie între ei si popor; unor astfel de oameni le vom da puterea, carora în caz de abatere de la ordinele noastre sa nu le ramâna altceva de asteptat decât condamnarea sau exilul, pentru ca ei sa fie siliti sa ne apere plini de devotament interesele pâna la ultima suflare.

    *
    Recunoasterea autocratiei noastre poate sosi si înainte de suprimarea Constitutiei, daca popoarele, obosite de neorânduielile si caracterul usuratic al conducatorilor lor, vor ajunge sa strige: „Alungati-i si dati-ne un rege universal, care sa ne poata uni pe toti si sa distruga cauzele neîntelegerilor noastre: granitele natiunilor, religiile, calculele Statelor; un rege care sa ne dea acea pace si acea siguranta pe care nu o putem obtine de la conducatorii si reprezentantii nostri.”
    *
    Stiti foarte bine ca, pentru a face posibile asemenea dorinte, trebuie sa tulburam în asemenea mod neîntrerupt, în toate tarile, legaturile dintre popor si guvern pentru a ajunge sa obosim întreaga lume prin dezbinare, dusmanie, ura si chiar prin martiraj, foamete, raspândirea bolilor, pentru ca crestinii sa nu vada alta scapare decât aceea de a recurge la suveranitatea noastra absoluta si întreaga.
    Daca dam poporului timp sa rasufle, momentul prielnic nu va veni poate niciodata.

    *
    Crizele economice au fost si vor fi deseori provocate cu abilitate chiar de noi cu scopul de a retrage bani din circulatie. Capitaluri enorme ramâneau astfel fara sa fie folosite, sustragându-se în acest fel banii statului, care era pâna la urma obligat sa se adreseze acestor capitaluri pentru a avea bani. Aceste împrumuturi maresc în final cu foarte mult datoriile statului prin plata ulterioara a dobânzilor. Concentrarea aproape de neimaginat în trecut a industriei în mâinile capitalistilor, care au distrus si vor distruge complet mica industrie, a absorbit nu numai toate fortele poporului ci si pe acelea ale statelor actuale.
    Orice împrumut pe care îl solicita dovedeste din plin slabiciunea statului respectiv si neîntelegerea drepturilor sale. În viziunea noastra împrumuturile stau permanent deasupra capetelor guvernantilor precum o sabie a lui Damocles, iar acestia, în loc sa ia de la popor banii de care au nevoie, printr-un impozit temporar, vin cu mâna întinsa precum milogii ca sa cerseasca de la acele capitaluri uriase care au fost si sunt ale noastre. Împrumuturile externe sunt întocmai ca niste lipitori care nu se mai pot desface de pe trupul statului decât atunci când cad singure sau atunci când statul le arunca deoparte cu hotarâre. Totusi statele din cauza prostiei lor fara margini nu numai ca cel mai adesea nu le desfac, ci chiar continua sa si le aplice, astfel ca pâna la urma multe dintre aceste state trebuie sa piarda în urma acestor masive si abile „luari de sânge” benevole.
    Atâta timp cât împrumuturile sunt doar interne, aceasta nu face decât sa mute banii din buzunarul saracului în acela al bogatului. Dar atunci când noi am cumparat prin coruptie si viclenie persoanele cele mai influente care ne trebuiau, urmarind astfel stramutarea cât mai grabnica a împrumuturilor la extern, aproape toate bogatiile statelor au început sa curga ca niste fluvii spre tezaurele noastre si în urma acestui tratament aproape toti oamenii au început sa ne plateasca un bir de robi.

    Apreciază

  10. cineva said, on ianuarie 25, 2012 at 10:46 pm

    @Mara

    Vrei sa le postez aici sau preferi la o adresa de email? Mie mi-e egal ori intr-un fel ori intr-altul.

    Apreciază

  11. cineva said, on ianuarie 26, 2012 at 2:36 am

    @Mara

    Iata versetele:

    I Corinteni

    7:2 „But on account of the fornications, let each have his own wife, and let each have her own husband”
    7:3 „Let the husband render to the wife the good will due, and likewise also the wife to the husband”
    7:4 „The wife hath not authority over her own body, but the husband; and likewise also the husband hath not authority over his own body, but the wife”
    7:5 „Cease defrauding one another, unless by agreement for a time, that ye may devote time for fasting and for prayer; and come together again for the same that Satan may not be tempting you through your incontinence”
    7:9 „But if they cannot exercise self-control, let them marry; it is better to marry than to burn”

    The Orthodox New Testament volume 2/ Praxapostolos
    Holy Apostles Convent and Dormition Skete
    Buena Vista Colorado
    pag. 154-155

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.