SACCSIV – blog ortodox

UNIREA de la 24 ianuarie 1859 si MASONERIA

Posted in MASONERIE, Romania, UNIREA PRINCIPATELOR by saccsiv on ianuarie 24, 2011

Citez din articolul Masonii si Unirea:

Majoritatea boierilor favorabili unirii Moldovei cu tara Romaneasca au facut parte din Masonerie u rolul acesteia a fost insa cu ostentatie negat, atît in perioada interbelica, cit si sub comunisti u In fostul judet Putna nu a existat o Loja inainte de 1859, astazi insa exista una cu o bogata activitate socio-culturala u Biserica Ortodoxa Romana si Vaticanul au condamnat oficial Masoneria, desi preoti si ierarhi catolici si ortodocsi au facut si fac parte, neoficial, din organizatie u Patriarhul Daniel nu este mason, dar recunoaste Masoneria

Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, prin alegerea colonelului Al. Ioan Cuza ca Principe al tarii Romanesti la 24 ianuarie, dupa ce fusese ales la 5 ianuarie ca Principe al Moldovei, nu ar fi fost posibila fara interventia Lojilor masonice din tara si mai ales din Europa. Mai mult decat atat, ajungerea in acest punct strategic a dublei alegeri a unui singur candidat pare sa fi fost opera masonilor unionisti din cele doua Principate. Pregatirea terenului pentru acest moment important din istoria romanilor a inceput cu mult inainte, prin actiunile Revolutiei de la 1848, prima mare manifestare masonica din istoria Tarilor Romane. „Nu Masoneria, ca organizatie, a facut Unirea, ci masonii din cele doua Principate, cu ajutorul masonilor din Europa. Nu inseamna ca toti cei care au fost unionisti erau masoni, dar nu putem scrie istoria Unirii de la 1859 fara sa nu amintim eforturile duse de Lojile masonice din Moldova ai Tara Romaneasca, incepand cu Loja infiintata de Ionica Tautu la Iasi în 1825, cu Fratia lui Nicolae Balceascu si culminand cu cele trei Loji fondate de masonul francez Auguste Carance, la Iasi, Bucuresti si Galati, pentru a sprijini infaptuirea Unirii. Sunt realitati pe care nimeni nu le poate contesta”, ne-a spus Olimpian Ungherea, Maestru Venerabil în cadrul Marii Loje Nationale a Romaniei (MLNR) si specialist in istoria Masoneriei. Din cauza unei literaturi apocrife, care a exagerat rolul Masoneriei, dar mai ales a prejudecatilor, de un veac si jumatate, istoriografia romaneasca refuza oficial sa consemneze contributia masonilor europeni si a Lojilor masonice din tarile Romane, la realizarea unirii Moldovei cu Tara Romaneasca: in perioada interbelica si în timpul dictaturilor carlisto-antonesciene, din cauza puternicului curent nationalist antisemit si antimasonic, iar în timpul comunismului din cauza aversiunii regimului fata de o organizatie ce nu putea fi controlata ideologic. Din aceste motive, Lojile masonice romane au fost desfiintate temporar de Carol al II-lea în 1937 si de regimul comunist în 1948. Dupa 1989, Masoneria romaneasca a reintrat în normalitate. Dupa mai multe dispute intermasonice, Loja din România cu cea mai mare respectabilitate si recunoastere internationala este MLNR, al carei Mare Maestru este jurnalistul Eugen-Ovidiu Chirovici. La aproape un secol si jumatate de la Unirea cea Mica, „Ziarul de Vrancea” va ofera in premiera o lectie de istorie despre Masonerie, Masoni si Unirea de la 1859.

Inceputul Masoneriei romane
Prima Loja masonica romana a fost înfiintata la 1825, de Ionica Tautu, la Iasi si se numea „Moldova”. A urmat Loja fondatã de de Ion Heliade Rãdulescu si Ioan Campineanu, cu un nume destul de ambigu, „Societatea filarmonica”. Influentati de moda masonica occidentala, cu precadere franceza, fiii de boieri ajunsi in tara unde masonii au facut Revolutia franceza la 1789 au intrat în Lojile destinate strainilor. Întorsi pe meleagurile valahe, acestia au pus bazele, dupa model francez, a primelor Loje pasoptiste, „Lumina” la Bucuresti si „Fraternitatea” la Iasi, dar si a unor societati cu nume inspirate din idealurile umaniste ale Masoneriei. Membrii acestor Loje nu sunt altii decat intelectualii emancipati care vor moderniza Romania, prin Revolutia de la 1848 si Unirea din 1859: Nicolae Balcescu, Vasile Alecsandri, Mihail Kogalniceanu, Costache Negri, Alecu Russo, Costache Negruzzi, Ion Ghica, Nicolae si Dinicu Golescu, dar si Ion C. Brãtianu ai generatia „Junimei”. Prezent la Muzeul National de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca pentru inaugurarea unei expozitii despre persecutia masonilor în timpul comunistilor, Virgil Niþulescu, secretar de stat în Ministerul Culturii si membru în conducerea MLNR, a vorbit despre rolul Masoneriei in istoria României moderne. „Aceasta s-a intimplat nu atit datorita faptului ca politicieni de frunte erau masoni, ci pentru ca ei au obtinut sprijinul unor mari puteri europene, sprijin conditionat de aceasta apartenenta”, a declarat pentru „Evenimentul Zilei”, Virgil Nitulescu, Prim Mare Supraveghetor în MLNR.
Masonii si Romania moderna
Masonii au fost motorul european al Revolutiei de la 1848 si tot masonii au fost cei care au tras sforile Unirii de la 1859. Infiintarea cu sprijinul masonului francez Auguste Carance a celor trei Loji Masonice la Bucuresti, Iasi si Galati, cu nume de mult timp celebru, „Steaua Dunarii”, a facut ca pe 5 si 24 ianuarie 1859 sa fie ales ca Principe la Iasi si Bucuresti colonelul Al. Ioan Cuza, mason din Loja Masonica din Galati. Si tot masonii au fost aceia care au dus detronarea lui Al. Ioan Cuza, in februarie 1866, dupa ce acesta intrase în conflict deschis cu Masoneria si devenise un Principe absolutist. O parte din membrii „Junimei”, cea mai importanta societate culturala moderna din Principate si Regatul Romaniei, erau masoni. In fostul judet Putna nu a existat o Loja, dar au existat membri activi care au luptat pentru realizarea Unirii. Trebuie amintita aici activitatea poetului Grigore Alexandrescu, care lucra la Vama în Focsani si crease un cadru unionist într-o localitate situatã pe malurile Milcovului, localitate care va deveni, prin unificare, Orasul Unirii prin excelenta – Focsanii. Dupa 1989, Masoneria romana a fost reactivata cu ajutorul Marelui Maestru Marcel Shapira, care a tinut aprinsa flacara luminii masonice in exil si a asigurat reunificarea Masoneriei romanesti. Astazi, pe teritoriul Romaniei sint sase mari grupari masonice. Cea mai importantã este MLNR, care are 6.234 membri activi, reuniti în 203 de Loji regulare si active, in care lucreaza 4.657 de Maestri, 690 de Calfe si 887 Ucenici.
Focsanii, masonii si Unirea
Masoneria a iesit din adormire si la Focsani dupa 1989. Cum s-a intamplat in toata tara, printre cei care se afla in fruntea Masoneriei vrancene se numara si foste cadre ale vechiului regim. Deloc intamplator, in ultimii ani, manifestarile de la 24 ianuarie au fost coorganizate la Focsani, de Marea Loja Nationala a Romaniei (MLNR). Simpozioanele pe tema Unirii, fie initiate de Directia pentru Cultura si Culte, fie de Consiliul Judetean au avut ca invitati simpatizanti si membri importanti din conducerea MLNR. Astfel, in 2006, simpozionul organizat la Sala de Sedinþe din CJ Vrancea a fost dedicat Masoneriei si Unirii de la 1859. A existat chiar un stand cu lucrari de vanzare despre Masonerie, au fost acordate distinctii masonilor focsaneni, in speta scriitorului Gheorghe Neagu, iar Olimpian Ungherea a fost maestru de ceremonii. „Avand în vedere personalitatile invitate la Focsani, respectiv academicianul Alecu Bogdan si scriitorul Olimpian Ungherea, am considerat ca acestea pot onora si sustine o dezbatere pertinenta despre Unirea Principatelor Romane”, ne-a spus Paraschiv Usturoi, organizatorul evenimentului din 2006. In 2007 scenariul s-a repetat, despre Unire vorbind tot masonii sau simpatizanti ai acestora: academicianul Alecu Bogdan, criticul de arta George Radu Serafim, senatorul Ion Basgan, istoricul Ioan Vulpe, Olimpian Ungherea ºs Radu Comanescu. Anul acesta masonii vranceni au organizat aniversarea Micii Unirii cu o saptamana inaintea festivitatilor oficiale. Cap de afis a fost George Radu Serafim. Meritul este al scriitorului Gheorghe Neagu, unul din capii Masoneriei din Vrancea, care a reusit sa faca un fel de pax masonica si sa reintroduca abil Masoneria în cetate. „Pe langa faptul ca avem obligatia sa fim recunoscatori inaintasilor, care au tinut sus stindardul romanismului, ar trebui sa ne straduim sa avem o mai pronuntata prezenta impotriva deznationalizarii neamului romanesc, practicata tot mai mult de oameni inconstienti, care inca nu-si dau seama de meritele Masoneriei”, ne-a spus Gheorghe Neagu. Cel putin la capitolul Masonerie, Vrancea nu mai este rusinea României, in rest…

Cititi va rog si:

LISTA MASONI celebri

MASONERIA din Romania

ORTODOXIA si MASONERIA. Ierarhi masoni

DOCUMENT: Un mesaj al PATRIARHULUI DANIEL adresat MARELUI MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI

Intr-adevar, revolutia franceza, masonii au facut-o:

„Cartea neagră a Revoluţiei franceze”. 1789 – INCEPUTUL COMUNISMULUI

ARTICOLUL ZILEI (15.12.2010): ORDINUL ILUMINAŢILOR – Problema evreiasca – parintele Victor Moise. COMPLETARI NECESARE

Aidoma cea de la 1848:

Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII …

Si tot ei au avut un rol decisiv in unirea de la 1859. De asemenea in intreaga istorie moderna a Romaniei. Cu acest fapt unii se lauda:

Masonul Remus Borza: „ROMANIA ESTE UN STAT EMINAMENTE MASONIC”

OSANALE: Marea Lojă Naţională din România aniversează 130 de ani de la înfiinţare

Trebuie inteles ca masoneria a actionat in mai multe etape, necesare pentru edificarea GUVERNULUI MONDIAL. Avea nevoie de revolutii succesive pentru schimbarea din temelii a vechii societati (inclusiv revolutia industriala, emenciparea femeii, revolutia sexuala, promovarea homosexualitatii, etc.).

Dar si transformari pe harta lumii: destramarea vechilor imperii, pentru ca din multele state formate sa creeze mai apoi marele ghiveci universal.

Asa se face ca in Romania masonii ce au actionat in timpul revolutiei de la 1848, a facut-o si in cazul unirii.

Asta nu inseamna ca unirea a fost un lucru rau. Pacat insa ca au facut-o ei, caci cu ocazia aceasta tot ei au reformat si institutiile statului, punand definitiv mana pe ele.

Cititi va rog si:

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 24, 2011 at 3:17 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. cb said, on ianuarie 24, 2011 at 3:27 pm

    Se confisca intreaga istorie… in curand unii vor spune ca Mihai Viteazul a fost mason si de ce nu Stefan cel Mare…si de fapt primele ateliere la nord de Dunare au fost create de legiunile romane.
    Scopul este de a confisca si de a crea o legenda masonica in jurul a tot ceea ce este reprezentativ in trecut. Si unii din interes sau din prostie, din pacate ajuta acestui proiect. Treaba e simpla: se sustine ca tot ce e bun e creat de masoni si tot ce e rau e rau pentru ca nu au intervenit masonii.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 24, 2011 at 3:34 pm

      cb

      A se lauda e una, a falsifica e alta. Masonii chiar au facut revolutia de la 1848 si unirea.

      Apreciază

      • cb said, on ianuarie 24, 2011 at 8:18 pm

        Sunt de acord ca mai toate evenimentele de tip revolutionar, au avut in spate un scenariu copt bine in aceleasi cercuri, in ultimele 2 secole si ceva. Fara indoiala, evenimentele de la 1948 se intind in Europa, urmand aceeasi reteta, ceea ce demostreaza ca este un unic regizor.
        Dar consider ca apoi este mult mai mult si este foarte delicat sa delimitam implicarile unor personaje. Exista mari diferente intre evenimentele din vestul Europei si cele din zona stapanita de habsburgi sau cum e cazul la noi, in cele 2 principate aflate sub dubla suzeranitate. Structura sociala este diferita, aspiratiile sunt altele, una vrea parizianul si alta vrea bucuresteanul sau praghezul. Si mai este ceva – nu toti fii de boieri si boiernasi, negustori si negustorasi, ce s-au plimbat pe la Viena si Paris au fost asimilati lojelor.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 24, 2011 at 8:28 pm

        cb

        Nu exista nici o diferenta intre vest, centru si est. Programul a fost implementat tuturor.

        Specific ar fi ca in centru si est trebuiau destramate niste imperii. Am aratat in articol motivul.

        Nu ne intereseaza „toti fii de boieri si boiernasi, negustori si negustorasi, ce s-au plimbat pe la Viena si Paris„.

        Apreciază

      • cb said, on ianuarie 24, 2011 at 9:21 pm

        Nu vreau sa intru in discutii contradictorii.
        Vreau sa spun doar ca trebuie sa fim foarte atenti cand vorbim de personaje, asociatii culturale (chiar daca unii din anumite asociatii au fost masoni) pentru ca riscam sa tragem in jos nume mari ale romanilor care chiar au luptat impotriva tradatorilor dar care s-au manifestat in cadrul anumitor unor cercuri literare, sa spunem.
        Eu atat am avut de zis, oricum am scris prea mult in seara asta.

        Apreciază

  3. Mihai said, on ianuarie 24, 2011 at 3:37 pm

    Mihai Viteazu si Stefan cel Mare nu7 aveau cum sa fie masoni pt. ca au murit inainte de infiintarea odioasei organizatii. Sa nu exageram…!

    Apreciază

    • cb said, on ianuarie 24, 2011 at 8:23 pm

      Asa este 🙂
      Dar cum noi asistam la o rescriere orwelliana a istoriei, nu este exclus, in „lumina” nu stiu caror izvoare, lucrari necunoscute, etc sa ni se mai serveasca si altceva. Acum apare un asa zis istoric ca djuvara care-ti spune ca cine stie ce au mai facut familiile vechi de boieri si cine stie prin ce societati milenare s-au invartit si cum fara ei noi nici focul nu stiam sa-l facem.

      Apreciază

      • Mihai said, on ianuarie 25, 2011 at 7:24 am

        Pai Djuvara e din categoria batrani degeaba, vorba lui Saccsiv. El e un pion pe tabla de sah, poate chiar parte a unui pion; serveste scopurilor stim noi cui.

        Apreciază

  4. IOAN said, on ianuarie 24, 2011 at 3:43 pm

    SACCSIV
    EROARE in TITLU….1859 şi nu 1959

    Apreciază

  5. AN said, on ianuarie 24, 2011 at 6:44 pm

    vai vai ce buni sunt masonii astia, merita sa varsam o lacrima pt eforturile lor. Daca n-as fi crestin probabil as umple o intreaga lista cu termeni care i-ar caracteriza perfect dar ar starni repulsia oamenilor normali. Mai noiuse plimba liberi pe strada si se lauda cu statul asta si chiar nici nu se sfiesc sa declare cui se inchina ei cu adevarat si vorbesc in cunostinta de cauza. A se vedea cum au ajuns si in orase mai mici gen Piatra Neamt unde au de gand sa-si deschida o librarie specifica.

    Apreciază

  6. petre said, on ianuarie 24, 2011 at 7:43 pm

    bine ar fi daca s-ar documenta in manualul de istorie rolul si ponderea masonilor de la 1700 pana la … sa zicem …. 1933 in Romania – insa la modul serios si mai ales obiectiv ….. cred ca o sa vedem si parti rele insa si parti bune. Conteaza mult si cum erau lucrurile atunci dpdv Balcescu sa zicem … insa informatiile astea nu prea sunt disponibile – sa nu stiu eu … .

    Apreciază

    • cb said, on ianuarie 24, 2011 at 8:37 pm

      De obicei, referiri despre personaje celebre ca apartinand unei loje, sunt facute de alti masoni…Acum poate fi asa, sau nu. Poate fi doar o declaratie pentru a intina sa zicem memoria unui patriot, in sensul ca daca spui despre el ca a fost mason pierde acel ceva din memoria colectiva…Sau poate pentru a confisca un eveniment, daca are rezonante pozitive in societate. Sau poate ca asa este si atunci unii masoni sunt sinceri, altii se lauda.

      Apreciază

  7. Fulger said, on ianuarie 24, 2011 at 8:07 pm

    Mai au nevoie doar de inca o revolutie care va schimba istoria , una cum nu sa mai pomenit.

    Apreciază

  8. Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 24, 2011 at 9:33 pm

    Apreciază

  9. Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 24, 2011 at 9:36 pm

    Apreciază

  10. Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 24, 2011 at 9:42 pm

    Apreciază

  11. Romeo2110 said, on ianuarie 25, 2011 at 5:35 am

    In cartea de la Lenin la Kuraev, parintele Savatie ne spune ca Petru Lucinski, fostul presedinte al Rep. Moldova a intrat in masonerie inca inainte de 1989, atunci cand foarte putini credeau in caderea comunismului – bineintales cu acordul KGB.

    Apreciază

  12. fanu said, on ianuarie 25, 2011 at 7:18 am

    ce legătură poate să fie între masonerie şi patriotismul românesc al unor intelectuali masoni? cum putem vorbi despre partiotism românesc la masoni?

    Apreciază

    • mucenicul said, on ianuarie 25, 2011 at 10:07 am

      @ fanu
      e greu sa-i faci pe oameni sa inteleaga dupa ce generatii intregi au fost invatati ca acestia[in cazul de fata cei care au facut Unirea] sunt eroi ai neamului. e greu sa-ti pierzi idolii si e si mai greu sa accepti ca acestia nu erau animati de patriotism ci de idealurile francmasone. am impresia ca oricat ne-am stradui sa-i facem pe oameni sa inteleaga ce si cine este aceasta organizatie si care sunt scopurile si religia ei, indoctrinarea indelungata sau mai bine-zis spalarea creierelor si-a atins scopul iar procesul este ireversibil.

      Apreciază

  13. X-Iurie said, on ianuarie 25, 2011 at 8:33 am

    Mersi de articol ! ) , sincer ma gindiam ca ceva nui curat cu unirea asta si ca fara interventia masonica nu ar fi fost posibila

    Apreciază

  14. Ala said, on ianuarie 25, 2011 at 10:16 am

    Eu incerc sa fac o logica simpla. Deci revolutia leninista este opera masonica suta la suta. Prin urmare acei masoni prin Ribbetropp si Molotov ne-au despartit. Ce interes a fost ca masonii sa organizeze unirea, apoi tot ei sa ne desparta?

    Apreciază

  15. cb said, on ianuarie 25, 2011 at 10:42 am

    Incerc sa spun altfel (nu ma pricep la scris si nu stiu sa ma exprim)
    Se vor da sentinte si se vor face nedreptati, tavalugul cultural ce este in curs confisca tot, treptat… intai se spune: „cativa participanti au fost masoni”; apoi: „multi dintre participanti au fost masoni”; in final: „cei mai multi dintre participanti au fost masoni” sau: „este opera masoneriei”. Cand tavalugul se porneste se fac asocieri. Poate ca o persoana nu a fost afiliata unor cercuri, daca insa are o imagine pozitiva si din naivitate sau din convingeri personale a participat direct sau indirect la evenimente la care au participat sau au fost si „luminati”, „initiati”, etc, se va spune: uite cutarica a fost cu acolo, „e de-al nostru”, sau „e de-al lor”. Si ca sa vedem, surpriza: multi dintre romanii adevarati, anti masoni, anti stanga, cu articole si luari de pozitii ferme de aparare a romanilor, din nestiinta, din convingeri ca ajuta romanii, sau pur si simplu au fost trasi pe sfoara, au venit in contact cu anumite personaje, asociatii.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 25, 2011 at 11:10 am

      cb

      Pana nu facem un mare ghiveci, tot teoretizand presupuneri, sa intram oleaca in concret. Care dintre personalitatile insirate in articol consideri tu ca nu a fost mason?

      Apreciază

      • cb said, on ianuarie 25, 2011 at 12:35 pm

        Aveti dreptate.
        Nu pot despre personalitatile din articol ca nu au fost masoni.

        Apreciază

      • cb said, on ianuarie 25, 2011 at 1:47 pm

        Si discutia este atat de ampla si sursele documentare atat de lacunare, (cele mai multe venite tot de la masoni) incat este greu de dezbatut si asupra unor nume aparent afiliate masoneriei.
        In rest, cine vrea sa inteleaga ce am spus, intelege.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 25, 2011 at 2:52 pm

        cb

        Daca nu vrei tu sa pricepi, nu vrei si gata. N-am nici timp sa duc munca de lamurire.

        Mai fac o incercare totusi, poate ti se aprinde un beculet.

        Ai inteles ca revolutia de la 1848 n-a avut loc doar in Romania si ca e realizarea masoneriei. Asta e bine. E un prim pas.

        Acum, daca personaje implicate atunci (sau care au aderat la „valorile” revolutiei) au fost si motoarele realizarii unirii, cum ti se pare? Mai poti oare spune ca au aderat la masonerie de dragul unirii? (intrebare valabila si pentru cip)

        In rest, trebuie sa intelegi ca nu sursele sunt putine, ci ca tu mai ai mult de studiat.

        Apreciază

  16. MIhaela said, on ianuarie 25, 2011 at 1:18 pm

    fanu,
    Teribil film! Trebuie sa-l vada cat mai multa lume!

    Apreciază

  17. cip said, on ianuarie 25, 2011 at 1:42 pm

    Dupa parerea mea, problema este mult mai complicata decat pare. Sunt de acord cu ceea ce spune cb si voi incerca sa explic de ce…
    In primul rand, apartenenta la vreo loja masonica nu implica neparat aderarea automata la tote planurile lor diabolice sau inchinarea la lucifer. Daca incercam sa privim problemele care au existat in acea perioada, si aspiratiile de unire ale romanilor, nu trebuie sa ne miram ca multe minti luminate au intrat in aceste loji din impulsuri patriotice, pentru a urmari scopul unirii. Ca o paranteza, marele Petre Tutea in inchisoare, cunoscuta fiind corectitudinea lui exemplara dar si patriotismul lui, a fost intrebat de un gardian daca ar fi pus sa aleaga intre unirea Basarabiei cu tara cu conditia ca el sa se injoseasca furand un portofel, ce ar spune? Iar Tutea a raspuns: Aratati-mi buzunarul din care sa fur, si fur pentru unirea Basarabiei cu tara! Este extraordinara jertfa pesonala pentru binele neamului.
    Sunt convins ca din cei care au intrat in masonerie, foarte putini au ajuns sa realizeze care sunt planurile ticaloase ale masoneriei. Au fost cazuri (si nu putine) in care respectivii au intrat in conflict cu masoneria cand au aflat despre ce este vorba. Ticalosia cea mai mare este insa ca astazi, toti acesti patrioti extraordinari, care au avut un scop nobil, dar poate din naivitate sau nu, au intrat in masonerie pentru a fauri unirea, sunt acum bagati la gramada si considerati mari masoni.
    Cu siguranta au fost si cozi de topor, cu siguranta au fost romani care si-au vandut sufletul pe 30 de arginti dar nu toti cei care au infaptuit unirea au fost asa. As pune chiar ca marea majoritate, au fost patrioti adevarati, care au vazut in masonerie doar un mijloc de a servi tara. Este o deosebire uriasa intre masonii criminali care au facut revolutia Franceza, si romanii care au luptat pentru unirea principatelor.
    Sa nu cadem in plasa masonilor si sa credem ca oricine a fost asociat in vreun fel cu masoneria a si fost mare mason. Asta este o minciuna sfruntata promovata de masoni pentru a face naivii sa vada cu ochi mai buni ticaloasa lor organizatie.
    Parerea mea…
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on ianuarie 25, 2011 at 2:21 pm

      cip

      Zici: „In primul rand, apartenenta la vreo loja masonica nu implica neparat aderarea automata la tote planurile lor diabolice sau inchinarea la lucifer.”

      Ba implica. Ajunsi in primele trei grade, sunt deja rotite ale mecanismului. Ca afla mult mai multe pe masura ce sunt avansati, e corect. Trebuie inteles insa ca treburile esentiale nu li se dau celor din grade inferioare. Asadar pasoptistii importanti si cei ce au facut unirea, chiar daca nu erau toti maestrii, stiau destul de multe.

      Masoneria a dorit unirea si am explicat in articol motivul. Ca s-a folosit de multi de la baza piramidei, e corect, dar neinteresant.

      Una e ce o fi zis Petre Tutea si cu totul alta apartenenta la masonerie. Dar pentru asta trebuie inteles ce inseamna masoneria.

      Sa nu ne iluzionam ca toti „au intrat in aceste loji din impulsuri patriotice, pentru a urmari scopul unirii.” Eu personal cred ca nici unul. Pentru ca nici atunci, nici inainte si nici dupa, masoneria nu era o asociatie de tip partid pro unionist sau ceva de genul. Ea a fost mereu aceeasi. Ce aflam acum despre ea, se petrecea si atunci. Acelesi ritualuri, aceleasi initieri, aceleasi agenda anti crestina, acelasi program de edificare a NOII ORDINI MONDIALE.

      Asa cum suntem învătati în gradul 32 — ca Printi ai Secretului Regal — Supremul Consiliu de grad 33 si ultim al Ritului Scotian Antic si Acceptat din România va continua să lucreze pentru realizarea Unitătii Europei, ca împreună cu celelalte Frătii — Americană, Asiatică, Africană să lucreze pentru realizarea Frătietătii Universale, pentru restaurarea si instalarea Templului lui Solomon. Pentru acest crez, Masoneria Română a suferit, a combătut si combate…

      Citeste te rog si:

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/07/01/analiza-interviului-din-forum-masonic-prilejuit-de-implinirea-a-200-de-ani-ai-supremului-consiliu-mama-al-lumii-de-la-washington/

      Apreciat de 1 persoană

  18. Fulger said, on ianuarie 25, 2011 at 2:52 pm

    Saccsiv, exista in masonerie 33 de grade care nu sunt ascunse publicului , gradul 33 este impartit in 2 etape gradul 33 normal si gradul 33+ in care poti avansa mai departe in grade. Cand ai ajuns la gradul 33 ti se da un test , ti se da o biblie sau o cruce pe care trebuie sa o blasfemiezi daca nu doresti sa o blasfemiezi ti se spune ,,Ai procedat corect,,(nu mai stiu sigur daca era asa) si te lasa la gradul 33 , daca o blasfemiezi ti se spune ,,Ai procedat corect,, si te avanseaza la gradul 33+. De la gradul 33+ poti sa mai avansezi inca trei grade in care ai aces la mari conducatori ai lor care stau in umbra nevazuti de nimeni , ,,maestri lor intelepti,,. Cam asa ar veni cu schema lor.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 25, 2011 at 3:01 pm

      Fulger

      Pai nu. Afli constant cate ceva. De la 32 in sus stii deja cum e treaba cu lucifer.

      Varful piramidei, acel asa zis + 33 este o iluzie chiar pentru majoritatea membrilor lojei. Caci acolo locurile sunt ocupate de cine trebuie … Se spune ca sunt vreo 300. Nu stim exact. Se mai spune ca nu trec neaparat prin toate etapele, precum restul „norodului” ce umple piramida.

      Acei 300 nu conduc doar masoneria. De fapt masoneria le este doar un extraordinar instrument.

      Apreciază

      • cb said, on ianuarie 25, 2011 at 3:15 pm

        @saccsiv
        Nu am avut cum sa dau raspuns la un post anterior, deci dau aici.
        Pai si ce am combatut eu din ce ati spus? Am spus ca toate revolutiile din ultimele 2 secole urmeaza un tipar. Se stie asta. Dar ca sunt niste particularitati, oameni, nuante si este riscant la un moment dat sa pui un verdict in bloc in conditiile in care de multe ori sursele primare sunt de provenienta masonica. Si un lucru il stiu toti: acesti oameni sunt desavarsiti in arta manipularii, crearii confuziei, demitizarii. Se pricep cel mai bine sa falsifice si sa exploateze in folosul lor.Si ca tot vorbim de nume, daca cititi acest articol o sa vedeti acolo o asociatie culturala unde au mai activat si alti romani. Mai mult nu are rost, poate sunt eu mai greu de cap.
        Sa dea Domnul sa fiu eu mai greu de cap si sa gresesc si asta sa fie toata paguba.

        Apreciază

  19. Fulger said, on ianuarie 25, 2011 at 3:53 pm

    Acei 300 de care zici tu sunt si ei condusi si se afla doar in ultimile 3 grade , cei care stapanesc cu adevarat oganizatia masonica stapanesc si celelalte organizati si impreuna au un singur scop. Ei pur si simplu nu exista pentru oameni , nu sunt nici oameni obisnuiti nici parlamentari sau presedinti ei n-au o slujba ei conduc din umbra.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 25, 2011 at 4:15 pm

      Fulger

      Eu pe cei trei sute ii definesc aproximativ cum ai facut-o tu zicand: „cei care stapanesc cu adevarat oganizatia masonica stapanesc si celelalte organizati si impreuna au un singur scop. Ei pur si simplu nu exista pentru oameni , nu sunt nici oameni obisnuiti nici parlamentari sau presedinti ei n-au o slujba ei conduc din umbra.”

      Cei de grad 33 sunt cu mult mai multi si mare parte dintre ei sunt cunoscuti.

      Apreciază

  20. Caarol Duhul Capitanului said, on ianuarie 25, 2011 at 4:50 pm

    @natalia
    da, eu l-am facut

    Apreciază

  21. Fulger said, on ianuarie 25, 2011 at 5:08 pm

    Nu te contrazic Saccsiv dar as putea spune ca lucrurile nu sunt cea ce par. Am o intrebare, numarul 300 poate fi un numar simbolic ? Sti, masoni folosec tot felul de simboluri crestine , numarul 33,13,ochiul.

    Apreciază

  22. madeleineopt@yahoo.com said, on septembrie 14, 2020 at 3:40 pm

    Unirea a fost un fapt de bun augur pentru noi. Insa rau este faptul ca toata elita romaneasca a fost racolata de aceasta organizatie si ca aceasta masonerie a avut o contributie asa de mare la realizarea unirii, si de asemenea scopurile ascunse pentru care au facut aceasta unire. Cel mai bine era ca unirea sa fie facuta de romani patrioti, fara amestecul aceste organizatii malefice si fara ” sprijinul ” statelor occidentale masonice.
    Atunci, acest fapt ar fi fost, cu adevarat, benefic poporului roman si am fi fost cu adevarat liberi

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.