SACCSIV – blog ortodox

Liga Araba i-a dat Siriei un ultimatum de 24 de ore …

Posted in LIGA ARABA, Siria by saccsiv on decembrie 4, 2011

Iata ce aflam din articolul Liga Arabă cere regimului de la Damasc să semneze un acord de încetare a violenţelor:

Liga Arabă i-a dat Siriei un ultimatum de 24 de ore pentru a semna un acord de încetare a represiunii militare împotriva protestarilor. Organizaţia ameninţă cu impunerea unui nou set de sancţiuni oficialilor de la Damasc care vizează îngheţarea conturilor acestora.

Reprezentanţii Ligii Arabe au mai adăugat că Siria poate evita sancţiunile, dacă regimul preşedintelui Bashar al-Assad va permite accesul unei misiuni de monitorizare pe teritoriul ţării.

Potrivit organizaţiei, scopul observatorilor este să protejeze poporul sirian. 19 oficiali importanţi de la Damasc sunt vizaţi de sancţiunile Ligii Arabe, printre care fratele lui Assad, dar şi vărul acestuia, considerat cel mai bogat om din Siria. Numai sâmbătă, cel puţin 23 de oameni au fost ucişi de forţele de securitate.

Cititi va rog si:

VOR REZOLVA SI SIRIA? Liga Araba suspenda Siria, impune sanctiuni, isi retrage ambasadorii. Adica, liber la atacarea tarii, precum in cazul Libiei …

E OFICIAL: Portavionul “Amiralul Kuzneţov” si o flota ruseasca de razboi vor ancora la inceputul lui 2012 in portul sirian Tartous

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 4, 2011 at 8:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on decembrie 4, 2011 at 9:18 pm

    Am urmarit pe 10TV emisiunea „Nashul”(si azi si ieri seara) avind ca invitati citiva „seci-bo$orogi-pen$ionari” printre care amintesc de ;Olimpian Ungherea,Andronic(ala cu Cea$ka si „clubul select”) ,Ulici(fosta trompeta a SRI),si alti doi pe care nu-mi amintesc cum ii cheama,etc.A fost interesant,au discutat despre cine conduce lumea,criza ,politica romaneasca,1989,etc.Au spus multe dar s-au ferit sa spuna ADEVARUL:nimeni n-a spus de perciunati si la sfarsit „tayka Andronic” a dat cu bata’n balta:exista extraterestri! In fine ce concluzii am tras: 1)fereasca-ne Dumnezeu de prostia omului cu carte
    2) tara este sub asediu continuu si din toate partile
    3)capii nostri sunt cam..atei
    4) vine o mare nenorocire dar este si O VESTE BUNA: In istoria noastra marile nenorociri au adus CEVA BUN neamului romanesc:
    (a)la marea invazie tatara din 1240 s-a oprit catolicizarea Valahiei si Moldovei care inca nu erau state formate.Dupa trecerea tatarilor(distrugerea bozgorilor) a urmat „descalecatul” din cele doua state mai sus amintite.Restul il stiti din cartile de istorie..
    (b)la sfarsitul primului razboi mondial s-a facut Romania Mare
    (c) la sfarsitul celui de al 2’lea(dupa multe pierderi si venirea comunismului) am scapat de pericunatii care parazitau economia tarii..etc
    ps: ce va fi dupa cel de-al 3’lea ra$bel?

    Apreciază

    • ayannis said, on decembrie 4, 2011 at 9:48 pm

      Vine „marele arhitect ” sa reorganizeze lumea :))

      Apreciază

    • Maria said, on decembrie 5, 2011 at 11:23 am

      10TV nu mai emite in direct ,ci doar inregistrari si cred ca nu mai are audienta .Nu se mai uita nimeni la acele emisiuni rasuflate .Are emisiuni multe si cu masoni .

      Apreciază

  3. marian said, on decembrie 4, 2011 at 11:14 pm

    Despre cine omoara pe cine in Siria si mai ales, DE CE?
    Family of Martyr Yusra al-Muhammad Stresses that She was Killed by Armed Terrorist Group
    Family of the martyr Yusra al-Muhammad said that she was killed by an armed terrorist group in Silqin al-Talloul, Idleb governorate, while she was on her way to a doctor’s clinic. The family said that the armed group filmed the martyr to send footages to TV channels which instigate terrorism in order to accuse the army and security.
    Perversa metoda, nu-i asa? Hotul striga, hotul!
    Alt articol, pe aceeasi pagina a Agentiei Arabe Siriene de Stiri, SANA:

    Seven Army, Security Forces and Police Martyrs Laid to Rest
    The martyrs were targeted by the armed terrorist groups while they were in the line of duty in Damascus and its countryside and in Homs.
    The martyrs are :

    -Chief Warrant Officer, Suhail Dawood Ahmad from Lattakia.

    -Chief Warrant Officer, Abdul-Hai Ahmad al-Hasan from Hasaka.

    -Conscript, Mohammad Adnan Dyia al-Riz from Damascus Countryside.

    -Conscript, Mohammad Ali al-Kasih from Tartous.

    -Conscript, Omar Yasin Rashid from Idleb.

    -Policeman, Ali Badi’a al-Jouzani from Homs.

    -Civil Employee, Hadieh Dib al-Naser from Homs.

    Inca un articol:
    Five citizens were killed on Sunday at the hands of armed terrorist groups in the central governorate of Homs.

    Mohammad Tibeh and three of his children were martyred when members of a terrorist group stormed their house and opened fire on them in al-Wa’er neighborhood in Homs.

    One of Mohammad’s son was injured in the shooting, while his wife and one of the daughters remained safe in hiding.

    Mohammad’s wife told the Syrian TV that at around 10:30, they heard a loud noise and the house door was ripped out of the hinges. She and her husband went o investigate, believing that an RPG round had hit the garden, and saw around 15 gunmen carrying rifles who opened fire, injuring one of the sons, Mulham, in the shoulder.

    „My husband tried to close the door to protect us… he told me to run away… they broke into the house and shot my husband in the face,” she said, adding that the gunmen opened fire haphazardly around the house, then removed blanket under which her daughter was hiding and shot her, while she and her other daughter were hiding under a chair.

    „After around half an hour, when I was sure that there was no sound, I ran out into the street to call for help,” she concluded.

    Intrebarea mea de cititor aflat la distanta: cine minte, cine spune mai mult adevar si care e scopul acestor nelegiuri strigatoare la Cer?
    Presupunerea mea e ca, se doreste cat mai mare varsare de sange pe pamantul acela, denumit sec drept, Orientul Mijlociu, Siria.
    Nu pot exclude extragerea in oricare moment a pretextului declansarii unui razboi de proportii, cu mult dincolo de imaginatia noastra.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 5, 2011 at 9:58 am

      …acum cred ca „al-$iaida” exista cu adevarat!

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 5, 2011 at 11:34 am

        Cine-mi spune si mie (poate saccsiv ),Cine-si „baga coada „si in Siria ?O fi un alt scenariu ca si in celelalte tari arabe precum : Libia ,Egipt ,Irak ,urmand Siria si Iran ?Cat adevar este in afirmatiile celor care sustin ca regimul a ucis peste 3000 de protestatari ?Poate sunt mercenari care ucid populatia ,dand vina pe regimul de la Damasc,pt a putea pune stapanire si pe aceasta tara .

        Apreciază

  4. daniel said, on decembrie 5, 2011 at 4:31 am

    Ne rugam si vorbim si traim pentru pace.
    Sa fie pace si sa nu fie razboi.

    Apreciază

  5. mirel said, on decembrie 5, 2011 at 12:36 pm

    daniel tu sti ce spun sfintii despre oameni in timp de pace? mai citeste si tu un pic si nu veni cu: ar fi bine sa fie bine si nu rau ! pe timp de pace oamenii fac desfranari,betii,distractii…

    Apreciază

    • Marius said, on decembrie 5, 2011 at 6:34 pm

      Si pe timp de razboi ajung niste fiare criminale…vezi WWII…
      dar totusi sa nu uiti ca nu toti suntem in aceeasi oala.
      Tendinta exista de a uri si de a dori venirea cat mai repede a razboiului si a prigoanei…dar putini se gandesc ca numai Dumnezeu stie cine rabda pana la sfarsit.
      Deci, rugati-va sa nu vina si sa mai avem vreme de pocainta si de intarire ca suntem slabi si fara Domnul Iisus Hristos nu reusim nimic!
      Doamne ajuta!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.