SACCSIV – blog ortodox

Dr. VASILE ASTARASTOAE vinovat sau prigonit? Stim insa sigur ca deranja SISTEMUL. Semnati PETITIA IMPOTRIVA DEFAIMARII SALE

Posted in MEDICINA, Vasile Astarastoae by saccsiv on octombrie 17, 2011

Foto: http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/07/dr-vasile-astarastoae-presedintele.html

   Iata ce aflam din articolul Petitie impotriva defaimarii prof. doc. Vasile Astarastoae, cunoscut ca un luptator impotriva vaccinurilor si a cardurilor de sanatate cu cip:

Va transmitem invitatia de a semna o petitie formulata de catre dl. Prof. Dr. Constantin Ciuce, rector UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, in favoarea d-lui Prof. Dr. Vasile Astarastoae.

Noi, subsemnatii, membri ai comunitatii locale si internationale, constatam cu revolta ca unui membru marcant al comunitatii academice si medicale din Romania, profesorul Vasile Astarastoae, ii este negat dreptul la justitie impartiala si obiectiva. Investigatia referitoare la proiectele europene implementate de Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, condusa neprofesionist de procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie, a devenit o platforma de defaimare a rectorului Vasile Astarastoae si a echipei sale.

1. Solicitam Directiei Nationale Anticoruptie sa ia masuri pentru a inceta manipularea presei si a opiniei publice prin scurgerea de informatii trunchiate.
Verificarile proiectelor europene de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi s-au transformat intr-un scandal o data cu publicarea de fragmente din rechizitoriu si de declaratii trunchiate ale celor implicati. Presa si-a bazat articolele pe informatii oferite tendentios si selectiv de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

2. Cerem Directiei Nationale Anticoruptie sa respecte prezumtia de nevinovatie

Desi faptele presupuse a fi fost comise nu comporta un pericol pentru societate, anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au luat masura disproportionata de a incatusa membri din echipa Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi. In lipsa unei hotarari judecatoresti, expunerea publica are scopul de a sugera rezultatele unui proces care nu a avut inca loc. Este inacceptabil ca un organ al statului de drept, Directia Nationala Anticoruptie, sa ignore prezumtia de nevinovatie.

3. Solicitam continuarea investigatiei de catre procurori impartiali si profesionisti

Credem in capacitatea organelor abilitate de a duce la bun sfasit verificarile asupra implementarii proiectelor europene din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi.
Cerem continuarea investigatiilor de catre o echipa noua de procurori, dedicati cautarii adevarului si nu utilizarii puterii justitiei pentru interese contextuale.

In cadrul reformei invatamantului superior romanesc, profesorul Vasile Astarastoae s-a dovedit a fi un Rector reformator, care prin actiunile sale si impreuna cu echipa sa a reusit sa plaseze Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi la varful ierarhiei universitatilor romanesti, ca universitate de cercetare avansata si educatie.

Consideram aceasta campanie de defaimare un afront nu numai la adresa comunitatii academice si medicale, ci si la adresa justitiei din Romania.

Semneaza petitia pentru o investigatie echitabila si impotriva “executiei publice” de care are parte profesorul Vasile Astarastoae si echipa sa!

Credem in Justitia Romana si in dreptatea ei!

Desigur ca citirea mesajului si procesul de semnare este unul voluntar pentru fiecare dintre dumneavoastra care se regaseste in principiile pe care d-l profesor Astarastoae le-a promovat mereu si a modului in care dumnealui a aparat interesele profesiei medicale.

Va invit sa fiti alaturati celor ce protesteaza impotriva defaimarii D-lui Rector UMF Grigore T. Popa Iasi, Vasile Astarastoae dar si a celorlalti din conducerea UMF Iasi semnand petitia a carui link este mai jos.

http://www.petitieonline.ro/petitie/55378054

Daca credeti si dvs ca tot ce se intampla si, in special, modul cum se desfasoara ancheta este incorect, semnati petitia si trimiteti mesajul si altor persoane.

Nu uitati: daca suneti de acord si semnati petitia, trebuie sa intrati pe adresa dumneavoastra de e-mail pentru validare, imediat dupa ce ati parcurs procesul indicat de pe pagina petitiei. Veti gasit in casuta postala un e-mail avand ca expeditor PetitieOnline.ro pe care va trebui sa il deschideti si sa finalizati semnatura prin accesarea link-ului indicat in mesaj, pe al treilea rand al sau.
Fara a parcurge acesti pasi, procesul de semnare a petitiei nu este finalizat.

Vedeti si:

Iata si ce aflam din articolul Astărăstoae acuză DNA că a furnizat presei informaţii rupte din context:

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a respins, duminică, toate acuzaţiile care i-au fost aduse de DNA într-un dosar privind trucarea unei licitaţii pentru un proiect european implementat la Univerisitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, unde ocupă funcţia de rector.

Astărăstoae a precizat că, deşi nu a fost audiat încă de DNA, are informaţii potrivit cărora este acuzat de aderare la grup infracţional, abuz în serviciu, tentativă la fals în rambursarea la universitatea ieşeană a unor fonduri şi conflict de interese.

Rectorul UMF a subliniat că „ţinta” scandalului de la UMF, în care doi directori ai universităţii au fost reţinuţi de DNA, era de fapt el, pentru că „unele persoane” nu vor ca acesta să deţină în continuare funcţiile pe care le are.
„Am aderat la grup pentru că gena mea infracţională m-a trimis acolo să ader fără niciun avantaj, aşa a fost trăirea mea interioară”, a comentat, ironic, Astărăstoae acuzaţiile care i se aduc de procurorii DNA, în conferinţă de presă la Iaşi.
Rectorul UMF Iaşi a precizat că plângerea la DNA a fost depusă, din informaţiile pe care el le-a obţinut „pe surse”, de către angajaţi ai universităţii ieşene.

„Sunt persoane din UMF, foarte puţine, care sunt nemulţumite că evaluările se fac după nişte criterii foarte stricte, nermulţumite pentru că în universitate sunt reguli. Aceste persoane, repet foarte puţine, s-au plâns la DNA că, după ele, platforma (platformă online pentru studenţii UMF, n.r.) nu funcţionează. Ar fi bine de văzut şi calitatea acestor persoane”, a spus Astărăstoae, refuzând să nominalizeze şi persoanele în cauză.
Acesta a adăugat că ancheta DNA Iaşi vine într-un moment în care la UMF Iaşi şi Colegiul Medicilor se fac pregătiri pentru alegerile la conducerea celor două instituţii.
„Nu vi se pare o coicindenţă prea mare? V-aş da o temă, poate aflaţi ‘pe surse’, cine, când şi unde s-a declarat satisfăcut dacă Astărăstoae este ţinut 24 de ore. Cine, când şi unde a spus ca Astărăstoae să nu mai fi atât de vocal, cine, când şi unde, a spus că medicii devin periculoşi dacă se coagulează şi au un lider”, s-a adresat Astărăstoae jurnaliştilor prezenţi la conferinţă.
Potrivit lui Astărăstoae, ancheta DNA vine şi în contextul în care el a susţinut deschiderea unui Institut Regional de Oncologie la Iaşi, în condiţiile în care o parte a clasei politice ieşene a vrut schimbarea destinaţiei clădirii pentru realizarea unui spital regional de urgenţe.

„În acest moment, nu regret deloc faptul că am luptat pentru ca Institutul de Oncologie să rămână Institut de Oncologie, chiar dacă mi-am asumat nişte riscuri şi mi s-a atras atenţia asupra acestor riscuri. M-am opus ca bolnavii de cancer să fie batjocoriţi”, a spus Astărăstoae.
Referindu-se la licitaţia pentru realizarea unei platforme de e-Learning la UMF, despre care procurorii DNA au declarat că ar fi fost trucată, Astărăstoae a subliniat că dată fiind complexitatea proiectului, în valoare de peste şase milioane lei, în caietul de sarcini s-a prevăzut ca firmele participante să ofere dovada că au consultanţi de înaltă calificare.

„Nu UMF a introdus acest lucru, ci chiar Guvernul, la alte licitaţii. A fost o poliţă de asigurare. Nu a fost o restricţie, în Europa sunt peste 2.000 de persoane de înaltă calificare, oricine putea să aibă un astfel de consultant. Anunţul de licitaţie a stat în Jurnalul European şi pe SEAP timp de 59 de zile. Licitaţia a fost supervizată de toate instituţiile abilitate. Noi am solicitat şi unitatea de control a achiziţiilor publice, care a fost prezentă la licitaţie. Conducerea UMF nu a avut niciun fel de relaţie contractuală cu reprezentanţii firmei (firma Maguay, care a câştigat licitaţia, n.r.)”, a menţionat rectorul UMF.
Acesta a adăugat că i-a văzut pe reprezentanţii firmei câştigătoare doar de patru ori şi a cerut ziarişitilor să solicite DNA înregistrările telefonice ale lui, subliniind că în aceste interceptări nu ar exista nicio conversaţie a sa cu vreun reprezentant al firmei în cauză.
„Această firmă nu este una de apartament. Au executat proiecte şi pentru SRI sau DIICOT, şi aceste instituţii au manipulat licitaţii?”, a întrebat retoric Astărăstoae.
Şeful medicilor din România a mai spus că va iniţia o mişcare prin care toate instituţiile statului să fie sub un control civic, adăugând că în această categorie intră inclusiv DNA, el reproşând procurorilor că au dat în presă „informaţii trunchiate”.
„Voi iniţia această mişcare prin care toate instituţiile statului să fie sub control civic. Va trebui să modific legislaţia, acest lucru se poate face şi din celulă. Iniţiativa se poate face prin strângere de semnături. Când am spus că revin în politică, nu a însemnat obligatoriu că trebuie să mă înregimentez într-un partid. Dacă voi avea nevoie de un partid, mă voi adresa unui partid care să fie de dreapta, dreapta reală, nu declarativă. (…) Prefer să mor pe baricade decât să trăiesc într-o ţară cu frică şi ură. Sunt medic legist şi sunt obişnuit cu moartea”, a precizat Astărăstoae.

Rectorul UMF a reproşat ziariştilor că ar fi prezentat eronat în presă informaţiile din dosar, una din instituţiile de presă nominalizate fiind TVR, unde acesta are, pe plan local, şi o emisiune.

„Eu personal nu voi mai pune piciorul în TVR până ce nu-mi vor prezenta scuze publice”, a susţinut Astărătoae.
Acesta a precizat că şi organe de presă „ataşate puterii” i-ar fi creat o imagine defavorabilă în opinia publică prin materialele publicate.
„Marea majoritate a ziariştilor mi-au murdărit imaginea, mi-aţi murdărit imaginea într-o manieră incalificabilă şi dacă voi consideraţi că a distruge o familie este în interesul societăţii, vă doresc ca şi dvs. să trăiţi astfel de momente”, a spus Astărăstoae.
Astărăstoae a menţionat că urmează să fie audiat de DNA în acest dosar, dar a subliniat că nu a fost informat asupra momentului în care trebuie să se prezinte în faţa procurorilor. „În seara când au fost audierile (audierile a doi directori UMF reţinuţi în acest dosar, n.r.) am fost informat asupra reprogramării audierii mele”, a susţinut rectorul UMF, acesta fiind chemat iniţial la audieri în ziua de miercuri.

Procurorii DNA Iaşi au reţinut la începutul acestei săptămâni trei persoane în dosarul privind trucarea unei licitaţii la UMF, două dintre acestea ocupând funcţii de conducere în cadrul universităţii, iar a treia fiind directorul firmei care a câştigat licitaţia pentru realizarea unei platforme de e-Learning. Cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, dar instanţa şi-a declinat compentenţa, iar cauza urmează a fi judecată de Curtea de Apel. Între timp, cele trei persoane au fost eliberate, ordonanţele de reţinere emise de procurorii DNA expirând.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

VIDEO: Dr. Vasile Astarastoae critica cardul de sanatate cu cip

OMUL ZILEI – Vasile Astarastoae, seful Colegiului Medicilor din Romania despre gripa porcina: „Acest tam-tam…mi se pare exagerat”

E clar ca omul deranjeaza. Ca e vinovat sau nu in cazul respectiv nu stiu, insa e iarasi clar ca nu s-a procedat corect.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 17, 2011 at 10:20 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. stef said, on octombrie 17, 2011 at 10:57 am

    Scandalul mi s-a parut dubios de la inceput! Cine sunt derbedeii care-l hartuiesc pe Prof Astarastoae ? de unde vin directivele? Cine are interese banesti in implementarea sistemului cu card de sanatate? Trebuie postata o lista investigativa cu nume si grupuri de apartenenta! Sa nu uitam si de vaccinurile de import care se administreaza in primele 3 zile la nounascuti – mult mai greu de verificat – o vulnerabilitate clara in ce priveste siguranta nationala si sanatatea copiilor nostri – asa se poate nenoroci un popor …..

    Apreciază

  3. nea Anderthal said, on octombrie 17, 2011 at 11:07 am

    Cumnatul meu e doctor in Iasi si mi-a spus ca totul este o mare minciuna pusa la cale de dusmanii acestui OM ! Tot el(cumnatul0 spune ca se duce o lupta perfida impotriva medicilor si ii parca forteaza sa plece din tara!De ce oare?

    Apreciază

    • stef said, on octombrie 17, 2011 at 11:36 am

      am mai sustinut si cu alte ocazii ca se urmareste depopularea masiva a teritoriului Romaniei – 3 milioane de romani imprastiati cu forta in lume , o populatie autohtona imbatranita si busa pe rabojul exterminarii, regres demografic ,etc .Haita banditilor cocotati la „condus” nu simte aparteneta la acest neam – Haita are aparteneta la conturile grase si purcoaiele de bani puse la pastrat pentru momentul in care vor parasi tara…

      Apreciază

  4. un ortodox said, on octombrie 17, 2011 at 1:07 pm

    pai cand se inchid spitale,cand ni se ia si ultimul ban..este greu sa vedem ca ne omoara?

    Apreciază

  5. Raluca said, on octombrie 17, 2011 at 7:23 pm

    Sa-l binecuvanteze Dumnezeu pt curaj! Semnai!

    Apreciază

  6. patrascu voda said, on octombrie 18, 2011 at 5:21 am

    Ma mir ca dl Astarastoaie isi ” pune obrazul” pentru netrebnicii aia din administrativ, care cu adevarat fac matapazlacuri…E un furtisag nemaipomenit in UMF-ul ala.O aroganta iesita din comun. Cei simpli si fara sprijin sunt tratati ca niste milogi.Mi se pare cam confuz contextul. Daca Asterix( asa i se zice profului Astarastoaie de zeci de ani) este nevinovat, va iesi mai puternic. Nu uitati ca e dublu licentiat, are si dreptul si, in plus, e seful catedrei de Medicina Legala.Daca a gresit, sa cada.Daca are macar si o pata de care se pot lega defaimatorii…PA!
    Nu semnez nicio petitie, e useless si chiar patetic.Hop, petitia !

    Apreciază

  7. bogdan said, on octombrie 18, 2011 at 9:18 pm

    Cunosc personal pe acei directori (administrativ si al centrului de comunicatii) ai UMF, am intrat in contact direct cu ei o anumita perioada, datorita jobului pe care il am. Colaborarea s-a desfasurat in conditii tensionate, desi personal nu am gresit cu nimic fata de dumnealor. Istoricul relatiilor dintre institutia pe care eu am reprezentat-o si UMF nu a fost dintotdeauna roz, iar dumnealor au considerat ca e momentul potrivit sa-si reverse toate frustrarile asupra mea. Nu comentez acuzatiile care li se aduc, insa din discutiile avute cu cei doi directori am ajuns la concluzia ca mai au multe de invatat despre omenie si bun simt. Sunt multe lucruri de spus insa nu e nici locul si nici momentul. Singura dorinta e ca sa le deschida Dumnezeu sufletele sa vada adevaratele valori morale….
    Cat despre profesorul Astarastoaei, nu il cunosc, insa multa lume a spus lucruri frumoase despre el…..

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.