SACCSIV – blog ortodox

La invitatia lui Basescu, Marele Maestru al Ordinului de Malta viziteaza Romania in perioada 7 – 12 iunie 2011

Posted in ORDINUL CAVALERILOR DE MALTA, Traian Basescu by saccsiv on iunie 9, 2011

Citez din articolul Marele Maestru al Ordinului de Malta, impresionat de Cotroceni: e magnific aici, fantastic:

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Marele Maestru al Ordinului de Malta, Fra’ Matthew Festing, care s-a arătat impresionat de salonul în care s-a desfăşurat întâlnirea, iar şeful statului a comentat că acesta arată „ce pot face românii atunci când vor”.

În debutul întâlnirii, Traian Băsescu i-a mulţumit pentr vizită Alteţei sale, afirmând că este o „plăcere” să se întâlnească cu acesta la Bucureşti. Princepele Ordinului de Malta s-a arătat impresionat de salonul în care a fost primit de şeful statului, arătând spre tavan şi sală şi comentând: „E splendid, e magnific aici, fantastic, fantastic”.
„E ce pot face românii atunci când vor”, a răspuns şeful statului.
„Splendid, ce loc minunat”, a mai spus Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta, adăugând că dorea de mult timp să vină în România.
Principele şi Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing, efectuează în perioada 7-12 iunie o vizită de stat în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, informează Preşedinţia.

Comentariu saccsiv:

   Sigur nu au vorbit ei doar despre tavane, dar de ce l-a invitat marioneta Basescu pe marele maestru si ce sarcini a primit, putem deoacamdata doar banui:

Vizita lui Basescu in Marea Britanie si e-Guvernarea

Viitoarele voievodate si … buletinele cu cip

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 9, 2011 at 9:58 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Fulger said, on iunie 9, 2011 at 1:18 pm

    Vad ca sunt multe intalniri dintre Basescu si elite , au planuri mari cu noi , ceva tot se va intampla in curand in tara.

    Apreciază

  3. MIhaela said, on iunie 9, 2011 at 3:51 pm

    L-am votat pe Basescu, iar acum sunt inmarmurita de inselare!

    Apreciază

  4. comentator said, on iunie 9, 2011 at 3:55 pm

    se cheama sluga pe sluga si conduce orb pe orb!

    Iar Eminescu ar fi spus lui basescu, despre incantarea marelui maestru si ce o mai fi el, asa:
    „Ş-o să-ţi spuie de panglice, de volane şi de mode,
    […]
    De ai inimă şi minte – feri în lături, e Dalila!”

    … dar cred ca sunt amandoi Dalila!

    Apreciază

  5. sol said, on iunie 9, 2011 at 5:31 pm

    Basescu a fost cea mai proasta alegere posibila. un smecher la conducerea unei tari numai bune de jefuit a fost condamnarea definitiva a viitorului natiei. caci numai corectitudinea mai poate aduce un viitor.

    Apreciază

    • Fulger said, on iunie 9, 2011 at 6:52 pm

      Ori daca l-am fi votat pe Basescu ori daca l-am fi votat pe Geoana tot acelasi lucru era ca ei tot de elite ar fi ascutat.

      Apreciază

      • sol said, on iunie 9, 2011 at 9:45 pm

        nu e acelasi lucru, Fulger. diferenta o face insasi corectitudinea, opusul smecheriei. iar geoana nu e smecher, poate prostanac da. dar smecher nu. iar Dumnezeu stie sa vada si sa aleaga. numai noi nu stim, nu vedem…

        Apreciază

    • Fulger said, on iunie 10, 2011 at 7:41 am

      Sol

      Daca ar fi fost om corect si nu ar fi ascultat de elite ar fi sfarsit la fel ca si Kennedy , suntem prea adanc bagati in sistem ca sa mai putem iesi ca tara iar revolta nu este o optiune.
      Toti trebuie sa urmeze planurile elitelor , pana si alegerile sunt acum controlate , ca sa fie mai simplu nu poti alege intre un diavol si un diavol, care e mai bun, ca tot de diavolul cel mare asculta.
      Si Basescu a parut un om corect la inceput dar ai vazut cum sa schimbat pe parcurs , la fel a fost si Obama si ai vazut ce face acum .

      Apreciază

      • Iones said, on iunie 10, 2011 at 10:42 am

        Eu cu cine votez? Sfaturi de la părintele Paisie Aghioritul:

        Mergând în vizită la Părintele, tocmai înaintea unor alegeri, câţiva oameni l-au întrebat cu cine să voteze. Părintele a răspuns:

        – Votaţi pentru cine consideraţi că e cel mai bun; pentru cel care-L iubeşte pe Dumnezeu şi care iubeşte ţara noastră.

        Ei îi tot răspundeau:

        – Dar toţi sunt la fel, Părinte.

        Atunci, Părintele a adăugat:

        – Uitati cum stau lucrurile. Toti măslinii sunt la fel; toti sunt afectati de aceeasi boală, numită „dakos”. Totusi, unii sunt afectati 100%, altii, 80%, iar altii, 50%. De vreme ce avem nevoie de măslini, trebuie să-i căutăm pe cei care sunt afectati cel mai putin. Când mergem să votăm, ar trebui să tinem întotdeauna cont de două lucruri: a) cât de mult îl iubeste candidatul pe Dumnezeu si, deci, cât de mult este un membru constient al Bisericii si b) cât de mult îsi iubeste tara si nu are în vedere decât interesele ei, si nu ale lui. Dacă cineva foloseste alte criterii pentru a vota, acea persoană actionează din interes propriu si nu se comportă ca un adevărat crestin. Mai târziu, judecata divină îi va da ocazia să plătească pentru greseala lui.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 10, 2011 at 10:52 am

        Iones

        „Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.”

        Cand toti sunt stricati 100 %, nu se mai merge la alegeri. Oricum sistemul demonocratic a fost gandit dupa Revolutia franceza, de ELITE, pentru ELITE.

        Apreciază

      • Iones said, on iunie 10, 2011 at 11:29 am

        Si deci considera ca solutia este ca nici un crestin sa nu mai mearga la vot.

        Oare chiar asa sa fie, toti candidatii sunt stricati 100&.
        O sa ajungem sa ne conduca ungurii, de fapt aproape la asta am si ajuns nu mai e mult … suntem ca la o aruncatura de bat.

        Apreciază

      • Fulger said, on iunie 10, 2011 at 12:58 pm

        Iones

        Poti sa votezi nu te opresc eu sau fratele Saccsiv dar venirea antihristului nu poti sa o anulezi , acum traim vremurile cele din urma si parerea mea e ca nu mai e conducator cu credinta deplina in Dumnezeu.

        Apreciază

      • Fulger said, on iunie 10, 2011 at 1:00 pm

        Conducator cu credinta deplina in Dumnezeu pe care sa il alegem ,am gresit, ca de existat exista dar nu doresc elitele sa il lase sa conduca.

        Apreciază

      • Iones said, on iunie 10, 2011 at 3:04 pm

        @Fulger

        Spui: „Poti sa votezi nu te opresc eu sau fratele Saccsiv dar venirea antihristului nu poti sa o anulezi , acum traim vremurile cele din urma si parerea mea e ca nu mai e conducator cu credinta deplina in Dumnezeu. „

        1. Stiu si eu ca sunt liber sa aleg daca sa votez sau nu.

        2. Eu insa il intreb pe fratele saccsiv daca el considera că solutia este neparticiparea crestinilor la vot.? (uitasem sa pun semnul intrebarii, e drept)

        3. Asa este, traim vremurile din urma, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne lasam pe tanjala.

        4. N-am spus niciunde ca pot sa anulez venirea antihristului. Insa Dumnezeu poate sa amane venirea lui antihrist, daca crestinii vor trai ca niste adevarati crestini. venirea lui antihrist nu are o data stabilita dinainte Parintele Arsenie Boca, (si nu doar el) a ajuns la concluzia ca “mersul vremii este dupa purtarea oamenilor”.
        Sunt multe evenimente in istoria crestinismului (cand crestinii nu au mai trait precum crestinii) care au dovedit acest lucru, avem ca exemplul caderea Constantinopolului, iar cauza pentru asta Sfintii Parinti au explicat-o foarte clar, si se mai pot da si alte exemple.

        5. Din punct de vedere ortodox nu poti afirma despre cineva ca are CREDINTA DEPLINA in Dumnezeu, nici chiar despre tine insuti. Credinta unui om poate fi masurata numai de Dumnezeu.

        Concluzie: Nu ai inteles nimic din ceea ce spunea Parintele Paisie Aghioritul…

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 10, 2011 at 5:36 pm

        Iones

        Nu trebuie mers la alegerile lor. Nu trebuie legitimat sistemul lor.

        Discutia a plecat de la alegerea lui Basescu. Si multi dintre ortodocsi l-au votat, „alegand raul cel mai mic”. Eu am fost printre cei ce am avertizat ca de fapt este raul cel mai mare, dar din pacate intrusii in miscarea anti sistem (gen senatorul Iulian Urban sau chiar masonul Prigoana) si-au facut bine treaba. Din pacate agentii infiltrati in miscarea ortodoxa traditionala si-au executat exceptional de bine misiunea. Ultimii sunt principalii vinovati. Ei au reusit sa arunce pe piata „alternativa” Basescu. Ei au reusit sa-i determine pe multi crestini de buna credinta sa-l voteze.

        Si s-a ajuns aici deoarece s-a acceptat ideea: trebuie mers la vot si ales raul cel mai mic. Si cand colo s-a luat teapa cea mai mare.

        SISTEMUL are grija ca de fiecare data sa castige alegerile exact cine trebuie. Inclusiv, dupa cum am aratat, prin manipulare.

        Principiul expus de tine ar putea fi teoretic aplicabil doar celor dinafara esicherului politic parlamentar. Cand se ajunge insa intr-un tur doi de tipul Iliescu – Vadim Tudor sau Basescu – Geoana, sub nici o forma nu trebuie votat.

        Eu insa ma opun votarii inca din primul tur, caci prin participarea la vot se legitimeaza un sistem demonocratic gandit de ELITE, pentru ELITE.

        Apreciază

      • Fulger said, on iunie 10, 2011 at 5:04 pm

        Iones

        Mie nu-mi pasa de cine vine la conducere in Romania atata timp cat este slugoiul antihristului , iar oameni sunt dati cu smirhel de catre ei , eu de la Basescu pana la antihrist nu mai am incredere in nici un presedinte iar chiar daca venirea antihristului este amanata slugoi lui tot vor ramane si vor lucra la aducerea lui pe tron.
        Inainte sa ajungem in uniunea europeana mai aveam o portita de scapare ca tara si popor dar acum am ajuns tara doar cu numele.
        Si am citit ce spune Parintele Paisie Aghioritul iar daca tu imi gasesti un presedinte care este in felul asta, ca fara a) nu exista b) ,eu imi retrag tot ce am spus despre presedinti :

        a) cât de mult îl iubeste candidatul pe Dumnezeu si, deci, cât de mult este un membru constient al Bisericii.

        Apreciază

      • sol said, on iunie 10, 2011 at 6:22 pm

        @Fulger
        e greu de ales dintre doua rele….. cand incerci sa contabilizezi raul si sa stabilesti care e mai mic, deja intri in jocul lui, al raului. are dreptate Saccsiv, asa am gandit si eu atunci si n-am mers la vot…. ulterior m-am intrebat daca n-am gresit, caci s-a dovedit ca, intr-adevar, basescu a fost raul cel mai mare…. cum se poate numi un tradator si vanzator de tara si de neam? in alte vremi ar fi fost executat in mod public si televizat, sa fie de luare-aminte pentru toti ticalosii…. astazi e „stimat si iubit”, uneltele lui jefuiesc libere Romania in timp ce el o vinde bucata cu bucata si suflet cu suflet. ramane sa asteptam plata, caci va veni, iar in asteptarea ei noi sa fim corecti si sa ne pastram credinta. caci aceasta este marea incercare ce ne asteapta.

        Apreciază

      • Iones said, on iunie 10, 2011 at 6:38 pm

        Slabiciunea mare a noastra este ca nu stim sa alegem.

        Si mai grav este faptul ca nu stim sa fim uniti atunci cand trebuie, mai ales in momentele limita.
        Mereu exista dezbinarea, chiar intre crestini.

        Apreciază

      • sol said, on iunie 10, 2011 at 8:41 pm

        @Iones
        alegerile sunt in fiecare zi, fiecare clipa/secunda. alegerile le facem cu totii prin comportamentul nostru si prin gandurile noastre din fiece moment. alegi sa fii corect sau nu. la aceasta se reduce totul in final. de pilda ( iti dau doar un ex ), esti la volan si ai o portiune de drum cu viteza redusa…. stii ca nu e nimeni sa te vada… strada e libera, esti singur pe ea…. si atunci alegi: sa fii corect si sa reduci viteza ( desi aparent este inutil ) sau sa incalci regula …. nu patesti nimic, dar ai ales incorectitudinea. si incet-incet te inveti cu ea. apoi, la alegerile mari, cele cruciale…. nu mai deosebesti ce-i bine de ce-i rau. cam asa lucreaza satana in relatiile cu oamenii. si asa a ajuns basescu presedinte de tara.

        Apreciază

  6. Pr. Vasile said, on iunie 9, 2011 at 6:16 pm

    Singura sansa pentru tara noastra este sa ne indreptam cu toti rugaciunile catre Dumnezeu, sa constientizam ca nu avem de ales decat intre moarte si moarte, intre a muri sclav sau a muri martir, caine inlantuit sau leu.
    Neamul poate fi salvat doar daca se va mai naste inca o generatie de martiri.

    Pr. Vasile

    Apreciază

    • sol said, on iunie 9, 2011 at 6:42 pm

      Parinte, scuze de intrebare….. martiriul nu cere corectitudine pana la sacrificiu, ca manifestare exterioara credintei? Imi cer iertare……

      Apreciază

  7. Aurora said, on iunie 9, 2011 at 6:35 pm

    Si eu la fel, Mihaela !

    Apreciază

  8. filmedivx said, on iunie 9, 2011 at 7:16 pm

    Deci gasca lui Basescu face parte din ordinul de la Malta!
    Probabul ca Nastase si Tariceanu fac parte din alte loji.

    Nu intamplator George Roncea e cavaler de Malta.
    Mare atentie la fratii Roncea, si la altii din gasca lor,. Nu degeaba il pupa ei pe Basescu ziua si noaptea in dos, stiu ei ce stiu, afeceri invarteli, tocmeli, fiecare din gasca are misiunea lui.

    S-ar putea ca ceea ce se spune ca s-a stabilit la Malta in legatura cu impartirea teritoriala a Romaniei, sa nu fie o simpla palavrageala.. Mi se pare ca tot aici pe blog vazusem un articol despre asta.

    Scutul american de la Deveselu poate fi una dintre etapele acelui plan de impartire a Romaniei, stabilita la Malta.
    Se spune ca pilotul care a murit in „accidentul aviatic” de la Balotesti cunoastea cate ceva despre acest plan.
    Cate coincidente… Nu-i asa !

    Apreciază

  9. Iones said, on iunie 9, 2011 at 7:33 pm

    Deci gasca lui Basescu face parte din ordinul de la Malta!
    Probabul ca Nastase si Tariceanu fac parte din alte loji.

    Nu intamplator George Roncea e cavaler de Malta.
    Mare atentie la fratii Roncea, si la altii din gasca lor,. Nu degeaba il pupa ei pe Basescu ziua si noaptea in dos, stiu ei ce stiu, afeceri invarteli, tocmeli, fiecare din gasca are misiunea lui.

    S-ar putea ca ceea ce se spune ca s-a stabilit la Malta in legatura cu impartirea teritoriala a Romaniei, sa nu fie o simpla palavrageala.. Mi se pare ca tot aici pe blog vazusem un articol despre asta.

    Scutul american de la Deveselu poate fi una dintre etapele acelui plan de impartire a Romaniei, stabilita la Malta.
    Se spune ca pilotul care a murit in „accidentul aviatic” de la Balotesti cunoastea cate ceva despre acest plan.
    Cate coincidente… Nu-i asa !

    Scuze site-ul si nick-ul de mai sus au intrat fara sa vreau

    Apreciază

  10. Raluca said, on iunie 12, 2011 at 2:18 pm

    Nu stiu cum am ajuns sa afirmam ca nu mai putem discerne intre bine si rau cand e vorba de alegeri Parlamentare.
    Am avut vreo 12 ani de FAPTE psd si asociatii din opozitie si vreo 5 ani de FAPTE Basescu si aceeasi asociati , dar nu in opozitie. ABSOLUT TOTI SUNT PUTRED DE BOGATI CU NEAMUL NEAMULUI LOR si tara in deriva continua (acum cu Base se sesizeaza mai mai usor deriva deoarece se suprapune si peste criza)..
    In concluzie:pana acum 4 ani pana inainte de ulimele alegeri am avut poate o scuza in a discerne intre varinata „BUNA” si proasta! Insa de 5 ani (LUAND IN CALCUL FAPTELE NU VORBELE TUTUROR POLITICIENILOR ) nu cred ca mai pot exista dubii cu privire la optiuni!!! Toti sunt vanduti ,intereselor proprii si straine!
    OPTIUNEA : gata cu votul de acum 4 ani neam de neamul meu cum spune si fratele saccsiv ; sau anulat buletinul votand intrega lista!!!(Asa am procedat si voi proceda !)

    Apreciază

  11. jad said, on octombrie 27, 2014 at 2:39 pm


    Socant: Basescu incurajeaza casatoriile intre homosexuali si adoptiile lor !

    Apreciază

  12. […] La invitatia lui Basescu, Marele Maestru al Ordinului de Malta viziteaza Romania in perioada 7 – 1… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.